Dominicanen Kinderboekenweekspecial 2022

Page 1

FEEST WAAR IEDEREEN VROLIJK VAN WORDT!

Het grootste boekenfeest voor kinderen en (groot)ouders is weer in aantocht, dat wil je niet missen! Van 5 tot en met 16 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar maken wij van de winkel één grote jungle met als thema GI-GA-GROEN. We halen buiten naar binnen en organiseren heel veel evenementen die alles te maken hebben met de natuur. Bekijk bijvoorbeeld de bijzondere expositie van Mark Janssen over dieren en hun emoties, of bezoek op woensdagmiddag 5 oktober de opening van de Kinderboekenweek samen met niemand minder dan Andy Griffiths, de auteur van de ‘Waanzinnige Boomhut’- reeks. Leer op verschillende manieren en op verschillende plaatsen in Maastricht van alles over onze GI-GA-GROENE wereld. Samen vieren we het leukste feest van Nederland!

GI-GA-GROENE ACTIVITEITEN

Tijdens de Kinderboekenweek vind je op verschillende plaatsen in Maastricht activiteiten die alles met het thema van dit jaar te maken hebben. Van voorleesuurtjes tot exposities en workshops waarbij je lekker met je handen kan werken. Creëer jouw eigen verhaal met waskrijtjes of leer dieren met emoties tekenen. Liever aan het knutselen? Ga dan pompoenen versieren of dinosauruseieren maken! Tijdens deze GI-GA-GROENE Kinderboekenweek is er voor alle kinderen iets te beleven!

ONTMOET ANDY GRIFFITHS: DE SCHRIJVER VAN HET KINDERBOEKENWEEKGESCHENK

Tijdens de Kinderboekenweek ontvang je bij besteding vanaf €12,50 aan kinderboeken gratis het Kinderboekenweekgeschenk ‘Waanzinnige boomhutverhalen’. Het geschenk is dit jaar geschreven door niemand minder dan Andy Griffiths. Schrijver Andy Griffiths woont met zijn vrouw Jill in Melbourne, maar is tijdens de Kinderboekenweek speciaal te gast bij Boekhandel Dominicanen! Hij zal de Kinderboekenweek op woensdag 5 oktober om 14.30 uur feestelijk openen. Natuurlijk zal vertaler van de waanzinnige boomhutboeken, Edward van de Vendel, ook aanwezig zijn. Dit wil je niet missen!

De waanzinnige boomhut van Andy en Terry blijft maar groeien. Heel wat van hun avonturen waren te WAANZINNIG om op te schrijven… maar nu niet meer!

In welk dier verandert Terry Andy met zijn toverstaf?

Hoe krijg je een stoel uit je neus op Stoel-in-je-neusdag?

Wie kan tot in de ruimte springen tijdens de grote sprongen-springwedstrijd?

Welk spelletje spelen Andy en Terry op de heel, heel regenachtige dag?

Wat ruimt de supertopper-zuigeropper allemaal op?

Waar wacht je op? Kom naar boven!

VOOR DE KLEINSTEN: EEN PRIKKELEND PRENTENBOEK

Voor de jongste kinderen maakt Marije Tolman het Prentenboek van de Kinderboekenweek. In ‘Egalus’ leven we mee met de aandoenlijke held Egalus, die niet van drukte houdt en ons wijst op de mooie natuur om ons heen. Een prentenboek van groot formaat, voor een klein prijsje! ‘Egalus’ koop je tijdens de Kinderboekenweek voor slechts €8,25.

EEN JUNGLE IN DE BOEKHANDEL

Bezoek jij Boekhandel Dominicanen tijdens de Kinderboekenweek? Dan weet je niet wat je ziet! We halen het GI-GA-GROENE buiten naar binnen en je zult terecht komen in een ware jungle vol planten, dieren en oerwoudgeluiden… Spot de kleine aap die probeert te klimmen van de lp’s naar de Engelse boeken of maak kennis met onze GI-GA-GROTE giraf! Zodra je binnenkomt waan je je op expeditie. Vind jij succesvol de weg van de ingang naar de kinderboeken? Het pad is niet te missen, maar pas op voor wilde dieren onderweg!

