Page 1

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

“Πολλά Νυκτά Εν Μία Νυκτί” συναυλία

Τετάρτη 17 Οκτ 2018, ώρα 21:00 - Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.


Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι σημείο αναφοράς στα μουσικά δρώμενα της πόλης, υπηρετώντας με σοβαρότητα και συνέπεια τόσο την μουσική όσο και τον λόγο ύπαρξης αυτής, δηλαδή την ενδυνάμωση της μουσικής παιδείας των Δημοτών μας. Με τη δυναμική και εξωστρεφή παρουσία της παρεμβαίνει τόσο σε χώρους μουσικής, όσο και σε αντισυμβατικούς με ένα μεγάλο ρεπερτόριο συμπράξεων σπουδαίων σολίστ, συνεργάζεται με το ΜΜΘ αλλά και με φορείς της πόλης, σχεδιάζοντας τον προγραμματισμό της με ένα ευρύ φάσμα μουσικών διαδρομών προσφέροντας μοναδικές μουσικές συγκινήσεις υψηλής ποιότητας. Στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 βασική μας επιλογή είναι η ανάδειξη Ελλήνων συνθετών, αρχιμουσικών, σολίστ καθώς και τραγουδιστών, παρουσιάζοντας, ένα σύνολο συναυλιών που ελπίζουμε να καλύψει ένα ευρύ φάσμα αναζητήσεων στο χώρο της Συμφωνικής Μουσικής. Με την ευχή ότι θα βρείτε ενδιαφέρουσα την μουσική μας πρόταση του δευτέρου εξαμήνου του 2018 σας καλούμε να συμμετέχετε και σας ευχόμαστε καλές ακροάσεις. Έλλη Χρυσίδου Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τεχνών


“Πολλά νυκτά εν μία νυκτί” Πρόγραμμα J. Strauss Jr.: Pizzicato Polka M. Ponce: Concierto del Sur, για κιθάρα και ορχήστρα A. Vivaldi: Κοντσέρτο για μαντολίνο και ορχήστρα, RV 425 Cl. Debussy: Dances sacrée et profane, για άρπα και ορχήστρα εγχόρδων M. Ravel: Introduction et allegro, για άρπα, φλάουτο, κλαρινέτο και έγχορδα H. Ramzy: Al Quantara για φωνές, κανονάκι, κιθάρα και ορχήστρα (ενορχ.: Γιώργος Κολιάς) Hiroshi Kogure, κιθάρα Γιώργος Γουμενάκης, μαντολίνο Κατερίνα Κίτσου, άρπα ΤΡΙΟ BAHARí: Yota Baron, φλαμένκο τραγούδι Αναστασία Ζαχαριάδου, κανονάκι-φλάουτο-αραβικό τραγούδι Πάνος Καρτίμπελης, φλαμένκο κιθάρα Μουσική διεύθυνση: Χάρης Ηλιάδης Στη συναυλία παρουσιάζονται έργα διαφόρων εποχών και στυλ, γραμμένα για πέντε διαφορετικά νυκτά όργανα. Ένας Ιάπωνας κιθαρίστας, νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού Κιθάρας 2017 της ΚΕΠΑ Βεροίας και πέντε Έλληνες ερμηνευτές ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις για να αποδείξουν στο κοινό την διαχρονική γοητεία των νυκτών οργάνων μέσα από ένα πρόγραμμα που καλύπτει τέσσερις αιώνες μουσικής. Με τη συναυλία αυτή εγκαινιάζεται η συνεργασία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.. Η συνεργασία θα αφορά τον τομέα της κατάρτισης των έντυπων προγραμμάτων και εκπαιδευτικές δράσεις γύρω από τις συναυλίες της Σ.Ο.Δ.Θ. Εν αρχή, η μουσικολόγος, συνθέτρια και υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ., Ξένια Κωνσταντινίδου, ανέλαβε στην πρωινή γενική δοκιμή της σημερινής συναυλίας, να γνωρίσει σε μαθητές Γυμνασίων της πόλης μας τα νυκτά όργανα, τις ιδιαιτερότητες της κατασκευής και του παιξίματός τους, αλλά και να τους εισάγει στο ύφος και τον χαρακτήρα των μουσικών έργων του αποψινού προγράμματος. Σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ Δήμου Βεροίας


