Page 1

REVISTA DEL CEIP MARIANAO DE SANT BOI DE LLOBREGAT – PUBLICACIÓ ANUAL - 2010

Portada elaborada per alumnes de 6è


EDITORIAL SOM ESCOLA VERDA

Aquest curs a la nostra escola li ha estat atorgat el distintiu d’Escola Verda. Són moltes les activitats de conscienciació i acció vers el respecte amb el medi ambient i l’adquisició d’uns hàbits de vida saludable que des de la nostra escola s’estan practicant des de fa ja temps. Entre aquestes activitats es poden destacar les següents: • Esmorzar saludable: tots els alumnes de l’escola ens reunim al pati i esmorzem plegats pa amb tomàquet i oli i embotits o formatge. • Dia de la fruita: Els divendres els i les alumnes, i els i les mestres esmorzem fruita. • Reciclatge i reutilització de materials de desfet: fent ús dels diferents contenidors que hi ha repartits a l’escola i reutilitzant el material dins les aules. • Els assessors de medi ambient: alumnes encarregats de constatar diàriament que el pati queda net i que els residus es dipositen als contenidors adequats. • Compostadora: instrument que permet transformar la matèria orgànica recollida a les aules (sobretot restes d’esmorzar) en adob que després s’empra per tenir cura de les plantes de les aules. • Estalvi d’electricitat i aigua: fent un bon ús. • Gimcana verda: activitat de cloenda de curs on participa tot l’alumnat i es realitzen diferents jocs relacionats amb el medi ambient. Per celebrar que ja som oficialment Escola Verda, tota l’escola va participar d’un acte el passat mes d’abril. A l’acte els alumnes de primària van cantar un rap a on es feia un repàs de les diferents activitats medioambientals que es realitzen. Tots vam cantar la cançó We’ve got the whole world in our hands (Tenim tot el Món a les nostres mans) i per finalitzar es va descobrir la placa d’Escola Verda. Gràcies a tot l’alumnat i personal de l’escola per col·laborar en fer un món millor.

La Comissió de la Revista.


L'ESCOLA ESTĂ€ DE FESTA !!! Llegim rodolins referents al medi Ambient per celebrar que som Escola Verda.

Enlairem la Terra

La Montse descobreix la Placa. Ja som Escola Verda!!!


FEM EXPERIMENTS: BOMBOLLES DE SABÓ AVUI ELS NENS I NENES DE P- 3 HEM SORTIT AL PATI I HEM REALITZAT UN EXPERIMENT: FER BOMBOLLES DE SABÓ. HA SIGUT MOLT DIVERTIT ! ENS HO HEM PASSAT MOLT BÉ ! D’AQUESTA MANERA HEM COMENÇAT A POSAR EN PRÀCTICA L’OBSERVACIÓ, LA MANIPULACIÓ I L’EXPERIMENTACIÓ. MATERIALS: GOTS DE PLÀSTIC, CANYES DE BEGUDA, PLATS, CUBELL GRAN I FONDO, CÈRCOLS, EMBUTS DE MIDES DIFERENTS, BAIETES, DRAPS, AIGUA SABONOSA, AMPOLLES SENSE CUL, FIGURES GEOMÈTRIQUES (TRIANGLE, QUADRAT, CERCLE) FETES AMB FILFERRO I FOLRADES AMB GASSA I TÈMPERA (BLAVA, VERMELLA, GROGA I VERDA). DESENVOLUPAMENT DE L’EXPERIMENT: HEM SORTIT AL PATI I ENS HEM ASSEGUT A TERRA AMB EL NOSTRE GOT A LA MÀ. HEM POSAT, PRIMERAMENT, AIGUA EN EL GOT I ELS HEM DONAT UNA CANYETA. A CONTINUACIÓ, HEM TIRAT AIGUA I SABÓ EN EL CUBELL I EN ELS GOTS DELS INFANTS. HEM EXPERIMENTAT AMB LES CANYETES, ELS EMBUTS DE DIFERENTS MIDES, LES AMPOLLES TALLADES PEL CUL, ELS AROS, ELS CERCOLS, LES FIGURES FETES AMB FILFERRO I GASSA. PER ÚLTIM, I COM A CLOENDA, HEM ACTIVITAT PLÀSTICA QUE VA CONSISTIR MICA DE PINTURA DINS L’AIGUA I EL SABÓ. VAN QUEDAR ESTAMPADES EN EL FULL SEVA TEXTURA .