13CITY MAGAZINE Maastricht |
BOEKHANDELDOMINICANEN.NL

ACTIVITEITEN

5 TOT 29 OKTOBER

EXPOSITIE MARK JANSSEN

Tijdens de gehele Kinderboekenweek (en daarna) exposeert Mark Janssen bij Boekhandel Dominicanen. Hij presenteert acht uitvergrote illustraties uit het boek ‘Ik voel ik voel wat jij niet ziet’, dat samen met Lotte Stegeman tot stand is gekomen. Deze natuurgetrouwe illustraties tonen dieren en hun emoties. Kun jij zien hoe de hond, de aap en de octopus zich voelen?

WAAR: Boekhandel Dominicanen TOEGANG: Gratis

WOENSDAG 5 OKTOBER 15.30 UUR

OPENING DOOR ANDY GRIFFITHS

Woensdag 5 oktober om 15.30 uur wordt de Kinderboekenweek bij Boekhandel Dominicanen geopend door niemand minder dan Andy Griffiths! Andy schreef de razend populaire ‘Waanzinnige boomhut’-reeks én het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar. Hij woont helemaal in Australië, maar komt speciaal voor de Kinderboekenweek naar Nederland. Vertaler Edward van de Vendel zal ook aanwezig zijn om het evenement live te vertalen, zodat het voor iedereen verstaanbaar is.

WAAR: Boekhandel Dominicanen TOEGANG: Gratis

ZATERDAG 8 OKTOBER

14.00 – 16.00 UUR

TEKENWORKSHOP

DOOR MARK JANSSEN

Mark Janssen bezoekt Boekhandel Dominicanen op zaterdag 8 oktober om 14.00 uur voor een tekenworkshop voor kinderen naar aanleiding van het boek ‘Ik voel ik voel wat jij niet ziet’. Na een korte introductie van het boek vertelt hij, aan de hand van de uitvergrote illustraties in de expositie, over de dieren die hij zelf getekend heeft en leert hij de kinderen om zelf boze, blije of verdrietige dieren te tekenen.

WAAR: Boekhandel Dominicanen TOEGANG: Gratis

ZATERDAG 8 OTKOBER 11.00 – 12.00 UUR

POMPOEN VERSIEREN

OF SPEELDEEG MAKEN (4+)

Halloween komt eraan, maak jij jouw pompoen sprookjesachtig of eng? Leef je uit en neem jouw versierde pompoen mee naar huis. Liever aan de slag met je eigen speeldeeg? Dit kan ook. Neem je speeldeeg mee naar huis, maar ssst… vertel niemand het geheime recept! In de tussentijd kunnen ouders/begeleiders hun zintuigen prikkelen tijdens de ‘senses challenge’.

WAAR: Universiteitsbibliotheek/Tapijn TOEGANG: Gratis AANMELDEN: https://bit.ly/KinderboekenweekUM

Wellicht een foto van Mark Janssen erbij (zie foto's)

TIJDENS DE KINDERBOEKENWEEK IS ER WEER HEEL WAT TE BELEVEN IN MAASTRICHT. VOLG EEN TOFFE WORKSHOP, LAAT EEN BOEK SIGNEREN OF DROOM WEG TIJDENS EEN VOORLEESUURTJE.

ZONDAG 9 OKTOBER 14.00 – 15.00 UUR

ONGELOFELIJKE DINO DAG (4+)

Kom je kijken en luisteren naar verhalen over ongelofelijke dino’s? Aansluitend zal er een workshop plaatsvinden om zelf een dinosaurus ei te maken!

WAAR: Natuurhistorisch Museum Maastricht TOEGANG: Gratis

AANMELDEN: Reserveer een plekje bij het museum, museum@maastricht.nl of via 043 350 54 90

ZATERDAG 15 OKTOBER 14.30 UUR

PRESENTATIE ESTHER WALRAVEN & WILFRIED IVENS

Wetenschappers Esther en Wilfried zijn zaterdag 15 oktober aanwezig bij Boekhandel Domincanen voor een hele leuke activiteit voor kinderen van 8-12 jaar. De activiteit wordt georganiseerd naar aanleiding van het boek ‘Waarom je schoenafdruk groter is dan je schoenmaat’. Doe mee met een toffe wetenschapsquiz of volg een mini-college!

