Revista Màgic BDN Running 2019

Page 1


Compromesos amb l’esport


Màgic BDN Running • La Revista

LA REVISTA

Més imparable

Hi trobaràs tot el que necessites per a la cursa més màgica de l'any! Hi coneixeràs totes les novetats d’aquesta 8a edició i la informació més útil per a gaudir al màxim de la Màgic BDN Running 2019! Entrevistes, reportatges, consells, receptes pensades per a runners... el contingut de La Revista està especialment pensat per a tu, que t’agrada córrer i fer esport... perquè puguis viure una gran experiència solidària el 24 de març corrent per Badalona. Corda’t bé les bambes, respira fons... T’esperen 5K o 10K per demostrar que ets molt més que un/a runner!

#MagicBDNRunning 3Màgic BDN Running • La Revista

EDITORIAL Arriba la 8a Màgic BDN Running! L’any 2012, un grup de corredors de la ciutat vam començar el somni d’organitzar una cursa popular, innovadora i solidària. Aquest 2019, ja som davant el 8è aniversari de la Màgic BDN Running! Una cursa solidària, vinculada al teixit social de la ciutat i amb visió metropolitana. Aquell grup de corredors seguim amb el mateix somni!

A més, vosaltres, runners, col·laboreu amb 1€ de cada inscripció en la lluita contra la leucèmia. Des de la 1a edició som el Memorial Luis Condon. Estem contents d’anunciar que ja hem recaptat més de 36.000€ per a ajudar la Fundació Josep Carreras a la seva investigació contra aquesta malaltia. I aquest any, una novetat per enfortir la solidaritat: el Dorsal Imparable! No podem estar més contents de la rebuda que ha tingut.

La Màgic BDN Running s’ha enfortit a cada edició. El 2019 encetem una cursa encara més solidària, més festiva i més unida a la ciutat que mai i amb grans novetats com els Circuits Infantils o el Dorsal Imparable! I és gràcies a vosaltres, corredores i corredors, voluntariat, col·laboradors... en definitiva, als qui heu viscut la Màgic BDN Running! Gràcies a la vostra participació i, sobretot, a la vostra il·lusió!

Durant les setmanes properes a la cursa, Badalona ha respirat i respirarà running: amb entrenaments, promocions, el programa “Escoles”, tallers especialitzats i actes relacionats amb el “Mes De La Vida Activa”. A més, col·laborem amb entitats de l’entorn social de Badalona com BDN Capaç, el Casal d’Infants... Aquestes col·laboracions ajunten la Cursa i la ciutat i la fan més imparable!

Treballem, també, per a fer bo el nostre lema: Correm per ser imparables! I és que aquest any ens vinculem, encara més, amb la Fundació Josep Carreras i la lluita contra la leucèmia. Enfortim el lema de la Fundació (Imparables fins que la curem!), i el personalitzem, vinculant running i recerca contra la malaltia.

Estàs a punt per a l’experiència? No et perdis la revista per a conèixer més secrets de la teva cursa preferida! Ja la tenim aquí! I ens fa molta il·lusió dirho! Participem-hi i gaudim-la... Correm per ser imparables! #MagicBDNRunning!

5


Màgic BDN Running • La Revista

ACCÉS I SERVEIS DE LA CURSA

Vestuaris Guarda-roba

Aparcament Gratuït

Vestidors, dutxes i guarda-roba Els trobaràs al Duet Sports del CC Màgic Badalona i oberts de 8:00h a 12:00h. McDonald's Obert des de les 8:00h per a esmorzars.

Pau Claris

AUTOPISTA C31 Alfon

s XIII

Metro: Gorg (L2 i L10) Tram: Gorg (T5)

Antoni Bori

Marquès de Montroig

Guifré

Rodalies: Badalona (R1 i RG1)

10 minuts >>

Utilitza el val que trobaràs a peu de pàgina

Zona sortida i arribada

Màgic BDN Running • La Revista

6


Carrer d’Antoni Bori

Màgic BDN Running • La Revista

Av. Marquès de Mont-Roig

Gorg

OLL IDA

REC

Sortida Infantils 11:15h

DE D ALS

SUB

55

ACCÉS CALAIXOS CURSA

XIP -DX00000

SUB50 | 10K

Carrer d’Alfons XII

9

ORS

Sortida 5K 9:45h

Sortida 10K 9:30h

ESC

ENA

RI

FISIOS

(dorsal imparable) AVITUALLAMENT

WC

Sortida Arribada

Carrer de Guifré AVITUALLAMENT

7

WC WC


Màgic BDN Running • La Revista

CIRCUIT 5K / 10K

8


Màgic BDN Running • La Revista

9


Màgic BDN Running • La Revista

CIRCUITS INFANTILS

10


Màgic BDN Running • La Revista

NOTÍCIES La Màgic BDN Running reforça els seus valors en la 8a edició La 8a edició de la Màgic BDN Running es va presentar a l'Ajuntament el passat dimarts 12 de febrer amb el Dorsal Imparable i les Curses Infantils com a novetats.

al dorsal solidari es pretén duplicar la recaptació destinada a la Fundació Josep Carreras. L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, va remarcar el lligam entre Badalona i la recerca contra la leucèmia, amb l’obertura fa pocs mesos del centre de l’Institut de Recerca Josep Carreras al Campus Can Ruti. En aquest sentit ha destacat que la cursa “lliga la ciutat amb aquest organisme que projecta Badalona al món de la recerca”.

