Drieklomp Magazine Herfst Winter 2020

Page 1

Nummer 2 J a a rg a n g 2 7 Herfs t & w i n ter 2020


CONNERY SEATING SYSTEM | RODOLFO DORDONI DESIGN BOTECO COFFEE TABLE | MARCIO KOGAN / STUDIO MK27 DESIGN DISCOVER MORE AT MINOTTI.COM/CONNERY


DE LIND 67, 5061 HV OISTERWIJK T. +31 13 528 8109 - WWW.NOVALISO.NLVoorwoord Van de drukte naar de rust De huizenmarkt is de afgelopen maanden vaak in het nieuws geweest: het tekort aan woningen, de sterk stijgende huizenprijzen (verklaarbaar, want weinig aanbod en veel vraag), de lage hypotheekrente, de trek van de stad naar het dorp. Kortom, er gebeurt genoeg in deze onwerkelijke tijd waarin feiten in razend tempo over elkaar heen buitelen, maatregelen keer op keer worden bijgesteld en zich een duidelijke tweedeling aftekent tussen sectoren. Sommige worden keihard getroffen, zoals de horeca, evenementenbranche en cultuursector, terwijl andere floreren. Denk aan supermarkten, doe-het-zelfzaken en inderdaad… de makelaardij. Mensen blijven onverminderd huizen kopen. Hierbij spelen uiteraard diverse factoren een rol. Zo is de lage rentestand een belangrijke beweegreden, maar ook de behoefte aan meer ruimte en meer groen is een duidelijke drijfveer. In een tijd waarin mensen niet meer alle dagen op kantoor hoeven te zijn en thuiswerken meer en meer ‘de norm’ wordt, lijkt het moment daar om van de drukte naar de rust te trekken. Naar plekken waar je vaak meer waar voor je geld krijgt en de schitterende aanwezige natuur een fijne bijkomstigheid is. In dit magazine vindt u dan ook drie portretten van mensen die er recent voor hebben gekozen hun drukke leefomgeving

te verruilen voor een leven in het groen. Hun verhalen vindt u vanaf pagina 149. Verder (onder meer) in deze editie: een interview met de kunstenares Lita Cabellut, woonreportages over het prachtige Huize Hoevelaken en landgoed ’t Heuvelink in Arnhem en een interview met mijn broer Ed over zijn favoriete natuurgebied: het Speulder- en Sprielderbos. Een schitterend oerbos vol mysterieuze legendes, gelegen tussen Garderen, Putten en Ermelo. En tot slot, natuurlijk ons prachtige aanbod. Afkomstig van onze vijf kantoren, die de mooiste objecten van de Gooi- en Vechtstreek, Utrechtse Heuvelrug, Veluwe en Veluwezoom in hun portefeuille hebben. Fijne huizen, vaak omringd óf in de omgeving van wonderschone natuur, waar men zich kan terugtrekken en kan overgeven aan de rust en stilte. Ik wens u een goede, maar uiteraard vooral veilige en gezonde herfst en winter toe! Met vriendelijke groet, Huib van Drie Algemeen directeur

3


Dit is Drieklomp RUIM 30 JAAR DE BEST VERKOPENDE MAKELAAR IN HET HOGE EN LUXE S E G M E N T; I N 2 0 2 0 4 6 0 T R A N S A C T I E S IN MIDDEN-NEDERLAND! Niet plaatselijk, maar landelijk actief met 5 vestigingen verspreid over het midden en westen van het land en dus zeker niet te vergelijken met de lokale makelaar op de hoek.

Wij garanderen een hogere opbrengst! Wij richten ons op kopers uit de Randstad, een gebied waar hoge woningprijzen de regel zijn. Drieklomp is expert in het creëren van het juiste ‘umfeld’: uw huis wordt rijkelijk gepresenteerd, via de juiste kanalen. En ja, natuurlijk maken wij hierbij gebruik van de allernieuwste communicatiemiddelen.

Door Corona zijn de woonwensen veranderd. Woningzoekers willen rust & ruimte en groter & groener wonen. Thuis werken, thuis genieten van de tuin en omgeving. De vraag uit de Randstad groeit: 70% van de woningzoekers wil weg uit de stad.

‘A Perfect Match’, zo zou je de relatie tussen de potentiële kopers van uw huis en ons kunnen noemen. Immers, zij weten ons - door onze grote, landelijke naamsbekendheid - te vinden en wij hen.

WIJ ZIJN DRIEKLOMP. Een sterk merk, een L U X E L A B E L , onze trots. Vertrouwen is belangrijk. Een huis verkopen is een grote stap. Daar zijn we ons zeer zeker van bewust.

En o ja… Wij houden van honden en paarden. Dat is ons handelsmerk geworden. Dankzij ons is er een run geweest op het Weimaraner hondenras.


Inhoud & colofon 3 Voorwoord

182

Drieklomp Redactie DrieklompTeam

8

Drieklomp & Partners

7

130

149

Interview Van de drukte naar de rust 150 Sarah 152 Mark & Anna 154 Jan-Pieter & Irma

149

Kunst & Cultuur

Lita Cabellut

48

18 74

Droomhuizen Landgoed ‘t Heuvelink Huize Hoevelaken

Mensen Weer of geen weer: diehards over hun buitenbarbecue 31 Ivar 63 Ellen 91 Timothy 141 Nanette & Deva Vibeke

18

112

Culinair Big Green Egg Europe

130

Automotive Porsche Taycan – Porsche Centrum Leusden

Woningaanbod

Drieklomp Oosterbeek 17 -43 Drieklomp Nunspeet 45 - 71 Drieklomp Voorthuizen 73 - 123 Drieklomp Laren (NH) 125 - 159 Drieklomp Zeist 161 - 181 Verkocht 185 - 191

92

74

48

Drieklomp Magazine is een uitgave van Drieklomp Makelaars en Rentmeesters en verschijnt twee keer per jaar in een oplage van 25.000 exemplaren. Verspreiding onder notarissen, advocaten, accountants, architecten, huisartsen, tandartsen, dierenartsen, hotels, restaurants, omroepen én het complete relatiebestand van de Drieklomp vestigingen. Het exclusieve Drieklomp Magazine is verkrijgbaar bij de vijf vestigingen van Drieklomp Makelaars en Rentmeesters te Voorthuizen, Nunspeet, Zeist, Oosterbeek en Laren (NH) en via internet W W W. D R I E K L O M P . N L . Redactie Gerald van Drie (hoofdredacteur, gvandrie@drieklomp.nl), Margrit Verhoef (margrit.verhoef@gmail.com) en Esther Kuipers (esther@2themoon.nl), Ed van Drie en Christijn Kemps Redactie fotografie Gerald van Drie en anderen (staan vernoemd bij artikel). Fotografie huizenaanbod Drieklomp Makelaars en Rentmeesters, Gerald van Drie, Christiaan Busscher, AV2, Fotoexperience, Paul Wassink en Michael van Oosten. Vormgeving en productie Esther Kuipers en Gerald van Drie, Drieklomp Makelaars en Rentmeesters. Druk Drukkerij Habo DaCosta, Vianen, www.habodacosta.nl.

Natuur Over het Speulder - en Sprielderbos Ed van Drie

Advertenties Voor opgave, tarieven en verdere vragen: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters Zeist, Christijn Kemps, 030 692 07 14. Coverfoto Gerald van Drie. Op de foto Angelien en Juriaan met hun honden Diva, Sansibar, Spotje en Bibi. Adverteerders Novalis Oisterwijk cover binnen | Big Green Egg Europe 6 | Bulthaup Zeist Keukenarchitectuur 16 | Stalen Deuren Huys 30 | Brand van Egmond 41 | Meiling Putten 44 | Tinello Keukens 56 | Europa Parket 62 | Eestairs 68 | Lacanche fornuizen 70 | Bossenbroek Man & Woman 72 | Rainforest Lighting 84 | Borle Buitenpracht 90 | Interhiva 96 | Van Wincoop Rietdekkers 98 | Van der Valk 102 | De Opera Domotica 110 | Bouwbedrijf Lichtenberg 122 | Kerkhof Laren 124 | Pockets Laren 138 | Wildenberg Interieurarchitectuur 140 | Nilson Beds 148 | Porsche Centrum Leusden 160 | Anemone Horse Trucks 172 | Agrarisch Vastgoed 184 | Geregisseerd en geregeld 191 Verantwoordelijkheid Aan deze uitgave is de meest mogelijke zorg besteed. De ervaring leert echter dat fouten niet altijd zijn te voorkomen. Daarom kan geen verantwoordelijkheid worden aanvaard voor eventuele onvoorziene gevolgen, veroorzaakt door tekstfouten. Drieklomp® is een geregistreerde woord- en beeldmerk.


Setting the standard since ’74.

BIGGREENEGG.NL


DRIEKLOMP REDACTIE

Drieklomp

Redactie Kunst en design geven een huis ‘een ziel’. Dat constateren wij als makers van dit magazine keer op keer weer. Daarom de volgende vraag aan de redactie: welk kunstwerk of designstuk past in jouw droominterieur?

Gerald van Drie

Margrit Verhoef

Esther Kuipers

Christijn Kemps

Ed van Drie

Hoofdredacteur &

Freelance journalist /

Art director

Marketing en

makelaar

makelaar

tekstschrijver

Mijn interieur is een weerspiegeling van mijn persoonlijkheid. Ik ben een liefhebber van aardse kleuren en materialen; steen, hout en ijzer gaan hand in hand. Maar ook houd ik van vintage en kunst. Een kunstobject intrigeert en inspireert. Ik heb op mijn verlanglijstje La Chaise van Vitra staan, een lounge fauteuil, maar in feite een kunstobject om te zien.

Ik word heel blij van een eclectisch interieur, een interieur met een juiste én spannende mix van stijlen. Voor deze editie mocht ik kunstenares Lita Cabellut interviewen en de werken in haar atelier raakten mij enorm. Dus een schilderij van haar hand gecombineerd met gewaagde kleuren, modern design en fotografie, dat past wel in mijn plaatje van een droominterieur.

Creatief adviseur &

communicatie

Mijn interieur bestaat uit een combinatie van design en tweedehands stukken. En ondanks de weinige muren in mijn huis, heb ik toch een aantal grafieken en schilderijen kunnen ophangen. Werken van Rothko of Basquiat zouden goed passen in mijn interieur, maar deze zijn uiteraard onbetaalbaar. Omdat ik een liefhebber ben van kunst- en designboeken, zou ik al heel gelukkig zijn met een boek van hen.

Bij mij is nog de ouderwetse regel van toepassing: houd de basis in huis neutraal en gebruik kunst als eyecatcher. Wat dat betreft keek ik altijd graag naar de ontwerpen en interieurs van de onlangs overleden interieurontwerper Jan des Bouvrie. Tijdloos en symmetrisch design maar leefbaar en comfortabele zachte materialen. Zijn ‘kubusbank’ met chaise longue uit 1969 wordt nog steeds verkocht. Een klassieker voor in huis.

Het werk van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Kurt Pio boeit mij. Zijn grafische kunstwerken, glimmend goud en krachtige kleuren spreken mij aan. Zijn manshoge schilderijen van champagneflessen hebben iets heel positief en hoopvols. Vorig jaar heb ik zijn galerie bezocht in Kaapstad. En ja, de champagnefles is in bestelling!

7


Drieklomp

& partners

bulthaup keukenarchitectuur Zeist Het Rond 5c, 3701 HS Zeist, T 030 697 77 00, www.bulthaup.nl, www.bulthaup-zeist.nl

Waardering voor tijd De toenemende automatisering en digitalisering neemt ons veel werk uit handen, maar wat doen we met onze extra verkregen tijd? Die tijd maakt het ons mogelijk om ons op de essentie te richten: de waardering voor de dingen die ertoe doen, de waardevolle momenten in ons leven. Hierin speelt de keuken als centrum van communicatie en onthaasting een belangrijke rol. Het team van bulthaup keukenarchitectuur Zeist gelooft dat een plek waar alles met zorg op elkaar is afgestemd ervoor zorgt dat je je er prettig voelt en je er op je gemak bent. Daarom beschouwen we het als onze missie om zo’n plek vorm te geven, steeds opnieuw en passend bij het individu en de leefomgeving. Eigenaar Gijsbert Bakkenes, ontwerper en adviseur, wordt hierbij ondersteund door Radboud Geenen en interieurarchitecte Florine Grimberg. Aan Het Rond 5c in Zeist laten zij u graag kennismaken met de hoogwaardige bulthaup keukensystemen; b1, b2 en b3 en de bulthaup b Solitaires. 8


DRIEKLOMP & PARTNERS

Brand van Egmond Nikkelstraat 41, 1411 AH Naarden, T 035 692 12 59, info@brandvanegmond.com, www.brandvanegmond.com

Gecreëerd met emotie en ontstaan uit liefde voor pure ambacht: de handgemaakte lichtsculpturen van William Brand van het in Naarden gevestigde atelier Brand van Egmond geven ruimtes karakter en identiteit. ‘Nederland kent prachtige bouwstijlen, van klassiek tot minimalistisch en stedelijk tot landelijk. Ongeacht de bouwstijl of het type interieur, is elke woning uiteindelijk bedoeld om het leven in te vieren en te genieten van het samenzijn. Mijn werk gaat niet over het brengen van licht, maar om het bekronen van het leven.’ – William Brand Met de poëzie in zijn vingers, ontwierp William Brand in de afgelopen decennia een diversiteit aan lichtsculpturen, die elk jaar wordt uitgebreid met verrassende nieuwe ontwerpen. Voor Huize Hoevelaken ontwierp William op maat gemaakte lichtsculpturen (pag. 74). Het atelier in Naarden is te bezoeken om de collecties te bekijken of om in gesprek te gaan over een lichtsculptuur op maat.

Bossenbroek Man & Woman Bossenbroek Man – Kerkstraat 21, 3781 GA Voorthuizen Bossenbroek Woman – Hoofdstraat 175, 3781 AE Voorthuizen T 0342 47 13 78 , info@bossenbroek.nl, www.bossenbroek.nl

Mode met persoonlijke aandacht Bossenbroek Man & Woman voert modische, vooruitstrevende en duurzame modemerken. Wij houden van verrassende en innovatieve stijlen, natuurlijke materialen en onderscheidende topoutfits - van comfortabel en casual chique tot luxe en sprankelend feestelijk. Met veel persoonlijke aandacht voor de klant en een enorme passie voor mode inspireren wij elke dag weer. Sinds 1923 om precies te zijn. Wij denken mee met de juiste combinaties. Samen ontdekken we úw persoonlijkheid. Uw stijl. Dit alles in een ongedwongen ambiance in een van onze twee belevingswinkels. Waar u mag rekenen op hoogstaande service, een vers kopje koffie én waar u nog de auto pal voor de deur (gratis) parkeert.

9


DRIEKLOMP & PARTNERS

Kerkhof Laren Naarderstraat 12-14, 1251 BB Laren NH, T 035 539 53 01, www.kerkhoflaren.nl

Kerkhof Laren, een bedrijf dat blijft opvallen Opvallen deed het Larense familiebedrijf bij het Deense designmerk VIPP, met als gevolg dat, na vele gesprekken in Laren en in Kopenhagen, Kerkhof Laren is aangewezen als VIPP FLAGSHIP STORE. In de showroom én in de speciaal ingerichte VIPP Studio zijn alle accessoires voor badkamer, keuken en living te bewonderen en direct uit voorraad te leveren. NIEUW: de VIPP Keuken! In al zijn glorie opgesteld in de VIPP Studio. Om verliefd op te worden. Het is niet voor niets dat de Denen de slogan: “It begins with a lovestory” gebruiken. De door VIPP opgeleide medewerkers laten u, behalve de nieuwe keuken, ook graag de zeer onderscheidende interieurmeubelen van VIPP zien. Liefst op afspraak; dan staat de koffie klaar!

Bouwbedrijf Lichtenberg Octaanstraat 5, 7463 PM Rijssen, T 0548 51 36 63, www.bouwbedrijf-lichtenberg.nl

Uw droom vergt een realistische bouwmeester Van droom naar daad. Van kavel naar een onder architectuur gebouwd droomhuis. Stappen die u solide, snel en secuur zet. De alles-onder-één-dak-aanpak van Bouwbedrijf Lichtenberg neemt u al het werk uit handen als het aankomt op zelf laten bouwen. Wij bouwen op ambachtelijke wijze luxe villa’s, die voldoen aan de modernste eisen. Op tijd, binnen budget, en afgewerkt tot in de kleinste details. Waardevaste villa’s, enig in hun soort, waarmee u zich smaakvol onderscheidt. Kortom, uw kavel verlangt het beste: het verdient de nuchtere meesterbouwer uit Oost-Nederland. Actief en vooraanstaand met traditioneel bouwen sinds 1935. U heeft nergens omkijken naar, behalve naar het prachtige eindresultaat.

10


DRIEKLOMP & PARTNERS

Nilson Beds Hanzeboulevard 26, 3825 PH Amersfoort, T 033 303 9850, www.nilsonbeds.com

Nilson Beds maakt van uw slaapkamer een luxe hotelsuite Nilson Beds is gespecialiseerd in hoogwaardig slaapcomfort. Alle bedden worden op maat gemaakt van de beste (natuurlijke) materialen en vormgegeven door topontwerpers zoals Marcel Wolterinck en Remy Meijers. De bedden worden met de hand in Nederland geproduceerd. Nilson biedt een uniek concept door een complete collectie accessoires zoals hoofdborden, meubelen en bedlinnen. De bedden worden geleverd aan klanten in binnen- en buitenland: interieurarchitecten, hotels en particulieren. U bent van harte welkom in de nieuwe ‘brand experience store’ in Amersfoort voor persoonlijk slaapadvies en inspiratie.

Van der Valk Hotel Apeldoorn Van Golsteinlaan 20, 7339 GT Apeldoorn - De Cantharel, T 055 541 44 55, www.vandervalkapeldoorn.nl

Opladen in de Veluwse boshut Aan de rand van de Veluwe ligt verscholen tussen de bomen achter het hotel de charmante boshut. Een knusse accommodatie waar u zich terug trekt met goed gezelschap, een stapel boeken en een kop thee bij de kachel. Het is een plek waar u geniet van rust en natuur, waar u uw wandelschoenen aantrekt en het bos ontdekt, in het bad buiten op de veranda geniet van de ondergaande zon en waar u met de verrekijker reeën op het veld kunt spotten. Voor nog meer avontuur reserveert u de Land Rover Experience en rijdt u met een klassieke Defender als een boswachter door prachtige bossen, langs wildkijkschermen en Veluwse landgoederen. ’s Avonds laat u zich culinair in de watten leggen bij het naastgelegen restaurant Huisje James. De volgende ochtend staat een goed gevulde ontbijtmand bij de voordeur voor een ontspannen begin van de dag! 11


DRIEKLOMP & PARTNERS

Interhiva Hanzeweg 17, 3771 NG Barneveld, T 0342 42 70 42, info@interhiva.nl, www.interhiva.nl

Wellness in eigen huis Bij Interhiva geloven wij erin dat uw huis een plek moet zijn waar u kunt ontspannen. En wat is er nu fijner om dat in uw eigen wellness thuis te doen? Heerlijk tot rust komen na een drukke dag op werk of na het sporten. Steeds meer woonconsumenten ontdekken de meerwaarde van wellness, óók voor de waarde van hun woning. Sinds 1975 is Interhiva toonaangevend als het gaat om het ontwerpen en realiseren van wellnessprojecten. De jarenlange ervaring staat garant voor perfecte advisering, ongeacht of dit thuis of in een commerciële omgeving is. Nieuwsgierig geworden? Interhiva helpt u bij het realiseren van uw wellnessdroom. Maak een afspraak of kijk op Interhiva.nl

Tinello keukens Showroom Kaatsheuvel, Bevrijdingsweg 6, Kaatsheuvel, T 0416 27 79 17 Showroom Hilversum, 2e Loswal 1, Hilversum, T 035 628 41 42, www.tinello.nl

Topkwaliteit in eigen beheer Elke keuken van Tinello begint met een nieuw ontwerp. Soms gebaseerd op een materiaalcombinatie, een indeling of een stijl uit onze showroom of uit een eerder project, maar altijd zijn uw wensen en ideeën de leidraad. Onze meubelmakers zorgen ervoor dat het ontwerp exact tot in detail wordt uitgevoerd, waarna de schilders het geheel afwerken met een kleur, een tint en een textuur van uw keuze. Ze mengen zelf kleuren en ontwikkelen ook eigen systemen van verfopbouw. Het eindresultaat is een unieke keuken die perfect bij u past. Onze werkwijze is garantie voor topkwaliteit, exclusiviteit en creatieve vrijheid. Hierdoor is Tinello al ruim 25 jaar toonaangevend op het gebied van keukens en interieurinrichting. 12


DRIEKLOMP & PARTNERS

Rainforest Lighting Aalberselaan 12, 1272 JW Huizen, T 06 12 59 09 79, info@rainforestlighting.com, www.rainforestlighting.com

Uw tuin komt dag en nacht tot leven Rainforest Lighting, gespecialiseerd in sfeervolle tuinverlichting, heeft een unieke werkwijze ontwikkeld om vooraf te laten zien wat u achteraf krijgt. Aan de hand van een lichtdemonstratie krijgt u een beeld van hoe uw tuin in het donker tot leven komt. Veel tuinen zijn overdag een lust voor het oog. De natuur komt tot leven en zorgt ervoor dat je elke minuut van het uitzicht geniet. ’s Avonds wordt het anders. Dan slokt de duisternis de wereld van moeder natuur op. Met dat inzicht bedachten wij een uniek tuinlichtconcept, waarin wij functionaliteit en veiligheid combineren met sfeer en uitstraling. U zult verrast zijn! Stuur ons een e-mail of bel ons als u nieuwsgierig bent hoe wij met licht meerwaarde creëren. Uw tuin in een ander daglicht. Wij maken het mogelijk.

StalenDeurenHuys Meistraat 7, 2480 Dessel België, T 32 14 37 58 13, info@stalendeurenhuys.com, www.stalendeurenhuys.com

Het StalenDeurenHuys werd opgericht door Hans van Heeswijk. Metaalwerker pur sang. Een absolute vakman. Een harde werker met een passie voor metaal én voor design. Hans is ontwerper, stilist & kunstenaar met oog voor detail. De stalen deuren worden perfectionistisch & secuur gemaakt en geplaatst. Zijn ontwerpen zijn grensverleggend, zonder concessies te doen op het gebied van kwaliteit. Het StalenDeurenHuys werkt alleen met de smalst mogelijke stalen profielen en dat zowel voor binnen- als buiten deuren en ramen. De communicatielijnen met de opdrachtgevers zijn erg kort waardoor een zeer persoonlijke aanpak gegarandeerd wordt. Elk project wordt dan ook aangekleed met stalen deuren die precies bij de woning en bij de wensen van de bewoners aansluiten. StalenDeurenHuys is ook de specialist in taatsdeuren. Deze zeer gebruiksvriendelijke binnendeuren sluiten zichzelf geruisloos en zijn naar beide zijden te openen. Hierdoor kan de gehele deur in de slanke profielen worden uitgevoerd zonder een optisch storende slotkast te gebruiken. 13


DRIEKLOMP & PARTNERS

Lacanche Nederland Waalseweg 28, 3999 NS Tull en ’t Waal, T 030 601 96 70, info@lacanche.nl, www.lacanche.nl

Koken op een Lacanche fornuis is een lifestyle Comfortabel koken doet u op een Lacanche fornuis. Koken op een Lacanche fornuis is een beleving of beter, een lifestyle – met uw gasten aan tafel die genieten van een goed glas wijn, tovert u de ene na de andere heerlijke ovenschotel, kiprollade of soep op tafel. Genieten begint met een Lacanche fornuis! De fornuizen van Lacanche – een Frans ontwerp – zijn samengesteld en ontwikkeld door professionele gebruikers. En dat zie je direct; de oven heeft bijvoorbeeld geen venster. Dat is om de temperatuurbalans niet te verstoren. Of u op inductie wilt koken of met krachtige gasbranders. Een gasoven, hetelucht of elektrisch; alle opties zijn mogelijk en worden compleet naar wens ingevuld. Lacanche, een duurzaam fornuis met een persoonlijk karakter. Kijk op www.lacanche.nl voor meer informatie of maak een afspraak in het Experience Center in Tull en ’t Waal. U bent van harte welkom!

Meiling Hoge Eng Oost 27, 3882 TM Putten, T 0341 36 90 00, info@meilingputten.nl, www.meilingputten.nl

Meiling maakt mooier Al sinds de oprichting in 1928 is mooier maken de drijfveer. Door de liefde voor ambachtelijk vakwerk, een superieure kwaliteit en uitstekende vakkennis wordt Meiling uit Putten gezien als autoriteit op het gebied van schilderwerk, spuitwerk en interieurdecoratie. De eerste stap naar uw droominterieur. Heeft u een woning gekocht of gaat u een woning aankopen via Drieklomp Makelaars? Dan ontvangt u een gratis interieuradviesgesprek met onze designers. Van advies over materiaal- en kleurgebruik tot en met het lichtplan en de volledige inrichting van uw woning of bedrijfspand: onze interieurdesigners staan voor u klaar. Samen creëren we uw eigen droominterieur! Ga voor meer informatie naar: www.meilingputten.nl/drieklomp

14


DRIEKLOMP & PARTNERS

Wildenberg Interieurarchitectuur Hamersveldseweg 127, 3833 GN Leusden, T 033 44 50 111, info@vandenwildenberg.nl, www.vandenwildenberg.nl

DeLuxe wonen in voormalig boerderij Aan de rand van Leusden vindt u Wildenberg interieurarchitectuur B.V. Een deskundig ontwerpbureau waar u al 20 jaar, zowel als particulier en zakelijk, terecht kunt voor een compleet high-end interieur. Na het opstellen van het programma van eisen kunnen wij uw project Turn-Key opleveren. Hierbij maken wij zoveel mogelijk van duurzame materialen. In Wildenberg ontwerpen krijgt elke ruimte een vanzelfsprekende, eigen identiteit die past bij de opdrachtgever. Spraakmakende interieurs! Dat realiseert Stan door goed naar de opdrachtgever te luisteren en dรกt vormt zijn basis voor een sterk ontwerp. Meer weten over het verbouwen van woning, kantoor of woonboerderij? www.vandenwildenberg.nl

Drieklomp

& partners Als Partner van Drieklomp kunt u uw high-end producten of diensten onder de aandacht brengen voor een zeer exclusief publiek. Niet alleen via het goed gelezen Drieklomp Magazine (door middel van een advertentie of advertorial) maar ook op www.drieklomp.nl en in de nieuwsbrief (meer dan 10.000 abonnees elke maand). Wilt u ook Partner van Drieklomp worden? Neem dan contact op met Christijn Kemps via ckemps@drieklomp.nl of 030 692 07 14.

15


Buitengewone momenten beleeft u in een omgeving waar alles klopt. Met vormen die eenvoudig en helder zijn.

Keukenarchitectuur Zeist B.V. Het Rond 5 c 3701 HS ZEIST Tel. 030 697 77 00 zeist.bulthaup.nl


HEM E L S E B E RG 3 6 8 6 2 BN O O S T E RB E E K 026 339 75 0 oos ter beek@ d ri e k l o m p . n l w w w. d ri e k l o m p . n l

Drieklomp Oosterbeek


DROOMHUIZENR

‘Het borrelt hier. Op artistiek en cultureel gebied, maar ook op het gebied van natuurontwikkeling’ 18


DROOMHUIZEN

Droomhuizen

Landgoed ‘t Heuvelink Charlotte en Frank kochten vijf jaar geleden landgoed ’t Heuvelink in Arnhem, waar decennialang nauwelijks iets aan was gedaan. Ze knapten het huis aan de Koningsweg op en namen de nodige stappen om het terrein in ere te herstellen. “We wonen hier naast een bruisende culturele enclave, er staat van alles met dit gebied te gebeuren.” Tekst Margrit Verhoef Fotografie FotoXperience, Gerald van Drie

g

19


DROOMHUIZEN

20


DROOMHUIZEN

De oprit naar het huis aan de Koningsweg voelt ongerept; de natuur krijgt hier de kans zichzelf te ontwikkelen, dat voel je. En dan is daar de aanblik van het prachtige hoofdhuis van het landgoed, dat de naam ’t Heuvelink draagt. In 1846 gebouwd als een kleine ontginningsboerderij en drie jaar later, samen met een flink stuk heide, gekocht door de befaamde stadsarchitect van Arnhem, Hendrik Jan Heuvelink. In 1871 werd zijn zoon Hendrik Jan Heuvelink jr., ook architect van beroep, de nieuwe eigenaar. Hij liet het goed uitbreiden door een tweede huis, rechts van de boerderij, aan te bouwen en een schuur te plaatsen. Ook werd er nabij het hoofdhuis een houten chalet gebouwd, dat later bekend zou worden als ‘het jachthuis’.