REALITZAT UNA EN AFEGIR UNA LES BOMBOLLES REPRODUINT LA

HA SIGUT UNA ACTIVITAT MOLT ENRIQUIDORA TANT PELS INFANTS COM PER A NOSALTRES, LES MESTRES. PER TANT, LA VALOREM MOLT POSITIVAMENT. US OFERIM TOT UN SEGUIT DE FOTOGRAFIES DE COM ES VA REALITZAR L'EXPERIMENT. DESITGEM QUE US AGRADIN.


ELS NENS I NENES DE P-3 A, CLASSE DEL VAIXELL PIRATA, VOLEM QUE ENS CONEIXEU I COMPROVEU COM TREBALLEM ELS PETITS DE L’ESCOLA, ÉS PER AIXÒ QUE US MOSTREM EL TREBALL DEL NOSTRE ESQUEMA CORPORAL. DESITGEM QUE US AGRADI!!!


ELS NENS I NENES DE P-3 B CLASSE DEL SUBMARÍ, VOLEM QUE ENS CONEIXEU I COMPROVEU COM TREBALLEM ELS PETITS DE L’ESCOLA, ÉS PER AIXÒ QUE US MOSTREM EL TREBALL DEL NOSTRE ESQUEMA CORPORAL. DESITGEM QUE US AGRADI!!!


SORTIDA A CAN RIGOL ELS NENS I NENES DE P4 VAM ANAR AL MES DE FEBRER D’EXCURSIÓ DE TOT EL DIA.

VAM ESMORZAR EN UNA MENA D’HIVERNACLE, QUÈ DIVERTIT!!!

DESPRÉS LES MONITORES ENS VAN EXPLICAR COM ARÍEM EL PA I LES GALETES.


REMENA QUE REMENA……………

SORTIRÀ UN PA I UNES GALETES DE COCO BONÍÍÍÍÍM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I ENCARA VAM TENIR TEMPS DESPRÉS DE DINAR DE FER UNA VISITA A LA GRANJA.


CLASSE DELS HELICテ単TERS (P4B)


CLASSE DELS AVIONS (P4A)


Sortida a can rigol: El taller de la llana (p5)

EL 19 DE FEBRER ELS NENS I NENES DE P5 VAM FER UNA SORTIDA A CAN RIGOL (BEGUES) PER REALITZAR EL TALLER DE LA LLANA.

DESPRÉS DE NETEJAR UNA MICA DE LLANA, LA VAM TINTAR DE DIFERENTS COLORS


DESPRÉS VAM CARDAR (PENTINAR) LA LLANA AMB UNS RASPALLS ESPECIALS.

FINALMENT, AMB LA LLANA VAM FER UN LLIBRE.


EN ACABAR VAM SORTIR A VEURE LES OVELLES, ALTRES ANIMALS DE LA GRANJA I LA CABANA DEL PASTOR.

Ens ho vam passar molt bé!!!


SEGON A


El passat 17, 18 i 19 de maig els alumnes del cicle

Inicial

vam

anar de colònies a la casa

La

Palamós Palamós.

Fosca,

a

Arribarem

amb molta il·lusió i alegria a la casa de colònies, ens vam acollir el grup de monitors i de seguida ens vam instal·lar a les habitacions. A la foto del costat se’ns

veu

baixant

per

les

escales

de

les

habitacions ben contents per estar de colònies Amb tants nervis, arribà l’hora de dinar. El menjar molt

era bo

i

abundant. A la tarda, ens vam distribuir per Cada

grups. grup

començà un

fer

seguit

d’activitats que realitzarem al llarg dels tres dies, fem seitó, tots a bord, la descoberta de la


costa, l’aquari... Al vespre, vam jugar amb les llanternes i ja estaven tant cansats que ens adormirem de seguida. El segon dia ens vam embarcar al port de l’Estartit a bord del vaixell Nautilius,

molt

emocionant, malgrat alguns

que es

van

marejar!

