Page 1

Recomanacions de literatura infantil i juvenil Hivern 2016-2017

Biblioteca Roca Umbert


Per als més petits BASTIEN, Emmanuelle. M’agrada. Trad. María Teresa Rivas. Tramuntana, 2016 Un nou imatgiari molt original que, foradant el cartró, crea imatges senzilles de formes rodones: pèsols, bombolles, flocs de neu...

BIELINSKY, Claudia. El millor regal del món! Baula, 2016 (Descobreix) Obrir, tancar pestanyes i comptar fins a deu, són algunes de les coses que podem fer mentre busquem un regal per al pare ós.

CAPDEVILA, Roser. El camp. Angle, 2016 Amb El camp i La ciutat, l’autora fa un rentat de cara als seus primers llibres d’imatges sense mots. De l’antiga col·lecció “Mirem” de La Galera, ara passem a “Descobreix”.

DENEUX, Xavier. ABC Book. Combel, 2016 Abecedari visual bilingue, anglès-català, en format cartró, amb encunyats pensats per als més petits.

GOMI, Taro. Tots fem caca. Trad. Juan Carlos Silvi. Blackie Little Books, 2016 Reedició d’un clàssic del 1977 del dissenyador japonès Taro Gomi, per explicar als petits el sistema digestiu. Tots els éssers vius mengem i per tant, fem caca.

GREDER, Armin. El senyor serp. Trad. Sara Palomares. A Buen Paso, 2016 Un llibre joc que ens convida a imaginar què és allò que sembla una serp però que de ben segur no ho serà?

KRAUSS, Ruth. Un clot és per cavarhi. Primer llibre de definicions. Versió de Miquel Desclot; Il·lustr. Maurice Sendak. Kalandraka, 2016 Llibre escrit i il·lustrat originàriament l’any 1952 on els més petits hi veuran representats els seus jocs i les estones de felicitat compartida.

Primers contes per compartir ALEMAGNA, Beatrice. Un gran dia de res. Trad. Bel Olid. Combel, 2016. Un nou àlbum meravellós de l’autora italiana que ens parla del temps lliure, de la connexió amb la natura i del fet de sentir-se viu.


BESTARD, Aina. Què s'amaga dins el mar? Cossetània Edicions, 2016 Un llibre joc amb lupes de colors que convida a mirar sota el mar. Poesia, elegància, sorpresa i experimentació.

BUTCHART, Pamela. Mai facis pessigolles al tigre. Il·lustr. Marc Boutavant; Trad. Antoni Lillet. Libros del zorro rojo, 2016 Text i il·lustracions s’alien a la perfecció per a fernos passar una estona molt i molt divertida amb una protagonista innoblidable.

CALI, Davide. Pesolet. Il·lustr. Sébastien Mourrain. Trad. Pau Joan Hernàndez. Baula, 2016 Petit però eixerit. En Pesolet és l’exemple que tots tenim el nostre racó en el món. Història senzilla, de fàcil lectura, ben trenada i amb final sorprenent.

SANDOVAL, Antonio. L’arbre de l’escola. Trad. Teresa Duran. Il·lustr. Emilio Urberuaga. Kalandraka, 2016 Com un arbre esquifit pot créixer si un infant el cuida. Com el pati d’una escola es pot transformar. Com el treball col·laboratiu ens fa créixer...

UNGERER, Tommy. Emili. Trad. Carlos Mayor. Kalandraka, 2016 Reedició d’un clàssic protagonitzat per un pop del gran Tommy Ungerer, que malgrat els anys, manté el seu sentit de l’humor i l’enginy.

A partir de 5 anys ALCÁNTARA, Ricardo. L’ós que volia deixar de ser petit. Il·lustr. Judit Morales; Adrià Gòdia. Pagès Editors, 2016 Un llibre sobre el fet de créixer, la relació amb la natura i sobretot, el vincle mare-fill.

BONILLA, Rocio. Max i els superherois. Il·lustr. Malet, Oriol; Bonilla, Rocio. Barcelona: Animallibres, 2016 Història tendra i divertida, homenatge a totes les mares, dibuixada a quatre mans, amb un contrast d’estils molt ben trobat.

CUEVAS, Michelle. El pescador d'ampolles. Il·lustr. Erin E. Stead; Trad. Núria Sales i Rovira. Símbol, 2016. Heus aquí la història d’un carter que pesca ampolles amb missatges. Poesia il·lustrada per parlar de la soledat, el compromís i l’amistat.


GOUGH, Julian. Óssa i Conill. Il·lustr. Jim Field; Trad. Marta Salvadó. Baula, 2016 L’Óssa i el Conill són veïns, però poques coses tenen en comú. Però no hi ha com tenir problemes i un enemic comú per enfortir els lligams d’amistat.

