Page 1

1


2


3


4


5


LA CLASSE DELS CAMIONS I DELS DINOSAURES VAM ANAR A LA GRANJA CAN RIGOL DE BEGUES. VAM GAUDIR D’UN ENTORN NATURAL ON VAM PODER VEURE I TOCAR ANIMALS COM: RUCS, GALLINES, GALLS, POLLETS, CONILLS, PORCS, OQUES, CABRES I OVELLES.

TAMBÉ VAM ENTRAR EN UNA COVA, QUE ANTIGAMENT LA FEIA SERVIR UN PASTOR PER REFUGIAR-SE DE LA PLUJA. QUÈ FRESQUETS I FRESQUETES ESTÀVEM ALLÀ DINS!!!

FINALMENT, VAM DONAR UN TOMB PUJATS AL CARRO DE L’ORELLETES, VA SER MOLT DIVERTIT!!!

6


ENS ENCANTA L’ART! ÉS PER AIXÒ QUE AQUEST CURS HEM FET PINTORS I PINTORES COM EN MIRÓ. ENS AGRADEN TANT ELS SEUS QUADRES QUE ELS HEM REPRODUÏT ALGUNS A LA NOSTRA MANERA.

“AMANECER”

“PERSONAJE DELANTE DEL SOL”

“AUTORRETRATO”

FEM LA NOSTRA INICIAL “A L’ESTIL MIRÓ”

7


P4 VIATJA EN TREN! LA CLASSE DELS TRENS CONSTRUEIX UN TREN AMB CARTRÓ PER CONVIDAR ALS TAURONS A FER UN VIATGE DES DE L’ESTACIÓ PAU CASALS FINS A BARCELONA.

TAMBÉ, HAN PINTAT LES VIES AL PATI AMB PINTURA I HAN CREAT EL RECORREGUT AMB LES SEVES CORRESPONENTS PARADES.

8


ELS TAURONS VAN A COMPRAR UN BITLLET PER PODER FER EL VIATGE.

QUAN ARRIBEN A L’ESTACIÓ PASSEN EL BITLLET PER LA MÀQUINA PER PODER ACCEDIR A L’ANDANA I ESPERAR EL TREN.

ARRIBA EL TREN I PUGEN ALS VAGONS PER FER EL VIATGE. AQUEST TREN FA EL RECORREGUT PAU CASALS – BARCELONA, PARANT A LES SEGÜENTS ESTACIONS: EL PRAT I BELLVITGE.

SI CLIQUEU AQUÍ PODREU VEURE EL TREN EN FUNCIONAMENT. 9


A P5 HEM TREBALLAT LA CONTAMINACIÓ DE L’AIGUA Els Policies i els Hàmsters hem realitzat un experiment a l’aula: volíem saber què passa amb les tovalloletes i el paper quan els llancem pel vàter. Hem omplert tres ampolles d’aigua i hem ficat els 3 elements: paper de WC i dos tipus de tovalloletes (les que diu a l’envàs que es poden llençar al vàter i les que diu que no es poden llençar), per tal d’observar com estarien al mar. Hem mogut les ampolles, com si fos el moviment de les canonades i el de les onades del mar, hem observat com han canviant els diferents elements i ho hem deixat durant dues setmanes.

Passat aquest temps, hem llençat tot el contingut a diferents safates per observar, manipular i olorar el resultat.

10


QUÈ HA PASSAT?

 La tovalloleta que no es podia llençar al vàter estava exactament igual que quan la vam ficar. Fins i tot feia una mica de tap, en sortir de l’ampolla  La tovalloleta que suposadament sí que es podia llençar al vàter s’havia desfet força, però no completament. Podíem agafar-la i fer una boleta  El paper no el podíem agafar, s’havia desfet pràcticament sencer

A més, també hem vist alguns vídeos del fons marí i les conseqüències que té sobre els animals tota la brutícia que es llença al mar.

CONCLUSIONS: - AL VÀTER NOMÉS PODEM LLENÇAR PAPER -

LLENÇAREM TOTES LES TOVALLOLETES A LA PAPERERA PER EVITAR QUE ELS ANIMALS DEL MAR ES PENSIN QUE ÉS MENJAR

11


HA ARRIBAT LA GAMIFICACIÓ A 1r A!

