Ortodoksinen kulttuurikortteli

Page 1

Joensuun sydämessä


TERVETULOA TUTUSTUMAAN ORTODOKSISEEN KULTTUURIKORTTELIIN! Tule tutustumaan ortodoksisuuteen ja kokemaan sen hartaus ja pyhyys. Tarjoamme korttelissa monia rauhoittavia hetkiä niin yksittäisille kulkijoille kuin ryhmille. Ortodoksinen kulttuurikorttelin muodostavat Ortodoksinen kulttuurikeskus, Ortodoksinen seminaari ja seminaarin bysanttilaistyylinen kirkko sekä kreikkalaistyyppinen piha-alue mosaiikki-ikoneineen. Kulttuurikeskuksen näyttelyissä perehdytään ortodoksikristityn elämän vaellukseen syntymästä tuonilmaisiin. Lounastarjonnasta huolehtii Ravintola Elias perinteisellä kotiruoalla. Näyttelyt, kokous- ja juhlatilat sekä ravintolapalvelut sijaitsevat kulttuurikeskuksessa. Korttelin lähistöllä sijaitsevat myös pyhän Nikolaoksen kirkko, pyhän Ristin tsasouna ja monet muut Joensuun keskustan kulttuurikohteet.

NÄYTTELYT Pysyvässä Ristikansan vaellus -näyttelyssä voi tutustua elävään ortodoksisuuteen arjessa ja juhlassa. Ortodoksikristityn elämä on kuin pitkä vaellus. Kirkko kuljettaa ihmistä arjesta juhlaan ja pyhyyden kokemiseen. Näyttely perehdyttää ortodoksiseen elämäntapaan kuvin, tekstein ja esinein. Matka kulkee kasteesta kirkon jäsenyyteen, kirkon elämään, avioliittoon, luostarielämään, arjen pyhittämiseen ja lopulta ylösnousemuksen odotukseen. Kulttuurikeskuksella järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä 1-3 kertaa vuodessa. Lisäksi esillä on kokoussalien ikoninurkkaukset sekä ravintolasalissa harvinaiset matkaikonostaasit 1700-luvulta. Näyttelykierroksen voi tehdä joko omatoimisesti tai oppaan kertomana. Näyttelyt ovat avoinna ma-pe klo 9-15, la ja su tilauksesta.


KOKOUSPALVELUT Ravintola Eliaksen kokous- ja koulutustilat tarjoavat kätevän päiväkokousympäristön keskustassa eri kokoisille ryhmille. Kokoustilat sijaitsevat ravintolan alakerrassa, joten ruokailuun siirtyminen sujuu joustavasti. Tarjolla on myös viihtyisä takkahuone saunoineen. Ravintolan omat tilat ovat käytössä päiväsaikaan ruokailijoille sekä sopimuksen mukaan tilaisuuksia varten myös iltaisin. Ravintolan yhteydessä sijaitsevassa yläsalissa voi järjestää esim. syntymäpäiviä, koulutustilaisuuksia ja surun kohdatessa myös muistotilaisuuksia. ·· Juhlasali 80–100 henkilöä ·· Pyhäkköjen Sali 50 henkilöä ·· Evakko 16 henkilöä ·· Valamo 10 henkilöä ·· Paavali 10 henkilöä ·· Sauna ja takkahuone n. 10 henkilöä

RAVINTOLA ELIAS Ravintola Elias tarjoaa perinteistä kotiruokaa. Ruokalistan perustana ovat tuoreet, kotimaiset raaka-aineet ja selkeät, konstailemattomat maut. Tarjolla on päivittäin myös herkullinen kasvisvaihtoehto. Eliaksen catering-palveluista voi tilata myös ortodoksisen menun tai karjalaisen pitopöydän. Ravintola on avoinna arkisin klo 8–15 ja iltaisin sekä viikonloppuisin tilauksesta. Lounaspöytä on katettu arkisin klo 10.30–14. Tuoretta kahvia, paikan päällä leivottua pullaa sekä suolaista ja makeaa pikkupurtavaa on kahvilassa tarjolla klo 15 saakka.


Kulttuurikeskus, näyttelyt: Avoinna ma-pe klo 9-15, la ja su tilauksesta. Opastukset puh. 040 555 2943 Pyhän Johannes Teologin ja Karjalan valistajien kirkko: Avoinna kesäisin ja muina aikoina tilauksesta. Tilaukset ort.seminaari@ort.fi

Kokous- ja juhlatilat sekä tarjoilut: Ravintola Elias puh. 050 3000 243 elias@pasariravintolat.fi Avoinna ma-pe klo 8-15, iltaisin sekä la ja su tilauksesta. Lounas ma-pe klo 10.30–14.

ORTODOKSINEN KULTTUURIKORTTELI Kauppakatu 44, 80100 Joensuu www.ortodoksinenkulttuurikeskus.fi


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.