Page 1

EL QUE BUSCA LA VERDAD CORRE EL RIESGO DE ENCONTRARLA / Isabel Allende

L’AGENDA DE MENORCA -

# 16

setembre 13

exemplar gratuït


DE PORTADA

4

Andrea Motis & J. Chamorro

8

Hannah Arendt

#MÚSICA

Segueix-nos dia a dia a /ApuntMenorca

Edita Apunt Menorca Coordinadora de continguts M. José Ferri Vizcaíno

IVAN TRIAY A tot gas per Los Claveles · 2012 Aquest estiu l’obra d’Ivan Triay (Ciutadella, 1971) ha vestit més d’un racó de l’illa amb la nova campanya d’Estrella Damm per a Menorca. Precisament, l’eslògan ‘Mediterràniament’ ens va com l’anell al dit per parlar de la seva pintura perquè si alguna cosa evoquen les escenes coloristes que imagina aquest admirador de Tintin és l’estiu, la llum, el Mediterrani i Menorca. La seva formació en disseny gràfic –cursà estudis a l’Escola d’Art i Superior de Disseny ‘Serra i Abella’ de l’Hospitalet- i els seus inicis professionals en aquest camp, així com l’admiració que diu sentir pel món del còmic i l’obra de l’artista pop Keith Haring, són visibles en cadascuna de les seves composicions. “El fillet mimat de Vidrart” –així el defineix el propietari de la galeria, Toni Salord- ja imagina nous personatges, sense nas i amb galtes vermelles, de cara a l’exposició individual de l’estiu vinent.

La portada de l’Apunt és un espai gratuït per donar a conèixer l’obra d’artistes vinculats a Menorca. Vols sortir en la propera? apunt@apuntmenorca.com

Coordinadora de disseny i publicitat Beatriz Encabo Huerga

#CINEMA

Assessorament gràfic Sacajugo.com Col·laboradors Damià Borràs, Cristina Bugallo, Maria Cardona, Víctor Cardona, Jaume Ferri, Anna Petrus, Març Rabal, Oriol Riera, Jara D. Sánchez Bennasar, Núria Tort, Anna Tudurí i Zaca. Assessorament lingüístic Manel Gómez

10

#EXPOSICIONS Herois

Dipòsit legal Me 251/2012 Impressió Montjor, S.L.

Vols incloure-hi la teva activitat? redaccio@apuntmenorca.com Apunt núm. 17 contindrà la programació del mes d’octubre. Per tal de figurar-hi, cal que envieu la informació abans del 20 de setembre. La inclusió d’activitats és gratuïta però la revista en fa la tria i defineix els continguts. La redacció no es fa responsable dels canvis en la programació. En cas que es produeixin, demanem disculpes.

13

Festes de Gràcia

Vols anunciar-t'hi? publicitat@apuntmenorca.com

14

E. Lindo i A. Muñoz

Apunt es reserva la facultat de seleccionar i acceptar aquells anunciants que més s’ajustin als principis i criteris que regeixen aquesta revista.

#MÉS

#MÉS


MÚSICA 4-5

Monica Guenthard

ANDREA MOTIS & JOAN CHAMORRO

MARCO MEZQUIDA TRIO

RECITAL D’ÒPERA I SARSUELA

Dimecres, 4/09. 21 h. Teatre Principal de Maó

Divendres, 13/09. 21.30 h. IES Josep M. Quadrado. Ciutadella

Dissabte, 28/09. 21 h. Teatre Principal de Maó

Avui dia resulta impossible parlar de jazz i obviar Andrea Motis i Joan Chamorro. Ella, revelació i promesa, demostra una polivalència innata gràcies a una execució vocal i instrumental gairebé impecables. Ell, músic i formador de jazz, aporta el saber fer guanyat després de molts anys d’acompanyar grans figures. Alumna i mentor presentaran Feeling good (2012), un recull de clàssics del jazz, el soul i el swing. Al concert de Maó, inclòs al XL Festival de Música de Maó i al XV Menorca Jazz, els acompanyaran Ignasi Terraza i Esteve Pi.

El grup format fa prop de quatre anys pel pianista Marco Mezquida, el contrabaixista Marko Lohikari i el baterista Carlos Falanga arriba a l’illa per presentar, en el marc de la quinzena edició del Menorca Jazz, el seu primer àlbum My friend Marko (2013). Ells mateixos el defineixen com un “treball fresc” amb una música “potent i emocionant, rica en matisos i estils, atractiva per a tots els públics”. De ben segur que les composicions, obra de Mezquida, i la seva interpretació no deixaran indiferent ningú.

