Page 1

IMAGE - EN DYNAMISK KUNDTIDNING FRÅN AUDICOMPENDAX - MAJ 2014

Dynamisk Funktion

Nästa generations arbetssätt! Vi ser in i framtiden på aktivitetsbaserade, effektiva och flexibla lösningar.

FÖRST OCH STÖRST!

Vår största projektionsyta BIG installerad i Sundbyberg. - se sidan 8

INREDNINGSSPECIAL! Kompletta arbetssätt på 16 kvadratmeter. - se sidorna 5-7

SVERIGELANSERING! Interaktiv projektor med touchfunktion - se sidan 3


Produktnytt

Dra ner och fäll ut...

...lyft upp och skjut in.

Laptophyllan som ersätter talarstolen. Var skall jag ha min Laptop när jag inte har en talarstol? Frågan belystes när vi deltog i projekteringen av konferensrummen till Swedbanks nya HK i Solna. Nya arbetssätt kräver nya inredningslösningar och som dessutom i de moderna aktivitetsbaserade kontoren är integrerade med tekniken. Därför tog vi fram en helt ny genial lösning även på detta.

Laptophyllan som är integrerade i skrivtavlan. Hyllan, som är uppfällbar, förvaras bakom skrivtavlan om det är vår modell Design Line med infälld skärm annars direkt under skrivtavlan. Vill du prova hyllan är Beställningsnumret 16056 och introduktionspriset är 2500 kr/st.

Connecto Mini Det flexibla uttagssystemet Connecto utökas med Connecto Mini. Fördelarna med Connecto-systemet är nu ännu fler: • Nya Mini kan ligga löst på bord. • Samma uttag som i resten av Connectosystemet. • Enkelt att byta uttag och komplettera vartefter behoven förändras. • Kan placeras i befintlig bordsbrunn. • Kan användas som horisontell väggkanal. • Kan användas som vertikal uttagsstolpe. • Manöversystemet kan monteras i uttagskanalen. • Gavlar med dragavlastningar för kabel.

OSLAGBART PRIS!

Connecto Mini, 45:-/dm Beställningsnummer: A 65705 Gavlar dito, 30:-/par Beställningsnummer: A 65706 Leveransstart Maj 2014.

2


Sverigelansering! Epsons interaktiva projektor med touchfunktion premiärvisades hos AudicomPendax i Skarpnäck Epson, som är världsledande när det gäller interaktiva projektorer, visade det första exemplaret av den nya interaktiva projektorn BrightLink 595Wi på Microsoftdagen hos AudicomPendax den 3:e April.

Touchteknik och interaktivitet = nya pedagogiska möjligheter! Är detta framtidens lösning till skolans problem som visade sig i PISA-utredningen? Sannolikt en bra bit på vägen. Den stora nyheten med 595Wi är att det går att använda händerna och fingrarna för att interagera med programvaran i datorn eller projektorn. Så många som sex stycken kan arbeta samtidigt. En ny teknik som ger helt nya pedagogiska möjligheter i utbildningen. Kombinationen vanliga skrivtavlor, som alla känner sig hemma med, och denna interaktiva lösning öppnar helt nya möjligheter för alla som arbetar med utbildning. Kreativa rum kan mycket lätt skapas då alla typer av väggar kan vara delaktiga i utbildningen mm. Det här gör att det finns helt nya möjligheter

Projicera upp PROJICERA UPP till tum TILL100 100 TUM

Två interaktiva Två interaktiva pennor pennor Ljusstyrka Ljusstyrka för för färgat färgat ljus ljus

WidescreenWIDESCREENUPPLÖSNING upplösning HD-KLAR HD-klar

WLAN-funktion WLAN-funktion IEEE802.11 802.11 b/g/n IEEE b/g/n (tillval) (tillval)

HDMI-ingångar HDMI-INGÅNGAR

Touch-funktion Touch-funktion Inbyggd högtalare INBYGGD HÖGTALARE PÅ W på 16 16W

att en gång för alla göra sig av med klumpiga, vägghängda Smartboards och ersätta dem med riktiga glasemaljskrivtavlor godkända för utbildningsmiljöer både gällande miljö, kvalitet och säkerhet. Vi är, som vanligt, först ut och har skrivtavlor och skrivtavelväggar helt anpassade efter denna nya teknik.

