__MAIN_TEXT__

Page 1

Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

AMPA

Enguany, aquest espai reservat a l’AMPA de l’escola, el faré jo, des de direcció. Aquest escrit vol ser un reconeixement i agraïment a totes les famílies per la seva implicació en l’educació dels seus fills i filles i les activitats organitzades. En finalitzar aquest cicle de 12 anys, dono les gràcies a les tres presidentes de l’AMPA amb les quals he treballat, Mª Àngels, Merche i Sandra , totes , juntament amb la resta de membres, ens heu fet costat i hem anat de la mà per consolidar projectes. La bona entesa , col·laboració i aportacions dels vostres i les vostres representats al Consell Escolar han fet possible anar fent camí envers les fites que ens anàvem proposant. També agraeixo la col·laboració dels pares i mares delegats que han afavorit la comunicació entre l’ escola i les famílies , han fet que hagi estat fluida, fàcil i han ajudat a principis d’escola, com el no malbaratament de paper, estalviant comunicats per escrit. A tots i totes els que heu participat de manera desinteressada en la castanyada, el carnestoltes, els teatres, Sant Jordi, l’hort, la festa final de curs... i també els que heu fet d’espectadors, tots plegats heu contribuït a FER ESCOLA. Ens sentim recolzats per vosaltres, les famílies, això encoratja al claustre a seguir endavant amb projectes i a començar-ne de nous. Estic segura que el vostre suport continuarà en aquesta nova etapa que s’inicia el dia 1 de setembre de 2017. La Comunitat Educativa que té objectius comuns és aquella que aconsegueix fer fonaments estables en un centre escolar.

Amb estima,

M. del Pilar Pena Rodríguez Directora Escola Pau Casals

Viladecans, Curs 2016-2017


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

FINS SEMPRE...

He estat escurçant el temps fins al final per posar-me a escriure aquesta editorial, és molt difícil transmetre amb fidelitat tota l’emoció que representa per a mi aquest acabament de curs. Acomiadar-se no és fàcil i més si ha estat una etapa de la meva vida tan intensa en molts aspectes. He estat 15 anys a l’escola , 12 de quals com a directora. El càrrec ha fet que em relacioni estretament amb tots els membres de la Comunitat Educativa i en d’altres institucions . M’he enriquit professional i personalment amb les aportacions de tots i totes. Prendre decisions tan transcendentals, implica passar per un temps de dol i finalment d’acceptació i il·lusió envers el canvi. No és gens fàcil sortir de la “zona de confort”, però sempre he pensat que a la vida hi ha etapes que s’han d’anar tancant per obrir-ne de noves. Marxo amb el cor ple de sentiments pels nens i nenes, les famílies, els meus companys i companyes i per totes les persones amb les quals he treballat durant aquests anys. Tot el que he viscut sé que mai ho oblidaré, no serà fàcil el canvi i sempre estareu en un racó del meu cor. Me´n porto un munt de records, projectes, mirades, paraules, abraçades... . També algú moment trist per les circumstàncies que ens porta la vida. Vull pensar que el meu esforç ha contribuït una mica a millorar l’escola Pau Casals, he intentat sempre tenir un somriure per a tothom i alhora fer respectar el bon clima de l’escola. Em vaig sobretot agraïda pel suport rebut i amb la certesa de que sempre aquesta, serà la meva ESCOLA.

M. del Pilar Pena Rodríguez Directora Escola Pau Casals

Viladecans, Curs 2016-2017


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

ELS AVIONS I ELS TAURONS ANEM A L’HORT

CABEM LA TERRA PLANTEM LLENTIES

CUIDEM LES PASTANAGUES

REGUEM EL RAÏM

TASTEM ELS FRUITS


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

A P3 TREBALLEM COM JOAN MIRÓ


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

El passat 7 de març els nens i les nens de P4 vam anar d’excursió al Circ de les Feixes.

Ens va agradar tant l’espectacle del pallasso Tastacirc que vam voler fer el nostre propi espectacle. Aquest cop però amb més artistes. Cada grup-classe ens vam reunir per pensar quins artistes volíem que hi sortissin. Entre les dues classes vam decidir que hi haurien: malabaristes, pallassos, forçuts, equilibristes i mags, sense oblidar-nos dels presentadors. Ens vam reunir per grup d’artistes i vam decidir què volíem fer a l’actuació, com aniríem vestits i quins complements volíem portar.


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

Ens feia molta il·lusió convidar a les nostres famílies a veure l’espectacle, així que vam elaborar una invitació i unes entrades.

Finalment va arribar el dia de l’espectacle. Va ser una tarda molt emocionant, plena de nervis, il·lusió i moltes ganes de que tothom gaudís molt.