‘Het is mooi om samen na te denken over de ontwikkeling van het gebied’ Charlotte, de huidige bewoonster van het rijksmonumentale ’t Heuvelink, verontschuldigt zich bij binnenkomst voor de afwezigheid van haar echtgenoot Frank. Hij is momenteel voor zijn werk in Afrika, het continent waar zij als gezin al veel jaren hebben doorgebracht. Charlotte: “Wij kochten ‘t Heuvelink vijf jaar geleden toen wij nog in Kenia woonden. We waren op zoek naar een huis in Nederland, als een soort anker; onze kinderen groeiden op in Oost-Afrika en we wilden graag dat ze een plek hadden in Nederland, zodat ze hun roots niet zouden gaan veronachtzamen. Onze zoektocht begon in Amsterdam, maar dat was vanwege de krapte op de huizenmarkt echt niet te doen vanuit het buitenland. Daarom besloten we buiten de stad te gaan zoeken en toen popte dit huis met ruim 14 hectare grond op. We gingen het bezichtigen, maar eigenlijk was verder kijken niet meer nodig: bij de voordeur waren we al verkocht.”

Charlotte vervolgt: “De lichtinval in het huis, de hoge bogen in de gang, het omliggende terrein: we vonden het gewoon een waanzinnige plek. Maar… het was enorm verwaarloosd, dat wel. Het huis zat boordevol asbest en hing van knip- en plakwerk aan elkaar. De oude boerderij en de later door de stadsarchitect aangebouwde vleugel waren toen nog niet met elkaar verbonden, maar toen ik met de makelaar door het huis liep, dacht ik: jeetje, als je hier de wc doorbreekt dan sta je in de deel. Dan kun je er gewoon één groot huis van maken.” Zo gezegd, zo gedaan. De muur werd doorgebroken en nummers 27 en 27a werden samengevoegd. “De verbouwing is een hele klus geweest. Het huis is helemaal gestript, alleen de muren zijn blijven staan. Bijna alle vloeren zijn vernieuwd en voorzien van isolatiebeton en vloerverwarming en ook het dak én alle muren zijn geïsoleerd. Voor de nieuwe ramen in de deel hebben we bewust gekozen voor een moderne roedeverdeling en niet ‘nieuwetijds antiek’. Dat wilden we per se niet; we wilden echt duidelijk maken dat deze ramen nieuw zijn, dus van deze tijd. Maar ook buiten hebben we van alles gedaan.” De ontwikkeling van het terrein is een belangrijk speerpunt van Charlotte en Frank, zo vertelt ze. “Toen we het huis vijf jaar geleden bezichtigden, hadden we ook meteen een afspraak gemaakt met Harro de Jong, landschapsarchitect en een van de initiatiefnemers van de naastgelegen Buitenplaats Koningsweg. Hij wist zoveel te vertellen over het gebied en alle ontwikkelingen die er gaande zijn en maakte ons meteen enthousiast! Buitenplaats Koningsweg is een prachtige woon-en werklocatie, midden in de natuur, waar kunstenaars en allerlei andere creatieve ondernemers zijn neergestreken. Het is een bruisende culturele enclave die de historie van het terrein – tijdens de Tweede Wereldoorlog lieten de Duitsers hier een enorm luchtverdedigingscentrum bouwen – in acht neemt en tegelijkertijd het gebied nieuw elan geeft. De omliggende natuur speelt daarbij een grote rol.” g

21


DROOMHUIZEN

22


DROOMHUIZEN

‘We hebben een groot ven laten graven voor het wild’ En daarmee speelt de enclave in op de interesses van Charlotte en Frank. “Je voelt dat er hier van alles staat te gebeuren, het borrelt hier. Op artistiek en cultureel gebied, maar ook op het gebied van natuurontwikkeling. Zelf hebben wij bijvoorbeeld een groot ven laten graven voor het wild. De Veluwe is zo droog en water is voor de dieren van levensbelang. Maar ook proberen we meer diversiteit te creëren. Dit terrein was ooit een productiebos voor de houtkap, maar daardoor enorm kwetsbaar vanwege het beperkte aantal boomsoorten. Nu planten we bijvoorbeeld ook notenbomen, lindes en acacia’s. Ik heb de laatste jaren zoveel geleerd van mensen die begaan zijn met het gebied, het is mooi om samen na te denken over de ontwikkeling ervan. Desondanks hebben Charlotte en Frank onlangs toch besloten een deel van hun grond te verkopen. Charlotte: “We willen 5 hectare van het terrein – het deel met het huis, jachthuis en de opstallen – verkopen omdat wij naar alle waarschijnlijkheid vanwege ons werk nog een keer teruggaan naar Afrika. Dit aanhouden, is dan te veel. Maar hier helemaal weggaan? Nee. We willen 9 hectare grond behouden en in de toekomst verder gaan ontwikkelen. Dit gebied gaat ons aan het hart en het samenspel met de andere betrokkenen vinden wij veel te leuk!” n

Landgoed ‘t Heuvelink staat te koop. Voor meer informatie zie pagina 28.

23


KANTOOR OOSTERBEEK

D O O R W E R T H | Utrechtseweg 444 Vraagprijs € 3.500.000,-- k.k.

Stijlvolle villa

Bouwjaar: 2012 Woonoppervlakte: 703 m² Perceel oppervlakte: 2.384 m² Inhoud: 2.969 m³ Totaal aantal kamers: 11 Aantal slaapkamers: 5

De bescheiden en stijlvolle architectuur van de woning verraadt weinig van de luxe en het formaat van deze VILLA die gerust tot één van de meest exclusieve villabouw in de regio gerekend mag worden. De villa is verdeeld over 4 verdiepingen en is voorzien van de meest luxe techniek, domotica en wellness. U kunt bijvoorbeeld met de lift vanaf het ouderappartement naar het inpandige zwembad en de gym komen. Of de woning betreden middels een vingerscan zodat een sleutel overbodig is geworden. Het imposante woonhuis is een heerlijk gezinshuis dat u perfect kunt combineren met zakelijke doeleinden in het vrijstaande kantoor annex gastenhuis. Rondom de villa is een stijlvolle, deels formele tuin gerealiseerd passend bij de klassieke architectuur van het huis met een oppervlakte van 2.384 m2. Diverse terrassen en gazonpartijen worden afgewisseld met hagen en sierbeplanting. Op uw eigen domein ervaart u optimale rust en privacy. De domotica zorgt voor het feilloos functioneren van het huis op het gebied van veiligheid, comfort en techniek. De vingerscan om deuren te openen, een panic-room met bijbehorende overvalknop en de externe beveiliging van de villa met gronddetectie zijn hier voorbeelden van. De ligging is ideaal met de natuur aan de overzijde van de weg en dorpse levendigheid in de woonwijk aan de achterzijde. Doorwerth heeft een winkelcentrum met voorzieningen en Oosterbeek ligt ‘om de hoek’ met stijlvolle winkels, speciaalzaken en horeca. In de regio vindt u 4 luxe golfbanen. Uitvalswegen zijn perfect met de A12 en A50 ‘naast de deur’. Behalve voortgezet onderwijs op

Bijzonderheden: hoog niveau vindt u Internationaal onderwijs in Arnhem. luxe binnenzwembad en wellness

24


23

25


KANTOOR OOSTERBEEK

E L L E C O M | Zutphensestraatweg 70 Vraagprijs € 3.400.000,-- k.k.

Buitenplaats Hofstetten

Bouwjaar: 1835-1836 Woonoppervlakte: 901 m² Perceel oppervlakte: ca. 10.000 m² Inhoud: 3.359 m³ Totaal aantal kamers: 16 Aantal slaapkamers: 9

Aan de voet van de Posbank in een parkachtige setting wordt u het rijksmonumentaal LANDHUIS “Buitenplaats Hofstetten” aangeboden, gebouwd in 1835-1836 in de stijl van het Neoclassicisme. Dankzij de gepleisterde buitengevel met driezijdig naar voren springende middenpartij, bekroond door een balustrade met siervazen, heeft het pand een zeer rijke uitstraling. Het statige hoofdhuis heeft een compleet ondergrondse parkeergarage gekregen voor het parkeren van circa 12 auto’s (stichtingskosten circa € 1.000.000,--!). Het totaal is gesitueerd op een terrein van circa 1 hectare. In het achterste deel van het terrein ligt een bouwkavel voor het realiseren van een vrijstaande woning. Het is mogelijk om een inrit aan de achterzijde te realiseren. Het landhuis is recentelijk volledig gerenoveerd en gemoderniseerd, is zeer luxe uitgevoerd en is onder andere voorzien van domotica-systeem, een geïntegreerd geluidssysteem met patchkast en een Schindler liftinstallatie. Tot het landgoed heeft oorspronkelijk ook de daarop aanwezige tuinmanswoning, een koetshuis met woonbestemming en een grote kas behoord. Indien gewenst kunt u deze bij kopen om een totaal landgoed te bezitten met 4 woonbestemmingen erop. Vraagt u de makelaar naar de mogelijkheden.

Bijzonderheden: Ellecom is gelegen tussen de overgang van het Veluwemassief en de IJsselvallei. Tegenover het parkeergarage voor 12 auto’s landhuis ligt “Nationaal Park Veluwezoom”, een natuurgebied van 5.000 hectare.

26


27


KANTOOR OOSTERBEEK

A R N H E M | Koningsweg 27A en 27B Vraagprijs € 2.450.000,-- k.k.

Landgoed ‘t Heuvelink

Bouwjaar: 1846 Woonoppervlakte: 425 m² Perceel oppervlakte: ca. 50.000 m² Inhoud: 2.025 m³ Totaal aantal kamers: 14 Aantal slaapkamers: 10 Bijzonderheden: NSW landgoed aan de rand van de stad

28

Tussen Park de Hoge Veluwe en de Veluwezoom, op korte afstand van Arnhem Centrum gelegen, het prachtige historische LANDGOED ’t Heuvelink, bestaande uit een hoofdhuis en een jachthuis op ca. 5 hectare. Een unieke kans om op een uur rijden van de Randstad te resideren en te kunnen genieten van rust en natuur. Met een romantisch landhuis dat ook nog eens grondig ‘onder handen is genomen’. Het landgoed staat gerangschikt onder de Natuurschoonwet hetgeen fiscale voordelen biedt zoals vrijstelling van overdrachtsbelasting en successierechten. Het romantische, rijksmonumentale hoofdhuis stond er vervallen bij en werd grondig gerestaureerd en met veel smaak opnieuw ingedeeld en ingericht. Het prachtige landgoed met eeuwenoude bomen, vergezichten en lanen werd in ere hersteld. Het gebied waarin het landgoed is gesitueerd, is enorm in beweging en in ontwikkeling; oude kazernegebouwen worden getransformeerd tot hippe wooneenheden en de voormalige kazerneterreinen bieden mensen de gelegenheid om onderscheidende huizen en/ of ateliers te bouwen in een natuurlijke setting. Een prachtig initiatief met ruimte voor kunst, cultuur en natuur. (zie www.buitenplaatskoningsweg.nl). De eigenaren hebben zich hard gemaakt om verbindingen met de naastgelegen natuurgebieden te maken om gezamenlijk een prachtig landschap met een netwerk van wandelpaden en natuurontwikkeling te realiseren. Het hoofdhuis zou mogelijkheden kunnen bieden voor het exclusief verhuren aan families of vergaderen op hoog niveau met een stijlvolle B&B. Maar het huis is bovenal een heerlijk gezinshuis geworden met veel gebruiksmogelijkheden, een kantoor of atelier aan huis is eenvoudig te realiseren. Het jachthuis dient gerenoveerd te worden. In de grote vrijstaande garage kunnen verschillende auto’s worden geparkeerd.


29MENSEN

Drieklomp mensen

Weer of geen weer; diehards over hun buitenbarbecue

Ivar Ivar (51) getrouwd met Bianca (50) Vader van Jasmijn (19) en Thijmen (18) “Ik houd van de natuur en buiten zijn. Barbecueën gaat bij mij op een traditionele wijze: met hout dat ik zelf heb gekloofd en kooltjes. Op het rooster gaat bij voorkeur biologisch vlees, bijvoorbeeld Wagyu rund, een Japans koeienras. We hebben een veranda met buitenkeuken en deze leent zicht goed voor een gezellig samenzijn met vrienden en familie. De haard en de heaters in de veranda zorgen ervoor dat wij ook in het najaar en de winter heerlijk buiten kunnen zitten. Ideaal!”

31


KANTOOR OOSTERBEEK

R O Z E N D A A L | Ringallee 8 VERKOCHT.

Schitterende buitenplaats

Bouwjaar: 1860 Woonoppervlakte: 399 m² Perceel oppervlakte: 14.340 m² Inhoud: 1.671 m³ Totaal aantal kamers: 10 Aantal slaapkamers: 5 Bijzonderheden: NSW landgoed in dorp gelegen

32

Aan de rand van Arnhem, midden in het romantische bosdorp Rozendaal, een schitterende BUITENPLAATS met een gerestaureerde, rijksmonumentale villa en een vrijstaand historisch bijgebouw op circa 15.000 m2 met het natuurreservaat ‘de Posbank’ als “achtertuin”! Een perfecte plek om te wonen met uw gezin met alle culturele en algemene voorzieningen binnen handbereik. Arnhem, met een internationale school, is een hippe stad met theater, culinaire hotspots en trendy winkels. Rozendaal is het stijlvolle villadorp met veel natuur. Daarnaast zijn alle vormen van basis- en voortgezet onderwijs, winkels, sportfaciliteiten, bus- en treinverbindingen (station Velp) op loopafstand gelegen. Voor de golfliefhebber zijn er drie luxe golfclubs op korte afstand gelegen. Op werkelijk 5 minuten autorijden bent u bij het knooppunt Waterberg waar de A12 de A50 kruist. Amsterdam, Rotterdam en Dusseldorf zijn allen ongeveer met een uur autorijden bereikbaar. Het landgoed is gerangschikt onder de Natuurschoonwet in de bebouwde kom, direct grenzend aan 5.000 hectare natuurgebied met prachtige bossen, heide en geaccidenteerd terrein. Op uw eigen, besloten domein, stroomt de Rozendaalse beek idyllisch langs uw tuin. Behalve het sfeervolle hoofdhuis, dat in 2008 geheel gerestaureerd is, vindt u achter op het landgoed een prachtige verbouwde schuur met atelierruimte. Enkele andere bijgebouwen staan ten dienste van het onderhoud van het landgoed, zoals de houten garage en het zwembadhuis voor het verwarmde buitenzwembad. Er zijn mogelijkheden voor het houden van paarden, twee paardenboxen zijn beschikbaar in een van de bijgebouwen. Vanwege het Rijksmonumentale karakter en de registratie NSW kunt u genieten van fiscale voordelen. Het landgoed is overigens niet opengesteld voor publiek.


33


KANTOOR OOSTERBEEK

D O O R W E R T H | Utrechtseweg 366 VERKOCHT.

Recent gesticht landhuis

Grenzend aan de uitgestrekte natuur van de Wolfhezerheide en de bossen van Laag Wolfheze wordt u aangeboden een recent gesticht LANDHUIS in een rustige villawijk nabij het centrum van Doorwerth. Het landhuis is gerealiseerd in 2010 op een zeer hoogwaardig kwalitatief niveau met leefbare ruimten en een bijzonder stijlvol interieur. Het huis is dan ook een markante verschijning met haar statig opgetrokken bakstenen gevels, haar dak gelegd met leien en de zinken dakkapellen. De tuin met een perceelgrootte van 2.200 m2 is onder architectuur aangelegd en geheel omheind. Het interieur is een geraffineerde mix van moderne zichtlijnen, luxe materialen en leefbare ruimten, ontworpen door de gerenommeerde interieurontwerper Eric Kuster. Nergens heeft men het gevoel “verloren te zitten”. De woonvertrekken zijn allen te scheiden middels en suite deuren zodat naar believen privacy gecreëerd kan worden of juist alle bewoners contact kunnen houden met elkaar.

Bouwjaar: 2010 De locatie is perfect voor een gezin; gelegen in een sfeervolle en bosrijke villawijk met veel jonge Woonoppervlakte: 475 m² gezinnen, onderwijs om de hoek en winkels binnen handbereik. Perceel oppervlakte: 2.200 m² Inhoud: 1.715 m³ Totaal aantal kamers: 8 Aantal slaapkamers: 5 Bijzonderheden: luxc villa aan rand natuur

34


35


KANTOOR OOSTERBEEK

O O S T E R B E E K | Kneppelhoutweg 10 Vraagprijs € 1.790.000,-- k.k.

Stijlvol landhuis

Op misschien wel een van de mooiste plekjes van Oosterbeek, aan de rand van landgoed “De Hemelse Berg” met prachtige wandelpaden en beekjes gelegen, stijlvol LANDHUIS met vrijstaande houten berging (met betonnen fundatie) en weiland op ruim 1 hectare grond gelegen. Het landhuis is in 2005 gebouwd met uitsluitend hoogwaardige materialen, is geheel onderkelderd en heeft een woonoppervlakte van ruim 470 m2. De Kneppelhoutweg is een romantische laan met klinkertjes die vanaf de stuwwal door de bossen en parken naar de rivier leidt. Een idyllische en romantische omgeving met een geaccidenteerd landschap met beken en watervalletjes. Het weiland achter het landhuis is ideaal voor de paardenliefhebber en is uniek te noemen aan de rand van het bosrijke dorp Oosterbeek. Via de automatische toegangspoort bereikt u de sfeervolle binnenplaats met parkeermogelijkheden en doorloop naar het weiland.

Bouwjaar: 2005 Woonoppervlakte: 472 m² Perceel oppervlakte: 11.620 m² Inhoud: 1.800 m³ Totaal aantal kamers: 10 Aantal slaapkamers: 5

Souterrain o.a.: keukenblok, royale zitkamer/bibliotheek met open haard, provisiekelder, bergruimte en hobbyruimte. Parterre o.a.: royale living met haard, getrommelde parketvloer en openslaande deuren naar het zonnige terras met zicht op de fraai aangelegde tuin. En suite een 2e zitkamer met openslaande deuren. Werkkamer. De grote en luxe complete woonkeuken met open haard is het ‘kloppend hart’ van het huis. De keuken is in landhuisstijl uitgevoerd en is voorzien van uitgebreide inbouwapparatuur. Bijkeuken. 1e Verdieping o.a.: 4 ruime slaapkamers waarvan 3 met dakkapel, riante masterbedroom en een moderne badkamer met royaal duo ligbad, Bijzonderheden: weiland voor douche, hangend toilet, bidet en dubbele wastafel. Separaat een toilet. paardenliefhebber

36


37


KANTOOR OOSTERBEEK

WAGENINGEN

Generaal Foulkesweg 68G Vraagprijs € 1.295.000,-- k.k. Verscholen op de stuwwal met vergezichten over de meanderende Neder-Rijn en het arboretum met een bijzondere verzameling van bomen in een parkachtige setting wordt u aangeboden een uniek PENTHOUSE met dakterras en 2 parkeerplaatsen in de parkeergarage. Uniek in zijn soort met een dakterras van 101 m2. De 2 appartementsgebouwen zijn geïnspireerd op het monumentale Schip van Blaauw, een historische gebouw in Amsterdamse School gebouwd, dat naast de appartementen is gesitueerd. In 2009 zijn de beide gebouwen gerealiseerd waarbij het ene gebouw ‘De Reede’ (4 appartementen) is genoemd en de andere ‘het Jacht’ Bouwjaar: 2009 (7 appartementen). Bovenop ‘het dek’ van het Jacht is Woonoppervlakte: 296 m² over het gehele oppervlakte het penthouse gerealiseerd. Inhoud: 748 m³ De leefvertrekken zijn zeer royaal van opzet en volledig Totaal aantal kamers: 5 georiënteerd op het uitzicht op de rivier, de bossen en de Aantal slaapkamers: 4 zon. Gecombineerd met meerdere slaap- en studeerkamers en badkamers is een heerlijk leefhuis ontworpen waar alles Bijzonderheden: unieke lokatie aan kan samenkomen. Met geen buren naast u ervaart u een de rivier, uiterwaarden en toch serene stilte. Ruisende bomen en het gekwetter van vogels nabij centrum gelegen zijn de geluiden die u zult horen.

Stijlvol en luxueus resideren op hoog niveau

38


KANTOOR OOSTERBEEK

ROZENDAAL

De Genestetlaan 30 Vraagprijs € 1.175.000,-- k.k.

Huis ‘De Knollenkamp’

Bouwjaar: 1938 Woonoppervlakte: 151 m² Perceel oppervlakte: 1.381 m² Inhoud: 513 m³ Totaal aantal kamers: 6 Aantal slaapkamers: 3 Bijzonderheden: karakter en prachtige lokatie

Aan de rand van het idyllisch beekdal van Kasteel Rosendael wordt u aangeboden dit charmante en markante LANDHUIS met schuur en carport. Verscholen in het groen in één van de mooiste lanen van Rozendaal zult u uw perfecte hideaway vinden. U zult absolute rust en privacy ervaren in een bosrijke setting maar tegelijkertijd woont u op loopafstand van de bebouwde kom met haar voorzieningen. Het huis ligt aan de bosrand van een villawijk en is onderscheidend vanwege haar karakteristieke en romantische uitstraling. De klokkentoren op het dak bijvoorbeeld of de Franse balkons die weelderig begroeid zijn met blauwe regen onderstrepen het pittoreske karakter. Ook het interieur is rijk voorzien van originele stijlkenmerken zoals tegels, houtsnijwerk en ambachtelijk gesmeden ijzer. Het huis is in 1938 ontworpen door architect Ludwig Brandts Buys in opdracht van mevrouw Gijsberthe Guillaumine Duyvené de Wit. Het landhuis heeft sfeervolle leefvertrekken zoals een eetkamer, living en een keuken met een opkamer/ontbijthoek. Gecombineerd met 3 ruime slaapkamers en een badkamer is het een heerlijk leefhuis waar iedereen zijn plekje kan vinden. 39


KANTOOR OOSTERBEEK

HEELSUM

Doorwerthsestraat 3 Vraagprijs € 998.000,-- k.k.

Hier vindt u absolute rust en privacy

In de bossen verscholen in een fraaie villawijk, aan de rand van de bebouwde kom wordt u aangeboden een royaal LANDHUIS met dubbele garage en oprijlaan. Het ruisen van de oude loofbomen, het opkomen en ondergaan van de zon achterin de tuin en de spelende eekhoorns in de dennenbomen, op deze unieke plek ervaart u de prachtige Veluwezoom op zijn best.

Het knooppunt A50/A12 ligt ‘om de hoek’ terwijl u nauwelijks geluidsoverlast van verkeer zult ervaren op deze locatie. Het landhuis is onder architectuur gebouwd en straalt degelijkheid en kwaliteit uit. Een veilige plek om Bouwjaar: 1993 met uw gezin te resideren. Uw kinderen kunnen op korte Woonoppervlakte: 236 m² afstand op de fiets naar school. Ook alle voorzieningen Perceel oppervlakte: 4.705 m² zijn binnen handbereik. Rondom het landhuis een Inhoud: 1.156 m³ zonnige parkachtige tuin op het zuiden met theehuis, Totaal aantal kamers: 6 diverse gazons met borders en diverse terrassen. De tuin Aantal slaapkamers: 5 is voorzien een beregeningsinstallatie. Gelegen aan een sfeervolle rustige laan met oude beuken en op 5 minuten Bijzonderheden: villawijk in bos rijden van golfterrein (27 holes) “De Heelsumse”.

40


ERSA COLLECTIE Ontwerp door William Brand

HANDGEMAAKTE LICHTSCULPTUREN BENIEUWD NAAR ONZE NIEUWE COLLECTIES, OF MOGELIJKHEDEN TOT UNIEK MAATWERK EN PERSOONLIJK ADVIES? BEZOEK (OP AFSPRAAK) ONS ATELIER IN NAARDEN. www.brandvanegmond.com

Bezoekadres: Nikkelstraat 41, Naarden

info@brandvanegmond.com


KANTOOR OOSTERBEEK

VELP

Julianastraat 7 Vraagprijs € 895.000,-- k.k.

Villa ‘Chastillon’

In één van de charmantste laantjes van Velp, op steenworp afstand van het centrum gelegen VILLA ‘Chastillon’.

Een markante villa met een voorname statigheid die imponeert en tegelijkertijd omarmt. De architectonische stijlkenmerken zoals de erkers geflankeerd door luiken, de glas-in-loodramen en het fraaie metselwerk bevestigen het rijke karakter van de villa. Met een woonoppervlakte van 275 m2 een heerlijk gezinshuis in een verkeersluwe laan. Een fantastische plek om uw kinderen in veiligheid op te laten groeien. Het interieur is eveneens voorzien van historische elementen, de vele schouwen in het huis alleen Bouwjaar: 1920 al, of de balkenplafonds en de paneeldeuren, alles is even Woonoppervlakte: 297 m² sfeervol. De huidige bewoners hebben de villa grondig Perceel oppervlakte: 660 m² laten renoveren met respect voor authenticiteit. Rondom Inhoud: 1.263 m³ de villa ligt een verzorgde tuin omzoomd door hagen. In Totaal aantal kamers: 7 de achtertuin een heerlijke veranda met buitenkeuken en Aantal slaapkamers: 4 loungegelegenheid. Er is parkeergelegenheid voor 2 auto’s op eigen terrein. De villa ligt op enkele honderden meters Bijzonderheden: van het treinstation. Ook heeft u perfecte uitvalswegen buitenkeuken en veranda binnen handbereik met de A12 en de A50. 42


KANTOOR OOSTERBEEK

ROZENDAAL

Van de Gumsterlaan 7 Vraagprijs € 890.000,-- k.k.

Modern klassieke villa in het groen

Bouwjaar: 2000 Woonoppervlakte: 157 m² Perceel oppervlakte: 749 m² Inhoud: 687 m³ Totaal aantal kamers: 9 Aantal slaapkamers: 4 Bijzonderheden: rustige, groene villawijk

In één van de meest statige, bosrijke villawijken van Rozendaal, de ‘Kapellenbergh”, wordt u een modern klassieke VILLA met garage aangeboden. Het huis ‘leunt’ in het groen en is geheel vrij gelegen hetgeen u absolute rust en privacy garandeert. De villa is gebouwd met een doordachte indeling. De mogelijkheid om bijv. beneden te slapen met een badkamer, of deze ruimte benutten als kantoor/praktijk. Met totaal 4 slaapkamers en 2 badkamers is het geheel ook een heerlijk gezinshuis waar u uw gezin in rust en veiligheid kunt laten opgroeien. Voor het wellness gevoel ligt een prachtig buitenzwembad achter de woning. Het huis is naar buiten gericht met de vele raam- en deurpartijen. De tuin is zuid-/oost georiënteerd en is zo ontworpen dat u op elk moment van de dag kunt genieten van de zon. Rozendaal is ooit uitgeroepen tot het groenste dorp van Europa vanwege natuur en landschap en dat verdient ze met recht. Het dorpje ligt aan de voet van het natuurreservaat ‘de Posbank’ met uitgestrekte bos en heide en heeft een perfecte bereikbaarheid met een knooppunt van de A50 en de A12 ‘om de hoek’. Arnhem en Nijmegen bieden ruim aanbod op HBO- en Universitair onderwijs. 43


meilingputten.nl

Meiling maakt mooier. Een persoonlijk interieuradvies dat naadloos aansluit bij uw woning, woonstijl ĂŠn woonwensen? Onze gediplomeerde interieurstylistes adviseren en inspireren u graag.