Χάρης Ηλιάδης Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Δραματικής Τέχνης Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας με τους Michael Gielen και Dennis Russell Davies, από όπου αποφοίτησε με το δίπλωμα μαέστρου και τον ακαδημαϊκό τίτλο Magister Artium το 1997. Το 1994 έλαβε μέρος ως ενεργό μέλος στο σεμινάριο μαέστρων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Debrecen Ουγγαρίας, όπου τιμήθηκε με το “Βραβείο Προωθήσεως Νέων Μαέστρων”, στο οποίο περιελήφθη μία πρόσκληση για μία συναυλία. Από το 2001 εμφανίζεται τακτικά στο Φεστιβάλ των “Δημητρίων” της Θεσσαλονίκης, την εναρκτήρια συναυλία του οποίου έχει διευθύνει το 2006, το 2007 και το 2010. Ως φιλοξενούμενος μαέστρος έχει επίσης συμπράξει με ορχήστρες τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σολίστ όπως οι: Cheryll Studer, Paul Badura - Skoda, Δημήτρης Σγούρος, Κώστας Κoτσιώλης κ.ά. Από τον Ιούνιο του 2001 κατέχει τη θέση του αρχιμουσικού της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης. Εκτός από τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της ορχήστρας, έχει οργανώσει και εμφανίσεις της σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Τον Φεβρουάριο του 2007 διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία την οπερέτα του J. Strauss, Die Fledermaus, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (παραγωγή της Όπερας Θεσσαλονίκης, παράσταση χωρίς δοκιμή). Τον Αύγουστο του 2009 βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο της Συμφωνικής Ορχήστρας “Duna” στη Βουδαπέστη, όπου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2009.


Hiroshi Kogure Ο Hiroshi Kogure (Χιρόσι Κογκούρε) γεννήθηκε στο Τόκιο το 1988 και ξεκίνησε τις σπουδές του 18 χρόνων με τους Gentaro Takada και Shin-ichi Fukuda. Έχει αποσπάσει Πρώτα Βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς με σημαντικότερα αυτά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας και του Διεθνούς Διαγωνισμού Κιθάρας του Τόκιο, και τα δύο το 2017.Έχει παρακολουθήσει master classes με τους Manuel Barrueco, Eduardo Fernandez, Pavel Steidl, Zoran Dukic κ.ά. Το πρώτο του cd με τίτλο Whirler of the Dance κυκλοφόρησε το 2013 και απέσπασε τα Βραβεία της Kαλύτερης Eπιλογής του Mήνα της δισκογραφικής εταιρίας Record Geijutsu και της Καλύτερης Πρότασης του μήνα του CD Journal. Τώρα διατίθεται πλέον από τη Naxos Music Library. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του με τον Αλέξη Μουζουράκη (Duo Melis) στο Κονσερβατόριο του Στρασβούργου στη Γαλλία.

Γιώργος Γουμενάκης Σπούδασε μαντολίνο στο κονσερβατόριο G.Verdi του Μιλάνου, παίρνοντας το δίπλωμά του με δάσκαλο τον Ugo Orlandi. Ίδρυσε το Αθηναϊκό Κουϊντέτο “Δημήτρης Δούνης” και επανασύστησε την Αθηναϊκή Μαντολινάτα “Νικόλαος Λάβδας” υπό την αιγίδα του Φ. Σ. Παρνασσός. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ σε: Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία, Αλβανία και Κροατία. Συνεργάστηκε με την Εστουδιαντίνα Ν.Ιωνίας, την ΑΣΟΝ, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, την ΚΟΑ, την ορχήστρα των Χρωμάτων, την ΕΛΣ και την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής τόσο σε συναυλίες όσο και σε ηχογραφήσεις. Με τους Solisti Veneti και μαέστρο τον Claudio Scimone εμφανίστηκε ως σολίστ στο Veneto Festival για την παγκόσμια ημέρα της μουσικής και στο Teatro Olimpico di Vicenza, ηχογραφώντας τη σερενάτα του R.Drigo από το μπαλέτο I milioni d’ Arlecchini. Συμπράττει με τον πιανίστα Σταύρο Κόλλια, ερμηνεύοντας πρωτότυπο ρεπερτόριο για μαντολίνο και πιάνο και με τον τσεμπαλίστα Γεράσιμο Χοϊδά σε ρεπερτόριο παλαιάς μουσικής με όργανα εποχής. Διδάσκει μαντολίνο στο ωδείο Ορφείο Αθηνών.


