Teaterforeningen Bøgestrømmen sæson 2017/18

Page 1

TurnĂŠteater, opera og danseteater pĂĽ scenerne i Vordingborg kommune

teaterforeningen.dk


Velkommen til vores allerbedste sæson! Ja, man kan godt være fristet til at smøre tykt på, men vi synes at vi har et rigtigt godt teatertilbud: Gode forestillinger, og medlemskab for kr. 150, hvor du får: - Billige billetter (spar ca. 85 kr pr. stk) og køb alle dem du har brug for med rabat, hele sæsonen. Giv for eksempel en teaterbillet i gave! - Gratis vin/vand og garderobe i Vordingborg Teater til dig som er medlem. - Du kan også købe billet til Teaterforeningen Guldborgsund til medlemspris!

Ekstra Vi fastholder priserne i år, men dropper startrabatten. Til gengæld vil vi invitere de som køber medlemskab inden 1. sept. til en spændende gratis teateraften i Vordingborg Teater. Det er forestillingen ”Immigranten” den 8. nov. Et nyt stykke om et helt aktuelt emne, belyst gennem tekster af Bertold Brecht og med ny musik af Bent FabriciusBjerre. Du kan invitere din bedre halvdel eller ven med til almindelig medlemspris. Se side 7 og teaterforeningen.dk.

Generalforsamling Fredag den 1. sept. kl. 17 på Teaterhøjskolen Rødkilde, Møn. Kom til en hyggelig aften, hvor vi holder generalforsamling og bagefter giver vi lidt lækkert mad og drikke og nogle smagsprøver fra cabareten “Englen, Elskerinden og Hr. Almindelig” med Pia og Victor, se side 6. Hele cabareten spiller senere i Tøvelde Forsamlingshus og Lundby Medborgerhus. Aftenen er gratis for medlemmer og man kan invitere sin bedre halvdel med, men uden stemmeret og for kr. 100. Læs mere om arrangementet på teaterforeningen.dk Husk tilmelding senest 2 dage før af hensyn til køkkenet på info@teaterforeningen.dk eller tlf. 24233773

Teater, der hvor du bor! Som altid prøver vi at finde forestillinger, hvor du har mulighed for en unik oplevelse i teatret. Der er noget for enhver smag. Vi har fra denne sæson fået endnu flere spillesteder: Marjatta og Lundby Medborgerhus. Oplev dramaet og de lyslevende, topprofessionelle skuespillere, sangere og dansere på scenen lige foran dig. Vi ses i teatret!

2

Erik Rasmussen, formand for bestyrelsen


martyren

munk

Foto: Per Morten Abrahamsen

”Martyren Munks sidste dage er dramatiseret med lysende øjne og livgivende præcision” - Politiken

Tredje værk i ny dansk dramatisk trilogi. Anmelderrost portræt leveret med bid og god musik. I januar 1944 kører en tysk terrorenhed ind på gårdspladen ved præstegården i Vedersø. I dagene inden har venner og bekendte forsøgt at advare Munk. Han nægter at flygte og ser døden i øjnene med visheden om, at Gud har en højere plan med ham. Man finder ham efterladt i en grøft nær Silkeborg. Henrettet med tre skud i tindingen. Martyren Munk fletter historier, prædikener, kronikker og andre værker til fortællingen om Kaj Munk, der utvivlsomt er en af de mest omdiskuterede skikkelser fra 2. Verdenskrig: Ophøjet til national krigshelt, kanoniseret for sin eminente digtning og dramatik, foragtet for sin ukuelighed, noget så sjældent som en højreorienteret dansk kunstner – og så gik han i døden som den første og eneste danske kristne martyr. ”Kaj Munk var urostifteren i vores bevidsthed, som hindrede os i at bruge vort lille hyggelige demokrati som ædetrug og sovepude” Harald Engberg, anmelder i Politiken.

OTTEKANTEN, TEATERHØJSKOLEN RØDKILDE

TORSDAG D. 14. SEPT. 2017 KL. 19.30 Fra Det Flydende Teater. Med: Brian Hjulmann, Lise Lauenblad, Ene Øster Bendtsen og Marie Louise von Bülow. Instruktion: Pelle Nordhøj Kann. Dramatiker: Hassan Preisler. Komponist: Marie Louise von Bülow. Scenograf: Nikolaj Heiselberg Trap.

3


beskæring

En poetisk dokumentar fra CoreAct og Carte Blanche om, hvordan vi forholder os til demens og det at blive ældre. I Beskæring bevæger vi os gennem en billedhave, et overdådigt univers af træer, buske og blomster. Udvalgt blandt 5.000 lysbilleder taget af overstadsgartner Willy F. Hansen igennem 70 år. Vi stopper op, zoomer ind og fordyber os. De mange lysbilleder flettes sammen med performernes minder fra plejehjemsbesøg. Med projektet ”Det Rullende Rum” har CoreAct besøgt 14 plejecentre. Hvert sted har de trillet en hjemlig stue på hjul ind på plejecentret og inviteret beboerne indenfor til kaffe og en snak om fortiden. Der dykkes ned i minderne om mødet med de mange gamle og deres forunderlige verden af krogede og til tider opbrudte fortællinger. Forestillingen stiller spørgsmålstegn ved, hvordan vi forholder os til de forandringer, som følger med det at blive gammel. Hvordan griber vi det an, når realiteter forvrides eller helt opløses?

