Page 1

www.howden.com

ALGEMENE CURSUSSEN CENTRIFUGAAL- EN ZUIGERCOMPRESSOREN CURSUSINFORMATIE

TRAINING EXCELLENCE WORLDWIDE

Scan de QR code en ontdek onze passie


HOWDEN THOMASSEN COMPRESSORS, VOORHEEN THOMASSEN COMPRESSION SYSTEMS EN OPGERICHT IN 1906, IS EEN HOOFDROLSPELER IN DE MARKT VAN GROTE CAPACITEIT ZUIGERCOMPRESSOREN. HET BEDRIJF ONTWIKKELDE, BOUWDE EN INSTALLEERDE EEN VAN DE GROOTSTE ZUIGERCOMPRESSOR MET EEN VERMOGEN VAN 13MW TER WERELD. TEVENS IS HET BEDRIJF GESPECIALISEERD IN HET VERLENEN VAN SERVICE, RE-RATEN EN ONDERHOUD AAN REEDS BESTAANDE ZUIGERCOMPRESSOREN EN CENTRIFUGAALCOMPRESSOREN

In 2011 is Thomassen Compression Systems een onderdeel geworden van de Howden Compressor divisie van de Howden Group, wereldleiders in de ontwikkeling en levering van lucht- en gasbehandelingsinstallaties. Samen hebben de Howden Compressor Divisies meer dan 50.000 compressors wereldwijd geleverd over een periode van ruim 100 jaar, en vandaag de dag compressors geïnstalleerd in ‘s werelds meest veeleisende en proces-kritische bedrijfsomgevingen. Howden is een onderdeel van Colfax Corporation.

Thomassen hoog vermogen C-Serie met grote werkbelasting zuigercompressoren die een bereik dekken van een tot 24.8MW, zijn ontworpen voor de meest uitdagende eisen van de proces-kritische applicaties. Deze series bieden belangrijke voordelen in de bedieningskosten en betrouwbaarheid in de olie & gas, petrochemische en raffinageindustrieën.

HOWDEN THOMASSEN ZUIGERCOMPRESSOR PERFORMANCE BEREIK Druk

600 bar

8.700 psi

Vermogen

24.800 kW

33.250 hp

ALGEMENE INFORMATIE OVER DE ZUIGER- EN CENTRIFUGAAL­ COMPRESSOREN CURSUSSEN Howden Thomassen Compressors (HTC) heeft zich al meer dan 100 jaar geconcentreerd op de ontwikkeling en het bouwen van zuigercompressoren. Daarnaast zijn we al meer dan 50 jaar actief op het gebied van centrifugaalcompressoren. Moderne compressoren zijn uitgerust met veel monitoring en beveiligingsapparatuur en vaak met automatische regelingen. Bij de interne kritische verbindingen worden steeds vaker verbindingen gebruikt met hydraulisch gereedschap. De compressor staat niet op zichzelf; hij vormt een deel van een proces. Hij is daarom ook speciaal ontworpen om zijn taak in dat proces te kunnen vervullen. De zuiger- en centrifugaalcompressoren zijn essentiële machines in veel processen in de olie & gas, petrochemische en raffinage industriën. HTC servicekantoren wereldwijd


Thomassen Piston Compressor

DOEL VAN DE CURSUS

INSTRUCTEURS

Voor het vroegtijdig onderkennen van mogelijke problemen bij toepassing, opstart en bedrijf dient de gebruiker een goed begrip te hebben van de werking van de compressor in het proces, dus ook van de bijbehorende hulp-, regel- en beveiligingssystemen. Een gedegen kennis van bediening en onderhoud van de unit zijn essentieel voor een storingsvrije werking.

De cursus worden gegeven door gekwalificeerde medewerkers van Howden Thomassen Compressors Trainingsafdeling. De instructeur heeft een ruime ervaring opgebouwd met door Thomassen en door andere fabrikanten gebouwde zuigercompressoren en centrifugaalcompressoren en met het overdragen van zijn kennis op de cursisten.

Howden Thomassen Compressors biedt cursussen voor Zuigercompressoren en Centrifugaalcompressoren, waarin principes, constructie, bedrijf, regeling, systemen en onderhoud van de Howden Thomassen compressoren behandeld worden. De cursus vormt een afgerond geheel. De bijgevoegde programma’s bieden gedetailleerde informatie betreffende de cursusinhoud, data, locaties en prijzen.

CURSUSMATERIAAL Aan elke deelnemer wordt een cursusboek (omvang ca. 400 pagina’s) in het Nederlands uitgereikt, waarin alle onderwerpen uit de cursus uitvoerig beschreven zijn. Aan het einde van de cursus ontvangt de deelnemer een digitale copy van de documenten en een certificaat van deelname.

