Page 1


AMPA ESCOLA PAU CASALS (http.//www.ampapaucasals.org) Realitzem i col.laborem amb : – La castanyada – Tallers i conta contes en Sant Jordi – La decoració de l'exposició de treballs de Sant Jordi – Les disfresses i la carrossa per al carnaval – Sopar de dones i ball ( dia internacional de la dona) – La cursa solidària – La celebració del nadal amb la xocolatada per tota l'escola – La confecció del vestuari de l'obra de teatre dels infants de 6è – L'acomiadament dels infants de 6è amb regals – Festa de fi de curs per a tota l'escola – Sopar de germanor de fi de curs – Activitats extraescolars:plà català de l'esport (secció esportiva de l'AMPA):futbol, basquet, gimnàstica rítmica, escola de patinatge, ball i piscina a l'atrium …. – Calendaris anuals – L'enjardinament del pati de l'escola – La comissió de reutilització de llibres – La distribució de llibres de text , bates i xandalls – La coordinació de mares i pares delegats – Activitats culturals : anglès de migdia amb stp trainning , taller de danses populars catalanes …. – Organització de casals ( estiu ) – Tramitem subvencions – Acollida matinal – Participació als jocs escolars , a la festa major del barri de sales , Viladecans solidària i en les festes del municipi amb el gegantor – Representació al consell del districte i – Comissió mediambiental ( tallers llars verdes , reutilització de vaixella compostable a les festes , recollida d'oli usat , taller de fer sabó …)

Horari AMPA: Dilluns de 16:30h a 17:30h Tel. 93 6582512 Mòbil 634 543 552 Amb la teva col.laboració es podrien fer més coses…

PARTICIPA-HI


Benvolgudes famÍlies:  

Aquest curs  el  vull  acomiadar  amb  frases  cèlebres    sobre  el  fet  d’educar  i  ensenyar,  COM  A  PARES/MARES  I  COM   A  MESTRES,  que  ens  facin  reflexionar  a  tots  plegats:   •

“Sembreu en  els  infants  idees  bones,  encara  que  no  les  entenguin;  els  anys  s’encarregaran  de  desxifrar-­‐ les  en  el  seu  enteniment  i  de  fer-­‐les  florir  en  el  seu  cor  ”  (  Maria  Montessori)    

“L'educació  consisteix  en  ensenyar    no  el  que  han  de  pensar,  sinó  a  pensar”.  (Calvin  Coolidge)  

“L'art suprem  del  mestre  consisteix  a  despertar  el  gaudi  de  l'expressió  creativa  i  del  coneixement”.     (  Albert  Einstein)  

“Llarg  es  el  camí  de  l’ensenyament  a  través  de  teories;  breu  i  eficaç  a  través  d’exemples”.  (Sèneca)  

“La creativitat  és  tan  important  en  educació  com  l’alfabetització''    (Ken  Robinson)  

“Diga’m i  me  n’oblido,  ensenya’m  i  ho  recordo,  involucra’m  i  ho  aprenc”    (Benjamin  Franklin)    

                                                                                                                                                                                                                     

                                                                                                                                                                                                                                   MOLT  BONES  VACANCES  A  TOTHOM  !!!            M.  Pilar  Pena  Rodríguez  


FEM LA MONA MMM… QUÈ BONA!


ELS NENS I NENES DE P3 HEM CONEGUT A JOAN MIRÓ I HEM TREBALLAT COM ELL


APRENEM COSES DELS

PER ON PASSA EL TREN? I EL SUBMARI? I EL GLOBUS?... AQUESTES SÓN ALGUNES DE LES PREGUNTES QUE ENS HEM FET. ENS HEM ADONAT QUE EN SABÍEM MOLT, DELS TRANSPORTS, PERÒ ENCARA EN VOLÍEM SABER MÉS. PER L’AIRE, PEL TERRA, PEL MAR… GUAITA!!! MIREU COM ENS HA QUEDAT!!!! I COM JUGUEM!!!


ELS PIRATES DE P4 TREBALLEM...

A LA CLASSE DELS PIRATES HEM ESTAT PARLANT DELS ANIMALS SALVATGES. HEM DESCOBERT QUE EL LLEÓ MENJA CARN I PER TANT ÉS CARNÍVOR, QUE LA ZEBRA MENJA HERBES I ÉS HERBÍVOR. TAMBÉ HEM DESCOBERT QUE ELS ANIMALS NEIXEN DE DIFERENTS MANERES: DE LA PANXA DE LA MARE (MAMÍFERS) O DE L’OU (OVÍPARS). PER FINALITZAR TOT AQUEST TREBALL HEM FET UNA SORTIDA AL ZOO DE BARCELONA.


