Revista escolar Sant Cristòfor (juny 2020-2021)

Page 1

EL PI GROS

Revista

Escolar

Escola Sant Cristòfor BEGUES, JUNY 2021 - N.º 61 1


Revista Escolar EL PI GROS

EDITORIAL Estimades famílies de l’escola Sant Cristòfor: Ja és l'hora d’acomiadar-nos un cop més de l’alumnat de 6è de l’escola. Ha estat un plaer poder acompanyar-vos durant tota aquesta bonica etapa. Us hem vist créixer, us heu fet grans, més responsables, més autònoms i, sobretot, millors persones. Ara comenceu una nova etapa. Serà un camí ple d’aventures i nous reptes, que esperem que podeu gaudir i afrontar amb tots els aprenentatges i les experiències viscudes a l’escola Sant Cristòfor. Sempre serà la vostra escola i sempre sereu benvinguts i benvingudes. Molta sort! Els i les vostres mestres de 6è.

ÍNDEX EDUCACIÓ INFANTIL Activitats de P3 Activitats de P4

3-4 5-6

Activitats de P5

7-8 EDUCACIÓ PRIMÀRIA

Activitats de Cicle Inicial: 1r i 2n curs

9-10 / 11-12

Activitats de Cicle Mitjà: 3r i 4t curs

13-14 / 15-16

Activitats de Cicle Superior: 5è i 6è curs ENGLISH RECEPTA ENTRETENIMENTS EQUIP DIRECTIU AFA GUANYADORS DELS JOCS FLORALS PORTADES GUANYADORES

17 / 18-19 20-22 23 24-25 26-27 28-29 30-31 32-37

2


Revista Escolar EL PI GROS

P3 VISITEM EL BOSC INUNDAT Els Pingüins i els Dofins vam anar d’excursió al Cosmocaixa i ens vam endinsar dins la selva tropical! Què mengen els animals? La cuidadora ens ensenya què els dona de menjar i descobrim la diferència entre carnívors, herbívors i omnívors. També observem de primera mà com reaccionen els peixos grans i petits quan arriba el menjar!

Observem rèptils, aus, peixos, plantes, arbres... tota la vida que hi ha en aquest ambient tan humit!

3


Revista Escolar EL PI GROS

Tot ens impressiona molt i aprenem molt de la guia que ens explica com conviuen les espècies al bosc inundat.

I no cal dir que la resta del museu ens deixa també amb la boca oberta!

4


Revista Escolar EL PI GROS

P4- ESTUDIEM ELS OFICIS! ENGUANY, ENS HEM HAGUT D’ADAPTAR A LA NOVA SITUACIÓ DEGUT A LA PANDÈMIA. AL FINAL ENS N’HEM ENSORTIT MOLT I MOLT BÉ. ENS HA AGRADAT MOLT PODER VEURE ELS OFICIS D’ALGUNES MAMES, PAPES I/O FAMILIARS VEIENT ELS VÍDEOS QUE ENS HAN FET DIRECTAMENT DES DELS SEUS LLOCS DE TREBALL.

EXPERIMENTS…

… A LA FÀBRICA…

… LA MESTRA DE MATES…

… A LA CANTERA… …A LA BOTIGA DE “XUXES”…

… DE LA BRIGADA…

… LA MESTRA DE LA LLAR…

… AEROIOGA…

… EL CONSTRUCTOR…

5


Revista Escolar EL PI GROS

… LA FOTÒGRAFA…

… EL GEÒLEG…

…L’EXJUGADOR I ENTRENADOR DE BÀSQUET…

… I TAMBÉ HEM POGUT VEURE, FINS I TOT, BOMBERS…

… I MIREU QUINA SORPRESA ENS HAN FET DES DE LA LLAR… MOLTES GRÀCIES MONTSE!!!

LA VERITAT ÉS QUE AQUESTA NOVA MANERA DE VEURE I TREBALLAR ELS OFICIS HA ESTAT MOLT ENRIQUIDORA. PODER VEURE LA FEINA REAL QUE FAN AQUESTES PERSONES ENS HA AJUDAT MOLT A ENTENDRE-LA.

MOLTÍSSIMES GRÀCIES FAMÍLIES PER HAVER-HO FET POSSIBLE! SENSE VOSALTRES AIXÒ NO HAGUÉS ESTAT EL MATEIX!

