Kultur i Sandefjord 2024

Page 1

KULTURSOMMER I SANDEFJORD 2024

SOMMERÅPEN KAFE

FRA 1.JUNI

BESØK HVALBÅTEN «SOUTHERN ACTOR»

Fra 15. juni - 31. august kl. 11.00 - 16.00

VESTFOLDMUSEENES SOMMERREBUS

Hver dag hele sommeren

HVER DAG I JULI

Omvisning på norsk kl. 13.00

Omvisning på engelsk kl. 13.30

Aktiviteter for barn

Med forbehold om endringer

Mandag - onsdag: kl. 11-16

Torsdag: kl. 11-19

Fredag - søndag: kl. 11-16

PRIS

Voksne: 120,Barn (0-6 år): Gratis Barn (7-17 år), honnør, student: 90,-

Familiebillett (2 voksne m. barn, 0-17 år): 340,Gruppe, voksne (min. 10 stk): 90,- per pers

NYE UTSTILLINGER I SOMMER

MØRKE SKYER

14.juni åpner dørene til den nye utstillingen Mørke skyer - en utstilling om demokratiets betydning. Globalt er demokratiene under press, og en stadig mindre andel av verdens befolkning lever i demokratiske land. Selv i land med lange demokratiske tradisjoner går utviklingen i en negativ retning. Hvorfor er demokratiet verdt å kjempe for? Viktige stikkord er demokratiske verdier som ytringsfrihet, pressefrihet, og frie valg.

NESTENUTRYDDELSEN

Hvalfangstmuseets kjeller gjenåpnes med en ny utstilling om hval, hvalfangsthistorie og dagsaktuelle miljøspørsmål.

VELKOMMEN TIL HVALFANGSTMUSEET!

Adresse

Museumsgaten 39, 3210 Sandefjord

vestfoldmuseene.no/hvalfangstmuseet

ÅPNINGSTIDER

Her sitter du med årets sommermeny for kulturopplevelser i Sandefjord

Den gir deg alt fra små egenartede konserter, omfattende barne- og familieprogram, kinoopplevelser, til store produksjoner i form av festivaler med klassisk musikk, pop, rock og gjensyn med den kritikerroste musikalen ‘Havet’. Nytt av året på festivalfronten er ‘By the Pond’ der Bugårdsparken rigges til musikkfest med store internasjonale, nasjonale og lokale headlinere.

Sommeren 2024 er rett og slett en sommer for å fråtse og få godt mentalt påfyll.

Sandefjord er privilegert med sin geografiske plassering som innbyr til et aktivt og samtidig avslappende sommerliv med sol, sjø, kystlinje, skog, fjell og pulserende byliv med en engasjert handelsstand, anbefalte spisesteder og et rikt uteliv.

I tillegg til dette har Sandefjord et helt vanvittig godt lag av dedikerte og engasjerte, kreative arrangører, nybrottsarbeidere og organisatorer som gjennomfører, og har som mål å skape de gode kulturopplevelsene rundt om i hele kommunen. Sandefjord kommune ønsker å være aktivt med på dette som tilrettelegger, slik at terskelen for å våge å satse ikke blir for høy.

Et utall av scener benyttes, og programmet er innholdsrikt. Hent frem kalenderen og blink deg ut ditt eget sommerprogram. Sammen bidrar vi til å ivareta allerede godt innarbeidede sommertradisjoner, og i år er det også rom for å skape noen helt nye.

Stor TAKK til alle dere som gjør disse opplevelsene mulig. Det er dere som skaper attraktivitet og bidrar til at stemningen og pulsen stiger til helt egne nivåer gjennom sommermånedene.

Vi er heldige i Sandefjord. God sommer og god fornøyelse.

Lars Fuglevik

Seksjonsleder

Kultur og kino

Utgitt av Sandefjord kommune | Distribuert til husstander, hytter, campingplasser og Hjertnes kulturhus.

Design/trykk: BK AS | www.bk.no | Utgivelse: 4. juni 2024

Forsidebilde: Havet, By The Pond, Fjordfesten, MiniFjorden.

Copyright: BK.no.

tillatt uten avtale.
trykkfeil.
Bruk av magasinets stoff og annonser for videreproduksjon er ikke
Forbehold om
3 MILJØMERKET 241 Trykk ak 652 NO 8146
kulturfestival, Kulturelt Initiativ.
Midtåsen

HVA SKJER I SANDEFJORD?

Året gjennom står kulturopplevelsene i kø - arrangementskalenderen gir deg oversikt.

Sandefjord www.visitvestfold.com/no/hva-skjer/

SOMMERLES

Sommerles er en digital lesekampanje for alle barn i 1.-7. klasse, som varer fra 1. juni til 31. august. Sommerles gjør lesing enda morsommere! Lag profil til barnet på Sommerles.no. For hver leste bok samler barna poeng, går opp i level, og kan etter hvert hente premier på biblioteket. Lydbok og høytlesing teller også. På Sommerles.no finner dere i tillegg en egen fortelling hvor to tøffe barn, Astrid og Asbjørn, drar ut på nye eventyr hvert år. Les eller lytt til fortellingen på Sommerles.no.

Sandefjordbibliotekene

1. juni – 31. august

Gratis

LØRDAG I GALLERI BROWN

Hver lørdag denne sommeren, fra og med 1. juni til og med 31. august, kan du svinge innom galleriet vårt og gi deg selv en pause. Pausen kan du bruke til å trykke på tekstil, male på keramikk, kutte ditt eget bilde i lino eller trykke på papir. Mens du gjør dette, har du også mulighet til å nyte drikke i form av kaffe, te eller brus. All drikke er økologisk hos oss. Vi har også sitteplasser ute i solen. Her har du byens beste plassering i vår urbane gågate. Aktivitetene passer for alle.

Galleri Brown

1. juni – 31. august kl. 11.00

Gratis

SOMMERÅPEN KAFE

På toppen av Hvalfangstmuseet kan du nyte utsikten over Sandefjord samtidig som du nyter ferske bakevarer.

Hvalfangstmuseet

1. juni – 18. august kl. 11.00 – 16.00

Gratis

4

TOSCA

Et topptrimmet og sprudlende Vestfold symfoniorkester setter opp konsertversjonen av en av operalitteraturens mest kjente og spilte operaer G. Puccinis Tosca. 7 av landets fremste sangsolister er hentet inn med Margrethe Fredheim, Thomas Ruud og Trond Halstein Moe i spissen. I tillegg medvirker et sammensatt kor bestående av 70 sangere fra Vestfold operakor og Tjølling sangforening samt 20 unge korister fra Tønsberg domkirkes aspirant og jentekor. Dirigent er Kjell Seim og sceneansvarlig Nicolai Riise. Få med dere denne storstilte produksjonen med musikalske perler på løpende bånd.

Hjertnes kulturhus

8. juni kl. 19.00 og 9. juni kl. 18.00 www.hjertnes.no

KONSERT MED NORDRE SKUR OG BALLAST

Nordre Skur og Ballast (NSoB) er Gokstad kystlags kor og sanggruppe. Korets repertoar er maritime sanger og shanties fra Skandinavia, England, Skottland og Irland. Sanger fra hvalfangsthistorien er også en del av repertoaret. Koret har tatt navn etter en av bygningene på kystlaget –Nordre skur. Ballast er et kjent maritimt uttrykk som kan ha overført betydning – holde balansen, stå støtt. Velkommen til en konsertopplevelse med vind i håret og sol i ansiktet!

Sandefjord bibliotek

8. juni kl. 13.00

Gratis

SIGRID MOLDESTAD – MED KJÆRLEIK FRÅ BREIM

Sigrid Moldestad legg for fyrste gong ut på ein akustisk soloturne vinteren 2024. Her tek ho utgangspunkt i bokplata «Breim» som kom ut i haust. Det blir personlige historier, poesi, slåttar og songar. Eit nært møte med musikk ho har sitt hjarte i. Sigrid inviterer publikum til unike små spelestader som kler både musikken og felefortellingane ho har med.

Alonsohuset, Helgerødveien 140 9. juni kl. 19.00 www.eventim.no

UTSTILLINGSÅPNING: MØRKE SKYER

En utstilling om demokratiets betydning. Globalt er demokratiene under press, og en stadig mindre andel av verdens befolkning lever i demokratiske land. Selv i land med lange demokratiske tradisjoner går utviklingen i en negativ retning. Hvorfor er demokratiet verdt å kjempe for? Viktige stikkord er demokratiske verdier som ytringsfrihet, pressefrihet, og frie valg.

Hvalfangstmuseet 14. juni kl. 11.00 www.vestfoldmuseene.no/hvalfangstmuseet

JUNI

5
6

FATTIGMANNSBANDET

FAT – 30 år i soulen og funkens tjeneste. Ventetiden er over for soulnytere og funk-entusiaster. Fredag 14. juni stiller Fattigmannsbandet opp igjen i byens gjeveste hage, ute i Kurbadhagen. Bandet kjører 2 x 45 min. konsert i tidsrommet mellom kl. 21.00 - 23.00. Tapas serveres fra 20.00 (kun forhåndsbestillinger). Velkommen!

Kurbadhagen 14. juni kl. 21.00 www.kurbadhagen.no

FRIENDS – THE 90’S

Velkommen tilbake til 90-tallet med Friends. Bandet tar deg tilbake til den ikoniske tiden da smilene var store, klærne var fargerike og musikken var fengende. Spice Girls regjerte radiobølgene og Backstreet Boys var hjerteknusere. Med inspirasjon fra den legendariske TV-serien Friends, gir bandet deg den perfekte blandingen av 90-talls pop, rock og dansemusikk som garantert vil få deg til å danse og kose deg hele natten lang!

The Note Café og Musikkbar

14. juni kl. 21.30 www.fabnite.com

BESØK HVALBÅTEN SOUTHERN ACTOR

SOUTHERN ACTOR er eneste gjenværende operative hvalbåt fra den industrielle hvalfangsten. Den ble bygget i England i 1950 og deltok i hvalfangsten i Sydishavet fram til 1962. Velkommen ombord!

Hvalfangstmuseet, Brygga 15. juni – 31. august kl. 11.00 – 16.00 www.vestfoldmuseene.no/hvalfangstmuseet

Sandefjord Byen Vår AS

MARKEDSDAGEN

Den tradisjonsrike Markedsdagen torsdag 20. juni byr på sommersalg i butikkene frem til kl. 21, salgsboder i gatene, familieaktiviteter og underholdning over hele sentrum! Få med deg besøk av Bjørnis på Torget og kveldens konsert med Sandefjord Storband i Byparken og mye mer. Se program på www.sfjbv.no

Sandefjord Sentrum 20. juni kl. 10.00

JUNI

7

I Bakgården Cafe kan du slappe av i koselige omgivelser med servering av smakfulle retter og noe godt å drikke til, inne eller ute i vår koselige bakgård! Dette er stedet du bare må innom! Vi arrangerer det meste av selskaper i tillegg til konserter hele sommeren.