WAAR: Boekhandel Dominicanen TOEGANG: Gratis

AANMELDEN VERPLICHT: promotie@boekhandeldominicanen.nl

ZATERDAG 15 OKTOBER

DE KLEINE IJSBEER OP BEZOEK

Zaterdag 15 oktober zal de Kleine IJsbeer ‘vrij’ rondlopen in onze winkel. Je kunt met de Kleine IJsbeer op de foto, een praatje maken of natuurlijk een knuffel geven. Deel je foto met de IJsbeer op social media, tag ons en wie weet win jij een ijsberenboekenpakket!

WAAR: Boekhandel Dominicanen TOEGANG: Gratis

ZATERDAG 15 OKTOBER 11.00 – 14.00 UUR

JUFFROUW VAN DALE

VERTELT VERHALEN (3+)

Juffrouw Van Dale is een echte voorleesjuf, ze woont in de bibliotheek en soms, heel soms komt ze tevoorschijn om zomaar een verhaaltje voor te lezen. Dit keer gaat ze voorlezen uit het boek Beertje en de apenstreken.

WAAR: Theater Kumulus

Voorstelling georganiseerd door Theater aan het Vrijthof. Meer INFORMATIE en TICKETS via www.theateraanhetvrijthof.nl of via 043 350 55 55

ZATERDAG 15 OKTOBER 12.00 EN 15.00 UUR

ELKE TEKENING IS EEN VERHAAL, JOUW VERHAAL! (3-6 JAAR)

Ben jij naar de voorstelling geweest van Juffrouw Van Dale? Kom dan meedoen met de tekenworkshop intuïtief tekenen door Marianne Eussen van ‘Kleur met je hart’. Je gaat creatief aan de slag met waskrijtjes op papier.

WAAR: Kumulus theater TOEGANG: € 7,50 (ouder en kind)

TICKETS: bij de klantenservice van Centre Céramique, klantenservice@maastricht.nl of 043 350 56 00

ZATERDAG 15 OKTOBER 14.00 – 15.00 UUR

DE DRAAD VAN ALEXANDER (6+)

Kunstenaar Alexander heeft een draad. Daarmee kan hij alles maken wat hij in zijn hoofd ziet: een danseres of een gevaarlijk monster. Maar hoe kan hij deze figuren laten bewegen, zomaar uit zichzelf? Een creatieve workshop waarbij je zelf ook aan de slag gaat om een mooi kunstwerk te maken naar aanleiding van het prentenboek van Sieb Posthuma.

WAAR: Centre Céramique TOEGANG: € 7,50 (ouder en kind)

TICKETS: bij de klantenservice van Centre Céramique, klantenservice@maastricht.nl of 043 350 56 00

BOEKHANDELDOMINICANEN.NL CENTRECERAMIQUE.NL

SCHRIJVER EN ILLUSTRATOR

MARK JANSSEN VESTIGDE ZICH NA ZIJN STUDIE AAN DE KUNSTACADEMIE TE MAASTRICHT IN 1997 ALS FULLTIME ILLUSTRATOR IN VALKENBURG A/D GEUL, WAAR HIJ EEN ATELIER

AAN HUIS HEEFT. MARK MAAKT ILLUSTRATIES

VOOR ZOWEL KINDER- ALS PRENTENBOEKEN, MAAR SCHRIJFT INMIDDELS OOK ZIJN EIGEN BOEKEN

IK HOOP OP EEN BOODSCHAP

positieve

In zijn atelier hangen prachtige prenten aan de muur. Het meest in het oog springend zijn de platen van de dieren uit het boek ‘Ik voel ik voel wat jij niet ziet’ geschreven door Lotte Stegeman en door Mark schitterend geïllustreerd. Het boek, met een voorwoord van Jane Goodall, gaat over het gevoelsleven van dieren. Heel lang dachten mensen dat dieren geen emoties hadden. Maar niets is minder waar. Lotte Stegeman geeft een inkijkje in de emoties van dieren en samen met de ongelofelijke illustraties is dit een boek dat in iedere boekenkast een plaatsje behoort te veroveren.