MARJATTA, STRANDVEJEN 11, TAPPERNØJE

FREDAG D. 22. SEPT. 2017 KL. 19.30 TEATERMENU KL. 17.30

4

Fra CoreAct og Carte Blanche. Medvirkende: Anika Barkan og Helene Kvint. Instruktion: Sara Topsøe-Jensen. Teknik: Karsten Nisbeth. Afvikler: Troels Lindebjerg. Lyddesign: Astrid Randrup. Kostumer: Beth Justesen. Varighed: 60 min. u/pause.


UDSPRING Teater Rio Rose byder velkommen i 70’ernes forsamlingshus til en aften med artisteri og musik! Dyk med ned i den danske folkelighed for at finde det smukke, det rørende og det morsomme. En hyldest til dem, der sætter alt på spil! Tre ulastelige værtinder byder velkommen til aftenens raritets-kabaret i forsamlingshuset. Programmet byder på en håndplukket vifte af ekstraordinære varieté-artister, der overrasker med det ene mageløse nummer efter det andet - iklædt de helt rigtige kostumer og udstyret med magiske evner og rekvisitter. Publikum vil opleve numre af stor farlighed, der afslører unikke talenter, som verden ikke vidste fandtes. Man kan kalde det et nostalgisk genbesøg, godt hjulpet på vej af forestillingens gennemførte 70’er æstetik. Her er det klassiske danske forsamlingshus-fællesskab skrevet ind i en åben og mangfoldig nutidig ramme.

BIO BERNHARD, PRÆSTØ

FREDAG D. 6. OKT. 2017 KL. 19.30 TEATERMENU KL. 18 Fra Teater Rio Rose. Medvirkende: Anette Katzmann, Petrine Agger, Tove Bornhøft. Musiker: Carsten Skov. Idé, instruktion, scenografi: Tove Bornhøft. Varighed: 70 min.

5


Englen elskerinden og hr. Almindelig mikael wiehe cabaret

Victor Marcussen er kendt for sine intense, personlige og veloplagte musikalske fortolkninger af blandt andre John Mogensen og Osvald Helmuth i forestillinger, som har spillet overalt i landet. I denne kabaret giver han sine bud på Wiehes sjove, grove, tænksomme, glade og melankolske sange. Pia Hessner sidder ved flygelet og understreger sangenes dybde og finurlige lethed. Mikael Wiehes sange henvender sig direkte til publikum med humor, følelse og engagement, og deres budskab er vedkommende, fordi han altid sætter sig selv og sit liv i spil.

TØVELDE FORSAMLINGSHUS, MØN

FREDAG D. 20. OKT. 2017 KL. 19.30 TEATERMENU KL. 17.30

LUNDBY MEDBORGERHUS

FREDAG D. 27. OKT. 2017 KL. 19.30 TEATERMENU KL. 18

6

Fra Jydsk Turnéteater. Medvirkende: Pia Hessner og Victor Marcussen. Instruktion og oversættelse: Erik Farmann. Lyd: Jens Ravn. Lys: Niels Emil Larsen. Scenografi: Jydsk Turneteater. Varighed: 1 t 40 min. inkl. pause.


immigranten En scenisk collage om flygtninge, fremmedhed og undertrykkelse – og troen på forandring! Med tekster af den tyske dramatiker og forfatter Bertolt Brecht (1898-1956). Flygtninge bliver mødt med både modstand og venlighed – det oplever vi i dagens Danmark. Sådan gik det også Bertolt Brecht, da han kom til landet som flygtning i 30’erne og levede i eksil i Svendborg. I denne ulidelige venteposition, hvor både hjem og fremtid føles tabt, skriver han stykket ”Flygtninge-samtaler” og flere af sine berømte digte. V-Effekten er et ensemble bestående af de to tyske skuespillere Katrin Weisser og Xenia Noetzelmann, der begge har bosat sig i København og lært det danske sprog. De har set det helt nødvendigt at tage Brechts tekster op og sammen med ligesindede placere dem i vores nutid. Bent Fabricius-Bjerre har skrevet ny musik til lejligheden, som fortolkes af en af verdens bedste accordeonister.

VORDINGBORG TEATER

ONSDAG D. 8. NOV. 2017 KL. 19.30 Fra V-Effekten i samarbejde med Sydhavn Teater. Medvirkende: Katrin Weisser og Xenia Noetzelmann. Accordeon: Brian Larsen. Instruktion: Jonas Littauer. Musikalsk tema: Bent Fabricius-Bjerre. Dramaturg: Mette Borg. Varighed: 60 min.

7


dansk En kærlighedshistorie og pæredansk integrationskomedie fra Svalegangen.