CLASSE DEL MAR, CLASSE DELS DRACS, ROSA I JORDI

6


Revista Escolar EL PI GROS

P5-LES PRIMERES COLÒNIES DE P5

7


Revista Escolar EL PI GROS

8


Revista Escolar EL PI GROS

LES NENES I ELS NENS DE PRIMER ESTUDIEM L’ESPAI I ANEM AL PLANETARI!! Les classes de primer A i primer B, hem decidit estudiar l’Espai. Vam demanar ajuda a les nostres famílies i amb tot el que vam portar vam començar a mirar llibres, vídeos,….Després vam iniciar l’elaboració d’un “Lapbook” amb tota la informació de l’espai que havíem estudiat. Va ser una feina una mica difícil, però molt divertida. Aquest va ser el resultat……

Per acabar la investigació planetarium del Cosmocaixa.

vam

visitar

el

Vam viatjar directes al nostre Sistema solar. Va ser impressionant!!! 9


Revista Escolar EL PI GROS

Ha estat un projecte genial!

10


Revista Escolar EL PI GROS

2n. SORTIDA AL CRARC

11


Revista Escolar EL PI GROS

12


Revista Escolar EL PI GROS

3r. SORTIDA AL POBLE ESPANYOL

13


Revista Escolar EL PI GROS

14


Revista Escolar EL PI GROS

Aquest curs escolar ha sigut molt atípic per a tothom degut a la Covid-19. No obstant això, hem pogut dur a terme les Colònies de 4t al Mas de Gorgoll, localitzat a Palamós (Girona), realitzant totes les activitats proposades i complint les mesures de seguretat establertes. En aquestes colònies han participat els alumnes de 4t, acompanyats per quatre mestres de l’escola: Maria, Pepe, Elena i Rocío; els quals també han gaudit d’aquestes amb els nens i nenes. Durant el matí, cada grup bombolla va realitzar diferents activitats lúdiques i dinàmiques amb el seu monitor, amb el que van fer bones «migues». Les activitats es van dur a terme tant a la mateixa casa de Colònies com a la platja, lloc on els alumnes més valents es van banyar el últim dia malgrat que l’aigua estigues molt freda! A més a més, en el temps lliure van construir cabanes amb diferents materials de la natura i van visitar els animals que hi havia, com els rucs i els cavalls. Per la tarda, després de dinar, els monitors els van recollir per continuar amb les activitats. En aquesta ocasió van assistir a la platja, al Museu de la Pesca i a la Llotja per veure la subhasta del peix. Van gaudir i aprendre molt sobre aquest tipus de treball. Per acabar, van tenir temps lliure per canviar-se de roba per a la nit. A la nit, després de sopar, van gaudir de dues activitats molt especials. La primera d’aquestes, van anar al bosc amb les llanternes realitzant diferents proves proposades pels monitors. La segona d’aquestes i la més esperada pels nens i nenes va ser la discomòbil, la qual van gaudir tant els alumnes com els mestres. Va ser un moment

molt emotiu i cada grup bombolla ballava i gaudia al seu espai

corresponent amb el seu monitor. Per acabar, cal comentar que els infants s’ho van passar molt bé i va ser un temps de desconnexió. A més, cal felicitar-los, doncs es van comportar adequadament, complint totes les mesures de seguretat i respectant a tots els assistents. ENHORABONA NOIS I NOIES I FINS A LA PROPERA! Alumnes i mestres de 4t.

15


Revista Escolar EL PI GROS

16


Revista Escolar EL PI GROS

5è. PROJECTE CUEME

17


Revista Escolar EL PI GROS

6è-EL NOSTRE PAS PER SISÈ Quan vam començar sisè, ho vam fer amb molta il·lusió ja que cinquè va ser un curs molt estrany. Degut a la situació, vam estar confinats i confinades a partir del segon trimestre. Feia temps que no veiem als companys i companyes i teníem ganes de tornar a la normalitat. No ha estat un curs del tot normal ja que hem hagut d’estar sempre amb el nostre grup bombolla i sempre amb la mascareta i rentat de mans. Però hem pogut fer moltes coses i estem alegres ja que a sisè B no ens han hagut de confinar en cap moment i a sisè A i a sisè C només hem estat confinats una vegada. Hem pogut acabar el projecte CUEME que vam començar a cinquè i vam fer la venda online al mes de desembre dels productes que vam fabricar a la classe. Al Nadal no vam poder celebrar el festival que cada any fem al final del primer trimestre, però vam fer un vídeo cantant una cançó. Va ser una alternativa diferent al festival. També vam poder celebrar a la classe la castanyada, el carnestoltes, l’English day, un Sant Jordi diferent i, fins i tot, vam fer el fòrum d’autor a la biblioteca del poble. També, hem pogut anar d’excursió i de colònies que han estat molt divertides i ens ho hem passat genial.

18


Revista Escolar EL PI GROS

Pel que fa al projecte del Modernisme, que és el projecte interdisciplinari de sisè, ha estat molt complet, hem après molt, hem pogut fer les presentacions i hem pogut anar de sortida a la Barcelona modernista i al Parc Güell que va estar molt bé.

