Page 1

18

JULIOL 2018

)parèntesi REVISTA DE L’ASSOCIACIÓ CATALANA DE VÈNDING

Especial Venditalia

QUÈ TAL PER VENDITALIA?

EL MILLOR DEL VIATGE

01.indd 1

SECTOR PARLEM AMB ELS ASSOCIATS

13/07/2018 14:17:55


02-03.indd 2

16/07/2018 8:16:24


Final de Curs Ja ha arribat l’estiu! Tot i que ja fa molt de temps que tots nosaltres vam penjar la bata de l’escola i vam deixar de rebre el butlletí amb les notes, sembla que amb l’arribada del bon temps [segons els gustos], tots ens veiem obligats a fer balanç de com ha anat el curs. A l’ACV podem assegurar que les notes han anat prou i bé i, segons els cànons actuals, podríem posar un “assolit notable” o fins i tot, “assolit excel·lent”. En el darrer any el nombre d’associats ha augmentat exponencialment, les relacions amb les institucions han mantingut una tendència positiva aconseguint un dels principals objectius de la junta, ja que l’ACV és definitivament un interlocutor oficial i reconegut del sector amb les institucions catalanes: el seguiment de la implantació de l’Impost sobre Begudes Ensucrades Envasades, la implantació del Codi de Consum i les conseqüències per al sector i el Codi de Bones Pràctiques en el sector de la Venda Automàtica, han estat alguns dels exemples que han portat a una estreta relació entre les institucions i l’ACV. El servei al soci ha estat un altre dels vessants de la gestió de la junta d’aquest curs. Des de les accions més socials com és el Dinar d’Amics del Vènding que se celebra anualment, les formacions bonificades o els viatges organitzats a les diferents fires del sector han anat creant un vincle entre l’associació i l’associat que es tradueix en l’augment de participació en cadascuna de les accions que es realitzen. L´últim exemple d’èxit ha estat el viatge a Venditalia. Com molts dels associats ens han explicat, fa quatre anys era impensable mobilitzar tanta gent per anar a visitar una de les fires referents en el sector. En aquest número de la revista, podreu comprovar que la visita a Milà i Bèrgam va resultar un èxit. En les següents pàgines us n’expliquem tots els detalls.

(3 02-03.indd 3

16/07/2018 8:16:25


ín Venditalia L’ACV viatja a milàn

SECTOR

8

Visitem la divisió de Grupo Cil dedicada al control i la gestió integral d’actius distribuïdors

04-06.indd 4

54

16/07/2018 8:22:02


n Vending Pons

34

Xerrem amb la Leo Garcia sobre la seva empresa i el sector

SECTOR

Simat ens explica els avantatges de ser soci de l’ACV

04-06.indd 5

42 16/07/2018 8:22:05


46

PARÈNTESI REVISTA DE L’ASSOCIACIÓ CATALANA DE VÈNDING Nº18 JULIOL 2018 CAP DE CONTINGUTS MONTSE ROFES montse@elginjoledicions.com

PUBLICITAT: ACV info@acvending.cat

t.900 82 87 80 IMPRESSIÓ: litografies rosés, s.a. DLB 17848-2013 IDEA ORIGINAL I EDICIÓ: IVAN PUIG TOST el gínjol edicions, s.l. bruc, 30 08901 l’hospitalet de llobregat t.93 337 77 47 redaccio@elginjoledicions.com

)

6

04-06.indd 6

16/07/2018 8:22:06


7-21.indd 1

13/07/2018 14:43:23


Per cert, què tal per Venditalia? )

8

7-21.indd 2

13/07/2018 14:43:25


Si no hi ha contratemps en els vols, un aeroport a la matinada s’assembla a un pavelló sense públic. En comptes del bot de la pilota i els crits dels i les basquetbolistes, es percep, per exemple, el so de la maleta amb rodes del turista que acaba de triar un sandvitx a la màquina de vènding, com cau el producte i la pregunta del jove al seu acompanyant: “De debò que no vols res?”.

Són les 4.21 hores i no hi ha gairebé ningú a l’Aeroport Barcelona-El Prat. —Parlem ara? Aquesta és la millor hora per a l’entrevista perquè encara estic espavilat i la jornada d’avui serà realment dura. A la fira tenim força reunions concertades –concedeix Cristóbal Vilaplana, gerent de desenvolupament de negocis de Seractive.

7-21.indd 3

Serà la primera visita de Cristóbal Vilaplana a Venditalia, “un esdeveniment referent a Europa i un aparador de tendències del sector”. Apareix també Rafael Cubarsí, gerent de l’Associació Catalana de Vènding (ACV). Se’l nota il·lusionat, però també preocupat perquè no vol que falli res.

(9

13/07/2018 14:43:26


José Fuertes és el director tècnic de Seractive.

)

10

—Entenc, José, que el teu treball t’exigeix 80.000 ulls. —79.999, perquè mai es tenen tots els ulls disponibles. Necessites molta psicologia, anticipar-te als problemes i una llarga trajectòria. La meva són més de 40 anys. Tenim bones idees que no es desenvolupen. A Itàlia, però, en fan realitat moltes més i ens porten avantatge en novetats, disseny, tecnologia... —Respecte a Europa anem una mica endarrerits en màquines i sistemes de pagament. A més, aquí la gent encara no ha perdut la por a la màquina de vènding, normalitzada a Alemanya, França o Itàlia. Amb el temps, podrem i haurem de realitzar aquest pas. Fa anys era molt difícil veure una persona gran traient diners del caixer –intervé Ángel Villares, d’Automàtics Aranda.

7-21.indd 4

Malgrat que són poc menys de les cinc de la matinada, Ángel no té gaire cara de son. —De moment ho porto bé... A la tarda ja en parlarem... [Riem]. El pare [Teodoro Villares Aranda] avui està descansant. Serà un dia llarg. Francesc Finestra, de Ladosi, és molt expressiu quan confessa que el que més el va sorprendre en la seva última visita a Venditalia fou “precisament, la manca de novetats!”. Té “l’esperança” que enguany n’hi hagi. De fet, ho “sé”. Es refereix a les noves tendències en connectivitat amb les màquines. “A més”, continua, “a Itàlia es potencia molt l’I+D. Molta gent vol trobar-hi els darrers avenços en plàstics reciclables per a càpsules i gots. Esperem que, com prometen, siguin 100% reciclables o biodegradables”.

13/07/2018 14:43:29


Eugeni Martínez, de Cafès Tupinamba, sempre té un somriure a la cara. “A la fira descobrirem les novetats del sector i, sense cap vergonya i amb tota la humilitat del món, pensarem com hi podem col·laborar o ajudar”. Li interessen, sobretot, dos aspectes: les càpsules i l’especialització en cafès: “Cada dia es porten més els cafès biològics i els productes ecològics i naturals”. Són necessaris discursos tan sans com el de Juan Llamas, de Llàmper Vènding, perquè dignifiquen un ofici: “Crec que viatges com aquest que ha organitzat l’ACV són vitals perquè els col·legues del gremi mantinguem el contacte i establim llaços per a ajudar-nos i avenir-nos. Al final, la competència suma més que resta. Ho tinc claríssim. Tots hem de disposar d’una porció del mercat”.

7-21.indd 5

No ha investigat sobre Bèrgam o Milà ni tampoc ha vist imatges de l’hotel. “Quan pugi a l’autocar, ja m’hi portaran”, reconeix Juan Llamas. —Segur que dormiràs a l’avió. —Exacte! Aquesta és la idea, Toni! Quan acabi aquesta entrevista m’aniré preparant per al moment. [Riem]. No cal fer-li cap pregunta a Toni Romero per saber que està satisfet que “s’hagi apuntat molta gent al viatge. Això és fer sector”. Ha estat força vegades a Bèrgam i Milà. De Milà el sobten els tramvies, “petitons i nostàlgics”. De Bèrgam en destaca la zona emmurallada, “molt maca i que em recorda a les ciutats medievals de la Costa Brava”.

(11

13/07/2018 14:43:33


Fa una bona estona que esperem l’últim fitxatge de l’expedició. Fèlix del Castillo apareix amb parsimònia. —Però no embarcàvem a tres quarts de sis? Queden vint minuts! L’home ha tingut problemes amb l’aparcament de l’aeroport (una llarga història amb el número de la reserva), però en cap moment ha perdut la compostura. —No, no he passat nervis... Si no hagués arribat a temps, m’hauria quedat aquí. Cap problema! [Riu]. Ostres... Ja fa més de 30 anys que faig aquests viatges i, malgrat que tinc nous amics, trobo a faltar els vells roquers –confessa mentre pugem a les escales mecàniques. —A Itàlia perdrem l’humor i l’alegria de Pepe Sánchez Luna. Suposo que no haurà pogut venir. —Ja ho pots ben dir, Toni! Però hem de ser positius. Pensa que Venditalia és la fira més important del sector i que coneixeràs molta gent. Jo ja hi tinc molts

)

12

7-21.indd 6

contactes, però no milloro gaire amb l’idioma... Només sé dir pizza. [Riallades]. “Per què hem de fer tantes voltes abans de passar pel control?”, lamenta Fèlix del Castillo. Manoli Liébana s’hi ha de descalçar. “Sempre et fan treure les sabatilles de tacó o plataforma”, confessa la secretària de l’ACV, amb qui el detector de metalls no ha estat benèvol. L’últim ensurt: “Per fi hi som tots. Ara ja puc estar més tranquil·la. Quan arribem a Itàlia, repartirem les acreditacions de Venditalia. Fa potser 16 anys que no hi vaig. Segur que ha canviat molt en aquest temps”. Abans de pujar a l’avió, la secretària de l’ACV mira una foto de la família. “Ho faig sempre perquè tinc una mica de fòbia a volar. El pitjor moment és, sobretot, al principi, quan se’m taponen les oïdes. És el que toca. Passarà de pressa”, desitja Manoli Liébana. Una bona estona trigarà Fernando Martínez a digerir que li hagin requisat el llevataps.

