Page 1

Sant Jordi 2014 Recomanacions de literatura infantil i juvenil


Petits CROIZON, Alan. Què és això? Cruïlla, 2014 Un llibre d’endevinalles visuals per a jugar i posar a prova tota la família.

ELLWAND, David. Bebès meravellosos. Corimbo, 2014 Fotografies en blanc i negre de cares de bebès per a familiaritzar-se amb les expressions i emocions.

GENECHTEN, Guido van. Ballem. Baula, 2014 (Som-hi; 1) Primers jocs visuals de buscar diferències amb el traç clar d’un il·lustrador habitual de les primeres edats.

GRAUX, Amélie. Jo vaig a la granja. Joventut, 2014 Dos llibres més d’aquesta col·lecció d’imatgiaris amb textures sobre l’entorn més proper als infants.

TULLET, Hervé. Juego del campo. Phaidon, 2013 Un nou llibre d’aquest autor francès que busca sempre noves propostes per a sorprendre els petits.

RUBIO, Antonio. Luna. Il·lustr. Óscar Villán. Kalandraka, 2014 (De la cuna a la luna) Reedició d’una col·lecció de poesia per al primer any de vida. Imprescindible!

Primers contes per compartir ALTÉS, Marta. Sóc un artista. Blackie little books, 2014 Ser artista no és fàcil: la societat no et comprèn i sovint ni tan sols la teva mare.

BIESEN, Koen van. El veí llegeix un llibre. Tramuntana, 2013 Un al·legat a favor de la lectura com a activitat de calma, silenci i abstracció.

CAPDEVILA, Roser. Som les tres bessones. Brot 72, 2014 Reedició del primer llibre que es va editar de les bessones més famoses del món. 100% Capdevila!

FALCONER, Ian. Olivia i les princeses. Andana, 2014 La porqueta amb més personalitat de la literatura infantil torna per enlluernar-nos amb aquest llibre sobre com ser una princesa especial.

GIULIANI, Emma. Ver la luz. Kókinos, 2013 Un llibre acordió de gran sensibilitat. Poesia visual, un primer llibre d’artista per mostrar a l’infant.


HAUGHTON, Chris. Shhh! Tenim un pla. Milrazones, 2014 Torna aquest autor irlandès que sap fer-nos riure amb històries imaginatives però que mostren actituds molt properes als infants.

MUNSCH, Robert N. Sempre t’estimaré. Il·lustr. Noemí Villamuza. Andana, 2013 Un àlbum il·lustrat sobre el vincle entre mare i fill al llarg de la vida a partir del text d’un autor canadenc que ha venut milions de còpies a tot el món.

SENDAK, Maurice. A la cuina, de nit. Kalandraka, 2014 Per primer cop en català, amb traducció de Miquel Desclot, ens arriba tot un clàssic, suggerent i provocador, de la literatura infantil.

UNGERER, Tomi. Adelaida. Kalandraka, 2014 Després de Crictor, ens arriba una nova reedició del gran Ungerer. Històries aparentment senzilles però amb una important força emotiva.

TAYLOR, Sean. Ens enlairem. Il·lustr. Hannah Shaw. Takatuka, 2014 Ben mirat, aquesta podria ser la versió esbojarrada i ecologista de la Rebel·lió a la granja d’Orwell...

TORO, Grassa. Una casa para el abuelo. Libros del zorro rojo, 2014 Reedició del “Premio Nacional 2006”. Un llibre sobre el record i el lligam que mantenim amb els morts més estimats.

WINTER, Jeanette. Les tisores de Matisse. Joventut, 2014 Un conte per apropar-nos a la tècnica del collage del pintor Matisse.

Primers lectors CANAL, Eulàlia. La nena que només es va poder endur una cosa. Il·lustr. Valentí Gubianas. Animallibres, 2014. Fer un regal per a una àvia que fa 100 anys no és gens fàcil...

CROWTHER, Kitty. El futbol. Cuatro azules, 2014 Tornen les aventures quotidianes de Poka i Mina. Aquesta vegada la petita Mina vol apuntar-se a futbol!

FARRÉ, Lluís. Canalla. Edebé, 2014 Inventari d’infants amb el sentit de l’humor i la ironia que tant domina l’autor.


GINESTA, Montse. Poemes dibuixats. Baula, 2014 Per fi, un llibre de cal·ligrames per als més petits!