Åpningstider:

Tirsdag-fredag Lørdag 11.00 -16.00 11.00 -17.00 Søndag og mandag stengt

8
bakgaardencafe Bakgården Cafe

ELONA PLANMAN

Den svenske visesangeren Elona Planman har skapt seg et solid navn innenfor sin sjanger. Hun har turnert i Skandinavia, i Europa og i USA med sin evighetsturné, som startet en gang etter lanseringen av albumet Drømtåget i 2015. Elona kombinerer stor musikalitet og poesi med uredd personlighet og karisma.

Alonsohuset, Helgerødveien 140 15. juni kl. 19.00 www.fabnite.com

VESTFOLDMUSEENE SIN SOMMERREBUS

Utforsk utstillinger, historiske bygg og kulturelle landskap samtidig som du løser oppgaver underveis. Ved hvert museum er det mulig å få med seg en egen frøpose hjem som du kan dyrke i egen hage eller kasse hjemme.

Vestfoldmuseene

21. juni kl. 11.00 og hele sommeren www.vestfoldmuseene.no/arrangementer

O’HAMER - BULBUL FILM 30ÅR!

I anledning Nasjonalbiblioteket og NFD’s restaurering og digitalisering av Bent Hamers filmer – og BulBul Films 30 års jubileum – arrangeres det en minifestival med visning av alle Bent’s filmer. Bent Hamer er av de norske filmskaperne som har hatt størst suksess internasjonalt, og vi gleder oss til å feire ham i hjembyen. Det blir lokale klubbkvelder på The Note og konsert i Harmonie arena hvor et knippe av kjente musikere vil fremføre musikk fra filmene. Her kommer bl.a. Kristin Asbjørnsen, John Erik Kaada og Hans Mathisen. Arrangementet er støttet av Norsk Filminstitutt.

Hjertnes kulturhus

21. juni kl. 14.00 og 22. juni kl. 12.00 www.hjertnes.no

MEDBORGARNA FEAT. KNUT KASPERS ORKESTER I KURBADHAGEN

Medborgarna feat. Knut Kaspers Orkester inviterer til midtsommarkonsert hjemme i Kurbadhagen. Vi gleder oss! Det er jo dette som er bandets hjem.

Medborgarna er et svenskt, Sandefjordbasert band som spiller Cornelis Vreeswijk låter. Kjent og kjært, men også mindre kjente perler. Noen musikalske overraskende sidespor bør heller ikke være uventet.

Medborgarna lover en varm og nydelig kveld, der scenekanten er lav og den mentale takhøyden er stor. Konsertstart 19:00. Tapas 18:00. Velkommen!

Kurbadhagen

21. juni kl. 19.00 www.kurbadhagen.no

9
JUNI

SOMMEREN ER HER!

Nå er det sommer, sol og latere dager. Og du trenger kanskje

å fornye deg litt, her og der?

Velkommen til oss på Hvaltorvet.

Vi har det meste til de fleste.

10 10–20 (18) // 55 butikker // 450 parkeringsplasser // Torvet 7, Sandefjord // hvaltorvet.no
Foto: Marte Haraldsen

WENCHES VELDEDIGHETSBINGO PÅ KOKERIET

Simon Andersens fantastiske parodi av Norges teaterdiva, Wenche Foss, har blitt et av de mest etterlengtede innslagene i Sandefjord hver sommer. Over 3 millioner kroner er samlet inn til lokale veldedige formål. De siste årene har innsamlingen gått til Sykehusklovnene ved avdeling SIV, og dette er noe vi fortsetter med også i år. Wenche og hennes venninne, Turid, har med seg to talentfulle sangere som sørger for å holde feststemningen på topp. Kokeriet på brygga er stedet og med begrenset plass er det viktig å sikre seg billetter i god tid før det er for sent. Spilles 21. juni og onsdager i juli.

Kokeriet

21. juni kl. 20.00 www.hjertnes.no

BØLJER I BY’N MED TA SJANSEN

Sommerens maritime byfest 22.-23. juni byr på familieaktiviteter fra sentrum til bryggekant, underholdning, stands, god sommermat og ikke minst den elleville Ta Sjansen på lørdagen! Med hjemmelagde farkoster av ulik art og kvalitet setter deltakerne utfor rampen, ender i vannet, og skal komme seg raskest mulig frem til en stolpe for å ringe i bjella. Søndag blir det et St.Hans arrangement med buffet og dans på brygga før den populære båtkortesja.

Sandefjord Sentrum

22. juni

ESTHER MARIA BJØRNEBOEsommerutstiller i Sandefjord kunstforening

Ester Maria Bjørneboe er kolorist og hennes fargesans er sentral i møte med hennes malerier. Hun har gjennom hele sitt kunstnerskap vært opptatt av å la den maleriske prosessen være dynamisk og i forandring. Møter mellom to farger gir friksjon, blir virtuose ved å tilføre en tredje farge. Slik bygger hun maleriene sine gjennom å skape stadig nye fargemøter, og variasjoner over en komposisjon, eller et tema. Bjørneboe har også en praksis som rettstegner.

Sandefjord Kunstforening

22. juni kl. 14.00

Gratis

DOUG MORTER OG ALAN THOMSON

Endelig tilbake i Sandefjord! Doug Morter (Magna Carta, Jerry Donahue, The hunter muskets, Then came the wheel) og Alan Thomson (Rick Wakeman, The Hellecasters, John Jorgensen Electric Band, Then came the wheel, Jaqui McShees Pentangle and Matrin Barre Band fra Jethro Tull). Denne gangen har de med seg Foss Paterson (Bonnie Raitt, Camel, Fish, John Martyn and Donnie Munro og Then Came The Wheel) og Cesare Valbusa (John Jorgensen og Al Brown Bluesband). Velkommen til konsert.

Alonsohuset, Helgerødveien 140

22. juni kl. 19.00

www.fabnite.com

11
JUNI
12

ABBA-KVELD I KURBADHAGEN

ABBA-show i Kurbadhagen lørdag 22. juni! Voulez Vous kommer til Kurbadhagen i Sandefjord for å invitere til en magisk ABBA-kveld! Et show av ypperste klasse for hele familien! Voulez Vous stiller opp med både norske og internasjonale artister som tar deg med på en tidsreise du sent vil glemme. Tapas fra 19.00. Konsertstart 21.00. Velkommen!

Kurbadhagen

22. juni kl. 20.00 www.kurbadhagen.no

Camp Napern 2024

Camp Napern er et gratis arrangement for ungdom som starter på ungdomsskolen høsten 2024 og har øvre aldergrense 18 år. Sommercampen arrangeres av Ungdomshuset Napern1916 som ønsker å fylle sommeren med kule aktiviteter som graffiti, matlaging, musikkproduksjon, band og design. Man kan melde seg på campen via www.napern.no

Uke 1: 24.-26.juni. (Kl. 12.00-20.00)

Uke 2: 15.-17. juli (Kl. 12.00-20.00), 18. juli kl. (12:00-16.00* oppmøte i Rådhusgate 12)

Uke 3: 5.-7. august. (Kl. 12.00-20.00)

Napern1916

24. juni kl. 12.00 www.napern.no

Musikkfestivalen BY THE POND

I vakre Bugårdsparken skal 16 artister spille bakoversveis på publikum i løpet av to herlige festivaldager 26. og 27. juni. Blant disse er internasjonale superstjerner som Lenny Kravitz og Bryan Adams. Foruten en oppsiktsvekkende rekke av artister, er fokus på hygge, prima mat, visuelle uttrykk og stressfri glede. Både dagsbilletter og festivalpass er tilgjengelig. Aldersgrensen er 20 år.

By the Pond, Bugårdsparken, Sandefjord 26. og 27. juni kl. 13.30 www.bythepond.no

PAPER CROWN

Paper Crown er gitarist Ørnulv Snortheim og vokalist Johanne Kippersund sitt univers. Sammen har de to drevne Hamar-baserte musikerne en helt egen evne til å snekre tidløse, personlige poplåter – eller skal vi si solskinnsrock, kanskje med et dryss av americana? Uansett, dette er en duo som spiller med hjertet utapå skjorta og sola i øynene.

Alonsohuset, Helgerødveien 140 26. juni kl. 19.00 https://papercrown.hoopla.no/

13
JUNI

JAZZY SASSY FRANKFURTERS

Vi ønsker velkommen til lun jazz denne fredagskvelden. Jazzy Sassy Frankfurters har de fleste i Sandefjord hørt om. De har drevet lørdagsjazzen på Draaben i åresvis - faktisk annenhver lørdag siden 2008! Jazzy Sassy Frankfurters er et groovy, blåtonet jazzband. De spiller lyrisk, melodisk jazz, noe eget materiale og standardlåter med en vri.

Alonsohuset, Helgerødveien 140 28. juni kl. 19.00 www.alonsohuset.no

JESSE VAN RULLER/ SEAMUS BLAKE/ DANIEL

FRANCK/ CORNELIA NILSSON KVARTETT

Fjordjazz fortsetter å tilby jazz av internasjonal klasse etter festivalen, nå videre i konsertserien Fjordjazz Gjennom Året. Jesse Van Ruller er fra Amsterdam og er en av de mest anerkjente internasjonale unge gitaristene for tiden. Jesse van Ruller – gitar, Seamus Blake - tenorsaksofon, Daniel Franck - bass, Cornelia Nilsson - trommer.

The Note Café og Musikkbar

28. juni kl. 21.00 www.fabnite.com

STIG BRENNER I KURBADHAGEN

Stig Brenner i Kurbadhagen fredag 28. juni! Brenner er en av landets største artister! Han vant P3- prisen i 2019, 7 ganger Spellemannsnominert, og spilte i 2022 sin første solokonsert, for utsolgt Oslo Spektrum. Konserten fikk terningkast 5 av Aftenpostens Andrew Mukuria: «Det er tydelig at folk har ventet på denne konserten, for det skrikes overdøvende høyt fra første låt» Konsertstart 21.30. Tapas fra 19.00 ID: 18 år. U/ 18 år kommer inn med verge/ansvarlig voksen o/25 år.