Κατερίνα Κίτσου Η Κατερίνα Κίτσου έκανε τις σπουδές της στη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας, με την Han – An Liu, παίρνοντας δίπλωμα με Άριστα. Επίσης σπούδασε μουσική δωματίου στην Ακαδημία του Rotterdam. Παράλληλα σπούδασε βιολί και έχει δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί. Υπήρξε υπότροφος του Ωνασείου Ιδρύματος και του Ο.Μ.Μ.Α. Βραβεύτηκε στον «Associazione Rovere d’Oro» στην Ιταλία, στην άρπα. Συμμετείχε σε φεστιβάλ ως σολίστ σε κοντσέρτα και έργα μουσικής δωματίου στην Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Αγγλία, Κύπρο και Ελλάδα. Καλλιτέχνες που συνεργάστηκε: Vl. Mendelssohn, Jundt Numata, Henkel, Jin, Duo porfirisMueller, Amiche Quartet, Eira L. Jones. Υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής στο «Jugend Musiziert» και «Musizierende Jugend im Rhein - Sieg - Kreis». Είναι μέλος των Orpheus Soloists και συνεργάζεται με τη ΣΟΔΘ όπως επίσης και με την ΚΟΘ ως Α’ και Β’ κορυφαία. Διδάσκει άρπα στο ΚΩΘ και στο ΣΩΘ. Από το 2012 δίνει master classes στην άρπα στο ″St. George International Festival of Music″. Τον Μάιο του 2017, είχε πρόσκληση από το Βασιλικό Κολλέγιο του Μάντσεστερ για master class. Τον Ιούλιο του 2018, προσκλήθηκε να διδάξει σε master class από την 5η Διεθνή Θερινή Ακαδημία Άρπας στη Βουλγαρία. Δημιούργησε τις PerHarps, με μέλη μαθήτριές της και έργα που στηρίζονται σε προσωπικές της μεταγραφές, οι οποίες άρχισαν να εκδίδονται και στο εξωτερικό.


ΤΡΙΟ BAHARi / Flamenco Arabe

Το Flamenco είναι ένα είδος μουσικής που έχει καταγωγή από το νότιο κομμάτι της Ισπανίας, την Ανδαλουσία. Εκεί, η υπάρχουσα τοπική μουσική Andaluz, πλούσια σε στοιχεία μπαρόκ, βασκικής καθώς και αραβικής και βυζαντινής μουσικής, ενώθηκε με την κουλτούρα των τσιγγάνων και γεννήθηκε αυτό που ξέρουμε σήμερα ως flamenco. Οι BAHARí ταξιδεύουν μέσα από την συνύπαρξη της πλούσιας αρμονίας της Ευρώπης παράλληλα με την τροπική μονοφωνική μουσική κληρονομιά των Μακάμ. Το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού είναι ο γνωστός «ήχος» του flamenco με τονισμένα τα χαρακτηριστικά της μουσικής παράδοσης των Αράβων. Οι BAHARí είναι ένα νεοσύστατο τρίο του οποίου τα μέλη έρχονται από πολύ διαφορετικά μουσικά περιβάλλοντα. Μέσα από σπουδές κλασσικής ευρωπαϊκής μουσικής, flamenco, τζαζ, ελληνικής, τουρκικής και αραβικής παραδοσιακής μουσικής προχωρούν σε έναν τεράστιο χώρο πιθανών μουσικών συνδυασμών που, θέλουμε να ελπίζουμε, μόλις ξεκίνησε. Παρουσιάζουν συνθέσεις (κομμάτια/τραγούδια) δικά τους ή διασκευές για flamenco κιθάρα, φλάουτο, κανονάκι, flamenco και αραβικό τραγούδι.

