RevistaEscolare

Page 1

EL PI GROS

Revista

Escolar

D.L.H. 6è B

Escola Sant Cristòfor BEGUES, JUNY 2012 - *Nº 45


J.C. P3A

B.O. 1rB P.C. P3B

P.G.S. 3r A 3r3 B A.M 1rB

I.G 2nB

E.M 2nB

S.J 4tB B

E.G 4tA

E.J. 4tA


E.R.J. P3 A

C.M P5B

D.D 1rA

M.V 2nA A

J.C 1rB

C.B 3rA

E.O 3rA

M.J 3rA

J.B 6èA

G.O 5èA


B.Q.A. P5 A

N.R P4B

A.N P4A

J.L 1rA

C.S 2nB

I.G 2nB

A.F 1rA

A.D 4tA

A.F 6èA

B.T 2nA


EDITORIAL

Ens acomiadem de l’escola

Molts de nosaltres hem estat junts en aquesta escola des de P3, altres han anat venint en diferents cursos, però tots coincidim en que hem estat molt bé. A l'escola hem viscut moltes emocions, però la que estem sentint ara és la més intensa, una barreja d'alegria i de tristor. L'escola s'acaba I ens emportem molts bons records: dels professors, dels monitors, dels conserges, de tots els companys, de les activitats que hem fet, les sortides, les festes, les colònies... Sempre recordarem la nostra escola. Nens i nenes de 6èA I 6èB ÍNDEX EDUCACIÓ INFANTIL Activitats de P3

2-4

Activitats de P4

5-6

Activitats de P5

7-9

EDUCACIÓ PRIMÀRIA Activitats de Cicle Inicial: 1r i 2n curs

10-13

Activitats de Cicle Mitjà: 3r i 4t curs

14-22

Activitats de Cicle Superior: 5è i 6è curs

23-27

RECEPTA I ENTRETENIMENTS

28-29

JOCS FLORALS

30

EQUIP DIRECTIU

30-32

AMPA

33-35

ISABEL

36-38


Revista Escolar EL PI GROS

P3-Hem anat al zoo! HEM GAUDIT DE L’ESPECTACLE DE DOFINS I PINGÜINS I HEM PASSEJAT EN TREN!

2


Revista Escolar EL PI GROS

Quins animals més macos!!! Hem après moltes coses d’ells i hem observat com es relacionen i conviuen.

3


Revista Escolar EL PI GROS

4


Revista Escolar EL PI GROS

P4: Anem al parc de bombers de Begues! Les ORQUES i els ELEFANTS hem treballat el Projecte: “EL POBLE DE BEGUES!! “ Per

això

hem

anat

al

PARC

DE

BOMBERS

DE

BEGUES...per conèixer una mica més aquest ofici tant sorprenent!!!

Els

BOMBERS

molt amables ens esperen ensenyar-nos

per el

PARC!!

La

ROBA

DE

BOMBERS ens deixen posar...UFF com pesa!!

5


Revista Escolar EL PI GROS

MÀNEGA

hem

aguantat i

el foc

hem apagat!! Com ens ha agradat!!

Els BOMBERS TENEN UN CAMIÓ!! i ens han deixat pujar –hi!! Tocant la seva sirena ... la gent de BEGUES hem despertat!!

Aquí

ens

teniu

a

tots!! En BOMBERS ens hem convertit !! Moltes gràcies

al

PARC DE BOMBERS DE BEGUES !! Esperem tornar una altre vegada!! Una abraçada.. ORQUES I ELEFANTS 6

P4 A-B


Revista Escolar EL PI GROS

P5-Hem anat de colònies EM ANAT DA CULONIAS A CANYELLAS ALS NENS DA LA CLASE DE LES CASTANYAS I ALS VAIXELLS (P5 A I B) VAM DURMI AM UN SAC, VAM SURTI A JUGA ALS ASPIAS, VAM JUGA A BUSCA ASTRELLAS DE CULOS A LA NIT AM LLINTERNAS, VAM VEURA ESTRELLAS AL PLANATARI, BAM ANA A LA CASA DAL DUCTO STAR.. BAM MANJA MACARONS...

SOPA,

JALAT,

ANS EM PASAT MOL BE.