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

Les piranyes i els peixos hem anat a la Pedrera

Hem fet un trencadĂ­s


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

Hem conegut moltes obres seves

CASA BATLLĂ“


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

PROJECTE DE LA SERP Aquest any, els nens i nenes de 1r A, volíem saber com era la serp i hem investigat amb ajuda de les nostres famílies. Hem descobert que hi ha de moltes classes i no totes són verinoses però sí carnívores. Tenen esquelet,, són vertebrats i neixen d’ous, són animals ovípars. Són rèptils, no tenen potes i s’arrosseguen pel terra. Ens ha cridat molt l’atenció la seva llengua bífida i també que muden la pell.

Hem fet aquest mural amb els nostres companys i companyes del Cicle Inicial.


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

La classe de 1r A 1RB LA CLASSE DE 1r. B TREBALLA EL “PROJECTE DELS CAVALLS”

Aquest curs els nens/es de 1r.B treballem el “Projecte del Cavall”. Els alumnes expressen tot allò que volen saber dels cavalls i amb l’ajut de les famílies hem fet cerca de tota aquella informació que volíem saber. Hem après que els cavalls són animals mamífers perquè neixen de la panxa de la mare i són alletats per la mare. Que els cavalls són animals herbívors perquè mengen herba, pinso, cereals,... Què hi ha més de 1000 races de cavalls en el món, que encara hi ha cavalls salvatges al món, i més coses sobre els cavalls. Si voleu saber més coses ens podeu preguntar.

Els nens i nenes de 1r. B


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

Els nens i nenes de 2n ens ho vam passar molt bé de colònies. Tot i que el temps no ens va acompanyar vam fer moltíssimes activitats molt divertides.

Vam preparar el dinar dels animals de la granja que ens va donar una mica de fàstic perquè era enganxifós...

El

El El futbol no podia faltar!


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

El Bosc del cel i el Rocòdrom van ser molt emocionant!

Vam menjar d'allò més bé! Tot boníssim!

Han sigut unes colònies inoblidables!


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17 3R A Aquest any els nens/es de 3r A hem decidit fer el Projecte dels Minerals. Hem après moltíssimes coses! Estem sorpresos/es d' haver comprovat que tot el que ens envolta està format de minerals, des del despertador que utilitzem per llevar-nos fins el xampú que fem servir per rentar-nos els cabells! Així és que també hem volgut experimentar fent el nostre propi mineral, a partir de materials que fem servir en el nostre dia a dia! El resultat final ha sigut sorprenent, alguns minerals semblaven turqueses, limonites, malaquites... Aquí us deixem tot el que necessiteu per fer el vostre mineral !!!


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

Els alumnes de 3rB hem gaudit molt de la sortida que vam fer ...


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

LES NENES I NENS DE 3r. C HEM TREBALLAT LA RECEPTA


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17 La classe de 4t A va fer uns Jocs Florals per Sant Jordi i aquest és el conte guanyador que està relacionat amb el nostre projecte de “La Prehistòria”

Hi havia una vegada una nena del Paleolític que volia caçar, però que els seus pares no la deixaven perquè tenien por que li passés alguna cosa. Un dia no els va fer cas i es va anar corrent a caçar, però el seu pare la va veure, la va agafar, la va portar a casa i la va castigar. Al següent dia, es va aixecar del llit quan els seus pares encara eren adormits i es va anar silenciosament. Quan els seus pares es van aixecar, es van adonar que la filla havia marxat. Al sortir de la cova, van trobar que la seva filla havia caçat molts mamuts. Per una part, estaven enfadats, però per una altra, estaven contents perquè havia caçat molts mamuts. I des d’aquell dia, ella era la que portava el menjar.

Farah i Jordi


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

PREMI PILARÍN BAYÉS DE CONTES ESCRITS PER NENS I Nenes

La classe de 4t B ha participat en el 14è premi Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes. La temàtica proposada per aquest curs era: EL JOC. JUGUEM PER CRÉIXER.

El concurs consistia en escriure un conte amb una extensió determinada. La Pilarín Bayés faria les il·lustracions dels contes guanyadors. Pilar Bayés i de Luna, nascuda a Vic el dia 21 d’abril de 1941, de 76 anys, és una reconeguda dibuixant i ninotaire que ha il·lustrat al voltant de set-cents llibres traduïts a diverses llengües. Un tret típic dels personatges que dibuixa és que tots tenen les galtes pintades de vermell. Quatre de nosaltres ens vam animar i vam començar a escriure el conte. El vam titular “La pilota solidària”. Quan el vam acabar el vam enviar i ... quina sorpresa quan el dia de Sant Jordi, dia en què es publicaven els contes guanyadors, van dir en directe per TV3 que un dels guanyadors de la categoria de cicle mitjà era el nostre!

