Page 1


Beste badmintonners en ouders, Allereerst wil ik iedereen een gelukkig en gezond en sportief 2014 toewensen. Inmiddels zijn we halverwege het seizoen en is er weer veel gebeurd de afgelopen maanden. We zijn een actief clubje! Dat is in Nijeveen niet onopgemerkt gebleven en zodoende waren we genomineerd voor de “sigaar van het jaar” van Wakker Nijeveen. Ieder jaar wordt, symbolisch, de “sigaar van het jaar” uitgereikt. De sigaar wordt uitgereikt aan de sterkste schakel van Nijeveen. Dit kan een organisatie, groep, vereniging, persoon zijn die Nijeveen het afgelopen jaar op een positieve manier op de kaart heeft gezet. Dit was een leuk begin van het nieuwe jaar. Het eerder aangekondigde Oosterhuismix toernooi is vanwege minimale deelname afgelast. Wel drukbezocht was de Pietenavond voor de jeugd. Een drukte van belang en reuze gezellig! Al eerder hebben we aangekondigd dit seizoen een aantal acties te willen organiseren om inkomsten te genereren. Hiermee hopen we grote contributieverhogingen te kunnen voorkomen. Acties komen dus alle leden ten goede. De Grote Clubactie heeft ons een flink bedrag opgeleverd! Iedereen die loten heeft verkocht zijn wij dan ook zeer erkentelijk!

Voorzitter: Annette Take

Secretaris: Ruud Polmans Engelgaarde 27 7943 LD Meppel 0522-247427

Penningmeester: vacant

Algemene bestuursleden: Marlous Smit Wiecher Agtersmit

Jeugdcoördinatie: Annie Stam-Meijeringh Kolderveense Bovenboer 58 7948LW Nijeveen 0522-491963


De banketstavenactie heeft â‚Ź 330,- euro opgeleverd. De respons was echter veel lager dan verwacht, slechts 19 leden hebben staven verkocht Door de inzet van topverkopers Trea en Maaike Agtersmit (106 staven) werd de actie wel een succes. Namens het bestuur wil ik iedereen bedanken voor de inzet, hulp en verkoop. Bennie van onze sponsorcommissie heeft met hulp van Trea alles prima geregeld, we hopen dat de volgende actie nog meer oplevert en door iedereen wordt gedragen. Samen staan we sterk! 2014 is meteen sportief en gezellig van start gegaan met ons 2e ouder/kind toernooi, 35 aanmeldingen en een volle zaal is waar wij op terugkijken. Het was een geslaagde en gezellige avond die eindigde met een familieonderonsje voor de 1ste plaats. De familie Stam houdt de traditie in stand! De competitie loopt ten einde. Bijzonder dit jaar tijdens de competitie waren onze bakmoeders Britt en Mirjam. Zij zorgden voor smakelijke wedstrijden. Dank dames! Aankomende maanden zullen de DPC en JM toernooien plaatsvinden. Informatie hierover is te vinden op de site en wordt verstrekt via Annie. Veel succes allemaal op de toernooien en veel gezelligheid gewenst voor de toeschouwers. Met sportieve groet, Annette Take


Zoek de Vout ZOEK DE VOUT. Marlous zet expres fouten in het clubblad. Zie je een fout? Mail dit dan naar clubblad@bvnijeveen.nl met als onderwerp: Zoek de Vout. Vermeld daarin de fout die je gevonden hebt. Er zijn, per uitgave van het clubblad leuke/lekkere prijsjes mee te winnen. Wanneer er meer mensen een inzending sturen wordt er geloot wie het prijsje krijgt. De winnaar van de afgelopen editie is: Linda Mutsters!!


Topverkopers Grote Clubactie 2013 Afgelopen weken zijn ons (jeugd)leden druk geweest met het verkopen van loten voor de Grote Clubactie ten behoeve van onze clubkas. Op donderdagavond 21 november werden de top verkopers van de club bekend gemaakt‌.. en in het zonnetje gezet!! Maaike Agtersmit heeft de meeste loten verkocht! Alinda Kroeze en Linda Mutsters hadden, na Maaike, de meeste loten verkocht. Ook zij kregen een cadeautje van Ruud.


