Teaterforeningen Bøgestrømmen sæson 2018/19

Page 1

Turnéteater, opera og danseteater på scenerne i Vordingborg kommune

TEATERFORENINGEN.DK


VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON I TEATERFORENINGEN BØGESTRØMMEN Nu bliver det billigere at se teater! Det lyder for godt til at være sandt, men vi prøver i denne sæson at nedsætte billetprisen på de ”små scener” som er alle andre scener end Vordingborg Teater. Her kan du komme i teatret for kr. 120, hvis du køber medlemsbillet, hvilket er en nedsættelse på kr. 95. Vi håber på at denne prisnedsættelse giver flere lyst til at se mere og meget gerne nogle nye teaterinteresserede. Vi giver også 10% rabat på medlemsbilletter købt inden 1. september. (Det gælder dog ikke opera, børneteaterdag, menuer, ungdomsbilletter og bustur til Nykøbing). Du får stadig en gratis vin/vand og garderobe i Vordingborg Teater, hvis du er medlem af foreningen.

Generalforsamling holder vi i Cafe Einstein på Algade 66 i Vordingborg torsdag den 13. september kl. 19. Sæt kryds i kalenderen allerede nu. Der kommer mere om dette i et kommende nyhedsbrev!

Professionelt teater, der hvor du bor! Vi har nu 8 forskellige scener i Vordingborg kommune – måske rekord i Danmark, hvormed vi lever op til vores motto: Professionelt teater, der hvor du bor. Og ofte er det krydret med en hyggelig teatermenu inden forestillingen. Vi er altid på jagt efter forestillinger som bevæger dig – som gør dig glad, trist, gal – kort sagt, som betyder at du kommer hjem med en stor oplevelse.

Sponsorstøtte Igen i år får du hjælp til billetten af Vordingborg Kommune, lokale sponsorer (se i kataloget) samt Statens Kunstfond, men ellers er resten frivilligt arbejde fra Bøgestrømmens bestyrelse og samarbejdspartnere på de små scener. Erik Rasmussen, formand for bestyrelsen

2

Forsidefoto: Dansk Danseteater: KRASH & Chopin Danser Vordingborg Teater, 1. marts 2019


4 FLYGT

19. september 2018

Om Arne Jacobsen og PH. Teaterhøjskolen Rødkilde

5 KURT & KIRSTEN

5. oktober

6 DEN LILLE PRINS

19. oktober

Den lykkelige skilsmisse.

Vordingborg Teater

Dukketeater, skuespil, livemusik, projektioner. Bio Bernhard

7 TØRSKOET

2. november

8 CARMEN

3. november

9 GROUNDED

8. november

Udflytterkomedie m. Line Svendsen. Lundby Medborgerhus Klassiker fra Den Jyske Opera. DGI Huset Vordingborg

Krigsdrama om kvindelig dronepilot. Vordingborg Teater

10 ANDENS VERDENSKRIG 19. november Julecabaret fra Café Liva. Vordingborg Teater

11 UDVANDRERNE

30. november

Genkend dig selv i en fremmed! Vordingborg Teater

12 DRACULA

6. december

13 HOLGERS FORSVARSTALE

18. jan. 2019

Familiegys - for dem der tør! Vordingborg Teater

Komedie m. Farshad Kholgi og Mads Keiser. Bio Bernhard

14 LIVET - HVOR SVÆRT KAN DET VÆRE? 8. feb. Henrik Lykkegaard / Niels Ellegaard. Vordingborg Teater

15 KUNSTEN AT DØ

22. februar

Paolo Nani / Kristján Ingimarsson. Vordingborg Teater

16 KRASH & CHOPIN DANSER

1. marts

Dansk Danseteater i dobbeltforestilling. Vordingborg Teater

17 EMMA GADS TAKT & TONE 15. marts Cabaret fra Teater OPtimis. Tøvelde Forsamlingshus

18 KING LEAR

Shakespeare / Teater Møllen. Vordingborg Teater

27. marts

19 MORPH

3. april

Fysisk teater fra Kristján Ingimarsson. Vordingborg Teater

20 THE BEATROOTS

10. april

21 børneteaterdag

13. april

Countrykomedie i koncertformat. Viemose Egnshus En dejlig familiedag på Teaterhøjskolen Rødkilde

22 JAGTEN PÅ DET GRÅ GULD 28. april Don Gnu hylder alderdommen! Vordingborg Teater

24 SVEND, KNUD & VALDEMAR 17. feb Med Figaros. Bustur kun for medlemmer. Nykøbing Teater


FLY GT Oktober 1943. Poul Henningsen og Arne Jacobsen. To ikoner i samme båd. En råkold nat mellem 1. og 2. oktober 1943 indleder besættelsesmagten i Danmark jagten på fjender af nazismen. Skæbnen vil, at to af danmarkshistoriens største arkitekter netop denne nat kommer til at dele den samme lille robåd på flugt over farvandet fra Skodsborg Strand til Landskrona i Sverige. Og dér, mellem skumsprøjt og tyske projektører, tager de to arkitekter fat i en diskussion om livet under besættelsen og om, hvilket ansvar man har som formgivende kunstner – og som menneske. Forestillingen er sidste værk i Det Flydende Teaters musikdramatiske forestillingsrække om 2. Verdenskrig; De forudgående dramatiske værker har haft henholdsvis Kaj Munk, Storm P. og Halfdan Rasmussen som biografisk omdrejningspunkt. Med Flygt ender rækken af forestillinger ved to af de mest markante skikkelser i dansk kultur- og arkitekturhistorie. To mennesker, der begge havde håndfaste holdninger til alt, de skabte, og til det samfund, der omgav dem.