La presentació oficial va comptar amb la presència de l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, juntament amb els principals col·laboradors de l’esdeveniment, Màgic Badalona, Aigües de Barcelona i la Fundació Josep Carreras. Correm per ser Imparables

Compromís amb la ciutat

El lema escollit, “Correm per ser Imparables” es va presentar en primícia. Aquest, posa èmfasi al compromís de la prova amb la lluita contra la leucèmia. L’essència solidària de la Màgic BDN Running es manté i es promou un any més: és un homenatge a l’atleta badaloní Luis Condon, que va morir el 2012 a causa de leucèmia. En aquest sentit, gràcies

L’organització va remarcar, com a objectiu estratègic, la vinculació amb la ciutat. En aquest sentit es fomenta la participació d’escolars i clubs esportius d’arreu de Badalona i amb entitats del tercer sector. A més, la Màgic BDN Running impulsa les activitats vinculades al programa ”Abril, Mes de la Vida Activa”.

11


Màgic BDN Running • La Revista

CORRE, DESCOBREIX BADALONA

Una ciutat per a córrer, una ciutat per a viure! Tret de sortida. Comences a córrer al límit de la ciutat amb Sant Adrià del Besòs fins al pont de Sant Lluc, que et porta al Port de Badalona. El Port, que ja forma part dels espais quotidians de la Ciutat, reuneix embarcacions de lleure, espai pels pescadors de tota la vida, clubs de vela i de rem que honoren la ciutat i, fins i tot, productes tan singulars i potents com el Quetx Ciutat de Badalona.

Pont del Petroli, dues de les icones més importants de la ciutat. Superat el quilòmetre 5, arribem al parc metropolità de Can Solei i Ca l’Arnús. Canviem l’asfalt pel sauló. Ara costa d’imaginar, però Badalona havia sigut ciutat d’estiueig pels barcelonins. Algun d’ells, com el banquer Evarist Arnús, va fer-s’hi la seva segona residència i va acabar deixant per a la ciutat un magnífic exemple de jardí romàntic amb vegetació frondosa i espais pel lleure. Visiteu la torre del rellotge, les glorietes, les grutes o el castell del llac, per exemple.

Arribem a la zona de platja de la ciutat. La millor platja de Barcelona és a Badalona! Quilòmetres de sorra i aigua habitualment neta i transparent, enganxats al nucli urbà. Passem arran de l’Anís del Mono i el seu característic aroma i del

12


Màgic BDN Running • La Revista

Entre els quilòmetres 6 i 8, ens endinsem al barri del Centre. Arribarem a la Rambla, el passeig per excel·lència dels badalonins des de finals del s.XIX. Va néixer sota l’impuls de l’arquitecte municipal Francesc de P. Villar Lozano, que va engegar la Sagrada Família abans de Gaudí. A la Rambla hi conflueixen les illes de cases de Baix a Mar, els vermuts de diumenge i les passejades, el tren, els infants que hi juguen, les palmeres i el monument a Roca i Pi.

Només hauràs vist una part del molt que Badalona et pot oferir. No et perdis la Baetulo romana, que pots visitar al Museu de Badalona. Tampoc et pots perdre el nucli històric de Dalt la Vila, el Monestir de Sant Jeroni de la Murtra - on els Reis Catòlics van rebre Cristòfor Colom -, o de la Serralada de Marina.

Definitivament, hi hauràs de tornar!

I arribarem al final de la cursa. El Palau Olímpic ens dóna ànims pels últims metres. El Club Joventut de Badalona, la Penya, el primer club de bàsquet català campió d’Europa hi juga els seus partits. L’esperit del Dream Team de Michael Jordan, Larry Bird i Magic Johnson hi habita des dels Jocs Olímpics del 1992.

13


Màgic BDN Running • La Revista

LA CURSA MÉS FESTIVA

Música en directe amb Sarau08911

Batucades amb Kapaoltis i Bufons del Toc

Concert en directe amb Austin Jukebox

14


Màgic BDN Running • La Revista

A LES XARXES

1

@go_miriam

@pitufollow

46,4k

@rvbengarcia

Nutrición Deportiva

Alimentación saludable

53,2k

1

@anaatuse

95,7k

Dietètica y Herbolario

8.174

Accesorios y Ropa deportiva

¡CON ENVÍO GRATIS Y MEJOR 15 PRECIO GARANTIZADO!


Màgic BDN Running • La Revista

FARMÀCIA OLÍMPIC

PUNT DE TROBADA DELS PACIENTS INTERESSATS EN MILLORAR LA SALUT CARDIOVASCULAR 4. OBESITAT

Des que vàrem començar al 2016, des de la Farmàcia sempre ens ha obsessionat poder col·laborar amb els altres professionals de la salut a conscienciar i ajudar als pacients a tenir cura de la seva salut cardiovascular.

A menys pes, menys risc cardiovascular. A la Farmàcia també en som molt conscients! Per tant, disposem d’un servei de DIETISTA per ajudar a MILLORAR ELS HÀBITS ALIMENTARIS dels pacients així com ajudar-los a perdre pes i millorar la seva salut.

Lluny de voler ser una farmàcia passiva, hem volgut “atacar” directament a 5 factors de risc que, de la seva millora, en depèn una millor salut cardiovascular dels nostres pacients.

