Teaterforeningen Bøgestrømmen sæson 2019/20

Page 1

Turnéteater, opera og danseteater på scenerne i Vordingborg kommune

TEATERFORENINGEN.DK


VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON I TEATERFORENINGEN BØGESTRØMMEN Teater for alle - her hvor du bor! Vi synes at vi har fået skabt en flot, varieret og spændende sæson med teater for alle på både de små scener i forsamlingshusene og vores store scene i Vordingborg Teater. Vi har satset lidt større end vi plejer og har købt en dyr musical, som derfor har en lidt højere billetpris. Kvalitet koster, som bekendt! Vi regner med, at det bliver et fantastisk festfyrværkeri, med farver, fantasi og god musik! Vi giver - igen i år - 10% rabat på medlemsbilletter købt inden sæsonstart d. 1. september. (Det gælder dog ikke opera, børneteaterdag, menuer og ungdomsbilletter). Medlemmer af foreningen vil fortsat kunne nyde en gratis vand / vin og garderobe når vi er i Vordingborg Teater, samt spare ca. 100 kr. på hver billet.

Foreningen Vi holder generalforsamling på Teaterhøjskolen Rødkilde i forbindelse med forestillingen “Danner” mandag d. 23. september. Nærmere information om arrangementet kommer senere i et nyhedsbrev. Men sæt allerede nu kryds i kalenderen! I september blev jeg valgt til formand-inde, og siden har den tidligere formand Erik Rasmussen og jeg kørt parløb for at gøre overgangen så let som muligt. Erik var formand i 8 år og har lagt et stort og flot arbejde i foreningen. Det er vi ham meget taknemmelige for, og heldigvis har han lyst til at fortsætte i bestyrelsen. Vi støttes af Vordingborg Kommune, lokale sponsorer samt Statens Kunstfond. Hvilket er dejligt og fuldstændigt nødvendigt for at en teaterforening kan løbe rundt. Arbejdet i bestyrelsen er, ligesom vores samarbejdspartneres indsats på de små scener, frivilligt arbejde. En fritidsbeskæftigelse som vi holder meget af. Vi har det hyggeligt med hinanden og hvis du skulle have lyst til at hjælpe til eller blive en del af bestyrelsen, er du meget velkommen til at kontakte en af os. Vi ses i teatret! Trine Schlosser, formand-inde for bestyrelsen.

2

Forsidefoto: Folketeatret: Så længe mit hjerte slår Vordingborg Teater, 7. november 2019


4 MYTE OM MØRKE Elsa Gress-opera og festival.

6 The time being

Ny forestilling fra Cantabile 2.

16. august 2019

Sukkerfabrikken i Stege

12. september

Vordingborg Teater

7 Danner

23. september

Grevinden af folket. Teaterhøjskolen Rødkilde

8 Svar på helgas brev

11. oktober

9 macbeth

23. oktober

Islandsk kærlighedsfortælling. Viemose Egnshus

Shakespeare i helt ny form. Vordingborg Teater

10 så længe mit hjerte slår

7. nov.

Giro 413-musical fa Folketeatret. Vordingborg Teater

12 eugen onegin

23. november

13 berlin

29. november

Tjajkovskijs mest populære opera. DGI Huset Vordingborg

Musikalsk tidsrejse gennem storbyen. Bio Bernhard

14 Marienborg nej tak 10. januar 2020

I Anker Jørgensens opgang i Sydhavn. Lundby Medborgerhus

15

tænk, hvis man havde en rejsegrammofon 17. Babettes Gæstebud for børn! Vordingborg Teater

jan.

16 ikke uden min mor

29. januar

17 doppler

5. februar

Kvindeliv på tværs af generationer. Vordingborg Teater

Efter norsk kultroman om mand i krise. Vordingborg Teater

18 den sidste gud

19. februar

Musikalsk boybandgyser med De Damer! Vordingborg Teater

20 nattergalen

4. marts

Dansk Danseteater i ny dobbeltforestilling. Vordingborg Teater

21 Elverhøj

21. marts

Rablende galskab fra Figaros! Vordingborg Teater

22 bortførelsen fra seraillet 25. marts Mozart / Den Jyske Opera. DGI Huset Vordingborg

23 børneteaterdag

4. april

En dejlig familiedag på Teaterhøjskolen Rødkilde

24 den grønlandske mand

28. april

Hudløst og rammende teater. Vordingborg Teater

25 gullaschbaronen Mere komik fra Hans Duelund.