7

FLAM,

AROS,


Revista Escolar EL PI GROS

8


Revista Escolar EL PI GROS

9


Revista Escolar EL PI GROS

CI-Sortida al bosc i visita al ramat e cabres Els nens i nenes de primer estem fent un treball sobre les plantes. Per aquesta raó hem fet una sortida al bosc i hem observat de ben a prop les plantes del nostre entorn. Hem pogut comprovar que n'hi moltes i de ben diferents. Entre tots hem anat arreplegant una petita mostra i després, a les classes, les classificarem i estudiarem. També hem aprofitat la sortida per visitar el ramat de cabres que hi ha al nostre poble. El pastor, el Cisco, ens ha explicat moltes coses de les cabres, per exemple que surten al bosc a menjar plantes durant sis hores cada dia. Hem vist que en el ramat hi havia només un boc, que és més gran que les cabres. Hem comprovat la feina que fan els gossos per vigilar i agrupar el ramat. També hem vist com mamaven dos cabridets i fins i tot els hem pogut agafar en braços. Hem fet esport, hem sentit la olor de les plantes, hem escultat els ocells, hem aprés coses de les cabres i les plantes, ... Com veieu ha estat una sortida molt profitosa i bonica!

Nens i nenes de 1r 10


Revista Escolar EL PI GROS

11


Revista Escolar EL PI GROS

CI-A segon fem projectes Un tret característic de la nostra escola és el treball per projectes, recurs que fem servir per treballar els continguts de l'àrea de coneixement del medi, relacionats en tot moment amb els continguts de la resta d'àrees.

El treball per projectes permet fomentar entre els alumnes un tipus diferent d'aprenentatge, centrat en les seves pròpies motivacions, on els propis alumnes es qüestionen un tema d'estudi. Els alumnes es plantegen què saben sobre aquell tema i què voldrien saber, i a partir d'aquest moment s'inicia tot un procés d'ensenyament-aprenentatge que compagina diverses metodologies de treball (treball individual, en petit grup, cooperatiu...). Els infants cerquen informació (llibres, revistes, Internet...), fan resums, investiguen, reelaboren la informació cercada, etc. I per últim, donen a conèixer la resposta a la resta de companys/es i són ells mateixos que responen els seus propis interrogants sobre el tema d'estudi triat.

12


Revista Escolar EL PI GROS

13


Revista Escolar EL PI GROS

CM-A tercer fem activitats diverses Museu Agbar de les aigües El dia 16 de març els alumnes de 3r vam anar al museu Agbar de l’aigua. Allà vam poder experimentar el cicle de l’aigua i la formació dels rius i les desembocadures. També vam visitar el Museu i ens van explicar el recorregut de l’aigua fins a les nostres cases. Vam passar un dia molt divertit!

14


Revista Escolar EL PI GROS

Educació Viària Al circuit de trànsit vam fer de vianants i conductors amb l’objectiu de practicar coneixements d’educació viària. Vam valorar la necessitat de respectar les normes per la nostra seguretat i la dels altres.

Visita al CRAM Vam anar al centre de recuperació d’animals marins del Prat, on vam veure els diferents tipus de taurons i on ens van aclarir alguns prejudicis; ja que no són tant perillosos com ens pensem. També vam fer un taller i vam veure les tortugues.

15


Revista Escolar EL PI GROS

16


Revista Escolar EL PI GROS

CM-Quart bem anat de colònies Els alumnes de 4t hem anat de colònies a Poblet, a la comarca de la Conca de Barberà. - El monestir La primera cosa a fer va ser visitar el Monestir. És una casa molt gran on viuen monjos només. Ens va acompanyar un guia, en Lluís, que en sabia molt i ens va explicar i fer observar com havien construït el monestir, com era la vida allà. Totes les parets són de pedra; les portes i les finestres tenen forma d’arc arrodonit si són d’estil romànic, i d’arc acabat en forma de punta si són d’estil gòtic. Ens van explicar que el monjo més jove té vint-i-cinc anys i el més gran en té vuitanta-quatre. Ens van ensenyar el claustre, un pati en què al voltant hi ha la cuina, amb olles molt grans; el menjador; la sala amb calefacció per si algú es trobava malament; una sala per resar; la biblioteca, on no es podia entrar però la vam veure a través d’una porta de vidre, ... Totes les sales eren gegants.