5. SEDENTARISME

Un altre dels aspectes que millora la nostra salut cardiovascular és AUGMENTAR L’ACTIVITAT FÍSICA. A la Farmàcia hi realitzem diverses activitats de cara a la conscienciació dels pacients d’evitar el sedentarisme. És per aquest motiu que, col·laborant amb la MÀGIC BDN RUNNING, volem transmetre i compartir els valors dels organitzadors i fomentar l’activitat física entre els nostres pacients.

1. PRESSIÓ ARTERIAL ELEVADA

Som molt conscients que DISMINUINT ELS VALORS DE PRESSIÓ ARTERIAL reduïm significativament el risc de patir un accident cardiovascular. Per tant, a la Farmàcia hi prenem la tensió arterial gratuïtament i estem coordinats amb els metges d’Atenció Primària per a detectar-ne irregularitats.

2. COLESTEROL ELEVAT

A més colesterol, més risc. A la farmàcia mesurem els valors tant del colesterol total com dels LDL, HDL i Triglicèrids. A més, de cara a la conscienciació dels pacients, fem diverses accions durant l’any perquè tothom prengui consciència de mantenir-ne uns VALORS ADEQUATS. Coincidint amb el Dia Internacional del Cor fem una “Marató del colesterol” prenent el colesterol a tots els pacients que ho desitgin de manera gratuïta.

3. TABAC

Fumar és nociu per a la salut i, més concretament, per a la salut cardiovascular. A part de disposar, a la farmàcia, de medicaments que ajuden a la DESHABITUACIÓ TABÀQUICA, també estem acreditats, gràcies al Col·legi de Farmacèutics, a ajudar als fumadors i fumadores que vulguin deixar el tabac i millorar, així, la seva salut.

Ens podràs trobar a: 933879350

16

Av. Alfons XIII 127 - Badalona www.farmaciaolimpic.com


Màgic BDN Running • La Revista

Vesteix-te de primavera. Vesteix-te de colors. De llum. De moda. Vine a Màgic Badalona i vesteix-te de primavera.

17


Màgic BDN Running • La Revista

18


Màgic BDN Running • La Revista

ARRELS CLÍNICA DENTAL CONEIXES LA RELACIÓ ENTRE OCLUSIÓ DENTAL I ESPORT? Quina és la importància entre oclusió dental i dolors d’esquena o trepitjada al caminar o córrer?

dents absents i obturacions per sanejar les dents. No tinguis excusa per ser el primer en la cursa de la salut dental!

El nostre cos manté un equilibri entre totes les estructures que el componen, per tant, una alteració a qualsevol nivell pot generar un desequilibri en el sistema. La nostra mandíbula s’articula amb el crani a través de l’articulació temporomandibular i tenir-ne un bon funcionament depèn en gran mesura de l’oclusió dental que tinguem. No mossegar bé, tenir apinyament dental o absència d’alguna dent per extracció, pot traduir-se en sobrecàrregues assimètriques dels músculs facials i alteracions funcionals que repercutiran en l’articulació, i acabaran afectant les cervicals, esquena, la trepitjada i produint assimetries posturals.

Arrels centre dental és un centre dental familiar inaugurat el febrer del 2018 al centre de Badalona davant la plaça Pompeu Fabra. Els propietaris, nascuts també a Badalona, han configurat un equip multidisciplinari amb professionals altament formats en totes les especialitats odontològiques.

T’ha passat pel cap alguna vegada caminar o córrer amb una sabata de taló i una sabatilla esportiva alhora?

Vine a conèixer-nos perquè puguem comprovar la teva salut dental, i analitzar la teva mossegada, articulació i postura, i, en cas de ser necessari, millorar tot el sistema! RECORDA, salut i esport... de la mà!

Retorna a la teva mossegada, articulació i dents a l'estabilitat, equilibri i salut que es mereixen i evita, així, les lesions articulars i musculars que se’n poden derivar i que normalment no es diagnostiquen. Com ho prevenim o millorem? Ortodòncia per a millorar i equilibrar la mossegada, implants per a substituir

19

Ens podràs trobar a:

Carrer de la Creu, 19 Badalona 938 31 45 22

www.arrelscd.com


Màgic BDN Running • La Revista

http://www.tapiol.com Tel. 93 20 4647488


Màgic BDN Running • La Revista

FUNDACIÓ BDN CAPAÇ Badalona Capaç és una Fundació sense ànim de lucre que vetlla per la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, tot entenent aquesta tasca des d’una perspectiva de servei integral a les persones.

Aquesta acció té un impacte en més de 3.000 persones.

“La nostra missió és la integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i oferim diferents serveis que s’adapten a les capacitats de cada persona.” En agrada dir que som una organització de tothom i per a tothom, que aposta per la qualitat i la millora contínua i que posa la persona al centre de la seva acció, que està compromesa amb Badalona i el seu entorn i s’adreça a les persones que necessiten els seus serveis, a les seves famílies i a altres persones o institucions relacionades amb aquesta causa.

L’activitat de BADALONA CAPAÇ es realitza en dos centres: COINTEGRA: Centre d’Atenció Diürna que ofereix Servei Prelaboral i Ocupacional. Dóna atenció especialitzada a més de 250 persones amb un grau mitjà o sever de discapacitat. CALTOR: Centre Especial de Treball que dóna ocupació estable i remunerada a més de 180 persones. Més de 160 tenen discapacitat intel·lectual amb afectació lleu o malaltia mental. Aquest dos centres ofereixen cinc serveis amb objectius complementaris i ofertes diferenciades, adaptades a les diferents capacitats de les persones:

Actualment atenem a més de 400 persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental, amb un equip de més de 70 professionals de diferents per els experts en l’atenció, l’acompanyament, la inserció, la prospecció, la producció i la gestió. Oferim suport a persones i famílies des de l’atenció, la formació i l’accés al treball.

