Het Drieklomp Magazine Voorjaar2021

Page 1

La dolce vita Villa’s, landhuizen en boerderijen De mooiste plekken in het groen en aan het water

Nummer 1 J a a rg a n g 2 8 L en te & z o m er 2021


CONNERY SEATING SYSTEM | RODOLFO DORDONI DESIGN BOTECO COFFEE TABLE | MARCIO KOGAN / STUDIO MK27 DESIGN DISCOVER MORE AT MINOTTI.COM/CONNERY


Strak studios, de bedenkers en vormgevers van exclusieve outdoor producten en buitenruimtes. Met een uniek en breed assortiment waarin stijl, comfort en functionaliteit centraal staan. Wij hebben alles in huis om uw buitenleven uiterst aangenaam te kunnen maken. Centraal gelegen in de Betuwe beschikken wij over ruim 4.000m² showtuin. Ontdek het op onze website en reserveer uw private shopping moment.

DE LIND 67, 5061 HV OISTERWIJK T. +31 13 528 8109 - WWW.NOVALISO.NLVoorwoord La dolce vita in je eigen tuin In de najaarseditie van ons magazine schreef ik op deze plek over de trek van stad naar platteland, de beweging van drukte naar rust. Een jaar geleden hadden we niet voor mogelijk gehouden dat de restricties zo lang zouden aanhouden. Dat heeft het proces alleen maar versneld en mensen aangezet hun droom van een leven dichter bij de natuur waar te maken. Voorjaar en zomer zijn de seizoenen bij uitstek om te genieten van die natuur, van de tuin, de tijd om lekker lang te borrelen op de veranda of om een duik te nemen in de eigen zwemvijver. La dolce vita in de achtertuin! De rente is nog altijd laag en er zijn veel mogelijkheden voor een degelijke financiering. Iets waar de collega’s van de financiële afdeling van Drieklomp u graag bij helpen. Vaak is er dan meer mogelijk dan u verwacht. Ondanks de overspannen huizenmarkt lukt het ons nog steeds de mooiste plekjes te vinden, waarvan er ook dit keer weer een groot aantal in dit magazine staan. Behalve onze diensten aan huizenzoekers, bieden wij ook aantrekkelijke mogelijkheden voor de verkopende partij zoals bijvoorbeeld de optie voor een stille verkoop.

Behalve de mooiste objecten van onze vijf kantoren in de Gooi- en Vechtstreek, de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe en de Veluwezoom is er in dit nummer ook weer ruimte voor kunst en culinair. We gingen langs in het Arnhemse atelier van Claudia Stapel en plukten samen met Janny van der Heijden wilde kruiden in haar tuin. We maakten weer drie portretten van mensen die de stap van stad naar platteland recent hebben gemaakt en vroegen onze klanten naar hun mooiste en fijnste thuiswerkplekken. En met mijn jongste broer Gerald wandelen we over de historische landgoederen rondom Oosterbeek en langs de uiterwaarden van de Rijn. Ik wens u veel lees - en kijkplezier toe en uiteraard een heerlijke zomer in het groen. Met vriendelijke groet, Huib van Drie Algemeen directeur


Dit is Drieklomp RUIM 30 JAAR DE BEST VERKOPENDE MAKELAAR IN HET HOGE EN LUXE SEGMENT; AFGELOPEN JAAR, 460 TRANSACTIES IN MIDDEN-NEDERLAND! Niet plaatselijk, maar landelijk actief met 5 vestigingen verspreid over het midden en westen van het land en dus zeker niet te vergelijken met de lokale makelaar op de hoek.

Wij garanderen een hogere opbrengst. Wij richten ons op kopers uit de Randstad, een gebied waar hoge woningprijzen de regel zijn. Drieklomp is expert in het creëren van het juiste ‘umfeld’: uw huis wordt rijkelijk gepresenteerd, via de juiste kanalen. En ja, natuurlijk maken wij hierbij gebruik van de allernieuwste communicatiemiddelen.

Door corona zijn de woonwensen veranderd. Woningzoekers willen rust & ruimte en groter & groener wonen. Thuis werken en genieten van de tuin en omgeving. De vraag uit de Randstad groeit: 70% van de woningzoekers wil weg uit de stad.

‘A Perfect Match’, zo zou je de relatie tussen de potentiële kopers van uw huis en ons kunnen noemen. Immers, u weet ons - door onze grote, landelijke naamsbekendheid - te vinden en wij u.

WIJ ZIJN DRIEKLOMP. Een sterk merk, een LUXE LABEL. Vertrouwen is belangrijk. Een huis verkopen is een grote stap. Daar zijn we ons zeer zeker van bewust.

En, oh ja...wij houden van...honden en paarden. Dat is ons handelsmerk geworden. Dankzij ons is er een run geweest op het Weimaraner hondenras.


Inhoud & colofon 3 Voorwoord 7

Redactie Team 158 Drieklomp Estepona 98 BOG Binc & Drieklomp 188

14

61

80

Drieklomp & Partners

Interview Van de drukte naar de rust Nicole & George | Patricia & Mick | Jurjen & Monique 140 Tinello keukens 61

Kunst & Cultuur

Claudia Stapel 138 Trend - Wit 14

Droomhuizen 28 Romantisch wonen in Hattem 124 Modern design in Leersum

28

Mensen 3x kantoor aan huis

Stephan & Erwin 147 Martin 165 Martine 88

170

Natuur Wandeling rondom Oosterbeek met Gerald van Drie

Culinair 105 Pesto-recepten van Janny van der Heijden Automotive 42 Porsche Taycan Cross Turismo

Woningaanbod Drieklomp

Nunspeet 11 - 41 Laren (NH) 49 - 79 Voorthuizen 89 - 117 Zeist 119 - 157 Oosterbeek 161 - 187

Verkocht 191-199

138

105

Drieklomp Magazine is een uitgave van Drieklomp Makelaars en Rentmeesters en verschijnt twee keer per jaar in een oplage van 25.000 exemplaren. Verspreiding onder notarissen, advocaten, accountants, architecten, huisartsen, tandartsen, dierenartsen, hotels, restaurants, omroepen én het complete relatiebestand van de Drieklomp vestigingen. Het exclusieve Drieklomp Magazine is verkrijgbaar bij de vijf vestigingen van Drieklomp Makelaars en Rentmeesters te Voorthuizen, Nunspeet, Zeist, Oosterbeek en Laren (NH) en via internet W W W. D R I E K L O M P . N L . Redactie Gerald van Drie (hoofdredacteur, gvandrie@drieklomp.nl), Stephanie Pander, Esther Kuipers (esther@2themoon.nl), Ed van Drie en Christijn Kemps Redactie fotografie Gerald van Drie en anderen (staan vernoemd bij artikel). Fotografie huizenaanbod Drieklomp Makelaars en Rentmeesters, Gerald van Drie, Christiaan Busscher, AV2, Fotoexperience en Michael van Oosten. Team fotografie medewerkers Drieklomp Martine Buitenhuis. Vormgeving en productie Esther Kuipers en Gerald van Drie, Drieklomp Makelaars en Rentmeesters. Druk Drukkerij Habo DaCosta, Vianen, www.habodacosta.nl.

Advertenties Voor opgave, tarieven en verdere vragen: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters Zeist, Christijn Kemps, 030 692 07 14. Coverfoto Michael van Oosten. Styliste: Fleur Tedesco Fotomodel: Fiorigia Idema (instagram @fiorigiaidema) Adverteerders Strak Studio 1 | Porsche Centrum Leusden 6 | Novalis Oisterwijk 8 | Buitenpracht / Borrle 10 | The Links Valley 20 | De Badzaak Harderwijk 34 | Gijs Zwart Interieurbouw 48 | Pockets Laren 56 | Van Wincoop Rietdekkers 60 | Europa Parket 74 | Big Green Egg Europe 78 | Meiling Putten 86 | Candur Duurzaam Veredeld Riet 94 | Nilson 104 | Lichtenberg 116 | Tinello Keukens 118 | Rainforest Lighting 130 | Interhiva 156 | Bossenbroek Woman 160 | Bulthaup Zeist Keukenarchitectuur 176 | Van der Valk 180 | Anemone Horse Trucks 182 | Van Ginkel Keukens Barneveld 190 | Agrarisch Vastgoed 192 | Geregisseerd en geregeld 200 Verantwoordelijkheid Aan deze uitgave is de meest mogelijke zorg besteed. De ervaring leert echter dat fouten niet altijd zijn te voorkomen. Daarom kan geen verantwoordelijkheid worden aanvaard voor eventuele onvoorziene gevolgen, veroorzaakt door tekstfouten. Drieklomp® is een geregistreerde woord- en beeldmerk.


Taycan Turbo S Cross Turismo. De nieuwe elektrische sportwagen van Porsche.

Maak nu een afspraak op porschecentrumleusden.nl.

Porsche Centrum Leusden Zuiderinslag 8 3833 BP Leusden 033 49 49 911


DRIEKLOMP REDACTIE

Fotografie Stepahnie: Brenda van Leeuwen Fotografie Christijn en Gerald: Martine Buitenhuis

Drieklomp

Redactie De één zit het liefst onder een palm op een wit strand, de ander in z’n eigen tuin aan een lange tafel vol vrienden. Tijd voor een rondvraag op de redactie: ‘wat is jouw ultieme dolce vita gevoel?’

La dolce vita

Gerald van Drie

Stephanie Pander

Esther Kuipers

Christijn Kemps

Ed van Drie

Hoofdredacteur &

Freelance journalist /

Art director

Marketing &

makelaar

makelaar

tekstschrijver

“Ik vier het leven regelmatig op Terschelling. Met mijn gezin, in mijn favoriete strandtent. Daar zak ik dan einde dag heerlijk weg in de loungekussens en geniet van de avondzon, met een kaasplankje en een lokaal biertje erbij. Ik kan ook genieten van de schoonheid van de natuur. Ik heb in het verleden veel bosritten gemaakt met mijn paard. Jammer dat ik daar nu geen tijd meer voor heb”

“Dolce vita klinkt altijd zo groot en meeslepend maar een zoet leven hoeft niet groot te zijn. Dat kan ook alleen of met z’n tweeën, thuis met een glas wijn en een boek in de avondzon. Als er iets is wat ik afgelopen jaar heb leren koesteren, zijn het wel die kleine momenten.”

Creatief adviseur &

communicatie

“Voor mij betekent dolce vita samen koken én samen eten. Op een fijne plek, omringd worden door lieve mensen en natuurlijk in goede gezondheid. In het verlengde daarvan ligt het dolce far niente, de kunst van het niets doen. Aangezien ik veel aan het werk ben, is de kunst van het niets doen wel iets wat ik beter zou willen leren.”

“Wanneer we leven van lockdown naar lockdown, is voor mij de betekenis van la dolce vita nu best simpel. Zoals met mijn gezin in het weekend wandelen op steeds een andere mooie plek op de Veluwe. Neemt niet weg dat ik uitkijk naar de ‘klassieke’ versie, zodra het weer mag, met de hele familie aan tafel!”

Iedereen denkt meteen altijd aan Italië of Zuid-Frankrijk , in ieder geval ver weg! Zelf zie ik het veel eenvoudiger, als ik met mijn blote voeten op mijn eigen land loop hier in de Garderense velden heb ik niet veel meer nodig, nou ja een beetje zon en eenmaal binnen een goeie cappuccino en de open haard!

7


CONNERY SEATING SYSTEM | RODOLFO DORDONI DESIGN BOTECO COFFEE TABLE | MARCIO KOGAN / STUDIO MK27 DESIGN DISCOVER MORE AT MINOTTI.COM/CONNERY


DE LIND 67, 5061 HV OISTERWIJK T. +31 13 528 8109 - WWW.NOVALISO.NL


alles voor uw tuin onder één dak: ontwerp en realisatie, maar ook buitenverblijven en onze eigen Borrle Buitenkeukens ®

STIJLVOLLE

HOUTBOUW

vraag ons

magazine gratis aan!

Boordevol inspiratie, projecten en tips. Vraag ‘m telefonisch, per mail of via de website aan:

buitenpracht-houtbouw.nl/inspiratie

SHOWROOM BORRLE & BUITENPRACHT BRIELLAERDSEWEG 32A IN BARNEVELD (0342) 701 177 | INFO@BUITENPRACHT.NL | BUITENPRACHT-HOUTBOUW.NL

/

(0342) 220 055 | INFO@BORRLE.COM | BORRLE.COM


F. A. MOLIJNLAAN 3 8071 AA NUNSPEET 0341 27 83 83 nu ns p eet@ d ri e k l o m p . n l w w w. d ri e k l o m p . n l

Drieklomp Nunspeet


KANTOOR NUNSPEET

EPE

Tongerenseweg 118 Vraagprijs € 5.300.000,-- k.k.

Landgoed Kolthoven Uniek landhuis met koetshuis Bouwjaar: 1914 Woonoppervlakte: 800 m² Perceel oppervlakte: 50013 m² Inhoud: 3987 m³ Totaal aantal kamers: 18 Aantal slaapkamers: 11 Bijzonderheden: Geschikt voor diverse doeleinden!

12

Fenomenaal wonen in Epe (GLD). Gelegen aan de noordoostelijke rand van de Veluwe, verscholen in het groen, badend in rust: Landgoed Kolthoven. Zeeën van ruimte, vergezichten in het groen en serene rust typeren dit prachtige landgoed - met een perceeloppervlakte van ruim 5 hectare - aan de Tongerenseweg 118 in Epe. Landgoed Kolthoven is een ideaal oord voor mensen die van natuurschoon en stilte houden, maar het biedt eveneens ruimte aan tal van andere (zakelijke) mogelijkheden. Het historierijke landhuis met een woonoppervlak van maar liefst 800 m2 en het nabijgelegen bijgebouw/koetshuis met een inhoud van circa 600m2 dateren uit 1914. Het landhuis is in de afgelopen jaren grondig gerenoveerd en de huidige eigenaar heeft er bovendien voor gezorgd dat het energieverbruik fors is afgenomen. Zo zorgt de Smartflower in het gazon aan de voorzijde van het landhuis voor een flinke hoeveelheid zonne-energie. Ook het aanliggende bijgebouw/koetshuis, onder meer voorzien van een complete inpandige woning, is zorgvuldig opgeknapt en verkeert derhalve in een uitstekende staat.


KANTOOR NUNSPEET

HEERDE

Elburgerweg 13 Vraagprijs € 1.850.000,-- k.k. Verscholen in het groen omzoomd door indrukwekkende oude bomen, ontwaart de bezoeker van dit imposante rietgedekte landhuis met bijgebouwen op ruim 12.000 m2 grond het ware buitenleven. Tot in elk detail perfect op elkaar afgestemde kleuren en materialen. Van houten vloeren tot schitterende grove stuc wanden in de ruime livings. Iedere ruimte ademt sfeer en je kijkt altijd via grote raampartijen uit op de royale omliggende siertuin. Paardenliefhebbers hebben direct toegang tot de uitgestrekte bossen met ruiterpaden en hebben de beschikking over een eigen paardenbox. Een gezin met kinderen heeft profijt van de ligging op loopafstand van het dorp. De bijgebouwen zijn te Bouwjaar: 1991-2000 benutten als gastenverblijf en/of praktijk en kantoor. Woonoppervlakte: 439 m² Rondom het huis een schitterende tuin met hagen, gazon, Perceel oppervlakte: 12816 m² vijverpartij en fruitbomen, afgewisseld met paden van oude Inhoud: 1690 m³ klinkertje en terrassen van vlonder en sierbestrating. Zelden Totaal aantal kamers: 7 zien wij een huis dat zo bijzonder goed in balans is qua Aantal slaapkamers: 5 verhoudingen, kleur- en materiaalgebruik en afwerkingsstaat. Een unieke en uitstekend onderhouden landhuis waar Bijzonderheden: u kunt genieten van rust, ruimte en optimale privacy, op een Op loopafstand van het dorp! steenworp afstand gelegen van het dorp.

Imposant rietgedekt landhuis met bijgebouwen

13


KUNST & CULTUUR

14


Kunst & cultuur

“ Ik voel creatieve groei in ieder schilderij wat ik maak.” Claudia Stapel is autonoom kunstenaar en grafisch ontwerper. Ook geeft zij schilderworkshops, online of in haar studio HIDDEN52. De belangrijkste les die zij zichzelf leerde: ‘Maak wat je zelf goed vindt. Alleen dan is het echt.’ Tekst Stephanie Pander Fotografie Claudia Stapel, Gerald van Drie

g

15


KUNST & CULTUUR

16


KUNST & CULTUUR

“Ik heb altijd iets gehad met het vrouwengezicht. Misschien komt het omdat ik zelf een vrouw ben. Via een vrouwfiguur kan ik gemakkelijker naar buiten brengen wat er in mij leeft. Misschien speelt het ook mee dat ik mijn moeder jong heb moeten missen. Emotie is belangrijk in mijn werk. Als je iets niet maakt vanuit je hart dan voelen mensen dat.” Het is even stil en dan: “In ‘mijn meisjes’ zoals ik ze noem, zit veel van mijzelf en dat is soms zwaar. Als ik er een paar heb gemaakt, voel ik de behoefte om even abstract te werken.”

Linkerpagina Yara, acryl op papier Rechterpagina Cara, acryl op papier

“Eerst maar koffie?” Claudia gaat ons voor door haar studio, een voormalig koetshuis, goed verstopt in het hart van Arnhem. Een plek die bruist van de creatieve energie. Hoge plafonds, tafels vol potjes verf, canvas en penselen. Langs de wanden hangt Claudia’s werk. Een deel is grafisch werk wat zij maakt voor het koffiebedrijf dat zij samen met haar man Dave heeft opgebouwd. Het overgrote deel is autonoom werk. Soms abstract maar meestal zijn het portretten van vrouwen. Hun gezichten zijn van een bijna onwerkelijke schoonheid maar tegelijkertijd kwetsbaar en vol mysterie. Intuïtieve vrouwenportretten noemt Claudia het. “Ik houd van het contrast tussen werkelijkheid en verbeelding en ben voortdurend op zoek naar spanning in emoties en technieken.”

‘Ik houd van het contrast tussen werkelijkheid en verbeelding’ Inmiddels hebben we koffie, uiteraard van eigen merk. “Nu hoop ik maar dat jullie hem lekker vinden?”, lacht ze terwijl ze een schaaltje mini-tompoezen op tafel zet. De gelijkenis met de vrouwen in haar werk is onmiskenbaar: de elegantie en vrouwelijkheid, maar ook het mysterie van de perfect imperfection.

‘De meisjes’ van Claudia kijken ons, bijna zonder uitzondering, recht in de ogen. Toch is hun blik versluierd, er ligt een verhaal in besloten. Welk verhaal? En wie zijn deze vrouwen? Dat blijft ook voor Claudia zelf na al die jaren nog steeds een mysterie. “Ik vind het heel bijzonder hoe die gezichten ontstaan. Hoe de verschillende lagen en texturen op het canvas geleidelijk betekenis krijgen, alsof het beeld zichzelf aandient, alsof het verhaal zichzelf vertelt.” Die lagen kunnen bestaan uit verschillende materialen, stof, karton, papier en verf. Eén tip die ze altijd geeft aan haar cursisten is, kijk hoe je alledaagse materialen in je werk kunt gebruiken. Die materialen hoeven niet nieuw te zijn. “Na een bijzondere ontmoeting die ik had met couturier en kunstenaar Mart Visser gaf hij mij stukken oud theaterdoek mee. Ik gebruik soms een stuk als laag in mijn werk. Ik vind het een bijzondere gedachte dat in zo’n stuk doek een verleden schuilgaat.”

Inspiratiebronnen Claudia groeide op bij haar grootouders. Haar opa werkte als reclametekenaar. Als klein meisje was zij onder de indruk van de enorme reclameborden die hij maakte. “Hoe hij rechte lijnen kon trekken en met de hand letters tekende, prachtig vond ik dat! Het klinkt cliché maar al heel jong voelde ik een sterke behoefte om dingen te maken.” Na haar middelbare school volgt zij een grafische opleiding, ontmoet haar grote liefde en samen bouwen zij een bedrijf op. Er volgen drukke jaren van ondernemerschap en opgroeiende kinderen maar de vonk is nooit gedoofd. Altijd is Claudia blijven tekenen en schilderen en hield zij de droom van een autonoom kunstenaarschap levend. Haar inspiratiebronnen zijn divers. “Ik bewonder kunstenaars als Paul W. Ruiz en Jan Mankes vanwege de balans tussen detail en verbeelding in hun werk. De controle die Lita Cabellut over haar materiaal heeft, is jaloersmakend. Maar ook het fotografische werk van de Italiaan Paolo Roversi en de romans van Arthur Japin raken bij mij hetzelfde gevoel aan.” g 17


KUNST & CULTUUR

18


KUNST & CULTUUR

Les geven

‘Er moet altijd en overal tijd overblijven om te spelen. Zo wil ik in het leven staan’

Linkerpagina Links boven Isra, acryl op papier, Boven rechts Anna, acryl op papier. Onder links Lara, acryl op papier, techniek. Onder rechts Cora, acryl op linnen

In 2004 begint Claudia voor zichzelf. Met de aankoop van het koetshuis in 2015 als woon- en werkruimte kan het grote avontuur beginnen. Claudia start met het geven van workshops, in haar eigen studio HIDDEN 52 maar ook online. Er zijn ideeën voor kunstweekenden en as we speak is zij bezig met het opstarten van een kunstpakkettenproject. “Een praktisch pakket compleet met materialen en instructies. Cursisten kunnen thuis op een eigen moment werken aan hun kunstwerk. Middels een video geef ik tips en trucs waarmee het écht voor iedereen mogelijk wordt iets moois en persoonlijks te maken. Natuurlijk zijn mensen ook nog steeds welkom in het koetshuis voor persoonlijke workshops maar ik merk dat er in deze tijd ook behoefte is aan andere manieren van lesgeven.” Claudia beleeft oprecht plezier aan het lesgeven. “Ik houd van de onbevangenheid van amateurs. Mensen vinden het vaak heel spannend die eerste laag aan te brengen. Maar bij iedere laag daarna, voelen ze dat het gemakkelijker gaat. Die spanning voel ik zelf ook als ik voor een wit canvas zit. Ik voel creatieve groei in ieder schilderij dat ik maak. Ik leer van het werk van anderen maar ook van mezelf.” De afgelopen vier jaar waren niet zonder tegenslag. Claudia kampte met gezondheidsproblemen en haar energiepeil is nog niet helemaal op het oude niveau. Het belangrijkste wat die periode haar heeft geleerd, is dat het leven pas echt interessant wordt als je dingen los durft te laten. “Tijdens mijn opleiding kreeg ik vaak de kritiek dat ik werk ‘te mooi’ wilde maken. Ik heb moeten vechten tegen dat stemmetje in mijn hoofd, om het oordeel van anderen los te laten en te maken wat ik zelf wil. Het overwinnen van mijn ziekte heeft dit proces versneld.” “Kom, dan laat ik jullie zien hoe zo’n kunstpakket eruitziet.” Claudia gaat ons voor door de grote ruimte. Onder haar schort vol verfstrepen draagt ze een zwart coltruitje. Achterin hangen twee levensgrote schommels. De touwen met haken vastgemaakt aan de imposante balken van het plafond. Ze springt op een van de schommels en zwiert even door de lucht. “Oh ja, ook belangrijk, er moet altijd en overal tijd overblijven om te spelen. Zo wil ik in het leven staan.” n Claudia Stapel haar werk is op dit moment te bewonderen bij Gallery Nu Art & Design te Woerden; Voor meer informatie over workshops, kunstpakketten of werk van Claudia Stapel, kijk op www.claudiastapel.com of stuur een mail naar claudiastapel@hidden52.com

19


De nr. 1 baan van Nederland

Wij zijn de enige reversible baan van Nederland en de eerste in Europa

0 5 p o t e d n i 9 1 . r n e d d n j i E w d l e r e w n e n a b s e l o beste 9-h

DIRECT INFORMATIE THELINKSVALLEY.NL

SCAN DE CODE

GOLFBAAN | GOLFSHOP | CLUBFITTING CENTER GOLFSCHOOL | VERGADERRUIMTE | BRASSERIE THE VALLEY Jon kh e e r D o cto r C.J . Sandb ergw eg 117 , 3852 P T E rm el o 08 8 35 23 000 | i nfo @thel i nks v al l ey .nl w w w .thel i nks v al l ey .nl


KANTOOR NUNSPEET

HARDERWIJK Tabaksweg 14

Vraagprijs € 1.795.000,-- k.k.

Royale villa in landelijke stijl

Bouwjaar: 2003 Woonoppervlakte: 449 m² Perceel oppervlakte: 2310 m² Inhoud: 1795 m³ Totaal aantal kamers: 11 Aantal slaapkamers: 4 Bijzonderheden: Nabij het centrum!

In Harderwijk staat deze buitengewoon unieke villa uit 2003. De luxe afgewerkte, rietgedekte villa is gelegen nabij het centrum van Harderwijk zodat alle stadse voorzieningen in de directe omgeving ruimschoots aanwezig zijn. Alles in deze woning is op voorhand uitgedacht, overwogen en uiteindelijk gerealiseerd. Het resultaat is een villa die compleet af is en tot in de puntjes is verzorgd. Bij het zien van de woning beseft u niet hoe ruim deze woning is opgezet. De villa is geheel onderkelderd, hetgeen de inhoud van de woning doet verbazen; bijna 1.800 kuub inhoud! Ook een ideaal huis voor de combinatie van wonen en werken, mantelzorg of een hobby welke extra veel ruimte vraagt. Dit fraaie object is gelegen op goede bereikbaarheid van de A28. En niet te vergeten, “op 5 minuten rijden vind je vele restaurants die goed eten bieden, daar kun je niet tegenop koken”. Het is een lust om nabij Harderwijk te wonen, de stad is na een volledige metamorfose met een fraaie, nieuwe boulevard weer helemaal in oude glorie hersteld. Een prachtige, historische Hanzestad met de geweldige Veluwe in de ‘voortuin’ en water in de ‘achtertuin’. 21


KANTOOR NUNSPEET

B A L K B R U G | Lutten Oever 6-7 Vraagprijs € 1.575.000,-- v.o.n.

Landgoed ‘Den Hoogen Gaerde’ Een oase van rust met veel privacy en comfort! Bouwjaar: 1806 Woonoppervlakte: 593 m² Overige inpandige ruimte: 300 m² Oppervlakte bijgebouwen: 197 m² Perceel oppervlakte: 79.000 m² Inhoud: 2308 m³ Totaal aantal kamers: 8 Aantal slaapkamers: 4 www.denhoogengaerde.nl

22

Wanneer je de door tweehonderd jaar oude eiken omzoomde oprijlaan oprijdt, krijg je direct het gevoel: “Dit is het ultieme landleven”. Een uniek landhuis op een zeldzaam mooie locatie. De rietgedekte rijksmonumentale, prachtig onderhouden T-vormige woonboerderij is gelegen op een parkachtig erf (met zwemvijver), dat omzoomd is door rododendrons. Er zijn 4 zonneterrassen met volledige privacy! De woonboerderij heeft een inpandige garage voor 2 auto’s en is gebouwd in 1806 en gerenoveerd in 1982 en 2003. In de ruime aangebouwde schuur bevinden zich paardenboxen. Het geheel straalt de status uit van een NSW 1928 landgoed. De bijgebouwen, waaronder een in stijl (met rieten dak) in 2010 duurzaam gebouwd ruim gastenverblijf/kantoor en twee kapschuren voor stalling van voertuigen dan wel paarden en een gemoedelijk rietgedekt jachthuis/gastenverblijf completeren het geheel. Het interieur van de woonboerderij is geheel in authentieke stijl gerestaureerd met behoud van de gebintestructuur, in combinatie met zeer modern comfort zoals vloerverwarming onder de antieke plavuizen, luchtverversingssysteem (met lucht-vochtigheidsregulering) en airconditioning. Er is sprake van duurzame verbouwing met veel aandacht voor isolatie en er is een eigen stroomopwekking door middel van 54 zonnepanelen. Vanuit de woning is uitzicht op de schapen in de weide van het mooie dal van de Reest. Dit is het meanderende beekje dat de scheiding vormt tussen Drenthe en Overijssel en waar veel ooievaars verblijven. Het is een prachtig gebied om in alle rust te wandelen, te fietsen of paard te rijden in de bosrijke omgeving. Op korte afstand is mogelijkheid te golfen in Ommen, Havelte en Zwolle. Tevens is de bereikbaarheid zeer goed: station Meppel op 12 km en de A-28 op negen kilometer. De reistijd naar Amsterdam/Schiphol is ca. 1,5 uur.