17


Revista Escolar EL PI GROS

Al mig del pati hi ha una font molt bonica, amb aigua no potable, on els monjos es rentaven les mans abans d’entrar al menjador. També hi havia un hort molt bonic. A les teulades hi ha gàrgoles per quan plou, amb formes d’animals, i escriptures en algunes pedres amb lletres molt “rares”. En els blocs de pedra dels murs i d’algunes parets, hi havia gravats uns signes per saber quin picapedrer els havia construït. - Activitats a la casa A la casa de colònies ens vam dividir en tres grups per fer diferents jocs i circuits: un d’equilibri sobre unes peces de plàstic; un altre pel bosc, en el qual havíem de portar els ulls tapats amb un antifaç i un company ens guiava, i un altre era superar diferents proves. Tots aquests jocs els havíem de fer en grup i ajudar-nos quan fes falta. Una activitat que ens va agradar molt va ser la de fer oli aromàtic.

18


Revista Escolar EL PI GROS

- Activitats de nit La primera nit vam fer una activitat d’astronomia i un joc de llanternes que es deia “el capità”. Consistia en què una persona s’amagava i els altres l’havíem de trobar, quan la trobàvem ens amagàvem amb ella i no podíem dir res fins que tots la trobaven. Alguns tenien por perquè estava tot molt fosc. La segona nit, després de dutxar-nos i de sopar, vam anar a la “disco” a ballar. La sala era molt gran i hi havia llums de colors i un equip de música.

Si algú portava roba blanca es veia de color blau brillant. Per acabar vam fer una rotllana i ens ven ajuntar tots per fer l’últim ball. Molts de nosaltres vam acabar afònics. Les monitores van preparar dos balls molt bonics i ens va agradar molt.

19


Revista Escolar EL PI GROS - La cova de la Font Major La cova de la Font Major es troba al poble de l’Espluga de Francolí. El camí per anar-hi és llarg i molt cansat. La cova és llarga i molt fosca; quan s’hi entra fa una mica de por. A dins vam veure vídeos sobre la prehistòria: com s’havia format la cova feia milions d’anys i com vivia la gent. El guia ens va explicar les diferents eines i pedres que hi havien trobat , i com vivia la gent a l’època del neolític. Només es pot visitar una part, ja que l’altra està plena d’aigua. És la cova més llarga del món. S’han explorat més de 3,5 km. - El naixement del riu Francolí El naixement del riu està a la sortida de la cova. Vam anar per veure’l i per poder omplir les cantimplores d’aigua ben fresca. L’aigua no sabia com la que venen al supermercat; sabia a aigua 100% natural, a aigua de riu. Només començar a beure’n, ja no es pot parar!

20


Revista Escolar EL PI GROS

Aquestes colònies han anat molt bé!

Colònies 2011-2012 a Poblet

Alumnes de 4t

21


Revista Escolar EL PI GROS

Fotos del Monestir

22


Revista Escolar EL PI GROS

5è-Sortida a una ciutat romana Fa uns dies, els/les alumnes de cinquè de l´ escola vam anar a veure com era una antiga ciutat romana. Durant la sortida, ens van explicar com era la vida en un poblat romà, quins eren els edificis principals, com vestien els seus habitants, com eren les cases i la distribució de les ciutats, etc. Va ser una sortida genial perquè vam aprendre moltes coses sobre els romans que no sabíem…

Més tard, vam aprofitar per anar a dinar a Montjuïc i visitar l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Bon profit! Va ser un dia realment fantàstic!

Alumnes de 5è 23


Revista Escolar EL PI GROS

6è-Projecte de Cicle Superior: “Les Masies DE Begues” 1. Aquest curs, els de sisè, hem fet el projecte que porta per títol “Les masies de Begues”. L’objectiu principal era aprofundir en el coneixement de la nostra població. 2. Hem treballat en grup diverses activitats relacionades amb les diferents assignatures: a matemàtiques hem fet gràfics i hem resolt problemes, a medi hem fet 5 recorreguts fotogràfics de masies i també hem construït una brúixola, a música hem après una cançó de caramelles amb flauta, a plàstica hem pintat una masia amb aquarel·les, a educació física hem anat fins al que queda de la masia de la Clota i a anglès hem après les direccions. 3. Per a fer aquest projecte ens ha ajudar molta gent: en Xavier Parellada, membre del Centre d’Estudis Beguetans, en Francesc Sánchez, estudiós de les masies de Begues i autor de diversos mapes, mares col·laboradores en l’activitat de plàstica i en els recorreguts, gent de les masies i veïns de Begues. 4. En total hem vist 35 masies: Cal Cadet, Cal Borés, Mas Martí , Cal Miliu Martí, Can Figueres, Cal Barreras, Cal Cataquero, L’Alzina, La Casota, Cal Llebrer, Cal

