Drieklomp Magazine Voorjaar/Zomer 2020

Page 1

Nummer 1 J a a rg a n g 2 7 L en te & z o m er 2020


Tuin de Lage Oorsprong, Oosterbeek


Voorwoord Wat van waarde is Eind februari lag mijn oorspronkelijke voorwoord voor dit voorjaarsmagazine al klaar. Het was een opgewekt, licht stuk. Over hoe fijn het is om je te verheugen op een nieuw huis en een nieuw interieur. Nog geen week later hoorden we van de eerste coronapatiënt in Nederland. En opeens was alles anders. In de kranten en op social media, radio en tv ging het nog maar over één ding: het coronavirus. De gevolgen van de coronacrisis zijn niet voor iedereen hetzelfde. Er zijn mensen die de effecten van het virus van dichtbij hebben meegemaakt en er zijn sectoren die zwaar door de crisis zijn getroffen. Onze gedachten zijn uiteraard bij hen. Toch is mij de afgelopen maanden iets opgevallen. Veel mensen die ik in deze periode sprak, gaven aan dankbaar te zijn. Dankbaar voor het fijne (t)huis dat ze hebben, voor de mooie omgeving waarin ze wonen, voor de schitterende Nederlandse natuur. Doordat het land min of meer stil kwam te liggen, kregen mensen meer ruimte om te reflecteren. Om na te denken over wat voor hen écht van waarde is. En vaak blijkt die waarde heel dichtbij huis te liggen. Een mooi en verhelderend inzicht in een complexe tijd. Een tijd waarin zaken regelmatig anders lopen dan anders. Neem dit voorjaarsmagazine. Net zoals mijn aanvankelijke voorwoord waren de meeste artikelen en interviews voor deze editie eind februari al geschreven. Geen woord in deze stukken over de coronacrisis dus. Bovendien besloten wij door de invoering van de nieuwe maatregelen vanuit de overheid en de impact die dit met zich mee bracht de verspreidingsdatum uit te stellen. Wat wel blijft staan, is de liefde, aandacht en toewijding waarmee we dit magazine hebben gemaakt. Dat niet alleen een selectie toont uit ons unieke aanbod van prachtige woningen, maar waarin u ook een verscheidenheid aan interessante artikelen en interviews vindt. Met daarin aan het woord bijzondere mensen die net als u en ik hun eigen levensverhaal hebben. Laat u inspireren!

Ik wens u – vanaf een afstand – maar met een warm hart een heel goede lente en zomer toe’

Met vriendelijke groet, Huib van Drie Algemeen directeur

1


Dit is Drieklomp RUIM 30 JAAR DE BEST VERKOPENDE MAKELAAR IN HET HOGE EN LUXE S E G M E N T; I N 2 0 1 9 4 6 0 T R A N S A C T I E S IN MIDDEN-NEDERLAND!

Ons aanbod? Unieke objecten op uitzonderlijke locaties! De beste deal? Die sluit u dankzij onze vakkennis, tijd, expertise en aandacht. Niet plaatselijk, maar landelijk actief met 5 vestigingen verspreid over het midden en westen van het land en dus zeker niet te vergelijken met de lokale makelaar op de hoek.

Wij garanderen een hogere opbrengst! Wij richten ons op kopers uit de Randstad, een gebied waar hoge woningprijzen de regel zijn. Expert in het creëren van de juiste ‘umfeld’: uw huis wordt rijkelijk gepresenteerd, via de juiste kanalen. En ja, natuurlijk maken wij hierbij gebruik van de allernieuwste communicatiemiddelen.

Slechts 5% van de bevolking komt in aanmerking voor uw huis. Deze doelgroep wordt actief en landelijk door ons benaderd!

‘A Perfect Match’, zo zou je de relatie tussen de potentiële kopers van uw huis en ons kunnen noemen. Immers, zij weten ons - door onze grote, landelijke naamsbekendheid - te vinden en wij hen.

Al sinds jaar en dag wonen & werken wij in het groen. (Niet voor niets liggen onze kaplaarzen standaard in de achterbak.)

Een sterk merk, een L U X E L A B E L , dat zijn wij door de jaren heen geworden. Vertrouwen is belangrijk. Een huis verkopen is een grote stap. Wij zijn ons daarvan bewust.

En o ja… Wij houden van honden en paarden. Zij zijn ons handelsmerk geworden. Dankzij ons is er een run geweest op het Weimaraner hondenras.


Inhoud & colofon 1 Voorwoord

12

129

5

192

Drieklomp Redactie Drieklomp Team

102

Drieklomp & Partners

Interview Brand van Egmond 86 Woningproject de Hooge Riet 129 Johan Kuijt & Dick van Putten

42

58

Kunst & Cultuur

Micky Hoogendijk

Droomhuizen Middeleeuwse klasse – Kasteel Waardenburg, Langbroek 50 Landgoed Heerlijkheid Loenen 140 Perfectie symmetrie, Epe

12

Mensen Christopher 81 Bianca 125 Matthijs 173 Sarah

25

58

Natuur Plukken maar, Edwin Florès

Culinair Restaurant Basiliek* Harderwijk

Automotive Aston Martin DBX

97

Goed doel Stichting Present

Woningaanbod

Drieklomp Zeist 7 – 29 Drieklomp Oosterbeek 39 – 67 Drieklomp Voorthuizen 77 – 127 Drieklomp Nunspeet 133 – 163 Drieklomp Laren (NH) 165 – 191 Verkocht 195 – 199

68

156

32

32

42

Drieklomp Magazine is een uitgave van Drieklomp Makelaars en Rentmeesters en verschijnt twee keer per jaar in een oplage van 25.000 exemplaren. Verspreiding onder notarissen, advocaten, accountants, architecten, huisartsen, tandartsen, dierenartsen, hotels, restaurants, omroepen én het complete relatiebestand van de Drieklomp vestigingen. Het exclusieve Drieklomp Magazine is verkrijgbaar bij de vijf vestigingen van Drieklomp Makelaars en Rentmeesters te Voorthuizen, Nunspeet, Zeist, Oosterbeek en Laren (NH) en via internet W W W. D R I E K L O M P . N L . Redactie Gerald van Drie (hoofdredacteur, gvandrie@drieklomp.nl), Margrit Verhoef (margrit.verhoef@gmail.com) en Esther Kuipers (esther@2themoon.nl), Ed van drie en Christijn Kemps Redactie fotografie Gerald van Drie en anderen (staan vernoemd bij artikel). Fotografie huizenaanbod Drieklomp Makelaars en Rentmeesters, Gerald van Drie, Christiaan Busscher en Fotoexperience en Michael van Oosten. Vormgeving en productie Esther Kuipers en Gerald van Drie, Drieklomp Makelaars en Rentmeesters. Druk Drukkerij Habo DaCosta, Vianen, www.habodacosta.nl.

Advertenties Voor opgave, tarieven en verdere vragen: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters Zeist, Christijn Kemps, 030 692 07 14. Coverfoto Michael van Oosten, Haasjesweg 1 Hattemerbroek Adverteerders Kerkhof Laren 4, Aston Martin 6, Van der Gang Watches 24, Rainforest Lighting 30, Bronkhorst Buitenleven 38, Landgoed Lauswolt 46, Bulthaup Zeist Keukenarchitectuur 52, Anemone Horse Trucks 74, Meiling Atelier 76, Big Green Egg 80, Interhiva 84, Bouwbedrijf Lichtenberg 92, Van der Valk 96, Barentsz 112 en 118, Nilson Beds 124, Tinello Keukens 128, Wildenberg Interieurarchitectuur 132, Europa Parket 138, Borle Buitenpracht 162, Intercodam 164, Brouwer Woudenberg 168, Pockets Laren 172, Aaldering 178, Van Wincoop Rietdekkers 188, Agrarisch Vastgoed 194, Geregisseerd en geregeld 200 Verantwoordelijkheid Aan deze uitgave is de meest mogelijke zorg besteed. De ervaring leert echter dat fouten niet altijd zijn te voorkomen. Daarom kan geen verantwoordelijkheid worden aanvaard voor eventuele onvoorziene gevolgen, veroorzaakt door tekstfouten. Drieklomp® is een geregistreerde woord- en beeldmerk.DRIEKLOMP REDACTIE

Drieklomp

Redactie Het motto was de afgelopen maanden: blijf thuis! Wij vroegen aan onze redactie: hoe zag jouw ‘thuis’ eruit en welk inzicht heeft deze periode jou gegeven?

Gerald van Drie

Margrit Verhoef

Esther Kuipers

Christijn Kemps

Ed van Drie

Hoofdredacteur &

Freelance journalist /

Art director

Marketing en

makelaar

makelaar

tekstschrijver

“De afgelopen periode gaf mij meer ruimte om te genieten van de prachtige natuur rondom mijn huis en tijd om allerlei klusjes te doen. Lekker de handen uit de mouwen steken en fysiek bezig zijn. Samen met mijn gezin was er ook gelegenheid om uitgebreid te koken en na te tafelen. Dat leverde vaak mooie gesprekken en nieuwe inzichten op.”

“Als gezin moesten we een nieuw ritme vinden. Maar toen dat er was, voelde het goed. Thuiswerken, thuisonderwijs, het huishouden: we bleken het te kunnen combineren. En we werden creatief. Samen uitgebreid koken, de woonkamer omtoveren tot een bedoeïenentent en daar vervolgens eten. Kortom, (opnieuw) beseffen dat geluk in het kleine zit.”

Creatief adviseur &

communicatie

“Thuisblijven = thuiswerken = in alle rust veel werk verzetten. Heerlijk! Mijn werk leent zich hier goed voor en ik had gelukkig al een fijne thuiswerkplek. Als het weer het toelaat, ga ik de tuin in. Lunchen of een kop koffie drinken. Dat heeft een positief effect op mijn creativiteit en de workflow.”

‘Met twee kinderen op de basisschool betekende dat voor ons thuisonderwijs. Daarnaast zijn we zelf ons werk opnieuw gaan uitvinden (wie werkt wanneer op welke uren) en kwam er een gedeelte zorg voor mijn ouders bij. We hebben lange dagen gemaakt, maar we zijn als gezin boven onszelf uitgestegen. En daar ben ik heel trots op!”

“Ik kwam tot het mooie besef, en ik wist het wel, dat wonen in het groen een groot goed is! Overal rust en ruimte om me heen. Wat ik vroeger bijna als normaal beschouwde, had nu opeens zoveel meerwaarde. Ik zag meer bomen, andere bomen, vergezichten en dan al die mooie – en gelukkig – zonnige luchten! Het heeft me nog rijker en dankbaarder gemaakt.”

5


DBX: an SUV with the soul of a Sports Car

ASTON MARTIN HILVERSUM Soestdijkerstraatweg 66, 1213 XE Hilversum Tel. 035 646 22 30, astonmartinhilversum.com dbx@astonmartinhilversum.com

Aston Martin DBX: CO2-uitstoot: 269 g/km. Gecombineerd verbruik: nnb.


LAAN VAN BEEK EN ROYEN 30 3701 AJ ZEIST 030 692 07 14 zei s t@ d ri e k l o m p . n l w w w. d ri e k l o m p . n l

vlnr Christijn Kemps Roeland van Dommelen Machteld Korstanje Monique Wijffelaars Richard van Dolder

Drieklomp Zeist


KANTOOR ZEIST

R E N S W O U D E | Wittenoordseweg 16 Vraagprijs € 2.250.000,-- k.k.

Landelijk gelegen exclusief landhuis

Bouwjaar: 2008 Woonoppervlakte: 517 m² Perceel oppervlakte: 19.050 m² Inhoud: 1.912 m³ Bijzonderheden: Deze woning heeft een ongekend goed en hoog afwerkingsniveau

8

Dit magnifieke rietgedekte landhuis is gebouwd om het buitenleven te vieren en te genieten van het samen zijn. Een bijzondere setting aan de rand van Renswoude omgeven door diverse landgoederen. Het landhuis is van absolute topklasse, alleen de beste materialen zijn gebruikt om het ultieme wooncomfort na te streven. Een uitgekiend en weldoordacht ontwerp, waarbij symmetrie een rol speelt en met alles rekening is gehouden: uiterst royale woonkeuken, ruime living, duurzaamheid door middel van een warmtepomp en zonnepanelen, een buitenzwembad, groot multifunctioneel bijgebouw, vijf slaapkamers, twee badkamers, een aparte werkkamer met eigen entree, ga zo maar door. Dit landhuis overtreft al uw verwachtingen door het ongekende hoge afwerkingsniveau en de absolute topconditie waarin de woning verkeert. De plek waar u iedere dag geniet van een ongekend weids uitzicht. In deze ambiance laat u hier het leven terugvoeren tot wonen in een groene landelijke setting. Hier ontwaakt de natuur in al haar facetten. Zomer of winter, alle seizoenen zijn hier prachtig zichtbaar. Gelegen in het aangename buitengebied van Renswoude, met perfecte bereikbaarheid naar de A1 & A12 op een perceel van 19.050 m2. Deze plek en deze woning vormen samen een unieke combinatie van landelijk en vrij wonen zonder ook maar één concessie te hoeven doen aan bereikbaarheid of voorzieningen.


9


KANTOOR ZEIST

D O O R N | Moersbergselaan 3-3B Vraagprijs € 2.100.000,-- k.k.

Landhuis ‘De Paddestoel’ met dubbele woonbestemming

Bouwjaar: 1913 Woonoppervlak 3: 305 m² Woonoppervlakte 3B: 367 m² Inhoud 3: 1.156 m³ Inhoud 3B: 1.356 m³ Perceel oppervlak totaal: 9.920 m² Bijzonderheden: Beschikt over een dubbele woonbestemming!

10

Dit markante landhuis staat op een schitterende plek midden in het land, midden in de natuur. De Paddestoel werd in opdracht van hoogleraar Ambrosius Hubrecht in 1913 gebouwd. Volledig van hout en daarmee oerdegelijk en sterk; met een hoog atelier en een grote raampartij op het noorden, een muziekkamer en een ruimte waar een bijzondere collectie wetenschappelijke glasmodellen was ondergebracht. Een zeldzaam pand dat tot op de dag van vandaag in gebruik is om te wonen en het organiseren van muziek- en kunstbijeenkomsten, trainingen en vergaderingen. Ook is ‘De Paddestoel’ gebruikt voor logies en verhuur. In al die jaren heeft het huis haar uitnodigende karakter voor kunst en wetenschap behouden en heeft daarmee een rijke geschiedenis. Het moge duidelijk zijn; ‘De Paddestoel’ heeft zich door de jaren heen ruimschoots bewezen als multifunctionele plek waar u zich snel thuis voelt. Inmiddels is dit markante geheel al jaren gesplitst in twee volwaardige riante woningen. Allebei een eigen karakter en sfeer, maar onder hetzelfde dak. De Paddestoel herbergt tien slaapkamers, vier badkamers, twee keukens, twee woonkamers, een werk- en zitkamer en grote open leefruimtes. Kortom voor alles en iedereen een eigen plek onder de paddestoel. Een huis om in weg te dromen en te blijven ontdekken.


11


INTERVIEW DROOMHUIZEN

Droomhuizen

Middeleeuwse klasse

‘Het is niet alleen een prachtig en gezellig woonhuis op een uitzonderlijk perceel met een heerlijke tuin; het kasteel ademt historie’ 12


DROOMHUIZEN

Wie kasteel Walenburg in Langbroek bezoekt, waant zich in andere tijden. Het romantische slot prikkelt zowel de zintuigen als de verbeelding. Tekst Margrit Verhoef

Fotografie Michael van Oosten, Gerald van Drie

13


DROOMHUIZEN

14


DROOMHUIZEN

Langs de Langbroekerwetering, gelegen tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Kromme Rijn, ligt een lint aan kastelen en donjons. Eén daarvan is kasteel Walenburg. Een oogstrelend slot, omgeven door een gracht en bestaande uit twee burchten: de voorburcht met tuin, opgedeeld in tuinkamers, en de achterburcht, bestaande uit een bijna vijftien meter hoge woontoren, een aangebouwd woonhuis en een tuin rondom. De woontoren van Walenburg stamt uit de 13e eeuw, in de 16e eeuw werd deze uitgebreid met het woonhuis. Aanvankelijk werd de burcht bewoond door invloedrijke Utrechtse heren, meestal ministerialen van de bisschop van Utrecht, later volgden nog vele andere welgestelde families. Walenburg werd van 1965 tot 1967 minutieus gerestaureerd. Niet alleen werden de woontoren en het woonhuis met uiterste precisie opgeknapt, ook de tuin kreeg een totaal nieuw ontwerp.

‘Uniek aan kasteel Walenburg is de oorspronkelijke staat van de woontoren’ Allard en Wilhelmina Hoogland zijn de huidige bewoners van Walenburg. Zij kochten het kasteel in 2000, maar hadden de burcht al veel eerder op het oog. Wilhelmina: “Eind jaren ’80 bezocht ik met een vriendin de tuin van het kasteel. Dat was tijdens een open tuinendag en alhoewel ik de tuin schitterend vond, bleef ik maar naar het naastgelegen slot kijken. Ik vond het zo mooi! Toen we jaren later hoorden dat het te koop stond en in erfpacht werd uitgegeven, zijn we meteen in actie gekomen.”

Oorspronkelijke staat “Uniek aan kasteel Walenburg is de oorspronkelijke staat van de woontoren,” vertelt Allard. “Op een paar aanpassingen na is deze praktisch hetzelfde als bijna 800 jaar geleden. Hierdoor kun je spreken van een buitengewoon authentiek kasteel. Zo zijn op de eerste verdieping bijvoorbeeld prachtige 13e eeuwse kloosterkozijnen en vensterbanken te vinden. Maar ook heel bijzonder is de trapopgang naar de derde verdieping van de toren, die bevindt zich in de buitenmuur van het kasteel. Op de vierde en hoogste verdieping werden vroeger duiven gehouden, maar wij gaan er vooral naartoe vanwege het schitterende uitzicht over de omgeving.” Allard pauzeert even en zegt dan: “Het is niet alleen een prachtig en gezellig woonhuis op een uitzonderlijk perceel met een heerlijke tuin; het kasteel ademt historie. En juist dat intrigeert mij. Wie hebben hier allemaal gewoond en hoe zag hun leven er toen uit? Wij hebben ons daar uiteraard in verdiept en zijn in de loop der jaren veel over het kasteel en de voormalige bewoners te weten gekomen.”

Romantisch “De omliggende natuur, de tuin en de vertrekken in het woonhuis en de woontoren zijn allemaal even romantisch,” zegt Wilhelmina. “Ik ben graag in het bijgebouw in de pluktuin. Momenteel doet dat dienst als mijn atelier, maar het is voorzien van alle moderne gemakken en zou voor tal van andere doeleinden gebruikt kunnen worden. In de winter zit ik graag in de boekenkamer op de eerste verdieping van de woontoren. Het is een heel intieme en besloten ruimte; wij noemen deze kamer ook wel ‘het roefje’. Allard: “En ik ben graag in de zitkamer van het woonhuis. Deze is ruim, open en licht met drie paar openslaande deuren naar de omliggende tuin en biedt uitzicht over de weilanden, waar we geregeld koeien zien grazen en reeën voorbij zien lopen.” g

15


DROOMHUIZEN

16


DROOMHUIZEN

Tuin De tuin op de voorburcht heeft een eigen toegangspoort, maar is via een loopbrug verbonden met het kasteel. Hij is ontworpen door tuinarchitect Liesbeth Canneman in de jaren ’60 van de vorige eeuw. Terwijl haar echtgenoot Elias Canneman, destijds hoofdarchitect bij de Rijksdienst voor Monumentenzorg, zich nauwgezet met de renovatie van het kasteel bezighield, richtte zij de tuin in. “Het stel woonde zelf tot 1987 in het kasteel en hebben beiden fantastisch werk geleverd,” vertelt Allard. Wilhelmina: “Liesbeth Canneman liet zich bij haar tuinontwerp inspireren door de beroemde tuinen van Sissinghurst Castle in Engeland. De tuin is in de loop der jaren vereenvoudigd, maar is nog steeds ontzettend mooi. Als we in de zomer ons slaapkamerraam open hebben staan, ruiken we de geur van de rozen uit de rozentuin.” “Bezoekers en logés zijn vaak erg enthousiast over Walenburg,” vertelt Allard. “Ze wanen zich vaak even helemaal ergens anders.” Wilhelmina: “Voor mij geldt dit ook nog steeds hoor. Langbroek is centraal gelegen in Nederland. Ik ga regelmatig naar Doorn, Utrecht of Amsterdam. Maar als ik na een dag in de stad weer thuiskom, vind ik het heerlijk om mijn schoenen uit te schoppen en hier op mijn blote voeten door het gras te lopen.” “Kasteel Walenburg is een heerlijk woonhuis, zegt Allard tot slot. “We hebben hier twintig jaar ontzettend fijn gewoond, maar hebben besloten het te koop te zetten. We willen dichter bij mijn bedrijf gaan wonen en zijn van plan naar de kust te verhuizen. Maar aan onze tijd in dit kasteel zullen wij met veel liefde terugdenken.” n

‘In de winter zit ik graag in de boekenkamer op de eerste verdieping van de woontoren’

Kasteel Walenburg staat te koop, zie pagina 19 voor meer informatie

17


KANTOOR ZEIST

MAARSSEN

Diependaalsedijk 33 Vraagprijs € 4.500.000,-- k.k.

Buitenplaats ‘Vechtoever’

Bouwjaar: 1720 Woonoppervlakte: 968 m² Perceel oppervlakte: 34.305 m² Inhoud: 3.758 m³ Totaal aantal kamers: 21

Een bijzonder fraai 17e eeuws buitenhuis, genaamd ‘Vechtoever’, gelegen direct aan de oever van de Vecht. Deze elegante zeldzaamheid vormt een domein vol rust, privacy, natuurschoon en eeuwen historie. Buitenplaats Vechtoever, een rijksmonument met NSW-status (Natuurschoonwet 1928), waardoor u gebruik kunt maken van diverse fiscale voordelen, is een uitzonderlijk geheel met parktuin in Engelse landschapstijl, ruim 3,4 ha, met een gevarieerde houtopstand, vijvers en bruggen, boomgaard en aanlegsteiger. Alles is hier perfect op elkaar afgestemd.

Deze schitterende buitenplaats is gelegen in het Vechtgebied nabij Breukelen en Loenen aan de Vecht en aan de rand van het Vechtdorp Maarsen aan de Diependaalsedijk en op slechts 6 kilometer afstand van Utrecht. De buitenplaats dateert uit ca. 1720. In 1628 werd het landgoed al genoemd in een verkoopakte van Joan Bijzonderheden: Huydecoper, de toenmalige burgemeester van Amsterdam - NSW-landgoed en Heer van Maarsseveen. Huydecoper liet destijds ook -Rijksmonument de nabij gelegen buitenplaats Goudestein bouwen.

18


KANTOOR ZEIST

LANGBROEK

Langbroekerdijk A 29 Vraagprijs € 1.685.000,-- k.k.

Walenburg een idyllisch kasteel

In een ambiance van uitgestrekte graslandschappen, vogelgezang, grazende koeien en boompartijen bevindt zich het fraaie en historierijke kasteel Walenburg, gelegen in het buitengebied tussen Doorn en Wijk bij Duurstede. Vanaf de Langbroekerdijk slaat u af om via de toegangspoort en de door hoge eiken geflankeerde oprijlaan naar uw eeuwenoude burcht te rijden.

Hier ontvouwt zich een waarlijk paradijselijk domein van rust, privacy en natuurschoon met een ongekende verscheidenheid aan bijzondere bloemen, bomen en planten op een perceel van ruim 19.000 m2. Een sprakeloos makend eeuwenoud kasteel met een buitengewoon Bouwjaar: 1300 fraaie tuin; de slotgracht en de diverse terrassen die deze Woonoppervlakte: 309 m² idyllische plek omsluiten, maken de uniciteit hier tastbaar. Perceel oppervlakte: 19.033 m² Het kasteel wordt aangeboden voor een bedrag van Inhoud: 1.505 m³ € 1.685.000,- k.k. en betreft de som voor de opstallen. Het geheel maakt deel uit van landgoed Sandenburg en Bijzonderheden: de grond wordt uitgegeven op basis van een recht van - NSW landgoed erfpacht door het Landgoed Sandenburg. De erfpachtcanon -Rijksmonument bedraagt € 25.000,- per jaar voor een periode van 30 jaar. 19


KANTOOR ZEIST

DE BILT

Vraagprijs € 1.250.000,- k.k., grond is uitgegeven in erfpacht

NSW-landgoed Klein Houdringe

Via de majestueuze oprijlaan van Buitenplaats Houdringe komt u uit bij deze prachtige dwarshuisboerderij uit 1779. Vanaf de oprit met voldoende parkeergelegenheid, loopt u over een pad met in de zomermaanden weelderige bloempartijen, richting de voordeur van het huis. In deze historische boerderij met ruime woonkamer, zonovergoten woonkeuken, werkkamer, vijf slaapkamers, twee badkamers en een fors gastenverblijf/kantoor, is er ruimte genoeg. Deze boerderij bevindt zich op een werkelijk unieke locatie; te midden de bossen en landgoederen en toch op fietsafstand van hartje Utrecht en De Uithof. Het dorp De Bilt is naast het landgoed gelegen en diverse N-wegen en snelwegen zijn optimaal bereikbaar. Heden ten dage voldoet de dwarshuisboerderij aan alle moderne gemakken, waarbij de rijke historie optimaal bewaard is gebleven. Op het perceel is een verwarmde, onder architectuur ontworpen garage geplaatst welke ruimte biedt voor 4 auto’s en is voorzien van een ruime zolder.

Bouwjaar: 1779 Woonoppervlakte: 406 m² Werkelijk alles is hier op elkaar afgestemd en elke seizoenswisseling zal u doen versteld Perceel oppervlakte: 10.445 m² staan. Wanneer u ‘s ochtends uit uw slaapkamerraam kijkt, ziet u de reeën aan de bosrand Inhoud: 1.550 m³ lopen. De vogels zingen en u ruikt de bloemen in tuin. U bent een bevoorrecht mens als u

iedere dag in dit paradijs mag wonen en werken.

Bijzonderheden: De dwarshuisboerderij betreft een Rijksmonument

20


21


KANTOOR ZEIST

ELST (UT)

Rijksstraatweg 279 Vraagprijs € 1.295.000,-- k.k.

Jaren ‘30 woning midden in beschermd natuurgebied Bouwjaar: 1930 Woonoppervlakte: 320 m² Perceel oppervlakte: 3.530 m² Inhoud: 1.611 m³ Totaal aantal kamers: 7 Aantal slaapkamers: 6 Bijzonderheden: - Volledig gerenoveerd in 2012

22

Aan de voet van het prachtige natuurgebied “Plantage Willem III”, staat deze fraaie in 2012 volledig gerenoveerde jaren ‘30 woning op een perceel van 3.530 m2. Een fijne grote woning met stijl en klasse. De achtertuin gaat op in een sprookjesachtig natuurgebied wat u ieder seizoen weer een nieuw palet aan kleuren toont. Deze prachtige natuur glooit over in de uiterwaarden voor de woning: een bijzonder tafereel. Laat u iedere dag weer verwonderen en begroeten door het scharrelende wild en de natuur. Deze in 2012 volledig gerenoveerde en verduurzaamde woning ademt de mooie jaren ‘30 stijl uit met de luxe en het comfort van het heden. Vele details zijn fraai bewaard gebleven. Een prachtig huis met ruime kamers en daarmee een plek voor iedereen. Met 6 slaapkamers, 2 badkamers en een grote leefruimte, is deze woning heerlijk ruim. Het tuinhuis in de achtertuin is door de aanwezigheid van een pantry, badkamer en vloerverwarming zeer geschikt als gastenverblijf, werkruimte of praktijk aan huis. Met een verzorgde grote tuin rondom de woning, een verwarmde zwemvijver en een ruime garage voor 3 auto’s, is deze plek van thuis helemaal compleet.


KANTOOR ZEIST

ELST (UT)

Rijksstraatweg 158 Vraagprijs € 1.285.000,-- k.k. Aan de rand van Elst staat deze, in 1947 door Gerrit Rietveld ontworpen, woning in opdracht van een huisarts. Een uniek stukje architectuur op een buitengewoon bijzondere plek met adembenemende vergezichten over de uiterwaarden van de Rijn. Een sprookjesachtig decor waar u stil van wordt. De drukte en uw zorgen van alle dag verdwijnen hier als sneeuw voor de zon. Laat u verwonderen over deze fantastische plek en dit wonderschone uitzicht. Deze fantastische woning is zo ontworpen dat u de gehele dag geniet van de uiterwaarden, gericht op het zuiden. Met heerlijke leefruimtes aan de rivierzijde, vier slaapkamers en twee badkamers is dit bij uitstek een ideaal gezinshuis. Bouwjaar: 1947 Kortom, dit is wonen in een architectonisch hoogstandje Woonoppervlakte: 279 m² met een fenomenaal uitzicht, een natuurrijk gebied en alle Perceel oppervlakte: 3.980 m² dagelijkse voorzieningen om de hoek.

