Page 1

BOSTHLM.se objektbeskrivning 1

Våning 3

1,5 rok, 49,5 m² pris: 2,250’ Avgift: 2 638 kr ett hem me känsla d !

telefonplan tellusborgsgatan 90 TA CHANSEN ATT NJUTA AV ETT AV områdets FINASTE boendeN


2 BOSTHLM.se objektbeskrivning

DIN NYA FÖRENING Föreningen Föreningen består av 255 lägenheter och det finns 14 lokaler i föreningen som erbjuder gym, caféer och affärer. Hemsida: www.insteget.se. Ekonomi Andel i föreningen är 0.4277 %. Uppvärmning och energiförbrukning 82 kWh/m² och år. Gemensamhetsutrymmen Föreningen har 2 tvättstugor i källarplan med 3 tvättmaskiner och 3 torktumlare samt 1 torkskåp per tvättstuga. Föreningen har även ett barnvagnsrum och ett cykelrum. Föreningen äger marken. TV- och internetanslutning Telia fiber 1000mbit bredband med gratis kabel tv (grundutbud). Bilplats Garage 750 kr/mån. Parkering 350 kr/mån. Kösystem. Kommande avgiftsförändringar Nej Överlåtelseavgift 1 113:- betalas av köparen. Pantsättningsavgift 445:- per lån. Pantsättningar Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Område: telefonplan Adress: tellusborgsvägen 90 Byggår: 2012 Våning: 3 Antal rum: 1,5 rum Storlek: 49,5 kvm Avgift: 2 784 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och Bredband. Pris: 2 250 000 kr /BUD


BOSTHLM.se objektbeskrivning 3


4 BOSTHLM.se objektbeskrivning

Välkommen hem till tellusborgsgatan Välkomna till ett modernt boende i fastighet från 2012 på populära Telefonplan. Välplanerade kvadrat ger ett bra sovrum med förvaring och härlig sällskapsyta i öppen planlösning. Här bor du högt upp med inglasad balkong som har högt och fritt läge mellan huskropparna. På någon minut tar du dig ner till både T-bana och Telefonplans närservice som har både mataffär och mysiga restauranger. - Nybyggt och fräscht - Bra planlösning - Sovrum med plats till dubbelsäng - Inglasad balkong i högt, fritt läge - Garage och parkeringsplats - Gym i fastigheten - Närhet till T-bana Telefonplan - Närhet till service som mataffär, restauranger och gym mm.

Ansvarig mäklare Marielle Eriksson 0736 65 69 44 marielle@bosthlm.se


BOSTHLM.se objektbeskrivning 5

HALL / ENTRé

EN GOD ENTRÉ


6 BOSTHLM.se objektbeskrivning

KÖK

HEMTREVLIGT OCH FINT


BOSTHLM.se objektbeskrivning 7


8 BOSTHLM.se objektbeskrivning

VARDAGSRUM

PLATS FÖR VILA OCH LEK


BOSTHLM.se objektbeskrivning 9


10 BOSTHLM.se objektbeskrivning

BADRUM

helkaklat fint badrum


BOSTHLM.se objektbeskrivning 11


12 BOSTHLM.se objektbeskrivning


BOSTHLM.se objektbeskrivning 13

SOVRUM

rofyllt SOVRUM


14 BOSTHLM.se objektbeskrivning

BALKONG

inglasad på högt läge


BOSTHLM.se objektbeskrivning 15


16 BOSTHLM.se objektbeskrivning

telefonplan I Telefonplan bor man i ett expansivt område nära staden. Butiker och sevice finns på bekvämt avstånd i centrum och SATS finns i anslutning till Konstfack. Populära restaurang Landet erbjuder både bar, restaurang och scen, förstklassig matlagning som tilltalar gäster från hela stan. En kort promenad till Midsommarkransen finns Svandammsparken för lata dagar i solen, Svenska sushiköket finns intill parken, perfekt för take away. Fortsätter man promenaden ner till Aspudden finns många vackra promenadstråk längs Vinterviken och vidare bort mot Mälarhöjden, tar man det andra hållet kommer man till sjön Trekanten i Liljeholmen där även Liljeholmsgallerian står till förfogande med över 80 butiker. På andra sidan Telefonplan ligger Västberga med stort utbud av livsmedelsbutiker. Bo bekvämt och nära staden, Hägersten är en mångsidig stadsdel.


BOSTHLM.se objektbeskrivning 17


18 BOSTHLM.se objektbeskrivning

om bosthlm Det är som det ofta är med företag av alla de slag. Vissa satsar på volym, andra på kvalitet. På BOsthlm försöker vi inte bli störst, utan i stället satsar vi på att vara bäst. Vi tror att det lönar sig i längden, för oss och för våra kunder. Att sälja sitt hem är ingen dussinaffär direkt, tvärtom är det den kanske största affären de flesta av oss gör. Då är det viktigt att din mäklare är lika engagerad som du är. Hos mäklarna här på BOsthlm är det engagemanget en självklarhet, och det har just att göra med vår storlek. Din affär är ingen dussinaffär för oss heller. Och det finns fler fördelar med att inte vara störst. En av dem är att vi kan lägga vår fulla energi på att skapa de bästa förutsättningarna för din försäljning. Och energi är något vi har mycket av. Vill du ha längre visningar så ordnar vi det. Vill du ha extra visningar så ordnar vi det också. Vill du ha lägenheten uppmätt, eller hjälp med att göra den snyggare inför visningen? Inga problem! Det är helt enkelt lättare att vara flexibel och nytänkande när vi redan från början har bestämt oss – Vi säljer hellre en lägenhet på rätt sätt än två på fel sätt. Och vi lägger ner all den tid, kraft och energi som krävs för att din största affär också ska bli din bästa.

SÅ HITTAR DU OSS Swedenborgsgatan 3 118 48 Stockholm Tel: 08 410 205 01 Fax: 08 33 18 08 kontakt@bosthlm.se www.bosthlm.se


BOSTHLM.se objektbeskrivning 19

bra att veta Boarea Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Köparens undersökningsplikt Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade “livslängd”.

Information Uppgifterna i detta häfte är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningens kontaktperson.

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. Säljarens upplysningsplikt Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett

Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/ spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Budgivning Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit om så önskas av köparen. Kontrakt Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal skrivna.


Tellusborgsvägen 90  
Tellusborgsvägen 90  
Advertisement