Kurbadhagen

28. juni kl. 21.30 www.kurbadhagen.no

HAVET

- En musikal om kjærlighet, arbeid og hvalfangerliv Nesten 6500 publikummere så HAVET i 2023. ALLE hus var utsolgt. Nå er forestillingen tilbake! Den nyskrevne musikalen tar utgangspunkt i året 1959, og er et ekstrakt av sjøfartshistorien og dens konsekvenser for hverdagslivet til dem som hadde sine kjære ute på havet. Vi får ta del i dagligdagse gleder, sorger, håp, drømmer og utfordringer for dem som ble igjen hjemme. Vi forteller også historien om ung kjærlighet, fremtidstro, savn, sorg og vanskelige veivalg. Denne lite fortalte historien traff åpenbart rett i hjertet på publikum i 2023. Spilles i perioden 28. juni-27. juli.

Hjertnes kulturhus 29. juni kl. 17.30 www.hjertnes.no

14
Foto: Antonio Porcar

COHEN & DYLAN - EN KVELD, TO LEGENDER

Leonard Cohen og Bob Dylan har regjert øverst blant verdens låtskrivere. Musikken og tekstene har satt spor hos tilhørere fra flere generasjoner og sangene er like aktuelle i 2024. Cohen og Dylan har hatt parallelle karrierer siden 60 tallet, de har vist hverandre gjensidig respekt og fremhevet hverandres låtskriving. På scenen: Roy Einar Dreng, Eldar Kyrkjebø, Frank Iversen, Vigdis Andersen, Alan Thomson, Siv Fagervoll Gunnestad, Henriette Beate Berggren. Konserten gjentas søndag 30. juni kl. 19.00.

Alonsohuset, Helgerødveien 140 29. juni kl. 20.00 www.alonsohuset.no

RECKLESS

Reckless - spiller de udødelige rockeklassikerne av Bryan Adams. Etter 40 år som internasjonal superstjerne har «alle» et forhold til Bryan Adams. Musikken spenner fra akustisk poesi til klassisk rock, og smektende power-ballader, og passer i alle sammenhenger! Reckless består av 5 stk svært hyggelige, og passe voksne medlemmer med lang og variert musikalsk erfaring. Vi spiller låter fra både gamle og nye utgivelser, og gir jernet på scenen! Det blir garantert allsang!

The Note Café og Musikkbar 29. juni kl. 21.00 www.fabnite.com

TIMBUKTU I KURBADHAGEN

Timbuktu i Kurbadhagen lørdag 29. juni! Det er en stort å presentere Jason «Timbuktu» Diakité, én av Skandinavis største hiphopartister gjennom tidene, på årets sommerprogram i Kurbadhagen. Siden første singelslippet 1996 har han opptrådt både som soloartist og i diverse andre konstellasjoner. Han har sluppet et titalls album, blitt tildelt mengder med Gull- og Platinaskiver, vunnet åtte Grammispriser og fire P3 Guld-utmerkelser. Konsertstart 21.30. Tapas fra 19.00. Sees i Hagen!

Kurbadhagen

29. juni kl. 21.00 www.kurbadhagen.no

GRATIS OMVISNING PÅ KURBADET

Kl. 15.00 hver søndag og mandag i juli vil Kurbadets Venner arrangere gratis omvisning på Kurbadet. Det er som vanlig Svein Ingebretsen i dr. Thaulows skikkelse som holder omvisningene. Du vil få høre om Kurbadet fra oppstarten i 1837 til siste sesong 1939, og om den dramatiske bevaringsprosessen i 1980 og restaureringen 1981-1987. Og naturligvis noe om dagens bruk som brukerstyrt kulturhus. I tillegg til kurbadhistorien vil du også få et godt innblikk i Sandefjords historie generelt. Velkommen!

Kurbadet

30. juni kl. 15.00 www.sandefjordkurbad.no

15
Foto: Atle Møller
JUNI

Løs Vestfoldmuseenes sommerrebus kollektivt!

Utforsk utstillinger, historiske bygg og kulturelle landskap samtidig som du løser oppgaver underveis. Ved hvert museum er det mulig å få med seg en frøpose som du kan dyrke i egen hage eller kasse hjemme.

Klarer du å besøke minst fire forskjellige av våre museer? Da får du også din helt egen spirekasse som du kan plante frøene i.

Klarer du alle ni, blir du Vestfoldmuseenes Superhelt og får en helt egen overraskelsespremie!

Reis kollektivt med VKT og finn alle posene.

God sommer!

Mer info om årets sommerrebus

1 2

Ulike frøposer

hos våre ulike museer:

Dyrk Aluminiummuseets jordbær i egen hage, slik som 1900-talls arbeiderne.

Pynt hagen med solsikker fra Berger museum.

Krydre maten din med dill fra renessansehagen på Jernverket Eidsfoss.

La basilikum fra Haugar kunstmuseum lokke fram noen italienske vibber.

Plant sommerblomster fra Hvalfangst museet for biene.

Start din egen herskapshage med gressløk fra Larvik museum.

Plyndre hellig løk fra Midgard vikingsenter.

Beskytt deg mot pesten med timian fra Slottsfjellsmuseet.

Forglem ei Munch og få med deg noen forglemmeifrø fra Munchs hus.

JUNI
3 4 5 6 7 8 9 vestfoldmuseene.no | vkt.no 1 2 3 4 5 6 7 8 9 5 1 2 3 4 6 7 8 9 Holde-plasser

Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK)

25 år med STORE ØYEBLIKK!

MiSKs kirkefestdager 2024 19.10–10.11. Festivaltema: «Ansikt til ansikt». Festivalkunstner Grete Refsum. Kunstnerisk leder Svein Rustad.

Noen høydepunkter fra programmet (årstall viser til tidligere bestillingsverker). Se misk.no for fullstendig program. Billetter kommer i salg via Hjertnes kulturhus/hjertnes.no.

19.10. Sandefjord kunst og kulturkirke kl. 18.00 Åpningskonsert. Ole Paus/Marcus Paus: ”Requiem” (2014) og ””Evighetens blikk” (2015)

Tora Augestad med klaver, harpe og guttesopran

26.10./27.10. Hjertnes/Oseberg kl. 18.00 (begge dager)

A.Dvořák: Stabat Mater/G. Mahler: Finale “Oppstandelsessymfonien” Stort sammensatt kor, Vestfold Symfoniorkester, Margrethe Fredheim, Lucia Cervoni, Henrik Engelsviken, Magne Fremmerlid. Svein Rustad, dirigent

1.11. Hjertnes kl. 19.00

Hans Mathisen: ”Directions” – suite for strykere og jazzsolister (2018–2023) Kringkastingsorkesteret (KORK) og et stjernelag av jazzsolister

2.11. Sandefjord kunst- og kulturkirke kl. 18.00

Ketil Bjørnstad: ”Aftensang for et aldrende menneske” Årets bestillingsverk med Randi Stene, Lars Anders Tomter, Ketil Bjørnstad, Sandefjord kammerkor. Svein Rustad, dir.

8.11. Furu egg kl. 19.00

Opera i hønsehuset

Eli Kristin Hanssveen, Magne Fremmerlid

10.11. Sandefjord kunst- og kulturkirke kl. 19.00

E.Skeie/T. Kverno : ”JEREMIA” – et kirkespill

Sandefjord kammerkor, skuespillere, musikere. Svein Rustad, dir.

Takk til:

Mattisberget As

ÅPEN LESESAL

På Vestfoldarkivets lesesal kan du se på arkivmateriale, få veiledning, søke i databaser og kataloger, bruke arkivets boksamling og bestille kopier arkivmateriale. Åpent i uke 27, 28, 29, 32 og 33 fra kl. 09.00 – 15.00. Reserver plasser på vestfoldarkivet@vestfoldmuseene.no, eller tlf. 970 67 296 (telefontid 9-15 hverdager).

Vestfoldarkivet, Hinderveien 10 1. juli kl. 09.00

Gratis

OMVISNINGER Å HVALFANGSTMUSEET

Lær mer om hvalfangsthistorien og utforsk spennende utstillinger.

Velkommen til Hvalfangstmuseet!

Omvisning på norsk kl. 13.00 (i hele juli)

Omvisning på engelsk kl. 13.30 (i hele juli)

Aktiviteter for barn (i hele juli)

Hvalfangstmuseet

1. juli kl. 13.00

www.vestfoldmuseene.no/hvalfangstmuseet

Festival Fjord ÅPNINGSKONSERTClassics- BRITANNIA!

Vi åpner årets festival riktig så gnistrende, der vårt orkester vil spille Händels berømte Watermusic. Deretter følger det herlig vokalmusikk av Schubert, hvor du bare kan slappe av og nærmest puste musikken inn. Vi avslutter med en heftig pianokvintett. Kort sagt litt av alt, for å sparke festivalen godt i gang!

Sandefjord kunst- og kulturkirke 2. juli kl. 18.00 www.fjordclassics.com

Festival Fjord Classics

VERTSKAP OG GJESTER

Denne konserten inneholder musikk komponert i England. Vi har med en skatt av en cellosonate, temmelig ukjent, men romantisk og raffinert. Vi avslutter med vår splitter nye, unge strykekvartett, som har reist hit fra England for anledningen.

Sandefjord Kurbad 2. juli kl. 21.00 www.fjordclassics.com

19
JULI

TRUFILOTTEN

- en komedie om annerledeshet

Foajéscenen kr100 + bill.avgift

okt

PK ROCKER VERDENSROMMET

- Eksperimenter, flammer, røyk og kunnskap

Harmonie arena kr 220 + bill.avgift

JUL I SVINGEN

Hjertnes sal 1, kr 250 + bill.avgift

JULA PÅ BUSSEN

- En koselig og rocka julekonsert

Harmonie arena kr 150 + bill.avgift

Hjertnes Småtroll er Sandefjord kommunes kulturtilbud for alle barnefamilier i Sandefjord!

- Sirkuskunstner, musikk og lek

Harmonie arena kr150 + bill.avgift

EN FISK TIL LUNA

- En visuell og poetisk forestilling om å være annerledes og å høre til Foajéscenen kr 100 + bill.avgift

ASKELADDENS JUL

- Musikalsk og morsom juleforestilling

Foajéscenen kr 100 + bill.avgift

WOW!
Jula på bussen Billetter kjøpes på hjertnes.no 15.
29.
20.
9. nov 27.
8. des 15. des
sept
sept
nov

Festival Fjord Classics

BAROKKENS HELTER

Vi fortsetter her med Händels festlige Watermusic (forestill deg en seilas på Themsen, eller kanskje på fjorden?). Deretter får vi høre en briljant, ung trompetist fra Spania, som sammen med våre strykere vil spille Purcell. Vi avslutter med en av Bachs mest elskede kantater der vi igjen kan oppleve Ian Bostridges utsøkte stemme.