OTTEKANTEN, TEATERHØJSKOLEN RØDKILDE

ONSDAG D. 19. SEPT. 2018 KL. 19.30 TEATERMENU KL. 18

4

Fra Det Flydende Teater. Medvirkende: Pelle Nordhøj Kann, Rolf Hansen. Instruktør: Jacob Schjødt. Dramatiker: Line Mørkeby. Scenograf: Sir Grand Lear. Komponist: Nikolaj Busk. Varighed: 80 min. u/pause.


KURT & KIRSTEN

Kurt og Kirsten er lykkelige. De falder på knæ for hinanden og lover højt og helligt at blive skilt efter 30 års ægteskab. De er enige om beslutningen: Boet skal deles og ringene returneres - og så skal de have taget et skilsmissebillede! Men kan man overhovedet forlade hinanden efter 30 års samliv? Er der noget der hedder lykkelige skilsmisser? - og kan man blive skilt for at genoplive ægteskabet? Forestillingen “Kurt og Kirsten” har både tragedie og absurd komedie i sig - og handler om kærlighed på godt og på ondt - og om at opdage hinanden på ny. Sonja Oppenhagen og Henrik Koefoed spillede sammen første gang i efteråret 1981 i “Roserne Bryder Ud” (Anne Linnets første musical) - og mange gange siden, men nu mødes de atter 37 år senere i en forestilling om et lidt slidt ægteskab.

VORDINGBORG TEATER

FREDAG D. 5. OKT. 2018 KL. 19.30 Fra Teater Louise Schouw. Medvirkende: Sonja Oppenhagen og Henrik Koefoed. Iscenesættelse: Jan Hertz. Dramatiker: Kristina Lugn Varighed: 70 min.

5


Poetisk eventyrklassiker med kombination af dukketeater, skuespil, levende musik og projektioner.

Millioner af mennesker verden over kender og elsker Antoine de Saint-Exupéry’s forunderlige eventyr om den lille prins, der på sin dannelsesrejse rundt i universet lærer kærligheden og livet at kende. På turen møder han bl.a. den herskersyge konge, forretningsmanden, der er begærlig, og drankeren, der drikker for at glemme, at han er flov over at drikke. Han møder også en talende blomst og en ræv, der gerne vil være tam, og som lærer ham, at det kun er med hjertet, man kan se klart. Familieforestilling fra 6 til 99 år med levende sang og musik.

BIO BERNHARD, PRÆSTØ

FREDAG D. 19. OKT. 2018 KL. 19.30 TEATERMENU KL. 18

6

Fra Teater Next. Med: Morten Hembo, Christian Bergman og Mads Kronborg. Instruktion: Christian Bergman. Dukkemager: Johan Kølkjær. Filmanimator: Marylou Mao. Lyddesign: Mads Stagis. Musik: Stine Michel og Mads Kronborg. Varighed: 55 min.


Satirisk og eftertænksomt drama med Line Svendsen om udflytningen af statslige arbejdspladser og skævvridningen af Danmark.

Grådkvalte funktionærer udtaler på tv, at de er blevet tvangsforflyttet til provinsen. Politikerne råber at Danmark knækker midt over. Fordommene tårner sig op. Og det gør ondt på Iben! Hun og datteren vælger at flytte med styrelsen fra Nørrebro til en mindre by i provinsen. Farvel til lille lejlighed, cafeen lige om hjørnet, egen selvforståelse og cool storby. Og goddag til hus, have og et nyt liv på landet! Vi følger Ibens første år, hvor ord som grødbar, havnebus og myldretid mister deres betydning, og nye realiteter som reservedunk, skolebus og høns får plads. En forestilling, hvor selvgodhed og københavneri står overfor mindreværd og stillestående storbyefterligninger.

MEDBORGERHUSET LUNDBY

FREDAG D. 2. NOV. 2018 KL. 19.30 TEATERMENU KL. 18 Fra Teater Du Milde Himmel og Thy Teater. Med: Line Svendsen. Dramatiker: Annegrete Kraul. Instruktør: Bodil El Jørgensen. Scenograf: Henriette Drejer Lubanski. Kunstnerisk konsulent: Niels Vendius. Varighed: 75 min.

7


Den Jyske Opera og Copenhagen Phil i endnu et storslået opera-mesterværk. Verdenspremieren på Georges Bizets Carmen i 1875 var en katastrofe! Desværre døde værkets komponist tre måneder senere i en alder af 36 år uden at have oplevet, at Carmen allerede fra den 2. opsætning blev én af verdens mest succesfulde og populære operaer. Generationer af musikforskere og fans har diskuteret spørgsmålet om, hvorfor denne nu udødelige opera med dens lidenskabelige kærligheds-historie, uforglemmelige melodier og inciterende rytmer blev så dårligt modtaget, og om det var denne frygtelige fiasko, der tog livet af Bizet. Carmen, en underskøn kvinde, arbejder på en cigaretfabrik. Da hun ser soldaten, Don José, som synes at være den eneste mand, der ikke er interesseret i hende, forsøger hun at forføre ham. Det lykkes hende let, og Don José bliver vildt forelsket i hende. Han opgiver sin forlovede, Micaëla, og følger med Carmen til smuglerlejren, hvor hun bor. Men den frie fugl Carmen keder sig og falder straks for en anden mand, den berømte toreador Escamillo. Og Don José bliver drevet til vanvid af sin jalousi...

DGI HUSET VORDINGBORG

LØRDAG D. 3. NOV. 2018 KL. 19.30

8

Fra Den Jyske Opera. Arrangør: Opera i Vordingborg. Med skønne solister, stort operakor og symfoniorkester. Dirigent: Jérôme Pillement. Instruktion: Thaddeus Strassberger. Se www.teaterforeningen.dk for oplysninger om sangere m.m. Varighed: 180 min. inkl. pause.


Foto: Montgomery/Creative ZOO

Hun har været i direkte kamp mod “Saddams skodhær”. Nu fører hun krig fra en skrivebordsstol.