Meiling Atelier Kerkstraat 90

0341 369 009

3882 BT Putten

atelier@meilingputten.nl


F. A. MOLIJNLAAN 3 8071 AA NUNSPEET 0341 27 83 83 nu ns p eet@ d ri e k l o m p . n l w w w. d ri e k l o m p . n l

Drieklomp Nunspeet


KANTOOR NUNSPEET

P U T T E N | Vanenburgerallee 15 Vraagprijs € 4.200.000,-- k.k.

Landgoed Vanenburg, gelegen naast het historische kasteel De Vanenburg

Bouwjaar: 2000 Woonoppervlakte: 938 m² Perceel oppervlakte: 53225 m² Inhoud: 3753 m³ Totaal aantal kamers: 15 Aantal slaapkamers: 6 Bijzonderheden: NSW landgoed met fiscale voordelen!

46

Op een perceel van wel liefst 5 hectare bevindt zich dit schitterende landhuis. Een locatie waar natuurschoon, rust en ruimte de boventoon voeren, maar die eveneens gelegenheid biedt aan tal van activiteiten en mogelijkheden. Het landhuis is in 2000 onder architectuur gebouwd, maar heeft de sfeer van een eeuwenoud gebouw. Het consistente gebruik van hoogwaardige materialen, de hoge plafonds met sierlijsten, de royale raampartijen voorzien van luiken en het subtiele gebruik van glas-in-lood zorgen voor een klassieke en chique uitstraling. De architect heeft zich bij het ontwerp van het huis gebaseerd op een bouwstijl die terug te voeren is naar de 19e eeuw. Het landhuis is omgeven door wonderschone natuur, het is een plek die absolute rust biedt, maar waar eveneens ruimte is voor dynamiek. De vele kamers in het landhuis, evenals het ruime buitengebouw aan de rechterzijde van het huis bieden tal van opties, net als de riante buitenruimte. Denk bijvoorbeeld aan (diverse) zakelijke activiteiten, een kantoor- of praktijkruimte aan huis, de mogelijkheid tot kangoeroewonen of het houden van paarden. Het perceel veelzijdig te noemen. Zo is er naast de nauwkeurig aangelegde tuin in barokstijl met prieel een tunnelvormige beukenhaag die heerlijke schaduw biedt en beschikt het perceel over een riante vijverpartij met een klein eilandje waar verschillende vogels, eenden en ganzenbroeden. Verder beschikt het terrein over een groot weiland, waar momenteel pony’s staan, een boomgaard met diverse fruitbomen, een tennisbaan, een speelweide en een groot deel waar de natuur de vrije loop heeft gekregen. De buitenplaats is voorzien van een zeer geavanceerde camera- en bewakingsapparatuur, en beregeningsinstallatie voor het terrein, waarvoor water wordt geput uit een eigen bron.


47


KUNST & CULTUUR

‘De tijd is nú en als ik iets bewust wil meemaken, dan kan ik dat alleen doen met iets waar ik zelf grip op heb en dat is mijn kunst’

?? 48


KUNST & CULTUUR

Kunst & cultuur

Gedachten vormen de basis van mijn werk

‘Mijn werk gaat altijd over kwetsbaarheid en de zoektocht naar vrijheid’

Lita Cabellut maakt, zoals zij het zelf verwoordt, ‘kunst aan de hand van gedachten’. En dacht zij aanvankelijk dat schilders als Rembrandt, Goya, Velázquez en Rothko haar voornaamste inspiratiebronnen waren, inmiddels weet zij dat de Spaanse dichter Lorca haar échte leermeester is. “Hij heeft mij geleerd dat alles wat wij willen vasthouden er niet toe doet.” Tekst Margrit Verhoef Fotografie Eddy Wenting, Studio Tromp, ARTIKA

g

49


KUNST & CULTUUR

La Flor de la Selva (serie Los Colores se quedan), 250 x 200, gemengde techniek op doek

50


KUNST & CULTUUR

Details van Lita’s huis

Lita Cabellut, geboren in de regio Aragón, opgegroeid in Barcelona en in Spanje gezien als een van de invloedrijkste kunstenaars van het land, woont en werkt al jaren vanuit Nederland. In Den Haag heeft zij aan de rand van het centrum een heus palacio de la ciudad, een stadspaleis, weten te creëren; een betoverend toevluchtsoord te midden van alle drukte. Ooit werden hier koetsen gemaakt, vertelt haar zoon Luciano bij het smeedijzeren hekwerk dat de toegang biedt tot het terrein. Later laat hij een boekwerkje zien met foto’s van diverse vervallen gebouwen, een document van hoe het er in vervlogen tijden uitzag. “Ik kon er niet doorheen kijken hoor,” zegt hij, “maar mijn moeder wist meteen dat zij van dit oude fabrieksterrein iets heel moois kon maken.” Een groot gevoel voor esthetiek, dat is zeker iets wat je Cabellut kunt toedichten. Niet voor niets draagt de tvdocumentaire die het kunstprogramma Close Up in 2017 van haar maakte de titel ‘Schoonheid boven alles’. Het Haagse domein van de kunstenares, bestaande uit een aantal aparte gebouwen die inmiddels door verschillende binnenplaatsen op een harmonieuze wijze met elkaar zijn verbonden, is nu een prachtig samenhangend geheel, dat – uiteraard – met veel smaak is ingericht. Hier wordt gewoond, gewerkt, kunst gemaakt.

Series, exposities en projecten Cabellut kwam op negentienjarige leeftijd naar Nederland om aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam te gaan studeren. Haar werk wordt gekenmerkt door grote doeken, traditionele (fresco)technieken, olieverf en inkt, maar bovenal door het met de hand aangebrachte craquelé

(‘mijn geheime toverformule’) dat haar schilderijen een unieke ondergrond en textuur geeft. Het is dé signatuur van Cabellut, die inmiddels een indrukwekkende reeks aan series, (internationale) exposities en projecten op haar naam heeft staan, zoals Frida, La Perla Negra (2011), Trilogía de la Duda (2013), Dried Tear (2013), Black Tulip: The Golden Age (2014), Een Kroniek van het Oneindige (2018) en Project Rembrandt (2019, tv-programma NTR). Een van haar laatste projecten is het illustreren van het kunstboek Bodas de sangre (in het Nederlands vertaald: Bloedbruiloft), naar het gelijknamige toneelstuk van de befaamde Spaanse dichter Federico García Lorca (1898-1936). Vier jaar lang is zij met het tweetalige boek (Spaans en Engels) bezig geweest, dat de volledige tekst van Lorca’s tragedie en een selectie van 90 werken, waarvan 49 portretten en 41 installaties, van Cabellut omvat en speciaal voor haar in het allergrootste formaat mogelijk is uitgegeven (‘ik werk nu eenmaal groot’). Begin dit jaar verscheen het bij Artika, een Spaans uitgeverslabel, dat zich richt op de productie van exclusieve kunstboeken in gelimiteerde en genummerde uitgaven. Van Bodas de sangre verschenen 1.998 genummerde exemplaren: 1.898 in Arabische cijfers en 100 in Romeinse cijfers, allemaal gesigneerd door Cabellut.

Federico García Lorca Het werken aan het kunstboek Bodas de sangre verschafte Cabellut een groot inzicht: het heeft haar doen realiseren dat niet de grote meesters (‘ik noem een Rembrandt, Goya, Velázquez, Rothko en vele, vele meer’) haar voornaamste inspiratiebronnen zijn, maar dat de dichter Lorca haar échte leermeester is. “Hij heeft mij, door middel van zijn werk, geleerd dat alles wat wij willen vasthouden er niet toe doet. g 51


KUNST & CULTUUR

Linkerpagina boven het kunstboek Bodas de sangre Onder links, rechts, rechterpagina links Esposa Triptiek (serie Lorca; Bodas de Sangre), 3x 215 x 145, gemengde techniek op doek en hout Rechterpagina boven Kumba Triptiek (serie A Chronicle of Infinity), 3x 215 x 145, gemengde techniek op doek en hout

52

‘Toen ik dat deed, dacht ik: wauw, dit is een werkelijke oefening van vrijheid’


KUNST & CULTUUR

En dat tijd geen orde heeft, maar dat deze verzonnen is om houvast te bieden aan ons bestaan. De tijd is nú en als ik iets bewust wil meemaken, dan kan ik dat alleen doen met iets waar ik zelf grip op heb en dat is mijn kunst. Lorca heeft mij leren schilderen met gedachten. En gedachten zijn kleuren geworden. En kleuren zijn vervaagd en losgekomen en zijn vormen geworden. Een heel mooie cyclus.” Deze openbaring is duidelijk waarneembaar in een van Cabelluts laatste series: Een Kroniek van het Oneindige. Deze bestaat voornamelijk uit drieluiken waarbij het eerste paneel een figuratief werk is, het tweede een abstract werk, gebaseerd op het figuratieve, en het derde een vernietiging van het portret. Cabellut: “Je kunt je niet voorstellen hoe fantastisch en ingrijpend het moment was waarop ik dacht: oké, dit is het schilderij dat iedereen mooi vindt, het schilderij dat iedereen van mij verwacht. Maar wat als ik het schilderij uit het frame haal, breek en transformeer? De kans bestaat dat één van de ogen verdwijnt of zelfs het hele gezicht. Maar als dat zo is, dan accepteer ik dat. En toen ik dat deed, dacht ik: wauw, dit is een werkelijke oefening van vrijheid. Dit is loslaten en niets terug verwachten. Een géweldige bewustwording, die ik aan Lorca te danken heb.”

Buiten het canvas begeven Aan het einde van het gesprek vertelt Cabellut dat zij zich ‘steeds meer buiten haar canvas begeeft’. Maakte ze al langer installaties, sculpturen, foto’s en videokunst, de laatste jaren beweegt zij zich bovendien langzaamaan naar het vak van scenograaf en artistiek leider (opera, musical, film). “De nabestaanden van Charlie Chaplin hebben mij gevraagd of ik de artistic director wil zijn van een film die gemaakt wordt over het leven van de moeder van Charlie Chaplin. Zij wilden mij hebben, omdat zij weten dat ik bekend ben met hun roots. De Chaplins stammen, net als ik, af van zigeuners; ik kén hun historie, ik spréék hun taal. Momenteel wordt er door de filmmaatschappij een techniek ontwikkeld die mijn denkwereld gaat omzetten naar graphics. Het doel is dat de film in 2023 in de bioscopen gaat draaien.” Is er nog zoiets als een ultieme droom, is de slotvraag. “Ja, die is er,” zegt Cabellut volmondig. “Ik wil ooit, nog voordat ik deze wereld verlaat, iets moois neerzetten voor kinderen. Dat heeft natuurlijk te maken met mijn eigen achtergrond, ik was een straatkind en werd op twaalfjarige leeftijd geadopteerd door een vermogende familie die mij in aanraking bracht met kunst. Hierdoor wéét ik dat kunst trauma’s kan genezen. Met kunst kun je intelligentie activeren waardoor je kan begrijpen en als je kan begrijpen, kun je vergeven. Dat overbrengen aan kinderen, dat is mijn ultieme droom.”n

litacabellut.com

53


KANTOOR NUNSPEET

D O O R N S P I J K | Zuiderzeestraatweg West 67 Vraagprijs € 2.350.000,-- k.k.

Landgoed ‘Klarenbeek’

Bouwjaar: 1842 Woonoppervlakte: 660 m² Perceel oppervlakte: 17.8970 m² Inhoud: 3340 m³ Totaal aantal kamers: 18 Aantal slaapkamers: 11 Bijzonderheden: NSW landgoed met fiscale voordelen!

54

Resideren op landgoed Klarenbeek, een indrukwekkende, niet afgelegen, gerestaureerde, rijksmonumtentale buitenplaats aan de rand van Doornspijk omgeven door een parkachtige natuur. De voorzijde is gesitueerd in de bewoonde wereld, aan de achterzijde bevindt men zich compleet in zijn eigen wereld met absolute privacy! Wonen op een eeuwenoude buitenplaats, vertoeven in de prachtige stijlkamers van een landhuis dat wordt geroemd om zijn bijzondere (interieur-) architectuur en genieten van adembenemende flora en fauna. Dat is resideren op Landgoed Klarenbeek! Als mogelijke nieuwe eigenaar beschikt u niet alleen over een fraai landhuis, maar ook over een fraai koetshuis, een park aangelegd in Engelse landschapsstijl, bos, weilanden en diverse waterpartijen. De langgerekte private parktuin kent bijzondere elementen zoals serpentinevijvers, een boomgaard, een ommuurde moes/ kruidentuin, een uitkijkheuvel en een binnenkamer. Het aan de rechterzijde gelegen koets- huis is een fraaie, zeer sfeervolle woning met een vloeroppervlakte van ca. 140 2. Tevens beschikt het landgoed over een in stijl gebouwde dubbele carport. Landgoed Klarenbeek is een NSW-landgoed. Dit kan meerdere (fiscale) voordelen met zich mee- brengen, zoals o.a. vrijstelling van overdrachtsbelasting, erfbelasting, voordelen OZB/ WOZ. Optioneel is een naastgelegen stoeterij met paddocks, bijgebouwen, 43 paardenstallen en ca. 3 hectare weiland te koop. Kortom: een unieke kans voor mensen die bijzondere architectuur en natuur weten te waarderen en/of mensen die zich met de paardensport bezighouden! Landgoed Klarenbeek beschikt in totaal over circa 18 ha. eigen grond. Hiervan is 3 ha. strikt privé. De openstelling betreft enkel het wandelpad in de lengte langs het landgoed.


55KANTOOR NUNSPEET

NUNSPEET Rietenweg 19

Vraagprijs € 2.150.000,-- k.k. Achteraan de doodlopende Rietenweg en verscholen in het groen staat deze statige herenboerderij met fraaie bijgebouwen. U vindt hier enerzijds rust en absolute privacy en anderzijds op zeer korte afstand van het centrum van Nunspeet en de randstad op slechts een uurtje rijden. De rietgedekte herenboerderij is in 2001 gebouwd, waarbij modern wooncomfort is gecombineerd met een authentiek klassiek, landelijke uitstraling. Het geheel ligt op een perceel van bijna 13.000 m² met weide, oude boomgaard, tuin en mogelijkheden voor o.a. paardenliefhebbers. Het resideren doet u niet alleen in de herenboerderij. Wat dacht u van het volledig geïsoleerde bijgebouw welke is ontworBouwjaar: 2001 pen en ingericht door Jan Des Bouvries. Dit bijgebouw Woonoppervlakte: 354 m² kan uitstekend gebruikt worden als kantoor, praktijk, Perceel oppervlakte: 12.950 m² gastenverblijf of mantelzorgwoning. Daarnaast staat er Inhoud: 1.256 m³ op het perceel nog een grote kapschuur. Op dit moment Totaal aantal kamers: 8 gedeeltelijk in gebruik voor het stallen van paarden, maar Aantal slaapkamers: 4 op eenvoudige wijze kunt u deze kapschuur ook inrichten Bijzonderheden: voor andere hobby’s/doeleinden. Tevens is er nog een zeer Met fraai bijgebouw, voor meerdere complete dubbele carport met berging en grote bergzolder doeleinden geschikt en tot slot is er nog een charmant bakhuisje.

Statige herenboerderij met fraaie bijgebouwen

57


KANTOOR NUNSPEET

W I E S E L ( G E M E E N T E A P E L D O O R N ) | Elburgerweg 54 Vraagprijs € 1.795.000,-- k.k.

Landgoed Breceliande met landhuis in Engelse stijl

Bouwjaar: 1933 Woonoppervlakte: 197 m² Perceel oppervlakte: 30010 m² Inhoud: 854 m³ Totaal aantal kamers: 6 Aantal slaapkamers: 3 Bijzonderheden: Met diverse bijgebouwen, o.a. koetshuis

58

Buitengewoon natuurschoon op Landgoed Breceliande met landhuis in Engelse stijl, koetshuis, een besloten binnenplaats en gelegen tegen Kroondomein Het Loo. Gelegen in het overgangsgebied tussen het bosrijke Kroondomein Het Loo en de landerijen, aan de rand van het tweelingdorp Wenum-Wiesel (gemeente Apeldoorn), vindt u dit fraaie landgoed Breceliande met landhuis in Engelse stijl. Landgoed Breceliande, met een oppervlakte van ca. 3 hectare, is vernoemd naar het mythische bos van de Britse koning Arthur. Het landhuis is in 1931 gebouwd onder supervisie van de toonaangevende Apeldoornse architect J.A. Heuvelink. Kenmerkend aan het landhuis zijn de verspringende daken met ruime overstekken, de in het oog springende raampartijen, die zorgen voor het fantastische uitzicht op de adembenemende buitenruimte. Op het terrein zijn bovendien diverse bijgebouwen en externe bergruimtes aanwezig, zoals een royaal koetshuis met 2 riante collectieruimtes, een ontvangstruimte, een kantoor, een werkplaats en 3 bergruimtes, een gastenverblijf, een dubbele carport met berging, een buitenkennel met binnenruimte en een houtopslag. De buitenruimte is ronduit fenomenaal te noemen en bestaat uit fraaie gazons, een prachtig bosgebied, 3 mooie vijverpartijen verspreid over het terrein, moestuin met kas, een natuurweide met aangrenzend een stalletje voor het houden van kleinvee en een kippenhok met buitenren. Een ideale locatie voor het houden van paarden of voor bvb. uw oldtimerverzameling. En dit alles slechts enkele minuten autorijden verwijderd van de autosnelwegen A50 en A1 en grenzend aan het Geldersch Landschap en de bossen van Kroondomein Het Loo.


59


KANTOOR NUNSPEET

B A L K B R U G | Lutten Oever 7 Vraagprijs € 1.575.000,-- v.o.n. Wanneer je de door tweehonderd jaar oude eiken omzoomde oprijlaan oprijdt, krijg je direct het gevoel: “Dit is het ultieme landleven”. Een uniek landhuis op een zeldzaam mooie locatie. De rietgedekte rijksmonumentale, prachtig onderhouden T-vormige woonboerderij is gelegen op een parkachtig erf (met zwemvijver), dat omzoomd is door rododendrons. Er zijn 4 zonneterrassen met volledige privacy! De woonboerderij heeft een inpandige garage voor 2 auto’s en is gebouwd in 1806 en gerenoveerd in 1982 en 2003. In de ruime aangebouwde schuur bevinden zich paardenboxen. Het geheel straalt de status uit van een NSW 1928 landgoed. De bijgebouwen, waaronder een in stijl (met rieten dak) in 2010 duurzaam gebouwd ruim gastenverblijf/kantoor en twee kapschuren voor stalling van voertuigen dan wel paarden en een gemoedelijk rietgedekt jachthuis/gastenverblijf completeren het geheel. Het interieur van de woonboerderij is geheel in authentieke stijl gerestaureerd met behoud van de gebintestructuur, in combinatie met zeer modern comfort zoals vloerverwarming onder de antieke plavuizen, luchtverversingssysteem (met lucht-vochtigheidsregulering) en airconditioning. Er is sprake van duurzame verbouwing met veel Bouwjaar: 1806 aandacht voor isolatie en er is een eigen stroomopwekking door middel van 54 zonnepanelen.

Landgoed ‘Den Hoogen Gaerde’ Een oase van rust met veel privacy en comfort!

Woonoppervlakte: 593 m² Overige inpandige ruimte: 300 m² Oppervlakte bijgebouwen: 197 m² Perceel oppervlakte: 79.000 m² Inhoud: 2308 m³ Totaal aantal kamers: 8 Aantal slaapkamers: 4 www.denhoogengaerde.nl

60

Vanuit de woning is uitzicht op de schapen in de weide van het mooie dal van de Reest. Dit is het meanderende beekje dat de scheiding vormt tussen Drenthe en Overijssel en waar veel ooievaars verblijven. Het is een prachtig gebied om in alle rust te wandelen, te fietsen of paard te rijden in de bosrijke omgeving. Op korte afstand is mogelijkheid te golfen in Ommen, Havelte en Zwolle. Tevens is de bereikbaarheid zeer goed: station Meppel op 12 km en de A-28 op negen kilometer. De reistijd naar Amsterdam/Schiphol is ca. 1,5 uur.


61


AL MEER DAN 50 JAAR UW VERTROUWDE ADRES VOOR PARKET, PVC, TRAPBEKLEDING EN RENOVATIES

Laat u verrassen door een bezoek te brengen aan onze grote showroom in Barneveld. AL MEER DAN 50 JAAR UW VERTROUWDE ADRES VOOR PARKET, PVC, TRAPBEKLEDING EN RENOVATIES

Laat u verrassen door een bezoek te brengen aan onze grote showroom in Barneveld.

EUROPA PARKET 49-51 MA BARNEVELD INFO@EUROPAPARKET.NL WWW.EUROPAPARKET.NL EUROPA PARKET HARSELAARSEWEG HARSELAARSEWEG 49-51 3771 3771 MA BARNEVELD 0342-491919 INFO@EUROPAPARKET.NL WWW.EUROPAPARKET.NL


MENSEN

Drieklomp mensen

Weer of geen weer; diehards over hun buitenbarbecue

Ellen Ellen (49) moeder van Christopher (22) en Rosalie (20) Woont samen met Peter (58) en zijn kinderen Philip (22) en Maurice (18) “Na een lange wandeling met onze Berner Sennenhond is het heerlijk om lekker bij de buitenhaard te zitten. Wat hapjes erbij en een goed glas wijn en wij hoeven niet meer naar binnen! De kinderen schuiven dan ook vaak aan en zo kunnen we uren zitten. Een pizza op het haardvuur doet het ook altijd goed. Deze coronatijd is absoluut niet leuk, maar ik ben dankbaar dat we het op deze manier thuis toch gezellig kunnen maken.”

63


KANTOOR NUNSPEET

‘T HARDE

Schouwenburg 3 Vraagprijs € 1.500.000,-- k.k.

Moderne woning met diverse bijgebouwen op ca. 60.410 m² Bouwjaar: 2003 Woonoppervlakte: 265 m² Perceel oppervlakte: 60.410 m² Inhoud: 1.128 m³ Totaal aantal kamers: 9 Aantal slaapkamers: 5 Bijzonderheden: thans agrarische bestemming

64

Op een landelijke locatie in ’t Harde staat deze modern vrijstaande woning. De woning beschikt over ruime vertrekken op de parterre, waaronder een riante woonkamer met open haard, een eetkamer en een ruime keuken. Aangrenzend een tweede eenvoudige keuken met separate serrekamer. De inpandige garage is verbouwd tot woon- ruimte, maar kan eenvoudig weer dienst doen als garage. Vanuit de garage is de kelder bereikbaar. Op de etage treft u vier ruime slaapkamers, twee badkamers en een toilet. De ruime zolder is te bereiken via een vlizotrap. Opvallend is de grote mate van lichttoetreding, waardoor u een geweldig uitzicht heeft op de naastgelegen landerijen. Op het perceel staan diverse bijgebouwen (ca. 1.000 m2), waaronder een vrijstaand bijgebouw, dat geschikt is voor kantoor of praktijk aan huis, een riante kapschuur met plaats voor meerdere auto’s of andere (landbouw-) voertuigen en een fraaie veeschuur. Het geheel is gelegen op een perceel van 60.410 m². Het perceel grond van 54.410 m² kan eventueel buiten de koop gelaten worden. U koopt dan de gebouwen op ca. 6.000 m2. Vraagprijs is dan € 1.200.000,-- k.k.


KANTOOR NUNSPEET

LUTTENBERG Bloemenbosweg 1A

Vraagprijs € 1.375.000,-- k.k.

Landhuis ‘Bloemenbosch’

Bouwjaar: 1919 Woonoppervlakte: 315 m² Perceel oppervlakte:28810 m² Inhoud: 1157 m³ Totaal aantal kamers: 6 Aantal slaapkamers: 3 Bijzonderheden: Een oase van rust!

Op een uitloper van de Sallandse heuvelrug komt een uniek rietgedekt landhuis met bijgebouwen, een prachtige tuin, bos en erf beschikbaar. Een uitzonderlijk aanbod voor de echte liefhebber van buiten wonen. Dit rietgedekte sfeervolle landhuis ‘Bloemenbosch’ is gelegen op een perceel van ruim 2,8 hectare. Het bosterrein kenmerkt zich door prachtige parklandschappen met waterpartijen, monumentale bomen, her en der verscholen bijgebouwen en intieme zitjes. En dat, ‘op steenworp’ afstand van het centrum van Luttenberg en het natuurgebied de Luttenberg. Men heeft in het oude gedeelte van het landhuis veel in originele staat gehouden, zoals in de woonkamer, de oude eiken vloer, moerbinten met de uit hout gesneden karikaturen in de balken en eiken binnendeuren. De voormalige keuken, nu betrokken bij de hal, bevat de authentieke servieskasten en glas-in-loodramen. De vakwerkgevels, de luiken, de ramen met de roedeverdeling, de gezellige veranda met uitzicht op de tuin, de verschillende dakvlakken, de fier gemetselde schoorsteen, de klokkentoren met bel, onderstrepen het markante karakter van dit huis. Gelegen in de driehoek Almelo-Deventer-Zwolle. 65


KANTOOR NUNSPEET

EPE

Molenweg 6 Vraagprijs € 1.195.000,-- k.k. Op slechts 5 minuten van het centrum van Epe staat deze fraaie, rietgedekte villa ‘De Paalbeeck” met degelijk, rietgedekt bijgebouw op ruim 1,3 hectare grond in vrijwel perfecte staat van onderhoud. Zelden zien wij een huis dat zo bijzonder goed in balans is qua verhoudingen, kleur- en materiaalgebruik en afwerkingsstaat. Authentieke details uit 1936 als vloeren, glas-in-lood ramen, radiatoren, paneeldeuren en de kapconstructie kregen een tweede leven na de ingrijpende renovatie die meerdere jaren in beslag nam. Twee van de laatste ingrepen waren het vernieuwen van de keuken in 2010 en de badkamer op de begane grond in 2013. Zo is de keuken uitgevoerd met Bouwjaar: 1936 luxe inbouwapparatuur als een quooker, koffiemachine, Woonoppervlakte: 294 m² vloerverwarming, openslaande tuindeuren en toegang tot Perceel oppervlakte: 13.430 m² de praktische kelder. De badkamer, welke aansluit op de Inhoud: 1.288 m³ slaapkamers op de begane grond werd o.a. voorzien van Totaal aantal kamers: 6 een ligbad, douchehoek en vloerverwarming. Alleen een Aantal slaapkamers: 4 bezichtiging zorgt echter voor een ultieme beleving van de fraaie ruimtes, de prettige sfeer en de landelijke ligging van Bijzonderheden: deze geweldige woonlocatie nabij het centrum van Epe en Villa verkeert in perfecte staat op slechts 5 minuten van de op- en afritten van de A50.