23


KANTOOR NUNSPEET

VALTHE

Kampweg 1 Vraagprijs € 1.565.000,-- k.k. Op een droomlocatie in Valthe, vindt u deze schitterende Saksische woonboerderij met wellnessruimte. Dit object is rustig en vrij gelegen aan een doodlopende weg, op een royale kavel van 2665 m2. De Saksische woonboerderij dateert uit 1890 en verkeert in perfecte staat. De woning is intern gemoderniseerd en voorzien van alle luxe en comfort. Tevens is de woning uitgebreid met een riante serre, professionele wijnkelder en een fantastisch binnendoor bereikbaar zwembad met sauna, stoomcabine en fitnessruimte. In 2021 zal de totale rieten kap van de woning worden vervangen. Naast het woonhuis bevindt zich nog een ouderwets Drents bakhuisje, een ruime stenen berging Bouwjaar: 1890 voor b.v. fietsen, opslag voor haardhout en een hondenWoonoppervlakte: 826 m² kennel. Er is een eigen bron aanwezig voor de beregeningsPerceel oppervlakte:4964 m² installatie. Het vlakbij gelegen perceel van 2299 m2 met Inhoud: 3452 m³ daarop een carport, garages, kas en moestuin, is inbegrepen Totaal aantal kamers: 7 bij het aanbod. Valthe heeft naast een rijk verenigingsleven Aantal slaapkamers: 3 o.a. een basisschool, 2 bakkers en 2 restaurants. Een Bijzonderheden: supermarkt en diverse winkels zijn te vinden op circa Inmiddels is het rieten dak 2 kilometer in Odoorn. Op een afstand van 5 kilometer ligt vernieuwd (zie site)! Emmen, waar alle voorzieningen aanwezig zijn.

Een juweeltje onder de woonboerderijen

24


KANTOOR NUNSPEET

EPE

Eperweg 27 Vraagprijs € 1.500.000,-- k.k. Op een bijzondere plek net buiten Epe ligt deze fraai gerenoveerde HERENBOERDERIJ. De prachtige woonboerderij heeft een karakteristiek voorhuis met daarachter de voormalige deel waar nu de woonkamer en woonkeuken zijn gerealiseerd. Deze woonboerderij kenmerkt zich door het hoge afwerking niveau, het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen en de staat van onderhoud. De gehele renovatie is professioneel uitgevoerd met behoud van authentieke elementen, waardoor er een unieke combinatie is ontstaan van historische sfeer met modern hedendaags comfort. Het is een droomhuis voor de liefhebber; fraaie originele gebinten, nieuw rieten dak, oude Bouwjaar: 1895 stalramen en natuursteen domineren, naadloos overgaand Woonoppervlakte: 282 m² in hedendaagse luxe. De woning is omgeven door een fraaie Perceel oppervlakte: 21658 m² tuin met weide, bosgrond, mooie boomsingels en terrassen. Inhoud: 1083 m³ Hiermee is er een besloten sfeer gecreëerd, waardoor Totaal aantal kamers: 6 privacy gewaarborgd is. Het geheel is een oase van rust en Aantal slaapkamers: 3 ruimte. Naast een carport voor drie auto’s, zijn er meerdere Bijzonderheden: bijgebouwen, die mogelijkheden bieden tot o.a. praktijk aan Herenboerderij geschikt voor huis, gastenverblijf, werkplaats, atelier, paardenstallen of meerdere doeleinden bijvoorbeeld stalling van meerdere oldtimers.

“’t Witteveen”

25


KANTOOR NUNSPEET

LUTTENBERG Bloemenbosweg 1a

Vraagprijs € 1.375.000,-- k.k.

Landhuis ‘Bloemenbosch’

Bouwjaar: 1919 Woonoppervlakte: 315 m² Perceel oppervlakte: 28810 m² Inhoud: 1157 m³ Totaal aantal kamers: 6 Aantal slaapkamers: 3 Bijzonderheden: Een oase van rust!

26

Op een uitloper van de Sallandse heuvelrug komt een uniek rietgedekt landhuis met bijgebouwen, een prachtige tuin, bos en erf beschikbaar. Een uitzonderlijk aanbod voor de echte liefhebber van buiten wonen. Dit rietgedekte sfeervolle landhuis ‘Bloemenbosch’ is gelegen op een perceel van ruim 2,8 hectare. Het bosterrein kenmerkt zich door prachtige parklandschappen met waterpartijen, monumentale bomen, her en der verscholen bijgebouwen en intieme zitjes. En dat, ‘op steenworp’ afstand van het centrum van Luttenberg en het natuurgebied de Luttenberg. Men heeft in het oude gedeelte van het landhuis veel in originele staat gehouden, zoals in de woonkamer, de oude eiken vloer, moerbinten met de uit hout gesneden karikaturen in de balken en eiken binnendeuren. De voormalige keuken, nu betrokken bij de hal, bevat de authentieke servieskasten en glas-inloodramen. De vakwerkgevels, de luiken, de ramen met de roedeverdeling, de gezellige veranda met uitzicht op de tuin, de verschillende dakvlakken, de fier gemetselde schoorsteen, de klokkentoren met bel, onderstrepen het markante karakter van dit huis. Gelegen in de driehoek Almelo-Deventer-Zwolle.


KANTOOR NUNSPEET

HATTEM

Apeldoornseweg 13 Vraagprijs € 1.075.000,-- k.k. Uniek in haar soort: zelden is een dubbel landhuis van deze allure ontworpen en gebouwd. Typerend voor de ontwerpen van Th. Rueter is de Gooische landhuisstijl, geïnspireerd op de Engelse Cottagestijl met invloeden vanuit de Amsterdamse School. Het resultaat is een majestueus dubbel landhuis met vlindervormige plattegrond, bestaande uit afwisselend meerdere bouwlagen. Op de splitsing van de twee woningen bevindt zich op de nok een houten dakruiter met luidklok, piron en windvaan. Het landhuis is in een gave staat bewaard gebleven en waar nodig naar originele staat teruggebracht door de huidige eigenaren. Het biedt beneden prachtige kamers met erkers en originele Bouwjaar: 1933 parketvloeren. De kamers op de eerste verdieping hebben Woonoppervlakte: 276 m² mooie raampartijen en twee daarvan hebben een balkon of Perceel oppervlakte: 1680 m² loggia. Bij binnenkomst word je direct overweldigd door Inhoud: 1310 m³ de monumentale hal met fraaie houten bordestrap en Totaal aantal kamers: 9 balustrade. Ondanks het dubbele karakter biedt de woning Aantal slaapkamers: 5 door het vlindervormige ontwerp optimale privacy. Het huis is aangewezen als Rijksmonument. Het huis heeft Bijzonderheden: een mooi aangelegde tuin met bomen, heggen en hagen Rijksmonument geheel in stijl met de woning.

Helft van dubbel monumentaal Landhuis!

27


DROOMHUIZENR

28


Droomhuizen

Buitengewoon charmant Verstopt in de bossen bij het Hanzestadje Hattem staat het huis van Bart en Hanneke. Een wit huis met blauwe kozijnen en een rieten dak. Bescheiden in zijn afmetingen maar buitengewoon charmant. Achter het huis begint de tuin met grote oude bomen, veel mos en een vijver. Bart: “Als zomers alles begroeid is, zit je hier in je eigen oerwoud.” Tekst Stephanie Pander Fotografie Gerald van Drie

g

29


DROOMHUIZEN

30


DROOMHUIZEN

Vanaf de weg zie je het huis bijna niet liggen. Om er te komen moet je een bospaadje volgen. Dat was precies de reden dat Bart hier ooit naartoe verhuisde vanuit het drukke Amsterdam. Bart: “Ik had nog nooit van Hattem gehoord maar ik wilde naar het groen. In Amsterdam had ik een heel strak en modern huis. Ik had dat laten bouwen door een goede vriend, architect Koen van Velsen. Alles in dat huis was van beton, glas en staal. Dwars door het huis groeide een boom. Een bijzonder huis en daarom stonden er altijd mensen voor de deur om het te fotograferen. Daar kreeg ik genoeg van.”

‘We zitten op de houten veranda en zien de eekhoorntjes door de tuin buitelen. De Japanse tuin met mospartijen, houtwallen en een vijver, is aangelegd door de vorige bewoonster’ We zitten op de houten veranda en zien de eekhoorntjes door de tuin buitelen. De Japanse tuin met mospartijen, houtwallen en een vijver, is aangelegd door de vorige bewoonster. Zij heeft hier 40 jaar gewoond en maakte op deze veranda haar schilderijen.

Bart: “Kijk, die plank daar is een klaptafel die zij als tekentafel gebruikte. Ik heb hem laten zitten omdat het toch iets vertelt over de geschiedenis van het huis.” Bart was eigenlijk naar Hattem gekomen om naar een ander huis te kijken dat verder aan de weg lag. Maar toen hij het witte huis in het bos zag viel hij voor de grote benedenruimte met ramen rondom. Veel ruimer dan je van buitenaf zou verwachten. De bovenverdieping heeft hij opengebroken. Daar is nu een ruime slaapkamer en een grote badkamer. De constructie van het huis moest worden verstevigd en er kwam een nieuw rieten dak op. Bart: “Het huis is in 1912 gebouwd als vakantiehuis en sindsdien was er niet veel meer aan gedaan. De verbouwing heeft een half jaar geduurd. Ik heb het in oude glorie hersteld en bepaalde elementen bewust behouden. Zo is de kleur blauw van de kozijnen de originele kleur en zit er oud glas achter de voorzetramen. Het interieur was beige, dat is nu modern wit. Het balkenplafond en de hoge plinten beneden heb ik wel behouden.” Aan de muren in de zitkamer hangen grote kunstwerken die in de lichte ruimte prachtig tot hun recht komen. De woonkamer loopt door in een kleine bibliotheek waar Hanneke’s harp staat. De keuken is lang, smal en op maat gemaakt. Op de vloer ligt gerookt eikenhout, hetzelfde hout wat ook op de trap is gebruikt. De favoriete plek van Bart en Hanneke is de veranda aan de achterkant van het huis. Hanneke: “Daar zitten we altijd, winter of zomer. Het is een heerlijke plek omdat je vanaf hier mooi over de tuin heen kijkt.” Die tuin was al zo toen Bart het huis kocht en de afgelopen 15 jaar heeft hij hem liefdevol onderhouden. Bart: “Deze tuin heeft weinig onderhoud nodig om er toch zo uit te zien. Ik heb er wel wat bomen bij geplant en de houtwallen goed bijgehouden. De eerste bewoonster vond het mooi als de wortels van de oude bomen blootlagen. Die bezemde ze dan vrij. En zie je dat de tuin een beetje afloopt? Vroeger keek je vanaf hier tot aan de IJssel.” g

31


DROOMHUIZEN

32


DROOMHUIZEN

Vergeleken met Bart zijn strakke woning in Amsterdam is dit eerder een romantisch Hans en Grietje-huis. Bart lacht. “Dat andere huis had ik zelf laten bouwen, dat klopte helemaal met wie ik denk te zijn. Dit huis was er al en heeft zijn eigen historie. Ik heb het me eigen moeten maken maar dat is, denk ik, goed gelukt. Ik ben heel gelukkig met de verhoudingen van de ruimtes en de balans tussen oud en nieuw. Er heerst harmonie. Niets botst hier. Dat vind ik belangrijk.” Bart en Hanneke wonen een groot deel van het jaar in Hanoi, Vietnam. Daarom willen zij het huis nu verkopen. “Dit is geen huis wat lang leeg kan staan. Dan verliest het z’n ziel. Het moet bewoond worden want daar wordt het mooier van.” n

Mooi Hattem Hattem is een kleine Hanzestad aan de IJssel. Door het vrije zicht op de Hollandse wolkenluchten was het een geliefde plek voor kunstschilders. De bekendste was Jan Voerman die in Hattem een eigen museum heeft. Hattem heeft een historisch centrum met statige koopmanshuizen en een oude vesting. In de smalle straatjes is het heerlijk shoppen. Geen grote ketens maar kleine zelfstandige winkels en boetieks. Voor meer stadsgevoel, ligt Zwolle om de hoek. Rondom Hattem is volop mogelijkheid van de natuur te genieten. Ga wandelen op Landgoed Molecaten, op zoek naar de eeuwenoude Mariabeuk. Of fiets het Rondje Pontje en laat je met de kleine veerponten over de IJssel zetten.

Dit charmante huis staat te koop. Voor meer informatie zie pagina 36.

33


Luxe badkamers met een persoonlijke touch

Lorentzstraat 15 | 3846 AV Harderwijk | 0341-745790 | debadzaak.nl


Het juiste Vitamine D-peil, het hele jaar door Het krachtige infrarood van Sunshower dringt diep door in de huid. Het geeft een aangename warmte af met als gevolg een ontspannen gevoel in het gehele lichaam. Deze warmtetherapie kan de pijn verminderen met betrekking tot spier- en reumaklachten en zorgt bovendien voor een dieptereiniging van de huid. Ervaar het comfort van infrarood bij ons in de showroom.

Geberit AquaClean Mera De Geberit AquaClean Mera is de meest verkochte douchewc in Europa en legt de lat in elk opzicht hoger. De Mera is perfect voor iedereen die zichzelf wil verwennen met een extra portie wellness. Naast de beproefde WhirlSpray douchetechnologie en het keramiek zonder spoelrand met TurboFlush spoeltechnologie pakt de Mera uit met extra comfortfuncties. De Mera is bij ons in de showroom te testen op het gebruikerstoilet.


KANTOOR NUNSPEET

HATTEM Veldweg 79

Vraagprijs € 985.000,-- k.k.

Rietgedekte cottage

Bouwjaar: 1906-1930 Woonoppervlakte: 124 m² Perceel oppervlakte: 2743 m² Inhoud: 510 m³ Totaal aantal kamers: 3 Aantal slaapkamers: 1 Bijzonderheden: Gelegen in het geliefde Hattem onder de rook van Zwolle

36

In het mooie Hattem staat deze romantische, rietgedekte cottage! Hattem ligt aan de rand van de Noordwest Veluwe, waar de bossen overgaan in de weilanden van de IJssel.De woning ligt op een langgerekt, glooiend bosperceel van 2.743 m2 op korte afstand van o.a. Landgoed Molecaten in een villawijk. Toen de eigenaren de woning uit 1914 kochten moesten zij wel door het huis heen kijken. Ze pakten de verbouwing serieus op en schakelden het bekende bureau Steeghs en De Jong in om de oorspronkelijke sfeer weer terug te halen met het comfort van nu. Daarin zijn zij bijzonder goed geslaagd. Het resultaat is een zeer licht huis waarin de ruimtes makkelijk in elkaar overlopen. De gehele woning is voorzien van gerookte en geborstelde white wash eikenvloeren. De twee slaapkamers op de bovenverdieping zijn verbouwd tot een royale loft met walkthrough kleding kast en een comfortabele badkamer. Het lievelingsplekje blijft echter de heerlijke, verwarmde veranda achter het huis waar je over de glooiende mostuin uitkijkt! Hattem is een schilderachtig Hanzestadje. Op korte afstand ligt het hippe Zwolle en met de uitvalswegen zoals de A28 en A50 is de bereikbaarheid optimaal.


KANTOOR NUNSPEET

DOORNSPIJK Badweg 5 b

Vraagprijs € 950.000,-- k.k. Op een prachtige boslocatie bevindt zich deze riante vrijstaande bungalow met inpandig zwembad (thans niet meer in gebruik) op een kavel van maar liefst 5.600 m2. Via een netjes onderhouden (eigen) zandweg komt u op een zeer verzorgd perceel welke geheel is omheind en bereikbaar is via een fraaie toegangspoort. De goed onderhouden bungalow is gebouwd in 1975 met duurzame, hoogwaardige en veel onderhoudsvriendelijke materialen. Rondom de woning ligt een goed verzorgde bostuin met diverse bijgebouwen, terrassen, borders en waterpartijen. Tevens is er een dubbele garage welke direct verbonden is met de woning. In de privacy volle tuin lopen de eekhoorns Bouwjaar: 1971-1980 over het hek en geeft een voortdurend concert van Woonoppervlakte: 366 m² vogelgeluiden een complete invulling aan het buitenleven. Perceel oppervlakte: 5600 m² Op deze plek kunt u zich prima in alle privacy terugtrekken Inhoud: 1461 m³ aan alle dagelijkse drukte en hectiek. Een perfecte locatie Totaal aantal kamers: 7 voor natuur-, sport- en fietsliefhebbers, want met directe Aantal slaapkamers: 4 toegang tot kilometerslange wandel-, fiets-, en ruiterpaden Bijzonderheden: en liggend aan zandverstuiving “De Haere” kunt u hier nog De woning dient ongestoord genieten van de natuur en stilte.

Riante bungalow op unieke locatie

gemoderniseerd te worden

37


KANTOOR NUNSPEET

ELBURG

Molenweg 13 Vraagprijs € 865.000,- k.k.

Sfeervolle woonboerderij

Bouwjaar: 1920 Woonoppervlakte: 244 m² Perceel oppervlakte: 1048 m² Inhoud: 895 m³ Totaal aantal kamers: 6 Aantal slaapkamers: 3 Bijzonderheden: Centraal gelegen nabij A28. U bent in 1 uur in de randstad.

38

Dit is wonen met stijl! Deze rietgedekte woonboerderij met Gooische allure, de perfecte uitvalsbasis voor uw gezin om te resideren in een rustige en veilige woonwijk nabij de binnenstad van Elburg. De afgelopen tijd is de woning zorgvuldig bij de tijd gebracht, waarbij authenticiteit gepaard gaat met klasse en allure. In samenspraak met de binnenhuisarchitect is er een warm gezinshuis gecreëerd waar ieder lid van het gezin een eigen plek heeft. Ook aan het comfort van de woning is gedacht. De houtenvloer is geïsoleerd, er is overal LED-verlichting toepast en voor optimale verwarming zijn er 2 palletkachels geplaatst. Het geheel is gesitueerd op een besloten perceel van 1.048 m2. Rondom het huis zijn verschillende zon- en schaduwterrassen gecreëerd. In de achtertuin is het in het vroege voorjaar als snel genieten van de zon dankzij de beschutte ligging. De carport is praktisch en het erf biedt parkeerruimte voor meerdere auto’s. Er is een voorbereiding voor een laadpunt t.b.v. een elektrische auto. Een ideale locatie om in rust en privacy met uw gezin te resideren nabij de voorzieningen en de gezellige binnenstad van Elburg.


KANTOOR NUNSPEET

VIERHOUTEN Elspeterweg 120

Vraagprijs € 735.000,- k.k. Halverwege Nunspeet en Vierhouten op een zeer royaal bosperceel van bijna 5.200 m2 mogen wij u een degelijke semi-bungalow met eenvoudige bijgebouwen aanbieden. De locatie grens direct aan eindeloze bosgebieden en het ruiterpad ligt naast de deur. De verkoopster woont hier sinds de bouw in 1975. Haar man was aannemer en heeft de woning met veel liefde en kwaliteit gebouwd. Na 46 jaar is modernisering echter wel weer nodig en daar is in de vraagprijs rekening mee gehouden. Het voordeel is hiermee wel dat de nieuwe eigenaar de woning naar eigen wensen en stijl kan inrichten en hopelijk ook tientallen jaren kan genieten van de mooie locatie. Een sterk punt is dat de Bouwjaar: 1975 woning op circa 5 minuten van de A28 en het station is Woonoppervlakte: 167 m² gelegen en daardoor goed bereikbaar is met de Randstad Overige inpandig: 34 m² op een uurtje afstand. Een perfecte locatie voor natuur-, Perceel oppervlakte: 5170 m² sporten fietsliefhebbers, want met directe toegang tot Inhoud: 706 m³ kilometerslange wandel-, fiets-, en ruiterpaden kunt u hier Totaal aantal kamers: 4 nog ongestoord genieten van de natuur. Aantal slaapkamers: 2 Benieuwd naar deze bijzondere locatie? Bijzonderheden: U bent van harte uitgenodigd om deze semi-bungalow te De natuur als uw achtertuin! komen bezichtigen.

Semi-bungalow op fraaie locatie

39


KANTOOR NUNSPEET

HARDERWIJK

Kerkplein 4 en 5, Str. v. Sevenhuysen 5 Vraagprijs € 700.000,-- tot € 995.000,-- v.o.n. Harderwijk kent een boeiende en rijke historie. Hanzestad, eerste stad op de Veluwe, een grote visserijvloot, een eigen universiteit en het Koloniaal Werfdepot van waaruit veel rekruten hun reis naar De Oost begonnen. Het zijn maar enkele feiten van deze boeiende plaats. De stad, uiteraard van oudsher bekend door het drukbezochte Dolfinarium, kent met name in de laatste jaren een spectaculaire ontwikkeling. De Boulevard en de gebiedsontwikkeling ‘Het Waterfront’ zijn daarvan treffende voorbeelden. Het is dan ook niet vreemd dat Harderwijk vandaag de dag een enorme aantrekkingskracht heeft. Het populaire Veluwemeer aan de ene kant, de uitgestrekte Veluwe aan Bouwjaar: 2020 de andere kant. Recreëren en wonen gaan hier naadloos Woonoppervlakte: 143-181 m² in elkaar over en dat alles op nog geen 50 minuten van Perceel oppervlakte: 98-103 m² bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht. In het historische Inhoud: 591-786 m³ centrum van Harderwijk treft u deze prachtig gelegen stadswoningen aan. De woningen maken onderdeel uit van Bijzonderheden: het uit 6 woningen bestaande nieuwbouwproject “Kerkplein In centrum van Harderwijk Carré”. Hiervian zijn er nog 3 beschikbaar: - Kerkplein 4 en Kerkplein 5 - Straat van Sevenhuysen 5

3 woningen in nieuwbouwproject ‘Kerkplein Carré’

40


KANTOOR NUNSPEET

NUNSPEET

Ds. Martiniuslaan 6 Bieden vanaf € 425.000,-- k.k.

Riant appartement in centrum van Nunspeet Bouwjaar: 1950 Woonoppervlakte: 186 m² Overige inpandig: 32 m² Inhoud: 686 m³ Totaal aantal kamers: 6 Aantal slaapkamers: 4 Bijzonderheden: Verkoop bij inschrijving op basis van gunning

Op een unieke locatie, in het hart van het centrum van Nunspeet, bieden wij u dit zeer riante appartement aan. Een soortgelijk aanbod doet zich zeer zelden voor. Vanuit het appartement heeft u een fantastisch uitzicht op het levendige en centrale plein van Nunspeet met haar vele gezellige terrassen en de wekelijkse markt. Wilt u zich liever terugtrekken van deze levendigheid, dan is het achtergelegen zonnige dakterras een prima uitkomst. Het woonoppervlak, het uitzicht, de winkels en terrassen binnen handbereik en de zichtlijnen van binnen en naar buiten zijn niet alleen prachtig, zij kenmerken dit unieke aanbod. U voelt zich hier vrij alsof u vrijstaand woont. U zit hier hoog genoeg om te genieten van het schitterende uitzicht en de vergezichten en tegelijkertijd zit u laag genoeg om het contact met de straat te behouden. Het appartement maakt deel uit van een modern en mooi vormgegeven kleinschalig complex en ligt op de bovenste verdieping. Er is een eigen opgang aan de zijkant van het complex en u treft hier een zeer royaal appartement met op de zolder de mogelijkheid tot uitbreiding van het aantal (slaap-)kamers. 41


AUTOMOTIVE

42


Nieuwe Porsche Taycan Cross Turismo

Elektrische lifestyle variant

Een elektrische Porsche waarmee je ook offroad kunt? De meeste mensen denken dan aan een volledig elektrische Macan of Cayenne, auto’s die nu (nog) niet op de markt zijn. Maar de eerste elektrische Porsche waarmee je ook de gebaande paden kunt verlaten is de Taycan Cross Turismo. Porsche Centrum Leusden levert het nieuwe model direct in vier verschillende uitvoeringen. Tekst en fotografie Porsche Centrum Leusden

g

43


AUTOMOTIVE

44


AUTOMOTIVE

Het is 2015. Porsche toont op de Autoshow in Frankfurt de Mission E, een honderd procent elektrische concept car. In de showroom van Porsche Centrum Leusden wordt nog geen vijf jaar later het doek van de productieversie getrokken. Hij heet Taycan. De nieuwe Porsche staat met zijn honderd procent elektrische aandrijving symbool voor de evolutie van de autowereld voor de komende jaren, terwijl hij van een sportwagenmerk komt dat sinds 1948 de allerbeste verbrandingsmotoren heeft gemaakt. De Taycan brengt typische Porsche-prestaties samen met connectiviteit en gebruiksgemak voor alledag. De vierzits sportwagen met nul emissie is hiermee een nieuw Porsche-icoon met 100 procent Porsche-DNA, constateren de aanwezigen. Porsche toont op de Autosalon van Genève in 2018 opnieuw een spraakmakende conceptstudie, de Mission E Cross Turismo. De reacties van pers en publiek zijn lovend en de boodschap voor Porsche is duidelijk: deze honderd procent elektrische auto moet er komen. En zo is geschied, want een kleine drie jaar later staan we bij de splinternieuwe Taycan Cross Turismo die voor de showroom van Porsche Centrum Leusden staat geparkeerd, nu nog voorzien van een Duits kenteken. De korte tijd tussen de onthulling van het concept en de lancering van het productiemodel was mogelijk door de komst van Virtual Reality-technologieën bij Porsche, waardoor de ingenieurs een groot aantal systemen en componenten hebben kunnen testen in een digitale omgeving. Virtuele prototypes van de Taycan Cross Turismo hebben op die manier al meer dan 20 miljoen probleemloze kilometers afgelegd. Met de komst van de eerste volledig elektrische sportwagens geeft Porsche een duidelijk statement af. Het merk ziet zichzelf als een pionier op het gebied van duurzame mobiliteit: tegen 2025 is elke tweede nieuwe auto van de fabrikant voorzien van elektrische aandrijving – volledig elektrisch of als plug-in hybride. Al in 2020 had een derde deel van het afgeleverde aantal auto’s in Europa een elektrische aandrijflijn. De toekomst is aan de elektromobiliteit. “Met de Taycan Cross Turismo zetten we weer een grote stap in deze richting,” zegt verkoopadviseur Kevin Melissen van Porsche Centrum Leusden. “De nieuwe Taycan Cross Turismo zal naar verwachting meer dan de helft van de nieuwe Taycan-verkopen voor zijn rekening nemen.”

Geen geheimen Uiteraard speelt de dealer voor centraal Nederland ook nu weer in op de nieuwste technieken van Porsche. Met geschoolde technici in de werkplaats – Leusden is de enige dealer in Nederland die aan de batterijtechniek mag werken - en een verkoopteam dat de klant kan meenemen in de elektrische wereld van Porsche. Zij kennen de Taycan van voor tot achter; de trainingen voor de nieuwe Taycan Cross Turismo hebben zij inmiddels al gehad zodat de nieuwe ‘lifestyle stationwagon’ variant geen geheimen meer kent, vertelt Lamers. De Cross Turismo die in Leusden voor de showroom staat is een eyecatcher, al helemaal in de opvallende kleur Mamba Green. Het is gelukkig geen klassieke stationwagon geworden, maar wel een avontuurlijker aangeklede variant met een licht verhoogd koetswerk en opvallende wielkastbeschermers. Kevin Melissen: “De Cross Turismo heeft onder meer een ‘gravel modus’ om buiten de gebaande paden beter uit de voeten te kunnen. Hij schreeuwt het bijna uit om dat ook daadwerkelijk te doen.” De afmetingen zijn identiek en tot aan de deurstijl heeft de Cross Turismo hetzelfde silhouet als de sedan, maar daarna loopt de daklijn verder rechtdoor naar de achterzijde. Bij de nieuwe Taycan Cross Turismo zit hét grote verschil ten opzichte van de sedan dus in de achterzijde. De Cross Turismo 45 biedt millimeter meer hoofdruimte voor de passagiers achterin. Tot de hoogte van de achterzittingen heeft deze versie maar zo’n 20 liter meer bagageruimte dan de 366 liter van de standaard Taycan, maar je kunt

‘Het merk ziet zichzelf als een pionier op het gebied van duurzame mobiliteit’ hier wel omhoog doorstapelen en dus is er meer ruimte voor vrijetijdsbagage. Bij een neergeklapte achterbank ontstaat er een compleet vlakke laadvloer waar je tot 1.200 liter hobbyspullen kwijt kunt. De kofferbak is via een grote achterklep bereikbaar. g 45


AUTOMOTIVE

46


AUTOMOTIVE

Fluisterstil De nieuwe versie is technisch nagenoeg identiek aan de reguliere Taycan en de prestaties van beide elektrische modellen ontlopen elkaar nauwelijks. Porsche Centrum Leusden levert de Porsche Taycan Cross Turismo straks in vier smaken: van de Taycan 4 Cross Turismo met 380 pk (overboost 476 pk) tot de allersterkste Taycan Cross Turismo Turbo S met 625 pk (761 pk in overboost) die vandaag dient als ‘ons’ fotomodel. Net als de Taycan heeft ook de Taycan Cross Turismo de elektrische aandrijving met een systeemvoltage van 800 Volt in plaats van 400 Volt waar de concurrentie mee werkt. Melissen: “Simpel gezegd: een hoger voltage betekent minder warme accu’s, motoren en elektronica, je kunt sneller laden en er kunnen dunnere kabels worden gebruikt zodat er minder ruimte nodig is en de auto minder zwaar is.” Porsche Centrum Leusden is al volledig toegerust op de (elektrische) toekomst. Rond de showroom aan de Zuiderinslag 8 in Leusden zijn twaalf laadpalen in gebruik genomen. De Performance Battery Plus met een totale capaciteit van 93,4 kWh behoort in alle gevallen tot de standaarduitrusting. “Het batterijpakket van de Taycan Cross Turismo is bij een 800V gelijkstroom-snellader in zo’n vijf minuten voldoende bij te laden voor honderd extra kilometers. Dat is vooral handig als je bijna op de plek van bestemming bent. De laadtijd van vijf naar tachtig procent bedraagt onder ideale omstandigheden bij een snellader 22,5 minuten. Even een plaspauze, een cappuccino bij ons aan de bar en je kunt alweer door,” zegt de verkoopadviseur. Op de openbare weg merk je qua rijden weinig verschil tussen de Porsche Taycan Cross Turismo Turbo S en de sedanversie. Dat betekent dezelfde ongelofelijke acceleratie – hij katapulteert in 2,9 seconden naar de 100 km/u - dezelfde besturing die grenst aan perfectie en dezelfde fantastische remmen. Op de snelweg kun je daarnaast genieten van het feit dat er - afgezien van wind- en bandengeruis - nauwelijks geluiden doordringen in het interieur. Het instrumentarium en de afwerking zijn van Porsche-kwaliteit: uiterst hoogwaardig en zakelijk modern. Precies dat wat een Porscherijder van z’n sportwagen verwacht. n

De Porsche Taycan Cross Turismo is een auto die je moet ervaren, vinden ze bij Porsche Centrum Leusden. U kunt daarvoor een afspraak maken met een van de verkoopadviseurs via 033 494 99 11. Met dank aan het beschikbaar stellen van de locatie ‘Klein Drakenstein’ te Lage Vuursche voor de fotografie. Klein Drakenstein staat te koop; zie pagina 120 in dit magazine.

