Page 1

REVISTA DEL CEIP MARIANAO DE SANT BOI DE LLOBREGAT – PUBLICACIÓ ANUAL - 2009


EDITORIAL I sense adonar-nos, com gairebé sempre, ha arribat un nou fi de curs. I és quan aquest pensament ens copeja que ens aturem un moment a la nostra feina per comprovar, un any més, que els nostres petits i petites són una mica més grans, i que els grans, com no podia ser d’una altra forma, també... Aquesta idea nostàlgica ens ha fet pensar i hem volgut fer-vos pensar també a vosaltres. Els i les mestres d’aquest centre, un dia, també vam córrer per patis d’escoles, vam preparar il·lusionats cançons i danses per celebrar festes, vam passar la nit d’abans de les colònies sense poder dormir, vam aprendre taules de multiplicar, escriure poesies, fer experiments, saltar a la pista atlètica, i tantes i tantes activitats que amb tanta il·lusió tornem a reviure, ara ja una mica més grandets, any rere any. En aquest número de l'Heura podreu trobar un joc: Ets un bon detectiu? I és que tots hem estat alguna vegada petits. Enguany ens hem de felicitar, ja que la nostra escola ha obtingut el segon premi del 13è concurs de Webs de Ciència dins de la modalitat d'Infantil i Primària amb el treball El compostador a l'aula de ciències, activitat que es va realitzar al llarg del curs 2007-08 a 6è de Primària. Gràcies als i les mestres, que amb la vostra empenta, dedicació i esforç ho heu fet possible. Abans d’acabar, i molt al nostre pesar, hem de recordar el trist succés del dia 24 de gener, quan el fort vent que bufava aquell matí va fer caure la coberta metàl·lica de la grada del camp de beisbol de Sant Boi. Ens volem afegir al dolor i desconsol dels familiars de les víctimes i de tota la gent del Beisbol Sant Boi que durant molts anys han fet un tasca magnífica per promocionar aquest esport entre els nens i el jovent. Entre les pàgines d’aquesta revista podreu llegir un poema dedicat a Víctor Martínez,alumne de sisè de la nostra escola que hi va resultar ferit. Esperem que tots i totes gaudiu d’aquest publicació de la revista escolar Heura, fruït de l’esforç i de moltes hores de treball de petits i grans. Llegiu-la i rellegiu-la, però sobretot gaudiu-la, ja que podeu veure la sorprenent imaginació, reflectida en dibuixos i paraules, que posseeixen aquests nens i nenes, petits amos del demà.

La Comissió de la Revista


P4 VA PARTICIPAR A LES JORNADES ATLÈTIQUES


P4 A: LA TERRA


P4 B: ELS ESTELS


Sopa de Lletres per Àlex Ostos 1A Busca les següents paraules sobre les colònies:

Màgia, futbol, tirolina, jocs, MasBadó i Pitof

A les colònies van dormir en lliteres. Dibuix d’en Rubén García


Busca les següents paraules en aquesta altra sopa de lletres d’en Reda ElKaisi 1A: Futbol, MasBadó, Pitof, jocs, tirolina i màgia.

Dibuix de Nerea Pardo 1A


CÒMIC DE LES COLÒNIES


La Setmana de les professions

El mes pasta va fer a tercer la setmana de les professions, i van venir quatre pares de diferents oficis. La primera era una infermera, i ens va ensenyar primers auxilis i van fer una activitat on havíem de posar quantes coses podien haver en una farmaciola. I vam aprendre una cosa important que és P.S.A. la P de prevenir, la S de “socorro” i la A d’avisar.

També va venir un pare que era fontaner i ens va explicar allò que feien, quines eren les seves eines, i com treballaven.

Un altre dia va venir la mare d’una companya que era cuinera i ens va dir que tenien unes olles molt grans com les de les bruixes i ens va dir que es passaven tres hores preparant el menjar.

Per últim va venir el meu pare (diu el Víctor orgullós), i com que treballava als trens, ens va ensenyar unes fotografies de trens antics, i que veies dins d’un tren. “A mi em va agradat tots els pares perquè cada un treballava de forma diferents”, “ a mi les eines de fontaneria”, “ho vam passar d’allò més bé aquella setmana”.