Rietgedekte villa ‘De Paalbeeck’

66


KANTOOR NUNSPEET

HIERDEN Duinweg 14

Vraagprijs € 1.175.000,-- k.k. In de bosrijke villawijk rond Hierden staat deze heerlijke royale villa met luxe bijgebouw op ca. 7.700 m2 met parkachtige tuin. Deze villa bevindt zich aan de lommerrijke Duinweg en is te bereiken via de elektrische toegangspoort met intercom. U woont hier op een locatie nabij de bossen, waar u o.a. prachtig kunt fietsen, wandelen en paardrijden. De klasse en de stijl van de woning geven u een warm welkom wanneer u na een dag werken weer thuis komt. Met het uitzicht op het groen komt u hier weer volledig tot rust. De woning is gelegen op een geliefde locatie, door het omliggende groen, maar ook door de centrale ligging. Deze locatie ligt namelijk op korte Bouwjaar: 1953 afstand van de A28, een treinstation en de binnenstad van Woonoppervlakte: 334 m² Harderwijk. Dus wonen op stand nabij alle voorzieningen Perceel oppervlakte: 7700 m² binnen een uur van de Randstad! De woning is vanaf 2002 Inhoud: 1257 m³ volledig uitgebreid, gemoderniseerd en voorzien van 66 Totaal aantal kamers: 9 zonne- panelen (energielabel A). De verbouwing op de Aantal slaapkamers: 7 1e verdieping is net afgerond waarbij 3 slaapkamers met een eigen badkamer zijn gerealiseerd. Deze verdieping Bijzonderheden: is via een aparte opgang te bereiken voor bijv. Bed and Gelegen in bosrijke villawijk! Breakfast of kantoor aan huis.

Royale villa met luxe bijgebouw

67KANTOOR NUNSPEET

DOORNSPIJK Bovenweg 49

Vraagprijs € 925.000,-- k.k. Wonen, genieten en onthaasten in deze ultieme bungalow is een fantastische beleving! Graag nemen wij u mee naar een bijzondere plek op de Veluwe. Nagenoeg grenzend aan de zandverstuiving, verscholen in het groen. Aan een lommerrijke doodlopende weg, in de bosrijke villawijk tussen Doornspijk en ‘t Harde. Hier kunt u de drukte van de (Rand-) stad ontvluchten, maar bovenal is het een plek om het leven te vieren en samen te zijn.Bent u op zoek naar een huis waar u elke dag een vakantiegevoel heeft en geniet van alle luxe, ruimte en rust en toch dichtbij alle voorzieningen en uitvalswegen? Dan is deze zeer ruime gelijkvloerse woning met binnenzwembad, sauna en Bouwjaar: 1975 bijzonder veel privacy wellicht uw droomhuis. De bungalow Woonoppervlakte: 298 m² ligt aan een eigen doodlopende weg op een ruime boskavel Perceel oppervlakte: 5.200 m² van 5.200m² aan de rand van de Veluwe vlakbij natuurInhoud: 1135 m³ gebied De Haere. Hier treft u prachtige zandverstuivingen Totaal aantal kamers: 6 en kunt u heerlijk genieten van schitterende natuur. Aantal slaapkamers: 3 De winkels en scholen in de dorpen Nunspeet en Elburg liggen op 5 autominuten. Steden als Amsterdam, Utrecht, Bijzonderheden: Arnhem (60 min), Apeldoorn (30 min) en Zwolle (20 min) Unieke plek bij zandverstuiving en zijn prima te bereiken per auto of trein.

Mooi gelegen bungalow met verwarmd binnenzwembad

69


Lacanche, een duurzaam fornuis met een persoonlijk karakter Een Lacanche fornuis is een duurzaam fornuis met een tijdloos

Kom kijken, proeven en ervaren

uiterlijk en een sfeervolle uitstraling. Stomen, sudderen, koken, bakken, frituren, wokken en grillen, alles is mogelijk. Uw fornuis wordt op bestelling gemaakt in Frankrijk, waarbij u

Elke zaterdag geven wij van 10.30 tot 15.00 uur gratis kookdemonstraties in onze

kunt kiezen uit 30 kleuren emaille, 5 soorten afwerkingen en een breedte variĂŤrend van 70 tot 230 cm. Wij, van Lacanche Nederland, adviseren en helpen u graag persoonlijk bij het

showroom. U bent van harte welkom!

vormgeven van uw eigen unieke fornuis.

Showroom: Openingstijden:

Waalseweg 28 - 3999 NS - Tull en ‘t Waal - Telefoon: 030 - 601 96 70 maandag t/m zaterdag: 10:00 tot 17:00 uur

www.lacanche.nl


KANTOOR NUNSPEET

BLOKZIJL

Noorderkade 16 Vraagprijs € 895.000,-- k.k. Locatie, locatie, locatie! Wat dat betreft kan het niet beter: met zicht op de haven en de sluis bevindt zich hier dit statige herenhuis. Het is een voornaam huis, maar zonder opsmuk en met een rijke historie. Het huis verkeert in een perfecte staat van onderhoud. Blokzijl is van oudsher een stadje aan de Zuiderzee met een bewogen geschiedenis. ‘Kaatje’ gaf haar naam aan de omgeving en maakte de afstand tussen de grote stad en het stadje overbrugbaar. Door de ligging is deze woning bij uitstek geschikt voor watersportliefhebbers. Gelegen aan de haven, zijn de vaarmogelijkheden legio. Ook opculinair gebied heeft Blokzijl veel te bieden. De woning is in 2003 geheel gerenoveerd en gerestaureerd met gebruik van tijdloze Bouwjaar: 1867 materialen en voorzien van alle denkbare luxe en comfort. Woonoppervlakte: 231 m² BIJZONDERHEDEN Perceel oppervlakte:325 m² – Achter de woning bevindt zich een privacyvolle tuin met Inhoud: 1245 m³ diverse zonneterrassen. Totaal aantal kamers: 10 – Verrassend snelle verbinding met het Westen via de A6. Aantal slaapkamers: 3 – Hartje Amsterdam is binnen 1 uur bereikbaar! Bijzonderheden: – Panden met deze kwaliteit en ligging komen zelden Watersportliefhebbers opgelet! voorbij!

Statig herenhuis op unieke locatie

71A PELD OOR N S E S T RA A T 9 5 3 7 8 1 PM V O O RT H UI Z E N 0342 47 40 00 i nf o@d ri e k l o m p . n l w w w. d ri e k l o m p . n l

Drieklomp Voorthuizen


DROOMHUIZEN

?? 74


DROOMHUIZEN

Droomhuizen

Adembenemend mooi: Huize Hoevelaken Dat een huis uit 1927 zich prima leent voor een spannend en gedurfd eclectisch interieur, dat bewijst Huize Hoevelaken. Hier wordt modern design afgewisseld met historische plafondschilderingen en vormen warme tinten het perfecte decor voor een bijzondere variëteit aan moderne kunst. Wie het huis binnenstapt, zal gegarandeerd even stilvallen. Tekst Margrit Verhoef Fotografie Gerald van Drie

‘In dit huis is ontzettend veel historie te vinden’

g

75


DROOMHUIZEN

?? 76


DROOMHUIZEN

Een kavelgrootte van goed 10 hectare, een imponerende tuin in Engelse landschapsstijl, prachtige zichtlijnen naar het achtergelegen bos: de buitenruimte van het rijksmonumentale Huize Hoevelaken imponeert direct. Maar eenmaal binnen, is de verrassing compleet. Hier worden materialen uit de 17e en 18e eeuw moeiteloos gecombineerd met prachtige, hedendaagse kunst. En schitteren een Minottibank en een speciaal op maat gemaakte lichtsculptuur van atelier Brand van Egmond, we nemen een paar voorbeelden, in een stijlkamer met houten lambriseringen, linnen wandbekleding en rijk geornamenteerd plafond. Lef en een even zo groot gevoel voor esthetiek, dat moet je hebben als je naar de inrichting van het historische landhuis kijkt. “Het interieur is zeker heel indrukwekkend,” beaamt Peter Smink, als rentmeester verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van Huize Hoevelaken en het bijbehorende terrein. “Toen de huidige eigenaar het landhuis in 2016 kocht, zijn kosten noch moeite gespaard om het op een unieke en smaakvolle manier in te richten.”

‘Kosten noch moeite zijn gespaard om het huis op een unieke en smaakvolle manier in te richten’ Oorspronkelijke staat Smink kent Huize Hoevelaken als geen ander, als rentmeester loopt hij er al 30 jaar rond. “Aanvankelijk was ik werkzaam voor het Bouwfonds. Dat bedrijf kocht Huize Hoevelaken met al zijn toebehoren in 1963, nam het landhuis in gebruik als hoofdkantoor en toverde het – nadat er in het naastgelegen weiland een nieuwe, grotere hoofdlocatie was gebouwd – om naar een representatieve ontvangst- en kantoorruimte. In 2016 verkocht het Bouwfonds Huize Hoevelaken aan een particuliere eigenaar. Hij wist dat ik over veel kennis beschikte en vroeg mij te blijven.”

Smink vervolgt: “Huize Hoevelaken was goed onderhouden, maar de huidige eigenaar heeft alles uit de kast getrokken om het landhuis terug te brengen naar zijn oorspronkelijke staat en het interieur tot in de puntjes te perfectioneren. Zo zijn de eikenhouten parketvloeren op de bel-etage weer in dezelfde patronen als in de jaren ’20 van de vorige eeuw gelegd, zijn een aantal stijlkamers in hun originele staat teruggebracht en heeft een restauratiestukadoor diverse plafonds onder handen genomen.”

Historische stijlkenmerken gecombineerd met modern design In de witmarmeren entree van het landhuis start Smink de rondleiding. Hij wijst naar de ingemetselde reliëfs en de schilderijen van Jacob de Wit (een van de belangrijkste 18e-eeuwse Nederlandse kunstschilders – red.) en vertelt verder: “In dit huis is ontzettend veel historie te vinden. De heer C.J.K. van Aalst, de zakenman die in 1925 de opdracht gaf voor de bouw van het (inmiddels derde) Huize Hoevelaken, bezat meerdere grachtenpanden in Amsterdam. Toen hij opmerkte dat steeds meer grachtenpanden kantoorruimtes werden, besloot hij dat de historische details van deze huizen niet verloren mochten gaan. Hij liet ornamenten, deuren, lambriseringen en plafondschilderingen uit de panden halen en naar Huize Hoevelaken vervoeren. De afmetingen van sommige vertrekken zijn zelfs door de plafondschilderingen bepaald. In 1927 was het huis voltooid.” Adembenemend, iets anders valt er eigenlijk niet te zeggen over de spectaculair ingerichte stijlkamers op de bel-etage van het landhuis. Historische stijlkenmerken worden hier probleemloos gecombineerd met modern design, werkelijk schitterende marmeren schouwen (‘waarvan sommige afkomstig uit Twentse landhuizen’) en oogstrelende hedendaagse kunst. Maar daar blijft het niet bij, ook de tweede en derde verdieping zijn meer dan bijzonder te noemen. Zo doen de wellness en de – volledig door domotica aangestuurde – thuisbioscoop op de eerste verdieping ons even stilvallen en verwonderen wij ons op de tweede verdieping over de stijlvolle inrichting van de vier aparte studio’s. g 77


DROOMHUIZEN

78


DROOMHUIZEN

Brand van Egmond, het toonaangevende atelier voor kroonluchters uit Naarden, creëerde op maat gemaakte verlichting voor de belangrijkste ruimtes van Huize Hoevelaken

De verduurzaming en herstructurering van het terrein Na de rondgang door het landhuis volgt een wandeling over het terrein, waar naast het hoofdgebouw ook een koetshuis, een beheerderswoning en een riante materialenloods te vinden zijn. “Op het platte dak van de materialenloods zijn 79 zonnepanelen geplaatst, die volledig aan het oog zijn onttrokken. En op het dak van het landhuis zijn, eveneens volledig uit het zicht, luchtwarmte- en waterpompen geplaatst. Hierdoor kun je met recht spreken van een behoorlijke verduurzaming van het terrein.” Over de herstructurering van de tuin (‘Engelse landschapsstijl, dus heel classicistisch rondom het huis en hoe verder je van het huis verwijderd bent, hoe landschappelijker het wordt’) is Smink zeer te spreken. “In de loop der jaren was de schitterende detaillering van de tuin langzaamaan verdwenen, maar aan de hand van een in het verleden uitgevoerd tuinhistorisch onderzoek is deze detaillering weer in ere hersteld. Hierdoor heeft de tuin aanzienlijk meer sierwaarde gekregen.” Is hij onder de indruk van wat er in de afgelopen jaren is ontstaan? Smink: “Al met al kun je zeggen dat Huize Hoevelaken qua interieur en exterieur in een heel korte periode een flinke metamorfose heeft ondergaan. En het resultaat is verbluffend.” n

79


KANTOOR VOORTHUIZEN

N I J K E R K | Bloemendaalseweg 19 Vraagprijs € 2.700.000,-- v.o.n.

Landgoed ‘Groot Bloemendaal’

Wandelend met de hond of vanaf de paardenrug geniet u optimaal van de mooie flora en fauna op dit schitterende LANDGOED “Groot Bloemendaal’! Een heerlijke ronde maken op eigen terrein, de vogels die u toezingen, een ree die uit de dekking van een houtwal rent, hazen op de grote natuurweide. Kortom, het is puur genieten op dit prachtige landgoed, dat is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928, waardoor men diverse fiscale voordelen geniet.

De woonboerderij ligt mooi verscholen en is pas zichtbaar als u de prachtige oprijlaan met hoge bomen en rododendrons oprijdt. Deze statige entree voert u naar de ronde vijver op het erf. De ruime woonboerderij is geschakeld met de oorspronkelijke schuur d.m.v. een portaal. De schuur is momenteel in gebruik als kantoor en hobbyruimte. Daarnaast is er ook een bakhuis aanwezig, dat als woonruimte is ingericht. Verschillende schuren en een hooiberg maken het geheel compleet. Het prachtige landgoed is ruim 8,8 ha. groot en is zeer geschikt voor verschillende doeleinden zoals kantoor aan huis en paardenhouderij; schuren met paardenstallen, een rijbak, weilanden, Bouwjaar: 2005 een loods voor opslag, alles is aanwezig! Woonoppervlakte: 534 m² Perceel oppervlakte: 88.330 m² De heerlijke plek in het buitengebied, nabij de landgoederen Gerven en Appel, zorgt ervoor dat u Inhoud: 2.515 m³ volop kunt genieten van het buitenleven en binnen 5 minuten bent u in het gezellige centrum van Totaal aantal kamers: 11 Nijkerk. Aantal slaapkamers: 4 Bijzonderheden: NSW gerangschikt, voor veel doeleinden te gebruiken

80


81


KANTOOR VOORTHUIZEN

L U N T E R E N | Hessenweg 90 Vraagprijs op aanvraag

Landhuis ‘De Immenhorst’ met 3 wooneenheden

Bouwjaar: 1933/1988 landhuis, 2008 recreatiebungalow Woonoppervlakte: 439 m² Perceel oppervlakte: 23.675 m² Inhoud: 2.204 m³ Bijzonderheden: hippische sport, ultieme natuurlocatie, zwembad en tennisbaan

82

Dit prachtige LANDHUIS is gelegen op slechts vijf minuten van het centrum van Ede, Lunteren en de A30. Het perceel is rondom omgeven door de bossen van het Geldersch Landschap, met op het zuiden een prachtig uitzicht over uw eigen weilanden. Het geheel beschikt maar liefst over 3 woonheden, te weten het landhuis, een recreatiebungalow en een appartement. Vanaf de voordeur heeft u te paard onbeperkte uitrijmogelijkheden, zonder asfalt, naar alle vier de windstreken. Dit alles bevindt zich op een geheel omheind perceel van bijna 2,5 ha grond! Het landhuis is voorzien van een riante living met gasopenhaard, woonkeuken, masterbedroom, dressing en badkamer op de begane grond, 5 slaapkamers en 2 badkamers. De recreatieruimte is voorzien van 6-persoons sauna, bruin café met tap, douche, toilet, een fitnessafdeling en een afsluitbare verwarmde serre, aansluitend op het zwembad. Het appartement (boven de 6 paardenstallen) is o.a. voorzien van een woonkamer met 8 meter lange lichtstraat, airconditioning, badkamer, open keuken en 2 slaapkamers, all weather buitenmanege en stapmolen. Het appartement en de bungalow hebben een eigen aparte parkeerplaats, met electrische schuifpoort en carport voor 4 auto’s. De bungalow is o.a. voorzien van woonkamer met gashaard, open keuken, 2 slaapkamers en badkamer. Er is op alle drie etages vloerverwarming. Souterrain met o.a. woonkamer, open keuken met inbouwapparatuur, badkamer en slaapkamer. Het souterrain heeft een 25 m2 groot glazen dak dat elektrisch te openen is, ook heeft het een aparte ingang via een buitentrap.


83


Iedere tuin komt dag en nacht tot leven Als het donker wordt, komen de tuinen van Rainforest Lighting tot leven. Van Aarlanderveen tot Huizen en van Knokke-Heist tot Woerden. Lichtarchitect Lars Mallant heeft de afgelopen jaren met zijn team vele tuinen van particulieren en bedrijven in een ander daglicht geplaatst. Met zijn creativiteit en vindingrijkheid heeft Mallant de tuin- en landschapsverlichting naar een hoger plan getild. Dit komt specifiek tot uitdrukking in de manier van werken. Onze aanpak is geïnspireerd door de natuur en met name door het regenwoud. In het regenwoud wordt het licht onderin gebroken door bomen, takken en bladeren. Hierdoor wordt het licht verrassend, zacht en schaduwrijk. Dit natuurlijke en sfeervolle licht realiseren wij met behulp van duurzaam LED kunstlicht in elke tuin. Er wordt uitsluitend

gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen die de natuur zo min mogelijk belasten. En in stijl met onze naam, steunen we ieder jaar minimaal één World Wide Fund Project voor het behoud van regenwouden. Ons concept werkt voor iedere tuin, ongeacht de stijl en het formaat. Met onze unieke aanpak zorgen wij ervoor dat elke tuin dag en nacht tot leven komt. De leefruimte van binnen naar buiten wordt vergroot en u kijkt niet langer in een ‘donker gat’, waardoor het gevoel van veiligheid toeneemt. Aan de hand van een lichtdemonstratie tonen wij u vooraf wat het effect van Rainforest Lighting zal zijn in uw tuin. U zult verrast zijn! Stuur ons een mail of bel ons als u nieuwsgierig bent hoe wij met licht meerwaarde creëren. Uw tuin in een ander daglicht. Wij maken het mogelijk.


Aalberselaan 12, 1272 JW Huizen, Nederland Telefoonnummer: +31 6 12 59 09 79 info@rainforestlighting.com | www.rainforestlighting.com


KANTOO R VOORTHUIZEN

ACHTERVELD Emelaarseweg 7B

Vraagprijs € 2.250.000,-- k.k. Aan de rand van Amersfoort werd een paar jaar geleden dit moderne landgoed gesticht. Modern, maar klassiek van opzet met een carré als voorterrein waar de verschillende gebouwen staan gegroepeerd. De unieke ligging waarbij absolute vrijheid gegarandeerd is, doet vergeten dat de drukte van de stad nagenoeg om de hoek te vinden is. Uitgestrekte landerijen, bosschages en vergezichten maakt dat het hier doorlopend vakantie is. De entree via de prachtige landelijke omgeving is de rit al waard, een besloten oprijlaan leidt naar de sfeervolle en besloten voorzijde van het LANDHUIS. De uiterst luxe bijgebouwen worden gebruikt als stalling voor voertuigen en als Bouwjaar: 2011 gastenverblijven en B&B. Het landhuis zelf is ook voorzien Woonoppervlakte: 445 m² van een luxe guesthouse. De sfeer is bijzonder, ook hier Perceel oppervlakte: 60.490 m² is de rust en het landleven bijna voelbaar. De gebouwen Inhoud: 1.930 m³ zijn onder architectuur in harmonie met de omgeving Totaal aantal kamers: 8 ontworpen. De indeling van het hoofdgebouw laat wonen Aantal slaapkamers: 5 op verschillende manieren toe. Dubbele bewoning, Bijzonderheden: maar liefst inwonend personeel of een aparte woning voor ouders, 4 wooneenheden, bijna alles is hier denkbaar, hoewel wonen door één adembenemende vergezichten huishouden zoals nu het geval is, ook een goede optie is.

Absolute vrijheid op een modern landgoed

86


KANTOOR VOORTHUIZEN

LOENEN

Eerbeekseweg 16 Vraagprijs € 1.950.000,-- k.k.

Exclusief en in volledige privacy wonen in de natuur Woonoppervlakte: 681 m² Perceel oppervlakte: 10.100 m² Inhoud: 2.000 m³ Totaal aantal kamers: 9 Aantal slaapkamers: 4 Bijzonderheden: unieke ligging in de natuur, privacyvol wonen

Exclusief en zeer riant LANDHUIS gelegen middenin de natuur. Een rustige locatie met veel privacy waar je vanuit bijna alle ramen in huis het wild ziet lopen. Het landhuis beschikt o.a. over een riante living met uitzicht op het westen, zuiden en oosten en een slaapkamer met aansluitend 2 kleedkamers en een badkamer op de begane grond. Op de verdieping bevinden zich veel kastruimte, 2 grote slaapkamers en een badkamer, en een met daglicht overgoten atelier of 3e slaapkamer. De woning is volledig onderkelderd, met daarin onder meer een biljartkamer, professionele bar en riante voorraadkamer. Inpandig is ook een dubbele garage aanwezig. Op het perceel bevinden zich nog schuurtjes, een kas en een verwarmd buitenzwembad. De schitterende locatie en prachtige staat van onderhoud maken dit landhuis uniek. En dat allemaal toch dichtbij een aantal treinstations, winkels en toegangswegen. Met geringe aanpassingen maakt u van dit domein een echt paardenparadijs. Omringd door bossen en voldoende uitwijkmogelijkheden in de nabije omgeving. In overleg is eventueel ca. 3 hectare grond bij te pachten.

87


KANTOOR VOORTHUIZEN

G A R D E R E N | Koudhoornseweg 42 Vraagprijs € 1.875.000,-- k.k.

Luxury country living

Bouwjaar: 2011 Woonoppervlakte: 372 m² Perceel oppervlakte: 5.050 m² Inhoud: 1.919 m³ Totaal aantal kamers: 8 Aantal slaapkamers: 5 Bijzonderheden: instapklaar, schitterend uitzicht, zeer luxe bouw

88

Nadat hun kinderen het huis hadden verlaten en zij wat meer tijd kregen voor zichzelf, waren de bewoners toe aan een nieuwe omgeving. Op hun zoektocht naar een geschikte plek vonden zij op de Veluwe deze unieke locatie, maar liefst 45 m boven NAP gesitueerd, waarop zij hun droomhuis en tuin in 2011 lieten bouwen en aanleggen. Hier schuilt het meesterschap in de mix van de mooiste materialen en ambacht! Er werden geen concessies gedaan en met de aanwezigheid van een dubbele garage is het ook geschikt voor kantoor-/praktijk aan huis, bewoning au-pair en/of mantelzorg. Werkelijk on-Nederlands is het uitzicht vanaf het geaccidenteerde terrein te noemen! Honderden meters uitzicht over glooiende landerijen. “Op enkele honderden meters passeert u al de wildroosters die toegang geven tot de uitgestrekte bossen. Gasten die hier voor het eerst zijn, kunnen bijna niet geloven dat deze plek bestaat op 45 minuten van Amsterdam”. Groen is de kleur in de tuin. Een tuin die in alle jaargetijden zijn schoonheid prijsgeeft. Verscholen achter de dikke taxushagen is het gazon reeds volledig voorbereid voor een robot grasmaaier en vanuit de diverse terrassen heeft u zicht op fraaie oude eiken, beuken, sparren, berken en kastanjes. Het zicht door het laantje met moeraseiken is feeëriek te noemen! Gebouwd op een heuvel, met een stijlvolle architectuur geeft de woning direct een innemend en vertrouwd gevoel. Het samenspel van de uitgestrekte, zonnige en parkachtige tuin van ruim 5.000 m2 en het landhuis zorgt voor een optimaal genieten. Komt u ook van het uitzicht genieten?


89


alles voor uw tuin onder één dak: ontwerp en realisatie, maar ook buitenverblijven en onze eigen Borrle Buitenkeukens ®

STIJLVOLLE

HOUTBOUW

vraag ons

magazine gratis aan!

Boordevol inspiratie, projecten en tips. Vraag ‘m telefonisch, per mail of via de website aan:

buitenpracht-houtbouw.nl/inspiratie

SHOWROOM BORRLE & BUITENPRACHT KALLENBROEKERWEG 3 IN BARNEVELD (0342) 701 177 | INFO@BUITENPRACHT.NL | BUITENPRACHT-HOUTBOUW.NL

/

(0342) 220 055 | INFO@BORRLE.COM | BORRLE.COM


MENSEN

Drieklomp mensen

Weer of geen weer; diehards over hun buitenbarbecue

Timothy Timothy (45) getrouwd met Maartje (42) Vader van Anne-Claire (13), Madeleine (10) en Xavier (8) “Barbecueën is niet alleen eten voorbereiden voor mij maar bovenal een sociaal gebeuren. Ik heb zelf een Green Egg Large, een grote barbecue met twee niveaus en een aparte bakplaat. Je kunt er niet alleen mee grillen, ook roken en slow cooking behoren tot de mogelijkheden. Zelf gemarineerde kipstukjes volgens oma’s recept zijn favoriet. Eten doen we in het tuinhuis, ook al is het weer wat minder. Met de terrasverwarming kom je dan al een heel eind.”

91


Recept

CULINAIR

HHH

Kaasfondue van vacherin mont d’or RECEPT VOOR 4 PERSONEN

Ingrediënten

1 Vacherin Mont d’Or van 500 g 50 ml witte wijn bol verse knoflook (in de lengte) 1 takje tijm 1 takje rozemarijn Groenten

8 krieltjes 6 stengels bleekselderij 6 groene asperges 2 lente-uitjes 6 mini mais 6 pimientos de Padrón

Bereiding Kook voor de groenten de krieltjes in lichtgezouten water in ca. 5 minuten beetgaar en giet ze af. Steek de krieltjes op cocktailprikkers. Maak de bleekselderij, de groene asperges en de lente-uitjes schoon. Gril alle groenten rondom (indirect, 190 °C) op het gietijzeren rooster tot ze gaar, maar nog wel knapperig zijn. Snijd de Vacherin Mont d’Or kruislings in en schenk de witte wijn erover. Steek de knoflook en de takjes tijm en rozemarijn in de kaas. Smelt de kaas in het bakje in de skillet (small) in ca. 20 minuten; de exacte tijd is afhankelijk van hoe lang de kaas is gerijpt. Haal de skillet uit de EGG en verdeel de gegrilde groenten rondom het bakje Vacherin Mont d’Or. 60 minuten

92


CULINAIR

SVH Meesterkok en Executive Chef van Big Green Egg Europe Michél Lambermon

Big Green Egg Culinair

Tekst en Fotografie Big Green Egg Europe

Big Green Egg presenteert met veel liefde Modus Operandi. Een spectaculair kookboek zoals er nog niet eerder is verschenen. Speciaal voor de Big Green Egg. Bijna 1000 pagina’s met meer dan 300 recepten en fotografie voor vlees, wild, gevogelte, vis, schaal& schelpdieren, groenten, fruit, desserts, patisserie en brood & deegwaren.

Modus Operandi Modus Operandi is te bestellen via de fanshop van Big Green Egg (fanshop.biggreenegg.eu) en vanaf eind november verkrijgbaar bij de officiële verkooppunten van Big Green Egg.

De modus operandi (Latijn, manier van werken) is een specifieke, herkenbare werkwijze van een individueel of van een groep personen. Aan deze werkwijze, ook wel handelswijze, kan dit individu of deze groep herkend worden. n

93


KANTOOR VOORTHUIZEN

VOORTHUIZEN Hunnenweg 25

Vraagprijs € 1.795.000,-- k.k.

