Clubblad BV Nijeveen - maart 2013

Page 1Van de voorzitter Beste badmintonners, Alweer de derde uitgave van het clubblad van dit seizoen. Dat wil zeggen dat het seizoen er bijna op zit. Momenteel is de jeugd volop toernooien aan het spelen. We hebben inmiddels het RJK, DPC Meppel en DPC Leeuwarden gespeeld. Op alle toernooien was BV Nijeveen flink vertegenwoordigd! Er zijn weer veel prijzen in de wacht gesleept. Nu gaat het niet alleen om prijzen natuurlijk. Wat mij altijd veel goed doet is de gezelligheid bij de jeugdleden onderling en niet te vergeten bij de ouders op de tribune. In Leeuwarden viel mij echt op dat niet alleen de leden verenigd zijn door hun sport maar ook de supporters; verenigd door sportende kinderen en gezelligheid! Het is mooi om te zien hoeveel aanmoediging en steun onze spelers ontvangen van iedereen. Zodra er een BV Nijeveen speler het veld op gaat staan we er allemaal massaal achter! (wel heel lastig bij partijen waarin we tegen elkaar uitkomen, dan juichen we heel voorzichtig en proberen geen partij te trekken‌..) In Meppel vielen Bjorn en Jelke uit vanwege blessures. Bjorn mag een paar weken niet spelen en zit met zijn been omhoog thuis. Bjorn beterschap! Verder spelen onze Academy spelers her en der in den lande verplichte toernooien. Voor de jongsten nog even flink wennen maar voor de oudsten vaak succesvol. De competitie is afgesloten met een feestelijke huldiging en bijbehorende prijzen. We gaan nu uitkijken naar een geschikte invulling voor de jaarlijkse clubdag voor de jeugd. Ook de barbecue voor de senioren zal dit jaar weer worden gehouden. Teun Bakker zal dit organiseren.

Voorzitter: Annette Take

Secretaris: Ruud Polmans Engelgaarde 27 7943 LD Meppel 0522-247427

Penningmeesters: Richard Busscher 0522-491834 & Wiecher Agtersmit

Algemeen bestuurslid: Marlous Smit

JeugdcoĂśrdinatie: Annie Stam-Meijeringh Kolderveense Bovenboer 58 7948LW Nijeveen 0522-491963De clubdag voor de jeugd wordt, evenals vorig jaar, losgekoppeld van de barbecue. Annie en Han zijn de kinderen aan het voorbereiden op de deeldiploma’s en als dat allemaal achter de rug is sluiten we af met de clubkampioenschappen. Over beide activiteiten ontvang je mail via Annie. Eerder heb ik gemeld dat het Oosterhuis Mix toernooi voor senioren op 6 april wordt gehouden. Er kan nog worden ingeschreven! Er zijn leuke prijzen beschikbaar gesteld door twee van onze adverteerders, Oliehandel Kreuze uit Steenwijk en Slijterij Mitra uit Meppel. Dank daarvoor! Iedereen weet vast nog wel van de muntjesactie van Jumbo Meppel en de cheque waarvan het bedrag ook voor ons een verrassing was?! De cheque had een waarde van ₏ 531,-, dat is een mooie opbrengst voor onze club! Iedereen die mee heeft gespaard willen wij hiervoor hartelijk danken. Graag wens ik iedereen succesvolle toernooien, een gezellige Pasen (zonder sneeuw) en een bloeiend voorjaar! Annette TakeZoek de Vout ZOEK DE VOUT. Marlous zet expres fouten in het clubblad. Zie je een fout? Mail dit dan naar clubblad@bvnijeveen.nl met als onderwerp: Zoek de Vout. Vermeld daarin de fout die je gevonden hebt. Er zijn, per uitgave van het clubblad leuke/lekkere prijsjes mee te winnen. Wanneer er meer mensen een inzending sturen wordt er geloot wie het prijsje krijgt.Standen DUC B-poule 1. 2. 3. 4. 5. 6.