Familien, vennerne, ingeniørjobbet og den nyistandsatte lejlighed i Damaskus. Alt var væk. I dag har han fået et nyt hjem. Flygtningecentret er skiftet ud med en fin midlertidig lejlighed i indre by. Der er cykler overalt, luften er frisk, og Danmark dufter af en ny og god begyndelse. Liza mødte han i opgangen. Hun brokkede sig over, at han brugte hendes Wi-Fi, men der var noget i hendes øjne, han ikke kunne glemme. Nu er de kærester, og Hassan er endda inviteret på middag hos hendes forældre. Følg en ung syrers kamp for et nyt liv og en rejse ind i dansk kultur på godt og ondt. I Danmark er han ikke født, men der vil Hassan så gerne have hjemme.

VORDINGBORG TEATER

ONSDAG D. 15. NOV. 2017 KL. 19.30

8

Fra Teater Svalegangen. Medvirkende: Alvin Olid Bursøe, Anna Nøhr Tolstrup, Rie Nørgaard og Mads Nørby. Instruktion: Morten Lundgaard. Tekst: Aleksa Okanovic. Scenografi: Stine Martinsen. Varighed: 90 min.


Endnu en operaoplevelse fra Den Jyske Opera, med stort kor og symfoniorkester. Donizettis berømte kærlighedskomedie handler om den ulykkelige og generte Nemorino, der forelsker sig hovedkulds i den smukke og stolte Adina. Nemorinos kur til Adina udvikler sig dog til en tragikomisk affære, da den unge skønhed i stedet falder for den attraktive Belcore. Nemorino får en sidste mulighed for at vinde sin elskedes hjerte, da kvaksalveren, doktor Dulcamara, tilbyder at sælge en magisk drik, der vil gøre ham uimodståelig over for kvinder. Tør Nemorino satse og hengive sig til magien i jagten på Adinas kærlighed? Den unge britiske instruktør Harry Fehr debuterer på Den Jyske Opera, når han sammen med dirigent Per-Otto Johansson skaber en sjov og romantisk version af denne klassiker. Efter 2 succesfulde operaarrangementer i 2016/17 og en ombygning glæder vi os til at byde Den Jyske Opera - og publikum - velkommen i DGI Huset Panteren igen!

DGI HUSET PANTEREN, VORDINGBORG

LØRDAG D. 18. NOV. 2017 KL. 19.30 Fra Den Jyske Opera. Med skønne solister, stort operakor og symfoniorkester. Dirigent: Per-Otto Johansson. Instruktion: Harry Fehr Følg med på www.teaterforeningen.dk for mere præcise oplysninger om sangere m.m.

9


En teaterkoncert over Sebastians samfundskritiske album af samme navn, der har 40 års jubilæum i år.

ULVEHØJEN Sebastian er folkeeje og en kunstner, man i høj grad forbinder med dansk kultur. I hans enorme produktion finder man et bredt spænd af viser, rockballader og ørehængende musicalnumre, men uanset genre har Sebastian altid været en stor samfundskritiker. På albummet ’Ulvehøjen’ der udkom i 1977, blev der sat spørgsmålstegn ved samfundet, ved normerne, ved allefor-sig-selv-mentaliteten. Et smukt og relevant album, der - trods sine 40 år på bagen - forekommer ekstremt aktuelt i forhold til de udfordringer, vi står overfor i dag. Hvor nettet følger vores spor. Hvor politikerleden blomstrer. Hvor en bidende hård tone har taget over i debatterne omkring velfærd, samfund, integration, danskhed … Med Sebastians velsignelse og med et af danmarks absolut bedste og dygtigste “klezmer-med-et-strejf-af-rock”bands: UMPAS – krydret med sangerens krøllede univers…. Vi har lavet en fortolkning af hele albummet fra ende til anden!, fortæller teateradministrator Tore Müller. Der er noget at glæde sig til!

VORDINGBORG TEATER

TORSDAG D. 23. NOV. 2017 KL. 19.30 Fra Limfjordsteatret. Medvirkende: Skuespiller og sanger Lasse Popp og bandet UMPAS. Instruktion: Marlene Smith. Animation, teknik, scenografi: Kim Fast Jensen. Varighed: 80 min. u/pause.

10


med sne

Tag med på en visuel og sanselig teaterrejse ind i den dementes hjerne. I kampen for at fastholde sit gamle jeg mødes han af stadig større forhindringer efterhånden som hans liv overtages af den virkelighed, sygdommen skaber. Med sne tager favntag med livet, når det bliver aller sværest. Musik, dans og tekst kæmper om scenen, alt imens sygdommen tålmodigt overtager stadig mere af en mand, der langsomt sner til. Sygdommen er hele tiden til stede i et kaotisk kosmos, som en uberegnelig og uforudsigelig, kropslig, visuel kraft i form af dansere, der forvrider virkeligheden og forvirrer i poetiske hallucinationer. Henning Jensen er faderen, der knapt forstår, at han er syg, og Kirsten Olesen er neurologen, der inviterer på en rejse ind i det demente sind. Thomas Bendixen har skrevet og instrueret Med Sne med udgangspunkt i sine personlige erfaringer med demens.