Home away from home gevoel

Bouwjaar: 1976 Woonoppervlakte: 285 m² Perceel oppervlakte: 20.040 m² Inhoud: 1.199 m³ Totaal aantal kamers: 10 Aantal slaapkamers: 6 Bijzonderheden: wonen, werken, guesthouse, B&B

94

Even buiten de drukke Randstad toont het bosgebied rondom Voorthuizen zich van zijn rustige landelijke kant. Een echt familiehuis op de Veluwe, slechts omringd door oneindige bossen, lucht en heide. Je hebt hier meteen het Home away from Home gevoel wanneer je de toegangspoorten inrijdt en je in de verte het rietgedekte LANDHUIS nadert. Op het perceel, bevindt zich, naast het landhuis, een fraai rietgedekt bijgebouw (2002) welke thans ruimte biedt aan 4 auto’s. Het perceel is ingericht op het houden van paarden. Er is een paddock en een goed uitgeruste stal (3 boxen) en natuurlijke weide. Uitrijmogelijkheden volop, immers de bossen hier zijn groots. Het geheel wordt gecompleteerd met een fraai badhuis voorzien van een bar, sauna en een hoogwaardig buitenzwembad. Het huis zelf bespeelt al uw zintuigen en heeft zijn eigen kenmerkende charme behouden. Het interieur heeft rustige basiskleuren zodat accessoires per seizoen kunnen wisselen. De recent verbouwde kantoor-/ praktijkruimte van maar liefst 90 m2 is gebouwd in de stijl van een landelijke loft met fantastische vergezichten over uw eigen weide.


KANTOOR VOORTHUIZEN

GARDEREN

Koudhoornseweg 17 VERKOCHT In een lommerrijke en fraaie woonomgeving ligt deze royale vrijstaande VILLA met een prachtige, in harmonie met het huis aangelegde parktuin, die naadloos overgaat in een eigen bos. Een met hagen omsloten zwembad maakt het plaatje compleet. Een buitenleven dat echter ook binnenkomt, daarvoor zorgen de grote en vele ramen van het huis! Vanuit alle vertrekken heeft u zicht op de tuin. Een villa die u bij de entree al omarmt! Gesitueerd in het buitengebied van Garderen en aan de rand van het Speulderbos, woont u toch op slechts een kilometer afstand van het centrum van het pittoreske dorp, waar alle faciliteiten aanwezig zijn. De schitterende, onder Bouwjaar: 1974 architectuur aangelegde tuin met afwisselende borders, Woonoppervlakte: 320 m² diverse terrassen en gazons staat ieder seizoen garant Perceel oppervlakte: 8.600 m² voor een idyllische sfeer. Genieten van het buitenleven Inhoud: 1.237 m³ cum laude. Twee paden leiden naar het bos met eigen Totaal aantal kamers: 8 achteruitgang. Het zwembad wordt zomers verwarmd Aantal slaapkamers: 5 d.m.v. zonnelamellen, maar voor de koelere voor- en najaarsdagen is er ook een warmtepomp. ‘s Avonds is Bijzonderheden: gewilde de tuin sfeervol verlicht d.m.v. halogeenverlichting.

Privacy, rust en een unieke tuin met eigen bos

locatie, uiterst fraaie tuin

95KANTOOR VOORTHUIZEN

LUNTEREN Veenstraat 6

Vraagprijs € 1.475.000,-- k.k. Hier kun je je nog laten hypnotiseren door het geluid van de krekels en wegzakken in een lange siësta, een rijk bezit van bijna 2 hectare natuur, Picture Perfect, bloedmooi in alle opzichten. Simpele luxe waar we tegenwoordig zo gek op zijn: rust en ruimte. De tuinarchitect creëerde vanuit de bestaande natuur met zijn monumentale eiken, tamme kastanjes en walnootbomen, een glooiend landschap met diverse uitkijkjes, een natuurvijver, een berceau, maar een bovenal zonovergoten parktuin! Temidden van al dit groene geweld ligt deze karakteristieke WOONBOERDERIJ met guesthouse/kantoor, garage en paardenstallen, landelijk en zonder poespas maar bomvol sfeer. Op het perceel Bouwjaar: 1903 bevinden zich tevens een guesthouse annex kantoor-/ Woonoppervlakte: 204 m² praktijkruimte (voorzien van een slaapkamer, badkamer Perceel oppervlakte: 19.635 m² en woonkamer met openslaande deuren) en een houten Inhoud: 862 m³ dubbele garage met 3 paardenstallen, 2 elektrische Totaal aantal kamers: 6 deuren, zadelkamer, drinkbakken en hydrofoor eigen Aantal slaapkamers: 3 waterinstallatie t.b.v. besproeiing van de tuin en weide. De woning is o.a. voorzien van een heerlijke living, een Bijzonderheden: rust, landelijke, compleet uitgeruste keuken, fantastische ruimte, natuur tuinkamer, study, 3 slaapkamers en 2 badkamers.

La dolce vita

97KANTOOR VOORTHUIZEN

HOEVELAKEN De Deel 1

Vraagprijs € 1.150.000,-- k.k. Velen zullen voorbijgaan zonder een glimp van deze authentieke WOONBOERDERIJ op te vangen. Maar verscholen achter kastanjebomen en volumineuze hagen ligt deze charmante woonboerderij op een schitterend en besloten perceel van 746 m2. In 2003 hebben de huidige bewoners deze fantastische plek weten te bemachtigen. Vervolgens hebben zij de boerderij aan de zijgevel uitgebouwd en onderkelderd zodat er een heerlijke woonkeuken is ontstaan en een bioscoop in de kelder. Overdag wordt er geleefd in de landelijke woonkeuken, met haar openslaande tuindeuren naar het terras, en ‘s avonds trekt men zich terug in de warme en intieme living met Woonoppervlakte: 187 m² sfeervolle open haard en stoere eiken vloer. In de tuin is Perceel oppervlakte: 746 m² een verwarmd zwembad aangelegd en een luxe poolhouse Inhoud: 809 m³ waarmee er een ‘’Ibizastyle’’ is gecreëerd. De volgroeide Totaal aantal kamers: 5 tuin biedt daarnaast optimale privacy door haar prachtige Aantal slaapkamers: 3 volwassen bomen. U heeft in deze stille oase niet door dat u zich op loopafstand van het centrum van Hoevelaken Bijzonderheden: unieke bevindt. Deze locatie is een fantastische combinatie van combinatie van vrijheid en vrijheid en voorzieningen en daarmee een ideale locatie voorzieningen om kinderen te laten opgroeien.

Een verscholen parel in een oase van rust ...

99


KANTOOR VOORTHUIZEN

GARDEREN Paleisweg 7

Vraagprijs op aanvraag

Met liefde voor oude materialen

Een ruim 80 jaar oud LANDHUIS te midden van de velden en bovenop de Garderense Berg vraagt om een interieur met authentieke elementen zoals marmeren schouwen, glas-in-lood ramen, parketvloeren en ensuitedeuren. Voeg daar een 200 meter lange oprijlaan aan toe en je krijgt dit pareltje van een thuis.

Met zes slaap-/werkkamers biedt de villa veel mogelijkheden. Toch zijn modern comfort en historisch bewustzijn hier perfect in balans, maar bovenal de on-nederlandse locatie, het fraaie glooiende terrein van ruim 5.400 m2 zul je niet vaak tegenkomen. De prachtige Woonoppervlakte: 238 m² parktuin met eeuwenoude eikenbomen is gegarandeerd Perceel oppervlakte: 5.440 m² de plek om optimaal te ontspannen. Denk nu niet dat u Inhoud: 848 m³ afgelegen woont, u loopt zo het gezellige centrum in met Totaal aantal kamers: 8 leuke terrassen en ambachtszaken. De natuur in Garderen Aantal slaapkamers: 5 is groots, omringd door oudste bossen van Nederland, en dat op slechts 40 minuten van de Randstad. Hier is het Bijzonderheden: historie, nog rustig en veilig wonen! natuurlocatie, comfort en luxe

100


KANTOOR VOORTHUIZEN

NIJKERK

Barneveldseweg 160 Vraagprijs € 1.095.000,-- k.k. Wie droomt er niet van? Een echt familiehuis op de Veluwe, slechts omringd door oneindige bossen, grasland, lucht en heide. Het uitzicht is hier van een natuurlijke schoonheid, rust, ruimte en privacy gegarandeerd. Hoe uniek kan je wonen, op slechts enkele kilometers van het monumentale stadje Nijkerk waardoor de Randstad binnen een half uur is te bereiken, en toch middenin de natuur helemaal aan het einde van een 300 meter lang zandpad. Op deze werkelijke fantastische natuurplek mogen wij u te koop aanbieden een VRIJSTAAND FAMILIEHUIS met royaal bijgebouw en overkapping. Hier speelt het leven zich in een compleet ander tempo af! Vanuit iedere ruimte in Bouwjaar: 2003 de woning heeft u een fantastisch zicht op het perceel en Woonoppervlakte: 169 m² het omringende landschap en kunt u zowel binnen als Perceel oppervlakte: 7.615 m² buiten heerlijk genieten van de natuur. De natuurlijke tuin Inhoud: 656 m³ rondom de woning is prachtig aangelegd en o.a. voorzien Totaal aantal kamers: 7 van talloze borders met fraaie kleurrijke beplanting, diverse Aantal slaapkamers: 4 terrassen en prachtige bomen en houtwallen. Middenin een paradijselijk stukje natuur, toegankelijk door wandel en Bijzonderheden: natuur, rust, fietspaden, maar toch op slechts 15 minuten fietsafstand recent gebouwd van het centrum Nijkerk.

Deze natuurplek bespeelt werkelijk al uw zintuigen!

101


VanVan Golsteinlaan Golsteinlaan 20 20 | 7339 | 7339 GT GT Apeldoorn Apeldoorn | Telefoon | Telefoon +31+31 (0) (0) 55 55 541541 44 44 55 55 info@vandervalkapeldoorn.nl info@vandervalkapeldoorn.nl |Apeldoorn www.vandervalkapeldoorn.nl |Apeldoorn www.vandervalkapeldoorn.nl Van Van Golsteinlaan Golsteinlaan 20 20 | 7339 | 7339 GT GT | Telefoon | Telefoon +31+31 (0) (0) 55 55 541541 44 44 55 55 info@vandervalkapeldoorn.nl info@vandervalkapeldoorn.nl | www.vandervalkapeldoorn.nl | www.vandervalkapeldoorn.nl

www.ontdekdecantharel.nl www.ontdekdecantharel.nl www.ontdekdecantharel.nl www.ontdekdecantharel.nl


KANTOOR VOORTHUIZEN

ERMELO

Garderenseweg 413 Vraagprijs € 1.069.000,-- k.k.

Karakteristiek landhuis ‘Hoeve Houtdorp’

Bouwjaar: 1923 Woonoppervlakte: 192 m² Perceel oppervlakte: 2.520 m² Inhoud: 770 m³ Totaal aantal kamers: 9 Aantal slaapkamers: 4 Bijzonderheden: grote tuin, natuurlocatie, gastenverblijf

Op een prachtige bosrijke locatie aan de rand van het sfeervolle villadorpje Garderen treft u, verscholen in het groen, het karakteristieke LANDHUIS “Hoeve Houtdorp”. Middels de lommerrijke oprijlaan met volgroeide eikenbomen bereikt u het charmante landhuis met royaal onderkelderd rietgedekt bijgebouw, helemaal in stijl met het landhuis. Het geheel wordt omzoomd door een fantastische, groene tuin met heerlijk terras, goede bezonning en optimale privacy. De locatie is hier werkelijk grandioos te noemen. Het naastgelegen pad brengt u rechtstreeks op de Houtdorperheide en aan de overzijde van de Garderenseweg loopt u zo het bos van de dansende bomen in. Het oorspronkelijke landhuis is volledig gerenoveerd en aangepast aan de huidige eisen van wooncomfort. De sfeer en charme van het huis en de locatie moet u echt ervaren. Binnenkomen is echt thuiskomen... wat een sfeer! In 2017 is een nieuw en volledig uitgerust guesthouse gebouwd op een mooi verscholen plekje achter de woning. Ideaal voor kantoor/ praktijk aan huis, bewoning au-pair, Bed and Breakfast of mantelzorg. Het is bijna te veel om op te noemen! 103


KANTOOR VOORTHUIZEN

LUNTEREN Dorpsstraat 225

Vraagprijs € 985.000,-- k.k. Aan Dorpsstraat 225 te Lunteren staat deze karakteristieke royale dorpsvilla “NicoDomus” te koop. Deze vrijstaande, (levensloopbestendige) woning met aangebouwde garage is gebouwd in de jaren ’20 van de vorige eeuw en is in 2020 gerenoveerd en gemoderniseerd. Zowel binnen als buiten is de woning grondig aangepakt, waarbij het hoge afwerkingsniveau overal terug is te zien. Alles is gestuukt zodat uzelf nog uw eigen vloerkeuze en kleur of behang op de wanden kunt bepalen. Ook de karakteristieke sfeerdetails van de woning zijn intact gebleven, zoals bijv. het bijzondere metselwerk (hanenkammen en snijvoegen), de authentieke deuren, de zinken regenpijpen Bouwjaar: 1920 en de granietvloer in de hal. Tevens de keuken is geheel Woonoppervlakte: 189 m² vernieuwd en de beide badkamers, de woning is de Perceel oppervlakte: 925 m² komende jaren nagenoeg onderhoudsvrij. De woning Inhoud: 1.045 m³ is gelegen op een schitterende zichtlocatie middenin Totaal aantal kamers: 7 het dorp en op een royaal perceel van circa 925 m2. Het Aantal slaapkamers: 5 dorpscentrum van Lunteren is op loopafstand te bereiken met alle voorzieningen. Zelfs Het Luntersche Buurtbosch Bijzonderheden: mooie is op korte afstand van de woning gelegen en hier kunt u authentieke woning heerlijk genieten van de prachtige natuur!

Royale dorpsvilla ‘NicoDomus’

104


KANTOOR VOORTHUIZEN

VOORTHUIZEN Hoofdstraat 121

Vraagprijs € 895.000,-- k.k. Op een prachtige groene locatie, middenin de dorpskern bieden wij een karakteristiek familiehuis te koop aan. Deze smaakvolle VILLA ‘De Beukelaar’ is in de loop der tijd in stijl gerenoveerd en gemoderniseerd. In 2005 is aan de achterzijde een stijlvolle aanbouw gerealiseerd waar o.a. een praktische bijkeuken en zonnige tuinkamer met een 3-tal dubbele openslaande deuren met veranda en openhaard zijn gesitueerd. De bewoners zijn 20 jaar geleden van Amersfoort naar Voorthuizen verhuisd. “Met het OV en de A1 op korte afstand zijn we snel in Amersfoort, Utrecht of Amsterdam. De nabijheid van de bossen, restaurants en winkels Bouwjaar: 1931 zorgen ervoor dat wij met veel plezier in dit huis met Woonoppervlakte: 245 m² onze opgroeiende kinderen wonen. Nu zij het huis Perceel oppervlakte: 1.521 m² uitgaan, hebben wij besloten op een andere mooie plek in Inhoud: 877 m³ Voorthuizen te gaan wonen. Die beslissing viel niet mee. Totaal aantal kamers: 9 We zijn erg gehecht aan dit fantastische huis met zijn Aantal slaapkamers: 5 authentieke elementen en de diepe groene tuin waarin we heerlijk tot rust komen.” De combinatie van praktische, Bijzonderheden: kantoor- en/of tuingerichte leefvertrekken maken het geheel zeer geschikt praktijk aan huis mogelijk als gezinshuis met eventueel kantoor of praktijk aan huis.

De parel onder de jaren dertig villa’s in de dorpskern van Voorthuizen

105


KANTOOR VOORTHUIZEN

STROE

Blauwgras 9 Vraagprijs € 895.000,-- k.k. Toen Herman en Jopie in 2007 deze DROOMVILLA lieten bouwen, hadden ze 3 belangrijke wensen, ze wilden een ruim doch intiem huis, veel luxe en comfort en bovenal zicht op de prachtige uitgestrekte natuur. Toen deze kavel vrij kwam, twijfelden ze geen moment en gingen een proces van bijna een jaar in. Het resultaat mag er zijn en pakt je vanaf het moment dat je de royale sfeervolle hal binnen loopt. Bij het binnen komen valt direct de vide op met de stijlvolle trap en de fraaie kroonluchter. De parterre is o.a. voorzien van een L-vormige living met marmeren schouw met gashaard en openslaande deuren naar de tuinkamer, fijne ruime woonkeuken met gashaard op hoogte, ingebouwde Bouwjaar: 2007 vaste banken met bergruimte en luxe inbouwapparatuur, Woonoppervlakte: 224 m² privé kantoorruimte met custom-made kastenwand. Deze Perceel oppervlakte: 740 m² kantoorruimte kan mogelijk ook nu of later als slaapkamer Inhoud: 1.202 m³ worden gebruikt na een geringe aanpassing van het sanitair. Totaal aantal kamers: 7 De verdieping is voorzien van 4 slaapkamers en Aantal slaapkamers: 4 2 badkamers. Je hebt weleens van die huizen waarin alles klopt. Een Bijzonderheden: schitterend architect die zijn eigen villa bouwt... het kan niet mis gaan! uitzicht, instapklaar Komt u ook de sfeer proeven?

Luxe, veel ruimte en optimale natuurbeleving!

106


KANTOOR VOORTHUIZEN

HOEVELAKEN

Oosterdorpsstraat 69 Vraagprijs € 875.000,-- k.k. Het klinkt alsof u droomt…. een fantastisch gerenoveerde sfeervolle vrijstaande WOONBOERDERIJ met riante multifunctionele bijgebouwen, een eigen wellness, een ultieme binnenplaats onder de platanen, een veranda met buitenkeuken en dat allemaal in het centrum van Hoevelaken. Wonen in het ‘hart’ van het gezellige dorp en toch het ultieme gevoel ervaren van ‘buiten’ wonen in het groen, wonen in alle vrijheid. Wat bijzonder! Wat een beleving! De huidige bewoners hebben in de loop der tijd de boerderij stijlvol geüpdatet tot een fantastische leefboerderij met een eigentijds, warm karakter waarbij de authentieke uitstraling hersteld en bewaard is gebleven. In combinatie met de Bouwjaar: 1900 multifunctionele bijgebouwen al dan niet een perfecte plek Woonoppervlakte: 118 m² om wonen te combineren met werken middels een kanPerceel oppervlakte: 915 m² toor- en/of praktijk aan huis. Het terras onder de platanen Inhoud: 440 m³ met aansluitend de veranda met houtkachel en buitenTotaal aantal kamers: 7 keuken, de wellness en vijver is het is dé plek om te genieAantal slaapkamers: 2 ten, te onthaasten en het leven te vieren. De kippen en de konijnen Lodewijk en Guus genieten iedere dag van hun Bijzonderheden: een scala aan privé weide en nachtverblijf. De laatste 2 hebben zich voorgebruiksmogelijkheden goed gevestigd op deze landelijke plek en blijven wonen.

Magnifieke plek met non stop het gevoel van ‘buiten’ wonen

107


KANTOOR VOORTHUIZEN

U D D E L | Garderenseweg 130 Vraagprijs € 869.000,-- k.k.

Wonen aan natuurgebied Het Bleeke Meer

Bouwjaar: 1924 Woonoppervlakte: 302 m² Perceel oppervlakte: 12.544 m² Inhoud: 1.296 m³ Totaal aantal kamers: 10 Aantal slaapkamers: 6 Bijzonderheden: rust- en natuurplek

108

Zelfs als het stormt en regent, is het hier prachtig! Deze schitterende locatie bespeelt al uw zintuigen, een sublieme rust- en natuurplek, op een fantastisch gesitueerd perceel van ruim 1,2 hectare eigen grond met het Bleeke Meer dat behoort tot Kroondomein Het Loo als directe buur! Hier grazen de herten en reeën vredig in uw directe omgeving en vormen het levend bewijs van ongerepte natuur en rust. Aangeboden wordt een stijlvol karakteristiek vrijstaand familiehuis met dubbele garage, berging en weide met rondom een formidabel uitzicht. Deze prachtige VILLA, “Bleeke Hoeve” genaamd is in de jaren ‘20 onder architectuur gebouwd. De uitgangspunten voor het ontwerp zijn direct samengesmolten met het omliggende natuurgebied en landschap. De stijlvolle, talrijke raampartijen en tuindeuren zorgen dat binnen buiten en buiten binnen is. Het resultaat is dan ook: wonen in tijdloze schoonheid! De huidige bewoners hebben sinds 2005 de woning, welke mede door de uitbouw in 2010 maar liefst 10 kamers en 7 badkamers telt, stijlvol geüpdatet tot een fantastisch familiehuis met een eigentijds, warm karakter waarbij de authentieke uitstraling zowel aan de binnen- als buitenzijde bewaard is gebleven. Een combinatie van zeer praktische tuingerichte leefvertrekken maken het geheel zeer geschikt als gezinshuis of voor groepswonen waar al dan niet zakelijke en/of zorg aangelegenheden gecombineerd kunnen worden. Rondom de villa, welke de afgelopen jaren in gebruik is geweest als B&B, is een prachtige groene tuin met terrassen en vijvers gesitueerd voor optimale fijne rustmomenten. Achter deze heerlijke parktuin ligt de uitgestrekte weide. Dit buitenleven biedt optimale vrijheid en is een lust voor het landelijk oog. Het geheel is een prachtige plek om te genieten, te onthaasten en het leven te vieren, iedere dag weer!


109


Uw comfort. Uw veiligheid. Uw thuis. Heeft u net een ander huis gekocht? Wilt u uw

Kwaliteit, comfort, bedieningsgemak, veiligheid en

nieuwe of bestaande huis verbouwen? Of kiest u

zekerheid. Dat is onze wereld. De Opera Domotica

voor nieuwbouw? Wat uw keuze ook is, De Opera

is al meer dan 20 jaar een van de meest toonaan-

Domotica voorziet u altijd van de aantrekkelijkste

gevende domoticaspecialisten van Europa. Wij

(totaal)oplossingen als het om domotica ofwel

overzien het hele spectrum (audio/video, bevei-

huisautomatisering gaat. Óók bij bestaande bouw!

liging, elektrische installatie, data en it, wellness

Kies daarom voor de ultieme woonbeleving en

integratie, klimaat- en lichtsturing, zonwering) en

maak van uw huis uw ideale ‘thuis’. U verdient het.

weten precies hoe je deze optimaal integreert. Het resultaat? Een domoticatotaalconcept dat op uw lijf geschreven is. Relax en geniet.

DEOPERADOMOTICA.NL

GEMULLEHOEKENWEG 59

5062 CA

OISTERWIJK


Bestaande bouw

Nieuwbouw en renovatie

De Opera Domotica ontwerpt en realiseert alle

De Opera Domotica maakt, op basis van uw wensen

door u gewenste domoticatoepassingen in uw

een totaalontwerp voor u en coรถrdineert ook

huis. En dat is vaak veel makkelijker dan u denkt.

alle werkzaamheden rondom de aanleg van de

Zo werken wij bijvoorbeeld met Crestron draadloze

domotica. U heeft er geen omkijken naar en u hoeft

schakelaars voor de aansturing van de verlichting.

na oplevering alleen nog maar te genieten.

Hak- en breekwerk is dus helemaal niet nodig. Gun uzelf daarom dit comfort!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan snel een afspraak voor een bezoek aan onze showroom en ervaar hoe wij uw dromen waarmaken. Welkom!

+ 3 1 ( 0 ) 1 3 - 52 9 9 6 1 0

I N FO @ D E O P E R A D O M OT I C A . N L


NATUUR

‘Deze bossen stralen iets mystieks uit’

?? 112


NATUUR

Natuur

Ed van Drie Over het Speulder– en Sprielderbos De natuur in Nederland onderging deze zomer een herwaardering toen velen van ons ‘vakantie in eigen land’ vierden. Parels in het groen werden herontdekt, bejubeld en gedeeld via social media. En terecht, want ons land is prachtig! De medewerkers van Drieklomp weten dit ‘als makelaar in het groen’ als geen ander. In de rubriek Natuur vertellen zij over hun favoriete natuurgebied. Tekst Margrit Verhoef Fotografie Mich Buschman, Gerald van Drie

g

113


NATUUR

114


NATUUR

‘In het bos is het vaak windstil. Zo fijn! En als de wind wel opeens opzwelt en de bladeren gaan ruisen, dan vind ik dat geluid juist heerlijk’ Hij komt er al jaren, maar het Speulder- en Sprielderbos, gelegen tussen Garderen, Putten en Ermelo, blijft hem biologeren. Waarom? Ed van Drie: “Deze bossen stralen iets mystieks uit. Dat komt onder meer door de grillige vorm van de bomen. In het Speulderbos, in omgeving van het gehucht Drie, zie je deze bomen het meest. Door hun kronkelige vorm lijken ze te bewegen en in de volksmond wordt het dan ook wel ‘het bos van de dansende bomen’ genoemd.

fijn! En als de wind wel opeens opzwelt en de bladeren gaan ruisen, dan vind ik dat geluid juist heerlijk. Het lijkt dan wel of de bomen met elkaar gaan praten. Fantastisch! En dan die geur, die zoete geur van de Veluwse bossen, dikwijls afkomstig van de hars van dennenbomen. Als ik ’s avonds laat door het bos rijd, steek ik mijn hoofd vaak uit het raam, snuif ik die geur op en prijs ik me gelukkig dat ik midden in de natuur mag wonen.”

Hoe komen de bomen aan hun vorm?

Welke route loop je het liefst in het Speulder- en Sprielderbos?

“Wat ik erover gehoord heb is dat dit bosgebied eeuwen geleden het gemeenschappelijk bezit was van grondgebruikers. Zij moesten zich houden aan speciale boswetten waarin stond hoeveel hout ze precies mochten kappen. Omdat ze het hout voornamelijk gebruikten voor de (scheeps)bouw werden vooral de rechte bomen en takken gekapt en lieten ze de kromme staan. Met als resultaat een groot stuk bos met grillig gevormde bomen. Prachtig toch? Voor mij hebben ze iets ondoorgrondelijks.”

Waarom kom je hier graag? “Nou ja, vanwege dat mystieke karakter dus. Het Speulderbos is een van de oudste bossen van Nederland en Staatbosbeheer laat de natuur hier zijn vrije gang gaan, waardoor het zijn unieke en mysterieuze sfeer behoudt. Maar sowieso, ik houd gewoon van het bos. De stilte, het ruisen van de bladeren, de lichtinval, vooral aan het einde van de dag als deze mooi laag is, daar kan ik zo blij van worden. We zijn allemaal op zoek naar balans in ons drukke wereldje vol technologie en social media; ik kom echt tot rust in het bos.”

De helende werking van de natuur… “Juist! Nature heals. Als ik na een drukke dag het bos inloop, mijn achtertuin grenst aan het bos, dan voel ik de stress van me afglijden. Ik kom ook graag aan de kust, maar het waait daar vaak een stuk harder, waardoor ik er minder rust in mijn hoofd heb dan in het bos. In het bos is het vaak windstil. Zo

“Ik vind het leuk om van Garderen naar Drie te lopen, want dat is toch het gebied van mijn voorouders. Het geeft deze omgeving een extra lading. Drie is van oudsher een buurtschap en bestaat slechts uit een aantal huizen en één horecagelegenheid: het Boshuis. Een pittoresk plekje, midden in het bos. Maar het Solse Gat, dat even verderop ligt, blijft mij ook mateloos boeien.”

Waarom? “Het Solse Gat is een leemkuil, midden in het Speulderbos. En over die kuil doen de wildste verhalen de ronde. Volgens een sage zou op die plek ooit een klooster hebben gestaan. De monniken van dit klooster leefden er nogal op los en als straf werd het klooster door de aarde verzwolgen, waarna er een diep gat overbleef. Hierna bleven, volgens de overlevering, de geesten van deze monniken ronddwalen rond de kuil en ook zouden de klokken van het klooster zo nu en dan nog te horen zijn. Een mysterieuze plek dus, die veel mensen tot de verbeelding spreekt.”

Klinkt inderdaad spannend, maar ben jij overigens weleens bang in het bos? “Nooit. Ook niet in het donker ofzo. Het bos geeft mij alleen maar rust en goede energie. En dat is precies wat de natuur met mensen doet, we kunnen gewoonweg niet zonder groen.” n

115


KUNST & CULTUUR NATUUR

‘En dan die geur, die zoete geur van de Veluwse bossen, dikwijls afkomstig van de hars van dennenbomen’

?? 116


NATUUR

117


KANTOOR VOORTHUIZEN

V O O R T H U I Z E N | Zeumerseweg 49 Vraagprijs € 750.000,-- k.k.