47


Gijs Zwart Interieurbouw Wij vertalen uw wensen in ambachtelijk maatwerk

Offerte? Gijs Zwart Interieurbouw werkt met een klein team van vakmensen, in een eigen werkplaats, aan de mooiste op maat gemaakte producten. Wij maken graag een voorstel op maat voor u met daarin duidelijke afspraken, een 3D-ontwerp van onze architect en een overzicht van het budget.

Gijs Zwart Interieurbouw Gespecialiseerd in maatwerk

Blarinckhorsterweg 7

3881 PE Putten

T 0341 214 325

info@zwartinterieurbouw.nl

www.zwartinterieurbouw.nl


TO RE N L A A N 13 1 2 5 1 H E L A RE N 035 303 56 25 la r en@d ri e k l o m p . n l w w w. d ri e k l o m p . n l

Drieklomp Laren (NH)


KANTOOR LAREN (NH)

N A A R D E N | Bollelaan 22 Prijs op aanvraag Veel van wat het Gooi zo mooi en uniek maakt vindt u samengebracht op dit landgoed. Meer dan een eeuw geleden groeven mensen zand af en legden zanderijvaarten aan. Zo ontstond het weiland met het water waar u vanaf het terras van dit landgoed zo prachtig op uitkijkt. De Larense architect Jan Rebel heeft in 1928 in opdracht van de familie Dudok van Heel een landhuis in Engelse stijl gerealiseerd. Rond het huis legde de Naardense tuinen landschapsarchitect Tersteeg een prachtige parktuin met trappen, keermuren en een vijver aan. In de jaren daarna is er van de oorspronkelijke ontwerpen van huis en tuin het een en ander verloren gegaan. Echter, na 1996 hebben de huidige eigenaren het landhuis door de jaren heen weer met liefde hersteld en gaf tuinarchitect Wim Verzantvoort het park met zijn beukenlanen, zijn oude glorie terug om de parktuin vervolgens te verrijken met hagen, golvende rodondendronpartijen en met zorg geplaatste solitaire bomen. Bovendien werd de tuin onderhoudsvriendelijk gemaakt. Het resultaat is zo bijzonder dat het park als Bouwjaar: 1928 een van de zes tuinen staat ingeschreven in het Register Monumentale Villatuinen. Woonoppervlakte: 787 m² Perceel oppervlakte: 137.310 m² Bijna 14 hectare puur woongenot: met een landhuis met dertien kamers, een stal, een Inhoud: 3.369 m³ dressuurbak, een zwembad en een tennisbaan. In de prachtige parktuin met op de zon Totaal aantal kamers: 16 gelegen terrassen geniet u van het uitzicht op de weide, het water en het bos. Aantal slaapkamers: 9 Landgoed Zuiderhof is een NSW- gerangschikt landgoed. Wij informeren u graag over de Bijzonderheden: voordelen die dat met zich meebrengt. parktuin, zwembad en tennisbaan

Landgoed Zuiderhof

50


51KANTOOR LAREN (NH)

LOOSDRECHT

Nieuw-Loosdrechtsedijk 274 VERKOCHT

Fenomenaal aan de plassen

Lopend over de lange aanlegsteiger, langs de wuivende rietpluimen, geniet u met volle teugen van de vergezichten over het water van de Loosdrechtse plassen. De zon schittert in het water, een witte zwaan zwemt langzaam voorbij. Wat een fenomenale plek om tot rust te komen, het gelukzalige gevoel van een eeuwigdurende vakantie. Het ultieme genot van ruimte, rust en privacy, de essentiële ingrediënten die het buitenleven zo aantrekkelijk maken. Naar ons idee is dit VRIJSTAANDE LANDHUIS met AANLEGSTEIGER gelegen op één van de mooiste locaties aan de plassen. Het onder architectuur (Houben & van Mierlo) gebouwde en ingerichte huis is gesitueerd op een Bouwjaar: 2009 prachtig perceel van 3.500 m2 eigen grond en water. Woonoppervlakte: 288 m² Het is met zorg gebouwd, enkel gebruikmakend van luxe Perceel oppervlakte: 3.500 m² en hoogwaardige materialen waarbij de combinatie van Inhoud: 1.191 m³ het ontwerp, de detaillering en afwerking heeft geleid tot Totaal aantal kamers: 6 een verbluffend resultaat, werkelijk fenomenaal. De ligging Aantal slaapkamers: 4 aan de Loosdrechtse plassen is bij uitstek geschikt voor de liefhebber van watersport en het goede leven. Heerlijk Bijzonderheden: zwemmen, zeilen en varen met de boot of sloep de plassen ruimte, rust en privacy op. 53


KANTOOR LAREN (NH)

B L A R I C U M | Dokter Catzlaan 28 Vraagprijs € 2.650.000,- k.k.

Charmante rietgedekte villa

In het rustige doodlopende stuk van de lommerijke Dokter Catzlaan, op loopafstand van de Blaricummerheide ligt deze charmante rietgedekte VRIJSTAANDE VILLA met vrijstaande GARAGE en TUINHUIS. De villa is gelegen op een schitterend perceel van ruim 1.500 m2. De locatie wordt gezien als één van de mooiste van Blaricum. De villa is in 2011 onder architectuur gebouwd, goed onderhouden en biedt door zijn indeling goede mogelijkheden voor werken/kantoor aan huis. De grote raampartijen maken het huis licht en geven overal zicht op de prachtige, zonnige tuin. Een riant woonoppervlak van 441 m2, met maar liefst 5 slaapkamers, 3 badkamers en een ruim souterrain. In het souterrain zijn twee prachtige werkkamers aanwezig, waarvan één uitgerust met openslaande deuren en een eigen terras. Dankzij de derde badkamer met heerlijke sauna kunt u de gehele ruimte ook gebruiken als gastenverblijf.

Bouwjaar: 2011 Woonoppervlakte: 441 m² Perceel oppervlakte: 1.500 m² Inhoud: 1.781 m³ Totaal aantal kamers: 11 Aantal slaapkamers: 8

De villa is omgeven door een fraai aangelegde tuin, diverse terrassen en beschikt over voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. De diverse terrassen bieden zitgelegenheid om op iedere moment van de dag te kunnen genieten. Voorts bevindt zich in de tuin nog een heerlijk tuinhuis met eigen terras en buitenkeuken. Het terrein is volledig omsloten door een hek met veel groen en elektrische toegangspoort. Een locatie waar al het goede waar Blaricum om bekend staat bij elkaar komt. Het gezellige dorp met de bekende restaurants en Bijzonderheden: cafés, de scholen, de winkeltjes en de sportverenigingen bevinden zich op loop-/ sauna, garage en tuinhuis fietsafstand.

54


55


AVEK BOXSPRING NOFLIK. WELDADIG GENIETEN VAN LUXE ÉN COMFORT OP MAAT.

Noflik is een Fries woord en betekent aangenaam, prettig. En dat is precies wat een Noflik boxspring wil zijn. Noflik boxsprings kenmerken zich niet alleen door een fraaie vormgeving, maar zijn bovenal uitermate comfortabel. De comfortlagen (boxspring, matras en topmatras) zijn samengesteld uit geselecteerde kwaliteitsmaterialen. Omdat ieder mens uniek is, bieden wij comfort op maat. Zo kunt u kiezen uit maar liefst drie hardheden, diverse comfortcombinaties, bedlengtes tot 240 cm en zelfs op maat

Pockets La ren i s de Avek s p ecia list voor ‘ t G ooi en omgevi ng

gemaakte achterwanden. Helemaal afgestemd op uw wensen.

TO RENL AA N 1 2 - 1 2 5 1 H J LA R E N - T E L . 035 - 6 2 2 8 63 3 - P OC K E TS L AR E N .N L


KANTOOR LAREN (NH)

WEESP

Kreugerlaan 2 Vraagprijs € 2.375.000,-- k.k. Midden in het natuurgebied op een kwartiertje rijden van het Amsterdamse centrum, dé toplocatie voor spectaculair wonen op de Barns. Wie dit huis voor het eerst binnenstapt en kennismaakt met de zee aan ruimte achter de gevels en onder de majestueuze houten kap, krijgt de verrassing van zijn leven. Elke ruimte is op zijn eigen manier indrukwekkend. Op een aantal wezenlijke en authentieke elementen van een 250 jaar oude boerderij is een volledig nieuw woon-werkhuis onder architectuur gerealiseerd. Duurzaamheid heeft een grote rol gespeeld; driedubbel glas, optimale isolatie en verwarming en koeling middels aardwarmte hebben geleid tot het predicaat energielabel A. Bouwjaar: 1784 Naast een perfecte en unieke woonfunctie biedt het object Woonoppervlakte: 515 m² ook werkruimten voor bijvoorbeeld een kunstenaar, een Perceel oppervlakte: 5.715 m² denker, een muzikant en ontmoetingen. Het complex is Inhoud: 2.216 m³ opgebouwd uit een aantal functionele zones die enerzijds Totaal aantal kamers: 7 in open verbinding met elkaar staan en anderzijds middels Aantal slaapkamers: 5 grote deuren gesepareerd kunnen worden. Dit ActivityBijzonderheden: Based concept is voor woningbouw uniek. De Barns is in woonconcept, architectuur zijn woonconcept, architectuur en duurzaamheid zijn tijd en duurzaamheid vooruit en meer dan klaar voor de toekomst.

Spectaculair wonen op de Barns

57


KANTOOR LAREN (NH)

O U D A D E | Boekhorsterweg 12 Vraagprijs € 2.300.000,-- k.k.

Parel in het groen voor paarden- en watersportliefhebbers

Bouwjaar: 1650 Woonoppervlakte: 538 m² Perceel oppervlakte: 14.181 m² Inhoud: 1.983 m³ Totaal aantal kamers: 13 Aantal slaapkamers: 8

Te midden van het Hollandse landschap met landerijen, water en molens, staat deze royale WOONBOERDERIJ met DUBBELE GARAGE, PAARDENBAK, STALLEN, WEILAND, PADDOCKS en BOTENHUIS (met open vaarverbinding). Gelegen op een schitterend perceel van totaal ruim 1,4 hectare eigen grond. De oorsprong van deze goed onderhouden woonboerderij van formaat gaat terug naar de 17e eeuw. De boerderij is in de 70-er jaren geheel opnieuw opgebouwd en 10 jaar terug weer helemaal gemoderniseerd. Door de aangepaste indeling van het voor-/en achterhuis is de unieke mogelijkheid van dubbele bewoning ontstaan. Aan de voorzijde van de woonboerderij staan vier prachtige leilindes en liggen meerdere terrassen waar je heerlijk kan zitten in de tuin. Het geheel is doordacht en met zorg aangelegd. Aan de overzijde van de weg ligt een dubbele paddock en een weiland van ca 1 ha groot.

Het is hier optimaal genieten van de rust en de ruimte op deze prachtige en veelzijdige locatie, midden tussen de landerijen. Ideaal voor de paardenliefhebber en voor diegene die van watersport houden; de Kagerplassen, het Braassemermeer en Wijde Aa, zijn vanuit hier te bereiken. Oud Ade ligt in de Vrouw Vennepolder en de Akerslootpolder. Voor het droogmaken van beide polders zijn molens gebruikt, die nu nog intact zijn. Dichtbij de historische binnenstad van Leiden en de uitvalswegen naar de A4 richting Den Haag, Bijzonderheden: Schiphol, Amsterdam en Utrecht. unieke mogelijkheid dubbele bewoning

58


59Interview

3x van drukte naar rust De trend zet door. Steeds meer huizenkopers trekken weg uit de Randstad en zoeken een leefomgeving dichter bij de natuur. Vooral de ruimere woning met thuiskantoor, een tuin en ruimte voor ontspanning zijn in trek sinds we allemaal meer thuis zijn. Ook in dit nummer weer drie portretten van mensen die gekozen hebben voor rust, ruimte en meer groen. Tekst Stephanie Pander Fotografie Gerald van Drie

g

61


INTERVIEW

62


INTERVIEW

Van drukte naar rust

Nicole & George Vier jaar geleden vertrok Nicole uit de stad naar landelijk Brummen. Toen zij haar nieuwe liefde George tegenkwam, vonden ze samen deze droomplek in Klarenbeek. Het buitenleven bevalt zó goed, dat ze samen nog dieper het groen in duiken. Daarom staat hun statige landhuis aan de Woudweg te koop. Een dubbel gevoel want ze hebben er de afgelopen twee jaar hart en ziel ingestopt. Nicole: “Ik had vier jaar geleden een enorme behoefte aan rust, ruimte en privacy. Bovendien, ik ben een echt paardenmeisje, opgegroeid in Twente. Ik wilde gewoon weer met mijn voeten in de klei staan.” George: “Toen ik Nicole ontmoette, woonde ik aan de rand van Rotterdam. Maar ik ben geboren in Indonesië en voel mij heel erg verbonden met de natuur. Ik word er gelukkig van als ik bos en water in de buurt heb. Het was dus niet moeilijk voor mij om samen met Nicole voor het buitenleven te kiezen. Als we wel een keer zin in het stadsgevoel hebben, liggen Zutphen en Deventer om de hoek. Allebei levendige steden met een groot kunst- en cultuuraanbod.” Nicole: “Onze liefde kende een vliegende start. We zijn allebei heel dynamisch. Samen dit huis kopen voelde als een groot avontuur. Ik weet nog goed, we reden er ’s avonds langs en zagen het bord ‘Te Koop’ in de tuin staan. Toen zijn we de tuin ingeslopen om naar binnen te gluren. Ja, we zijn zelfs ’s morgens in alle vroegte teruggegaan om te kijken hoe druk de weg is, die langs het huis loopt. We hoorden alleen maar vogels fluiten.” George: “Villa het Woud kent een lange historie en dat voel je als je binnenstapt. Vroeger woonde hier een grote familie.

Nadat we het huis hadden gekocht en helemaal opgeknapt, werden we gebeld door de laatste telg van de familie. Of hij langs mocht komen om ons de verhalen van het huis te vertellen en zijn 90e verjaardag met ons te vieren? Graag! Dus die oude man kwam langs met een doos gebakjes en allemaal oude boekjes en foto’s over dit gebied waar ooit het oudste oerbos van Nederland was. Dat was echt heel bijzonder. Het grootste compliment was misschien nog wel dat hij vond dat wij het huis prachtig hadden opgeknapt.”

‘Vrienden die komen logeren wachten we altijd op met bubbels op het bordes’ Nicole: “De hoge plafonds, de prachtige raampartijen en de 100 jaar oude lindeboom in de tuin: wij zijn verliefd geworden op de statigheid en stijl van dit huis. Er moest veel aan gebeuren maar dat gaf ook de mogelijkheid om het helemaal naar onze hand te zetten. We hebben werkelijk alles in het huis aangepakt: elektra aangelegd, keuken en sanitair geplaatst tot het openbreken van de bovenverdieping waardoor de ruimte voelt als een enorme loft. De essentie van dit huis is voor mij de verbinding, alle kamers staan met elkaar in een open verbinding. Ondanks dat het huis 325 m2 beslaat en een inhoud heeft van 1250 m3 is, voelt het toch intiem. Er zijn zowel binnen als buiten in de tuin vele plekken om neer te ploffen met een boek of een laptop en daar hou ik van. Wij wonen er met zijn tweeën maar ik kan mij voorstellen dat je er ook een heerlijk gezinshuis van kunt maken. ” George: “Het is een monumentaal pand in een boerenlandschap wat toch heel hip en urban aanvoelt. Als onze vrienden of familie uit de Randstad komen logeren is het helemaal city meets country hier. We wachten ze altijd op met bubbels op het bordes!” g 63


INTERVIEW

64


INTERVIEW

Van drukte naar rust

Patricia & Mick Ze waren al een tijdje aan het rondkijken in de omgeving maar vorig jaar ging de kogel door de kerk: weg uit de Randstad en naar een nieuwe plek in Garderen. Alhoewel, echt nieuw is Garderen niet voor het gezin. Patricia: “Ik heb mooie jeugdherinneringen aan dit gebied en ik ga er al jaren met vakantie. Nu we er wonen, voelt iedere dag als vakantie.” “Voor ons stond vast dat als we ooit de stad uit zouden gaan, dat het dan richting Garderen zou zijn. We hebben best wel even gezocht en vielen allebei als een blok voor dit huis. Vooral voor de grote tuin die direct aan het bos grenst. Dat is zo ongelofelijk voor wie de stad gewend is. Aan het huis zelf hoefde niet veel te gebeuren want het was in hele goede staat. We hebben wel alles geschilderd en opgefrist.” “De belangrijkste reden om deze kant op te verhuizen is de behoefte aan rust en meer ruimte. We voelden dat al langer maar de ontwikkelingen van het afgelopen jaar hebben alles versneld. We leven nu dichter bij de natuur. Ik stap op de fiets en ben zo in de bossen. Of ik ga even de tuin in om mijn hoofd leeg te maken. De kinderen moesten aan het idee wennen. Zij studeren allebei in Amsterdam en zijn hier dus maar een gedeelte van de tijd. Inmiddels vinden ze het heerlijk om vanuit de drukte van Amsterdam hier op de bank neer te ploffen. Wat dat betreft hebben ze het beste van twee werelden.” “Ik ken de omgeving van Garderen heel goed want ben hier in mijn jeugd veel geweest en we gaan er al jaren op vakantie. Er wonen is wel anders maar tot nu zijn er geen onaangename verrassingen. Ok, je kunt niet op iedere hoek van de straat een cappuccino krijgen maar daar komen andere dingen voor in de plaats. Het is hier gemoedelijker, de mensen hebben

minder haast. Als het mij niet lukt op tijd bij de bakker te zijn, dan bel ik hem en legt hij een brood voor mij opzij. Het leven is menselijker zou je kunnen zeggen.” “Tegelijkertijd wonen we relatief dicht bij de Randstad. Als wij naar vrienden of familie gaan, is dat een uur en nog wat rijden. Het is niet dat we uren onderweg zijn. Onze vrienden reageerden enthousiast toen zij hoorden dat we deze kant op gingen verhuizen. Nu met de corona-restricties was het lastig maar ik verwacht dat we komende tijd veel bezoek krijgen. En weet je, het voelt heel lekker om vanuit Amsterdam weer deze kant op te rijden. Je voelt de rust groeien met iedere kilometer.”

‘Het is hier gemoedelijker, de mensen hebben minder haast’ “Mensen die overwegen deze kant op te komen om te wonen of gewoon voor vakantie raad ik aan de fiets te pakken om de omgeving te verkennen. Het is hier zo mooi! Of ga wandelen bij de zandverstuivingen bij Kootwijk, even wat drinken op het terras van Landgoed Staverden of bij Het Rode Koper in Ermelo. Dat zijn heerlijke plekken. Het Speulderbos is sprookjesachtig mooi.’ “In het weekend is het er druk maar doordeweeks is Boshuis Drie leuk voor de lunch. Daarachter ligt het Solsche Gat, een leemkuil waar vroeger een klooster zou hebben gestaan. De legende gaat dat het klooster verzwolgen is door de aarde en dat je er om middernacht de klokken nog hoort luiden en de geesten hoort huilen. Als kind liepen we hier langs met avondspeurtochten. Superspannend natuurlijk! Later heb ik die verhalen doorgegeven aan mijn eigen kinderen.” g

Patricia & Mick en de hun kinderen Jori (21) en Carlien (19)

65


INTERVIEW

66


INTERVIEW

Van drukte naar rust

Jurjen & Monique Ze hebben drie jaar gezocht, meer dan 50 huizen bekeken en vorige zomer was het raak. Jurjen en Monique vonden hun droomhuis op de Utrechtse Heuvelrug bij Doorn. Monique: “Laatst zat ik in een online vergadering en toen vroeg iemand ‘wie heeft die vogelgeluiden op de achtergrond aanstaan? Het is echt heel luid!’. Dat was ik dus.” Jurjen: “We zijn hier eind januari vanuit de binnenstad van Den Haag naartoe verhuisd. Op ons verlanglijstje stonden een bosrijke omgeving én een plek niet te ver van Amsterdam. Het thuiswerken tijdens de lockdown was een eye opener. Dat inzicht heeft onze zoekcirkel vergroot en zo hebben we dit huis gevonden.” Monique: “We zijn geïnspireerd door vrienden die al buiten woonden op een groot perceel en waar ik tijdens de lockdown mijn paard mocht stallen. Daardoor hebben we kunnen proeven aan het buitenleven en hoe het is om paarden aan huis te houden. Een paard is net een kind van 6. Je bent de hele dag aan het verzorgen. Dat bleek goed bij mij te passen. Sinds we hier wonen hebben we twee paarden, Indy en Verona.” Jurjen: “De combi van een modern huis met veel glas en toch midden in het groen, bleek schaars. We hebben nog gedacht aan zelf bouwen maar zagen daar een beetje tegenop. Toen we naar dit huis gingen kijken was het zomer. Alles was begroeid. Echt waanzinnig mooi! Het was ook het eerste huis dat we zagen met echt veel grond erbij. Bijna 4 hectare is een heel andere beleving dan een grote achtertuin.” Monique: “Ik ben opgegroeid in Nieuw-Zeeland. Een jeugd op blote voeten in het gras. Sinds we hier wonen ben ik bewust met het land en het bos bezig. Ik zie het als een

verdieping van mijn werk. Ik ben investment manager in duurzame bedrijven. Dat kan bijvoorbeeld een bedrijf zijn dat bezig is met de ontwikkeling van een product dat boeren helpt minder pesticiden te gebruiken. Door hier te wonen ervaar ik om me heen wat dat soort ontwikkelingen betekenen voor de natuur. De kennis komt niet alleen meer van een Excel-sheet. Ik zit letterlijk met mijn handen in de aarde. Dat kost veel tijd maar voorheen was ik soms wel 4 uur op een dag aan het reizen voor werk. Nu doe ik alles vanuit huis. Daardoor ontstaat er rust en tijd.”

‘Mijn dag begint tegenwoordig met een boswandeling met de hond’ Jurjen: “Monique is in the lead als het gaat om het land. Als liefhebber van architectuur houd ik mij vooral bezig met de binnenkant van het huis. Ik kwam vroeger wel in de bossen maar zou mezelf eerder een stadsmens noemen. Ik sta nog met één teen in Den Haag waar ik een bedrijf heb. Maar mijn dag begint tegenwoordig met een boswandeling met de hond. Een heel goed begin van de dag, lijkt me. Ik zeg dit dan ook met een grote grijns op mijn gezicht. We houden het hier nog wel even vol.” Monique: “Pas nadat we het huis hadden gekocht, gingen we eens in het centrum van Doorn kijken. We hadden geen idee dat het zo’n charmant dorp was! De omgeving van de Utrechtse Heuvelrug is cultuurhistorisch heel interessant. We lezen veel over hoe het land ontstaan is, zoeken oude lanen op of wandelen een Romeins pad.” Jurjen: “We voelen de verbinding met de natuur en het land om ons heen. Het perceel komt met de verantwoordelijkheid om het te beheren. Noem het een gevoel van rentmeesterschap.” n

Jurjen (46) en Monique (38), hond Noor en paard Indy 67


KANTOOR LAREN (NH)

H U I Z E N | Vissersstraat 90 Vraagprijs € 2.300.000,-- k.k.

Monumentaal, in perfecte harmonie met luxe en comfort

In het hart van het oude dorp staat deze monumentale rietgedekte WOONBOERDERIJ met GARAGE / BIJGEBOUW en voormalige HOOIBERG. De oorsprong van deze nostalgische Saksische boerderij gaat terug naar 1865. Deze bekende en unieke boerderij, de voormalige “Beerendshoeve”, is nu te koop gekomen. Mooi gelegen in de rustige oude vissersbuurt en dit midden in het Gooi, ook wel de ‘Garden of Amsterdam’ genoemd. De voormalige taveerne is een rijksmonument en is volledig gerenoveerd en verbouwd tot een royale woonboerderij.

Aantrekkelijk wonen is het hier zeer zeker. De ligging is dan ook uitermate gunstig, op loopafstand van de winkels, scholen en nabij alle voorzieningen zoals hockey, voetbal, outdoor skibaan, zwembaden, jachthavens en uiteraard de prachtige natuur. Dwaal over de hei, door de bossen of vaar met de boot over de randmeren. Dit op slechts 35 kilometer van hartje Amsterdam, op 45 kilometer van Schiphol. En daarnaast de snelbusverbinding naar Amsterdam of neem de trein Bouwjaar: 1865 vanaf station Naarden-Bussum (met uitstekende P&R). Woonoppervlakte: 325 m² Perceel oppervlakte: 1.210 m² Inhoud: 1.313 m³ Totaal aantal kamers: 7 Aantal slaapkamers: 3 Bijzonderheden: monumentale woonboederij

68


69


KANTOOR LAREN (NH)

HUIZEN

Paviljoenweg 18 VERKOCHT

Villa Oosterheem

Hoe mooi kan het zijn: prachtig gesitueerd op deze lommerrijke en rustige plek, direct grenzend aan het Goois Natuurreservaat, vindt u deze royale VRIJSTAANDE VILLA in optima forma. De gewilde locatie ‘op het Huizerhoogt’ is met recht bijzonder, nagenoeg het hoogste punt van het Gooi en gelegen op de grens van het pittoreske oude dorp van Blaricum.

Het is goed toeven in deze comfortabele villa met de natuur direct in de achtertuin. Er is volop ruimte voor het gehele gezin om te wonen, te werken, te leren en vooral te genieten. De ruime en gezellige woonkamer met open Bouwjaar: 2006 haard, de complete woonkeuken met bijkeuken, de Woonoppervlakte: 356 m² werkkamer alsook het multifunctionele souterrain; ideaal Perceel oppervlakte: 1.308 m² als speelkamer, bioscoop of sportruimte. Dit in combinatie Inhoud: 1.282 m³ met de ruimte boven, met onder meer vijf slaapkamers, Totaal aantal kamers: 10 een kleedkamer en twee badkamers maken dit tot een Aantal slaapkamers: 5 ideaal huis. Ook buiten is het genieten, kijkend naar de bomenrand van het natuurgebied vanuit de fraai aanBijzonderheden: gelegde tuin met zuidwest ligging. Een variëteit van bomen, de gewilde locatie struiken en planten die vloeiend overgaat in het bos. 70


KANTOOR LAREN (NH)

LAREN

Tafelbergweg 15 VERKOCHT

Charmante rietgedekte villa

Bouwjaar: 2008 Woonoppervlakte: 271 m² Perceel oppervlakte: 1.108 m² Inhoud: 1.070 m³ Totaal aantal kamers: 8 Aantal slaapkamers: 3

Deze charmante, vrijstaande rietgedekte villa is gelegen tegenover één van de zeldzame Laarder Eng-gronden, de beroemde akkertjes op de schilderijen van Larense kunstschilders als Anton Mauve, Hein Kever en Co Breman. Op loopafstand bevindt zich het levendige centrum van Laren, het Singer Laren museum, diverse lagere scholen en de natuurgebieden. De villa is omgeven door een fraai aangelegde tuin op het zuiden met een zwembad en voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. De villa is in 2008 onder architectuur gebouwd en bijzonder smaakvol ingericht, met vele vaste kasten, prachtige vloeren en handgemaakte trappen. Kortom: een zeer doordacht gebouwde en goed onderhouden villa op een toplocatie met fantastisch uitzicht op de akker. Een plek waar enerzijds rust, ruimte en vrijheid heersen en anderzijds de gezellige reuring van het dorp kan worden opgezocht. Een heerlijke plek om te wonen, te werken en/of op te groeien.

