__MAIN_TEXT__

Page 12

Tekst & foto | Elisabeth Stubgaard Til venstre demonstranter/studerende fra universitetet. Herover Elisabeth i campus supermarked. Til højre øverst barrikade og kasteskyts på skolens sportsanlæg. Til højre nederst kaotiske tilstande på skolens områder.

U ro l ige H o n g Kong

E

lisabeth har fortalt NYT om de dage, hun gennemlevede med sine medstuderende i Hong Kong og om opholdet hos Den Danske Sømandskirke. Hun studerer International Business i Asien på Copenhagen Business School og tog derfor på udveksling til Hong Kong i starten af august 2019. Studieopholdet skulle strække sig til december, men på grund af de voldsomme uroligheder, som hele verden har fulgt med i, demonstrationer og politiets belejring af universitetet, forandredes hele forløbet – og de fik sig en oplevelse, de aldrig vil glemme.

11 22

NY YT T ff ee b b rr u u aa rr 22 00 22 00 N

“Da vi ankom til Hong Kong, var urolighederne allerede i fuld gang, men jeg var faktisk ikke bekymret. Jeg tænkte, at det ville stoppe inden længe. Den første uge var jeg i den indre by, hvor jeg fik mange spørgsmål om min holdning til problemstillingerne. Fx hvis man stod i en taxa-kø, kunne lokale finde på at spørge, hvad man mente om Hong Kong vs. Kina. Vi sørgede hele tiden for at svare så neutralt så muligt, for man aner jo ikke, hvem man står overfor! Jeg håber at skulle arbejde med det asiatiske marked engang, og jeg har også familie i Kina, da min mor er kinesisk, så jeg var meget forsigtig med ikke at træde nogen over tæerne.”

Elisabeth skulle studere på det største universitet i byen, The Chinese University of Hong Kong. Nærmest en by-i-byen med et kæmpe campus. Trods møder på campus om urolighederne var det mest de lokale studerende, der var nervøse. Elisabeth fortsatte ubekymret. “I midten af november døde en demonstrant under en politijagt, som I måske husker fra medierne. Det affødte strejker på vores skole, og warden (red: inspektøren) på vores kollegie fortalte os, at alting på skolen blev aflyst. Dernæst lukkede politiet skolen udefra, og vi var nærmest fanget på campus.” Supermarkedet på campus blev rippet, og uroen begyndte at brede sig. Elever brød ind i køkkenet, så der kunne laves mad af det, der var i køleskabe og frysere. Da politiet trængte ind på skolen, kom det til kampe med tåregas og molotovcocktails. Demonstranter fra andre skoler deltog også, og politiet skød med gummikugler. “Det var helt vildt at være vidne til,” siger Elisabeth.

Profile for DSUK

NYT fra Danske Sømands- og Udlandskirker  

Læs blandt andet om skibsbesøg i Dubai, lancering af søfartsrapport med deltagelse af erhvervsminister Simon Kollerup og om de unge danskere...

NYT fra Danske Sømands- og Udlandskirker  

Læs blandt andet om skibsbesøg i Dubai, lancering af søfartsrapport med deltagelse af erhvervsminister Simon Kollerup og om de unge danskere...

Profile for dsukdk
Advertisement