Page 1

REVISTA DE L’ESCOLA MARIANAO DE SANT BOI DE LLOBREGAT – PUBLICACIÓ ANUAL - 2012


EDITORIAL Benvolguts i benvolgudes alumnes, famílies, mestres: Sembla que va ser ahir quan vam inaugurar el curs i, sense gairebé adonar-nos, estem arribant a la seva fi. No cal dir que ha estat un any marcat pels sentiments, les emocions i les incerteses generats per la decisió de Generalitat i Ajuntament de desglossar la nostra Escola. Una Escola amb trenta-set anys d’història. Ara, ens toca afrontar un nou repte: mantenir un projecte educatiu de qualitat, tant a l'Escola Marianao com a l'Escola Sant Boi, en un entorn marcat per la crisi i les constants retallades en matèria d'Educació. Són temps difícils i no ens ho estan posant gens fàcil: menys mestres, menys recursos, més alumnes per aula. L’equip de mestres i la resta de professionals de l'escola, més units que mai –encara que sembli incongruent – seguirem lluitant, conjuntament amb tots vosaltres, per aconseguir-ho. Sabem que ens feu costat, ens ho heu demostrat, aquest curs, en un dels moments més difícils per a tota la comunicat educativa, cosa que us agraïm de tot cor. Tampoc no ens hem d’oblidar de l'AMPA, que ens ha recolzat, incondicionalment, en tot moment. Ara, amb el naixement del nou centre, celebrem la creació d’una nova AMPA: Felicitats! Esperem i desitgem que tireu endavant el vostre projecte amb empenta i il·lusió. Us serà fàcil, teniu un bon model a seguir. Un esment ben especial als/a les més grans de l'escola: els/les nostres alumnes de 6è. Ara fa 9 cursos que vau arribar a P3. Me’n recordo com si fos ahir: "els meus cargols vermells" i els "cargols grocs" de la Teresa. Sou i sereu molt importants per a mi. Vam arribar junts a l'Escola i, ara que marxeu, l'Escola, tal com la coneixem, també marxa amb vosaltres, tot i que, no ho dubteu, no és ni la seva fi ni la vostra, sinó l’origen d’una nova etapa. Molta sort! Gaudiu d'un bon estiu, perquè al setembre, independentment de si aneu a un edifici més gran o més petit, més antic o més nou, us hi esperem i volem que comenceu amb forces!

La direcció del centre

1


LA FESTA DELS COLORS A LES CLASSES DE P-3:

P-3 A CLASSE DE LES OVELLES

P-3B CLASSE DE LES GALLINES

CADA ANY CELEBREM LA FESTA DELS COLORS AMB ELS COLORS QUE INDIQUEN LES QUATRE TAULES QUE TENIM A LA CLASSE: BLAU, GROC, VERD I VERMELL. DURANT LA SETMANA DE LA FESTA PREPAREM ALGUNA MANUALITAT RELACIONADA AMB EL COLOR QUE ESTEM TREBALLANT.

PER A LA FESTA DEL GROC UN COLLARET BEN BONIC ENS VAM FER.

TOTS JUNTS CANTEM LA CANÇÓ DEL COLOR.

2


PREPAREM UNA CARTOLINA AMB OBJECTES DE LA CLASSE QUE SIGUIN DEL COLOR QUE ESTEM TREBALLANT.

FINALMENT, EL DIVENDRES FEM UNA FESTA EN QUE HEM DE VENIR VESTITS DEL COLOR QUE SE’NS INDICA. DECOREM LA CLASSE AMB ELEMENTS DEL COLOR I TAMBÉ MENJEM FRUITES O “XUXES” O SUC DEL COLOR QUE TREBALLEM. ENS PINTEM LA CARA I BALLEM I ENS HO PASSEM D’ALLÒ MÉS BÉ!!!!!!!!!!!!!!!!

3


CELEBREM LA VELLA QUARESMA Després del Carnaval i fins Setmana Santa els nens i nenes del parvulari ens reunim cada divendres per nivells i anem a veure la Vella Quaresma. Com ja sabeu, la Vella Quaresma té set cames i, per això, li costa caminar. Així doncs, per ajudar-la, cada setmana li traiem una de les cames.

Voleu saber com ho fem??? Doncs el nen o nena que s’hagi portat millor durant aquella setmana, serà l’encarregat de treure-li una de les cames i anar a buscar el regalet que la Vella Quaresma ha amagat a les classes.