Rietveld villa ‘De Klinkhamer’

Inhoud: 1.049 m³ Aantal slaapkamers: 5

Het aangebodene perceel behelst in totaal 11.510 m3. Het gedeelte waarop de woning is gesitueerd en de grond Bijzonderheden: rondom de woning betreft volledig eigendom en is De woning is aangewezen als 3.980 m2 groot. Het overige (groot 7.530 m2) is uitgegeven gemeentelijk monument op basis van erfpacht. 23


Original Ref. 20052RgW-TRg

MADE IN HOLLAND – Verkooppunten: Van der Gang Watches – Rondweg-Noord 15 Dokkum – 0519-820220 – info@vandergangwatches.nl – www.vandergangwatches.nl Goudsmederij Van Bruggen – Ganzenmarkt 30 – 3512 GE Utrecht – 030-2640414 – mail@goudsmederijvanbruggen.nl – www.goudsmederijvanbruggen.nl Amsterdam Watch Company – Reestraat 3 – 1016 DM Amsterdam – 020-3892789 – info@awco.nl – www.awco.nl Van der Gang Watches Brand Store – Kooltjesbuurt 1 – 1411 RZ Naarden – info@vandergangwatches.nl


Drieklomp mensen

Thuisblijven

Christopher

Christopher (22) Heeft een relatie met Milou (23) Gebruikt deze tijd om te reflecteren

“Het is fascinerend om te zien wat er gebeurt als de wereld op pauze lijkt te staan. Er is minder tijd voor afleiding en meer tijd voor introspectie. ‘Wat wil ik nog wel behouden in mijn leven, en wat dient mij niet meer?’ Hier helderheid over krijgen, helpt mij bij het coachen van anderen. Voor mij is dit een tijd om mijzelf verder te ontwikkelen op het gebied van coaching. Zo volg ik momenteel een opleiding Stress en burn-out begeleiding. In mijn vrije tijd wandel ik graag met mijn vriendin Milou en lees ik veel boeken. Ik kijk ernaar uit om na deze periode mijn nieuwe bedrijf (www. christophervandrie.nl) te laten groeien.”

25


KANTOOR ZEIST

RHENEN

Nieuwe Veenendaalsweg 234 Vraagprijs € 1.250.000,-- k.k.

Royale rietgedekte villa in bosrijk Rhenen Bouwjaar: 1992 Woonoppervlakte: 378 m² Perceel oppervlakte: 2.490 m² Inhoud: 1.473 m³ Totaal aantal kamers: 10 Bijzonderheden: - Een aparte entree voor het houden van praktijk aan huis

26

Aan de rand van Rhenen aan de voet van de prachtige bossen, dichtbij natuurgebied Kwintelooyen, is deze fraaie rietgedekte villa gelegen. Een heerlijke vrijstaande woning met ruimte, een uitnodigende tuin, buitenzwembad, veranda en diverse terrassen. Dit mooie exemplaar is gebouwd met veel leefruimte op de begane grond en vier slaapkamers op de eerste verdieping. Met de ruime oprijlaan met weelderige begroeiing aan weerszijde, is het hier weer iedere dag fijn thuiskomen. Een mooie woning gelegen in het buitengebied en toch met een zeer goede bereikbaarheid. Het centrum van Rhenen en Veenendaal, met de vele voorzieningen zoals winkels, scholen en diverse horecagelegenheden, zijn op fietsafstand gelegen. De uitvalswegen als de A12 en de A15 zijn in korte tijd te bereiken. Een heerlijke plek waar u rust en privacy zal ervaren; het gehele jaar een vakantiegevoel.


KANTOOR ZEIST

WOUDENBERG Voskuilerdijk 33

Vraagprijs € 1.250.000,-- k.k.

Riante woonboerderij aan de rand van het bos Bouwjaar: 1936 Woonoppervlakte: 367 m² Perceel oppervlakte: 3.780 m² Inhoud: 1.830 m³ Totaal aantal kamers: 8

Aan de rand van Woudenberg, net buiten Scherpenzeel staat deze karakteristieke, gerenoveerde woonboerderij. Op een buitengewoon fraaie locatie tegenover het bos komt alles samen. Aan de achterzijde kijkt u uit over de weilanden en aan de voorzijde van de woning over alle geneugten van het bos. In 2006 hebben de huidige bewoners deze woning met behulp van een architect van top tot teen gerenoveerd. De mooie snijvoeg, de glas-in-loodramen en de wolfseinden geven de boerderij de juiste uitstraling. De voormalige deel is onderdeel geworden van de woning waardoor er veel extra multifunctionele leef- en woonruimtes zijn toegevoegd. Ook de gecreëerde serre aan de zijkant van de boerderij geeft een fantastisch effect aan de woning.

Een ruime living, maar liefst vijf slaapkamers, een werkkamer en een grote multifunctionele workshop- of Bijzonderheden: vergaderruimte maakt deze plek voor diverse doeleinden -Een fantastische plek voor uw geschikt. Alle gezinsleden komen hier tot hun recht. bedrijf of praktijk aan huis

27


KANTOOR ZEIST

MAURIK

Molenstraat 22 Vraagprijs € 1.160.000,-- k.k.

Korenmolen ‘De Beijenkorf’

Bouwjaar: 1873 Woonoppervlakte: 290 m² Perceel oppervlakte: 4.691 m² Inhoud: 1.000 m³ Bijzonderheden: Div. subsidies aanwezig om te voorzien in onderhoudskosten

28

Echt origineel wonen doet u in deze fraai gerestaureerde Rijksmonumentale korenmolen. Op een ruim en vrij gelegen perceel van 4.691 m2 is deze in topconditie verkerende molen van maar liefst 28 meter een dorpsfenomeen te noemen. Een fraaie en zeer complete woning met diverse bijgebouwen waarbij op speelse wijze gebruik is gemaakt van de aanwezige niveauverschillen en de bijzondere vorm van de molen. De molen zelf verkeert in topconditie, is draaivaardig en wordt nog regelmatig gedraaid. Via een automatisch hekwerk krijgt u toegang tot deze buitengewoon bijzondere plek. De fraaie oprijlaan van bijna 100 meter uitgevoerd in oude stenen klinkers wijst u de weg naar de molen. Met vier parkeerplaatsen, een tuinhuis, een garage met ondergelegen gastenverblijf en een fraai aangelegde tuin rondom de molen, is dit alles bij elkaar een stijlvol ensemble. Kortom, wonen in een molen is bijzonder en wonen in deze molen al helemaal.


KANTOOR ZEIST

LEERSUM Traaiweg 4

Prijs op aanvraag

Woonboerderij op uitzonderlijk mooie locatie

Bouwjaar: voor 1930 Woonoppervlakte: 256 m² Perceel oppervlakte: 13.060 m² Inhoud: 1.085 m³

Op een uitzonderlijk mooie locatie, direct naast Landgoed Broekhuizen, is deze fraaie vrijstaande woonboerderij met diverse bijgebouwen gelegen op een perceel van ruim 13.000 m2. Een prachtige plek aan een rustige doorlopende weg in het buitengebied van Leersum, met alle voorzieningen op korte fietsafstand. Een ideale plek om uiting te geven aan uw lang gekoesterde wens van buiten wonen in de natuur, werken- en hobbyen aan huis en tegelijkertijd alle dagelijkse voorzieningen om de hoek. Deze bijzondere woonboerderij is in de jaren ‘70 verbouwd en daardoor flink in omvang toegenomen. Met een ruime woonkamer, slaap- en badkamer op de begane grond en vier slaapkamers op de eerste verdieping, een ideale gezinswoning. Met het grote bijgebouw, voormalige atelier, stal en garage kunt u nog alle kanten op.

Bijzonderheden: -Een karakteristieke woonboerderij met diverse multifunctionele bijgebouwen

29


Iedere tuin komt dag en nacht tot leven Als het donker wordt, komen de tuinen van Rainforest Lighting tot leven. Van Aarlanderveen tot Huizen en van Knokke-Heist tot Woerden. Lichtarchitect Lars Mallant heeft de afgelopen jaren met zijn team vele tuinen van particulieren en bedrijven in een ander daglicht geplaatst. Met zijn creativiteit en vindingrijkheid heeft Mallant de tuin- en landschapsverlichting naar een hoger plan getild. Dit komt specifiek tot uitdrukking in de manier van werken. Onze aanpak is geïnspireerd door de natuur en met name door het regenwoud. In het regenwoud wordt het licht onderin gebroken door bomen, takken en bladeren. Hierdoor wordt het licht verrassend, zacht en schaduwrijk. Dit natuurlijke en sfeervolle licht realiseren wij met behulp van duurzaam LED kunstlicht in elke tuin. Er wordt uitsluitend

gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen die de natuur zo min mogelijk belasten. En in stijl met onze naam, steunen we ieder jaar minimaal één World Wide Fund Project voor het behoud van regenwouden. Ons concept werkt voor iedere tuin, ongeacht de stijl en het formaat. Met onze unieke aanpak zorgen wij ervoor dat elke tuin dag en nacht tot leven komt. De leefruimte van binnen naar buiten wordt vergroot en u kijkt niet langer in een ‘donker gat’, waardoor het gevoel van veiligheid toeneemt. Aan de hand van een lichtdemonstratie tonen wij u vooraf wat het effect van Rainforest Lighting zal zijn in uw tuin. U zult verrast zijn! Stuur ons een mail of bel ons als u nieuwsgierig bent hoe wij met licht meerwaarde creëren. Uw tuin in een ander daglicht. Wij maken het mogelijk.


Aalberselaan 12, 1272 JW Huizen, Nederland Telefoonnummer: +31 6 12 59 09 79 info@rainforestlighting.com | www.rainforestlighting.com


AUTOMOTIVE

32


Automotive

Aston Martin DBX: de nieuwe norm in het luxe SUV-segment Aston Martin bouwt al meer dan 100 jaar elegante sportauto’s. Vooral de associatie met James Bond doet veel mannen en vrouwen besluiten dat er ooit een Aston Martin in de garage komt. Goed nieuws is er voor hen die nog twijfelen over de praktische bruikbaarheid van een Aston Martin: de DBX komt eraan! Tekst Max Lammers Fotografie Aston Martin

g

33


AUTOMOTIVE

34


AUTOMOTIVE

De DBX staat voor een nieuw tijdperk in de geschiedenis van Aston Martin. Voor het eerst produceert het Engelse merk een SUV, waarvoor een geheel nieuwe fabriek werd gebouwd in St. Athan, Wales. De auto staat op een uniek aluminium platform, exclusief ontworpen voor dit model. Dankzij een breed scala aan nieuwe technologieĂŤn op het gebied van veiligheid, comfort en luxe zal de DBX u vanaf het moment dat u instapt, doen verbazen. Elke dag opnieuw!

Technologie De Aston Martin DBX is bijzonder veelzijdig. De actieve vierwielaandrijving met variabele koppelverdeling en in hoogte verstelbare luchtvering maakt de DBX de ideale partner tijdens off-road avonturen. Maar tegelijkertijd is het de ideale reispartner voor lange afstanden, die u moeiteloos in alle luxe en comfort aflegt. De geheel nieuwe aandrijflijn voor DBX is nauwkeurig afgestemd op zijn unieke rol binnen de Aston Martinfamilie. De 4-liter V8-motor met dubbele turbo is volledig met de hand gebouwd door AMG en verder verfijnd door de ingenieurs van Aston Martin. Zij passen de krachtbron aan op geluid, maar ook op koppel- en vermogenskenmerken. Dit resulteert in een vermogen van 550 pk en een koppel van 700 Nm. g

35


AUTOMOTIVE

36


AUTOMOTIVE

Lifestyle Elke zitplaats in de DBX biedt een waardige Aston Martin-beleving, zowel voorin als achterin. Ondanks het welhaast coupĂŠ-achtige silhouet zijn de hoofdruimte en beenruimte zowel voor- als achterin ruim voldoende. In de middenconsole is een groot scherm geplaatst, waarmee bijvoorbeeld het navigatiesysteem en audiosysteem bediend wordt. Naast een breed scala aan beschikbare fabrieksopties voor DBX, heeft Aston Martin een collectie accessoires samengesteld zodat u de auto kunt afstemmen op uw dagelijkse gebruik. Gaat u vaak met de hond het bos in? Dan kunt u een heuse douche bestellen om de hond af te spoelen. Of een speciale afdekhoes die u tijdens het in- en uitstappen van uw viervoeter over de lak van de bumper kunt leggen. n

De Aston Martin DBX is leverbaar vanaf â‚Ź 259.000,(incl. BTW en BPM). Vanaf deze zomer kunt u de auto zien en proefrijden bij Aston Martin Hilversum. Voor meer informatie, of het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen via +31 (0) 035 646 2230.

37


Exclusief poolhouse op maat Het is heerlijk lang buiten zitten met een tuinkamer met poolhouse van Bronkhorst. De combinatie van robuust hout met materialen als beton, staal en glas maken het een plek om van te houden. We maken uw tuinkamer graag voor u op maat. Vraag de gratis brochure aan op bronkhorstbuitenleven.nl of bel 0577 - 201 578 voor een vrijblijvende afspraak.

TUINKAMERS

|

VERANDA’S

|

POOLHOUSES

|

SCHUREN

|

GARAGES

|

GASTENVERBLIJVEN


HEM E L S E B E RG 3 6 8 6 2 BN O O S T E RB E E K 026 339 75 0 oos ter beek@ d ri e k l o m p . n l w w w. d ri e k l o m p . n l

vlnr Karin de Graaff Gerald van Drie Gerlinda van den Brink Lucia de Boer

Drieklomp Oosterbeek


KANTOOR OOSTERBEEK

D U I V E N | Heilweg 1 Vraagprijs € 1.800.000,-- k.k.

Stijlvolle woonboerderij

Bouwjaar: 1925 Woonoppervlakte: 557 m² Perceel oppervlakte: 29.245 m² Inhoud: 2.808 m³ Totaal aantal kamers: 7 Aantal slaapkamers: 4 Bijzonderheden: luxe woonobject met paardensportfaciliteiten

40

Deze luxe WOONBOERDERIJ uit 1925 met ruim 3 hectare uitgestrekte landerijen met her en der bosschages en oude bomen ligt aan de rand van Duiven. In 2005 is deze woonboerderij door architect Kees Marcelis en landschapsarchitecten Hendriks Hoveniers tot een stijlvol landgoed gerestaureerd. De beste materialen zijn gebruikt om het geheel op hoog niveau te brengen. De bijna 100 jaar oude woonboerderij met een woonoppervlakte van 557 m2 is compleet gestript en weer opgebouwd. Bij de restauratie is voortdurend gezocht naar een balans tussen de historie van het huis en modern comfort. De oude eiken gebinten contrasteren bijvoorbeeld weer fraai met de moderne houtkachel. Tevens is er modern sanitair en een luxe moderne woonkeuken aanwezig. De woning is uitgebreid met een modern vormgegeven aanbouw met een atelier/praktijkruimte. De bijgebouwen zijn gerenoveerd en in harmonie gebracht met het landschap. De historische veldschuur is deels opengemaakt zodat de bewoners een doorkijk kregen vanuit de living op de landerijen aan de achterzijde. De twee schuren huisvesten o.a. 8 luxe paardenstallen en enkele loopstallen voor jongvee. De grote loods is voorzien van een rijbak en opslag. Een stapmolen complementeert het geheel voor een paardenliefhebber. De bijgebouwen zijn ook ideaal voor het huisvesten van bijvoorbeeld oldtimers. Bij het huis is een besloten patio-tuin met een modern vormgegeven vijverpartij met sierbestrating, hagen en borders en een veranda met audio en inbouwspots. Rondom de boerderij is een deels formele tuin aangelegd die heel natuurlijk overgaat in het weidse landschap met bosschages en oude bomen. Luxe houten hekken omheinen de rijbak en paddocks.


41


INTERVIEW

42


INTERVIEW

Interview

Spelen met licht

Ze zijn wereldwijd bekend: de handgemaakte lichtsculpturen van atelier Brand van Egmond. In de objecten zijn liefde voor licht, kunst en vakmanschap overduidelijk terug te vinden. Oprichter en ontwerper

William Brand vertelt over zijn werkwijze. Tekst Margrit Verhoef Fotografie Brand van Egmond

Je bent opgeleid tot architect, maar al snel na je studie ben je je gaan toeleggen op het ontwerpen van lichtsculpturen. Waar komt je liefde voor licht vandaan? “Licht is emotie. Door met licht te werken, kun je zoveel invloed uitoefenen op iemands gemoedstoestand. Je kunt bijvoorbeeld spelen met schaduwen, warmte, glinsteringen en intimiteit. Ik maak gebruik van de sculpturale kracht van het object en maak karakters die een bepaald gevoel oproepen. Een vrij hangend object in een interieur bepaalt een behoorlijk stuk van de identiteit van de ruimte. Het is een ankerpunt voor het oog. Als je de ruimte binnenloopt, land je als het ware op het object. En dat is het doel wat ik altijd voor ogen heb bij mijn ontwerpen: ik wil mensen raken.”

Hoe ontstaan jouw ontwerpen? “Dat proces verloopt telkens weer anders. Ik kan geïnspireerd raken door een persoon, een locatie, muziek, een gedicht of een verhaal dat ik te horen krijg en zo ontstaat een concept. Niet bewust, maar meer in een droom. Daarom staat op mijn business card: Professional Dreamer. Want dat is in feite wat ik doe. Ik droom over een object en vervolgens ga ik het in mijn atelier verwezenlijken. Mijn ontwerpen maak ik overigens niet vanachter een computer. Ik ontwerp met mijn handen als een beeldhouwer en laat het experiment toe. Dat is het voornaamste wat ik geleerd heb op de kunstacademie: laat het maar gebeuren. Als je je daaraan overgeeft, kom je in zo’n mooie flow.

Niet denken, maar gewoon doen. “Precies. Ik ben geen ontwerper die alles dood beredeneert, maar ik opereer vanuit emotie. Ik maak diverse schetssculpturen en die laat ik vervolgens een paar uur of een paar dagen liggen. Dan kijk ik er nog eens naar, en dat doe ik met wel vijf à tien verschillende objecten tegelijk. Net als een schilder of beeldhouwer laat ik het werk onder mijn handen ontstaan. En op een gegeven moment moet je er niets meer aan doen; het mag niet tenietgaan onder je handen. Ook belangrijk is dat je je verlies kunt nemen. Dat je iets weggooit wat niet de kracht in zich draagt wat je beoogt. Dan is het uithuilen en opnieuw beginnen.” g

‘Een vrij hangend object in een interieur bepaalt een behoorlijk stuk van de identiteit van de ruimte’

Linksboven collectie Orpheus Rechtsboven William Brand Linksonder collectie Linea Rechtsonder collectie Galaxy 43


INTERVIEW

‘Ik droom over een object en vervolgens ga ik het in mijn atelier verwezenlijken’

44


INTERVIEW

Met welke materialen werk jij het liefst en waarom? “Met metalen en glas. Het zijn zeer geëigende materialen wanneer je met licht wilt werken. Mijn assistenten zijn ontzettend goed in het bewerken van metalen. Zo metalliseren we via galvanotechnieken allerlei kleuren en ook werken we met mooie platinalagen. Metalen kun je onder meer gieten, draaien, frezen, buigen en polijsten, maar ook hightech bewerken met bijvoorbeeld lasers, etsen en CNC. Dat vind ik spannend: pure ambacht combineren met hoogwaardige technieken. Maar ook 3D-printen vind ik een uitdaging. Hiermee kun je dingen maken die op ambachtelijke wijze niet zo eenvoudig te vervaardigen zijn. Hierdoor ontstaan er tal van andere mogelijkheden en gaat er een nieuwe wereld voor me open.”

‘Dat vind ik spannend: pure ambacht combineren met hoogwaardige technieken’ Op welke sculptuur ben je het trotst? Welk ontwerp of welke serie raakt jou keer op keer weer? “Het zijn eigenlijk allemaal kindjes van me en je vraagt ook niet van welk kind je het meeste houdt. Maar de Linea-, Galaxy- en Fractal-kroonluchters spreken mij heel erg aan. En de poëtische emoties in de serie Flintstone raken mij nog steeds.” n

Linksboven collectie Linea Rechtsboven William Brand Van links naar rechts Maatwerk lichtsculptuur op aanvraag klant, collectie Flintstone, collectie Fractal Cloud

45


Ware luxe zit niet in grote dingen. Ware luxe zit in kleine dingen.

En in die kleine dingen, zijn wij heel groot.


KANTOOR OOSTERBEEK

ZEVENAAR

Frans Halsstraat 5 Vraagprijs € 1.350.000,-- k.k. Zelden komt een VILLA op zo een hoog afwerkingsniveau beschikbaar. Deze high-end villa is één van de meest luxueuze villa’s van de regio. Opgetrokken in kwalitatief hoogwaardige materialen is een mix gevonden van stijlvolle architectuur, comfort en moderne techniek waarbij wellness een belangrijke plek heeft gekregen. Het prachtige zwembad of de luxe hammam zijn hier een voorbeeld van. De imposante raampartijen, waarbij het licht gefilterd kan worden door lamellen zijn een eyecatcher van het huis. Met een minimaal onderhoud qua tuin en de elektrisch bedienbare poort kunt u onbezorgd uw huis voor langere tijd achterlaten. Het moderne karakter van het huis komt Bouwjaar: 2011 tot uitdrukking door de opvallende raampartijen met Woonoppervlakte: 260 m² lamellen, het gebruik van aluminium, hardsteen en strakke, Perceel oppervlakte: 746 m² wit gestucte gevels. De moderne vlakke, antracieten Inhoud: 948 m³ dakpannen en de naadloze aluminium dakgoot versterken Totaal aantal kamers: 5 dit beeld. De voordeur is voorzien van een elektronische Aantal slaapkamers: 4 deuropening via iPhone ook op afstand elektronisch sluitende en maximaal geïsoleerde en beveiligde voordeur. Bijzonderheden: luxe, comfort, De huidige bewoners zijn vertrokken naar het buitenland. moderne techniek, wellness Derhalve is het complete interieur ter overname.

Modern en perfectie

47


KANTOOR OOSTERBEEK

K E R K W I J K | Molenstraat 43 Vraagprijs € 1.250.000,-- k.k.

‘Het Hemelrijk’

Waar wonen resideren wordt! Centraal in Nederland staat op een terp “Het Hemelrijk”, een statige, vroeg 19e eeuwse herenboerderij met koetshuis annex ontspanningsruimte, buitenzwembad, hooiberg met gastenverblijf en ondergelegen dubbele garage omgeven door een schitterende parktuin van 1.2 hectare met waterpartijen en tweehonderd jaar oude kastanjebomen en voor de paardenliefhebber nog ruim 3 hectare weiland met rijbak extra te koop. Centrale gang, eetkamer, woonkamer, werkkamer, woonkeuken en bijkeuken met toegang tot de gewelfde (wijn)kelder op de begane grond. Drie slaapkamers, gastenbadkamer, kastenkamer, masterbedroom met open badkamer en aangrenzende kleedkamer op de eerste verdieping. Twee hoge zolders onder de dubbele zadelkap op de tweede verdieping.

Bouwjaar: 1834 Woonoppervlakte: 424 m² Perceel oppervlakte: 13.960 m² Inhoud: 1.885 m³ Totaal aantal kamers: 10 Aantal slaapkamers: 4

Kerkwijk is een rustig gelegen dorpje nabij vestingstad Zaltbommel, centraal in het land en toch op slechts enkele minuten van de autosnelweg A2. Het gezellige dorp kenmerkt zich door vele authentieke en gerestaureerde woonboerderijen. Er is onder andere een hippisch centrum en op 3 kilometer afstand bevindt zich een grote supermarkt. In het dorp is op korte loopafstand een basisschool. Daarnaast is er in Zaltbommel een keur aan basisscholen en twee scholen voor voortgezet onderwijs. Door de ligging nabij de Maas en de Waal komt ook de watersportliefhebber volledig aan zijn trekken. Het bourgondische Den Bosch ligt op Bijzonderheden: een kwartiertje, Utrecht ligt op een goed half uur rijden en Eindhoven is binnen drie kwartier rijksmonumentaal landgoed bereikbaar.

48


49


DROOMHUIZEN

Droomhuizen

Zomers resideren op de Heerlijkheid Loenen D E H E E RL I J K HE I D L O E N E N STA AT T E K OOP Grote Allee 4 Slijk-Ewijk – www.drieklomp.nl

50


DROOMHUIZEN

51


Buitengewone momenten beleeft u in een omgeving waar alles klopt. Met vormen die eenvoudig en helder zijn.

Keukenarchitectuur Zeist B.V. Het Rond 5 c 3701 HS ZEIST Tel. 030 697 77 00 zeist.bulthaup.nl


KANTOOR OOSTERBEEK

HUISSEN

Kamervoort 60 Vraagprijs € 1.250.000,-- k.k. Op een prachtig terrein met oude loofbomen en hoogstam fruitbomen is een verrassend ontwerp van moderne architectuur gerealiseerd. De architect heeft destijds de opdracht gekregen een heerlijk gezinshuis te creëren dat volledig georiënteerd is op de fraaie natuur rondom en de zon. Als een boemerang buigt het huis als het ware naar de zon om deze maximaal binnen te halen door de grote raampartijen. De moderne lijnen van het huis worden verzacht door het gebruik van natuursteen en hout. Het resultaat: een warm en praktisch leefhuis waar iedereen zijn ‘ding’ kan doen zonder elkaar te storen. Voor de liefhebber van buitenleven is het volledig omheinde terrein, Bouwjaar: 1970 met een groot gedeelte omheinde weide, uitstekend te Woonoppervlakte: 385 m² gebruiken voor het houden van dieren of het beoefenen Perceel oppervlakte: 17.830 m² van paardensport. Voor kinderen is het een paradijs om Inhoud: 1.263 m³ te spelen, hutten te bouwen of feestjes te vieren. De grote Totaal aantal kamers: 12 loods van 200 m2 biedt veel gebruiksmogelijkheden. U Aantal slaapkamers: 6 kunt deze gebruiken voor het stallen van paarden, caravans en/of oldtimers. Of misschien heeft u zakelijke aangelegenBijzonderheden: modern, heden die u aan huis zou willen uitvoeren? Er is voldoende groot perceel, zwembad parkeergelegenheid op eigen terrein beschikbaar.

Pareltje aan de rand van de bebouwde kom

53


KANTOOR OOSTERBEEK

O V E R A S S E L T | Garstkampsestraat 4 Vraagprijs € 1.175.000,-- k.k.

Fraaie en compleet gerenoveerde woonboerderij

Op goede locatie nabij de dorpskern van Overasselt gelegen bijzonder fraaie en compleet gerenoveerde WOONBOERDERIJ op groot perceel. Deze woonboerderij is gelegen op een perceel van ca. 3.100 m2 omgeven door natuur en landerijen.

De riante tuin is rondom de woonboerderij gelegen en biedt voor ieder wat wils; zo is er een bestraatte oprit aan de voorzijde, een wei met stal voor klein vee, een aangelegde Engelse tuin met stenen berging, zithoek omgeven door vaste plantenborders, een bestraat terras grenzend aan de woonkamer en een zwembad met terras en overkapping met houtkachel. Er is in deze tuin volop zon, een gazon met vaste plantenborders, buitenkranen, elektrapunten, tuinverlichting en automatische beregeningsinstallatie. De dorpskern is gelegen op loopafstand en voorziet in alle dagelijkse voorzieningen als een supermarkt, slager, bakker, horeca en drogisterij en basisschool. Het dorp kent een rijk verenigingsleven en sportaccommodaties. Gelegen nabij uitvalswegen vormt dit een prettige uitvalsbasis voor Bouwjaar: 1908 woon-werkverkeer richting o.a. Nijmegen. Natuurliefhebbers zijn aan het juiste adres met de Woonoppervlakte: 386 m² Hatertse Vennen en de Maas in de directe omgeving. Perceel oppervlakte: 3.100 m² Inhoud: 2.250 m³ Totaal aantal kamers: 9 Aantal slaapkamers: 7 Bijzonderheden: riante tuin, zwembad

54


55


KANTOOR OOSTERBEEK

LOIL (omg. Didam) Bosslagstraat 14

Vraagprijs € 1.050.000,-- k.k. In een historische setting wordt u aangeboden het romantische LANDHUIS “De Boschslag”. Een landhuis ontworpen in de typische Engelse cottagestijl met veel originele en markante stijlkenmerken. Het imposante landhuis is gelegen in het coulisselandschap van het landgoed Boschslag. Op de meeste plekken van het terrein is een vrij uitzicht over de landerijen en bosschages waar in de ochtend de reeën trouwe bezoekers zijn. Een plek waar u bijna wakker zou kunnen liggen van de stilte en kan genieten van de vogels. En dat op 5 min. autorijden van de afrit A12 en ca. 15 km van Arnhem. Het landhuis ademt de Engelse sfeer dat de huidige eigenaar, geboren in Schotland, zo aansprak. Hij Bouwjaar: 1807 heeft dan ook samen met zijn echtgenote o.a. de Schotse Woonoppervlakte: 428 m² eetkamer gerealiseerd met de sfeervolle open haard en Perceel oppervlakte: 5.075 m² de lambrisering gecombineerd met het typische Schotse Inhoud: 1.704 m³ behang. Het woongedeelte is in de linker vleugel gevestigd, Totaal aantal kamers: 11 de ouderslaapkamer met aansluitend de badkamer en Aantal slaapkamers: 5 kleedkamer in de achtervleugel en op de bovenverdieping bevinden zich 3 slaapkamers en een badkamer. Als kers op Bijzonderheden: imposant, de taart het luxe bijgebouw dat als gastenverblijf, Bed & stilteplek, luxe bijgebouw Breakfast, kantoor en/of atelier te gebruiken is.