Nabij recreatieplas Zeumeren gelegen met uitzicht over mooie landerijen

Bouwjaar: 1975 Woonoppervlakte: 136 m² Perceel oppervlakte: 5.156 m² Inhoud: 477 m³ Totaal aantal kamers: 7 Aantal slaapkamers: 5

Buiten de bebouwde kom, nabij de recreatieplas Zeumeren ligt deze ruime SEMI-BUNGALOW met uitzicht over mooie landerijen. De woning met dakkapel is goed onderhouden, het schilderwerk is in 2020 bijgewerkt en staat op een ruim perceel van 5.156 m2. Parterre: entreehal met toegang tot de woonkamer, badkamer, 2 slaapkamers, waarvan 1 met grote vaste kast en de bijkeuken. De bijkeuken biedt toegang tot een grote proviand kelder en het separaat toilet. De woonkamer heeft veel lichtinval en beschikt over een gashaard en open keuken. De keuken is v.v. een spoelbak, vaatwasser, koelkast, inductiekookplaat en combi-oven. De badkamer beschikt over een douchecabine en dubbele wastafel met wastafelmeubel. De twee slaapkamers kunnen ook gebruikt worden als werk- en/of studeerkamers. Beiden zijn v.v. een vaste ethernet aansluiting. 1e Verdieping: overloop met toegang tot drie slaapkamers, het 2e toilet, een vaste kast en er is een separate wasbak aanwezig. Op de overloop is er nog toegang tot de vliering via een vlizotrap. Twee van de drie slaapkamers zijn v.v. ruime vaste kasten. De bijgebouwen zijn recent gebouwd of gerenoveerd. Het perceel is v.v. twee paardenstallen, een buitenbak/paddock met aansluitend een paardenwei en een recent aangelegde longeercirkel. Dé ideale plek om hobbymatig paarden te houden. Optioneel te koop is het aan de overzijde van de woning gelegen weiland met een oppervlakte van maar liefst 7.600 m2 met daarop een gedraineerde rijbak van 60 x 20 m. Verschillende uitvalswegen zoals de A1, A30, provinciale wegen, maar ook een transferium en

Bijzonderheden: treinstation richting het westen zijn dichtbij gelegen. Deze woning biedt de vrijheid van het goed onderhouden landelijk wonen en de lusten van de centrale ligging.

118


119


KANTOOR VOORTHUIZEN

VOORTHUIZEN Hoornbloem 27

Vraagprijs € 785.000,-- k.k. Heerlijk verscholen, op een prachtige locatie in de ruim opgezette woonwijk ‘Blankensgoed’ mogen wij u iets bijzonders aanbieden: een riant VRIJSTAAND FAMILIEHUIS met berging en veranda op een fantastisch besloten perceel van 507 m2 met volop vrijheid en privacy! Wat direct opvalt is dat de woning gebouwd is met aandacht en passie! Wat dacht u van een tuingerichte woonkamer met openhaard, eiken houten kasteelvloer en een 3-tal openslaande tuindeuren welke direct toegang geven tot de fraai onder architectuur aangelegde tuin, een complete woonkeuken met alle denkbare apparatuur, een extra werk-/studeerkamer met openslaande tuindeuren welke zich heeft gemaniBouwjaar: 2008 festeerd tot een heuse ‘herenkamer’, 4 slaapkamers en een Woonoppervlakte: 221 m² badkamer met allure welke in 2019 compleet is vervangen Perceel oppervlakte: 507 m² en o.a. is v.v. een luxe duo inloopdouche. De neutrale kleurInhoud: 819 m³ stelling en de fantastische talrijke deur- en raampartijen Totaal aantal kamers: 10 waardoor het licht mooi naar binnen valt en binnen en Aantal slaapkamers: 4 buiten naadloos in elkaar overgaan domineren smaakvol in dit familiehuis. De stijlvolle tuin met een natuurlijk karakter Bijzonderheden: in nieuwstaat is volledig in harmonie met de architectuur van de woning verkerende woning en de omvang van het perceel.

Stijlvol familiehuis

120


KANTOOR VOORTHUIZEN

VEENENDAAL Zandstraat 81

Vraagprijs € 550.000,-- k.k.

Appartement op de 2e woonlaag

In het kleinschalige appartementencomplex Frans van Nijenrode Staete in het centrum van Veenendaal, ligt op de 2e woonlaag een ruim APPARTEMENT met box en parkeerplaats in de kelder van het complex. Met een woonoppervlakte van ca. 159 m2 is dit interessante appartement royaal van opzet. Verder maakt de veelheid aan (hoge)ramen de living, samen met het leuke en levendige uitzicht op de Weverij en de Zandstraat, tot een uitermate prettige ruimte om te verblijven.

Vanwege de ligging aan de rand van het centrum zijn alle voorzieningen lopend eenvoudig en snel te bereiken. Zoals Bouwjaar: 2005 u van een centrum locatie mag verwachten is daarnaast Woonoppervlakte: 159 m² een NS-station en een bushalte op korte afstand gelegen Inhoud: 509 m³ evenals uitvalswegen. In welke wijk van Veenendaal uw Totaal aantal kamers: 5 familie, vrienden of bekenden dan ook wonen, u bent er Aantal slaapkamers: 3 altijd snel! Bijzonderheden: royaal, veel lichtinval

121


WWW.BOUWBEDRIJF-LICHTENBERG.NL


KANTOOR VOORTHUIZEN

ERMELO

De Hooge Riet Koopsom vanaf € 365.000,-- v.o.n. De Hooge Riet maakt deel uit van Landgoed Veldwijk. Beiden kennen een boeiende historie. Het gebouw is in 1939 ontworpen als sanatorium voor welgestelden. Licht, lucht, ruimte en rust waren de ingrediënten. Vanwege de cultuurhistorische waarde is het gebouw aangemerkt als rijksmonument. Na jaren leegstand is het nu toe aan een nieuwe toekomst. Verspreid in het historische park komen sfeervolle tweelaagse terraswoningen. Aan de lommerrijke lanen langs het park worden royale twee-onder-een-kapvilla’s gebouwd en in het monument worden karakteristieke appartementen gerealiseerd. Samenhang tussen verleden, heden en toekomst. Tussen monument, nieuwbouw en park. Dat ziet u terug in de architectuur én in de materialen Bijzonderheden: die worden gebruikt voor de nieuwbouw op De Hooge Riet. droomlocatie,wonen op Genuanceerde, donkere keramische dakpannen, een mooi loopafstand van het centrum. gebakken metselsteen, robuuste houtelementen en statige Terraswoningen betondorpels. Zo worden gevels gecreëerd die het verhaal levensloopbestendig maken van De Hooge Riet een vervolg geven. In combinatie middels het plaatsen van een met de groene omgeving van het park ontstaat een uniek lift. Er wordt gasloos gebouwd, geheel: eigentijds wooncomfort in een monumentale sfeer. dus klaar voor de toekomst Zie voor uitgebreide informatie tevens www.dehoogeriet.nl.

Wat een plek om te wonen!

123TO RE N L A A N 13 1 2 5 1 H E L A RE N 035 303 56 25 la r en@d ri e k l o m p . n l w w w. d ri e k l o m p . n l

Drieklomp Laren (NH)


KANTOOR LAREN (NH)

LAREN

Torenlaan 64 Vraagprijs € 7.650.000,-- k.k. Een eeuw geleden begon de bouw van dit grote, sfeervolle landhuis in romantische Gooische Landhuisstijl, prachtig gesitueerd op een uitzonderlijk royaal perceel van 11.505 m2. En nu 100 jaar later komt dit indrukwekkende Rijksmonument met 537 m2 woonoppervlak voor slechts de 3e keer beschikbaar. Het huis is weloverwogen geïntegreerd in zijn omgeving en heeft een hoge ensemble-waarde. Aan de voorzijde wat teruggelegen ten opzichte van de lommerrijke laan tussen Laren en Blaricum waarbij een groep dennen het huis van de laan scheidt. Aan de achterzijde vrij uitzicht over de parkachtige tuin met noordzuidas, vijver en terrassen. Grenzend aan natuurgebied “Het Goois Natuurreservaat” met heide, bos en stuifzand. Strategisch gelegen tussen het gezellige Laren en het oude dorp van Blaricum. Bouwjaar: 1919 Villa “Oranjestein” is gebouwd tussen 1919 en 1922 naar Woonoppervlakte: 538 m² ontwerp van architect W. Hamdorff in opdracht van de Perceel oppervlakte: 1.1505 m² heer W. Ouweleen. Het betreft hier de eerste opdracht Inhoud: 2.467 m³ voor Hamdorff voor een groot landhuis in de romantische Totaal aantal kamers: 12 Gooise landhuisstijl. Wouter Hamdorff (1890-1965) was als Aantal slaapkamers: 7 architect met name werkzaam in het Gooi.

Villa Oranjestein

126


KANTOOR LAREN (NH)

VINKEVEEN

Baambrugse Zuwe 141B VERKOCHT

Magistraal en luxueus wonen

Bouwjaar: 1986 Woonoppervlakte: 607 m² Perceel oppervlakte: 3.870 m² Inhoud: 2.415 m³ Totaal aantal kamers: 14 Aantal slaapkamers: 5

De villa van 607 m2 (BVO 824 m2) woonruimte is in meer dan perfecte staat van onderhoud, en telt maar liefst 14 ruime kamers waarvan vijf slaapkamers. De tuin die rondom de villa ligt, grenst aan de Vinkeveense plassen en heeft een botenhuis, buitenkeuken, buiten-jacuzzi en dompelbad. De grote terrassteiger met trapjes en duikplank maken het zwemmen in dit ‘natuurzwembad’ zeer comfortabel. Welk seizoen het ook is: deze unieke woonlocatie met rustgevend uitzicht op het water, geeft je het hele jaar door een hoge mate van vakantiegevoel! En dat op slechts 15 minuten rijden naar de Amsterdamse Zuidas. De rietgedekte villa is in 2012 geheel gerenoveerd met de meest hoogwaardige materialen en voorzien van uiteenlopende luxe accessoires. Langs een groot gedeelte van de tuin is een aanlegsteiger van hardhout met een heerlijk terras aan het water waar je tot laat op lome zomeravonden kan genieten van het leven, en alles wat het te bieden heeft. 127


KANTOOR LAREN (NH)

VINKEVEEN

Groenlandse kade 69 - 71 VERKOCHT

Magnifiek landhuis aan de plas

Bouwjaar: 2001 Woonoppervlakte: 936 m² Perceel oppervlakte: 10.015 m² Inhoud: 4.000 m³ Totaal aantal kamers: 7 Aantal slaapkamers: 4

128

Superlatieven schieten tekort om dit magnifieke landhuis met inpandig zwembad, dubbele garage, haven en zelfs een heliplatform, in woorden te omvatten. Gesitueerd op een prachtige locatie, met zuid ligging, direct aan de Vinkeveense plassen, met 1 hectare aan grond en water. Een landhuis met ultieme privacy, uitzonderlijk veel woonoppervlak en comfort waaronder de personenlift. Geheel in stijl en onder architectuur (Van Moort & Partners) gebouwd met enkel gebruik van hoogwaardige luxe materialen en interieurbouw van de buitencategorie. Vaar vanuit uw haven de plassen op richting natuurreservaat de Botshol of de Vecht op, richting Breukelen, Loenen aan de Vecht, Amsterdam of de Loosdrechtse plassen. De eigen haven biedt ruimte voor in ieder geval meerdere boten. En komen uw gasten per auto dan is er de fraaie aangelegde parkeerplaats op eigen terrein voor zeker 25 auto’s.


KANTOOR LAREN (NH)

LOOSDRECHT de Kreek 5 VERKOCHT

Charmante rietgedekte villa aan het water

Op een idyllische en zeer geliefde locatie staat deze charmante vrijstaande rietgedekte villa met garage en botenhuis direct aan het vaarwater van De Kreek. Vanuit de prachtige Kreek heeft u een directe verbinding met de veelzijdige Loosdrechtse plassen en vaart u zo naar de mooie Vecht. Een droom voor elke waterliefhebber! De sfeervolle en zeer lichte woonkamer heeft openslaande deuren naar de tuin, de terrassen en het verwarmde buitenzwembad. Aan de linkerzijde van de villa is een gezellige en luxe woonkeuken met kookeiland, natuurstenen aanrecht, diverse inbouwapparatuur en openslaande deuren naar het terras. Met fraai uitzicht over uw tuin en de Kreek. Tot laat in de avond kunt u hier genieten van de zon.

Bouwjaar: 2000 Woonoppervlakte: 357 m² Perceel oppervlakte: 1.383 m² Inhoud: 1.288 m³ Totaal aantal kamers: 8 Aantal slaapkamers: 3

Loosdrecht ligt mooi centraal zodat u binnen 30 minuten Amsterdam, Schiphol en Utrecht bereikt en toch helemaal buiten woont. Het bos en de hei liggen op fietsafstand, evenals gezellige restaurants, scholen, winkels en sportvoorzieningen zoals onder andere golf, hockey en voetbal. 129


AUTOMOTIVE

130


AUTOMOTIVE

De Porsche Taycan

Electrifying nieuw hoofdstuk voor Porsche Centrum Leusden Porsche Centrum Leusden is de oudste Porsche dealer van Nederland. Sinds het bedrijf de deuren van het dealerschap in 1949 opende, heeft het technisch vooruitstrevende en unieke sportwagens verkocht en onderhouden. Het nieuwste innovatieve hoogtepunt van Porsche is de Porsche Taycan, de eerste volledig elektrische sportwagen van het merk. Porsche Centrum Leusden is trots op de elektrische telg die nu al vele harten heeft veroverd. Tekst en fotografie Porsche Centrum Leusden

g

131


AUTOMOTIVE

132


AUTOMOTIVE

‘Het lijnenspel houdt het midden tussen de iconische 911 en zijn grote broer Panamera’ Een klant stapt met een grijns van oor tot oor de showroom uit van Porsche Centrum Leusden. Hij heeft zojuist zijn eerste rit gemaakt in de nieuwe Porsche Taycan 4S in de opvallende kleur mamba green metallic. Voor deze verstokte Porsche rijder met benzine in het bloed is zojuist een nieuw tijdperk aangebroken: hij is ‘geëlektrificeerd’. Verkoopadviseur Colin de Lange is inmiddels aan een dergelijke reactie gewend geraakt. “De Porsche Taycan is waanzinnig. De elektrische techniek is gekoppeld aan de sportiviteit en de uitstraling die je van ons merk gewend bent.”

een Cw-waarde van 0,22 levert een belangrijke bijdrage aan een laag energieverbruik. Ook van achteren is de verwantschap met de overige modellen van Porsche niet te missen, bijvoorbeeld door de doorlopende rode lichtstrip aan de achterzijde. Ook vanbinnen is de Taycan typisch Porsche. Onder leiding van de Nederlander Ivo van Hulten {Interior Design Style Porsche} heeft het onmiskenbare dashboard van de oer-911 uit 1963 naar het digitale heden vertaald. “Het is een pure Porsche in alles wat je ziet,” aldus Colin de Lange.

Bakermat

Porsche heeft zich grote moeite getroost om state of art techniek in de nieuwe Taycan te verwerken. Dus is bij de Taycan niet de technologie van bestaande elektrische auto’s overgenomen, maar komt Porsche met verbeterde, innovatieve eigen techniek. De totale capaciteit van de Taycan werkt onder een spanning van 800 Volt. De Lange: “Dat is het dubbele van wat tot nu toe gewend zijn bij de concurrentie. Een hoger voltage betekent kort door de bocht minder warme accu’s, motoren en elektronica, je kunt sneller laden en er kunnen dunnere kabels worden gebruikt zodat er minder ruimte nodig is en de auto minder zwaar is.”

Leusden wordt gezien als de bakermat van Porsche in Nederland. Het bedrijf heeft in de 71 jaar van zijn bestaan het ene na het andere hoogtepunt uit Stuttgart-Zuffenhausen meegemaakt. Maar ook voor Porsche Centrum Leusden is begin dit jaar een nieuwe electrifying tijd aangebroken met de Taycan. Met zijn honderd procent elektrische aandrijving staat deze Porsche symbool voor de evolutie van de autowereld voor de komende jaren. Uiteraard speelt de dealer voor centraal Nederland ook nu weer in op de nieuwste technieken van Porsche. Met geschoolde technici in de werkplaats – Leusden is de enige dealer in Nederland die aan de batterijtechniek mag werken - en een verkoopteam dat de klant kan meenemen in de elektrische wereld van Porsche. Zij kennen de Taycan van voor tot achter.

Porsche lijnvoering De nieuwe Taycan is een honderd procent Porsche. De meeste klanten van Porsche Centrum Leusden vinden het exterieur van de Taycan bijzonder geslaagd, is de ervaring van de dealer. Het lijnenspel houdt het midden tussen de iconische 911 en zijn grote broer Panamera dankzij de vlakke lijnen van de voorklep en zijn lage en brede front. De Taycan is ook vanaf de zijkant direct herkenbaar als een Porsche door de daklijn in combinatie met de typische Porsche lijnvoering bij de zijramen. Een gunstige stroomlijn met

800 Volt

Laden Het batterijpakket van de Taycan is bij een 800V gelijkstroomsnellader in maar vijf minuten voldoende te ‘tanken’ voor honderd extra kilometers. Dat is vooral handig als je bijna thuis bent. De laadtijd van vijf naar tachtig procent bedraagt onder ideale omstandigheden bij een snellader 22,5 minuten. “Even een plaspauze, een koffietje en je kunt alweer door. Indrukwekkend,” zegt de verkoopadviseur. De Taycan heeft twee zogeheten synchrone elektromotoren met permanente magneten – één per as. De vierwielaangedreven Mamba groene 4S demonstratiewagen van de dealer in Leusden accelereert naar 100 km/h in 4,0 seconden en heeft een Porsche-waardige top van 250 km/h. Voor wie dat nog niet genoeg is: er bestaat nog een snellere Taycan Turbo S.

133


AUTOMOTIVE

134


AUTOMOTIVE

‘Het is een pure Porsche in alles wat je ziet’ Nederland is ideaal om elektrisch te rijden, want er staan heel veel laadpalen, zowel in steden en dorpen als langs de snelwegen. Momenteel staan er in Nederland al ruim 120.000 laadpalen en dat aantal neemt bijna dagelijks toe. Dat geldt ook voor het aantal snelladers. “Thuisladen kan met een maximale capaciteit van 11 kW - wisselstroom/ AC - natuurlijk ook. We hebben compacte laadstations die je aan de muur kunt hangen opgenomen in het leveringsprogramma,” aldus Colin de Lange. Ook Porsche Centrum Leusden is wat dat betreft volledig toegerust op de (elektrische) toekomst. Rond de showroom aan de Zuiderinslag 8 in Leusden zijn twaalf laadpalen in gebruik genomen.

Fluisterstil De Taycan doet fluisterstil zijn werk; hier stopt de vergelijking met elke andere sportwagen van Porsche. Als je wegrijdt hoor je wel wat geluid, een soort zoem, dat futuristisch klinkt. Een hoge snelheid wordt door het gebrek aan motorgeluid weggemoffeld, maar die snelheid is er wel degelijk. De Lange: “Maar wil je toch geluid, dan raad ik de optionele ‘Porsche Electric Sport Sound’ aan. Je hoort in het interieur een soort motorgeluid, dat de beleving bij het accelereren spannender maakt. Je hoort zelfs ‘plofjes’ als je van het gas gaat, net als bij een 911.” n

De Porsche Taycan is een auto die je moet ervaren, vinden ze bij Porsche Centrum Leusden. U kunt daarvoor een afspraak maken met een van de verkoopadviseurs via 033 49 49 911.

135


KANTOOR LAREN (NH)

BAAMBRUGGE

Donkervlietse Binnenweg 9 Vraagprijs € 2.395.000,-- k.k.

Prachtig landgoed met gastenverblijf

Zodra u het hek passeert en over de fraaie oprijlaan rijdt, ziet u de kenmerkende uitstraling van “Landgoed ‘t Koetshuis van Donkervliet”. Het witte koetshuis is in ca. 1893 in neorenaissancestijl gebouwd en gelegen op een perceel van maar liefst 19.020 m2. Zowel de oorspronkelijke indeling als de bijzondere stijlkenmerken uit de 18e en 19e eeuw zijn grotendeels bewaard gebleven en maken dit een buitengewoon sfeervol huis om te wonen. Achter het landhuis, te midden van de landerijen, bevindt zich een royaal en luxe gastenverblijf dat van alle gemakken is voorzien.

Bouwjaar: 1893 Woonoppervlakte: 345 m² Perceel oppervlakte: 19.020 m² Inhoud: 1.149 m³ Totaal aantal kamers: 7 Aantal slaapkamers: 4

136

Het koetshuis bevindt zich op een goede locatie. Hier kunt u de fraaie, groene omgeving combineren met het zakenleven in de stad. Amsterdam, Schiphol, Utrecht en het Gooi bevinden zich op circa 20 autominuten afstand.


KANTOOR LAREN (NH)

LOOSDRECHT

Nieuw-Loosdrechtsedijk 274 Vraagprijs € 2.950.000,-- k.k.

Ultiem woongenot

Bouwjaar: 2009 Woonoppervlakte: 288 m² Perceel oppervlakte: 3.500 m² Inhoud: 1.191 m³ Totaal aantal kamers: 6 Aantal slaapkamers: 4

Lopend over de lange aanlegsteiger, langs de wuivende rietpluimen, geniet u met volle teugen van de vergezichten over het water van de Loosdrechtse plassen. De zon schittert in het water, een witte zwaan zwemt langzaam voorbij. Wat een fenomenale plek om tot rust te komen, het gelukzalige gevoel van een eeuwigdurende vakantie. Het ultieme genot van ruimte, rust en privacy, de essentiële ingrediënten die het buitenleven zo aantrekkelijk maken. Naar ons idee is dit vrijstaande landhuis met aanlegsteiger gelegen op één van de mooiste locaties aan de plassen. Het onder architectuur (Houben & van Mierlo) gebouwde en ingerichte huis is gesitueerd op een prachtig perceel van 3.500 m2 eigen grond en water. Het moderne landhuis met gastenkamer verkeert in nieuwstaat. Het is met zorg gebouwd, enkel gebruikmakend van luxe en hoogwaardige materialen waarbij de combinatie van het ontwerp, de detaillering en afwerking heeft geleid tot een verbluffend resultaat, werkelijk fenomenaal.

137


MAAK KENNIS MET DE NIEUWE IMPÉRIAL-COLLECTIE

Uw goede nachtrust is een kunst die Treca u aanbiedt met behulp van zorgvuldig gekozen materialen, de expertise van de ateliers en het talent van de ontwerpers. De bedden worden van begin tot eind in onze ateliers gemaakt, op een historische plek voor het merk: in Reichshoffen, Frankrijk. Daarnaast kunnen de bedden qua afmetingen en decoratie helemaal naar uw wens gemaakt worden, voor een echte service op maat.

Pockets La ren is de offi ci ël e T RE CA d e PARI S store voor ‘ t G ooi en om gevi ng

TO RENL AA N 1 2 - 1 2 5 1 HJ LA R E N - T E L . 035 - 6 2 2 8 63 3 - P OC K E TS L AR E N .N L


KANTOOR LAREN (NH)

LOENEN AAN DE VECHT Kerklaan 3

Vraagprijs € 2.350.000,-- k.k.

Buitengewoon volmaakt

Omgeven door de landerijen rondom het pittoreske Loenen aan de Vecht vinden we deze vrijstaande villa met garage en atelier-bijgebouw met tuin op het zuiden en 3.695 m2 eigen grond. Werkelijk buitengewoon als we kijken naar de uitstraling en de uitzonderlijke sfeer, zowel binnen als buiten. Deze voormalige pastorie is recent volledig en in alle glorie gerenoveerd met behoud van stijlkenmerken, enkel gebruikmakend van hoogwaardige en luxe materialen. Het huis voldoet weer helemaal aan de eisen van deze tijd qua techniek en uitrusting. De combinatie van historie, mooie materialen, uitgebalanceerde kleuren en luxe maken het tot een heerlijk huis.

Bouwjaar: 1750 Woonoppervlakte: 474 m² Perceel oppervlakte: 3.695 m² Inhoud: 1.459 m³ Totaal aantal kamers: 10 Aantal slaapkamers: 5

Het huis bevindt zich in de nabijheid van de gezellige oude dorpskern met diverse restaurants, cafés en winkels zoals de supermarkt, bakker, bloemist, apotheek etc. Daarnaast vlakbij de hockey-, tennis-, voetbal- en golfclub.

139


interieurontwerp | projectmanagement | bouwbegeleiding

“ Luisteren is de basis van een goed ontwerp� Stan van den Wildenberg

033 - 445 01 11 | info@vandenwildenberg.nl | vandenwildenberg.nl


MENSEN

Drieklomp mensen

Weer of geen weer; diehards over hun buitenbarbecue

Nannette & Deva Vibeke

Nannette (61) Moeder van Marloes (27) en vriendin Deva Vibeke (50)

“Deva Vibeke en ik zijn goede vriendinnen en allebei echte natuurmensen. Als we een wandeling maken verzamelen we vaak van alles, denk aan reuzenbovist, tamme kastanjes en wilde appeltjes. Dit bereiden we vervolgens op een driepoot barbecue. Deze kunnen we lekker hoog opstoken, wat veel warmte geeft. Eten doen we vervolgens in de kapschuur in de tuin. Daarbij maken we ook vaak muziek, bijvoorbeeld met trommels of een gitaar. Zo gezellig!�

141


KANTOOR LAREN (NH)

HUIZEN

Paviljoenweg 18 Vraagprijs € 2.000.000,-- k.k.

Villa Oosterheem

Hoe mooi kan het zijn: prachtig gesitueerd op deze lommerrijke en rustige plek, direct grenzend aan het Goois Natuurreservaat, vindt u deze royale vrijstaande villa in optima forma. De gewilde locatie ‘op het Huizerhoogt’ is met recht bijzonder, nagenoeg het hoogste punt van het Gooi en gelegen op de grens van het pittoreske oude dorp van Blaricum.

Het is werkelijk goed toeven in deze comfortabele villa met daarbij de natuur direct in de achtertuin. Er is volop ruimte voor het gehele gezin om te wonen, te werken, te leren en vooral te genieten. De ruime en gezellige woonkamer met open haard, de complete woonkeuken met bijkeuken, de werkkamer alsook het multifunctionele souterrain; ideaal als speelkamer, bioscoop of sportruimte. Dit in combinatie Bouwjaar: 2006 met de ruimte boven, met onder meer vijf slaapkamers, Woonoppervlakte: 356 m² een kleedkamer en twee badkamers maken dit tot een Perceel oppervlakte: 1.308 m² ideaal huis. Ook buiten is het genieten, kijkend naar de Inhoud: 1.282 m³ bomenrand van het natuurgebied vanuit de fraai aanTotaal aantal kamers: 10 gelegde tuin met zuidwestligging. Een variëteit van bomen, Aantal slaapkamers: 5 struiken en planten die vloeiend overgaat in het bos. 142


KANTOOR LAREN (NH)

BLARICUM

Dokter Catzlaan 22 Vraagprijs € 1.999.999,-- k.k.

Fantastisch (familie) huis

Bouwjaar: 1938 Woonoppervlakte: 293 m² Perceel oppervlakte: 1.175 m² Inhoud: 1.101 m³ Totaal aantal kamers: 7 Aantal slaapkamers: 4

In het laatste stukje van de lommerrijke Dokter Catzlaan met zijn mooie oude bomen en op loopafstand van de Tafelbergheide, ligt dit goed onderhouden fantastische (familie)huis dat door zijn indeling zeer goede mogelijkheden biedt voor werken/kantoor aan huis. In 2011/2012 zijn het huis en de tuin volledig onder architectuur gemoderniseerd en verbouwd. De grote raampartijen maken het een licht huis en geven overal zicht op de prachtige, zonnige tuin. Een locatie waar al het goede waar Blaricum om bekend staat bij elkaar komt. Het gezellige dorp met bekende restaurants en cafés, de scholen, de winkeltjes en de sportverenigingen bevinden zich op loop-/fietsafstand.

