Page 1

Als ulls de Kant, el segle XVlll no era una época il·lustrada, però si una época d’il·lustració, perquè a un época il·lustrada voldria dir que totes les persones que visqueren a aquesta, haurien de tindre mentalitat il·lustrada i tot es regiría per aquesta. I el perquè de que era una época d’Il·lustració era que les persones començaven a tindre aquesta mentalitat o al menys a conèixer-la com a altra alternativa de la manera de pensar ja imposada. Les cricumstàncies històrques que van facilitar la il·lustració va ser l’aparició del il·lustrats amb noves idees. Però la demés gent no feia les seues coses perquè sabia que si no les feia, les faria una altra persona. Ell els considerava menors d’edat, perquè tenien un llibre que pensava per ells, un pastor que remplaçava la seua conciència moral, un metge que jutjava la seua dieta i així succesivament, i per a Kant, açò no era ser major d’edat. Als “tutors” que fa referència, són les persones que manen en aquesta época i els que tenen les idees. La gent no volia treballar i era molt fàcil saber més que algú, i Kant el que els diu, és que decideixquen a pensar per si mateixa sense deprende de ningú.


Kant pensa que les dones estaben fent el mateix que els homes i no treballant, i que servien soles per a ocupar-se de la casa i tindre fills. No estem d’acord en eixa opinió, tant la de les dones com la dels homes, perquè pensem que tots dos poden pensar i aportar idees diferents a l’humanitat, el problema és que no tots s’esforçen per fer-ho ni per ser diferents, i és una cosa que hauria de canviar per a que el món progressara.

BIOGRAFIA Kant,fou un filosof alemà de la il·lustració, és el primer i més important representant de la il·lustració. És considerant un dels pensadors més influents de Europa. Entre els seus escrits més famosos, trobem la crítica a la raó pura, calificada com un punt de inflexió en la història de la filosofia . Adelanta importants treballs en el camp de la ciència, el dret, la moral, la religió i la història El pensament de Kant fou molt influència en la Alemania del seu temps, duguent la filosofia més enllà del debat entre l’empirisme i el racionalisme.

IMANNUEL KANT  

iMMANUEL KANT, FILÓSOFO DEL SIGLO XVIII

IMANNUEL KANT  

iMMANUEL KANT, FILÓSOFO DEL SIGLO XVIII

Advertisement