Het thema van de Kinderboekenweek is ‘Gi-ga-groen!’ Het boek ‘Ik voel ik voel wat jij niet ziet’ past er erg goed in. Voor Mark betekent dat een volle agenda. “Ik heb veel optredens samen met Lotte Stegeman in scholen en bibliotheken, die onder meer bestaan uit het geven van workshops waarin ik kinderen dieren wil laten tekenen met een emotie erin. Op zaterdag 8 oktober geef ik een workshop in Boekhandel Dominicanen. Daar exposeer ik ook met de originele prenten uit ons boek. Deze zijn, net als de reproducties, te koop.

In 2016 maakte Mark succesvol zijn eerste eigen boek: ‘Niets gebeurd’. Daarna volgden er nog een aantal en het laatste was ‘Dromer’, het prentenboek van de Kinderboekenweek 2021. In het afgelopen jaar is Mark bezig geweest met twee prachtige projecten; het eerder genoemde ‘Ik voel ik voel wat jij niet ziet’ en ‘Soms als ik een vlinder zie’, een liedjesboek van Boudewijn de Groot en Jaco van der Steen. “Natuurlijk is het fantastisch om met iemand als Boudewijn de Groot samen te mogen werken, en ook het boek van Lotte Stegeman was een prachtig project,” zegt Mark. “Maar eigenlijk sta ik te popelen om weer met een eigen verhaal aan de slag te gaan. De tijd is aangebroken dat ik kan kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit waardoor ik meer de diepte in kan. Ik heb heel eigen ideeën over verhalen, over wat ik wil zeggen, over de boodschap die ik erin wil verwerken, over de thema’s waarmee ik aan de slag wil gaan.”

Wat vindt Mark van het thema van deze Kinderboekenweek? “Gi-ga-groen is een goed thema, met alles wat er speelt rond klimaat en milieu. Ik hoop dat de juiste boodschap wordt uitgedragen, een boodschap van positivisme en hoop, die de schoonheid van de aarde, de natuur en de dieren benadrukt. In mijn eigen boeken probeer ik ook altijd een positieve energie over te brengen. Ik spreek me daar soms helemaal niet in uit maar stuur slechts, om kinderen zelf een antwoord te laten geven en hun eigen gevoelens toe te laten. Mijn oeuvre is overigens niet alleen voor kinderen, stiekem wil ik iedereen bereiken om de positieve energie van de kunstenaar laten zien en voelen,” zegt een bevlogen Mark Janssen.

DE EXPOSITIE VAN MARK JANSSEN IS TE ZIEN BIJ BOEKHANDEL DOMINICANEN VAN 4 TOT EN MET 29 OKTOBER. ZIJN WORKSHOP IS OP ZATERDAG 8 OKTOBER OM 14.00 UUR TEKST Vivianne Rijnders FOTO'S Peter van Hooren
KLEUTERS SPELEN HEEL GRAAG BUITEN! OVERAL IS WEL WAT NIEUWS TE ONTDEKKEN EN ELK SEIZOEN IS WEER ANDERS OM TE ZIEN. HOE KOMT HET DAT BLADEREN VERKLEUREN? WELK FRUIT GROEIT ER OP WELK MOMENT IN DE MOESTUIN? DIT ZIJN DE THEMATITELS VOOR DE KINDERBOEKENWEEK GROEP 1 EN 2: ANANSI DE SPINSTERKER DAN OLIFANT Iven Cudogham Ken je Anansi de spin al? Hij is niet zo groot en ook niet zo sterk, maar wel heel slim…‘Anansi de spin –Sterker dan Olifant’ is het tweede boek over de ondeugende Anansi, een spetterende samenwerking tussen Iven Cudogham en Moldybyrd Studio. Een prentenboek waar het plezier, maar ook de maatschappelijke boodschap vanaf spat! HARDCOVER | 36 PAGINA’S | €14,99 Groep 1 en 2 DE BLAADJESDIEF Alice Hemming EEKHOORN IS BOOS! Gisteren zaten er heel veel mooie blaadjes aan zijn boom, maar vandaag? Vandaag zijn er een paar weg! Ze zijn vast gestolen, en dat betekent... Dat er een BLAADJESDIEF rondloopt! Een grappig verhaal over een eekhoorn die enorm verbaasd is over de wisseling van de seizoenen. HARDCOVER | 32 PAGINA’S | €13,99

Suzanne Weterings

Met je blote voeten op het gras, op je buik liggen kijken naar een mier, luisteren naar het gezoem van insec ten, het plukken van de eerste rijpe framboos: buiten is er altijd iets te zien, horen, ruiken of proeven. Met haar versjes hoopt Suzanne Wete rings kinderen te inspireren om meer en beter te kijken naar planten en dieren om hen heen. Want natuur is overal, in het bos, het park, je eigen tuin of balkon.