13/07/2018 14:43:35


VENDING Una pausa?

Serveis Integrals Integrals de Vending NOMÉS DISPENSEM PRODUCTES DE PRIMERES MARQUES. LA QUALITAT AL TEU SERVEI

Begudes Calentes

Begudes Fredes

Aliments sòlids i snacks

AC VENDING

MÀQUINES D’ÚLTIMA GENERACIÓ DE FABRICANTS DE RECONEGUT PRESTIGI MUNDIAL

S’HA CONSOLIDAT COM UNA DE LES EMPRESES AMB MÉS PRESTIGI AL SECTOR DEL VENDING. VOLS CONÈIXEN’S?

AC VENDING

Carretera de Ribes 158 08591 Aiguafreda +34 93 844 25 25 ac@automaticcompany.com

www.automaticcompany.com

7-21.indd 7

13/07/2018 14:43:35


L

—Sí... I jo que preveia la inauguració del meu primer viatge a Itàlia amb una bona ampolla de vi, a la vesprada... Era petitó i gairebé de plàstic... —Però si l’han vist perillós... —Ja... M’imaginava creant vincles amb una italiana, i l’ampolleta de vi i el llevataps eren els complements ideals... —O sigui, que els de control de seguretat han destrossat una bonica història d’amor. —És possible! –reconeix Fernando Martínez, d’HexaBrand, empresa de disseny gràfic especialitzada en vènding. “Aquest sector t’exigeix un branding més concret perquè les empreses necessiten un concepte global. El nostre nucli de negoci és vestir amb la imatge corporativa la màquina, una paret, una columna, una paperera...”, afegeix. A la cua d’embarcament parlo amb Francesc Company, d’Automàtic F. Company, “feliç de poder assistir a la principal fira del sector. És un èxit que unes 50 persones ens hàgim apuntat al viatge. Fa anys seria inviable”.

)

14

—Creus que seríem la meitat, Francesc? —Jo crec que inclús menys.

7-21.indd 8

—El sector és ara més conscient de la necessitat de moure’s i estar al dia? —Tens raó, però també ajuda que hagi millorat la situació del país. Francesc Company em fa curs ràpid i improvisat d’italià. Bongiorno (bon dia). Tutto bene (tot bé). Piacere di conoscerti (encantat de conèixer-te). Aterrem a l’aeroporto di Bergamo Orio al Serio cinc minuts abans del previst. Paco Vigueras, de Sat Vending, em pregunta com es diu el germà gran de Pinotxo. —Pinou? —Correcte, Toni! —És molt dolent aquest acudit... –lamenta Toñi Luna. —És boníssim! –insisteix Paco Vigueras. —És molt dolent! Vinga, explica’n un altre... –replica Toñi Luna. —Doncs aquest és dels meus nebots... –concreta ell. —O sigui, al final ho recicles tot! –li comento. —Sí, soc com una parabòlica. A Venditalia vaig pels recanvis, i així aprofito i veig la catedral. Per fi li han tret la bastida.

13/07/2018 14:43:39


Las soluciones marcan la diferencia VENDING | FOOD SERVICE | SISTEMAS DE FILTRACION | OSMOSIS INVERSA | OCS | FUENTES DE AGUA SISTEMAS DE PAGO | RECAMBIOS | RECETAS | FORMACIÓN | SERVICIO TECNICO

Reverend Martí Duran 13-15 - T. 936 325 800 - 08980 San Feliu de LLobregat (Barcelona) - info@vendomat.es

7-21.indd 9

13/07/2018 14:43:40


—Jo no m’he informat gaire de la ciutat ni del viatge. Necessitava un parèntesi i crec que em vindrà bé – confessa Toñi Luna. Amb Josué Masegosa repassem els orígens i el present de Servimas Sport, que centra el 90% del seu mercat en la nutrició esportiva. De Venditalia li interessen les màquines “perquè cada vegada els formats i l’embalatge dels productes d’esports són més grans i a mitjà termini et permetran incloure molts tipus d’articles”.

)

16

La gravadora descansa fins que pugem a l’autocar que ens portarà a la Feria Milano City. Jordi Finestra, de Ladosi, descriu amb gràcia, a tall de comentarista esportiu, els problemes del conductor perquè li donin el tiquet de sortida de l’aeroport. “No solc fer això, però hi tinc una mica de traça. Vaig millorant a mesura que avança el dia”. El conductor ha perdut ara les ulleres de sol.

7-21.indd 10

—Jordi, quin creus que serà el següent contratemps? —Que no trobem la fira i estiguem voltant per la ciutat... Ostres, arranquem. Som-hi! Saps? A Itàlia m’hi trobo sempre molt còmode. He vingut molt. M’agrada molt la pasta, en especial el linguine. —Fins aquí l’entrevista amb el comentarista d’incidències. —Bona nit! –torna a fer broma Jordi Finestra. Arribem sans i estalvis a Feria Milano City. Ho celebra Flavio Vassena, d’IVS Iberica: “El conductor era molt atrevit conduint, mare meva... Anava parlant amb l’orellera perquè aquí sí que és legal fer-lo servir”. Flavio és de Roma. Després de molts anys d’absència, torna a Venditalia amb “molt d’apetit” de veure les últimes tendències en sistemes de venda, formes i mètodes de pagament: “És més aviat cu-

13/07/2018 14:43:41


riositat professional per a saber cap a on i com es mou el sector”. “Hi pretenem trobar els nous hàbits de consum i desxifrar la situació del mercat per a donar resposta a les noves necessitats dels clients i clientes”, descriu Jordi Canals, director comercial de Vending El Cafetó. A la sortida de Venditalia conec Dani Fernández, d’Intervending, molt de la broma i seriós davant la gravadora. L’any 1988 el seu pare, Feliciano Fernández, va fundar l’empresa amb el nom de Transportes Feliciano. Amb el temps, a més d’oferir un transport especialitzat, s’ha convertit en un referent en la compra i venda de màquines de vènding, recanvis, servei tècnic... “És una empresa familiar de 12 treballadors. Reparem màquines de segona mà i a Venditalia hem vist complements molt interessants”, descriu Dani Fernández.

7-21.indd 11

Seve Gómez també treballa a Intervending. Va començar al vènding amb 16 anys “i en tinc 44”. “Abans no teníem accés a alguns d’aquests recanvis, que ens permetran reparar més màquines, moneders o sistemes de pagament”, confessa. Baixem de l’autocar. Rafael Cubarsí recupera les seves dues maletes de la bodega. —Quin titular li posaries a la jornada d’avui? —Un viatge molt agradable i profitós. La gent s’ho ha passat molt bé. A Venditalia hi havia molta afluència de públic i els estands estaven molt ben muntats. Espero que demà tornem bé, perquè hi ha vaga de controladors italians –respon el gerent de l’ACV. La comitiva de l’ACV es dirigeix al Best Western Hotel Piemontese, on deixaran els equipatges. Poc després ja estaran sopant. Espero l’autobús per anar a l’aeroporto di Bergamo

(17

13/07/2018 14:43:41


Orio al Serio. En una botiga sona Mi cintura, d’Álvaro Soler, potser la futura cançó de l’estiu, l’himne per als i les pocatraces: “Porque mi cintura... Necesita tu ayuda... No lo tengo en las venas... Y no la puedo controlar...”. L’aeroport té un piano públic, un futbolí gratuït, una prestatgeria d’intercanvi de llibres... L’oferta d’oci és interessant, però l’horari de botigues i restaurants, insuficient. Comença a ploure com si s’acabés el món i el vol a Barcelona, com gairebé tots els anteriors, es retarda, en aquest cas, 25 minuts. Nou horari, 22.40. 23.15. Ens informen amb comptagotes. Una bomba d’aigua al cel. El pilot decideix aterrar a l’aeroporto di Milano Malpenza, a mitja hora en autobús del nostre. Tornarà l’avió? Anirem en autobús i sortirem d’allà? —Cancel·lat, vol cancel·lat.