Bijzonderheden: toplocatie, goed onderhouden

71


KANTOOR LAREN (NH)

NOORDWIJKERHOUT Leeweg 21

Retributie € 39.000,-- / jaar

Bouw uw eigen landhuis op Landgoed ‘Oud Leeuwenhorst’ Bouwgrond Perceel oppervlakte: 16.792 m²

Landgoed Oud Leeuwenhorst biedt de unieke mogelijkheid om uw droom te realiseren; een prachtig landhuis met twee dienstwoningen, fraai gesitueerd tussen het groen van de landerijen, op een prachtig landgoedkavel van ruim 16.700 m2. De beschreven historie van deze unieke gronden gaat zeker terug naar de 12e eeuw, waar in 1261 op deze prachtige locatie de Cisterciënzer vrouwenabdij werd gesticht, ook wel genoemd klooster Ter Lee. In de 17e en 18e eeuw heeft op Oud Leeuwenhorst de buitenplaats van de Ridderschap van Holland gestaan en de tuin, die Gaspar Fagel tussen 1676 en 1688 liet aanleggen, kreeg vermaardheid vanwege zijn collectie van exotische planten.

De kavel wordt uitgegeven op basis van een ‘recht van opstal’, de jaarlijkse vergoeding voor dit recht bedraagt Bijzonderheden: € 39.000,- per jaar. Dit bedrag zal jaarlijks worden landelijk gelegen geïndexeerd conform het CPI, vastgesteld door het CBS. en vrij uitzicht De duur van het opstalrecht bedraagt 30 jaar. De aangegeven vraagprijs is indicatief, er hoeft dus geen koopsom te worden voldaan, tevens dient te worden opgemerkt dat de retributie niet afkoopbaar is.

72


KANTOOR LAREN (NH)

VINKEVEEN

Achterbos 46 - 48 Vraagprijs € 1.495.000,-- k.k.

Karakteristiek voor wonen, werken en bovenal genieten Bouwjaar: 1906 Woonoppervlakte: 252 m² Perceel oppervlakte: 1.500 m² Inhoud: 777 m³ Totaal aantal kamers: 8 Aantal slaapkamers: 4 Bijzonderheden: bijgebouw, eigen insteekhaven

Het steelt ons hart; het water, de markante bomen aan de voorzijde, de loopbrug over de smalle vaart die leidt naar deze fraai gelegen rietgedekte WOONBOERDERIJ met BIJGEBOUW, PRAKTIJK en AANLEGSTEIGER op een perceel van 1.500 m2. Dit prachtige object is in optima forma en heeft nagenoeg alles te bieden wat het wonen, werken en genieten op deze plek zo bijzonder en aantrekkelijk maakt. De oorsprong van deze karakteristieke boerderij gaat terug naar omstreeks 1880. De huidige eigenaar heeft met zorg en behoud van originele details de renovatie uitgevoerd. Het gehele huis is gemoderniseerd, enkel met gebruik van hoogwaardige materialen waarbij niets aan het toeval is overgelaten. U kunt vanaf uw aanlegsteiger varen naar de plassen en genieten van het water of u zet koers richting de Vecht, Amsterdam of Loosdrecht. Er is een eigen insteekhaven met zwemtrap, een heerlijke, zonnige tuin met meerdere terrassen, een riant bijgebouw met veranda en aan de tuinzijde parkeergelegenheid voor twee auto’s.

73


Welkom bij Europa Parket De aanschaf van een houten vloer of parketvloer is een investering die u doet voor járenlang woon- en leefplezier. De vele mogelijkheden en soms ook onmogelijkheden vragen om een goed en eerlijk advies. Hiervoor bent u bij Europa Parket aan het juiste adres. Voor de beleving van de vloeren nodigen wij u uit in onze 600m² grote showroom!

• Grote showroom • Eigen fabriek • Hoge klantwaardering • Eigen team van ervaren parketteurs • Breed assortiment houten vloeren, pvc- en laminaatvloeren

• Vloer- en traprenovaties Harselaarseweg 49-51 3771 MA Barneveld (0342) 491919 info@europaparket.nl Welkom bij Europa Parket www.europaparket.nl De aanschaf van een houten vloer of parketvloer is een investering die u doet voor járenlang woon- en leefplezier. De vele mogelijkheden en soms ook onmogelijkheden vragen om een goed en eerlijk advies. Hiervoor bent u bij Europa Parket aan het juiste adres. Voor de beleving van de vloeren nodigen wij u uit in onze 600m² grote showroom!

• Grote showroom • Eigen fabriek • Hoge klantwaardering • Eigen team van ervaren parketteurs • Breed assortiment houten vloeren,

klantwaardering van 9,5 • op www.qasa.nl pvc- en laminaatvloeren Vloer- en traprenovaties

Harselaarseweg 49-51 3771 MA Barneveld (0342) 491919 info@europaparket.nl www.europaparket.nl

klantwaardering van 9,5 op www.qasa.nl


KANTOOR LAREN (NH)

MIJDRECHT Bozenhoven 49

Vraagprijs € 1.475.000,-- k.k.

Huize Aigrette

Op een mooie locatie, in de gezellige dorpskern, staat deze royale vrijstaande villa met riante garage/bijgebouw en tuinhuis gelegen op een royaal perceel van ruim 1.985 m2 direct aan het water van de Ringvaart. Een ideale plek om vrij te wonen, te werken en te genieten. Het bijgebouw met ruim 113 m2 aan oppervlak is uitermate geschikt voor een kantoor of praktijk aan huis.

Vanuit de achtertuin vaar je zo naar de Vinkeveense- of Westeinderplassen. Het gemeentelijk monument straalt allure uit met de fraaie topgevels, het ambachtelijke metselwerk, hoge plafonds en glas-in-loodramen. Bouwjaar: 1905 De combinatie van de ligging, uitstraling, de goede staat Woonoppervlakte: 302 m² van onderhoud en het royale woonoppervlak met vijf Perceel oppervlakte: 1.985 m² slaapkamers, woonkeuken, kantoor, tuinhuis, riante garage/ Inhoud: 1.262 m³ bijgebouw en veel privacy maken het tot een ideaal huis. Totaal aantal kamers: 9 Aantal slaapkamers: 5

Mijdrecht is zeer centraal gelegen, op maar 20 autominuten van Amsterdam, Utrecht, Schiphol en Hilversum. Het heeft Bijzonderheden: een grote diversiteit aan winkels, restaurants, scholen en monumentale villa sportcentra. 75


KANTOOR LAREN (NH)

V R E E L A N D | Breedstraat 8 Vraagprijs € 1.365.000,-- k.k.

Uniek en Royaal

In een mooie straat, vlakbij de karakteristieke ophaalbrug van het pittoreske oude Vechtdorp Vreeland ligt deze uiterst royale halfvrijstaande villa met zelfstandig appartement, riante zijtuin met terras en achtertuin met privacy. Dit unieke, voormalige koetshuis uit 1871, biedt ruim 443 m2 aan gebruiksoppervlak en is op dit moment nog ingericht als Pannenkoeken restaurant met bovenwoning en separaat appartement. Het biedt legio mogelijkheden om er een royaal woonhuis van te maken.

De entree voor het appartement vindt u aan de achterzijde van het pand via een gemeenschappelijke hal van het restaurant. Het appartement is 64,9 m2 groot. Voorzien van een keuken, zitkamer met gashaard. Daarnaast is deze verdieping voorzien van een toilet en separate douche. Op de tweede verdieping van het appartement zijn drie slaapkamers. Er is een tuin aan de zijkant van het huis gelegen met een groot terras en achter de villa is Bouwjaar: 1871 een besloten tuin met houten schuur. Woonoppervlakte: 443 m² Perceel oppervlakte: 433 m² De ligging van het landelijke, monumentale Vreeland is uitermate gunstig. Het dorp is omgeven Inhoud: 1.350 m³ door de weilanden en toch zo dichtbij Amsterdam, Utrecht en Hilversum gelegen (20 minuten). Totaal aantal kamers: 15 De historische dorpskern met de prachtige Vecht, diverse winkels, supermarkt, basisschool en Aantal slaapkamers: 7 op fietsafstand gelegen van sportfaciliteiten zoals hockey, voetbal, golf en tennis. De directe omgeving heeft zoveel te beiden, prachtige dorpen, veel groen en water. En het is heerlijk Bijzonderheden: varen over de Vecht naar Amsterdam, Breukelen of Utrecht of geniet van de Loosdrechtse of dubbele bewoning mogelijk Kortenhoefse plassen.

76


77


The hottest thing in outdoor cooking.

BIGGREENEGG.NL


KANTOOR LAREN (NH)

LOENEN AAN DE VECHT Ludgerushof 2 VERKOCHT

Karakteristiek herenhuis

Dit karakteristieke vrijstaande herenhuis met garage, is in optimale staat en gelegen aan een uniek en charmant hofje gesitueerd tussen de landerijen rondom het pittoreske Loenen aan de Vecht.

Het strak ogende, onder architectuur gebouwde huis brengt nagenoeg al uw woonwensen tezamen in een prachtige, zeer aangename sfeer en omgeving. Moderne bouw met uitstraling, luxe en karakter, veel leefruimte, vijf slaapkamers, twee badkamers, een speel-/werkkamer, een garage en omgeven door een prachtige tuin. Op de plek van de voormalige kerk, naast de oude pastorie uit 1727 is Bouwjaar: 2000 dit autoluwe hofje gerealiseerd waarbij de monumentale Woonoppervlakte: 258 m² boomgaard behouden is gebleven. Tezamen vormen de zes Perceel oppervlakte: 540 m² herenhuizen, omgeven door een fraaie stenen tuinmuur, Inhoud: 1.000 m³ een idyllische plek met veel privacy. De hoge bomen, Totaal aantal kamers: 8 weilanden en boerderijen, geven het geheel een landelijk Aantal slaapkamers: 5 karakter. Het huis bevindt zich in de nabijheid van de gezellige oude dorpskern met diverse restaurants, cafés en Bijzonderheden: winkels. Loenen aan de Vecht is zeer gunstig gelegen ten uitstraling, luxe en karakter opzichte van Hilversum, Utrecht en Amsterdam. 79


Drieklomp

& partners

bulthaup keukenarchitectuur Zeist Het Rond 5c, 3701 HS Zeist, T 030 697 77 00, www.bulthaup.nl, www.bulthaup-zeist.nl

Waardering voor tijd De toenemende automatisering en digitalisering neemt ons veel werk uit handen, maar wat doen we met onze extra verkregen tijd? Die tijd maakt het ons mogelijk om ons op de essentie te richten: de waardering voor de dingen die ertoe doen, de waardevolle momenten in ons leven. Hierin speelt de keuken als centrum van communicatie en onthaasting een belangrijke rol. Het team van bulthaup keukenarchitectuur Zeist gelooft dat een plek waar alles met zorg op elkaar is afgestemd ervoor zorgt dat je je er prettig voelt en je er op je gemak bent. Daarom beschouwen we het als onze missie om zo’n plek vorm te geven, steeds opnieuw en passend bij het individu en de leefomgeving. Eigenaar Gijsbert Bakkenes, ontwerper en adviseur, wordt hierbij ondersteund door Radboud Geenen en interieurarchitecte Florine Grimberg. Aan Het Rond 5c in Zeist laten zij u graag kennismaken met de hoogwaardige bulthaup keukensystemen; b1, b2 en b3 en de bulthaup b Solitaires.


DRIEKLOMP & PARTNERS

Candur Candur B.V., Hogedijk 5, 7475 PR Markelo, 088 669 99 00, info@candur.nl, www.candur.nl

U vindt een rieten dak mooi, maar ook uw bomen? Dan wordt het Candur! Candur biedt u de luxe uitstraling van een natuurrieten dak, maar dan met de voordelen van Candur! Vervaardigd van - recyclebare - kunststof met in de receptuur extra cellulose voor die fraaie ‘houtige’ rietstructuur. Candur is bovendien vlamdovend, dus rustgevend veilig en gunstig in de verzekering! De lange kunststof halmen zijn waterproof en daarmee rotvrij. Dat maakt Candur, in tegenstelling tot natuurriet, wél ideaal voor panden in fraaie bos- en lommerrijke omgeving. Precies de huizen in het verzorgingsgebied van Drieklomp Makelaars! Uw oriëntatie begint op candur.nl

Bossenbroek Man & Woman Bossenbroek Man – Kerkstraat 21, 3781 GA Voorthuizen Bossenbroek Woman – Hoofdstraat 175, 3781 AE Voorthuizen T 0342 47 13 78 , info@bossenbroek.nl, www.bossenbroek.nl

Mode met persoonlijke aandacht Bossenbroek Man & Woman voert modische, vooruitstrevende en duurzame modemerken. Wij houden van verrassende en innovatieve stijlen, natuurlijke materialen en onderscheidende topoutfits - van comfortabel en casual chique tot luxe en sprankelend feestelijk. Met veel persoonlijke aandacht voor de klant en een enorme passie voor mode inspireren wij elke dag weer. Sinds 1923 om precies te zijn. Wij denken mee met de juiste combinaties. Samen ontdekken we úw persoonlijkheid. Uw stijl. Dit alles in een ongedwongen ambiance in een van onze twee belevingswinkels. Waar u mag rekenen op hoogstaande service, een vers kopje koffie én waar u nog de auto pal voor de deur (gratis) parkeert.


DRIEKLOMP & PARTNERS

Kerkhof Laren Naarderstraat 12-14, 1251 BB Laren NH, T 035 539 53 01, www.kerkhoflaren.nl

Kerkhof Laren, een bedrijf dat blijft opvallen Al jarenlang is het Larense familiebedrijf een toonaangevende naam binnen de buitenmeubelen, maar ook voor terrasverwarming kunt u terecht in onze ruime showroom. Het buitenseizoen beperkt zich niet langer tot het voorjaar en de zomer, want ook in de herfst en winter vertoeven wij maar wat graag buiten. Zo kunt u verschillende modellen buitenverwarming in onze showroom zien. Terrasverwarming als vrijstaande blikvanger voor op uw terras, maar ook wandmodellen en plafondverwarming voor onder een overkapping. Graag demonstreren wij u de aangename warmte van meer dan 10 soorten terrasheaters. Onder andere de Heatscope; deze kunt u bevestigen aan wand en plafond, maar is ook verkrijgbaar op een vrijstaand statief. U bent van harte welkom in onze ruime showroom, in het hart van Laren. Onze specialisten staan graag voor u klaar voor deskundig advies.

Lichtenberg Exclusieve villabouw Octaanstraat 5, 7463 PM Rijssen, T 0548 51 36 63, www.lichtenbergvillabouw.nl

Met passie meesterlijk bouwen Uw exclusieve villa Heerlijk! U denkt erover om uw eigen villa te gaan bouwen en u bent zich aan het oriënteren. Dan is Lichtenberg Exclusieve Villabouw een goed begin. Met meer dan 85 jaar ervaring kunt u bij ons 100% vertrouwen op vakmanschap, creativiteit en absolute transparantie in alle opzichten. Onderscheid Lichtenberg Exclusieve Villabouw heeft, van architect tot sleuteloverdracht, alles onder één dak. Onze eigen zeer ervaren adviseurs, architecten, tekenaars, uitvoerders en bouwvakmensen garanderen u topkwaliteit voor de villa van uw dromen. – 85 jaar ervaring - Eigen vakmensen – Alle disciplines in huis - Transparant in kosten


DRIEKLOMP & PARTNERS

Nilson Beds Hanzeboulevard 26, 3825 PH Amersfoort, T 033 303 98 50, www.nilsonbeds.nl

Onze showroom is weer open! Kom kijken naar onze nieuwe collectie luxe bedden Nilson Beds is gespecialiseerd in hoogwaardig slaapcomfort. Alle bedden worden op maat gemaakt van de beste (natuurlijke) materialen en vormgegeven door topontwerpers als Wolterinck en Remy Meijers. De bedden worden met de hand in Nederland geproduceerd. Nilson biedt een uniek concept door een complete collectie accessoires zoals hoofdborden, meubelen en bedlinnen. De bedden worden geleverd aan klanten in binnen- en buitenland: interieurarchitecten, hotels en particulieren. U bent van harte welkom in onze ‘brand experience store’ in Amersfoort voor persoonlijk slaapadvies en inspiratie.

Van der Valk Hotel Apeldoorn Van Golsteinlaan 20, 7339 GT Apeldoorn - De Cantharel, T 055 541 44 55, www.vandervalkapeldoorn.nl

Land Rover Veluwe Experience De ultieme Veluwe beleving ervaart u met een Land Rover Defender! Exclusief voor hotelgasten is het mogelijk om één van onze Defenders te huren en zelf op pad te gaan. Een prachtige ‘greenlaning’ route leidt u over de Veluwe langs prachtige bossen, wildkijkschermen en bijzondere landgoederen en dorpjes. De routes gaan over openbare verharde en onverharde paden. Onderweg heeft u nog voldoende tijd om op unieke plekken uit te stappen en met de verrekijker misschien wel de Big 5 van de Veluwe te spotten en te genieten van het lekkers uit in de picknickmand. Ook met uw eigen Land Rover (Defender) bent u van harte welkom om de omgeving te verkennen en aansluitend culinair in de watten te worden gelegd bij ons restaurant Huisje James. De volgende dag is er tijd om te ontspannen in de wellnesstuin van het hotel met binnenen buitenzwembad en saunahuisjes. Hier bent u echt even weg uit de waan van alle dag en keert u opgeladen weer naar huis!


DRIEKLOMP & PARTNERS

Interhiva Hanzeweg 17, 3771 NG Barneveld, T 0342 42 70 42, info@interhiva.nl, www.interhiva.nl

Wellness in eigen huis Bij Interhiva geloven wij erin dat uw huis een plek moet zijn waar u kunt ontspannen. En wat is er nu fijner om dat in uw eigen wellness thuis te doen? Heerlijk tot rust komen na een drukke dag op werk of na het sporten. Steeds meer woonconsumenten ontdekken de meerwaarde van wellness, óók voor de waarde van hun woning. Sinds 1975 is Interhiva toonaangevend als het gaat om het ontwerpen en realiseren van wellnessprojecten. De jarenlange ervaring staat garant voor perfecte advisering, ongeacht of dit thuis of in een commerciële omgeving is. Nieuwsgierig geworden? Interhiva helpt u bij het realiseren van uw wellnessdroom. Maak een afspraak of kijk op Interhiva.nl

Tinello keukens Showroom Kaatsheuvel, Bevrijdingsweg 6, Kaatsheuvel, T 0416 27 79 17 Showroom Hilversum, 2e Loswal 1, Hilversum, T 035 628 41 42, www.tinello.nl

Topkwaliteit in eigen beheer Elke keuken van Tinello begint met een nieuw ontwerp. Soms gebaseerd op een materiaalcombinatie, een indeling of een stijl uit onze showroom of uit een eerder project, maar altijd zijn uw wensen en ideeën de leidraad. Onze meubelmakers zorgen ervoor dat het ontwerp exact tot in detail wordt uitgevoerd, waarna de schilders het geheel afwerken met een kleur, een tint en een textuur van uw keuze. Ze mengen zelf kleuren en ontwikkelen ook eigen systemen van verfopbouw. Het eindresultaat is een unieke keuken die perfect bij u past. Onze werkwijze is garantie voor topkwaliteit, exclusiviteit en creatieve vrijheid. Hierdoor is Tinello al ruim 25 jaar toonaangevend op het gebied van keukens en interieurinrichting. Kijk op Tinello.nl voor meer unieke keuken en interieur projecten.


DRIEKLOMP & PARTNERS

Rainforest Lighting Deltazijde 16J, 1261 ZM, Blaricum, T 06 12 59 09 79, info@rainforestlighting.com, www.rainforestlighting.com

Uw tuin komt dag en nacht tot leven Rainforest Lighting, gespecialiseerd in sfeervolle buitenverlichting, heeft een unieke werkwijze ontwikkeld om vooraf te laten zien wat u achteraf krijgt. Aan de hand van een lichtdemonstratie krijgt u een beeld van hoe uw tuin in het donker tot leven komt. Veel tuinen zijn overdag een lust voor het oog. De natuur komt tot leven en zorgt ervoor dat je elke minuut van het uitzicht geniet. ’s Avonds wordt het anders. Dan slokt de duisternis de wereld van moeder natuur op. Met dat inzicht bedachten wij een uniek tuinlichtconcept, waarin wij functionaliteit en veiligheid combineren met sfeer en uitstraling. U zult verrast zijn! Stuur ons een e-mail of bel ons als u nieuwsgierig bent hoe wij met licht meerwaarde creëren. Uw tuin in een ander daglicht. Wij maken het mogelijk.

Big Green Egg www.biggreenegg.nl

Het origineel is de Evergreen Sinds 1974 brengen wij outdoorcooking naar het volgende level. We zijn een kamado. Een BBQ van het allerbeste keramiek. We zijn Big Green Egg en we zijn het origineel. Maar we zijn vooral makers van mooie herinneringen. Van samen genieten met familie, vrienden en gelijkgestemde smaakmakers. Van lokale en verse ingrediënten, spannende bereidingen en onovertroffen smaak. Grillen, bakken, stomen, wokken of roken, the sky is the limit voor de Big Green Egg. Low and slow cooking? De EGG is er voor gemáákt. Met een Big Green Egg kies je voor kwaliteit van leven. Generatie na generatie. Ontdek de Big Green Egg op: www.biggreenegg.nl


meilingputten.nl

Meiling maakt mooier. Een persoonlijk interieuradvies dat naadloos aansluit bij uw woning, woonstijl én woonwensen? Onze gediplomeerde interieurstylistes adviseren en inspireren u graag.

Meiling Atelier Kerkstraat 90

0341 369 009

3882 BT Putten

atelier@meilingputten.nl


DRIEKLOMP & PARTNERS

De Badzaak Lorentzstraat 15, 3846 AV Harderwijk, T 0341 74 57 90, www.debadzaak.nl

Volop inspiratie en beleving bij de Badzaak Bij de Badzaak in Harderwijk kan de klant zich laten inspireren op het gebied van badkamers, wellness en woonvloeren. We zijn toegespitst op hoogwaardige producten en voor een complete badkamer kun je hier alle kanten op. De Badzaak wil net even anders zijn en gaat een stap verder, zoals door het ontwerpen met een 3D-programma met realistische beelden. De Badzaak is onder meer dealer van premium merken Dornbracht (kranen), Villeroy & Boch (sanitair, ligbaden en wastafelmeubelen), LoooX (massief eiken meubelen en accessoires voor badkamer en toilet) Geberit (wastafels, toiletten en meubelen), AquaClean (douchewc’s), Sunshower en tegelmerken zoals Porcelanosa.

Meiling Hoge Eng Oost 27, 3882 TM Putten, T 0341 36 90 00, info@meilingputten.nl, www.meilingputten.nl

Meiling maakt mooier Al sinds de oprichting in 1928 is mooier maken de drijfveer. Door de liefde voor ambachtelijk vakwerk, een superieure kwaliteit en uitstekende vakkennis wordt Meiling uit Putten gezien als autoriteit op het gebied van schilderwerk, spuitwerk en interieurdecoratie. De eerste stap naar uw droominterieur. Heeft u een woning gekocht of gaat u een woning aankopen via Drieklomp Makelaars? Dan ontvangt u een gratis interieuradviesgesprek met onze designers. Van advies over materiaal- en kleurgebruik tot en met het lichtplan en de volledige inrichting van uw woning of bedrijfspand: onze interieurdesigners staan voor u klaar. Samen creëren we uw eigen droominterieur! Ga voor meer informatie naar: www.meilingputten.nl/drieklomp


Drieklomp mensen

Kantoor aan huis

Stephan & Erwin Wonen samen met Mark (39) “Wij wonen met z’n drieën in de oude boerderij Muizenburg, op Landgoed Pijnenburg. Dat ligt tussen Soest en Baarn. Erwin en ik werken veel vanuit huis. Erwin is organisatiepsycholoog en ik heb een eigen theaterbureau. Mark heeft een videoproductiebedrijf en is veel onderweg. In de voormalig koeienstal hebben wij een grote werkruimte ingericht. Een lichte en ruimtelijke plek met uitzicht op de velden. Met een beetje geluk huppelt er een haas of een ree langs. Vanuit de werkruimte loop je zo het bos in voor een wandeling of lunchbreak. Veldschuur Muizenburg wordt ook verhuurd als vergaderruimte. We hebben veel bedrijven uit de Randstad die deze plek weten te vinden voor een training of teambuildingsessie. Men vindt het fijn dat het huiselijk is met veel rust en privacy.” www.muizenburg.nl

88


A PELD OOR N S E S T RA A T 9 5 3 7 8 1 PM V O O RT H UI Z E N 0342 47 40 00 i nf o@d ri e k l o m p . n l w w w. d ri e k l o m p . n l

Drieklomp Voorthuizen


KANTOOR VOORTHUIZEN

N I J K E R K | Bulderweg 1-3 Vraagprijs € 4.300.000,-- v.o.n.

Een buitenverblijf van absolute topklasse!

Bouwjaar: 1971-1980 Woonoppervlakte: 1.472 m² Perceel oppervlakte: 141.455 m² Inhoud: 3.154 m³ Totaal aantal kamers: 14 Aantal slaapkamers: 7 Bijzonderheden: parel in het buitengebied op unieke locatie

90

Verscholen schoonheid. Een unieke locatie. Een echt familiehuis in het midden van het land, slechts omringd door oneindige natuur, bossen en lucht. Een landgoed bewonen in absolute topklasse is alsof je iemands familiegeschiedenis binnenstapt. Dit landgoed is nog steeds in de familie. Zij legden de basis voor hetgeen nu nog steeds de bijzondere sfeer van deze woonplek uitstraalt. De historie is op elk plekje van het landgoed voelbaar aanwezig, mede dankzij de eeuwenoude bomen, grote natuurvijver en fraaie groepen rododendrons. In deze exclusieve setting wordt u aangeboden Landgoed ‘de Veentjes’, bestaande uit een rietgedekt landhuis met dubbele garage, kantoorruimte en complete wellness met binnenzwembad. Verder wordt aangeboden een vrijstaande (Finnhouse) 2e woning (de oorspronkelijke tuinmanswoning) met garage en een separate rietgedekte berging op ruim 14 hectare, bestaande uit bossen, een adembenemende natuurvijver en 3 weides. Een combinatie van zeer royale leefvertrekken met meerdere woon-, slaap- en badkamers maken het geheel zeer geschikt als gezinshuis waar al dan niet zakelijke aangelegenheden gecombineerd kunnen worden middels een kantoor- en/of praktijk aan huis. En denkt u nu dat het ver van de bebouwde kom is, welnee! U fietst binnen een kwartier de stad Nijkerk binnen met alle vriendelijke terrassen en goede ambachtszaken. De praktische ligging nabij de A1 en de A30 garandeert een unieke bereikbaarheid, binnen 30 min. bent u in het Gooi en in 45 min. in Amsterdam. Deze voor velen onbekende parel in het buitengebied, op de grens van landgoed Appel is sinds vele jaren voor het eerst in verkoop. Een unieke kans om van een lang gekoesterde droom werkelijkheid te maken.


91


KANTOOR VOORTHUIZEN

LUNTEREN Hessenweg 90 VERKOCHT

Landhuis ‘De Immenhorst’ met 3 wooneenheden Bouwjaar: 1933 Woonoppervlakte: 439 m² Perceel oppervlakte: 23.675 m² Inhoud: 2.204 m³ Bijzonderheden: hippische sport, ultieme natuurlocatie, zwembad en tennisbaan

92

Dit prachtige LANDHUIS is gelegen op slechts 5 min. van het centrum van Ede, Lunteren en de A30. Het perceel is rondom omgeven door de bossen van het Geldersch Landschap, met op het zuiden een prachtig uitzicht over uw eigen weilanden. Het geheel beschikt maar liefst over 3 woonheden, te weten het landhuis, een recreatiebungalow en een appartement. Vanaf de voordeur, heeft u te paard, onbeperkte uitrijmogelijkheden, zonder asfalt, naar alle vier de windstreken. Het landhuis is v.v. een riante living met gasopenhaard, woonkeuken, masterbedroom, dressing en badk. op de begane grond, 5 slaapk. en 2 badk. De recreatieruimte is v.v. 6-persoons sauna, bruin café met tap, douche, toilet, een fitnessafdeling en een afsluitbare verwarmde serre, aansluitend op het zwembad. Het appartement (boven de 6 paardenstallen) is o.a. v.v. een woonk. met 8 meter lange lichtstraat, airconditioning, badk., open keuken en 2 slaapk., all weather buitenmanege en stapmolen. De bungalow is o.a. v.v. woonk. met gashaard, open keuken, 2 slaapk. en badk. Souterrain met o.a. woonkamer, open keuken met inbouwapparatuur, badk. en slaapk.