-

Projecte: EL COS HUMÀ

- Els alumnes de 1rA han gaudit molt durant tota l’elaboració del seu projecte. S’han esforçat i treballat amb força il·lusió i interès. Les seves inquietuds i ganes d’aprendre han fet d’aquest projecte una experiència vivencial i significativa. A través del joc i del treball cooperatiu han assolit coneixements nous del cos humà d’una forma divertida i diferent a la tradicional. -

(https://blocs.xtec.cat/paucasalscicleinicial/2019/06/03/gamificacio-i-projecte-del-cos-huma-1ra/)

Aquests petits i petites ja són experts i expertes del COS HUMÀ

12


13


Al llarg d’aquest curs els alumnes de segon hem fet un munt d’experiment amb elements de la natura: l’aire, l’aigua, la llum... Hem descobert una sèrie de coses que ens han sorprès molt:

Cóm es mou la llum i fa les ombres???

L’aire ocupa un espai i pesa

-No és el Sol qui marxa!!! És la terra que gira!!!

AL fer barreges i dissolucions hem vist que no hem d’embrutar l’aigua perquè costa molt de netejar-la

Quan la llum canvia de medi (de l’aire a l’aigua) veiem els objectes diferents, més amples, més gruixuts…

14


Aquest curs els alumnes de segon hem fet un estudi sobre la importància de l’aigua per a la vida en el nostre planeta. Hem vist que hi ha una sèrie de coses que contaminem l’aigua i que nosaltres podem evitar: no podem llençar cap paper (només l’higiènic) ni tovalloleta pel wàter. Per la pica no es pot llençar ni una gota d’oli ni pintures ni cap producte químic, perquè contamina moltíssim. En resum per fer-ho bé hem de tenir en compte LES TRES ERRES.

FEM SERVIR LES TRES R ●

RECICLAR

Quan embrutem l’aigua la fem perillosa pel consum humà i per a la vida en general L’aigua és un bé escàs que no podem malgastar perquè sense aigua no hi ha vida.

15


PROJECTE DE 3R: ELS DINOSAURES Aquest any els nens/s de 3r A hem decidit fer el projecte dels Dinosaures. La veritat és que ja sabíem moltíssimes coses, però d'altres no les coneixíem i ens hem posat mans a l' obra! Per petits grups hem buscat en quina era vam viure, de què s'alimentaven, com es reproduïen, com es defensaven dinosaures com: el TRICERATOPS,

l'ARCHAEOPTERYX,

el

DIPLODOCUS,

l'STRUTHIOMIMUS... Hem après que en el temps dels dinosaures es parlava d' eres perquè no existien els segles i no existia la vida humana com avui la coneixem, que només existia un sol continent que es deia Pangea. També hem après a fer un powerpoint per grups amb tota la informació recollida i ens ha encantat. Hem gaudit molt!

16


Els nens i nenes de 3rB hem construït una maqueta dels diferents paisatge ( muntanyós, la plana i la costa). Ens hem organitzat amb petits grups de 4 o 5 alumnes. MATERIALS UTILITZATS  Cartró  Paper de diari  Plastilina  Escuradents  Pedres, pals petits.  Vernís, pinzells  Eines de plastilina  Etiquetes COM VAM FER LA MAQUETA: 1. Vam dibuixar en el cartró la costa . 2. Després van fer: el mar i la terra en plastilina arrossegant-la amb el dit. 3. Hem fet els paisatges i hem construït una serralada, una badia, un cap , un turó, un riu , una illa , uns illots , un penya-segat i un estany o un llac. 4. Per fer la serralada van fer varies muntanyes amb paper de diari i amb plastilina de color marró i neu al cim de la muntanya. 5. Vam realitzar una exposició de les nostres maquetes. 6. Després vam fer una foto al passadís per grups . 7. Per últim vam fer un sorteig de qui es quedava la maqueta. ENS HA AGRADAT MOLTISSIM FER LES MAQUETES EN GRUP PERQUÈ HEM APRÉS HA TREBALLAR EN PETIT GRUP , COMPARTIR IDEES I RESPECTARNOS. Cliqueu: Fem una maqueta en petits grups Recull de fotos de l'activitat