VORDINGBORG TEATER

LØRDAG D. 9. DEC. 2017 KL. 19.30 Fra Det Kgl. Teater. Medvirkende: Henning Jensen, Kirsten Olesen, Maria Rossing, Peter Christoffersen. Dansere: Edhem Jesenkovic, Snorre Jeppe Hansen og Nelson Rodriquez-Smith. Instruktion: Thomas Bendixen. Varighed: 100 min. u/pause

11


edith piaf Musikforestillingen “Edith Piaf - fra gadesanger til legende”

Edith Piaf bliver levende igennem små monologer, anekdoter og en fortolkning af hendes sange af skuespilleren Uta Motz. I musikforestillingen ”Fra gadesanger til Legende” giver Uta Motz sammen med musikeren Anders Allentoft et indblik i den lille kvindes korte, men intense liv. Et udvalg af hendes sange er grundlaget for den dramaturgiske fortælling om et ensomt søgende menneske, hvis skæbne ikke kun indeholder succes og stjernestatus. Et menneske som hele sit liv længtes efter kærlighed og brugte sine evner som sanger til at føle sig i live. Forestillingen er en lille perle, som giver publikummet en teatralsk og musikalsk oplevelse på professionelt plan. Forestillingen er præget af, at de 2 medvirkende har professionelle kompetencer i begge kunstgenrer, både som skuespillere og musikere og formår at kombinere dem til en kunstnerisk oplevelse.

BIO BERNHARD, PRÆSTØ

FREDAG D. 12. JAN. 2018 KL. 19.30 TEATERMENU KL. 18 Fra Thurøe Musikteater. Medvirkende: Uta Motz og musikeren Anders Allentoft.

12


Foto: Camilla Vang

Vil man have opmærksomhed i dag, må man enten sprænge noget i luften eller tage tøjet af! Så du den skønne, humoristiske forestilling Kaffe & Kærlighed, med poledancer og skuespiller Camilla Marienhof? Nu vender hun tilbage med Alt for verden, et politisk ukorrekt healende spirituelt one woman show! Om at ville noget. Gøre noget. Ændre verden! Om at lede efter sandheden, og strippe alt af for at nå sagens kerne: tøjet, værdigheden, holdningerne... og finde sig selv i bar røv og viklers. Om at slå knude på sig selv over verdenssituationen, og om hvor langt man kan gå for den gode sag! En forestilling med selvhjælps-akrobatik og samfundskritiske livsanskuelser over demokratiets nedtur, mediernes uvederhæftighed og hverdagen i al almindelighed.

VIEMOSE FORSAMLINGSHUS

FREDAG D. 26. JAN. 2018 KL. 19.30 TEATERMENU KL. 18 Fra Camilla Marienhof Productions. Af og med Camilla Marienhof. Producent: Christine Bibaud. Varighed: 75 min.

13


PETER PAN Årets familieforestilling fra Folketeatret

Peter Pan er ikke som de fleste børn. Hvis det at blive voksen betyder, at man skal gå på arbejde og ikke må lege mere, så nægter han at han blive voksen. Som spæd faldt han ud af barnevognen og blev ikke samlet op af sin mor. Nu lever han på Ønskeøen sammen med de glemte børn, som han er anfører for. Her hersker fantasien og den evige barndom. Historien om drengen, der ikke vil være voksen, er en af de mest kendte og elskede klassikere for børn og voksne. Fortolkningen af historien er lagt i hænderne på Moqi Simon Trolin og komponist Anders Ortman, der også stod bag Folketeatrets roste versioner af Ronja Røverdatter og Mio, min Mio. Pizza & vand kl. 17 til 30 kr. kan bestilles på mail: trineschlosser@hotmail.com senest 4. feb.

VORDINGBORG TEATER

TIRSDAG D. 6. FEB. 2018 KL. 18 Fra Folketeatret. Medvirkende: Mille Gori, Kristian Boland, Stina Mølgaard, Ene Øster Bendtsen, Christel Stjernebjerg, Anne Vester Høyer, Lars Bom, Ole Boisen. Instruktion: Moqi Simon Trolin.

14


jante drengen

En ung mand, Espen Arnakke, går til søs fra Jante – den lille danske provinsby, hvor janteloven hersker. Efter Aksel Sandemoses romaner ‘En flygtning krydser sit spor’ (1933) og ‘En sømand går i land’ (1931). Espen Arnakke ender i Misery Harbor på Newfoundland, hvor han i jalousi myrder en mand ved navn John Wakefield. Den ekstreme handling får Espen til at stoppe op og tage sit liv op til overvejelse. Hvem er han, der er i stand til at tage et andet menneskes liv, og hvordan er han kommet dertil? Splittet og famlende stykker Espen erindringerne om sin opvækst i Jante sammen. Han vil huske alt præcis som det var… Espen Arnakke krydser sine spor i forsøget på at blive fri af janteloven i en fabulerende, ekspressiv og udtryksfuld iscenesættelse. Jantedrengen sætter fokus på den oplevelse af mindreværd og utilpassethed, der kan være baggrunden for så radikal en handling som at tage et andet menneskes liv.