• Servei d’Inserció Laboral. • Centre Especial de Treball. • Servei Ocupacional d’Inserció. • Servei de Teràpia Ocupacional. • Unitat d’Envelliment Actiu i Saludable.

www.mbr.cat/badalonacapacav

21


Màgic BDN Running • La Revista

ENTREVISTA

XAVIER BONASTRE Entrevistem a Xavier Bonastre, periodista esportiu, escriptor i corredor de fons català. En Xavier va patir una oclusió i perforació gastrointestinal que el va portar al hospital. Però torna a córrer... i publica un llibre, "100 històries del córrer".

La pregunta típica: Quan vas començar a córrer i perquè?

Què pot trobar el corredor al llibre “100 històries del córrer”?

Vaig començar a córrer, com molta gent, per una qüestió de pes. Vaig sentir a algun lloc que el córrer aprima, i així va ser.

A mi m’ha encantat escriure’l per explicar una sèrie d’històries, d'aventures, consells, opinions, una part autobiogràfica… He pensat amb el llibre per tal que els hi agradi a corredors i no corredors.

Quina evolució has vist al món de les curses?

Al llibre “100 històries del córrer” parles de la teva experiència com a corredor, però també hi apareix gent que has conegut i t’ha acompanyat en aquest camí? Què t’ha aportat moure’t en aquest entorn?

En quant a la Marató ha tingut alts i baixos. Pel que fa a les curses en ruta, es pot dir que hi ha hagut una saturació en el mercat, si bé és cert que ara trobem un repunt.

Fa uns mesos, et van detectar una perforació intestinal. Fa uns 12 anys havies patit càncer. Com t’ha ajudat córrer en superar aquests atzucacs?

El córrer és un esport popular i et trobes gent de tota mena, i això m’encanta. Et trobes gent molt interessant. Per exemple els ex-esportistes professionals que volen continuar estant en forma: en Luis Enrique, en Tomàs i en Rafa Jofresa (de Badalona), en Sandro Rosell... El córrer ens iguala a tots: pots córrer al costat del millor corredor del món, i això no passa en els altres esports.

Quan passes per un quiròfan, la recuperació és molt més fàcil. M’he recuperat de la perforació intestinal en 4 o 5 mesos, molt abans del temps previst.

A mi el córrer m’ha ajudat a concentrar-me en problemes de la feina, a la concentració… 22


Màgic BDN Running • La Revista

Has disputat més de 700 curses. En portes el compte? Quines són les que t’han marcat més?

Aquest any tornes a la Màgic BDN Running. Després dels darrers mesos, en quin objectiu et plantes? Gaudir-ne?

La Màgic BDN Running serà la número 747. Si n’haig de destacar alguna, és la Marató de Barcelona.

Espero córrer molts anys més! Amb els patrocinadors que s’han aconseguit tenim molts serveis i facilitats pel corredor, com pàrquing gratuït al CC Màgic Badalona, guarda-roba, etc.. a més que és un circuit molt planer.

Espero córrer molts anys més la Màgic BDN Running!

He sortit fa poc de l’hospital i tracto d’acumular quilòmetres i intentar millorar la meva marca però amb més calma.

Has corregut més curses a Badalona. Creus que és una ciutat ideal per córrer? La ciutat és ideal per córrer. Fa molts anys vaig córrer la Mitja Marató que es feia, amb una de les meves millors marques.

Creus que l’atletisme té suficient presència als mitjans? L'atletisme és un dels esports més practicats però, per contra, és difícil que capti l’atenció als mitjans, a excepció dels Jocs Olímpics.

Sempre estic molt content de poder córrer a Badalona.

www.mbr.cat/xavierbonastre

També té poca visibilitat l’esport popular en els mitjans: la seva aparició és a comptagotes, amb algunes nombroses excepcions, com per exemple a TV3, que tenim molt clar que el món del corredor popular és molt interessant, ja que arriba a molts participants i molta més audiència.

Presentació del llibre "100 històries del córrer" Dissabte 23 de març 12:00h Hall del CC Màgic Badalona.

23


Màgic BDN Running • La Revista

24


Màgic BDN Running • La Revista

BENEFICIS DE CÓRRER PER A ESPORTISTES PRINCIPIANTS Si fins ara portaves una vida bastant sedentària o has estat molt de temps sense practicar esport, formes part del grup d'esportistes principiants, amb unes necessitats diferents a les d'aquells que sí que tenen més rodatge. Encara que vulguis aconseguir objectius a curt termini, la teva principal meta a l'inici ha de ser millorar la teva forma física. Aquest és precisament un dels beneficis de córrer.

contribueix a netejar les nostres artèries i pulmons, la qual cosa repercuteix de forma positiva en la nostra salut. Amb la carrera suau també millorem els cartílags, els ossos i els músculs, tonificant-los i reforçant-los per a evitar lesions a posteriori.