KIM, Jang-Sung. Dents de lleó. Il·lustr. Hyun Gyung Oh. Trad. Sebastián Parodi. Tramuntana, 2016 A partir d’aquestes curioses plantes, les dents de lleó, els autors reflexionen sobre l’essència de les coses, allò immutable que hi ha en cada ésser viu.

MOLIST, Pep. Les quatre estacions d’en Bru. Il·lustr. Zuzanna Celej. Pagès, 2016 L’ós Bru és el protagonista d’aquestes quatre històries, poètiques i tendres. Des del dia que neix fins que a poc a poc es fa gran.

A partir de 7 anys ASENSIO, Albert. El banc blau. Babulinka Books, 2016 El banc blau és el testimoni presencial de moltes històries, algunes alegres i d’altres tristes: històries cícliques d’amor, amistat, guerra...

BADAL, Josep L. El misteri de la lluna. Il·lustr. Zuzanna Celej. La Galera, 2016 (Hopi; 1) Nova col·lecció d’aventures i misteris que gira al voltant de les aventures d’uns infants i el seu gos a l’internat Sharlok Home.

CALDERS, Pere. El barret prodigiós i la barraca de monstres. Il·lustr. Pep Boatella. Comanegra, 2016 Aparegut dins el recull El primer arlequí, un conte amb l’humor i el realisme màgic propi de Calders, protagonitzat per un cavall i unes dames de la baralla de cartes.

DOMINGO, Ángel. La casa de los erizos. Il·lustr. Mercè López. A buen paso, 2016 Àlbum on contrasta la calidesa familiar i la innocència dels eriçons amb la cruesa humana de la destrucció i la guerra.

GALLIEZ, Roxane Marie. Espera’t Miyuki. Il·lustr. Seng Soun Ratanavanh; Trad. Pau Joan Hernández. Joventut, 2016 Un text poètic i subtil que ens parla de la paciència i la importància de saber esperar i observar.


JOLY, Fanny. Angelina Purpurina estrena nom. Il·lustr. Ronan Badel. Trad. Pau Joan Hernàndez. Baula, 2016 De la mà d’Angelina viurem lluites de germans, conflictes amb els pares i aventures i misteris al voltant de l’escola. Prosa fresca per passar l’estona.

NOVESKY, Amy. Cançó de tela: la vida teixida de Louise Bourgeois. Il·lustr. Isabelle Arsenault. Madrid: Impedimenta, 2016 (La Petita Impedimenta) Biografia en format de conte de la vida de l’artista Louise Bourgeois. Una vida lligada a la reparació de teixits en un llibre d’edició excel·lent.

THÉ, Tjong-Khing. El Bosco: la extraña historia de Hieronymus, el gorro, la mochila y la pelota. Ekaré, 2016 Llibre sense mots que ens convida a passejar i jugar per un paisatge molt semblant a l’obra del gran pintor neerlandès: Hieronymus Bosch.

A partir de 9 anys APPLEGATE, Katherine. Crenshaw. El gat invisible. Trad. Jordi Vidal Tubau. La Galera, 2016 Com els infants, davant de problemes reals i durs, són capaços de trobar en la imaginació el refugi per no deixar-se vèncer.

ARSENAULT, Isabelle; Britt, Fanny. Jane, el zorro y yo. Trad. Regina López Muñoz. Salamandra, 2016. Còmic de gran bellesa i sensibilitat, que mostra com una nena troba en la literatura –Jane Eyre- el valor per resistir el bullying.

CARRANZA, Maite. La pel·lícula de la vida. Il·lustr. Iratxe López de Munáin. Cruïlla, 2016 Carranza ens apropa, sense perdre l’humor i el frescor, al drama de moltes famílies actuals que arran de la crisi han perdut l’habitatge.

COLLODI, Carlo. Les aventures d’en Pinotxo: història d’un titella. Trad. Anna Casassas. Il·lustr. Pep Montserrat. Combel, 2016 Nova edició d’un clàssic amb una traducció i il·lustració destacables.

PENNYPACKER, Sara. Pax. Una historia de paz y amistad. Trad. Ricard Gil Giner; Il·lustr. Jon Klassen. Nube de tinta, 2016 Relat explicat des de dos punts de vista, el d’un infant i una guineu, que la guerra ha separat però que l’amistat intentarà unir de nou.