)

18

7-21.indd 12

Un grup de cracs italians, de comiat de solter, renuncien al viatge, altres se’n van a l’hotel que se’ns ofereix o demanen el reemborsament del bitllet. L’imprevist em regala hores de converses amb cinc desconegudes i un desconegut, units per no adormir-nos i fer cua (capítol a part mereixeria el conflicte amb uns autòctons i la seva líder, que necessitaria un bany d’humilitat cada cinc minuts) per quan obrin la finestreta de

13/07/2018 14:43:42


la companyia aèria, a dos quarts de cinc, molt abans de quan arribaríem de l’hotel. Marta i Laia són dues amigues inseparables, treballadores i entusiastes que s’entretenen amb un book scape; Esther i Laura són autèntiques, li pesi a qui li pesi; Cindy, hàbil per a estar en el lloc i moment oportú; i Jordi pateix pel seu gat perquè li ha deixat el menjar just. Arribem a pensar en plans alternatius per a tornar en cotxe, tren... El primer vol que em donen és per a diumenge al migdia... I són les cinc llargues del matí de divendres. Com us podeu imaginar, els preus per comprar un bitllet alternatiu són un escàndol. Disposem, però, una segona carta: la llista d’espera. Si sobren places a l’avió, entrarem. El problema és que moltíssima gent apareix en els últims cinc minuts. No entrem ni de conya! Quatre seguits, ara tres, després dos... Fins a onze. El següent seria servidor. Això és suspendre un examen amb un 4,99999999. —Delgado García. Ho celebro a mitges, perquè Jordi no ha passat el tall, tampoc Rodrigo i la seva núvia ni quatre persones més. Al final, entrarem les 17 persones de la llista d’espera! Em sento com si hagués fet la Selectivitat cinc vegades seguides. Potser tot hauria estat més tranquil si m’hagués quedat al sopar amb la comitiva de l’ACV.

7-21.indd 13

(19

13/07/2018 14:43:44


Però no tot va Després de la visita a Venditalia la comitiva va poder gaudir d’un sopar de germanor en un restaurant típic italià. “El pitjor de quan xerres i estàs molt bé en un lloc és que sempre et sap a poc i se’t fa curt. El sopar va ser un èxit”, reconeix Rafael Cubarsí. L’endemà van visiten les instal·lacions d’IVS Itàlia, una empresa “molt ben estructurada en què les delegacions tenen el mateix patró i treballen en la mateixa línia. L’experiència fou molt interessant. El nostre vicepresident, Giuseppe Cerea, en va ser un gran amfitrió i també va organitzar el sopar”.

)

20

7-21.indd 14

13/07/2018 14:43:46


ot va ser fira!

(21 7-21.indd 15

13/07/2018 14:43:51


VIATJAR AMB L’ACV No hi ha dubte: l’Associació Catalana de Vènding (ACV) és cada cop més forta davant l’Administració, té més arguments per a defensar el sector i ofereix més serveis als socis. El seu creixement es demostra també en les dimensions de les activitats paral·leles, com el showroom de l’Assemblea General de Socis, que, segons valora el gerent, Rafael Cubarsí, “ha tingut una evolució espectacular perquè hem passat dels 80 visitants de fa tres anys als gairebé 150 visitants d’aquest”. També han estat un èxit els viatges organitzats a Vendiberica o aquest últim a Venditalia, “amb gairebé 50 persones”. A continuació podeu llegir el testimoni d’alguns membres de l’expedició de l’ACV a Itàlia.

“Tens la tranquil·litat de saber que l’ACV ho ha organitzat tot i et despreocupes de la logística. Al final, t’interessa visitar una fira per a veure novetats i fer reunions, i compartir el viatge amb gent del sector sempre és enriquidor” (Cristóbal Vilaplana, de Seractive). “M’encanta viatjar amb l’ACV perquè ens coneixem des de fa molts anys i retrobar-nos és un plaer. A Venditalia tinc ja pactades algunes entrevistes. La resta del temps serà d’oci amb la resta de l’expedició” (José Fuertes, de Seractive).

TOÑI LUNA

“És el meu primer viatge amb l’ACV. Conec alguns companys pel sector” (Josué Masegosa, de Servimas Sport).

“És important apuntar-se a aquests viatges perquè et fas veure i et veuen. Sempre fas nous contactes” (Toñi Luna).

)

22

18-30_.indd 2

13/07/2018 14:57:18


“A més de la companyia, que sempre és agradable, pots comentar amb el grup les novetats del sector. Sempre hi ha aspectes importants a valorar” (Francesc Finestra, de Ladosi).

“Principalment passaré una jornada amb altres socis i veuré la fira. Seguiré el guió programat per l’ACV” (Juan Llamas, de Llàmper Vending).

((1923 18-30_.indd 3

13/07/2018 14:57:20


“És molt agradable compartir un parell de dies amb els amics i amigues del sector i deixar de banda els seus rols. Es tracta, en definitiva, de viatjar amb les persones. Tots som companys i companyes, i ens coneixem” (Eugeni Martínez, de Cafès Tupinamba).

“Era lògic fer-se soci de l’ACV. Ho vaig ser en la meva època d’operador i ho torno a ser ara perquè vull estar molt connectat amb directius i, sobretot, amb les tendències o necessitats de les empreses. És una altra via per a captar-les” (Fernando Martínez, d’HexaBrand).

“Ens coneixem gairebé tots i totes i la visita està sent molt agradable” (Seve Gómez, d’Intervending). “No m’interessa gaire veure Bèrgam ni Milà. He vingut a veure clients i proveïdors, i passar un parell de dies amb els amics i amigues de l’ACV” (Dani Fernández, d’Intervending).

“El creixement de l’ACV és una realitat. Ens omple que cada cop s’apunti més gent als nostres actes” (Toni Romero, president de l’ACV).

Ofr pro má

Te

A

)

34 24 20

18-30_.indd 4

13/07/2018 14:57:24


La ELECCIÓN de los

PROFESIONALES

Ofrece la gama más completa de soluciones para el tratamiento profesional del agua, garantizamos la calidad del agua en más de 50 millones de cafés al día en toda Europa

Tenemos UNA SOLUCIÓN

A SU MEDIDA

BWT Iberica S.A. - Telf. 661 55 87 77 - david.gasull@water-and-more.de 18-30_.indd 5

13/07/2018 14:57:25


LES MILLORS IMAT G

)

24 26

18-30_.indd 6

13/07/2018 14:57:31


AT GES DE VENDITÀLIA

(27 18-30_.indd 7

13/07/2018 14:57:37


)

24 28

18-30_.indd 8

13/07/2018 14:57:44


(29 18-30_.indd 9

13/07/2018 14:57:45


porque hoy más que nunca, las pymes se merecen una pausa.

T a

Po nu De

Te ofrecemos por:

O€

Cesión de máquina + Mantenimiento + Servicio de sustitución inmediata por avería + Transporte y entrega de producto consumido

SÓLO PAGAS LO QUE CONSUMES A partir de 20 empleados Brio 3 Blue + Mini Snakky

info@ivsiberica.com www.ivsiberica.com

18-30_.indd 10

BARCELONA / LLEIDA / PAMPLONA Tel. +34 93 377 30 17

MADRID Tel. +34 91 676 24 14

ZARAGOZA Tel. +34 97 657 01 42

13/07/2018 14:57:46


Tenemos la solución a tu medida Porque no todas las necesidades son iguales, nuestras soluciones, tampoco. Descúbralas.

20-50

50-100

info@ivsiberica.com www.ivsiberica.com

18-30_.indd 11

BARCELONA / LLEIDA / PAMPLONA Tel. +34 93 377 30 17

+100

MADRID Tel. +34 91 676 24 14

ZARAGOZA Tel. +34 97 657 01 42

13/07/2018 14:57:46


))

32 26 24 28

18-30_.indd 12

13/07/2018 14:57:54


Faster TMT

LA EVOLUCION QUE NUNCA TERMINA

Espacio recogida productos mejorado. Cajon recogida producto de alta visibilidad con cristal de vidrio reforzado. Nuevo sistema de recogida con parpadeo automatico de la luz a la caida del producto para favorecer al consumidor la visibildad del producto.

Predisposicion para kit display tambien para las bandejas con empujadores.

Distribuidor Oficial para España MFM · Madrid Fas Machine Calle del Mar Cantábrico, 8-10 28830 San Fernando de Henares Madrid · España - T 91 674 9187

18-30_.indd 13

Dotacion del sistema de devoluccion monedas antivandalico de serie.

www.madridfasmachine.es www.facebook.com/MadridFasMachine/ madridfasmachine@madridfasmachine.es

Predisposicon para bandejas con doble espirales en vertical para bocadillos y baguette (patente fas)

www.fas.it

(2125

www.facebook.com/Fas.vending31 www.twitter.com/fas_vending

13/07/2018 14:57:57


Leo Garcia de Vènding Pons: El vènding està més viu que mai ))

34 26 24 28

18-30_.indd 14

13/07/2018 14:57:59


REDACCIÓ mb més de 40 anys d’experiència, Vending Pons va ser una de les primeres empreses que va establir el vènding a Catalunya. Ofereix tota mena de serveis i des del 2010 distribueix productes de Nestlé Professional, marca referent dins del sector. L’alta qualitat dels seus productes l’ha definit durant tota la seva trajectòria, així com l’adaptació a les particularitats dels seus clients per oferir un

A

18-30_.indd 15

servei proper i personalitzat. “Som una empresa pensada per donar servei a clients que busquen un plus en qualitat en tots els aspectes”, destaca la Leo García, directora general de Vending Pons i primera dona amb un càrrec important dins del sector.