KANTOOR VOORTHUIZEN

ACHTERVELD Emelaarseweg 7 B VERKOCHT Aan de rand van Amersfoort werd een paar jaar geleden dit moderne landgoed gesticht. Modern, maar klassiek van opzet met een carré als voorterrein waar de verschillende gebouwen staan gegroepeerd. De unieke ligging waarbij absolute vrijheid gegarandeerd is, doet vergeten dat de drukte van de stad nagenoeg om de hoek te vinden is. Uitgestrekte landerijen, bosschages en vergezichten maakt dat het hier doorlopend vakantie is. De entree via de prachtige landelijke omgeving is de rit al waard, een besloten oprijlaan leidt naar de sfeervolle en besloten voorzijde van het LANDHUIS. De uiterst luxe bijgebouwen worden gebruikt als stalling voor voertuigen en als Bouwjaar: 2011 gastenverblijven en B&B. Het landhuis zelf is ook voorzien Woonoppervlakte: 445 m² van een luxe guesthouse. De sfeer is bijzonder, ook hier Perceel oppervlakte: 60.490 m² is de rust en het landleven bijna voelbaar. De gebouwen Inhoud: 1.930 m³ zijn onder architectuur in harmonie met de omgeving Totaal aantal kamers: 8 ontworpen. De indeling van het hoofdgebouw laat wonen Aantal slaapkamers: 5 op verschillende manieren toe. Dubbele bewoning, Bijzonderheden: maar liefst 4 inwonend personeel of een aparte woning voor ouders, wooneenheden, bijna alles is hier denkbaar, hoewel wonen door één adembenemende vergezichten huishouden zoals nu het geval is, ook een goede optie is.

Absolute vrijheid op een modern landgoed

93


De uitstraling van riet,

de voordelen van Candur. CANDUR IS VLAMDOVEND Vergeet brandgevaar en hogere verzekeringspremies ** CANDUR GAAT VEEL LANGER MEE Lagere afschrijving, lagere premies, lagere onderhoudskosten CANDUR IS ONDERHOUDSARM Optimaal woongenot dankzij riet-identieke kunststof halmen CANDUR IS ROTVRIJ De hoogwaardige kunststof halmen nemen geen vocht op CANDUR BIEDT UITSTEKENDE ISOLATIE Kan ook worden aangebracht op de dakisolatie ** ** Kiwa BDA testrapportage beschikbaar

Candur B.V., Hogedijk 5, 7475 PR Markelo • T 088 66 999 00 • E info@candur.nl

www.candur.nl


KANTOOR VOORTHUIZEN

VOORTHUIZEN Hunnenweg 25 VERKOCHT

Home away from home gevoel

Bouwjaar: 1976 Woonoppervlakte: 285 m² Perceel oppervlakte: 20.040 m² Inhoud: 1.199 m³ Totaal aantal kamers: 10 Aantal slaapkamers: 6 Bijzonderheden: wonen, werken, guesthouse, B&B

Even buiten de drukke Randstad toont het bosgebied rondom Voorthuizen zich van zijn rustige landelijke kant. Een echt familiehuis op de Veluwe, slechts omringd door oneindige bossen, lucht en heide. Je hebt hier meteen het Home away from Home gevoel wanneer je de toegangspoorten inrijdt en je in de verte het rietgedekte LANDHUIS nadert. Op het perceel, bevindt zich, naast het landhuis, een fraai rietgedekt bijgebouw (2002) welke thans ruimte biedt aan 4 auto’s. Het perceel is ingericht op het houden van paarden. Er is een paddock en een goed uitgeruste stal (3 boxen) en natuurlijke weide. Uitrijmogelijkheden volop, immers de bossen hier zijn groots. Het geheel wordt gecompleteerd met een fraai badhuis voorzien van een bar, sauna en een hoogwaardig buitenzwembad. Het huis zelf bespeelt al uw zintuigen en heeft zijn eigen kenmerkende charme behouden. Het interieur heeft rustige basiskleuren zodat accessoires per seizoen kunnen wisselen. De recent verbouwde kantoor-/ praktijkruimte van maar liefst 90 m2 is gebouwd in de stijl van een landelijke loft met fantastische vergezichten over uw eigen weide. 95


KANTOOR VOORTHUIZEN

W E N U M W I E S E L | De Wildkampen 7 Vraagprijs € 1.795.000,-- k.k.

Verscholen schoonheid

Bouwjaar: 2008 Woonoppervlakte: 408 m² Perceel oppervlakte: 29.440 m² Inhoud: 1.693 m³ Totaal aantal kamers: 6 Aantal slaapkamers: 3 Bijzonderheden: buitenmanege, chic guesthouse, natuur!

96

Een droomplek om verliefd op te blijven… Geen grandeur met hoge toegangspoorten, maar een bescheiden houten hek geeft toegang tot dit kleinschalige LANDGOED. De grond ligt hoger dan de percelen er omheen, wat het zeer geschikt maakt voor het houden van paarden. Prachtige oude inlandse eiken- en beukenbomen bepalen het beeld. Een kleurrijk tapijt van planten gaat aan de weelderige bloei van de rododendrons vooraf. Een paradijs voor vogels die hier in alle rust kunnen nestelen en hun jongen groot mogen brengen. Wild observeren vanaf je eigen plek, hoe verrassend is dat! De woonboerderij is in 2008 volledig verbouwd. Alleen de vier buitenmuren zijn blijven staan om de sfeervolle uitstraling te behouden. Het bijbehorende terrein bestaat uit weide, een eveneens met riet gedekt gastenverblijf, een rietgedekte hooibergschuur en een luxe uitgevoerde buitenmanege in wedstrijdformaat (met een Agterbergbodem van 60 x 20 m), erf en siersteen. Het aangrenzende charmante guesthouse is ook te gebruiken als kantoor/praktijk of atelier aan huis, ook bewoning au-pair of mantelzorg behoort tot de mogelijkheden. Een echte eyecatcher is de maar liefst 80 m2 grote woonkeuken, een geweldige ruimte met hoge plafonds die tegelijk imponeert maar ook heel intiem aanvoelt. Het geheel is omgeven door een fraai aangelegde tuin met veel privacy en diverse terrassen en heeft een prachtig uitzicht over de Wenumse velden en de Wenumse windmolen. En denkt u nu dat u ‘van God en mens’ bent verlaten, welnee! U fietst zo het gastvrije Apeldoorn in met alle vriendelijke terrassen en goede ambachtszaken. De praktische ligging van Apeldoorn aan de A1 garandeert een unieke bereikbaarheid, binnen 40 minuten bent u in het Gooi en in 60 minuten in Amsterdam.


97


INTERVIEW

98


Interview

Drieklomp Makelaars in Business Vanaf nu kunt u ook terecht voor de (ver) koop of (ver)huur van uw commercieel vastgoed en is Drieklomp Makelaars in Business een feit! Tekst & fotografie Drieklomp

Waarom nu deze stap? Omdat Drieklomp met name bemiddelt in het exclusieve vastgoed hebben wij veelal met ondernemers te maken. Deze ondernemers bezitten vanzelfsprekend ook commercieel vastgoed. Steeds vaker kregen wij vanuit deze ondernemers, die reeds klant waren door een aan- of verkoop van een woning, de vraag of we hen ook konden begeleiden bij zakelijke transacties. Denk hierbij aan bemiddeling of advisering rondom de (ver)koop of (ver) huur van commercieel vastgoed. Zakelijk vastgoed maakte altijd al deel uit van de portefeuille van Drieklomp maar was nooit de core business. “Wij zien eigenlijk al jarenlang een vraag vanuit onze ondernemers om hen ook te begeleiden bij het commercieel vastgoed wat zij bezitten. Met name de laatste tijd nam deze vraag enorm toe. Het was voor ons dus een logische stap om deze tak verder uit te bouwen”, aldus Dick van Putten van Drieklomp Makelaars in Business. Daarnaast is er een samenwerking gestart met Tjeerd de Boorder, eigenaar van Binc Bedrijfshuisvesting in Zeist. Met deze samenwerking hoopt Drieklomp Makelaars in Business haar zakelijke klanten nog beter te kunnen bedienen in een nog grotere regio. Binc is namelijk een professional met

jarenlange ervaring op het gebied van bedrijfshuisvesting. En Drieklomp heeft al meer dan 30 jaar ervaring met ondernemers en bezit daardoor een uitgebreid netwerk. Tenslotte heeft Drieklomp Financieel Adviseurs een professioneel team waarmee zij advies geven op het gebied van verzekeringen, hypotheken, pensioenen en vermogen. Verkoop of aankoop van woning én bedrijf, plus advies op maat voor de financiële planning ervan. Om in makelaarstermen te blijven: ‘’zo houden we alles mooi onder één dak.” Wij zijn op het gebied van commercieel vastgoed onderscheidend door(dat): - Een landelijke naamsbekendheid met een regionale inzet van 5 kantoren waarmee wij de Veluwe, Utrechtse Heuvelrug, het Gooi & de Vechtstreek bedienen; - Een groot zakelijk netwerk wat opgebouwd is door zowel persoonlijk contact als zakelijke lidmaatschappen van businessclubs; - Meer dan 30 jaar ervaring met ondernemers en eigenaren van MKB-bedrijven; - Wij beschikken over een netwerk met zowel huurders als kopers uit het hogere segment; - Wij ondersteuning geven vanuit een eigen marketingafdeling middels doelgerichte en effectieve media inzet, zowel online als offline. n

Drieklomp en Binc Bedrijfshuisvesting blijven naast elkaar bestaan. Geïnteresseerd in de diensten van de makelaars? Kijk op www.bincbhv.nl of www.drieklomp.nl.

vlnr Tjeerd de Boorder, Dick van Putten, Richard van Dolder 99


KANTOOR VOORTHUIZEN

B A R N E V E L D | Otelaarseweg 21 Prijs op aanvraag

Welkom op het landgoed ‘de Otelaar’

Bouwjaar: 2005 Woonoppervlakte: 367 m² Perceel oppervlakte: 3.553 m² Inhoud: 1.240 m³ Totaal aantal kamers: 8 Aantal slaapkamers: 4 Bijzonderheden: uniek ook werken aan huis

100

Stijlvol resideren te midden van het rijke culturele erfgoed van het Gelders Landschap. Het adembenemende landgoed van ca. 20 hectare is westelijk gelegen van Barneveld, ter hoogte van de eeuwenoude Kleine Barneveldse Beek en grenst aan de landgoederenzone Erica en aan diverse bezittingen van het Gelders Landschap zoals het “paradijsbos”. Nadat u door de automatisch bedienbare majestueuze toegangspoort het landgoed ‘de Otelaar’ heeft betreden, komt u bij een 2e eveneens automatisch bedienbare poort die u toegang biedt tot ‘de Rentmeester’. In het souterrain bevinden zich de wellnessruimte, een gezellige biljartruimte en de wijnkelder. Op de parterre vindt u de op maat gemaakte woonkeuken, royaal opgezette bibliotheek met vide, prachtig afgewerkte living met massief houten parket en luxe openhaard in prachtige kalkstenen schouw en masterbedroom met directe toegang tot de wellnessruimte in het souterrain. Op de 1e verdieping treft u 3 ruime slaapkamers (2 met eigen zolder), een 2e grote badkamer en een separaat 2e toilet aan. Het vrijstaande bijgebouw is door de gebruiksvriendelijke indeling multifunctioneel. Zeer geschikt voor bijv. thuiswerkers of au pair. De ruime begane grond van ca. 91 m2 beschikt over een toiletruimte, badkamer en keuken en wordt gescheiden door de centrale hal met opgang naar de 1e verdieping van ca. 50 m2. Voorts beschikt het bijgebouw over een parkeerdek, bergruimten en een camperstalling. Het bijgebouw is uitermate geschikt voor gebruik als kantoor. Er zijn gemakkelijk minimaal 5 werkplekken te realiseren. Tevens is er dan nog een spreekkamer en zolder voor bijv. archief of als werkruimte. Alle bekabeling is aanwezig en het gebouw heeft veel lichtinval. Tevens is er reeds een vergunning voor kantoorfunctie.


101


KANTOOR VOORTHUIZEN

BRUMMEN

Eerbeekseweg 16 Biedprijs vanaf € 1.650.000,-- k.k.

Exclusief riant landhuis midden in de natuur Woonoppervlakte: 681 m² Perceel oppervlakte: 10.100 m² Inhoud: 2.000 m³ Totaal aantal kamers: 9 Aantal slaapkamers: 4 Bijzonderheden: unieke ligging in de natuur, privacyvol wonen

102

Exclusief en zeer riant LANDHUIS gelegen op een perceel van ruim 1 hectare eigen grond midden in de natuur. Een rustige locatie met veel privacy waar je vanuit bijna alle ramen in huis het wild ziet lopen. Het landhuis beschikt o.a. over een riante living met uitzicht op het westen, zuiden en oosten en een slaapkamer met aansluitend 2 kleedkamers en een badkamer op de begane grond. Op de verdieping bevinden zich veel kastruimte, 2 grote slaapkamers en een badkamer, en een met daglicht overgoten atelier of 3e slaapkamer. De woning is volledig onderkelderd, met daarin onder meer een biljartkamer, professionele bar en riante voorraadkamer. Inpandig is ook een dubbele garage aanwezig. Op het perceel bevinden zich nog schuurtjes, een kas en een verwarmd buitenzwembad. De schitterende locatie en prachtige staat van onderhoud maken dit landhuis uniek. En dat allemaal toch niet ver van een aantal treinstations, winkels en toegangswegen. Met geringe aanpassingen maakt u van dit domein een echt paardenparadijs. Omringd door bossen en voldoende uitrijdmogelijkheden in de nabije omgeving. In overleg is eventueel ca. 3 hectare grond bij te pachten.


KANTOOR VOORTHUIZEN

APELDOORN

Houttuinen-Zuid 22 Vraagprijs € 1.485.000,-- k.k.

High-end luxe in deze villa met boutique stijl

Bouwjaar: 1998 Woonoppervlakte: 393 m² Perceel oppervlakte: 585 m² Inhoud: 1.463 m³ Totaal aantal kamers: 10 Aantal slaapkamers: 4 Bijzonderheden: werken, genieten, onthaasten, ontmoeten

In deze luxe VILLA hebben de bewoners een kalme oase gecreëerd voor hun drukke leven met maar één doel; sfeervolle ruimten waar je niet meer uit wilt vertrekken. De familie heeft veel gereisd en verbleven dus veel in hotels, daarom wisten zij één ding zeker; wij willen een luxe hotelsfeer creëren. In de periode van 2010/2011 heeft deze villa een ware metamorfose ondergaan. Het Belgische design bedrijf Vlassak Verhulst heeft een totaal nieuwe villa gerealiseeerd waarbij alleen de beste materialen zijn gebruikt, van de meest exclusieve merken. In het souterrain is een luxe, verwarmd zwembad met Hamam en sauna aangelegd. Het hele huis van boven tot beneden is v.v. een unieke Amerikaans eiken vloer van het merk Ebony and Co. Alle badkamers zijn custom made en v.v. Italiaans marmer en Allessi sanitair. Het resultaat is dat er in deze villa een ontspannen, luxe boutique sfeer heerst met perfecte eenheid en harmonie. Tenslotte bent u vanaf deze fantastische locatie binnen 3 min. op de A50/A1 en woont u op fietsafstand van het levendige centrum van Apeldoorn met een groot winkel en cultuuraanbod. Apeldoorn ligt in het hart van de Veluwe en is daarom omringd met veel natuur. 103


Bed Sea | Design Wolterinck

Maak van uw slaapkamer een luxe hotelsuite Nilson biedt hoogwaardig slaapcomfort en werkt daarbij samen met vooraanstaande ontwerpers. Designstudio Wolterinck ontwierp voor Nilson bed Sea: een comfortabel boxspringbed in een mooie eigentijdse vormgeving die kan worden uitgevoerd in elke gewenste kleur en stof. Maak vrijblijvend een afspraak en kom kijken in onze showroom.

HANZEBOULEVARD 26 • AMERSFOORT • NILSONBEDS.COM


Culinair

Janny van der Heijden Tekst Stephanie Pander Fotografie Ester Gebuis (portretten), Janny van der Heijden

Janny van der Heijden is komend seizoen weer te zien in een nieuwe serie ‘Heel Holland Bakt’. Ook gaat zij samen met André van Duin het water op voor het programma ‘Denkend aan Holland’. Vanaf juni is haar gloednieuwe podcast De Smaak van Vroeger te beluisteren via NPO Radio 5. Een serie prachtige verhalen over de gerechten en smaak van weleer: wat stond er tijdens de crisisjaren op tafel? Naar welke smaak verlangen mensen nog wel eens terug

“Ik woon mijn hele leven al buiten. Verbinding met de natuur is voor mij essentieel. Twee ooievaars in een boom die mij ‘s morgens begroeten: dat is toch een prachtig begin van de dag! Door dichtbij de natuur te leven, ben ik mij bewust van de seizoenen. Allemaal hebben ze wel iets bijzonders, moois of lekkers in petto. Daar doe ik mijn voordeel mee in de keuken. In het voorjaar groeit de daslook waar ik heerlijke pesto van maak. De bloemen van de magnolia of de bloesem van de vlier kun je prima inmaken, op azijn zetten of siropen van maken. Als je buiten woont en de ruimte hebt, is het eenvoudig een eigen kruidentuin aan te leggen. Maar ook in het wild valt er volop te plukken en te verzamelen. Rucola groeit overal langs de Nederlandse dijken, zevenblad staat in iedere tuin en doen wij vaak onterecht af als onkruid. Ook daar kun je heerlijke pesto van maken. Eetbare bloemen voor door de salade, groeien vaak gewoon in de eigen tuin. Veel goedkoper dan zo’n bakje van de supermarkt. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die het wildplukken herontdekken en kijken naar wat eetbaar is in plaats van alles als onkruid te bestempelen.”

en wat hopen zij nooit meer te eten?

Meer weten over wildplukken? In een

Op de volgende pagina drie variatie-tips voor pesto’s waarmee je gemakkelijk een zomerse pasta maakt maar die ook heerlijk zijn om als smeersels bij de borrel te serveren. n

vorig magazine schreven wij over het ‘Wild Pluk Kookboek’ van Edwin Florès. Hij geeft ook workshops wildplukken. Voor meer informatie, kijk op www.casaforesta.nl Ook elders in Nederland worden wildplukwandelingen gehouden. Kijk online voor data en plaatsen.

‘Door dichtbij de natuur te leven, ben ik mij bewust van de seizoenen’ 105


Recept

CULINAIR

Wildplukken is een trend. Deze drie pesto-recepten pluk je zo uit je eigen achtertuin.

Daslookpesto Daslook wordt ook wel uienbloem genoemd en is familie van de zogenaamde stinseplant. Lange tijd was daslook beschermd maar sinds 2017 mag de plant weer worden geplukt. Bijvoorbeeld om er een heerlijke pesto van te maken. De blaadjes lijken een beetje op die van het lelietje van dalen maar zodra je met je vingers over het blad wrijft, ruik je de geur van ui en knoflook. De witte bloemetjes zijn ook eetbaar. Lekker als smaakmakers in een salade. Ingrediënten

100 g daslookblad (liefst zo jong mogelijk) 50 g walnoten 40 g geraspte Parmezaanse kaas 100 ml olijfolie zeezout en versgemalen peper Bereiding Was de daslook en laat de blaadjes uitlekken. Breek grote of harde steeltjes van de blaadjes. Hak de blaadjes grof. Hak de walnoten en doe ze samen met het grofgesneden daslookblad in de mengkom van een keukenmachine of foodprocessor. Voeg de geraspte kaas toe. Schakel de machine in en draai onder toevoeging van de olijfolie alles tot een gladde pesto. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

106


CULINAIR

Zevenbladpesto

Limoen rucola pesto

Wie eenmaal zevenblad in de tuin heeft, weer dat het

Rucola kun je op veel plekken in Nederland in het wild

een hels karwei is om dit onkruid weg te krijgen. Opeten

plukken. Ga je liever op safe, dan haal je het bij de

is mijn devies! Want ook van zevenblad kun je een

groenteboer of supermarkt. De nootachtige smaak van

smaakvolle pesto maken. Kies bij voorkeur jong blad want

het blad geeft een heerlijke pesto.

dat is lekker mals. Ingrediënten Ingrediënten

100 g zevenblad (liefst zo jong mogelijk) 1 grote teen knoflook 50 g ongebrande cashewnoten 40 g geraspte oude kaas 100 ml olijfolie zeezout en versgemalen peper Bereiding Was en droog het zevenblad. Pel de teen knoflook en snijd deze in vieren. Hak de cashewnoten grof in de keukenmachine. Voeg de knoflook en het zevenblad toe schakel de machine kort in. Voeg daarna de kaas toe. Laat de machine opnieuw draaien terwijl je de olie erbij giet. Draai tot er een gladde pesto ontstaat en breng die eventueel op smaak met zout of peper.

100 g rucola 1 limoen 3 el pijnboompitten 40 g geraspte Parmezaanse kaas 100 ml olijfolie zeezout en versgemalen peper Bereiding Was en droog de rucola. Borstel de limoen schoon met een zacht borsteltje onder lauwwarm water. Rasp ongeveer 2 tl schil, halveer de limoen en pers één helft uit. Doe de rucola, met limoenrasp en het sap in de mengkom van een keukenmachine of foodprocessor en laat de motor kort draaien. Voeg olie, Parmezaanse kaas en pijnboompitten toe en gebruik de pulse-stand om er een grove pesto van te draaien. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

107


KANTOOR VOORTHUIZEN

B E E K B E R G E N | Stoppelbergweg 37 Vraagprijs € 1.450.000,-- k.k.

Rust, ruimte en vooral natuur

Bouwjaar: 1932 Woonoppervlakte: 328 m² Perceel oppervlakte: 20.030 m² Inhoud: 1.220 m³ Totaal aantal kamers: 7 Aantal slaapkamers: 3 Bijzonderheden: zeer geschikt voor aanleg tennisbaan in het bos!

108

In een werkelijk fantastische setting met fraaie hoogteverschillen, vindt u deze ruime smaakvolle VILLA op een prachtig bosperceel van ruim 2 hectare grond. Via de indrukwekkende oprijlaan met fraaie rododendrons en elektrische toegangspoort doemt de prachtige split-level villa op. Deze is gelegen op een zeer fraai bosperceel met slingerende bospaadjes, naaldbomen afgewisseld met fraaie beuken. Aan de voorzijde van de woning vindt u de glooiende, verzorgde bostuin waar het zomers heerlijk vertoeven is in de schaduw van de bomen. Het terras op hoogte biedt een geweldig zicht op de tuin. Het woonhuis is ook mooi hoog gelegen t.o.v. de weg. De villa is gelegen in een heerlijk bosgebied, maar toch gunstig t.o.v. diverse uitvalswegen. Parterre o.a.: bijkeuken met keukenblok en aansluiting voor wasmachine en droger. Woon-/werkkamer; royaal kantoor met pvc-vloer en robuuste haardkachel. De prachtige, strakke woonkeuken is letterlijk en figuurlijk het middelpunt van de woning. Deze moderne Bulthaup keuken met riant kookeiland is in 2012 gerealiseerd en voorzien van een Borretti 6-pits gasfornuis met RVS geïntegreerde afzuigkap, Quooker en Gaggenau inbouwapparatuur waaronder een (stoom)oven, combi-magnetron, koel-/ vriescombinatie met ijsblokjesmachine, vaatwasmachine en koelkast. Aansluitend bevindt zich een zit-/eetgedeelte met toegang via de openslaande deuren naar het terras. Vanuit de aansluitend gelegen woonkamer met de fraaie schuifdeuren haalt u de natuur hier letterlijk ‘naar binnen’. Souterrain o.a.: 3 slaapkamers en 2 badkamers. De master bedroom is een riante en heerlijke lichte ruimte dankzij de grote raampartijen. Aansluitend bevindt zich de royale badkamer met 2 ligbaden, dubbele wastafel, designradiator, toilet en douche. De 2e badkamer beschikt over een ligbad, wastafel en designradiator.


109


KANTOOR VOORTHUIZEN

L O E N E N | Hoofdweg 88 Vraagprijs € 1.350.000,-- k.k.

Landhuis ‘Het Loenerhof ’

Naast het indrukwekkende ‘Kasteel ter Horst’ in Loenen staat een uiterst royaal LANDHUIS op een perceel van 4.682 m2 eigen grond. Dit prachtige landhuis ‘Het Loenerhof’ is zeer riant en heeft de uitstraling van Engels jachthuis. In 1967 is de woning gebouwd en nadien nog vergroot. Een heerlijke riante woning met een eveneens groot bijgebouw met dubbele garage, een carport en een fraai aangelegde tuin met een groot terras. De woning is gelegen in het buitengebied van Loenen en ligt als het ware aan de rand van de uitgestrekte bosgebieden van de Veluwe. Hier treft u nog echt het prachtige coulisselandschap met de afwisseling van weidevelden, heidevelden en bosgebieden en natuurlijk niet te vergeten de hoogste waterval van Nederland, ‘de Loenense waterval’, met al haar sprengen en beken. Deze beken lopen eveneens door de achtertuin en door de vijver die achter het landhuis ligt.

Bouwjaar: 1967 Woonoppervlakte: 520 m² Perceel oppervlakte: 4.682 m² Inhoud: 2.081 m³ Totaal aantal kamers: 9 Aantal slaapkamers: 5 Bijzonderheden: inpandig zwembad, riant bijgebouw, prachtig coulisselandschap

110

‘Het Loenerhof’ is een heerlijk huis dat, ondanks het grote volume en de vele kamers, als een warme deken over u heen valt. Iedere ruimte in het huis heeft zijn eigen karakter. Het afwerkingsniveau is hoogwaardig en de materiaalkeuzes kwalitatief uitstekend. De woning beschikt over een zeer riante living, een eveneens ruime en luxe leefkeuken, een stijlvolle kantoorkamer, een ontspanningsruimte met eigen bar en maar liefst 5 slaapkamers met bij ieder een eigen badkamer. Het inpandige zwembad complementeert het geheel.


111


KANTOOR VOORTHUIZEN

KLARENBEEK Woudweg 63

Vraagprijs € 1.295.000,-- k.k. Vanaf de Veluwezoom zo in de randstad: binnen 5 min. op A1 en binnen 6 min. op A50. En dan ook nog: Beekbergen om de hoek, 3 min. van Apeldoorn, 15 en 20 min. van de prachtige Hanzesteden Zutphen en Deventer. Alsof dit niet genoeg is: 23 min. van Arnhem. Echt speciaal wordt het pas als je binnenkomt. Een loft-achtige HERENBOERDERIJ van top tot teen in een modern eclectisch jasje gestoken. Toen zij een paar jaar geleden deze oude boerderij in het vizier kregen bedachten zij zich geen moment; ‘hier gaan wij onze country droom verwezenlijken! Diep van binnen voelden we dat deze boerderij bij ons hoorde’ en.. vanuit het drukke Amsterdam slechts 45 min. verderop waar het Bouwjaar: 1875 leven nog lekker loom, veilig en vrij is! Wat volgde was Woonoppervlakte: 325 m² een grootscheepse renovatie waar werkelijk alles onder Perceel oppervlakte: 2.455 m² handen werd genomen. Kenmerkend is de openheid: alle Inhoud: 1.250 m³ ruimtes staan met elkaar in verbinding. Echte eyecatchers Totaal aantal kamers: 8 zijn de ‘state of the art’ badkamer, de hoge plafonds met de Aantal slaapkamers: 4 originele balken en de fraaie houten spanten. En dat alles in een creatieve mix met dit monument wat er al anderhalve Bijzonderheden: eeuw is. De tuin is heerlijk lommerrijk te noemen met fijne loft feeling, 4 meter plafonds terrassen en mooie vergezichten.

City meets country

112


KANTOOR VOORTHUIZEN

GARDEREN Paleisweg 7 VERKOCHT

Met liefde voor oude materialen

Bouwjaar: 1931-1944 Woonoppervlakte: 238 m² Perceel oppervlakte: 5.440 m² Inhoud: 848 m³ Totaal aantal kamers: 8 Aantal slaapkamers: 5 Bijzonderheden: historie, natuurlocatie, comfort en luxe

Een ruim 80 jaar oud LANDHUIS te midden van de velden en bovenop de Garderense Berg vraagt om een interieur met authentieke elementen zoals marmeren schouwen, glas-in-lood ramen, parketvloeren en ensuitedeuren. Voeg daar een 200 meter lange oprijlaan aan toe en je krijgt dit pareltje van een thuis. Met zes slaap-/werkkamers biedt de villa veel mogelijkheden. Toch zijn modern comfort en historisch bewustzijn hier perfect in balans, maar bovenal de onnederlandse locatie, het fraaie glooiende terrein van ruim 5.400 m2 zul je niet vaak tegenkomen. De prachtige parktuin met eeuwenoude eikenbomen is gegarandeerd de plek om optimaal te ontspannen. Denk nu niet dat u afgelegen woont, u loopt zo het gezellige centrum in met leuke terrassen en ambachtszaken. De natuur in Garderen is groots, omringd door oudste bossen van Nederland, en dat op slechts 40 minuten van de Randstad. Hier is het nog rustig en veilig wonen!