SAMSON, Gideon. Els meus trucs per sobreviure a la classe de natació. Trad. Caroline De Jong i Gustau Raluy. Il·lustr. Anke Kuhl. Takatuka, 2016 Pensaments, excuses, estratègies..., desfilen per les pàgines d’aquest llibre original, diferent, d’un infant que viu atemorit per culpa de la natació.

A partir de 12 anys BOMBARA, Paula. El mar i la serp. Trad. Bel Olid. Pagès, 2016 El relat de primera mà de la dictadura militar argentina. La veu d’una nena que pregunta pel seu pare, símbol del dolor de totes les persones que ploren pels seus familiars desapareguts.

MANSO, Anna. Allò de l’avi. Cruïlla, 2016 Amb un to directe i proper l’autora planteja com un escàndol polític i econòmic fa trontollar, no només la vida pública, sinó també la vida íntima de la família implicada.

REINHARDT, Dirk. Train Kids. Trad. Montserrat Franquesa Gòdia. Pagès, 2016 Train Kids, basada en fets reals, ens parla dels joves que cada any creuen Mèxic en trens infernals, fugint de la pobresa, amb la intenció d’arribar als Estats Units.

TORDAY, Piers. L’última foscor. Trad. Anna Puente i Llucià. Estrella Polar, 2016 Segon volum de la trilogia, després de L’últim animal salvatge. Després de salvar les darreres criatures salvatges de la Terra, Kester descobreix que la seva aventura no ha fet més que començar.

RIORDAN, Rick. Les proves d’Apol·lo 1. L’oracle perdut. Trad. Milo J. Krmpotic. La Galera, 2016 Zeus, enfadat amb el seu fill Apol·lo, el desterra de l’Olimp i el castiga a viure a Nova York, com un adolescent mortal. Nova saga on apareix de nou Percy Jackson.

WEGELIUS, Jakob. El mono del asesino. Trad. Laura Osorio. Sushi Books, 2016 Ambientada a principis del XX, aquesta és una història de mariners, detectius i aventurers. Després que un mariner amic és acusat d’assassinat, la goril·la Sally Jones enceta una croada per demostrar la seva innocència.


A partir de 15 anys BOSCH, Lolita. La ràbia. Ara Llibres, 2016 Realitat novel·lada al voltant del bullying, que parteix de l’assetjament que va patir a l’institut la pròpia autora i inclou el testimoni d’altres joves.

CARRANZA, Maite. Camins de llibertat. Edebé, 2016 Dues novel·les en una: triangle amorós en un campament escolta, per una banda. I homenatge a tots els herois anònims que durant la Guerra Civil van salvar tantes vides ajudant a creuar els Pirineus.

DAHL, Roald. Els millors relats de Roald Dahl. Trad. Ferran Ràfols Gesa. Sembra Llibres, 2016 Aprofitant que s’acaba l’any del centenari de Roald Dahl, val la pena fer un pas més enllà i llegir alguns dels relats que l’autor va escriure per al públic adult. Humor, sarcasme i mala llet!

FERNÁNDEZ PAZ, Agustín. La neu interminable. Trad. Josep Franco. Bromera, 2016 Cinc guionistes es reuneixen en un hostal solitari per escriure una sèrie de televisió de por. La tempesta els deixa incomunicats i la por es respira en l’ambient.

GOING , K. L.. Xaval gras es menja el món. Trad. Albert Torrescasana. Edicions de 1984. La vida d’en Troy, amb disset anys i més de centtrenta quilos, fa un gir inesperat quan en Curt impedeix que se suïcidi. Realisme, humor i molta molta música.

VILAPLANA, Silvestre. La mèdium. Bromera, 2016 Quan una revista rebela la capacitat de la Leiza de llegir el futur, la seva vida corre perill. Hi ha molts interessos polítics i econòmics en joc.


Il·lustració: Claudia Bielinsky

Biblioteca Roca Umbert Prat de la Riba, 77. 08401 Granollers Tel. 93 860 44 50 bru@ajuntament.granollers.cat www.rocaumbert.cat Horari Matins: dimecres i divendres, de 10 h a 14 h Tardes: de dilluns a divendres, de 15 h a 20 h Dissabte, de 15.30 h a 20 h

bibliotequesdegranollers

Laboratori de lletres i imatges

@bibliotequesgr

Biblioteques de Granollers

biblioteques_granollers

Biblioteques de Granollers

Col·labora:

Recomanacions infantils i juvenils (hivern 2016/2017)  

Novetats infantils i juvenils recomanades per la sala infantil de la Biblioteca Roca Umbert (Granollers).

Recomanacions infantils i juvenils (hivern 2016/2017)  

Novetats infantils i juvenils recomanades per la sala infantil de la Biblioteca Roca Umbert (Granollers).

Advertisement