Les aventures d’un cavaller i un drac


El fantasma del castell

                                                             

     

   

   

       

   

   


La princesa malalta

   

   

   

 

   

 


ELS  LLEOPARDS   Els  nens  i  les  nenes  de  1r  A  hem  treballat  els  lleopards.   Vam  començar  parlant  de  les  coses  que  sabien  d’ells.   Vam  treballar  :   Per  caçar  s’amaguen  per  camuflar-­‐se,  quan  veuen  la  presa  surten  i  van  corrent  darrera     d’ella.(Iker  i  la  Emilia).També  es  poden  amagar  als  arbres  sobre  les  branques  per  saltar   sobre  la  presa.(Hadi).   S’alimenten  de  :  antílops,  zebres,  conills,  ....(entre  tots)   Les  seves  dents  són  afilades  (Ivet)   Són  animals  nocturns  (Iker).  Les  seves  pupiles  s’adapten  a  la  quantitat  de  llum  que  hi                 ha.  (Pol)   Els  lleopards  són  tan  ràpids  perquè  les  potes  són  llargues(Izan),  i  els  seus  músculs  són  forts   i  flexibles(Farah).  

La seva  pell  és  de  color  taronja,  groc  o  marró(Hadi)  ;  amb  taques  negres  que  es  diuen                                             Roselles    (Ainoa).   Els  lleopards  per  dins  :el  cervell  recull  la  informació  per  controlar  els  moviments  (entre   tots).  L’aparell  digestiu  :  estomac,    fetge....     El  cor  fa  que  bategi  la  sang  (Farah  i  Pol)   La  femella  està  tres  o  quatre  mesos(Laia)  embarassada  i  pot  tenir  d’una  a  sis  (Iker  i  Pol).   Els  lleopards  poden  viure  a  l’Àfrica  i  a  Àsia.   E$l  lleó  és  un  dels  seus  enemics.          


Els nens i les nenes de 1rB hem fet el projecte “Els dofins” i hem après: - El dofí és un mamífer aquàtic (Alex), de la família dels cetacis (Marc M.). - Els dofins tenen esquelet (Kenay). - Els dofins tenen un bec que s’anomena musell. (Ilyan) - Neixen de la panxa de la mare (Arnau) i quan surten de la panxa, el primer que surt és la cua (Martí). Un cop fora de la panxa han de pujar ràpid a la superfície per respirar, sinó s’ofegarien (Ayoub). Els dofins estan a la panxa de la mare durant 12 mesos (Hanan). - Viuen a l’aigua, en mars o en rius (Jara). No viuen en aigües gelades (Salma). - Viuen en grups (Mohamed). - Es desplacen nedant (Iker). Neden amb la cua, que és diu aleta caudal (Nerea) i amb la resta d’aletes, dorsal i pectorals (Guille). - No poden respirar a sota de l’aigua (Noa). Els dofins tenen pulmons com nosaltres (Claudia). Respiren per un forat que tenen al cap (Lucia) que es diu espiracle (Marc M.). - Es comuniquen amb un òrgan que es diu meló i que emet un sons (Marc F.). També xisclen i fan sorollets entre ells (Rania). - Per veure a sota l’aigua també utilitzen els sons que emet el meló, a la foscor veuen igual que els ratpenats (Ana).


- No dormen, només descansen, una part del seu cervell sempre està desperta vigilant (Abderraman). - Mengen peixos, calamars i pops (Pol). - No tots el dofins són iguals (Jorge). Hi ha dofins de riu i dofins de mar (Dídac).Hi ha dofins de color rosa que són de riu i grisos que són de mar (Hugo).


Hola amics! Som la classe de 2n A i volem explicar-vos algunes de les coses que hem après sobre Portugal, el projecte que hem treballat aquest curs. -Portugal és el nostre país veí i amb Espanya formen la Península Ibèrica. -El seu idioma és el portuguès que, com el català i el castellà ,prové del llatí, una llengua que parlaven els romans fa molt de temps. Per exemple “m’agraden els altres” es diu: “adoro ajudar os outros!”, “adoro aprender coisas novas!”, ja sabeu que vol dir, oi ? -Els portuguesos han estat bon navegants i van arribar a Brasil, Angola, Cap Verd, Moçambic i altres llocs on van deixar la seva llengua. -Les seves costes estan banyades per l’oceà Atlàntic i l’aigua és molt més freda que la del nostre mar Mediterrani i hi ha uns llocs on les ones són molt grans i es pot fer surf. -La seva capital és Lisboa. Està situada a la desembocadura del riu Tajo que neix a Terol, a Espanya. És una ciutat molt bonica amb carrers estrets i empinats,; és coneguda per” la ciutat dels set turons”. Hi ha molts tramvies per pujar aquests carrers. Té molts edificis importants com la Torre de Belém. - Hi ha altres ciutats importants com Oporto, Braga, Coimbra i Faro. -La seva moneda és la mateixa que la nostra, el euro. -També es preocupen pel medi ambient i reciclen amb uns contenidors semblants als nostres. -La música típica portuguesa és el fado. -El linx ibèric és un animal autòcton de Portugal i està en perill d’extinció. -Azores i Madeira són illes portugueses. Us podríem dir més coses però solament us direm una:


Animeu-vos i visiteu aquest bonic paĂ­s! A nosaltres ens ha agradat molt!!!