Finalment, celebrarem el nostre comiat de sisè l’últim dia de curs i estem molt il·lusionats i il·lusionades. Ens emportem un bon record de l’escola i trobarem a faltar tots aquest bons moments. Hem aconseguit ser tots i totes un gran equip. Fins aviat Alumnes de sisè 19


Revista Escolar EL PI GROS

SUMMER FRUIT TART RECIPE

20


Revista Escolar EL PI GROS

SUMMER HOLIDAYS DESTINATIONS CROSSWORD

21


Revista Escolar EL PI GROS

SUMMER MINDFULNESS PICTURE

22


Revista Escolar EL PI GROS

RECEPTA: GELAT DE GEL DE SÍNDRIA, FESTUCS I XOCOLATA (Una refrescant i màgica recepta d’estiu !)

6 gelats de gel

23


Revista Escolar EL PI GROS

ENTRETENIMENTS QUI PODRÀ ARRIBAR A LA PLATJA?

EN UNA FILERA HI HA 6 GOTS. ELS TRES PRIMERS ESTAN PLENS D’AIGUA I ELS TRES SEGÜENTS BUITS. COM HO FARÀS, MOVENT NOMÉS UN GOT, PERQUÈ ELS GOTS BUITS S’ALTERNIN EN LA FILERA AMB ELS PLENS. RECORDA: NOMÉS POTS MOURE UN GOT!

SUDOKUS:

24


Revista Escolar EL PI GROS SOPA DE LLETRES

TROBA LES 7 DIFERÈNCIES

ESCRIU LA PRIMERA PARAULA DE CADA IMATGE I DESCOBREIX EL MISSATGE OCULT.

25


Revista Escolar EL PI GROS

EQUIP DIRECTIU L’escola i la pandèmia Afortunadament, a dia d’avui les escoles continuen obertes i la pandèmia ens ha fet més conscients del seu rol cabdal en les vides dels nens i nenes. Però algunes restriccions continuen i els seus impactes s’estendran a mig o llarg termini. Ara que el curs 2020-2021 acaba, els indicadors de la pandèmia milloren i la vacunació avança a bon ritme. Són bones notícies i esperem que de mica en mica deixem enrere les mesures que han imperat per necessàries aquest temps. La resposta de les escoles en general i de la nostra en particular ha estat extraordinària. Tots els mestres vam fer cursos accelerats, i telemàtics per suposat, sobre la COVID 19, les mesures per evitar el contagi... L’esforç excepcional dels professionals de l’Escola ha permès que la incidència hagi estat força baixa. Durant tot el curs han calgut confinar 9 vegades. S’han confinat 7 grups dels 23 que tenim, un 27%. Com sabeu hem realitzat adaptacions: entrades i sortides esglaonades, presa de temperatura, gel hidroalcohòlic, patis sectoritzats on cada grup anava a un sector segons el dia... Aquest curs hi ha hagut tot un seguit d’activitats compartides entre grups (ara, bombolla), l’accés de les famílies a l’escola… que no han estat possibles. En general, totes les que impliquen relació i contacte social són les que s’han vist més alterades. Malgrat aquestes dificultats, i conscients que el desenvolupament dels infants no s’atura, hem repensat i adaptat les experiències educatives per tal que els aprenentatges continuessin. Des de l’inici vam intentar la màxima normalitat possible, sempre respectant les indicacions del Departament de Salut i Educació. Si no es podia sortir de la població s’organitzaven les sortides a l’entorn proper, si els ambients d’Educació Infantil no es podien fer barrejant alumnat, hem portat els ambients a les aules-bombolla... Els aspectes emocionals han estat molt presents. La situació excepcional dels grups-bombolla ha portat a l’aprofundiment del treball de tutoria, orientació i cohesió de cada grup. Possiblement hem incrementat la capacitat d’adaptació als canvis, en relativitzar situacions que en un altre moment hauríem vist com un problema molt més complicat. Volem agrair la comprensió i col·laboració que la majoria de les famílies ens ha transmès. I especialment a tots els infants de l’Escola que són qui realment ens han donat una lliçó de resiliència.

