Clubblad december 2022

Page 1

D E S H U T T L E B V N I J E V E E N B a d m i n t o n v e r e n i g i n g N i j e v e e n 4 0 e j a a r g a n g - 2 0 2 2
BV Nijeveen – december 2022 – pagina 2
Een bericht van het bestuur p. 3 Voorstellen nieuwe bestuursleden p. 4 Terugblik jubileum p. 7 Voorstellen teams p. 14 Clubuitje 2022 p. 17 Opbrengsten diverse acties p. 19 Puzzel p. 25 Voorzitter: Ariane Winters Secretaris: Marcella Wobben Info@bvnijeveen.nl Penningmeester: Kees van der Wende penningmeester@bvnije veen.nl Jeugdcoördinatie: Ade Rubama Algemeen lid: Nadine Muntz Redactie clubblad: Maaike Agtersmit Sociaal media: Maaike en Trea Agtersmit Sponsorcoördinator: Trea Agtersmit Jeugd trainer: Tessah Vos
Inhoudsopgave

Een bericht van het bestuur

Voor u ligt de nieuwste editie van ons clubblad, nu ik dit stukje probeer te schrijven ben ik aan het reproduceren wat er de afgelopen tijd allemaal aan leuke dingen eigenlijk de revue gepasseerd zijn. Enorm!

Zo hadden we het 50-jarig jubileumfeest op 1 oktober, wat een prachtige dag als ik daarop terugkijk. Heel verrast door de grote opkomst, onverwachtse aanloop, bekende gezichten van nu en bekende gezichten van eerdere jaren wat een mooie dag. Allemaal hartelijk dank voor jullie bijdrage hieraan!

Het blacklight toernooi, was een hele beleving van alle leeftijd en hoewel het natuurlijk allemaal voor het feest speciaal was aangekleed bekroop mij de vraag of we dit (ooit) misschien nog een keer kunnen organiseren. Naja, wie weet komt het in de toekomst nog een keer voorbij.

Verder zijn alle teams weer gestart in de competities, 1 team speelt bij de Bond, 1 regionaal team, 1 jeugdteam en de nieuwste aanvulling hierop zijn de allerkleinsten dit jaar voor het eerst in de starterscompetitie. Namens de vereniging, maak er een sportief competitieseizoen van!!

Voor nu wens ik jullie heel veel plezier met het lezen van het clubblad.

Mocht je een leuke aanvulling of rubriek weten, laat het vooral weten want samen willen we er een leuk en interactief clubblad van maken.

Ariane Winters

BV
Nijeveen – december 2022 – pagina 3

Voorstellen:

Ariane Winters

Al vanaf jongs af aan heb gespeeld bij de badmintonvereniging Nijeveen ik ben begonnen met ongeveer 8 á 9 jaar, van jeugdtoernooitjes, gezellige donderdagavonden trainen tot dorpencompetitie en toen was het even stil.. Verhuisd naar Meppel en het badmintonracket zo goed als aan de wilgen gehangen. Begin 2020 ben ik verhuisd naar Nijeveen samen met mijn 3 zonen, de badmintonvereniging met alle bekende gezichten en veel nieuwe gezichten nog steeds op hetzelfde plekje.. Match! Dus ik ben weer begonnen met spelen, een beetje aftasten want kan ik dit nog wel?! Ook de oudste 2 jongens vonden het wel interessant en na een korte kennismaking is ook hier het badmintonvirus toegeslagen. Afgelopen zomer als afsluiting van het seizoen als begeleiding mee geweest naar Duinenzathe met de jeugd en daar min of meer gevraagd of ik erover na wilde denken of ik geen voorzitter wilde worden, en voor je ’t weet ben je voorzitter van dit leuke clubje. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de komende jaren er wat moois van gaan maken samen.

BV
– december 2022 – pagina 4
Nijeveen

Nadine Muntz

Toen ik ongeveer 12 jaar was ben ik begonnen met badminton, bij BC Orion in Enschede. Hier ben ik namelijk geboren. Aantal jaren hier gespeeld en ook competitie in de jeugd. Later competitie gespeeld bij de senioren en toen ben ik er een tijdje tussenuit geweest. Tijdens mijn laatste studiejaar heb ik mijn man leren kennen die in Meppel woonde en zo heeft de liefde mij naar Meppel doen verhuizen in 2014. Ik wilde toen het badminton eigenlijk graag weer gaan oppakken. Via een oud-collega van mijn man ben ik bij BV Nijeveen terecht gekomen, ik ben daar een avondje gaan kijken en sindsdien niet meer weggegaan. En daarna ben ik ook gelijk het eerste jaar in het competitieteam terecht gekomen, waar ik momenteel nog met veel plezier elk jaar weer aan mee doe. Inmiddels zijn we verhuisd naar Nijeveen en wonen hier nu bijna vier jaar samen met ons viertjes, mijn man, ik en onze twee dochters.