143


KANTOOR LAREN (NH)

MIJDRECHT Bozenhoven 49

Vraagprijs € 1.595.000,-- k.k.

Huize Aigrette

Op een mooie locatie, in de gezellige dorpskern, staat deze royale vrijstaande villa met riante garage/bijgebouw en tuinhuis gelegen op een royaal perceel van ruim 1.985 m2 direct aan het water van de Ringvaart. Een ideale plek om heerlijk vrij te wonen, te werken en optimaal te genieten. Het bijgebouw met ruim 113 m2 aan oppervlak is uitermate geschikt voor een kantoor of praktijk aan huis. Vanuit de achtertuin vaar je zo naar de Vinkeveense- of Westeinderplassen. Het gemeentelijk monument straalt allure uit met de fraaie topgevels, het ambachtelijke metselwerk, hoge plafonds en glas-in-loodramen.

De combinatie van de ligging, uitstraling, de goede staat van onderhoud en het royale woonoppervlak met Bouwjaar: 1905 vijf slaapkamers, woonkeuken, kantoor, tuinhuis, riante Woonoppervlakte: 302 m² garage/bijgebouw en veel privacy maken het tot een Perceel oppervlakte: 1.985 m² ideaal huis. Inhoud: 1.262 m³ Totaal aantal kamers: 9 Aantal slaapkamers: 5

144


KANTOOR LAREN (NH)

ANKEVEEN

Hollands End 32 Vraagprijs € 1.485.000,-- k.k.

Zeer energiezuinig vrijstaand landhuis

Bouwjaar: 2012 Woonoppervlakte: 347 m² Perceel oppervlakte: 4.370 m² Inhoud: 1.100 m³ Totaal aantal kamers: 10 Aantal slaapkamers: 6

Prachtig landelijk gelegen te midden van de waterrijke, groene oase rondom de Ankeveense plassen, staat dit robuuste vrijstaande landhuis met bijgebouw en uiterst veelzijdige tuin. Het is mooi gelegen op een perceel van ruim 4.370 m2 eigen grond met onder andere uw eigen weiland, moestuin en boomgaard. Het huis is volledig en goed geïsoleerd, voorzien van een warmtepomp met zonnepanelen (daardoor bijna energie neutraal), gasloos en geheel voorzien van vloerverwarming met koelmogelijkheid. Dit alles omgeven door een bijzonder landschap van groen en de natuur; wandel over de Dammerkade en het Bergsepad langs het doolhof van petgaten en legakkers. Ervaar de wirwar van eilandjes, smalle slootjes en open water. Terwijl je ondertussen luistert naar het karakteristieke gezang van de snor en de kleine karekiet. Werkelijk een fantastische omgeving om te wonen en te leven. Midden in het veelzijdige plassengebied nabij de Spiegel Plas, de Wijde Blik, de Loosdrechtse Plassen en de Vecht. 145


KANTOOR LAREN (NH)

NAARDEN

Naardermeer 5 VERKOCHT

Riante vrijstaande woonboerderij

Prachtig en uiterst riante vrijstaande woonboerderij met praktijkruimte en bijgebouw gelegen op een schitterend, veelzijdig perceel aan de rand van het beschermde natuurgebied van het Naardermeer. Een bijzonder en sfeervol pand op een unieke locatie; hoe mooi kan het zijn om te mogen wonen op deze prachtige plek, waarbij het buitenleven zo’n prominente rol kan vervullen. Door het royale woonoppervlak en de indeling, in combinatie met het prachtige bijgebouw, kent het huis vele gebruiksmogelijkheden. Het geheel vormt een prachtig ensemble, bijna te mooi om waar te zijn. Het comfortabele huis is goed onderhouden, gebouwd met veelal natuurlijke en hoogwaardige materialen, is energie zuinig en voorzien van zonnepanelen.

Bouwjaar: 1900 Woonoppervlakte: 429 m² Perceel oppervlakte: 2.560 m² Inhoud: 1.319 m³ Totaal aantal kamers: 13 Aantal slaapkamers: 7

146

Een heerlijk gezinshuis met ruimte voor gasten of au pair. Wonen en genieten, perfect gecombineerd met kantoor of praktijk aan huis (eigen ingang, cv, elektra en toilet). En eenvoudig in te richten voor dubbele bewoning voor bijvoorbeeld wonen met ouders of mantelzorg.


KANTOOR LAREN (NH)

BLARICUM Langeweg 2

Vraagprijs € 1.345.000,-- k.k.

Penthouse in hartje Blaricum dorp

In Blaricum-Dorp (ook wel “The Hamptons” van Nederland genoemd), aan de rand van het centrum en omgeven door authentieke boerderijen waar paard met wagen nog regelmatig door de Langeweg rijdt, ligt dit unieke en in nieuw staat van onderhoud verkerende appartement/penthouse. Het rietgedekte, ruime en lichte appartement van 238 m2 met eigen lift en dakterras van ca. 52 m2, is van alle gemakken voorzien.

De entree op de begane grond heeft naast een privé lift ook een privé terrein/tuin van circa 150 m2, met voldoende ruimte voor bijvoorbeeld 2 á 3 auto’s. Er is géén gemeenschappelijke entree of andere gemeenschappelijke Bouwjaar: 2019 (buiten)ruimte, waardoor er sprake is van optimale privacy Woonoppervlakte: 238 m² en lage servicekosten (ca. € 100,-- per maand). Inhoud: 924 m³ Op loopafstand bevinden zich diverse winkels, restaurants, Totaal aantal kamers: 5 openbaar vervoer en de prachtige natuurgebieden waar Aantal slaapkamers: 3 het Gooi om bekend is.

147


Maak van uw slaapkamer een luxe hotelsuite Ontdek onze nieuwe showroom met luxe bedden en hoofdborden, nachtkastjes, verlichting en het mooiste bedlinnen. Een unieke collectie van het beste slaapcomfort met bijpassende accessoires. Maak een afspraak voor slaapadvies in ons SleepLab.

HANZEBOULEVARD 26 • AMERSFOORT • NILSONBEDS.NL


INTERVIEW

Interview

Van de drukte naar de rust Zeker, het is al langer een trend, maar de trek van huizenkopers naar een rustigere en ruimtelijkere omgeving is dit jaar extra goed merkbaar. 3 portretten van mensen die gekozen hebben voor een leven in het groen. Tekst Margrit Verhoef Fotografie Gerald van Drie

g

149


INTERVIEW

?? 150


INTERVIEW

Van de drukte naar de rust

Sarah

Sarah Gerritsen (37) maakt de overstap van de stad naar de natuur in fases. Als rasechte Amsterdammer (‘ik kwam amper buiten de ring’) verhuisde ze in 2015 naar een huis in het bos tussen Hilversum en Baarn. Maar uiteindelijk lonkte de vrijheid nog meer. In 2020 trok zij in een boerderij op de Veluwe, praktisch aan de heide en de Veluwe Trail. “Ik kom uit Amsterdam en kwam nauwelijks buiten de stad. Totdat ik rond mijn dertigste een auto kocht en rondjes buiten Amsterdam ging rijden om de omgeving te verkennen. Toen kwam ik erachter hoe mooi de omgeving rond Hilversum is en hoe dicht dat eigenlijk bij Amsterdam ligt. In 2015 ben in naar een huis in het bos tussen Hilversum en Baarn verhuisd. Heerlijk! Nu kon ik mijn paarden aan huis houden en zo vanuit de tuin het bos in.” “Uiteindelijk besloot ik na een paar jaar toch verder te kijken; ik wilde meer ruimte en meer grond voor mijn paarden. De keuze waar naartoe was voor mij simpel: de Veluwe! Een ‘walhalla’ wanneer je van natuur en buitenrijden houdt. Ik heb het gebied twee jaar lang uitgekamd en uiteindelijk mijn droomplek gevonden: een boerderij uit 1946 met 2,5 hectare grond, vlakbij de heide en de Veluwe Trail en tegenover de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN).” “Bij de aankoop van de boerderij werd ik begeleid door Ariën van Drie van Drieklomp. Aanvankelijk had ik een andere makelaar, maar zij raadde mij aan advies in te winnen

bij Ariën aangezien het terrein en de opstallen een agrarische bestemming hebben en hij veel expertise heeft op dit gebied. We zijn de boerderij samen gaan bezichtigen en daarna is het razendsnel gegaan.” “Ik woon al sinds augustus in de boerderij en de verbouwing van het achterhuis, dat ooit de stal was, start binnenkort. In de achtergevel komen grote toogramen. Vanuit de woonkeuken heb je dan een prachtig weids uitzicht op het weiland en de achterliggende akker. Ik heb al van de buren gehoord dat daar regelmatig een roedel van wel 100(!) herten staat. Ik ben overigens al vaak verhuisd, maar nog niet eerder zo hartelijk ontvangen. De vorige eigenaar had een cadeautje voor mij achtergelaten, de buren een heel welkomstpakket, en mijn overburen (KWPN) een bos bloemen en een uitnodiging.”

‘Juist die combinatie van rust en reuring is voor mij ‘het beste van twee werelden’ en precies de mix die ik zocht’ “Mijn Amsterdamse vrienden vonden het maar vreemd dat ik van Amsterdam naar het bos bij Hilversum verhuisde, en nu nog verder naar de Veluwe. Opmerkingen als ‘moet ik mijn paspoort mee?’ en ‘houd je niet van mensen ofzo?’ zijn maar enkele (grappige) voorbeelden. Maar voor hen is de boerderij straks een fijn vakantieadresje en voor mij is de reistijd geen probleem. Binnen een uur ben ik weer in Amsterdam, waar ik nog een plekje heb en twee dagen in de week ben. En juist die combinatie van rust en reuring is voor mij ‘het beste van twee werelden’ en precies de mix die ik zocht.” g

151


INTERVIEW

?? 152


INTERVIEW

Van de drukte naar de rust

Mark & Anna Mark van der Burgt (39) en Anna Aukes (38) kochten een vrijstaande villa (bouwjaar 1955) in Garderen, op de westflank van de Veluwe. En daarmee wisselen ze hun dubbele bovenwoning (met dakterras!) in Amsterdam-Zuid in voor een oase van rust midden in het groen. De verhuizing staat gepland voor medio januari 2021. Mark: “In Amsterdam-Zuid wonen we heerlijk. We hebben een dubbele bovenwoning met dakterras op een steenworp afstand van het Vondel- en Rembrandtpark. Voor Amsterdamse begrippen zijn we van alle gemakken voorzien. Maar als we met onze dochters Yente (2) en Valérie (0) bij vrienden op bezoek zijn die een fijne tuin hebben, zien wij dat Yente helemaal opleeft. Op ons dakterras durven wij haar niet alleen te laten en als wij meer beweging willen, moeten we altijd naar het park.” Anna: “En daar is het vaak zo druk.” Mark: “Kortom, we hebben gewoon behoefte aan meer ruimte om ons heen.” Anna: “Eerlijk gezegd hebben wij altijd al geweten dat wij de stad ooit zouden verlaten. Ik ben opgegroeid op een boerderij in Friesland en Mark in een dorpje onder Nijmegen, we zijn veel ruimte gewend. Maar het afgelopen jaar is dat proces door de lockdown en alle maatregelen rondom het coronavirus versneld. Op Mark zijn werk is thuiswerken de norm geworden en ook in mijn baan zal dat makkelijker

worden. En dan is het besluit snel gemaakt. Of je nu vier of vijf keer per week op en neer moet naar Amsterdam of één of twee keer. Dat scheelt een hoop.” Mark: “We wisten wel meteen dat het niet Abcoude of zoiets dergelijks zou worden. Niet dichtbij een stad dus. Het was óf in de stad wonen óf echt buitenaf. Iets daartussenin voelt toch als vlees noch vis.” Anna: “Ik had nog wel in ’t Gooi willen wonen, maar Mark had dat minder. En toen dacht ik: als we dan echt ruimtelijker willen gaan wonen, dan moet het ook echt ruim zijn. Nu hebben we een perceel van bijna 8000 m2, met een grote tuin en een weiland dat grenst aan het bos.”

‘Het is nog paradijselijker dan we hadden durven dromen’ Mark: “En het is nog paradijselijker dan we hadden durven dromen. Aan de straatkant is het huis nogal gesloten, maar aan de achterkant heeft het eigenlijk één grote glazen pui, waardoor je een fantastisch uitzicht hebt op de tuin. Hier vind je oude fruitbomen die al helemaal mooi tot wasdom zijn gekomen, gevarieerde beplanting en fijne zitplekken. In het aangrenzende weiland willen wij in de toekomst een grote moestuin gaan aanleggen.” Anna: “Het zal best raar zijn om straks Amsterdam te verlaten en misschien denken we dan wel even: waarom gaan we ook alweer de stad uit, naar iets volkomen onbekends? Maar eigenlijk zijn we daar niet zo bang voor.” Mark: “We hebben er alle vertrouwen in dat we de juiste keuze hebben gemaakt.” g

153


INTERVIEW

?? 154


INTERVIEW

Van de drukte naar de rust

Jan-Pieter & Irma

Jan-Pieter (47) en Irma (46) Foppen verhuisden in mei van een karakteristieke jaren ’30 woning in het centrum van Zeist naar een vrijstaand huis in de bossen van Epe (Gld). Met 5,5 hectare grond hebben ze daar niet alleen een droomlocatie voor het atelier en de galerie van Jan-Pieter gevonden, maar ook een heerlijke plek voor hun 4 kinderen om op te groeien. Irma: “We wisten al langer dat we ooit naar de natuur zouden trekken. Alleen woonden we heel fijn in het centrum van Zeist. Daar hadden we een huis uit de jaren ’30, in de stijl van de Amsterdamse school, dat we door de jaren heen prachtig hadden opgeknapt.” Jan-Pieter: “Inderdaad een heerlijk huis, maar wel volledig omgeven door steen.” Irma: “We keken uit op een parkeergarage.” Jan-Pieter: “Geen groen om ons heen dus. En daarbij speelde dat ik in mijn atelier en galerie in Wijk bij Duurstede uit mijn jasje groeide en werken in ons huis in Zeist geen optie was. Daar hadden we niet genoeg ruimte meer voor.” Irma: “Je vond het ook niet meer fijn om de hele dag alleen in je atelier te zijn. Schilderen aan huis leek je gewoon aangenamer. Jan-Pieter: “We hebben een tijdje gezocht naar de ideale plek, maar toen we deze locatie zagen, wisten we meteen dat we hier onze droom konden realiseren.” Irma: “Hier kunnen de kinderen eindeloos buiten spelen en kunnen we een belevingsplek creëren voor de klanten van Jan-Pieter.”

Jan-Pieter: “Het is het doel om er een soort Monet-plek van te maken. Ken je dat huis van Monet in Giverny? Het moet niet alleen een plek worden waar mensen naar mijn schilderijen kunnen komen kijken, het moet een setting worden waar ze geprikkeld worden door het huis, het atelier, de galerie en de omgeving. En deze prachtige, dromerige locatie leent zich hier uitstekend voor. De natuur, het licht, het is hier zo mooi.” Irma: “Het is heerlijk om in de natuur te zijn. Desalniettemin zijn de eerste maanden hier in het bos, en dan ben ik heel eerlijk, me best zwaar gevallen. Ik ben geboren en getogen in Zeist en ik miste mijn sociale leven daar ontzettend. Maar goed, kijk om je heen… deze omgeving is zó betoverend! Ik voel me rijk gezegend dat ik hier mag wonen. Dat maakt heel veel goed.”

‘Je kunt je hele leven van alles verlangen, maar nooit doen’ Jan-Pieter: “De kinderen spelen hier veel meer buiten. Onze oudste dochter heeft vandaag, een dag voor haar verjaardag, een Shetland pony gekregen. Daar hebben we nu genoeg ruimte voor.” Irma: “Het is fijn om te zien dat ze iPads en andere apparaten nu vaker links laten liggen en eropuit trekken in het bos.” Jan-Pieter: “Het is een ander leven.” Irma: “Klopt. Het is een heel mooi project, een kans om op meerdere fronten iets moois te realiseren. Daar houden wij van.” Jan-Pieter: “Je kunt je hele leven van alles verlangen, maar nooit doen. Ik wil op mijn zeventigste geen spijt hebben en denken: had ik toen toch maar die stap gezet.” n Jan-Pieter en Irma Foppen met hun kinderen Floryan (13), Madylène (13), Ve (10) en Jaylano (5) en pony Melody

155


KANTOOR LAREN (NH)

BOSKOOP

Spoelwijkschedijk 8 VERKOCHT

Parel in het groen

Hoe mooi kan het zijn om hier te mogen wonen, op deze prachtige plek, omgeven door veelzijdig groen en het zicht over de landerijen. Midden in het Hollandse landschap staat dit vrijstaande rietgedekte landhuis met vrijstaande garage / bijgebouw en paardenstal gelegen op een schitterend perceel van 4.380 m2. Het is werkelijk genieten, een huis in optima forma met daaromheen de fantastische tuin met heerlijke terrassen, gras, weiland en fraaie hoge bomen. We rijden een paar honderd meter over de smalle dijk naar het landhuis waar het ultieme buitenleven kan beginnen. Over de eigen brug rijden we het fraai aangelegde parkeerterrein op, prachtig omzoomd door een houten afzetting.

Bouwjaar: 2010 Woonoppervlakte: 258 m² Perceel oppervlakte: 4.380 m² Inhoud: 1.021 m³ Totaal aantal kamers: 7 Aantal slaapkamers: 5

156

Prachtig landelijk en rustig gelegen in het Groene Hart en uiterst strategisch in het midden van de Randstad. Zowel Den Haag, Leiden, Rotterdam als Utrecht zijn binnen 30 minuten bereikbaar, Schiphol en Amsterdam-Zuidas binnen respectievelijk 35-40 minuten.


KANTOOR LAREN (NH)

LEUSDEN

Achter het Zwanenwater Vraagprijs € 1.100.000,-- tot € 1.250.000,-- v.o.n.

Exclusief wonen zonder zorgen

Bouwjaar: 2021 Woonoppervlakte: 218 m²- 250 m² Inhoud: 810 m³- 900 m³

Achter het Zwanenwater, een uniek project bij het mooie dorp Leusden. Wij kijken ernaar uit om samen met u een van de acht geplande luxe villa’s als een maatpak uit te werken tot de woning die u zelf had willen bouwen. Alles draait bij ons om het huis dat u voor ogen hebt. Binnen de basisontwerpen is flexibiliteit het sleutelwoord; u kunt de indeling en de afwerking volledig laten aanpassen aan uw persoonlijke leefstijl. Achter het Zwanenwater in Leusden: acht hoogwaardige ontwerpen op een toplocatie, ontworpen door Mariska Jagt of Marcel Wolterinck en gebouwd door de vakmensen van Bouwbedrijf Aalten. En u? U wordt begeleid en ontzorgd door Habitoo. Zo komt uw gedroomde woning ineens binnen handbereik.

157


KANTOOR LAREN (NH)

AMSTERDAM

Gerrit van der Veenstraat 48 -II+III VERKOCHT

Fantasitsch appartement met dakterras

Bouwjaar: 1929 Woonoppervlakte: 138 m² Inhoud: 455 m³ Totaal aantal kamers: 8 Aantal slaapkamers: 4

158

In het mooiste karakteristieke gedeelte van de Gerrit van der Veenstraat met zijn oude bomen en lommerrijke straten, op loopafstand van onder andere het Bachplein, ligt dit fantastisch ruime (familie)appartement met groot dakterras. Dit zeer goed onderhouden appartement van ca. 138 m2 met een dakterras van ca. 57 m2, is in 2012 onder architectuur verbouwd en bevindt zich in zeer goede staat van onderhoud. De winkels en gezellige terrassen van de Beethovenstraat en de van Baerlestraat bevinden zich op loopafstand. De diverse (internationale) basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs zijn prima te voet of per (bak)fiets te bereiken, evenals een aantal kinderdagverblijven. De aansluitingen op het openbaar vervoer, de snelwegen alsmede Schiphol Airport zijn uitstekend. In de directe omgeving is voldoende parkeergelegenheid. Het aanvragen van 2 parkeervergunningen behoort tot de mogelijkheden. Kortom: Een fantastisch appartement, gelegen in een van de meest gewilde buurten van Amsterdam-Zuid (Apollobuurt) waar het zeer comfortabel en veilig wonen is. Een bezichtiging zeker waard!


KANTOOR LAREN (NH)

NEDERHORST DEN BERG Jacob van Ruysdaelstraat 4 Vraagprijs € 875.000,-- k.k.

Karakteristieke woning met atelier

Hoe mooi en bijzonder kan het zijn om te wonen, te werken en vooral te genieten in deze karakteristieke vrijstaande woning met atelier en ruim 229 m2 woonoppervlak gelegen in de dorpskern. De huidige eigenaren hebben de voormalige boerenschuur recent volledig en uiterst smaakvol gerenoveerd. Het resultaat mag er zijn; een karakteristiek, sfeervol en zeer comfortabel huis, in uitstekende conditie.

Het huis is van alle denkbare gemakken voorzien en heeft onder andere een mooie lichte living met gietvloer, een luxe woonkeuken, een atelier en twee badkamers. Waarvan één badkamer op de begane grond waardoor de ideale mogelijkheid om geheel gelijkvloers te wonen. Heerlijk wonen in de kern van het dorp, op loopafstand Bouwjaar: 1960 van de winkels, horeca en dichtbij basisscholen en Woonoppervlakte: 229 m² sportvoorzieningen. En dan het vele groen en water zo Perceel oppervlakte: 328 m² dichtbij. Aan de ene zijde van het dorp stroomt de rivier Inhoud: 830 m³ “De Vecht” en aan de andere zijde vinden we de “SpiegelTotaal aantal kamers: 5 en de Buiksloterplas”, mooi helder zwemwater, diverse Aantal slaapkamers: 2 strandjes en de mogelijkheid om te duiken. 159


Taycan.

De elektrische sportwagen van Porsche. Maak nu een afspraak op porschecentrumleusden.nl.

Porsche Centrum Leusden Zuiderinslag 8 3833 BP Leusden 033 49 49 911


LAAN VAN BEEK EN ROYEN 30 3701 AJ ZEIST 030 692 07 14 zei s t@ d ri e k l o m p . n l w w w. d ri e k l o m p . n l

Drieklomp Zeist


KANTOOR ZEIST

L A G E V U U R S C H E | Kloosterlaan 4 Vraagprijs € 7.500.000,-- k.k.

Klein Drakestein: Een buitenplaats van vorstelijke allure

Toen de huidige eigenaar in 1985 de buitenplaats Klein Drakestein kocht, was dat eigenlijk ‘tweede keus’. De in de vijftiger jaren naar Amerika geëmigreerde Nederlander had aanvankelijk zijn oog laten vallen op Kasteel Drakensteyn, een in zijn ogen ideaal verblijf voor de jaarlijkse vakanties die hij graag met zijn gezin in Nederland doorbracht. Toen hij vernam dat Drakensteyn sinds 1959 eigendom was van Prinses Beatrix en zij er niet over piekerde om het kasteeltje te verkopen, begreep hij dat hij zijn geluk elders moest beproeven. Hij hoefde niet ver te zoeken, want aan de overzijde van de Hoge Vuurseweg, letterlijk tegenover Drakensteyn, ontwaarde hij de contouren van een eveneens majestueuze buitenplaats: Klein Drakestein. Aan de achterzijde van het landhuis strekt zich een fraai gazon uit met een vijverpartij en het authentieke theehuisje, dat iets hoger in de luwte van de monumentale bomen ligt – het houten paviljoentje kan zelfs meedraaien met de zon. Onbelemmerde zichtlijnen waren cruciaal binnen de landschapsarchitectuur uit die tijd en eigenlijk tot op de dag van vandaag.

Bouwjaar: 1780 Woonoppervlakte: 1026 m² Perceel oppervlakte: 106970 m² Inhoud: 6920 m³ Totaal aantal kamers: 12 Aantal slaapkamers: 6

162

Klein Drakestein heeft zowel aan de voor- als achterzijde een vrij uitzicht dat tot diep in het bos reikt. Met het verkrijgen van de Rijksmonumentale status zijn ook die zichtlijnen beschermd. De buitenplaats ligt op korte loopafstand van het fraaie plaatsje Lage Vuursche, dat zijn bestaan heeft te danken aan Kasteel Drakesteyn. De directe omgeving is paradijslijk. Lange beukenlanen, dichte loof- en dennenbossen, het natte Nonnenland, zandverstuivingen en uitgestrekte heidegebieden. Hier heerst de natuur, rust en stilte. Op een landgoed als Klein Drakestein zou je zomaar vergeten dat er nog een bewoonde wereld om je heen ligt.


163


KANTOOR ZEIST

Droomhuizen

Elegante zeldzaamheid; een domein vol rust, privacy, natuurschoon en eeuwen historie BU ITENPL A AT S ‘ V E C HT O E V ER ’ Diependaalsedijk 33 te Maarssen – www.drieklomp.nl

164


165


KANTOOR ZEIST

S T O U T E N B U R G | Ruifweg 1 Prijs op aanvraag

Schilderachtige binnenhof boerderij

In het buitengebied van Stoutenburg, op fietsafstand van Amersfoort, Leusden en Hoevelaken, is deze fenomenale binnenhofboerderij gelegen op een perceel van 26.035 m2. Een landhuis die zijn weerga niet kent. Dit onder architectonisch oog van Paul van Vliet gerealiseerde ensemble, is tot in precisie uitgedacht. Tijdens de bouw zijn op afwerking, detaillering en materiaal, kosten nog moeite gespaard met een verbluffend eindresultaat tot gevolg. Een deftig aangezicht gecombineerd met een landelijke stijl, een unicum in de omgeving.

De huidige bewoners hebben rond het jaar 2000 de oude boerderij en de agrarische opstallen geamoveerd en deze grandioze woondroom gerealiseerd voor het hele gezin. Een prachtig chique volledig onderkelderd voorhuis, geschakeld aan de U-vormige woonboerderij met ruim gastenverblijf. Met zes slaapkamers, twee badkamers, ruime Bouwjaar: 2002 woonkamer en grote woonkeuken is de hoofdwoning zeer compleet. Het aangrenzende Woonoppervlakte: 370 m² gastenverblijf is voorzien van een ruime living en drie slaapkamers. Dit levensloopbestendige Perceel oppervlakte: 26035 m² domein is perfect voor mantelzorg, groepsactiviteiten, B&B en eventueel dubbele bewoning. Inhoud: 1667 m³

Op deze fraaie plek genieten zij nog iedere dag van dit voorrecht, de natuur en de ruimte. Bijzonderheden: Vanzelfsprekend, want de woonboerderij is perfect gelegen midden in een driehoek van De woonboerderij is buitengewoon groot natuurgebieden De Schammer, Bloeidaal en Heerlijkheid Stoutenburg. en multifunctioneel inzetbaar voor mantelzorg, gastenverblijven etc.

166


167


KANTOOR ZEIST

R E N S W O U D E | Wittenoordseweg 9 Vraagprijs € 2.150.000,-- k.k.

Lobby Living op NSW-landgoed

Dit exclusieve landhuis is in 2010 gerealiseerd en voorzien van alle denkbare luxe die u zich maar kunt wensen. Bij de realisatie zijn kwalitatief hoogwaardige materialen gebruikt en heeft de architect goed nagedacht over het lijnenspel. Door de grote glas oppervlakten heeft u vanuit elk vertrek de binnen/buiten beleving, met als gevolg prachtige lichte vertrekken en fantastische vergezichten over uw eigen landgoed. Landgoed Wittenoord is een ensemble van 5 landgoederen die tezamen een natuurgebied vormen van circa 27 hectare, een gebied dat door de eigenaars goed is onderhouden en tevens is opengesteld voor publiek (op de wandelpaden). Stelt u zich voor, wandelend over uw eigen landgoed, met de zon in de rug, ziet u de reeën staan bij een van de waterpartijen op het landgoed. Wie wil dat nu niet...

