Page 1

BOSTHLM.se objektbeskrivning 1

Våning 2

3 rok, 76 m² Avgift: 3 884 kr

södermalm kvarngatan 3A

TA CHANSEN ATT NJUTA AV ETT AV områdets FINASTE boendeN

Paradv åning anno 1700-ta l!


2 BOSTHLM.se objektbeskrivning

DIN NYA FÖRENING Föreningen Bostadsrättsföreningen Nerike förvärvade fastigheten med tomträtt år 2002 och består av 13 lägenheter uppförda med bostadsrätt och 1 lägenheter samt 4 lokaler med hyresrätt. Beskattas som äkta Gemensamma utrymmen Tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torkskåp samt 1 torktumlare. Gemensam innergård med möjlighet att duka upp långbord för mysiga sommarkvällar. Föreningen har 2 städdagar/år. Utförda renoveringar 2012 Fönster. 2009 Takmålning. 2009-2011 OVK. 2008 Målning av trapphus. 1987 Rörstambyte. 1987 Elstambyte. 1987 Nyinstallation hiss. 1987 Omputsning av fasad. Inga planerade renoveringar. Kabel-TV och internetanslutning Leverantör Comhem. Bredband via Stockholmstadsnät. Energiprestanda 188 kWh/m² och år. Pantsättningar Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Pantsättningsavgift 445:Överlåtelseavgift 1 113:-. Betalas av köparen. Tillträde Enligt överenskommelse.

PRIS: 4 395 000 KR Adress: Kvarngatan 3A Byggår: 1731 Våning: 2, hiss finns Antal rum: 3 rum Storlek: 76 kvm Avgift: 3 884 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband (100/100Mbit via fiberanslutning).


BOSTHLM.se objektbeskrivning 3

PLANLÖSNING


4 BOSTHLM.se objektbeskrivning

Välkommen hem till kvarngatan 3A Unikt tillfälle att förvärva en pampig paradvåning i fastighet från 1731. Här bjuds på en påtaglig takhöjd om 3.3 meter, tre ståtliga kakelugnar och vackra snickerier i alla rummen. Genomgående planlösning med fönster i tre väderstreck. Speglade pardörrar öppnar upp till den välkomnande entrén. Här möts du av ett fint hallgolv klätt i påkostat marockanskt kakel, en rymlig hall med god plats till avhägning och ett fönster som släpper in dagens ljus. Intill hallen ligger det stambytta duschrummet. Pardörrar visar vidare in till denna fantastiska våning med tre rum i fil, stora höga fönster i tre väderstreck och en påtaglig takhöjd. Hela våningen har ljusa välvårdade trägolv, vita släta väggar och välskötta stuckaturer. Det första rummet används som matsal och är utsmyckat med kakelugn och två stora fönster med djupa nischer. Här kan du njuta av snickargläden med vackert smyckade pardörrar, stuckaturer och bröstpanel. I anslutning till matsalen finner du det rymliga arbetsköket i gavel med fönster i två väderstreck som ger ett generöst ljusinsläpp. Vidare in i denna 1700-tals våning finner du sällskapsdelen med plats för umgänge och gemenskap. Även detta rum visar stolt upp kakelugn och tidsepokens snickerier. Från detta rum kan du blicka mot matrum och kök i fil och mot det stora sovrummet med fönster in mot innergården. Ett lugnt och harmoniskt sovrum med härlig rymd och plats för dubbelsäng. Ett unikt boende i en välskött fastighet i en liten, familjär förening med stabil ekonomi. Idyllisk lummig innergård med blommor och trädgårdsmöbler med plats för både långbord och lek. Det fina gårdshuset i tegel rymmer konstateljeér. Utanför porten finns bl.a. det populära caféet Kaffe och flera mysiga kvarterskrogar. På någon minut når du både Mariatorget och Götgatans stora utbud av populära restauranger, shopping och kultur. Inom promenadavstånd finner du Stockholms vackraste utsiktsplatser på Monteliusberget och du kan med lätthet ta en promenad in till city. Runt knuten ligger Slussen som har ett stort utbud av kommunikationer T-bana, buss och båt. Ett hem som inte ger mer att önska – varmt välkommen!