La maquina escriptora d’en Richard Fa milers d’anys hi havia un nen que ho tenia que escriure tot a mà. Era el nen que millor escrivia de la ciutat de Londres. Aquell nen es deia Richard. De petit en Richard era molt bo escrivint tot a mà perquè abans no ni havia maquines d’escriure. Era el nen amb millor intel·ligència de Londres. Richard es un nen sense pares i esta en el carrer i no en un orfandat. Però desprès de set anys van inventar una maquina escriptora Richard la va veure que quan va arribar a la tenda va veure que no ni havia maquines d’escriure. En Richard te 27anys li donava igual que no tingues ell ho seguia escrivint tot a mà . En Richard va ser famós i va escriure alguns llibres de que si no tens una cosa crea-te-la. Toni Jiménez

El Conte la lluna i el sol Hi havia una vegada un sol que vivia amb els núvols. Un dia va passar per casualitat una lluna que quan va veure el sol es va enamorar, i el sol també es va enamorar de la lluna , però no es podien trobar només es podien trobar per casualitat. El sol quan no trobava la lluna es posava molt trist i la lluna es trobava igual quan no veia el sol. Un dia que es van trobar la lluna llesta com era va tenir una idea i li va dir al sol :per què no ens ens escrivim, així ens podríem comunicar-nos? I només amb això ja van ser feliços per sempre .Conte, contat, conte acabat, fins aviat. Marina Fuertes


L’AUTOR ENS VA VISITAR.

Cada curs té un llibre de letura obligatòria i al tercer el llibre escollit és El Pop dels Nou Tentacles de Toni Villalobos. No és un llibre nou d’aquest curs ja que alguns nens/nenes ha utilitzat els dels seus germans o amics. El llibre és interessant i a més permet que l’autor vingui a l’escola i fer-li preguntes sobre allò que hem llegit. Tracta d’uns peixos que són amics i un tauró que afagafa un d’ells que es deia Serafí. Els amics estan preocupats ja que no sabien on estava, surten a buscar-lo i passen moltes aventures fins que el troben. L’hem treballat capítol a capítol. Després de fer la lectura havien de contestar les preguntes, buscar al diccionari el sgnificat d’algunes paraules i per últim, fer un dibuix. El 30 de Març va ser el dia que l’autor va venir a l’escola. Els dos trcers van baixar a la biblioteca i un grup i l’altre li van fer preguntes sobre la seva vida personal, sobre els seus llibre en general i sobre El Pop dels Nou Tentacles. D’aquesta manera ens varem assabentar que té tres fills, que també és mestre i treballa en una escola, que ha escrit quatre llibres més, que no tots són d’aventures i que aquest que hem llegit nosaltres és el més venut de tots. Per últim, ens va signar el llibre que cadascú de nosaltres portava i ens va fer un dibuixet. Li vam donar les gràcies per haver vingut a l’escola i varem tornar a classe.

Laia Gullí Azabal. 3rB


LA PRIMAVERA En la primavera, las flores florecen y los animales crecen. Cuando el polen cae a la flor, se pone amarilla y no da olor. Cuando el sol sale, la ciudad se ilumina, todos se levantan y respiran. Cuando vamos a la playa, en la toalla nos tumbamos, cuando vemos una ola allĂ­ nos tiramos.


DISSABTE TRIST Dissabte no va ser dia de gresca va ser un dia de tempesta. Va passar una cosa que ningú s’esperava, va ser un vent que els arbres aixecava. I enmig d’aquesta ventada hi havia un equip de beisbol que encara jugava. Quan tot va acabar vam tenir notícies que a ningú van agradar deia que quatre vides el vent es va emportar i entre els ferits un company que estava batejant. Que per sort no està mort i per ell està preocupat tothom des del més petit fins al més fort i és un gran amic i gran jugador. Ell és Víctor Martínez un gran batejador que juga molt bé, al seu esport.


Els alumnes de 6è hem estudiat l’aparell excretor, el respiratori, el circulatori, el digestiu ... Anem al laboratori de l’escola, experimentem observant diversos òrgans per fora i per dins.

Aquí fem les observacions del ronyó, del fetge, del cor i del pulmó. Primer com són per fora i després per dins.

Hem fet la dissecció del ronyó i omplim la fitxa de l’experiment. Bufem, bufem i els pulmons inflem i així entenem millor el funcionamet dels nostres.

Ens posem els guants i comencem a obrir, tallar, tocar, comprovar les parts estudiades.