Romantisch landhuis ‘De Boschslag’

56


KANTOOR OOSTERBEEK

BERGHAREN (GEM. WIJCHEN) Elzendweg 17B

Vraagprijs € 875.000,-- k.k.

Herenhuis op landgoed ‘t Elzend

Bouwjaar: 2005 Woonoppervlakte: 289 m² Perceel oppervlakte: 865 m² Inhoud: 1.074 m³ Totaal aantal kamers: 7 Aantal slaapkamers: 5 Bijzonderheden: op landgoed gelegen

Aan de rand van het dorpje Bergharen op circa 10 minuten gelegen van Nijmegen en grenzend aan een natuurlijk stuifzandgebied, wordt u aangeboden op het landgoed ‘t Elzend het middelste van de drie geschakelde herenhuizen (met een imposante woonoppervlakte van ruim 315 m2) in een klassiek in 2005 onder architectuur gesticht gebouw. Dit is wonen met de sfeer van weleer, maar met het comfort van heden (energielabel A). Zowel aan de voor- als aan de achterzijde heeft u prachtig zicht op het nieuw gestichte landgoed met bosschages en ‘wetlands’ met bijzondere vogels zoals lepelaars. Het huis heeft een privétuin van circa 865 m2. Aan de achterzijde bevindt zich een besloten tuin met strak vormgegeven vijverpartij, terrassen, gazon en besloten begroeiing, aan de voorzijde een park dat grotendeels gezamenlijk wordt onderhouden. In het oostelijke koetshuis bevindt zich een garage voor twee auto’s. In combinatie met de ruimte achter de garage (met afzonderlijk toilet) en trap naar de geïsoleerde zolderverdieping is dit koetshuis ook geschikt voor kantoor en/of praktijk aan huis. Medische en praktische voorzieningen (zoals een supermarkt) zijn ‘om de hoek’. 57


KUNST & CULTUUR

58


KUNST & CULTUUR

Kunst & cultuur

Kunstfotograaf Micky Hoogendijk

‘Mijn werk gaat altijd over kwetsbaarheid en de zoektocht naar vrijheid’

Met de nodige projecten in haar portfolio en talrijke exposities in binnen-en buitenland mag zij zich met recht een vermaard fotograaf noemen. Maar gearriveerd? Nee, zo ziet Micky Hoogendijk het niet. “Ik ben nog steeds onderweg.” Tekst Margrit Verhoef Fotografie Micky Hoogendijk, Rock van de Wiel

g

59


KUNST & CULTUUR

60


KUNST & CULTUUR

‘Mijn series kun je onderverdelen in momenten waarin iets mij gewoon raakte’

Linkerpagina ‘Ode to Damien’ Rechterpagina links ‘FleurWaterWindows’, rechts ‘Clashing of two Worlds’

Micky Hoogendijk geeft een rondleiding door haar huis, een oude gerenoveerde boerderij in de omgeving van Eindhoven. Een rustgevende plek, waarin ook haar studio en galerie een plek hebben gekregen. Ze duidt haar fotoseries, die namen dragen als The Nudes, Pure Imagination, Marriage en The Nuns. “Eigenlijk kun je al mijn series onderverdelen in momenten waarin iets mij gewoon raakte,” zegt ze. “De thema’s variëren, maar mijn werk gaat altijd over kwetsbaarheid en de zoektocht naar vrijheid. Neem Water Series, een serie van vrouwen onder water. Hierin probeer ik een link te maken met ‘the breaking of the glass ceiling’. Het gaat over de vrijheid van de vrouw, over haar elegantie en sierlijkheid, maar ook over haar kracht en drang ergens uit te breken.”

Loopbaan Haar loopbaan is indrukwekkend. Hoogendijk was directeur van het bedrijf van haar ex-echtgenoot kunstenaar Rob Scholte, artistiek leider van de Supperclub, model en tv- en filmactrice. In 2009 begon zij met fotograferen. Ze startte met het architectonische lijnenspel van San Francisco, niet lang daarna volgde portretfotografie. Wat haar drive was? “Rouw,” antwoordt ze. “Mijn moeder heeft mij vlak voor haar overlijden een camera gegeven. Na haar dood heb ik die opgepakt en ben ik foto’s gaan maken. Door ermee te werken, voelde ik me diep verbonden met mijn moeder. Het leek alsof zij mij van bovenaf aanstuurde.”

Ode to Damien In 2012 maakte ze in Austin (Texas – red.) voor het eerst een foto waarvan zij wist dat deze anders was dan alle andere portretfoto’s die zij daarvoor had gemaakt. “Ik zei letterlijk: dit is geen gewone foto, dit is meer.” Uiteindelijk zou deze foto Ode to Damien (Hirst – red.) gaan heten. “Het is een foto van een meisje dat ik tegenkwam in een winkelcentrum in Austin. Zij had grote ogen, flaporen, een bevreemdend gezicht. Het was het gezicht van een meisje dat op het punt stond een vrouw te worden. Zij begaf zich in een overgangsperiode. Over haar gezicht heb ik door middel van beeldbewerking diamanten aangebracht, net zoals Damien Hirst dat in het echt bij zijn diamanten schedel, het kunstwerk For the Love of God, had gedaan. Hirst koppelde met dat werk de dood aan geld, aan materie. Ik realiseerde me toen ik zijn werk zag dat je geld niet mee kunt nemen na je dood en vroeg me af: wat dan wel? Voor mij zijn dat ervaringen, want daar draait het in het leven volgens mij om. En al die diamanten staan symbool voor gebeurtenissen die dit meisje heeft meegemaakt in haar leven én nog mee zal maken.” Ze pauzeert even en zegt dan: “Het is het werk waar het allemaal mee begonnen is. Niet alleen werd het gepubliceerd in The Washington Post, het was ook het allereerste werk dat ik verkocht.” g

61


KUNST & CULTUUR

62


KUNST & CULTUUR

Gelaagdheid

‘Ik ben aan het flirten met andere kunstvormen’

Ze vindt het mooi dat haar werk gaandeweg ‘verschillende lagen’ krijgt. De eerste laag, het startpunt, is de ontmoeting met iemand. “Dan krijg ik letterlijk kippenvel en weet ik dat ik die persoon wil fotograferen. Als we elkaar vervolgens ontmoeten in de studio, blijkt vaak dat mijn beeld of droom – ik droom vaak over mijn model voordat ik ga fotograferen – heel mooi aansluit op waar die persoon op dat moment mee bezig is of op iets wat die persoon nog niet van zichzelf heeft gezien en wat ineens naar boven komt. Dat noem ik de tweede laag.” En de volgende lagen? “Die ontstaan wanneer mensen het werk aankopen, dat zijn de lagen die zij en anderen aan het werk toevoegen. Wat ik met het werk heb bedoeld, valt dan vaak weg. Zij geven hun eigen betekenis eraan. Een cadeau, vind ik dat. Het is wat kunst is en hoe kunst werkt.”

Onderweg

Linkerpagina boven ‘Absolution’, linksonder ‘Androgyny boy’, rechtsonder ‘Androgyny girl’ Rechterpagina ‘The nun’

In haar galerie wijst ze naar een foto, “Dit werk is noodgedwongen ontstaan. Ik postte een foto uit mijn serie The Nudes op social media en deze werd, vanwege ‘the explicit content’, verwijderd. Dit zorgde eerst voor ongeloof, want hoe kun je kunst aanzien voor iets pornografisch? Maar later dacht ik: hoe kan ik dit beeld zo maken dat ik het toch nog kan posten? De Zeitgeist dwóng mij anders te kijken. Uiteindelijk heb ik al mijn naaktportretten schoongepoetst en ontdaan van hun seksualiteit, huidskleur, ras, eigenlijk alles waar we elkaar op beoordelen. Het leverde mij een nieuwe serie met aquarelachtige beelden op.” Of zij met haar fotografie op het punt is aanbeland waar zij altijd al had willen zijn? “Dingen beginnen steeds meer te kloppen. Alle ervaringen in mijn leven hebben mij gebracht tot waar ik nu sta. Maar gearriveerd, nee. Toen ik die naaktportretten aan het vervagen was, waardoor ze meer diepte kregen, realiseerde ik me ineens dat ik meer van twee- naar driedimensionaal wil gaan werken. Daarom ben ik nu aan het boetseren. Maar ook schilderen vind ik interessant. Kortom, ik ben aan het flirten met andere kunstvormen en ga mezelf dit jaar, het jaar waarin ik 50 word, de kunstacademie cadeau geven die ik nooit heb gedaan. Zo heb ik allerlei kunstworkshops in binnen- en buitenland geboekt waar ik van alles uit ga proberen. Ik ben dus nog steeds onderweg en hoop altijd onderweg te zijn.” n

Meer informatie? Of een afspraak maken voor een galeriebezoek? Ga naar mickyhoogendijk.com. Expositie bezichtigen? Het werk van Micky Hoogendijk is vanaf 2 juli drie maanden lang te zien in Gallery Jean – Think Jazzy in Antwerpen.

63


KANTOOR OOSTERBEEK

H E E L S U M | Bennekomseweg 27 Biedprijs vanaf € 995.000,-- k.k. Resideren in een stijlvolle VILLA temidden van prachtig groen in een stedelijk gebied. Luxe woonverblijf met guesthouse, apart kantoor, garage, carport en parkachtige tuin te Heelsum (vlakbij Oosterbeek, de A50, Restaurant De Kromme Dissel en Golfclub Heelsum). Vrijstaand, zeer romantisch en geheel privé gelegen en iets verscholen in het groen maar in een mooie buurt wordt u aangeboden het stijlvolle en romantische volledig rietgedekte landhuis ‘De Eekhorst’. Een gerenoveerd landhuis dat onder Engelse architectuur door een adellijke Engelse familie is gesticht in 1917 op de top van de Bennekomseweg te Heelsum vlakbij het kunstenaarsdorp Oosterbeek. Deze zeer sfeervolle villa ligt ideaal te midden van uitvalswegen aan de rand van het dorp Heelsum en beschikt over een eigen oprijlaan en ruime parkeergelegenheid. Markant door haar stijlkenmerken zoals bijvoorbeeld het glas-inlood in het trappenhuis die het weelderige goed geïsoleerde rieten dak doorbreekt. Of de vele nissen en kleine raampjes in het huis. Zeer sfeervolle woonkamer met luxe visgraat parket en open (gas)haard. Clive Christian woonkeuken en vele luxe details helemaal in nieuwstaat Bouwjaar: 1917 van onderhoud, uitgebouwd en gerenoveerd in 2001 (o.a. extra slaapkamer, garage/carport, Woonoppervlakte: 212 m² nieuwe rieten daken op zowel woonhuis, guesthouse en garage, nieuwe badkamers, pantry, Perceel oppervlakte: 3.000 m² toiletten, etc.).

Romantisch landhuis ‘De Eekhorst’

Inhoud: 966 m³ Totaal aantal kamers: 5 Aantal slaapkamers: 2 Bijzonderheden: mooi besloten perceel in het groen in bebouwde kom

64


65


KANTOOR OOSTERBEEK

OOSTERBEEK Stationsweg 34

Vraagprijs € 875.000,-- k.k.

Markante verschijning

Bouwjaar: 1898 Woonoppervlakte: 190 m² Perceel oppervlakte: 525 m² Inhoud: 902 m³ Totaal aantal kamers: 6 Aantal slaapkamers: 3 Bijzonderheden: villa met mogelijkheden

66

Villa ‘the Red House’ is voor vele bewoners van Oosterbeek een markante verschijning. De klassieke VILLA met rijke detaillering is de laatste jaren grondig onder handen genomen en komt nu beschikbaar. De woning is gelegen op een hoek met vrij uitzicht en is wat hoger gelegen ten opzichte van de weg hetgeen een prettige ervaring geeft vanuit o.a. de serre van het huis. De rode bakstenen die in de witte gevel zijn verwerkt, in combinatie met de rode dakpannen en de historie heeft de woning haar naam gegeven. Het interieur getuigt ook van een rijke architectuur; de bordestrap, de schouwen en de ornamenten plafonds zijn stijlvolle elementen. De huidige bewoners hebben de villa gerenoveerd van 2015 tot 2018 met respect voor authenticiteit. Het huis is verdeeld over 2 royale woonkamers, een serre, een studeerkamer en een royale woonkeuken. In combinatie met 3 zeer royale slaapkamers en een luxe badkamer is het een royaal gezinshuis. De grote berging/bijkeuken zou nog dienst kunnen doen als kantoor en/of praktijk aan huis. De woning is gelegen op een perceel van 525 m2 met veel groenblijvende beplanting, hagen, oude bomen en diverse terrassen.


KANTOOR OOSTERBEEK

PANNERDEN Hoogeweg 36

Vraagprijs € 839.000,-- k.k. Deze karaktervolle WOONBOERDERIJ is in 2013 volledig bouwkundig gerenoveerd en nagenoeg geheel gemoderniseerd waarbij authentieke elementen bewaard zijn gebleven. De woonboerderij heeft als bijgebouwen 2 paardenstallen. Het geheel is uitermate geschikt voor dierenliefhebbers en heeft een heus eigen eiland. Het eiland heeft een aparte toegang en heeft als bestemming ‘Theetuin’, beschikt over een (buiten) toilet en een aparte stroomkast. Tevens is er toestemming om binnen het kader van de bestemming 40-45 m2 vast te bouwen. Door de aanwezigheid van een badkamer en werk-/slaapkamer(s) op de parterre kan deze woning ook als “levensloopbestenBouwjaar: 1881 dig” worden betiteld. Deze bijzondere omgeving genoemd Woonoppervlakte: 189 m² ‘Gelders Eiland’ in de gemeente Zevenaar bestaat uit een Perceel oppervlakte: 21.513 m² zestal dorpen en ligt in het rivierengebied van de Rijn, Oude Inhoud: 702 m³ Rijnstrangen, de Waal en het Pannerdensch kanaal met de Totaal aantal kamers: 7 idyllische strandjes waar de Koningspaarden vrij lopen. Een Aantal slaapkamers: 4 schitterend, door natuurmonumenten beschermd, fiets- en wandelgebied langs de Oude Rijnstrangen omringd door Bijzonderheden: meer, eiland, dijken en vergezichten met de beroemde wandelroute extra bouwmogelijkheid ‘Gelderse Poort’ naast je eigen woning!

Unieke woonboerderij met eigen eiland

67


KUNST & CULTUUR NATUUR

‘Je zou mij een ‘bosboer’ kunnen noemen’

68


NATUUR

Natuur

Plukken maar!

Wildplukker Edwin Florès is expert op het gebied van de Nederlandse en pan-Europese eetbare natuur. Paddenstoelen, noten, bessen en kruiden: hij haalt ze gewoon uit het bos, het park óf zijn eigen tuinderij in het Gelderse Ressen. “Mensen hebben geen flauw idee hoeveel voedsel er in de natuur te vinden is.” Tekst Margrit Verhoef Fotografie Lode Greven, Gerald van Drie

g

69


NATUUR

70


NATUUR

‘Chefs willen bijzondere, atypische smaken. Daarmee kunnen ze hun gasten verrassen’ Edwin Florès is bezig met een nieuw pad bij zijn moestuin in het kerkdorp Ressen. “Eerst bestond deze weg uit bouwpuin, maar die werd zo rommelig en drassig. Het moet hier wel netjes zijn.” Zijn tuinderij beslaat 1,5 hectare grond en beschikt naast twee grote schuren over een aantal tunnelkassen, een boomgaard, een kippenren, een schapenweide en bijenkasten. Een klein paradijs, waar Florès onder meer bijzondere eetbare planten, bloemen, kruiden en groenten kweekt voor restaurants in het topsegment. Zo levert hij bijvoorbeeld ingrediënten aan de chef-koks Joris Bijdendijk en Ron Blaauw. Met de laatstgenoemde schreef Florès Het Wildplukkookboek. En met chef-kok Jonnie Boer maakte hij de boeken Het Grote Wildplukboek en Eetbare Paddenstoelen - Het beste van bos en veld. “Ik ben een pragmatisch ingesteld mens,” zegt Florès. “Jaren terug had ik een goede baan, met dito inkomen. Maar het was niet fulfilling. Ik dacht: wat vind ik nou echt leuk om te doen? Ik ben opgegroeid in de Achterhoek, in de omgeving van de Oude IJsselstreek, en als klein jongetje deed ik niets liever dan vissen, een beetje graven in de grond en boertje spelen op de boerderij. Ik wist dat ik het daar moest zoeken. Samen met een compagnon besloot ik ‘het bos dichter bij de mensen te brengen’. Dat deden we door groeipakketten voor paddenstoelen te verkopen, zodat mensen thuis paddenstoelen konden kweken. Die pakketten gingen zo verschrikkelijk goed dat ik dacht: dit is een markt, dit willen mensen! Het is de aanloop geweest naar mijn eigen bedrijf Casa Foresta, dat nu inmiddels alweer 10 jaar bestaat.”

Eetbare natuur De eetbare natuur is Florès’ werk geworden. Hij schrijft boeken over het onderwerp, kweekt in zijn moestuin van alles wat je ook in de vrije natuur kunt vinden, geeft workshops en organiseert bedrijfsuitjes en reizen. Florès: “Mensen hebben geen flauw idee hoeveel voedsel er in de natuur te vinden is. Het is belachelijk hoeveel geld er aan de struiken hangt en in de plantsoenen ligt. Allemaal dingen die je gewoon kunt eten en die je he-le-maal niks kosten.” Zijn workshops variëren van zeewier, schelp- en schaaldieren zoeken aan de Zeeuwse kust tot paddenstoelen zoeken en – zoals zijn website vermeld – ‘wildplukken op sterrenniveau’. Daarvoor gaat hij het bos in, maar ook gewoon naar het park. “Vaak start ik in het Sonsbeekpark in Arnhem. Mensen verbazen zich dikwijls over wat er allemaal in een stadspark te vinden is. Nou, van alles dus. Denk aan paddenstoelen, eetbare planten zoals daslook, kruiden en noten, maar ook aan waterkers, bijzondere dennennaalden en klaverzuring. Ik begin meestal met een wandeling van tweeënhalf uur en daarna gaan we lunchen. Dat kan hier op de tuin zijn of op een locatie elders. Vervolgens gaan we weer verder wandelen. Meestal ben ik zo’n zes tot acht uur met de deelnemers op stap en in die tijd hebben ze tientallen bijzondere eetbare planten, kruiden en paddenstoelen kunnen bekijken en proeven. Een bijzondere ervaring, want de meeste mensen hebben van jongs af aan geleerd dat ze van paddenstoelen af moeten blijven en niet zomaar iets uit de natuur moeten eten. Maar als je een goede veldgids meeneemt en nauwkeurig alle stappen doorloopt om bijvoorbeeld een eetbare paddenstoel te determineren, kan het gewoon niet misgaan.” g

71


NATUUR

72


NATUUR

Creëren Op de vraag waarom juist sterrenchefs zo geïnteresseerd zijn in ‘wildpluk-ingrediënten’ antwoordt Florès: “Ze zijn niet of nauwelijks te bestellen en ze zijn afwijkend. Chefs willen bijzondere, atypische smaken. Daarmee kunnen ze hun gasten verrassen.” Florès levert bijvoorbeeld jonge dennenkegeltjes aan restaurants. “Die kunnen ze dan inmaken.” Maar ook lisdoddestuifmeel of naaldhoning, waarvoor Florès bijenkasten heeft uitgezet in een naaldbos en waar hij hele honingraten van verstrekt aan restaurants, zijn voorbeelden van bijzondere ingrediënten. “Maar ik ga niet alleen maar het bos in hoor. Veel dingen verbouw ik gewoon op mijn eigen land, dat scheelt weer tijd en geploeter. Zo kweek ik hier bijvoorbeeld vijf speciale soorten koriander, wilde mosterdblad en veldkers. En onlangs heb ik een walnotengaard aangelegd. Niet omdat walnoten nou zo bijzonder zijn, in de supermarkt betaal je ongeveer vier euro voor een netje en de smaak kent iedereen wel, maar een groene walnoot die gepekeld kan worden, helemaal in de schil enzo, die heeft een heel andere waarde. En een heel andere smaak vanzelfsprekend. Dáár zijn chefs in geïnteresseerd.”

‘Het is belachelijk hoeveel geld er aan de struiken hangt en in de plantsoenen ligt. Allemaal dingen die je gewoon kunt eten en die je he-le-maal niks kosten’

Of hij een echte natuurfreak is? “Tot een bepaalde hoogte,” antwoordt hij. “Mensen denken vaak dat ik de hele dag met een mandje door het bos huppel om paddenstoelen te zoeken, maar zo zit ik niet in elkaar. Je zou me een ‘bosboer’ kunnen noemen,” zegt hij met een kwinkslag. “Ik haal voedsel uit de natuur en verbouw in mijn tuin eten dat je ook gewoon in het wild kunt vinden. Zie het vooral zo: ik houd van creëren. En of ik nou creëer in de keuken, op het land, tijdens een workshop of terwijl ik een boek schrijf, dat is mij om het even. Ik wil dingen maken en mensen iets leren, bijvoorbeeld dat je, zolang je goed bent ingelicht, echt niet bang hoeft te zijn voor een paddenstoel in het wild.” n

73


VERVOER UW PAARDEN IN LUXE EN STIJL MET VERVOER UW PAARDEN IN LUXE EN STIJL MET

ANEMONE ANEMONE HORSE HORSE TRUCKS TRUCKS


‘Uw ‘Uw mobiliteitspartner mobiliteitspartner in in de de paardensport’ paardensport’

www.anemone.nl www.anemone.nl


meilingputten.nl

Mooier wonen.

Scaneevor oinr formatie m

Een persoonlijk interieuradvies dat naadloos aansluit bij uw woning, woonstijl ĂŠn woonwensen? Onze gediplomeerde interieurstylistes adviseren en inspireren u graag.

Meiling Atelier Meiling maakt mooier.

Kerkstraat 90

0341 369 009

3882 BT Putten

atelier@meilingputten.nl


A PELD OOR N S E S T RA A T 9 5 3 7 8 1 PM V O O RT H UI Z E N 0342 47 40 00 i nf o@d ri e k l o m p . n l w w w. d ri e k l o m p . n l

Drieklomp Voorthuizen


KANTOOR VOORTHUIZEN

V O O R T H U I Z E N | Hunnenweg 25 Prijs op aanvraag

Home away from home gevoel

Bouwjaar: 1976 Woonoppervlakte: 285 m² Perceel oppervlakte: 20.040 m² Inhoud: 1.199 m³ Totaal aantal kamers: 11 Aantal slaapkamers: 6 Bijzonderheden: omringd door oneindige bossen, lucht en heide

78

Even buiten de drukke Randstad toont het bosgebied rondom Voorthuizen zich van zijn rustige landelijke kant. Wie droomt er niet van? Een echt familiehuis op de Veluwe, slechts omringd door oneindige bossen, lucht en heide… Je hebt hier meteen het Home away from Home gevoel wanneer je de toegangspoorten inrijdt en je in de verte het rietgedekte LANDHUIS nadert. Via de statige entree voorzien van elektrisch toegangshek en intercomsysteem, rijdt u over uw eigen oprijlaan (100m) naar dit prachtige domein (met 6 slaapkamers en 3 badkamers!). Op het perceel, van ruim 2 hectare, bevindt zich, naast het landhuis, een fraai rietgedekt bijgebouw (2002) welke thans ruimte biedt aan 4 auto’s. Het perceel is ingericht op het houden van paarden. Er is een paddock en een goed uitgeruste stal (3 boxen) en natuurlijke weide. Uitrijmogelijkheden volop, immers de bossen hier zijn groots. Als uit een boekje: volgroeid, rijk gevarieerde houtopstand en volop ruiter- en wandelpaden. Het geheel wordt gecompleteerd met een fraai badhuis voorzien van een eigen keuken, fitnessruimte, bar, sauna en een hoogwaardig buitenzwembad. De tuin is bedoeld voor eindeloze zomerdagen, loom genieten tot lang na zonsondergang. Het huis zelf bespeelt al uw zintuigen en heeft zijn eigen kenmerkende charme behouden. Het interieur heeft rustige basiskleuren zodat accessoires per seizoen kunnen wisselen. Het landhuis en haar bijgebouwen zijn hoogwaardig afgebouwd, goed onderhouden en prima geoutilleerd. En de nieuwste aanwinst? De nieuwgebouwde kantoor-/praktijkruimte van maar liefst 90 m2, gebouwd in de stijl van een landelijke loft met fantastische vergezichten over uw eigen weide. Deze ruimte is vanzelfsprekend ook zeer geschikt voor gebruik als questhouse, atelier of bewoning au-pair. Het geheel is voorzien van zonnepanelen dus energieneutraal (geen energiekosten).


79


Setting the standard since ’74.

BIGGREENEGG.NL


Drieklomp mensen

Thuisblijven

Bianca

Bianca (50) Getrouwd met Ivar (51) Moeder van Jasmijn (19) en Thijmen (18) Leeft in deze tijd nog bewuster

“Ik vind het indrukwekkend dat het leven ineens zo kan veranderen. Dat we zoveel kunnen in de wereld, maar dat wij het coronavirus niet kunnen stoppen en niet in de hand hebben. Ik maak me daar dan ook zorgen over en realiseer me dat ik dankbaar ben dat ik met mijn gezin in Nederland woon. Het is fijn om in deze tijd aan mijn eigen servieslijn te werken. Het logo wat in het servies staat is Be here now w en het staat voor het volgende: sta stil bij wat je aan het doen bent, geniet van het moment, wees in het nu.� 81


KANTOOR VOORTHUIZEN

APELDOORN Bosweg 124

Prijs op aanvraag

Little escape

Je huis als je persoonlijk heiligdom. Thuis is een plek om te onthaasten en tot jezelf te komen. Maak het jezelf comfortabel om te genieten van je eigen wellness in huis of gewoonweg zalig niets doen en je onder te dompelen in de tijdloze warme sfeer die deze LONG ISLAND VILLA van top tot teen uitdraagt.

Wat een ‘cosy’ villa, Maar belangrijker is: hier wordt geleefd. En dat voel je. De bewoners houden van de warme ambiance van een boutique hotel. De opdracht in 2007 voor hun architect was dan ook klip en klaar, ook thuis wilden ze die warme, uitnodigende sfeer ervaren. Bouwjaar: 2007 Dus overal zitplekken, open haarden en gefilterd licht. Woonoppervlakte: 425 m² Belgisch hardsteen, eiken en balkenplafonds domineren. Perceel oppervlakte: 1.150 m² “We streven altijd naar een wow-effect als we een woning Inhoud: 1.669 m³ binnenkomen” Totaal aantal kamers: 8 Aantal slaapkamers: 4 Bijzonderheden: Long Island, ultieme luxe en wellness

82


KANTOOR VOORTHUIZEN

BARNEVELD Wesselseweg 79

Vraagprijs € 1.595.000,-- k.k.

Landhuis ‘Groot Wessel’

Bouwjaar: 2009 Woonoppervlakte: 586 m² Perceel oppervlakte: 8.870 m² Inhoud: 2.717 m³ Totaal aantal kamers: 11 Aantal slaapkamers: 10 Bijzonderheden: luxe en toekomstbestendig

Wonen in een prachtig riant LANDHUIS met een hoogwaardige afwerking en prachtige details, maar ook met een warmtepomp die de woning verwarmt! Dit luxe landhuis met een schitterende ligging ademt sfeer uit van ouderwets vakmanschap, welke op een geraffineerde wijze gecombineerd wordt met modern comfort en efficiënte warmte/koude opslag. Het bijgebouw is in dezelfde stijl gebouwd, is ca. 130 m2 en is voorzien van een toilet en wasbak. De aangebouwde garage van 125 m2 biedt mogelijkheden voor bijv. een autocollectie. Rondom de woning is het volop genieten van de strak ontworpen tuin met grote vijver, vlonder en veranda met weids uitzicht. Grenzend aan landerijen en omringd door oude eikenbomen, maar ook op praktische afstand van o.a. snelwegen A1 en A30 (6 minuten), scholen, recreatie en winkels. Echte eyecatchers zijn de royale hal met imposante trappartij en het vakmanschap in het metselwerk met onder andere mooi boerenvlechtwerk, snijvoegen en kammen boven de raampartijen welke een lust zijn voor het oog.