Bio Bernhard

26 forestillinger i nykøbing Samarbejde om medlemstilbud i Guldborgsund

8. maj

3


Elsa Gress Opera og festivalen Pro-Gress

myte om m NordicOpera / We Like We Elsa Gress 100 år - den berygtede debattør hyldes med en nyskrevet opera! Mønboen Elsa Gress var en glødende fortaler for kritisk stillingtagen til samfundet. Med ægte indignation værdsatte hun modet til at stå op imod selvtilfredshed og konformitet. I forfatteren og samfundsrevseren Elsa Gress’ liv og værk er der rigeligt med stof til NordicOperas forestilling, som tager udgangspunkt i Elsa’s unge år og er skabt af 7 unge kvinder, der som kunstnere er dybt engageret i vores samfund, køn og kunst, ligesom Elsa var. For værket står dramatiker Alexandra Moltke Johansen og instruktør Lotte Andersen. Musikken er skabt af lydkollektivet We Like We, der sammen med sangere og 1 danser også medvirker i operaen. Operaen tager udgangspunkt i Elsa’s unge år, hvor det spirende fremmedhad førte frem til 2. verdenskrig og udspringer af Elsa Gress’ gendigtning af Lord Byrons apokalyptiske digt, Darkness. Et digt, der er skrevet som en advarsel mod den voksende ulighed på Byrons tid og et uhyggeligt tankeeksperiment for klodens dystopiske fremtid, hvis mennesket ikke ændrer sig. Solen er udslukt og i mørket ligger en pige i sin seng og kan ikke falde i søvn. Drevet af nysgerrighed søger hun ud i skoven efter den sære skikkelse, kætteren Elsa...

4


mørke “Elsa Gress tilbyder fordybelsen og argumentet. Den insisterende, vedkommende, begavede dialog... Hun er voldsomt overset og tindrende relevant og hun fortjener en opera!” Dramatiker Alexandra Moltke Johansen Forestillingen er et af omdrejningspunkterne i festivalen Pro-Gress med foredrag, udstilling og samtalemiddag i Elsa Gress’ ånd fra d. 10.– 18. august på Møn. I forbindelse med arrangementet vil der være mulighed for at se en udstilling om kunstnerkollektivet Decenter og Elsa Gress’ liv. Operaen opføres på Sukkerfabrikken i Stege. Festivalen er arrangeret af Kulturforeningen Marienborg. Mere information: www.elsagress.dk

SUKKERFABRIKKEN, KOSTERVEJ 2, STEGE

FREDAG D. 16. & SØNDAG D. 18. AUG. KL. 18 LANGBORDSMIDDAG KL. 20 Fra NordicOpera. Sangere: Nana Bugge Rasmussen, Daniel Carlsson Regína Unnur Ólafsdóttir. Dansere: Mila Lulu Houstrup Madsen el. Silja Lumholt. Musikere: We Like We. Libretto: Alexandra Moltke Johansen. Instruktør: Lotte Andersen. Scenograf: Simone Bartholin. Koncept og idé: Merete Sveistrup. Varighed: 90 min. u/ pause.

5


the time being

upload, upgrade, merge

Cantabile 2’s nye forestilling The Time Being sætter fokus på de store valg, vi som menneskehed står overfor i dag

Som følge af de nye muligheder den digitale udvikling og videnskabens landvindinger indenfor bio-, gen- og nanoteknologi har ført med sig, står vi overfor store valg. Vi er i stand til at agere næsten som guder, men vil det gøre os bedre og lykkeligere? Hvad sker der med vores relationer og krav til os selv og hinanden i en ikke så fjern fremtid, hvor menneskekroppen kan repareres, opgraderes og klones efter behov, og levealderen kan forlænges betydeligt? Hvad venter der i en fremtid, som i stigende grad domineres af dataisme, af forestillinger om at håndtering af Big Data og algoritmer kan løse en lang række problemer og udfordringer i vores daglige liv; en fremtid hvor kunstig intelligens måske bliver mennesket overlegen? Det er nogle af de overvejelser, The Time Being inspirerer publikum til at gå dybere ind i. Cantabile 2 er egnsteater i Vordingborg kommune.

VORDINGBORG TEATER

TORSDAG D. 12. SEPT. 2019 KL. 17.30 OG KL. 20.00

6

Bemærk: Forestillingen spilles 2 gange! Fra Cantabile 2 Varighed: 90 min.


Danner - en grevinde af folket Historien om Grevinde Danner er én af de mest spektakulære i Danmarkshistorien. Louise Christine Rasmussen fødes i 1815 som et uønsket produkt af et patriarkalsk samfund, hvor manden tog, hvad han mente var hans, og kvinden var underlagt hans luner og behov.

DANNER Men Louises liv er også fortællingen om en kvinde, som fødes i rendestenen og gør effektivt op med samfundets forventninger. Tidens normer giver hun fanden i og insisterer på at være et frit handlende og tænkende individ. Hertil kommer en succesfuld forretning med parisermode. Og så elsker hun to af landets mest magtfulde mænd, avisudgiveren Carl Berling og Kong Frederik 7. Avisudgiveren får hun barn med. Kongen bliver hun gift med. Det bedre borgerskab stod i kø i forsøg på at ydmyge hende, men grevinden blev trofast stående ved kongens side. Hvor stor indflydelse, hun har haft på ham, er omdiskuteret, men sikkert er det, at enevælden blev ophævet, Danmarks Grundlov underskrevet og de første socialreformer indført i løbet af deres ægteskab. Sikkert er det også, at arven efter hende lever endnu. Det Flydende Teater har skabt en ny forestilling over fortællingen om Grevinden!