Va

ser

una

experiència inoblidable. Hi ha dos fotos, una a la coberta i l’altra a la bodega del vaixell veient el fons marí. A la tarda, van continuar fent les activitats per grups. A la foto se’ns veu fent l’activitat de tots a bord, havia quatre nens a dins de la barca, i els altres havien de fer com els vents que dirigien la barca. Al vespre, ens vam dutxar per habitacions, mentre els altres van cantar cançons i van ballar danses molt divertides. A la nit, férem un joc de nit amb les llanternes que va ser molt xulo. Al dia següent,

abans

d’esmorzar

vam

fer

les

motxilles amb l’ajuda dels nostres mestres, per alguns va ser molt difícil posar les coses a


dintre. Vam acabar de fer les activitats que

ens

quedàvem

per

fer.

per

I

desgràcia, després dinar

de van

tornar cap a Sant Boi, amb moltes ganes de tornar al curs vinent de colònies.

Taller de com fer anxoves

Al menjador


Els nens i nenes de tercer hem treballat l'entrevista. Per això, hem volgut entrevistar a les dues persones de l'escola que aquest any es jubilen: la Montse i la Coca. Entre tots hem pensat les preguntes que els hi volíem fer i això és el que ens han contestat: ENTREVISTA A LA MONTSE Hola Montse, avui ens agradaria fer-te una entrevista perquè sabem que aquest any et jubiles. Per això volem saber una miqueta de la teva vida i de la teva feina. 1. Montse, on vius? Visc a Barcelona. 2. T'agraden els animals? Tens animals a casa? Quin és l'animal que més t'agrada? Sí, m'agraden molt. Els animals que més m'agraden són els gossos. Tenia una gossa de la raça Golden que es deia Tuca i va morir amb 18 anys. 3. Tens fills? Com es diuen? Sí, tinc un fill que es diu Àlvar. 4. Montse, què és el que més t'agrada fer en el teu temps lliure? M'agrada molt veure pel·lícules, passejar, escoltar música i anar a la platja. 5. Quants anys portes treballant? On has treballat a part d'aquesta escola? Eres també directora? Porto 42 anys treballant. He treballat a altres escoles de Barcelona. A les altres escoles he estat coordinadora però no directora. 6. Què és el que més t'ha agradat fer en aquets escola? El que més m'agradava era treballar a Educació Especial. 7. Ens podries explicar alguna anècdota graciosa que t'hagi passat en aquesta escola? Doncs sí, per exemple una vegada quan era tutora de 6è. Anàvem molt sovint al laboratori i una vegada vam obrir una carcassa de pollastre i... a una nena li va esquitxar tota la sang de les venes a la cara!!! Va ser molt graciós!


8. Què faràs a partir d'ara quan ja no estiguis a l'escola? Doncs fer les coses que ara no puc fer perquè no tinc temps com anar a nedar, llegir més, viatjar... Desitgem que et vagi molt bé en aquesta nova vida. Moltes gràcies per la teva feina a l'escola. Esperem que ens vinguis a veure de tant en tant. Adéu Montse!!


ENTREVISTA A LA COCA

Hola Coca, també et volíem entrevistar perquè sabem que aquest és l'últim any que estàs a l'escola i et jubiles. Volem saber algunes coses de tu i de la teva feina. Series tan amable de respondre unes preguntes? Gràcies. 1. Què és el que més t'aqgrada fer quan tens temps lliure? M'agrada moltllegir, sempre llegeixo, però quan em canso una mica m'agrada moltíssim bibuixar i pintar. 2. T'agrada l'esport? Quin és el teu esport preferit? Ara no faig esport però abans jugava al bàsquet i també al bolei. 3. T'agrada la música? Quin instrument t'agrada més? M'agrada molt la música, m'encanta. L' instrument que més m'agrada és el violí. 4. Quin és el teu menjar preferit? T'agrada cuinar? M'agrada moltíssim fer-me puré de patates amb formatgets ( jejeje). La cuina no m'agrada gaire, però m'agrada fer menjars quan venen amics o familia a casa. 5. T'ha agradat treballar en aquesta escola? Què és el que més t'ha agradat fer? Sí i tant, m'ha agradat molt. Només he fet informàtica aquest any, fins ara he estat tutora i 13 anys directora. El que més m'ha agradat fer ha estat ser tutora. La informàtica m'ha agradat molt però quan he estat tutora he pogut estar 2 anys seguits amb els mateixos nens i nenes, els he pogut conéixer molt i he pogut tenir més contacte amb ells i amb les families. Mentre he estat tutora he conegut tant els nens i nenes que he pogut saber què és el que més els agrada i els he pogut estimar més ràpid. 6. Quants anys portes treballant en aquesta escola? Porto 30 anys en aquesta escola, des de 1979. 7. On has treballat a part d'aquesta escola? Porto 38 anys treballant com a mestra. Vaig començar amb 21 anys treballant en una escola a Almeria. 8. Ens pots explicar alguna anécdota graciosa que t'hagi passat a l'escola? En 30 anys m'han passat moltes coses... Però destaco una que va passar als anys 80. Llavors a l'escola es feien menjars i verenar els alumnes, les families i els mestres. En un d'aquests dinars, vam fer un brindis i ens vam posar a cantar. Els pares em cridaven: què canti, què canti!!! Jo vaig contestar que sense guitarra no podia cantar (pensant que així em lliuraria de cantar que em feia vergonya) . Als 5 minuts va arribar un pare amb una guitarra, em vaig quedar parada. Doncs vaig haver de tocar la guitarra i cantar... Ho vaig passar molt malament... em feia molta vergonya!!!