Ansvarig mäklare Marielle Eriksson Tel: 0736-65 69 44 marielle@bosthlm.se

- Bra månadsavgift med bredband inkluderat - Varsamt renoverade ytskikt - Vackra trägolv - Stora fönster - Parade spegeldörrar med dekorativa dörröversmycken - Generös takhöjd om 3,3 meter - Takstuckaturer - Tre bra rum - Kakelugnar i varje rum - Pittoresk innergård - Utmärkt läge med Mariatorget och Götgatan runt knuten - Nära Slussenskommunikationer - Nära Stockholms vackraste utsiktsplatser - Promenadavtånd till Stockholmcity - Shopping och restauranger inom minutavstånd


BOSTHLM.se objektbeskrivning 5

EN GOD ENTRÉ


6 BOSTHLM.se objektbeskrivning

KÖKköket

Välplanerat arbetskök med ochfrukostbord modernt kök


BOSTHLM.se objektbeskrivning 7


8 BOSTHLM.se objektbeskrivning

Matsalen

Två fönster och vacker kakelugn

matsalen badrum

två fönster fil och badrum Stilrent och ifräscht vacker kakelugn


BOSTHLM.se objektbeskrivning 9


10 BOSTHLM.se objektbeskrivning

sällskapsrummet

plats för umgänge och gemenskap


BOSTHLM.se objektbeskrivning 11


12 BOSTHLM.se objektbeskrivning

rymlig sovrumsdel rogivande sovrum mot g책rden Svalt sovrum med med kl채dkammare intilliggande walk in closet master bedroom sovrum


BOSTHLM.se objektbeskrivning 13


14 BOSTHLM.se objektbeskrivning


BOSTHLM.se objektbeskrivning 15

STAMBYTT BADRUM


16 BOSTHLM.se objektbeskrivning

södermalm Kvarteren här omkring Mariatorget tillhör några av Södermalms mest eftertraktade områden. All tänkbar övrig service finns precis runt hörnet med mataffärer, klädbutiker, populära inredningsbutiker, apotek, post och bokhandlare. Det myllrar av trendiga caféer och restauranger. Däribland Oaxens Skafferi och ekologiska 8T8, populära kaffebarer som Drop Coffee och Kaffebaren, bagerier som Fabrique och Petrus, trevliga restauranger som klassiska Bistro Sud, Marie Leveau, eller populära Morfar Ginko - allt i omedelbar närhet! Behändigt proenadavstånd till Medis, Mosebacke och Götgatan. En bit bort finner du även Mariabergets kulturkvarter och promenadstråket Monteliusvägen med Ivar Lo’s park som bjuder på underbar utsikt över staden. På gångavstånd finns även Tantolunden och strandpromenader längs Årstaviken. Kommunikationerna är bästa möjliga med närmaste T-bana, Mariatorget och pendeltåg Stockholm Södra, endast två kvarter bort. Dessutom finns flera busslinjer i närheten. Ett stenkast bort ligger Slussens stora utbud av kommunikationer.


BOSTHLM.se objektbeskrivning 17


18 BOSTHLM.se objektbeskrivning

om bosthlm Det är som det ofta är med företag av alla de slag. Vissa satsar på volym, andra på kvalitet. På BOsthlm försöker vi inte bli störst, utan i stället satsar vi på att vara bäst. Vi tror att det lönar sig i längden, för oss och för våra kunder. Att sälja sitt hem är ingen dussinaffär direkt, tvärtom är det den kanske största affären de flesta av oss gör. Då är det viktigt att din mäklare är lika engagerad som du är. Hos mäklarna här på BOsthlm är det engagemanget en självklarhet, och det har just att göra med vår storlek. Din affär är ingen dussinaffär för oss heller. Och det finns fler fördelar med att inte vara störst. En av dem är att vi kan lägga vår fulla energi på att skapa de bästa förutsättningarna för din försäljning. Och energi är något vi har mycket av. Vill du ha längre visningar så ordnar vi det. Vill du ha extra visningar så ordnar vi det också. Vill du ha lägenheten uppmätt, eller hjälp med att göra den snyggare inför visningen? Inga problem! Det är helt enkelt lättare att vara flexibel och nytänkande när vi redan från början har bestämt oss – Vi säljer hellre en lägenhet på rätt sätt än två på fel sätt. Och vi lägger ner all den tid, kraft och energi som krävs för att din största affär också ska bli din bästa.

SÅ HITTAR DU OSS Swedenborgsgatan 3 118 48 Stockholm Tel: 08 410 205 01 Fax: 08 33 18 08 kontakt@bosthlm.se www.bosthlm.se


BOSTHLM.se objektbeskrivning 19

bra att veta Boarea Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Köparens undersökningsplikt Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade “livslängd”.

Information Uppgifterna i detta häfte är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningens kontaktperson.

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. Säljarens upplysningsplikt Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett

Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/ spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Budgivning Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit om så önskas av köparen. Kontrakt Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal skrivna.


Kvarngatan  
Advertisement