4


Ahhhh!!!! Però no ens podem oblidar de la cançó i del ball que li oferim a la Vella Quaresma abans de treure-li la cama.

L’últim divendres abans de Setmana Santa, a la Vella Quaresma li queden només dues cames!!!! Molt contenta de què els nens i nenes l’hagin ajudat, ens diu adéu i es prepara per marxar. Fins l’any que ve, Vella Quaresma!!!!!

5


CELEBREM EL DIJOUS GRAS AMB UN BON ENTREPÀ DE TRUITA! Tots el nens i nenes d’Educació Infantil vam celebrar el dijous gras. Vam sortir al pati i vam fer una rotllana ben gran. Ens vam menjar un entrepà de truita. Ens ho vam passar molt bé !!!

6


INGREDIENTS: ENCARA DESCONEIXEU EL SECRET PER FER UNA BONA TRUITA? PAREU ATENCIÓ, ELS NENS I NENES DE P5 US HO EXPLIQUEN COM FER-LA AMB UNA RECEPTA.

PREPARACIÓ:

7


MY LITTLE ENGLISH The youngest children of the school are learning English trough Games, Stories & songs. We have always a really good time!!! Look at this!! P3: Mr.Potato, Maisy and me... Ears, eyes, nose and mouth

P4: Let’s tell the Balloon story... Once upon a time a little boy...

Wow, a balloon!!! Oh, nooo! It’s dirty! SSSh..Water, water! But a little girl saw the boy and said to him: Bigger, bigger! No, no… It’s my balloon!

8


Blow it up! Bigger, bigger! Ok!..Fff…and BANG!

Memory game

P5: I’m singing in the rain  (Tofa-tafa)

Hang about, arms up, thumbs up, elbows together, knees together,… Tofa-Tafa, Tofa-Tafa

9


AVUI PSICO!! Avui arribo a l’escola i els meus companys i companyes van vestits iguals que jo. Què passa? Doncs... és que avui fem psico!!. Tots i totes esperem amb moltes ganes aquest dia. Des dels més petits fins als més grans, es veuen capaços de saltar. des de ben a dalt

Juguem amb diferents materials que portem des de casa. Aquí ens divertim construint torres!!

PARLAR SABER ESPERAR INVENTIVA COMPLICITAT Ens agrada molt ajudar

Abans de començar ens traiem les bambes

OBSERVAR

Juguem a ser Sant Jordi i la princesa!!!!

ESCOLTAR TOMBARELLES

COMPARTIR

CÓRRER

CONSTRUIR

BALLAR SALTAR

Sabem, que a partir del joc, aprenem i reafirmem sobre el coneixement i possibilitats del nostre cos.

10


11


12


13


14


15


16


17


18


RACÓ LITERARI DE 3r La poesia

19


El còmic La mascota

Lidia Caballero Rojas 3r A

20


ELS NOSTRES EXPERIMENTS Els alumnes de tercer totes les setmanes hem fet experiments i ara us els explicarem. Hem après moltes coses i ens ho hem passat d’allò més bé.

Els nostres sentits.

El pollastre.i els músculs

La nostra professora va portar mocadors per tapar-nos els ulls.

La nostra professora ens va portar

Després va portar uns pots amb

la cuixa d'un pollastre, el vam obrir i vam veure les articulacions i els ossos per dins.Li vam treure la pell i vam

veure

tendons.

aliments. Hi havia sal, galetes, tomàquets, mandarines, etc. Ho vam

tastar

d'endevinar

i

tocar

que

era.

i

havíem Ens

va

preguntar i vam contestar, per saber si havíem encertar ens va dir que ens podien treure els mocadors. Aixi vam saber que era.

21

els

músculs

i

els


Plantem llenties Agafem paper utilitzat i el trenquem Posem cotó al pot de iogurt,després

en trossos molt petits, els fiquem en

les llenties i al final més cotó. Li

aigua durant tota una nit. El triturem amb

la

batedora

i

una mica de cola blanca. Al

damunt

d'una

reixa

posem aigua. El pot de iogurt amb

fem

una

les llenties el posem al sol, així

capa

molt

creixeran. Cada 3 dies li posem

prima

amb

la pasta que ens ha quedat, i li

aigua.

posem un drap al damunt. Deixem eixugar i ja tenim el nostre paper reciclat.