(35 13/07/2018 14:58:00


))

36 26 24 28

18-30_.indd 16

L’evolució de Vending Pons durant els darrers anys no només s’ha vist reflectida en la creixent varietat de productes i serveis, l’equip ha passat de 2 a 15 persones obligant a l’empresa a millorar l’estructurainterna i mantenir-se en constant moviment. “Som una empresa que ha crescut molt en temps de crisis perquè aquesta ens va obligar a reinventar-nos i a sortir de la nostra zona de confort: la comarca de l’Anoia, que a més és la nostra seu operativa”, recorda la Leo García. I amb l’afany de continuar avançant, la marca treballa cada dia per recollir els suggeriments dels clients, proveïdors i del mercat en general amb l’objectiu de presentar novetats al sector sota el seu segell personal. Recentment han llençat la seva pròpia aplicació mòbil per facilitar la compra tant a les màquines automàtiques de cafè Nestlé com a les d’snacks i begudes. Només accedint a l’APP, el client pot seleccionar el producte desitjat i pagar a través d’un moneder virtual. A més, han dotat al sistema d’un servei de missatgeria virtual capaç de formular preguntes al consumidor.

“La revolució tecnològica actual només es pot definir com a constant, només si estem constantment en contacte amb les novetats tecnològiques podrem presentar les novetats que sorgeixin als nostres clients per implantar-les i guanyar comoditat abans que ells ens ho requereixen”. Vending Pons treballa amb clients de diferents tipologies i les seves màquines es troben a mitjanes i grans empreses privades i publiques així com a empreses productives, operatives, oficines i a sectors com el d’ensenyament o salut. Sigui quin sigui el públic i malgrat la seva àmplia selecció de begudes i aliments, el producte més aclamat és el cafè, des del tradicional fins al de vainilla o l’irlandès. Però més enllà de la qualitat i la tecnologia, Vending Pons aposta per un vènding saludable. Recentment ha afegit una línia de productes 100% naturals i equilibrats per desmuntar el mite de què un àpat ràpid ha de ser insà. Juntament amb Zurich Wellness, ha dissenyat una campanya d’alimentació saludable que inclou una àmplia gamma de productes sense sucres afegits,

13/07/2018 14:58:04


integrals i productes ecològics com fruita, galetes, begudes, snaks i fruita seca. No obstant això, es tracta d’un camí llarg i costós que no acaba d’encaixar dins del sector. “La compra a través d’una màquina de vènding normalment es fa per impuls; les persones podem menjar de forma saludable habitualment però quan comprem per impuls normalment demanen un producte que no serà considerat com a tal”, reflexionava la Leo García que apuntava també que des de la idea inicial de l’empresa fins al producte final que arriba al consumidor hi ha tot un procés molt complicat on intervenen molts factors. També considera que és difícil identificar on és la línia que separa un producte catalogat com a saludable i un que no ho és, i que tot depèn de cada persona, la quantitat que consumeixi i el moment en què es trobi. Tenint en compte la complexitat d’aquest punt, Vending Pons es decanta per la varietat de productes perquè sigui el consumidor qui decideixi, tenint molt pressent a les persones celíaques, diabètiques, al·lèrgiques o que simplement vulguin

18-30_.indd 17

regular el nivell de sucre a la seva alimentació. “No podem imposar a tota una plantilla el consum exclusiu d’aquest tipus de productes, és a dir, en la variació no només està el gust sinó també la mesura”. Va ser molt important per a la marca l’associació amb l’ACV fa més de 18 anys i actualment la Leo García és membre de la junta. “La raó principal per associar-nos va ser simplement la de donar la màxima amplitud a l’associació pel que fa a socis i poder tenir més força per tractar temes d’interès comú davant de les institucions”. També destacava que sent membre de l’ACV tot són avantatges. “És important tenir al voltant un equip de professionals que et recolzen i ajuden en tots els aspectes d’empresa”. A més, apuntava que la informació constant i actualitzada que reben els membres sobre les novetats legislatives, així com de les normatives i la coordinació per part de l’entitat és clau per poder-se adaptar als canvis. I precisament de la mà de l’ACV, Vending Pons va assistir el passat 7 i 8 de juny a Venditalia i

(37 13/07/2018 14:58:06


))

38 26 24 28

18-30_.indd 18

la Leo ens explicava que l’experiència va ser molt positiva. “El viatge ha tingut una organització perfecta, es va fer de manera que fos intensa i molt enriquidora, doncs a part de Venditalia es van fer altres activitats de gran interès per a tots els associats”. També va insistir en l’excel· lent treball que fa l’ACV per aconseguir una bona cohesió de grup, mitjançant diferents activitats per involucrar a tots els associats. “La unió fa la força. Per nosaltres és un factor molt important el nombre d’associats a l’hora de tractar amb les institucions i també per aconseguir avantatges dels proveïdors o simplement l’interès d’aquests en adaptar productes per la nostra venda”. Lluny de considerar rivals a la resta d’empreses, la Leo les definia com a una competència necessària que els ajuda a millorar a ells i al sector en general. Amb una visió global dins del sector del vènding, la Leo opinava que avui dia els consumidors estan més informats i això els converteix en un

públic més exigent, principal motiu que impulsa a Vending Pons a actualitzar-se constantment. “La gent vol immediates i només hem de saber estar a l’altura de les seves expectatives per oferir-li el que ens demana”. A més, durant els darrers anys s’ha notat una progressió en vendes, visibilitat i expansió. “Després de la crisi i la consegüent baixada del sector, el vènding s’està recuperant de forma correcta i és degut en part a les característiques pròpies del nostre territori, que és un territori industrial, innovador i treballador”. Actualment, els objectius de la marca a curt termini són l’assentament de l’empresa i treballar cada dia per aconseguir un organigrama transversal que els permeti captar les capacitats del personal per afavorir la funcionalitat i l’agilitat. “El sector està més viu que mai”, assegurava la Leo, i Vending Pons continuarà participant en ell i reinventant-se cada dia.

13/07/2018 14:58:13


(37 18-30_.indd 19

13/07/2018 14:58:24


el racó del lector

@

el racó del lector

Quina és la màquina de vènding més curiosa que has trobat? On acostumes a consumir els productes de vènding? T’agradaria incloure una nova secció a la revista? Quin és el teu producte de vènding preferit? Què és el que no t’agrada de Parèntesi?

Pots adreçar-te a nosaltres a través del correu electrònic redaccio@elginjoledicions.com Twitter: @catalanavending Facebook:/acvending

36-55.indd 2

(39

16/07/2018 8:14:00


del lector

La DRINK GREEN permite el suministro de cantidades de medio litro de agua, utilizando el propio recipiente del usuario usuario.. Su sistema de micro filtrado interno permite ofrecer agua pura y de calidad, manteniendo sus propiedades propiedades.

38

Ideal para: - Oficinas - Campings, hoteles y albergues - Gimnasios fitness y crossfit - Polideportivos - Pistas de tenis y padel - Centros comerciales…

36-55.indd 3

Snakíssimo, el nou producte de Fodíssimo

42

Orain Technologies “L’era de la intel·ligència artificial”

Les xarxes socials de l’ACV

Y NUESTRA ESTRELLA…

44

AYUDA A REDUCIR: - Envejecimiento prematuro. - Cansancio. - Acción de enfermedades. - Oxidación células… ¡CONSÚLTENOS SUS PROPIEDADES!

drinkgreengpe

Nexus Machines s.l. - Tel. 637 333 311 – 933 522 291 info@nexusmachines.net – www.drinkgreen.es

16/07/2018 8:14:14


Sara Jiménez [Simat]: “El que realment importa és oferir un bon producte i ser conscients del cost real d’aquest per donar un preu en relació”

S

)

42

36-55.indd 4

imat porta 39 anys en el sector fabricant solubles i apostant per una alternativa saludable en les màquines. La marca ha crescut molt des dels seus inicis i la Sara Jiménez, Marketing Manager, ens explica en quin punt es troba Simat actualment i la importància de formar part de les associacions del sector.

comptem amb un equip de grans professionals. Ens enfoquem en ser una alternativa perquè l’operador trobi productes de qualitat i saludables que funcionin òptimament en les màquines automàtiques. Després de tants anys, seguim conservant molts clients que ens van donar la seva confiança des de l’inici, i això significa que les coses s’estan fent bé.