24


Revista Escolar EL PI GROS Sacaire, La Tenda, Can Romagosa, Cal Baró, Cal Fuster, Ca l’Agustí, Cal Frare, Mas Pasqual, Cal Pau dels Bous, Can Vendrell, Can Amell, Can Grau del Coll, Cal Traginer, Cal Gaietano, Cal Gepis, La Parellada, Can Rigol, Mas Ferrer, Can Tèrmens, Mas Roig, Can Sadurní, Cal Jepet, Cal Vinyes, Can Pau i la Clota. Cada grup n’ha treballat una en profunditat, 12 entre els dos grups de 6è. 5. El resultat final de tota la feina l’hem recollit en un treball, un pòster i una presentació que vam ensenyar als nostres pares i avis el darrer dia de la Setmana Cultura.

Alumnes de 6è A i 6è B

25


Revista Escolar EL PI GROS

26


Revista Escolar EL PI GROS

TIRAMISÚ DE MANDARINES La nostra estimada i benvolguda cuinera de cada any, ens ha fet arribar aquesta recepta. És per llepar-s’hi els dits!. Ingredients: 250 g de mascarpone 1 cullerada de natilles de vainilla 4 mandarines 6 melindros 30 g de xocolata blanca o negra

Preparació: Posa el mascarpone i les natilles a un bol, barrejar-ho molt bé amb la batedora. Exprimeix 2 de les mandarines i reserva el suc. Pela les altres i separa els trossets. Trenca els melindros en trossets i llença-hi el suc de les mandarines a sobre. Reparteix els melindros en tres copes. Ara reparteix la meitat de les mandarines i la meitat del mascarpone i natilles entre les tres copes. Repeteix les capes: melindro, mandarines i mascarpone. Amb un ratllador, fes virutes de xocolata i posa-les sobre les postres.

27


Revista Escolar EL PI GROS

Entreteniments

28

Busca les diferències


Revista Escolar EL PI GROS

JOCS FLORALS Aquest curs, els guanyadors dels Jocs Florals han estat els següents: CI : 1r A:

PRIMER PREMI: “Avis i àvies”, Bruna Queralt.

SEGON PREMI : “M'estimo els meus avis”, Ariadna Ruiz. 1r B:

PRIMER PREMI: “Descripció de la meva àvia”, Noa Sánchez.

SEGON PREMI: “Descripció del meu avi”, Miquel Gómez. 2n A:

PRIMER PREMI: “L'àvia i l'avi”, Ester Fernández.

SEGON PREMI: “Els meus avis”. Ericka Sánchez. 2n B: PRIMER PREMI: “Els avis”, Nora Campos. SEGON PREMI: “Els meus avis”, Gisela Molina. PREMI "BOSC DEL GARRAF" DE CI: “Els avis”, Laura Mares. CM : 3r A:

PRIMER PREMI: “Els nostres avis”, Pol Oriola.

SEGON PREMI: “Els nostres avis”, Addisu Crespo. 3r B:

PRIMER PREMI: “Els desitjos dels avis”, Natàlia Barea.

SEGON PREMI: “L'aventura del meu avi i Sant Jordi”, Carla Aroca. 4t A:

PRIMER PREMI: “Els meus avis”, Pau Henández.

SEGON PREMI: “Els avis”, Rubén Galán. 4rt B: PRIMER PREMI: “Els meus avis i jo”, Adrià Maduell. SEGON PREMI: “Poema d'avis”, David Moreno. PREMI "BOSC DEL GARRAF" DE CM: “La meva padrina”, Georgina Mateu. CS : 5è A:

PRIMER PREMI: “La meva àvia Carme”, Paula Delgado.

SEGON PREMI: “Mi abuelo”, Angelina Roldán. 5è B: PRIMER PREMI: “Impressionant, els meus avis són espies”, Laia Oró. SEGON PREMI: “Els meus avis”, Berta Vinuesa. 6è A:

PRIMER PREMI: “La història dels meus avis”, Alejandro Caballero.

SEGON PREMI: “Els meus avis”, Júlia Agulló. 6è B:

PRIMER PREMI: “L'aventura”, Diego Vargas.