26


Revista Escolar EL PI GROS

També volem posar en valor la millora tecnològica que hem experimentat tant l’alumnat com els docents. Les “tablets” han permès treballar digitalment. A més el Departament ha dotat d’ordinadors als mestres i s’està actualitzant la connectivitat del centre. El Pla d’educació digital 20-23 preveu que pròximament es proveeixi de dispositius a l’alumnat de 5è i 6è. Els mestres i les famílies habitualment s’han comunicat utilitzant la videoconferència. La connexió digital ha permès la continuïtat de la tasca educativa en els grups o alumnes que han estat confinats Seguint amb l’optimisme podem dir que la pandèmia ha ofert a l’escola l’oportunitat de repensar-se. Hem engegat el projecte Innovamat a tota l’Escola, hem sortit a fer més activitats a l’exterior, buscat organitzacions diferents als patis... De tota manera el que tota l’Escola , i tota la societat també, desitja és poder treure’ns la mascareta. Sincerament, tot i que entenem que és necessària, ha portat unes dificultats de comprensió que esperem oblidar-les ben aviat. En qualsevol cas, pensem que cal aprofitar totes les experiències. Aquest curs ha estat especial i cal esprémer cada moment. Com diu en Jaume Funes “Comprovat per enèsima vegada que necessitem alguna cosa més que aules, que s’aprèn fora i dins de l’escola, que s’aprèn allò que connecta amb la vida i que la vida és aprenentatge, potser és l’hora de l’educació a l’ample de la vida dels infants i de tenir una proposta compartida de recursos i respostes per a la infància del territori”

L’Equip directiu

27


Revista Escolar EL PI GROS

AFA Escola Sant Cristòfor

28


Revista Escolar EL PI GROS

29


Revista Escolar EL PI GROS

GUANYADORS DELS JOCS FLORALS 20-21 CURS

PREMI

AUTOR/A

TÍTOL

1r A

Primer classificat

Candela Sánchez López

“Les maduixes màgiques”

1r A

Segon classificat

Leo Samper Rodríguez

“El monstre trist”

1r B

Primer classificat

Aina Cercós Riera

“El Monstre Mora”

1r B

Segon classificat

Arnau Vázquez Garcia

“Avi”

2n A

Primer classificat

Gina Ruiz Alís

“El monstre pelut”

2n A

Segon classificat

Aran Cruz Espinosa

“El monstre Malapasqua”

2n B

Primer classificat

Arlet Gallego Sostres

“Els monstres”

2n B

Segon classificat

Maria Fernanda Aires

“El monstre de la primavera ”

Barbosa 2n C

Primer classificat

Arnau Mañanés Achell

“El drac trist”

2n C

Segon classificat

Quim Grustan Guasch

“Endevinalla”

3r A

Primer classificat

Pablo Garcia Rosal

“ El guardià i el Popy”

3r A

Segon classificat

Judit Latorre Carrió

“El monstre espacial”

3r B

Primer classificat

Mia Pajares Sánchez

“Els monstres interiors de la Júlia”

3r B

Segon classificat

Núria Lajara Raventós

“El casament”

3r C

Primer classificat

Marina Jorba Rochera

“Visca els monstres”

3r C

Segon classificat

India Roger Alcaidee

“La biografia de la Moxaneta”

4rt A

Primer classificat

Janira Delgado Peñas

“El monstre de color rosa”

4rt A

Segon classificat

Bruna Casado Esteve

“Monstres i nens junts, són...”

4rt B

Primer classificat

Tomàs Petit Cobos

“ El monstre Flor”

4rt B

Segon classificat

Andrea Jurado Varon

“El monstrit i el seu amic Charly””

4rt C

Primer classificat

Jan Cruz Espinosa 30

“ El SCP”


Revista Escolar EL PI GROS

4rt C

Segon classificat

Mar Duce Benítez

“Un somni o no”

5è A

Primer classificat

Joana Punsola López

“Salvador de la terra”

5è A

Segon classificat

Claudia Capacés Aguilar

“El bosc”

5è B

Primer classificat

Adam Arranz Gomila

“Els monstres”

5è B

Segon classificat Mariona Martínez Carreras

6è A

Primer classificat

Júlia Canton Garcia

“El monstre del bosc”

6è A

Segon classificat

Unai Cuenca Viñado

“L’amic del monstre”

6è B

Primer classificat

Lluc Mitjans Ruiz

“El monstre marí”

6è B

Segon classificat

Gerard Porlan Beti

”El monstre adolescent”

6è C

Primer classificat

Blai Garcia Vallvé

“En Quim i el Monstre”

6è C

Segon classificat

Abril Puerto Garcia

”Mil i un sentiments entre

“Els monstres”

monstres i humans”

GUANYADORS JOCS FLORALS Premi BOSC GARRAF

C.INICIAL: Mohamed El Harcha 2n A: “Alvin i el Monstre” C. MITJÀ: Rohan Sánchez 4rtB: “Apocalipsi Àliens” C. SUPERIOR: Noa Hervàs 6èA : “El Monstre”

31


Revista Escolar EL PI GROS

32


Revista Escolar EL PI GROS

33


Revista Escolar EL PI GROS

34


Revista Escolar EL PI GROS

35


Revista Escolar EL PI GROS

36


Revista Escolar EL PI GROS

37Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.