Fem paper reciclat.

22


RACÓ LITERARI DE 4t El còmic Hem treballat el còmic. N’ hem fet molts i de molt divertits. Us en deixem un de mostra.

23


LES MINES PREHISTÒRIQUES DE GAVÀ Els alumnes de 4t vam visitar el passat 24 de febrer les mines prehistòriques de Gavà. Quan vam arribar, vam esmorzar i després vam anar al museu i vam veure uns vídeos. Vam anar a un lloc on ens estaven ensenyant una pedra preciosa verda. Aquesta pedra es diu la variscita. Van visitar una cova que tenia variscita per les seves parets. Passadís de la cova

Ens van explicar, també, que en l’època prehistòrica, quan algú es moria, un dels nois de la família el posaven en una llitera i el ficaven en una cova per sempre. Abans intercanviaven les coses. Per menjar anaven caminant a poc a poc per si veien un animal i quan en veien un, el mataven amb una llança, el posaven al costat del foc, després posaven dos pals al terra i un a dalt, i el posaven al foc. Finalment, vam fer una taller per a fer un collaret. Abans per fer-se collars agafaven una ballarina, funciona així: li donaves corda i la posaves sobre la pedra. Anteriorment de fer això la pedra petita la llimaven en una pedra molt més gran. Quan s’ha fet el forat li fiques el fil. Ballarina

Fem un taller de collarets

I per acabar, vam anar a dinar a un parc a prop del museu. Una sortida molt recomanable!!!

24


Nuestras familias nos ayudan mucho. Un padre ha movilizado a toda su empresa para que le traigan tapones. Nosotros seguiremos trayendo tapones mientras podamos ya que esperamos que se ponga bien.

SOLIDARIDAD Hola, os voy a explicar por qué estamos recogiendo tapones de donde podemos. Somos alumnos de Ciclo Superior de la escuela Marianao de Sant Boi de Llobregat y estamos siendo solidarios con una niña llamada Aitana.

Todos hacemos un esfuerzo para ayudar a Aitana. Hemos llenado ya muchas cajas porque seguro que lo esta pasando mal y sus padres están sufriendo mucho.

Nuestra maestra nos explicó que esta niña necesita ayuda porque tiene una enfermedad muy grave y su familia no tiene el dinero necesario para pagar el tratamiento. Sus padres están sufriendo mucho y se les ocurrió la idea de recoger tapones para reciclar y, a cambio, obtener dinero para curar a su hija. Nosotros traemos tapones de plástico de garrafas y botellas y los dejamos en unas caja en clase. Cuando tengamos muchos vendrá una empresa de transporte a llevárselos.

Hay otros colegios que están haciendo lo mismo que nosotros, están siendo solidarios. Hay una página web en la que podemos seguir todas las aportaciones y las distintas actividades que se hacen para ayudar a Aitana: http://unasonrisaparaaitana.blogspot .com.es/.

Hay niños o niñas que traen bolsas llenas de tapones, otros sólo aportan uno o dos, pero lo importante es que cada uno de nosotros ayude lo que pueda, aunque sea poco.

* Aquest text està fet amb una barreja de totes les aportacions de l’alumnat de 5è A, en l’àrea de Llengua Castellana.

25


UN DIA D’ESCOLA

L’AMOR

Ja són les vuit, m’haig de llevar, em rento la cara i em faig l’esmorzar.

La rosa rosada regal de l’amor, passió com el meu cor

Em poso la roba les sabates també i abans de sortir em rento les dents.

Rosa de l’amor.

Rosada la cara El pare em crida Encara no estàs? Si no et dónes pressa avui faràs tard.

de la meva enamorada, quan li vaig regalar la flor que desitjava.

Arribo a l’escola, hi ha molta gent, que s’obrin les portes que fa molt de fred.

Petons i mirades, amor per aquí i per allà. És vermell el cor

Comencen les classes, els llibres traiem, farem català i mates també.

quan sents amor.

Estic enamorat? Ja són les onze, al pati sortim, tinc una estona per jugar amb els amics.

Estranya sensació ... Es pot trencar l’amor? Espero que no.

Arriba la tarda, Això ja està fet, l’escola s’acaba fins el dia següent.

26


ELS ALUMNES DE 5è C ET VOLEN EXPLICAR ALGUNES COSES CURIOSES...1

... PER QUÈ ESTERNUDEM?