Corrent podem millorar la nostra capacitat aeròbica, augmentar la nostra resistència i treballar la músculatura, especialment de les cames, encara que també es treballa (en menor intensitat) la part superior del cos. Aquests tres punts són molt importants per a millorar: tant si vols ser runner, com si practiques un altre esport. Pots tenir molt bona tècnica, per exemple, com a tennista, però si no tens forma física i una bona resistència et resultarà més complicat avançar en el teu progrés.

En aquest sentit, no només la salut física es veu beneficiada, també la psicològica. L'exercici en general i córrer en particular ens ajuda a sentir-nos millor amb nosaltres mateixos, alleujar l'estrès, reduir l'ansietat i reforçar la nostra autoestima. Si aquest és el teu objectiu, no és necessari que t'esforcis a entrenarte per a córrer una marató. La clau és la constància, córrer diverses vegades per setmana o fins i tot diàriament si la teva agenda ho permet i anar incrementant a poc a poc el ritme.

A més de millorar el nostre rendiment, córrer de forma freqüent també

Finalment, un altre dels beneficis de córrer que volem destacar és que incrementa les nostres defenses. Reforçar el nostre sistema immunitari és clau per a evitar certes malalties quotidianes i sentirnos més fortes i enèrgics. Combina-ho amb una bona alimentació i tindràs molt bestiar.

Article extret de :

25


Màgic BDN Running • La Revista

FUNDACIÓ JOSEP CARRERAS Entrevista Dr. Francesc Solé Director Científic de l’Institut Josep Carreras, Campus ICO-GTiP (Badalona) Com pot ajudar l'esport popular a la prevenció de malalties com la leucèmia?

càncer de la sang. Actualment, gràcies a la recerca, moltes leucèmies que tenien supervivències curtes ara les tenen molt llargues. I, el més important, amb certs tipus hi tenim curacions definitives. I és això el que busquem, que totes les leucèmies tinguin curacions definitives.

L’esport, igual que una bona alimentació, és fonamental per a una vida sana. Cada vegada hi ha més dades que indiquen que, si fem una vida sana, moltes malalties no apareixerien i no les hauríem de curar. Aquest aspecte l’estudia l’epidemiologia, una de les àrees que comencem a treballar en el nostre institut. Volem evitar haver de curar malalties, gràcies a conèixer què hem de fer per evitar que la malaltia es desenvolupi.

Per això, un primer pas és tenir un banc de mostres de tots els pacients que es diagnostiquen. L'Institut té avui dia més de 3.000 mostres de sang i moll. Quan un malalt de càncer arriba a l’hospital per a ser diagnosticat, se li extreu una mostra de sang i de moll de l'os. Si l'usuari dóna el seu consentiment, s'emmagatzema a l'IJC i s’utilitzen per a desenvolupar els projectes. Per a fer aquests projectes, disposem de la tecnologia més innovadora i tenim quelcom del qual ens sentim molt orgullosos: metges, biòlegs i farmacèutics que treballen als hospitals tractant pacients, i, alhora, estretament amb els investigadors.

Fer exercici, un exercici moderat, és molt saludable. Tot hàbit saludable suma a l’hora d’evitar patir malalties. Fem exercici. Fem que els nostres amics i companys en facin, tots hi guanyarem! Quins objectius té l’IJC? Quin horitzó estableix la Fundació/Institut per a aconseguir curar la leucèmia?

Pel que fa a la curació, posar un termini és gairebé impossible, però sí que podem dir que en els pròxims 5 anys hi haurà grans descobriments que permetran avançar molt en la curació de les leucèmies.

L’objectiu final de la recerca és curar tots els pacients afectats d’una leucèmia o

Quin és el repte del projecte d’investigació de la Màgic BDN Running? En la present convocatòria, es basa en fer un diagnòstic precoç d’una malaltia molt agressiva per a detectar-la abans i aconseguir curar més pacients.

26


Màgic BDN Running • La Revista

Aquests tipus d’accions són un altaveu de la causa a la qual va destinada. Són una oportunitat perfecta! Anar de la mà amb un projecte així és una oportunitat especial per a l’entitat solidària que pot arribar a nous públics i perquè la cursa que s’organitza tingui una proposta de valor afegit.

Tot pacient que ha patit un càncer i és tractat amb quimioteràpia o radioteràpia té un risc de desenvolupar una neoplàsia mieloide relacionada amb el tractament (NMRT), o comunament anomenada leucèmia secundària. Aquesta malaltia és molt agressiva i de difícil curació. L’objectiu d’aquest estudi és fer un estudi pilot amb pacients joves de càncer de mama (CM), extreure mostres periòdiques després del seu tractament i remissió, i fer un estudi genòmic o de seqüenciació per a estudiar els principals gens que es troben mutats en les NMRT. Amb aquest estudi podrem veure si muten gens que indiquin que el pacient pot desenvolupar una NMRT, sense encara manifestar la malaltia i buscarhi les solucions oportunes abans que la malaltia estigui molt avançada i no la puguem curar.

Quants diners s'han pogut destinar a la recerca contra la malaltia gràcies a la BDN Running? La Màgic BDN Running és un exemple de col·laboració a llarg termini: al llarg dels anys s’han creat punts comuns de feina, metes i objectius pel seu projecte de recerca final. La iniciativa suposa una completa alineació amb la missió del nostre Institut de Recerca. Durant les primeres set edicions es van aconseguir recaptar més de 32.000 euros destinats a les nostres línies de recerca científica. Aquest any tenim la il·lusió de poder batre el nostre rècord de captació, i per això, l’ajuda de tots els participants i l’organització és fonamental!