Sandefjord Kurbad

3. juli kl. 13.00 www.fjordclassics.com

Festival Fjord Classics HVALENS SANG

Ekte fransk atmosfære i denne konserten med noe av den beste pianomusikken som er skrevet. Vi får også en herlig, britisk sangsyklus av Elgar. Til slutt noe ganske spesielt: Tre musikere (fløyte, cello og piano) lager ekstraordinære lyder som imiterer hvalsang. Fins vel ikke et bedre sted å presentere dette enn i Sandefjord!

Sandefjord kunst- og kulturkirke

3. juli kl. 18.00 www.fjordclassics.com

HUMORFESTIVALEN 2024 // KURBADHAGEN

Humorfestival i Kurbadhagen i sommer også! 3. og 4. juli 2024 kommer flere av Norges morsomste Standupkomikere til Kurbadhagen i Sandefjord. Bli med på to morsomme kvelder utendørs i Kurbadhagen. Full lineup og program slippes fortløpende på www.kurbadhagen.no

Kurbadhagen

3. juli kl. 18.00 www.kurbadhagen.no

SOL HEILO

Multi-instrumentalisten, musiker, artist og låtskriver Sol Heilo gjorde internasjonal karriere med bandet Katzenjammer i en årrekke i inn- og utland. Sol har siden da gitt ut egne låter og album – og ikke minst turnert landet rundt på små og store scener med bandet sitt. Sol´s tekster spenner over et rikt spekter av følelser, som bæres av dynamiske og sjangeroverskridende arrangement. Hennes tilstedeværelse og formidlingsevne har gjort henne til en av landets mest populære artister.

Bakgården Cafe

3. juli kl. 18.30 www.hjertnes.no

JULI

21

PÅ VERDENS ENDE HELENE BØKSLE

22 BILLETTLUKA ER ÅPEN ONSDAGER KL. 10.00 - 13.00. TLF 33 06 77 20 - STENGT I JULI WWW.NØTTERØY.KULTURHUS.NO ER ALLTID ÅPEN BLACK DEBBATH BORTKASTET HARDROCK - STÅKONSERT! SØN 30. JUN KL. 04.00 SOLOPPGANGSKONSERT MED TRYGVE SKAUG PÅ VERDENS ENDE SOL INVICTUS NORGESPREMIÉRE! MEKTIG DANS OG AKROBATIKK ANDRÉ & DORINE DET VAKRESTE STYKKET DU NOEN GANG HAR SETT OM DEMENS OG KJÆRLIGHET
LØR 24. AUG KL. 20.30 LØR 31. AUG KL. 19.30 FRE 27. SEP KL. 20.00 ONS 25. SEP KL. 19.00 THE TIGER LILLIES EDGAR ALLAN POE’S HAUNTED PALACE DET BRITISKE KULTBANDET ER TILBAKE! FRE 18. OKT KL. 20.00

Festival Fjord Classics HORISONTER

Den unge pianisten Samuel Sabbah (15) fra Sandefjord åpner denne konserten. Hans ekstraordinære musikalitet og teknikk tar pusten fra de fleste! Så følger et vakkert nattlig stykke for horn, og vi avslutter med en britisk sangsyklus for tenor, piano og strykere.

Sandefjord Kurbad

3. juli kl. 21.00

www.fjordclassics.com

SJUR HJELTNES - spelar fort og pratar tull

Sjur Hjeltnes, kjent som kapellmester i Eides språksjov på NRK, kommer til Sandefjord med sitt en-manns-musikalske humorsjov! Den musikalske komikeren fra vestlandet er fylt til randen av spilleglede, og ser frem til å innta Verdensteateret i sommer. - Det er hardt å vera mann. Men kake er godt. Flaks at nokon har brukt tid på å laga unyttige ting, som kunst for eksempel. Det fyrste pianoet hadde berre ein tangent. Det var tøffe tider for pianistar. Regi: Teodor Janson. Premiere onsdag 3. juli kl. 21.00, og spilles til samme tid på onsdager og torsdager i juli.

Verdensteateret

3. juli kl. 21.00

www.verdensteateret.no

Festival Fjord Classics KATHY’S MUSIC POSTCARD

Kathryn Stott har hatt en lang og ekstraordinær internasjonal karriere som pianist. Snart trekker hun seg tilbake fra konsertscenen. På denne konserten kan du høre henne på nært hold mens hun forteller om og spiller noen av sine favorittstykker for solo piano. Dette blir et senkveldsog intimt møte med Kathy, under en av hennes aller siste soloforestillinger. Vi dekker bordene på kafeen, der du kan sitte med et fylt glass og oppleve en av verdens mest elskede pianister.

Sandefjord Kurbad

3. juli kl. 23.00

www.fjordclassics.com

23
JULI

Musikkfestivalen «By the Pond» har nemlig dimensjoner og artister vi aldri har sett lignende til i Sandefjord. Med et publikumstall på 15.000 til 20.000 hver dag og verdensstjerner som Lenny Kravitz og Bryan Adams på scenen, er festivalen noe helt unikt og nytt, som definitivt setter Sandefjord på kartet.

NY FESTIVAL SETTER SANDEFJORD PÅ KARTET!

26. og 27. juni strømmer tusener på tusener feststemte mennesker til Bugårdsparken for å ta del i noe helt unikt i byens historie.

Festivalen har 20 års aldersgrense og retter seg mot et voksent publikum. Derfor legger vi alt til rette for at komfort og kvalitet står i sentrum.

Full fest og fantastisk musikk blir det rikelig av, men her får du også kunst, mat av høy kvalitet, opplevelser, mange sitteplasser, konseptområder og roligere steder der man kan trekke seg litt tilbake og ta en pust i bakken.

Så – liker du hygge, kvalitet, artister fra øverste hylle og fravær av stress, kommer du ikke utenom Sandefjord og «By the Pond» ♥

To dager med festival og 16 ulike artister. Det ble fasiten for første versjonen av By the Pond.

11+12
BRYAN ADAMS LENNY KRAVITZ SIVERT HØYEM BRISKEBY

BRYAN ADAMS CA LENNY KRAVITZ US

SUSANNE SUNDFØR NO

BIGBANG NO BRISKEBY NO

GERRY CINNAMON UK

SIVERT HØYEM NO THE KOOKS UK

LORD HURON US

RÓISÍN MURPHY IE

FAY WILDHAGEN NO BY THE POND ALLSTARS NO

FRIDA ÅNNEVIK NO

FEATURING:

ARNE HURLEN / GUS POLDEN / MELIS / INGRID SAGA

11+12 LES MER PÅ bythepond.no FØLG OSS! BUGÅRDSPARKEN SANDEFJORD

Festival Fjord Classics

STILLE FALLER REGNET

Denne tidlige ettermiddagskonserten vil varme hjertet ditt. Romantisk musikk på sitt beste. Krydret med en liten britisk juvel.

Sandefjord Kurbad 4. juli kl. 13.00 www.fjordclassics.com

Festival Fjord Classics KONGELIG

Ordet ’absurd’ er en god beskrivelse her. Vi fremfører et britisk mesterverk som omhandler kong George 3. (som mange trodde hadde gått ut av sitt gode skinn). Fremføringen er svært teatralsk. Hovedrollen, kongen selv, spilles strålende av Nils Harald Sødal, og musikken er også ganske sprø. Vi innleder dette stykket med den tredje Watermusic, bare for å berolige sansene før det tar helt av. Gå ikke glipp av dette arrangementet!

Sandefjord kunst- og kulturkirke 4. juli kl. 18.00 www.fjordclassics.com

KRISTIAN KRISTENSEN

Kristian Kristensen fra Harstad har etablert seg som en av de virkelig store stemmene og låtskriverne her i landet. Med suksesslåtene Kan du lære mæ, Du ga mæ viljestyrke og ikke minst Gressholmen har Kristian, med den store stemmen og det varme hjertet, kapret en plass hos det norske folk spesielt live. I 2022 sa Kristian Kristensen ja til å være med i TV-2 programmet Hver gang vi møtes. Tolkningene hans av andres låter som Bjørn Eidsvågs Eg Ser har gitt mersmak hos både kritikere og fans.

Bakgården Cafe 4. juli kl. 18.30 www.hjertnes.no

Festival Fjord Classics BESTEVENNER

Her kommer en fantastisk cellesonate av Sjostakovitsj, full av energi og virtuositet. Deretter en ny fremføring med vår unge strykekvartett, før vi avslutter med en fransk klassiker for tenor, piano og strykere. Ligger an til å bli riktig så berikende!

Sandefjord Kurbad 4. juli kl. 21.00 www.fjordclassics.com

26

Festival Fjord Classics TÅRER

En helbritisk liten lunsjkonsert. Vakre sanger og melankoli. Fantastisk musikk, på en måte trist, men mest sannsynlig også en trøstende opplevelse.

Sandefjord Kurbad

5. juli kl. 12.00

www.fjordclassics.com

JULI

Festival Fjord Classics UNG OG SELVBEVISST

Vår unge kvartett vil åpne denne konserten med et sprudlende stykke av den fremragende, britiske komponisten, Thomas Adès. Det er ganske kort, men fullpakket med energi. Etterpå kommer den fenomenale Strausspianokvartetten. Den er frodig, energisk og gnistrende!

Sandefjord Kurbad

5. juli kl. 15.00

www.fjordclassics.com

MiniFjorden

NRK SUPER

NRK SUPER åpner MiniFjorden 2024! Tobias og Ane kommer sammen med gjengen fra fra NRK Super! Bli med på BlimE-dansen! Vi lover overraskelser, og publikum må passe seg for Daidalos sitt slim. Kanskje til og med Fantorangen dukker opp?

MiniFjorden

5. juli kl. 17.00 www.minifjorden.no

Festival Fjord Classics SERENADE

Årets siste kirkekonsert blir vakker og atmosfærisk. Vi starter med et herlig stykke for to pianister (på ett piano). Deretter tar vårt orkester plass for å spille Elgars drømmende og inntagende serenade. Avslutningsvis, har vi den praktfulle Britten-serenaden, fremført av det mange mener er den største tenoren og hornisten fra Storbritannia.