Bring Your Own Device Touchfunktionen är bara toppen på isberget i denna produktlansering. Möjligheterna att trådlöst ansluta fler bildkällor är minst lika intressant. Vill man inte använda en PC går det lika bra med en iPad/iPod/iPhone eller Andriod-enhet, dokumentkamera eller DVD-spelare.

3

Ultrakort ULTRAKORT PROJICERINGSAVSTÅND projiceringsavstånd

50 enheter kan anslutas trådlöst och läraren har möjlighet att välja ut upp till fyra elevers egna bildskärmar åt gången som kan visas upp med projektorn. Perfekt för att visa olika resultat sida vid sida. Börjar du från ”scratch”, och inte tänker ladda ner lektioner från några av de stora leverantörerna av sådant på nätet, klarar du dig förmodligen alldeles utmärkt med den medföljande programvaran Easy Interactive Tools 3.0 som är alldeles gratis och innehåller en del extra finesser som utnyttjar funktioner i projektorn på ett ypperligt sätt. Vill du veta mer? Kontakta vår kundtjänst på info@aupx.com så hjälper de till.


Connecto HD Web – Nu med USB 2.0 För att videomötet skall kunna ersätta ett fysiskt möte krävs en närvarokänsla som är nära det fysiska mötets. Det tog vi fasta på när vi utvecklade vår kamera Connecto HD Web USB 3.0 Det vi då inte riktigt förstod var att vi var ett eller två år för tidigt ute. De flesta normala användare har inte idagsläget datorer som klarar USB 3.0. Därför har vi idag glädjen att kunna visa upp den första riktiga webkameran med videokonferenskvalitet och för USB 2.0. Prestandan är i stort sett samma som för USB 3.0-kameran och närvarokänslan likaså. För att förstå vad vi menar måste detta upplevas och jämföras med alternativen. I vår utställning i Stockholm har vi byggt upp en demoenhet bara för att alla själva skall kunna uppleva skillnaderna innan beslut i investeringen tas.

ERBJUDANDE! Prova på Connecto HD Web en månad gratis! Hela Microsoft Office 365 inklusive Lync ingår under provperioden!

Vi jämför vår Connecto HD Web USB 2.0 och 3.0 med bla Logitechs senaste Webkamera CC3300 Conference Cam. Vid jämförelsen blir valet enkelt, kom och jämför själv. Varför blir då vår lösning så mycket bättre är den vanligaste frågan vi får och svaret är egentligen ganska enkelt. Vår lösning är baserad på en SONY-kamera med både optisk och digital zoom vilket ger en i det närmaste perfekt webvideobild. Så nära professionell videokonferenskvalitet det idag går att komma med en weblösning.

Detta tillsammans med prestanda som: • • • • • • • • • •

• •

Plug and play – Anslut och det är klart. HD 720p. 30 bilder per sekund. Horisontell bildvinkel 90-30 grader = täcker hela rummet utan pan-tilt funktion. SONY Exmor-sensor. Automatisk fokus. Okomprimerad videoström. Styrbar via RS 232. 3X optisk zoom. Inbyggbar konstruktion. (Storlek i kombination med vidvinkel ger möjligheten att kameran kan byggas in i t.ex. skrivtavlan. Se exempel i arbetssättet ”När och Fjärran” på sidan 6) Kameran är Microsoft Windows 7 och 8-certifierad. Godkänd enligt standarder EN55024 och 55022.

Testbild - Connecto HD Web

Testbild - Logitech CC3300

4


Aktivitetsbaserade mötesrum

Nästa generations arbetssätt! Vi ser in i framtiden på aktivitetsbaserade, effektiva och flexibla lösningar.