JEFFERS, Oliver. El dia que les ceres de colors van dir prou. Andana, 2014 Torna el gran Jefffers per a enamorar-nos de nou: aquesta vegada per parlar de les reivindicacions de les ceres de colors.

LETRIA, André; LETRIA, Jose Jorge. Estrambòlics. Ediciones la Fragatina, 2014 Un llibre joc amb fulls partits per a poder barrejar cap, cos i peus d’una pila d’éssers ben estranys i divertits.

HILLS, Tad. El Roc escriu una història. Joventut, 2014 Si en el primer llibre el gosset Roc va aprendre a llegir, ara farà d’escriptor!

MAZO, Margarita del. Las gafas de ver. La fragatina, 2014 Heus aquí un infant que gràcies a l’oculista descobreix l’amor de la seva vida.

A partir de 7 anys ALCÁNTARA, Ricardo. Mishiyu. Il·lustr. Rebeca Luciani. Combel, 2014 L’autor celebra el seu llibre dos-cents amb una bonica història sobre l’adopció.

FERRERO, Mar. Lo que no vio Caperucita roja. Edelvives, 2013 Una nova Caputxeta, aquesta vegada explicada des de diferents punts de vista.

KIPLING, Rudyard. Si. Símbol, 2014 El famós poema de Kipling que ha encoratjat tantes generacions, per fi en català i en format àlbum.

MANSO, Anna. L’últim violí. Il·lustr. Gabriel Salvadó. Arcàdia, 2014 La vida d’un lutier i del seu fill serveix a l’autora per parlar-nos del valor de la feina ben feta i els anhels de cadascun de nosaltres.

MARTÍ, Meritxell. Les mans de la Blanca. Il·lustr. Xavier Salomó. Arcàdia, 2014. Entrar a la botiga Els Encants de la Memòria és descobrir com els objectes, per vells que ens semblin, tenen una història i una utilitat.

PEARSON, Luke. Hilda y el gigante de medianoche. Barbara Fiore, 2014 Un nou còmic d’aquesta sèrie tan suggerent en tots els sentits: en l’aspecte visual, d’espais, de personatges enigmàtics...


PRADAS, Núria. Els desastrosos encanteris de la bruixa Serafina. Bambú, 2014 Posar moltes esperances en una bruixa pot ser una solució, però, de bruixes, també n’hi ha de sapastres.

ZULLO, Germano; Albertine. Los rascacielos. Libros del Zorro Rojo, 2014 Ironia il·lustrada en estat pur de la mà de dos veïns molt competitius...

A partir de 9 anys ARBOLEDA, Diego. Prohibido leer a Lewis Carroll. Il·lustr. Raúl Sagospe. Anaya, 2013. Història d’humor surrealista, homenatge al món d’Alícia en terra de meravelles.

LEXBOLEX. Romance. Libros del Zorro Rojo, 2014 Amb l’aval dels premis més prestigiosos del món, arriba un llibre per a lectors atrevits, amb ganes d’experimentar noves formes de lectura.

CANAL, Eulàlia. Això és un secret que només sé jo. Il·lustr. Zuzanna Celej. Animallibres, 2014 Amb la trama de fons d’un assassinat, coneixerem les pors, els neguits i les il·lusions dels tres infants protagonistes.

CANALS, Cuca. La professora que feia faltes d’hortografia. Edebé, 2014 Una història que ens revela com una mestra a qui li agrada jugar amb les paraules encomana l’amor per l’escriptura.

GAIMAN, Neil. L'al·lucinant, galàctic i piràtic viatge del pare. Il·lustr. Skottie Young. Estrella Polar, 2014. Torna l’autor de Coraline amb una història sorprenent molt esbojarrada!

MAAR, Paul. El senyor Bello i l’elixir blau. Viena, 2014 Arriba en català un clàssic alemany. Humor blanc al voltant d’un elixir que converteix un gos en home.

MONTAÑÁ, Rubèn. La nena de l’arbre. Il·lustr. Mercè Lopez. La Galera, 2014 Realisme màgic al voltant d’un misteriós personatge que viu amagat en un arbre del parc.

NEL·LO, David. La nova vida del senyor Rutin. Edebé, 2014. Quan la rutina entra a la vida del senyor Rutin, aquest fa un pla per posar una mica d’emoció al seu dia a dia.


NELSON, Kadir. Nelson Mandela. Joventut, 2013 Biografia il·lustrada de la figura del gran i apreciat activista sud-africà.