GROUNDED ”Astronauter har evigheden, men jeg har fandeme det blå jeg ER det blå.” - Sådan siger kvinden i flyverdragten selvsikkert. Hun er F16-pilot, en jæger. Det blå er hendes domæne, her råder friheden til at bestemme over liv og død. Men efter en uventet graviditet er det et andet job, hun vender tilbage til. Himlen er væk. Krig er blevet skifteholdsarbejde i en klimakontrolleret trailer, hvorfra hun fjernstyrer ubemandede droner. Nu skal hun lære hver dag at ryste de lemlæstede kroppe ud af tankerne, inden hun kører hjem til familien. Men kan man overhovedet det? Teatret Svalegangen har lavet den første danske udgave af det moderne, fjernstyrede krigsdrama Grounded, efter at stykket siden 2012 har gået sin sejrsgang over det meste af verden. I Kristian Erhardsens oversættelse træffer den prisvindende dramatiker George Brants højspændte monolog om muligt endnu mere præcist i sin fortælling om en kvindelig jagersoldats indre kamp med en krig, hun ikke længere kan holde på afstand.

VORDINGBORG TEATER

TORSDAG D. 8. NOV. 2018 KL. 19.30 Fra Teater Svalegangen. Medvirkende: Kaja Kamuk. Tekst: George Brant. Instruktør: Lars Junggreen. Scenografi: Aleksandra Lewon. Scenografisk idé: Lars Junggreen. Oversættelse Kristian Erhardsen. Varighed: 100 min.

9


Julekomik fra Café Liva.

andens

verdenskrig Cabaretteatret Café Liva har siden 1989 haft et årligt flagskib - nemlig Årets Julecabaret, som Livas kunstneriske leder, Jacob Morild, var med til at starte og troligt har skrevet en ny af nærmest hvert år lige siden. Og for første gang – og samtidig for at festligholde Liva Julecabaretters 30-års Jubilæum – kommer en Julecabaret på landsdækkende turné: Det er Andens Verdenskrig – Liva på Jul, hvis grundsubstans er den 5-stjernede anmelder- og publikumssuccés fra julen 2014, men piftet op med helt aktuelle emner og indfaldsvinkler fra Jacob Morild - en af Danmarks skarpeste satirikere! På absurd, sindssyg vis bores og dissikeres der i årets største traumatiske fællesskabs-tragedie - nemlig JULEN. Et overflødighedshorn af forbrug, flæsk, fedt og værst af alt: Familietvang! Og spørgsmålene står som altid i kø: - Er julemanden på overførselsindkomst resten af året? - Bli’r man i sort humør, hvis julen ikke er hvid? Alt i alt bliver det en blanding af sort satire, crazy komik og musikalsk vanvid udsat for 4 Herrer i deres bedste alder – nemlig panikkens!

VORDINGBORG TEATER

MANDAG D. 19. NOV. 2018 KL. 19.30 Fra Café Liva. Medvirkende: Karsten Jansfort, Morten Wedendahl, Thomas Pakula og Jacob Morild. Varighed: 105 min. inkl. pause.

10


g

e n

r e r

d n

a v d u

Genkend dig selv i en fremmed! Musikbaseret verdensteater skaber talerum for udvandringens mange stemmer. Baseret på samtaler med individer, der har vendt blikket ud mod verden og samtidig vendt alt det velkendte ryggen, spiller Teatergrad forestillingen Udvandrerne – beretninger fortalt i ord, toner og klange fra hele kloden om mennesker, som er landet i det danske samfund. Nogle på begge ben, andre mere usikkert, tumlende, famlende. Til fælles har de alle knusende, ubegribelige og betagende skæbnefortællinger; fortællinger om, hvordan det føles at kaste sig ud i en ny og ukendt fremtid. Historier om eksistenser, som bad til, at dette blev rejsen, der ikke bare ville ændre deres eget liv, men også sikre en anden, friere og bedre tilværelse for slægtens næste mange led. I denne forestilling ses indvandrerdebat og fremmedhed i et andet perspektiv end det, der ofte dominerer den offentlige samtale. Udvandrerne skaber talerum til den mangfoldighed af stemmer, vi alt for sjældent lytter til.

VORDINGBORG TEATER

FREDAG D. 30. NOV. 2018 KL. 19.30 Fra danskdansk / Teatergrad. Medvirkende: Şiir Tilif, Wahid Sui. Musiker / sanger: Marie Louise von Bülow m.fl. Instruktør: Sandra Yi Sencindiver. Dramatiker: Julie Glargaard. Scenograf Mona Møller Schmidt. Varighed: 75 min. u/pause

11


A L U C A R D Underholdende familiegys. Dog ikke for børn under 10 år og folk med svage hjerter! Gotisk stemning, gys og gribende drama får fuld skrue i denne stærke og visuelle tolkning af Stokers melodramatiske mesterværk, der bestemt ikke er for pattebørn! Her ser vi angsten i øjnene – angsten for det, der opsøger os i vores drømme og forfører os, og ikke mindst angsten for den dyriske natur, der ligger gemt under vores civiliserede maske. I forestillingen bydes publikum indenfor i en intens atmosfære, hvor historien om Dracula fortælles – gennem hundredårs gamle optegnelser i dagbøger som Theatret Thalias Tjenere på mystisk vis er kommet i besiddelse af... Kom med den nybagte jurist Jonathan Harker til Transsylvanien, hvor han skal assistere med salget af et gammelt gods, der støder op til den unge Lucy Westers ejendom. Det viser sig at køberen er Grev Dracula - og Jonathan og hans venner kastes ud i en kamp på liv og død…

VORDINGBORG TEATER

TORSDAG D. 6. DEC. 2018 KL. 19.30 Billetpris som på små scener. Begrænset plads, da publikum sidder på scenen. Fra Theatret Thalias Tjenere. Medvirkende: Linda Fallentin, Brian Samsboe, Stephan Vernier, Helga Rosenfeldt-Olsen. Instruktion: Michael Fields. Musik: Loz Kaye. Varighed: 60 min.