DIEM

“JESUS”

QUAN

Diem “ Jesús ” perquè a l’any 591 a Itàlia es coneixia una malaltia epidèmica. El Papa Gregorio I va fer que les persones cristianes diguèssin “Jesús” o “Salut” per treure’s la malaltia del seu cos.

... QUI VA INVENTAR ELS PUZLES?

Va ser John Spilsbury l’any 1760. El que va fer va ser posar un mapa sobre una taula, va tallar-lo en països diferents. El joc tractava d’unir els països. La seva intenció era introduir una manera més fàcil i divertida d'aprendre geografia. I així es va inventar el puzle.

... SAPS L’ORIGEN DEL O.K.?

Durant la guerra de successió, quan tornaven les tropes a les seves estances posaven en una gran pissarra els morts que hi havien hagut en aquell dia. Si no havia mort cap, evidentment, posaven "0 Killed" (0 morts). I de les inicials d'aquesta frase (OK) formen la famosa paraula per dir que tot va bé.

27


... QUI VA INVENTAR LA COCA –COLA? QUIN COLOR TENIA? Antigament la Coca-Cola era verda i la seva marca de cola era molt famosa, abans la Coca-Cola era molt coneguda, les farmàcies les recomendaven com rehabilitant mental.

… PER QUÈ ELS GOSSOS GIREN ABANS DE JEURE?

El fet de que els gossos girin abans d'ajeure's, ve donat per herència: els antics llops (avantpassats dels gossos) giraven per vigilar que no hi hagués ningú al voltant abans d'ajeure's. Una altra raó és, també, per a trobar la postura més còmode.

...QUI VA INVENTAR EL PAPER?

El paper va ser inventat a l'any 50 pels xinesos. Tenia com a primera matèria teles de roba.

...QUI VA DESCOBRIR AMÈRICA?

Tothom pensa que va ser Cristòbal Colon l’any 1492, però els vikings al voltant de l’any 1000 van descobrir Amèrica, passant pel Groenlàndia i arribant a les costes de Canadà. Gràcies als vikings, Cristobal Colon va saber de la seva existència per després fer la seva expedició.

EN SABIES ALGUNA? DONCS ARA HO SAPS TOT

Els nens i nenes de 5è c 1

Les imatges d’aquest article han estat extretes de google

28


UN CAVALL DE SOMNIS Meravellada em vaig quedar quan vaig veure aquell cavall. Els pèls descabellats tenia, salvatge seria? Tenia un color negre brillant, com si la nit d’ell s’hagués apoderat.

Tenia fúria als seus ulls I ho expressava amb refumfurunys. Entre les seves potes, passava un fort oratge, que els seus pèls despentinava. La curiositat m’estava matant, així que poc a poc m’anava acostant, ell sabia que m’estava apropant i se’m va quedar mirant. Amb els seus ulls em parlava i em xiuxiuejava: -No em tens por, Això és que tens bon cor.

El vaig manegar, i així li vaig expressar que jo el volia estimar. Rebeca Egea 6 è A

29


LA CONCENTRACIÓ

La concentració, em dona sensació, si l’apliques en abundància, trobaràs una fragància. Una fragància encantadora, per dins del cap i per fora. Jo et diré com la pots aconseguir, una mica al principi hauràs de patir, del món has de desconnectar, en el full o treball t’has de fixar, al primers minuts et marejaràs, però després la controlaràs. Veuràs que és molt poderosa, és el sisè sentit, si un nen al cap se la posa, serà molt eixerit. No la pots manipular, ella t’hipnotitzarà, silenciós i treballador seràs, i una bona lliçó te’n duràs.