Αναστασία Ζαχαριάδου Tο 1998 ολοκλήρωσε σπουδές κλασικής μουσικής, στη Θεσσαλονίκη, παίρνοντας δίπλωμα φλάουτου. Συνέχισε σπουδάζοντας «πολυφωνικό φλάουτο» και «ακουστική φλάουτου» στην Βουδαπέστη με τον Isvan Matuz. Παράλληλα ασχολήθηκε και με την ελληνική και αραβική παραδοσιακή μουσική μελετώντας κανονάκι σε Ελλάδα και Αμερική. Αποφοίτησε το 2003 από το τμήμα Mουσικής Eκτέλεσης (φλάουτο) του Berklee College of Music, ενώ παράλληλα μαθήτευσε για τέσσερα χρόνια, στην επισκευή πνευστών μουσικών οργάνων, δίπλα στον Emilio Lyons. Κατά την παραμονή της στις Η.Π.Α. δίδαξε φλάουτο και κανονάκι, πήρε μέρος σε συναυλίες και ηχογραφήσεις κυρίως στην Βοστώνη και Νέα Υόρκη.Το 2011 συνεργάστηκε ως σολίστ (κανονάκι) με την Ορχήστρα της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας στην Όπερα Aλ Σάκαα Μαατ, που παρουσιάστηκε στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Από το 2009 ζει στην Ελλάδα. Συνεργάζεται με μουσικούς της έντεχνης και της ελληνικής, τουρκικής και αραβικής παραδοσιακής μουσικής σκηνής. Μέχρι το 2018 διδάσκει κανονάκι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει μεταπτυχιακό στο κανονάκι από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης (ITU) όπου σπούδασε με τον Χαλίλ Καραντουμάν και είναι Υποψήφια Διδάκτορας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Παναγιώτης Καρτίμπελης Ο Παναγιώτης Καρτίμπελης γεννήθηκε στον Πειραιά. Το 2018 λαμβάνει την 4η θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας Flamenco του Jerez (Ισπανία). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον έλεγχο συστημάτων και ρομποτικής του πανεπιστημίου του Sheffield UK με αρκετή βιομηχανική εμπειρία. Είναι κάτοχος πτυχίου κλασικής κιθάρας (τάξη Νίκου Σερβίτη). Η ενασχόλησή του με το flamenco άρχισε το 2007 με δάσκαλο τον Χρίστο Τζιφάκη. Στην πορεία συνεχίζει με δάσκαλο τον Γιώργο Καραλή και εξειδικεύεται στη συνοδεία τραγουδιού και χορού flamenco, παράλληλα παρακολουθεί εντατικά μαθήματα jazz κιθάρας και μοντέρνας αρμονίας με τον Γρηγόρη Ντάνη. Έχει παρακολουθήσει τρίμηνο master class με εξειδίκευση στην συνοδεία χορού και τραγουδιού flamenco στην ακαδημία Fundacion Christina Heeren που εδρεύει στη Σεβίλλη με καθηγητές τους Pedro Sierra, Eduardo Rebollar, Paco Cortes και Nino de Pura. Επίσης παρακολουθεί σεμινάρια με τους Santiago Lara, Antonio Rey, Manuel de la Luz, Torombo Suarez, Σωκράτη Μαστροδήμο, Adolfo Vega κ.ά. Από το 2011 έχει συμμετάσχει και γράψει μουσική σε αρκετές παραστάσεις flamenco στην Ελλάδα. Επίσης συνοδεύει χορευτές σε μουσικές σκηνές και συμμετέχει σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2013 παραδίδει μαθήματα κιθάρας flamenco σε πολιτιστικούς συλλόγους και σχολές χορού και είναι μόνιμος συνεργάτης της σχολής χορού TACONEO. Το 2014 δημιουργεί μαζί με τον Γιώργο Λυκούδη το μουσικό Στέκι “ΣΠΙΤΙ Art bar”, ένα χώρο που κυρίως φιλοξενεί πλήθος μουσικών σχημάτων jazz και flamenco με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς επίσης διοργανώνει δραστηριότητες σχετικές με τα εικαστικά και τη λογοτεχνία.

Yota Baron Η Yota “Baron” (Γιώτα Ηρωίδου), γεννήθηκε στις Σέρρες.Τα ακούσματα και οι επιρροές της από μικρή ηλικία περιελάμβαναν από παραδοσιακή και λαϊκή μουσική μέχρι εκκλησιαστική μουσική αφού η μισή της οικογένεια υπήρξε οικογένεια μουσικών που έπαιζε στην ύπαιθρο (πανηγύρια) και έπειτα μεγάλωσε σε ίδρυμα θηλέων στο οποίο διδάχθηκε βυζαντινή μουσική. Η σχέση της με το flamenco ξεκίνησε το 2000 με χορό και από το 2004 άρχισε να μελετάει τραγούδι flamenco, με σκοπό να κατανοήσει καλύτερα και σε βάθος την επικοινωνία μεταξύ τραγουδιού,μουσικής και χορού. Συνεχίζει να παίρνει μαθήματα από μεγάλους τραγουδιστές flamenco, να δημιουργεί τα δικά της projects, να ψάχνει τη σχέση ανάμεσα στις διαφορετικού είδους μουσικές, να γράφει στίχους για τα τραγούδια της και να συνεργάζεται με ωραίους ανθρώπους και σπουδαίους καλλιτέχνες.