OTTEKANTEN, TEATERHØJSKOLEN RØDKILDE

MANDAG D. 23. SEPT. 2019 KL. 19.30 Det Flydende Teater. Med Rolf Hansen, Brian Hjulmann, Lise Lauenblad, Marie Louise von Bülow og Karen Guastavino Duelund. Instruktør: Pelle Nordhøj Kann. Varighed: 80 min. u/ pause.

7


svar på helgas brev Kraftfuld fortælling om menneskets erotiske længsel, lidenskabelige kærlighed og svære valg.

Hvorfor begærer en mand hele livet en anden kvinde, end sin egen kone, uden at gøre noget ved det? Det spørgsmål prøver den gamle Islandske fåreavler at svare på i det brev han omsider skriver til sin elskede Helga. Her fralægger han sig skiftevis rasende sit ansvar eller lider under den skam og skyld han føler. På kanten af sit liv skriver den 90-årige Bjarni et brev til sin elskede Helga. Kvinden han aldrig fik, men på sin egen måde forblev tro hele livet. Deres smukke, men korte kærlighedshistorie folder sig ud i erindringsglimt og river op i gamle sår fra et langt liv og minder os om at det er i revnerne og sprækkerne at lyset og livet slipper ind. Med denne forestilling markerer Victor Marcussen sit 40års skuespillerjubilæum. Forestillingen er baseret på islandske Bergsveinn Birgissons anmelderroste roman, som i 2012 var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

VIEMOSE EGNSHUS, KALVEHAVE

FREDAG D. 11. OKT. 2019 KL. 19.30 TEATERMENU KL. 18

8

Teater V. Med Victor Marcussen. Instruktør: Kirsten Peuliche. Baseret på roman af Bergsveinn Birgisson. Oversættelse: Kim Lembek. Varighed: 75 min. u/ pause.

m


macbeth Magt. Begær. Begejstring. Humor. Skyld. Publikum inviteres på tur i både de lyse og de mørke sider af det menneskelige sind, når Asterions Hus sætter nye former på Shakespeare-klassikeren Macbeth. Med historien om det elskende par, der gør sig til kongemordere og siden ædes op af skyld og dårlig samvittighed er der gang i de klassiske Macbeth-temaer som begær, magt og skyld. For hvad sker der med os, når vi sætter os ud over menneskelig moral? Og når vi forbryder os mod andre? Men selv om det er det tunge Macbeth-gods, der er grundstenene i Asterions Hus’ opsætning, er der tale om en forestilling langt fra den klassiske. Publikum vil opleve, at den klassiske Macbeth splittes til atomer – i et legende, sanseligt og eksperimenterende rum med lige dele tyngde og lethed. ”Vi er ikke interesseret i at skabe et narrativ, men i at skabe situationer og øjeblikke, billeder og lydbilleder, som publikum kan gå på opdagelse i. Det gør vi blandt andet ved at lave små serier af gentagelser, hvor vi sætter den samme tekst ind i forskellige former og kontekster,” siger instruktør Emil Hansen. Macbeth er tredje del af Asterions Hus’ trilogi om kærlighed. Først kom Robin Hood, siden Romeo & Julie. Nu gælder det Macbeth om den modne kærlighed og magtbegæret.

VORDINGBORG TEATER

ONSDAG D. 23. OKT. 2019 KL. 19.30 Fra Asterions Hus. Med Tilde Knudsen og Peter Kirk. Instruktør: Emil Hansen. Dramatiker: William Shakespeare. Varighed: 70 min. u/ pause.

9


så længe

mit hjert Rigtige venner, To lys på et bord, Lille Sommerfugl, Skibet skal sejle i nat, Se Venedig og dø, Glemmer du, Rør ved mig.....

VORDINGBORG TEATER

TORSDAG D. 7. NOV. 2019 KL. 19.30 Fra Folketeatret. Med Marie Mondrup, Tom Jensen, Andreas Jessen, Jesper Riefensthal, Rasmus Fruergaard, Tanya Lund Andersen, Morten Christensen, Troels II Munk, Sonja Oppenhagen. Instruktør: Heinrich Christensen.

10


Giro 413-musical!

rte slår

Man behøver blot at synge de første ord, så lyder resten af teksten og melodien for éns indre øre! Oplev denne nye danske musical, som er bygget op omkring mange af de kendte og elskede sange afspillet i Giro 413. Det er en musikalsk kærlighedserklæring til danskpoppens sange, som på tværs af generationer og samfundslag har været lydtapet i vores liv, både når kærligheden var til stede og når den var en uopnåelig længsel. Denne Giro 413-musical er gennemsyret af varme og kærlighed, alvor og inderlighed i både sang og fortælling. Folketeatret har sammensat et hold meget musikalske skuespillere, som glæder sig til at dele ud af kærligheden og det fællesskab, som musikken giver!