—Com presentaries Simat? Nosaltres som fabricants de solubles i portem en el sector des de 1979. Al llarg del temps ens hem dedicat a invertir en tecnologia i innovació i actualment,

—Quina és la vostra especialitat? Com he dit anteriorment, apostem per la innovació i la tecnologia i estem atents als canvis del mercat. Si ara la tendència és demanar productes sense

16/07/2018 8:14:14


sucre, nosaltres podem oferir-los. Igual passa amb els productes amb baix contingut de greixos. Col· laborem amb la Universitat de Barcelona i tenim un equip de professionals en química molt preparat perquè la fórmula i l’elaboració del producte sigui excepcional. És important destacar que, si realment l’operador aposta per una llet o un preparat lacti sense sucre o sense sacarosa -avui en dia el sucre està molt demonitzat-, es pot fer. Simat té tota una gamma de preparats lactis compostos per llet semidesnata i desnatada sense sacarosa. —Quantes persones teniu al vostre equip? Som una empresa familiar amb 28 professionals. Hem crescut en els darrers anys. Amb el pas del temps hem ampliat la família i hem pogut abastar totes les àrees necessàries amb professionals enfocats a cadascuna d’elles. La nostra filosofia és que el client pugui créixer amb nosaltres. És a dir, si un client té un contratemps, nosaltres de seguida el contactem amb la persona adient i aprofundim en el problema particular, cosa que no podria passar en una gran multinacional. Ens agrada col·laborar directament amb els nostres clients i oferir un servei de proximitat. Aquesta és la manera de què tots dos compartim un llarg camí.

36-55.indd 5

—En quines novetats esteu treballant actualment? Actualment estem molt focalitzats en tot allò relacionat amb els productes saludables. Per exemple, pel que fa a les infusions, tenim les clàssiques i les reduïdes en sucre i les concentrades, sense gens de sucre. Aquest fet és favorable per al consumidor que té un producte final més saludable i també per a l’operador, que treu més rendiment de la màquina. Com a especialitats, estem treballant també en batuts. Actualment, no existeixen opcions en el mercat de batuts que omplin i que siguin una bona alternativa completa i saludable. No trobàvem opcions de qualitat que s’allunyessin de l’aigua amb pols. Estem treballant per mostrar la nostra proposta a Horeca. —A quins països arribeu? Estem creixent i apostem per l’exportació mundial, volem ser presents en tots els continents i s’està encaminant l’empresa per poder fer-ho. Per això s’ha de seguir treballant cada dia i tenir sempre l’última tecnologia. Ara mateix estem aquí a nivell nacional, a Europa, a Amèrica,... Estem creixent en tots els continents. 

((4339 16/07/2018 8:14:15


—Apropeu els vostres productes a tothom? Estem molt bolcats en el tema de les intoleràncies i les tenim molt en compte a l’hora de fabricar els nostres productes. Per exemple, tots els nostres solubles són sense gluten, pensant en aquest mig milió de celíacs. També tenim una llet aglomerada sense lactosa i com hem dit abans, tota la gamma sense sucre està pensada també pels diabètics. A més, oferim xocolata sense sucres afegits o sense sacarosa. Amb això reforcem el que he explicat abans d’estar atents a les necessitats dels nostres clients i romandre prop del mercat per donar solucions, per aquest motiu el nostre lema és “Instant Drink Solutions”.

)

44

36-55.indd 6

—Quina importància li doneu a la qualitat dels vostres productes? La màxima. Per això tenim l’ISO més exigent, realment per a nosaltres la qualitat és el més important. Des del procés de formular amb valors equili-

brats i afegir els millors ingredients, sempre vetllem per la màxima garantia per al consumidor final, que és qui degusta els productes. A més, les auditories que ens fan pel tema de l’ISO són molt exigents, així que realment estem sotmesos a controls molt rigorosos. —Considereu que us enfronteu a un públic cada cop més exigent? Sí, i això està bé, ho considerem un aspecte positiu perquè ens fa esforçar per mantenir el nostre nivell de qualitat. Una empresa no pot mai conformar-se, i si té un públic exigent i una competència forta, lluitarà per millorar cada dia. Hem d’estar agraïts als consumidors per valorar la nostra marca i permetre’ns estar en el mercat tants anys. És per això que els volem mimar i cuidar i intentem promoure i apropar al mercat els productes d›una empresa familiar.

16/07/2018 8:14:16

AMIC


Avui comença el futur Rellotges que calculen calories, braços mecànics que cuinen o robots que ensenyen idiomes. Sí, el futur ja ha arribat i avui Gas Natural Fenosa comença a escriure el seu amb més energia que mai. Com una nova companyia. Més flexible, més àgil i més propera.

Avui Gas Natural Fenosa és Naturgy.

(35 AMIC_Viu_(190x270).indd 1

36-55.indd 7

25/6/18 10:40

16/07/2018 8:14:16


—Com us heu adaptat a la revolució tecnològica que estem vivint? Invertint molt en tecnologia i formant a l’equip professional que treballa amb nosaltres. Aquí fem molts seminaris i seguim les tendències del mercat en tots els aspectes i àmbits. També tenim una web on informem de tots els canals on estem vigents i oferim la possibilitat d’establir una comunicació bidireccional amb l’objectiu què els clients ens facis arribar des d’inquietuds fins a consultes de receptes. —Quins són els productes més aclamats? Tots els productes sense sucre o de baix contingut en grassa. El nostre punt fort són els lactis i per això tenim la gamma més amplia, però també tenen molt bona acollida les infusions i el nostre extens catàleg de sabors. Cada cop hi ha més empreses que s’estan sumant al carro dels productes saludables i sense gluten, però Simat porta des del principi treballant en aquest àmbit.

)

46

36-55.indd 8

—Creus que qui hi ha una mancança de coneixement sobre el vènding? Falta més coneixement, i aquesta és la feina de les associacions del sector, com l’ACV aquí a Catalunya. Si l›operador ofereix un bon servei i aposta per un bon producte, s›hauria de magnificar. La solució no és abaratir els productes, perquè a un bar els preus són més elevats i fixes, i a les màquines tots estem lluitant pel preu. El que realment importa és oferir un bon producte i ser conscients del cost real d’aquest per donar un preu en relació. Segurament el client no sap si el cafè que li proporciona una màquina està instantàniament molt o si es tracta d’un cafè natural. Falta que la gent sàpiga que es pot aconseguir un molt bon cafè d’una màquina, igual que una bona llet o xocolata. Això s’ha de magnificar, i s’ha de fer entendre que la comoditat que et dona una màquina no està relacionada amb la baixa qualitat. Les marques intenten demostrar-ho llançant línies de productes molt vistoses i treballant amb màquines molt bones, amb serveis addicionals

16/07/2018 8:14:19


100 litres més bonificats per persona addicional i dia. Totes les llars de Barcelona i les ciutats de l’àrea metropolitana gaudeixen de 300 litres d'aigua al dia a un preu bonificat. Però, a més, si a casa sou més de 3, per cada persona addicional podeu sol·licitar 100 litres més al dia amb la mateixa bonificació. Informa-te'n al 900 710 710, a les nostres oficines i a aiguesdebarcelona.cat

36-55.indd 9

(43 16/07/2018 8:14:19


de reciclatge o oferint un lloc per sostenir el got. Però el màxim pes recau sobre les associacions que s’han d’unir amb fabricants i operadors per donar-li més veu al sector. Pel que fa a Simat, estem a les associacions per recolzar i informar que a les màquines també s’hi troben productes saludables. —Parlant d’associacions, per què vas decidir associar-te a l’ACV? Nosaltres com a fabricants ens hem unit a totes les associacions, la catalana, l’espanyola i l’europea, per estar a prop de l’operador i donar-li alternatives de productes. És essencial d’una manera o de l’altre estar en contacte amb elles. També crec que és molt important pagar quotes. Les associacions per fer la seva feina han de comptar amb un pressupost i per a nosaltres és una inversió molt positiva que afavoreix al sector del vènding i, per tant, ens repercutirà positivament en un futur. Així que hauríem tots d’involucrar-nos i confiar en associacions que facin una bona feina i lluitin pels drets del sector, com és el cas de l’ACV.

)

48

36-55.indd 10

—Quins avantatges té ser soci de l’ACV? Moltes. És necessari fer enfortir el sector perquè l’ACV tingui més veu i pes davant de les

institucions. Una empresa sola no pot fer gran cosa, ha de ser la unió de totes, mitjançant uns bons representants, qui defensi els interessos del col·lectiu. —Com va ser la vostra experiència a Venditalia? Molt positiva. Nosaltres vam ser expositors i vam tenir un estand per presentar les nostres novetats. En aquest cas, no vam anar amb l’ACV perquè estàvem participant activament a la fira. Per a mi Venditalia és una fira referent del sector. Si algú vol estar realment informat de les novetats del vènding, ha d’anar a Venditalia. A més, com assisteix molt públic internacional i nosaltres volem exportar, va ser l’oportunitat perfecta per fer-nos veure. —Quin futur espera al vènding? El vènding pot arribar fins on vulgui arribar. Ara mateix la tecnologia permet, mitjançant una pantalla tàctil, que el consumidor pugui consultar el valor nutricional dels productes i desplegar d’una manera molt visual totes les opcions que dona la màquina. Arribats a aquest punt, el vènding pot evolucionar fins el punt d’aconseguir qualsevol producte que se’ns pugui ocórrer i cada cop d’una manera més còmoda per al comprador final.