Sandefjord kunst- og kulturkirke

5. juli kl. 18.00 www.fjordclassics.com

27

COSMOS FACTORY - CREEDENCE TRIBUTE

I fjor fylte Cosmos Factory tunet vårt med alle de kjente kjære Creedencelåtene og masse masse fine folk! De vil dra igang en rekke med Creedence Clearwater Revival hiter. Bandet består av: Frank Iversen: Vokal/Gitar Jan Robert Myhre: Gitar Tom Nalum: Keyboard Rune Simonsen: Bass/vokal Finn Roger Graneng: Trommer

Alonsohuset, Helgerødveien 140 5. juli kl. 20.00 www.alonsohuset.no

SOMMERSHOW MED BETTAN OG TOM MATHISEN

Helt siden Elisabeth ’Bettan’ Andreassen og Tom Mathisen gjorde knallsuksess med sitt sommershow i Sandefjord i 2019, er det ett spørsmål som har dukket opp nær sagt like jevnlig som ’skal du ha pose?’ i en dagligvareforretning: Når kommer de tilbake? ’Bettan’ og Tom er tilbake på Scandic Park Sandefjord i juli. De to publikumsfavorittene har med seg et nytt show, noe som betyr en herlig blanding av ellevill galskap og vakre toner. Spilles i perioden 5.-20. juli

Parksalen, Scandic Park Sandefjord 5. juli kl. 20.30 www.hjertnes.no

JONATHAN KREISBERG TRIO

Jonathan Kreisberg har gjennom de siste årene fått en solid følgeskare over hele verden og er en av de mest innflytelsesrike musikerne i sin generasjon. Reiser verden rundt og har spilt med de fleste av jazzmusikere, blant annet Lonnie Smith, Larry Grenadier, Bill Stewart Han har også en sterk musikalsk stemme som lyttes til av nye generasjoner og hans unike kombinasjon av tidløs melodikk samt nyskapende rytmikk og linje. Jonathan Kreisberg - gitar, Marko Churnchetz - orgel og Colin Stranahan - trommer

The Note Café og Musikkbar

5. juli kl. 21.00 www.fabnite.com

Festival Fjord Classics

BREATHE MUSIC / YOGAKONSERT

Her kan du oppleve en helt spesiell yogatime. Yoga og klassisk musikk utgjør en fantastisk kombinasjon. Dette blir en livekonsert med variert klassisk musikk, som Lene bygger yoga-programmet rundt i samarbeid med musikerne. Dermed kan deltakerne bokstavelig talt puste i takt med musikken. Hun legger opp et program som kan gjennomføres av alle (inkludert nybegynnere). Ta med yogamatte til Harmonie arena og opplev noe helt enestående!

Harmonie arena

6. juli kl. 11.00 www.fjordclassics.com

28

MiniFjorden

PLUTSELIG BARNETEATER

Plutselig barneteater lager nyskapende improteater for hele familien. Du har kanskje sett dem tidligere i Oslo Konserthus, Røverstaden, Teaterkjeller’n eller kanskje på MiniFjorden? Alt er duket for en magisk og interaktiv teateropplevelse.

MiniFjorden

6. juli kl. 15.00 www.minifjorden.no

Festival Fjord FESTAVSLUTNINGClassicsPÅ PRESTÅSEN

Vi gleder oss veldig til igjen å avslutte festivalen med en utendørskonsert på Preståsen. De fleste festivalmusikerne er med og presenterer et variert program med fantastisk musikk. Vi lover god atmosfære, flott utsikt, jordbær og bobler! Ta med venner og familie (gratis adgang for barn under 12 år). Husk å ta med hage-/campingstol e.l. Vi krysser fingrene for godt vær, men «the show goes on» selv om det skulle regne (ta med paraply!).

Preståsen

6. juli kl. 18.00 www.fjordclassics.com

JONI MITCHELL TRIBUTE

Vi gleder oss til å høre Joni Mitchells udødelige låter på tunet denne lørdagen. Hennes låter tolkes og fremføres av Hilde Dahl - vokal, Torkil Myhre - gitar, Øystein Trollsås - saksofon/fløyte, Lars Endrerud - bass, Tore Flatjord - trommer. Hilde Dahl er anerkjent for sine vakre tolkninger av sanger og har en uttrykksfull stemme.

Alonsohuset, Helgerødveien 140 6. juli kl. 19.00 www.fabnite.com

MiniFjorden

VITENSHOW MED DENNIS & STIAN

Dennis Siva og Stian Sandø har i en årrekke underholdt barn og unge med sitt underholdende sceneshow! Her tar de med seg det beste og morsomste fra TV! Showet er en herlig cocktail av flammer, eksplosjoner, latter og læring!

MiniFjorden

7. juli kl. 15.00 www.minifjorden.no

JULI

29

MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL

SHOW BOAT! – Som man Reder, ligger man!

Show Boat var én av de første store musikalene. Handlingen finner sted ombord på hjuldamperen Cottom Blossom på cruise på Mississippi. Hadde grunnleggeren av prakteiendommen Midtåsen show på sine båter? Og –visste du at én av verdens mest berømte sangere faktisk fikk skyss med en Jahre-båt fra Europa til Amerika i 1939? Sikkert for å synge på Metropolitan Opera. Det fabulerer vi over med et vidt spekter av musikk på åpningen av sommerens store festival.

Midtåsen – Kulturelt Initiativ 7. juli kl. 20.00 www.hjertnes.no, Norli bokhandel og v/inngangen

MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL CAFÉ MIDTÅSEN

De daglige Cafékonsertene finner sted på terrassen foran villaen på Midtåsen. I Café Midtåsen synger Mathilde Salmi Marjavara og Jørgen Backer et utvalg sanger tilpasset stedet vi er på sammen med pianist Bernhard Greter. Her treffer du også to av Årets unge talenter! – slagverksduoen Magnus Lille Haugen og Ola Sønstevold. Unike Hoteller står for bevertningen. Det er her du treffer nye festivalvenner, og sammen skaper vi det herligste festivalmiljø! Spilles også 12. og 18. juli.

Midtåsen – Kulturelt Initiativ 9. juli kl. 12.00

Billetter v/inngangen

MIDTÅSEN BARNEFESTIVAL

TRYLLEFLØYTEN

Fuglefangeren Papageno klarer nesten ikke å vente på å kunne gi barn i alle aldre en ny herlig sesong med Mozarts eventyrlige syngespill Tryllefløyten ute i skogen på Midtåsen. Ti profesjonelle sangere har han med seg sammen med De Tre Guttene, Pap-Pap-barn, fløytist og pianist… og den ildsprutende dragen. Spilles også 11. - 16. - 18. - 19.07 kl. 17.00

Midtåsen – Kulturelt Initiativ 9. juli kl. 17.00

www.hjertnes.no, Norli bokhandel, v/inngangen

HANS & PER MATHISEN MED GJESTER

I tradisjonen tro, inviterer igjen brødrene, Per og Hans Mathisen, fantastiske musikere til heidundrende sommer-konsert i Bakgården. I år er det Bodøs store sønn, Jan Gunnar Hoff på tangenter og norges desidert hippeste trommis Audun Kleive, som er kveldens inviterte. Komposisjoner av brødrene Mathisen med innslag av låter fra Hoffs hånd, masse spilleglede og virtuositet på høyeste plan, pluss, som alltid, en god dose humor og feiring av sommeren i Norges aller beste bakgård.

Bakgården Cafe 9. juli kl. 18.30

www.hjertnes.no

30

Kjærstebrusen!

MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL

LYSTIGE STREKER! – Blåsekvintett og klaver

Leste dere om Till Eulenspiegels lustige Streiche i tyskundervisningen på skolen? Komponisten Richard Strauss falt fullstendig for påfunnene til den smågale fyren som lurte alle – fra håndverkere til adelsmenn, og til og med Paven – og komponerte et fantastisk stykke musikk med samme navn. Verket avslutter vår første kammerkonsert – framført av solo-blåsere fra bl.a OsloFilharmonien og Christian Ihle Hadland på klaver – ved siden av musikk av Ibert, Milhaud, Arnold og Poulenc.

Midtåsen – Kulturelt Initiativ 9. juli kl. 19.00 www.hjertnes.no, Norli bokhandel, v/inngangen

MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL

CAFÉ

NAPOLITANO

–MIDTÅSEN

I 500!

Utsikten fra terrassen på Midtåsen kan til forveksling minne om den over Napoli-bukten – hvor blant annet handlingen i Cosi fan tutte! finner sted. Sofia Nesje Enger, Eira Huse, Ole Morten Velde og Olga Jørgensen tar oss med på en musikalsk vandring – og feiringen av KIs forestilling nr. 500 på Midtåsen – sammen med Nora Arentz Hagen, som er én av Årets unge talenter! Napoli har mye variert musikk å by på – men også kulinariske godbiter, noe som Unike Hoteller gjerne serverer. Også 14. og 21.07.

Midtåsen – Kulturelt Initiativ 10. juli kl. 12.00

Billetter v/inngangen

MIDTÅSEN BARNEFESTIVAL

KJÆRSTEBRUSEN!

Lurendreieren Dulcamara ankommer den lille landsbyen – langt ute i skogen på Midtåsen – og lurer bondegutten Nemorino trill rundt med en fantastisk trylledrikk. Den rideinteresserte og lesekyndige Adina lar seg etter hvert også overbevise om hva som er best både for henne og innbyggerne i bygda. Fritt etter Donizettis opera Elskovsdrikken og hans herlig fengende og lystige musikk! Spilles også 12. - 14. - 17. og 21.07

Midtåsen – Kulturelt Initiativ 10. juli kl. 17.00

www.hjertnes.no, Norli bokhandel, v/inngangen

MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL

EINE KLEINE NACHTMUSIK

Når vi nå feirer Midtåsen i 500!, så minner vi også gjerne om hvor det hele startet i 1996 – med Eine kleine Nachtmusik i Mozarthaven. Mozarts verk er en publikumsfavoritt og er selvskrevet i årets program. Strykekvartetten med Johannes Schantz og Brage Sæbø, fiolin, Arthur Bedouelle, bratsj og Ingvild Nesdal Sandnes, cello, gir oss denne lekkerbisken ved siden av Roszas duetter for to fioliner og Ravels strykekvartett. Herlig å nyte slik kveldsmusikk en vakker sommerkveld på Midtåsen!

Arnebergstuen, Midtåsen – Kulturelt Initiativ 10. juli kl. 19.00

www.hjertnes.no, Norli bokhandel, v/inngangen

31
JULI

MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL CAFÉ PUCCINI

Puccini er den store favoritten blant mange operaelskere – og få har skrevet melodier som han. I år markeres det at det er 100 år siden han gikk bort, og KI er gjerne med på det. Fra hans fødested Lucca blir vi med Vieni sul mar og videre til flere kjente steder i Italia og verden rundt. Mariann Fjeld Solberg, Renate Ekerhovd og Simen Bredesen synger sammen med Bernhard Greter ved klaveret, og Julian Cach, cello, er Årets unge talent! Leve kunsten - leve kjærligheten! Spilles også 16. og 20.07

Midtåsen – Kulturelt Initiativ 11. juli kl. 12.00 Billetter v/inngangen

MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL

RACHMANINOV – KLAVERETS MESTER!