Els nens  i  nens  de  2nB  aquest  curs  hem  decidit  entre  tots  saber  més  coses  de  Paris.   Hem  aprés  moltes  coses  interessants  d’aquesta  ciutat  tan  bonica  ,  romàntica  i   meravellosa..   Aquest  són  alguns  dels  murals  que  hem  fet  ,recollint  la  informació  que  entre  tots  hem   buscat    i  seleccionat  .      

És un tema que ens tenia molt i molt motivats. Hem treballat moltíssim i el resultat ha estat un exit. Alumnes de 2n B


ELS NOSTRES  OFICIS  FANTÀSTICS  3rA    


LA SORTIDA AL CRARC (Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya)

El dia 1 d’abril vam anar d’excursió al CRARC. Vam pujar a l’autocar direcció a Masquefa. El conductor va posar dues pel·lícules: “Madagascar 3” i, com que no anava bé, va posar “Lorax”.

Quan vam baixar de l’autocar vam esmorzar. A continuació hi vam entrar. Primerament ens van explicar una miqueta què era el CRARC. Vam fer tres grups perquè érem molts i perquè havíem de fer tres activitats: una era anar a un lloc on hi havia una pantalla que explicava l’evolució dels amfibis i rèptils; una altra es feia on curen els animals i l’ altra consistia en fer un recorregut per les instal·lacions.

El meu grup i jo vam començar per la primera activitat. Vam anar a una sala de projecció on vam tocar una closca de tortuga. Vam aconseguir una pell de serp perquè vam saber respondre les preguntes que ens va fer la monitora, que es deia Paqui i era una noia molt amable. Ens va explicar que a uns dinosaures els va sortir a la part de la panxa com una placa perquè els depredadors no els poguessin mossegar.. Vam aprendre moltes coses.

Després d’això vam anar a la “infermeria”, on un senyor ens va repartir un dossier per fer-lo allà. Vam tocar un tritó. La seva pell era molt suau i estava humida; després vam tocar una serp blanca inofensiva. Vam acabar el dossier i vam començar a veure animals. Ens van ensenyar com es diferencien les tortugues femelles dels mascles. La monitora ens va dir que els mascles tenen la part de la panxa una miqueta cap a dins i les femelles la tenen plana. Primer vam veure tortugues, vam tocar una tortuga i vam continuar el recorregut veient també cocodrils. Eren molt llargs. A continuació vam anar a un hàbitat amb moltes tortugues molt petites. Més tard ens van ensenyar una tortuga que mossegava. Al costat hi havia un petit estany amb més tortugues, una altra tortuga sota una llum, una altra de closca tova i una


serp. Més endavant vam trobar dos tortugues molt grans i altres molt petitones que tenien pintura a la closca per saber d’on venien. Vam veure també peixos i unes tortugues que semblava que estiguessin col·locades en ordre de més gran a més petita. Vam continuar i vam veure moltes més tortugues juntes, una serp , un drac de komodo i un camaleó.

Quan va acabar la visita vam anar a dinar a un parc on vam menjar tot el que ens havien posat els pares a la carmanyola. Per acabar vam jugar una bona estona fins que va arribar l’autocar per tornar a l’escola.

Va ser una excursió fantàstica, molt interessant on vam aprendre moltes coses sobre els amfibis i els rèptils, dels quals hi ha algunes espècies, com la tortuga llaüt, que estan en perill d’extinció, que és el tema del projecte que hem fet a la classe: “Animals en perill d’extinció”.

Classe de 3rB


4t A        Els nens i les nenes del grup volem compartir amb vosaltres el nostre projecte de curs, hem treballat l’Antic Egipte i la veritat és que ens hem quedat sense paraules estudiant alguns dels seus tresors... Aquí us deixem una petita mostra escrita, per matèries, del que hem anat treballant fins ara, esperem que us agradi o que descobriu vosaltres també alguna nova curiositat... See you !!

(Per cert, hem triat el tipus

de lletra “papyrus” per ser més fidels als egipcis)... Cliqueu aquí per veure la nostra feina: http://youtu.be/5YsdHoHdBnA http://youtu.be/3NppicjI5v8

Més informació de les nostres tasques al bloc de CM http://blocs.xtec.cat/blocdelaclasse/ Passeu un bon estiu i aneu de vacances a Egipteeeeeee !

Recerca del tresor: Al vídeo hi ha una falta ortogràfica amagada a una de les matèries, heu trobat la falta?