1. Zuidwolde 1 2. Ruinen 2 3. Nijeveen 1 4. Oldemarkt 1 5. Zuidwolde 2 6. Dwingeloo 1 C-poule

1. 2. 3. 4. 5. 6.

1. Ruinerwold 1 2. Zuidwolde 3 3. Appelscha 1 4. Nijeveen 2 5. Steenwijk 1 6. Staphorst 2DPC Meppel, door Tessah Wij speelden in poules. Om de beurt speelden we een partij. Zo ging het maar door. Eline Scheffer en Koen Polmans speelden samen. En Linda Mutsters en Maaike Agtersmit speelden ook samen. En Jarro Tijmens en Tessah Vos (ik zelf). Koen en Eline 2e prijs gemengd dubbel. En Jarro en Tessah 1e prijs gemengd dubbel. Eline 2e prijs enkel. Tessah 1e prijs enkel. Iedereen had een klein beetje snoep mee (wat je dan deelde). En natuurlijk een boterham. Je ging gewoon tegen de mensen die je kende, of bij je op dezelfde vereniging. Groetjes van Tessah.Jarigen!!!! De jarigen van de komende periode zijn:

April: 19-4 Gijs Polmans

Mei: 6-5 8-5 8-5 10-5 24-5 29-5

Eline Scheffer Iris Bolding Jelke Take Dionne Wink Steven van der Linde Charissa Damhuis

Juni: 2-6 Jorine van Gasteren 15-6 Frank Sturm 25-6 Alinda Kroeze

Allemaal van harte gefeliciteerd!!Nijeveen J6 Hier dan een stukje over het j6 team dat bestaat uit Jarro, Tessah, Eline en Linda. En Denise heeft ons nog een paar keer uit de brand geholpen omdat we anders niet genoeg spelers hadden. Vele keren zijn we op pad geweest, wat er gezellig was en er werd ook goed gestreden voor de punten. Op dit moment staan ze nog als 2e op de lijst, maar er moet nog een wedstrijd van de Wijk ingevuld worden. Naar alle waarschijnlijkheid zal ons team van Nijeveen dan op de 3e plaats eindigen. Een hele goede prestatie, als je weet dat het team van de Wijk spelers van 14 jaar heeft. Naast het speelveld konden ze het goed met elkaar vinden, Jarro moest het als enige jongen nog wel eens ontgelden, maar hij heeft er niet onder geleden volgens mij. De dames gingen na de wedstrijden ook nog wel eens spelen en zelfs nog op een avond naar het disco zwemmen bij bad hesselingen. Dat is nog eens goede teambuilding. Al met al een heel geslaagde competitie. Groetjes Mirjam (moeder van Linda)De Shuttle Naam Geboren in Woonachtig Status

: Kees van der Wende : Amsterdam : Meppel : Gehuwd met Roelien Hartsuiker en hebben samen 2 zonen. Badminton : Al sinds ik in meppel woon. Ruim 30 jaren. De oude bok. Begonnen bij de meppeler meppers waar ik ook nog steeds speel. Later ook bij Nijeveen mee gaan doen. Wanneer : Ik speel dus op de maandag en de donderdag. Hoe : Met een racket natuurlijk en met veel plezier want daar gaat het uiteindelijk om! Team : Veel in de dorpencompetitie gespeeld. Meestal de c- klasse, daar speelt iedereen voor zijn plezier. Ik had dus ook geen belang bij promotie. Wedstrijden : Gelukkig maar 1x per maand. Favoriete slag : De backhand, maar das ook meteen de zwakste. Merk : Hoezo? Andere sporten : Zwemmen Bezigheden : Chef werkplaats Audi garage. Hobby’s : Motorrijden,badminton,zwemmen en bootje varen. Sociaal Netwerk: facebook Volgende: Frank ReininkMededelingenpagina Nijeveense Ranglijst seizoen 2012/1013 1. Björn Schutte!