Quina il·lusió ens ha fet que un dels contes premiats sigui “LA PILOTA SOLIDÀRIA”! Tothom anirà molt content a recollir el premi el dia 1 de juny. Us deixem un enllaç perquè el pugueu llegir: http://blocs.xtec.cat/blocdelaclasse/files/2017/05/Pilarin-Bayes.pdf


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

Els nens i nenes de 5è han preparat contes per Sant Jordi…

UNA IDEA DOLÇA Hi havia una vegada un nen que es deia Rodolfo que volia entrar a un equip de futbol perquè li agradava molt jugar amb els seus amics. Els amics es van apuntar a l’equip de l’escola però ell no va poder perquè la seva mare no tenia diners. Llavors, Rodolfo, va tenir una idea per guanyar diners. Li va proposar a la mare fer pastissets i vendre’ls a la fira del poble. A la mare li va semblar una bona idea i es van posar junts a cuinar. Va arribar el dia de la fira i van muntar la seva paradeta per poder vendre els pastissets. Hi havia de tots sabors i colors. A la gent li cridava molt l’atenció i al final del dia van vendre tants pastissets que la mare va haver d’anar corrents a casa per fer-ne més. Després de dos dies de fira, van guanyar tants diners que Rodolfo es va poder apuntar a l’equip de futbol de l’escola. Ara Rodolfo és un jugador professional que està fent les proves per entrar al Barça i quan té temps lliure segueix fent pastissets. Joan Manel, David i Youssef. 5èA L’ADOPCIÓ DEL RIGOBERTO Tot això va passar fa molts anys a un castell. Hi havia una vegada una princesa que es deia Ruperta i un príncep que es deia Ruperto. Amagat a les muntanyes hi havia un drac de color verd molt dòcil i bo com el pa de pessic. El drac que es deia Rigoberto sempre anava volant al castell per veure a la princesa i compartien petites converses quan no hi era el príncep Ruperto. El drac

es va enamorar de la princesa i per les nits plorava

desconsoladament. Un dia el príncep Ruperto els va veure junts i es va enfadar moltíssim. Va parlar amb la princesa i entre els dos van decidir adoptar el drac perquè no es sentís sol. Van preparar-li una habitació al castell i va viure feliçment per sempre. Ainhoa, Iria i Deni. 5èA


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

VILAREVÈS Hi havia una vegada un poble que es deia Vilarevès, on la gent era molt feliç. Fins que un dia va venir un drac. La gent del poble pensava que el drac era dolent i que es volia menjar a les persones. Els habitants van decidir marxar a a un altre poble. Però el rei volia que la gent tornès a les seves cases. La gent li va dir al rei que només tornarien si demanaven ajuda a Sant Jordi. Quan sant Jordi va arribar al poble, els veïns es van adonar que era un cavaller estrany. El cavaller va decidir enganyar al poble dient que el drac havia matat a una persona . La gent del poble, quan va saber aquesta notícia van decidir anar a matar al drac juntament amb Sant Jordi. Quan van arribar a la cova es van trobar la princesa jugant amb el drac. La princesa els va demanar que no fessin mal al drac, però el poble no la creia. Llavors Sant Jordi, com va veure que no podía enganyar

L’OCELLET

a tota aquella gent va explicar que s’havia inventat que el drac era dolent perquè li feia por enfrontar-se a ell.

Un dia assolellat, en una escola, hi havia un arbre molt però molt vell on vivia una família d’ocellets que es deien “Els grans”.

La princesa, en veure que Sant Jordi havia sigut capaç de dir la veritat, es va enamorar de la seva lleialtat i al poc temps es van casar. Carla i Elena 5èB

La mare es deia Pepa i tenia tres fills: Pepito, Juanito i Ocellet. Pepito i Juanito eren bessons i Ocellet era el petit dels germans. Un matí, Ocellet va anar volant per buscar menjar. Com feia molt de vent, sense adonar-se, es va caure a un altre niu i es va trobar un mapa molt vell. Va decidir seguir les instruccions i va acabar en un riu on es va trobar amb una àguila gran i ferotge que es deia Rallo.En Rallo es dedicava a protegir el riu . L’Ocellet , en veure’l, li va dir que no li fes res. En Rallo li va explicar que ell protegia aquestes aigües i que eren màgiques, així que si bebia una mica d’aigua seria més gran. L’Ocellet li va contestar que això era el que volia perquè els seus germans sempre li provocaven amb la seva mida. Va veure l’aigua i de sobte es va convertir en un ocell gran i bonic. Quan va tornar a casa, els seus germans es van quedar sorpresos al veure’l i mai més li van dir coses sobre la seva mida. Tania i Miriam 5èB


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

LES COLÒNIES DE 6è Una de les millors experiències del curs i de tota la primària han estat les colònies. Vam anar a Mas Banyeres (Centelles) una casa molt gran i amb molt terreny al voltant. Tot i que el temps no va acompanyar gaire, vam poder fer totes les activitats programades i algunes més que no estaven previstes. Ho vam passar genial els tres dies, però tots coincidim en que el millor moment va ser la segona nit, a la discoteca. Ho estàvem passant d’allò més bé i s’estava acabant la festa quan de sobte, van sonar dues cançons que havíem treballat a classe de català i tots ens sabíem la lletra. Ens vam emocionar moltíssim, alguns van començar a plorar i mica en mica el sentiment es va anar encomanant a la resta. Va ser un moment molt bonic i emotiu, ja que els alumnes de les dues classes ens vam barrejar i vam fernos abraçades entre tots. Una nena va dir una frase que se’ns ha de quedar gravada a la memòria per sempre: “No sé per què ens barallem tant, si en el fons ens estimem.”