Jordi Fuentes Domínguez. 6èB

30


COLÒNIES D'IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA EN ANGLÈS El passat 13 de novembre els alumnes de sisè vam anar a una immersió lingüística a Priego (Conca). No vam anar-hi tots, només 25 alumnes escollits entre les dues classes. Allà teníem 7 monitors: l’Eddy, la Didi, la Sara, el Santi, l’Elena, la Marta ONE i la Marta TWO. I vam conéixer l’escola Ciudad Artísta Fallero de València, amb la què vam compartir les cabanes i totes les activitats. Tot el dia escoltàvem anglès i intentàvem parlar-ho. Pel matí ens llevaven a les 8, anàvem a esmorzar i fèiem activitats fins a les 11, després d’ un petit descans, continuàvem fins les 2 que era l’hora de dinar. Al menjador seiem amb un dels monitors i havíem de respectar sempre les normes. Teníem una estona d’esbarjo abans de començar les activitats de la tarda fins a les 6 que era l’hora de berenar. Després havíem de treballar dues hores més amb el Michael i l’Israel. Tot seguit una dutxeta, i a sopar. Aquí no s’acabava tot perquè, després, encara teníem activitats preparades fins a les dotze, i ... a dormir. Cada dia el vam dedicar a un tema diferent i així vam celebrar el dia de l'aigua, de la terra, de les plantes, dels animals i el dia del medi ambient on havíem de fer unes eleccions. Vam fer els nostres grups i un dels grups del Marianao va guanyar. Vam fer sortides relacionades amb el dia que estàvem treballant, el dia de l’aigua vam anar a veure el riu Escabas , però ens va ploure molt i vam haver de tornar a la casa. La sortida més impactant va ser el dia que vam anar al centre de rehabilitació de fauna salvatge, El Ardal, allí vam veure com tenien cura de les aus rapinyaires i com tenien un rebost d’animals congelats i vius per a alimentar-los. Ens ho vam passar molt bé! Jordi, Carla i Laia

31


ENTREVISTA A ROSA TEBAR Hola Rosa, els periodistes de 5è et farem una petita entrevista. 1) Quants anys portes a l’escola? Quin any vas començar ? Porto 25 anys a l’escola. Vaig començar el curs 87/88. 2) Com era abans l’escola? L’edifici era igual a l’actual però els patis eren diferents, al començament no teniem la zona de gespa. 3) Ha canviat molt la manera d’ensenyar? Des de que jo vaig començar a l’escola han hagut molts canvis. Fa 25 anys no hi havia P3 i hi havia més nens a les aules. Tampoc hi havia ordinadors, per tant no existia l’aula d’informàtica, utilitzaven una màquina d’escriure per fer les tasques de secretaria ... entre altres cosetes. 4) Com es tractaven els nens amb dificultats per aprendre? En aquells anys no teníem tantes hores de professors/es d’educació especial i per tant els nens/es no estaven atesos com ara. Els mestres arribàvem com podíem en tota la diversitat dels alumnes de l’aula. 5) T’agrada treballar en aquesta escola? Per què? Sí. M’agrada molt la ubicació de l’escola: el seu entorn, els patis...Però per a mi el més important és poder treballar amb un equip de mestres competent i poder desenvolupar els teus ideals i la teva manera de veure l’educació. Estic a gust a l’escola Marianao perquè hi ha un bon ambient en general. Ara estic trista perquè l’escola Marianao ja no serà la mateixa el proper curs, doncs per raons polítiques i de pressupostos s’haurà d’escindir en dues escoles diferents. 6) Quin any t’ho has passat millor? Entre tots aquests anys no puc considerar un millor o pitjor que un altre . Cada curs és diferent i semblant… tots han tingut bons moments i altres que no tant. 7) Hi ha algun mestre que porti tant de temps com tu a l’escola? Qui? Ara en aquest moment, no. Els que portarien més temps a l’escola, serien el Fernando i la Coca, que ja s’han jubilat.

32


8) Treballaries en una altra escola? I en un institut? De moment, no he pensat en el canvi. Estic a gust aquí i donat que ha anat canviant l’equip de mestres, també l’escola ho ha fet, ha passat per diferents etapes i per tant ha estat com treballar en escoles diferents. Vaig valorar fer el canvi a secundària en el moment de l’ implantació de l’ E.S.O. finalment ,vaig optar per continuar treballant a primària. 9) A quantes escoles has estat? A 3 escoles: al Marianao, al Ferrà i Esteva d’Olesa de Montserrat i al Sant Miquel de Cornellà. 10) A quina edat vas començar a ser mestra? Quan eres petita ja volies treballar de mestra? Als 20 anys. Sí, quan era petita ja feia de mestra amb els ninos, reproduia amb ells tot el que havia fet a l’escola. M’encantava jugar a fer de mestra. A més, els dissabtes a la tarda feia de monitora d’esplai, sempre m’ha agradat molt el tracte i la relació amb nens i nenes. 11) Quina va ser la teva primera escola? L’escola Sant Miquel de Cornellà, on vaig realitzar les pràctiques abans de tenir el títol de mestra. 12) T’agrada la teva feina? Per què? Si, m’agrada molt. Sempre m’ha agradat ensenyar i explicar, transmetre tot allò que jo puc saber, i sentir com els nens i nenes m’aporten coses, aprenc molt de vosaltres. Tot i així, la situació actual del país, em provoca desencís i tristesa, veig perillar la qualitat de l’ensenyament amb menys recursos i professors. Tot el que hem aconseguit al llarg dels anys, ho estem perdent. 13) Per acabar, una pregunta més personal, què t’agrada fer al teu temps lliure? M’agrada molt la muntanya, de joveneta formava part d’un grup de muntanyisme. També esquiar, caminar, anar a piscina, fer ioga (el practico des dels 19 anys), llegir, el teatre, el cinema, i el més important passar estones amb els amics i la família, poder compartir les meves aficions amb ells/es.