16/07/2018 8:14:22


(47 36-55.indd 11

16/07/2018 8:14:24


Movildata, “La dada útil que la teva empresa necessita”

M

)

50

36-55.indd 12

ovildata és una empresa nascuda en 2005 especialitzada en la gestió de flotes i actius mòbils. Mitjançant la tecnologia, ofereixen solucions personalitzades i adaptades a totes aquelles empreses que busquen millorar els seus serveis. La seu es troba a Múrcia, però la major part dels treballadors formen part de la divisió comercial a Madrid, Barcelona, València, Bilbao,

Saragossa, Sevilla i Granada. Com a empresa global formen part de Verizon Connect, una divisió de Verizon Communications Inc, líder mundial en el sector de la telemàtica amb més de 3.500 treballadors repartits en 15 països. La fusió ha impulsat a Movildata a consolidar-se i agafar presència en el mercat tecnològic. Actualment, i a través del seu software de gestió de flotes, ofereixen solucions adaptades tant per a

16/07/2018 8:14:25


vehicle lleuger (LCV) com per a transport (HTV). El primer abasta el sector del vènding, entre d’altres. La marca aposta per dos productes de gestió de personal i seguiment, el Staffmanager i el Fleetmanager. D’entre els principals avantatges que ofereix el primer, destaquen la monitorització dels desplaçaments, l›administració de tasques, la localització en temps real mitjançant fotografies i la generació de noves ordres. Per altra banda, les prestacions del Fleetmanager es focalitzen en el control sobre el manteniment de cada vehicle, la gestió del personal en mobilitat, la millora del servei al client, l’estalvi en combustible, l’enviament de rutes i el control de les tasques i horaris de cada treballador.

36-55.indd 13

La filosofia de la marca és sempre buscar el camí més senzill per arribar a l’objectiu, i la millor forma de simplificar un procés és utilitzant la tecnologia més avançada. Per conèixer més detalls, ens hem reunit amb la Belen Buendia, Brand Content de Movildata, perquè ens parli del present i futur de la marca. —Coneixem els vostres serveis, però quin és el vostre punt diferenciador? A Movildata oferim solucions tecnològiques de fàcil integració en cadascun dels sistemes dels nostres clients. Transformem la informació en dades útils que les empreses necessiten per millorar la seva productivitat de manera molt senzilla. Per a aconseguir el nostre objectiu, apropem la tecnologia a totes aquelles em-

(51 16/07/2018 8:14:26


)

52

36-55.indd 14

preses que són o volen ser grans, independentment de la seva mida. D’aquesta manera acompanyem als nostres clients en tot moment, aconseguint que recuperin el màxim de la seva inversió.

tiu. O també es refereix a l’adaptabilitat de cada un dels nostres productes a la situació i necessitat de cada negoci. En definitiva, la data útil és la solució adaptada a cada un dels nostres clients.

—Quins objectius us heu marcat pròximament? Formar part d’un grup tan gran és una oportunitat per seguir creixent i unir forces per oferir un producte cada cop millor. Verizon  Connect és un líder sòlid a Europa, amb una forta presència al Regne Unit, Irlanda, Holanda,  Alemanya, França,  Polònia, Portugal i Itàlia, i ha apostat per nosaltres per realitzar la seva expansió a Espanya. Combinar la nostra experiència i coneixement del mercat espanyol amb l’escala i la i tecnologia de Verizon Connect ens proporciona una nova dimensió per a consolidar la nostra posició de lideratge en el mercat de sistemes de gestió de flotes i mobilitat, a més de continuar l’expansió de Verizon com a líder global.

— Cada cop el client té accés a més informació. Això el converteix en un públic més exigent? Considerem que cada cop hi ha més opcions i el públic sap el que vol i reclama el seu dret a escollir. Precisament per això és important aconseguir un bon posicionament i, sobretot, oferir un bon servei – que és el que el client es mereix- que et situï per sobre de la competència.

—En quines novetats esteu treballant? Estem focalitzats en un nou mòdul de Fleetmanager que permet conèixer el temps que cada treballador dedica a cada tasca global (desplaçament, treball, descans, etc.). Amb aquest sistema, es garanteix una major seguretat, millor organització i l’optimització del temps empresarial. A més, el treballador  podrà fitxar de manera remota estigui on estigui i informar del seu estat des de la terminal mòbil. L›empresa podrà saber de primera mà quin empleat treballa més, qui gasta massa temps en desplaçament o qui utilitza el vehicle fora de l’horari laboral. —És la vostra marca una garantia de qualitat? Absolutament. Un producte que no té qualitat es pot vendre un cop, però no dos. Nosaltres sempre ens definim com “La dada útil que la teva empresa necessita”, i aquesta dada útil es pot traduir en moltes coses. Per començar, és tota la informació rellevant per als nostres clients que com a conseqüència obtenen una millor i més ràpida presa de decisions, una millor formació pels conductors, un increment de la seva productivitat i competitivitat diària, una baixada dels costos i un millor servei. També és la informació que aporta el nostre sistema amb l’objectiu de facilitar el dia a dia i que sigui més produc-

— Parla’ns de la tecnologia de Movildata. La nostra empresa és tecnològica i nosaltres apostem per solucions tecnològiques de fàcil integració. Això vol dir que som conscients que existeix un cert desconeixement tecnològic que pot suposar una barrera en alguns casos. Per això, la nostra solució és fàcil, intuïtiva i adaptable als nostres clients. Ho posem fàcil perquè tothom adapti el nostre sistema a la resta de sistemes de gestió empresarial. — Por què vau decidir associar-vos a l’ACV? Movildata va firmar un acord de col·laboració amb l›ACV a principis d›any i el passat 8 de març va assistir com a col·laborador i expositor a l›Assemblea General de l›ACV per posar-se al dia de totes les novetats del sector i compartir impressions. Encara que es tracti d›una secció dins de la globalitat de Movildata, la marca vol guanyar posicions dins del sector del vènding i llençar al mercat les seves propostes. El vènding ens interessa perquè tenim clients que pertanyen al sector i és important estar al dia dels nous esdeveniments per poder adaptar els nostres productes i serveis. A més, formar part de l’ACV ens permet assistir a fires, ens dona la possibilitat de fer-nos visibles i afavoreix les relacions entre companys del sector. Com a empresa, creiem que apostar per les associacions és sempre un plus de creixement. Sempre és positiu compartir experiències que puguin donar lloc a futures col·laboracions. A més, sempre és interessants conèixer altres punts de vista per enriquir-se.

16/07/2018 8:14:27

S p p


Només fins al dissabte 21 de juliol

o esgotar existències

Fins al

65%

S R O L L I LES M

S E X I REBA

de dte!

A I R Ò T S E LA HI

D

MALAGA Sofà de 3 places, entapissat en super micro antitaques vellutat, combinat en dos colors. Amb dues posicions a escollir, dos mecanismes relax elèctrics, que permeten baixar el respatller mitjançant polsadors i pujar el reposapeus deixant-ho en la posició que l’usuari triï.

Ara: 795€

Abans: 1.985€

Compra ara i no paguis fins al setembre en còmodes quotes

36-55.indd 15

PREUS Els preus fan referència als productes en stock.

PORTS GRATUÏTS Per articles de més de 500€.

AJUDA AMB EL FINANÇAMENT Finançament a partir de 200€. Quota mínima mensual de 30€.

ENTREGA EN 72H En menys de 3 dies ho tens a casa.

L’Hospitalet - Santa Eulàlia

L’Hospitalet - Collblanc

Avinguda Santa Eulàlia, 32

Carretera de Collblanc, 75 Bis,cantonada Creu Roja

Tel: 934 22 94 17 |

Tel: 93 008 37 42 |

647 833 942

647 833 942

hospitalet@galeriasdeltresillo.com

collblanc@galeriasdeltresillo.com

galeriasdeltresillo.com

galeriasdeltresillo.com

(53

16/07/2018 8:14:27


Seractive continua creixent amb uns objectius i uns valors molt marcats

S

)

54

36-55.indd 16

eractive és la divisió de Grupo Cil dedicada al control i la gestió integral d’actius distribuïdors automàtics i d’exposició en Punt de Venda. Actualment controlen els actius en 60.000 Pdv, dividits en diferents categories. Durant els últims anys s’han consolidat com a partners de gestió de fred d’importants clients i han sumat i ampliat progressivament els seus serveis. Avui dia gestionen de forma global tot tipus de màquines de vènding —especialment de beguda calenta, tabac i snacks—, i proporcionen suport tècnic, logístic i tecnològic als seus socis. “La nostra diferència és aportar un valor afegit oferint als nostres clients un servei 360 a llarg termini”, explicava en Cristóbal Vilaplana, Business Development Manager de Seractive. Amb la voluntat de reforçar les seves prestacions i arribar a més gent, entre setembre i

octubre ampliaran les seves instal·lacions. Com a principal novetat, Seractive va presentar en l›últim SIL una solució real de sensòrica aplicada, desenvolupada íntegrament per ells. “Vam buscar aquest tipus de tecnologia fora i no vam trobar res semblant, així que van decidir desenvolupar-la, ja que per a nosaltres el fet de donar un valor afegit en aquest aspecte és fonamental”. Es tracta del muntatge dels dispositius en els actius per obtenir informació en temps real de diferents paràmetres com el geoposicionament, les parades de la màquina, la temperatura, la humitat, els cicles de treball, el flux de moviment, les numèriques d’obertura de portes, etc. “Tot això passa a un dashboard amb el que controlem i anticipem la gestió, aportant un plus molt valorat pels nostres clients». El servei de Seractive es defineix com a proper i