11


Den Jyske Opera: Kærlighed og jalousi i Sankt Petersborg! Tjajkovskijs mest populære opera, Eugen Onegin, kan betragtes som kærlighedsoperaen over alle kærlighedsoperaer. Aldrig før eller siden har den menneskelige kærligheds karakter med al sin herlighed og tungsindighed været mere romantisk fremstillet end i denne operaversion af Pusjkins berømte roman på vers. Kærlighed, lidenskab, jalousi, længsler, krænkelser og død i zartidens Rusland baner vejen for, at den smukke pige fra landet, Tatjana, falder for en arrogant mand fra Skt. Petersborg, som først mange år senere finder ud af, at han er lige så forelsket i hende, som hun var i ham. Men da er det for sent…

DGI HUSET VORDINGBORG

LØRDAG D. 23. NOV. 2019 KL. 19.30 Fra Den Jyske Opera, med Copenhagen Phil og Den Jyske Operas Kor. Dirigent: Tecwyn Evans. Arrangeret af Opera i Vordingborg. Mere info kommer på www.teaterforeningen.dk Varighed: 2 t og 45 min m/ pause.

12


Berlin

Berlin - Frihed er ikke en selvfølge. En musikalsk tidsrejse fra holdet bag succesen om Edith Piaf! Otto og Grethe er nyansatte i ”Happy Travel”, der arrangerer rejser til Berlin. De står for de informationsaftener rejseselskabet arrangerer rundt omkring i Danmark for at vække lysten til at besøge byen med den spændende arkitektur, de pikante kabaretter og den gode øl. Aftenerne er planlagt i en let causerende og underholdende stil med en musikalsk tidsrejse igennem det sidste århundrede, der skal få publikum til at mærke historiens vingesus. Med sange i øst og vest på tysk, jiddish, dansk og engelsk kommer de to sprælske musikere igennem det sidste århundrede og gør Berlin-murens historie levende på ny. Fra 20erne til 90erne på 70 min. Hold fast i naboen, det går stærkt!

BIO BERNHARD, PRÆSTØ

FREDAG D. 29. NOV. 2019 KL. 19.30 TEATERMENU KL. 18 Fra Thurø Musikteater. Med Uta Motz og Anders Allentoft Varighed: 70 min. u/ pause.

13


Hvad kan en ung kvinde lære af Danmarks mest folkekære statsminister Anker Jørgensen?

Aktuel nyskrevet dramatik af reumertvinder Julie Maj Jakobsen. En forestilling om en ung kvinde, der flytter ind i Ingrid og Anker Jørgensens opgang. Lige neden under deres gamle lejlighed. Nu sidder hun på køkkengulvet, midt om natten, og lader tankerne løbe. Hvad skal man gøre, når man har haft alle muligheder, men alligevel ikke kan komme ud af stedet? Hun spejler sin egen tid i fortidens overboer – Danmarks folkekære statsministerpar. Og pludselig blander virkelighed og fantasi sig ind imellem hinanden. Nærmest som om Anker og Ingrids drømme sidder i væggene og vil fortælle hende noget. Hvordan kan man føle sig så handlingslammet, når man har alle muligheder i verden?

LUNDBY MEDBORGERHUS

FREDAG D. 10. JAN. 2020 KL. 19.30 TEATERMENU KL. 18 Fra Sydhavns Teater og Teatret v. Sorte Hest. Med Maria Carmen Lindegaard. Instruktør: Mille Maria Dalsgaard. Musik og lyd: Johannes Smed. Scenografi: Laura Rasmussen.

14


, de k n hav æ t an n

m n o f s i o e hv mm a r g e s j e r

“en børneteaterforestilling af den fineste slags..... skrøbelig og smuk på samme tid!” Den 4. Væg Smuk og bevægende gendigtning af Karen Blixens “Babettes Gæstebud”. En historie om Viola, der kigger ned og mest passer sig selv og taler ganske lavt, for ikke at forstyrre nogen. Men hun drømmer. I al hemmelighed, naturligvis. Hun drømmer, og hun længes efter noget. Hun ved bare ikke, hvad det er.

VORDINGBORG TEATER

FREDAG D. 17. JAN. 2020 KL. 18.00 Fra Gruppe 38. Med Connie Tronbjerg, Peter Seligmann og Bodil Alling. Instruktør: Hans Rønne. Manuskript: Bodil Alling. Komponist: Søren Søndberg. Varighed: 45 min. For voksne og børn fra 8 år.

15


Foto: Per Morten Abrahamsen

d ikke uden min mor Om kvindeliv på tværs af generationer og kulturer, baseret på interview med 76 kvinder fra 12 forskellige lande.