9 Què faràs a partir d'ara quan ja no estiguis a l'escola? Estic amoinada perquè tinc moltes coses a fer!!! M'apuntaré a un club de lectura per gent gran a la Biblioteca i també estic buscant algun taller de pintura perquè m'agrada molt pintar. Moltes gràcies Coca, desitgem que et vagi molt bé en aquest nova vida. Gracies per la teva feina a l'escola i per fer-nos informàtica!! T'estimem molt! Adéu Coca.


Els alumnes de 3rB hem treballat les notĂ­cies i hem escollit aquestes referents a la nostra escola i la nostra localitat per la revista.


El dia 10 de Desembre del 2009, els alumnes de 3r C varem anar a visitar l’ajuntament de Sant Boi. Així és com nosaltres l’expliquem:

Abans d’entrar-hi, varem esmorzar per tal d’agafar forces. Quan estàvem a dins, ens van portar a la sala de plens i cadascú es va seure a un lloc diferent: la Carla va ser l’alcaldessa, la Núria va ser la secretària i tots els altres eren regidors.

La noia que estava amb nosaltres ens va donar un dossier i varem fer activitats com ara pintar la senyera, enganxar les fotos dels regidors... també entre tots varem crear una llista de coses que faríem a Sant Boi per posar-lo més bonic i perquè anés millor. Algunes d’aquestes coses eren: posar més zones verdes, treure zones blaves, posar més hospitals....

Després d’una estona ens va visitar l’alcalde Jaume Bosch i va ser molt simpàtic i amable amb nosaltres. Aquestes són algunes de les preguntes que li varem fer:

1) Per què hi ha zona blau? 2) Quants anys tens? 3) On van a parar els diners de la zona blau? 4) Per què els impostos són tan alts? 5) Quant guanyeu???

L’alcalde va contestar a la majoria d’aquestes preguntes però algunes de les respostes no ens van convèncer. Finalment, varem sortir al carrer i tots junts ens varem fer una foto de record.


FEM UN JOC PER ENTENDRE MÉS BÉ EL RECICLATGE DEL VIDRE. PER EQUIPS REALITZEM DIFERENTS PROVES .

PINTEM ELS POTS DE VIDRE PER UNA LÀMPADA .

VISTA GENERAL DEL TALLER


La monitora ens explica algunes de les aus que observarem.

L’esglÊsia de Sant Baldiri al fons.


El canyĂ­s, planta predominant.

Treiem una mostra d’aigua del riu per olorar-la.

Observem les aus amb els prismĂ tics.


HANSEL i GRETEL Hi havia una vegada dos germans que es deien Hansel i Gretel que volien anar al bosc a passejar. Però quan volien tornar a casa no podien perquè s’havien perdut, però la Gretel havia tirat aglans al bosc però se’ls havien menjat els animals del bosc, llavors estaven olorant espinacs i van anar olororant, olorant... Fins que es van trobar una casa de verdures! Van entrar a la casa i van veure una bruixa. I la bruixa va dir si volien verdures, li van dir que no, però la bruixa va dir sí sí que ho necessito! Van estar dies i dies menjant verdures fins que un dia es van afartar i van decidir espantar-la i quan ella anava a la seva habitació estaven darrere de la porta i ho van fer i la bruixa de la por se’n va anar volant, van parar un taxi pel bosc i van dir a casa! I per la nit un altre conte us contaré al llit. Autor/a: Miriam i Daniel G. 4t A