83KANTOOR VOORTHUIZEN

LUNTEREN Veenstraat 6

Prijs op aanvraag Hier kun je je nog laten hypnotiseren door het geluid van de krekels en wegzakken in een lange siësta, een rijk bezit van bijna 2 hectare natuur, picture perfect, bloedmooi in alle opzichten. Simpele luxe waar we tegenwoordig zo gek op zijn: rust en ruimte. De tuinarchitect creëerde vanuit de bestaande natuur met zijn monumentale eiken, tamme kastanjes en walnootbomen, een glooiend landschap met diverse uitkijkjes, een natuurvijver, een berceau, maar een bovenal zonovergoten parktuin! Temidden van al dit groene geweld ligt deze karakteristieke WOONBOERDERIJ, landelijk en zonder poespas maar bomvol sfeer. Op het perceel bevinden zich tevens een guesthouse (voorzien van een slaapkamer, badkamer en woonkamer met Bouwjaar: 1903 openslaande deuren) en een houten dubbele garage Perceel oppervlakte: 19.635 m² met 3 paardenstallen, 2 elektrische deuren, zadelkamer, Totaal aantal kamers: 6 drenkbakken en hydrofoor eigen waterinstallatie t.b.v. Aantal slaapkamers: 3 besproeiing van de tuin en weide. De woning is o.a. voorzien van een heerlijke living, een Bijzonderheden: landelijke, compleet uitgeruste keuken, fantastische rust, ruimte, natuur tuinkamer, study, 3 slaapkamers en 2 badkamers.

La dolce vita

85


WONINGPROJECT

86


WONINGPROJECT

Woningproject

De Hooge Riet: monumentaal resideren Tekst Margrit Verhoef

Fotografie Ed van Drie

De Hooge Riet is een rijksmonument, gelegen in een historisch park in het centrum van Ermelo. De karakteristieke bouw, horizontaal met een centraal deel en daarop aansluitend diverse vleugels, én het schitterende park maken van De Hooge Riet een unieke woonlocatie.

parkvilla’s gebouwd. Om dit alles te realiseren wordt een aantal nood- en bijgebouwen op het perceel gesloopt. Andere waardevolle monumentale gebouwen op het terrein blijven juist behouden en krijgen een nieuwe bestemming, zoals een woon-/werkfunctie.

Historie

Omgeving

De Hooge Riet werd gebouwd in de interbellumstijl, naar een ontwerp van de Arnhemse architect E.J. Rothuizen. In de dagen van weleer was het gebouw een sanatorium voor welgestelde patiënten uit de omgeving, daarna maakte het deel uit van een GGZ-instelling en later volgde leegstand. Hierdoor raakte het pand en de bijgebouwen, maar ook het park met de eeuwenoude bomen, glooiende grasvelden, slingerpaadjes en bijzonder vormgegeven vijver in verval.

De Hooge Riet grenst aan het gezellige centrum van Ermelo met volop keuze uit goede voorzieningen, zoals winkels, restaurants, sportaccommodaties en een fijn theater. Het NS-station ligt pal voor het park; Amersfoort, Utrecht of Zwolle zijn binnen 30 minuten te bereiken. De A28 ligt op enkele minuten autorijden. Hetzelfde geldt voor de prachtige Randmeren waar het aan en op het water heerlijk toeven is.

Nieuwe toekomst Anno nu werken verschillende partijen samen aan de herontwikkeling en transformatie van De Hooge Riet. Met een zorgvuldig uitgekozen mix van woningen en appartementen en ambitieuze plannen om het fraaie park in ere te herstellen, zetten de partijen hoog in om een aantrekkelijke woonomgeving te verwezenlijken.

Appartementen en woningen In het monument worden karakteristieke appartementen gerealiseerd. Verspreid over het prachtige park komen sfeervolle levensloopbestendige parkwoningen met een heerlijk terras en aan de rand van De Hooge Riet worden

Verkoop Drieklomp Makelaars en Rentmeesters en Midden Nederland Makelaars (MNM) hebben de handen ineengeslagen voor de verkoop van de karakteristieke appartementen, woningen en (bij)gebouwen op het markante terrein in Ermelo. Medio juni is er een preview. De verkoop start in september.

Interesse? Neem dan contact op met Lucia de Boer, register makelaar taxateur bij Drieklomp Makelaars en Rentmeesters Voorthuizen, via ldeboer@drieklomp.nl.

Op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief via www.dehoogeriet.nl n

87


KANTOOR VOORTHUIZEN

E R M E L O | Fazantlaan 14 Prijs op aanvraag Rijdend door de toegangspoort waant u zich in een andere wereld; prachtig verscholen ligt dit MANEGECOMPLEX tussen de loof- en naaldbomen, zelfs een echte sequoia siert de toegang! De ligging is uniek; zo dicht bij de dorpskern van Ermelo, maar wel grenzend aan de bossen en heidevelden. De onbegrensde uitrijmogelijkheden op de Veluwe zijn bereikbaar vanaf het terrein. Het complex straalt een dorpsachtige sfeer uit, de gebouwen vormen een gezellig geheel tussen de bomen. Het gehele complex, dat gewaardeerd wordt met 4 FNRS sterren, beschikt over alle faciliteiten die een paardenliefhebber zich maar kan wensen. Van mooie buiten rijbanen tot verschillende overdekte rijbanen, een overdekte stapmolen en vele stallen en prachtige paddocks onder de bomen. En zandpaden die over het terrein lopen, waar ook gebruik van wordt gemaakt tijdens de lessen en die worden ingezet tijdens crosswedstrijden. U kunt hier het echte buitenleven in alle rust ervaren, terwijl Ermelo op fietsafstand ligt. Het dorp biedt vrijwel alle voorzieningen die u nodig heeft. De bereikbaarheid is perfect. Binnen tien minuten bent u met de auto op de snelweg A28. Tevens bestaat de mogelijkheid om een tweede bedrijfswoning te realiseren op het terrein. Het perceel is door de gemeente Ermelo Woonoppervlakte: ca. 118 m² in erfpacht uitgegeven, deze periode loopt tot 31 december 2050. Perceel oppervlakte: 50.040 m² Op het terrein bevindt zich een bedrijfswoning (semi-bungalow) met eigen inrit en een Inhoud: ca. 476 m³ ruitershop. De bouw van een 2e bedrijfswoning is toegestaan.

Sequoia stables

Bijzonderheden: 70 paardenboxen, 3 overdekte rijbanen, 2 buitenrijbanen, veel uitrijmogelijkheden op de Veluwe

88


89


KANTOOR VOORTHUIZEN

E R M E L O | Prinsesselaan 43 Vraagprijs € 1.485.000,-- k.k.

Unieke zeldzame plek

Bouwjaar: 1986 Woonoppervlakte: 402 m² Perceel oppervlakte: 2.495 m² Inhoud: 1.646 m³ Totaal aantal kamers: 7 Aantal slaapkamers: 4 Bijzonderheden: kantoor en/of praktijk aan huis mogelijk

90

Graag nemen wij u mee naar een unieke zeldzame plek op de Veluwe…! Verscholen in het groen, aan een lommerrijke laan, in de bosrijke villawijk de ‘Koninginnebuurt’ waar u de drukte van de stad kunt ontvluchten, maar vooral een plek om het leven te vieren en samen te zijn. In deze exclusieve setting wordt u aangeboden een moderne VILLA met garage, carport (totaal geschikt voor 5 auto’s) en verwarmd zwembad op een fantastisch gesitueerd perceel van 2.495 m2. Een combinatie van zeer royale leefvertrekken maken het geheel zeer geschikt als gezinshuis waar al dan niet zakelijke aangelegenheden gecombineerd kunnen worden middels een kantoor- en/of praktijk aan huis. In 2014 is dit familiehuis nagenoeg compleet gemoderniseerd, opnieuw met hoogwaardige en duurzame materialen, tot in detail afgewerkt en voorzien van veel luxe en comfort. Onder andere is vernieuwd; badkamers, toilet, vloeren, trappartij, gestukte wanden, plinten, deels vervangen van elektra en gevelafwerking, dubbele carport gerealiseerd etc. Hierdoor kunt u zowel binnen als buiten heerlijk genieten van de privacyvolle tuin. Het resultaat is een ultiem familiehuis dat zowel van de buiten- als binnenkant een eenheid vormt! Deze stijlvolle villa is omringd door een ‘groene’ tijdloze aangelegde prachtige tuin met niveauverschillen, terrassen, verwarmde veranda, afgewisseld met hagen, paden, enkele bomen, gazon, verzorgde borders met overwegend groenblijvende beplanting en uiteraard het verwarmde zwembad welke in 2006 geheel is vernieuwd. Deze woning moet u echt ‘beleven’, om te begrijpen wat er zo speciaal aan is!


91


WWW.BOUWBEDRIJF-LICHTENBERG.NL


KANTOOR VOORTHUIZEN

EDE

Peteweg 33 Vraagprijs € 1.395.000,-- k.k. Je hoort niets aan de Peteweg. Het omringende bos van eiken en grove dennen zorgt ervoor dat het helemaal soundproof is! Geniet in deze magnifieke nieuw gebouwde VILLA van de nabijheid van diverse steden, zonder er last van te hebben. De huidige eigenaren vonden hun droomplek in de bossen tussen Lunteren en Ede. Met veel liefde en geduld werd deze gastvrije en zonnige villa gecreëerd waarbij het uitbundige gebruik van luxe leisteen direct in het oog springt. De royale onderkeldering met garage (80 m2) biedt ruimte voor al uw auto’s. Parterre o.a.: grote living met fraaie stenen vloer, reversible tv, inbouw openhaard en grote aluminium schuifpui naar zeer royaal zonneBouwjaar: 2008 terras met overstek. Ruime eethoek met grote schuifpui en Woonoppervlakte: 244 m² op maat gemaakte houten kastenwanden. Stijlvolle open Perceel oppervlakte: 7.860 m² keuken van het Italiaanse merk Arclinea met groot kookeiInhoud: 1.632 m³ land v.v. luxe inbouwapp. Royale slaapk. met walk-in closet. Totaal aantal kamers: 6 Luxe badk. met jetstreamcabine, whirlpool, granieten Aantal slaapkamers: 4 wastafel en wandcloset. Bijkeuken met op maat gemaakte wandkasten en uitstortgootsteen. Sfeervolle study met Bijzonderheden: stille locatie, vaste kasten. 1e Verdieping o.a.: 3 slaapk. Badk. met wandroyale onderkeldering closet, dubbele wastafel en douchecabine met jetstream.

The sound of silence

93


KANTOOR VOORTHUIZEN

H O E V E L A K E N | Oosterdorpsstraat 25 Vraagprijs € 1.375.000,-- k.k. ‘Dit huis past ons als een warme jas, dat voelden we direct. Het is ruim, royaal en compleet’

Casa Familia

Deze rietgekapte HOEVE, het Ooievaarsnest genaamd, siert al sinds 1670 het Hoevelakense straatbeeld. Uit steen opgetrokken, gelegen op een zeer groot perceel van bijna 2.000 vierkante meters. Maar zo luxe als het nu is was het 3 jaar geleden in zijn geheel niet! De huidige eigenaren waren niet bang om grote stappen te zetten. Ze gingen aan de slag met monumentale ambachtslieden en transformeerden het in het familiehuis dat het nu is. Hier gaat ambacht en sfeer een harmonieuze fusie aan! De boerderij, de kantoorruimte en het luxe guesthouse vallen als een warme deken om u heen.

En wat doe je als je opgroeiende kinderen meer behoefte krijgen aan privacy? Je verbouwt het luxe binnenzwembad tot een fraai guesthouse waar het prima vertoeven is! Vanzelfsprekend is dit magnifieke rietgedekte bijgebouw van ca. 162 m2 ook uitermate geschikt voor kantoor/ Bouwjaar: -1906 praktijk aan huis, mantelzorg, bewoning au-pair en/of atelier. Woonoppervlakte: 210 m² Perceel oppervlakte: 1.970 m² Inhoud: 714 m³ Totaal aantal kamers: 12 Aantal slaapkamers: 8 Bijzonderheden: luxe, kantoorruimte, guesthouse, binnenzwembad

94

Rondom de woning bevindt zich een zeer ruime tuin. Aan de zijde van de weg zorgt een rij leiplatanen voor uw privacy. Het perceel is afgeschermd met stijlvol sierhekwerk. De tuin is nu ingericht als onderhoudsarm geheel. Tenslotte zorgt de rietgedekte hooiberg voor een prima parkeerplek voor 1 auto. Mogen wij u begroeten?


95


Van Golsteinlaan 20 | 7339 GT Apeldoorn | Telefoon +31 (0) 55 541 44 55 info@vandervalkapeldoorn.nl | www.vandervalkapeldoorn.nl

Van Golsteinlaan 20 | 7339 GT Apeldoorn | Telefoon +31 (0) 55 541 44 55 info@vandervalkapeldoorn.nl www.vandervalkapeldoorn.nl Van Golsteinlaan 20 | 7339 GT |Apeldoorn | Telefoon +31 (0) 55 541 44 55 info@vandervalkapeldoorn.nl | www.vandervalkapeldoorn.nl Van Golsteinlaan 20 | 7339 GT Apeldoorn | Telefoon +31 (0) 55 541 44 55 info@vandervalkapeldoorn.nl | www.vandervalkapeldoorn.nl

www.ontdekdecantharel.nl www.ontdekdecantharel.nl www.ontdekdecantharel.nl www.ontdekdecantharel.nl


GOED DOEL

Stichting Present Barneveld (Onderdeel van de landelijke stichting Present)

Bij Present

geloven we dat mensen bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Present is die schakel. Present wil een beweging op gang brengen in Barneveld waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien en werkt daarbij samen met organisaties in de sectoren zorg, welzijn en wonen. De hulpvragen worden vanuit deze sectoren aangereikt. In de praktijk komt het erop neer dat Present coördineert dat vrijwilligers kwetsbare mensen uit de gemeente Barneveld sociale en praktische hulp bieden. Hierbij staat de ontmoeting centraal.

Een voorbeeld uit de praktijk: – In het kader van MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) heeft een team van collega’s zich ingezet voor een ouder echtpaar dat door omstandigheden de tuin niet meer kon onderhouden. Wat geeft het deze mensen een rust dat de boel er nu weer netjes bij ligt! Een geweldige kans om op een maatschappelijk verantwoorde wijze te ondernemen.

Inmiddels hebben al veel Barneveldse bedrijven zich aangemeld. Via een vergoeding voor de bemiddeling en organisatie van Present laten zij medewerkers projecten uitvoeren. Maar wist u dat deze investering een nog veel hoger rendement kan opleveren? Present bemiddelt namelijk niet alleen voor bedrijven, maar ook voor studenten, vrienden, buurt- en kerkgenoten en zelfs gezinnen. Deze groepen nemen zelf geen budget mee, maar kunnen door de bijdragen wel worden ingezet. Wil jij tijdens deze coronacrisis iets doen voor een ander? Present Barneveld wil dat ook en is inmiddels aangesloten bij de landelijke campagnes #nietalleen en #OranjeHelpers. Wij zijn het lokaal coördinatiepunt binnen de Gemeente Barneveld. Juist nu organiseren we (digitale) ontmoetingen en staan we klaar voor hen die hulp nodig hebben. Wil je meer weten of wil jij ook actief helpen om de beweging in Barneveld op gang te brengen? Neem dan contact op met één van onze coördinatoren: Thea van Drie via thea.van.drie@presentbarneveld.nl of 06-50733892 Erik de Wilde via erik.de.wilde@presentbarneveld.nl of 06-13673420 www.stichtingpresent.nl/barneveld

97


KANTOOR VOORTHUIZEN

P U T T E N | Drieseweg 27A Prijs op aanvraag

Klaar voor een nieuwe familie-idylle!

Wat doe je als je gek bent op bossen, maar niet wilt inleveren op luxe en comfort? Dan bouw je een luxe VILLA in het Putterbosch. Hier is het onmogelijk om je niet zen te voelen! Ziet u het voor u? Zittend aan het heerlijke haardvuur in deze nieuw gebouwde villa, omringd door slechts eerlijke materialen zoals eiken, beton en hardsteen.

De briefing van de eigenaars - een gezin met twee kinderen - was duidelijk. Ze wilden een stijlvolle en eigentijdse villa voorzien van alle comfort, dat met respect voor de natuurlijke omgeving zou worden gebouwd en eruitziet of het er al jaren staat. Met de achtertuin direct grenzend aan het immense Putterbosch zou je zomaar vergeten dat er nog een bewoonde wereld omheen ligt. Een fraaie groene oase van maar liefst ca 1.400 vierkante meters met de fantastische veranda op eiken palen waar het buitenleven gevierd kan worden. En deze unieke rust locatie heeft nog meer voordelen, u fietst zo het fijne gezellige centrum in met vele terrassen en diverse ambachtszaken. Door de grote aanbouw is ook de mogelijkheid Bouwjaar: 2015 ontstaan om uw eigen kantoor- en/of praktijk aan huis uit te oefenen.

Woonoppervlakte: 191 m² Perceel oppervlakte: 1.417 m² Inhoud: 765 m³ Totaal aantal kamers: 6 Aantal slaapkamers: 3 Bijzonderheden: luxe, comfort, Putterbosch

98


99


KANTOOR VOORTHUIZEN

PUTTEN

Veenhuizerveldweg 41 Vraagprijs € 1.230.000,-- k.k.

De Wôldstins

Bouwjaar: 1995 Woonoppervlakte: 436 m² Perceel oppervlakte: 23.223 m² Inhoud: 1.100 m³ Totaal aantal kamers: 12 Aantal slaapkamers: 5 Bijzonderheden: direct aan het bos gelegen. Unieke locatie

100

Op één van de mooiste plekjes van de noordwest Veluwe, in de driehoek Putten/Garderen/Voorthuizen, ligt het romantische LANDHUIS ‘De Wôldstins’. Met eigen stallen en weilanden en met een eigen toegang tot het openbare ‘Speulder- en Sprielderbos’ (wat 3.300 ha. omvat!), past dit project helemaal bovenaan de wensenlijst van veel paardenmensen. Zodra u dit perceel van ruim 20.000 m2 oprijdt en u op de ruime parking uit de auto stapt, ervaart u de heerlijkheid van deze lusthof. Met meteen het vergezicht over het eigen bospad, richting de uitgestrekte bossen, heidevelden en het weiland. Huis en opstallen zijn gebouwd om te genieten van ruimte, natuur en de dieren. Een warm leefhuis, met ongekend veel ruimte, comfort en privacy. Maar liefst 5 flinke slaapkamers en 3 complete badkamers telt de woning. Eventueel is in dit huis een verdeling in woon- en praktijkruimten heel goed te realiseren. Omdat ‘De Wôldstins’ in alle windrichtingen ruime raampartijen heeft, is het een heerlijk licht en luchtig huis.


KANTOOR VOORTHUIZEN

BARNEVELD

Schoonhorsterweg 15 en 15-1 Vraagprijs € 1.225.000,-- k.k.

Vrij wonen tussen de landerijen!

Bouwjaar: 1925 Woonoppervlakte: 310 m² Perceeloppervlakte: 9.300 m² Inhoud: 2.228 m³ Totaal aantal kamers: 12 Aantal slaapkamers: 8 Bijzonderheden: mogelijkheden voor functiewisseling

De oprijlaan langs de mooie berkenbomen leidt u naar maar liefst TWEE WOONBOERDERIJEN, prachtig gelegen op een vrije plek in het buitengebied van Barneveld! Tussen de landerijen is het heerlijk genieten van het buitenleven, terwijl het Gelderse dorp op zo’n 5 km verwijderd ligt. De oudste boerderij heeft een mooie rieten kap, sfeervolle glas-in-lood ramen en een authentieke deel met hilt en oude stalraampjes. De tweede woning heeft een pannengedekt zadeldak. Het geheel heeft een ruim erf met 2 separate inritten, een mooi verzorgde voortuin met buxushagen en een verhard achtererf met enkele agrarische bijgebouwen. Dit biedt mogelijkheden om dieren te houden of bijvoorbeeld als opslag of werkplaats te gebruiken. Het perceel heeft een agrarische bestemming met mogelijkheden voor functiewisseling. Het geheel wordt aangeboden op ca. 9.300 m2 grond. Het kopen van extra grond tot max. 66.940 m2 behoort tot de mogelijkheden. Deze grond is fraai en gunstig gelegen, direct aansluitend aan het erf.

101


Drieklomp

& partners

bulthaup keukenarchitectuur Zeist Het Rond 5c, 3701 HS Zeist, T 030 697 77 00, www.bulthaup.nl, www.bulthaup-zeist.nl

Waardering voor tijd De toenemende automatisering en digitalisering neemt ons veel werk uit handen, maar wat doen we met onze extra verkregen tijd? Die tijd maakt het ons mogelijk om ons op de essentie te richten: de waardering voor de dingen die ertoe doen, de waardevolle momenten in ons leven. Hierin speelt de keuken als centrum van communicatie en onthaasting een belangrijke rol. Het team van bulthaup keukenarchitectuur Zeist gelooft dat een plek waar alles met zorg op elkaar is afgestemd ervoor zorgt dat je je er prettig voelt en je er op je gemak bent. Daarom beschouwen we het als onze missie om zo’n plek vorm te geven, steeds opnieuw en passend bij het individu en de leefomgeving. Eigenaar Gijsbert Bakkenes, ontwerper en adviseur, wordt hierbij ondersteund door Cynthia Bos, Radboud Geenen en interieurarchitecte Florine Grimberg. Aan Het Rond 5c in Zeist laten zij u graag kennismaken met de hoogwaardige bulthaup keukensystemen; b1, b2 en b3 en de bulthaup b Solitaires. 102


DRIEKLOMP & PARTNERS

Landgoed Lauswolt Van Harinxmaweg 10, 9244 CJ Beetsterzwaag, T +31 512 381 245, info@lauswolt.nl, www.lauswolt.nl

Vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt Verscholen in de prachtige bossen van Beetsterzwaag ligt het best bewaarde geheim van Friesland: vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt. In een adembenemende omgeving zorgt een fantastisch team ervoor dat het u geen moment aan iets ontbreekt. Landgoed Lauswolt heeft maar één doel: u de meest unieke en onvergetelijke ervaring bieden. Ware luxe zit in kleine dingen. En in die kleine dingen, zijn wij heel groot. Maar het echte geheim van Lauswolt zit in de mensen. Zij vormen de ziel van het hotel. Stuk voor stuk begrijpen zij dat ware luxe niet in een hotelkamer, foyer of restaurant zit. Ware luxe kun je niet zien. Ware luxe kun je alleen voelen.

Big Green Egg Voor het dichtstbijzijnde erkende verkooppunt ga naar www.biggreenegg.nl en vul uw postcode/plaats in op de storelocator.

Het origineel is de Evergreen Sinds 1974 brengen wij outdoorcooking naar het volgende level. We zijn een kamado. Een BBQ van het allerbeste keramiek. We zijn Big Green Egg en we zijn het origineel. Maar we zijn vooral makers van mooie herinneringen. Van samen genieten met familie, vrienden en gelijkgestemde smaakmakers. Van lokale en verse ingrediënten, spannende bereidingen en onovertroffen smaak. Grillen, bakken, stomen, wokken of roken, the sky is the limit voor de Big Green Egg. Low and slow cooking? De Egg is er voor gemáákt. Met een Big Green Egg kies je voor kwaliteit van leven. Generatie na generatie. Ontdek de Big Green Egg op: www.biggreenegg.nl

103


DRIEKLOMP & PARTNERS

Kerkhof Laren Naarderstraat 12-14, 1251 BB Laren NH, T 035 539 53 01, www.kerkhoflaren.nl

Kerkhof Laren, een bedrijf dat blijft opvallen Opvallen deed het Larense familiebedrijf bij het Deense designmerk VIPP, met als gevolg dat, na vele gesprekken in Laren en in Kopenhagen, Kerkhof Laren is aangewezen als VIPP FLAGSHIP STORE. In de showroom én in de speciaal ingerichte VIPP Studio zijn alle accessoires voor badkamer, keuken en living te bewonderen en direct uit voorraad te leveren. NIEUW: de VIPP Keuken! In al zijn glorie opgesteld in de VIPP Studio. Om verliefd op te worden. Het is niet voor niets dat de Denen de slogan: “It begins with a lovestory” gebruiken. De door VIPP opgeleide medewerkers laten u, behalve de nieuwe keuken, ook graag de zeer onderscheidende interieurmeubelen van VIPP zien. Liefst op afspraak; dan staat de koffie klaar!

Bouwbedrijf Lichtenberg Octaanstraat 5, 7463 PM Rijssen, 0548 51 36 63, www.bouwbedrijf-lichtenberg.nl

Uw droom vergt een realistische bouwmeester Van droom naar daad. Van kavel naar een onder architectuur gebouwd droomhuis. Stappen die u solide, snel en secuur zet. De alles-onder-één-dak-aanpak van Bouwbedrijf Lichtenberg neemt u al het werk uit handen als het aankomt op zelf laten bouwen. Wij bouwen op ambachtelijke wijze luxe villa’s, die voldoen aan de modernste eisen. Op tijd, binnen budget, en afgewerkt tot in de kleinste details. Waardevaste villa’s, enig in hun soort, waarmee u zich smaakvol onderscheidt. Kortom, uw kavel verlangt het beste: het verdient de nuchtere meesterbouwer uit Oost-Nederland. Actief en vooraanstaand met traditioneel bouwen sinds 1935. U heeft nergens omkijken naar, behalve naar het prachtige eindresultaat.

104


DRIEKLOMP & PARTNERS

Nilson Beds Hanzeboulevard 26, 3825 PH Amersfoort, T (033) 303 9850, www.nilsonbeds.com

Nilson Beds maakt van uw slaapkamer een luxe hotelsuite Nilson Beds is gespecialiseerd in hoogwaardig slaapcomfort. Alle bedden worden op maat gemaakt van de beste (natuurlijke) materialen en vormgegeven door topontwerpers zoals Marcel Wolterinck en Remy Meijers. De bedden worden met de hand in Nederland geproduceerd. Nilson biedt een uniek concept door een complete collectie accessoires zoals hoofdborden, meubelen en bedlinnen. De bedden worden geleverd aan klanten in binnen- en buitenland: interieurarchitecten, hotels en particulieren. U bent van harte welkom in de nieuwe ‘brand experience store’ in Amersfoort voor persoonlijk slaapadvies en inspiratie.

Huisje James Van Golsteinlaan 20, 7339 GT Apeldoorn, T 055 538 24 715, www.huisjejames.nl

Culinair opladen op de Veluwe Ruimte, privacy, veiligheid en ontspanning; dat is net buiten Apeldoorn, aan de rand van de Veluwe, te vinden. Op een sprookjesachtige locatie midden in het groen ligt restaurant Huisje James. Een plek waar u er echt even helemaal uit bent en kunt genieten van culinaire klassiekers in een eigentijds jasje. De keukenbrigade van Huisje James laat zich alle seizoenen inspireren door het bos, het wild en de eigen groentetuin. Uiteraard is de service conform de veiligheidsregels en gaat niets ten koste van onze kwaliteit en gastvrijheid. Wilt u na het diner blijven slapen? Dat kan in een van de luxe kamers van het naastgelegen Van der Valk Hotel Apeldoorn – De Cantharel. Meer informatie via www.vandervalkapeldoorn.nl

105


DRIEKLOMP & PARTNERS

Interhiva Interhiva BV, Hanzeweg 17, 3771 NG Barneveld T 0342 42 70 42, info@interhiva.nl, www.interhiva.nl

Wellness in eigen huis Bij Interhiva geloven wij erin dat uw huis een plek moet zijn waar u kunt ontspannen. En wat is er nu fijner om dat in uw eigen wellness thuis te doen? Heerlijk tot rust komen na een drukke dag op werk of na het sporten. Steeds meer woonconsumenten ontdekken de meerwaarde van wellness, óók voor de waarde van hun woning. Sinds 1975 is Interhiva toonaangevend als het gaat om het ontwerpen en realiseren van wellnessprojecten. De jarenlange ervaring staat garant voor perfecte advisering, ongeacht of dit thuis of in een commerciële omgeving is. Nieuwsgierig geworden? Interhiva helpt u bij het realiseren van uw wellnessdroom. Maak een afspraak of kijk op Interhiva.nl

Tinello keukens Showroom Kaatsheuvel, Bevrijdingsweg 6, Kaatsheuvel, T 0416 27 79 17. Showroom Hilversum, 2e Loswal 1, Hilversum, T 035 628 41 42, www.tinello.nl

Helemaal zelf gemaakt uit handen van onze eigen vakmensen Perfect maatwerk van de hoogste kwaliteit kan eigenlijk maar op één manier gerealiseerd worden: we doen namelijk alles zelf! Van schets tot schilderwerk, van montage tot service, alles is in handen van Tinello mensen. Dat maakt ons uniek én het maakt uw keuken uniek, al ruim 25 jaar. De keuken vormt het hart van de meeste huizen. Het is de plaats waar het gezellig is, waar gewerkt wordt en waar je ontspant met een goed glas wijn. We zorgen er dan ook voor dat een keuken bij u past. Bezoek ons eens op de website en natuurlijk bent u ook altijd welkom in onze showroom te Kaatsheuvel of Hilversum. 106


DRIEKLOMP & PARTNERS

Rainforest Lighting Aalberselaan 12, 1272 JW Huizen, T 06 12 59 09 79, info@rainforestlighting.com, www.rainforestlighting.com

Uw tuin komt dag en nacht tot leven Rainforest Lighting, gespecialiseerd in tuinverlichting, heeft een unieke werkwijze ontwikkeld om vooraf te laten zien wat u achteraf krijgt. Aan de hand van een lichtdemonstratie krijgt u een beeld van hoe uw tuin in het donker tot leven komt. Veel tuinen zijn overdag een lust voor het oog. De natuur komt tot leven en zorgt ervoor dat je elke minuut van het uitzicht geniet. ’s Avonds wordt het anders. Dan slokt de duisternis de wereld van moeder natuur op. Met dat inzicht bedachten wij een uniek tuinlichtconcept, waarin wij functionaliteit en veiligheid combineren met sfeer en uitstraling. LEZERSAANBIEDING Drieklomp-lezers kunnen kostenloos een quick-scan bij Rainforest Lighting aanvragen. Deze aanbieding is geldig tot 30 september 2020.