12


A HOLGERS FORSVARSTALE Farshad Kholghi og Mads Keiser i en musikalsk og grænseløs komedie - om løse grænser for komik! Den hyggelige komiker, Holger, har altid fulgt én regel: Man sparker opad og aldrig nedad. Men en aften på scenen, mens han joker med de højreorienterede partiers kamp for at stjæle vælgere fra hinanden, kommer han til at bruge ordet “kannibalisme”. En sort kvinde blandt publikum føler sig krænket over brugen af netop dette ord, og beskylder Holger for at være en midaldrende hvid racist. Holger bliver meldt til politiet og sigtet efter racismeparagrafen. En retssag er uundgåelig. Som Dante går Holger gennem sit indre inferno og møder forskellige skikkelser - Gud, Gandhi, Voltaire, Sokrates, og endda Holgers ekskone - der hver især kommer til at åbne hans øjne, på godt og ondt. I forestillingen trampes der med vanlig følsomhed ind i tidens største spinatbede; Den politisk korrekthed og offerrollen som våben.

BIO BERNHARD, PRÆSTØ

FREDAG D. 18. JAN. 2019 KL. 19.30 TEATERMENU KL. 18 Fra Let it Be. Historie, musik og medvirkende: Farshad Kholghi og Mads Keiser. Konsulent: Kristian Holm Joensen. Varighed: 125 min. inkl. pause.

13


Foto: Gudmund Thai

LIVET HVOR SVÆRT

KAN DET VÆRE? En komedie om livet - fortalt bagfra.

Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard i humoristisk og poetisk fabuleren over livets forskellige stadier, set gennem et livslangt venskab. Vi følger vennerne Tom og Alex fra de dør til deres allerførste møde i barndommen. For historien fortælles baglæns! Vi begynder altså med døden – så er det triste ligesom overstået. Så følger en række genkendelige livskapitler: Fra senilitet med åbent tishul, over modenhed og ældregymnastik, midtvejskriser og absurde bodelinger. Vi fortsætter kronologisk baglæns med karriere, familie, den store kærlighed og livets tilfældigheder. Derefter de grænseløse ungdomsdrømme, den spirende seksualitet og løfterne om evig troskab – sværget med blod! Og vi slutter selvfølgelig med begyndelsen. Et venskab, der begynder med slikposer, snotnæser og – nåja – åbent tishul.

VORDINGBORG TEATER

FREDAG D. 8. FEB. 2019 KL. 19.30 Fra Folketeatret. Medvirkende: Niels Ellegaard, Henrik Lykkegaard. Instruktion: Vase & Fuglsang. Manuskript: Vase & Fuglsang, Ellegaard & Lykkegaard. Scenografi og kostumer: Kirsten Brink. Varighed: 75 min. u/pause.

14

K


Foto: Gabriele Zucca

KUNSTEN AT DØ Uforlignelig komisk klassiker om liv og død med de to Vordingborg-performere Paolo Nani og Kristján Ingimarsson. Hvordan lever vi bedst med visheden om, at eksistensen blot er en kort visit i livets manege? Vi afleverer vores lille nummer - helst så elegant som muligt - et hastigt buk og så ud igen. Var det alt? Den nonverbale Kunsten at dø er en tragikomisk forestilling, hvor verden gøres stor, større, størst med kropsteater i den klassiske commedia dell’arte-tradition, komplet med lydeffekter, som var det stumfilm. Og italiensk maskekomedie med cirkus, varieté, pantomime og improvisation. De to kropskomikere Paolo Nani og Kristján Ingimarsson spiller klovnene, der tappert vedbliver at le på scenen, mens de græder i kulissen, når tæppet går ned. Forestillingen Kunsten at dø er en eksistentiel lille, stor fortælling om noget, der vedkommer os alle. En forestilling om, hvordan livet dog kan være det bekendt. Og om, hvordan vi alligevel lærer at leve med det.

VORDINGBORG TEATER

FREDAG D. 22. FEB. 2019 KL. 19.30 Fra Paolo Nani Teater og Kristján Ingimarsson Company. Medvirkende, idé og instruktion: Paolo Nani og Kristján Ingimarsson. Konsulent: Katrine Wiedemann. Assistent og sparringspartner: Line Svendsen. Scenedesign: Kristian Knudsen. Lyd og lys: Fabian Carvallo. Varighed: 90 min. u/ pause.

15


KRASH & CHOPIN danser Krash & Chopin Danser er en dobbeltforestilling med afsæt i to vidt forskellige musiktraditioner, skabt af to af Danmarks mest prisbelønnede moderne koreografer: kunstnerisk leder og Reumertvinder Tim Rushton og koreograf Alessandro Sousa Pereira. Tim Rushton’s Chopin Danser blev oprindeligt skabt til Operaens foyer i august 2017, som et forstudie til denne fore-stilling. Frédéric Chopin, også kaldes klaverets digter, var både teknisk nyskabende, fantasifuld og poetisk søgende. Han kunne om nogen få klaveret til at synge. Med udgangs-punkt i Tim Rushtons store kærlighed til Chopins intime klavermusik udforsker han menneskets inderste romantiske relationer. Det bragende energiske værk Krash af den eftertragtede koreograf Alessandro Sousa Pereira er aftenens andet værk. Her er vildskab og maskulin kropsenergi inspireret af sammenstødet mellem forskellige kulturer. Værket tager afsæt i et digt af samme titel af den danske lyriker Niels Frank, men Krash er samtidig en ode til Pereiras brasilianske rødder, både hvad angår trin, udtryk og musik.