SEGON PREMI: “Els meus avis”, Raul Colmenarejo. PREMI "BOSC DEL GARRAF" DE CS: “Sant Jordi”, Geovanna Olvera.

Comissió de Festes

29


Revista Escolar EL PI GROS

Equip Directiu RETALLADES A L’ESCOLA

NOTA IMPORTANT:A la foto no surt el professorat que aquest dia va fer vaga en defensa de l'ensenyament públic: Iban Tesoro, Josep Fábrega i Trini Lujan.

A la porta de la nostra Escola hem penjat una pancarta per tal de remarcar que cal una aposta ferma per l’educació pública de qualitat per part de tothom. Ja sabeu que estem en època de retallades i que l’educació ha estat un dels àmbits afectats. Les millores aconseguides durant dècades: personal de reforç a les aules, disminució de les ràtios (alumnes per aula), increment de les hores d’atenció a les famílies i del sou dels mestres, personal especialitzat per atendre els alumnes amb necessitats educatives especials, equiparació de les hores lectives dels alumnes amb l’escola concertada (sisena hora)…; s’estan esvaint ràpidament com si d’un somni es tractés.

30


Revista Escolar EL PI GROS

El cas és que actualment l’educació no és un somni sinó una realitat que cada dia s’està tornant més crua. Hem patit reduccions importants de recursos econòmics i de personal degut a la supressió de la sisena hora. Però a la nostra Escola fins el present curs podem dir que hem tingut sort ja que tot i tenir molts alumnes a les aules (degut a la alta demanda de places) hem comptat amb prou personal per poder atendre les seves necessitats educatives. Actualment comptem amb mestra d’acollida pels alumnes nouvinguts, una tècnica d’educació infantil a P3 (TEI), dues especialistes d’Educació Especial, especialistes d’anglès, música i Educació Física. Aquest darrer trimestre ja estem patint les conseqüències de les retallades: quan un mestre es posa malalt no es posa un altre fins que no passen 5 dies lectius. Això vol dir que durant una setmana sencera els alumnes d’una classe han de ser atesos pels diferents mestres del centre que deixen de fer les seves tasques d’atenció a la diversitat, desdoblament… I el proper curs enlloc de deixar passar 5 dies lectius caldrà esperar 10 dies lectius, dues setmanes, mig mes perquè sigui nomenat algun mestre per cobrir la baixa.

31


Revista Escolar EL PI GROS

Us podeu imaginar què pot passar en una aula on durant mig mes no hi ha una estabilitat? Això és mantenir la qualitat educativa? Ens diuen que no passa res, que només que es deixi una feina preparada ja n’hi ha prou, però no és cert. Actualment ja es programa una feina per si hi ha un imprevist un dia, però una cosa és un dia i una de molt diferent és mig mes. Sincerament creiem que les persones que prenen aquesta mena de decisions estan molt lluny de la realitat d’una Escola. El que realment ens preocupa és com podrem mantenir la qualitat de l’ensenyament a l’Escola sense el personal necessari. Creiem que és molt important que tots junts defensem l’Escola que tenim. En escriure aquest article encara no sabem què ens depararà el curs vinent en qüestió de plantilla (els mestres que assignen a l’Escola). Tot i aquesta delicada situació heu de saber que des de l’Escola intentarem que l’educació dels vostres fills i filles es vegi afectada el mínim.

Cordialment L’Equip directiu

32


Revista Escolar EL PI GROS

AMPA ESPONGES EMOCIONALS Estic emocionat!!! Quin partit més emocionant!!! M’emociono quan veig fotografies de quan érem petits !!! M’emociono... Sovint fem servir aquest mot per referir-nos al nostre estat anímic, als nostres sentiments, a una mena de rau-rau a les nostres panxes o per justificar les llàgrimes als nostres ulls. Però què és realment una emoció? “Una emoció és un estat complex

de l’organisme caracteritzat per una excitació o pertorbació que predisposa a una resposta organitzada. Les emocions es generen generalment com una resposta a un esdeveniment extern o intern” (Bisquerra). Les nostres vides estan plenes