ZUBIZARRETA, Patxi. Tres días en el vientre de la ballena. Il·lustr. Luis Doyague. Edelvives, 2013 Aventures d’un jove grumet a alta mar, a bord del balener San Roque.

A partir de 12 anys BACCALARIO, Pierdomenico. Ulysses Moore. La clau del temps. La Galera, 2014 Primer dels dotze volums d’una sèrie d’aventures, editada ja en castellà, que gira entorn del misteriós personatge Ulysses Moore.

BADAL, Josep Ll. El Sabre de Serapió. il·lustracions de Jordi Lafebre. La Galera,2014 (Jan Plata; 2) Més aventures de Jan Plata al costat del seu fill, orgullós de tenir un pare pirata.

DRAPER, Sharon M. Fora de mi. Cruïlla, 2013 Testimoni personal, dur i revelador, d’una noia amb paràlisi cerebral.

MATUTE, Ana M. El polizón de Ulises. Anaya, 2014 Un clàssic de referència de la literatura espanyola que parla del món dels infants i del fet de créixer.

PESSOA, Fernando. Fernando Pessoa. Selección poética. Kalandraka, 2014 (Trece Lunas) Una selecció de poemes per a apropar-se a un autor portuguès de referència.

SNICKET, Lemony. Quan la va veure per darrera vegada? Il·lustr. Seth. La Galera, 2014 Si vas ser capaç d’entendre Qui pot ser a aquestes hores?, tens una nova cita amb la segona part del misteri.

VALENTINE, Jenny. La doble vida de Cassiel Roadnight. Cruïlla, 2014 Un jove enceta una nova vida fent-se passar per un altre. De viure al carrer, passarà a tenir tot allò que havia somniat…

WALLIAMS, David. La dentista dimoni. Montena, 2014 Walliams ha tornat a crear un personatge inoblidable: una dentista terrorífica amb ganes de furgar-te la boca!


Juvenil BADAL, J.Lluís. Els llibres d'A. La Galera, 2014 Aventura èpica i ambiciosa plena de referents literaris, amb personatges i episodis de regust mitològic.

BOSCH, Lolita. El nen que volia matar. La Galera, 2014 Des dels ulls d’un noi amb un trastorn psíquic, el relat vol donar a conèixer el món de les malalties mentals, encara desconegut.

DELGADO, Josep-Francesc. La tomba de Tiangbotxé. Edicions del Roure de Can Roca, 2014. Amb aquesta quarta novel·la, l’autor tanca la sèrie, ambientada al Tibet, que ara fa vint-i-cinc anys va començar amb Si puges al Sagarmatha.

SUTCLIFFE, William. El mur. Una faula moderna. Fanbooks/ ed. 62, 2014 Una història intrigant del misteri que s’amaga darrere el mur que envolta la ciutat... Un llibre que ha rebut unes crítiques excel·lents.

FARRANT, Natasha. La nova vida de Bluebell Gadsby. La Galera, 2014 Retrat entranyable d’una família que viu marcada per la mort d’una filla.

RAYÓ, Miquel. Les verges al sol. Bromera, 2014 Aventura de tall clàssic ambientada al Perú clàssic: tresors, misteris i assassinats.

ROCA, Maria Carme. Dedica’m un poema encara que sigui teu. Barcanova, 2014 Amor adolescent amb el rerefons de l’obra del poeta Miquel Martí i Pol.

CIRICI, David. Zona prohibida. Fanbooks, 2013. Una distopia d’autor català, de ritme trepidant, que beu d’Els jocs de la fam.

WHYMAN, Matt. Els savage. Fanbooks, 2013 Humor anglès per a parlar dels problemes d’una família carnívora en l’actualitat.

POE, Edgar Allan. El universo de Poe. Combel, 2014 Reedició acurada d’alguns dels seus contes inquietants més coneguts.


Biblioteca Roca Umbert Prat de la Riba, 77. 08401 Granollers Tel. 93 860 44 50 bru@ajuntament.granollers.cat www.rocaumbert.cat Horari Matins: dimecres i divendres, de 10 h a 14 h Tardes: de dilluns a divendres, de 15 h a 20 h Dissabte, de 15.30 h a 20 h

Laboratori de lletres i imatges Biblioteques de Granollers @bibliotequesgr Bibliotequesdegranollers Biblioteques de Granollers

Recomanacions infantils i juvenils. Sant Jordi 2014  

Novetats infantils i juvenils per a regalar aquest Sant Jordi. Biblioteca Roca Umbert (Granollers)