Kan man utforma ett aktivitetsbaserat mötesrum med ”extra allt” på 4x4 meter och som passar in i inredarnas nya tankesätt? Svar: Ja!

Rummet

Arbetssätt

Exempel

16 kvm är givetvis bara ett exempel. Det visar att det går att skapa ett kreativt mötesrum som passar in i en aktivitetsbaserad miljö även på en förhållandevis liten yta. Vad betyder egentligen aktivitetsbaserat arbetssätt? En fri översättning tycker vi är: Arbeta där hjärnan är och inte där skrivbordet står.

Att arbeta tillsammans och i grupp har givetvis helt olika betydelse beroende vilken typ av aktivitet som skall genomföras. Därför pratar vi om olika arbetssätt och utifrån detta skapar vi vad som behövs för just den unika miljön och dess arbetssätt.

Vi har för att underlätta skapat ett flertal exempel på miljöer. På nästa uppslag är två exempel på lösningar – “När och fjärran” och “För det du har på hjärtat”. På vår hemsida har vi lagt ut ytterligare exempel som kan vara till hjälp när du skall skapa just din kreativa arbetsmiljö. Vill du ha hjälp skapar vi självklart en kreativ miljö anpassad för just Era unika arbetssätt.

För att uppnå målet med en miljö som hanterar rätt arbetssätt krävs att en behovsanalys utförs i ett tidigt skede och att följande frågeställningar belyses: • Vad skall vi göra i rummet? • Hur vill vi arbeta? • Vilka hjälpmedel vill kunna nyttja i rummet? Tänkbara funktioner och lösningar kan vara: • Notera på skrivtavla. • Notera på blädderblock. • Flexibel miljö med exempelvis AV-lister. • Distansmöten via web- eller videokonferens. • Uttags- och styrmöjligheter i bord för enkelt handhavande. • Interaktiv lösning. Detta är bara exempel, listan kan göras betydligt längre.

Det tomma rummet sett från ovan. Kallas för planvy. Frontväggen längst upp på ritningen. Det som ses längs vänstra kanten är gardinstången och fönsterbrädorna.

5


När och fjärran

Rummet sett från ovan. Frontväggen längst upp.

Frontväggen sedd från rummets insida.

Välkommen till det gränslösa mötet. Här är mötesrummet du inte behöver komma till men ändå får vara med i. I skrivtavlan på frontväggen till höger i bild har vi fällt in en skärm där distansdeltagare kan vara med. Under skärmen är en kamera integrerad så att du kan följa med oavsett vart i världen du befinner dig. Kameran har vi utvecklat själva för just den här typen av möten och den är faktiskt den första i sitt slag på marknaden. Den passar givetvis för vilka webbaserade distansmöteslösningar som helst. Detta gör att du enkelt kan vara med även om du bara är utrustad med en smartphone eller surfplatta. Förutom det fiffiga i att den är inbyggd i skrivtavlan så är den försedd med en speciell optik och en sensor från Sony som gör att du ser hela mötesrummet och alla deltagarna utan att behöva krångla med att panorera eller vinkla kameran. Bildkvaliteten medför medför vidare ett

Den bakre väggen sedd från rummets insida.

Mer om lösningen: mer naturtroget och bra möte än med en vanlig webkamera. En av hemligheterna är att den använder USB 3.0 vilket gör att bildsignalen inte behöver komprimeras i lika många steg. På motstående vägg, till vänster i bilden, finns en vanlig skrivtavla som kan användas av de som är på plats i rummet och som även distansdeltagarna kan se. De mörkläggande solskydden i fönstren hjälper till att kontrollera ljuset i lokalen så att kvalieten på mötet blir extra bra för distansdeltagare. Stolarna är försedda med hjul vilket gör det lättare att alltid vara på rätt ställe och kunna fokusera på det man är intresserad av.