OTTEKANTEN, TEATERHØJSKOLEN RØDKILDE

FREDAG D. 9. FEB. 2018 KL. 19.30 TEATERMENU KL. 18 Fra Det Dramatiske Udgangspunkt og Thy Teater. Medvirkende: Brian Hjulmann, Poul Storm og Stine Gyldenkerne. Instruktion og scenografi: Jonas Littauer. Lyd: Simon Littauer. Varighed: 80 min. u/ pause.

15


BENNY

Livet er ikke det værste man har. Dette er en forestilling, der tåler en gentagelse. Vi havde nemlig også fornøjelsen af Allan Høiers Benny Andersenportræt for fem år siden. Denne gang opføres cabaretten i Lundby. Det er en humoristisk og glædespredende forestilling, hvor man lærer Benny Andersen som person og hans uimodståelige viser bedre at kende. Benny Andersen er et spændende menneske – både som digter, komponist og person – med mange farver og nuancer, både lyse og mørke, milde og vilde! Hans digte og viser er fyldt med humor og humanisme, finurligheder og overraskelser. Og når vi kalder ham for vores nationaldigter, skyldes det jo netop, at han så glimrende forstår, at skrive om at være menneske og dansker – og vi dermed kan spejle os i hans værker og blive klogere på os selv og hinanden. Cabaret’en er bygget kronologisk op om Benny Andersens liv og karriere – i høj grad fortalt gennem hans egne erindringer, prosastykker og digte.

LUNDBY MEDBORGERHUS

FREDAG D. 23. FEB. 2018 KL. 19.30 TEATERMENU KL. 18 Fra Teater Optimis. Medvirkende: Allan Høier og Erik Axel Wessberg. Instruktion: Bo Skødeberg.

16


Foto: Søren Meisner

don’t leave me alone

Dobbelt danseforestilling skabt af to af Nordeuropas mest spændende, kvindelige koreografer lige nu. Frame of View er et humoristisk, hæsblæsende og tankevækkende danseværk af Didy Veldman om individets evne til at bruge sociale masker til både at skjule og fremhæve, hvem vi i virkeligheden er. Danserne springer ind og ud af hhv. individets private -og offentlige liv, og oplever alt fra jagende jalousi over ikke-gengældt kærlighed, maveknugende ensomhed til boblende begær. Værket danses til musikalske klassikere fortolket af bl.a. Nina Simone og Kronos Quartet. Wubkje Kuindersma, der står bag forestillingens anden del, er en af Hollands mest talentfulde koreografer, som i øjeblikket har stor succes i Europa, hvor hun har skabt værker til flere anerkendte teaterhuse. I Kuindersma’s helt nye værk til Dansk Danseteater har hun fundet sin inspiration i litteraturens verden ved at genlæse et udpluk af nordiske fortællinger og mytologiske historier om savn og længsel.

VORDINGBORG TEATER

ONSDAG D. 28. FEB. 2018 KL. 19.30 INTRODUKTION KL. 18.30

Fra Dansk Danseteater. Med Dansk Danseteaters internationale dansetrup. Koreografi: Wubkje Kuindersma & Didy Veldman. Musik af Nina Simone, Kronos Quartet, Offenbach, Jóhann Jóhannsson, Dean Martin m.fl. Varighed: 80 min. inkl. pause.

17


Verdis mesterværk, La Traviata, er en af de smukkeste operaer, der nogensinde er skrevet og Violetta Valéry en af de største heltinder! Den smukke og karismatiske prostituerede, Violetta Valéry fra Paris, står over for et skelsættende valg; penge eller kærlighed? Violetta vælger kærligheden og forelsker sig i sin unge beundrer, Alfredo Germont, men beslutningen viser sig at få frygtelige konsekvenser… Den Jyske Operas nye produktion af La Traviata instrueres af tyske Lothar Krause. Sammen med dirigent Tecwyn Evans står han for at bringe det smukke og intense drama til live på scenen. Scenograf og kostumedesigner på forestillingen bliver Annette Mahlendorf. Lothar Krause og Annette Mahlendorf er tilknyttet Teater Hof i Tyskland og har lavet forestillinger sammen, bl.a. La Traviata på Theater Hof. Tecwyn Evans er allerede et kendt ansigt på Den Jyske Opera: I 2016 dirigerede han på Madama Butterfly-turnéen, og i foråret 2017 dirigerede han 70 års opera-turnéen.

DGI HUSET PANTEREN, VORDINGBORG

LØRDAG D. 10. MARTS 2018 KL. 19.30 Fra Den Jyske Opera. Med skønne solister, stort operakor og symfoniorkester. Dirigent: Tecwyn Evans. Instruktion: Lothar Krause. Følg med på www.teaterforeningen.dk for mere præcise oplysninger om sangere, forestillingens varighed m.m.