VORDINGBORG TEATER

FREDAG D. 1. MARTS 2019 KL. 19.30 MED GRATIS INTRODUKTION KL. 18.30 Med Dansk Danseteaters internationale dansetrup. Koreografi: Tim Rushton & Alessandro Sousa Pereira. Musik af Frederic Chopin og Lawand Othman (aka. DJ Turkman Souljah). Varighed: 80 min. inkl. pause.

16

Foto: Søren Meisner

To værker fra Dansk Danseteater.


EMMA GADS

tAKT & TONE 100 ÅR

En cabaret-forestilling om den bog alle har en mening om, uden at have læst den… Begreberne ”Emma Gad” og ”Takt og Tone” er en del af vores kultur og noget vi alle, og måske især medierne, meget ofte refererer til. Men sjovt nok ved ret få af os, hvad der rent faktisk står i bogen - og de fleste ville blive overraskede hvis de læste den. Teatret OPtimis præsenterer derfor denne cabaret, som skal lære os bogen og mennesket bag at kende - på en humoristisk, musikalsk og litterært-underholdende måde. Samtidig er danskerne kendt for at være noget nær verdens mest uhøflige folkefærd - og debatklimaet på de sociale medier sætter helt nye standarder i den henseende - måske kan Emma Gad og forestillingen være med til at vi (igen) behandler hinanden lidt mere høfligt og hjertefuldt? I forestillingen er der sjove citater, oplæsninger fra bogen, alvorsord, afsnit om Emma Gad som person samt masser af kendte viser og sange, som på underholdende vis kommenterer indholdet.

TØVELDE FORSAMLINGSHUS, MØN

FREDAG D. 15. MARTS 2019 KL. 19.30 TEATERMENU KL. 17.30 Fra Teater OPtimis. Med Allan Høier, sanger og skuespiller. Instruktion: Bo Skødebjerg. Musikalsk arrangement: Ronen Thalmay. Varighed: 100 min. inkl. pause.

17


Søskendejalousi. Løgne. Magtbegær. Halve og hele kongeriger. Vanvid. Intriger. Borgerkrig. Shakespeares udødelige klassiker King Lear har nok dramatisk gods til at tippe en guldtung tronstol eller to! I Teatret Møllens nyfortolkning af den gammelkendte tragedie udspiller dramaet sig i en særligt vovet version: Kun to skuespillere besætter samtlige roller – far, kongedøtre og en klovneklædt hofnar, der med skadefro mine kommenterer moralsk ret og vrang undervejs i en fortælling om altfortærende magtbegær og kærlighedens sande væsen. Denne produktion vrider samtidig lidt i genrekonventionerne og formidler historien med en gennemgående, original blanding af humor og melankoli, skabt ved at bruge elementer fra det absurde teater og med inspiration fra klovnekarakteren og commedia dell’arte.

VORDINGBORG TEATER

ONSDAG D. 27. MARTS 2019 KL. 19.30 Fra Teatret Møllen i samarbejde med Teatret ved Hans Rønne. Medvirkende: Ole Sørensen og Thomas Clausen Rønne. Dramatiker: William Shakespeare. Instruktør: Hans Rønne. Musik: Julie Hjetland. Scenograf: Gitte Baastrup. Varighed: 105 min. inkl. pause.

18

Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

Shakespeares King Lear i nyopsætning fra Teater Møllen. Der er knas i kongeriget!


Foto: Gísli Dúa

Fysisk teater fra Kristján Ingimarsson Company

H P R

O M

Et orgie af komisk akrobatisk kropsdynamik i original og helstøbt forestilling!

I Morph sætter Kristján Ingimarsson sammen med fem performere den menneskelige adfærd under lup. Tingene vendes på hovedet, tages ud af sammenhæng og sættes ind i en ny verden, hvor bevægelse, kroppe og genstande smelter – morpher – sammen til nye logikker. Morph er en (næsten) ordløs performance. Fælles for de seks medvirkende er deres unikke evne til at udtrykke sig kropsligt i næsten tyngdelovsbrydende bevægelser. Kristján Ingimarsson lader sin rolle som både performer og instruktør gå igen i forestillingen, hvor han skiftevis kaster sig ind i scenerne og betragter det hele udefra – som en billedkunstner der eksperimenterer med sit kunstværk for øjnene af publikum. Morph har spillet på Teater Republique og Aarhus Teater, hvor den som Ingimarssons forrige vilde og skæve forestilling BLAM har vakt opsigt og fået succés, med sin helt særlige fysiske teaterform.

VORDINGBORG TEATER

ONSDAG D. 3. APRIL 2019 KL. 19.30 Fra KICompany i co-produktion med Aarhus Teater. Medvirkende: Janus Elsig, Nanna Cecilie Bang, Thomas Bentin, Kajsa Bohlin, Julie Kunz, Kristján Ingimarsson. Iscenesættelse: Kristján Ingimarsson. Scenograf: Johan Kølkjær. Varighed: 70 min. u/ pause.

19


THE

BEATROOTS Et kollektivt countrybrøl! Komedie i koncertformat om en tragisk tid, hvor fællesskabet er i opløsning.

Stemningen er nær kogepunktet. Lokalet lugter umiskendeligt af fadøl, hotdogs og sved fra de blottede armhuler på aftenens begejstrede tilskuere, der alle har hænderne i vejret og klapper taktfast. Adrenalin og endorfin suser rundt i blodbanerne. Menneskemængden samler sig i et kollektivt brøl mod scenen: ”Beeeeeeeat Roooooots”. En koncert, et ritual. En følelse af fællesskab. Countrykomedien The Beatroots er københavnske Teatergrads fortælling om den moderne, udsatte samhørighed. Her inviteres publikum med til musik og fælles linedance, men også med til en forestilling, der retter scenens skarpe spotlys mod samtidens selvtilstrækkelige individualisme.