6

Stolarna kommer från Bombastik Attitude och heter Spirit. De är ritade av den norke designern Helge Leikanger. Han lär ha sagt att Tina Turner ska passa extra bra i just den här stolen. Vi har den i vår utställning i Skarpnäck så du kan komma och känna efter om du kanske har det gemensamt med henne. Bordet är även det från Bombastik Attitude och heter Fantastic. Det är ett så kallat flip-bord som man kan vinkla bordsytan på för effektivare förvaring. Du kan även få det med Connecto Pro Image infällt i bordsytan eller med skrivtavelyta. Skrivtavlan på väggen till vänster är en DesignLine utan ram med matchande orange kant. Den är integrerad i AV-listen som har orange dekor. Bakom skrivtavlan med den inbyggda skärmen sitter vår nya laptophylla - läs mer om den på sidan 2 i detta nummer av IMAGE.


För det du har på hjärtat Nästa generations arbetssätt!

Vi ser in i framtiden på aktivitetsbaserade, effektiva och flexibla lösningar.

Rummet sett från ovan. Frontväggen längst upp

Frontväggen sedd från rummets insida.

Välkommen till det goda samtalet. Här har vi lagt betoningen på samtal och information. Ett trivsamt rum för rådgivning, konsultation eller ett riktigt utvecklande utvecklingssamtal. Stolarna är placerade så att de som möts i huvudsak har fokus på varandra. För att tillgodose vårt behov att uttrycka oss så bra som möjligt med de förutsättningar vi har sitter en skrivtavla på den bakre väggen. En skärm finns på frontväggen för att visa filmer, information eller presentationer vi här förberett innan. På AV-listen X-line , som har rödlackad dekor, hänger ett broschyrställ för exempelvis tryckt information som vi vill att besökarna ska ta med sig hem för att begrunda i lugn och ro.

Den bakre väggen sedd från rummets insida.

Mer om lösningen: Man kan även enkelt flytta de AV-listhängda produkterna till ett annat rum med AV-list där de kanske behövs bättre för tillfället. (Om du nu tänker att AV-listen måste vara bra för ’aktivitetsbaserade arbetssätt’ får du en guldstjärna.) De mörkläggande solskydden i fönstret matchar färgsättningen i övrigt och hjälper till att hålla kylan varma dagar, ser till att ingen blir bländad av solen och att det inte blir störande ljus eller reflexer i skärmen. Bekväma stolar och inspirerande färgsättning ger er förutsättningar att hjälpa andra i vad som ofta är mycket viktiga möten.

AV-listen gör att det är lätt att komplettera med fler broschyrställ eller andra tillbehör som kan tänkas behövas, till exempel ett hyllsystem.

7

Stolarna kommer från Bombastik och heter ”Stealth”. Bordet är plockad ur deras serie Spirit. Skrivtavlan på väggen till vänster är en DesignLine utan ram med rödlackad kant. Broschyrstället X-Line kan innehålla upp till 12 olika trycksaker i A4-format. Facken är dubbla så du kan även ställa i stora, fina A3:or. Det hänger på en AV-list X-Line med en rödlackad aluminiumdekor. Skärmen är en SONY på 55 tum. Den hänger på AudicomPendax nya egna väggfäste Basic. Kanalisationen till skärmen är dold inuti väggen. Kontakta oss för att få veta mer om alla andra tillbehör som finns till den smarta AV-Listen: Hyllor som slukar massor av pärmar, belysning, blädderblockstavlor, anslagstavlor, klämmor, krokar och mer därtill.


Projektionsyta BIG Var i Sverige kan du köpa en jättestor projektionsduk i det format du önskar? Svar: I Stockholm, Skarpnäck, AudicomPendaxhuset, även kallat hantverkshuset. Här satsar vi på inhemsk tillverkning istället för att köpa från Kina. Vi tillverkar alla typer och storlekar av projektionsdukar och mörkläggningar, såväl ramspända och rullbara. Även kombinerade projektions- och mörkläggningslösningar kan vi erbjuda då vi tillverkar själva och special är standard för oss. För dig med krav på bra bildkvalitet är en ramspänd projektionsduk det rätta valet då projektionen där återges med absolut bästa förutsättningar. Det är därför biograferna alltid förses med en ramspänd projektionsduk.

en högfrekvent signal ”sätter fart” på molekylerna vilket medför att materialet blir varmt och sammansvetsat till en mycket stark fog. Själva projektionsduken spänns sedan upp på en ram. När enheter är för stora att transporteras och att få in i huset byggs de ihop på platsen. Projektionsytan på bilden är åtta meter bred och fyra meter hög. Vill du veta mer om vad vi kan göra för dig? Tveka inte att fråga oss – det är alltid gratis.