Mødre fra hele verden går hver dag tæt forbi hinanden uden egentlig at se hinanden og erkende deres slægtsskab. Ærgerligt – både for mødrene selv og samfundet – fordi vi derved går glip af en lim, der kunne være med til at binde samfundet sammen, mener danskdansk, som står bag denne forestilling. I »Ikke uden min mor« vendes og drejes, udleves og udspilles mor- og datterrollen og forholdet mellem dem, af fire kvinder på scenen i tableauer, digte, dialog og monologer, sang og musik. – Jeg vil gerne vise, hvor ens alle vi mødre i grunden er, uanset, hvor forskellige vi kulturelt set er. Jeg tror, der i erkendelsen af moderskabets lighed findes en unik chance for at mindske splittelsen i vores samfund, siger Sandra Yi Sencindiver, der har iscenesat forestillingen.

VORDINGBORG TEATER

ONSDAG D. 29. JAN. 2020 KL. 19.30 Fra danskdansk. Medvirkende: Anne-Vibeke Mogensen, Lotte Munk, Siir Tilif og Marie Louise von Bülow. Iscenesættelse: Sandra Yi Sencindiver. Komponist: Marie Louise von Bülow . Varighed: 75 min. u/ pause.

16


doppler Helt ny dramatisering af den norske kultklassiker af forfatteren Erlend Loe. Andreas Doppler vågner efter et cykelstyrt op i en hidtil ukendt ro: Ingen enerverende sange fra børne-tv og ingen spekulationer om fliser til badeværelset – faktisk absolut ingenting. Bortset fra en ufravigelig trang til at bosætte sig i den nærmeste skov. Helt alene. Doppler lægger en seddel til konen og børnene om at de ikke skal vente med aftensmaden, og så drager han til skovs. Han skifter sin familie ud med en elgkalv, hvis mor han med sin kniv har dræbt. Der er lagt op til grin og eftertænksomhed i historien om en familiefar i eksistentiel krise. På vanlig vis får Erlend Loe spundet samfundskritik og sin efterhånden karakteristiske universalfortælling om en ung mand i krise ind i knastør humor og tilbagelænet frækhed.

VORDINGBORG TEATER

ONSDAG D. 5. FEB. 2020 KL. 19.30 Fra Teater Next. Medvirkende: Peter Zandersen, Christian Bergman m.fl. Instruktion: Michael Slebsager. Dramatisering: Michael Slebsager og Christian Bergman efter roman af Erland Loe. Musik: Daniel Vognstrup.

17


DEN SI

“‘De Damer og ’Den Sidste Gud’ er top-underholdende. En forrygende ensembleindsats og musikalsk helt i top over flere genrer og med fede harmonier, der indimellem er næsten hypnotiserende i deres mange lag.’” Magasinet KBH

En grotesk og kulsort komedie om livet, døden og besættelsen af den store kærlighed - svøbt i et soundtrack af de største boybandsange! Enden er nær, en evig regn falder og mennesket er ved at gå til grunde. En gruppe kvinder er indlagt på et udåndende hospital. Er de det sidste håb for menneskeheden? – de sidste krampetrækninger? Vil de overleve eller genopstå? Og hvad sker der når Guden besætter disse sidste kvinder på jorden?… Scenen er sat. Alt kan ske. Kun fantasien sætter grænser. ”Den Sidste Gud” er en musikalsk forestilling om idoldyrkelse, folkeforførelse, massehysteri, religion og magt. Som Narcissus i den græske mytologi bader sig i sig selv, trækker De Damer vejret gennem spotlys og fans, og serverer popdrømme om en glansbilledlig virkelighed.


IDSTE GUD En boybandgyser med De Damer!

VORDINGBORG TEATER

ONSDAG D. 19. FEB. 2020 KL. 19.30 Fra De Damer. Med Margit Watt-Boolsen, Iben Dorner, Jette Sophie Sievertsen, Ann Hjort, Penille Albæk Andersen, Nina Marie Birk og Tine Gotthelf. Instruktør: Mads M. Nielsen. Dramatiker: Alexandra Moltke. Varighed: 1 t 50 min m/ pause.

19


Dansk Danseteater

Dobbelt danseforestilling skabt af to af Danmarks mest efterspurgte koreograftalenter til nykomponerede toner fra Den Sorte Skole samt fabulerende scenedesign og kostumer af kunstneren Sergei Sviatchenko.

nattergalen Inspirationen er hentet fra H. C. Andersens eventyr og novellen “Nattergalen og Rosen” af Oscar Wilde. Dansk Danseteaters version af “Nattergalen” bliver en nytolkning, der tager afsæt i de overordnede temaer selvopofrelse og det naturliges sejr over det kunstige, som både Andersen og Wilde berører. Koreografierne er skabt af prisvinderne Alessandro S. Pereira og Sebastian Kloborg, der begge har formået at bygge bro mellem moderne dans og ballet – så publikum gribes og røres. Endnu en skøn oplevelse venter med Dansk Danseteaters internationale ensemble!

VORDINGBORG TEATER

ONSDAG D. 4. MARTS 2020 KL. 19.30 MED GRATIS INTRODUKTION KL. 18.30 Fra Dansk Danseteater. Med Dansk Danseteaters dansere. Koreografi: Alessandro Sousa Pereira & Sebastian Kloborg. Scenograf: Sergei Sviatchenko. Musik: Den Sorte Skole Kostumer: Maria Ipsen.

