s

p

e

sport

Minderhout VV Een spannende competitie is achter de rug voor de MVV’ers en dit in een seizoen dat het degradatiespook een heel aantal ploegen voortdurend warm en koud in de nek blies. Minderhout is uiteindelijk de dans ontsprongen en wist zich in de voorlaatste wedstrijd definitief te redden. De voorbereiding voor een jaartje meer in derde provinciale kan volop beginnen. De laatste wedstrijden van het seizoen waren zeker niet van het minste belang en MVV besefte dit maar al te goed. Een gesloten wedstrijd kregen de toeschouwers voor ogen op eigen veld tegen Maria ter Heide. Op het uur kon MVV juichen toen Pieter Hendrickx de 1-0 tegen de netten joeg. Goed georganiseerd bleef groen-wit het spel beheersen tot men in twee minuten tijd twee ballen binnenkreeg en werd een zekere overwinning zomaar uit handen gegeven. Drie punten verloren die van groot belang konden zijn in de eindafrekening. De match op Brecht mocht zonder meer een zespuntenwedstrijd genoemd worden en verliezen zou een regelrechte ramp betekenen voor de verdere kansen van het behoud. Dit gold ook voor de thuisploeg die in de aanvangsminuten resoluut op winst joegen. MVV herstelde dan het evenwicht en liet zich duidelijk gelden. Succes in de 40ste minuut via Geert Mertens en met deze voorsprong werd de koffie opgezocht. Brecht moest nu komen en MVV hanteerde de counter via snelle mannen Jens Lenaerts en Yannick Jansen. In de 56ste minuut verdubbeling van de stand langs Jens en MVV op het droge.Een belangrijke zege en een stap dichter bij het definitieve behoud. Titelkandidaat Oelegem heette de volgende tegenstander en tegen dit sterk voetballend en collectief geheel punten pakken zou geen sinecure betekenen. MVV deed het toch met een krappe 0-1 score, doelpunt van Roel Hermans. Deze voorsprong werd met hand en tand verdedigd tot het verlossende eindsignaal. Gevleid mocht de overwinning wel genoemd worden, maar het zijn tenslotte de punten die tellen. Een belangrijke wedstrijd in de Heistraat tegen Achterbroek!

KFC Meerle Een zespuntenwedstrijd in de ontmoeting tegen Brecht! Weinig verheffends viel er te noteren voor de rust en dit zonder doelpunten. De bezoekers beseften nadien dat de punten ook voor hen uiterst belangrijk waren en begonnen aan hun opmars. Meerle zocht zijn heil in de tegenaanval, maar zonder veel gevaar te scheppen. Het kwam steeds verder in de verdrukking terecht, maar kon tenslotte de beginstand toch op het bord houden. Achterbroek, dat reeds veroordeeld was, moest en zou voor de Meerlese bijl vallen. Vissers zorgde dan ook voor de 0-1 voorsprong. Hierop werd de KFC de baas op het veld, maar de vele kansen werden te weinig benut. Gelukkig haalde Vissers een tweede maal uit en kon er met een riante voorsprong gedraaid worden. Hetzelfde scenario in de tweede speelhelft waarin de bezoekers blijven stuntelen voor doel. Naar het einde toe ruikt Achterbroek nog een puntje en gaat gretig op zoek naar de aansluitingstreffer, maar ook hun voorhoede is in hetzelfde bedje ziek als groen-wit. Drie kostbare punten zijn binnen en de voorlaatste partij tegen Loenhout zou de definitieve redding moeten brengen voor de KFC! Maar…! Een gelijkopgaande eerste helft met weinig kansen en even voor de rust een 0-1 voorsprong voor de pezeriken. Na de verfrissing meer Meerlese druk met de gelijkmaker als gevolg. Beide ploegen schenen op een gelijkspel af te stevenen tot de bezoekers onverwacht de winning goal wisten te forceren. Hoe de thuisploeg ook nog aandrong, boter aan de galg, en wordt de uitwedstrijd op Schilde nog van het allergrootste belang waar zeker een puntje moet weggekaapt worden, wil men niet in de degradatieronde belanden.

KVNA Wortel De verplaatsing naar Pulle is altijd zeer moeilijk. De Pullenaars spelen een agressief voetbal dat onze spelers niet ligt. Tijdens de eerste speelhelft zagen we veel middenveldspel met weinig kansen. Direct na de pauze verraste Dennis Rosiers de plaatselijke doelman in de korte hoek. De thuisploeg ging nu nog fanatieker op zoek naar de gelijkmaker,maar onze verdediging hield goed stand. Enkel in de voorlaatste minuut caprioleerde de bal tegen de paal en de 0-1 bleef op het scorebord. Daarna werd hun beste speler nog uitgesloten. Thuis tegen HIH Turnhout speelde KVNA een ongelukkige wedstrijd. Het spel was wel gelijkopgaand, maar Wortel kreeg een viertal zeer goede kansen,maar de bezoekers doelden bij de eerste noemenswaardige doelpoging. Nog voor en ook na de rust hing de niet te missen gelijkmaker voortdurend in de lucht, maar de bezoekers scoorden na een zeer slechte terugspeelbal. Na een mooie aanval werd het zelfs nog 0-3. Zo eindigde een wedstrijd, die altijd moest gewonnen worden met zware cijfers. Voor de match thuis tegen Molenkring werd Hans Van Opstal gevierd. Hij droeg 27 jaren de blauw-witte kleuren, waarvan meer dan 20 in het eerste team. Ook in deze wedstrijd waren de meeste doelpogingen voor de thuisploeg. Enkel op het einde konden de bezoekers even dreigen. (0-0) In Grobbendonk was het aanvankelijk al Wortel wat de klok sloeg. Van de vele zeer goede kansen werd er maar één benut. Willem Pleysier lobte de bal mooi over de doelman. De thuisploeg kwam geleidelijk meer in de wedstrijd maar zonder kansen. (frB)

Winst betekende zekerheid over het behoud, bij verlies zou de laatste wedstrijd uitsluitsel moeten brengen. Een goede start en Geert Mertens zorgde in de 10de minuut reeds voor 1-0 en zo bereikte men ook de rust. Na de koffie een waakzaam MVV dat de stand nog opdreef via Jens Lenaerts. MVV op rozen nu en bevrijd van alle stress. Volgend jaar terug in derde provinciale! Enkele minuten voor tijd nog een applausvervanging voor Roel Hermans, Gunther Jacobs en Kris Fransen die het eerste elftal vaarwel zeggen! (rel)