Våra stora projektionsdukar kallas BIG och tillverkas och monteras på ett alldeles speciellt sätt. För det första behöver ofta dukmaterialet svetsas ihop med en speciell högfrekvenssvets så att det blir ett tillräckligt stort stycke.

Bilden ovan: Den stora svetsade duken rullas ihop för transport ut till kunden. (Tur att vi har europas största AV-utställning precis ovanför tillverkningen i Skarpnäck.)

I svetsen pressas de två materialen samman och

Bild nedan: Duken fastspänd på plats.

8


Pågående projekt

Som vanligt har vi fått förmånen att utföra många och intressanta projekt. Här är ett par exempel på uppdrag vi nu håller på med och som kommer att vara genomförda till hösten.

ljudsystem. Projektorerna kan via en bildprocessor hantera en PC över två projektorer alternativt olika bilder på respektive projektor. Även extremt högupplösta bilder kan hanteras via bildprocessorn. Allt byggs samman i vår moduluppbyggda, unika, AVväggslösning X-Line vilket ger en flexibel lösning med ett modernt snitt. Projektionsduken som är ramspänd och närmare 5 meter bred kommer att ge en maffig bildupplevelse.

Swedbanks nya HK Nordea i Solna Ett mycket omfattande projekt med fler än 400 mötesrum av alla typer, från små samtalsrum till multisalar. Projektet är givetvis aktivitetsbaserat med många finurliga lösningar. Vi återkommer i höst med mer detaljerad information.

Bosön – Sveriges unika idrottsgymnasium

Nya kontor både i Stockholm och Malmö. De har byggts med LEED (certifieringssystem för hållbart byggande) som ledstjärna, d.v.s, med miljön i fokus. Tack vare att vi bl.a. har egen tillverkning i Sverige har vi lätt att leva upp dessa krav. Stockholmskontoret ligger parallellt med Essingeleden i det vi förr kallade för Hornsberg, numera Lindhagen. Projekten omfattar allt från projektering

Under 2013 renoverade vi alla mötesoch utbildningssalar och nu renoveras deras hörsal/multisal. När det gäller bild- och ljudlösning installeras dubbla projektorer av SONYs senaste Lasermodell och Line Array

9

till installation och överlämnande till användarna. Totalt i Stockholm finns ca 100 mötesrum. De vanligaste mötesrummen är försedda med kortskjutande projektorer som projicerar bilden direkt på skrivtavlor, härutöver en större multisal som kan nyttjas som hel sal för större evenemang alternativt delas in i två eller tre mindre salar. Allt har projekterats med fokus på enkelhet i kombination med deras unika behov och ”value for money”.

Nasdaq OMX OMX, som vi säger i vardagstal, ligger i Värtahamnen i Stockholm. Här finns en omfattande anläggning som vi utförde för ett 10-tal år sedan och som löpande genomgår ansiktslyftningar. Turen har nu kommit till hörsalen där vi skall ersätta nuvarande bildvisningen via backprojection mot traditionell frontprojektion. Vi skall platsbygga en stor ramspänd projektionsduk med måtten 450x275 cm. En så stor projektionsenhet går inte att bära in, därav blir den platsbyggd. Eftersom OMX har höga krav på både funktion och kvalitet kommer vi att installera Sonys senaste tillskott på projektormarknaden, en 7000 ANSIlumen ljusstark laserprojektor. Det blir den första av denna modell som installeras i Europa vilket innebär att Sony, OMX och AudicomPendax verkligen är först med ny teknik.