Grote Clubactie Op donderdag 28 november heft de notaris de trekking verricht van de Grote Clubactie 2013. De trekkingsuitslag wordt gepubliceerd op de website van grote clubactie en via de uitslagenlijn: 0900-258 22 28 (â‚Ź 0,35 per minuut)


Jarigen!!!! De jarigen van de komende periode zijn:

Januari: 18-1 Lisette Stam 27-1 EsmĂŠ Piso

Februari: 1-2 Danny Smit 13-2 Alinda Bouwknegt

Maart: 12-3 Laura Nijhuis 18-3 Linda Mutsters 20-3 Bjorn Schutte 29-3 Meike Take

Allemaal van harte gefeliciteerd!!


Toernooien DUC Het toernooienseizoen komt er weer aan. Hieronder een overzichtje van de DPC-toernooien in de regio. Op de site van Badminton Nederland staan nog een aantal meer toernooien. Ook op onze eigen site in de toernooikalender staan actuele toernooien. Houdt deze dus ook goed in de gaten.


De Shuttle

Naam: Geboren: Woonachtig: Status: Badminton:

Sandra Vink Nijeveen Nijeveen Single 10 jaar weggeweest i.vm. verhuizing daar voor jaren lang lid geweest. Nu weer terug bevalt me prima me om weer "ouwe "maatjes te spelen (de rest ook hoor) :-) Hoe: Recreatief Puur voor plezier en Ontspanning Team: Speel met iedereen Wedstrijden: n.v.t Toernooien eigen club wel is een poedelprijs gewonnen jippie Favoriete slag: ?? Zo hard mogelijk just for fun Merk: Carlton oudje maar doet het nog goed Andere sporten: Fietsen en aan de wandel Bezigheden: Werk -Thuiszorg & Mantelzorg,en genieten van het leven Hobby's: Lezen,af en toe crea bea zijn,er op uit gaan, plezier maken nieuwe mensen ontmoeten Sociaal Netwerk: Facebook

Volgende: Willy de Boer


Mededelingenpagina

Wij zijn op zoek naar een nieuwe penningmeester. Heb je interesse neem dan contact op met Annette Take of Ruud Polmans via info@bvnijeveen.nl of contactgegevens op de eerste pagina.

Wil je ook een keer een stukje schrijven in het clubblad? Dat kan altijd, je mag je stukje mailen naar clubblad@bvnijeveen.nl. Hoe meer stukjes, hoe leuker ď Š !

Facebook.com/BadmintonVerenigingNijeveen Twitter @BVNijeveen Site www.bvnijeveen.nl

Kopij volgende clubblad insturen voor uiterlijk 11 maart 2014!! Naar marloussmit@live.nl of clubblad@bvnijeveen.nl


Ouderkindtoernooi 2014 Het wordt al bijna een traditie, de eerste donderdag van het nieuwe jaar wordt het ouder-kind/kind ouder toernooi gehouden. Voor de tweede keer op rij werd dit toernooi door de badminton vereniging georganiseerd. Dit jaar hadden zich 35 koppels opgegeven en dat waren er zelfs nog meer dan de eerste keer. Een overvolle zaal, waar de hele avond heftig gespeeld werd. Alle koppels werden verdeeld over 7 poule’s naar leeftijd, sterkte en gezelligheid. Veel jeugdige spelers hadden een ouder meegenomen, maar veel ouders hadden ook een kind meegenomen of een kind aangenomen, dat kon namelijk ook! De wedstrijden werden gespeeld met een alternatieve puntentelling. Er werd 1 set gespeeld tot 30 punten, bij 15 punten werd er gewisseld van speelhelft. Dit was de eerste keer dat op deze manier gespeeld werd en het is door iedereen erg goed ontvangen. Enkele opmerking; Leuk om een wedstrijd uit te spelen, de wedstrijd duurt niet te lang, het blijft spannend tot de laatste punt. Er zijn ook een paar andere leuke weetjes over deze avond, namelijk; • 3 spelers waren onze eerste mini-badmintonners, Daphne Houtsma, Sebastiaan Reinink en Marjolein Stam begonnen op de maandagmiddag voorzichtig met trainen. Sebastiaan haakte af, maar Daphne en Marjolein spelen inmiddels op landelijk niveau! • Volgens Daphne moesten ze altijd van mij (Annie)een paardenstaartje in het haar, en ja, dat is nog steeds zo. We hebben zelfs haarelastiekjes in onze badmintonkast!(idee van Annie Brand). • Veel moeders speelden in hun jeugdjaren bij onze vereniging. Mirjam Mutsters- de Gooyer heeft jaren competitie gespeeld en dat is nog steeds goed te zien. Annette Dubbelink heeft jaren met Rien Themmen, Arie Compagner en Annie Stam in het team gezeten.