Wil je ook een keer een stukje schrijven in het clubblad? Dat kan altijd, je mag je stukje mailen naar clubblad@bvnijeveen.nl. Hoe meer stukjes, hoe leuker  !

De deeldiploma’s vinden dit seizoen plaats op: donderdag 18 en 25 april 2013 zet deze data alvast in je agenda! Meer info hierover volgt nog. Facebook.com/BadmintonVerenigingNijeveen Twitter @BVNijeveen Site www.bvnijeveen.nl

Kopij volgende clubblad insturen voor uiterlijk 13 mei 2013!! Naar marloussmit@live.nl of clubblad@bvnijeveen.nlJelke Take en Anna den Broeder schitteren op DPC en JM!! Afgelopen weekend waren onze juniorspelers op twee verschillende toernooien te vinden. In Leeuwarden werd een DPC-toernooi georganiseerd en in Den Helder een JMtoernooi. De spelers kunnen zich zo op hun eigen niveau inschrijven. 8 spelers gingen naar Leeuwarden en stonden daar goed te spelen. Ze namen maar liefst 9 prijzen mee naar huis! Jelke Take was helemaal goed bezig, hij won zijn enkel en samen met Sebastian van de Kamp wonnen ze de jongens dubbel in U17. Ze kwamen elkaar in het enkelspel al in de voorrondes tegen, wat eigenlijk een beetje zonde was, na een spannende 3-setter was Jelke de speler die de partij naar zich toetrok. Iris Bolding speelde U13 en deed dit ook niet onverdienstelijk. Ze kwam met haar enkelspel in de finale en werd eervol tweede. In de dubbel speelde ze samen met Isa Logtenberg, dat bleek een goede combinatie ze werden eerste! Ze speelden de finale tegen een ander Nijeveens koppel, Eline Scheffer en Linda Mutsters. Eline en Linda mogen nog in de klasse U11, maar deze klasse was samengevoegd met U13. Erg knap dat van de meisjes dat ze toch in de finale belanden, mogen dan ook trots zijn op hun tweede plaats. Eline speelde haar enkel ook erg goed, deze mocht ze wel spelen U11, maar de meisjes en de jongens waren wel samengevoegd. Dat kon haar niet veel schelen, ze stond haar “mannetje� en won glansrijk in de finale!


In Den Helder deden Anna den Broeder , Lisette Stam en Gijs Polmans mee. Anna speelde de mix en dubbel op de zondag. Samen met haar gelegenheidspartner, Sam Willemsen (Velo, wateringen), kwamen ze tot in de kwartfinale. In de dubbel was ze erg succesvol met Nikki Melein (Leeuwarden), je kon goed zien dat ze samen trainen bij de Badminton Academy Heerenveen. Het koppel speelde de andere koppels van de baan en in de finale wonnen ze vrij gemakkelijk. Lisette speelde alle onderdelen U17. Zaterdag werden alle enkelpartijen gespeeld en ze kwam door de voorronde heen in de finale terecht. Ze verloor weliswaar van de 1e geplaatste, maar stond prima te spelen. Een welverdiende tweede plaats die haar een 5e plaats oplevert op de landelijke JM-ranglijst! Gijs speelde zijn enkelpartijen U11 en kwam tot in de halve finale. Deze partij verloor hij in een spannende 3-setter van de 1e geplaatste speler. De mix en dubbel was samengevoegd met U13 en dat was (nog)een stap te ver, goed gespeeld maar de tegenstanders waren te sterk.