20


n Figaros opdaterede udgave af Elverhøj får stort set samme dramatiske forløb som originalen, men den er kraftigt revideret og ud over de allerede indlagte sange tilsættes der endnu mere musik og komik! Og det kan heller ikke undgås, at en forbryderbande blander sig, ikke blot i ouverturen til Elverhøj, men i selve handlingsforløbet. Det samme hold producerede de anmelderroste forestillinger Piraterne fra Penzance og Svend, Knud og Valdemar. Det er Danmarkshistorie med et stænk Monty Python, en knivspids opera, lidt operette og en sjat musical. En rablende gal og vanvittigt sjov cocktail!

VORDINGBORG TEATER

LØRDAG D. 21. MARTS 2020 KL. 19.30 Fra Teatret Figaros. I denne festforestilling spilles, synges og danses alle roller i fuld scenografi, lys og kostumer af Lisbeth Kjærulff, Rasmus Krogsgaard, Hans Dueholm og Allan Dahl Hansen. Varighed: 2 t. m/ pause.

21


Én af Mozarts mest populære operaer, som udforsker den fascinerende og komplekse konstellation af kærlighed og had. I et fornemt palads i Tyrkiet, holdes den unge, engelske frøken Konstanze og tjenestefolkene Blonde og Pedrillo fanget af den magtfulde Bassa Selim. De tre blev taget til fange af pirater og solgt til Selim, der nu har kastet sin kærlighed på Konstanze. Selim har givet Blonde som slavinde til sin haremsvogter Osmin, der må indse, at det ikke er let at få en frihedsvant englænder til at makke ret. Mens Konstanze og Blonde hver især har travlt med at affeje deres stadigt mere frustrerede fangevogteres tilnærmelser, opdager Pedrillo, at Konstanzes forlovede, adelsmanden Belmonte, er kommet for at befri dem alle. Pedrillo smugler Belmonte ind i paladsets have, og deres fælles flugtplan er lige ved at lykkes, da de bliver opdaget og overgivet til Selims nåde. Bedre bliver det ikke af, at Selim opdager, at Belmonte er søn af den mand, der tvang Selim i landflygtighed for år tilbage. Heldigvis viser det sig i sidste øjeblik, at Selim ikke er så hårdhjertet som sit rygte og hellere vil tilgive end føre gammelt had videre.

DGI HUSET VORDINGBORG

ONSDAG D. 25. MARTS 2020 KL. 19.30 Fra Den Jyske Opera, med Odense Symfoniorkester. Dirigent: Claus Efland. Arrangeret af Opera i Vordingborg. Mere info kommer på www.teaterforeningen.dk Varighed: 2 t og 30 min m/ pause.

22


BØRN TEAT E ER DAG

Glæd dig til årets børneteaterdag med gode forestillinger for børn fra 6 år. En traditionsrig dag for børn og deres medbragte voksne. Programmet offentliggøres senere.

TEATERHØJSKOLEN RØDKILDE

LØRDAG D. 4. APRIL 2020 Billetter til Børneteaterdagen købes i forsalg på www.billetten.dk og www.teaterforeningen.dk - og ved indgangen. Billetterne kommer i salg senere på året. Børneteaterdagen arrangeres i samarbejde med Teaterhøjskolen Rødkilde og Vordingborg Bibliotekerne.

23 21


den grønlandske mand

Den Grønlandske Mand er en forestilling til og om den grønlandske mand. En forestilling om hans drømme, kærlighed, liv, længsler, seksualitet, glæder og sorger. En forestilling, der er bygget på virkelige historier fra manden selv. Teater Freeze Productions og Grønlands Nationalteater viser den grønlandske mand, som du aldrig har set ham før! Det er hudløst og rammende teater om den moderne grønlandske mand. I scener med musik, dans, monologer, latter og gråd rejser vi ind i hans sind. Det handler om sex, politik, livet og døden. Om hans kærlighed til naturen, kvinden, sine forfædre og børn. Det er et nyskabende og kærligt performanceportræt til og om den moderne grønlandske mand. Forestillingen bygger på virkelige historier fra manden selv og viser den grønlandske mand i det nye årtusinde, hans identitet, selvforståelse samt forholdet til det at være mand og til en verden i forandring.

VORDINGBORG TEATER

TIRSDAG D. 28. APRIL 2020 KL. 19.30 Fra Teater freezeProductions og Grønlands Nationalteater. Med Hans-Henrik Poulsen, Klaus Geisler, Kristian Mølgaard og Miki Jacobsen. Instruktør: Hanne Trap Friis. Varighed: 70 min. u/ pause.

24


gullasch

baronen

Satirisk cabaret om en nyrig families dans om guldkalven.