4tB

COLÒNIES A POU DEL GLAÇ

Els nens  i  nenes  de  quart  hem  anat  de  colònies  al  Pou  del  Glaç,  a  la  Bisbal  de  l’Empordà.     Quan vam arribar a la casa ens van explicar una mica les normes de funcionament i vam anar a distribuir les habitacions. Després  de  dinar  vam  començar  les   activitats  amb  els  monitors  i  vam  fer  tir   amb  arc  i  el  Pau  Urigüen  li  va  donar  a  un   globus  que  hi  havia  al  mig  de  la  diana.     Després de berenar vam tenir una mica de temps lliure. En Jon i el Roger amb altres companys vam començar a fer cabanyes i l’Hector, el Yago, el Pau Martí i jo vam jugar un partit de futbol contra una escola que es deia Sol i Lluna. El Sergi va ser d’àrbitre i el Raúl va fer de porter. Les nenes es van quedar a les habitacions amb la Cristina. Després de sopar vam fer el joc de nit que va ser molt divertit. El joc consistia en buscar la princesa, estimada del rei Artur, que havia estat segrestada per uns bandolers. Llavors vam agafar les nostres llanternes i vam ajudar al rei Artur a trobar la princesa. L’endemà vam fer el taller de rajola que va resultar una mica difícil. Es tractava de fer un dibuix, primer sobre un full i després sobre la rajola. A la tarda tothom es va posar molt content perquè va arribar el moment d’anar als quads. Ens ho vam passar d’alló més bé perquè havien rampes i era molt emocionant.


Abans de  sopar  vam  anar  a  la  dutxa  a  preparar-­‐nos  per  la  discoteca.     Quan vam anar a sopar vam haver de fer reverències al rei Artur i a la princesa. A  la  disco  vam  tenir  molta  sort   perquè  vam  ballar  a  dins  del  Pou.   Van  ser  90  minuts  ballant  moltes   cançons.   El divendres al matí vam recollir tot i després d’esmorzar vam fer l’última activitat, el camp d’aventura que també ens va agradar molt. Hi havia un rocòdrom, una tirolina molt llarga i un circuit de ponts. Doncs aquestes han estat les nostres colònies. Hem passat tres dies plens d’aventures i d’emocions. Ara a esperar que arribi sisè per poder anar un altre cop. Fins aviat!!

Arnau i companys i companyes de quart.


LA PREHISToRIA

5èA

Els alumnes de 5èA representarem a l’escola l’obra de teatre “La cacera del mamut”. És una obra ambientada en l’època prehistòrica, més concretament al Paleolític, a l’Edat de Pedra. Tracta sobre un clan que viu a una cova i que té problemes per trobar menjar per poder sobreviure durant l’època de fred. Casualment, coneixen a unes noies d’un altre clan que els ensenyen a caçar un dels animals més grans que mai ha existit: el mamut!!!

Hem aprofitat per aprendre més coses sobre la Prehistòria, l’Edat de Pedra i el Paleolític. Hem aprés que vivien en petites tribus nòmades, van fer les primeres eines de pedra i os, van aprendre a fer foc i vestien amb pells d’animals. Encara no coneixien l’agricultura ni la ramaderia i molt menys l’escriptura. La primera forma d’art coneguda van ser les pintures rupestres. Ham gaudit i hem après molt preparant aquesta obra!!!


5èB Mascota  50x50:  Electa   L’  he  fet  perquè  m’ha  donat  una  idea:  que   necessitem  energia  elèctrica  perquè   necessitem  viure.  Però  també  hem   d’intentar  no  contaminar.     L  a  Electa:  El  seu  cos  és  una  bombeta  que   transmet  energia  a    terra  mentre  que   nosaltres  contaminem.  El  cap  és  un   planeta,  la  Terra,  que  té  endolls  per  tot   arreu  i  cada  vegada  tindrà  més  perquè  no   cuidem  el  planeta.    Cada  vegada  la  bombeta  té  menys  energia   per    donar  i  s’acabarà.  És  mes  o  menys  el   que  està  passant  de  veritat.   Ingrid  5è  B     Obra  de  teatre:  Un  Drac  Terrible!   Aquest  any  hem  preparat  una  obra  sobre  la  llegenda  de  Sant  Jordi.  Ens  ho  hem  passat   molt  bé  fent  els  assajos.  Aquí  podeu   veure  algunes  imatges:    