Brouwer Binnen Emmastraat 1, Woudenberg, www.brouwerwoudenberg.nl

Showroom Brouwer volledig vernieuwd Brouwer in Woudenberg heeft zijn showroom volledig vernieuwd. Het resultaat is een meer dan 250 m2 grote toonzaal vol inspiratie voor vloeren, gordijnen, vitrages, inbetweens, raamdecoratie en (binnen)zonwering. In de nieuwe showroom vindt men pvc- en laminaatvloeren, maar ook karpetten. “Eén van de grootste woontrends”, vertelt Rianne Brouwer. “Veel mensen kiezen een pvc-vloer, maar ze missen een eyecatcher of een warm accent. Met een karpet kan je een zithoek er echt laten uitspringen.” Brouwer heeft de karpetcollecties van De Munk, Desso, Cunera en Brink & Campman.

107


KANTOOR VOORTHUIZEN

V O O R T H U I Z E N | Hoofdstraat 185 Vraagprijs € 1.200.000,-- k.k.

Stijlvol exclusief pand

Bouwjaar: 1977 Woonoppervlakte: 647 m² Perceel oppervlakte: 497 m² Inhoud: 2.597 m³ Totaal aantal kamers: 11 Aantal slaapkamers: 4 Bijzonderheden: scala aan gebruiksmogelijkheden

108

Wat een stijlvol exclusief pand dat uitblinkt op een prachtige zichtlocatie midden in de dorpskern van Voorthuizen en dat ook nog eens een scala aan gebruiksmogelijkheden in zich heeft. Wat een privé paleisje waar met hart en ziel geleefd en gewerkt wordt. En dat voel je! De nostalgie, het karakter, de stijl en sfeer. Het is onbetaalbaar! Dit is niet slechts een huis maar een ‘thuis’. In de jaren zeventig is deze markante verschijning met veel kennis, passie en liefde voor de nostalgie gerealiseerd. De sfeer van ouderwets vakmanschap is op geraffineerde wijze gecombineerd met moderne luxe en comfort. Alle gebruikte materialen zijn met grote zorgvuldigheid gekozen, soms nieuw, soms oud met geschiedenis maar altijd met passie en doordacht. De afwerking is gedaan op hoog niveau met oog voor elk detail. In een latere periode is de riante serre gerealiseerd. Ook weer zo’n topruimte om te leven, eventueel te werken, en van elk seizoen te genieten. Wij vinden het dan ook meer dan fantastisch dat wij u te koop mogen aanbieden dit stijlvolle FAMILIEHUIS dat ingericht is door Jan des Bouvrie met geweldige serre omringd door een fijne dorpstuin, een royale dubbele garage en kantoor-/bedrijfsruimte op maar liefst 497 m2 eigen grond. Thans is ca. 290 m2 in gebruik als kantoorruimte. Deze ruimte is verdeeld over de begane grond en het souterrain. De ‘centrum’ bestemming geeft een scala aan gebruiksmogelijkheden; onder andere wonen, detailhandel, horeca, dienstverlening. Het geheel is dus zeer geschikt als gezinshuis waar al dan niet zakelijke aangelegenheden gecombineerd kunnen worden middels een kantoor- en/of praktijk aan huis. Maar het biedt ook de mogelijkheden voor een inwoonsituatie of juist alleen een complete werklocatie.


109


KANTOOR VOORTHUIZEN

NIJKERK

Barneveldseweg 192 Vraagprijs € 1.150.000,-- k.k. De schitterende MONUMENTALE BOERDERIJ “De Vergulde Appel”, vroeger een herberg waar reizigers uit alle windstreken wat konden eten en drinken, werd voor het eerst vermeld in 1722. De boerderij ligt heel strategisch op het knooppunt van wegen naar Nijkerk, Barneveld, Voorthuizen en Zwartebroek en heel centraal in het land. In het prachtige buurtschap Appel, dat zich in de zomer van 2019 tot “ de mooiste plaats van Gelderland” liet bekronen, mogen wij u deze authentieke boerderij met zijn karakteristieke witte gevel met fraaie windveer en diverse opstallen aanbieden op ca. 2,5 hectare. De heerlijke plek in het buitengebied, vlakbij landgoed Appel, zorgt ervoor dat u volop kunt genieten van het buitenleven, en binnen Bouwjaar: rond 1700 10 minuten bent u in het gezellige centrum van Nijkerk of Woonoppervlakte: 181 m² Voorthuizen. De ligging van de boerderij is logistiek zeer Perceel oppervlakte: ca. 2,5 ha gunstig. Door de combinatie van de diverse opstallen met Totaal aantal kamers: 8 een royaal stuk grond, is het geheel geschikt voor meerdere Aantal slaapkamers: 4 doeleinden, bijvoorbeeld paardenhouderij.

‘De Vergulde Appel’

Bijzonderheden: geschikt voor meerdere doeleinden

110


KANTOOR VOORTHUIZEN

EDERVEEN Meikade 75

Vraagprijs € 1.050.000,-- k.k.

Wakker worden met een uitzicht over de weilanden Bouwjaar: 1906-1930 Woonoppervlakte: 261 m² Perceel oppervlakte: 3.500 m² Inhoud: 1.198 m³ Totaal aantal kamers: 7 Aantal slaapkamers: 4 Bijzonderheden: mantelzorg, au- pair, B&B mogelijk

Deze in 2002 en 2009 grondig gerenoveerde VRIJSTAANDE WONING staat als een huis aan een eigen weg met enkel bestemmingsverkeer. Op korte afstand van uitvalswegen A1, A30 en A12 en met diverse OVaansluitingen met de Randstad. Een droomplek waar u uitgerust wakker zal worden! Deze woning heeft 4 (slaap) kamers en eventueel de mogelijkheid voor meerdere slaapkamers of zelfs voor mantelzorgwoning, au-pair of B&B. Er is een ruime en sfeervolle woonkamer en een landelijke keuken. Op de begane grond zijn 2 (slaap) kamers met elk een eigen badkamer/douche. Op de 1e verdieping zijn 2 slaapkamers en een ruime overloop met veel bergruimte. In 2007 is de aanbouw volledig opnieuw opgebouwd, hierin bevinden zich de 2 (slaap)kamers met eigen badkamer, een zeer royale eetkamer/living met houtkachel en keuken. Er is een wijnkelder, aparte wasruimte met 2e toilet en een berging. Het bijzondere karakter van het huis wordt nog eens versterkt door de eenheid met de omliggende grote tuin. De zonnige en fraai aangelegde tuin met fruitboomgaard is een verrijking voor deze woning en maakt het plaatje meer dan compleet. 111


Vrijstaande ‘Eigenwijs-Eigentijdse’ Stolpboerderij op Wereld Erfgoed kavel Noord-Beemster

ONTDEKKINGSHUIZEN

Vanafprijs: €1.250.000 Mijzerweg 1, Noord-Beemster Op een zeldzaam mooie landelijke locatie, aan de rand van de Beemster tussen Schermerhorn en Avenhorn, neemt de geschiedenis een verrassende wending... Hier, op een prachtig ingericht perceel, verrijst binnenkort een eigenwijs-eigentijdse, luxueuze stolpboerderij, met een robuuste uitstraling en een opvallend stoere, noordelijke architectuur: een Barentsz-stolpboerderij!

Ontdek zelf wat Barentsz zo anders maakt neem contact op met Drieklomp Makelaars en Rentmeesters

035 303 5625 | www.drieklomp.nl


KANTOOR VOORTHUIZEN

APELDOORN

Regentesselaan 22 Vraagprijs € 1.029.000,-- k.k.

Let the magic unfold

Wanneer je deze monumentale gevel ziet, heb je nog geen idee welke verrassingen erachter schuilgaan. Een VILLA ‘one of a kind’, eentje waar je je ogen eens goed de kost moet geven!

Wonen, werken, loungen, alles kan hier apart maar ook tegelijk plaatsvinden in dit historische pand met hippe industriële accenten. Het buitenleven speelt zich af in de uiterst royale tuin met veel privacy, een fraaie waterpartij en... altijd met de zon op je huid, want de omvang van de tuin brengt mee dat het hier altijd zonnig is. Maar bovenal: wat een oase van rust Bouwjaar: 1885 en stilte middenin de stad! Woonoppervlakte: 281 m² Perceel oppervlakte: 952 m² Inhoud: 1.163 m³ Totaal aantal kamers: 9 Aantal slaapkamers: 5 Bijzonderheden: oase van rust en stilte middenin de stad

Een tekort aan groen is hier überhaupt nooit, met de ligging aan het uiterst geliefde Oranjepark en op loopafstand van bos én centrum. Vanaf de terrassen loop je zo lekker naar huis. En wil je nog meer natuur snuiven, dan zijn de vermaarde Kroondomeinen vlakbij. 113


KANTOOR VOORTHUIZEN

V O O R T H U I Z E N | Baron van Nagellstraat 2D Vraagprijs € 945.000,-- k.k.

Luxueus appartement op zichtlocatie

Bouwjaar: 2019 Woonoppervlakte: 243 m² Inhoud: 873 m³ Totaal aantal kamers: 5 Aantal slaapkamers: 2 Bijzonderheden: instapklaar appartement

114

Een luxueus APPARTEMENT centraal gelegen in Voorthuizen in kleinschalig appartementengebouw De Punt. Het complex is prachtig; de vormgeving, het materiaalgebruik en de details geven het gebouw allure. Modern en klassiek smelten prachtig samen. Niet alleen van buiten, ook van binnen is het appartement met oog voor detail afgewerkt. De entree van het complex is gelegen op de bel-etage en is voorzien van een rolstoellift. In het souterrain is de parkeergarage welke enkel voor de bewoners toegankelijk is. Hier bevinden zich tevens de bergingen. Het appartement is gelegen op de 2e woonlaag en bereikbaar via het trappenhuis of de lift. Indeling o.a.: living middels moderne stalen deur te betreden. Deze ruimte is kenmerkend vanwege de ronding welke zowel binnen als buiten beeldbepalend is. Met zicht op rotonde De Punt en uitkijkend over de Hoofdstraat is het uitzicht fantastisch! Woonkeuken met spoeleiland v.v. alle denkbare apparatuur (Miele). Bergruimte. Lichte kamer, eveneens te betreden via een taatsdeur. Doordat de taatsdeuren precies tegenover elkaar staan, ontstaat er een mooie zichtlijn vanaf het balkon tot aan de woonkamer. Vanuit deze kamer toegang tot het balkon annex buitenkamer middels openslaande deuren over de hele breedte van de kamer. Het terras is zeer groot, v.v. beton tegels met een keramische toplaag en volledig omsloten door glas. Zo is het hier in elk seizoen goed toeven! Master bedroom met inloopkast en badkamer v.v. dubbele wastafel, royale inloopdouche, designradiator en toilet. Deze slaapkamer heeft openslaande deuren naar het balkon, aansluitingen voor internet en televisie en er is een 2e intercom. Tweede slaapkamer met erker en badkamer en suite v.v. wastafelmeubel en inloopdouche. Kamer tegenover de voordeur v.v. water en wasmachineaansluiting.


115


KANTOOR VOORTHUIZEN

UGCHELEN

Hoog Buurloseweg 107 Vraagprijs € 925.000,-- k.k.

Droomlocatie, schurend aan Kroomdomeinen Het Loo Bouwjaar: 2008 Woonoppervlakte: 319 m² Perceel oppervlakte: 12.180 m² Inhoud: 1.102 m³ Totaal aantal kamers: 9 Aantal slaapkamers: 3 Bijzonderheden: fenomenale locatie, paardenfaciliteiten

116

Wat is dit een fenomenale locatie! Stelt u zich eens voor, zo met uw viervoeter vanaf uw eigen perceel direct naar de Kroondomeinen om vervolgens urenlang in de bossen te dwalen. Hoe uniek is dat? Graag vertellen we u meer over dit houten LANDHUIS met paardenstallen op ruim 1.2 hectare. Het landhuis is volledig onderkelderd en daarmee v.v. 3 woonlagen! Op het perceel is een stenen paardenstal met 4 kwalitatief hoogwaardige Corton stallen, een rijbak van 20 x 40 m en aan de achterzijde van het perceel bevindt zich een mooi stuk weidegrond van ruim 8.000 m2. Kortom een prachtig object voor de professionele paardensporter! Niet alleen voor de paardenliefhebber is dit een geschikte locatie. Ook de natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen. De Kroondomeinen bevinden zich letterlijk op loopafstand. De Kroondomeinen is met ruim 10.000 hectare het grootste landgoed van Nederland. En dat kan uw directe buur worden! Ondanks deze rustieke locatie midden op de Veluwe is de stad Apeldoorn met 5 minuten te bereiken. Bent u georiënteerd op de Randstad dan brengt de A1 u binnen 50 minuten naar Amsterdam.


KANTOOR VOORTHUIZEN

VOORTHUIZEN Hoofdstraat 138

Vraagprijs € 895.000,-- k.k. Wonen, werken en genieten in deze riante monumentale woon-/kantoorvilla. Wat een mogelijkheden, wat een beleving! Graag nemen wij u mee naar een markante beschikbare plek aan het begin van het centrum van Voorthuizen. Wonen, eventueel werken en genieten in het ‘hart’ van Voorthuizen terwijl u met de besloten tuin toch het ultieme gevoel ervaart van wonen in alle rust. Wat een bijzondere combinatie. In deze fantastische setting mogen wij u te koop aanbieden een stijlvol monumentaal (gemeentelijk) pand met een scala aan gebruiksmogelijkheden. De statige raampartijen, de stijlvolle entree met lange gang, de hoogte van de Bouwjaar: 1898 vertrekken, de bewerkte plafonds, de marmervloer in Woonoppervlakte: 299 m² de hal gecombineerd met de voelbare historie van het Perceel oppervlakte: 940 m² pand maken dit tot een uniek en exclusief object met Inhoud: 1.364 m³ mogelijkheden. Conform het huidige bestemmingsplan Totaal aantal kamers: 11 heeft het pand de functieaanduiding wonen echter het Aantal slaapkamers: 6 huidige gebruik is kantoor. Dit object leent zich uitstekend voor aan huis verbonden beroepen en/of bedrijven zodat Bijzonderheden: wonen en u kunt wonen en werken op één locatie. Hebben wij u werken op één locatie interesse kunnen wekken?

Monumentale woon-/ kantoorvilla

117


ADVERTORIAL

??


ADVERTORIAL

ONTDEKKINGSHUIZEN

Bouwen aan een Barentsz-huis is ‘teamwork’ Tekst Barentsz Fotografie FUTURE FAVORITES photography

‘Gezamenlijk ontwerpen wij vooruitstrevende architectuur, welke voldoet aan alle moderne eisen die nodig zijn om energieneutraal en optimaal te kunnen wonen. BARENTSZ is een huis van én voor de toekomst!’

Een houten eeuw Op allerlei plekken in de wereld verrijzen gebouwen gemaakt van hout. In de bosrijke Scandinavische landen, Canada en Oostenrijk, maar ook in Londen en Tokyo en niet te vergeten het Hotel Jakarta in Amsterdam. Is er een revolutie gaande in de bouw? Opmerkelijk, als je erover nadenkt dat Amsterdam al in de ‘Gouden Eeuw’ opgetrokken werd uit hout en zo ook de fundamenten. Waarom is de traditie van houtbouw in Nederland bijna helemaal verloren gegaan? En zijn we in het zo drassige Nederland blijven bouwen met zware materialen als beton, steen, staal? Wij snappen daar geen hout van! Met BARENTSZ Ontdekkingshuizen willen we deze traditie op een ‘eigentijdse-eigenwijze’ herstellen. De noodzaak van duurzaam en klimaat vriendelijk bouwen drijft ons terug naar houtskeletbouw. Houtbouw veroorzaakt geen uitstoot, maar hout slaat juist CO2 op. Als je bomen kapt en nieuwe bomen plant, dan haal je de CO2 opnieuw uit de lucht. Al met al een prachtig proces. Bovendien kan er ‘prefab,’ dus veel sneller, mee worden gebouwd. Afgezien van de milieuaspecten en levensduur, heeft hout ook een warme uitstraling ‘en is het super isolerend’. Hout ruikt lekker, ademt en voelt zacht aan. Hout heeft een ziel en die ziel zit altijd in de natuurlijkheid; elke boom is uniek als een vingerafdruk. Dat zie je terug in onze Barentszarchitectuur, in ons DNA.

Wij maken alvast het verschil, door energie neutrale houten huizen te ontwerpen en te bouwen. Huizen waarin de CO2 ligt opgeslagen en waarbij geen CO2 geproduceerd wordt. Ieder Barentsz-huis voorziet namelijk in zijn eigen energiebehoefte. Zo levert elk Barentsz huis een bijdrage aan de oplossing voor het klimaatprobleem.

Een ‘Ontdekkingshuis’ binnen 365 dagen! Met een nieuwe generatie bouwers maken we unieke huizen, die de traditionele grenzen oprekken en nieuwsgierig maken. Ons bouwconcept is houtskeletbouw. De casco’s van de huizen worden prefab gemaakt in landen met een koud klimaat waar het bouwen in hout een lange traditie kent. Daardoor zijn de huizen snel te realiseren; binnen een jaar van ontwerp tot wonen. Onze nauwe samenwerking met een aantal vaste bouwpartners, maakt dat we goed op elkaar zijn ingespeeld. Kleine veranderingen of aanpassingen tijdens de bouw zijn optioneel. Wij proberen naar onze opdrachtgevers toe zo flexibel mogelijk te zijn. Wij snappen als geen ander dat op het moment van realisatie er soms dingen zijn die je van tevoren niet zo had bedacht. De BARENTSZ Ontdekkingshuizen staan inmiddels door heel Nederland, het aantal groeit gestaag. n

www.barentsz.nl


KANTOOR VOORTHUIZEN

PUTTEN

Beekweg 15-17 Prijs op aanvraag Een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van de fijne tuin en de dieren in het weiland! Wij mogen u deze mooie en ruime VRIJSTAANDE WONING met royaal bijgebouw op een perceel van maar liefst 8.770 m2 aan de rand van Putten aanbieden. De woning is in 2007 keurig verbouwd tot één woning. De woning heeft van oorsprong namelijk twee huisnummers. Het woongenot is daarmee uitgebreid met gelijkvloers wonen en deze fijne en lichte leefomgeving is gecreëerd met alle gemakken van deze tijd. Een paar stallen in de flinke schuur en het weiland maken het mogelijk om enkele paarden of pony’s te houden; uitrijmogelijkheden liggen Bouwjaar: 1965 om de hoek in de schitterende bossen van de Veluwe. Het Woonoppervlakte: 199 m² gezellige dorpscentrum van Putten ligt op slechts enkele Perceel oppervlakte: 8.770 m² fietsminuten afstand.

Een fijne plek buitenaf!

Inhoud: 804 m³ Totaal aantal kamers: 7 Aantal slaapkamers: 3

Een ideale locatie voor mensen die rust en ruimte zoeken met mogelijkheden voor paarden aan huis of andere hobbydieren. Tevens is de woning heel geschikt voor een Bijzonderheden: in zeer goede inwoonsituatie of om mantelzorg te kunnen geven. staat van onderhoud

120


KANTOOR VOORTHUIZEN

NIJKERK ‘t Woud 6A

Vraagprijs € 789.000,-- k.k. In een werkelijk prachtige landelijke setting, op een fantastische goed bereikbare locatie, in het buurtschap Appel mogen wij u te koop aanbieden een VRIJSTAAND WOONHUIS met dubbele garage, 3 multifunctionele bijgebouwen en weide op ruim 7.000 m2 eigen grond. De bewoners zijn dankbaar dat zij de afgelopen 40 jaar non stop hebben mogen genieten van deze fantastische plek. Zij geven aan ‘’iedere morgen als we opstaan zien we door het raam de koeien rondom de woning grazen en dat blijft genieten, iedere dag weer!’’. Deze prachtige stek ligt in het buurtschap Appel. Middenin een paradijselijk stukje natuur, maar toch op slechts 15 min. fietsafstand van het gezellige Bouwjaar: 1989 dorp Voorthuizen en maar 10 min. rijden van het centrum Woonoppervlakte: 165 m² Nijkerk. Ook als uitvalbasis voor de Randstad ideaal, Perceel oppervlakte: 7.320 m² binnen een uur is alles te bereiken. Tegenover de woning Inhoud: 633 m³ bevinden zich enkele percelen weiland met een totale Totaal aantal kamers: 6 oppervlakte van ruim 1.4 hectare. Het is mogelijk om deze Aantal slaapkamers: 5 extra percelen separaat aan te kopen. Kortom een meer dan perfecte locatie voor mensen die willen wonen in de vrijheid Bijzonderheden: waar al dan niet zakelijke aangelegenheden gecombineerd landelijk, vrijheid, ruimte kunnen worden in de breedste zin van het woord.

Maximaal buiten leven en tijdloos genieten in de landelijke vrijheid…

121


KANTOOR VOORTHUIZEN

KOOTWIJKERBROEK Garderbroekerweg 177 Vraagprijs € 765.000,-- k.k. Prachtig tussen het groen verscholen ligt deze sfeervolle witte WOONBOERDERIJ met rietgedekte kap! Omringd door houtsingels is dit een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van het buitenleven op een van de terrassen of zitjes op het perceel. Vanuit de woonkamer heb je prachtig uitzicht op de royale bostuin met zijn schitterende natuurlijke vijver. Verschillende paadjes slingeren tussen de hoge bomen en struiken over het terrein, je stapt zo vanuit huis je eigen park in! Gezelligheid bij de vuurkorf of genieten in de hottub of sauna. Of lekker kamperen op eigen grasveld! Zelfs een kantoor-/praktijk aan huis beschikt tot de mogelijkheden. Kortom een bijzonder sfeervolle Bouwjaar: 1927 natuurlijke plek in het buitengebied van Kootwijkerbroek, Woonoppervlakte: 147 m² maar toch dicht bij alle voorzieningen van Kootwijkerbroek Perceel oppervlakte: 9.550 m² en Barneveld en slechts op 10 minuten fietsafstand van de Inhoud: 502 m³ Veluwe. De woning beschikt o.a. over een ruime woonkamer Totaal aantal kamers: 5 met open haard en veel lichtinval door de grote ramen van Aantal slaapkamers: 3 de voormalige deeldeuren, bijkeuken, eetkamer, slaapkamer en badkamer op de parterre. Op de verdieping vindt u Bijzonderheden: kantoor-/ 2 ruime slaapkamers en er is nog een kleinere ruimte die praktijk aan huis mogelijk eventueel als werkkamer of als 4e slaapkamer kan fungeren.

Wonen in eigen natuurpark

122


KANTOOR VOORTHUIZEN

BARNEVELD

Gasthuisstraat 3A Vraagprijs € 535.000,-- k.k.

Toplocatie in het centrum

Bouwjaar: 1993 Woonoppervlakte: 185 m² Inhoud: 677 m³ Totaal aantal kamers: 4 Aantal slaapkamers: 2

Wij mogen u deze prachtige MAISONETTE op een geweldige locatie in het centrum van Barneveld aanbieden! Het 3-kamerappartement heeft ruime vertrekken en veel lichtinval, waardoor het een genot is om er te wonen. U hoeft alleen de straat over te steken om het gezellige centrum van Barneveld te bereiken, waar u o.a. mooie winkels en gezellige restaurants vindt. Vanaf het overdekte balkon/terras kijkt u heerlijk uit over het Torenplein. De ruime bovenverdieping geeft mogelijkheden om meerdere vertrekken te realiseren en tevens hoort er een extra berging bij. Het appartement is onderdeel van het kleinschalige appartementencomplex en ligt op de 2e verdieping. Er is een lift aanwezig en onder het complex is een parkeergarage gesitueerd. Er is een Vereniging van Eigenaren. De servicekosten bedragen € 200,- per maand.

Bijzonderheden: geweldige locatie

123


SLAAPADVIES • MAATWERK • DESIGN Laat u inspireren in onze nieuwe showroom met diverse stijlkamers van bekende interieur-ontwerpers en maak een afspraak voor slaapadvies in ons SleepLab.

HANZEBOULEVARD 26 • AMERSFOORT • NILSONBEDS.COM


Drieklomp mensen

Thuisblijven

Matthijs

Matthijs (27) Woont samen met Kristie (25) Ontdekt een andere manier van werken

“Het is een gekke tijd waarin we nu leven, iets dat we – gelukkig – nog niet eerder hebben meegemaakt. Het is fijn dat we allebei een baan hebben waarbij we gewoon door kunnen werken. Voor mij gaan veel opdrachten door en in deze periode moeten we creatief zijn en kijken naar de behoeften van onze opdrachtgevers. Voor Kristie is het bikkelen in de zorg op dit moment, gelukkig heeft zij een topteam. Meer dan respect voor hen. Wanneer we vanuit huis werken is de tuin een heerlijke plek om te werken, maar ook een goede plek om te ontspannen. Dat moet je zeker niet vergeten nu.”

125


KANTOOR VOORTHUIZEN

PUTTEN

Middelbeekweg 47 Vraagprijs â‚Ź 495.000,-- k.k.

Bouwlocatie die je maar zelden tegen komt!

Bijzonderheden: kilometers beschermde natuur, tientallen wilde ganzen lopen om uw deur!

126

Nabij landgoed Oldenaller, in de unieke Arkemheense polder is een BOUWLOCATIE vrijgekomen die je maar zelden tegen komt! De oppervlakte van dit Natura 2000-gebied is 1429 ha groot, een fraai polderlandschap dat is ontstaan na de inpoldering van de Zuiderzee. Deze nog bestaande polders zijn bijzonder omdat er nooit een ruilverkaveling heeft plaatsgevonden, de oorspronkelijke verkavelingsstructuur is daardoor nog intact. Deze veertiende-eeuwse polders behoren tot de oudste van Nederland. Aan de Middelbeekweg op slechts tientallen meters van de Zeedijk kunt u uw droomhuis laten verrijzen! Stelt u zich voor, een energieneutrale nieuwbouw woning met enorme glazen gevels, immers wie van weidse uitzichten houdt, komt hier aan zijn trekken. Kilometers beschermde natuur, tientallen wilde ganzen lopen om uw deur! En.. vanuit deze droomlocatie loopt u zo de Zeedijk op met grandioos zicht op het Randmeer. Denk nu niet dat u erg verlaten komt te wonen, in enkele minuten bent u op de A28 afrit Nijkerk op een half uur afstand van de Randstad. Dutch Golf Putten is in de directe nabijheid.


KANTOOR VOORTHUIZEN

NIJKERK

Prinsenweg 10A Vraagprijs € 438.000,-- k.k.