Inmiddels was er een bestuur gevormd voor de vereniging maar ze zochten toch nog graag een algemeen bestuurslid erbij, dus ik dacht waarom niet? Dit lijkt me leuk! Misschien kom je me af en toe nog tegen in het dorp, want ik zit de hele dag in de auto als rijinstructeur ;)

BV
– december 2022 – pagina 5
Nijeveen
BV Nijeveen – december 2022 – pagina 6

Terugblik jubileum:

50 jaar BV Nijeveen, een terugblik op een fantastische dag! Op zaterdag 1 oktober 2022 om half twee zijn de vrijwilligers in sporthal “De Eendracht” er klaar voor. De kantine is versierd, de tafels voor het buffet staan klaar, de black-light lampen zijn geïnstalleerd, de velden zijn afgeplakt. Alleen de leden en oudleden ontbreken nog om het jubileumfeest af te trappen met het black-light toernooi. Jong en oud, ervaren en minder ervaren, allemaal staan ze om twee uur paraat om gezellig en fanatiek wedstrijdjes te badmintonnen. Dit kan natuurlijk pas van start als iedereen even in de weer is geweest met de neonverf. De gekste creaties komen voorbij, van complete figuren op T-shirts, armen en benen tot opgeschilderde snorren, wat natuurlijk een hilarisch gezicht is in het donker.

– december
7
BV Nijeveen
2022
pagina

De wedstrijden worden gemengd gespeeld en beginnen wanneer de gewone verlichting in de zaal uit gaat. Het is gelukt om iedereen steeds met iemand anders op de baan in te delen. Er wordt super sportief gestreden en wanneer de lichten in de zaal weer aan gaan hoor je het geklap van de high five die enthousiast aan medespeler en tegenstander gegeven wordt. De sfeer in de zaal is gezellig, wat mede komt door de supporters die ook in groten getale aanwezig zijn! Na ruim anderhalf uur wedstrijdjes spelen zit het black-light toernooi erop. De punten worden geteld door de bemanning van de wedstrijdtafel, Teun Bakker en Marlous Smit. En natuurlijk wordt er als afsluiting van het toernooi ook nog een leuke groepsfoto gemaakt door onze fotograaf van de dag.

De meeste deelnemers van het toernooi staan nog onder de douche terwijl de eerste gasten voor de receptie binnenkomen. Ze worden welkom geheten door Annie Brand, die iedereen een lekkere petit four aanbiedt, uiteraard met het logo van het 50-jarig bestaan erop.

BV
Nijeveen
december 2022
pagina 8

Het is gezellig druk en nadat ook iedereen voorzien is van koffie, is het tijd voor de prijsuitreiking van het badmintontoernooi. Het was reuzespannend want de scores lagen super dicht bij elkaar. Sander Busscher eindige als derde, tweede werd Milco Winters en Nadine Muntz werd eerste! Zij kregen alle drie een mooie kalebas mee naar huis.

Daarna is het tijd voor de jubileumspeech van onze penningmeester en medeorganisator van deze dag, Kees van der Wende en onze nieuwe voorzitter, Ariane Winters! Zij vertellen enthousiast de historie van de vereniging en worden af en toe aangevuld door ons erelid Geesje de Gooijer.

BV Nijeveen – december 2022 – pagina 9

Ook onze oud-trainer Han van Room wordt natuurlijk geroemd om het succes dat hij met onze vereniging en met name de jeugd bereikt heeft. Het is een mooie dag om ook een aantal mensen in het zonnetje te zetten. Zonder vrijwilligers kan de vereniging immers niet draaien, Kees en Marcella bedanken de vrijwilligers met een mooi boeket.

Inmiddels is ook Bert Oostra gearriveerd en heeft een cadeau bij zich namens de meeste trouwe groep spelers van de vereniging, de vrijdagochtend-groep! Hartstikke leuk!!