EL REI LLEÓ Després de més de sis mesos de treball, per fi va arribar el dia de la representació. Vam arribar a l’Atrium i tots estàvem molt nerviosos, però a la vegada confiats en que havíem fet una feina molt bona i només calia demostrar-ho. El matí va ser molt dur, ja que el muntatge tècnic d’un musical no es pot fer en un moment. Els tècnics del teatre van treballar de valent per aconseguir coordinar les imatges, les cançons i les llums que nosaltres portàvem preparades des de l’escola. Al migdia, vam anar tots a dinar amb una sensació molt estranya, ja que els assajos no havien sortit gaire bé i faltaven coses per sincronitzar. La nostra feina estava ben feta, però els tècnics continuaven treballant. Vam confiar els uns en els altres i ens vam recolzar entre tots. L’obra va començar i mica en mica tot anava fluint. La feina de tots els actors va ser espectacular. Ho vam fer millor que mai, ningú va equivocar-se en res i els nostres gestos anaven sortint sols. Les sensacions finals van ser molt positives i tots vam acabar l’obra amb ganes de tornar a repetir-la una altra vegada. El públic ens va felicitar i ens vam sentir estrelles per un dia. Els alumnes de 6è A


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17 CLASSE DE 6ÈB – RESUM DE LES SORTIDES D’AQUEST ANY

SANT RAMON – Una vegada vam anar a Sant Ramón, encara que no era la muntanya mès alta del món. Hi havien flors molt boniques, la que mès la margarida. Hi feia molta calor, per culpa del sol. A l’ermita vam arribar, i una espelma vam posar. Nadine i Milena ROBIN HOOD – Ens va agradar molt aquesta sortida, tot i que era en anglès ens va agradar molt, ho feien molt bé i parlaven molt bé l’anglès. Van fer coses molt xules! Com per exemple una lluita. Els protagonistes es van donar un petó i tots vam pensar que eran nuvis.Desi,Elisa y Diana. KORFBALL - El dia 23 de març vam anar a la sortida de korfbal.La sortida era al camp de football del gava que al costat estava el Mercagava. Ho vam passar super bé!!!Doha,ayman i morad. PUJA AL BUS – A començaments de segon trimestre, van vindre dos mestres a explicar-nos el funcionaments del bus pequé els venia de gust. Al cap d’una estona vam sortir i vam anar al bus, com de costums, per explicar-nos com agafar-lo sense equivocar-nos. Finalment vam fer una frenada inesperada i vam tornar al colegi. – Marina, Sara i Andrea. PALAU DE LA MÚSICA - Al palau de la música vam menjar una mica i ho vam passar pipa. A l’espectacle feien que jugaven a pin-pon fent ”clock clock”. Va ploure i la pluja es va moure. I vam passejar per tota la ciutat. Anaïs i Fàtima LES COLÒNIES – Quan vam arribar vam començar a menjar el nostre esmorzar. Vam estar al menjador i ens van donar un mocador. Vam menjar un plat de macarrons. Vam anar al bosc on feia sol. Vam anar a l’habitació on vam jugar a un joc. LA FIRA MATEMÀTICA - Semprem és bó aprendre mates amb les teves companyes. Mates és bó perquè aprens molt. La fira matematica va ser molt divertida perque amigues. – Miriam, Melisa i Aarón.

estaven les meves

TEATRE KIM - En el teatre del Kim ens vam divertit han estat moltes coses guays però lo millor ha sigut el teatre. El Kim a fet una obra de teatre del Marroc i ha sigut maravillos .Quan vam dir que l’obra era negativa vam dir al final que era molt positiva. Bilal i Adil SUPERTOT- L’obra de Supertot ens va agradar “mogollón”Al Carlos li vam posar com un “bombo” però nosaltres ens quedem amb tot lo bó. El meu “habibi” Dani ens va ayudar a portar el material.Quan anavam cap a l’atrium plovia. Pol,Izan


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

Good Morning, Mr. Rooster

https://www.youtube.com/watch?v=1Ziku4FLka4

How’s the weather?

https://www.youtube.com/watch?v=rD6FRDd9Hew

Baby shark

https://www.youtube.com/watch?v=XqZsoesa55w

Days of the week

https://www.youtube.com/watch?v=36n93jvjkDs

One little finger

https://www.youtube.com/watch?v=eBVqcTEC3zQ

Count and move

https://www.youtube.com/watch?v=Aq4UAss33qA


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

SECRET LETTERS ACTIVITY Materials:  White paper  White crayon  Watercolor paint

1. Write letters all over the white paper. 2. Paint over the “white paper”. 3. What happens? It is absolutely magical. 1

3

2


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

RAINBOW FRUIT PIZZA Rainbow Fruit Pizza is an easy dessert pizza made with crescent roll dough crust, Greek yogurt sauce, and a bright fresh fruit in the shape of a rainbow. PERSONS: 8 TOTAL TIME: 35 minutes