HO PASSEM D’ALLÒ MÉS BÉ AL MATEIX TEMPS QUE APRENEM ! ! ! 6è A i B


English Fun Time Find some words about our Solar System

MERCURY

VENUS

SUN

JUPITER

URANUS

EARTH

MARS

SATURN

E N U T P E N B O R

E U N F D N W O R Y

A V E N U S H E R N

R U P Z L S T U M D

T R M R T I C A Z C

H A J M P R R O V F

L N S U E S V F G Z

K U J M A J S K D E

N S U N O E P Y P P

NEPTUNE

S A T U R N Y C J L

Solar System Vocabulary Instructions: A clue word is given for each jumbled word. Use the clue (Mythology Connection) to help you determine the jumbled word, and sort the letters out to spell the word in the space provided. Clue: Goddess of Beauty UVSEN

Clue: God of War ARMS

__ __ __ __ __

__ __ __ __

Clue: God of Agriculture TRUNAS

Clue: God of the Sky NUSARU

__ __ __ __ __ __

__ __ __ __ __ __

Clue: God of the Sea TEENNPU

Clue: Ruler of the Gods UREPJIT

__ __ __ __ __ __ __

__ __ __ __ __ __ __


Match the words and colour the pictures: Sun – Star – planet – comet – spaceship – astronaut – alien – Moon

__________ __________ __________ __________

__________ __________ __________ __________

Colour this picture:

“Two aliens are looking at you!”


LEMON SHERBET* If you like ice-cream* and sorbets*, You are going to live this lemon sherbet. Ask an adult to help you.

Ingredients: 1 cup* of sugar*, salt* , 1 cup of water*, ½ cup cream*, ½ cup lemon juice and 2 white eggs 1) Mix* ¾ of the cup of sugar, salt and water. Boil* it, then simmer* it for 5 minutes. Put* it in the refrigerator. 2) Add* the cream*, then the lemon juice. Put* it into a plastic container. Freeze* it for 4 or 5 hours. 3) Beat* the egg* whites. Add ¼ cup of sugar. Beat the mixture. 4) Break* the frozen* mixture with a fork*. Mix in the egg whites. 5) Put the mixture in the freezer* for 2 hours. Words* Add: afegir

Freeze it: congela’l

Mix : barrejar

Freezer: congelador

Beat: batre

Frozen: congelat

Boil it: Bullir-lo

Put: posar

Cup: tassa

Ice-cream: gelat

Break: trencar

Lemon juice: suc de

Cream: nata

( llimona

Simmer it: bullir-lo lentament Egg white: clara d’ou

Sherbet: sorbet

Fork: forquilla

Salt: sal

Water: aigua water: aigua

sugar: sucre


Hi havia uns cavallers que van trobar una illa amb una casa plena de dracs. Tots els dracs eren dolents, tots menys un , el drac Xic.

Un dia, un cavaller va voler lluitar contra els dracs, però el drac Xic solament volia jugar amb el cavaller. El cavaller era bo i volia fer les paus amb els dracs, així que es van fer amics i el drac Xic es va alegrar. Els dos es van posar a jugar a futbol i els altres dracs i cavallers també van voler jugar.

Van guanyar els dracs i van voler celebrar-lo amb una festa. Van menjar patates, pastís i caramels i van beure suc, coca-cola i fanta. I tots van estar molt feliços per sempre. FI

Alumnes d’Educació EspecialAra que ja l’heu llegit, podeu crear el vostre propi còmic amb els personatges del conte. Ànim!!


La mĂşsica ĂŠs present a dins i a fora de l'escola...


... i transmet sensacions i sentiments.

És molt interessant escoltar els instruments i veure com són.

Teníem la sensació de ser famosos!! Ens va agradar tirar confetis a la cançó de la neu. Quan vam cantar ens vam sentir emocionats,alegres i nerviosos


CANTÀNIA 2009 Vam anar a l’auditori el dia 4 de maig a les 9., tots impacients perquè era l’hora de l’assaig general de totes les escoles. Vam esmorzar i després vam fer la maquíssima obra de l’Arion i el dofí, per molts anys cantània! El moment més “Lament final les diferents Periandre tan

emocionant va ser quan l’Arion cantava d’Arion”. També em va agradar molt escoltar veus: la Cantània tan dolça, el rei greu, l’Arion tan maca...