Aquest curs  ha  estat    l’últim  per  a  nosaltres  perquè  ja  hi  som  a  sisè  ,  amb  aquest  escrit  volem  fer  un   petit  passeig  pels  nostres  records.   Molts  de  nosaltres  vam  començar  a  l’escola  a  P3  i  hem  estat  junts  9  anys,  hem  compartit  molts   moments  especials  que  han  marcat  la  nostra  manera  de  ser  i  de  pensar  .  Seria  impossible  esmentar-­‐los   tots  i  és  per  això  que  ens  centrarem  en  aquest  últim  curs.   Vam  començar  el  primer  trimestre  amb  canvis,  la  Carol  va  tenir  una  nena  i  ha  vingut  en  Sergi  a  fer-­‐nos   E.  Física  i  català.  També  va  venir  l’Amèlia  des  d’Anglaterra  per  ajudar-­‐nos  amb  l’anglès,  es  diu  auxiliar   de  conversa.  Vam  fer  la  “Cursa  Solidària”  i  vam  acabar  el  trimestre  amb  les  Nadales  i  l’acompanyament   de  les  nostres  famílies.   El  segon  trimestre  ha  estat  llarg,  però  profitós,  vam  iniciar    el  projecte  50x50  Max,  que  consisteix  en   estalviar  energia  i  així  reduir  les  emissions  de  CO2  al  planeta.  Ha  estat  un  treball  d’investigació  en  grups   de  la  realitat  energètica  de  l’escola  per  saber  quan  gastem  i  quan  podem  estalviar.  En  Joaquim,  el   nostre  conserge,  ens  va  ajudar  explicant-­‐nos  l’itinerari  energètic,  és  a  dir,  els  punts  de  l’escola   relacionats  amb  l’energia.  Ho  hem  treballat  a  totes  les  àrees  i  ens  ha  quedat  un  magnífic  projecte  !   Per  acabar  el  trimestre  vam  fer  una  activitat  molt  interessant  amb  un  pare  de  l’escola,  professor  de  la   universitat,  que  ens  va  fer  demostracions  de  física  amb  experiments,  com  per  exemple  la  Tercera  Llei   de  Newton.  Va  venir  la  BTV  i  ho  va  gravar  i  vam  sortir  a  la  tele  !  Vam  finalitzar  el  trimestre  amb  la  festa   de  la  primavera,  aquest  any  les  danses  estaven  relacionades  amb  el  projecte  PILE  en  llengua  anglesa  i   per  això  totes  eren  d’aquests  països.   El  tercer  trimestre,  curt,  però  molt,  molt  intens...  Competències  bàsiques,  English  Day,    Fira  educativa  a   l’institut  (  la  Jeny  va  guanyar  el  concurs  de  fotografia),  teatre,  colònies....  Vam  treballar  de  debò  i  ens   sentim  molt  orgullosos.  Els  resultats  de  les  competències  en  el  moment  de  fer  aquest  escrit  encara  no   els  sabem,  a  l’English  Day  i  a  la  Fira  educativa  ens  ho  vam  passar  molt  bé  i  vam  poder  compartir  amb   altres  nens  i  nenes  de  Viladecans  aquestes  experiències.   El  teatre  ha  estat  un  moment  inoblidable,  vam  representar  l’obra  “  El  jardí  de  Flaira-­‐nas  “  a  l’Atrium  de   Viladecans.  La  nostra  tutora,  ens  ha  fet  treballar  molt  durant  tot  el  curs,  però  ha  valgut  la  pena  per  la   satisfacció  que  vam  tenir  quan  tothom  ens  deia  que  ho  vam  fer  molt  bé.  A  les  colònies  no  vam  anar   tots,  però  pels  que  si  ho  vam  fer  sempre  són  especials....   Hem  passat  alguns  moments  tristos,  com  quan  van  penjar  les  llistes  de  l’institut  i  no  hi  érem  tot/es.   No  volem  finalitzar  aquest  escrit  sense  anomenar  d’una  manera  molt  especial  a  l’Eloina  amb  la  qual   hem  après  tant  aquests  dos  cursos  i  que  aquest  any  ha  estat  l´últim  de  la  seva  carrera  professional   perquè  es  jubila.  GRÀCIES  ELOINA!!!    


Enllaços d’interès  per  veure  tot  el  que  us  hem  explicat:   http://www.xtec.cat/ceip-­‐paucasals-­‐viladecans/   http://mnicanaval.wix.com/escola-­‐pau-­‐casals   http://ondemand.barcelonatv.ondemand.flumotion.com/barcelonatv/ondemand/video/mp4/high/CB 150414Ciencia.mp4?token=4d23f622d5555d82aa9ff25371c85c69537a589e538e1f5a&download=1   http://mnicanaval.wix.com/escola-­‐pau-­‐casals#!escola-­‐verda/c5pi        