RJK Zondag 10 februari vertrokken wij rond 7.15 uur (wel vroeg voor een zondagochtend vond mijn moeder) richting Veendam voor de Regionale Jeugd Kampioenenschappen. Het was de eerste keer dat ik mee heb gedaan aan het RJK. Vorig jaar heb naast de competitie alleen DPC toernooien gespeeld. Ik deed mee in de categorie onder de 11 jaar. Ik heb samen met Sophie Ching (Wolvega) de damesdubbel gespeeld. Wij zijn eerste geworden. Ook heb ik samen met Jarro de gemend dubbel gespeeld helaas zijn wij 3e geworden en net buiten de prijzen gevallen. Ook heb ik nog enkels gespeeld daar ben ik gestrand in de voorrondes. Het was ook heel leuk om tussen door te kijken naar de categorie onder de 19 jaar. Wauw wat kunnen die goed spelen. Ik vond het een hele leuke en gezellige lange dag (we waren rond 19.15 uur weer thuis). Volgend jaar ben ik weer van de partij. Groetjes MaaikeWoordzoeker Streep ze door en maak van de overgebleven letters het puzzelwoord.

atletiek fiets penalty stadion wielrennen bal goal puk strafschop yoga basketbal joggen racket stick zwemmen doelpunt mat rugby trainingspak elftal net set veldDPC Leeuwarden Zaterdag 9 maart hadden Isa Logtenberg , Iris Bolding , Linda Mutsters , Koen Polmans en ik, Eline Scheffer, een toernooi in Leeuwarden. Linda en ik moesten als eerste tegen Isa en Iris dubbelen. Isa en Iris wonnen de wedstrijd. Toen moesten Linda en ik, Eline, tegen twee meisjes uit Drachten genaamd: Gwen van den Eeden en Margot Dijkstra. Die hebben wij gewonnen. Toen moest ik tegen Koen Polmans enkelen. Die heb ik gewonnen. Toen heb ik nog drie enkels gehad en een dubbel. Uiteindelijk ben ik 1e met enkel geworden en 2e met Linda met dubbel. Het was super leuk. Groetjes Eline.Voorstelronde vrijdagochtend: In deze editie stelt Jannet Doosje zich voor: Hallo, Mijn naam is Jannet Doosje. Ik ben , jawel , 52 jaar en geboren in Hattem. In 1983 ben ik getrouwd , en in Wanneperveen komen wonen, waar ik nu nog steeds woon. Op vrijdagmorgen speel ik al veel jaren met een trouwe groep dames, en 1 heer badminton. ( mogen wel wat heren bij hoor!!!) Altijd volgens het vaste programma: warming-up , spieren los maken , fanatiek spelen, opruimen, douchen en dan.........koffie. Dat ik dit met plezier doe snappen jullie vast, anders was ik inmiddels wel gestopt. Verder heb ik 2 dochters (van 19 en 24 jaar ) die allebei geboren zijn in India. De oudste woont in Zwolle, en de jongste zit op dit moment voor een paar maand in Amerika. Ik werk in het 'Zonnehuis' in Zwolle ( Stadshagen) Op de PG afdeling. Samen met mijn collega's proberen we daar ,onze groep dementerende ouderen ,een veilige en geborgen woonplek te geven.. In mijn vrije tijd mag ik verder graag fietsen, wandelen, lezen of puzzelen. Ook heb ik helemaal geen hekel aan vakantie !! Een lekker warm land. Of een stedentrip met wat cultuur. Altijd goed. Ik geef de pen door aan Ammie Wever.Twee kampioenteams in de badminton-competitie! Op de badmintonspeelavond werden beide teams gehuldigd onder belangstelling van alle leden en supporters. Voor zowel Nijeveen J1 als J2 is het een prima prestatie dat ze nummer 1 in hun poule zijn geworden. Nijeveen J;, Sebastian, Jelke, Laura, Jorine, Amber , hebben goed hun best moeten doen om hun plekje te veroveren. Tot op de laatste wedstrijd was het niet vanzelfsprekend dat ze als 1e zouden eindigen, Leeuwarden stond samen met ons team bovenaan. In het laatste weekend hadden ze een spannende uit-wedstrijd tegen BC GO (Groningen). Onder aanmoediging van hun supporters werden ze steeds zelfverzekerder en wonnen uiteindelijk met 8-0. Dat was ruim genoeg voor het kampioenschap. Nijeveen J2; Ronald, Bjorn, EsmĂŠ, Anne-Ruth, deden het wat overtuigender, zij hadden hun punten al weken geleden binnen, konden niet meer ingehaald worden door nummer twee. Elke wedstrijd haalden ze bijna de maximale winst, wat een opmerkelijke prestatie is. Beide teams feliciteren wij van harte! De andere teams hebben ook geweldig hun best gedaan en hun prestaties waren ook erg goed, Zo werd Nijeveen J3; Gijs, Danny, Amber, Naomi, vierde in hun poule. Dit jonge team moest flink hun best doen, zij speelden in de 1e klasse U15, waar veel spelers voor het tweede seizoen in spelen. Maar met veel 3-setters hebben ze zich goed staande gehouden, jammer genoeg ging de winst dan net naar de tegenstander. Dat zal volgend seizoen wel anders zijn! Nijeveen J4; Sandra, Meike, Nick, Karst, hadden het ook zwaar. Eerst moesten ze een dame inleveren, Jorine moest in een hoger team invallen, daarna moesten ze zelf ook veel invallen in hogere teams, dat leverde dubbele wedstrijden op. In hun eigen poule werden ze zesde. Nijeveen J; Sander, Lucas, Maaike, Iris, Isa hebben zich prima geweerd. Vooral de dames hebben het extra zwaar gehad, zij moesten regelmatig tegen jongens spelen en dat is best wennen.