Επόμενες συναυλίες:

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018, ώρα 21.00 Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης

‘’ΠΑΙΔΙΑ! ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΑ!’’ – Επετειακή συναυλία

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - Αίθουσα Φίλων Μουσικής (Μ1) Πρόγραμμα:

Μουσική εμφάνιση των τριών Μπαντών Ενόπλων Δυνάμεων Ά. Μπαλτάς: Που να βρω την ψυχή μου, Σουίτα για ορχήστρα πάνω σε μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη Β. Τενίδης: Εισαγωγή 1940 - Αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο για σολίστες, μικτή χορωδία, και ορχήστρα Ν. Χαλικιόπουλος - Μάντζαρος: Ωδές από τον Ύμνο στην Ελευθερία για μικτή χορωδία, παιδική χορωδία και ορχήστρα (ενορχ.: Α. Μπαλτάς – διασκευή για μπάντα και ορχήστρα Β. Στυλιανού) Σολίστες: Θάλεια Μαυρίδου | μεσόφωνος, Ελλισώ Ντάβλη | μεσόφωνος Αλέξανδρος Δελιαλής | βαρύτονος, Άγγελος Μάρκου | βαρύτονος Χορωδία Γιάννης Μάντακας, Χορωδιακό Εργαστήρι Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ., Εριφύλη Δαμιανού | μουσική διδασκαλία, Χορωδία Ι. Ν. Κυρίλλου και Μεθοδίου, Μαρία Μελιγκοπούλου | μουσική διδασκαλία, Στρατιωτική Μουσική Γ’ Σώματος Στρατού, Ταγματάρχης Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος | μουσική διεύθυνση, Σμήνος Μουσικής Πολεμικής Αεροπορίας, Επισμηναγός Αλέξανδρος Λιτσαρδόπουλος| μουσική διεύθυνση, διδασκαλία , Μουσική Πολεμικού Ναυτικού, Πλωτάρχης Γεώργιος Τσιλιμπάρης| μουσική διεύθυνση, Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, Κλεάνθης Ζαρίμπας | μουσική διδασκαλία Μουσική διεύθυνση: Λίζα Ξανθοπούλου Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί μία συναυλία αφιέρωμα στην συμπλήρωση των 40 χρόνων απο το θάνατο της Σοφίας Βέμπο, ζωντανεύοντας εικόνες και ήχους της εποχής.

Σε συνεργασία με τον Ο.Μ.Μ.Θ., το Α.Π.Θ. και το ΓΕΕΘΑ Τιμές εισιτηρίων: 10 €, 5€ (μειωμένο για φοιτητές - ανέργους)


Επόμενες συναυλίες:

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018, ώρα 21.00 Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης

“Gala Rossini - Gounod’’ ” Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

Πρόγραμμα: G. Rossini: Εισαγωγή από την όπερα Il Signor Bruschino Ρετσιτατίβι και Άριες από όπερες των G. Rossini και Ch. Gounod Σταματία Μολλούδη - μεσόφωνος Δανάη Κυρίτση - σοπράνο Σοφία Μπερμπερίδου - σοπράνο Γιώργος Σοφιαλίδης - Βαρύτονος G. Rossini: Duetto di ‘’…Quattro’’ Gatti (ντουέτο των τεσσάρων γατών) Ch. Gounod: Συμφωνία αρ. 1, σε ρε μείζονα Μουσική διεύθυνση: Jens Georg Bachmann Ένα αφιέρωμα στα 150 χρόνια από το θάνατο του Ιταλού συνθέτη του bel canto Gioacchino Rossini, καθώς και στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Γάλλου συνθέτη Charles Gounod. Η Σ.Ο.Δ.Θ. φιλοξενεί ανερχόμενους λυρικούς τραγουδιστές στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να συμβάλλει στην ανάδειξη της νέας ταλαντούχας γενιάς καλλιτεχνών.