                                                                                                                                                                                                                                                     Nenes  i  nens  de  6ê  A  


TEATRE 6ÈB       EL  REI  QUE  NO  REIA   El   dijous   22   de   maig,   els   nens   i   nenes   de   6èB   vam   anar   a   l’atrium   de   Viladecans   a   representar  l’obra  de  teatre  “El  rei  que  no  reia”.   Vam sortir de l’escola a les 9 del matí i vam passar tot el dia a l’atrium fent assajos i preparant els últims detalls perquè tot sortís perfecte. A les 15:30h el teatre va obrir les portes i va començar a entrar el públic: mares, pares i alumnes de primer, cinquè i sisè. En aquell moment estàvem molt nerviosos, però a la vegada entusiasmats. Vam confiar en nosaltres mateixos i vam posar el nostre empeny i ganes perquè l’obra sortís el millor posible. Vam quedar satisfets de la nostra representació. Va ser una experiència divertida i inoblidable, vam compartir molts sentiments i emocions i sempre la portarem al nostre cor.


http://www.youtube.com/watch?v=8I9gz-­‐5_h60                                                             https://www.youtube.com/watch?v=rD6FRDd9Hew      

      https://www.youtube.com/watch?v=f4sJbEwb5os                                            https://www.youtube.com/watch?v=3Wv-­‐JIpAjks      

        https://www.youtube.com/watch?v=ZhODBFQ2-­‐bQ                                              https://www.youtube.com/watch?v=ZanHgPprl-­‐0    


ENGLISH CICLE  SUPERIOR:  

We have  created  some  monsters  thanks  to  the  New  York’s  Zoo  and  Aquarium   website.  You  can  also  create  your  monster  at  http://www.buildyourwildself.com/   Here  you  have  some  examples  of  what  we  have  created:    It  has  a  tiger  tail,  spider  legs  and    very  long  

eyes. It  has  bird  wings,  crab  arms,  orange  hair   and    antelope  horns.   It  is  very  selfish  and  very  fast.  (Alejandro)    

She  has  zebra  arms  and  jellyfish  legs.   She  has  a  peacock  tail  and  elephant  mouth.   She  also  has  flamingo  wings.  (Amna  and   Ikram)       She´s  an  animal  of  the  sea.   She  has  sea  horse  legs,  manta  ray   wings  and  a  peacock  pony  tail.   She  has  round  glasses  and  wavy  hair.   She  breathes  by  gills.   She  has  blue  eyes,  too.  (Natalia  and   Ingrid)   My  monster  has  brown  horns.   His  arms  are  of  a  dangerous  tiger  .   legs  are  of  a  lion.  He  has  a  long  tail  of   lion,  he’s  from  of  tanzania.  He   has  blue  eyes  and  big  wings  (Dani).    


Els nens  i  les  nenes  de  P3  ens  ho  hem  passat     genial  ballant  les  danses  que  hem  aprés.    

             

Els grups de P4 A i B, hem après a gaudir de la música a través de la dansa. Amb la Dansa dels Pirates i la Dansa dels Colors.

                   

Durant els curs les classes de P5 em gaudit del descobriment i acompanyment de músiques amb instruments de percussió Orff.


Música a  Cicle  Inicial   Els  cursos  de  1r  i  2n  durant  tot  el  curs  hem  gaudit  de  l'expressió  musical:cantant,  tocant   instruments,  ballant....  tot  a  través  d'activitats  i  jocs.     Però  també  em  escoltat  i  entés  que  la  música  serveix  per  comunicar-­‐se,  per  a  transmetre   un  missatge.     Per   això   la   sortida   de   música   d'enguany   va   ser   l'Auditori   de   Cornellà   per   a   disfrutar   del   ballet  Petruixka.   Petruixka.  La  màgia  del  titella  enamorat   Aquesta  producció  és  un  espectacle  de  dansa  i  titelles  pensat  per  a  tots  els  públics  i  creat  a   partir  de  la  música  d’Igor  Stravinsky.  Explica  la  història  del  titella  Petruixka  (diminutiu  de   Pere  en  rus),  un  titella  tradicional  dels  carrers  i  places  de  Rússia,  que  un  dia  es  converteix   en  una  persona  de  carn  i  ossos  i  s’enamora.     A  partir,  d'aquesta  història  em  treballat  a  l'aula  de  música  l'educació  emocional  i  la  gestiós   dels  sentiments.  A  l'hora  em  conegut  l'autor,  el  ballet  i  com  la  música  sense  paraules  ens   pot  explicar  moltes  coses.     Bon  estiu                    


Quan cantem, a més de desenvolupar l’instrument de la veu, despertem moltes més capacitats intel·lectuals, emocionals i socials: la concentració, la memòria, la dicció, l’oïda, la creativitat, la imaginació, la sensibilitat, el treball en equip,… És per això que cantar és una activitat necessària en el desenvolupament dels infants i és un dels elements bàsics en l’educació musical.

      Quan  va  començar  la  

cantata  van  obrir  un  teló     gegant.  Estava  supernerviós   perquè  hi  havia  molta  gent,     però  se’m  van  anar  els   nervis  i  vaig  cantar  tranquil.  