18


Figaros og Den Ny Opera - nu med Rasmus Krogsgaard. Gilbert & Sullivans uforglemmelige operette Piraterne fra Penzance er et overflødigheds­horn af sentimentale sørøvere, bøvede betjente, dejlige damer, tunghøre tanter, flotte fyre og gamle generaler. I Figaros og Den Ny Operas version har operetten fået en gevaldig tur i vridemaskinen - men der vil stadig være solide spor tilbage af originalen. Samtlige roller varetages af sopranen Lisbeth Kjærulff, barytonen Hans Dueholm og den nytilkomne skuespiller, sanger og entertainer Rasmus Krogsgaard. Orkestret er Figaros faste husorkester OneBigMan Symphony Orchestra i skikkelse af pianist m.m. Allan Dahl Hansen. Vi tør godt garantere at det bliver morsomt!

VORDINGBORG TEATER

FREDAG D. 6. APRIL 2018 KL. 19.30 Fra Teatret Figaros og Den Ny Opera. Medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard og Allan Dahl Hansen. Instruktion: Hans Dueholm og Lisbeth Kjærulff. Varighed: 2 timer inkl. pause.

19


BØRNE TEATEr DAG Glæd dig til årets børneteaterdag med gode forestillinger for børn fra 6 år - og deres medbragte voksne! Det endelige program følger senere på året. Børneteaterdagen er en traditionsrig dag med gode teateroplevelser fra nogle af de bedste danske børneteaterproducenter. Her får både børn og voksne noget med hjem. Desuden er der tid til familiehygge og flotte lagkager! Se mere på www.teaterforeningen.dk

TEATERHØJSKOLEN RØDKILDE

LØRDAG D. 7. APRIL 2018 KL. 11 - 16 Billetter til Børneteaterdagen købes i forsalg på www.teaterforeningen.dk - og ved indgangen. Børneteaterdagen arrangeres i samarbejde med Teaterhøjskolen Rødkilde og Vordingborg Bibliotekerne.

20


Foto: Montgomery/Creative ZOO

I FAMILIEN En oprørsk generationskomedie fra Teater Svalegangen.

Familien er måske det vigtigste vi har, men idyllen kan let slås ud af kurs. Vi tror måske, vi er ens, men i dagens samfund lever vi mere og mere forskelligt. I denne forestilling møder vi kommanderende og kontrolliderlige forældre, irriterende svigerbørn og bedsteforældre, som drømmer om ro, langrendsferier og julesang på et asylcenter. Julen har englelyd, men for det ældre ægtepar Poul og Jette er højtiden præget af mislyd. Deres ønskejul er længder fra den socialbevidste datter, som ønsker en gavefri jul og karrieresønnens familie, der har en meterlang ønskeseddel med hvidriflet Royal Copenhagen, Transformers og dyre kuvertlagner. Udspændt mellem de to børns interesser og ikke mindst de elskede børnebørn, gør Poul og Jette deres bedste for at bevare overblikket og julefreden. Men hvor længe kan de holde fast?

VORDINGBORG TEATER

ONSDAG D. 18. APRIL 2018 KL. 19.30 Fra Teater Svalegangen. Medvirkende: Ole Jakobsen, Bodil Lassen, Martin Geertz, Kirstine Hedrup, Kaja Kamuk og Daniel Bevensee. Instruktion: Per Smedegaard. Varighed: 130 min. inkl. pause.

21


SAMARBEJDE MED TEATERFORENINGEN GULDBORGSUND: Ved at være medlem i Teaterforeningen Bøgestrømmen får du endnu mere at vælge imellem! Du har nemlig mulighed for at købe billet til forestillinger i Nykøbing F. - til medlemspris! Billetter til forestillinger i Nykøbing bestilles på Teaterforeningen Guldborgsunds billetkontor: Tlf.: 54 73 18 08 / e-mail: tf@nykobingteater.dk Husk at gøre opmærksom på at du er medlem af Teaterforeningen Bøgestrømmen når du bestiller billetter til forestillinger i Nykøbing – og omvendt. Paolo Nani: Brevet

11.09.2017 Brevet 16.09.2017 Små og store hemmeligheder 20.09.2017 Jægerne 25.09.2017 Hvem spiller ud? 09.10.2017 Komedien, hvor alt går galt 21.10.2017 Mis med de blå øjne 13.11.2017 Til (ingen verdens) nytte 20.11.2017 Manden de kaldte Rolex 25.11.2017 Trille & Tralle 17.01.2018 Ulvehøjen 23.01.2018 I fornuftens land 03.02.2018 Sikke et vejr 19.02.2018 Tempo, timing, tju-hej 27.02.2018 Inden jeg fylder 67 05.03.2018 Don’t leave me alone 08.03.2018 Liva 13.03.2018 De lystige koner 03.04.2018 Peter Pan 04.04.2018 Piraterne fra Penzance 07.04.2018 Kæmpen som ikke havde hjerte i livet 15.04.2018 Med hovedet i himlen 04.05.2018 Kan du sige: “Rødgrød med fløde”? 26.05.2018 Edith Piaf (på færgen Ida)

22

Med forbehold for ændringer.