Ze stonden hun mannetje want uiteindelijk zijn ze als derde geÍindigd! Nijeveen J6; Jarro, Tessah, Eline, Linda, begonnen dit jaar in de starterscompetitie. Zij waren veruit de jongsten van alle teams, maar dat was niet te merken. Ze hebben uitstekend gespeeld en eindigden op een derde plaats. Nijeveen J7; Mylan, Charissa, Denise, Kimberly, moeten nog een paar inhaalwedstrijden spelen, we hopen dat ze op een derde plaats eindigen, nog even volhouden! Beste competitiespeler en speelster. Welk team het best heeft gepresteerd was al snel duidelijk en dat de beste spelers uit Nijeveen J2 komen zal geen verrassing zijn. Alle spelers hadden veel punten behaald, de spelers met de beste resultaten waren: Bjorn Schutte en EsmÊ Piest. Marjolein Stam speelt zich de Nederlandse top 100 in! Marjolein Stam, spelende voor de Groningse badminton vereniging AMOR, heeft zoveel punten verzameld dat ze met haar enkelspel op plaats 99 in de Nationale ranglijst staat! Marjolein traint nog elke donderdagavond bij onze trainer Han van Room, die haar al van jongs afaan veel heeft geleerd. Binnen onze vereniging had nog niemand dit gepresteerd, daar moesten we wel even bij stilstaan. Marjolein ontving van Annette Take, onze voorzitster, een herinneringsmedaille onder luid applaus. Coaches en begeleiders bedankt! De organisatie van de competitie kan niet zonder hulp van veel vrijwilligers. Om alle wedstrijden soepel te laten verlopen heb je veel mensen nodig. Allerlei taken zijn er tijdens zo’n thuiswedstrijd, je hebt begeleiders nodig om de teams op te vangen, om de spelers te helpen bij de tactiek/winst/verlies en ga zo maar door. Richard, Lisette, Trea, Richard, Annette, Mirjam, Marlous, Lisette, Bennie, Ruud, Robert en natuurlijk onze trainer Han van Room kregen een warm applaus van alle leden en een lekkernij als dank voor het afgelopen seizoen.


Eindstanden competitie De competitie is alweer een poos ten einde en het toernooienseizoen is al in volle gang. Bij deze nog de eindstanden van het afgelopen competitieseizoen.