Danmark fik en ny adel under 1. verdenskrig. Gullaschbaronerne tjente store summer på at lave gullasch til den tyske hær. Penge, som de nyrige ofte brugte til spekulation på børsen og til ekstravagante fester og store paladser. Formuer blev vundet og ligeså mange blev tabt. Her er historien om tobaksrepræsentanten og spekulanten Olaf Biegler, der førte en yderst ekstravagant livsstil i et års tid, for derefter at gå bankerot. Og vekseler Svend Aage Andersen, også kaldet ”vekselerdrengen” der bedrog sine kunder på Børsen for over 3 millioner kr. (ca. 150 millioner i nutidskr.) i 1915, og ikke mindst storkøbmand og gullaschbaron Harald Plum, hvis tvivl-somme spekulationer var hovedårsag til Den Danske Landmandsbanks famøse krak i 1922. Og så trækkes der tråde til nutiden, til finanskrisen i 2007-09 og skandalerne omkring Danske Bank. Grådighed, anløbenhed, manglende moralsk kompas sættes i scene i en stram, skarp og særdeles musikalsk form.

BIO BERNHARD, PRÆSTØ

FREDAG D. 8. MAJ 2020 KL. 19.30 TEATERMENU KL. 18 Fra Figaros. Rollerne som Gullaschbaronen og hans familie spilles af Hans Dueholm. Idé og instruktion: Hans Dueholm. Musikalsk ledelse: Allan Dahl Hansen. Varighed: 2 t m/ pause.

25


SAMARBEJDE MED TEATERFORENINGEN GULDBORGSUND: Ved at være medlem i Teaterforeningen Bøgestrømmen har du også mulighed for at købe billet til forestillinger i Nykøbing F. - til medlemspris. Billetter til forestillinger i Nykøbing bestilles på Teaterforeningen Guldborgsunds billetkontor: Tlf.: 54 73 18 08 / e-mail: tf@nykobingteater.dk Husk at gøre opmærksom på at du er medlem af Teaterforeningen Bøgestrømmen når du bestiller billetter til forestillinger i Nykøbing – og omvendt.

Forestillinger i Nykøbing 2019 - 2020:

14. sept. 28. sept. 1. okt. 7. okt. 19. okt. 27. okt. 4. nov. 9. nov. 28. nov. 2. dec. 22. dec. 18. jan. 20 29. jan. 19. feb. 29. feb. 6. & 7. mar. 9. marts 18. marts 24. marts 31. marts 2. april 16. april

26

Knud Romers ABC Danner - en grevinde af folket Svejk i anden verdenskrig Troen & Ingen Mosters monster Jorden rundt på 80 dage Nabokrig Hvalens sang Dødsdansen Så længe mit hjerte slår God jul, Cirkeline Tænk, hvis man........ Nattergalen Doppler Under mit træ Træt lever & tungt hjerte 2 på tur Tommy Kenter Let It Rock Berlin Elverhøj Human in Balance

Find mere information om forestillingerne på:

nykobingteater.dk

Med forbehold for ændringer.

Dødsdansen


teaterforeningen.dk Teaterforeningen Bøgestrømmen arrangerer professionelt turnéteater i Vordingborg kommune. Det er en medlemsbaseret frivillig forening, som i det daglige er ledet af en arbejdende bestyrelse. Læs mere om foreningen på www.teaterforeningen.dk Vi udsteder ikke selv billetter, men kan kontaktes ved alle andre praktiske spørgsmål på:

info@teaterforeningen.dk / tlf. 24 23 37 73 Bestyrelsen: Formandinde Trine Schlosser 30 25 48 88 Kasserer Lizzie Hansen 55 76 70 89 PR Thomas G. Bagge 21 64 70 64 og Erik Rasmussen, Karen Linsdell, Henni Steffensen, Anker Rasmussen, Lise Simonsen og Birthe Helth. Teaterforeningen Bøgestrømmen modtager med tak støtte fra Statens Kunstfond og Vordingborg kommune samt en række lokale sponsorer. Børneteaterdagen udføres i godt samarbejde med Vordingborg Bibliotekerne og Teaterhøjskolen Rødkilde.

- Reparation af alle bilmærker/garanti - Omsyn indtil 3500 kg. - Gratis omsyn ved reparation - Opretning og skadearbejde - Stenslag og solfilm

Danmarks største værkstedskæde Automester-Stege v/ Lasse og Boye, Elmevej 5, 4780 Stege info@automester-stege.dk Tlf. 55 81 13 13


Speciale: VW · AUDI · FORD · OPEL · CITROEN · PEUGEOT Reparation, opretning og 4-hjulsudmåling af alle mærker Bremseprøvestand · 4-gastest · Røggastest Service på aircondition og klimaanlæg. Udlejning af 12m byggelift.

KOSTERVEJ 19 · 4780 STEGE Tlf.

55 81 56 06

Åben alle dage 8 - 20

Svend Gønges Torv 9, 4720 Præstø - leverer vin og vand til teaterbaren og støtter Teaterforeningen


TEATERFORENINGENS SPILLESTEDER De mindre forestillinger, ofte med teatermenu, er i Bio Bernhard, Teaterhøjskolen Rødkilde, Lundby Medborgerhus og Viemose Egnshus. De store teaterforestillinger opføres i Vordingborg Teater samt Den Jyske Opera i DGI Huset Vordingborg. Vi spiller lige i nærheden af dig, for vi synes at der skal være professionelt teater, dér hvor du bor!