 

Ishak 3rA  

Vam  cantar  “Animalada  de    cançons”:  El  cocodril     Camil,  Grill  petit,  Mosquit  esquifit,  Hipopòtam   malalt,  Quatre  micos,  etc…    

El dia  29  de  maig  moltes  escoles   vam  anar  a  l’Atrium  de   Viladecans  i  vam  cantar  12   cançons.  

         

Quan vam  fer  l’assaig  vam  tenir   una  estona  per  descansar.   Després  vam  fer  la  cantata.     La  Joana  feia  una  mica  de   gràcia  i  cantava  molt  molt  bé.   Va  ser  molt  xulo!                              

Als familiars  segur  que  els  va  agradar  molt  perquè   feien  molts  gestos  i  aplaudien  amb  moltes  ganes.   Em  va  agradar  molt!!                                        

Gabriela


13 de maig de 2014

A mi  em  va  agradar  molt  la  cantània.   Gràcies  a  CANTÀNIA  sé  una  cosa  més,  a  què  em  dedicaré  de  gran.   Espero  que  les  meves  germanes  també  la  puguin  fer.  Per  elles  anar  allà  va  ser  tota  una  experiència.   El  que  més  em  va  impressionar  va  ser  quan  el  pianista  es  va  aixecar  de  la  cadira  i  va  començar  a  tocar   les  cordes  que  hi  havia  dins  el  piano.  A  mi  em  va  agradar  molt  perquè  és  una  cosa  a  la  que  em  vull   dedicar.   Les  meves  germanes  es  van  quedar  amb  la  boca  oberta.   Al  meu  pare  li  va  agradar  molt  la  coreografia  dels  pompons.   A  la  meva  mare  li  van  agradar  molt  els  cantants,  com  actuaven,  com  tocaven  els  músics  i  nosaltres,  o   sigui,  tot.   Ainoa 5èA

     


PHYSICAL EDUCATION: Measuring your pulse You can find someone’s pulse by lightly pressing your fingertips on any part of the body where an artery passes close to a bone. The pulse you fell is the heart beating blood around the body. Knowing how to find and measure someone’s pulse rate allows you to determine their level of fitness. You can find your pulse in several places: - The side of your neck. This is the carotid pulse. - The inside of you wrists. This is the radial pulse. - The temple at the side of your forehead. This is the temporal pulse. 1 Read how to locate your pulse rate. Calculate your pulse rate before exercise. - Hold your hand in front of you. - With the index and middle fingers of your other hand, gently press the radial artery at your wrist. - Feel the pulsations. - Count the pulsations for 15 seconds. - Multiply the result by four to find your pulse rate. - Remember your pulse rate. 2. Make a prediction about your pulse rate after exercise. I think my pulse rate will be......... imediately after exercise. I think my pulse rate will be......... affer resting for a minute. 3. Jog or run for five minutes and measure your pulse rate. 4. Rest for one minute and measure your pulse rate again. 5. Compare your results. Before exercise, I recorded my pulse rate as............ Inmediately after exercise, I recorded my pulse rate as............ After resting, I recorded my pulse rate as............ The difference in my pulse rate before exercise and immediately after is........ The difference in my pulse rate before exercise and after resting is..... The difference in my pulse rate immediately after exercise and after resting is........


EDUCACIÓ FÍSICA: Mesurar les pulsacions

Pots trobar les pulsacions fent una mica de pressió amb els dits a qualsevol part del cos per on passa una arteria a prop d’un os. El que sents és el cor que al bategar expulsa la sang per tot el cos. Saber com mesurar les pulsacions permet saber l’estat de forma d’una persona. Podeu trobar les pulsacions en diferents parts dels cos: - Al coll. Se’n diu puls carotidi. - Als canells. Aquest és el puls radial. - Al costat del front. Se´n diu puls temporal. 1 -

Llegiu com trobar el puls i calcula les pulsacions abans de fer exercici. Posa la mà davant teu. Amb el dit índex de l’altre mà, fes una mica de pressió a l’arteria radial del canell. Sent les pulsacions. Compta les pulsacions durant 15 segons. Multiplica el resultat per 4 per saber les pulsacions que tens en un minut. - Recorda les pulsacions. 2. Fes una predicció sobre les pulsacions que tindràs després de fer exercici. Crec que després de fer exercici tindré

pulsacions.

Crec que després de descansar un minut tindré

pulsacions.

3. Corre o fes exercici durant 5 minuts i troba les pulsacions que tens. 4. Descansa un minut i mesura el teu puls un altre cop. 5. Compara els resultats. Abans de fer exercici tenia Després de fer exercici tenia

pulsacions. pulsacions.

Després de descansar un minut tenia

pulsacions.

La diferència entre les pulsacions en repòs i després de fer exercici és de

pulsacions.

La diferència entre les pulsacions en repòs i després de descansar un minut és de

pulsacions.

