Page 1

M A A R T

2 0 1 9

S P E C I A L

Lekkere recepten voor 2 7 DAGEN ZONDER VLEES IN HET VOORJAAR + BONUSRECEPT

W W W . L E K K E R E R E C E P T E N V O O R 2 . N L

0 2


INHOUD

LEKKERE RECEPTEN VOOR 2

Inhoud 05

03

03

recept oud brood quiche no waste met brood

07

Zeven dagen - één week geen vlees eten. Ik vind het geen opgave. Ik kook regelmatig zonder vlees. Vaak kies ik voor ei of kaas. Soms staat er ook tofu op tafel. Puur voor de variatie. Dit is de eerste

05

special met 7 recepten zonder vlees. In de vorige

vegetarische viskoekjes

special stonden 7 dagen koolhydraatarm eten. Klik hier voor dat magazine.

Verrassend tofu 2x

Elisabeth

07

Polentataartje caprese Doe meer met polenta 2x

02 04 06 08 09

Inhoud spinazie ovenschotel vegetarisch foto pagina gebakken feta recept hartige taart recept


PAGINA 3

LEKKERE RECEPTEN VOOR 2

recept oud brood quiche

Zelf heb ik nooit oud brood over. Ik neem iedere dag zes sneetjes brood uit de vriezer. Drie voor mijn man en drie voor mij. Precies genoeg. Bij mijn bakker laat ik het brood dun snijden. Dat kan daar. Ze hebben twee snijmachines. Misschien kan dat bij jou bakker ook. Je haalt er voordeel uit. Want je hebt zo twee

Oud brood wordt nog al te vaak aan de eendjes gegeven. Dat is zonde van het brood. Voor de eendjes is eten in overvloed te vinden. Deze quiches van oud brood vallen bij jong en oud in de smaak.

sneetjes extra. Dat lijkt misschien niet veel. Maar op den duur heb je toch een heel brood uitgespaard. En je krijgt minder brood binnen.

"ZELF HEB IK NOOIT OUD BROOD OVER. IK NEEM IEDERE DAG ZES SNEETJES BROOD UIT DE VRIEZER."

Naar het recept - klik hier


spinazie ovenschotel vegetarisch

Verse spinazie en mozzarella. Wij vinden dit een heerlijke combinatie. Een ovenschotel ermee maken kan dan ook prima. Ik heb altijd wel buffelmozzarella. Is iets duurder, maar wel heel erg lekker. Nou denk je misschien dat er vlees bovenop ligt. Dat is niet waar. Dat zijn zongedroogde tomaten. Die geven deze schotel echt meer smaak. Heb je een beetje kieskeurige eters, zou je de tomaten in stukjes kunnen snijden en erdoor doen. Dan valt het

Naar het recept - klik hier

niet zo op. De spinazie zag ik in de Lidl liggen. Zo'n zak is precies genoeg voor 2 personen. Het valt niet echt in dit seizoen, maar voor sommige groenten maak ik een uitzondering. Spinazie is er dus zo één. Uit de diepvries koop ik het hoogst zelden. Vaak is het te nat en de smaak vind ik niet zo lekker.

4|

LEKKERE

RECEPTEN

VOOR

2

-

MAART

2019


PAGINAÂ 5

LEKKERE RECEPTEN VOOR 2

vegetarische viskoekjes Ik had in de viswinkel gedroogd zeewier gezien met de naam Persil de la Mer. Oftewel: peterselie uit de zee. Die zeewier gaf net dat vissige smaakje. Ik had er niet teveel van gebruikt, omdat het anders te zout kon worden.

Naar het recept Klik hier

krokante tofu recept Dit recept zou ook zomaar gegeten kunnen worden op meatless monday. In feite zijn alle dagen uitwisselbaar. Dit was een experiment met tofu wat goed uitpakte.

Naar het recept - klik hier


simpel en smaakvol

sojamelk en stremsel wordt tofu

zonder

vlees

simpel met polenta

De geur van warme olijfolie maakt hongerig Lekkere recepten voor 2 - Elisabeth


PAGINAÂ 7

LEKKERE RECEPTEN VOOR 2

polentataart hartig Ik had zin in polenta. Het was alweer een tijd geleden dat we dit hadden gegeten. Polenta is comfort food. De oesterzwammen moesten ook op. En ik bedacht dat ik er taartjes van ging maken.

Naar het recept Klik hier

Polentataartje caprese Deze salade caprese is bedacht op het eiland Capri. Het is een salade in de stijl van Capri. Het rood, wit en groen vind je ook terug in de Italiaanse vlag en ook op een pizza Margaritha. De eenvoud van deze salade is ook de kracht. De ingrediĂŤnten vullen elkaar aan qua smaak.

Naar het recept - klik hier


LEKKERE RECEPTEN VOOR 2

PAGINA 8

gebakken feta recept Ik had van de week heerlijke gekleurde puntpaprika's gekocht in de Lidl. In de koelkast lag nog een halve bloemkool en ik zag echte feta staan. Een potje met wat zwarte olijven. Tja, daar kon ik wel wat mee. De feta wilde ik deze keer bakken.

Naar het recept - klik hier


hartige taart recept Klik hier voor het recept

Een broccolistengel in de koelkast en het zou een taart worden met voldoende groente, zonder vlees. Deze keer bleven de blokjes broccoli zichtbaar en ook waren ze te proeven. De room was plantaardig. Rijst-room deze keer. Ik mag graag uitproberen, dat weten jullie inmiddels. Wij vonden het niet verkeerd. De plantaardige room, maakte het een minder machtige taart.

9 | Lekkere recepten voor 2 - maart 20


simpel en smaakvol

Volg

zonder

vlees

de seizoenen

De geur van warme olijfolie maakt hongerig Lekkere recepten voor 2 - Elisabeth


Lekkere recepten voor 2

Klik hier voor de website voor meer recepten.

In de eerste special stonden 7 koolhydraatarme recepten. Wil je deze special lezen? Klik dan hier.

Profile for lekkerereceptenvoor2 Elisabethskitchen

Recepten zonder vlees - special 02  

Regelmatig vervang ik vlees voor een ander product. Kaas, ei maar ook tofu gebruik ik als vleesvervanger. Wil jij ook minderen met vlees, ma...

Recepten zonder vlees - special 02  

Regelmatig vervang ik vlees voor een ander product. Kaas, ei maar ook tofu gebruik ik als vleesvervanger. Wil jij ook minderen met vlees, ma...

Advertisement