113


KANTOOR VOORTHUIZEN

ERMELO

Garderenseweg 413 VERKOCHT

Karakteristiek landhuis ‘Hoeve Houtdorp’

Bouwjaar: 1923 Woonoppervlakte: 192 m² Perceel oppervlakte: 2.520 m² Inhoud: 770 m³ Totaal aantal kamers: 9 Aantal slaapkamers: 4 Bijzonderheden: grote tuin, natuurlocatie, gastenverblijf

114

Op een prachtige bosrijke locatie aan de rand van het sfeervolle villadorpje Garderen treft u, verscholen in het groen, het karakteristieke LANDHUIS “Hoeve Houtdorp”. Middels de lommerrijke oprijlaan met volgroeide eikenbomen bereikt u het charmante landhuis met royaal onderkelderd rietgedekt bijgebouw, helemaal in stijl met het landhuis. Het geheel wordt omzoomd door een fantastische, groene tuin met heerlijk terras, goede bezonning en optimale privacy. De locatie is hier werkelijk grandioos te noemen. Het naastgelegen pad brengt u rechtstreeks op de Houtdorperheide en aan de overzijde van de Garderenseweg loopt u zo het bos van de dansende bomen in. Het oorspronkelijke landhuis is volledig gerenoveerd en aangepast aan de huidige eisen van wooncomfort. De sfeer en charme van het huis en de locatie moet u echt ervaren. Binnenkomen is echt thuiskomen…..wat een sfeer! In 2017 is een nieuw en volledig uitgerust guesthouse gebouwd op een mooi verscholen plekje achter de woning. Ideaal voor kantoor/ praktijk aan huis, bewoning au-pair, Bed and Breakfast of mantelzorg. Het is bijna te veel om op te noemen!


KANTOOR VOORTHUIZEN

GARDEREN

Koudhoornseweg 45 Verkoop middels vrijwillige inschrijving

La dolce vita

Een weekend lang met de liefste mensen eten aan lange tafels en genieten tot de zon ondergaat. La dolce vita, wonen met bijna 2 hectare heide en bos aan je voeten! Grenzend aan een paar duizend hectare bos. De ultieme locatie voor een echte hideaway. Wat een rijk bezit. Wees welkom aan de Koudhoornseweg, een natuurlocatie reeds bijna 90 jaar in de familie en dat op slechts 45 minuten afstand van Amsterdam! Kijkmiddagen: Vrijdag 25 juni a.s. van 13.00 uur tot 16.00 uur. Zaterdag 26 juni a.s. van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Bijzonderheden: 2 hectare heide en bos, op loopafstand van terrasjes

Sluiting inschrijving woensdag 30 juni a.s. om 12.00 uur.

115


MET PASSIE MEESTERLIJK BOUWEN 85 jaar ervaring - Eigen vakmensen - Alle disciplines in huis - Transparant in kosten

www.lichtenbergvillabouw.nl


KANTOOR VOORTHUIZEN

GARDEREN

Oude Barnevelderweg 8 Vraagprijs € 895.000,-- k.k. Garderen, een decor van zandverstuivingen en buitenverblijven. Zelden tref je een dergelijk verscholen knus LANDHUIS aan in Midden-Nederland. Uniek gesitueerd aan de rand van het dorp op een adembenemend mooie locatie. Boswachterij het Speulderbos en landgoed Boeschoten liggen letterlijk als het ware in uw achtertuin. De Veluwe is ook dé plek om wild te zien. Ga eens in de vroegte of in de avond stil op een kruising zitten en spot ‘The Big Five’! Het wilde zwijn, damhert, ree, edelhert, wisent of moeflon. Best of both worlds. Enerzijds natuur met een hoofdletter geschreven, anderzijds loopt u zo het kleine villadorpje in met vele terrassen en goede ambachtzaken. Het is een charmant huis met zijn ramen Bouwjaar: ca. 1957 met roedenverdeling, het kunstriet gedekte dak en de erker Woonoppervlakte: 189 m² aan de voorzijde. De luiken maken het plaatje compleet. Perceel oppervlakte: 1.500 m² Een en al sfeer, zowel binnen als buiten! Indeling o.a.: Inhoud: 743 m³ ruime sfeervolle woon-/zitkamer met houtkachel, 2 slaapkamers, badkamer, woonkeuken en bijkeuken. Verdieping Bijzonderheden: o.a.: 2 slaapkamers en vliering met bergruimte.

Best of both worlds

natuur en rust!, sfeer en ruimte volop

117LAAN VAN BEEK EN ROYEN 30 3701 AJ ZEIST 030 692 07 14 zei s t@ d ri e k l o m p . n l w w w. d ri e k l o m p . n l

Drieklomp Zeist


KANTOOR ZEIST

L A G E V U U R S C H E | Kloosterlaan 4 Vraagprijs € 6.500.000,- k.k.

Klein Drakestein: Een buitenplaats van vorstelijke allure

Bouwjaar: 1780 Woonoppervlakte: 1026 m² Perceel oppervlakte: 106970 m² Inhoud: 6920 m³ Totaal aantal kamers: 12 Aantal slaapkamers: 6

120

Toen de huidige eigenaar in 1985 de buitenplaats Klein Drakestein kocht, was dat eigenlijk ‘tweede keus’. De in de vijftiger jaren naar Amerika geëmigreerde Nederlander had aanvankelijk zijn oog laten vallen op Kasteel Drakensteyn, een in zijn ogen ideaal verblijf voor de jaarlijkse vakanties die hij graag met zijn gezin in Nederland doorbracht. Toen hij vernam dat Drakensteyn sinds 1959 eigendom was van Prinses Beatrix en zij er niet over piekerde om het kasteeltje te verkopen, begreep hij dat hij zijn geluk elders moest beproeven. Hij hoefde niet ver te zoeken, want aan de overzijde van de Hoge Vuurseweg, letterlijk tegenover Drakensteyn, ontwaarde hij de contouren van een eveneens majestueuze buitenplaats: Klein Drakestein. Aan de achterzijde van het landhuis strekt zich een fraai gazon uit met een vijverpartij en het authentieke theehuisje, dat iets hoger in de luwte van de monumentale bomen ligt – het houten paviljoentje kan zelfs meedraaien met de zon. Onbelemmerde zichtlijnen waren cruciaal binnen de landschapsarchitectuur uit die tijd en eigenlijk tot op de dag van vandaag. Klein Drakestein heeft zowel aan de voor- als achterzijde een vrij uitzicht dat tot diep in het bos reikt. Met het verkrijgen van de Rijksmonumentale status zijn ook die zichtlijnen beschermd. De buitenplaats ligt op korte loopafstand van het fraaie plaatsje Lage Vuursche, dat zijn bestaan heeft te danken aan Kasteel Drakesteyn. De directe omgeving is paradijslijk. Lange beukenlanen, dichte loof- en dennenbossen, het natte Nonnenland, zandverstuivingen en uitgestrekte heidegebieden. Hier heerst de natuur, rust en stilte. Op een landgoed als Klein Drakestein zou je zomaar vergeten dat er nog een bewoonde wereld om je heen ligt.


121


KANTOOR ZEIST

S T O U T E N B U R G | Ruifweg 1 Vraagprijs € 2.750.000,- k.k

Schilderachtige binnenhof boerderij

Bouwjaar: 2002 Woonoppervlakte: 370 m² Perceel oppervlakte: 26035 m² Inhoud: 1667 m³

In het buitengebied van Stoutenburg, op fietsafstand van Amersfoort, Leusden en Hoevelaken, is deze fenomenale binnenhofboerderij gelegen op een perceel van 26.035 m2. Een landhuis die zijn weerga niet kent. Dit onder architectonisch oog van Paul van Vliet gerealiseerde ensemble, is tot in precisie uitgedacht. Tijdens de bouw zijn op afwerking, detaillering en materiaal, kosten nog moeite gespaard met een verbluffend eindresultaat tot gevolg. Een deftig aangezicht gecombineerd met een landelijke stijl, een unicum in de omgeving. De huidige bewoners hebben rond het jaar 2000 de oude boerderij en de agrarische opstallen geamoveerd en deze grandioze woondroom gerealiseerd voor het hele gezin. Een prachtig chique volledig onderkelderd voorhuis, geschakeld aan de U-vormige woonboerderij met ruim gastenverblijf. Met zes slaapkamers, twee badkamers, ruime woonkamer en grote woonkeuken is de hoofdwoning zeer compleet. Het aangrenzende gastenverblijf is voorzien van een ruime living en drie slaapkamers. Dit levensloopbestendige domein is perfect voor mantelzorg, groepsactiviteiten, B&B en eventueel dubbele bewoning.

Bijzonderheden: Op deze fraaie plek genieten zij nog iedere dag van dit voorrecht, de natuur en de ruimte. -De woonboerderij is buitengewoon Vanzelfsprekend, want de woonboerderij is perfect gelegen midden in een driehoek van groot en multifunctioneel inzetbaar voor natuurgebieden De Schammer, Bloeidaal en Heerlijkheid Stoutenburg. mantelzorg, gastenverblijven etc.

122


123


KUNST & CULTUUR

124


Droomhuizen

De Utrechtse Heuvelrug in je achtertuin Madeleine en haar man Erik kochten in het voorjaar van 2000, de jaren ’60 bungalow aan de Scherpenzeelseweg in Leersum. Wat hen over de streep trok? Die tuin! Bijna 4500 m2 Utrechtse Heuvelrug in je achtertuin. Madeleine weet het nog goed: “Het was in de ochtend. Een prachtige dag zoals vandaag. De zon stond laag en het was betoverend hoe de lichtstralen door de bomen vielen. We waren direct verkocht!” Tekst Stephanie Pander Fotografie Gerald van Drie, Michael van Oosten

g

125


DROOMHUIZEN

126


DROOMHUIZEN

Inmiddels wonen zij er 20 jaar. Beiden werken hard en reizen veel. Maar deze plek voelt echt als hun thuis. In de voorbije jaren hebben zij het huis helemaal gestript en in twee fasen verbouwd. Nu heeft het een totale oppervlakte van bijna 600 m2. De ruime hal, de televisiekamer en Madeleine’s kantoor liggen in het oorspronkelijke gedeelte. De leef/woonruimte met een oppervlakte van 160 m2 ligt aan de tuinzijde en is er later bijgebouwd. Deze ruimte heeft plafonds van drie meter hoog en een glazen pui over de volle breedte van het pand. De meest spectaculaire plek van het huis. We zitten aan de lange tafel die de zitkamer met de open keuken verbindt. Madeleine zet koffie voor ons in de strakke Arclinea-keuken. Madeleine: “We zijn er speciaal voor naar Milaan gereden en hebben hem daar zelf uitgezocht.” Zij heeft een grote liefde voor Italië en Italiaans design. Zo is de badkamer van het merk Boffi, met als pronkstuk het vrijstaande ovale bad ICELAND. De lange tafel van staal en hout die centraal op het terras staat, is geïnspireerd op de stamtafels in haar lievelingshotel in Noord-Italië, het Vigilius Mountain Resort, ontworpen door architect Matteo Thun. Madeleine: “Wat zo leuk is aan die tafel is dat hij heel lang is, maar niet zo breed, zodat je toch gezellig dicht tegenover elkaar zit. Het is een van onze favoriete plekken. Zomers schuiven we de glazen pui open en voelt het als het verlengde van onze keuken.” Niet alle goede ideeën voor dit huis komen trouwens uit Italië. Vanuit de televisiekamer voert een glazen trap naar de slaapkamers. Geïnspireerd op de glazen trap in de Apple Store in New York. Madeleine: “Ik vond dat zo geweldig en dacht, dat wil ik ook.” Ondanks dat het een modern huis is met strakke lijnen en veel contrasterend zwart en wit, is de sfeer toch warm en intiem. Een hele prestatie gezien de enorme ruimte. Madeleine: “Ik houd van natuurlijke materialen als hout, stoffen en natuursteen. Ik vond het heerlijk om het huis zelf in te richten maar het is natuurlijk niet mijn vak. Soms zat ik op een dood spoor en dan riep ik de hulp in van bloemkunstenaar en interieurontwerper Menno Kroon.

Hij keek dan mee met het oog van de meester.” Wat zijn gouden tip was? “Hij adviseerde zwarte verf van het merk Keim te gebruiken op de muren. Dat is een zwarte mineraalverf die – ook op Menno’s dringend advies – met een blokkwast aangebracht moet worden. Het resultaat is een warm en natuurlijk zwart met veel diepte.”

‘De zon stond laag en het was betoverend hoe de lichtstralen door de bomen vielen’ Tijd voor een rondleiding. Madeleine neemt ons mee langs wanden en kamers vol kunst en design, alles zorgvuldig bij elkaar gezocht op veilingen en in galeries. In een nis van de gang hangt een serie schilderijen van kunstenaar Arty Grimm, achter de bank in de zithoek een enorm beschilderd gobelin van de Spaanse kunstschilder Miquel Ybañez. Aan de wand bij het raam, een viltontwerp van Beatrice Waanders. Madeleine: “Het geeft warmte aan de kamer en doet veel voor de akoestiek. In de linkerhoek bij het raam staan twee witte Le Corbusier fauteuils. Dat is een plekje waar Madeleine ’s morgens graag de krant leest omdat de ochtendzon daar zo mooi binnenvalt. We blijven even staan bij een lange tafel waarop een aantal kleine kunstobjecten staan uitgestald. Een beeldje van een liggend meisje (van kunstenares Helene Steenhof-Plasmans) en twee keramiek kruikjes. Madeleine wijst een serie blokken aan (‘Tiles’ van de Zuid-Afrikaanse Hennie Meyer): “Dit is een van mijn favoriete verzamelingen. Omdat het kleine objecten zijn die in een groot huis gemakkelijk verloren gaan, heb ik er meerdere bij elkaar gezet op een plexiglas plaat. Ik heb ze meegenomen uit Zuid-Afrika. Een koffer vol, allemaal zorgvuldig verpakt zodat er niets zou breken.” g

127


DROOMHUIZEN

128


DROOMHUIZEN

‘Zomers schuiven we de glazen pui open en voelt het als het verlengde van onze keuken’ We nemen de trap naar beneden. Daar zijn nog eens twee ruime slaapkamers, een badkamer, een fitnessruimte, een wijnkelder en volop bergruimte. Madeleine en Erik wonen hier samen maar er is genoeg plek voor een groot gezin. En dan is er ook nog eens het extra appartement in de tuin waar Erik nu kantoor houdt. Madeleine heeft haar werkkamer in huis. Op dit moment zet zij haar ervaring in ten behoeve van anderen in adviesfuncties. Veel van haar tijd en aandacht gaat naar het op de kaart zetten van het Alexander Monro Ziekenhuis (enige borstkankerziekenhuis van Nederland). Madeleine: “Iedere vrouw verdient de beste behandeling, het is al vervelend genoeg als je deze waardeloze ziekte hebt.” “Wij zijn hier al die jaren heel gelukkig geweest maar we komen in een andere fase van ons leven. We hebben een fijn huis in Spanje waar we vaker naartoe willen. Ik had een eigen consultancy bedrijf, wat ik in 2009 heb verkocht. Dat bedrijf was mijn levenswerk. Gebouwd op cijfers. Dit huis is ook een levenswerk maar dan gebouwd uit gevoel en emoties. Alles wat ik mooi vind, heb ik hier verzameld. Het zal niet gemakkelijk zijn deze plek achter te laten maar ja, er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan.” n

Meer informatie via Drieklomp Zeist. T 030 692 07 14 of zeist@drieklomp.nl

129


Iedere tuin komt dag en nacht tot leven Als het donker wordt, komen de tuinen van Rainforest Lighting tot leven. Van Aarlanderveen tot Huizen en van Knokke-Heist tot Woerden. Lichtarchitect Lars Mallant heeft de afgelopen jaren met zijn team vele tuinen van particulieren en bedrijven in een ander daglicht geplaatst. Met zijn creativiteit en vindingrijkheid heeft Mallant de tuin- en landschapsverlichting naar een hoger plan getild. Dit komt specifiek tot uitdrukking in de manier van werken. Onze aanpak is geïnspireerd door de natuur en met name door het regenwoud. In het regenwoud wordt het licht onderin gebroken door bomen, takken en bladeren. Hierdoor wordt het licht verrassend, zacht en schaduwrijk. Dit natuurlijke en sfeervolle licht realiseren wij met behulp van duurzaam LED kunstlicht in elke tuin.

Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen die de natuur zo min mogelijk belasten. En in stijl met onze naam, steunen we ieder jaar minimaal één World Wide Fund Project voor het behoud van regenwouden. Ons concept werkt voor iedere tuin, ongeacht de stijl en het formaat. Met onze unieke aanpak zorgen wij ervoor dat elke tuin dag en nacht tot leven komt. De leefruimte van binnen naar buiten wordt vergroot en u kijkt niet langer in een ‘donker gat’, waardoor het gevoel van veiligheid toeneemt. Aan de hand van een lichtdemonstratie tonen wij u vooraf wat het effect van Rainforest Lighting zal zijn in uw tuin. U zult verrast zijn! Stuur ons een mail of bel ons als u nieuwsgierig bent hoe wij met licht meerwaarde creëren. Uw tuin in een ander daglicht. Wij maken het mogelijk.


Deltazijde 16J, 1261ZM Blaricum, Nederland Telefoonnummer: +31 6 12 59 09 79 info@rainforestlighting.com | www.rainforestlighting.com


KANTOOR ZEIST

D R I E B E R G E N - R I J S E N B U R G | Emmalaan 4 Vraagprijs € 1.850.000,- k.k.

Magnifieke monumentale villa

Deze witte historische monumentale villa aan de fraaie en populaire Emmalaan is een zeldzaamheid. Een uniek exemplaar met een voelbare authenticiteit. Deze prachtig historische villa uit 1913 is een lust voor het oog en een geweldig familiehuis. De prachtige witte gevels, de vele raampartijen, het originele glas-in-lood, en suite en paneeldeuren accentueren het monumentale karakter. In de afgelopen decennia is met veel liefde en zorg gerenoveerd en onderhouden met als gevolg een levenswerk om trots op te zijn. De witte gevel steekt fraai af bij de afwisselende gevelsteenstructuren en maken het een klassieke en markante villa! De Emmalaan, een schitterende en aantrekkelijke locatie in Driebergen-Rijsenburg. Het is een rustige, lommerrijke laan en gewild door zijn ruime opzet met karakteristieke woningen. De villa is op korte afstand gelegen van de dorpskern met diverse voorzieningen, scholen en sportcentra. Een uitmuntende aansluiting op de nabijgelegen A-12 en het treinstation van Driebergen-Zeist op loopafstand, ideaal voor de forens.

Bouwjaar: 1913 Woonoppervlakte: 443 m² Perceel oppervlakte: 2.057 m² Inhoud: 1.788 m³ Totaal aantal kamers: 8 Aantal slaapkamers: 5

132

Deze fenomenale woning is er één met een ziel en een authenticiteit die voelbaar is. Een zeer compleet geheel met ruime kamers én gastenverblijf op de begane grond, drie kamers en badkamer op de eerste verdieping en multifunctionele zolder met een derde badkamer. De deuren staan open voor een nieuw gezin, die op deze bijzondere plek met even veel liefde en zorg zal gaan wonen als de verkoper.


133


KANTOOR ZEIST

S O E S T | Biltseweg 29 Vraagprijs € 1.575.000,- k.k.

Multifuntionale woonboerderij ‘Muizenburg’

Bouwjaar: 1953 Woonoppervlakte: 245 m² Perceel oppervlakte: 2740 m² Inhoud: 1074 m³ Totaal aantal kamers: 5 Aantal slaapkamers: 3 Bijzonderheden: -Vergaderlocatie, atelier of praktijk

134

Midden in de natuur, omringd door bossen en weilanden, is op landgoed Pijnenburg een schitterende multifunctionele woonboerderij gelegen op een royaal perceel van ca. 2.740 m2. Rondom de boerderij heeft u prachtig vrij uitzicht over de groene omgeving. Op deze schitterende plek ziet u de seizoenen komen en gaan en geniet u van vergezichten, reeën en konijnen. Recentelijk is de woning en de voormalige deel volledig gerenoveerd en voldoet het geheel aan de luxe en wensen van deze tijd. De ruimte in de voormalige deel is indrukwekkend en perfect voor het houden van workshops, vergaderingen, lezingen of atelier. Een fantastische uitnodigende multifunctionele ruimte op een geweldig inspirerende plek. De oudste vermelding van ‘Pijnenborch’ dateert van omstreeks 1606. Landgoed Pijnenburg werd destijds geëxploiteerd als productiebos en veenontginning. ‘Pijn’ staat hier voor de nog altijd aanwezige ‘grove den’. Momenteel beslaat Landgoed Pijnenburg ca. 340 hectare en is het gelegen in de gemeenten Baarn, Soest, Hilversum en Zeist. Het landgoed bestaat onder meer uit bos-, natuur-, en landbouwgronden en recreatie terreinen. Op het landgoed bevinden zich diverse opstallen, waaronder het monumentale landhuis Pijnenburg, een monumentaal koetshuis, theehuis ‘t Hooge Erf, een aantal boerderijen en diverse woningen.


135


KANTOOR ZEIST

L E U S D E N | Moorsterweg 13 VERKOCHT

Gerenoveerde landelijk gelegen woonboerderij met guesthouse Bouwjaar: 2007 Woonoppervlakte: 420 m² Perceel oppervlakte: 10665 m² Inhoud: 1944 m³ Totaal aantal kamers: 7 Aantal slaapkamers: 3

136

Een fraai gerenoveerde rietgedekte woonboerderij in een buitengewoon landelijk en groene setting op een perceel van 10.665 m2, midden in het centraal gelegen buitengebied van Leusden en Scherpenzeel. Deze royale woonboerderij is in 2007 onder architectonische wijze verbouwd met een schitterend eindresultaat tot gevolg. Omringd door bijzondere graslandschappen, bossen en verschillende natuurgebieden is het hier zeer goed toeven. De boerderij is erg compleet met guesthouse, een zomerhuis, een grote hobbyruimte en diverse bijgebouwen. Op deze bijzondere plek in de natuur creëert u hier uw eigen passende woonwens door de heerlijke royale omvang van deze met zorg bewoonde boerderij. Deze op erfpachtgrond gelegen woonboerderij is gesitueerd op Landgoed De Boom wat wordt geprezen om het afwisselende en gaaf gebleven coulisselandschap gelegen tussen Leusden, Woudenberg, Achterveld en De Glind. Typerend voor deze boerderijen op het landgoed zijn de blauwe luiken die ook bij deze woonboerderij duidelijk de rijke historie accentueren. Ruim wonen op een bijzondere plek met gevoel van toen, moderne keuzes van nu en ongekend veel gebruiksmogelijkheden maakt deze plek tot een unicum.


137


TRENDS - WIT

1. 1. Royal Botania Alura 2. Royal Botania Exes en Conx Round 3. Royal Botania Ninix 4. Royal Botania Alura 5. Royal Botania Organix Lounge 6. Vitra La Chaise

Meubels Kerkhof Laren Naarderstraat 12-14, Laren NH T 035 539 53 01, www.kerkhoflaren.nl Fashion Bossenbroek Woman Hoofdstraat 175 Voorthuizen woman@bossenbroek.nl www.bossenbroekmanwoman.nl 138

2.


TREND - WIT

Wit 3.

4.

De frisse smetteloosheid van wit staat symbool voor een nieuw begin. Of het nu gaat om een nieuwe dag, een nieuw seizoen of een nieuwe plek.

5.

6. 139


INTERVIEW

140


Interview

Hotel Thuis: fijn wonen is maatwerk Tinello is een oer-Nederlands bedrijf dat staat voor kwaliteit en ambacht. De Italiaanse klinkende naam roept flair en stijl op. Het bedrijf uit Kaatsheuvel is een begrip als het gaat over keukens en interieur. Bij de vestiging in Hilversum gaat eigenaar Martin de Winter een stap verder. Samen met de klant en zijn aannemersbedrijf W-Interstyle Group ontwikkelt hij een basisplan voor het complete interieur. Een gesprek over trends, innovatie, inspiratie en duurzaamheid. Tekst Stephanie Pander Fotografie Tinello

Zullen we beginnen met de laatste trends? “Mensen hebben de waarde van een fijn thuis herontdekt en zijn bereid daaraan te bouwen. Er is aandacht en liefde voor de eigen plek. Even geen rennende kinderen en thuiswerkende partners die de rust verstoren. Steeds meer klanten investeren in dat privédomein met luxe en comfort. Denk aan een sauna, een stoomcabine of mogelijkheden voor lichttherapie. Maar ook stoere douche-zuilen of een rustgevende doorkijkhaard tussen bed en bad zijn populair.”

En hoe zien we die behoefte terug in de keuken? “‘Tinello’ betekent in het Italiaans ‘warme, gezellige keuken’. Het is de plek waar mensen graag samenkomen. De keuken is meer en meer een leefplek geworden. Het kookeiland is niet meer weg te denken en omdat Tinello alles op maat maakt, kan zo’n eiland bij ons gerust meterslang zijn. Het is een plek om te borrelen terwijl er wordt gekookt maar ook om te ontbijten of dineren met vrienden. Steeds meer klanten willen dat het kookeiland doorloopt in de eetkamer. In onze showroom in Hilversum willen wij klanten inspireren en laten zien wat er allemaal mogelijk is.”

Wat zijn de populaire keukengadgets van dit moment? “Quookers® zijn er natuurlijk al heel lang maar hebben zich de afgelopen jaren volop ontwikkeld. Behalve gekookt water zijn ze er ook voor koud water, plat of bruis. De stoomoven neemt de plek van de magnetron in. Mensen eten gezonder, meer verse producten. Zo zijn er steeds meer klanten die om die reden, de vriezer weglaten en kiezen voor een 0-graden-gedeelte in de koelkast. Duurzaam omdat je versproducten langer goed houdt en dus minder eten weggooit. Verbruikt ook minder stroom trouwens.”

Kun je nog iets zeggen over kleur en materiaalkeuze? “De grote trendkleur is en blijft zwart. Je ziet dat terug in alle materialen. Een Tinello-klassieker is de plankenkeuken met drie kleuren eikenhout. Landelijk en toch modern. Ook die blijft populair. Regelmatig raken klanten zo geïnspireerd dat ze diezelfde stijl doorvoeren in de badkamer, de buitenof de bijkeuken. Producten die zich snel ontwikkelen, zijn keramische werkbladen, vloeren en wandtegels. Een ijzersterk, onderhoudsvrij en duurzaam materiaal dat steeds mooier wordt en natuursteen vervangt.” g

141


INTERVIEW

142


INTERVIEW

Hoe zit het met de duurzaamheid? “Die zit voor ons deels in de keuze van de materialen en het ambachtelijke maatwerk. Ook op het gebied van apparatuur worden grote stappen gemaakt. Neem de nieuwe generatie slimme vaatwassers die automatisch doseren en daardoor minder wasmiddel, water en stroom verbruiken. Of de luchtzuiverende recirculatiekappen die zuiniger en schoner zijn als de traditionele afzuigkap. En ze zien er ook nog eens prachtig uit, iets wat niet van iedere afzuigkap gezegd kan worden.”

‘Steeds meer klanten investeren in dat privédomein met luxe en comfort’ Tot slot een mooi product waar Tinello trots op is? “Wij bouwen steeds meer wijnklimaatkasten in alle formaten. De kasten hebben stalen deuren met thermopane glas voor de isolatie. Voor de afwerking gebruiken we panelen in stijl met de rest van het interieur. Ook breekt het seizoen van de buitenkeuken weer aan. De robuuste en massieve materialen die wij daarvoor gebruiken, kunnen verweren en worden met de tijd alleen maar mooier. Wat betreft stijl kunnen ze een verlengstuk van de binnenkeuken zijn, zodat alles een mooi geheel blijft.” n

143


KANTOOR ZEIST

A M E R O N G E N | Utrechtsestraatweg 6 Vraagprijs € 995.000,- k.k.

Gerenoveerde markante woning

Bouwjaar: 1910 Woonoppervlakte: ca. 362 m² Perceel oppervlakte: 738 m² Inhoud: ca. 850 m³

Midden in het schilderachtig Amerongen, mogen wij u deze bijzondere, uiterst royale woning aanbieden. Met recht bijzonder en uniek dankzij de ruime gebruiksmogelijkheden. De huidige eigenaar heeft deze woning in 2015 volledig gerenoveerd met behoud van fraaie details, met een verbluffend eindresultaat als gevolg. Deze instapklare woning is levensloopbestendig dankzij de aanwezige slaap- en badkamer op de begane grond. De combinatie van de klassieke kamers aan de voorzijde en de moderne living aan de achterzijde, maken het een bijzonder geheel. Onder de kap van de woning op de eerste verdieping bevinden zich twee zelfstandige appartementen. Ideaal als gastenverblijf, voor familie of voor de verhuur. Dankzij de perfecte ligging wandelt u hier heerlijk door het authentieke Amerongen met bezienswaardigheden, zoals de Andrieskerk en Kasteel Amerongen. Geniet in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug en de goede bereikbaarheid ten opzichte van de randstad. Steden als Utrecht en Amersfoort zijn met 30 autominuten goed bereikbaar. De verbondenheid van het dorp met de bossen van Prattenburg en de Amerongse Berg, geeft u eindeloos veel bos, heide en open vlaktes.