VIEMOSE FORSAMLINGSHUS

ONSDAG D. 10. APRIL 2019 KL. 19.30 TEATERMENU KL. 18

Fra Teatergrad. Medvirkende: Jacob Teglgaard, Rolf Hansen, Christine Worre Kann og Marie Louise v. Bülow. Instruktør: Pelle Nordhøj Kann. Dramatiker: Line Mørkeby. Scenograf: Sir Grand Lear Musik: Marie Louise v. Bülow. Varighed: 90 min. u/ pause.

20


E

S

BØRN TEAT E ER DAG

Glæd dig til årets børneteaterdag med gode forestillinger for børn fra 6 år.

En traditionsrig dag for børn og deres medbragte voksne. Oplev bl.a. forestillingen morfarMORFARmorfar hvor tre børnebørn fortæller om deres meget forskellige morfædre. Ham, med røverhistorierne. Den elskelige morfar, der gør lidt underlige ting, fordi han er ved at blive gammel. Og ham med de meget store hemmeligheder! Kl. 11.00 første forestilling, som annonceres senere. Kl. 12.00 kan man spise madpakker. Kl. 13.00 fortæller Rødkilde historier for store og små. Kl. 13.45 er der lagkager, kaffe og saftevand. Kl. 14.30 spiller morfarMORFARmorfar fra Limfjordsteatret. Kl. 15.20 tak for i dag!

TEATERHØJSKOLEN RØDKILDE

LØRDAG D. 13. APRIL 2019 KL. 11 Billetter til Børneteaterdagen købes i forsalg på www.billetten.dk og www.teaterforeningen.dk - og ved indgangen. Billetterne kommer i salg senere på året. Børneteaterdagen arrangeres i samarbejde med Teaterhøjskolen Rødkilde og Vordingborg Bibliotekerne.

21


Foto: Christoffer Brekne

Der findes tøffelhelte, og så findes der helte i tøfler. Teaterkompagniet Don Gnu hører bestemt til i den sidste kategori! Oplev dem til klimprende klezmer-toner i en forestilling, der hylder alderdommen!

JAGTEN PÅ DET GRÅ GULD

22


Fødderne stikker i de ternede tøfler, og så er de klar, de to gamle mænd på scenen. Klar til at generobre magten og æren ved det levede liv. Sammen stævner duoen ud på en rejse mod fortidens tinder og minder og langer ud efter fordommene om ældrebyrden. Er tiden ikke kommet til at kalde det ældrestyrke i stedet? Med danseforestillingen Jagten på det grå guld tilskyndes publikum til at reflektere over vores samtid; en tid, hvor vi blindt hylder et flygtigt ungdomsideal fremfor at skatte den visdom, kun et menneske med årene bag sig besidder. Don Gnu er dans og fysisk teater: Uforudsigeligt, brutalt, maskulint og underholdende!

VORDINGBORG TEATER

SØNDAG D. 28. APRIL 2019 KL. 19.30 Performance & koreografi: Jannik Elkær, Kristoffer Louis Andrup Pedersen og Petras Lisauskas. Dramaturgi og visuelle medier: Christoffer Brekne. Konsulent: Bjørn Brinch. Musik: Alice Carreri, Emil Goldschmidt og Nicolai Kornerup. Producer: Sigrid Aakvik. Varighed: 60 min. u/ pause.

Fuldt hus i Vordingborg Teater, Peter Pan (Folketeatret), feb. 2018

23


Særligt medlemstilbud: Bustur til Svend, Knud og Valdemar i Nykøbing Teater. Pris inkl. bus, forestilling, 1 øl/vand og sandwich i bussen på vej hjem. Kr. 320 Desværre kunne vi ikke finde en dato til denne forestilling i Vordingborg, så i stedet indbyder vi jer til Nykøbing Teater! Vi kommer rundt i bus til Vordingborg, Præstø, Kalvehave og Stege og henter jer. Der er ankomst ved teatret i god tid inden forestillingen. Bagefter kører vi samme tur hjem. En forudsætning for arrangementet er at vi kan samle mindst en halv bus, så bestil nu, hvis du er interesseret - og senest den 1. august! Billetkøberen skal være medlem af Teaterforeningen Bøgestrømmen. Der er ikke ungdomspris eller andre rabatter. Billet bestilles som øvrige billetter til Teaterforeningen Bøgestrømmen. “Svend, Knud og Valdemar” er et historisk, romantisk udstyrsstykke med indlagte sange. Vi følger en teatertrups forsøg på at opføre et stykke om slaget på Grathe Hede, hvor alt går galt, blandt andet fordi intrigerne mellem skuespillerne ikke kan skjules. Opera- og teatertruppen Figaros og Den Ny Opera har kastet sig over denne perle og givet den en moderne makeover, hvor der er garanti for en morsom aften i teatret!

NYKØBING TEATER m. bus (se afgangstider på www.teaterforeningen.dk)

SØNDAG D. 17. FEB. 2019 KL. 15 Fra Teatret Figaros og Den Ny Opera. Af og med Hans Dueholm, Lisbeth Kjærulff, Kristian Jensen og Allan Dahl Hansen. Frit efter Peter Fristrups forestilling fra 1887. Varighed 120 min. inkl. pause. Kun for medlemmer!

24


SAMARBEJDE MED TEATERFORENINGEN GULDBORGSUND: Ved at være medlem i Teaterforeningen Bøgestrømmen får du endnu mere at vælge imellem! Du har nemlig mulighed for at købe billet til forestillinger i Nykøbing F. - til medlemspris. Billetter til forestillinger i Nykøbing bestilles på Teaterforeningen Guldborgsunds billetkontor: Tlf.: 54 73 18 08 / e-mail: tf@nykobingteater.dk Husk at gøre opmærksom på at du er medlem af Teaterforeningen Bøgestrømmen når du bestiller billetter til forestillinger i Nykøbing – og omvendt.