16/07/2018 8:14:29


personalitzat. Tot procés comença amb una àrea de Call Center encarregada d’atendre als clients i solucionar problemes bàsics, fer un seguiment dels moviments logístics, controlar la disponibilitat d’actius i tramitar incidències. “Treballem per ser un referent dins d’aquest sector. El nostre objectiu principal és que el client estigui satisfet amb el nostre servei”. Disposen d’una xarxa pròpia amb un control directe suficientment ampli per donar servei a tota la Península, Balears i Canàries. En relació al vènding, es posicionen com a SAT global (servei d›assistència tècnica), i són els únics que actualment cobreixen tot el territori nacional. El servei consta de la instal· lació, mobilitat, canvi, reparació, manteniment preventiu, reciclatge i baixa de les màquines. “La nostra principal garantia és la serietat de gestió, el compromís amb el client i l’impuls tecnològic”, afirmava en  Cristóbal  Vilaplana. D›aquest últim punt, Seractive se’n sent especialment orgullós. Posseeixen un equip intern de professionals en desenvolupament que treballa en la millora i la implementació de diferents APPs de gestió que ajudaran tant als seus clients com en els seus processos interns. “Adaptem a la nostra proposta de control de màquines la sensòrica en IoT”. Com a valor afegit, els clients de Seractive tenen accés a una plataforma de gestió on poden enregistrar les seves dades i que permet la traçabilitat completa de les sol·licituds d›entrega, la retirada i la reparació. Però Seractive va més enllà del suport tècnic. Per tal de donar una prestació global que cobreixi totes les necessitats del sector de la restauració, la marca s’aventura amb els serveis de canvi d’imatge, decoració i estètica, així com el lloguer d’equips per a esdeveniments. A més,  realitza als clients enquestes en relació al seu treball, iniciativa que l’ajuda a millorar i avançar. “Oferim als nostres clients diverses modalitats de serveis estàndards, però on ens sentim realment còmodes és en el desenvolupament de processos a mida amb els quals cobrir necessitats específiques”. L’empresa té molt clars els seus valors i aquests

36-55.indd 17

són determinants a l’hora de prendre decisions. Part de la inversió de Seractive es destina a la formació dels seus professionals per garantir la màxima qualitat i precisió. També és una marca involucrada en la conservació del medi ambient i focalitza les seves energies en minimitzar l’impacte en l’entorn. Conscients també de les limitacions dels recursos naturals i com a contraposició del nostre model econòmic lineal, Seractive aposta per una economia circular que potencia cuidar, mantenir, reparar i reciclar tots els recursos possibles per allargar-los la vida. Quan l’hem preguntat sobre la decisió d’associar-se a l’ACV, en Cristóbal apuntava que tot i tenir les bases logístiques en emplaçaments estratègics a escala nacional, la seva seu social es troba a Parets del Vallès. “Si som gestors de màquines de vènding, és normal que estem associats a Catalunya”. Referent als avantatges de formar part de l’ACV, el Cristóbal ho tenia clar: “Assessorament, informació, comunicació i relació entre tots els associats. Per la nostra part recomanem que tothom s’animin a fer-ho”. En Cristóbal també va voler donar la seva opinió referent a l›estat del vènding a Catalunya en comparació amb altres territoris internacionals. “Si ens fixem en països més avançats socialment i tecnològicament com el Japó, tenim molt camí encara per recórrer”. També comentava que les xifres del mercat desvelaven una significant baixada del sector com a conseqüència de la crisi, encara que actualment s’està recuperat a bon ritme. “En certa mesura, es tracta d’un mercat captiu a l’entorn social”. Pel que fa a les mancances del mercat, en Cristóbal opinava que existeixen dos aspectes a millorar. Per una banda, els sistemes de pagament i per l›altra i la més important, el control del vandalisme. “Per sort són dos temes que canviaran en un futur pròxim”. La marca continua creixent amb l’objectiu de mostrar la seva cara més versàtil. “La societat canvia i canviarà més ràpidament cada dia, el més important és adaptar-se als nous reptes en cada etapa”.

(55 16/07/2018 8:14:29


Els nostres associats

A.B.S VENDING SL 43120 Constanti Tarragona 902.197.097

ARRUFAT SANCHEZ 43500 Tortosa Tarragona 977.51.04.42

ADELVA, S.A. 08203 Sabadell Barcelona 93.710.08.15

AUTOMATED TRANSACTIONS, SL 08160 Montmeló Barcelona 93.579.98.75

AGUAS FONT VELLA Y LANJARON SA 08029 Barcelona 93.227.25.00

AUTOMATIC F. COMPANY, S.L. 08591 Aiguafreda Barcelona 93.844.25.25

ALMA EXPENDEDORAS SLU 08304 Mataró Barcelona 600.86.84.80 ALMA PATRICIA GONZALEZ 08320 El Masnou Barcelona ALTAGROUP EUROPE 2015 08110 Montcada i Reixac Barcelona 93.191.53.12 APLIVEN 08940 Cornellà Barcelona 93.479.50.40 AQUADIRECT BLUE PLANET, SL 08021 Barcelona 93.699.49.60

AUTOMATIC TARRACO, S.A. 43006 Tarragona Tarragona 902.22.02.19 AUTOMATIC VENDING CALVIÑO SL 08700 Igualada Barcelona 93.803.71.49 AUTOMATICOS ARANDA CATALUNYA, S.L. 08291 Ripollet Barcelona 93.592.15.85

B

A

BCN SERVEIS VENDING 08032 Barcelona Barcelona 93.420.65.60 BELTRAN Y RAMIREZ, S.A. 17600 Figueres Girona 972.50.96.18 BMARCK, S.L. 17257 Torroella de Montgri Girona 972.76.13.83 BRITA IBERICA SL 08007 Barcelona Barcelona 93.343.58.48

AUTOMATICOS COSTA, S.L. 17412 Massanet de la Selva Girona 972.85.84.79

ARBITRADE, S.A. 08034 Barcelona Barcelona 93.560.80.00

)

ARGENT-VENDING J.S LUNA 08310 Argentona Barcelona 93.797.00.21

56

36-55.indd 18

16/07/2018 8:14:30


CAFEGRA SL 08185 Lliça de Vall Barcelona 93.843.99.21 CAFES TUPINAMBA SA 08360 Canet de Mar Barcelona 902.110.169 CESAR CODES CARDETE 08014 Barcelona Barcelona 93.331.85.95 CIALVEN, S.L. 08970 Sant Joan Despí Barcelona 93.373.06.01 COESMA VENDING SLU 25270 Sant Guim de Freixenet Lleida 616.43.91.60 COMERCIAL TALARN SL 43157 Sant Carles de la Ràpita Tarragona 615.084.012 CONTRATAS, REHABILITACIÓN Y SERVICIOS

08028 Barcelona 93.449.55.28

DACOTA VENDING, S.L. 08170 Montornés del Vallès Barcelona 93.849.88.10 DELIKIA 36316 Viancios Gondomar Pontevedra 902.100.169 DINAMIC VENDING SL 08980 Sant Feliu Llobregat Barcelona 93.450.35.34 EGARA VENDING (Luis Castro) 08225 Terrassa Barcelona 93.733.72.57 ESMAR VENDING, S.L. 08243 Manresa Barcelona 93.874.85.02

C.R. VENDING VALLÈS, S.L. 08415 Bigues i Riells Barcelona 93.865.85.80

C D E FH

FERNANDO HIESO PRAT 08783 Masquefa Barcelona 607.902.303 FOODISSIMO S.A. 08015 Barcelona 93 226 08 02 GREYSE, SL 08172 Sant Cugat del Vallès Barcelona 93.544.48.88 GRUP ANDREU VENDING SL 25008 Lleida Lleida 973.238.880 HEXABRAND, S.L. 08210 Barberà del Vallès Barcelona 639.559.285

ESPAI VENDING SL 08350 Arenys de Mar Barcelona 93.795.78.79 EUROVENDING FND, SL 08213 Polinyà Barcelona 93.700.18.78

ganXo LA MICRO PEL·LÍCULA DE ALLIANCE VENDING

DESCOBREIX TOTA LA HISTÒRIA

alliancevending.es/ganxo

AllianceVending compta amb la certificació de qualitat AQS de ANEDA www.alliancevending.es