Creus que la Màgic BDN Running, amb marcat accent social, és positiva? Ajuda a conscienciar a la població? És molt positiva! L’esport amb valors és una de les combinacions perfectes de solidaritat. Esforç, superació, constància i dedicació són atributs vinculats de forma directa amb l’esport i, també, amb els destinataris dels nostres projectes de recerca, els pacients. Per a nosaltres són IMPARABLES davant dels obstacles que es puguin trobar.

Accions com la Màgic BDN Running sumen quilòmetres d’esperança pels nostres projectes i fan que, a poc a poc, el nostre somni estigui més a prop de la seva meta.

www.mbr.cat/francescfundacioav

27


Màgic BDN Running • La Revista

ENTRENAMENTS ABANS DE LA MÀGIC BDN RUNNING Una de la activitats prèvies amb més seguiment de la Màgic BDN Running! Cada dimecres, un grup de runners amb valentia per a millorar, aprendre i fer equip, ens hem trobat al Hall del Màgic Badalona per a posar-nos a prova i preparar la Cursa! SESSIÓ 01 PREVENCIÓ I RENDIMENT

Els runners més imparables van assistir a una sessió teòrica i pràctica sobre com entrenar dur i amb control!

La segona sessió ens va motivar a pujar una intensitat més i a ser ambiciosos per a gaudir entrenant per a millorar el temps! SESSIÓ 03 CÓRRER NO ÉS NOMÉS CÓRRER!

SESSIÓ 02 SI VOLS MILLORAR... CANVIA EL RITME!

A la tercera sessió, la @go_miriam ens va donar consells sobre tot allò que envolta el runner! Va ser un entrenament complet!

La sessió prèvia a la Cursa va servir per fer rodatge, assegurar sensacions i preparar el cap i el cos per a la prova!

28

SESSIÓ 04 FEINA FETA


Màgic BDN Running • La Revista

29


Màgic BDN Running • La Revista

30


Màgic BDN Running • La Revista

Psicòloga i Coach pel Rendiment Esportiu

PREPARA I ENTRENA LA TEVA MENT Et presentem 5 Tips a tenir en compte a l'hora de preparar-se mentalment per una cursa i/o una competició esportiva, dividits en tres apartats. Sigui quin sigui el teu nivell... atent/a!

estiguis constantment controlant el teu temps! Això et portarà a elevar el teu nivell d'activació i sentir-te més estressat. Quan els nervis ens sobrepassen i ens sentim pressionats per no portar el ritme desitjat, el nostre rendiment baixa i deixem de gaudir.

1. ABANS DE LA CURSA Crea una rutina competitiva abans de les teves curses. Què vol dir això? Planifica tot el que puguis per tal que es converteixi en un hàbit a l'hora de competir! Per això és important que fer un entrenament que simuli la competició per a rebaixar els nervis el dia de la Cursa. Tots aquells factors estressants que estan sota el nostre control, ja els haurem entrenat prèviament.

El més important és que et centris en el moment i en el que fas, pas a pas. Deixa a un costat el que hauries de fer i centra la teva atenció en el ritme que sí que estàs portant i connecta el teu cos amb la teva respiració. Això et permetrà estar en l'únic important: el present. Gaudeix del moment! 3. DESPRÉS DE LA CURSA Felicita't pel que has aconseguit! No és necessari una medalla per reconèixer un bon resultat. Reconeix el teu esforç, la teva millora, el fet d'haver acabat bé! Posar l'atenció en la millora i l'esforç dóna major sensació d'èxit que una medalla o altres resultats externs. Busca els motius per felicitar-te. La cursa és el moment de gaudir de tota la feina feta. Així que endavant i cap a la propera!

És molt útil planificar-se la setmana prèvia a la cursa, petits detalls com: què esmorzaré, la roba que faré servir o com escalfaré. Et generarà major sensació de seguretat en moments on prevalen els nervis. Aquests moments no són òptims per a improvisar. Organitza't i planifica't! Focalitza la teva atenció en tu mateix/a en els moments previs a la sortida. Si centres la teva atenció en com està el teu cos i duus a terme una respiració constant i harmònica, serà molt més fàcil deixar a un costat tots aquells pensaments que et boicotegen. Posar el focus en aspectes externs a tu mateix/a només augmentarà els nervis. Confia en tota la feina feta!

www.mbr.cat/anagirbauconsellsav

2. DURANT LA CURSA El rellotge o cronòmetre és una molt bona eina de referència per saber quin és el teu ritme i el teu temps. Però no

31


Màgic BDN Running • La Revista

CORTINES - ENROTLLABLES - PANELS - CATIFES PAPERS PINTATS - MOBLE AUXILIAR - OBJECTES DE DECORACIÓ VISITEM CASA TEVA SENSE COMPROMÍS PER OFERIR-TE MILLOR SERVEI

C/ CANONGE BARANERA 22 08911 BADALONA

TEL: 934644957

www.atmosfera-showroom.com segueix-nos a


Màgic BDN Running • La Revista

CONSELLS DE RUNNER Com ens recuperem després de una cursa? 2. ALIMENTACIÓ De la mateixa forma que cuidem el nostre cos abans d'una prova física també l'hem de cuidar després. Per això després d'una cursa hem d'ingerir aliments que ens proporcionin l'energia gastada i a més ens ajudin a la recuperació muscular.