Het is hartje zomer. Mijn voeten zijn zo blij. Ze mogen in hun blootje. Mijn schoenen hebben vrij.

HARDCOVER | 56 PAGINA’S | €14,99

Persoonlijke tipvan Joyce

Laura Knowles

Hoe is het mogelijk dat een klein zaadje het begin van zo'n grote boom kan zijn? Reis mee door de seizoenen en de jaren en zie hoe een zaadje eerst verandert in een klein boompje, en uiteindelijk in een machtige boom met takken en wortels die de hele pagina vullen. Dit prachtig uitgevoerde prentenboek heeft een omslag met goudfolie. Het binnenwerk is gedrukt op textuurpapier en de illustraties zijn gemaakt met een speciale etstechniek.

HARDCOVER | 32 PAGINA’S | €15,99

DE MOESTUIN VAN HEER HERMELIJN EN KERELTJE KONIJN

Erik van Os

Heer Hermelijn begint een moestuin. Zaadjes in de grond. Gietertje water. Beetje mest. Veel geduld. Hoe moeilijk kan het zijn? Tja… dat valt toch nog niet mee met al die mollen, al die muizen al die duiven, rupsen, luizen. Maar gelukkig krijgt hij hulp van Kereltje Konijn…

HARDCOVER | 40 PAGINA’S | €14,95

DE NEEHOORN EN DE SLANGZAAM Marc-Uwe Kling

Ze zijn er weer allemaal: de NEEhoorn, de WATbeer, de KUS MIJN KONT hond en prinsesje WELLES. Maar dit keer leer je ook de SLANGzaam kennen! Na een lange wandeling belandt de NEEhoorn in de dichte, donkere jungle waar de Slangzaam zich vreselijk hangt te vervelen. Maar welk avontuur de NEEhoorn ook voorstelt, de Slangzaam heeft er geen SSSSSSin in!

HARDCOVER | 54 PAGINA’S | €15,99

BOEKHANDELDOMINICANEN.NL

KINDEREN IN GROEP 3 EN 4 ZIJN NET KLEINE ONDERZOEKERS, ZE ONTDEKKEN STEEDS MEER! HUN NIEUWSGIERIGHEID EN ONTWIKKELING IN BEGRIJPEND LEZEN MAKEN HEN AUTOMATISCH TOT BETROKKEN NATUURONTDEKKERS. MET DE VOLGENDE BOEKEN LEREN ZE DE NATUUR NOG BETER BEGRIJPEN!

Groep 3 en 4

HET SCHITTERENDE SAMEN BOEK

Yuval Zommer

We horen allemaal bij de natuur en de natuur hoort bij ons allemaal. Wist je dat zeeotters elkaars hand vasthouden, net als mensen? Dat heremietkreeften ook een eigen huis hebben? En dat vlinders net als kinderen op tijd naar bed moeten? In 'Het schitterende samen boek' viert Yuval Zommer hoe de mens en de natuur op de meest bijzondere wijze verbonden zijn.

HARDCOVER | 64 PAGINA’S | €16,99

DE BOOM MET HET OOR Annet Schaap & Philip Hopman

Een kleine jongen kan niet wachten om na schooltijd te vertellen wat hij die dag voor bijzonders heeft ontdekt. Maar zijn ouders zijn aan het werk en om hem heen heeft iedereen het te druk. Zelfs de vogels, insecten en honden in het park hebben geen tijd om naar hem te luisteren. Maar, ze vertellen hem over de allerhoogste boom van het park. Want wat de mensen niet weten, maar alle dieren wel, is dat er in de stam van de boom een oor zit. Een oor dat echt luistert…

HARDCOVER | 56 PAGINA’S | €17,99

EEN TIJGER IN JE BED

Bibi Dumon Tak, Ingrid & Dieter Schubert

Er was eens een tijger die sliep in een echt bed. Geloof je het niet? Toch is het zo! Bibi Dumon Tak schreef een boek voor kinderen die net kunnen lezen met waargebeurde verhalen en dingen die je moet weten als je een beetje wilt kunnen meepraten over tijgers. Bijvoorbeeld dat de huid van tijgers net zo gestreept is als de vacht. En dat een tijger in Rusland zijn slaapplek afstond aan een geit. Dat soort gave dingen.