Magnifieke plek om te onthaasten

Bouwjaar: 2002 Woonoppervlakte: 92 m² Perceel oppervlakte: 2.910 m² Inhoud: 376 m³ Totaal aantal kamers: 4 Aantal slaapkamers: 3 Bijzonderheden: unieke locatie

Een magnifieke plek om te onthaasten en het leven te vieren! Een uitzicht dat nooit verveeld en dat met de seizoenen mee veranderd. Tegenover het Wilbrinkbos mogen wij u te koop aanbieden een bijzonder markante vrijstaande RECREATIEWONING met diverse bijgebouwen en een perceel weidegrond. Deze stijlvolle recreatiewoning is in 2002 gebouwd met hoogwaardige materialen, volledig geïsoleerd en tot in detail afgewerkt. De woning is voorzien van sfeervolle raampartijen waardoor u, zowel binnen als buiten, heerlijk kunt genieten van de landelijke, bosrijke omgeving. Rondom de woning is naast de aangrenzende weide en bos, een sfeervolle natuurlijke tuin aangelegd, welke is voorzien van diverse terrassen. Het geheel biedt optimale vrijheid, rust en privacy en is een lust voor het landelijk oog. Een perfecte locatie voor natuur-/sport-/ paardenliefhebbers, met direct toegang tot rustige wandel-, en fietspaden. Hier kunt u nog ongestoord genieten van natuur, rust en stilte, terwijl Voorthuizen op een steenworp afstand ligt. Voel u vrij om deze fraaie locatie vrijblijvend een bezoek te brengen! 127INTERVIEW

Interview

Johan Kuijt & Dick van Putten Financieel advies op maat, uitstekende service en altijd strevend naar dienstverlening op de lange termijn, daar staat Drieklomp Financieel Adviseurs voor. Ruim 20 jaar bestaat het onafhankelijk financieel advieskantoor van de Drieklomp Groep. Johan Kuijt (Erkend Hypothecair Planner bij Drieklomp Financieel Adviseurs) en Dick van Putten (makelaar en taxateur bij Drieklomp Makelaars en Rentmeesters Voorthuizen) vertellen over de succesvolle samenwerking. Tekst Margrit Verhoef Fotografie Gerald van Drie

Al twee decennia lang verstrekt Drieklomp Financieel Adviseurs financieel advies. Hoe gaan jullie te werk? Johan Kuijt: “Zorgvuldig. We luisteren goed naar de wensen van onze relaties en kijken daarbij nauwkeurig naar hun financiële situatie. Vervolgens gaan we op zoek naar de best passende hypotheek en de - eventueel benodigde - daaraan gekoppelde verzekeringen. Hiervoor vergelijken wij verschillende partijen met elkaar en stellen wij uiteindelijk een eigen pakket samen. Daarna presenteren wij ons voorstel en leggen wij gedetailleerd aan de klant uit waarom wij tot deze keuze zijn gekomen.”

Financieel advies op maat… Johan Kuijt: “Juist. En wij gaan ver in het begeleiden van onze relaties. Zo controleren wij de notarisstukken en gaan wij - indien gewenst - zelfs mee naar de notaris. Investeren in relaties vinden wij belangrijk; wij streven naar contacten voor de lange termijn. Het merendeel van onze klanten kennen wij al jaren. Ons netwerk is groot en soms hebben complete families hun hypotheken en verzekeringen via ons afgesloten.”

Dat zijn mensen die bij jullie komen via mondop-mond reclame, via welke andere kanalen komen klanten bij jullie terecht? Johan Kuijt: “Er zijn er meerdere, maar een van die kanalen is de makelaardij. Makelaars van Drieklomp verwijzen relaties naar ons door. Zij komen in contact met mensen die een huis willen aan- of verkopen en stellen een vrijblijvend gesprek met ons voor. Wij kijken vervolgens wat wij voor hen kunnen betekenen.”

Zijn deze klanten vaak al op de hoogte van het bestaan van Drieklomp Financieel Adviseurs? Dick van Putten: “Niet altijd. En als ze nog niet op de hoogte waren van het bestaan, is hun eerste reactie vaak: ‘Maar dat wisten we helemaal niet, dat jullie een eigen financieel advieskantoor hadden!’ Verrast dus. En daarna nieuwsgierig. ‘Wat houdt dat precies in? Wat kan het kantoor voor ons betekenen?’ Maar ook: ‘Wat zijn de lijnen tussen de makelaardij en het advieskantoor. En hoe zit het met de belangen?’ Als wij vervolgens uitleggen dat beide kantoren los van elkaar staan en echt twee aparte bedrijven zijn, zijn zij vaak heel enthousiast. Het idee om alles in één keer te kunnen regelen is voor veel mensen erg aantrekkelijk.”

Hoe werkt dat in de praktijk? Dick van Putten: “Afspraken zijn makkelijk aan elkaar te koppelen, en er kan snel geschakeld worden tussen beide kantoren. Als relaties bij mij aan tafel zitten voor het tekenen van de voorlopige koopovereenkomst, dan kunnen zij vervolgens doorlopen voor een vrijblijvend adviesgesprek bij Drieklomp Financieel Adviseurs. Het kantoor is gehuisvest g 129


INTERVIEW

130


INTERVIEW

in een apart gebouw, maar is gesitueerd op hetzelfde terrein. Maar het werkt ook andersom. Als mensen hun huis willen verkopen, willen ze vaak eerst hun financiële situatie helder in kaart hebben. Als ze daar na een gesprek met Drieklomp Financieel Adviseurs meer duidelijkheid over hebben gekregen, komen ze vervolgens bij mij langs om te praten over de verkoop van hun woning.”

Er is dus sprake van een nauwe samenwerking? Johan Kuijt: “Jazeker. Maar ik wil benadrukken dat wij discreet met informatie omgaan. Wat bij ons wordt besproken en wat bij de makelaardij wordt besproken, blijft strikt gescheiden. Wij praten alleen in algemene termen. Voor ons beiden geldt een beroepsgeheim, daarvoor hebben wij een eed afgelegd.” Dick van Putten: “Klopt, informatie over bijvoorbeeld inkomen, vermogen of de hoogte van het hypotheekbedrag wordt niet met elkaar gedeeld.”

‘Ruim 20 jaar professioneel financieel advies gecombineerd met de expertise van onze woningmakelaardij’

Welke meerwaarde heeft Drieklomp Financieel Adviseurs ten opzichte van andere bedrijven in de financieel adviessector. Waarin onderscheidt het kantoor zich van anderen? Johan Kuijt: “Klanten zijn bij ons geen nummer. Wij kunnen snel handelen en hebben goede afspraken lopen met geldverstrekkers en verzekeraars. Soms lukt het ons om een financiering al binnen anderhalve week rond te krijgen.” Dick van Putten: “Dat kan ik beamen. En dat is echt niet gangbaar. Als ik kopers heb die hun financiering per se via een grote bank willen regelen, dan duurt het vaak erg lang voordat zij een definitief antwoord hebben. Daar gaan soms weken overeen. Die ervaring heb ik niet met Drieklomp Financieel Adviseurs.”

Wie is jullie doelgroep? Johan Kuijt: “Iedereen kan bij ons terecht of je nu in loondienst bent of een eigen onderneming hebt. Denk aan starters, mensen die een huis willen kopen in het middensegment of juist in het hoge segment waarin wij veel expertise hebben opgebouwd. Wij kunnen iedereen voorzien van financieel advies.”

En dan heb je het niet alleen over advies op het gebied van hypotheken en (woon)verzekeringen… Johan Kuijt: “Ja, dat klopt. Wij geven ook adviezen op het gebied van particuliere- en zakelijke schadeverzekeringen, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, pensioenvoorzieningen en vermogensadvies. Wij werken als Drieklomp Financieel Adviseurs met een team van acht professionals en beschikken over uitgebreide specialistische kennis. We hebben alles in huis en zijn daardoor een mooie aanvulling op de makelaarstak van de Drieklomp Groep.” n

Links Dick van Putten Rechts Johan Kuijt

131


interieurontwerp | projectmanagement | bouwbegeleiding

“ Luisteren is de basis van een goed ontwerp� Stan van den Wildenberg

033 - 445 01 11 | info@vandenwildenberg.nl | vandenwildenberg.nl


F. A. MOLIJNLAAN 3 8071 AA NUNSPEET 0341 27 83 83 nu ns p eet@ d ri e k l o m p . n l w w w. d ri e k l o m p . n l

vlnr Herman van den Berg Yvette Ansink Bert Lankman Jolanda Polinder Dennis Stalenhoef

Drieklomp Nunspeet


KANTOOR NUNSPEET

B A L K B R U G | Lutten Oever 7 Vraagprijs € 1.575.000,-- v.o.n.

Landgoed ‘Den Hoogen Gaerde’ Een oase van rust met veel privacy en comfort! Bouwjaar: 1806 Woonoppervlakte: 593 m² Overige inpandige ruimte: 300 m² Oppervlakte bijgebouwen: 197 m² Perceel oppervlakte: 79.000 m² Inhoud: 2308 m³ Totaal aantal kamers: 8 Aantal slaapkamers: 4 www.denhoogengaerde.nl

134

Wanneer je de door tweehonderd jaar oude eiken omzoomde oprijlaan oprijdt, krijg je direct het gevoel: “Dit is het ultieme landleven”. Een uniek landhuis op een zeldzaam mooie locatie. De rietgedekte rijksmonumentale, prachtig onderhouden T-vormige woonboerderij is gelegen op een parkachtig erf (met zwemvijver), dat omzoomd is door rododendrons. Er zijn 4 zonneterrassen met volledige privacy! De woonboerderij heeft een inpandige garage voor 2 auto’s en is gebouwd in 1806 en gerenoveerd in 1982 en 2003. In de ruime aangebouwde schuur bevinden zich paardenboxen. Het geheel straalt de status uit van een NSW 1928 landgoed. De bijgebouwen, waaronder een in stijl (met rieten dak) in 2010 duurzaam gebouwd ruim gastenverblijf/kantoor en twee kapschuren voor stalling van voertuigen dan wel paarden en een gemoedelijk rietgedekt jachthuis/gastenverblijf completeren het geheel. Het interieur van de woonboerderij is geheel in authentieke stijl gerestaureerd met behoud van de gebintestructuur, in combinatie met zeer modern comfort zoals vloerverwarming onder de antieke plavuizen, luchtverversingssysteem (met lucht-vochtigheidsregulering) en airconditioning. Er is sprake van duurzame verbouwing met veel aandacht voor isolatie en er is een eigen stroomopwekking door middel van 54 zonnepanelen. Vanuit de woning is uitzicht op de schapen in de weide van het mooie dal van de Reest. Dit is het meanderende beekje dat de scheiding vormt tussen Drenthe en Overijssel en waar veel ooievaars verblijven. Het is een prachtig gebied om in alle rust te wandelen, te fietsen of paard te rijden in de bosrijke omgeving. Op korte afstand is mogelijkheid te golfen in Ommen, Havelte en Zwolle. Tevens is de bereikbaarheid zeer goed: station Meppel op 12 km en de A-28 op negen kilometer. De reistijd naar Amsterdam/Schiphol is ca. 1,5 uur.


135


KANTOOR NUNSPEET

EPE

Sparrenlaan 15A Vraagprijs € 1.595.000,-- k.k.

Charmante villa op ruim perceel in mooie villawijk Bouwjaar: 2005 Woonoppervlakte: 321 m² Perceel oppervlakte:3385 m² Inhoud: 1232 m³ Totaal aantal kamers: 9 Aantal slaapkamers: 5 Bijzonderheden: Mooie laan in villawijk!

136

Deze volumineuze en toch charmante villa (2005) is naar voorbeeld van de jaren ‘30 ontworpen, heeft speelse trekken, organische vormen en een buitengewoon hoog afwerkings- en comfortniveau. De uitstraling is een toonbeeld van smaak dankzij een uitgekiende kleurstelling. Wit en gebroken wit overheersen namelijk, met zwarte accenten op de juiste plaatsen. Het huis is voorzien van een rietgedekt schroefdak en voelt zeer solide aan mede dankzij het gebruik van duurzame en in veel gevallen massieve materialen; bij binnenkomst krijgt u hier onmiddellijk een gevoel van geborgenheid. Ook buiten is het goede gevoel niet ver weg want de huidige eigenaar heeft kosten noch moeite gespaard om van dit ruim bemeten perceel van 3.385 m2 een klein paradijs te maken. Onder andere leibomen, rododendrons, buxushagen en het gazon maken de prettige sfeer en een perceelsomsluitende haag van laurierstruiken zorgt voor de nodige privacy. Het huis staat aan één van de mooiste lanen in Epe in een rustige villawijk met vrijstaande landhuizen en villa’s, nabij alle voorzieningen in het levendige dorp Epe en de uitgestrekte bossen. De ontsluiting is uitstekend middels de A50 en A28.


KANTOOR NUNSPEET

EPE

Eperweg 27 Vraagprijs € 1.500.000,-- k.k. Op een bijzondere plek net buiten Epe ligt deze fraai gerenoveerde HERENBOERDERIJ. De prachtige woonboerderij heeft een karakteristiek voorhuis met daarachter de voormalige deel waar nu de woonkamer en woonkeuken zijn gerealiseerd. Deze woonboerderij kenmerkt zich door het hoge afwerking niveau, het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen en de staat van onderhoud. De gehele renovatie is professioneel uitgevoerd met behoud van authentieke elementen, waardoor er een unieke combinatie is ontstaan van historische sfeer met modern hedendaags comfort. Het is een droomhuis voor de liefhebber; fraaie originele gebinten, nieuw rieten dak, oude stalramen en Bouwjaar: 1895 natuursteen domineren, naadloos overgaand in hedenWoonoppervlakte: 282 m² daagse luxe. De woning is omgeven door een fraaie tuin Perceel oppervlakte: 21658 m² met weide, bosgrond, mooie boomsingels en terrassen. Inhoud: 1083 m³ Hiermee is er een besloten sfeer gecreëerd, waardoor Totaal aantal kamers: 6 privacy gewaarborgd is. Het geheel is een oase van rust en Aantal slaapkamers: 3 ruimte. Naast een carport voor drie auto’s, zijn er meerdere Bijzonderheden: bijgebouwen, die mogelijkheden bieden tot o.a. praktijk aan Herenboerderij geschikt voor huis, gastenverblijf, werkplaats, atelier, paardenstallen of meerdere doeleinden bijvoorbeeld stalling van meerdere oldtimers.

“‘t Witteveen”

137


Parketvloer & Inrichting Tegenwoordig zijn er heel veel mogelijkheden voor het inrichten van een woning. Lange tijd was landelijk de trend, maar de toename van de industriële look en de mix van design met een vleugje boho-style winnen terrein. Ook de strakke designinterieurs blijven populair. Europa Parket vloeren zijn in zoveel verschillende uitvoeringen te verkrijgen dat er voor elk interieur een passende vloer te vinden is. Een houten vloer zal de inrichting en het karakter van de woning versterken. Dit kan als echte eyecatcher, maar ook op een subtiele, nonchalante manier. Omdat inspireren op vloergebied ons motto is, hebben wij, naast de vernieuwde website, een volledige update van onze showroom gerealiseerd. Door het grote oppervlak van 600 m² – één van de grootste van midden Nederland – kunnen wij bezoekers het uitgebreide assortiment van Europa Parket tonen. Verder kunnen wij bezoekers een rondleiding door onze parketfabriek aanbieden om “the making of” met eigen ogen te bekijken. Aan de hand van de wensen van onze bezoekers passen de adviseurs een filter toe waarbij alle mogelijk- en onmogelijkheden worden besproken. Hierdoor komt men gezamenlijk en in goed overleg, bij de perfecte vloer in de juiste stijl. Deze werkwijze wordt bijzonder gewaardeerd door onze klanten en zij belonen dit dan ook met een prachtige waardering op beoordelingssite Qasa, iets waar wij bijzonder trots op zijn. Neem, voor meer informatie contact met ons op

via www.europaparket.nl/contact of laat u verrassen door een bezoek te brengen aan onze showroom aan de Harselaarseweg 49 in Barneveld.

EUROPA PARKET

HARSELAARSEWEG 49-51

3771 MA BARNEVELD

INFO@EUROPAPARKET.NL

WWW.EUROPAPARKET.NL


KANTOOR NUNSPEET

LUTTENBERG Bloemenbosweg 1A

Vraagprijs € 1.375.000,-- k.k.

Landhuis ‘Bloemenbosch’

Bouwjaar: 1919 Woonoppervlakte: 315 m² Perceel oppervlakte:28810 m² Inhoud: 1157 m³ Totaal aantal kamers: 6 Aantal slaapkamers: 3 Bijzonderheden: Een oase van rust!

Op een uitloper van de Sallandse heuvelrug komt een uniek rietgedekt landhuis met bijgebouwen, een prachtige tuin, bos en erf beschikbaar. Een uitzonderlijk aanbod voor de echte liefhebber van buiten wonen. Dit rietgedekte sfeervolle landhuis ‘Bloemenbosch’ is gelegen op een perceel van ruim 2,8 hectare. Het bosterrein kenmerkt zich door prachtige parklandschappen met waterpartijen, monumentale bomen, her en der verscholen bijgebouwen en intieme zitjes. En dat, ‘op steenworp’ afstand van het centrum van Luttenberg en het natuurgebied de Luttenberg. Men heeft in het oude gedeelte van het landhuis veel in originele staat gehouden, zoals in de woonkamer, de oude eiken vloer, moerbinten met de uit hout gesneden karikaturen in de balken en eiken binnendeuren. De voormalige keuken, nu betrokken bij de hal, bevat de authentieke servieskasten en glas-in-loodramen. De vakwerkgevels, de luiken, de ramen met de roedeverdeling, de gezellige veranda met uitzicht op de tuin, de verschillende dakvlakken, de fier gemetselde schoorsteen, de klokkentoren met bel, onderstrepen het markante karakter van dit huis. Gelegen in de driehoek Almelo-Deventer-Zwolle. 139


INTERVIEW DROOMHUIZEN

Droomhuizen

Perfecte symmetrie

140


DROOMHUIZEN

‘Een Engels landhuis in koloniale stijl.’ Dat kregen Jacques en Ineke Holthuis te horen toen zij hun woning in Epe bezichtigden en vroegen naar de architectuurstijl. Het huis uit 1936 ademt ruimte, symmetrie en licht. Tekst Margrit Verhoef

Fotografie Christiaan Busscher, Gerald van Drie

‘De ziel van het huis wilden we per se intact houden’ 141


DROOMHUIZEN

?? 142


DROOMHUIZEN

De Paalbeeck, zo heet het huis van Jacques en Ineke. Gelegen op een prachtig groot perceel, met grasvelden, oude beuken en eikenbomen en talloze rododendrons en genoemd naar de beek die het terrein scheidt van landgoed De Waayenberg. Het terrein onderhoudt Ineke zelf. Ineke: “Hier komt geen tuinman aan te pas. Ik ga zelf aan de slag met de bladblazer en maai het gras met een zitmaaier.” Het uitzicht vanuit de serre op de tuin is in het oog springend, een schilderachtig beeld met een schakering van groentinten.

De aankoop In de keuken vertellen Jacques en Ineke over de periode toen zij het huis kochten. Dat was in januari 2003. Jacques: “Wij waren kort daarvoor ‘uitverkoren’ door de toenmalige bewoners. Zij emigreerden naar Zuid-Spanje en vonden dat wij het huis moesten kopen. Natuurlijk moesten we hierover nadenken, maar toen ik een schets van het pand onder ogen kreeg, bleek het huis volledig overeen te komen met het huis dat ik altijd al in gedachten had. De prachtige symmetrie, daar ben ik compleet voor gevallen.”

‘Het komt regelmatig voor dat hier gewoon reeën voor het raam staan’

Bijzondere indeling “De bijzondere indeling viel ons meteen op,” vervolgt Jacques. “Wij hoorden tijdens de koop dat de opdrachtgever, en dus eerste bewoner van het huis, een Zuid-Afrikaanse man was die nadat hij zijn fortuin in Zuid-Afrika had gemaakt in Epe neerstreek. Het huis heeft daardoor Zuid-Afrikaanse elementen, zoals een specifieke positionering van de ruimtes. Maar ook de horizontale, symmetrische bouw en de aanwezigheid van openslaande deuren in alle vertrekken zijn kenmerkend te noemen. De ziel van het huis wilden we per se intact houden, maar een renovatie was, vanwege het matige onderhoud, wel degelijk nodig.”

Renovatie Het huis werd aangepakt en na drie jaar besloten ze ook de eerste verdieping bij het huis te betrekken. Ineke: “Toen wij het huis kochten was alles begane grond. De bovenverdieping was te bereiken via een vlizotrap en was één grote ruimte waar helemaal niets mee gedaan was.” Jacques vult aan: “Wij wilden er vertrekken creëren, maar de unieke dakconstructie uit 1936 - het huis is vierkant met een afgetopt rieten dak waar glas in is geplaatst - wilden we onaangeroerd laten. Dus hebben wij geen plafonds, maar alleen maar wanden met aan de bovenkant matglas op de verdieping laten plaatsen, zodat de fantastische lichtinval behouden bleef.” De trap naar de bovenverdieping werd aan de zijkant van het huis geplaatst. Jacques: “Dit omdat we de entree intact wilden houden, want kijk nou zelf: dit is geen hal waar een trappenhuis in hoort. We mochten van de gemeente een klein stukje naar buiten bouwen en besloten de kleinste slaapkamer, die achter de bijkeuken, op te offeren. In die ruimte hebben wij het trappenhuis geplaatst. Het wordt omsloten door een koperen dakkapel die doorloopt tot aan de grond. Deze heeft in de loop van de tijd prachtig de kleur van het rieten dak aangenomen.” g

143


DROOMHUIZEN

144


DROOMHUIZEN

‘De prachtige symmetrie, daar ben ik compleet voor gevallen’ Natuur Ineke verblijft graag in haar werkkamer, van waaruit ze kan uitkijken op de achtertuin. “Het komt regelmatig voor dat hier gewoon reeën voor het raam staan. Maar ook zie ik vaak vossen, eekhoorns en uilen voorbijkomen. Ik voel me dan echt één met de natuur.” Jacques: “En dan heb je het nu alleen nog maar over de tuin. Als je hier de weg oversteekt, zit je zo in natuurgebied het Wisselse Veen en even verderop vind je landgoed Tongeren. De omgeving is werkelijk waar prachtig.” “Dit huis voelt goed,” zegt Jacques tot slot. “Al vanaf het eerste moment dat wij hier binnenstapten.” Toch staat De Paalbeeck te koop. Waarom? Ineke: “We hebben nog nooit zo lang in een huis gewoond als in dit huis en zijn enorm gehecht geraakt aan deze plek, maar we willen gewoon nog één keer een stap zetten. Jacques is enorm creatief, ik houd van uitdagingen én hard werken. De tijd is aangebroken voor een nieuw project.” n

Landhuis De Paalbeeck staat te koop, zie pagina 148 voor meer informatie

145


KANTOOR NUNSPEET

G I E T H O O R N | Zuiderpad 29 Vraagprijs € 1.400.000,-- k.k.

Prachtige woonboerderij gelegen in het rustige deel van Giethoorn

Bouwjaar: 2005 Woonoppervlakte: 371 m² Perceel oppervlakte: 7845 m² Inhoud: 1550 m³ Totaal aantal kamers: 9 Aantal slaapkamers: 5 Bijzonderheden: Via water en met auto bereikbaar!

146

Prachtige, karakteristieke woonboerderij met maximale privacy in het mooie en rustige zuidelijke deel van Giethoorn. Deze karakteristieke, rietgedekte woonboerderij is gebouwd in 2005 en voorzien van alle luxe en comfort, waarbij diverse oude elementen fraai zijn ingepast. De onderverdieping is volledig drempelloos, bestaande uit een voorhuis/ woonkamer met een B&B-mogelijkheid en een achterhuis met een grote living en een master bed-room voorzien van eigen badkamer en walk-in closet , waardoor bewoning voor alle vormen van gezinssamenstelling geschikt is. In 2011 is het bijgebouw gerealiseerd. Het bijgebouw heeft alle voorzieningen om als zelfstandige woning te functioneren. Het ruime terras rondom de buitenhaard is overdekt en verwarmd. Aan beide zijden van het bijgebouw zijn verwarmde en geïsoleerde klus- en bergruimten voorzien van krachtstroom. Een gerenoveerde kapschuur omsluit de fraaie binnentuin. In deze kapschuur met volop bergruimte, is onder andere een ruime dubbele garage gerealiseerd. In een ander deel van de kapschuur zijn de oorspronkelijke 3 paardenstallen nu in gebruik als berging. In het dubbele botenhuis is ruimte voor zowel een sloep als een traditionele Gieterse punter. Direct naast het perceel ligt een weiland met fruitbomen, “schilders-hok” en volop ruimte voor het houden van dieren. Natuurgebied de Wieden is uw achtertuin met kilometers vrij en onbelemmerd uitzicht. Diverse prachtige meren zijn met uw bootjes vanuit het dubbele botenhuis of via de helling en eigen haventje snel bereikbaar voor alle vormen van watersport. U zult meer reeën dan toeristen zien vanaf deze fraaie locatie. Het gezellige en levendige pittoreske centrum van Giethoorn is op loopafstand. Alle basisvoorzieningen zijn in directe omgeving aanwezig.


147


KANTOOR NUNSPEET

EPE

Molenweg 6 Vraagprijs € 1.195.000,-- k.k. Op slechts 5 minuten van het centrum van Epe staat deze fraaie, rietgedekte villa ‘De Paalbeeck” met degelijk, rietgedekt bijgebouw op ruim 1,3 hectare grond in vrijwel perfecte staat van onderhoud. Zelden zien wij een huis dat zo bijzonder goed in balans is qua verhoudingen, kleur- en materiaalgebruik en afwerkingsstaat. Authentieke details uit 1936 als vloeren, glas-in-lood ramen, radiatoren, paneeldeuren en de kapconstructie kregen een tweede leven na de ingrijpende renovatie die meerdere jaren in beslag nam. Twee van de laatste ingrepen waren het vernieuwen van de keuken in 2010 en de badkamer op de begane grond in 2013. Zo is de keuken uitgevoerd met Bouwjaar: 1936 luxe inbouwapparatuur als een quooker, koffiemachine, Woonoppervlakte: 294 m² vloerverwarming, openslaande tuindeuren en toegang tot Perceel oppervlakte: 13.430 m² de praktische kelder. De badkamer, welke aansluit op de Inhoud: 1.288 m³ slaapkamers op de begane grond werd o.a. voorzien van Totaal aantal kamers: 6 een ligbad, douchehoek en vloerverwarming. Alleen een Aantal slaapkamers: 4 bezichtiging zorgt echter voor een ultieme beleving van de fraaie ruimtes, de prettige sfeer en de landelijke ligging van Bijzonderheden: deze geweldige woonlocatie nabij het centrum van Epe en Villa verkeert in perfecte staat. op slechts 5 minuten van de op- en afritten van de A50.

Rietgedekte villa ‘De Paalbeeck’

148


KANTOOR NUNSPEET

HULSHORST Onder de Bos 229

Vraagprijs € 1.195.000,-- k.k.

Ultramoderne villa

Bouwjaar: 1993 Woonoppervlakte: 647 m² Perceel oppervlakte:10165 m² Inhoud: 3181 m³ Totaal aantal kamers: 8 Aantal slaapkamers: 1 Bijzonderheden: Onder architectuur ontworpen

Aan de rand van het Veluwe Massief te midden van uitgestrekte natuurgebieden wordt u aangeboden een prestigieuze futuristisch ontworpen villa op een prachtig natuurlijk terrein van circa 10.000 m2. Deze niet conventionele villa is onder architectuur ontworpen door Atelier 3 te Scherpenzeel en in 1993 gebouwd met behulp van kwalitatief hoogwaardig materialen. De enorme glaspartijen die garanderen u prachtige lichtinval en brengen de natuur naar binnen. Er is voor gekozen gebruik te maken van zogenaamde leefgebieden. De verschillende woonfuncties lopen letterlijk in elkaar over, hetgeen een transparante en zeer royale woonervaring geeft. Men heeft gebruik gemaakt van een witte breuksteen (Noors kwartsiet). Dakbedekking deels door glas en deels door leien. Bij het realiseren van de ultramoderne villa is rekening gehouden met laag energieverbruik en zijn onderhoudsvriendelijke materialen toegepast. De villa is volledig geïsoleerd en de stookkosten zijn minimaal te noemen. Verder is gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige aluminium kozijnen en deuren. Rondom de villa is een riant zwembad aangelegd en er bevindt zich tevens een natuur zwemvijver. 149


KANTOOR NUNSPEET

SMALLEBRUGGE Nr. 2

Koopsom € 1.100.000,-- k.k.

Buitenverblijf Noarder Pleats

Bouwjaar: 1913 Woonoppervlakte: 900 m² Perceel oppervlakte:29880 m² Inhoud: 6000 m³ Totaal aantal kamers: 16 Aantal slaapkamers: 10 Bijzonderheden: Multifunctioneel

150

Op een uitzonderlijke locatie in Smallebrugge, een buurtschap in het merengebied van Zuidwest-Friesland, wordt u deze gemoderniseerde, multifunctionele woonboerderij, type stelpboerderij aangeboden. De boerderij is gelegen op ruim 2,9 hectare grond en oorspronkelijk gebouwd in 1913, Ondanks de landelijke ligging bent u met een half uur rijden in de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden. Ook de Randstad is met 5 kwartier bereikbaar. Deze unieke gemoderniseerde, vrijstaande, multifunctionele woonboerderij “Noarder Pleats, buitenverblijf” is in de jaren 2004 tot 2006 grondig gerenoveerd en gemoderniseerd. Thans biedt het plaats aan een zeer riante woning, een groepsaccommodatie i.c. 2 vakantiehuizen en een conferentieoord. Daarnaast beschikt het over eigen aanlegplaatsen aan de kop van de Noorder Ee, in open vaarverbinding met de Friese meren. Een prachtig object op een schitterende, landelijke locatie dat voor uiteenlopende doeleinden geschikt is. Wat dacht u van meerdere zelfstandige wooneenheden, een Bed & Breakfast, wonen en werken gecombineerd, paarden aan huis. En zo zijn er nog legio mogelijkheden te bedenken.