La diferència entre les pulsacions després de fer exercici i després de descansar un minut és de pulsacions.


PHYSICAL EDUCATION: Warm up games Durant aquest curs els/les alumnes han preparat jocs en anglès que han presentat davant dels seus companys i companyes. Tot seguit us presentem un parell que molts de vosaltres ja coneixereu!! Name of the game: Aranya pel.luda / Hairy Spider

Materials: None

Rules: - One person is the spider who tags - The rest of the class stand in a line - The objective of the game is for the students to run from one side of the pitch to another without getting tagged by the hairy spider - If you get tagged by the hairy spider you become a hairy spider - The game ends when there is only one person left with the spiders - This is the winner - If the game is taking too long the spiders have up to 10 seconds to catch the remaining people Name of the game: Bote Bote

Materials: Cones and a ball

Rules: - One student tags and the game starts when one person kicks the ball. - Then the rest of the class hide - The person that is tagging takes the ball whilst closing their eyes and counts to 20 seconds. - They then have to seek the students that are hiding - The objective of the game is for the students to not be seen and run to the ball without being caught. - If the student who is tagging sees someone they touch the ball and say “Bote Bote .... and the name of the person� This person is now eliminated. - To save the people that are eliminated someone has to run towards the ball without being seen and kick the ball. The people that are eliminated are now saved and can hide again. - The game finishes when all the students are eliminated or if the ball has been kicked three times.


Aquest curs  a  la  nostra  escola  hem  iniciat  el  projecte   Euronet  50x50  m ax.   És  un  projecte  europeu  que  té  com  a  objectiu  l’estalvi   energètic.   Participem  500  escoles  i  50  edificis  públics  de  13  països  de   la  Unió  Europea.      

Els nens  i  nenes  de   C.  Superior  han  fet   un  projecte  sobre   l’energia  i  han   investigat  molt  al   voltant  d’aquest   tema.   A  la  reunió  del   comitè   mediambiental  del   dia  2  de  juny  ens  ho   van  explicar...    

ü Al voltant del 86% de l’energia que consumim prové de fonts no renovables: com l’energia nuclear, el gas natural i el petroli. ü El consum d’energia , d’origen no renovable, provoca emissions de gasos d’efecte hivernacle o de residus radioactius molt perjudicials per al planeta.


Ingrid (5èB)  és  la  creadora  de  la  mascota  i  Xavi  (5èA),  juntament  amb  Ibtissame,  Majda  ,  Miguel   Ángel,  Aissa  i  Sofia,  de  5è  ,  l’han  feta  amb  paper  maixé.  

       

Encenem els llums només quan és necessari. Posarem gomets als interruptors per engegar-los segons l’ordre de prioritat: verd (llum solar), groc (el llum més allunyat de la finestra) i vermell (el més proper a la finestra).

Aixequem les persianes per aprofitar al   màxim la llum del sol.        

Apaguem llums, ordinador i altres aparells elèctrics quan no els fem servir. Ah! I no s’oblideu d’apagar també les regletes!!!

PER SABER  MÉS  DEL  NOSTRE  PROJECTE  PODEU  CONSULTAR  AQUESTS  ENLLAÇOS  DE  LA  NOSTRA  WEB:   http://blocs.xtec.cat/noticiespauca/2014/06/05/comite-­‐mediambiental-­‐reunio-­‐2-­‐de-­‐juny-­‐de-­‐2014/   http://blocs.xtec.cat/suppauca/2014/03/21/recorregut-­‐energeticu/   http://blocs.xtec.cat/suppauca/2014/03/18/efecte-­‐hivernacle/   http://blocs.xtec.cat/suppauca/projecte-­‐energia-­‐2/   http://blocs.xtec.cat/noticiespauca/2014/03/25/avancem-­‐en-­‐el-­‐projecte-­‐50x50/  


Arriba l’hora  d’acomiadar-­‐se   dir  adéu  a  professors  i  companys,   és  hora  de  a  l’institut  anar-­‐se’n   serà  impossible  oblidar  aquets  anys.     Ens  han  ensenyat  a  riure   tant  important  com  escriure,   adéu  escola  verda   adéu  Pau  Casals.     Tot  el  temps  què  hem  passat   tots  els  patis  que  hem  jugat,   això  és  el  que  més  m’ha  agradat   perquè  tots  junts  hem  estat.     Deixem  vivències  i  records   que  sempre  portarem  al  cor  ,   adéu  escola  verda   adéu  Pau  Casals.  

                                                                                                                                                                                                                                             Nens  i  nenes    6è  A    


6 è B PINZELLADES

                         

DE SENTIMENTS...

                 


6è A                                                                                                                                                                                            

                   

6è B  

Revista 2013-14  
Revista 2013-14  

Revista Petjades Escola Pau Casals Viladecans

Advertisement