Moltes gràcies Rosa per permetre’ns fer-te aquesta entrevista. Un petó de part dels nens i nenes de 5è.

33


34


35


T’IMAGINES? La imaginació és poderosa... Aquest curs hem realitzat moltes activitats per estimular-la i aquí en teniu una mostra. T’imagines?

36


JUGUEM AMB LES PARAULES Durant aquest curs hem treballat com elaborar endevinalles d’una manera fàcil i creativa. Primer pensavem la paraula que voliem que fos la solució. Després escriviem frases amb el que sabiem d’aquesta paraula (per a que serveix, on és, que fa...). A continuació buscavem noms d’objectes, que expliquessin la frase fent servir comparacions amb d’altres objectes que s’hi assemblessin. Us deixem una mostra de les que hem seleccionat al llarg del curs entre tots i totes. A veure si les endevineu. Ànim!

Sóc el ventilador de l’habitació m’obren i em tanquen per no fer pudor, els meus ulls poden ser de mil colors, per mirar la gent, la pluja i el vent.

Visc al mar calent, i em disfresso de bossa de plàstic, per que sóc transparent, i per això pico la gent. Laura Acedo 6è A Samara Rodriguez 6è A

Ariadna Pérez 5è A Laura Paniagua 5è C

Sóc una boca que deixo passar, també sortir i entrar, si la clau em deixes tastar, la teva casa guardada estarà.

Serveixo per enganxar, però no per pegar, i també puc ser una barra, sense ser de pa.

Ainhoa Martínez 5è B Cesar Bogarín 5è C

Axel Bermudez 4À Sara Trich 4À

Som 32 amigues, blanques, fines i afilades, ens agrada mossegar, qualsevol menjar.

Estic feta un quatre ,i no sóc un número, estic sempre a la moda, i la gent s’acomoda.

Sergio Bonoso 3r A Andrés Gómez 3r B

Walid W 4t A Pau Merino 4t A Erika Bassols 4t A

37


38


39


40


37 ANYS FENT CAMÍ Al 1974 s’inaugura a Figueres el Museu Dalí, a París s’inaugura l’aeroport Charles de Gaulle i a Sant Boi de Llobregat s’inaugura l’escola Marianao. Aquell mateix any neix Penélope Cruz, Paco León, Leonardo Dicaprio, Àlex Corretja, David Meca, Julen Guerrero, Jesulín de Ubrique... i amb ells la comunitat dels “marianets” i de les “marianetes”.

Al 1974 ABBA canta Waterloo i guanya el festival d’Eurovisió, a la Lliga el Barça guanya al Madrid per 5 a 0 i el mateix any, Sant Boi guanya un col·legi, un ceip, una escola, una casa...

I mentrestant nosaltres ens hi anàvem fent grans.

Experimentem amb les mestres, aprenem amb l’observació ja siguis des d’una classe o a través d’un hort que entretots conreavem.

41


Ens vam iniciar amb l’aprenentatge d’una nova llengua: l’anglès, i per això vam crear una classe per parlar, llegir, escoltar.

En el gimnàs vam tenir l’oportunitat de poder practicar tota mena de jocs i d’habilitats físiques.

L’escola ha afavorit sempre la lectura. Cada curs, per la diada de Sant Jordi es munta una parada on tots podem escollir un llibre.