Een rijk gedetailleerd landhuis van absolute topklasse, waarbij alleen de beste materialen zijn gebruikt om het ultieme wooncomfort te realiseren. Denk hierbij onder andere aan Bouwjaar: 2010 natuurstenen en eiken parketvloeren, maatwerk interieurs en hoogwaardige installaties zoals Woonoppervlakte: ca. 441 m² bronkoeling, luchtbehandeling, domotica, camerabeveiliging, tuin beregening en een drijvende Externe bergruimte: ca. 60 m² zonnepaneleninstallatie. Overig inpandig: ca. 97 m² Perceel oppervlakte: 50.239 m² Inhoud: 1972 m³ Totaal aantal kamers: 11

168


169


KANTOOR ZEIST

M A A R T E N S D I J K | Planetenlaan 42 Prijs op aanvraag

Luxueuze monumentale woonboerderij

Ruim wonen in een landelijke setting met Utrecht binnen handbereik. Dat maakt deze volledige gerenoveerde woonboerderij tot een unicum aan de rand van Maartensdijk. Aan de zuidzijde van Maartensdijk ligt deze monumentale boerderij met prachtige bijgebouwen met volledig geoutilleerd zwembad, garage/werkplaats/hobbyruimte, gastenverblijf en kantoorruimte. De huidige eigenaar heeft in 2005 deze boerderij onder regie op zeer vakkundige wijze laten verbouwen met gebruik van alleen de beste materialen. De boerderij en de bijgebouwen hebben een rustieke, historische uitstraling en zijn inpandig voorzien van de beste installaties en voorzieningen waarbij kosten nog moeite zijn gespaard waardoor mede het comfortabel wonen goed tot uiting komt.

De rietgedekte woonboerderij met fraaie bijgebouwen ligt op een perceel van maar liefst 13.190 m2 weiland, houtopstanden, tuin met zonneterrassen en alle mogelijkheden voor bijvoorbeeld paardenliefhebbers. U kunt hier al uw dromen realiseren dankzij de ruime Bouwjaar: 1860 boerderij en de verschillende bijgebouwen. Uw nieuwe plek van thuis. Woonoppervlakte: 550 m² Perceel oppervlakte: 13190 m² Inhoud: 2500 m³ Totaal aantal kamers: 5 Aantal slaapkamers: 2

170


171


VERVOER UW PAARDEN IN LUXE EN STIJL MET VERVOER UW PAARDEN IN LUXE EN STIJL MET

ANEMONE ANEMONE HORSE HORSE TRUCKS TRUCKS


‘Uw ‘Uw mobiliteitspartner mobiliteitspartner in in de de paardensport’ paardensport’

www.anemone.nl www.anemone.nl


KANTOOR ZEIST

B O S C H E N D U I N | Jozef Israëlslaan 15 Vraagprijs € 1.585.000,-- k.k.

Statig modern familiehuis

Deze, in 2003 modern gebouwde villa, is een statig en buitengewoon ruimtelijk familiehuis. Een heerlijkheid midden in de bosrijke omgeving van Bosch en Duin. Ruimte is hier een understatement. Bij de bouw van deze iconische villa heeft de architect duidelijk willen maken dat het gevoel van vrijheid en ruimte te creëren is. Halve cirkels, bogen en een rond dak geven deze statige villa de allure die het toekomt. De villa is met 379 m2 aan woonoppervlakte gelegen op een fraai bemeten perceel van 1.770 m2. Met een reusachtige living, fantastische grote werkkamer, vier slaapkamers, drie badkamers en dubbele inpandige garage is deze villa in alles perfect op elkaar afgestemd.

Het Utrechtse Bosch en Duin is zonder twijfel één van de mooiste locaties van Nederland om te wonen. Gemeente Zeist, waar Bosch en Duin onder valt, verwierf niet voor niets de koosnaam “Parel van de Stichtse Lustwarande”. Hier bevindt zich letterlijk alles wat uw hart begeert op Bouwjaar: 2003 een steenworp afstand. Een prachtig buurtschap, Utrecht en Zeist vlakbij en natuur als dagelijks Woonoppervlakte: ca. 379 m² decor. In de directe omgeving vindt u o.a. golfbanen, ziekenhuizen, scholen, sportverenigingen, Perceel oppervlakte: 1.770 m² uitgestrekte wandelbossen, een NS-station en diverse uitvalswegen. Inhoud: ca. 1543 m³ Totaal aantal kamers: 7 Bijzonderheden: Zeer royale werk-/ hobbykamer in souterrain

174


175


KANTOOR ZEIST

DOORN

Paulus Potterlaan 3 Vraagprijs € 1.385.000,-- k.k. Aan een van de geliefde bosrijke lanen van Doorn in het populaire schilderskwartier, de Paulus Potterlaan, mogen wij u deze charmante jaren ‘50 woning aanbieden. Deze fraaie laan is vernoemd naar de Nederlandse schilder Paulus Potter en niet zonder reden. Het leven van deze meester was kort, maar heeft prachtige meesterwerken opgeleverd. Zo is het ook met deze woning: een prachtexemplaar. Wanneer u zoekt naar een heerlijke plek in het groen, met optimale privacy en de mogelijkheden voor kantoor of gastenverblijf aan huis, dan voldoet deze woning aan al uw wensen. Met alle ruimte en rust om u heen, komt hier ouwjaar: 1950 alles tot z’n recht. De woning laat zich karakteriseren door Woonoppervlakte: 237 m² sfeervolle glas-in-lood ramen, roedeverdeling, raamluiken Perceel oppervlakte:1705 m² en dakkapelletjes. Met een L-vormige woonkamer, vier Inhoud: 1259 m³ slaapkamers, grote garage met woonetage; een compleet Totaal aantal kamers: 6 geheel. Het dorp Doorn is gelegen in de buurt van Utrecht Aantal slaapkamers: 5 en Amersfoort, aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug met vele landgoederen en kastelen in de directe omgeving. Een perfect gezinshuis De woning is goed bereikbaar via de A12, diverse N-wegen middenin het land en het NS-station Maarn en Driebergen-Zeist.

Charmante villa met gastenverblijf

176


KANTOOR ZEIST

ELST (UT)

Rijksstraatweg 158 Vraagprijs € 1.285.000,-- k.k. Aan de rand van Elst staat deze, in 1947 door Gerrit Rietveld ontworpen, woning in opdracht van een huisarts. Een uniek stukje architectuur op een buitengewoon bijzondere plek met adembenemende vergezichten over de uiterwaarden van de Rijn. Een sprookjesachtig decor waar u stil van wordt. De drukte en uw zorgen van alle dag verdwijnen hier als sneeuw voor de zon. Laat u verwonderen over deze fantastische plek en dit wonderschone uitzicht. Deze fantastische woning is zo ontworpen dat u de gehele dag geniet van de uiterwaarden, gericht op het zuiden. Met heerlijke leefruimtes aan de rivierzijde, vier slaapkamers en twee badkamers is dit bij uitstek een ideaal gezinshuis. Bouwjaar: 1947 Kortom, dit is wonen in een architectonisch hoogstandje Woonoppervlakte: 279 m² met een fenomenaal uitzicht, een natuurrijk gebied en alle Perceel oppervlakte: 3.980 m² dagelijkse voorzieningen om de hoek.

Rietveld villa ‘De Klinkhamer’

Inhoud: 1.049 m³ Aantal slaapkamers: 5

Het aangebodene perceel behelst in totaal 11.510 m3. Het gedeelte waarop de woning is gesitueerd en de grond Bijzonderheden: rondom de woning betreft volledig eigendom en is De woning is aangewezen als 3.980 m2 groot. Het overige (groot 7.530 m2) is uitgegeven gemeentelijk monument op basis van erfpacht. 177


KANTOOR ZEIST

A M E R O N G E N | Utrechtsestraatweg 6 Vraagprijs € 1.095.000,-- k.k. Midden in het schilderachtig Amerongen, mogen wij u deze bijzondere, uiterst royale woning aanbieden. Met recht bijzonder en uniek dankzij de ruime gebruiksmogelijkheden. De huidige eigenaar heeft deze woning in 2015 volledig gerenoveerd met behoud van fraaie details, met een verbluffend eindresultaat als gevolg. Deze instapklare woning is levensloopbestendig dankzij de aanwezige slaap- en badkamer op de begane grond. De combinatie van de klassieke kamers aan de voorzijde en de moderne living aan de achterzijde, maken het een bijzonder geheel. Onder de kap van de woning op de eerste verdieping bevinden zich twee zelfstandige appartementen. Ideaal als gastenverblijf, voor familie of voor de verhuur. Dankzij de perfecte ligging wandelt u hier heerlijk door het authentieke Amerongen met bezienswaardigheden, zoals de Andrieskerk en Kasteel Amerongen. Geniet in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug en de goede bereikbaarheid ten opzichte van de randstad. Steden als Utrecht en Amersfoort zijn met 30 autominuten goed bereikbaar. De Bouwjaar: 1910 verbondenheid van het dorp met de bossen van Prattenburg en de Amerongse Berg, geeft u Woonoppervlakte: ca. 362 m² eindeloos veel bos, heide en open vlaktes.

Gerenoveerde markante woning

Inhoud: ca. 850 m³ Perceeloppervlakte: 738 m² Wellicht uw nieuwe plek van thuis? Bijzonderheden: - Volledig gerenoveerd - Beschermd dorpsgezicht

178


179


KANTOOR ZEIST

COTHEN

Groenewoudseweg 10 Vraagprijs € 1.175.000,-- k.k.

Fantastisch gelegen woonboerderij

Bouwjaar: ca. 1914 Woonopp. voorhuis: 174 m² Perceel oppervlakte: 12.000 m² Inhoud voorhuis: ca. 573 m² Totale inhoud: ca. 3.500 m³ Bijzonderheden: Additioneel nog 2,6 ha grond te koop ad. € 260.000,- k.k.

180

In het buitengebied tussen Cothen en Wijk bij Duurstede, is deze fraaie gerenoveerde woonboerderij met prachtig uitzicht gelegen, op een riant perceel van 12.000 m2. Daarnaast is mogelijk om een perceel grond, gelegen aan de voorzijde van de woning, van ruim 26.000 m2 bij te kopen. Het voorhuis van de boerderij is volledig gerenoveerd in 2017 en onder andere voorzien van nieuwe kozijnen met dubbel glas, geïsoleerde voorzetwanden en een geïsoleerde kap. De deel van de boerderij beschikt nog over de historische eiken binten en wordt thans gebruikt voor opslag. Op het perceel staat tevens nog een grote kapschuur met een inpandige werkplaats en een grote schuur voor opslag. Cothen is met zijn ligging aan de Kromme Rijn van oudsher een pittoresk dorp, gelegen op nog geen half uur van Utrecht. De woning is goed bereikbaar via de A12, A27 en diverse N-wegen en is centraal in het land gelegen. Zowel Cothen als Wijk bij Duurstede met diverse voorzieningen als scholen, winkels en sportvoorzieningen liggen op fietsafstand. Nationaal park De Utrechtse Heuvelrug en de Nederrijn om heerlijk in te recreëren, zijn in de nabijheid gelegen.


KANTOOR ZEIST

WOUDENBERG Ekris 72

Vraagprijs € 975.000,-- k.k. Wonen in een landhuis op uw eigen landgoed ‘Kloosterhof’. In het schitterende buitengebied van Woudenberg ligt dit fraaie landhuis. Een landgoed dat uw hart sneller doet kloppen. In de vroege ochtend ziet u de dauw op de weilanden, de zon opkomen en hoort u de vogels fluiten. Het fenomenale uitzicht over het coulisselandschap is een lust voor het oog; alle seizoenen, het hele jaar door. Deze luxueuze, modern gebouwde woning is bijzonder in uitstraling, functionaliteit en omvang. Een prachtig eigenzinnig landhuis in een volledige natuurlijke setting. Het landgoed heeft een perceeloppervlakte van 50.040 m2 en is gerangschikt onder de Natuurschoonwet, wat fiscale Bouwjaar: 2006 voordelen biedt. De grond is uitgegeven op erfpacht door Woonoppervlakte: 547 m² Stichting De Boom voor een erfpachtcanon van ca. Perceel oppervlakte: 50040 m² € 21.500,- per jaar (jaarlijks te indexeren conform CPI). Het Inhoud: 2350 m³ onderhoud van het landgoed is grotendeels uitbesteed aan Totaal aantal kamers: 14 Landgoed De Boom. Daarmee heeft u geen omkijken naar Aantal slaapkamers: 7 het beheer en onderhoud van een groot gedeelte van uw landgoed. Zo kunt u al uw tijd besteden aan het genieten Bijzonderheden: van de prachtige omgeving en het onderhoud van het Tweegeneratiewoning privé-terrein.

NSW-landgoed ‘Kloosterhof

181


DRIEKLOMP MEDEWERKERS

Drieklomp Medewerkers

Voorthuizen Huib van Drie

Ed van Drie

Dick van Putten

Lucia de Boer

Tom Weustenenk

Algemeen Directeur

Directeur/Register Makelaar-Taxateur

Register MakelaarTaxateur

Register MakelaarTaxateur

Vastgoedadviseur

Miranda Brouwers

Karin van Laar

Gerlinda van den Brink

Nadine van Elst

Freke Breitenbach

Office Manager

Commercieel Medewerker Commercieel Medewerker Commercieel Medewerker Receptioniste/Secretaresse Binnendienst binnendienst Binnendienst

AriĂŤn van Drie

Johan van der Waaij

Simone Eindhoven

Directeur/Register Makelaar-Taxateur

Register MakelaarTaxateur

Commercieel Medewerker Leeuwen Boomkamp Commercieel Medewerker Binnendienst Binnendienst

Bert Lankman

Dennis Stalenhoef

Herman van den Berg

Jolanda Polinder

Yvette Ansink

Directeur/Register Makelaar-Taxateur

Kandidaat Register Makelaar-Taxateur

Assistent Register Makelaar-Taxateur

Assistent Register Makelaar-Taxateur

Assistent Register Makelaar-Taxateur

Agrarisch Makelaars Albertine van

Demi Goezinnen Commercieel Medewerker Binnendienst

Nunspeet

182


DRIEKLOMP MEDEWERKERS

Zeist Richard van Dolder

Roeland van Dommelen

Monique Wijffelaars

Machteld Korstanje

Christijn Kemps

Directeur/Register Makelaar-Taxateur

Kandidaat Register Makelaar-Taxateur

Kandidaat Register Makelaar-Taxateur

Assistent Register Makelaar-Taxateur

Marketing en communicatie

Gerald van Drie

Lucia de Boer

Karin van Laar

Gerlinda van den Brink

Oosterbeek Register MakelaarDirecteur/Kandidaat Register Makelaar-Taxateur Taxateur

Commercieel Medewerker Commercieel Medewerker Binnendienst Binnendienst

Bastiaan Schuijt

Janine van den Berg

Juud Hollander

Directeur/Register Makelaar-Taxateur

Commercieel Medewerker Binnendienst

Kandidaat Register Makelaar-Taxateur

Marc Holleman

Kees Hardonk

Johan Kuijt

Annelies Damen

Kim de Wit

Directeur

Partner

Erkend Hypothecair Planner

Erkend Hypothecair Planner

Commercieel/Administratief Medewerker

Diana van Balgoijen

Gert Westeneng

Commercieel/Administratief Medewerker

Commercieel/Administratief Medewerker

Laren (NH) Charlotte Ertekin- van Haselen Commercieel Medewerker Binnendienst

Financieel Adviseurs

183Oosterbeek

VERKOCHT

Stal ‘de Driesprong’ N I J K E R K | Nieuwe Voorthuizerweg 6

VERKOCHT Klasse, stijl, comfort en privacy gaan hand in hand in dit fraai afgewerkte penthouse D O O R W E R T H | Houtsniplaan 13

VERKOCHT Verscholen schoonheid. Een droomplek om verliefd op te blijven G A R D E R E N | Hooiweg 7

VERKOCHT

Romantisch landhuis ‘De Wôldstins’ P U T T E N | Veenhuizerveldweg 41

VERKOCHT Unieke ligging in het groen met ultieme vergezichten over het uitgestrekte landschap S T O U T E N B U R G | Ruifweg 8B

VERKOCHT

The sound of silence E D E | Peteweg 33

VERKOCHT Bedrijfswoning met bedrijfshal en interessante ontwikkelingsmogelijkheden V O O R T H U I Z E N | Zwarteweg 5

VERKOCHT

Secret escape G A R D E R E N | Putterweg 61

VERKOCHT Woonboerderij op de Veluwe, slechts omringd door oneindige bossen, lucht en weide U D D E L | Blekemeer 30

VERKOCHT

Luxe volledig gerenoveerde (2019) villa met inpandig zwembad E D E R V E E N | Meikade 1A

VERKOCHT

Vrij wonen tussen de landerijen! B A R N E V E L D | Schoonhorsterweg 15 en 15-01

VERKOCHT

Indrukwekkend en spectaculair H O E V E L A K E N | Oosterdorpsstraat 23A

VERKOCHT

Klaar voor een nieuwe familie-idylle! P U T T E N | Drieseweg 27A

VERKOCHT Stijlvol exclusief pand met een scala aan gebruiksmogelijkheden V O O R T H U I Z E N | Hoofdstraat 185

VERKOCHT 185


VERKOCHT

Charmante rietgedekte woonboerderij met gastenverblijf en paardenfaciliteiten V O O R T H U I Z E N | Rijksweg 59

VERKOCHT

Wat een magnifieke plek! P U T T E N | Drosteweg 21A

VERKOCHT

Escape from the city V O O R T H U I Z E N | Tolnegenweg 40-40A

VERKOCHT

Wonen en werken in het groen Z E T T E N | Leigraafseweg 4

VERKOCHT Midden in de bossen ligt deze prachtige villa op een magnifieke plek L U N T E R E N | Molenweg 44

VERKOCHT 186

Schitterende woonboerderij ‘de Veldkamp’ met bijgebouwen N I J K E R K | Nieuwe Voorthuizerweg 10

VERKOCHT Een luxueus appartement centraal gelegen in appartementengebouw De Punt V O O R T H U I Z E N | Baron van Nagellstraat 2D

VERKOCHT Een prachtige verscholen plek onder de rook van Amersfoort! Z W A R T E B R O E K | Bellemanweg 16

VERKOCHT

Sprookjes bestaan P U T T E N | Laak 18

VERKOCHT

Deze villa is bij uitstek geschikt voor een stadsmens en toch ook natuurliefhebber! A P E L D O O R N | J.C. Wilslaan 3

VERKOCHT Let the magic unfold A P E L D O O R N | Regentesselaan 22

VERKOCHT

Een nieuwe woonbeleving van ongekende klasse! V O O R T H U I Z E N | Schoonengweg 3A

VERKOCHT

Volledig in rust, de optimale vrijheid P U T T E N | Drieseweg 43

VERKOCHT Verscholen in een rustige villa wijk ligt deze unieke en zeer royale villa E R M E L O | Ligusterweg 17

VERKOCHT


VERKOCHT

Markant vrijstaand familiehuis met multifunctioneel bijgebouw en verwarmd buitenzwembad V O O R T H U I Z E N | Lange Zuiderweg 3

VERKOCHT Een heerlijk royaal en licht familiehuis in Voorthuizen! V O O R T H U I Z E N | Vlasbekje 7

VERKOCHT Ruimte en een scala aan gebruiksmogelijkheden; een gouden combinatie! B A R N E V E L D | Bloemendaallaan 98

VERKOCHT

Ruime, vrijstaande villa E E F D E | Boedelhofweg 100B

VERKOCHT

Landgoed ‘De Stoopschaar’ E L B U R G | Stoopschaarweg 7

VERKOCHT

Wonen in eigen natuurpark K O O T W I J K E R B R O E K | Garderbroekerweg 177

VERKOCHT Instapklaar familiehuis voorzien van alle luxe en comfort… V O O R T H U I Z E N | Mozartlaan 3

VERKOCHT

Karakteristieke dorpsboerderij V O O R T H U I Z E N | Hoofdstraat 85

VERKOCHT

Stijlvol landhuis D O O R N S P I J K | Weg over de Plaats 2

VERKOCHT

Imposant landhuis E P E | Norelbosweg 23

VERKOCHT

Authentieke woonboerderij met nieuw bijgebouw V O O R T H U I Z E N | Bijschoterweg 10

VERKOCHT Historie, allure en sfeer komen samen in deze schitterende monumentale woonboerderij ‘De Sprielhof’ V O O R T H U I Z E N | Koninginnelaan 33

VERKOCHT Geschakelde woonboerderij met een geheel nieuw gerealiseerd bijgebouw L U N T E R E N | Veldhoek 25

VERKOCHT

Landhuis ’t Vennebos E P E | Vennenweg 10

VERKOCHT

Charmante, vrijstaande woning H E E R D E | Kooiweg 6

VERKOCHT 187


VERKOCHT

Fraaie semi-bungalow H U L S H O R S T | Klarenweg 61

VERKOCHT

Charmante woonboerderij E L S P E E T | Hullenkant 45

VERKOCHT

Rietgedekt landhuis H U L S H O R S T | Onder de Bos 133

VERKOCHT

Statig herenhuis R A A LT E | Sperwer 17A+B

VERKOCHT

Fraaie, vrijstaande woning E P E | Sprengenweg 24

VERKOCHT 188

Riante, vrijstaande villa H I E R D E N | Molenweg 38a

VERKOCHT

Ruime, vrijstaande villa H U L S H O R S T | Onder de Bos 161

VERKOCHT

Fraai paardencomplex V I E R H O U T E N | ’t Frusselt 95

VERKOCHT

Prachtig landhuis O M M E N | Wolfskuillaan 6a

VERKOCHT

Rietgedekte woonboerderij E L S P E E T | Hullenkant 41

VERKOCHT

Uniek landgoed E P E | Nieuw Tongerenseweg 12

VERKOCHT

Multifunctionele woonboerderij S M A L L E B R U G G E | Smallebrugge 2

VERKOCHT

Sfeervolle woonboerderij E L B U R G | Tempelweg 3

VERKOCHT

Unieke woonboerderij N I J E V E E N | Dorpsstraat 34

VERKOCHT


VERKOCHT

Fraaie koetsierswoning O L S T | Diepenveenseweg 3c

VERKOCHT

Schitterend landgoed H A T T E M E R B R O E K | Haasjesweg 1

VERKOCHT

Luxe, vrijstaande woning D R O N T E N | Lindenlaan 46

VERKOCHT

Karakteristieke woonboerderij G I E T H O O R N | Zuiderpad 29

VERKOCHT

Landhuis ‘De Eekhorst’ H E E L S U M | Bennekomseweg 27

VERKOCHT

Uniek landhuis E P S E | Bolmansweg 9

VERKOCHT

Vrijstaande woning op unieke locatie E L S P E E T | Hullenkant 35

VERKOCHT

Vrijstaand, rietgedekt landhuis E P S E | Lochemseweg 57

VERKOCHT

Recent gesticht landhuis in een rustige villawijk D O O R W E R T H | Utrechtseweg 366

VERKOCHT

Moderne designvilla met inpandige dubbele garage B E N N E K O M | Dikkenbergweg 58

VERKOCHT

Ruime semi-bungalow E R M E L O | Brederodelaan 41

VERKOCHT

Vrijstaande villa H U L S H O R S T | Klarenweg 10

VERKOCHT

Ruim appartement in centrum N U N S P E E T | Meester Meijerplein 31

VERKOCHT

Prachtige vrijstaande villa W A G E N I N G E N | Generaal Foulkesweg 32

VERKOCHT Energiezuinige, gerenoveerde villa aan de bosrand gelegen O O S T E R B E E K | Utrechtseweg 285

VERKOCHT 189


VERKOCHT

Villa ‘the Red House’ O O S T E R B E E K | Stationsweg 34

VERKOCHT Landhuis ‘De Paddestoel’ met dubbele woonbestemming D O O R N | Moersbergselaan 3 – 3B

VERKOCHT NSW-Landgoed met schitterende villa en poortgebouw L E E R S U M | Zandweg 35

VERKOCHT

Monumentaal “koetshuis” ‘ S - G R A V E L A N D | Spanderswoud 1a

VERKOCHT

Uitzonderlijke klasse B R E U K E L E N | Straatweg 220

VERKOCHT 190

Centraal gelegen exclusief landhuis R E N S W O U D E | Wittenoordseweg 16

VERKOCHT

Rijksmonumentale korenmolen De Beijenkorf M A U R I K | Molenstraat 22

VERKOCHT

Magistraal en luxueus wonen V I N K E V E E N | Baambrugse Zuwe 141B

VERKOCHT

Paradijselijk wonen V I N K E V E E N | Groenlandse Kade 27

VERKOCHT

Op landgoed “’t Elzend” gelegen herenhuis B E R G H A R E N | Elzendweg 17B

VERKOCHT

NSW-Landgoed Klein Houdringe D E B I LT | De Holle Bilt 14

VERKOCHT

Summum voor de waterliefhebber N A A R D E N | Redan 32

VERKOCHT

Vechtoever villa met allure N I G T E V E C H T | Dorpsstraat 180

VERKOCHT

Fantastisch dubbel penthouse K A T W I J K | Duinreepstraat 37-39

VERKOCHT


VERKOCHT

Droomhuis P U R M E R E N D | Westerweg 5

VERKOCHT

Magnifiek landhuis aan de plas V I N K E V E E N | Groenlandse Kade 69-71

VERKOCHT

Een huis met potentie L A R E N | Veerweg 6

VERKOCHT

Charmant familiehuis B L A R I C U M | Dwarslaan 6

VERKOCHT

Riante vrijstaande woonboerderij N A A R D E N | Naardermeer 5

VERKOCHT

Monumentale stadsboerderij S O E S T | Kerkpad Noordzijde 21

VERKOCHT

Karakteristieke dertiger-jaren woning N A A R D E N | Jan Steenlaan 35

VERKOCHT

Karakteristieke woonboerderij E E M N E S | Wakkerendijk 120

VERKOCHT

Parel in het groen B O S K O O P | Spoelwijkschedijk 8

VERKOCHT

Villa in optima forma N E D E R H O R S T D E N B E R G | Eilandseweg 12

VERKOCHT

Charmante villa B L A R I C U M | Jutmannen 4

VERKOCHT

Vrijstaand chalet L O O S D R E C H T | Bloklaan 22a

VERKOCHT

Wonen op een landelijke locatie L O O S D R E C H T | Oud-Loosdrechtsedijk 46

VERKOCHT

Fortwachterswoning Naardermeer N A A R D E N | Naardermeer 7

VERKOCHT

Gefeliciteerd, met het vinden van uw droomplek! 191
DRIEKLOMP VOORTHUIZEN | Apeldoornsestraat 95 | 3781 PM Voorthuizen | 0342 47 40 00 DRIEKLOMP NUNSPEET | F.A. Molijnlaan 3 | 8071 AA Nunspeet | 0341 27 83 83 DRIEKLOMP ZEIST | Laan van Beek en Royen 30 | 3701 AJ Zeist | 030 692 07 14 DRIEKLOMP OOSTERBEEK | Hemelseberg 3 | 6862 BN Oosterbeek | 026 339 75 00 DRIEKLOMP LAREN (NH) | Torenlaan 13 | 1251 HE Laren NH | 035 303 56 25 DRIEKLOMP FINANCIEEL ADVISEURS | Apeldoornsestraat 95 | 3781 PM Voorthuizen | 0342 47 09 40 DRIEKLOMP AGRARISCH VASTGOED | 0342 47 47 17 www. drieklomp.nl | info@drieklomp.nl