Forestillinger i Nykøbing 2018 - 2019:

17. sept. 4. okt. 9. okt. 15. okt. 20. okt. 25. okt. 6. nov. 10. nov. 14. nov. 26. nov. 9. dec. 12. jan. 15. jan. 17. jan. 2. feb. 16. feb. 17. feb. 26. feb. 21. marts 23. marts 28. marts 9. april 1. maj

Flygt Drengen der ville være vægtløs Kurt & Kirsten Grounded 1-2-3-nU Bridge over Troubled Water I sidste øjeblik Små døde dyr Andens Verdenskrig Dracula God jul, Cirkeline Jeg kan huske alting Livet, hvor svært kan det være? Dr. Carl von Cosels hemmelige liv Sigurds Danmarkshistorie Mito og Dito Svend, Knud & Valdemar KRASH & Chopin Danser Tvind Sneøjne Mød mig på Cassiopeia The Beatroots Jagten på det grå guld

Find mere information om forestillingerne på:

nykobingteater.dk

Med forbehold for ændringer.

Mød mig på Cassiopeia

25


SPONSORER OG SAMARBEJDSPARTNERE: Teaterforeningen Bøgestrømmen modtager med tak støtte fra Statens Kunstfond og Vordingborg kommune. Børneteaterdagen udføres i godt samarbejde med Vordingborg Bibliotekerne. Vores samarbejde med lokale firmaer fortsætter. Vi er glade for den kreds som støtter os og ser sin egen fordel i samarbejdet.

- Reparation af alle bilmærker/garanti - Omsyn indtil 3500 kg. - Gratis omsyn ved reparation - Opretning og skadearbejde - Stenslag og solfilm

Danmarks største værkstedskæde Automester-Stege v/ Lasse og Boye, Elmevej 5, 4780 Stege info@automester-stege.dk Tlf. 55 81 13 13

Åben alle dage 8 - 20

Svend Gønges Torv 9, 4720 Præstø - leverer vin og vand til teaterbaren og støtter Teaterforeningen

Carsten Jensen Biler A/S www.carsten-jensen-biler.dk Aut. forhandler af Skoda Tlf. 55 36 06 00 Aut. serviceværksted for Skoda og Volkswagen


Speciale: VW · AUDI · FORD · OPEL · CITROEN · PEUGEOT Reparation, opretning og 4-hjulsudmåling af alle mærker Bremseprøvestand · 4-gastest · Røggastest Service på aircondition og klimaanlæg. Udlejning af 12m byggelift.

KOSTERVEJ 19 · 4780 STEGE Tlf.

55 81 56 06


TEATERFORENINGENS SPILLESTEDER De mindre forestillinger, ofte med teatermenu, er i Bio Bernhard, Teaterhøjskolen Rødkilde, Lundby Medborgerhus, Tøvelde Forsamlingshus og Viemose Egnshus. De store teaterforestillinger opføres i Vordingborg Teater samt opera i DGI Huset Vordingborg. Vi spiller lige i nærheden af dig, for vi synes at der skal være professionelt teater, dér hvor du bor!

Vordingborg Teater Chr. Richardtsvej 43, 4760 Vordingborg De fleste forestillinger spilles her i teatret, som er traditionelt indrettet med stor scene og op til ca. 500 nummererede pladser. Der er teleslynge.

Viemose Egnshus Viemosegade 7, 4771 Kalvehave 95 unummererede teaterpladser, heraf 80 menupladser.

Bio Bernhard Adelgade 41 4720 Præstø

www.bio-bernhard.dk

28

145 unummererede teaterpladser, heraf 50 menupladser.


Tøvelde Forsamlingshus Søndersognsvej 52, Tøvelde, 4780 Stege, Møn 80 unummererede pladser, heraf 65 menupladser.

Ottekanten Teaterhøjskolen Rødkilde Rødkildevej 42, Lendemarke, 4780 Stege, Møn 55 unummererede podieopbyggede pladser i en smuk gammel cirkelbygning. Heraf 25 menupladser.

Medborgerhuset Lundby, Banevej 4, 4750 Lundby 80 unummererede teaterpladser, 50 menupladser.

DGI Huset Vordingborg Solbakkevej 42 - 56, 4760 Vordingborg Op til 800 nummererede siddepladser. Her kommer forestillingerne fra Den Jyske Opera.

29


TEATERFORENINGEN.DK NYHEDSBREV Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få information om de kommende forestillinger, samt løbende tilbud og nye medlemsfordele. Du kan tilmelde dig på

teaterforeningen.dk/nyhedsbrev Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang om måneden i teatersæsonen. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Følg os også på:

facebook.com/ TEATERFORENINGEN BESTIL BILLET på: teaterforeningen.dk BILLETTEN.DK eller tlf. 70 20 20 96 - eller brug bestillingslisten på side 33

Teaterforeningen Bøgestrømmen er støttet af:

30


Bare rolig - det er ikke os der optræder! Bestyrelsen: Teaterforeningen Bøgestrømmen arrangerer professionelt turnéteater i Vordingborg kommune. Vi udsteder ikke billetter, men kan kontaktes ved alle andre praktiske spørgsmål på:

info@teaterforeningen.dk eller tlf. 24 23 37 73 Formand Erik Rasmussen, Ørnebakken 12, Lendemark, 4780 Stege, tlf. 24 23 37 73 Næstformand Trine Schlosser, Stege, tlf. 30 25 48 88 Kasserer Lizzie Hansen, Vordingborg, tlf. 55 76 70 89 PR Thomas G. Bagge, Askeby, tlf. 21 64 70 64 Karen Linsdell, Vordingborg Henni Steffensen, Stensby Anker Rasmussen, Præstø Lise Simonsen, Vordingborg Birthe Helth, N. Vindinge, repr. for Vordingborg kommune

Redaktion af brochure: Erik Rasmussen, Trine Schlosser og Thomas G. Bagge 04/18.