Hvilke knagger har publikum når det gjelder klassisk musikk? Vi undersøkte det, og fant fort ut at Rachmaninov har stor appell. Christian Ihle Hadland, som er en av våre store internasjonale pianister, syntes også det var interessant å gå nærmere inn i dette, og ville finne ut hva Rachmaninov –som regnes som én av de fremste utøverne på klaver gjennom tidene –selv spilte på konserter. Det var faktisk de store pianist/komponistene: Mozart, Beethoven, Chopin, Liszt – og seg selv!

Arnebergstuen, Midtåsen – Kulturelt Initiativ 11. juli kl. 19.00 www.hjertnes.no, Norli bokhandel, v/inngangen

TORSØYUTSTILLINGEN

Velkommen til Torsøyutstillingen 2024 12. - 21. juli kl. 16-19. Vi feirer 40-års jubileum med gamle og nye utstillere: Åke Berg, Dang Van Ty, Love Terins, Julius Karoubi, Marthe Kampen og Esther Maria Bjørneboe. Formidler: Einar Hatlo Utstillingen åpnes av ordførerne i Larvik og Sandefjord den 12. juli kl. 16.00.

Torsøy grendehus, Eftangveien 242, 3280 Tjodalyng 12. juli kl. 16.00 Gratis

MiniFjorden

HARRY PÅTTER (MED Å)

Teaterkompaniet Madam Pysj kommer til MiniFjorden med forestillingen «Harry Påtter (med å)». I Harry Påtter er det ikke trollmenn men tryllekunstnere som læres opp på Galtvort. I dette universet er det korttriks mynttriks og sage-en-dame-i-to triks som er det mest prestisjefylte. Det går også rykter om at noen sitter på en hemmelighet om en bortglemt kunst nemlig ekte magi.

MiniFjorden

12. juli kl. 17.00 www.minifjorden.no

32

TEIGENS TROPPER I KURBADHAGEN

Teigens Tropper til Kurbadhagen fredag 12. juli! Teigens Tropper er stolte og ydmyke over å være det første og eneste bandet i Norge som reiser rundt med offisiell godkjenning fra Teigen Total AS til å bringe Jahns musikalske arv videre. Bandet er satt sammen av Jahn Teigens gitarist gjennom hele hans karriére, Svein Dag Hauge. Velkommen til Teigen hyllest i Kurbadhagen fredag 12. juli. Tapas fra 19.00 Konsertstart ca. 21.00.

Kurbadhagen

12. juli kl. 21.00 www.kurbadhagen.no

MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL CAFÉ KI?

Vårt merkenavn er KI, og har vært det siden tidenes morgen – les: 1996. De siste årene er det noen som har forsøkt å overta domenet KI og bruke det i andre sammenhenger. Det ga sangerne Christina Jønsi, Filip Håkestad og Sakarias Tranvåg påskudd til å skape Café KI? sammen med pianist Olga Jørgensen. Selvsagt basert på KI! Og de fikk tubaisten Odin Andersen med på lag – også én av Årets unge talenter! De lærte fort at: KI er avhengig av KI – men KI er ikke avhengig av KI! Også 17. og 19.07.

Midtåsen – Kulturelt Initiativ

13. juli kl. 12.00

Billetter v/inngangen

MiniFjorden

AGENTENE OG DET SJUKT FARLIGE OPPDRAGET

En veldig mystisk kasse har dukket opp fra ingensteds. Hvor kommer den fra? Og hva skjuler seg i den? Noe farlig? Noe utenomjordisk? Et gigantisk egg? En klump med skjelven gelé? Uansett hva det er må innholdet identifiseres straks! Dette er et hasteoppdrag for Agentene!

MiniFjorden

13. juli kl. 15.00

www.minifjorden.no

MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL

SKULPTUR – Toner i Steen?

JULI

Det er 15 år siden skulpturpaviljongen ble åpnet - like lenge har vi arrangert konserter der. Silence Concerts – KIs meditative konserter – har vært høydepunkter for mange! Knut Steens marmorskulpturer har gitt oss mengder av inspirasjon – sammen med akustikken og nærheten til naturen. I år spør vi: finnes det Toner i Steen? Årets Equinor-stipend vinner Ludvig Gudim, fiolin, gir svaret gjennom Brustads Eventyrsuite, Ysaÿes Ballade og Bachs Chaconne – som i alle fall er hugget i sten! Også 14.07.

Midtåsen skulpturpaviljong – Kulturelt Initiativ

13. juli kl. 15.00

www.hjertnes.no, Norli bokhandel, v/inngangen

33

HAGEFESTIVALEN 2024 // KATRINA FRA KATRINA & THE WAVES

Hagefestivalen er en unik festival i hjertet av Sandefjord sentrum, ute i byens hyggeligste konserthage, Kurbadhagen. Festivalstart 16.00. Full lineup og tider annonseres fortløpende på www.kurbadhagen.no

Headliner: Amerikanske KATRINA fra KATRINA & THE WAVES avslutter HAGEFESTIVALEN lørdag 13. juli. Få med deg hits som «Walking on Sunshine» og «Love Shine A Light» når hun inntar festivalscenen!

Kurbadhagen

13. juli kl. 16.00 www.kurbadhagen.no

MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL FRANSK AFTEN

Tradisjonen tro inviterer vi til Fransk aften i forbindelse med den franske nasjonaldagen. I Bankettsalen på Park Hotel presenterer våre utøvere et utvalg av fransk og franskinspirert musikk fra opera, operette, musicals og frittstående sanger mellom hver av de fem herlige rettene kjøkkensjefen har tilberedt.

Bankettsalen, Scandic Park Sandefjord – Kulturelt Initiativ 13. juli kl. 19.00 kultint@gmail.com (venteliste)

MiniFjorden

BARE EGIL OG ASLAGS ENDA MER SUPERPOPULÆRE BARNESHOW

Bare Egil og Aslag er to av våre mest erfarne og folkekjære barneunderholdere som i alle år har gledet og begeistret barn i alle aldre med sitt superpopulære barneshow. «Morbid!» er et ord barna gjerne bruker for å uttrykke sin begeistring!

MiniFjorden

14. juli kl. 15.00 www.minifjorden.no

MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL

SUNDAY NIGHT AT THE CINEMA!

Folk bare elsker filmmusikk! Pianist Ivar Anton Waagaard vil ta oss med på en musikalsk reise – fra stumfilmens dager med Chaplins Limelight – Over the rainbow og på Moon River sammen med sangerne Tone Braaten, Eira Huse, Jørgen Backer og Simen Bredesen og fiolinisten Ludvig Gudim. Det blir garantert Cinema Paradiso og A time for us – med Drømmen om morradan… På bakerste rad…

Arnebergstuen, Midtåsen – Kulturelt Initiativ

14. juli kl. 19.00

www.hjertnes.no, Norli bokhandel, v/inngangen

34

MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL

AMATIS TRIO - ECHO!

Amatis Trio er Europas eneste fulltids klavertrio. Lea Hausmann, fiolin, Samuel Shepherd, cello og Mengjie Han, klaver, ble tatt imot med stående applaus da de gjestet oss i fjor, og det var et krav at de måtte komme tilbake – kjapt! Så dette blir et slags ekko! Men ECHO står egentlig for European Concert Hall Organization, og betyr at ensemblet jevnlig gjester de største konsertsalene på kontinentet – og Midtåsen kulturfestival. I år spiller de Beethoven, Suk og Mendelssohns herlige trioer.

Arnebergstuen, Midtåsen – Kulturelt Initiativ 16. juli kl. 19.00 www.hjertnes.no, Norli bokhandel, v/inngangen

SILJE NERGAARD I KURBADHAGEN

Silje Nergaard startet sin karriere på jazzfestivalen i Molde da hun som 16-åring entret scenen under en jamsession med bassisten Jaco Pastorius. Hun ble selvfølgelig oppdaget der og da. Nergaard og hennes medsammensvorne inviterer publikum til en nær, intim og leken konsertopplevelse i Kurbadhagen tirsdag 16. juli. Dette er en sittekonsert i vår utendørs konserthage midt i Sandefjord. Ved kjøp av tapasbilletter reserveres bordplass.

Kurbadhagen

16. juli kl. 20.00 www.kurbadhagen.no

JAN EGGUM

Jan Eggum er på veien og klar til å trollbinde deg med sine tidløse låter. Enten du er en trofast fan eller aldri har opplevd ham live før, vil du ikke bli skuffet. Med en karriere som spenner over flere tiår, har Jan Eggum skapt en imponerende katalog av sanger som berører hjertet og reflekterer over livets opp- og nedturer. Kom og bli med på en reise gjennom Jan Eggums fantastiske musikkunivers!

Bakgården Cafe 17. juli kl. 18.30 www.hjertnes.no

MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL

OPERETTEAFTEN

Arnebergstuen på Midtåsen er som en slottssal i Wien – og den perfekte ramme for en ekte Operetteaften! Prins Orlovsky inviterer til fest med Flaggermusen, Csardasfyrstinnen og Den Glade Enke. Svulmende operettemelodier framføres av festivalens utøvere mellom hver av Unike Hotellers kjøkkensjefs fem lekre retter. Det er bare å drømme seg bort! Wien, Wien, nur du allein…

Arnebergstuen, Midtåsen – Kulturelt Initiativ 17. juli kl. 19.00 kultint@gmail.com (venteliste)

JULI

35

Sandefjord

Byen

Vår AS HANDELENS DAG

På den tradisjonsrike Handelens dag i Sandefjord gjøres bykjernen om til gågater med salgsboder, underholdning, matservering og aktiviteter. Butikkene holder åpent til kl. 23.00 med mange gode sommertilbud. Et av dagens høydepunkter er P4 sommerturné med direktesending på Torget, gratis guidede turer i sentrum og Elling-konsert i Byparken. Se program på www.sfjbv.no

Sandefjord Sentrum 18. juli kl. 10.00

TRANG FØDSEL + ZIMMERMANN

Det er få band som har bidratt med så mange norske hits som Trang Fødsel. Låter som «Kursiv», «Drømmedame» og «Fredag» er blitt allemannseie med melodier og vokalharmonier som sitter rett i øret, og ikke minst med de lune og ironiske tekstene. Trang Fødsel har klart kunststykket å ta den norske folkesjelen på kornet. Sandefjordsartist Amund Zimmermann Børresen under artistnavnet «Zimmermann» varmer opp. Kanskje har du hørt låta «Hvalfangerbyen»? For en helaften i Kurbadhagen! Velkommen!