5èB -Segueix les lletres i les xifres fins a formar el nom de la teva escola i el seu logotip: .c

.b .a

.j

.d .e

.f

.g

.c .d .b

.i

.h

.p

.s

.t

.u

.k .l

.m

.q

.x

.w

.v

.r

.y

.n .ny .o

.f .g

.l

.m

.h

.k

.p

.i

.j

.e

.a

.n .t . ny .o .s .q

.u .v

.z

.e

.x

.a

.d

.w

.r

.y

.1 .2

.1

.6

.3 .5

.b

.g .h .j

.m .l .k

.2 .3

.4

.5

.27

.i

.c

.6

.26

.f

.4

.28

.30

.1

.25

.2 .7

.24

.8

.24

.9

.6

.5

.1 . .23

.10

.6

.3

.14

.15

.2 .3

.5 .22

.4

.4

.11 .12

.13

.21

.16 .20

.19

.18

.17

.p .n .o

.s .t

.u .y .f .e

.r .w .v .z .q

.d

.x .a b .c


El dia 2 de Desembre vam anar al Casal de la Olivera a veure una representació de la biografia de Wolfan Amadeus Mozart. Quan va començar va aparèixer una noia que tenia una faldilla amb cinc estels, llavors va pensar: -Si tinc tants estels és que sóc la reina de la nit. Li va preguntar al seu ajudant Violini Tomatini i ell tampoc ho sabia. En aquell moment va veure un arbre, però no era un arbre amb fulles sinó amb estels, va començar a tocar-los i cadascuns d’aquetes estrelles era una nota i a les hores va veure darrere un estel que posava: -Mozart, va veure un altre on també posava Mozart,llavors va pensar: -Mmmm, crec que sé qui m’ha creat: -Mozat!!!!!! però d’on he sortit jo?. Per conèixer millor d’on havia sortit va agafar un estel que li va dur fins a Sanburg, després cap a París i de París cap a Londres i de Londres cap a Roma i de Roma cap a Viena el país de la música. Ell tocava molt bé el piano tenia moooolta fama, als llocs on anava els deixava bocabadats. La reina de la nit va escoltar cantar a algú era el mismíssim Figaro! La reina de la nit i ell es van presentar, es van estar explicant d’on havien sortit:-a Figaro li va crear Mozart i va sortir de l’opera de les Nosses de Figaro però la reina de la nit l’únic que li va poder dir es que a ella també li va crear Mozart. També és va trobar amb d’on Govani al qui també li deien Gigi. Van començar a dir-se coses moolt boniques i al final es van donar un petó d’acomiadament. També va veure al Papagueno, volia que la reina de la nit fossi la seva Papaguena però la reina de la nit i ella li deia que no però ell seguia insistint. Fins que al final va aparèixer Mozart i li va dir qui era i de quina opera havia sortit. Ella pensava que si s’oblidava no sabria com tornar-ho a recordar llavors va diure Mozart: -Converteix-me en un estel i quan miris al cel hem recordaràs i sabràs qui ets i d’on has sortit. Ooh! que bonic. La veritat es que m’ha agradat molt i a sobre a sigut entretinguda. Esther Filoso García CURS:5Èb


5èb Hi havia una vegada un nen que es deia Ismael que tenia un animal salvatge que es deia cavall i vivia en un poble que es deia Sant Boi . Un dia van conèixer a una noia que es deia Sarai, anava en una moto de la marca panses. La noia portava un objecte molt estrany, una escombra voladora. La noia vestia camisa, samarreta, calces i uns pantalons. Es van fer amics, un dia la noia va portar al noi a casa seva, vivia en un castell amb el nom d’ infern. de l’objecte estrany va sortir un ésser màgic que es deia Pi i els va portar a un món magic que es deia Sabatilles . I en aquell món magic hi havia un poble que es deia Pera. Allà van viure però un dia va aparèixer un drac que es menjava a la gent. Un llapis va salvar al poble. El noi va tornar al seu poble i la noia i ell no es van tornar a veure. Als 30 anys a la noia li va arribar un paquet del noi. Li va demanar perdó per anar-se’n sense dir res. Als 11 dies, el noi va tornar al poble per casar-se amb ella. La noia va dir que sí. Es van casar i van formar una família de centimans meravellosa. 1r espai : nom de persona masculi:

10e espai :non de un calçat:

2n espai: nom d’animal:

11e espai: nom d’una fruita:

3r espai: nom de poble:

12e espai: nom d’un objecte de la classe:

4t espai: nom persona femen:

13è espai: número del 20 al 50:

5è espai: nom d’ un fruita seca:

14è espai: nom de cosa que es pot enviar:

6e espai: nom d’un objecte fantastic:

15e espai: numero de l’u al cent:

7e espai: nom de quatre peçes de roba:

16e espai: nom de personatge fantastic:

8e espai:nom d’un mon magic: 9e espai: nom d’un tipus d’arbre:

⇒ Ara obriu la vostra imaginació comenceu a escriure el vostre conte boig, en trobareu molts a la pàgina dels “Contes bojos”:

http://win.memcat.org/infantil/contesb/index.html


VIATGE N AL PASSAT

En un futur pròxim, més o menys cap a l'any 3.000, un grup de tres nois i tres noies d'uns 10 anys van decidir provar de fer una maquina del temps per viatjar al passat (un projecte que llavors no es podia realitzar). Un bon dia de tardor, van voler posar-s'hi d'una vegada i així ho van fer. Van agafar una torradora, li van posar unes antenes ultra modernes d'una televisió, un mòbil i la última novetat: una espècie de sistema universal GPS, que, el volien fer servir per indicar a quina part del passat volien anar. Van anar a un turó, una muntanya que feia uns 990 anys aproximadament es deia Sant Ramon, per provar la seva meravellosa invenció. Quan la colla es va reunir es van aferrar bé a la torradora modernitzada i van escriure les coordenades al GPS: a Sant Ramon, 31/10/2009. Va sonar com un tro molt fort i de sobte es van trobar allà, al costat mateix de l'ermita que tenien en el futur, feia uns segons, però amb una diferencia: era molt més nova. Van començar a explorar com era la vida dels seus reverevereverevereverevesavis i reverevereverevereverevesàvies. Després d'estar una estona estudiant la vegetació, els animals i l'estat de l'atmosfera, i d'apuntar-ho tot als seus blocs de notes, van divisar un col·legi que anava d'excursió amb els mestres i una monitora. Aquells alumnes que anaven a 5é anaven estudiant també la vegetació i la colla que venia del futur va decidir pregunta'ls-hi que havien descobert sense alterar el curs del passat, però es van adonar de que ells no els podien veure ni sentir. Per mes que es posaven al mig del camí no feien res. Una nena de la colla es va posar davant d'una del grup de 5é iva començar a fer-li ganyotes, per provar de que se n'adones de la seva presència, i va descobrir una cosa sorprenent: aquella nena rossa amb els ulls blaus, inconscient de que tenia a una nena posant-li cares al davant, era la seva avantpassada. Quan ho va dir, tots li van preguntar per què tenia aquesta teoria. Ella els hi va respondre, amb aire de ser mes intel·ligent, que era perquè porta l'amulet que es va traspassar de generació en generació durant la seva família, que era únic en el món. Després d'aquesta


explicació van començar a lligar caps, perquè per exemple, un nen amb ulleres, el cabell arrissat, que era com un glop de llet i molt molt prim era l'avantpassat d'un altre, i poc a poc van anar descobrint per diverses raons que allà hi havien avantpassats de tots ells. Però el temps s'acabava i si es gastava la bateria de la màquina del temps, que s'havien deixat encesa, es quedarien atrapats en aquella època. Van tornar on l'havien deixat però es van adonar d'una cosa, i es que aquella invenció tenia una errada: viatjava al passat però no al futur. Desprès d'allò van pensar que estaven obligats a quedar-se allà per sempre però van renovar les esperances. Van agafar les antenes de televisió i el sistema universal GPS de l'antiga màquina per viatjar al passat perquè volien fer una per viatjar al futur. Van agafar la càmera de fotos del professor de la escola; uns macarrons que se li van caure a una nena per tal d'extraure'n el tomàquet i fer-lo servir com cola; unes branques per a que no xoquessin la corrent de la bateria que hi posaven de l'altre màquina i les antenes i el GPS. Es van aferrar com l'altre vegada i van dir tots de cop desitjant que funciones mentre un escrivia les coordenades: a Sant Ramon, 31/10/3000. Van sentir una explosió i van aparèixer al mateix lloc d'on havien partit. Llavors van tornar tots a casa seva desprès d'aquella aventura. Al dia següent, a l'escola, aquella colla de tres nois i tres noies van fer un article per la revista del col·legi on explicaven la seva meravellosa aventura i el seu descobriment. Aquella revista va anar a parar a un diputat que va parlar amb la Generalitat de Catalunya, que van parlar amb el govern ja que aquells nens eren genis i es van convertir en científics als 10 anys. Uns científics reconeguts a tot el món, fins hi tot a Júpiter i Saturn però això, ja es una altre història.