CURSUSMETHODE De klassikale cursussen zullen worden ondersteund door moderne presentatiemiddelen. Problemen die de cursisten zelf hebben ervaren kunnen worden besproken. Bezoeken aan de assemblage zijn een onderdeel van de cursus.

INSCHRIJVING EN CURSUSINFORMATIE Wilt u deelnemen, vul dan het inschrijfformulier in en stuur het per e-mail, post, fax of internet uiterlijk dertig (30) dagen vóór de aanvang van de cursus naar ons kantoor in Rheden. De inschrijvingen zullen in volgorde van binnenkomst worden behandeld. Inschrijvingen worden formeel bevestigd aan u of uw bedrijf. (datum op de bevestiging is leidend).

HTC Hoofdkantoor in Rheden – Nederland


Wilt u verdere informatie over de cursus, of over andere trainingsbehoeften op het gebied van Howden Thomassen Compressors producten, dan verzoeken wij u contact op te nemen met onze afdeling Customer Training.

PRIJZEN EN BETALINGEN

ANNULERING

U ontvangt de rekening van Howden Thomassen Compressors na aanvang van de cursus. Betaling van het volledige bedrag dient te geschieden binnen 30 dagen na ontvangst van de factuur. Datum op de factuur is hierbij leidend.

Annulering tot drie weken voor de cursusaanvang mogelijk. Voor annulering binnen twee weken voor aanvang van de cursus zal 30% van het totaalbedrag in rekening worden gebracht ter compensatie voor de reeds gemaakte voorbereidingskosten. Zonder annulering, is men het gehele cursusgeld verschuldigd.

De cursusprijs staat vermeld op het cursusregistratieformulier en op de HTC website: www.thomassen.com

Bank details: Bank: Account no.: IBAN: BIC/Swift:

Rabobank 00.11.94.32.900 NL03 RABO 0119 432 900 RABONL2U

TRAININGSTIJDEN Maandag: Dinsdag tot donderdag: Vrijdag: Lunch:

09:30 -16:00 h. 09:00 -16:00 h. 09:00 -14:00 h. 12:00 -13:00 h.

De lunch zal door Howden Thomassen Compressors in het bedrijfsrestaurant worden aangeboden. De cursist dient zelf voor eventuele hotel reserveringen zorg te dragen. Als bijlage bij de inschrijfbevestiging ontvangt u van ons een lijst met hotels in de omgeving van Rheden, evenals een routebeschrijving naar Howden Thomassen Compressors.

HTC Training centrum in Rheden, Nederland

HOWDEN THOMASSEN COMPRESSORS B.V. Customer Training Department P.O. Box 99 6990 AB Rheden The Netherlands Email: training@thomassen.com Phone: +31 26 4975415 / +31 26 7514039 Fax: +31 26 4975201 www.thomassen.com


CURSUSREGISTRATIE OP ONZE WEBSITE; WWW.THOMASSEN.COM

1

2

3

REGISTRATIE:

1

Ga naar: www.thomassen.com

2

Selecteer “Training”

3

Selecteer “Program and Registration”

4

Selecteer de gewenste training

4

 5 Vul alle gevraagde velden zo compleet mogelijk in  6 Vul het PO nummer en factuuradres in 7

Druk op de “Send” -knop

Binnen een paar dagen na ontvangst van de aanmelding zullen wij deze bevestigen.

5

6 7


www.howden.com

PASSION FOR COMPRESSION Howden Thomassen Compressors BV levert innovatieve en betrouwbare compressoren van zeer hoge kwaliteit aan ‘s werelds meest vitale procesindustrieën. Sinds 2011 maakt het bedrijf deel uit van de Howden organisatie, wereldleider als het gaat om ventilatoren, compressoren, blowers en roterende regeneratieve warmtewisselaars. Erkend en gerespecteerd door toonaangevende ontwikkeling en de betrouwbare ‘standaard’ die zij stelt als het gaat om bedrijfszekere engineering. Howden combineert haar excellente kennis van compressietechniek met inzicht in applicaties, waarbij jarenlange ervaring en research leidend zijn. Howden’s support start op het moment van project-betrokkenheid en stopt pas, wanneer de plant, aan het eind van zijn levenscyclus, sluit.

Howden Thomassen Compressors hoofdkantoor, Rheden, The Netherlands

Howden Thomassen Compressors Havelandseweg 8-a PO BOX 99 6990 AB Rheden The Netherlands Tel: + 31 (0) 26 4975200 Fax: + 31 (0) 26 4975201 Web: www.thomassen.com

Howden Thomassen Compressors BV is a member of the Howden Group of companies.

©Howden Group Limited. All rights reserved. 2012 Howden and the flying H logo are registered trade marks belonging to Howden Group Limited.

Generic Course Reciprocating Compressors - Training Dutch  

brochure Howden Thomassen Compressors

Advertisement