C

D

E

F

G

1

Ingredients: 

Roll dough

Greek yogurt

B

Strawberries

C

Mandarin

Kiwis

Blueberries

Blackberries

A

2

D

B A

E F

3 G

4


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17 ENGLISH CICLE SUPERIOR - LEARNING WITH KAHOOT! At cicle superior we’ve been using a webpage called kahoot in order to improve our English. It’s a website (and app) where you can create your own games and play with your friends or family members. It’s a question game which you can play individually or in teams. It can only be played with your mobile phones, tablets or computers but it is essential that you have an internet connection in all the gadgets.

You can try to create your own questions, then, and play this summer at home. Here you have an example of different moments we’ve been sharing in class.

https://www.youtube.com/watch?v=Whh7zAs5AcI


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17 MÚSICA – Educació Infantil

ELS NENS I NENES DE P5 HEM FET DE COMPOSITORS I COMPOSITORES !! HEM INVENTAT AQUESTES CANÇONS:

LES PIRANYES – P5A LES PIRANYES SÓN A L’AIGUA XIC XAC XIC XAC XIC XAC XIC XAC TENEN DENTS MOLT ESMOLADES XIC XAC XIC XAC XIC XIC XAC VIUEN EN ELS RIUS I VOLEN JUGAR AMB EL SEU OLFACTE BUSQUEN CARN PER MOSSEGAR

EL PEIXET – P5B Ens voleu escoltar cantant les cançons? Entreu al BLOC DE MÚSICA de l’escola! Us encantarà!

EL PEIXET NEDA, NEDA, NEDA. FA UN SALTET FINS EL FONS DE L’AIGUA. SI UN TAURÓ EL PERSEGUEIX MENJARÀ EL PEIXET SENCER. NEDA PEIXET I FUIG D’AQUÍ CORRENTS.


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

UN ANY MÉS,

CANTÀNIA

Per mi la Cantània, és com un somni fet realitat. Estar dalt d’un escenari cantant davant d’un munt de gent, és impressionant!

Nosaltres creiem que això no tots ho fan i és molt bonic. Si teniu un germà o germana gran ho sabreu.

També és un musical. Balles, fas gestos i, sobretot, m’agrada perquè ens podem expressar tal i com som.

La Cantània és una forma d’expressar-li al públic els nostres sentiments. És una experiència inoblidable per nosaltres i pels nostres pares, avis, tiets,...

La Cantània, té un consell que ens dona. En aquest cas, diu que la por es necessària per sobreviure perquè així no hi ha tant risc de tindre un accident.

Míriam 5èB

Nosaltres, els nens i nenes de 5è farem Cantània. Jo m’imagino que quan ens posem les caretes es farà tot com il·luminat molt bonic, quan les caretes surtin per l’escenari serà meravellós. També m’imagino que el director ens farà moltes senyals per entrar justament al moment i quedarà impressionant. En una de les cançons ens posarem unes robes per ballar i tot el que farem serà molt guai. Per mi que ens ho passarem genial.

Ariadna 5èB

Laia i Samara 5èB

La Cantània és una activitat que m’agrada molt perquè ens transmet moltes emocions i a cada cançó representem un personatge diferent. Per exemple, una vegada som guardians, fem burles en altre moment i al final demostrem la nostra amistat. La meva cançó preferida és “Els guardians de la por” perquè m’agrada tant la lletra com el ritme. També m’agrada el fet de cantar en un teatre com és L’Auditori on jo de petit havia anat moltes vegades a concerts per a nens. I ara actuarem nosaltres amb altres escoles d’arreu de Catalunya i davant de les nostres famílies.

Aquest any la Cantània va sobre un nen que té por de tot i es diu Lluc. Els seus companys de classe es riuen d’ell i li han posat un sobrenom: “Lluc, el poruc” Nosaltres ens hem esforçat molt per cantar, fer els moviments i moltes coses més.

Wassima 5èA

Nil 5èA

Per mi fer Cantània és molt divertit. Cada dia notes com millores al cantar i això és el més important. També és una forma de treballar en equip. A mi el que més m’agrada és imaginar-me com serà tot. Els nens/es de 6è ens ho expliquen però diuen que no es pot imaginar. Jo crec que serà molt divertit pels pares veure a 700 nens i nenes ballar i cantar a la vegada cançons que arriben al cor i ensenyen que no ens hem d’avergonyir de tenir por o de ser com som, això dóna igual. Jo tinc por d’alguna cosa i segur que tu també.