31


PRISER FORESTILLINGER I VORDINGBORG TEATER Kr. 215 hvis den som køber billetterne, er medlem af Teaterforeningen Bøgestrømmen. Kr. 110 for unge u/ 26 år. Kr. 300 u/ medlemskab.

SMÅ SCENER + DRACULA

Kr. 120, hvis den som køber billetterne, er medlem af Teaterforeningen Bøgestrømmen. Kr. 60 for unge u/ 26 år. Kr. 215 u/ medlemskab. Kr. 125 Teatermenu. Medlemskab koster kr. 150 pr. person.

OPERA

A-billetter koster kr. 390 (195 for unge u/26). B-billetter koster kr. 315 (160 for unge u/26).

BØRNETEATERDAG Kr. 25 pr. forestilling.

SVEND, KNUD & VALDEMAR / NYKØBING Kr. 320 inkl. bus, entré, 1 øl/vand, sandwich.

KØB BILLET PÅ TEATERFORENINGEN.DK ELLER BILLETTEN.DK ELLER TLF. 70 20 20 96 Du kan købe billetter online både med og uden medlemsrabat. Følg anvisningerne på siden og vælg selv dine pladser i salen. Eller brug bestillingslisten på næste side! Der er et forsendelsesgebyr til Billetten.dk på kr. 35 på den samlede ordre. Print selv billetterne hjemme, når du køber dem online og spar gebyret. Du kan også købe billet ved indgangen, hvis der ikke er udsolgt. (Kun mod kontant betaling eller MobilePay). Billetpriserne er de samme, uanset om du køber på nettet eller ved kassen. Er du på nogen måde i tvivl, er du meget velkommen til at kontakte Billetten på tlf. 70 20 20 96 på hverdage mellem kl. 10 – 16. Alle kan hjælpe dig, men Helle Ravn Jørgensen er vores faste kontakt. Billetter tages ikke retur, men vi er behjælpelige med at sælge til anden køber. Ved aflysning refunderes billetten. Du modtager en sms eller mail fra os hvis en forestilling aflyses!

32


Antal

Jeg ønsker medlemskab til kr. 150

Antal Voksen Ung

19. sept. FLYGT Teatermenu kl. 18 5. okt. KURT & KIRSTEN 19. okt. DEN LILLE PRINS Teatermenu kl. 18 2. nov. TØRSKOET Teatermenu kl. 18 3. nov. CARMEN

A-billetter B-billetter

8. nov. GROUNDED 19. nov. ANDENS VERDENSKRIG 30. nov. UDVANDRERNE 6. dec. DRACULA 18. jan. HOLGERS FORSVARSTALE Teatermenu kl. 18 8. feb. LIVET - HVOR SVÆRT KAN... 22. feb. KUNSTEN AT DØ 1. marts KRASH & CHOPIN DANSER 15. marts EMMA GADS TAKT & TONE Teatermenu kl. 17.30 27. marts KING LEAR 3. april MORPH 10 april THE BEATROOTS Teatermenu kl. 18 28. april JAGTEN PÅ DET GRÅ GULD 17. feb. SVEND, KNUD & VALDEMAR Med bus til Nykøbing Teater. Forestilling kl. 15 Husk også at udfylde navn m.v. på næste side.

33


Bestillingssedlen sendes i lukket kuvert til :

Billetten A/S Bredgade 32, 3. sal 6000 Kolding Navn(e)

Adresse Postnr.

By

Tlf. (gerne mobil) E-mail

Jeg ønsker at overføre via netbank og har medsendt min e-mailadresse. Jeg modtager en e-mail med Billettens kontonummer, som jeg indbetaler beløbet på. Når Billetten har registreret indbetalingen, sendes billetterne til mig.

LUNDBY

VORDINGBORG

TEATER - HER HVOR DU BOR!

PRÆSTØ

VIEMOSE STEGE

RØDKILDE

TØVELDE

--------- KLIP ----------------------------------------------------------------------------------------------

Bestilling af billetter til Teaterforeningen Bøgestrømmen 2018 / 19


Mad & teater Gør teateroplevelsen endnu bedre. Køb Teatermenu sammen med din billet! For det meste tilbyder vi en teatermenu inden forestillingen, når vi spiller i Tøvelde Forsamlingshus, Viemose Egnshus, Bio Bernhard, Teaterhøjskolen Rødkilde og Lundby Medborgerhus. Teatermenuen skal bestilles i forvejen ved billetkøb.

MEDLEMSKORTET Udleveres ved dit første besøg i Vordingborg Teater. Med medlemskortet i hånden får du: Gratis garderobe og et glas vin eller vand i teaterbaren. Dette gælder kun for forestillinger i Vordingborg Teater.

LEMS

Kortet bliver stemplet i forbindelse med betjening. Intet kort med – ingen medlemsgoder! Så husk det hver gang!

MED

Medlemskortet er personligt og skal medbringes og bruges ved forestillingerne.

KOR T

Bestilling og betaling af medlemskort foregår ved første bestilling hos Billetten.dk. Det er derfor vigtigt at du får skrevet alle oplysninger, dvs. adresse, tlf., e-mail på bestillingen. Du får en kvittering for medlemskabet og den tager du med første gang du kommer i Vordingborg Teater, hvor vi udleverer medlemskortet.

35


Paolo Nani og Kristján Ingimarsson: Kunsten at dø Vordingborg Teater, 22. februar 2019

BILLETSALG: teaterforeningen.dk BILLETTEN.DK eller tlf. 70 20 20 96