Σε συνεργασία με το Α.Π.Θ. Είσοδος ελεύθερη


Πρώτα Βιολιά Παναγιώτα Ξεναρίου Όμηρος Γιαβρούμης Μαρία Χρυσάφη Αχιλλέας Καπλανίδης Λέανδρος Μεγακλής Κωνσταντίνα Πολυζωίδου Στέλιος Τσακαλίδης Αλκέτα Νάτσο Φίλιππος Πάτρας Νίκος Γιαλένιος Δεύτερα Βιολιά Παναγιώτης Μαυρίδης Γιώργος Ιωσηφίδης Θωμάς Λάλος Χριστίνα Κανάτσου Αριστείδης Βούλγαρης Ελένη Σγουρομάλλη Κωνσταντίνος Κόκκαλης Αικατερίνη Καλιφατίδου Γιώργος Μαυρομάτης Μάριος Δαδούδης Γιώργος Μαυρίδης

Βιόλες Σουζάνα Γωγούση Μαρία Κυριακού Αγγελική Βασιλειάδου Όλγα Δαναηλίδου Απόστολος Μπουλασίκης Άννα Βλάχου Ιωάννα Βαφειάδου

Κλαρινέτα Οδυσσέας Καρύδης Δημήτρης Λεοντζάκος

Βιολοντσέλα Μαρία Χρίστοβα Τατιάνα Τσερτονίδου Ιουλιανός Δούκα Σύλβια Σουπίλα

Κόρνο Ευθύμης Κανελόπουλος

Κοντραμπάσα Αθανασία Παναγιώτου Νεκτάριος Καραντζής Φώτης Ζαφειρίου Φλάουτο Ήρα Τσούκλα Όμποε* Κατερίνα Βαβάλα

Φαγκότα Αναστάσιος Δαναηλίδης Έρικα Σαλάι Τρομπέτα Νίκος Μπαχαρίδης

Τρομπόνι Γιώργος Χαλκιάς Κρουστά Όσκαρ Κατσουρίν Basso Continuo* Νίκος Ζαφρανάς Έφορος Αναστάσιος Δαναηλίδης Φροντιστές - βιβλιοθηκάριοι Μίλτος Σπυριδόπουλος Εβελύνα Ροΐδου

Αρχιμουσικός Χάρης Ηλιάδης Καλλιτεχνικός Συντονισμός Λίζα Ξανθοπούλου

*έκτακτος μουσικός


Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης Η Σ.Ο.Δ.Θ. ιδρύθηκε το 1987. Πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας διετέλεσε ο Κοσμάς Γαλιλαίας. Την καλλιτεχνική διεύθυνση και τον συντονισμό της ορχήστρας ανέλαβαν στη συνέχεια οι Δημήτρης Αγραφιώτης, Βύρων Φιδετζής και Χρήστος Γρίμπας. Αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς και συμμετέχει δυναμικά στα μουσικά δρώμενα της πόλης με εκπαιδευτικές συναυλίες, με διεθνείς διαγωνισμούς, με συμπαραγωγές με άλλους φορείς και ορχήστρες, σε φεστιβάλ, με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Σε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της φιλοξένησε μεγάλους σολίστες και μαέστρους. Έχει εμφανιστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Έχει συμπράξει σε πολλές παραστάσεις όπερας και μπαλέτου. Έχει ηχογραφήσει τις Τέσσερις Εποχές του A. Vivaldi με σολίστ τον Λ. Καβάκο και μαέστρο τον Κοσμά Γαλιλαία και την Δημιουργία του J. Haydn υπό την διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή το 2000. Από το 2001 μέχρι και σήμερα την θέση του μόνιμου αρχιμουσικού έχει ο Χάρης Ηλιάδης. Τον καλλιτεχνικό συντονισμό της ορχήστρας έχει αναλάβει από τον Απρίλιο του 2018 η αρχιμουσικός Λίζα Ξανθοπούλου.

Έλλη Χρυσίδου

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τεχνών Διεύθυνση Πολιτισμού & Τουρισμού Βασιλική Τσαουσίδου Μητράκα - Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τμήμα Δημοτικών Μουσικών Συγκροτημάτων Βασιλική Νένα - Προϊσταμένη Τμήματος Πάρης Γκούνας Νικολέτα Μολόχα Μαρία Τζουμάκη

Επικοινωνία: v.nena@thessaloniki.gr n.molocha@thessaloniki.gr p.gounas@thessaloniki.gr m.tzoumaki@thessaloniki.gr Αιτήσεις - προτάσεις συνεργασιών: tcso.apply@gmail.com Επιμέλεια κειμένων εντύπου: Άννα Καρατσιουμπάνη Γραφιστική επιμέλεια εντύπου: Φωτεινή Κουρόγλου

thessaloniki.gr/tcso

"ΠΟΛΛΑ ΝΥΚΤΑ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ"  
New
Advertisement