Paula 6èB


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

EDUCACIÓ FÍSICA ACTIVITATS ESPORTIVES CURS 2016/17 Durant aquest curs, els nens i nenes de l’escola han participat en diferents trobades esportives. A continuació us fem el recull d’aquestes trobades:

Jornada esportiva P5 Els nens i nenes de P5, juntament amb alumnes de diferents escoles de Viladecans, van participar a una trobada esportiva on vam jugar a diferents jocs. A la foto estem jugant amb el paracaigudes. Va ser molt divertit.

Trobada jocs d’arreu del món de Cicle Inicial El cicle inicial vam participar a una jornada esportiva on vam realitzar jocs d’arreu del món al camp de futbol de la Torre Roja.

Sortida a la platja de Cicle Mitjà Aquest curs hem realitzat la trobada a la platja amb alumnes de Cicle Mitjà els dies 18 i 19 de maig. Al matí vam jugar a 10 jocs recreatius a la platja i desprès de dinar i refrescar-nos a la dutxa encara ens va donar temps de tenir una estona de temps lliure per continuar jugant, fer castells de sorra, saltar, grimpar i molt més. Va ser un dia molt


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

complert. Pujada a Sant Ramón 6è El 5 d’octubre, els alumnes de 6è vam pujar a Sant Ramón com a recompensa per haver aconseguit l’objectiu al projecte de força de resistència “Pugem junts l’Everest. Enllaç al video de l’excursió Jornada d’Atletisme de 5è El 24 de novembre els nens i nenes de 5è vam anar al estadi d’Atletisme de la Bòbila per participar en una jornada atlètica amb diferents escoles de Viladecans i Gavà. Velocitat, relleus, salt d’alçada, salt de llargada i així fins a completar 10 proves atlètiques. Trobada de Korfbal de 6è El 23 de març els alumnes de sisè van participar per primera vegada a la trobada de korfball. Van ser molts partits i l’experiència va ser fantàstica. Repetirem el proper curs!!! Enllaç al post al bloc del Cicle superior Partit de futbol alumnes de 6è vs mestres Com ja és tradició, durant el curs es realitzen dos partidets de futbol- sala en els quals tant alumnes com mestres es deixen la pell, sempre amb la finalitat de passar-ho bé i amb fair play. Enllaç al post al bloc del Cicle Superior Torneig tennis-taula 6è Durant les sessions d’Educació Física vam realitzar eliminatòries a les dues taules de tennis-taula de les quals disposem al nostre pati. Enllaç al post al bloc del Cicle Superior Educació Física sobre rodes Al tercer trimestre, vam aprofitar perquè els nens puguin gaudir d’una de les seves aficions actuals: els patinets “scooter”. Enllaç al post al bloc del Cicle Superior Trobada esportiva a la platja Cicle Superior El 7 de juny vam participar a la trobada esportiva a la platja de Castelldefels, a la qual assisteixen escoles de tot el Baix Llobregat. Com cada curs, ho passem genial!!!


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17 COMIAT 6è A Iciar: El primer dia no volia entrar i ara no vull marxar. Hem passat junts tants moments divertits. He fet molts amics aquí i només pensar que em separaran d’ells... El dimecres ploraré com mai abans havia plorat. Ainhoa: Trobaré molt a faltar l’escola, els amics i els professors. Trobaré molt a faltar al Dani perquè ell és el que m’ha ajudat a millorar a mates, català, Medi... també trobaré a faltar al Carlos perquè ell tambè m’ha ajudat a aprendre paraules noves d’anglès. Estic segura de que el dimecres ploraré molt! Ferran: Han sigut uns anys molts bons, amb uns companys i uns professors brillants. He après molt aquí, he millorat i sobre tot m’ho he passat molt bé. És una pena que això acabi aquí. Men alegro d’haver estat aquí. MOLTES GRÀCIES. Marwa: Aquest any ha sigut el més divertit i el més trist però estic contenta de haver estat aquí amb uns companys agradables i professors molt responsables. Tot això ha sigut gràcies al Dani que ens a ensenyat l’educació, la Pilar per enfadarse pel nostre bé, el Carlos el millor mestre d’angles que hi ha a l’escola i tècnic. I sobretot el Joaquim que ens obra les portes per poder tenir un dia esplèndid. Joel: Dani jo marxo a l’institut et trobaré molt a faltar i als meus companys també hem estat molts anys amb tu . ets el millor profe del mon. He après molt amb tu. Moltes gràcies per se molt amable amb mi. Hassan: Jo vaig entrar al escola Pau casals amb tres anys. Jo quan tenia 3 anys la Meva professora era la Marta Martí. MOLTES GRACIES. Nohail: Jo vaig a l’institut aquet any, sempre m’ agradat aquesta escola es com si fos la meva vida perque tota la meva familia de part de mare a vingut a aquesta escola.Gracies a tots als professors. Cristian: Ha arribat el moment de començar una nova etapa de la nostre vida. Hem passat molts moments i la majoria han sigut molt bons. Mai oblidaré la meva escola. MOLTES GRACIES Gabriela: Aquest curs m´ho he passat molt amb els meus companys i el meu mestre.No olvidaré mai els moments tants bonics que hem passat junts ( sortides , colònies)...Trobaré a faltar als mestres que ens han ensenyat durant tots els cursos. Mai oblidaré l´escola. Carlos: Aquest any ha sigut el més divertit però el més trist a la vegada. Arribat el moment de posar-nos les piles per l’institut. No oblidaré mai aquesta escola.Moltes gràcies! Ivet: Gràcies per aquest 9 anys a aquesta escola, he après molt, com per exemple coses que hem semblaven difícils al final m´han semblat molt fàcils. Arriba el moment mes difícil de tots aquest anys, l´hora de acomiadar-nos. Ha estat tot un plaer estar amb vosaltres.MOLTES GRÀCIES! Judith: Aquest és el últim any per a nosaltres en aquesta escola, per a mi ha sigut com un limit . Des de P3 fins a 6 è sempre he volgut estar amb vosaltres , cada vegada em feia més gran i ara només vui fer-me mes petita per estar amb vosaltres tota la meva vida. Pol : Ha arribat l’any en el que hem de marxar de l’escola i acomiadar-nos dels companys i dels mestres . Això és una pena perquè apreníem i ens divertíem molt . Aquests anys amb vosaltres han sigut molt bons i estic segur que serà impossible oblidar-los. GRACIÈS A TOTS/ES !!!