Nijeveen J1 – 1e klasse U17: Jelke, Sebastian, Jorine, Laura & Amber 1. BV Nijeveen J1 2. Leeuwarder BC J1 3. SV Meteoor J2 4. BC Drachten J2 5. BC GO! J4 6. BC GO! J5 7. De Racketeers BC J1

Nijeveen J2 – 2e klasse U17: Bjorn, Esmé, Anna-Ruth & Ronald 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

BV Nijeveen J2 BC Drachten J4 BC Erica J1 BC Bahosa J3 BC Hoogkerk J1 BC Assen J3 De Racketeers J3


Nijeveen J3 – 1e klasse U15: Danny, Gijs, Naomi & Amber 1. 2. 3. 4. 5. 6.

BC Raak ‘m J1 AFC Appelscha J2 BC Drachten J5 BV Nijeveen J3 BC Bahosa J4 BC GO! J6

Nijeveen J4 – 2e klasse U15: Sandra, Meike, Nick & Karst 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Smash Hoogeveen J2 BV Bop J2 SV Meteoor J3 BC Stadskanaal J2 BC GO! J7 BV Nijeveen J4 BC Hoogkerk J2 Leeuwarder BC J4

Nijeveen J5 – 3e klasse U13: Sander, Iris, Lucas, Maaike en Isa 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

BC Bahosa J5 SV Griffioen 76 J2 BV Nijeveen J5 BC Drachten J9 BC Bahosa J6 SV Meteoor J5 BC Meppeler Meppers J2


Impressie kampioenshuldiging seizoen 2012/2013


Hoe wil jij je clubblad? Laat weten hoe jij je clubblad wilt: a. Digitaal b. Op papier c. Digitaal en op papier

Dit kun je doen door de poll op de homepage van de website in te vullen of door een mailtje te sturen naar info@bvnijeveen.nlRJK 2013 In het weekend van 9 en 10 februari werden de Regionale Jeugd Kampioenschappen in Veendam gehouden. Maar liefst 155 jeugdige badmintonners uit de hele regio speelden mee. Op zaterdag waren er al wel een aantal uitvallers, gelukkig niet door blessures maar de invloed van de griep was wel merkbaar. Zondag ochtend was het Indoorcentrum opeens gehuld in een wit pak sneeuw maar dat kon de vele fanatieke sporters absoluut niet weerhouden om weer om 9.00 uur te starten. Zoals altijd bij de RJK was het deelnemersveld divers. Op sommige momenten waren de niveauverschillen erg groot terwijl tegelijkertijd op het veld ernaast een heel spannende wedstrijd gaande was. Uiteindelijk resulteerden de ongeveer 350 partijen in een serie van zo’n 20 sterke finales op de zondagmiddag waarin iedereen tot het uiterste ging in een poging om regiokampioen Noord te worden. Onze vereniging werd door 18 spelers vertegenwoordigd(2 waren helaas ziek). Iedereen heeft erg goed hun best gedaan en dat was te merken ook, velen mochten de volgende terugkomen voor de halve/finalepartijen. Onze allerjongste spelers, deden mee in de categorie U11, hebben het uitstekend gedaan! Gijs Polmans werd kampioen in het enkelspel en in de heren dubbel, samen met Thomas Thackray(Veendam), een knappe prestatie. Eline Scheffer werd samen met Koen Polmans (Meppeler Meppers) tweede in de gemengd dubbel. En Maaike Agtermit werd samen met Sophie Ching(Wolvega) eerste in de dames dubbel. In de categorie U13 heeft Amber Bult erg goed gespeeld, zij werd tweede in het enkelspel en samen met Iris Bolding werden ze tweede in de dames dubbel.