Tot era molt ben fet: la música, els moviments, la coreografia, les cançons... Victor Valero Sánchez 5è

Al col—legi hem estat treballant molt de temps, però ha valgut la pena. Ha sigut impressionant. Raquel Rodríguez 5è

M’ha agradat molt. L’auditori era molt gran. Veure tants nens amb pompons o tots amb els barrets ha sigut impressionant. També ha sigut fantàstic que en tota l’obra només hi hagués tres personatges. Alba Sánchez Ortiz 5è


ETS UN BON DETECTIU/VA? Hi havia una vegada, una colla de nens, que en créixer van decidir fer-se mestres. A hores d’ara volten per la nostra escola.

Us proposem un joc d’endevinar: Qui és qui? 1

2

3

4

5

6


7

8

9

10

11

12


13

14

15

16

17

18


23

19

20

21

22

24


25

26

27

28

29

30


Pots omplir aquesta graella i consultar a finals de juny, a la intranet de l’escola, quants encerts heu fet. Nº de foto

Qui creus que és?

Nº de foto

1

16

2

17

3

18

4

19

5

20

6

21

7

22

8

23

9

24

10

25

11

26

12

27

13

28

14

29

15

30

Qui creus que és?


Aquí tens el barem per comprovar el nivell assolit.

Encerts: De 0 a 10: Ves ràpidament a l’oculista! Segur que necessites ulleres. De 10 a 15: Necessites millorar la capacitat d’observació i atenció. De 15 a 20: El teu grau d’agudesa visual, déu ni do. De 20 a 25: Si t’hi dediques segur que seràs un bon detectiu/va. De 25 en endavant: Ets un crack, Sherlock Holmes i la Pantera Rosa sol·liciten el teu ajut. Ara que hi ha tanta crisi segur que algú tan espavilat com tu troba feina!


COMUNICAT DE L’AMPA DEL CEIP MARIANAO A TOTS/ES ELS/LES SOCIS/ES Benvolgudes famílies, Un any més, està a punt d’acabar el curs i us volem comentar alguns temes. Aquest any, per primer cop, L’AMPA, juntament amb l’empresa ESPAI LÚDIC, organitzarà el casal de juliol de manera privada; és a dir, per a tots/es els/les alumnes del CEIP Marianao que s’hi vulguin apuntar. Hem preparat un munt d’activitats per tal que els/les nostres fills/es s’ho passin d’allò més bé durant el mes de juliol mentre els seus pares treballen, incloent la nit al casal on els alumnes i els monitors es quedaran a dormir a l’escola. Els espera una nit plena de jocs, sorpreses i una bona xocolatada amb xurros a l’endemà, Hummmmm !!!!!!!!!! També organitzarem el casal de setembre, com ja es va fer l’any passat, que tan bona acollida va tenir. A més, com a novetat, hi ha l’acolliment durant l’horari intensiu del mes de juny, a partir de les 15:00 h, per als/per a les nens/es que es queden al menjador de manera regular. Aquest acolliment serà des de les 15:00 h fins a les 17:00 h. Com ja sabeu, fa uns mesos vàrem organitzar un concurs per a trobar un logo per al web de l’AMPA que fos ben bonic. Ja tenim guanyador, millor dit guanyadores. Han estat dues nenes de 4t i, amb el dibuix que ens van fer arribar, hem fet un logo per a posar-lo al nostre web, que ja podeu visitar i posar-hi els vostres comentaris :

http://ampaceipmarianao.blogspot.com Aviat les guanyadores seran convocades per l’AMPA. Aquest any també volem animar-vos a participar en el reciclatge de llibres de text. Consisteix que els pares/mares ens porteu els llibres usats dels/de les vostres fills/es, que estiguin en bon estat de conservació i, des de l’AMPA, ens encarregarem de distribuir-los a les famílies que els vulguin aprofitar. Això, com ja us podeu imaginar, suposa un considerable estalvi a la despesa que hem de fer al començament de curs. Els pares/mares que deixeu els vostres llibres potser també en podeu rebre algun que us serveixi per al/per a la vostre/a fill/a. Desitgem als nens i nenes de 6è que deixen l’escola aquest any que els vagi d’allò més bé a l’ESO.

QUE TINGUEU UN BON ESTIU I FINS AL CURS VINENT !!!!!!!!!!!


L'Heura 2009  
L'Heura 2009  

Revista anual del CEIP Marianao. Curs 2008-09

Advertisement