A continuació us presentem 4 consells per afrontar una bona recuperació després d'una cursa. 1. HIDRATACIÓ La hidratació és el més important per recuperar-se després d'una cursa. Cal ingerir líquids, ja que el cos ha perdut grans quantitats d'aigua i sals minerals durant l'activitat física.

3. DESCANS Un altre element important és el descans. Hem de proporcionar al nostre cos el descans actiu perquè els nostres músculs es recuperin. 4. EXERCICI Després d'uns dies de bona hidratació, alimentació i descans actiu... Podem tornar a fer exercicis de manera suau i progressiva.

Abans de la cursa, vine a esmorzar!

Obrim per a tu a les 8 del matí! 1a Planta C.C. Màgic Badalona al costat de Duet Sports (Guarda roba)

33


Màgic BDN Running • La Revista

ENTREVISTA

JAUME LEIVA Entrevistem a Jaume Leiva, atleta català especialitzat en curses de fons i maratonià català.

Com atleta motivador i exemple de superació, quins consells donaries als corredors en moments difícils, tan esportius com a la vida quotidiana?

Creus que iniciatives con la Màgic BDN Running amb marcat accent social, són positives? Ajuden a conscienciar al públic? Totalment. Estic molt a favor d'aquestes curses on hi ha una recaptació per una causa solidària. La gent cada vegada és més solidària: ens agrada compartir amb companys i familiars aquesta vessant solidària. Ajuda molt en l'àmbit esportiu i social: amb aquest esdeveniment es pot ajudar a moltes persones. Tan de bo altres curses tinguessin el caire solidari de la Màgic BDN Running.

Tenim una sola vida, s'ha de gaudir al màxim el temps que tenim. Tot i que no sempre podem fer allò que ens agrada, amb lesions, malalties o problemes personals, sempre n’hem de treure la part més positiva! Sempre hi ha coses que ens motiven i hem d’aprofitar per a fer aquelles coses que no faríem si no estiguéssim amb problemes. Quan vaig estar lesionat (més de 500 dies sense córrer), vaig aprofitar per conèixer gent que no hagués conegut. Cal valorar molt cada etapa i adaptar-se a cada moment per a gaudir el màxim.

Què és el que més valores d’una cursa? I d’un entrenament? D'una cursa, sobretot, que en l'àmbit organitzatiu sigui còmode pels corredors/es, amb bons serveis, ambient, un circuit de qualitat, ben marcat, que quadri la distància... D'un entrenament, el que més valoro és la capacitat de superació, el fet de gaudir del moment del dia que ens servirà per desconnectar de la rutina... M’agraden molt els entrenaments! Em concentro! Em supero diàriament! Em serveix per treure'm de la feina, de l'estrès.... és de les coses que més valoro.

34


Màgic BDN Running • La Revista

Com i perquè va sorgir la idea de fundar “I run with Leiva”?

qualitat per córrer! Et presento el meu entrenador, el Domingo López. Comptahi si t'agrada l'atletisme i entrenar amb més continuïtat!” Des del primer dia vaig veure que aquell esport era el que més m'agradava, vaig conèixer uns companys increïbles que són molt bons amics a dia d'avui i ja han passat 20 anys i no em veig amb una altra vida que no sigui dintre d'aquest meravellós esport. Tan de bo duri molts anys més.

És una història genial! L’any 2013 un amic meu, Joel Codina, va voler ajudar-me per a poder costejar els viatges de la competició i poder dedicar-me més a l'atletisme. Ell es va inventar "I run with Leiva" i vam fer samarretes per a vendre i poder competir... Ràpidament vam veure que aquests diners podien servir més per altres persones que ho necessiten. Des del primer moment vaig veure que seria una gran acció i vam donar els diners a l'Associació Demé, ONG que ajuda poblats de Mali. De cop, moltíssima gent de Terrassa, Sabadell, Barcelona, Badalona portava la meva samarreta! Així doncs, vaig crear el club "I run with Leiva". Actualment som més de 125 corredors amb equips federats de triatlons, d'atletisme... Som una gran família que compartim l'esport diàriament!

Com creus que podem incentivar a les noves generacions de nens i joves a iniciar-se al món del running? El món del running i l'esport en general té uns valors immesurables. Gràcies a l'esport es pot viure molt millor, fer noves amistats, és un món molt sa! Des de petits hem de focalitzar aquesta idea de valors gràcies a l'esport: el companyerisme, el sacrifici, la competició sana... tot això ajuda a ser millors persones, a compartir amb els altres i a ajudar als més necessitats. Si enfoquem l'esport amb aquests valors, més nens voldrien ser esportistes del nivell en un futur i amb aquest sacrifici, disciplina que l’esport els ensenya... poden tenir una vida meravellosa!

Gràcies a "I run with Leiva" fins i tot s'estan creant famílies i noves amistats... Això és el que volia des d'un inici! Com va aparèixer la teva afició per l’atletisme?

Quins són els teus pròxims grans objectius esportius?

De petit, m'agradava córrer curses populars però encara no hi havia el "boom" que hi ha ara! Els meus pares m’hi portaven els caps de setmana. Jo no entrenava per córrer, jugava a bàsquet i m'agradava molt l'esport. Els estius corria 4 o 5 curses i allà vaig començar a veure que m'agradava. Va ser als 16 anys que vaig fer molt bé una cursa a nivell sènior i em va veure un dels millors atletes que hi ha hagut a nivell espanyol, el Bartolome Serrano i em va dir "Tens

Malauradament, després de no poder córrer la marató de Sevilla per malaltia, correré la següent marató a la primavera. Com a objectiu a més llarg termini córrer una marató a finals de 2019 i poder classificar-me pels Jocs Olímpics de Tòquio de 2020.