KANTOOR NUNSPEET

EPE

Tongerenseweg 172 Vraagprijs € 1.095.000,-- k.k (geen overdrachtsbelasting)

Stijlvol, jaren 30 Landhuis met dubbele vrijstaande garage Bouwjaar: 1935 Woonoppervlakte: 265 m² Perceel oppervlakte: 13215 m² Inhoud: 1010 m³ Totaal aantal kamers: 9 Aantal slaapkamers: 5 Bijzonderheden: NSW aanleunlandgoed, biedt fiscale voordelen.

Grenzend aan uitgestrekte bossen, achter coulissen van rododendrons, hagen en oude bomen, afgewisseld met gazonpartijen ontwaart u tegen een achtergrond van oude bomen het stijlvolle jaren 30 LANDHUIS. Het landhuis met vrijstaande dubbele garage is gesitueerd op een bosperceel van 13.215 m2. Een unieke omgeving op korte afstand van de bebouwde kom en uitgestrekte natuurgebieden met bos en heide. De enigszins formele architectuur van het landhuis heeft door verspringende dakvlakken van leien, de rond gemetselde serre met pilasters en het prachtige trappenhuis met glas-in-loodramen een romantisch Engels karakter. Omzoomd door een zogeheten Woodland Garden met bloemenborders, paden en gazonpartijen met her en der doorkijkjes wordt het markante karakter van het landhuis benadrukt. Waar u zich ook bevindt in het huis overal ervaart u de natuur middels royale raampartijen. De originele stijlkenmerken als lambriseringen, bordestrap en parket- vloeren complementeren het geheel. Aan de achterzijde van het perceel loopt de naastgelegen Dorpervelderweg over in een zandpad naar een stiltegebied met bossen met een uitgebreid aanbod van wandel- en ruiterpaden. 151


KANTOOR NUNSPEET

DEN VELDE

Slingenbergweg 4 Vraagprijs € 1.045.000,-- k.k.

Unieke woonboerderij met riant bijgebouw Bouwjaar: 2001 Woonoppervlakte: 208 m² Perceel oppervlakte:23300 m² Inhoud: 856 m³ Totaal aantal kamers: 7 Aantal slaapkamers: 5 Bijzonderheden: Prachtige privacyvolle locatie

152

Op een perceel van 2,3 hectare grond staat deze unieke WOONBOERDERIJ met een zeer riant en multifunctioneel BIJGEBOUW. De woning en het bijgebouw zijn in 2001 gebouwd en in 2015 vrijwel volledig met kwalitatief hoogwaardige materialen gerenoveerd. Hierbij zijn kosten nog moeite gespaard gebleven. De woning is gelegen in het fraaie landelijke buitengebied van Hardenberg. Hier wisselen bos- en weidegebieden elkaar af. Een heerlijke en comfortabele woning waar u zeer privacyvol kunt wonen en genieten van een landelijke en natuurrijke omgeving. Rondom de woning siert een onder architectuur aangelegde tuin compleet met een unieke zwemvijver. Het multifunctionele bijgebouw maakt het geheel compleet. Kortom; Unieke en zeer privacyvolle ligging te midden van de landerijen. Zeer goed onderhouden en luxe geoutilleerde woning. Nabij de plaatsen Hardenberg en Coevorden met tal van voorzieningen. Een prachtige locatie met een echte droomwoning!


KANTOOR NUNSPEET

HARDERWIJK

Kerkplein, Blokhuissteeg, Str. v. Sevenhuysen Vraagprijs vanaf € 475.000,-- tot € 995.000,-- v.o.n. Harderwijk kent een boeiende en rijke historie. Hanzestad, eerste stad op de Veluwe, een grote visserijvloot, een eigen universiteit en het Koloniaal Werfdepot van waaruit veel rekruten hun reis naar De Oost begonnen. Het zijn maar enkele feiten van deze boeiende plaats. De stad, uiteraard van oudsher bekend door het drukbezochte Dolfinarium, kent met name in de laatste jaren een spectaculaire ontwikkeling. De Boulevard en de gebiedsontwikkeling ‘Het Waterfront’ zijn daarvan treffende voorbeelden. Het is dan ook niet vreemd dat Harderwijk vandaag de dag een enorme aantrekkingskracht heeft. Het populaire Veluwemeer aan de ene kant, de uitgestrekte Veluwe aan de andere kant. Recreëren en wonen gaan hier naadloos in elkaar over en dat alles op nog geen 50 minuten van bijvoorbeeld AmsterBouwjaar: 2020 dam of Utrecht. In het historische centrum van Harderwijk Woonoppervlakte: 80-181 m² treft u deze prachtig gelegen stadswoningen aan. Perceel oppervlakte:68-103 m² De woningen maken onderdeel uit van het uit 6 woningen Inhoud: 431-786 m³ bestaande nieuwbouwproject “Kerkplein Carré”. – Kerkplein 4 en Kerkplein 5 Bijzonderheden: – Blokhuissteeg 2a en Blokhuissteeg 2 In centrum van Harderwijk – Straat van Sevenhuysen 5a en Straat van Sevenhuysen 5

6 woningen in nieuwbouwproject ‘Kerkplein Carré’

153


KANTOOR NUNSPEET

OMMEN

Wolfskuillaan 6A Vraagprijs € 975.000,-- k.k. Dit prachtige, onder architectuur gebouwde landhuis, ligt fraai gelegen in het bosrijke Wolfskuil gebied ten zuiden van de Vecht op 4.456 m2. De huidige eigenaar heeft dit landhuis laten bouwen in 1995 waarbij de architect zowel binnen als buiten gebruik heeft gemaakt van geboogde ramen en deuren, wat dit huis een speciale charme geeft. De charme gaat echter niet verloren door de afmetingen van de diverse leefruimten. Zo is de woonkamer met een circa 74 m2 erg gezellig en mede door de openhaard, comfortabel. Door de vele ramen ontstaat een prettige lichtinval en heeft u tevens een geweldig zicht op het fraaie perceel. U leeft in en met de natuur met op een paar meter afstand de Bouwjaar: 1995 eekhoorntjes en vogels op bezoek voor een dagelijkse trakWoonoppervlakte: 324 m² tatie. De lommerrijke Wolfskuil staat bekend om haar fraaie Perceel oppervlakte:4456 m² villa’s en landhuizen en ligt op slechts 5 minuten van het Inhoud: 1301 m³ stadscentrum. Ommen heeft een uitstekende verbinding Totaal aantal kamers: 6 met de A28, heeft een NS-station, wordt doorkruist door Aantal slaapkamers: 3 de Overijsselse Vecht en staat bekend om haar gezellige centrum met haar uitgebreide horeca- en winkelbestand, Bijzonderheden: het schitterende buitengebied met o.a. Golf & Country Club Unieke woning nabij de Vecht Hooge Graven en de Internationale School Eerde.

‘Het Uilennest’

154


KANTOOR NUNSPEET

DEDEMSVAART Moerheimstraat 76

Vraagprijs € 935.000,-- k.k. Op een fantastisch perceel van ca. 8.300 m2 mogen wij u dit historische, monumentale landhuis ‘Huize Moerheim’ aanbieden. In de afgelopen jaren is het landhuis grondig gerenoveerd en zijn de vele authentieke elementen bewaard gebleven. Hierdoor is een prachtig, klassiek huis ontstaan met alle comfort van nu. Vrijheid en ruimte zijn prettige kenmerken van het landhuis: het huis staat in het dorp, aan de vaart, maar het geeft het gevoel dat het in een natuurgebied staat. Binnen ademt het huis ook ruimte: hoge vertrekken, royale woonkamer, grote marmeren schouw, ruime studeerkamer/spreekkamer, moderne woonkeuken, veel kastruimte en ingebouwde Bouwjaar: 1836 boekenkasten, tuinkamer met een klein schouwtje en Woonoppervlakte: 325 m² originele blinden. De achtertuin is parkachtig van karakter Perceel oppervlakte: 8350 m² en makkelijk te onderhouden. Een oud element is het bijna Inhoud: 1356 m³ 200 jaar oude eikenlaantje dat vanaf de garage doorloopt Totaal aantal kamers: 10 langs de perceelgrens. De garage is een huisje apart. Op Aantal slaapkamers: 5 de 1e verdieping is een kamer gerealiseerd waar muziek gemaakt wordt, geschilderd en geschreven met uitzicht Bijzonderheden: op de rhododendrons en het eikenlaantje. Kortom een Landhuis met parkachtige tuin! schitterend landhuis op een mooie locatie!

Monumentaal landhuis ‘Huize Moerheim’

155


CULINAIR

‘Wij ontmoeten u graag in Restaurant Basiliek’

?? 156


CULINAIR

Culinair

Restaurant Basiliek in Harderwijk Tekst en fotografie Rik Jansma

Achter de oude stadsmuren van Harderwijk vind je de schilderachtige Vischmarkt. De gevels van de prachtig gerestaureerde pandjes aan de Vischmarkt herinneren aan het rijke verleden van de voormalige Zuiderzeestad. ’s Zomers is het er gezellig op de levendige terrassen onder de oude bomen, ’s winters zijn het de oude lantaarns die een prachtig schijnsel werpen op de oude keien. Daar waar de Vischmarkt de Kaatsbaan wordt, ligt restaurant Basiliek van Tabitha en Rik Jansma. De voormalige kapel van het Agnietenklooster is op voorbeeldige wijze omgevormd tot een restaurant waarin moderne elementen op smaakvolle wijze samengaan met het historische karakter van het pand. In restaurant Basiliek heerst een ontspannen sfeer. Het is een heerlijke locatie om mooie momenten te beleven en samen te genieten van goed eten en drinken. Het team ontvangt u graag als gast. Wij genieten van ons vak en elke dag is voor ons weer een unieke belevenis. Contact met de gasten vinden wij belangrijk. Niet alleen de bedieningsbrigade komt aan tafel, ook de keukenbrigade loopt soms mee in het restaurant. Door de open keuken kun je als gast genieten van alle bezigheden en deze bedrijvigheid zorgt voor een gezellige, informele sfeer. Rik Jansma maakt alles in eigen huis en werkt bij voorkeur met streekproducten. Hij is altijd op zoek naar unieke smaken en ingrediënten. Prachtig lam uit Hierden, Veluwse maïseenden of zuivelproducten van de lokale boer... het zijn stuk voor stuk schitterende producten waarin het streekeigen karakter goed naar voren komt. n

157


KANTOOR NUNSPEET

DE WIJK

Commissieweg 25 Vraagprijs € 895.000,-- k.k.

Statige herenboerderij met diverse bijgebouwen

WONEN EN ONDERNEMEN IN HET PRACHTIGE REESTDAL! Op werkelijk prachtige locatie in het mooie Reestdal, op de grens van Drenthe en Overijssel gelegen vrijstaande woonboerderij met voormalige deel, vergaderzaal, voormalige potstal en twee vrijstaande bergingen.

De woning aan de voorzijde betreft een statige herenboerderij en heeft een woonoppervlakte van maar liefst 268 m2. De deel is geheel verbouwd en voorzien van een verdiepingsvloer en is momenteel in gebruik Bouwjaar: 1830 als kinderdagverblijf. De daarachter gelegen schuur is Woonoppervlakte: 268 m² ingericht als vergaderzaal en beschikt over een eigen Overige interne ruimte: 520 m² riante keuken. De naastgelegen potstal is verbouwd tot Perceel oppervlakte: 8877 m² ontmoetingsruimte. Het geheel heeft de bestemming Inhoud: 1200 m³ ‘maatschappelijk’. Uitermate geschikt voor wonen in Totaal aantal kamers: 5 combinatie met bijvoorbeeld kinderopvang, zorg, etc. Aantal slaapkamers: 4 Bijzonderheden Woning en ondernemen

158

Plan een bezichtiging en laat u verrassen door de mogelijkheden die dit object heeft!


KANTOOR NUNSPEET

WAPSERVEEN Westeinde 220

Vraagprijs € 875.000,-- k.k.

Gerenoveerde herenboerderij met diverse mogelijkheden Bouwjaar: 1897 Woonoppervlakte: 421 m² Perceel oppervlakte:5105 m² Inhoud: 3682 m³ Totaal aantal kamers: 12 Aantal slaapkamers: 8 Bijzonderheden: Multifunctioneel object!

Op een mooie vrije locatie in Wapserveen ligt deze wel heel fraai gerenoveerde HERENBOERDERIJ (1897) met inpandige garage, zelfstandig appartement, riante bedrijfsruimte en kantoor op een fraai perceel van maar liefst 5.105 m2. Dit object is echt heel compleet en luxe. Met een inhoud van ca. 3.682 m3 en een woonoppervlak van ca. 421 m2, is het een genot om hier te mogen wonen en werken… en te logeren in het appartement.De woning is gelegen aan de Westeinde met fenomenaal blijvend vrij uitzicht op zowel de tegenover en achtergelegen landerijen en bos (Natura 2000). Op korte afstand vindt u de Drentse natuurgebieden waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. Speelt u graag golf? De Havelter Golf Club bevindt zich op korte afstand. Wapserveen ligt op slechts een paar kilometer afstand van gezellige dorpen als Havelte, Frederiksoord en Vledder. Steden als Meppel en Steenwijk zijn ook nabij met vele voorzieningen (theaters, bioscopen, restaurants en uitgaansgelegenheden, NS-intercity station van waaruit elke 15 min. een trein naar het westen gaat). Zwolle, Heerenveen, de Friese wateren evenals Giethoorn zijn ook dichtbij. Er is een perfecte aansluiting op de snelwegen A32 en A28. 159


KANTOOR NUNSPEET

HULSHORST Klarenweg 61

Vraagprijs € 695.000,-- k.k. Verscholen in de bossen van Hulshorst, op een riant perceel van ruim 1 hectare eigen grond, staat deze fraaie, zeer solide gebouwde semi-bungalow met aangebouwde garage. Deze verzorgde bungalow is weliswaar gedateerd en dient zodoende aan de moderne normen aangepast te worden, maar hierdoor behoeft u geen concessies te doen in de afwerking. Met zowel leefvertrekken als een slaapvertrek en een badkamer op de begane grond, is deze woning daarnaast uitermate geschikt voor levensloop bestendige bewoning. De grote geaccidenteerde onderhoudsvriendelijke bostuin rondom de woning, sluit naadloos aan bij de omgeving en geeft u een heerlijk vrij gevoel van wonen in Bouwjaar: 1976 het groen. Door de beschutte ligging, de tuinindeling en de Woonoppervlakte: 192 m² vele bomen en heesters, is uw rust en privacy gewaarborgd. Perceel oppervlakte:10240 m² Bos, heide en zandverstuivingen bevinden zich op loopInhoud: 931 m³ afstand van de woning. De plaatsen Nunspeet en Totaal aantal kamers: 5 Harderwijk zijn op zeer korte afstand gelegen. Steden Aantal slaapkamers: 3 zoals Amersfoort en Zwolle zijn binnen een half uur te bereiken. Op korte afstand wonen van de dorpsvoorzieninBijzonderheden: gen, gecombineerd met de prachtige natuur rondom de Privacyvol perceel! woning is met recht uniek te noemen.

Fraaie, solide semi-bungalow op riant perceel

160


KANTOOR NUNSPEET

DRONTEN Lindenlaan 46

Vraagprijs € 445.000,-- k.k.

Vrijstaande woning op unieke locatie nabij Ketelmeer

Op een unieke locatie, met aan de achterzijde vrij uitzicht en openbaar groen, bieden wij u deze luxe afgewerkte, vrijstaande woning aan.

De woning is in 1995 gebouwd op een perceel van 665 m2 eigen grond. Bijzonder is de ligging van de woning op het park; grenzend aan de dijk met daarachter het Ketelmeer en op loopafstand van de jachthaven. Als bewoner kunt u gebruik maken van de gezamenlijke faciliteiten zoals het verwarmde zwembad en tennisbanen. De tuin biedt u naast de buitenkeuken met overkapping, meer dan voldoende mogelijkheden om van de zon te Bouwjaar: 1995 genieten. Tel hier de legio watersport mogelijkheden in de Woonoppervlakte: 149 m² directe nabijheid bij op en u hoeft niet meer op vakantie. Perceel oppervlakte:665 m² De woning, die overigens 149 m2 woonoppervlak Inhoud: 524 m³ biedt en beschikt over 4 slaapkamers op de etage, is Totaal aantal kamers: 7 voorzien van 2 PV-systemen die zorgen voor een Aantal slaapkamers: 4 jaarlijkse stroomproductie van 3500kWh! Voor een standaard huishouden is dat voldoende om in de eigen Bijzonderheden: elektriciteitsbehoefte te voorzien.

Inclusief parkvoorzieningen!

161


alles voor uw tuin onder één dak: ontwerp en realisatie, maar ook buitenverblijven en onze eigen Borrle Buitenkeukens ®

STIJLVOLLE

HOUTBOUW

vraag ons

magazine gratis aan!

Boordevol inspiratie, projecten en tips. Vraag ‘m telefonisch, per mail of via de website aan:

buitenpracht-houtbouw.nl/inspiratie

SHOWROOM BORRLE & BUITENPRACHT KALLENBROEKERWEG 3 IN BARNEVELD (0342) 701 177 | INFO@BUITENPRACHT.NL | BUITENPRACHT-HOUTBOUW.NL

/

(0342) 220 055 | INFO@BORRLE.COM | BORRLE.COM


KANTOOR NUNSPEET

ELSPEET

Stakenberg 75 – 11 Vraagprijs € 275.000,-- k.k.

Recreatie bungalow op magnifieke plek

Op het schitterend gelegen Landgoed Stakenberg midden in een zeldzaam mooi en beschermd natuurgebied kunnen wij u deze vrijstaande bungalow aanbieden. Door de unieke locatie, die midden in een doortrekgebied voor wild ligt, zult u zelfs in uw eigen tuin regelmatig edelherten, reeën en dassen aantreffen...

De stijlvolle en sfeervolle recreatiewoning is in 1978 gebouwd en is gelegen op een perceel van 489 m2 grond, die in erfpacht door Staatsbosbeheer is uitgegeven. De bungalow is keurig onderhouden en in de loop der jaren gemoderniseerd en o.a. voorzien van een open haard, extra Bouwjaar: 1978 ramen en schuifpui. Hierdoor heeft u aan alle kanten een Woonoppervlakte: 63 m² heerlijk vrij uitzicht op de bosrijke omgeving en de heide. Perceel oppervlakte:489 m² De woning beschikt tevens over een overdekt terras, zodat Inhoud: 226 m³ u ook bij minder mooie dagen toch heerlijk kunt genieten Totaal aantal kamers: 4 van het buitenleven. Rondom de woning ligt een goed Aantal slaapkamers: 3 verzorgde bostuin met diverse terrassen en met eigen parkeermogelijkheid. Vanuit de bungalow heeft u directe Bijzonderheden: toegang tot de eindeloze heidevelden en bossen van het Unieke plek om de onthaasten! Veluwe massief. 163


1919 Tegels | Sanitair | Keukens

Stijlvol keramisch natuursteen Exclusief bij Intercodam TOONZAAL AMSTERDAM

STUDIO AMSTELVEEN

Tegels | Sanitair | Keukens

Vlak naast Koninklijk Theater Carré Amstel 135 1018 EN Amsterdam 020 622 51 15

Binnen wooncentrum Co van der Horst Binderij 2 1185 ZJ Amstelveen 020 823 05 37

Raak geïnspireerd

www.intercodam.com


TO RE N L A A N 13 1 2 5 1 H E L A RE N 035 303 56 25 la r en@d ri e k l o m p . n l w w w. d ri e k l o m p . n l

vlnr Janine van den Berg Bastiaan Schuijt Charlotte Ertekin – van Haselen Juud Hollander

Drieklomp Laren (NH)


KANTOOR LAREN (NH)

V I N K E V E E N | Groenlandse Kade 69-71 Vraagprijs € 4.950.000,-- k.k.

Magnifiek landhuis

Superlatieven schieten tekort om dit magnifieke landhuis met inpandig zwembad, dubbele garage, haven en zelfs een heliplatform, in woorden te omvatten. Gesitueerd op een prachtige locatie, met zuid ligging, direct aan de Vinkeveense plassen, met 1 hectare aan grond en water. Een landhuis met ultieme privacy, uitzonderlijk veel woonoppervlakte en comfort waaronder de personenlift. Geheel in stijl en onder architectuur (Van Moort & Partners) gebouwd met enkel gebruik van hoogwaardige luxe materialen en interieurbouw van de buitencategorie. Een fantastische plek om te wonen, direct aan het water, op een landelijke doch zeer strategische locatie. Aan de rand van het Groene Hart op amper 15 minuten van Amsterdam, 20 minuten van Utrecht en Schiphol en 45 minuten van Rotterdam en Den Haag. De uitvalswegen A2, N201 en N212 maken Vinkeveen uitstekend bereikbaar.

Vaar vanuit uw haven, de plassen op richting natuurreservaat de Botshol of de Vecht op, richting Breukelen, Loenen aan de Vecht, Amsterdam of de Loosdrechtse plassen. De eigen Bouwjaar: 2001 haven biedt ruimte voor in ieder geval meerdere boten en komen uw gasten per auto dan is Woonoppervlakte: 936 m² er de fraai aangelegde parkeerplaats op eigen terrein voor zeker 25 auto’s. Perceel oppervlakte: 10.015 m² Inhoud: 4.000 m³ Totaal aantal kamers: 7 Aantal slaapkamers: 4

166


167


VLOEREN | KARPETTEN | GORDIJNEN | INBETWEENS | RAAMDECORATIE | BEHANG | ZONWERING Emmastraat 1 - 3931 EC Woudenberg - I www.brouwerwoudenberg.nl


KANTOOR LAREN (NH)

BREUKELEN Straatweg 220

Vraagprijs € 5.800.000,-- k.k.

Buitenplaats ‘Vegtvliet’

De historische buitenplaats ‘Vegtvliet’ is direct gelegen aan een prachtig deel van de Vecht. Het rijksmonument werd in 1664 gebouwd naar een ontwerp van Philip Vingboons. Vegtvliet verkeert zowel binnen als van buiten in zeer goede staat van onderhoud en is in 2010/2011 door de huidige eigenaar volledig gerestaureerd. Het pand wordt voor wonen en werken gebruikt waarbij zaken die het woongenot verhogen zoals airconditioning, subtiel met behoud van karakter zijn aangebracht. Op het terrein bevindt zich verder een grote schuur, diverse monumentale bomen, een terras direct aan het water, een aanlegplaats voor een boot en een parkeerplaats voor ca. 20 auto’s.

Door de combinatie van de ligging aan de Vecht, uitstraling, historie, grootte en staat van onderhoud met Bouwjaar: 1664 recht een buitenplaats van uitzonderlijke klasse. Woonoppervlakte: 822 m² Centraal gelegen op slechts 15 minuten van Utrecht Perceel oppervlakte: 9.095 m² en Amsterdam. Vegtvliet is gerangschikt onder de Inhoud: 2.697 m³ Natuurschoonwet (NSW), dit levert een aantal zeer Totaal aantal kamers: 16 interessante fiscale voordelen op in de sfeer van successieAantal slaapkamers: 7 en schenkingsrechten en vermindering WOZ-waarde. 169


KANTOOR LAREN (NH)

L O O S D R E C H T | Nieuw Loosdrechtsedijk 274 Vraagprijs € 2.950.000,-- k.k.

Fenomenaal aan de plassen

Wat een fenomenale plek om tot rust te komen, het gelukzalige gevoel van een eeuwigdurende vakantie. Het ultieme genot van ruimte, rust en privacy, de essentiële ingrediënten die het buitenleven zo aantrekkelijk maken. Naar ons idee is dit vrijstaande landhuis met aanlegsteiger gelegen op één van de mooiste locaties aan de plassen. Het onder architectuur (Houben & van Mierlo) gebouwde en ingerichte huis is gesitueerd op een prachtig perceel van 3.500 m2 eigen grond en water. Het moderne landhuis met gastenkamer verkeert in nieuwstaat. Het is met zorg gebouwd, enkel gebruikmakend van luxe en hoogwaardige materialen waarbij de combinatie van het ontwerp, de detaillering en afwerking heeft geleid tot een verbluffend resultaat, werkelijk fenomenaal.

De ligging aan de Loosdrechtse plassen is bij uitstek geschikt voor de liefhebber van watersport en het goede leven. Heerlijk zwemmen, zeilen en varen met de boot of sloep de plassen op. Of zet koers naar Amsterdam en vaar over de prachtige Vecht. Loosdrecht ligt mooi centraal zodat u binnen 30 minuten Amsterdam, Schiphol en Utrecht bereikt en Bouwjaar: 2009 toch helemaal buiten woont. Het bos en de hei liggen op fietsafstand, evenals gezellige Woonoppervlakte: 288 m² restaurants, scholen, winkels en sportvoorzieningen zoals golf, hockey en voetbal. Perceel oppervlakte: 3.500 m² Inhoud: 1.191 m³ Totaal aantal kamers: 6 Aantal slaapkamers: 4

170


171


MAAK KENNIS MET DE NIEUWE IMPÉRIAL-COLLECTIE

Uw goede nachtrust is een kunst die Treca u aanbiedt met behulp van zorgvuldig gekozen materialen, de expertise van de ateliers en het talent van de ontwerpers. De bedden worden van begin tot eind in onze ateliers gemaakt, op een historische plek voor het merk: in Reichshoffen, Frankrijk. Daarnaast kunnen de bedden qua afmetingen en decoratie helemaal naar uw wens gemaakt worden, voor een echte service op maat.

Pockets La ren is de offi ci ël e T RE CA d e PARI S store voor ‘ t G ooi en om gevi ng

TO RENL AA N 1 2 - 1 2 5 1 HJ LA R E N - T E L . 035 - 6 2 2 8 63 3 - P OC K E TS L AR E N .N L


Drieklomp mensen

Thuisblijven

Sarah

Sarah (13) Moest wennen aan de coronamaatregelen, maar geniet nu des te meer van de tuin en het bos

“Toen de scholen in maart dicht gingen, moest ik in het begin erg wennen aan de lessen die ik online moest volgen. Maar ook aan het feit dat ik mijn vriendinnen ineens niet meer dagelijks op school of op de hockeyvelden zag. In deze tijd ben ik dan ook extra blij met de ruimte om ons huis waardoor ik af en toe ook eens met een vriendin in de tuin kan hockeyen. Ook vind ik het fijn om met onze hond Jip het bos achter ons huis in te gaan. Aan de andere kant van het bos ligt recreatiegebied Zeumeren. Hier heb je veel ruimte en kun je heerlijk wandelen.�

173


KANTOOR LAREN (NH)

KATWIJK

Duinreepstraat 37-39 Vraagprijs € 2.100.000,-- k.k.

Fantastisch dubbel penthouse

Bouwjaar: 2012 Woonoppervlakte: 322 m² Perceel oppervlakte: 17.165 m² Inhoud: 1.435 m³ Totaal aantal kamers: 5 Aantal slaapkamers: 4

174

Op deze uitzonderlijke en unieke plek, gelegen in de duinen en tegelijkertijd direct aan de boulevard van Katwijk, treft u op de gehele bovenste verdieping een dubbel penthouse met een fenomenaal uitzicht over zee. In dit superieure appartement wordt u verrast door de stijlvolle inrichting van Jan de Bouvrie in combinatie met uitzonderlijk veel licht en leefruimte. Zo beschikt het appartement over een royale woonkamer met grote raampartijen, hoog plafond, een fantastisch zeezicht, een stijlvolle woonkeuken met kookeiland, vier luxueuze slaapkamers waarvan 3 met eigen badkamer, buitengewoon veel bergruimte en vier eigen parkeerplaatsen. Gesitueerd op de bovenste verdieping van het goed onderhouden complex Groote Kaap, op een fantastische locatie. Vanaf het appartement heeft u prachtig uitzicht over zee en u loopt zo de duinen in of het strand op. Daarnaast is Katwijk goed bereikbaar via diverse uitvalswegen (A44/N206). U rijdt met 20 minuten naar Leiden en bent binnen een half uur in Den Haag.


KANTOOR LAREN (NH)

BUSSUM

Amersfoortsestraatweg 95 Vraagprijs € 1.795.000,-- k.k.