• Onze jongste speler, Steven van der Linde, die avond is 8 jaar en onze oudste speler is Han(durf zijn leeftijd niet te publiceren). • Er waren 2 spelers van ons allereerste jeugdcompetitieteam, Frank den Broeder en Marlous Smit speelden hun eerste wedstrijden in het seizoen 2002/2003 en werden gelijk kampioen! En natuurlijk waren er nog meer leuke wetenswaardigheden, maar die bewaar ik tot het volgend jaar. Uit elke poule kwamen winnaars, de eerste 5 poules waren qua sterkte anders en speelden geen finale. De laatste 2 poules waren even sterk en daar moesten nog (kruis)finales gespeeld worden. Hieronder de uitslagen: • Poule 1: Laura en Jeannette Klok • Poule 2: Tine van der Linde en Han van Room • Poule 3: Eline Scheffer en Annette Dubbelink • Poule 4: Linda en Mirjam Mutsters • Poule 5: Jelke en Annette Take • Poule 6 en 7: o Kruisfinale:  Meike en Richard Take tegen Marjolein en Gert Stam  Bjorn en Bennie Schutte tegen Lisette en Annie Stam o Finale  Marjolein en Gert Stam tegen Lisette en Annie Stam De finale was erg spannend en ging vrij gelijk op, Marjolein en Gert wonnen nipt met 30-28. Jammer genoeg waren er ook een blessures, Chris Piso kreeg een shuttle in zijn oog en Wibo van Kekem kreeg tijdens de 1e wedstrijd last van zijn achillespees en werd hierdoor uitgeschakeld. Een geluk bij een ongeluk: de blessure van Chris was na de wedstrijden (na een huisartsenbezoek bleek het oog gelukkig niet beschadigd).


Hieronder een reactie van Wibo; Bedankt voor alle goede zorgen. Gisteravond waren Marijn en ik op weg naar sporthal de Eendracht in Nijeveen en hadden zin in een leuk ouder kind badmintontoernooi. We waren er, so to speak helemaal klaar voor. Alle randvoorwaarden waren er. Veel mensen en een fantastische organisatie. Het noodlot sloeg echter snel toe in de vorm van de gevolgen van geen goede warming up. Een typisch geval van eigen schuld dikke bult. De reden waarom ik deze bijdrage op papier wil zetten is gelegen in wat er direct na het krijgen van de blessure gebeurde. Direct een prima verzorging gekregen van Han. Niet alleen de behandeling als zodanig, maar ook de manier waarop het gebeurde. Daarbij zat Marijn zonder partner. Dat is direct opgelost, Trea Agtersmit haalde spullen van thuis op en ging met Marijn spelen. De rest van de tijd heb ik genoten van de sfeer, waarin iedereen op een hele prettige manier sportieve strijd leverde. Ook vond ik het zeer waardevol dat regelmatig positieve aandacht was voor mijn situatie. In alles bleek dat deze vereniging fantastisch is: sportief, maar vooral heel sociaal onderling. Het leek me een goed idee om dit op de wijze onder woorden te brengen. Nogmaals dank voor alle goede zorgen. Wibo van Kekem. P.s. Het gaat met rust nu al een stuk beter met het pootje. Kortom we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde eerste badmintonavond van het jaar! Alle foto’s van deze avond zijn te zien op onze website!


Impressie ouder/kindtoernooi 2014


Puzzel In het vierkant staan 15 cijfers tussen 11 en 75 Begin bij 11 en verhoog het cijfer met 4 Zoek de 2 ontbrekende cijfers