Alba Sánchez Ortiz 6è A


Aquesta història comença a partir d'un intercanvi cultural que es realitza des de l'Escola Marianao amb una escola de l' Àfrica que es deia “Txad”.

Els nens de l'Àfrica decideixen organitzar un concurs de “skite” i escriuen una carta als seus amics de St. Boi.

Els alumnes de l'Escola Mariano ,al rebre la carta , els hi sembla bona idea i demanen ajuda a l'ajuntament de St.Boi per fer un concurs conjunt amb els seus amics de l'Àfrica. Al Senyor Batlle li sembla molt bona idea i decideix col·laborar patrocinant el concurs...

Els nens contents decideixen començar a preparar-ho tot pel concurs. Els pares i els mestres també hi participen en la preparació.


Gràcies a l'Ajuntament, aconsegueixen Arriba el dia del “concurs de SKITE” ... diners per tal que puguin venir els Els amics de l'Àfrica i els alumnes de nens de l'Àfrica. Marianao s'han entrenat molt. El pòdium estarà renyat....

El Jurat (format per pares i mestres de les dues escoles), decideix per un punt de diferència que els guanyadors són els alumnes de 6è de l'Escola Marianao. El premi consisteix en una dotació d'ordinadors per l'escola.

Els alumnes de Marianao , per unanimitat, decideixen cedir el premi als companys de l'Àfrica perquè aquests, no tenen cap ordinador a la seva escola. Els companys de l'Àfrica estan tant contents, que els hi fan una abraçada i ho celebren junts.

Alumnes de 6è


English Fun Time


Aquest curs, des de l’àrea de música, hem participat en diferents activitats del nostre municipi. Al Desembre, els de sisè, vam cantar Nadales a la Plaça de l’Ajuntament. Ens vam trobar amb les altres escoles de Sant boi i vam fer un repertori de vuit nadales, alguna d’elles acompanyada amb la flauta. El 27 de Maig, els de quart, vam participar en la mostra de danses “Dansaboi”, també a la plaça de l’ajuntament, i amb altres escoles de Sant boi vam fer sis danses que aquest curs hem treballat a l’escola. Nosaltres vam ballar Oh Susana i la sardana curta Marieta Cistellera. Els balladors de cada dansa anàvem amb samarretes de diferents colors i això va fer que es veiés una plaça plena dels colors de la primavera. La veritat és que ho vam fer molt bé!!


CANTÀNIA Cantània és una activitat amb diferents fases d'actuació: sessions de formació amb el professorat, treball del professorat a la seva aula i concerts finals interpretats per l'alumnat inscrit. Durant tot el curs escolar es treballa tant des de l'organització com des de l'escola. L'objectiu és organitzar un acte per als alumnes que, per les característiques globals pensades exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva en l'acte, es converteixi en una vivència musical important i inoblidable per a tots. Aquest curs la nostra escola participarà a l’activitat de Cantània, tal com ho ha fet els cursos anteriors, amb l’alumnat de cinquè de primària. El text de la cantània esta escrit per Rosa Regàs (Barcelona, 1933). Ben aviat es va haver d'exiliar a França. La primera llengua que va aprendre a parlar va ser, doncs, el francès, mentre que el coneixement del castellà i el català no el va tenir fins als sis anys. Després de llicenciar-se en filosofia i lletres a la Universitat de Barcelona, va treballar a l'editorial Seix Barral durant sis anys. El 1994, aconseguia el premi Nadal amb Azul i, a partir d'aquest moment, Rosa Regàs treu com a mínim un llibre per any: Canciones de amor y batalla (1995), Viaje a la luz del Cham (1995), Pobre corazón (1996), Desde el mar (1997), Más canciones (1997), Sangre de mi sangre (1998), Sombras nada más (1999) i, final-ment, Luna lunera (1999). La seva obra abraça, doncs, un camp molt ampli: des de reculls de narracions a obres biogràfiques, novel·les, llibres de viatges, reculls d'articles periodístics... La música està composada per Albert Grau Dolcet ( Vic 7 de novembre de 1937). És compositor, pedagog i director coral a Venezuela. Grau es un dels grans impulsors de la música coral a Venezuela i del Cant coral en general a nivell mundial. És el Director Fundador de la Schola Cantorum de Caracas, agrupació coral venezolana amb gran prestigi internacional i que va ser la base per a la creació de nombrosos projectes de desenvolupament musical com la Fundació Schola Cantorum de Caracas i la Fundació Movimiento Coral Cantemos .