Forestillinger i Nykøbing:

Find mere information om forestillingerne på:

nykobingteater.dk


SPONSORER OG SAMARBEJDSPARTNERE: Teaterforeningen Bøgestrømmen modtager med tak støtte fra Statens Kunstfond og Vordingborg kommune. Børneteaterdagen udføres i godt samarbejde med Vordingborg Bibliotekerne. Vores samarbejde med lokale firmaer fortsætter. Vi ville gerne have flere sponsorer, men er glade for den kreds som støtter os og ser sin egen fordel i samarbejdet. Kik i brochuren og på vores hjemmeside www.teaterforeningen.dk og på Facebook og overvej om din virksomhed kunne have interesse i et samarbejde. Det behøver ikke at koste penge, men kan give mulighed for at blive introduceret til en stor kreds af kommunens borgere. Interesseret? Så ring til formand Erik Rasmussen på 24 23 37 73

www.bio-bernhard.dk

Bio Bernhard, Adelgade 41, 4720 Præstø

23


ATLAS ART FOTOGRAFI VIDEO WEB GRAFISK STOREGADE 66

. STEGE . TLF 21 64 70 64

ATLASART.DK

Speciale: VW · AUDI · FORD · OPEL · CITROEN · PEUGEOT Reparation, opretning og 4-hjulsudmåling af alle mærker Bremseprøvestand · 4-gastest · Røggastest Service på aircondition og klimaanlæg. Udlejning af 12m byggelift.

KOSTERVEJ 19 · 4780 STEGE Tlf.

55 81 56 06

MENY Præstø Svend Gønges Torv 9 4720 Præstø Åben alle dage fra 8 - 20

24

- leverer vin og vand til teaterbaren og støtter Teaterforeningen


- Reparation af alle bilmærker/garanti - Omsyn indtil 3500 kg. - Gratis omsyn ved reparation - Opretning og skadearbejde - Stenslag og solfilm

Danmarks største værkstedskæde Automester-Stege v/ Lasse og Boye, Elmevej 5, 4780 Stege info@automester-stege.dk Tlf. 55 81 13 13

25


Carsten Jensen Biler A/S www.carsten-jensen-biler.dk Aut. forhandler af Skoda Tlf. 55 36 06 00 Aut. serviceværksted for Skoda og Volkswagen

TEATERFORENINGEN.DK FORENINGEN Teaterforeningen Bøgestrømmen udsteder ikke billetter, men kan kontaktes ved alle andre praktiske spørgsmål på:

info@teaterforeningen.dk eller tlf. 24 23 37 73 Bestyrelsen: Formand Erik Rasmussen, Ørnebakken 12, Lendemark, 4780 Stege, tlf. 24 23 37 73 Næstformand Trine Schlosser, Stege, tlf. 30 25 48 88 Kasserer Lizzie Hansen, Vordingborg, tlf. 55 76 70 89 PR Thomas G. Bagge, Askeby, tlf. 21 64 70 64 Karen Markussen, Vordingborg Henni Steffensen, Vordingborg Anker Rasmussen, Præstø Lise Simonsen, Vordingborg Jonna Colding Henriksen, repræsentant for Vordingborg kommune Redaktion af brochure: Erik Rasmussen, Trine Schlosser og Thomas G. Bagge 04/17. 2. udg. 08/17. Layout: ATLAS ART

NYHEDSBREV Tilmeld dig vores nyhedsbreve på

teaterforeningen.dk/nyhedsbrev Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

26


Mad & teater Gør teateroplevelsen endnu bedre! Køb Mad & Teaterbillet - en samlet billet for kr. 290,- hvis du er medlem. For det meste tilbyder vi en teatermenu inden forestillingen, når vi spiller i Tøvelde Forsamlingshus, Viemose forsamlingshus, Bio Bernhard, Teaterhøjskolen Rødkilde, Lundby Medborgerhus og Marjatta. Teatermenuen skal bestilles i forvejen ved billetkøb.

MEDLEMSKORTET Med medlemskortet i hånden får du: Gratis garderobe og et glas vin eller vand i teaterbaren. Dette gælder kun for forestillinger i Vordingborg Teater. Bestilling og betaling af medlemskort foregår ved første bestilling hos Billetten.dk. Det er derfor vigtigt at du får skrevet alle oplysninger, dvs. adresse, tlf., e-mail på bestillingen. Du får en kvittering for medlemskabet og den tager du med første gang du kommer i Vordingborg Teater, hvor vi udleverer medlemskortet. Medlemskortet er personligt og skal medbringes og bruges ved forestillingerne. Kortet bliver stemplet i forbindelse med betjening. Intet kort med – ingen medlemsgoder! Så husk det hver gang!

MED L SÆS EMSKO R ON 2017 T /18

27


PRISER TEATER Kr. 215 hvis den som køber billetterne, er medlem af Teaterforeningen Bøgestrømmen. Kr. 110 for unge under 26 år. Kr. 300 i løssalg, hvis man ikke er medlem. Teaterbillet inkl. menu (medlemspris) kr. 290. Medlemskab koster kr. 150 pr. person.

OPERA A-billetter koster kr. 390,- (195,- for unge u/26). B-billetter koster kr. 315,- (160,- for unge u/26).

BØRNETEATERDAG Billetter koster kr. 25,- pr. forestilling.