35


Màgic BDN Running • La Revista

NOVETAT 2019: DORSAL IMPARABLE! El 2019 tenim una novetat! Per tal de poder ajudar encara més a la lluita contra la leucèmia, aquest 2019 hem creat el Dorsal Imparable! Gràcies a la vostra inscripció amb aquest dorsal hem fet una donació directament destinada a la lluita contra la leucèmia. Com a agraïment, els/les que l'heu adquirit, gaudireu dels següents serveis Prèmium el dia de la Cursa: • • • •

Accés als fisioterapeutes un cop finalitzada la cursa (massatge recuperador). Accés exprés a la recollida de dorsals. Accés exprés a la recollida de samarretes. Obsequi d'agraïment per part de la fundació Josep Carreras.

La Màgic BDN Running -Memorial Luis Condon- ha contribuït... Durant les anteriors 7 edicions hem recaptat més de 36 .000€. Segur que aquest any aconseguirem superar aquesta xifra i ajudar a la fundació Josep Carreras , fent el que més ens agrada!

I el més important, la convicció de seguir lluitant contra la leucèmia i col·laborant amb la fundació Josep Carreras.

SOM IMPARABLES!

El Casal dels Infants i tu

teniu molt en comú.

El compromís social i tu us heu agradat

Sigues voluntari/a

36

Vine a una xerrada informativa i descobreix perquè!


Màgic BDN Running • La Revista

100% al natur

NSERVA

NT

LS

LORANTS N

I CO

· SENSE

CO

Ja l’has tastat? 37 que és natural Te Arizona, una aposta pel

S ART I FI CIA


Des del 19/2/2019

Màgic BDN Running • La Revista

M1 - M6 - M19 M26 - M28 - M30 B15 - B18 - B24 B29 - B35 - B82 Més servei i nous autobusos híbrids i elèctrics

Bus Metropolità

Es mou al teu aire


Màgic BDN Running • La Revista

RECEPTA SALUDABLE Alvocats farcits de salmó, quinoa i nous Dificultat: fàcil

Temps: 5'

INGREDIENTS

ELABORACIÓ

1 filet de salmó

1 - Cuinar el filet de salmó a la planxa a

3 alvocats grans

foc mig durant 3-4 minuts a cada costat.

1 ½ tasses de quinoa cuinada

Retirar-ho de la paella i treure-li la pell.

½ tassa de Nous de Califòrnia torra-

Deixar refredar i esmicolar-lo amb una

des i picades

forquilla.

⅓ tassa de ceba morada picada

2 - Tallar els alvocats per la meitat i retirar-

¼ tassa d'alfàbrega fresca

los l'os amb cura. Cuinar-los a la planxa

¼ tassa d'oli d'oliva verge extra

amb un raig d'oli pel costat que li hem

3 cullerades de suc de llimona

fet el tall. Cuinar fins que quedin marcats.

¾ cullerada de sucre

3 - Barrejar la quinoa, les nous i la ceba

½ cullerada de sal

en un bol.

1 dent d'all picat

4 - Barrejar tots els ingredients per a fer la vinagreta i incorporar-los a la mescla de la quinoa. Barrejar-ho bé i afegir-hi el salmó. 5 - Omplir els alvocats amb la mescla i decorar-los amb una mica d'alfàbrega fresca i nous picades.

39


Màgic BDN Running • La Revista

LA CURSA MÉS COMPROMESA

La Màgic BDN Running és molt més que una cursa El lema d’aquesta edició de la Màgic BDN Running és “imparables”, justament per destacar la vessant més social, solidària i compromesa amb l’entorn inherent a l’esdeveniment des del primer any. A continuació podeu conèixer els projectes socials que estem impulsant amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”.

Programa d’escoles

S’ofereix als escolars participar a la cursa amb inscripció a preu reduït a través dels professors d’educació física. A més, l’escola amb més participants aconsegueix un val per material esportiu i els guanyadors absoluts de la categoria escoles un trofeu. Tots/es correm Hi participen entitats que treballen amb col·lectius d’adolescents i joves en risc d’exclusió del territori. Es facilita un dorsal als seus usuaris per tal que puguin córrer la prova acompanyats d'educadors i voluntaris. Fem Salut Amb el projecte "Fem Salut" fomentem el mes de la vida activa juntament amb l'Ajuntament de Badalona, BSA, ICS i l'institut Joan Maragall. Cointegra Centre ocupacional Badalona Capaç. Les tasques de manipulat de la bossa del corredor les faran usuaris del centre ocupacional Badalona Capaç, entitat del tercer sector dedicada a la inserció de persones amb diversitat funcional. Lluita conta la leucèmia Col·laborem amb la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia. Ja hem recaptat gairebé 40.000€ per a la Fundació! Amb el suport de:


Màgic BDN Running • La Revista

Del26abril 5demaig Roger Mas Caïm Riba Los Hermanos Cubero Quimi Portet Oriol Tramvia Maika Makovski Brighton 64 Azucarillo Kings Diego Cortes


Màgic BDN Running • La Revista

GRÀCIES PER FER-HO POSSIBLE!


Màgic BDN Running • La RevistaTurn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.