Argument de la cantània 2010: Balada del retorn Quan es va acabar la Guerra Civil Espanyola, ara fa més de 70 anys, centenars, milers de persones fugiren cap a França. França va ser envaïda per Alemanya i tot Europa tremolava sota els llampecs i els trons de les bombes. Era la Segona Guerra Mundial. La família de la nostra història va pujar a un vaixell i va anar a Veneçuela a viure. Anys més tard, el fill que ja s'havia fet gran i era músic de professió va decidir tornar a Catalunya per descobrir què eren aquells brots d'inspiració que amb poru feines reconeixia, com si les cançons catalanes que el pare i la mare li cantaven haguessin fet un camí dintre seu i ara apareguessin barrejades amb les músiques veneçolanes.


Alguns diuen que perquè era la 13ena Jornada Atlètica , d’altres perquè la samarreta commemorativa era groga, sigui pel que sigui, aquest any no vam poder pràcticament ni començar les diferents proves atlètiques. Vam fer els balls, vam cantar l’himne amb el Marianet , vam començar les proves atlètiques ... però la pluja ens va sorprendre dues vegades . Els responsables de l’organització vam consultar el servei meteorològic i ens va dir que durant el matí les pluges serien intermitents. Després, ja ho sabem..., no va ploure més i va sortir el sol. Quina mala sort ! No és el mateix, però hem fet les proves atlètiques a les sessions d’ Educació física al pati de l’escola. Les marques no són equiparables, doncs les nostres instal·lacions són diferents a l’estadi ; per això aquest any no les publicarem i es mantindran les últimes millors marques de l’escola. El que sí vam repartir , per a tots/es els participants, van ser les medalles i els diplomes per als primers/es classificats de cada prova. Esperem que la XIV Jornada Atlètica acabi millor!


Benvolgudes mares i benvolguts pares, Ens trobem al final del curs escolar 2009-2010 que, com tots hem valorat, ha estat molt positiu pel que fa al desenvolupament i a l’execució d’activitats extraescolars. No obstant això, caldría donar-hi una nova empenta i ampliar algunes activitats, així doncs hem pensat que vosaltres hi podrieu col.laborar aportant noves idees. El bon funcionament de l'AMPA depèn de tots els membres que l’integren i, ara com ara, ens cal bastant ajut. Com tots sabeu aquest any hem fet per primer cop el casal d’estiu privat. Ha tingut molt bona acollida, i esperem que els nostres nens / nenes s'ho passin d'allò més bé. Junt amb tota la documentació que entregaran els mestres als vostres fills/es hi haurà el full d'activitats extra-escolar pel curs vinent, esperem que us sembli interesant i que animeu als vostres fills/es a participar-hi activament. Així mateix, us animem a vosaltres pares i mares a que col.laboreu en l’organització de les activitats, festes i ens doneu suport amb la vostra presència i els vostres suggeriments. Només ens resta convidar-vos a visitar la pàgina web del AMPA, i valoreu les tasques fetes i els obsequis que repartim als vostres fills/es durant tot el curs escolar. Fins ben aviat! BONES VACANCES


Sant Boi de Llobregat – juny 2010 http://www.ceipmarianao.com http://phobos.xtec.cat/ceipmarianao


L'Heura 2010  
L'Heura 2010  

Revista anual de l'Escola Marianao

Advertisement