Sinterklaasviering op vrijdagmorgen Hoi allemaal, Vrijdag 6 december was het weer zo ver. Om 09.30 uur waren er 11 dames en Wiecher klaar voor om met elkaar de strijd aan te gaan op ons jaarlijks terugkomend pieten toernooi. Er werd flink gestreden en van de sets die werden gespeeld moest iedereen zijn eigen punten noteren en wie de meeste punten had mag als eerste een cadeau van sinterklaas uitzoeken. Iedereen neemt een cadeautje mee. Deze wordt dan na afloop onder het genot van een kop koffie met, deze keer, een heerlijke Nijeveense rolletjes ter ere van de verjaardagen van Geesje en Ammy. Er waren zelf nog twee dames zo ijverig geweest om een gedicht te maken, ĂŠĂŠn hiervan kunt u hier onder lezen. De eerste drie lagen heel dicht bij elkaar, op de eerste plaats Wiecher maar met maar 1 punt verschil kwamen Janet en Lydia. Alles bij elkaar was het weer een heel gezellige ochtend en hebben weer veel gelachen en volgens mij is het voor herhaling vatbaar. Groetjes, Wiecher


Beste vrijdagmorgen badmintonners, De gluur Piet kwam eens een kijkje nemen op de vrijdagmorgen En dacht hier voel ik me wel geborgen Kletsend door de warming up Lijkt het wel een naaikransje club Alles wordt besproken Tot het moment van wedstrijdjes is aangebroken 10 minuutjes is te lang, 5 minuutjes is te kort Dus 8 minuten, want anders komen ze adem te kort Altijd is er wel iets om over te klagen En zijn er veel tegenslagen Het veld is te lang of te kort Is iemand te fel in de aanval Het net hangt te hoog En dan ontspint er weer een lange dialoog Ook zoiets, de lampen Daar is ook heel wat mee te kampen Maar wat ziet Piet nu: Ze dragen niet allemaal hetzelfde tenue In dit illustere gezelschap Is gelukkig ook ĂŠĂŠn heerschap Ook al spelen ze niet professioneel Gelachen, dat wordt er veel En dat is goed voor het moreel Soms wordt er met meer geluk gespeeld dan met tactiek Maar bij de koffie hebben ze het weer over de politiek Badmintonnen zo zonder zwier Wenst Sint en Piet jullie nog heel veel plezier


Voorstelronde vrijdagochtend: In deze editie stelt Trijntje Bakker zich voor: Deze keer ben ik weer aan de beurt,volgens mij hebben we dit al vaker gedaan. Mijn naam is Trijntje Bakker Tiemes,en woon samen met Klaas in Wanneperveen. Samen hebben wij twee dochters, die allebei in Brabant wonen. Ik ben zwemonderwijzerres en werk met veel plezier al weer 20 jaar in het zwembad in Emmeloord. Dit doe ik 26 uur, daarnaast mag ik heel graag achter de naaimachine zitten en leuke dingen maken voor de baby born poppen . Die ik dan op markten weer verkoop. ook kun je bij mij thuis daar voor terecht. Dat is een grote hobbij van mij, ook mag ik graag wandelen dit doe ik dan ook regelmatig. Een keer in de week ga ik zwemmen en natuurlijk elke vrijdagmorgen badmintonnen zo nu weten jullie weer wat van mij en geef ik de pen door aan Herma. Groetjes Trijntje


Pietentoernooi Donderdagavond 28 november was een dolle boel in de sporthal! Het jaarlijks terugkerende Pietenspeltoernooi stond op het programma. Alle basisschool-spelers deden hieraan mee en ze mochten ook nog iemand meenemen. We begonnen met een knallende warming-up met ballonnen onder leiding van onze trainer, Han van Room. Toen alle energie er een beetje uitgeslagen was, werden alle spelers in 4 groepen verdeeld en begonnen de spelletjes. Het eerste spel was zaklopen met slalommen, best lastig en moeilijk om niet te vallen! Daarna gingen we schoorstenen vullen met shuttle’s. Dit spel werd ernstig verstoord door twee Pieten. Ze kwamen pardoes binnenrollen en het was binnen de kortste tijd een dolle boel. Gelukkig had een van de Pieten zijn sportkleding bij zich, hij kon zo meedoen. De andere Piet probeerde alleen maar het spel te saboteren! Bij het laatste spel, kadotjes stapelen werden alle kinderen hard aangemoedigd door beide Pieten. Ze gingen allen er nog harder van rennen. Na nog een kwartiertje dollen in de sportzaal gingen we met z’n allen de kantine in, waar uit volle borst een lied voor de Pieten werd gezongen. Bijna gingen de kadotjes weer mee terug naar Spanje, maar gelukkig ging dat net goed. Nadat de Pieten iedereen een kadotje had laten grabbelen, zetten zij hun tocht voort in Nijeveen. Dank je wel Pieten voor de leuke avond!