Bijzonderheden: Wellicht uw nieuwe plek van thuis? - Volledig gerenoveerd - Beschermd dorpsgezichtt

144


145


KANTOOR ZEIST

WOUDENBERG Ekris 72

Vraagprijs € 975.000,- k.k. Wonen in een landhuis op uw eigen landgoed ‘Kloosterhof’. In het schitterende buitengebied van Woudenberg ligt dit fraaie landhuis. Een landgoed dat uw hart sneller doet kloppen. In de vroege ochtend ziet u de dauw op de weilanden, de zon opkomen en hoort u de vogels fluiten. Het fenomenale uitzicht over het coulisselandschap is een lust voor het oog; alle seizoenen, het hele jaar door. Deze luxueuze, modern gebouwde woning is bijzonder in uitstraling, functionaliteit en omvang. Een prachtig eigenzinnig landhuis in een volledige natuurlijke setting. Het landgoed heeft een perceeloppervlakte van 50.040 m2 en is gerangschikt onder de Natuurschoonwet, wat fiscale Bouwjaar: 2006 voordelen biedt. Het onderhoud van het landgoed is Woonoppervlakte: 547 m² grotendeels uitbesteed aan Landgoed De Boom. Daarmee Perceel oppervlakte: 50040 m² heeft u geen omkijken naar het beheer en onderhoud van Inhoud: 2350 m³ een groot gedeelte van uw landgoed. Zo kunt u al uw tijd Totaal aantal kamers: 14 besteden aan het genieten van de prachtige omgeving en Aantal slaapkamers: 7 het onderhoud van het privé-terrein.

NSW-landgoed ‘Kloosterhof’

Bijzonderheden: - Tweegeneratiewoning

146

Erfpachtcanon van ca. € 21.500,- per jaar


Drieklomp mensen

Kantoor aan huis

Martin Martin Hemels (42), getrouwd met Anneloes en vader van Noud(11), Annabel (9) en tweeling Maurits en Rutger (beide 7) “Ik ben cardioloog-hartritmespecialist en werk normaal gesproken altijd in het ziekenhuis. Door de Corona-crisis en bijbehorende lockdowns zijn wij afgelopen jaar overgestapt naar telefonische spreekuren. Dus ineens was ik vaker thuis. Met vier kinderen die thuisonderwijs kregen, was dat een hele organisatie die velen bekend voor zal komen. Niet altijd gemakkelijk maar wel vaak heel gezellig. Meestal werkte ik vanuit de kamer van één van de kinderen, soms gewoon vanaf de bank maar het liefst vanuit de keuken. Daar was het dan vooral einde dag extra gezellig en gaat een werkdag probleemloos over in een potje voetbal in de tuin.” 147


KANTOOR ZEIST

A M E R O N G E N | Overstraat 25 Vraagprijs € 900.000,- k.k.

Rijksmonument ‘Hoogerwerf’ in geliefd Amerongen

Het eeuwen oude dorp Amerongen kent een aantal buitengewoon bijzondere panden. Eén daarvan is de woning de ‘Hoogerwerf’, een rijksmonument, gelegen op de kruising van de Imminkstraat en de Overstraat. Een huis op een markante plek in het dorp met een bijzondere geschiedenis. Vanaf 1835 werd de woning bewoond door de heer Immink, de notaris in het dorp en naamgever van de naast gelegen straat. Tot ongeveer 1884 heeft er steeds een notaris gewoond en gewerkt. Daarna zijn er meer of minder bekende families eigenaar van de woning geweest. De huidige verkopers de laatste, ca. 40 jaar.

Eenmaal binnen geeft dit tweebeuk pand uit de tweede helft van de 18e eeuw de ene na de andere verrassing. Het aanzicht is al een plaatje op zich en bij binnenkomst in de royale hal wordt dit alleen maar bevestigd. De hoge sierlijk afgewerkte plafonds geven een ruimtelijk gevoel. Er is onder andere een sfeervolle voorkamer met openhaard en marmeren schouw, Bouwjaar: 1780 een achterkamer met openslaande deuren naar de besloten tuin. Een prachtige stijlvolle Woonoppervlakte: 407 m² eetkamer naast de keuken en een grote speel/tuinkamer. Dit stijlvolle pand biedt één en al Perceel oppervlakte: 615 m² sfeer, karakter en nostalgie. Inhoud: 1550 m³ Totaal aantal kamers: 11 Aantal slaapkamers: 5 Bijzonderheden Eigen oprit met plek voor 2 auto’s

148


149


DROOMHUIZEN

Droomhuizen

Villa Woestduin in Doorn In een bosrijke omgeving – op de Utrechtse Heuvelrug – wordt een exclusief nieuwbouwproject gerealiseerd: Villa Woestduin. All-inclusive appartementen: – 2 vleugels met in totaal 42 appartementen – Ruim woonaanbod van 85 m2 tot wel 165 m2 – Balkons van 15 m2 tot wel 33 m2 – Eigen inpandige parkeerplaats en privé berging – Fijne gemeenschappelijke voorzieningen – Prijzen vanaf € 425.000,-- v.o.n. ??


Wilt u meer weten? Kijk op www.villawoestduin.nl of neem contact op met Drieklomp Zeist T 030 692 07 14 zeist@drieklomp.nl ??


KANTOOR ZEIST

K E R C K E B O S C H Z E I S T | Beaufort 19 luxe appartementen met een exclusief karakter Prognose start verkoop: zomer/najaar 2021

Geniet van de rust en de ruimte

Unieke bosrijke omgeving 19 luxe appartementen Duurzaam wonen Woonoppervlak: 110-150 m² Privé balkonterras

Exclusief, toekomstbestendig en luxe wonen in een unieke bosrijke omgeving. In een nieuw en duurzaam appartement met een royale buitenruimte. Rust, ruimte en groen. Elke dag weer. Dat is wonen in Beaufort in Kerckebosch Zeist. In totaal komen er 19 luxe appartementen in Beaufort. Iedere verdieping bestaat in uit twee appartementen met een exclusief karakter met circa 110 -150 m2 woonoppervlak en circa 50 m2 privé balkonterras. Op de bovenste verdieping is een royaal penthouse van circa 250 m2 woonoppervlak gelegen met een uniek vergezicht over de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. U kunt zelfs de Utrechtse Dom zien! De ruimten in het appartement zijn vrij in te delen. Zo richt u uw nieuwe appartement volledig naar eigen wens en smaak in. Daarnaast worden de appartementen voorzien van een luxe en hoogwaardige afwerking. Ieder appartement krijgt minimaal 1 eigen parkeerplaats in het souterrain onder het gebouw waardoor u comfortabel via de lift uw appartement kunt bereiken. Uw nieuwe thuis moet ook voelen als een thuis; een comfortabele en sfeervolle plek. In Beaufort combineren we aangenaam en sfeervol wonen met duurzaam wonen. Voor een prettig woonklimaat, een beter milieu én voor lagere energielasten!

152


Projectwebsite Beaufort

www.beaufortzeist.nl

NCB Projectrealisatie B.V. www.ncb.nu Slokker Vastgoed B.V.

www.slokkervastgoed.com

153


KANTOOR ZEIST

LANGBROEK

Langbroekerdijk A 47 b Vraagprijs € 750.000,- k.k.

NSW-landgoed met moderne rietgedekte villa

Wonen op Landgoed “De Grifthoeve” in het weilandengebied van het pittoreske dorp Langbroek. Deze in 2009 nieuwgebouwde rietgedekte woning staat op een fenomenaal perceel van maar liefst 5,3 ha. Hier bent u omgeven door rustieke weidelandschappen, fraaie bomen, ruimte en ontspanning. Het dorp is een gewilde plek om te wonen, mede dankzij het grote aantal monumentale boerderijen en kastelen die hier het straatbeeld bepalen.

Bouwjaar: 2009 Woonoppervlakte: 219 m² Perceel oppervlakte: 52.239 m² Inhoud: 847 m³ Totaal aantal kamers: 5 Aantal slaapkamers: 3

154

Langbroek is gesitueerd tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Kromme Rijn en is met recht een van de mooiste gemeenten van Nederland te noemen. Kortom, een gave rietgedekte levensloopbestendige villa op een ongekend natuurrijke en bijzondere plek midden in het land. Erfpachtcanon van ca. € 30.834,- per jaar


KANTOOR ZEIST

RHENEN

Nieuwe Veenendaalseweg 234 VERKOCHT

Royale rietgedekte villa in bosrijk Rhenen Bouwjaar: 1992 Woonoppervlakte: 378 m² Perceel oppervlakte: 2.490 m² Inhoud: 1.473 m³ Totaal aantal kamers: 10 Bijzonderheden: - Een aparte entree voor het houden van praktijk aan huis

Aan de rand van Rhenen aan de voet van de prachtige bossen, dichtbij natuurgebied Kwintelooyen, is deze fraaie rietgedekte villa gelegen. Een heerlijke vrijstaande woning met ruimte, een uitnodigende tuin, buitenzwembad, veranda en diverse terrassen. Dit mooie exemplaar is gebouwd met veel leefruimte op de begane grond en vier slaapkamers op de eerste verdieping. Met de ruime oprijlaan met weelderige begroeiing aan weerszijde, is het hier weer iedere dag fijn thuiskomen. Een mooie woning gelegen in het buitengebied en toch met een zeer goede bereikbaarheid. Het centrum van Rhenen en Veenendaal, met de vele voorzieningen zoals winkels, scholen en diverse horecagelegenheden, zijn op fietsafstand gelegen. De uitvalswegen als de A12 en de A15 zijn in korte tijd te bereiken. Een heerlijke plek waar u rust en privacy zal ervaren; het gehele jaar een vakantiegevoel.

155


NIEUWSGIERIG? MAAK EEN AFSPRAAK OF KIJK OP INTERHIVA.NL

Wellness in eigen huis INTERHIVA HELPT BIJ HET REALISEREN VAN UW WELLNESSDROOM! Bij Interhiva weten we álles over wellness, ongeacht of dit thuis of in een commerciële omgeving is. Wij maken van uw huis of tuin een droomplek waar u graag thuiskomt. Interhiva steunt daarbij op de enorme ervaring die wij met het bouwen van professionele wellnessprojecten hebben opgedaan.


KANTOOR ZEIST

ZEIST

Tiendweg 9 VERKOCHT

Landelijk wonen in het schitterende buitengebied van Zeist

Wonen in het buitengebied van Zeist op een grandioze locatie. Gesitueerd tussen Landgoed de Wulperhorst, Het Slot Zeist en Blikkenburg is het hier vanzelfsprekend goed toeven. Een prachtige plek omringd door bossen en uitgestrekte weidelandschappen waant u zich hier in vrijheid en rust. Door de unieke ligging aan de Tiendweg in Zeist, zijn alle dagelijkse voorzieningen op korte afstand gelegen. Ook de Uithof bereikt u al fietsend langs de kronkelendeKromme Rijn in 15 minuten.

Wonen aan de Tiendweg is op deze plek een evenwicht van perfecte bereikbaarheid en wonen in het groen. Bouwjaar: 1960-1970 Een spectaculaire combinatie van landelijke wonen en Zeist Woonoppervlakte: 180 m² omde hoek. Deze bijzondere vrijstaande woning is in 1965 Inhoud: 616 m³ gebouwd en is een mooi uitgangspunt voor grondige Totaal aantal kamers: 8 renovatie of u kiest voor volledige nieuwbouw van uw Aantal slaapkamers: 5 vrijstaande droomhuis op deze unieke locatie.

Bijzonderheden: -Mogelijkheid voor het houden van paarden aan huis

157


DROOMHUIZEN

Estepona haven – oude stad (loopafstand strand) Prijsklasse : van € 279.000,- tot € 770.000,1, 2, 3 en 4 slaapkamer luxe moderne appartementen en penthouses. Top kwaliteit bouw, afwerking en design, onder architectuur gebouwd.

Estepona Oost - New Golden Mile Prijsklasse : van € 650.000,- tot € 1.100.000,3 en 4 slaapkamer luxe moderne appartementen en penthouses. Top (centrale) locatie, fantastisch open uitzicht naar golf, kustlijn, bergen en zee. Kleinschalig exclusief project.

Estepona Oost – New Golden Mile Prijsklasse : van € 1.500.000,- tot € 1.850.000,Meerdere zeer moderne luxe 4 slaapkamer designer villas met 4 ensuite badkamers, infinity pool, privetuin, houten keukens, volledige home automation, 24 uur security etc.

158 ??


Droomhuizen

Estepona Heina van Drie van Estepona Wonen:

“In samenwerking met Estepona Living Makelaars wil Estepona Wonen u helpen om uw droom werkelijkheid te laten worden: een eigen plek van thuis in het zonnige zuiden van Spanje.” Jelga en Trevor van Estepona Living:

“Nog elke dag zijn wij blij dat wij alweer 20 jaar geleden- in het mooie en eigenlijk altijd zonnige Estepona kwamen wonen. Wij prijzen ons gelukkig dat wij door ons werk als makelaar zo enorm veel aardige en bijzondere mensen hebben leren kennen. Sinds onze samenwerking met Drieklomp Makelaars en Rentmeesters, ontvangen wij met veel plezier klanten van Drieklomp in Estepona, dat de laatste jaren enorm in opkomst is en eigenlijk nu pas wordt gewaardeerd!“

Voor meer informatie kunt u

Wij werken nauw samen met Drieklomp, waarbij wij eerst goed de wensen van de klant in kaart brengen. Naast een eerste kennismaking volgt regelmatig een (altijd vrijblijvend) bezoek en persoonlijk gesprek bij mensen thuis in Nederland of op kantoor bij Drieklomp. Er ontstaat dan niet alleen een persoonlijke band maar ook een heel duidelijk beeld van de wensen. Zo bouwen we een lijst van wensen op waar steeds meer geschikte objecten aan worden toegevoegd, tot aan een bezoek van de klant zelf in Spanje. Ook begeleiden wij onze relaties bij de (vrijblijvende) introductie bij het nederlands sprekend advocatenkantoor waar wij al 15 jaar mee samenwerken. Tevens beschikken wij over een netwerk van prima aannemers, verhuurkantoren en meubelzaken waar wij goede ervaringen mee hebben. Daarnaast blijven wij natuurlijk vraagbaak voor allerlei zaken ook na een eventuele aankoop. Er zijn nu ook vele prachtige moderne nieuwbouwprojecten die we u graag laten zien”.

Reacties van onze klanten: “Via Heina van Drie zijn we in contact gekomen met Jelga en Trevor van Estepona Living. Trevor heeft ons, op een januari dag vorig jaar 2020, de regio en Estepona laten zien. We hebben met eigen ogen gezien wat voor mooie appartementen daar in aanbouw waren. Het bezoek heeft echt indruk op ons gemaakt. Een aanrader!” Guus en Maxine “Rond de zomer van 2019 kwamen wij, via Heina van Drie terecht in Estepona. We zijn door Jelga en Trevor zeer deskundig geadviseerd en hebben mede daardoor een prachtig penthouse gekocht in Estepona. Wat een mooie omgeving met zeer aardige en gemoedelijke mensen. Wij kunnen iedereen aanraden om een vakantiehuis in Estepona te kopen!” Erik Jan en Marianne

contact opnemen via heina@esteponawonen.nl. Bekijk het actuele aanbod op www.drieklomp.nl/estepona

“In samenwerking met Drieklomp heeft Estepona Living ons tot in detail geholpen bij het zoeken, adviseren en kopen van een huis in het prachtige Estepona. Hun jarenlange ervaring speelt hier een grote rol om bepaalde zaken te beoordelen en ook voor elkaar te krijgen. De gastvrijheid en positiviteit van beiden zijn aanstekelijk ” Willem n

159


WE HAVE A STORY TO TELL

Wat wilt u uitstralen? Samen ontdekken we úw persoonlijkheid. Dit doen wij met veel aandacht voor u en oog voor details. En natuurlijk met een enorme passie voor MODE. Onze ‘multi-brand’ modewinkel staat voor onderscheidende, innoverende en verantwoorde (top)merken. Wij denken mee met de juiste outfits: van comfortabel tot chique. We mixen & matchen om ú te laten stralen. Maak kennis met onze belevingswinkel en hoogstaande service!

S

I

N

D

S

1

9

2

3

HOOFDSTRAAT 175, VOORTHUIZEN. TEL. 0342 - 472426 - WWW.BOSSENBROEK.NL OPEN: MAANDAG 13.30 - 18.00 UUR, DINSDAG T/M VRIJDAG 9.30 - 18.00 UUR. ZATERDAG 9.30 - 17.00 UUR


HEM E L S E B E RG 3 6 8 6 2 BN O O S T E RB E E K 026 339 75 0 oos ter beek@ d ri e k l o m p . n l w w w. d ri e k l o m p . n l

Drieklomp Oosterbeek


KANTOOR OOSTERBEEK

D O O R W E R T H | Utrechtseweg 444 Vraagprijs € 3.500.000,-- k.k.

Stijlvolle villa

Bouwjaar: 2012 Woonoppervlakte: 703 m² Perceel oppervlakte: 2.384 m² Inhoud: 2.969 m³ Totaal aantal kamers: 11 Aantal slaapkamers: 5 Bijzonderheden: luxe binnenzwembad en wellness

162

De bescheiden en stijlvolle architectuur van de woning verraadt weinig van de luxe en het formaat van deze VILLA die gerust tot één van de meest exclusieve villabouw in de regio gerekend mag worden. De villa is verdeeld over 5 verdiepingen en is voorzien van de meest luxe techniek, domotica en wellness. U kunt bijvoorbeeld met de lift vanaf het ouderappartement naar het inpandige zwembad en de gym komen. Of de woning betreden middels een vingerscan zodat een sleutel overbodig is geworden. Het imposante woonhuis met een woonoppervlakte van 703 m2 is een heerlijk gezinshuis dat u perfect kunt combineren met zakelijke doeleinden in het vrijstaande kantoor annex gastenhuis. Rondom de villa is een stijlvolle, deels formele tuin, gerealiseerd passend bij de klassieke architectuur van het huis met een oppervlakte van 2.384 m2. Diverse terrassen, gazonpartijen worden afgewisseld met hagen en sierbeplanting. Op uw eigen domein ervaart u optimale rust en privacy. De domotica zorgt voor het feilloos functioneren van het huis op het gebied van veiligheid, comfort en techniek. De vingerscan om deuren te openen, een panic-room met bijbehorende overvalknop en de externe beveiliging van de villa met gronddetectie zijn hier voorbeelden van. De ligging is ideaal met de natuur aan de overzijde van de weg en dorpse levendigheid in de woonwijk aan de achterzijde. Doorwerth heeft een winkelcentrum met voorzieningen en Oosterbeek ligt ‘om de hoek’ met stijlvolle winkels, speciaalzaken en horeca. In de regio vindt u 4 luxe golfbanen. Uitvalswegen zijn perfect met de A12 en A50 ‘naast de deur’. Behalve voortgezet onderwijs op hoog niveau vindt u Internationaal onderwijs in Arnhem.


163


KANTOOR OOSTERBEEK

ELLECOM

Zutphensestraatweg 70 Vraagprijs € 3.400.000,-- k.k.

Buitenplaats Hofstetten

Bouwjaar: 1835-1836 Woonoppervlakte: 901 m² Perceel oppervlakte: 10.784 m² Inhoud: 3.359 m³ Totaal aantal kamers: 16 Aantal slaapkamers: 9 Bijzonderheden: parkeergarage voor 12 auto’s

164

Aan de voet van de Posbank in een parkachtige setting wordt u het Rijksmonumentaal LANDHUIS “Buitenplaats Hofstetten” aangeboden, gebouwd in de stijl van het Neoclassicisme. Het statige hoofdhuis heeft een compleet ondergrondse parkeergarage gekregen voor het parkeren van ca. 12 auto’s (stichtingskosten ca. € 1.000.000,--!). Het totaal is gesitueerd op een terrein van ca. 1 hectare. In het achterste deel van het terrein ligt een bouwkavel voor het realiseren van een vrijstaande woning. Het is mogelijk om een inrit aan de achterzijde te realiseren. Het landhuis is recentelijk volledig gerenoveerd en gemoderniseerd, is zeer luxe uitgevoerd en is o.a. v.v. domotica-systeem, een geïntegreerd geluidssysteem met patchkast en een Schindler liftinstallatie. Tot het landgoed heeft oorspronkelijk ook de daarop aanwezige tuinmanswoning, een koetshuis met woonbestemming en een grote kas behoord. Indien gewenst kunt u deze bij kopen om een totaal landgoed te bezitten met 4 woonbestemmingen erop. Ellecom is gelegen tussen de overgang van het Veluwemassief en de IJsselvallei. Tegenover het landhuis ligt “Nationaal Park Veluwezoom”, een natuurgebied van 5.000 hectare.


Drieklomp mensen

Kantoor aan huis

Martine Martine van den Berg (36) is getrouwd met Steffen en moeder van Julius (4) en Friso (2) “Ik had een eigen modezaak en werkte buiten de deur. Na de komst van de kinderen heb ik moeten zoeken naar een nieuwe balans die voor mij werkt. Een zwaar proces wat niet alleen met werk te maken had. Ik heb er een boek over geschreven, ‘Preggy, de ontmaskering van de zwangerschapsmythe’. Ik ben uiteindelijk gestopt met de zaak en werk nu vanuit de verbouwde paardenstallen achter ons huis, aan mijn website www.momgetagrip.nl en ik maak er mijn podcasts. Ik probeer andere vrouwen te inspireren in het maken van goede en gezonde levenskeuzes. Deze werkplek is een droom. Vanuit hier kan ik mijn pony’s zien en als er iets met de kinderen is, ben ik altijd in de buurt. Binnenkort gaan we verhuizen en zal ik dit thuiskantoor enorm missen.” 165


KANTOOR OOSTERBEEK

G R O E N L O | Ruurloseweg 57 Vraagprijs € 2.300.000,--

Ultra-luxe villa

Bouwjaar: 2012 en 2020 lodge Woonoppervlakte: 590 m² Perceel oppervlakte: 10.692 m² Totaal aantal kamers: 10 Aantal slaapkamers: 6 Bijzonderheden: prachtig park met zwemvijver en lodge

166

Aan de rand van het idyllische vestingstadje Groenlo wordt u een recent gebouwde, ultraluxe, state-of-the-art, VILLA aangeboden. Het ultieme gezinshuis om veilig en comfortabel te resideren in een bosrijke setting. De open voorgevel met raampartijen, doorbroken door houten staanders en de weelderige rieten deken, verraadt nog weinig van hetgeen zich achter de villa afspeelt. Een tot in perfectie aangelegd park (10.692 m2!) met prachtige oude bomen, houtwallen, een zwemvijver en terrassen met in het struweel verscholen een lodge. Een ensemble dat naadloos op elkaar aansluit en in harmonie met elkaar is ontworpen. De villa met een woonoppervlakte van maar liefst 590 m2 is perfect te gebruiken in combinatie met het bijgebouw (22 x 6 m). Thans kan het gebruikt worden als gastengelegenheid, kantoorruimte en overdekt terras met open haard. Op het terrein is een carport in stijl gebouwd voor het parkeren van meerdere auto’s. U heeft hier uw eigen besloten domein in de stadskern, een unieke kans om van optimale rust en privacy te genieten met alle gemakken ‘om de hoek’. De villa heeft behalve royale leefvertrekken zoals de woonkeuken, living en study nog 5 slaapkamers, 3 badkamers, zwemspa en een luxe hammam, sauna en gym in het souterrain ter beschikking. Een villa die ontworpen is met gevoel voor ‘een menselijke maatvoering’. De vertrekken staan allen met elkaar in een open verbinding en geven een gevoel van intimiteit en sfeer. Alle woonvertrekken zijn georiënteerd, middels grote raampartijen, op het prachtig aangelegde park. De recent vernieuwd aangelegde N18 zorgt voor een snelle verbinding naar de A35 en A1. Binnen 15 min. begeeft u zich op de A18 richting Arnhem.


167


KANTOOR OOSTERBEEK

A R N H E M | Kemperbergerweg 413 Vraagprijs € 2.200.000,-- k.k.

‘One of a kind’ locatie

Bouwjaar: 1996 Woonoppervlakte: 483 m² Perceel oppervlakte: 3.250 m² Inhoud: 1.672 m³ Totaal aantal kamers: 10 Aantal slaapkamers: 5 Bijzonderheden: Royale leefvertrekken, aan heide gelegen.

168

De huidige bewoners wisten het meteen toen ze deze mooie locatie aan de rand van de heide zagen; dit is onze plek en hier willen wij ons droomhuis bouwen. Het prachtige open terrein dat omzoomd wordt door de bossen van het Gelders Landschap en vrij zicht biedt op de heide is dan ook een ‘one of a kind’ locatie. De plannen werden gemaakt en het resultaat mag er wezen; een imposant LANDHUIS met vrijstaande garage en bijgebouw werd gerealiseerd op een kwalitatief hoogwaardig niveau. Het huis ligt hoog en de geaccidenteerde en open omgeving geeft het gevoel dat je midden in de natuur woont. Omdat er ook enkele andere landhuizen en villa’s gesitueerd zijn aan het bospad heeft u niet het gevoel dat u verlaten en eenzaam woont. De begane grond van de villa is helemaal op het omringende landschap georiënteerd, de grote raampartijen en openslaande deuren in de living, study en de woonkeuken bieden een prachtig panorama op de royale tuin en aangrenzende heide en bossen. In het souterrain zijn de ondergeschikte functies van het huis gerealiseerd zoals was- en linnenruimte en de techniek van het huis. Maar ook een hobbyruimte, bioscoop, gastengelegenheid, wellness en gym zijn hier beschikbaar of te realiseren. Op de eerste verdieping een royale masterbedroom met inbouwkasten en aangrenzende smaakvolle badkamer. Verder drie ruime slaapkamers en een extra badkamer. Een dubbele vrijstaande garage met mogelijkheid voor bijvoorbeeld een atelier of gastenverblijf op de 1e verdieping, een tweede vrijstaande garage en een carport complementeren het landhuis. Het gebied is enorm in ontwikkeling; men wil de stad verbinden met het nabijgelegen natuurreservaat ‘De Hoge Veluwe’.


169


NATUUR

‘Vanuit mijn tuin loop ik zo het bos in. Het voelt als mijn achtertuin’

170


NATUUR

Natuur

Gerald van Drie Het is nog steeds ieder weekend dringen in de Nederlandse natuurgebieden. Als ‘makelaars in het groen’ weten de medewerkers van Drieklomp als geen ander waar je moet zijn om in alle rust van de natuur te genieten. We wandelen met Gerald van Drie over de historische landgoederen rondom Oosterbeek en door de uiterwaarden van de Rijn. Tekst Stephanie Pander Fotografie Floris Scheerder, Ellen den Boer en Rosalie van Drie

g

171


NATUUR

172


NATUUR

“Ik woon in de voormalig orangerie op Landgoed De Hemelse Berg bij Oosterbeek. Vanuit mijn tuin loop ik zo het bos in. Het voelt als mijn achtertuin. Toen ik hier kwam wonen heb ik mij verdiept in de geschiedenis van dit landgoed. In 1848 is het landgoed gekocht door de schrijver Johannes Kneppelhout. Hij nodigde hier kunstenaars en andere schrijvers uit om te werken en heeft hij veel gedaan voor het culturele leven in Oosterbeek. Ook heeft de familie het park opnieuw laten aanleggen en een kasteeltje gebouwd. Dat kasteeltje heeft helaas de oorlog niet overleefd. Er is hier in mijn achtertuin keihard gevochten. De Duitsers tegen de geallieerden. Er wapperde wel een Rode Kruis vlag aan de kasteeltoren maar dat heeft het gebouw niet kunnen redden helaas.” “Oosterbeek dankt zijn naam aan de vele beken die hier van de stuwwal stromen. Ze komen allemaal uit in de Rijn die verderop loopt. Als je hier wandelt, hoor je overal het gekabbel van water. Heerlijk rustgevend. Op een warme zomerdag loop ik zo mijn tuin uit en dan door het beekje omhoog tot aan de waterval voor een frisse douche. Dat koude water, rechtstreeks uit de natuur geeft een enorme energieboost. Mijn kinderen lachen mij altijd een beetje uit en vinden het gedoe maar als ze meegaan geven ze daarna toe dat het heerlijk is.” “Regelmatig maak ik een korte wandeling. Een rondje om de beek noem ik dat. Als ik meer tijd heb loop ik verder tot waar De Hemelse Berg overgaat in Landgoed De Oorsprong. Ook hier is het landhuis verloren gegaan. Tuin de Lage Oorsprong is er nog wel. Het is een historische tuin met een orangerie en een plantenkas. Vanaf de Hoge Oorsprong kun je de Italiaanse weg volgen, die helemaal doorloopt tot aan kasteel Doorwerth. De weg is zo genoemd vanwege de hoogteverschillen en de scherpe speldbochten.