HARDCOVER | 64 PAGINA’S | €14,99

Mack van Gageldonk

Een betoverend boek vol prachtige foto’s en leerzame info, waarin je de wonderen van het bos ontdekt. Bossen vind je over de hele wereld. Ze herbergen talloze buitengewone dier- en plantensoorten, die de meest wonderbaarlijke dingen kunnen. Weet je bijvoorbeeld hoe paddenstoelen koeriersdiensten vervullen, hoe zaden kunnen vliegen, hoe slim struiken zijn, hoe GI-GA een zwam kan worden of hoe een boom lekkere pannenkoekensiroop voor je maakt? Wandel mee door het wilde woud en ontdek de verborgen wonderen tussen het groen.

HARDCOVER | 67 PAGINA’S | €19,95

Persoonlijke tipvan Joyce

DE AARDE HEEFT JOU

NODIG: WAT GEBEURT ER MET JOUW AFVAL?

Philip Bunting

Denk jij er weleens over na wat er met je afval gebeurt zodra de vuilnislieden het hebben opgehaald?

Dit boek laat je zien hoe afval ontstaat, waar het naartoe gaat én wat wij kunnen doen om de hoeveelheid afval te verminderen.

Deze optimistische gids is eenvoudig en gemakkelijk: de eenvoud maakt dat ook jonge kinderen het verhaal begrijpen, en het is voor ons allemaal gemakkelijk om ernaar te handelen. De wereld heeft ons nodig om hem GI-GA-GROEN te houden!

HARDCOVER | 32 PAGINA’S | €15,99

DE ZOETE ZUSJES

HELPEN DE NATUUR

Hanneke de Zoete

Saar en Janna willen iets doen voor het milieu! In ‘De Zoete Zusjes helpen de natuur’ gaan ze aan de slag om de speelplek bij hen in de buurt te redden van bouwplannen.

Want daar leven allemaal bloemen, vlinders en vogels, en Bram heeft er een geheime boomhut! Daarom verzinnen Saar en Janna een actieplan. Wil je weten wat ze gaan doen?

Lees dan snel het nieuwe boek uit de ‘Zoete Zusjes’-serie!

HARDCOVER | 96 PAGINA’S | €14,99

BOEKHANDELDOMINICANEN.NL

KINDEREN UIT GROEP 5 EN 6 BEGINNEN DOOR VAKKEN ALS TECHNIEK EN AARDRIJKSKUNDE AL EEN EIGEN KIJK TE KRIJGEN OP HET THEMA ‘NATUUR’. JUIST DOOR KINDEREN TE STIMULEREN MET INTERESSANTE KINDERBOEKEN ZULLEN ZIJ STEEDS MEER GAAN KIJKEN NAAR DE WERELD OM HEN HEEN ÉN MEER INTERESSE ONTWIKKELEN VOOR DERGELIJKE VAKKEN OP SCHOOL.

Groep 5 en 6

SILAS EN DE WOLF

Selma Noort

Een spannend boek over Silas, die in een klein dorp in Het Zuiden gaat wonen en er nieuwe vrienden maakt. Rinke, die bazig is. En Johanna, die blind is. Hij gaat op avontuur in het bos.

Silas' handen werden koud, maar hij merkte het niet.

Hij dacht aan mama, die ene keer in de bus toen ze zei: 'Beloof dat je niet het bos ingaat, beloof het.'

Hij had het beloofd. Maar Rinke was in het bos en ze ging iets heel stoms en gevaarlijks doen. 'Rinke!' schreeuwde hij.

Johanna waarschuwt hem: 'Vertel aan niemand wat je in het bos hebt gezien, Silas!'

HARDCOVER | 160 PAGINA’S | €15,99

HET GROTE REPTIELENBOEK Sterrin Smalbrugge

Een onweerstaanbaar reptielenboek voor kinderen boordevol weetjes, gave foto’s en grappige illustraties. Sterrin Smalbrugge laat in ‘Het grote reptielenboek’ zien hoe fascinerend reptielen zijn. Deze jonge ecologe schreef een onweerstaanbaar boek over de wereld van reptielen, compleet met gave foto’s en grappige tekeningen. Kortom: een boek voor echte durfallen!