BESTILLING AF BILLETTER Billetsalget på teaterforeningen.dk og billetten.dk kan både håndtere billetter med og uden medlemsrabat. Følg anvisningerne på siden og vælg selv dine pladser i salen. Der er et forsendelsesgebyr til Billetten.dk på kr. 35 på den samlede ordre. Print selv billetterne hjemme, når du køber dem online og spar gebyret. Du kan også købe billet ved indgangen, hvis der ikke er udsolgt. (Kun mod kontant betaling eller MobilePay). Men kom i god tid! Billetpriserne er de samme, uanset om du køber på nettet eller ved kassen. Er du på nogen måde i tvivl, er du meget velkommen til at kontakte Billetten på tlf. 70 20 20 96 på hverdage mellem kl. 10 – 16. Alle kan hjælpe dig, men Helle Ravn Jørgensen er vores faste kontakt. Billetter tages ikke retur, men vi er behjælpelige med at sælge til anden køber. Ved aflysning refunderes billetten.

28

BESTIL billetter på teaterforeningen.dk eller tlf. 70 20 20 96 - eller brug bestillingslisten på næste side


Antal Voksen Ung

14. sept. MARTYREN MUNK 22. sept. beskæring Teatermenu kl. 17.30 6. okt. udspring Teatermenu kl. 18 20. okt. englen, elskerinden og... Tøvelde. Teatermenu kl. 17.30 27. okt. englen, elskerinden og... Lundby. Teatermenu kl. 18 8. nov. immigranten 15. nov. dansk 18. nov. elskovsdrikken

A-billetter B-billetter

23. nov. ulvehøjen 9. dec. med sne 12. jan. edith piaf Teatermenu kl. 18 26. jan. alt for verden Teatermenu kl. 18 6. feb. peter pan kl. 18 9. feb. jantedrengen Teatermenu kl. 18 23. feb. benny Teatermenu kl. 18 28. feb. don’t leave me alone 10. marts la traviata

A-billetter B-billetter

6. april piraterne fra penzance 18. april i familien

Alle forestillinger er kl. 19.30 med mindre andet er angivet.

Husk også at udfylde navn m.v. på næste side.

Antal

Jeg ønsker medlemskab til kr. 150


Bestillingssedlen sendes i lukket kuvert til :

Billetten A/S, Bredgade 32, 3. sal 6000 Kolding Navn(e)

Adresse Postnr.

By

Tlf. (gerne mobil) E-mail Jeg ønsker at overføre via netbank og har medsendt min e-mailadresse. Jeg modtager en e-mail med Billettens kontonummer, som jeg indbetaler beløbet på. Når Billetten har registreret indbetalingen, sendes billetterne til mig. Jeg vil gerne have beløbet trukket på mit kreditkort:

Kortnummer

Udløbsdato

________________

_ _ / _ _

Kontrolkode

MARJATTA

LUNDBY

VORDINGBORG

___

SPILLESTEDER

PRÆSTØ

VIEMOSE STEGE

RØDKILDE

TØVELDE

--------- KLIP ----------------------------------------------------------------------------------------------

Bestilling af billetter til Teaterforeningen Bøgestrømmen 2017 / 18


TEATERFORENINGENS SPILLESTEDER De mindre forestillinger, ofte med teatermenu, er i Bio Bernhard, Teaterhøjskolen Rødkilde, Marjatta, Lundby Medborgerhus, Tøvelde og Viemose Forsamlingshus. De store teaterforestillinger opføres i Vordingborg Teater samt opera i DGI Huset Panteren, Vordingborg. Vi spiller lige i nærheden af dig, for vi synes at der skal være professionelt teater, dér hvor du bor!

Vordingborg Teater Chr. Richardtsvej 43, 4760 Vordingborg De fleste forestillinger spilles her i teatret, som er traditionelt indrettet med stor scene og op til ca. 500 nummererede pladser. Der er teleslynge.

DGI Huset Panteren Solbakkevej 42 - 56, 4760 Vordingborg Over 800 nummererede siddepladser. Her kommer forestillingerne fra Den Jyske Opera.

Bio Bernhard Adelgade 41, 4720 Præstø 145 unummererede teaterpladser, heraf 50 menupladser. www.bio-bernhard.dk

Ottekanten, Teaterhøjskolen Rødkilde Rødkildevej 42, Lendemarke, 4780 Stege, Møn 55 unummererede podieopbyggede pladser i en smuk gammel cirkelbygning. Heraf 25 menupladser.

Tøvelde Forsamlingshus Søndersognsvej 52, Tøvelde, 4780 Stege, Møn 80 unummererede pladser, heraf 65 menupladser.

Viemose Forsamlingshus Viemosegade 7, 4771 Kalvehave 95 unummererede teaterpladser, heraf 80 menupladser.

Lundby Medborgerhus Banevej 4, 4750 Lundby 80 unummererede teaterpladser, 50 menupladser.

Marjatta Kulturhuset, Strandvejen 11, 4733 Tappernøje 120 unummererede teaterpladser, 50 menupladser.

31


Viemose Forsamlingshus 26. januar 2018

Forside: Udspring, Bio Bernhard 6. okt. 2017

TEATERFORENINGEN.DK


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.