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

Micaela : Ha sigut un curs genial. Aquest últim any a estat molt divertit i plens de moments que ni els meus companys i jo mai oblidarem mai. Trobaré molt a faltar als mestres que s’han esforçat en ensenyar-nos tant. ET TROBARÉ A FALTAR PAU CASALS !!! Noelia: Aquests 9 anys a l’escola han sigut espectaculars mai olvidare aquesta escola. Des de P3 fins a 6è he trobat molts amics i amb els professors son unes meravelles. GRACIES PAU CASALS !!!!!! Sara: Des de P3 fins a 6è. Vam estar 3 cursos amb la Marta(P3,P4 i P5).A primer amb la Mireia, a segon amb el Dani, tercer i quart amb la Nuria, y cinquè y sisè amb el Dani. Hem passat molts bons moments. Mai els oblidaré. Moha: Aquets anys amb vosaltres han sigut els millors i quant pasi a l´institut us trobare a faltar molt. Ishak: Aquesta escola estara sempre al meu cor. Els millors professors però avegades ens passem, passare al institut i intentare fer el millor que pugi. GRACIES A TOTS!!!! Rim : El Pau Casals es la meva segona família . H e viscut molts moments divertits aqui amb els meus companys i els meus mestres . Lucia: Porto aquí desde 3r però tot i que porti poc temps penso que sou la meva família. Amb vosaltres he après a valorar les coses. Vosaltres meu ajudat a entendre els peoblemes. Amb vosaltres tot ha sigut possible, moltes gràcies per tot. Us estimo molt. Us trobaré molt a faltar. Adrian: El Pau Casals és la meva segona casa . Os trobaré a faltar , als professors , als alumnes i a la directora . No m’agrada gents separar-me de tots . Moltes gracies per tot el que he aprés en el cole . Íngrid: Aquest cole em va obrir les portes quan tenia 3 anys. Aquí he aprés moltes coses i he conegut grans persones. He tingut els millors profes del món que a més de les assignatures , m’han ensenyat a ser millor persona. Hem plorat i sobretot hem rigut molt tots junts. Gràcies per tot. Nerea: Aquets últims anys he après de tot: Idiomes, operacions, lectura, escriure...Aquet curs ha sigut un dels millors, quina pena no poder tornar a ser alumna d’aquesta escola. M’aniré molt orgullosa d’aquí i d’aquests professors. Trobare molt a faltar als alumnes, professors, directora...MAI US OBLIDARE!!! Lian: M'ha agradat molt estar a aquesta escola. He aprés molt en aquests 9 anys. Trobaré molt a faltar als profes, al Joaquín i la més important: la directora.Ja arribat l’hora de que els nens i les nenes de sisè vagin a l’ESO. MAI US OBLIDARÉ!!!