BV Nijeveen – december 2022 – pagina 10

Rond kwart voor zes begint het ook heerlijk te ruiken in de kantine en nadat Willy en Kees het buffet geopend hebben, kan iedereen smullen van het uitgebreide (Italiaans) buffet. Het ruikt niet alleen heerlijk, maar het smaakt ook nog eens fantastisch. Om half acht komt als klap op de vuurpijl de ijsco-kraam de kantine binnen gerold en kan iedereen nog genieten van heerlijk zelfgemaakt boerenijs. Het feest is nu al geslaagd en dan moet de pub quiz nog van start gaan.

Na een spetterende entree is de quizmaster, Robert den Broeder, er klaar voor! De rondes met vragen volgen elkaar in snel tempo op en vooral het irritante nadenkmuziekje zorgt voor een goede sfeer in de kantine. Annie en Teun zijn als jury druk bezig om de vragen na te kijken en komen halverwege de avond met een tussenstand, wat zorgt voor nog meer fanatisme. Het is een plezier om met de pub quiz mee te doen en na de laatste ronde worden de punten geteld. De zoeperds united winnen de pub quiz en de prijzen worden uitgereikt door Robert en zijn assistente Marlous.

BV
Nijeveen
december 2022
pagina 11

Al met al kunnen we als vereniging terugkijken op een fantastisch jubileumfeest! De opkomst was groot, alle activiteiten een groot succes en dat allemaal in een fantastische sfeer!!

Wij bedanken iedereen die ervoor heeft gezorgd dat deze dag een groot succes was. Op naar de 60 jaar!

Namens van de jubileumcommissie, Annie Brand, Kees van der Wende, Marlous Smit, Teun Bakker & Willy de Boer. Voor meer foto’s kunt u kijken op bvnijeveen.nl

BV Nijeveen – december 2022 – pagina 12

HET ADRES VOOR AL UW BEPLANTING!

Keuze uit ruim 1200 verschillende soorten vaste planten.

Tevens hebben we een ruim assortiment coniferen, heesters, bomen en andere soorten beplanting.

Maar ook voor potgrond, bemesting, diervoeders enz kunt u bij ons terecht.

Voor openingstijden, acties e.a. zie www.bertvisschervof.com

Kolderveen 21, 7948 NG Nijeveen 0522-491853

BV Nijeveen – december 2022 – pagina 13
BV Nijeveen – december 2022 – pagina 14
Starters
Aaron Elsen Emma
Armando
Nick
J1 U17 3e klasse Jasmine De Wildt Mirthe Bijker Marin Steenbergen Elise Mulder
Voostellen teams:
team
Meinen
Mulder
Scholtus
BV Nijeveen – december 2022 – pagina 15
Christiaan Bouwknegt Nadine
Yvette
Erik
6e divisie afd. 2 Marlous Smit Annie Stam Melanie Vos Ruud Polmans Richard Take
Dorpencompetitie DUC
Muntz
Robat
Keurentjes

Met dank aan onze sponsors

BV Nijeveen – december 2022 – pagina 16 Club
shirtsponsors

C lubuitje 2022:

2 juli 2022 heeft de jeugd het seizoen afgesloten met een dagje attractiepark Drouwenzand.

BV Nijeveen – december 2022 – pagina 17
BV Nijeveen – december 2022 – pagina 18
Hypotheken | Verzekeringen | Pensioenen | Betalen | Sparen

Opbrengsten diverse acties:

BV Nijeveen – december 2022 – pagina 19
€ 241,00
BV Nijeveen – december 2022 – pagina 20
BV Nijeveen – december 2022 – pagina 21
BV Nijeveen – december 2022 – pagina 22

Sociaal media

Wil je niks missen wat er tussentijds gebeurt dat kan volg ons dan via onze sociaal media-accounts en blijf op de hoogte: Facebook/BadmintonVerenigingNijeveen @

BV Nijeveen – december 2022 – pagina 23
BVNijeveen @bvnijeveen_
BV Nijeveen – december 2022 – pagina 24 Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een sportief 2023 Namens BV Nijeveen

Puzzel: Winter woordzoeker

BV Nijeveen – december 2022 – pagina 25

Volgend clubblad

Het volgend clubblad verschijnt in mei 2023. Aanlevering kopij kan tot 31 april 2023.

In de tussentijd is al het nieuws te volgen via: Facebook Facebook.com/BadmintonVerenigingNijeveen Instagram bvnijeveen_ Site www.bvnijeveen.nl

Als je graag iets in het clubblad wilt plaatsen, kun je je bijdrage mailen naar info@bvnijeveen.nl

BV Nijeveen – december 2022 – pagina 27

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.