KTH - vår välkända tekniska högskola Vi har i öppen konkurrens fått förmånen att leverera 44 st mötes- och utbildningsrum till KTH´s anläggning i Kista. Installationen skall vara klar till början av augusti. I nästa nummer kommer en mer detaljerad rapport om innehållet.


Produktnyheter videokonferens

Cisco TelePresence SX10 Quick Set

Det händer mycket även inom professionell videokonferens. Både Cisco och SONY släpper helt nya system. Priserna går ned medan prestanda går upp.

Cisco Amerikanska Cisco lanserar flera nya och uppdaterade produkter. Dessa ger tillgång till avancerad videokonferens i ett nytt designformat samt röstföljande kamera och som första videosystem på marknaden - H.265-stöd.

Tre integrerade skärmar och kameror Cisco TelePresence MX200 – denna passar i det mindre konferensrummet och är mycket enkel att installera och ger HD-kvalitet. Rekommenderat pris är $17 900.

Cisco TelePresence MX700 och MX800 – passar i mellanstora och stora konferensrummen (från cirka $ 49 900) och har som första videosystem på marknaden stöd för videostandarden H.265 vilket ger HD-kvalitet med mindre än halva bandbreddskravet än tidigare.

Fristående kameror

Sony Japanska Sony satsar igen under eget namn på videokonferens och lanserar under våren två helt nya system: XG100 och XG77. Bägge systemen är mycket aggressivt prissatta för att på allvar kunna konkurrera med övriga tillverkare. (Pris inklusive 3 års prime-support på XG100: 110 000 SEK XG77:62 000 SEK)

Cisco TelePresence SX10 Quick Set är en ny och innovativ produkt som är framtagen för mindre konferensrum och som använder sig av den i många fall befintliga storbildskärmen.

Data:

Precision 60 och SpeakerTrack 60 är en ny avancerad konferenskamera och ett nytt system för att automatiskt identifiera vem som talar och låta kameran följa den personen. Priset ligger på $ 15 900.

XG100 – 1080p/60 bilder per sekund, utbyggbar brygga upp till 9 parter, dubbla mikrofoner ingår. XG77 - 720p/60 bilder per sekund inklusive 1 st mikrofon. Eftersom de tillverkar hela systemen själva, d.v.s. codecar, skärmar och kameror, erbjuder Sony kompletta paketpriser.

Cisco TelePresence SX80 är en produkt för integratörer som vill skapa skräddarsydda videokonferenslösningar i annorlunda eller udda miljöer. Systemen kommer att finnas för leverans under våren 2014 och prisbilden är upp till 40% lägre än tidigare system.

Sony XG 100

10

Vill du veta mer kontakta vår Lars Sjödin på 0704953003.


Microsofteventet blev en succé!

Vinnare i Microsoft Visitkortstävling!

1:a pris - Lars Lindberg, Tieto Swedeb, Plantronics Blackwire C420 M Headset. 2:a pris - Joel Funk, Miroi E-Learning, Headset från Jabra. 3:e pris - Stefan Elm, NCC AB, Plantronics Blackwire 720 Headset.

Den 3:e April genomförde vi ett event med Microsoft som intresseväckare och det visade sig vara rätt.

Vi tackar också Microsoft för generositeten med priserna.

Intresset för morgondagens arbetssätt är idag hett. I stort sett alla organisationer pratar idag om det. Att Microsoft ordentligt skakat om och påskyndat denna utveckling är helt uppenbart och att anledningen är Office 365 med videomöten via Lync som ställer alla traditionella värderingar på ända. • Microsoft Lync tar över videokonferens? • Öppna eller slutna videokonferenssystem? Dessa två frågeställningar var några av de över 100 deltagarna fick belysta av Andreas på Microsoft och Lars Sjödin hos oss. Utöver detta lanserade Epson den första interaktiva projektorn med touchfunktion - se separat artikel på sidan 3 om du vill veta mer.

lösningar på ett optimalt sätt. Nästa Event, preliminärt den 18:e september, blir en SONY-dag med ett flertal spännande nylanseringar. Vi återkommer med en inbjudan i slutet av augusti.