Kurbadhagen 18. juli kl. 18.00 www.kurbadhagen.no

MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL

ØRRET TIL HOVEDRETT!

I sin andre konsert på Midtåsen tilbereder Amatis Trio ørret til hovedrett sammen med Eivind Ringstad, bratsj og Kenneth Ryland, kontrabass. Franz Schuberts klaverkvintett – bygd på Lieden Die Forelle (ørreten) – er en hovedrett i enhver kammermusikalsk sammenheng. Som forretter byr de i tillegg på Mahlers klaverkvartett i a-moll og Liszts klavertrio Tristia – en strøken meny!

Arnebergstuen, Midtåsen – Kulturelt Initiativ 18. juli kl. 19.00 www.hjertnes.no, Norli bokhandel, v/inngangen

SILYA & THE SAILORS

Silya er en av Norges sterkeste live-artister og har gjennom årenes løp spilt hundrevis av konserter med bandet sitt Silya & The Sailors. Etter å ha viet nesten hele livet til musikk er Silya blitt en sjeldent kraftfull musiker og låtskriver med en tilstedeværelse som bergtar publikum og anmeldere hver gang hun opptrer. Silya er en av norges råeste scenepersonligheter og sammen med sine stødige musikere lager de strålende stemning på både store og små intime scener.

Bakgården Cafe 19. juli kl. 18.30 www.hjertnes.no

36

MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL

HAUGTUSSA MED BALLETT

Aa hildrande du! Det Syng av mystikk i naturen på Midtåsen. Et perfekt sted for Garborg og Griegs Haugtussa. Den unge Veslemøy er gjeterjente på setra, og hun fryder seg i Blåbærli og Killingdans. I Møte med Jon forelsker hun seg, men etter en Vond Dag ender hun Ved Gjetlebekken. De unge danserne Myrna Lømo og Ludvig Støvind møter sangeren Mari Askvik og pianist Ivar A. Waagaard i en iscenesettelse av Kristian Støvind. Spilles også 21.07

Midtåsen, ved tjernet – Kulturelt Initiativ 20. juli kl. 15.00 www.hjertnes.no, Norli bokhandel, v/inngangen

OSLO ESS OG VALENTOURETTES

En rocka helaften i Kurbadhagen med Oslo Ess og Valentourettes. Oslo Ess: Nesten umulig å ikke kjenne lyden av disse rennesteinssjarmørene som har sparket opp dører, knust vinduer og solgt ut kjellerlokaler, stuer og storsaler rundt det ganske land siden gjennombruddet i 2010. Valentourettes: Siden 2003 har Valentourettes spilt mange hundre konserter med fulle hus til stormende jubel og stor glede for både de som rakk å oppleve Jokke, men også den oppvoksende slekt som måtte nøye seg med platene.

Kurbadhagen

20. juli kl. 18.00 www.kurbadhagen.no

ASLE BECK MED BAND

Asle Beck er mer i vinden enn noensinne. I 2023 slapp han sin nyeste låt «Så Langt I Livet» i forbindelse med at han holdt en utsolgt konsertforestilling på selveste Chat Noir i Oslo. Asle Beck har foret oss med folkekjære låter i mange år nå, den mest kjente er nok Skur 55 som har blitt covret av flere artister i Norge. Han har så langt gitt ut tre kritikerroste album.

The Note Café og Musikkbar 20. juli kl. 20.00 www.billetto.no

VIOLET ROAD

Høsten 2007 gikk Violet Road i studio og spilte inn sitt første album. Etter syv dager med melankoli og mørke, konkluderte de med at her trengtes det litt lystigere saker! Av alle ting tenkte de da på The Cure, og fantastiske Friday Im In love. Så de spilte like gjerne inn sin egen versjon. Da de våknet dagen etter og skjønte at det var slike låter de skulle ha mange flere av. Kort tid etter skrev de Can you hear the morning singing og har ikke sett seg tilbake.

Bakgården Cafe 24. juli kl. 18.30 www.hjertnes.no

JULI

37

TRYGVE SKAUG I KURBADHAGEN

Trygve Skaug til Kurbadhagen 24. juli 2024! Trygve Skaug er både artist, låtskriver og poet. Musikken hans har siden 2010 ligget over 350 uker på NRK P1 sine A-, B-, og C-lister og han har mottatt flere gullplater og nominasjon til Spellemannsprisen. Han er også den mestselgende lyrikeren i Norge, og har ligget på topplisten i lyrikk siden 2016. Diktene hans er blant de mest delte på sosiale medier, der han har over 300.000 følgere. Dører kl. 18.00. Tapas fra kl. 19.00. Konsertstart kl. 20.00 Velkommen!

Kurbadhagen

24. juli kl. 20.00

www.kurbadhagen.no

GIGA

80/90-TALLSFEST MED PARTYBANDENE LOVESHACK OG HITPETROLE!

Giga 80/90-tallsfest i Kurbadhagen 25. juli med partybandene Loveshack og HitPetrole! Finn frem glitter, pastellfarger og stas og kjør full nostalgipakke da vel! Loveshacks evne til å angripe hver konsert som om «at dette er den beste konserten vi noensinne skal gjøre» har ført til at de har blitt publikumsyndlinger enten det har vært private events, klubbjobber, afterski, studentfester, eller festivaler. HitPetrole åpner kvelden med en rekke hits fra 90-tallet. Sees i Hagen!

Kurbadhagen

25. juli kl. 19.00

www.kurbadhagen.no

STAUT

Med kombinasjonen fengende melodier, sterke og gode tekster, særdeles dyktige musikere og ikke minst et voldsomt driv og energi på scenen, har gjengen fra Valdres vokst seg opp til å bli en av de absolutt ledende i sin sjanger. Staut har både gullplater og førsteplass på albumlista å vise til, samt en flere år lang turnéliste og et antall konserter som få andre band i Norge kan matche. God fornøyelse, og god fest!

Bakgården Cafe

26. juli kl. 18.30 www.hjertnes.no

OOA HELA NATTEN // KURBADHAGEN

Det blir mye svensk sommar i Kurbadhagen i sommer. I tillegg til Timbuktu, ABBA-show og Medborgarna, presenterer vi her en svensk helafton med konseptet Ooa Hela Natten fredag 26. juli. Her blir det det beste av svensk musikk fra flere tiår på vår utescene.

Kurbadhagen

26. juli kl. 21.00 www.kurbadhagen.no

38

CC COWBOYS I KURBADHAGEN

CC Cowboys har skapt norsk musikkhistorie gang på gang. Lørdag 27. juli spiller de i Kurbadhagen for første gang! Mottoet til bandet har vært: Bli ved din lest, enten du er skomaker eller spiller i band. Vær tålmodig, vær arbeidsom. Vær trofast mot deg selv og ditt publikum. Det prisvinnende bandet har skapt norsk musikkhistorie gang på gang siden 1990, med en meritt- og hitliste som vitner om at de jevnlig har truffet så til de grader blink. Sikre deg billetter på www.kurbadhagen.no!

Kurbadhagen

27. juli kl. 21.00 www.kurbadhagen.no

LOUIS JACOBY & TERJE STØLDAL

JULI

Hver sommer fyller de to Bakgården Cafe til randen. Louis synger om livene våre, og vi kjenner oss igjen i kjærlighet og moro. Disse gutta forårsaker latterbomber og vemodstårer. I år blir det flere nyskrevne låter kan Louis love – og trubaduren er tilbake som kåsør også. Da vet vi det blir ekstra gøy. Terje Støldal glir elegant inn i Louis´viser og sørger for fylde og trøkk og vakre fargelegginger. Ta med deg sommergjestene dine og opplev det hele.

Bakgården Cafe

31. juli kl. 18.30

www.hjertnes.no

FJORDFESTEN 2024

Fjordfesten, en musikkfestival i hjertet av Sandefjord, går av stabelen 2.-3. august i Badeparken. Gled deg til konserter med Arif, Chris Holsten, Carola, Kamelen, Kjartan Lauritzen, Hellbillies, Vinni, Zimmerman, Delara, Ballinciaga og DumDum Boys. I pausene kan du danse videre i Drinkbar, Beachbar eller på SilentDisco, eller nyte god mat og drikke i spiseriet og vinbaren. Opplev en helg fylt med musikk, moro og sosialt samvær – vi sees på Fjordfesten!

Badeparken

2. august kl. 15.00

Ticketmaster

KROM

Vi ønsker rockabilly-bandet KROM velkommen til tunet! Dette blir en gøy kveld med fire staute karer på scenen: Odd-Erik Lothe – vokal og gitar, Ståle Søndrål Wick – vokal og gitar, Morten Pisani – trommer og Per Martinsen – ståbass. Hvis vi blander Vazelina Bilopphøggers med Stray Cats, Seatsniffers, Johnny Cash og Eddie Cochran får vi en liten pekepinn på hvor landet ligger, og Krom skriver alle låtene sine selv… på norsk… på nordfjord- og hallingdialekt.

Alonsohuset, Helgerødveien 140

2. august kl. 19.00

www.alonsohuset.no

39
02-03 AUG. 2024 DJ ELVIRA DJ JENSEN DJ WESTERGREN MEDBORGARNA F&M PROJECT ARIF CHRIS HOLSTEN CAROLA BALLINCIAGA DUMDUM BOYS KAMELEN KJARTAN LAURITZEN HELLBILLIES DELARA VINNI ZIMMERMANN
AUGUST

Sommerkino

@hjertneskino of
of 24
24

of 24 of 24

Sommerkino

I SOMMER KAN DU GÅ PÅ KINO HVER DAG!

Siste søndag hver måned

Familiens dag på kino

Torsdag 26. september

Onsdag 2. april 2025 For fullstendig program, se våre nettsider

Den gode opplevelsen får du i Hjertnes kulturhus!
www.hjertnes.no

HUMORKVELD

Vi skal ha humorkveld på Alonso i år også – for tredje år på rad – det er bare å glede seg! Vi får besøk av noen gøyale typer: Øyvind Angeltveit, Dagrun Anholt, Heljar Berge og Trond Hanssen. Her får man musikk, revy og standup på en og samme kveld - latter, moro og hygge! Vi håper å se deg på tunet.