HARDCOVER | 96 PAGINA’S | €20,99

In dit derde deel van de stoere ‘Kalle’-serie duikt onze held op in Suriname. Hij is er samen met zijn moeder om zijn 'stomme zus' op te zoeken die stage in een ziekenhuis loopt. Kalle’s moeder heeft voor haar kinderen een jungletocht georganiseerd. Terwijl zijn zus, giechelend met de gids, een speciale rondleiding in een marrondorpje krijgt, vlucht Kalle in het oerwoud voor een reuzenspin en heeft hij vervolgens een verrassende ontmoeting met een oude bekende. En dat is niet de enige oude bekende die opduikt...

HARDCOVER | 125 PAGINA’S | €15,90

Persoonlijke tip

Joyce

DE KNERPERS

Tom Fletcher

Ben je klaar voor een avontuur? Ja? Mooi! Stel je voor dat je op een ochtend wakker wordt en alle volwassenen zijn – pats boem – verdwenen. Dat is precies wat Lucy Modderman overkomt. Zij is de held van dit verhaal (maar dat weet ze nog niet!). Terwijl alle andere kinderen uit het dorp zo veel mogelijk snoep eten en zo laat opblijven als ze willen, onderzoekt Lucy wat er is gebeurd. Dan ziet Lucy midden in de nacht vier wezens rondkruipen in haar slaapkamer: Grommert, Burp, Krabbert en Snuf. Het zijn De Knerpers. En zij weten precies wat er aan de hand is!

HARDCOVER | 368 PAGINA’S | €20,50

NOORDPOOL/ZUIDPOOL

Michael Bright

Twee boeken in één! Dit prachtige omdraaiboek neemt je mee naar de Noordpool en de Zuidpool. Leer op de Noordpool van alles over de natuur daar. Welke dieren wonen er, behalve de ijsbeer? Welke gevolgen heeft de klimaatverandering voor de ijskappen en de dieren? Hoe leven de mensen rondom de Noordpool?

Keer het boek om en voor je het weet ben je op de Zuidpool, op het continent Antarctica. Daar kan het nóg kouder worden. Lees alles over de spectaculaire race in 1911 om deze pool als eerste te bereiken.

Leer over de orka, het ultieme poolroofdier. En natuurlijk de pinguïns die op de Zuidpool wonen.

HARDCOVER | 64 PAGINA’S | €15,99

IK VOEL IK VOEL

WAT JIJ NIET ZIET

Lotte Stegeman & Mark Janssen

Leer de emoties van dieren beter begrijpen aan de hand van ‘Ik voel ik voel wat jij niet ziet’. In een sprankelende vertelstijl neemt kinderboekenschrijver en (jeugd)journalist Lotte Stegeman je mee op een verbazingwekkende reis en ontdek je dat het ook in menig dierenhoofd hartstikke druk is. Het boek bevat bijzondere natuurgetrouwe illustraties van Mark Janssen en fascinerende filmpjes over dierenemoties.

HARDCOVER | 112 PAGINA’S | €22,99

BOEKHANDELDOMINICANEN.NL
van

IN GROEP 7 EN 8 WETEN KINDEREN AL WAT MEER OVER DE NATUUR IN NEDERLAND, MAAR OOK VERDER WEG VAN HUIS. STEEDS VAKER KOMEN MAATSCHAPPELIJKE VRAAGSTUKKEN ZOALS KLIMAATVERANDERING EN MILIEUBEWUST LEVEN AAN BOD TIJDENS DE LESSEN. EEN AANTAL BOEKENTIPS DIE HIER PERFECT OP AANSLUITEN, STUK VOOR STUK INFORMATIEF, MAAR OOK HEEL ERG LEUK OM TE LEZEN!

Groep 7 en

VAN HONINGBIJ TOT

HAGELSLAG: OVER AL HET LEKKERS DAT VAN PLANTEN KOMT

Joël Broekaert & Marieke van Ditshuizen

Het is iets waar we nauwelijks bij stilstaan, met kant-en-klaar producten in overvloed, maar een groot deel van ons voedsel kun je zó van een boom of struik plukken. Ook de grondstoffen van producten die wij dagelijks gebruiken, zoals chocola, kaneel en vanille, komen uit de natuur. Wist je bij voorbeeld dat kaneel van de bast van een kaneelboom komt? Dit boek laat in woord en beeld zien wat de oorsprong is van ons dagelijks voedsel. Een verassend boek, met bijzondere illustraties!