Även Kramer var på plats med sina nya trådlösa signalöverföringar samt Bombastik Attitude som berättade om att framtidens kontorsinredning måste vara integrerad med tekniken för att användarna skall tillgodogöra sig morgondagens

11


Nästa generations arbetssätt Videokonferens eller Webmöten? Att vi alla måste ändra våra arbetssätt för att vår jord skall överleva är de flesta överens om. Ett av arbetssätten som vi kan förändra är att resa mindre genom att ha videomöten i stället, vilket ger en mycket snabb och effektiv positiv påverkan på vår miljö.

Då Microsoft, som vanligt, tänker i helt nya banor har det flesta av det som tidigare upplevdes som hinder i traditionell videokonferens eliminerats. Detta kommer med största sannolikhet medföra att videomöten kommer att bli en självklarhet och utvecklingen kommer att gå fort.

Microsoft har med Microsoft Office 365 och Lync i detta syfte satt ”griller i huvudet” på alla som jobbar med traditionell videokonferens och väckt liv i det man skulle kunna tycka vara självklart för att det i praktiken skall kunna bli ett alternativ till att resa, nämligen: Öppna system eller som idag slutna system? Egna bryggor eller i molnet? Oavsett apparat typ kunna kommunicera med varandra? Vilken bildkvalitet behöver jag och vad skiljer de olika systemen åt? Vad kostar det och är det enkelt att använda?

Vad de traditionella videokonferenstillverkarna och leverantörerna skall göra är i skrivandets stund en helt öppen fråga men vårt tips är att talesättet “If you can´t beat them - join them” kommer att gälla. Vad är det då som Microsoft har gjort och inom kort kommer att göra som leder till denna utveckling? Microsoft har skapat ett system som är billigt när du har Office och enkelt att använda. De överlåter till andra att anpassa produkter till deras system vilket gör att utbudet blir helt öppet och konkurrensutsatt hela tiden. Senare i år lanseras även möjligheten att kommunicera direkt med alla typer av andra system som Cisco, Polycom, Sony m.fl. vilket i praktiken leder till att videomöten blir öppna system. Dessutom är Lync uppbyggt så att du inte ens behöver ha

AudicomPendax AB - Stockholm Besöksadress: Flygfältsgatan 34 Box 2014, 128 21 Stockholm - Skarpnäck Telefon: 08 555 369 00 Fax: 08 555 369 01

AudicomPendax - Göteborg Flöjelbergsgatan 1 C, 431 35 Mölndal Telefon: 031 748 19 90 Fax: 031 28 14 31

systemet nedladdat i din dator för att kommunicera med en annan utan du blir helt enkelt bara inbjuden att deltaga i ett möte, att tacka ja, så är det klart att mötas virtuellt.

Bildkvalitén är väl egentligen den enda kritiska punkten med Lync om du inte väljer en kamera som klarar dina behov. Vanliga webkameror lever idag inte upp till en bildkvalitet som kan anses vara tillräcklig för att kunna mätas sig med traditionell videokonferens. Dock kommer vi väldigt nära med vår senaste produktnyhet, se separat artikel om Connecto HD Web USB 2.0 på sidan 4. Vill du prova videomöten via Microsoft Lync och kanske jämföra bildkvalitén med traditionell videokonferens? Kontakta vår Lars Sjödin 070-4953003 alternativt på lars.sjodin@aupx.com så hjälper han mer än gärna till.

AudicomPendax - Malmö Arlövsvägen 10, 21124 Malmö Telefon: 040 93 19 00 Fax: 040 93 19 70 www.aupx.com info@aupx.com

Dynamisk Funktion

Image maj 2014  

Nästa generations arbetsätt med Microsoft och inredning för aktivitetsbaserade mötesrum och konferensrum.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you