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17 COMIAT 6è B L´escola m´he ha obert les portes durant nou anys sencers. És farà difícil anar a l´institut, però gracies aquets anys he après que serà més fàcil. Per tot això dono les GRACIES als tutors i a la directora. MOLTES GRACIES – Míriam No puc parar de pensar que me’n vaig d’aquesta escola tan meravellosa. Amb uns profés amb molta paciència i uns companys molt agradables. Moltes gracies a l’escola Pau Casals per acompanyar-me des de P3 fins a 6é. Fins aviat. #SENSETU -Nadine És una de les millors escoles que hi ha, no perquè sigui la meva, sinó que és veritat. Sempre us portaré al cor, gracies per tot. No he fet amics sinó gent que sempre estaran allà encara que no estiguin, també els professors, adéu. -Sara És una pena que s’acabi tot, sembla que va ser ahir quan vam començar 6è.No oblidaré mai els meus professors. Companys mai oblidaré les coses que hem fet junts. Però ja a acabat, no tinc mes remei que dir adéu. -Andrea No em vull anar de l’escola perquè aquests nou anys m’ho he passat molt bé però m’he d’anar no tinc més remei. Dono les gracies ha tots el professors i a tots els meus amics i amigues per estar allà sempre. –Doha M’ha agradat molt estar al Pau Casals perquè em fet moltes coses i a vegades ens enfadem i ens perdonem i m’ha agradat molt està amb ells. Aquest nou anys han sigut els millors de la meva vida!!!-Morad Aquets nou anys a la escola han sigut els millors de la meva vida. M`ha agradat haver estat al col·legi Pau Casals per què he fet molts amics. Per a mi tots els professors han aconseguit que sigui un bon company. – Ayman Junts ens a passat moltes coses bones i moltes coses dolentes però m’ha agradat molt esta amb vosaltres . Aquest anys han sigut els millors anys de la meva vida . Hi han agut professors que ens han posat mes deures que altres – Bilal Escola Pau casals , tants records aquí dins , el lloc on vaig aprendre a ser persona , on els mestres ens enseyaven , no des dels llibres sinó des de el cor . On vaig conèixer al meus millors amics , que mai oblidaré. – Anaïs Aquests NOU anys a l`escola han sigut els millors per mi , hem plorat, hem rigut, ens hem enfadat però jo em quedo amb les coses bones que han sigut moltes. He tingut els millors professors del mon. – Pol Em fa moltíssima pena anar-me, ara que ja porto aquí quasi tota la meva vida, 9 anys i els que ens queden allà al costat. Hem viscut molts moments junts i ara tot s’ en va. El cor ens ha fet germans. – Marina Aquests han sigut els millors anys de la meva vida ,he estat nou anys amb els meus companys i ara ens separaran ,es molt trist m’acomiado de els profesors que han estat amb nosaltres sempre i ens han ajudat molt –Adil Aquest es el nostre últim any a l’ escola i em passat moltes coses bones i moltes dolentes junts. Es una pena que ens separin a l’ institut. Tots els profes que em tingut ens han tractat molt bé. Adeu escola – Melisa


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17 Aquets anys m’ho he passat molt bé m’agradaria quedar-me però no puc m’he de marxar. Cada any m’ho passava molt bé amb els professors. Us felicito a tots els professors per ensenyar-nos bé. – Izan En aquest nou anys em pasat moments bons i moments dolents,hi han agut profesors que han posat mes deures i altres que han posat menys pero tots han volgut el millor per nosaltres. – Arnau Espero que us hagi agradat la revista d’aquest any. Trobaré a faltar això l’any que ve, a l’institut, però m’aniré amb bons records , per sort, tots els meus companys, aniran al mateix institut que jo i no caldrá que m’acomiadi d’ells. – Milena De l’escola Pau Casals us trobaré a faltar els professors i els meus companys i sobre tot l’escola. Per que desde el minut u ha l’escola .Meu ensenyat a ser persona .Sobre tot gracies a l’escola. Nunca olvidare els meus amics . –Emma No em vull anar de l’escola, porto uns tres anys a l’escola i dins de res passarem al institut, ja tinc molts amics i els mestres són els millors, els estranyaré molt, no em vull separar. – Elisa No em vull anar de l’escola,la trobaré molt a faltar. Ha sigut una experiència inoblidable. Aquí he après moltes coses,he fet amics i amigues. Han sigut uns 9 anys molt divertits. Gràcies per cuidar-nos.-Fatima M’ha agradat molt haver estat al col·legi Pau Casals perquè, sense vosaltres, no hauria aconseguit trobar a aquests amics tan bons i que son per a tota la vida . aquets nou asnys han sigut els millors . – Desire Pau Casals, la meva escola, on he passat 9 anys de la meva vida. He passat 4 colònies juntament amb els meus amics/companys i moltes aventures. Gracies Pau Casals. – Max Han sigut els meus millors nou anys de la meva vida junts amb els millors professors que he vist a la meva vida tan curta i amb els millors companys que pot tenir una persona com jo.-Aaron És molt trist anar-me a l’institut, perquè aquí he fet amics de cor i he viscut dolents i bons moments i no hem vull separar dels meus amics. Aquests nou anys han sigut meravellosos.-Diana Aquest any com ens anem a l’institut es trist, però tenim que anar perquè ja som grans. Sempre us portarem al cor mai us oblidarem aquest any a sigut el millor de tots. – Anabel

M’ha agradat molt passar 2 anys amb vosaltres i aquests dos anys no oblidaré en la meva vida. Gràcies per estar amb mi quan estava malament. Us estimo. - Dani


Revista Escola Pau Casals Curs 2016-17

Profile for Escola Pau Casals

Revista 1617  

Revista 1617  

Advertisement