In de categorie U15 hadden we veel spelers. Anna den Broeder had het meeste resultaat, ze werd eerste in het gemengd dubbel samen met Robert de Calonne(Drachten) en tweede in de enkel en als klapper eerste in de dames dubbel samen met Rebecca van de Berg (Veendam). Jelke Take en Laura Nijhuis hebben samen het ook prima gedaan, zij kwamen tot in de halve finale! Evenals Ronald Busscher en Bjorn Schutte die in de dubbel de halve finale behaalden. In de categorie U17 speelde Lisette Stam niet onverdienstelijk. In haar enkelspel kwam ze tot in de halve finale en samen met Thirza Latupeirissa(Hoogeveen) werden ze eerste in de dubbel. In de categorie U19, waar het niveau inmiddels echt hoog is, speelden Moniek den Broeder en Marjolein Stam samen de dubbel en speelden in een poule waarin ze tweede werden. Marjolein werd in haar enkelspel ook tweede en samen met Brent Maarsingh(Groningen) werden ze in de gemengd dubbel terecht kampioen! Al met al zijn dat heel wat prijzen voor de Nijeveense spelers. Met 16 prijzen thuiskomen is een prima resultaat! Het vele trainen, gegeven door onze trainer Han van Room, werkt zeker zijn vruchten af!


Nijeveense ranglijst mart 2012/2013 1. Gijs 2. Ronald 3. Amber B. 4. Bjorn 5. Jelke 6. Eline 7. Iris 8. Sebastian 9. Esme 10. Laura N.

61 46 39 39 38 37 37 37 34 32

DPC Meppel Hallo, Ik ben Amber en ik speel onder de 13. 2 Maart heb ik meegedaan aan het Dpc toernooi in Meppel. Ik ben daar 2keer 1ste geworden. IK deed mee met het Enkelspel en het Dubbelspel. Het dubbelen deed ik samen met mijn Vriendin Naomi. Ik vond het heel gezellig ondanks het harde werken. En wat ik ook gezellig vond was dat mijn Oma langs kwam. Ik wil graag Ruud Polmans bedanken voor het coachen. En natuurlijk jullie voor het lezen!! Lieve Groetjes van Amber!


Geslaagde verenigingsmarkt Op donderdag 14 maart was er in de tent op het feestterrein in Nijeveen een verenigingsmarkt. Iedere vereniging kon hier staan. Ook wij waren hier vertegenwoordigd... en hoe. Onder leiding van Han van Room waren er diverse demonstraties en de jeugd was goed vertegenwoordigd. Op de foto's kan je zien hoe gezellig druk en hoe leuk onze demonstratie was!


Junior Master van Zijderveld In het weekend van 23 en 24 februari werd Junior Master toernooi van Van Zijderveld (Amstelveen) georganiseerd. Het was een zeer sterk bezet en druk toernooi, maar liefst 218 spelers hadden ingeschreven! Er werd dan ook heel strak aan het wedstrijdschema gehouden. Van BV Nijeveen deden Gijs Polmans en Anna den Broeder mee aan dit toernooi. Twee dagen badmintonnen met sterke tegenstanders en zware partijen. Gijs Polmans heeft zich goed geweerd, in het enkelspel onder 11 kwam hij door de voorrondes heen en veroverde een finaleplaats. In de finale kwam hij uit tegen de eerst geplaatste speler Ivory Johan die met 21-19 en 21-14 te sterk was voor Gijs. Een prachtige tweede plaats voor Gijs. In de dubbel speelde hij samen met Tommy Liu en ondanks het feit dat ze nog nooit samen hadden gespeeld, deden ze dat erg goed. Het koppel speelde zich naar de finale toe. Deze finalepartij tegen Robin Mesman en Xavi Verhallen werd een hele spannende wedstrijd die in 3 sets beslist moest worden; 21-23 21-13 21-17. De winst ging naar de tegenstanders, maar het koppel mag tevreden zijn met het resultaat, een welverdiende 2e plaats Anna den Broeder kwam uit in de categorie onder 15+, waarin ze prima wedstrijden heeft gespeeld, in de enkel en mix kwam ze helaas niet door de voorrondes heen, maar in de dubbel samen met Mila Diemel kwamen ze tot een prima 3de/4de plaats. In de halve finale kwamen ze uit tegen Marleen Kuipers en Els Roomen, in deze wedstrijd ging de winst naar Els en Marleen. Voor beide spelers van BV Nijeveen een prima badmintonprestatie.Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.