d’esdeveniments i fets que directament ens passen o passen al nostre voltant i per tant les nostres vides avancen de la mà de les emocions que ens permeten viure emocionalment tots els fets rellevants que formaran part de la nostra intensa biografia. Les emocions caminen amb nosaltres des del moment del naixement. Fins i tot, i segons les més recents tendències, ja durant la gestació, per això és tan important transmetre durant l’embaràs serenor, calma i amor al nostre nadó. Les emocions però cal conèixer-les, entendre-les, acceptar-les i gestionar-les. Una bona educació emocional és bàsica per a aconseguir l’educació integral de les persones i per això és tan important tenir-la present durant totes les etapes educatives, en les seves diferents manifestacions i àmbits. Un bon treball emocional des de ben petits de ben segur ajudarà als nostres fills i filles a assolir òptims llindars de benestar i equilibri emocional i personal en el futur, i durant tota la seva trajectòria vital. El benestar i l’equilibri emocional permetran, si esdevenen col·lectivament un tret comú, uns més òptims llindars de convivència cívica i ecològicament sana, on les emocions individuals hauran après a comprendre i respectar les emocions dels altres i les col·lectives, i on els nivells de gestió emocional seran un reflex de maduresa individual i social.

33


Revista Escolar EL PI GROS

Per conèixer les emocions, entendre-les i poder aprendre a gestionar-les i a acceptarles cal treballar. Aquest treball és pot fer de moltes i diverses maneres, el més important és trobar aquell que ens sigui més còmode i afí. Els contes poden ser una fantàstica i màgica eina de treball emocional. Ens permeten crear un espai de comunicació afectiva i creativa amb els nens que reforça els nostres vincles amb ells i ens permet dibuixar els primers contactes amb el món de les emocions a través dels personatges, històries i fets que donen vida al conte. Els contes ens ajuden també a crear espais de proximitat física que permeten transmetre amor, estimació, acceptació i per tant seguretat. Amb la màgia dels contes podem presentar als nostres fills, i fer-los viure, l’alegria, la felicitat, l’ humor, l’amor, l’esperança..., i altres emocions positives. I amb la seva mateixa màgia podem mostrar com la frustració, la por, la tristesa..., i altres emocions “negatives” han de ser enteses i viscudes des de la positivitat i l’acceptació. Els nens i nenes aprenen del seu entorn immediat, tant a l’escola com a la família, són esponges de tot allò que diem i fem, d’allò que transmetem i fins i tot d’allò que potser volem amagar. El seu entorn immediat, la manera com aquest cobreixi les seves necessitats bàsiques, l’accepti, l’estimi, hi jugui..., contribuirà a desenvolupar la seva personalitat, la seva manera de ser durant tota la resta de la seva vida. És doncs de cabdal importància aprofitar aquest entorn, aquest moment en què els nostres fills i filles estan creixent i aprenent per sembrar les millors llavors emocionals i contribuir així al seu aprenentatge i desenvolupament integral, harmònic impregnat sempre d’una actitud positiva i constructiva per afrontar, amb la major dosi de calma, paciència, perseverança i satisfacció, tot allò que tindran l’oportunitat de viure. Un bon moment per fer de la vida un conte i construir espais de comunicació afectiva i emocional són aquells instants que formen part de la rutina més quotidiana: el moment de sopar, parar taula, anar a dormir, llegir, banyar-se, aixecar-se... Comparteixo amb vosaltres un conte que amaga un d’aquests instants. Us convido a posar la vostra creativitat i les vostres emocions a treballar i imaginar els vostres contes, creant així magnífics espais de comunicació emocional familiar.