36-55.indd 19

AllianceVending és membre de:

(57(37

16/07/2018 8:14:31


IBERSELEX, S.A. 08915 Badalona Barcelona 93.439.64.92 INTERVENDING SERVICE 08820 El Prat de Llobregat Barcelona 93.478.25.69 IVS IBÉRICA 08960 Sant Just Desvern Barcelona 93.377.01.17 JAVIER CASADO FAUXS 08390 Montgat Barcelona 619.522.737 JOSE MARIA LUNA MAILLO 08027 Barcelona Barcelona 93.351.83.17 JUAN LUIS BENITO IZQUIERDO, S.L. 08720 Vilafranca del Penedes Barcelona 93.890.49.72

LADOSI SL 17500 Ripoll Girona 972-70.39.72

LAVAZZA ESPAÑA SL 08021 Barcelona Barcelona 93.229.45.80 LLAMPER VENDING, S.L. 08783 Masquefa Barcelona 93.772.79.25 LLUIS CASANOU 08635 Sant Esteve Sesrovires Barcelona 93.771.39.46 LOGICART, S.L. 08208 Sabadell Barcelona 93.713.62.05 MADRID FAS MACHINE 28830 San Fernando de Henares Madrid 91.674.91.87 MAJALINOS VENDING SL 08012 Barcelona Barcelona 616.05.11.61

NO

IJ

LM

N&W GLOBAL VENDINDG SPAIN 28820 Coslada Madrid 91.277.44.00 NEXUS MACHINES 08915 Badalona Barcelona 93.352.22.31 NOMÉS VÈNGING, S.L. 17251 Calonge Girona 93.305 64.68 ÑAMING, S.L. 48001 Bilbao Bilbao 976.866.380 ORAIN TECHNOLOGIES, S.L. 08193 Cerdanyola del Vallès Barcelona 93.581.18.28 OSMAC VENDING L’EMPORDÀ, SL 17251 Calonge Girona 658.812.906

MIRIAM LLOBET 08191 Rubi 93.588.12.99 MOVILDATA INTERNACIONAL 30002 Murcia 968.225.511

)

58

36-55.indd 20

16/07/2018 8:14:31


 

PR

PELICAN ROUGE COFFE SOLUTIONS SAU 08940 Cornellá de Llobregat Barcelona 93-377.97.07 PERE CORNELLA SLU 17458 Fornells de la Selva Girona 972.476.300 PÉREZ MIRON VENDING, S.L. 08105 Sant Fost de Campsentelles Barcelona 616.09.57.75 PRODUCTES ILSTANT SLU 08279 Avinyó Barcelona 93.260.20.97 PRODUCTOS ARTESANOS ALBA 46600 Alzira València 902.996.486 PRODUCTOS VELARTE 46470 Catarroja València 96.126.71.32 RAMON JOSEP GUARCH VILARO 08029 Barcelona Barcelona 93.322.42.08

S

SABAVENDING GROUP SL 08205 Sabadell Barcelona 93.720.75.29 SAECO IBERICA 08940 Cornellà de Llobregat Barcelona 93.474.00.17 SANDENVENDO SPAIN 08940 Cornellà Barcelona 93.474.15.55 SERACTIVE 08150 Parets del Vallès Barcelona 93.573.53.10 SERGI LLANES SAUMELL 25262 Barbens Lleida 650.687.253 SERUNION VENDING S.A. 08940 Cornellà de Llobregat Barcelona 93.480.06.20

SERVICIOS DE VENDING HM 2000 SL 43300 Tarragona Tarragona 977.838.134 SERVIMAS-SPORT, S.L. 08130 Santa Perpetua de Mogoda Barcelona 93.846.18.01 SIGESMAR 08027 Barcelona 93.205.97.77 SIMAT, S.L. 08784 Hostalets de Pierola Barcelona 937.71.23.11 SINDREU VENDING 08107 Martorelles Barcelona 93.593.71.14 SONIA ORTEGA PEREA 08784 Piera Barcelona 93.779.49.92 SUPERMATIC 2000, S.l. 08024 Manresa Barcelona 93.873.18.58 SUZOHAPP ESPAÑA 28033 Madrid Madrid 186.64.33.36

(57(37 36-55.indd 21

16/07/2018 8:14:32


V

VENDING BUSI 08279 Avinyó Barcelona 93.838.89.60

VENDING MARTÍNEZ, S.C.P. 08700 Igualada Barcelona 93.803.63.16

VENDING EL CAFETO LEVANTE, SL 30562 Ceuti Murcia 96.810.59.16

VENDING PALLEJÀ SL 08780 Pallejà Barcelona 93.663.42.03

VENDING EL CAFETO, S.L. 08458 Sant Pere de Vilamajor Barcelona 93.845.08.84

VENDING PONS, S.L. 08700 Igualada Barcelona 93.515.59.10

VENDINGARCIA 08740 Sant Andreu de la Barca Barcelona 679.621.721

VENDINMAT 3000 SL 08620 St. Vicenç dels Horts Barcelona 93.656.03.77

VENDICOM, S.L. 43765 Tarragona Tarragona 977.31.32.96

VENDING GALLARDO 08105 Sant Fost de Campsentelles Barcelona 661.886.936

VILAVENDING, S.L. 08840 Viladecans Barcelona 93.637.57.81

VENDING ALLENROC SCP 08940 Cornellà de Llobregat Barcelona 676.44.57.71

VENDING LA PLANA, S.L. 08560 Manlleu Barcelona 93.851.44.89

VENDING BESCANÓ SL 17162 Bescanó Girona 972.442.623

VENDING MANRESA SL 08272 Sant Fruitos Bages Barcelona 93.876.95.20

VECOMAT, S.L. 08026 Barcelona Barcelona 93.347.79.58 VENCAFESA, SCP 08917 Badalona Barcelona 93.266.08.50 VENCAM 2000 SL 43580 Deltebre Tarragona 649.754.506

VIMAC VENDING SCP 08780 Pallejà Barcelona 93.663.09.15 WATER AND MORE IBERICA SL 08302 Mataro Barcelona 93.702.35.04 XAVIER ALSINA VENDING, S.L. 08500 Vic Barcelona 938.816.141

)

60

36-55.indd 22

16/07/2018 8:14:33


36-55.indd 23

16/07/2018 11:03:23


viu_hospit-sol-18070082.pdf

1

9/7/18

13:38

F

ruit de la mala alimentació i el sedentarisme, de 1975 a 2016 els casos d’obesitat infantil han augmentat en l’àmbit mundial d’11 a 124 milions. Pel que fa a l’Estat, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) revela que s’ha quadruplicat la prevalença de la malaltia en el mateix període. Per aquest motiu, és important fer pedagogia des de la infància en tots els estaments socials i entendre que l’alimentació saludable i l’exercici físic equilibrat són garantia de la reducció de risc de malalties futures i milloren la qualitat de vida de la població. Són moltes les empreses que són conscients que forma part de les seves obligacions com a institució el fet de vetllar per la salut i els hàbits saludables dels seus treballadors i de la ciutadania, i es proposen com a objectiu considerar-se empresa saludable. Creu Roja i VerdVending han establert un conveni de col·laboració a favor dels col·lectius més vulnerables per fer-los arribar productes ecològics de la marca Veritas a tots els racons de Catalunya. La proposta de VerdVending per a les companyies i organitzacions sensibles a l’alimentació saludable i ecològica es materialitza en una selecció de 50 productes dels més de 4.000 de Veritas, tots amb certificació ecològica europea, per complementar l’oferta convencional del vènding. “L’alimentació proposada en les tradicionals màquines expenedores ha d’evolucionar. Els avenços en salut preventiva i el millor tracte que li dispensem al nostre organisme exigeix a les empreses que s’adaptin a les necessitats i voluntats dels seus empleats. Així ho demostra el nostre creixement en les vendes de vènding ecològic”, ha assenyalat Jordi Cardoner, conseller delegat de VerdVending. Cal recordar que l’estiu passat Veritas i VerdVending van signar un acord que va representar l’entrada dels supermercats Veritas en el sector de la distribució automàtica. El pla de negoci contempla la instal·lació de 1.000 màquines en els propers cinc anys en més de 400 establiments, bàsicament empreses i institucions sanitàries i educatives. VerdVending es compromet, a través del seu equip de nutricionistes i dietistes, a fer pedagogia dels bons hàbits alimentaris i saludables en el transcurs de les trobades que se celebren per part de Creu Roja sota el lema Tots dos tenen dret a una alimentació adequada. “És molt important poder oferir productes ecològics als col·lectius en risc d’exclusió social com a complement dels seus hàbits alimentaris”, ha anotat Enrich Morist, coordinador de Creu Roja.

56-64.indd 56

16/07/2018 7:37:38


56-64.indd 57

16/07/2018 7:37:49


56-64.indd 58

16/07/2018 7:37:51

Parèntesi Juliol 2018  

Revista de l'Associació Catalana de Vènding Especial Venditalia

Parèntesi Juliol 2018  

Revista de l'Associació Catalana de Vènding Especial Venditalia

Advertisement