HARDCOVER | 128 PAGINA’S | €21,99

PALMEN OP DE NOORDPOOL Marc ter Horst Iedereen heeft het over klimaatverande ring. Maar bijna niemand snapt het. Jij wel, als je dit boek hebt gelezen. In ‘Palmen op de Noordpool’ vertelt Marc ter Horst je alles over klimaatverandering. Het is een verhaal vol vulkanen, mammoeten en stoommachines. Met smeltende gletsjers, verwoestende orkanen en gniffelende inktvissen. En met dappere wetenschap pers die diep in ijs boren om te laten zien dat klimaatverandering van alle tijden is, maar dat de opwarming van nu toch echt een ander verhaal is. ‘Palmen op de Noord pool’ is een belangrijk boek over jou en je toekomst, maar ook een grappig boek vol verrassende informatie.

HARDCOVER | 184 PAGINA’S | €24,99
8

Een ontroerend verhaal over vijf broers die alles op alles zetten om hun gezin bij elkaar te houden. De vijf broers zijn onafscheidelijk; dat ze niet allemaal dezelfde vader en moeder delen is niet van belang. Als Noah een brief met daarin woorden als omgangsregeling, nieuwe woonsituatie en voogdij vindt, nemen de broers een drastisch besluit. Ze kiezen voor elkaar en lopen weg naar het bos. Zal het ze lukken om het avontuur tussen de bomen aan te gaan?

HARDCOVER | 176 PAGINA’S | €14,99

Persoonlijke tip

Joyce

GEK, GAAF, GEWELDIG!

Tim Flannery

Gek, Gaaf, Geweldig! Niet eerder was een titel zó van toepassing op een boek! 256 kleurige bladzijden met het ene na het andere wonder uit de natuur. Je blijft je verbazen! Tim Flannery is een dierenexpert en ontdekkingsreiziger die al tientallen dieren heeft ontdekt die geen mens ooit eerder zag. Hij heeft het boek geschreven waar hij als kind altijd al van droomde. Een boek waar je je over blijft verbazen. Na het lezen van dit onweerstaanbare boek wil iedereen bioloog worden, of paleontoloog, of ecoloog… In ieder geval wordt elke lezer een natuurliefhebber.

HARDCOVER | 256 PAGINA’S | €24,99

DE ONTDEKKINGSREIZIGER Katherine Rundell

Een spannend avonturenverhaal waarin vier kinderen met een vlieg tuig crashen. Nadat de piloot aan een hartaanval is bezweken moeten de kinderen zich zien te redden in het Amazonewoud. Om in leven te blijven zullen zij zelf aan voedsel en water moeten komen. De jungle is een meedogenloze, maar tegelijk ook betoverende plek. Hun kans op redding wordt met de dag klei ner… Maar dan vinden ze een kaart waarop een stad staat aangegeven. Blijkbaar zijn ze niet de eersten op deze plek. Met hernieuwde hoop gaan ze op weg om de verloren stad te vinden… Een geweldige leeserva ring voor lezers van 8 tot 88 jaar!

HARDCOVER | 304 PAGINA’S | €17,99

EEN BOEK VOL INSECTEN

Rik Delhem

Dit spectaculaire kijkboek brengt de wereld van insecten wel héél dichtbij, zonder vergrootglas. Bewonder de zwartlijven, de glanzend groene loopkevers, de giftig rode vuurwants en de knalgele coloradokever tot in het kleinste detail. Leer ook waarom ze deze kleuren hebben, hoe ze zich hebben aange past, hoe ze jagen en zich verstoppen. Wist je bijvoorbeeld dat je schatten kunt vinden in een rotte boomstronk of onder een steen? Ontdek met dit boek hun pracht!

HARDCOVER | 80 PAGINA’S | €27,99

van
BOEKHANDELDOMINICANEN.NL
WATIS JOUW VOLGENDE BOEK? KIJK OP BOEKHANDELDOMINICANEN.NL

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.