Royale vrijstaande villa

Bouwjaar: 1908 Woonoppervlakte: 412 m² Perceel oppervlakte: 2.632 m² Inhoud: 1.756 m³ Totaal aantal kamers: 13 Aantal slaapkamers: 8

Markant en uitzonderlijk royale vrijstaande villa met dubbele garage, gebouwd in 1908 naar een prachtig ontwerp van de Amsterdamse architect Eduard Cuypers (grondlegger van de Amsterdamse School). Door het toevoegen van de extra verdieping, geheel in de stijl van het huis, met daarboven nog de prachtige zolder telt deze goed onderhouden villa ruim 412 m2 aan woonoppervlak. Met daarnaast de fraaie architectuur, de klassieke en uiterst comfortabele indeling, de hoge plafonds, de fraaie stijlkenmerken, het hoge afwerkingsniveau, de acht slaapkamers en twee badkamers gecombineerd met het perceel van ruim 2.632 m2 maakt deze villa met recht bijzonder. De parkachtige tuin is met zorg aangelegd, heeft diverse terrassen, veel groen en er is een handige berging voor de tuinspullen. Fraai ogend doch ook erg praktisch is de dubbele garage met hoge openslaande deuren en bergzolder. De ligging is uitermate gunstig ten opzichte van scholen, winkels, alle voorzieningen en uitvalswegen (A1,A27). 175


KANTOOR LAREN (NH)

D I J K E N | Nummer 6 Vraagprijs € 2.795.000,-- k.k.

Woonboerderij XXL

In het prachtige, groene Friese landschap staat deze magnifieke woonboerderij XXL met vrijstaande dubbele garage, gastenverblijf en kantoor/atelier op een schitterend perceel van 11.155 m2 eigen grond. Gesitueerd tussen de landerijen, aan een doodlopende weg, op een rustige locatie. Hier kunt u genieten van optimale privacy en comfort. Strategisch gelegen midden In het hart van het waterrijke Friesland te midden van de Friese meren. Werkelijk het summum voor de watersport-/ natuurliefhebber en dit op steenworp afstand van het sfeervolle en pittoreske Langweer. De oorsprong van deze stolpboerderij gaat terug naar 1930 waarbij de huidige eigenaar onder moderne architectuur de boerderij, met enkel het behoud van de buitenmuren en een aantal oude houten gebinten, volledig heeft herbouwd naar de huidige wensen en eisen gesteld aan luxe en comfortabel wonen. Kosten noch moeite zijn gespaard om met zuiver vakmanschap, creativiteit en gebruik van enkel luxe, hoogwaardige en duurzame materialen te komen tot dit werkelijk magnifieke meesterwerk van ruim 1.045 m2 puur woongenot.

Bouwjaar: 2010 Woonoppervlakte: 1.045 m² Perceel oppervlakte: 11.155 m² Inhoud: 7.800 m³ Totaal aantal kamers: 16 Aantal slaapkamers: 6

176

In het souterrain, van circa 250 m2, is een klimaatkamer voor de opslag van wijn, toegang naar de bioscoop met een eigen bar, in de tussenhal is een toilet, een kleedruimte met toegang naar het zwembad met sterrenhemel, de fitness ruimte, de sauna, Turks stoombad, relaxruimte met tv, jacuzzi en de stortdouches. Buiten is het aan de zuidkant heerlijk genieten met een overdekt terras en een grote zitkuil waar optimale privacy en luwte gewaarborgd is. Een unieke plek!


177


Aaldering Vineyards & Wines – Luxury Lodges

Overnachten in stijl op een boutique wine estate

‘Op de Aaldering Estate werken alle mensen met liefde en passie voor de gasten en voor de wijnen’


Overnachten bij Aaldering Vineyards & Wines – Luxury Lodges betekent u onderdompelen in het ultieme Zuid-Afrika gevoel. De drie lodges, gebouwd in Kaap-Hollandse stijl, liggen tussen de wijnranken en kijken uit op de pittoreske Devon Valley. Ze worden door steeds meer gasten gekozen als uitvalsbasis voor een vakantie in de magistrale Kaapse wijnlanden. Terwijl u geniet van alle luxe comfort van uw suite (denk bijvoorbeeld aan een pillow menu, met keuze uit zes verschillende hoofdkussens) en de indrukwekkende infinity-pool, gebruikt in de wijnkelder aan uw voeten de wijnmaker zijn magie om van de druiven van de estate de heerlijkste wijnen te maken. Bij aankomst liggen er drie flessen voor u klaar in de wijnkoelkast.

Er wordt elke ochtend een afwisselend en uitgebreid koud en warm ontbijt geserveerd in de sfeervolle tasting room, waar u ook gedurende de dag kunt genieten van een proeverij met de wijnmaker. U bent immers op een wine estate... Uw gastvrouw of -heer helpen u graag bij het regelen van excursies en spabehandelingen. Aaldering Luxury Lodges gooit hoge ogen, met een waardering van 9,9 op booking.com en met 5 sterren (uitstekend) op Tripadvisor. De Aaldering Estate ligt op minder dan tien minuten rijden van Stellenbosch centrum, een halfuur van de internationale luchthaven van Kaapstad en beschikt uiteraard over goede WiFi.

Aaldering Vineyards & Wines – Luxury Lodges Devon Valley Road, 7599 Stellenbosch, Zuid-Afrika www.aaldering.co.za


KANTOOR LAREN (NH)

B A A R N | Regentesselaan 3 Vraagprijs € 1.750.000,-- k.k.

Royaal landhuis

Dit stijlvolle en uiterst royale vrijstaande landhuis met garage, volledig afsluitbare carport, bijgebouw en oranjerie biedt nagenoeg de perfecte combinatie van een prachtige ligging, veel ruimte, een uitstekende staat van onderhoud en comfort. Het onder architectuur (J.W.E. Buijs en J.B. Lürsen) gebouwde huis is in 2014 gerenoveerd met enkel gebruik van hoogwaardige en luxe materialen, een huis in optima forma. Mooi gesitueerd op een ruim perceel van 1.919 m2. De gehele benedenverdieping is voorzien van vloerverwarming. De ruime tuin op het zuiden heeft verschillende plekken waar je heerlijk kan zitten, loungen of spelen. En wanneer het donker wordt is het gehele perceel voorzien van verlichting. Een heerlijk huis met 11 kamers waarvan 7 slaapkamers. Bijzonder! Het huis heeft een energielabel B. De dubbele elektrische poort is fraai gecentreerd tussen de twee gemetselde kolommen en leidt ons naar de ruim bemeten oprit met gebakken klinkers. Met aan de linkerzijde de elektrisch bedienbare loopdeur.

Bouwjaar: 1936 Woonoppervlakte: 286 m² Perceel oppervlakte: 1.919 m² Inhoud: 1.238 m³ Totaal aantal kamers: 11 Aantal slaapkamers: 7

180

Een heerlijke plek om te wonen en te leven in deze rustige, kleinschalige villa wijk grenzend aan de bossen, Groeneveld en vlakbij het Bosbad en de Lage Vuursche. En dit op fietsafstand van de winkels in het gezellige centrum, de basisscholen, sportvoorzieningen, NS-Station en nabij de uitvalswegen (A1 en A27). Tevens op fietsafstand van diverse scholen voor voortgezet onderwijs en de Internationale school in Hilversum.


181


KANTOOR LAREN (NH)

M I J D R E C H T | Bozenhoven 49 Vraagprijs € 1.595.000,-- k.k.

Huize Aigrette

Op een mooie locatie, in de gezellige dorpskern, staat deze royale vrijstaande villa met riante garage/bijgebouw en tuinhuis gelegen op een royaal perceel van ruim 1.985 m2 direct aan het water van de Ringvaart. Vanuit de achtertuin vaar je zo naar de Vinkeveense- of Westeinderplassen. Het gemeentelijk monument straalt allure uit met de fraaie topgevels, het ambachtelijke metselwerk, hoge plafonds en glas-in-loodramen. De combinatie van de ligging, uitstraling, de staat van onderhoud en het royale woonoppervlak met vijf slaapkamers, woonkeuken, kantoor, tuinhuis, riante garage en veel privacy maken het tot een ideaal huis. Slechts in enkele gevallen komt een dergelijk uniek monumentaal huis op de markt, want eigenlijk wonen de huidige eigenaren na 30 jaar nog steeds met heel veel plezier in deze prachtige villa. Echter gezien de leeftijd wordt het onderhand toch tijd wat kleiner te gaan wonen en het stokje over te geven aan de nieuwe eigenaar.

Bouwjaar: 1905 Woonoppervlakte: 302 m² Perceel oppervlakte: 1.985 m² Inhoud: 1.262 m³ Totaal aantal kamers: 9 Aantal slaapkamers: 5

182

Mijdrecht is zeer centraal gelegen, op maar 20 autominuten van Amsterdam, Utrecht, Schiphol en Hilversum. Het heeft een grote diversiteit aan winkels, restaurants, scholen en sportcentra. Albert Heijn is op slechts vijf minuten loopafstand. Sinds 2011 is Mijdrecht onderdeel van gemeente ‘De Ronde Venen’ tezamen met Abcoude, Amstelhoek, Baambrugge, De Hoef, Vinkeveen, Waverveen en Wilnis. Het is prachtig wonen in dit waterrijke en groene gebied vlakbij Amsterdam.


183


KANTOOR LAREN (NH)

B A A R N | van Heemstralaan 4 Koopsom € 960.000 – € 1.595.000

Hubertushof: Zes villa appartementen

De stille schoonheid van het oeroude bosgebied ten oosten van Baarn is in de loop der eeuwen niet onopgemerkt gebleven. Welgestelde lieden uit Amsterdam en Utrecht stichtten er in de zeventiende eeuw prachtige landgoederen. De grandeur van dit gebied vindt u straks terug in uw eigen achtertuin. Een prachtige groene locatie aan de rand van Baarn. Letterlijk op steenworp afstand van Kasteel Groenveld en het bijbehorende parkbos. “Wonen in een Meesterwerk, het summum in woongenot”. De villa bestaat uit twee delen, gescheiden door een monumentale centrale hal. Onder de villa bevindt zich het souterrain met de afgesloten parkeergarage. In de appartementen ligt het afwerkingsniveau uitzonderlijk hoog. Alle appartementen zijn uitstekend geïsoleerd en voorzien van de meest duurzame energietechniek (warmtepomp & zonnepanelen). De appartementen zijn allemaal uniek, ze variëren in woonoppervlak, buitenruimte en zijn geheel gelijkvloers of uitgerust met eigen interne lift. Daarnaast worden de woningen voorzien van modern comfortverhogende domotica en beveiliging.

Bouwjaar: 2020 Woonoppervlakte: 119 m² - 180 m² Vanuit Baarn is er een uitstekende verbinding naar Amsterdam, Schiphol, Utrecht, Perceel oppervlakte: 2.077 m² Amersfoort en er is een NS Station. Inhoud: 350 m³ - 530m³

184


185


KANTOOR LAREN (NH)

B A A R N | Eemnesserweg 92 Vraagprijs € 1.395.000,-- k.k.

Vrijstaande villa met koetshuis

Achter de brede, groene haag en de prachtige Magnolia in de voortuin staat deze bijzondere vrijstaande villa met koetshuis op een royaal perceel van 2.415 m2 met oprijlaan, parkeerruimte en parkachtige tuin. Mooi gesitueerd nabij de gezellige dorpskern van Baarn. De oorsprong van deze bijzondere villa gaat terug naar 1881. Wat onder andere opvalt zijn de klassieke gevels met luiken en ramen met roedeverdeling. En één ding staat vast, de bijzondere sfeer van dit huis laat u niet zomaar los. Het huis is goed onderhouden, heeft verrassend veel ruimte en biedt door de slaapkamer en badkamer op de begane grond de mogelijkheid om gelijkvloers te wonen. Tel daarbij op de mogelijkheden van het vrijstaande en verwarmde koesthuis met een vloeroppervlak van 43 m2, ideaal als garage voor 2 auto’s, kantoor aan huis, atelier, hobbyruimte of extra woonruimte.

Het gevoel van buiten wonen en toch op fiets-/ loopafstand van alle dorpsvoorzieningen, winkels, horeca en de terrassen op de Brink. Nabij alle sportfaciliteiten en uiteraard de prachtige natuur met de uitgestrekte wandelbossen bij Kasteel Groeneveld en de Lage Bouwjaar: 1881 Vuursche. Uitstekend bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer (NS Station met Woonoppervlakte: 182 m² directe verbinding naar Schiphol/Amsterdam en uitvalswegen (A1 en A27). Perceel oppervlakte: 2.415 m² Inhoud: 575 m³ Totaal aantal kamers: 6 Aantal slaapkamers: 4

186


187KANTOOR LAREN (NH)

NEDERHORST DEN BERG Middenweg 96A

Vraagprijs € 1.450.000,-- k.k.

Landelijk & Royaal

Bouwjaar: 2005 Woonoppervlakte: 510 m² Perceel oppervlakte: 3.500 m² Inhoud: 1.791 m³ Totaal aantal kamers: 13 Aantal slaapkamers: 6

De stenen brug met fraai stalen hek leidt ons door de Engels aangelegde voortuin naar dit statige en uiterst royale landhuis met inpandige garage en buitenzwembad. Gelegen op een mooi perceel van ruim 3.500 m2. In 2005 gebouwd onder architectuur en in authentieke sfeer, met gebruik van hoogwaardige en luxe materialen. Het huis met een woonoppervlak van 510 m2 beschikt over 6 slaapkamers, 3 badkamers en heeft een ruim souterrain met eigen opgang met alle voorzieningen waardoor deze ook zeer geschikt is voor bijvoorbeeld een aupair of mantelzorg. Prachtig vrij gelegen in de Horstermeer polder te midden van de Spiegel- en Blijkpolderplas, de Vecht, Ankeveense Plassen en toch op korte afstand van de dorpen Kortenhoef en Nederhorst den Berg is het heerlijk wonen. In de dorpen zijn diverse scholen, winkels en restaurants. Dichtbij de Randstad omringd door groen, Amsterdam en Utrecht zijn beide binnen een half uur te bereiken. Optioneel is het mogelijk om weilanden, een bijgebouw van 320 m2 met een rijbaan en paddock’s bij te kopen ten grootte van circa 35.000 m2, via een aparte oprit te bereiken. 189


KANTOOR LAREN (NH)

BLARICUM Jutmannen 4

Vraagprijs € 1.350.000,-- k.k.

Charmante villa

Charmante en goed onderhouden (kleine) villa of bouwkavel gelegen in de geliefde “Gouden Driehoek” tussen Laren en Blaricum, het dorp waar ze “Savoir Vivre” met hoofdletters schrijven. Een ideaal huis voor een klein gezin of mensen die nog niet toe zijn aan het wonen in een appartement. Of anders een ideale plek om uw droomhuis te bouwen.

Op loopafstand gelegen van het pittoreske centrum van Blaricum en van de rust van “De Blaricummer Eng” en de Tafelbergheide, staat dit fraaie villa omgeven door een mooi verzorgde tuin. Op het perceel vindt u naast het woonhuis een royale, vrijstaande atelierruimte met stahoge vliering, een tweede vrijstaande (creatieve) ruimte en twee losse tuinhuisjes in gebruik als fietsen- en tuinspullen Bouwjaar: 1950 berging. In de carport is plek voor twee auto’s, waarmee u Woonoppervlakte: 153 m² vanaf hier razendsnel op de A1 bent. Perceel oppervlakte: 1.170 m² Kortom: een goed onderhouden villa op een top locatie Inhoud: 736 m³ waar enerzijds rust, ruimte en vrijheid heersen en u Totaal aantal kamers: 5 anderzijds de gezellige reuring van het dorp kan opzoeken. Aantal slaapkamers: 2 Een heerlijke plek om te wonen en/of op te groeien. 190


KANTOOR LAREN (NH)

SOEST

Kerkpad NZ 21 Vraagprijs € 995.000,-- k.k.

Monumentale ‘Stadsboerderij’

Een mooie combinatie is het zeker, rustig wonen aan het autoluwe Kerkpad in deze prachtige vrijstaande woonboerderij met royale deel en veel historische elementen, op een geweldige locatie net om de hoek van de winkels aan de Van Weedestraat /Burg. Grothestraat. De goed onderhouden boerderij met eigen parkeergelegenheid voor twee auto’s, is een gemeentelijk monument en gebouwd rond 1758 waarbij de historie van het Kerkpad zelfs teruggaat naar circa 1569, een oorspronkelijk zandpad waaraan de boerderijen van de Soester Brink stonden.

De ligging is ideaal, centraal in Soest, op loopafstand van de winkels, restaurants, voorzieningen en het NSBouwjaar: 1758 station. Waarbij Soest omgeven is door een diversiteit aan Woonoppervlakte: 256 m² natuur en groen; de uitgestrekte Eempolder, de bossen Perceel oppervlakte: 657 m² van Landgoed Pijnenbrug, de Lage Vuursche alsook het Inhoud: 1.814 m³ prachtig gebied met de Soester Duinen. Zowel Amsterdam, Totaal aantal kamers: 8 Utrecht als Amersfoort zijn goed bereikbaar met zowel Aantal slaapkamers: 3 openbaar vervoer als de auto (A1, A27 of A28). 191


Drieklomp Medewerkers

Voorthuizen Huib van Drie

Ed van Drie

Dick van Putten

Lucia de Boer

Tom Weustenenk

Algemeen Directeur

Directeur/Register Makelaar-Taxateur

Register MakelaarTaxateur

Register MakelaarTaxateur

Vastgoedadviseur

Miranda Brouwers

Karin van Laar

Gerlinda van den Brink

Nadine van Elst

Freke Breitenbach

Office Manager

Commercieel Medewerker Commercieel Medewerker Commercieel Medewerker Receptioniste/Secretaresse Binnendienst binnendienst Binnendienst

AriĂŤn van Drie

Johan van der Waaij

Simone Eindhoven

Directeur/Register Makelaar-Taxateur

Register MakelaarTaxateur

Commercieel Medewerker Leeuwen Boomkamp Commercieel Medewerker Binnendienst Binnendienst

Bert Lankman

Dennis Stalenhoef

Herman van den Berg

Jolanda Polinder

Yvette Ansink

Directeur/Register Makelaar-Taxateur

Kandidaat Register Makelaar-Taxateur

Assistent Register Makelaar-Taxateur

Assistent Register Makelaar-Taxateur

Assistent Register Makelaar-Taxateur

Agrarisch Makelaars Albertine van

Nunspeet

192


DRIEKLOMP MEDEWERKERS

Zeist Richard van Dolder Directeur/Register Makelaar-Taxateur

Monique Wijffelaars

Machteld Korstanje

Christijn Kemps

Assistent Register Makelaar-Taxateur

Marketing en communicatie

Vastgoedadviseur

Kandidaat Register Makelaar-Taxateur

Lucia de Boer

Karin van Laar

Gerlinda van den Brink

Roeland van Dommelen

Oosterbeek Gerald van Drie

Register MakelaarDirecteur/Kandidaat Register Makelaar-Taxateur Taxateur

Commercieel Medewerker Commercieel Medewerker Binnendienst Binnendienst

Bastiaan Schuijt

Janine van den Berg

Juud Hollander

Directeur/Register Makelaar-Taxateur

Commercieel Medewerker Binnendienst

Kandidaat Register Makelaar-Taxateur

Marc Holleman

Kees Hardonk

Johan Kuijt

Annelies Damen

Kim de Wit

Directeur

Partner

Erkend Hypothecair Planner

Erkend Hypothecair Planner

Commercieel/Administratief Medewerker

Diana van Balgoijen

Gert Westeneng

Commercieel/Administratief Medewerker

Commercieel/Administratief Medewerker

Laren (NH) Charlotte Ertekin- van Haselen Commercieel Medewerker Binnendienst

Financieel Adviseurs

193Oosterbeek

VERKOCHT

Resideren in een bosrijke setting in een statig landhuis! W A G E N I N G E N | Keijenbergseweg 21

VERKOCHT

Indrukwekkend landhuis is een bosrijke setting H E E L S U M | Roggekamp 3

VERKOCHT

Verscholen in het groen O O S T E R B E E K | Bilderberglaan 7

VERKOCHT

In bosrijke villawijk gelegen rietgedekte villa E D E | Burgemeester Prinslaan 47

VERKOCHT Onderscheidend met een luxe allure en prachtig uitzicht A R N H E M | St. Elisabethshof 69

VERKOCHT

Droomplek aan de rand van de bossen D O O R W E R T H | Utrechtseweg 422

VERKOCHT

Bouwkavel op voormalig landgoed ‘de Johannahoeve’ O O S T E R B E E K | Johannahoeve kavel 3

VERKOCHT

Unieke villa aan de rand van uitgestrekt natuurgebied L A A G K E P P E L | Jan de Jagerlaan 1

VERKOCHT

Villa in optima forma, direct aan de Vecht N E D E R H O R S T D E N B E R G | Eilandseweg 12

VERKOCHT

Op één van de stilste plekjes van Wageningen-Hoog gelegen W A G E N I N G E N | Sparrenbos 8

VERKOCHT Doordacht wonen met een hedendaagse sfeer, luxe en comfort E D E | Hessenweg 9

VERKOCHT

Het mooiste plekje in woondomein ‘Aan de Linge’ Z E T T E N | Kerkewei 15

VERKOCHT

Wonen in de voormalige tabaksboerderij van Driel D R I E L | Noordhoeksestraat 4

VERKOCHT Deze locatie bespeelt al uw zintuigen, een sublieme natuurplek L U N T E R E N | Kattenbroekerweg 6

VERKOCHT 195


VERKOCHT

Privacy, ruimte en sfeer G A R D E R E N | Speulderbosweg 27

VERKOCHT Schitterende locatie op de Veluwe in het buitengebied nabij uitgestrekte bossen P U T T E N | Poolseweg 25

VERKOCHT

De ‘Doornhoeve’, wonen op een sublieme locatie L U N T E R E N | Mielweg 57

VERKOCHT

Charmante woonboerderij met luxe guesthouse N I J K E R K | Schoenlapperweg 11

VERKOCHT Gelegen in de prachtige bosgebieden van Harderwijk in een stijlvolle villawijk H A R D E R W I J K | Sonnevancklaan 16

VERKOCHT 196

Op een bosrijke en privacyvolle locatie op 8.290 m² grond P U T T E N | Krachtighuizerkern 20

VERKOCHT ‘Ultieme paardenlocatie’, een oase van rust nabij alle voorzieningen! H O E V E L A K E N | Penningweg 12

VERKOCHT

Comfort class G A R D E R E N | Putterweg 52

VERKOCHT Rust, ruimte, privacy en een adembenemend uitzicht… B A R N E V E L D | Schoonhorsterweg 17

VERKOCHT

Een juweeltje onder de woonboerderijen P U T T E N | Schremmersteeg 5

VERKOCHT Idyllische plek van maar liefst 20.000 vierkante meters in een stiltegebied G A R D E R E N | Oude Nijkerkerweg 18

VERKOCHT Vrijheid, luxe, stijl en comfort komen samen in dit mooi gelegen landhuis W E N U M W I E S E L | Houtentorenweg 4

VERKOCHT Prachtig, tijdloos huis op loopafstand van het gezellige centrum V O O R T H U I Z E N | Nieuwe Noordenweg 20

VERKOCHT

Goed bewaard geheim in het Putterbosch P U T T E N | Emmalaan 1

VERKOCHT


VERKOCHT

Charmante, compleet gerenoveerde villa met garage en verrassend ruime tuin rondom V O O R T H U I Z E N | Hoofdstraat 130

VERKOCHT

Vrijstaand landhuis met zwembad O L D E B R O E K | Bovendwarsweg 104

VERKOCHT

Landgoed ‘De Steigerberg’ H U L S H O R S T | Onder de bos 117

VERKOCHT

Sfeervolle rietgedekte villa H I E R D E N | Kieftweg 1

VERKOCHT

Villa met paardenfaciliteiten O L D E B R O E K | Veenweg 75

VERKOCHT

Een parel op de Kroondomeinen… H O O G S O E R E N | Hoog Soeren 66

VERKOCHT

Landelijke vrijstaande woonboerderij S L A G H A R E N | Braambergerweg 24

VERKOCHT

Fraaie vrijstaande villa met raint bijgebouw H I E R D E N | Duinweg 15

VERKOCHT

Karakteristieke villa V A A S S E N | Dorpsstraat 11

VERKOCHT

Monumentaal en sfeervol herenhuis H A T T E M | Ridderstraat 3

VERKOCHT

Stijlvolle jaren ‘30 woning met rijke details en een unieke ligging… V O O R T H U I Z E N | De Ruijterlaan 6

VERKOCHT

Schitterende onder architectuur gebouwde woning W A P E N V E L D | Revelingseweg 9

VERKOCHT

Rietgedekte woonboederij E L S P E E T | Molenbergweg 115

VERKOCHT

Sfeervol landhuis E P E | Lichttorenweg 10

VERKOCHT

Charmante vrijstaande woonboerderij H U L S H O R S T | Harderwijkerweg 419

VERKOCHT 197


VERKOCHT

Prachtige woonboerderij D O O R N S P I J K | Schootbruggeweg 1

VERKOCHT

Riante vrijstaande villa met bijgebouw H I E R D E N | Biesteweg 3

VERKOCHT

Sfeervolle woonboerderij op een droomlocatie H A A R L E | Bathemerweg 22

VERKOCHT

Luxe semi bungalow E P E | Dellendwarsweg 15

VERKOCHT

Charmante vrijstaande villa E P E | Sparrenlaan 25

VERKOCHT 198

Vrijstaand landhuis W A P E N V E L D | Bosweg 7

VERKOCHT

Karakteristiek woonhuis W E Z E P | Zuiderzeestraatweg 473

VERKOCHT

Authentieke rietgedekte villa E R M E L O | Koningin Emmalaan 1

VERKOCHT

Dream Mansion at the countryside P U R M E R E N D | Westerweg 5

VERKOCHT

Unieke woonboerderij H A A R L E | Meijerinksweg 2

VERKOCHT

Luxe woonhuis met zwembad en sauna H U L S H O R S T | Klarenweg 49

VERKOCHT

Landgoed ‘Het Hatttem’ V A A S S E N | Hattumseweg 12

VERKOCHT

Vrijstaande woning N I E U W L E U S E N | Merellaan 25

VERKOCHT

Vechtoever villa met allure N I G T E V E C H T | Dorpsstraat 180

VERKOCHT


VERKOCHT

Uiterst charmante rietgedekte villa D E H O E F | De Hoef Westzijde 6

VERKOCHT

Charmante vrijstaande villa K O R T E N H O E F | Moleneind 11

VERKOCHT

Zelden komt alles zo mooi samen K O R T E N H O E F | Moleneind 2

VERKOCHT

Charmante rietgedekte vrijstaande villa S O E S T | Wieksloterweg WZ 3B

VERKOCHT

Rietgedekte villa met verwarmd buitenzwembad B L A R I C U M | Bierweg 26

VERKOCHT

NSW-landgoed Rhijngaerde DRIEBERGEN-RIJSENBURG

Landgoed Klein Wildhoef B L O E M E N D A A L | Krullenlaan 2

| Langbroekerdijk 5

VERKOCHT

VERKOCHT

Mooi landelijk gelegen, half vrijstaand woonhuis L O E N E N A A N D E V E C H T | Kerklaan 4

VERKOCHT

‘Best of both worlds’ Droomvilla aan het water V I N K E V E E N | Baambrugse Zuwe 141 G

VERKOCHT Landelijk wonen direct aan de Kromme Rijn en Utrecht om de hoek B U N N I K | Rijnsoever 3

VERKOCHT

Monumentale perfectie aan de Vecht N I E U W E R S L U I S | Rijksstraatweg 66

VERKOCHT

Villa ‘Noorderlicht’ LOOSDRECHT

| Nieuw Loosdrechtsedijk 296

VERKOCHT

Top villa op een top locatie! B L A R I C U M | Bussummerweg 7A

VERKOCHT

Hofstede ‘De Nieuwe Donck’ in Langbroek L A N G B R O E K | Strijp 1

VERKOCHT Luxe villa aan bosrand DRIEBERGEN-RIJSENBURG |

Van Oosthuyselaan 39

VERKOCHT 199
DRIEKLOMP VOORTHUIZEN | Apeldoornsestraat 95 | 3781 PM Voorthuizen | 0342 47 40 00 DRIEKLOMP NUNSPEET | F.A. Molijnlaan 3 | 8071 AA Nunspeet | 0341 27 83 83 DRIEKLOMP ZEIST | Laan van Beek en Royen 30 | 3701 AJ Zeist | 030 692 07 14 DRIEKLOMP OOSTERBEEK | Hemelseberg 3 | 6862 BN Oosterbeek | 026 339 75 00 DRIEKLOMP LAREN (NH) | Torenlaan 13 | 1251 HE Laren NH | 035 303 56 25 DRIEKLOMP FINANCIEEL ADVISEURS | Apeldoornsestraat 95 | 3781 PM Voorthuizen | 0342 47 09 40 DRIEKLOMP AGRARISCH VASTGOED | 0342 47 47 17 www. drieklomp.nl | info@drieklomp.nl