Impressie pietentoernooi 2013


Valentijnskleurplaat Op 14 februari is het weer Valentijnsdag. Alvast een mooie kleurplaat.


Strippenkaart!!

Lijkt badminton je leuk maar wil je niet meteen een vast lidmaatschap, dan biedt BV Nijeveen je nu de unieke kans om tien keer mee te spelen voor slechts € 30.-! Deze tien strippenkaart is om te zetten in een lidmaatschap en kan per persoon éénmalig worden aangeschaft. Zo kan iedereen, zonder zich meteen vast te leggen, kennismaken met onze sport! De kaart is alleen voor senioren die willen spelen op de donderdagavond en of de vrijdagmorgen. Voor informatie over onze club en speeltijden kunt u contact opnemen met Wiecher Agtersmit, 0522-253806.


Nijeveense Ranglijst januari 2013/2014

2013-2014 Competitie in % 1. Linda 2. Bjorn 3. Charissa 4. Mylan 5. Gijs 6. EsmĂŠ 7. Jelke 8. Amber 9. Laura 10.Naomi

(78%) (75%) (75%) (73%) (72%) (72%) (72%) (68%) (54%) (54%)


Nominatie Sigaar van het Jaar bij Wakker Nijeveen Wakker Nijeveen is en cabaretgroep in Nijeveen. Iedere twee jaar wordt op een ludieke manier de problematiek van Nijeveen, de scheve schaats in de politiek of zo maar een rare situatie in Nijeveen op een cabareteske manier besproken, bezongen en middels filmmateriaal voor het voetlicht gebracht. De problemen worden ter plekke door ons op een originele manier opgelost. Daarbij wordt ieder jaar symbolisch, de “sigaar van het jaar�uitgereikt. De sigaar wordt uitgereikt aan de sterkste schakel van Nijeveen. Dit kan een organisatie, groep, vereniging, persoon zijn die Nijeveen het afgelopen jaar op een positieve manier op de kaart heeft gezet. Ook wij waren hiervoor genomineerd, wat we toch mogen beschouwen als een eer. De reden van de nominatie was als volgt: Badminton Vereniging Nijeveen. Een actieve club, die op de vele toernooien uitstekend voor de dag komt, met o.a. de jonge topper Gijs Polmans. Gijs is vanuit de Badminton Academy Heerenveen geselecteerd om op nationaal niveau trainingen te volgen in Papendal. Bron: www.wakkernijeveen.nl


Gijs Polmans traint op Nationaal niveau Een van onze talentvolle spelers, Gijs Polmans speelt nu al een ruim een jaartje bij de Badminton Academy in Heerenveen. Vorig jaar mocht hij al eens ruiken aan de belofte training in Papendal, maar werd toen nog te jong bevonden. Dit seizoen heeft de Academy hem wederom afgevaardigd. Op deze training, die 1x per maand plaats vindt op sportcentrum Papendal, komen de 16 tot 20 spelers in de leeftijd 11 tot 13 jaar waarvan men denkt dat deze in de toekomst geschikt zouden zijn om deel uit te gaan maken van de nationale selectie. Bij deze spelers zitten onder andere: Gijs Polmans, Aron Buisman, Brian Wassink, Pjotr Odijk, Timo Stoffelen, Wessel van der Aar, Anne Dols, Daphne Jansen, Aparna Schulze, Bregje van der Aar. Dit jaar worden de trainingen gegeven door oud olympisch spelers Joris & Pieter van Soerland. Elke training van 2 uur kent 1 thema. Hieronder een kort verslag van Gijs hoe de training eruit ziet. Training 1: Op de eerste training ging het om dat je de lobs en drops goed moet spelen. De lob moet in het achtervak komen en de drop in het voorvak. Training 2: Op de 2e training ging het om dat je de shuttle hoog moest pakken en goed moest kijken of hij uit was. Ook dat je goed naar je forehand en backhand voorin moet lopen. Joris had lampen op palen bij het net en welke aan ging moest je heen lopen met splitstep.