34


Revista Escolar EL PI GROS UNA MÀGICA AVENTURA Una vegada hi havia un nen que surava entre les onades, buscant un vaixell perdut. Una mà gegant se l’havia endut. Mentre surava, si el vent bufava fort, les onades el gronxaven amb força. Com petites muntanyes russes el feien pujar i baixar, baixar i pujar, una vegada i una altra. No tenia por. Reia i reia i en volia més. Segur i feliç es deixava gronxar i esperava delerós l’onada més forta, aquella que més amunt l’enfilava i amb ella intentava, estirant el seu bracet, agafar el sol, o els núvols o aquelles petites gotes d’aigua, que semblaven caure del cel i li esquitxaven els ulls. Però si el vent deixava de bufar, l’aigua semblava un mirall tranquil i el nen enyorava les onades. Per fer-les tornar, picava de peus i mans, tan fort com podia. Picava tan fort que el mar tenia por de buidar-se i li enviava bromeres d’escuma que l’entretenien fent bombolles de colors, talment com si fossin de sabó. Entre tant surar i surar. Entre tant gronxar-se i gronxar-se. Entre tantes rialles ressonant entre les onades el temps passava i passava i el vaixell no tornava. El nen el seguia buscat. Aprofitava cada petita onada i avançava en el seu gran viatge, sempre confiant de trobar el seu estimat vaixell. De sobte una forta onada, disfressada de núvol blanc, el va empènyer cap a una illa. Ni massa petita, ni massa gran. Tova i esponjosa . Fràgil però ferma. Amb gràcia ballava sobre les onades, s’amagava i tornava a aparèixer, reflectint entre la boira la llum blanca de la lluna. Acaronava el seu cos i l’embolcallava d’una suau i dolça olor. De sobte però l’illa va desaparèixer. S’enfonsava i empetitia i tot d’una es va enlairar com un globus de color. El nen va alçar el cap, els ulls, les celles i les pestanyes per veure com s’enlairava. I llavors l’illa va deixar caure aigua, centenars de gotes d’aigua que van esquitxar-li els ulls, les galtes i fins i tot la boca. El nen reia sense por i estirava els braços per agafar-la. Gairebé ho va aconseguir i quan començava a acostar-se-la a la cara amb intenció de tastar quin gust tenia, una mà gegant però familiar se la va endur amb suavitat. La va deixar surant damunt d’una muntanya d’escuma blanca, on també va aparèixer el seu estimat vaixell. Prou de bany per avui, va dir una veu que pertanyia a la mà gegant, mentre el treia de la banyera per eixugar-lo i omplir-lo de cremes, colònia i petons, molts petons que són la millor manera d’acabar un bon bany. Com li agradava aquella veu, tan dolça i tan ferma, tan plena de seguretat i confiança, d’amor i il·lusió. Mentre la mare l’eixugava, el nen pensava demà jugaré amb el pop i la sirena!

Mª del Mar Gomila Franch Educadora Emocional (Vocal de la Junta Directiva de l’AMPA Sant Cristòfor)

35


Revista Escolar EL PI GROS

A la primera mestra que es jubila a l’escola

A

quest escrit és per la nostra estimada Isabel Rigo en motiu de la seva jubilació. Aquest és el darrer any que treballa com a mestra tot i

que esperem i desitgem que no ens deixi de venir a veure i ajudar perquè sabem que “mestra” no se’n deixa de ser mai i molt menys la Isabel. Ens costa molt dir amb paraules com és la Isabel perquè se’ns omplen els ulls de llàgrimes només en fer aquestes quatre ratlles. Per dir-ne algunes, us diem que és una mestra que estima per damunt de tot la seva feina i sobretot a tots els nens i nenes . Sempre té una paraula bonica per dir a aquell infant que es troba una miqueta trist, o bé aquell que s’ha enfadat, és a dir a qualsevol que es trobi al davant. Sap escoltar amb atenció i respecte a tothom, tingui l’alçada que tingui!!!! No cal dir que sempre ens regala una cançoneta o un ball per qualsevol motiu: plegar el tovalló amb els nens i nenes de p3, fer el tren, posar-se la bata, anar al pati....

36


Revista Escolar EL PI GROS

I què dir-ne dels contes que ha arribat a explicar!!! És la millor rondallera que hem conegut, és un plaer veure les cares dels nostres infants embadalits amb les històries i aventures que explica. Tampoc podem oblidar les divertides presentacions que ha fet en els festivals de Nadal, les representacions de la llegenda de sant Jordi, ..... Ja ho veieu, és una autèntica mestra polivalent, activa, afectuosa, emprenedora, respectuosa. Però per damunt de tot, feliç fent la feina de mestra. Finalment volem dir que per damunt de tot és una gran persona, estimada per tothom i que farà un gran buit a l’escola però sobretot a l’educació infantil on és l’ànima del nostre parvulari. No volem acabar sense unes paraules dites i escrites pels nostres alumnes de p5. -ets molt bona asplican contes. -ets mol guapa. -tastimu isabel ias picas mol be -ets molt bona -ets molt bona parsona i abui tas purtat superbe a totas las clases.. -isabel tastimu mol. -uapisima

llagexas

mol

superbe.

37

Ets

la meva

millo

Mestres de l’escola

profe.


Revista Escolar EL PI GROS

38


Revista Escolar EL PI GROS V.J 6èB

N.R 6èA

D.R 2nA

M.A 2nB

39

N.N 3rB