Page 1

Biblioteca Roca Umbert

Juny 2013


Amela, Víctor El Càtar imperfecte

Tresors i ramats, moriscs i endevins, rituals i inquisidors, jueus i templaris, picapedrers i bordells s’encreuen en els paisatges d’una història real. L’espiritual i el carnal conflueixen en una trama de fa set-cents anys en la qual l’amor dirà l’última paraula.

Delacourt, Grégoire La llista dels meus desitjos

Jocelyne, més coneguda com a Jo, és la propietària d’una merceria a la ciutat d’Arràs. Tot i que és més aviat grassoneta, somia convertir-se en estilista de moda a París. Li agrada llegir, escriu un blog sobre costura molt visitat, té un marit a qui s’estima i dos fills que ja són grans. Fins que un bon dia, gràcies a les seves simpàtiques veïnes perruqueres, la Jo té la gran sort i la gran desgràcia de gunyar divuit milions d’euros a la loteria.

Giménez Bartlett, Alicia Nadie quiere saber

Petra Delicado i Fermín Garzón es troben en el cas de la mort d’un modèlic empresari barceloní, que la policia va tancar en fals cinc anys enrere. Tots dos hauran d’endinsar-se en els aspectes menys confessables de la vida professional del difunt, i amb l’ajuda de l’única imputada en el cas, una jove prostituta encara acovardida, accedir a la pista italiana d’una trama molt més intrincada del que sembla.

Giordano, Paolo El cos humà

El sergent Antonio René comanda un escamot de nois molt joves. L’últim a arribar, en letri, tan sols té vint anys i se sent totalment inexpert. Per a gairabé tots ells, la missió a l’Afganistan és la primera gran prova de la seva vida. La seva destinació, una base d’operacions al mig del desert, és un dels llocs més perillosos de tota l’àrea en conflicte.

Harbach, Chad L’art de la defensa

En Henry acaba d’arribar al Westish College. És un noi tímid i inexpert, però té un talent pel beisbol que frega la genialitat. Els seus únics amics són en Mike, el capità de l’equip, i l’Owen, el seu company d’habitació, un tipus intel•ligent i carismàtic amb un secret que podria fer perillar la seva brillant carrera.


Lerner, Ben Saliendo de la estación de Atocha

Adam Gordon gaudeix d’una prestigiosa beca a Madrid per dur a terme, tal i com ell l’anomena, un “projecte poètic”. No obstant això, també tracta de desentranyar la seva identitat, així com la seva relació amb l’art. Animat per quantitats ingents de cafè que rebaixa amb tranquil·litzants que ell mateix es prescriu, la recerca d’Adam el portarà a conèixer una ciutat que està a punt de viure un important capítol de la seva història.

Pastor, Marc Bioko

L’any 1887, Bioko és encara una illa remota perduda al golf de Guinea. Un presidi gegant, una illa on confinar els homes a qui se’ls nega el futur. Allà és on destinen, després d’haver reptat tots els seus superiors, Moisès Corvo, soldat intrèpid, dissolut i cràpula, llibertí i bevedor. Allà hi coneixerà la més desafiadora de les aventures, la que té a veure amb la sang i també amb la història. A Bioko, només hi ha una llei: si un salva la vida, algú altre ha de morir.

Rahola, Pilar El carrer de l’Embut

De la mà de dos personatges a punt d’embarcar cap a Cuba, la narració ens fa passejar per un extraordinari entramat de relacions – sindicalistes, polítics, artistes, pescadors...- i per alguns dels moments cabdals dels anys vint i trenta a Catalunya i Cuba.

Uribe, Kirmen El que mou el món

El maig de 1937, després del bombardeig de Gernika, milers de nens bascos han de sortir del port de Santurtzi rumb a l’exili. Entre ells hi ha Karmentxu, una nena de vuit anys que és acollida a Gant, Bèlgica, per l’escriptor flamenc Robert Mussche. Amb l’arribada de la nena, la vida solitària de l’escriptor i de la seva família canvia i els esdeveniments se succeeixen.


Biblioteca Roca Umbert Prat de la Riba, 77. 08401 Granollers Tel. 93 860 44 50 bru@ajuntament.granollers.cat www.rocaumbert.cat Segueix-nos al bibliotequesdegranollers i al bloc del Laboratori de lletres i imatges Horari De dilluns a divendres, de 15 a 20 h Dimecres i divendres, de 10 a 14 h Dissabte, de 15.30 a 20 h

Guia de novetats. Novel·la (juny 2013)  

Biblioteca Roca Umbert (Granollers)

Advertisement