Training 3: Ging het om het dubbelspel. We mochten een uur geen clear spelen als je dat deed moet je 5 keer opdrukken. En een kwartier geen lobs spelen. We hebben dus geleerd dat je bij het dubbel speel niet veel hoog moet spelen. Als je achterin speelt speel dan een drive of een aanvallende clear. Gijs speelt competitie in Nijeveen J2, 1e klasse U17. Als 11-jarige is hij veruit de jongste speler van dit team, maar door alle trainingen kan hij het niveau prima aan. Het team staat op dit moment derde in de poule, met alle kans om hoger te eindigen. Wij wensen Gijs heel veel succes met deze unieke kans.


Kerststavenactie In de maand december hadden we onze kerststavenactie. Onder leiding van Bennie Schutte werd de verkoop een succes. De vereniging heeft 250 kerststaven verkocht en dat heeft ons een leuk bedrag opgeleverd voor de kas. Jong en oud heeft zijn best gedaan, de een wat meer dan de ander. Maar 1 speler heeft zich enorm ingezet, Maaike Agtersmit heeft in totaal 107 staven verkocht en dat is toch heel erg knap. Als dank hiervoor ontvangt ze , onder luid applaus, een cadeaubon tijdens ons ouder-kind toernooi. Een ander opmerkelijke verkoper is Kees van der Wende. Met veel bravoure had hij aan de bar voorspeld dat hij de beste seniorenverkoper zou worden. En aan de bar ontstaan de leukste ideeĂŤn, zo beloofde Jelke dat hij een beeldje van Kees zou maken als het lukte en beide mannen hebben woord gehouden. Kees heeft 10 staven verkocht en Jelke heeft een prachtig beeldje van hem gemaakt. Deze is te bewonderen in onze prijzenkast in de kantine en op de website.


Tussenstanden competitie Het einde van de jeugdcompetitie is alweer in zicht. Helaas komt dit clubblad te vroeg om de eindstanden van de competitie te vermelden. Daarom nog even een tussenstand van alle teams.

Nijeveen J1 – 1e klasse U19: Ronald, Jelke, Sebastian, Jorine & Laura 1. 2. 3. 4. 5. 6.

SV Meteoor J1 Leeuwarder BC J1 BV Nijeveen J1 BC Drachten J1 BC GO! J1 BV Smash Hoogeveen J1


Nijeveen J2 – 1e klasse U17: Bjorn, Gijs, Naomi, Amber & Esme 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

BV Nijeveen J2 BC Raak ‘m J1 BC GO! J2 SV Griffioen 76 J1 BC Sneek 97 J1 BC Drachten J6 BC Drachten J5 BC de Racketeers J1


Nijeveen J3 – 1e klasse U15: Danny, Karst, Isa, Sandra & Iris 1. 2. 3. 4. 5.

BC GO! J4 SV Meteoor J3 SV Griffioen 76 J2 BV Smash Hoogeveen J3 BV Nijeveen J3


Nijeveen J5 – 2e klasse U13: Darian, Maaike, Eline& Bente en Mike 1. 2. 3. 4. 5.

BC GO! J5 SV Meteoor J4 BV Nijeveen J5 BC Dwingeloo J2 BC Assen J2


Nijeveen J6– 2e klasse U13: Peter, Mylan, Linda, Charissa & Tessah 1. 2. 3. 4. 5.

BC GO! J7 BC Sneek ’97 J4 BV Nijeveen J6 BC Drachten J9 BC Raak ‘m J4


Nijeveen J7– starterscompetitie: Steven, Munnever, Alinda Kroeze, Laura & Alinda Bouwknegt 1. 2. 3. 4. 5.

De Racketeers J4 BC Assen J3 BV Nijeveen J7 SV Vledder J2 BV Smash Hoogeveen


Tussenstanden seniorenteam’s

Nijeveen 1 (DUC) Frank, Teun, Christiaan, Yvette, Fijgje & Annie ter Horst 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

Smash 1 Zuidwolde 4 Nijeveen 1 Hoogeveen 2 Zuidwolde 3 Ruinerwold 1 Staphorst 2

Nijeveen D1 Ruud, Richard, Annie & Marlous 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

BV Nijeveen D1 BC Erica D2 BC Westerbork D1 Meppeler Meppers D1 De Slagen D2 De Racketeers D3 Harener BC 68


Met dank aan onze sponsoren: - Autobedrijf Ter Horst - Bureau Richard Take - Faber Adviseurs - Hypotheek Company - Oosterhuis BV - Schildersbedrijf Bouwknegt - Thermen en Beauty de Leeuwerikhoeve


Clubblad BV Nijeveen - januari 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you