Vordingborg Teater Chr. Richardtsvej 43, 4760 Vordingborg De fleste forestillinger spilles her i teatret, som er traditionelt indrettet med stor scene og op til ca. 500 nummererede pladser. Der er teleslynge.

DGI Huset Vordingborg Solbakkevej 42 - 56, 4760 Vordingborg Op til 800 nummererede siddepladser. Her kommer forestillingerne fra Den Jyske Opera.

Medborgerhuset Lundby, Banevej 4, 4750 Lundby 80 unummererede teaterpladser, 50 menupladser.

Ottekanten, Teaterhøjskolen Rødkilde Rødkildevej 42, Lendemarke, 4780 Stege, Møn 55 unummererede podieopbyggede pladser i en smuk gammel cirkelbygning. Heraf 25 menupladser.

Viemose Egnshus Viemosegade 7, 4771 Kalvehave 95 unummererede teaterpladser, heraf 80 menupladser.

Bio Bernhard www.bio-bernhard.dk Adelgade 41, 4720 Præstø 145 unummererede teaterpladser, heraf 50 menupladser.

Mad & teater Gør teateroplevelsen endnu bedre. Køb Teatermenu sammen med din billet! For det meste tilbyder vi en teatermenu inden forestillingen, når vi spiller i Viemose Egnshus, Bio Bernhard, Teaterhøjskolen Rødkilde og Lundby Medborgerhus. Teatermenuen skal bestilles i forvejen ved billetkøb.

29


BESTIL BILLET på: teaterforeningen.dk BILLETTEN.DK eller tlf. 70 20 20 96 alle er velkomne i teatret! Der er fordele ved at være medlem, men man binder sig ikke til noget hos os, der er ikke noget abonnement og ingen forpligtelser – og hvis man ikke vil være medlem i foreningen er det stadig ligetil at komme i teatret!

NYHEDSBREV Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få information om de kommende forestillinger på

teaterforeningen.dk/nyhedsbrev

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang om måneden i teatersæsonen. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

MEDLEMSKORTET Udleveres til medlemmer ved første besøg i Vordingborg Teater. Med medlemskortet i hånden får du: Gratis garderobe og et glas vin eller vand i teaterbaren. Dette gælder kun for forestillinger i Vordingborg Teater. Bestilling og betaling af medlemskort foregår ved første bestilling hos Billetten.dk. Det er derfor vigtigt at du får skrevet alle oplysninger, dvs. adresse, tlf., e-mail på bestillingen.

30

LEM MED

Medlemskortet er personligt og skal medbringes og bruges ved forestillingerne, hvor kortet bliver stemplet i forbindelse med betjening.

SKO

RT

Du får en kvittering for medlemskabet og den tager du med første gang du kommer i Vordingborg Teater, hvor vi udleverer medlemskortet.


PRISER FORESTILLINGER I VORDINGBORG TEATER Kr. 215 hvis den som køber billetterne er medlem af Teaterforeningen Bøgestrømmen. Kr. 110 for unge u/ 26 år. Kr. 300 u/ medlemskab. Dog forhøjet billetpris ved musicalen

SÅ LÆNGE MIT HJERTE SLÅR

Kr. 315 (medlem), kr. 210 (ung), kr. 390 (u/ medlemskab)

SMÅ SCENER + ...REJSEGRAMMOFON

Kr. 120, hvis den som køber billetterne, er medlem af Teaterforeningen Bøgestrømmen. Kr. 60 for unge u/ 26 år. Kr. 215 u/ medlemskab. Kr. 125 Teatermenu. Medlemskab koster kr. 150 pr. person.

MYTE OM MØRKE

Billetterne koster kr. 285. Menu kr. 160.

DEN JYSKE OPERA

A-billetter koster kr. 390 (195 for unge u/26). B-billetter koster kr. 315 (160 for unge u/26).

BØRNETEATERDAG Kr. 25 pr. forestilling.

Du kan købe billetter online både med og uden medlemsrabat. Følg anvisningerne på siden og vælg selv dine pladser i salen. Der er et forsendelsesgebyr til Billetten.dk på kr. 35 på den samlede ordre. Print selv billetterne hjemme, når du køber dem online og spar gebyret! Du kan også købe billet ved indgangen, hvis der ikke er udsolgt. (Kun mod kontant betaling eller MobilePay). Er du på nogen måde i tvivl, er du meget velkommen til at kontakte Billetten på tlf. 70 20 20 96 på hverdage mellem kl. 10 – 16. Billetter tages ikke retur. Ved aflysning refunderes billetten. Du modtager en sms eller mail fra os hvis en forestilling aflyses!

31


BILLETSALG: teaterforeningen.dk BILLETTEN.DK eller tlf. 70 20 20 96

Ikke uden min mor Vordingborg Teater 29. januar 2020