Alonsohuset, Helgerødveien 140 9. august kl. 20.00 www.alonsohuset.no

AUGUST

SOMMERKONSERT I ATRIET PÅ NYE KILEN BRYGGE

Sommerkonsert med musikere fra Vestfold som skulle være kjent for de fleste. Vi åpner kl. 17.00. Patrick fra Meny Indre Havn steker hamburgere. Barservering. Ta med stol! Velkommen!

Atriet Nye Kilen Brygge 16. august kl. 17.00 wwwhjertnes.no

VESTFOLD BANDFESTIVAL I KURBADHAGEN

Vestfold Bandfestival braker løs fredag 16. august i Sandefjord! Her får vi servert FEM Vestfold-band som samtlige har vært «ute på veien» og underholdt i alle «kriker og kroker» i Norge siden 70-tallet. Få med deg Blue Jeans Band, Big Impress, Party, Pipe Lines og Back In Business når de inntar scenen denne fredagen og byr på en fullspekket, musikalsk helaften i Kurbadhagen! Velkommen!

Kurbadhagen 16. august kl. 18.00 www.kurbadhagen.no

Sandefjord Byen Vår AS AAGAARDSDAGEN

Denne dagen vil Aagaards plass sin historie være i fokus og et bakteppe for aktiviteter, konkurranser og underholdning i sentrum vest. Vi spoler tilbake til første halvdel av 1900-tallet og fyller plassen med salgsboder med lokale delikatesser, veteranbiler og gammeldagse leker for barn og voksne. Publikum inviteres til å bli med på guidede turer, foredrag og historisk turquiz i området. Se program på www.sfjbv.no.

Sandefjord Sentrum 17. august

43
august
atriet på Nye Kilen Brygge
Velkommen! Ta med stol!
Fredag 16.
2024 kl. 17.30 i
Foto: Aronasphoto britt@rumbomusic.com SAMARBEIDSPARTNERE
Billetter a kr 200 på hjertnes.no eller Vipps til 760660

Seniordagene 1.- 3. oktober

I forbindelse med Den Internasjonale Eldredagen 1. oktober arrangerer vi Seniordagene 1.- 3. oktober. Det blir flere arrangementer i Hjertnes kulturhus og eldresenterne i kommunen. Følg med!

1.OKT

Harmonie arena

Stian Carstensen

Konsert med mulitinstrumentalisten fra Eidsvold. Han spiller trekkspill, banjo, sekkepipe, bulgarsk fløyte, mandolin, hawaiigitar og fiolin. Han sier selv at han er født 80 år for sent, da han stort sett kun var opptatt med alderdommelige kulturutrykk som barn.

Velkommen til en humørfylt kveld spekket med innhold og humor i Harmonie arena.

Billetter: kr 200 + billettavgift

2.OKT

Hjertnes kulturhus

“Før jeg forsvinner” - Foredrag og konsert Foredrag om Ingebrigt Steen Jensens egen historie om å leve med Alzheimer. Alzheimer er for mange fremdeles skammens sykdom. Den vi ikke snakker om - ikke engang i bisettelsen. Men vi har ingenting å skamme oss over, sier Ingebrigt. Vi har ikke røkt, drukket eller ligget på sofaen mer enn alle andre.

Det blir en varm og nær samtale på scenen mellom Ingebrigt og hans forlegger Kjetil Kristoffersen - samt konsert med Demenskoret i byen vår. Velkommen!

Billetter: kr 250 + billettavgift

19. oktober kl 19.00

Hjertnes kulturhus

Billetter: kr 650 + billettavgift

Den Kulturelle Vandringsstaven er et kulturtilbud for alle eldre i Sandefjord kommune - ute på eldresenterne og i Hjertnes kulturhus.

44
FØLG OSS GJERNE PÅ FACEBOOK! Se hele programmet på www.vandringsstaven.no

LØRDAGSBLUES

Hver lørdag, utenom skolens sommerferie, åpner vi på The Note dørene og inviterer på en deilig Lørdagsblues. Hva du får servert lørdagsettermiddagen kan variere ut fra hvem som spiller, men du er alltid sikret deilig og avslappet stemning og hyggelig sosialt samvær. For oppdatert informasjon om hvem som skal spille, følg med på vår hjemmeside thenote.no eller vår facebookside. Det er gratis inngang på Lørdagsblues! Vel møtt! (Dette er lørdag 17. 24. og 31. august)

The Note Café og Musikkbar 17. august kl. 16.00

Gratis

AUGUST

MEDBORGARNA

Jovisst kommer de i år igjen - Medborgarna - tredje år på rad! I fjor fylte de tunet to dager på rad.. Vokal - Eldar Kyrkjebø Gitar - Tom Dreng Fele/vokal - Jørgen Kinnerød Trommer - Erling Lillevik Bass/vokal - Thomas Ueland Gutta leverer Cornelis Vreeswijks udødelige låter og fyller scenen og tunet med sang, musikk, sjel og bare fin stemning!

Alonsohuset, Helgerødveien 140 17. august kl. 20.00 www.alonsohuset.no

BIKERS BLUES - konsert til inntekt for Kreftforeningen

Jon Inge Dieset har samlet inn penger til kreftsaken i mange år. I sommer planlegger han «MC-tur for kreftforeningen» fra Nordkapp til Lindesnes. Blues Factory har hatt et samarbeid med denne karen i flere år og foreslo derfor at vi kunne arrangere en «mellomlanding» med blueskonsert som vårt bidrag til innsamlingsaksjonen.

19:00 – Kent Erik «9FINGERS» Thorvaldsen, 20:00 – The Chicago Outfit, 21:00 – Kvelden avsluttes med en bluesjam hvor de som har lyst kan spille.

The Note Café og Musikkbar 21. august kl. 19.00 www.fabnite.com

Sandefjord Byen Vår AS HØSTENS BRUKTMARKED

Oppdag en verden av skatter på det pulserende bruktmarkedet i Byparken. Her blir det muligheter for å gjøre mange kupp, eller kanskje bli kvitt noe man ikke har behov for lenger. Informasjon og påmelding: www.sfjbv.no

Byparken

31. august kl. 11.00

45

Fredag 4. oktober

Fredag 29. november

For fullstendig program, se våre nettsider

Fredag 15. november

46 Den gode opplevelsen får du i Hjertnes kulturhus!
www.hjertnes.no

VILLSKUDD

Villskudd er bandet som insisterer på at etter råkk, så skal det være råll. De humpet inn på tunet vårt på forsommeren i fjor, og det ble et fint møte med gutta fra Hedemarken og deres knallblå Blitz, som også fungerer som scene.. Bandet - David William Øynes, Alf Kippersund Nordseth, Carl Anders Sørheim, Markus Lierhagen og Johannes Gartland - serverer sanger om livet, døden, kjærligheten, og det å være menneske i den moderne virkeligheten, eller noe sånt, sier de selv.

Alonsohuset, Helgerødveien140 1. september kl. 16.30

Alonsohuset.no

KARDEMOMME BY

Kardemomme by er en nokså merkelig by, og det hender meget der som ikke hender andre steder. Der bor Politimester Bastian med frue, strenge Frøken Tante Solfie og lille Kamomilla, Tobias i tårnet, barberer Sørensen, trikkefører Syversen, bakermesteren og enda fler. Og alle er de litt redde for de tre røverne Kasper, Jesper og Jonatan. Ikke minst fordi de har en løve som bor hos seg… Torbjørn Egners klassiske fortelling har gledet små og store i flere generasjoner. Nå kommer forestillingen til Hjertnes kulturhus! En sann glede for hele familien!

Hjertnes kulturhus

8. september kl. 13.30 www.hjertnes.no

BOBLESHOW

Er du klar for en skikkelig feel-good kveld? La oss beruse deg! Denne forestillingen er en salig blanding av standup, sang, dans, foredrag og gode historier. Det blir rett og slett fest, fjas, alvor, og ikke minst nyttige læring! Søstrene Thorhallsdottir deler interessante og morsomme historier og Tore Petterson kommer til å synge og fortelle nært og personlig om sine dyrekjøpte erfaringer i livet. Vi lover at du kommer til å bli rørt, inspirert og ikke minst le – masse! Hjertelig velkommen på Boblershow!

Hjertnes kulturhus

11. september kl. 19.00

www.hjertnes.no

TRUFILOTTEN

Naturforskeren Lonnie har noe spennende å fortelle. En mystisk skapning befinner seg rett i nærheten, en som ingen har sett før. Det er en Trufilott! Trufilotten ser merkelig ut og beveger seg veldig rart. Er trufilotten bare rampete, eller er det noe Lonnie ikke forstår? Hvordan møter man noen som er veldig annerledes fra en selv? Og kan man lære noe av hverandres ulikheter? Forestillingen varer ca 30 minutter og passer for barn i alderen 3-9 år.

Hjertnes kulturhus

15. september kl. 13.00 www.hjertnes.no

47
SEPTEMBER
Sett av over 20.000 barn og voksne!

kulturfestival

Sandefjord

7. – 21. juli

KONSERTER

SHOW BOAT! Som man Reder, ligger man! 07.07

Festivalens sangere og pianist

LYSTIGE STREKER! – Blåsere og klaver 09.07

Andreassen, Silva, Pedersen, Dahl, Semenov, Hadland

EINE KLEINE NACHTMUSIK! 10.07

Schantz, Sæbø, Bedouelle, Sandnes

RACHMANINOV – KLAVERETS MESTER! 11.07

Christian Ihle Hadland, klaver

SKULPTUR – Toner i Steen? 13. – 14.07

Ludvig Gudim, fiolin

SUNDAY NIGHT AT THE CINEMA! 14.07

Waagaard, Braaten, Huse, Backer, Bredesen, Gudim

AMATIS TRIO – ECHO! 16.07

Hausmann – Shepherd – Han

ØRRET TIL HOVEDRETT! 18.07

Hausmann – Ringstad – Shepherd – Ryland – Han

HAUGTUSSA MED BALLETT 20. – 21.07

Askvik, Waagaard, Lømo, Støvind TEMAKVELDER

FRANSK AFTEN 13.07 VENTELISTE OPERETTEAFTEN 17.07 VENTELISTE

CAFÉKONSERTER

DAGLIG I PERIODEN 9. – 21.07

TRYLLEFLØYTEN 9. – 11. – 16. – 18. – 19.07

10. – 12. – 14. – 17. – 21.07

BILLETTER HOS Norli bokhandel, Storgata 9 og Hjertnes kulturhus - hjertnes.no
VENNLIGST SE FULLSTENDIG PROGRAM PÅ: kultureltinitiativ.no Facebook.com/kultint – hjertnes.no KULTURELT INITIATIV i kulturallianse med
Midtåsen
KJÆRSTEBRUSEN!

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.