Alumnes de 3rB

17


Els dies 24, 25 i 26 d’abril els nens i les nenes de segon i quart de l’escola Pau Casals vam anar de colònies a La Llobeta (Aiguafreda). El primer dia, ens van presentar a tots els monitors i monitores i vam deixar les motxilles a les habitacions. Després, ens van fer una mostra de les habilitats de cadascú. Eren molt divertides i “xules”! En acabar de dinar, vam fer equilibris i màgia. Al vespre, vam realitzar una activitat de nit i, abans d’anar a dormir, ja a les lliteres, vam fer un “mini” concurs de la Lliga de llibres. El segon dia, vam fer funàmbuls, tir amb arc, trapezi i malabars. Per la nit, vam anar a un espectacle de circ on els monitors ens van fer riure molt i la trapezista va fer una actuació molt bonica. La Carme, la Núria i el Sergi van sortir també a fer un número! A la sortida de la carpa, ens van fer una demostració de malabars amb foc! Per últim, vam anar a la discoteca. El tercer dia vam anar d’excursió a la Font dels Enamorats i abans de marxar, vam fer maquillatge i ens van donar un diploma. Ens han agradat molt i volem tornar!!

18


TALLER D’ESCACS A QUART Els alumnes de quart hem fet un taller d’escacs durant la setmana del 18 al 22 de febrer. Es tractava d’una hora diària d’escacs on el Sr. Enric ens va ensenyar les regles que cal conèixer, els moviments bàsics de totes les peces i les estratègies de les primeres jugades. Es veu que el Sr Enric és molt intel·ligent i ha jugat moltes vegades als escacs perquè en sap un munt. De totes maneres ell sempre ens diu que després de tant temps jugant, continua aprenent coses noves. Aquests dies que hem compartit hem aprés, entre d’altres moviments, a fer l’enroc (n’hi ha de curt i de llarg), però que “rei mogut, enroc perdut”, que és millor dir capturar que matar, que per capturar al rei hem de dir escac i mat, i més coses. També ens va dir que si volem jugar bé, hem d’estar preparats per a perdre. Uns dies després de la setmana d’escacs la Núria i la Carme ens van passar una enquesta preguntant-nos què havíem aprés, què és el que més ens havia agradat, a quin nen o nena triaríem per jugar i si repetiríem aquest taller. Cadascú de nosaltres vam contestar coses diferents però tots hem coincidit en que hem aprés moltes coses i que el millor de tot ha estat jugar amb els nostres companys. Després de fer aquest taller hem continuat jugant als escacs en els racons de matemàtiques, quan tenim temps lliure, i fins i tot els baixem per jugar a l’hora del pati. Ens ha agradat molt fer aquest taller i hem estat molt contents de jugar cada dia! Moltes gràcies Enric! Et convidem a l’escola per a jugar una altra partida. Acceptes el repte?

19


20


21


22


23


24


25


26


A BASIC CUPCAKE RECIPE

27


28


29


30


31


32


33


1r-2n Jocs Cooperatius Jocs d’Arreu del Mon

P5

3r-4t

Jocs Alternatius a la Platja

Atletisme

6è Trobada Esportiva CS

Pujada a St. Ramón

Trobada de Korfball

34


COMITÈ MEDIAMBIENTAL

Contaminació de l'aigua Al comitè mediambiental aquest curs hem treballat la contaminació de l'aigua. Els alumnes han tractat diferents temes al voltant: illes de plàstic, la història de la tortuga cacauet, quines coses no es poden llençar al WC, les reserves naturals, els microplàstics... Aquí teniu un vídeo fet pels alumnes de 4tA i 4tB: https://drive.google.com/open?id=1cVaKEs_o6nC6TNwc0 QSpJNu9OJeZr3Xd I aquí teniu uns enllaços amb vídeos impactants sobre l'estat dels nostres oceans, i com ens està afectant el consum excessiu de plàstic:  Illes de plàstic  El agua. Cuidemos nuestro planeta  Treball d'alumnes de 6è  Neteja de tovalloletes higièniques al fons marí de Barcelona  plàstics al mar

35


36


37


38


39


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.