Als het zomers warm is, loop ik door de beek naar een van de watervallen achter mijn huis voor een frisse douche’ Een avontuurlijke route om te lopen. Ook mooi is het 13 kilometer lange Rosandepad, een Klompenpad langs de uiterwaarden en door de beukenlanen.” “Ik ben opgegroeid op een boererij in Nijkerk. Ik houd ook van het vlakke land en van de Hollandse luchten erboven. Als jongen vond ik het mooi om te zien hoe het slechte weer eraan kwam. Hier in Oosterbeek heb ik de variatie van heuvels, bossen en de uiterwaarden. Ik combineer dat graag in een lange wandeling. Via de Hoge Oorsprong naar beneden, even stoppen op het uitkijkpunt Westerbouwing voor het uitzicht over de rivier en dan naar beneden tot aan het oude kerkje van Oosterbeek. Vlak naast het kerkje staat een roze huis met een grote moestuin en een bloementuin. Dat is Henk’s Pluktuin en daar worden groenten en potjes honing verkocht. In de Weverstraat in Oosterbeek zit een kleine espressobar, Puur. Daar loop ik vaak even langs. Het is hier net of je in Italië bent. En daarna wandel ik via het Rozenpad terug naar mijn berg. Het voelt echt heel speciaal om hier te wonen.” n 173


NATUUR

174


NATUUR

‘Als je hier wandelt, hoor je overal het gekabbel van water. Heerlijk rustgevend’

175


Buitengewone momenten beleeft u in een omgeving waar alles klopt. Met vormen die eenvoudig en helder zijn.

Keukenarchitectuur Zeist B.V. Het Rond 5 c 3701 HS ZEIST Tel. 030 697 77 00 zeist.bulthaup.nl


KANTOOR OOSTERBEEK

ARNHEM

Koningsweg 27 A en B VERKOCHT Tussen Park de Hoge Veluwe en de Veluwezoom, op korte afstand van Arnhem Centrum vindt u het prachtige historische LANDGOED ’t Heuvelink. Een unieke kans om op een uur rijden van de Randstad te resideren en te kunnen genieten van rust en natuur. Het landgoed staat gerangschikt onder de Natuurschoonwet hetgeen fiscale voordelen biedt zoals vrijstelling van overdrachtsbelasting en successierechten. Toen Drieklomp Makelaars enkele jaren geleden het zwaar verwaarloosde landgoed verkocht aan de huidige eigenaren, vergde het veel verbeeldingsvermogen om te zien wat het landgoed voor potentie in zich had. Het romantische, Rijksmonumentale hoofdhuis Bouwjaar: 1846 stond er vervallen bij en werd grondig gerestaureerd en Woonoppervlakte: 425 m² met veel smaak opnieuw ingedeeld en ingericht. Maar Perceel oppervlakte: bijna 14 ha niet alleen het huis, ook het prachtige landgoed met Inhoud: 2.025 m³ eeuwenoude bomen, vergezichten, de lanen en bosschages Totaal aantal kamers: 14 werden in ere hersteld. De bewoners lieten een ven graven Aantal slaapkamers: 10 dat een belangrijk element in het landschap is geworden. Bijzonderheden: Gelegen op een terrein van circa 14 hectare aan de rand van Rijksmonumentaal NSW Arnhem en met uitvalswegen als de A50 en de A12 ‘om de landgoed hoek’. Zeldzamer kunnen we het niet maken voor u.

Landgoed ‘t Heuvelink

177


KANTOOR OOSTERBEEK

O O S T E R B E E K | Mariaweg 18 Vraagprijs € 1.450.000,-- k.k.

Klassieke villa ontworpen door Friso Woudstra

Bouwjaar: 2012 Woonoppervlakte: 284 m² Perceel oppervlakte: 1.420 m² Inhoud: 1.136 m³ Totaal aantal kamers: 7 Aantal slaapkamers: 4

Nabij het centrum van Oosterbeek is deze stijlvolle en klassieke VILLA gerealiseerd op een besloten terrein van 1.420 m2 met een grote vrijstaande garage/carport. De louvre-luiken en de perfect gesneden knipvoeg van de villa geven het huis allure. Een heerlijke plek met op loopafstand alle voorzieningen zoals het treinstation en de gezellige winkels van het romantische bosdorpje Oosterbeek. Met 4 (mogelijk 5) slaapkamers, waarvan de ouderslaapkamer op de parterre, en 2 luxe badkamers het perfecte gezinshuis of leefhuis als echtpaar met eventueel zakelijke gelegenheden aan huis. Het kantoor met eigen entree in de villa of het grote houten bijgebouw bieden voldoende mogelijkheid voor thuiswerken of kantoor/praktijk aan huis. Ook mantelzorg of een gastengelegenheid is een optie. De villa is in 2012 op hoogwaardig niveau gebouwd met kwalitatief hoogwaardige materialen en detaillering.

Parterre o.a.: dubbele entreedeuren naar de centraal gelegen woonkeuken. Luxe keuken in lichte kleurstelling uitgevoerd met een kookeiland en v.v. uitvoerige inbouwapparatuur. Dubbele schuifdeuren geven toegang tot de woonkamer aan de voorzijde van het huis. De zithoek is v.v. een sfeervolle gashaard. Ruime bijkeuken met kastenwand en aansluitingen wasapparatuur. Kantoor met eigen entree. Zeer ruime ouderslaapkamer met en suite een kleedkamer. Luxe badkamer v.v. een badmeubel, stortdouche en toilet. 1e Verdieping o.a.: twee slaapkamers met een dakkapel. Aan de achterzijde een 4e zeer royale slaapkamer. 2e Bijzonderheden: Luxe badkamer v.v. een ligbad, douche, toilet en designradiator. Vliering: middels een ruim perceel in centrum, groot bijgebouw vlizotrap is er toegang tot de vliering.

178


179


Van Golsteinlaan 20 | 7339 GT Apeldoorn | Telefoon +31 (0) 55 541 44 55 info@vandervalkapeldoorn.nl | www.vandervalkapeldoorn.nl

www.ontdekdecantharel.nl


KANTOOR OOSTERBEEK

HETEREN

Boterhoeksestraat 14 Vraagprijs € 1.365.000,-- k.k.

Moderne design villa

Bouwjaar: 2003 Woonoppervlakte: 411 m² Perceel oppervlakte: 2.155 m² Inhoud: 1.457 m³ Totaal aantal kamers: 6 Aantal slaapkamers: 4 Bijzonderheden: zeer royale leefvertrekken en thuiskantoor

Moderne onder architectuur gebouwde VILLA uit 2003 met een woonoppervlak van ruim 400 m2. Gelegen op een kavel van ruim 2.100 m2 biedt deze fraaie woning tal van mogelijkheden voor zowel privé als zakelijke doeleinden. Toegang tot het afgesloten terrein via een automatische poort. Het woonhuis met veel privacy ligt in Heteren op enkele minuten van de snelweg A50. De steden Arnhem en Nijmegen zijn binnen 15 minuten autorijden te bereiken. Op het perceel staat voor de woning een ruime garage voor 3 auto’s, ieder met eigen automatische deur. Het voorterrein biedt veel parkeerruimte. De ruimte boven de garage is toegankelijk via een trap buitenom en leent zich uitstekend als kantoor of hobbyruimte. Naast de woning staat een aparte berging voor fietsen, tuinmeubelen, etc. Parterre o.a.: royale living met meerdere openslaande dubbele deuren naar een groot terras en gashaard. Grote woonkeuken met luxe inbouwapparatuur. Multifunctionele ruimte, nu in gebruik als kantoor/tv kamer. 1e Verdieping o.a.: vier slaapkamers, twee badkamers, separaat toilet en twee bergkasten.

181VERVOER UW PAARDEN IN LUXE EN STIJL MET

ANEMONE HORSE TRUCKS


KANTOOR OOSTERBEEK

O O S T E R B E E K | Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg 3 Vraagprijs € 1.285.000,-- k.k.

Villa ‘De Schouw’

Bouwjaar: 1920 Woonoppervlakte: 246 m² Perceel oppervlakte: 1.207 m² Inhoud: 1.064 m³ Totaal aantal kamers: 9 Aantal slaapkamers: 5 Bijzonderheden: unieke architectuur en besloten tuin met buitenkeuken

184

Een VILLA van ruim 100 jaar oud met de allure en de sfeer van weleer, het wordt u geboden in de charmante villa ’de Schouw’. Lommerrijk gesitueerd in één van de mooiste villawijken aan de rand van het bosrijke dorpje Oosterbeek met haar geaccentueerde landschap en vergezichten over het rivierenlandschap en uitgestrekte bossen. De villa is met liefde en respect voor haar historie gerenoveerd door de huidige bewoners. De detaillering van het interieur is terug te leiden naar de architectuurstroming van de Amsterdamse School en Berlage. Een interieur wat zich bijzonder leent voor het combineren van modern design en antiek. De bewoners hebben met een geraffineerde mix van modern comfort en authenticiteit een heerlijk leefhuis gerealiseerd met een slaapkamer en badkamer op de parterre. In combinatie met 4 extra slaapkamers, een 2e badkamer en ruime leefvertrekken het ideale huis voor een gezin dat eventueel thuiswerken en/of kantoor aan huis wil combineren. De stijlvolle tuin met de vrijstaande garage en carport is een oase van rust. U zult verrast zijn hoeveel rust en privacy de luxe veranda met buitenkeuken biedt aan de achterzijde. Villa ‘De Schouw’ is gesitueerd aan de Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg 3 en ligt op een steenworp afstand van het sfeervolle centrum van Oosterbeek, het schilderachtige landgoed Mariëndaal en de uiterwaarden van de Nederrijn. De gezellige stad Arnhem ligt, net als het aangesloten rijkswegennetwerk (A12, A50, A15) ‘om de hoek’.


185


KANTOOR OOSTERBEEK

O O S T E R B E E K | Matzer van Blooisplantsoen 3 Vraagprijs € 985.000,-- k.k.

Multifunctionele villa op toplocatie

Bouwjaar: 2005 Woonoppervlakte: 248 m² Perceel oppervlakte: 418 m² Inhoud: 1.023 m³ Totaal aantal kamers: 6 Aantal slaapkamers: 5 Bijzonderheden: kantoor aan huis, gezins-huis en locatie nabij rivier en bossen

186

Af en toe komt er een unieke kans voorbij. Aan verkeersluwe straat gelegen, vrijstaande moderne (gezins-/praktijk) VILLA (bouwjaar 2005- energielabel A) met besloten zonnige tuin. Bijzonder is de wijze waarop de architectuur de glooiingen in het landschap volgt. Met een woonoppervlakte van maar liefst 248 m2 verdeeld over 3 woonlagen én met inpandige garage, gelegen op een perceel van 418 m2, biedt deze woning ruimte en wooncomfort. Bovendien is er parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein. Momenteel wordt de villa gebruikt als gezinshuis met 5 slaapkamers en 2 badkamers. Vanwege de indeling biedt deze woning diverse mogelijkheden voor gebruik. U heeft eveneens toegang tot de 1e verdieping van de woning vanaf de Ploegseweg. Zo kunt u de begane grond bijvoorbeeld ook zakelijk benutten met een eigen entree. Begane grond: hal, 2 grote (slaap)kamers (zeer goed als kantoor/studeerkamer te gebruiken via eigen entree) met aansluitend badkamer, cv-ruimte en doorloop naar inpandige garage. 1e Verdieping: entree (aan hoger gelegen Ploegseweg), toilet, zeer royale L-vormige woonkamer en doorloop naar luxe eetkeuken (totaal ca. 100 m2). Vanuit de woonkamer heeft u openslaande deuren naar de besloten tuin. 2e Verdieping: 3 grote slaapkamers en een luxe badkamer met ligbad, douche en dubbele wastafel. Tevens beschikt deze verdieping eveneens over een separaat toilet (derde!). De fraaie architectuur, de luxe zorgeloze (multifunctionele) indeling en de fijne locatie maken deze villa zeer interessant. Bossen, uiterwaarden, winkels en scholen zijn allen op loopafstand te bereiken.


187


Drieklomp

Medewerkers

Voorthuizen Huib van Drie

Ed van Drie

Dick van Putten

Lucia de Boer

Algemeen Directeur

Directeur/Register MakelaarTaxateur

Register Makelaar-Taxateur

Register Makelaar-Taxateur

Tom Weustenenk

Miranda Brouwers

Karin van Laar

Nadine van Elst

Vastgoedadviseur

Office Manager

Commercieel Medewerker Binnendienst

Commercieel Medewerker Binnendienst

Ariën van Drie

Johan van der Waaij

Simone Eindhoven

Directeur/Register MakelaarTaxateur

Directeur/Register MakelaarTaxateur

Commercieel Medewerker Binnendienst

Albertine van Leeuwen Boomkamp

Freke Breitenbach Receptioniste/Secretaresse

Agrarische Makelaars

188

Commercieel Medewerker Binnendienst


DRIEKLOMP MEDEWERKERS

Nunspeet Bert Lankman

Dennis Stalenhoef

Herman van den Berg

Jolanda Polinder

Directeur/Register MakelaarTaxateur

Kandidaat Register MakelaarTaxateur

Kandidaat Register MakelaarTaxateur

Assistent Register MakelaarTaxateur

Ook werken bij Drieklomp? Bekijk onze vacatures op www.drieklomp.nl/werken-bij. Wij hebben regelmatig stageplaatsen beschikbaar. Bekijk de website en/of stuur een open sollicitatie! Yvette Ansink Assistent Register MakelaarTaxateur

Zeist Richard van Dolder

Roeland van Dommelen

Monique Wijffelaars

Machteld Korstanje

Directeur/Register MakelaarTaxateur

Kandidaat Register MakelaarTaxateur

Kandidaat Register MakelaarTaxateur

Assistent Register MakelaarTaxateur

Gerald van Drie

Lucia de Boer

Karin van Laar

Freke Breitenbach

Directeur/Kandidaat Register Makelaar-Taxateur

Register Makelaar-Taxateur

Commercieel Medewerker Binnendienst

Receptioniste/Secretaresse

Oosterbeek

189


De keuken waarin je dag goed begint

Er valt genoeg te beleven in de keuken. Voor kleine keukenprinsessen en bedreven chef-koks. Voor haastige zakenmensen en relaxte seniors. Voor iedereen, kortom, die een plek zoekt om te genieten van het moment. Zullen we zó eens naar uw huis kijken en samen de ideale keuken bedenken? We hebben duizend-en-één ideeën en vinden het leuk om die met u te delen. Welkom in de showroom!

Vraag ons gratis inspiratiemagazine aan op vanginkelkeukens.nl

MARCONISTRAAT 8

BARNEVELD

|

T 0342 - 412501

|

VANGINKELKEUKENS.NL


DRIEKLOMP MEDEWERKERS

Laren (NH) Bastiaan Schuijt

Juud Hollander

Charlotte Ertekin- van Haselen

Ellen Vis

Directeur/Register MakelaarTaxateur

Beëdigd Makelaar

Commercieel Medewerker Binnendienst

Assistent Register MakelaarTaxateur

Marc Holleman

Kees Hardonk

Johan Kuijt

Tommy Boersen

Directeur

Partner

Erkend Hypothecair Planner

Financieel Adviseur

Annelies Damen

Kim de Wit

Diana van Balgoijen

Gert Westeneng

Erkend Hypothecair Planner

Commercieel/Administratief Medewerker

Commercieel/Administratief Medewerker

Commercieel/Administratief Medewerker

Christijn Kemps

Tjeerd de Boorder

Dick van Putten

Marketing en communicatie

Register Makelaar-Taxateur / Directeur Binc Bedrijfshuisvesting

Register Makelaar-Taxateur

Financieel Adviseurs

Marketing & communicatie

Makelaars in Business

191Oosterbeek

VERKOCHT

Huize Hoevelaken H O E V E L A K E N | Westerdorpsstraat 68

VERKOCHT

Woonboerderij ‘Overbeek’ T E R S C H U U R | Sandersstraat 5

VERKOCHT

Uniek gelegen landgoed in de Veluwse bossen G A R D E R E N | Apeldoornsestraat 173-175

VERKOCHT

Landhuis in Gooische stijl G A R D E R E N | Harderwijkerweg 39

VERKOCHT

De parel onder de jaren dertig villa’s V O O R T H U I Z E N | Hoofdstraat 121

VERKOCHT Landhuis aan de rand van het Nationale Park de Hoge Veluwe H O E N D E R L O O | Miggelenbergweg 22

VERKOCHT

Landgoed ‘De Hei’ N I J K E R K | Deuverdenseweg 7

VERKOCHT

Casa familia

La dolce vita

H O E V E L A K E N | Oosterdorpsstraat 25

L U N T E R E N | Veenstraat 6

VERKOCHT

VERKOCHT

Schitterend landgoed ‘Groot Bloemendaal’ N I J K E R K | Bloemendaalseweg 19

VERKOCHT

Fraai landhuis met diverse bedrijfsgebouwen N I J K E R K | Drostenweg 2 en 2A

VERKOCHT Magnifiek gelegen, onder architectuur gebouwde villa A M E R S F O O R T | Prins Frederiklaan 30

VERKOCHT

Romantisch, idyllisch en warm P U T T E N | Veenhuizerweg 7

VERKOCHT

Fantastisch familiehuis U D D E L | Garderenseweg 130

VERKOCHT 193


VERKOCHT

Grote woonboerderij met schuren en paardenbak B A T H M E N | Menopsweg 14

VERKOCHT

Stijlvol landhuis in een oase van groen B A R N E V E L D | Otelaarseweg 21D

VERKOCHT

Landhuis met fenomenaal zicht op bossen en velden E D E | Vossenpad 5

VERKOCHT

Een sublieme rust- en natuurplek E L S P E E T | Heetkamp 36

VERKOCHT Uiterst royale woonboerderij met zeer riant bijgebouw B R U M M E N | De Voortweg 3

VERKOCHT 194

Wonen, genieten en onthaasten in dit ultieme familiehuis E R M E L O | Prinsesselaan 43

Monumentale woonboerderij V O O R T H U I Z E N | Rijksweg 90

VERKOCHT Charmant landhuis V O O R T H U I Z E N | Verbindingsweg 46

VERKOCHT

VERKOCHT

Monumentale boerderij ‘De Vergulde Appel’ N I J K E R K | Barneveldseweg 192

Robuuste romantiek op hoeve ‘Zeldenrust’ N I J K E R K | Voorthuizerweg 8

VERKOCHT

Verscholen parel in een oase van rust H O E V E L A K E N | De Deel 1

VERKOCHT

Statige villa in gewilde ‘Dichtersbuurt’ E R M E L O | Vondellaan 28

VERKOCHT

VERKOCHT Vrijstaande woning met alle voorzieningen voor het houden van paarden N I J K E R K | Prinsenweg 39A

VERKOCHT

Half-vrijstaande woning N U N S P E E T | Garderbroekerweg 68

VERKOCHT


VERKOCHT

Prachtige, vrijstaande Hoeve H U L S H O R S T | Harderwijkerweg 397

VERKOCHT

Statige notariswoning H U L S H O R S T | Harderwijkerweg 247

VERKOCHT

Rietgedekte woonboerderij met binnenmanege E M S T | Weteringdijk 95

VERKOCHT

Vrijstaande woonboerderij met opstallen H I E R D E N | Lageweg 27

VERKOCHT

Karakteristieke villa op royaal perceel H E E R D E | Keetweg 5

VERKOCHT

Rietgedekt landhuis E P E | Adelaarsweg 10

VERKOCHT

Stijlvol, jaren ’30 landhuis E P E | Tongerenseweg 172

VERKOCHT

Riant woonhuis met diverse bijgebouwen ’ T H A R D E | Schouwenburg 3

VERKOCHT

Prachtig gelegen stadswoning H A R D E R W I J K | Blokhuissteeg 2

VERKOCHT

Statig herenhuis B L O K Z I J L | Noorderkade 16

VERKOCHT

Vrijstaand landhuis met royaal bijgebouw O L D E B R O E K | Bovenstraatweg 10

VERKOCHT

Vrijstaande woonboerderij op unieke locatie O M M E N | Giethemer Hooiweg 4

VERKOCHT

Royale, dubbele woonboerderij met paardenstallen H E E R D E | Badhuisweg 2

VERKOCHT

Royaal landhuis op 14.000 m² E P E | Badweg 3

VERKOCHT

Landgoed Klarenbeek D O O R N S P I J K | Zuiderzeestraatweg West 67

VERKOCHT 195


VERKOCHT

Vrijstaande bungalow N U N S P E E T | F.A. Molijnlaan 45

VERKOCHT

Prachtig woonboerderij met botenhuis G I E T H O O R N | Beulakerweg 27

VERKOCHT

Karakteristiek herenhuis H E E R D E | Keuterstraat 1

VERKOCHT

Unieke woonboerderij met riant bijgebouw D E N V E L D E | Slingenbergweg 4

VERKOCHT

Ruime, onderkelderde historiserende villa S C H E R P E N Z E E L | Dashorsterweg 14

VERKOCHT 196

Vrijstaande woonboerderij met buitenzwembad ’ T L O O O L D E B R O E K | Vierschotenweg 13

VERKOCHT

Vrijstaand, rietgedekt landhuis ’ T H A R D E | Bovenweg 7

VERKOCHT

Vrijstaande villa op mooie locatie V A A S S E N | Kouwenaarsweg 90

VERKOCHT Fantastisch gelegen woonboerderij ‘Wilhelmina Hoeve’ C O T H E N | Groenewoudseweg 10

VERKOCHT

Buitenplaats met schitterend landhuis P U T T E N | Vanenburgerallee 15

VERKOCHT

Vrijstaande woonboerderij D E W I J K | Commissieweg 25

VERKOCHT

Karakteristiek landhuis met vrijstaande garage H I E R D E N | Kieftweg 15

VERKOCHT

Rietgedekte villa met rietgedekt bijgebouw E P E | Molenweg 6

VERKOCHT Statig modern familiehuis op toplocatie aan het Panbos B O S C H E N D U I N | Jozef Israelslaan 15

VERKOCHT


VERKOCHT

Charmante, rietgedekte woonboerderij met multifunctioneel bijgebouw V E E N E N D A A L | Middelbuurtseweg 7

VERKOCHT Rietveld villa ‘De Klinkhamer’ met adembenemend uitzicht E L S T ( U T ) | Rijksstraatweg 158

VERKOCHT Lobby Living op NSW-landgoed met luxe landhuis voorzien van high end afwerking R E N S W O U D E | Wittenoordseweg 9

VERKOCHT Stijlvol en luxueus resideren op hoog niveau in dit unieke penthouse W A G E N I N G E N | Generaal Foulkesweg 68G

VERKOCHT Robuuste villa aan de rand van bos, heide en gelegen in een villawijk D O O R W E R T H | Utrechtseweg 416

VERKOCHT

Charmante villa met gastenverblijf D O O R N | Paulus Potterlaan 3

VERKOCHT Markante jaren ’30 woning midden in beschermd natuurgebied E L S T ( U T ) | Rijksstraatweg 279

VERKOCHT

Woonboerderij ‘Nieuw Spijk’ op magnifieke plek L E E R S U M | Zandweg 7

Luxueuze en multifunctionele woonboerderij onder de rook van Utrecht M A A R T E N S D I J K | Planetenlaan 42

VERKOCHT

Spectaculaire woning in het fraaie Lyceumkwartier Z E I S T | Verlengde Slotlaan 118

VERKOCHT Stijlvol landhuis aan de rand van landgoed ‘De Hemelse Berg’ O O S T E R B E E K | Kneppelhoutweg 10

VERKOCHT

VERKOCHT

Luxe stadsvilla met high-end afwerking op toplocatie gelegen A R N H E M | Van Lawick van Pabststraat 147

Klasse, duurzaamheid en comfort gaan hand in hand in deze recent opgeleverde villa D O O R W E R T H | Utrechtseweg 446

VERKOCHT

VERKOCHT

Moderne villa in een bosrijke setting O O S T E R B E E K | A. van Oudenallenstraat 3

VERKOCHT

Charmant en markante landhuis ‘De Knollenkamp’ R O Z E N D A A L | De Genestetlaan 30

VERKOCHT 197


VERKOCHT

Pareltje aan de rand van de bebouwde kom H U I S S E N | Kamervoort 60

VERKOCHT Royaal landhuis in fraaie villawijk in de bossen verscholen H E E L S U M | Doorwerthsestraat 3

VERKOCHT In één van de charmantste laantjes van Velp gelegen villa ‘Chastillon’ V E L P | Julianastraat 7

VERKOCHT

Romantische vrijstaande cottage op 1.134 m² grond O O S T E R B E E K | Wolfhezerweg 14

VERKOCHT

Vrijstaande royale bungalow in een bosrijke villawijk D O O R W E R T H | Wildlaan 4

VERKOCHT 198

Een verscholen plekje aan de rand van het landgoed ‘de Heerlijkheid Loenen’ S L I J K - E W I J K | Waaldijk 10

VERKOCHT

Moderne design villa in een parkachtige setting A R N H E M | Eka Thoden van Velzenstraat 4

VERKOCHT

Modern klassieke villa in het groen R O Z E N D A A L | Van der Gumsterlaan 7

VERKOCHT Aan de rand van de uiterwaarden ligt deze vrijstaande woning A R N H E M | Achterstraat 9

VERKOCHT

Gerenoveerde woonboerderij in de landerijen gesitueerd B E M M E L | De Plak 60

VERKOCHT Ervaar de rust, stilte en natuur in landhuis ‘Denneheide’ A R N H E M | Kemperbergerweg 415

VERKOCHT

Charmante villa in cottage-stijl W O L F H E Z E | Balijeweg 2

VERKOCHT Charmante woonboerderij met eigen meer, eiland met theetuin en extra bouwmogelijkheid P A N N E R D E N | Hoogeweg 36

VERKOCHT

Royale dertiger-jaren villa H I L V E R S U M | ’s-Gravelandseweg 91

VERKOCHT


VERKOCHT

Uniek en sfeervol familiehuis L A R E N | Van Beeverlaan 3

VERKOCHT

Zeer energiezuinig vrijstaand landhuis A N K E V E E N | Hollands End 32

VERKOCHT

Droomvilla aan de Vechtoever N I G T E V E C H T | Dorpsstraat 184

VERKOCHT

Karakteristiek herenhuis L O E N E N A A N D E V E C H T | Ludgerushof 2

VERKOCHT

Vrijstaande villa met garage en atelier-bijgebouw L O E N E N A A N D E V E C H T | Kerklaan 3

VERKOCHT

Parel in natuurgebied bij Amsterdam W E E S P | Keverdijk 9

VERKOCHT

Bouwkavel op landgoed ‘Oud Leeuwenhorst’ N O O R D W I J K E R H O U T | Leeweg 19A

VERKOCHT

Fenomenaal aan de plassen L O O S D R E C H T | Nieuw-Loosdrechtsedijk 274

VERKOCHT

Fantastisch (familie) huis B L A R I C U M | Dokter Catzlaan 22

VERKOCHT

Charmante vrijstaande atelierwoning B L A R I C U M | Schapendrift 71

VERKOCHT

Prachtig landgoed met gastenverblijf B A A M B R U G G E | Donkervlietse Binnenweg 9

VERKOCHT

Villa Oosterheem H U I Z E N | Paviljoenweg 18

VERKOCHT

Charmante rietgedekte villa L A R E N | Tafelbergweg 15

VERKOCHT

Penthouse in hartje Blaricum dorp B L A R I C U M | Langeweg 2

VERKOCHT Vrijstaand woonhuis met bijgebouw en paardenstallen N E D E R H O R S T D E N B E R G | Middenweg 52A

VERKOCHT 199
DRIEKLOMP VOORTHUIZEN | Apeldoornsestraat 95 | 3781 PM Voorthuizen | 0342 47 40 00 DRIEKLOMP NUNSPEET | F.A. Molijnlaan 3 | 8071 AA Nunspeet | 0341 27 83 83 DRIEKLOMP ZEIST | Laan van Beek en Royen 30 | 3701 AJ Zeist | 030 692 07 14 DRIEKLOMP OOSTERBEEK | Hemelseberg 3 | 6862 BN Oosterbeek | 026 339 75 00 DRIEKLOMP LAREN (NH) | Torenlaan 13 | 1251 HE Laren NH | 035 303 56 25 DRIEKLOMP FINANCIEEL ADVISEURS | Apeldoornsestraat 95 | 3781 PM Voorthuizen | 0342 47 09 40 DRIEKLOMP AGRARISCH VASTGOED | 0342 47 47 17 www. drieklomp.nl | info@drieklomp.nl