No hi ha hagut cap any que l’escola no hagi celebrat el carnaval, petits i grans, mestres, pares i mares ... preparats per a la Rua que hi faltessin els TAMBORS. Formen part de la nostra escola. I així poc a poc el barri Marianao anava creixent i fentse gran alhora que l’escola continuava caminant. Entre festa i festa el Carnestoltes es cremava després d’un judici que els nensi les nenes grans preparaven. Tots hi assistim espectants, esperant el proper any.

42


Al 1998 se celebra la I Jonada Atlètica. Aquesta Jornada es precursora de la resta de Jornades atlètiques que a nivell de Sant Boi actualment es fan. L’any 1999 va ser culturalment molt enriquidor: al cinema s’estrena Notting Hill, el Sexto sentido i Matrix; neix el grup Estopa, i l’escola complia anys 25!!!!!... A punt de canviar de segle!! Tot un esdeveniments que tota la comunitat educativa ho vam celebrar.

L’escola era un no parar. Vam guarnir-la com es mereixia. Tots els qui hi van participar en vam gaudir .

Al 2004 en la VI jornada atlètica neix EL MARIANET!!! de des aleshores és la nostra mascota en cada Jornada Atlètica que fem.

Al 2009 aconseguim ser ESCOLA VERDA! i engeguem la I GIMCANA DEL MEDI AMBIENT

L’escola vetlla i aposta per una bona alimentació. Cada curs fem un esmorzar saludable tots plegats.

43


UN GRAPAT DE BONES ANÈCDOTES2 EL PET

EL RETARD PLÀSTIC

ELS MESTRES

2

Les imatges que acompanyen les anècdotes han estat extretes de google

44


ULL AL COPIAR!!!

LA JUBILACIÓ DE TRES MESTRES

NO TOT ÉS EL QUE SEMBLA…

45


APRENDRE A LLEGIR I ESCRIURE

JUGUEM I IMAGINEM!!

46


DIBUIXOS PER AL RECORD

Jugant al pati a futbol

El logotip de la nostra escola

Saltem a la corda

Per Carnaval a disfressar-se tothom!!!

A la classe

47


Mestres i alumnes jugant junts Saltant al pati a la corda

L’escola i la pista en un dia assolellat

Cantem, ballem, i.. fem gresca!!!

48


Camins que ara s'esvaeixen Camins que hem de fer sols Camins vora les estrelles Camins que ara no hi són Van deixar-ho tot, el cor encès pel món Per les parets de la mort sobre la pell Eren dos ocells de foc sembrant tempestes; Ara són dos fills del sol en aquest desert Mai no és massa tard per tornar a començar Per sortir a buscar el teu tresor Camins, somnis i promeses Camins que ja són nous No és senzill saber cap a on has de marxar Pren la direcció del teu cor Mai no és massa tard per tornar a començar Per sortir a buscar el teu tresor Camins que ara s'esvaeixen Camins que has de fer sol Camins vora les estrelles Camins que ja són nous.

Escola Marianao, Tots junts!

49


Benvolgudes mares i benvolguts pares,

Ens trobem al final del curs escolar 2011-2012 que, com tots hem valorat, ha estat molt positiu pel que fa al desenvolupament i a l’execució d’activitats extraescolars. No obstant això, caldria donar-hi una nova empenta i ampliar algunes activitats; així doncs, hem pensat que vosaltres hi podríeu col·laborar aportant noves idees. El bon funcionament de l'AMPA depèn de tots els membres que la integren i, ara per ara, ens cal bastant ajut. Com tots sabeu, aquest any tornem a fer el casal d’estiu amb la Fundació Marianao. Ha tingut molt bona acollida, i esperem que els nostres nens/nenes s’ho passin d’allò més bé. L’única nota negativa d’aquest curs és el desglossament del nostre centre, amb totes les conseqüències que ha tingut. Des de l’AMPA volem agrair de tot cor, tant als professors com als pares, el comportament en tot el procés tan dolorós. Desitjar el millor al nou centre i també a la nova AMPA. Així mateix, us animem a vosaltres, pares i mares, que col·laboreu en l’organització de les activitats i festes i ens doneu suport amb la vostra presència i els vostres suggeriments. Només ens resta convidar-vos a visitar la pàgina web de l'AMPA perquè consulteu les tasques fetes i els obsequis que repartim als/a les vostres fills/es durant tot el curs escolar. Fins ben aviat! BONES VACANCES

50


L'heura 2012  
L'heura 2012  

Revista anual del'Escola Marianao. Any 2012

Advertisement