El Teatre Principal reprendrà la programació amb “una gran nit d’òpera i sarsuela”. Sota la batuta del director artístic i musical del Teatre Principal de Palma, Josep M. Moreno, la Capella Mallorquina i la Coral Municipal d’Andratx interpretaran fragments de grans obres de Puccini, Verdi, Bizet, Gounod, Wagner, Mozart, Offenbach, Vives, Guerrero, Chapí o Bretón. Hi participaran com a solistes Margarita Rodríguez, Cristina Van Roy, Elsa Salord, Agnieszka Ceglowska, Natàlia Salom, AlíciaMoreno i Pablo López.


MÚS CIA 5-5

Àlex Carmona

Carlos Félix

NONASOUND

CLOSING PARTY

LA TROBA KUNG-FÚ

Dc. 4/09. 22 h. Sa Terrassa. Maó Ds. 21/09. Muddy. Es Castell

Dissabte, 21/09. 23 h. Space Menorca. Ciutadella

Dijous, 5/09. 22 h. Sa Terrassa des Claustre. Maó

NonAsound s’estrenà en l’escena musical de Menorca a finals del 2009, però no va ser fins el 2012 que va publicar el seu primer EP, autoproduït i enregistrat als estudis Musikbox de Sant Lluís, on es pot apreciar “l’ampli registre de rock progressiu de la banda, amb un estil molt personal i difícil de classificar” que bascula entre ritmes potents i elèctrics i altres de caire més íntim. Ens trobem, possiblement, davant d’una de les bandes locals amb major potencial per fer-se un lloc dins de la sempre difícil escena indie nacional.

Space Menorca acomiada la temporada amb un cartell de primer nivell: House South Brothers, duet de dj’s que formen Pablo Kopanos i Manuel Moore, i Juanjo Martín (en la imatge). Els primers prometen un set amb la música més puntera –recentment han estrenat el hit ‘In the wave’- i una posada en escena “demolidora”. Martín, per la seva banda, no necessita presentació. Després de més de dues dècades de trajectòria i de passar pels millors clubs i festivals és, avui dia, un dels dj’s i productors de música electrònica més reconeguts a nivell internacional.

La formació liderada per Joan Garriga torna a Menorca amb nou disc sota el braç: Santalegria (2013). Tot i que l’ex Dusminguet el defineix com “una mica ‘bluesaire’” o malenconiós, també hi reconeix “una confiança i una fe en la força, la llum i la incitació al ball, en l’alegria per a superar-ho tot”. Aquesta és, de fet, l’emoció que millor s’expressa amb la rumba mestissa que caracteritza les seves cançons. La Troba Kung-Fú és un dels grups catalans més internacionals del panorama actual. Entre d’altres ciutats, han actuat a Nova York i Moscou.


MÚSICA 6-7

Tomàs Rotger

PRIMOGÉNITO

MOMENTS A COR

LEONMANSO

Dilluns, 9/09. 22 h. Zona Club Marítim. Maó

Dm. 3/09. 22 h. Sa Terrassa. Maó Dm. 10/09. 21.30 h. Es Migjorn

Dc. 11/09. 22 h. Rock and Beer. Maó Dv. 13/09. 21 h. PaseArte. Fornells Dg. 29/09. 21 h. Bar Ulisses. Maó

Primogénito és una banda madrilenya de música afrobrasilera de recent creació. Arriba a Menorca gràcies a la gira Diversons ‘Música per a la integració’ que organitza La Caixa. La seva originalitat resideix en l’ús d’instruments típics del folklore regional brasiler realitzats en fusta i cordes amb els quals interpreten música de totes les èpoques i territoris, des del chorinho, passant per les distintes formes de samba, els estils del nord de Brasil (maracatú, frevo, afoxé, coco i forró), així com la música tradicional mineira de la regió central.

Moments a Cor té programades un parell d’actuacions per aquest mes a Menorca. Dirigida per Annabel Villalonga, aquesta coral de gospel sorgida de les aules de l’Orfeó Maonès està formada per una vintena de cantants, una pianista, un baixista i un percussionista. Durant la seva curta trajectòria, ha participat en diferents espectacles, festivals i també gales benèfiques celebrats a Menorca i a ciutats de la Península com Toledo o Barcelona. El seu repertori és d’allò més variat i bascula entre el gospel pur fins a les versions pròpies d’altres estils musicals.

Representant del que ell mateix anomena freak-folk, Leonmanso actuarà aquest mes a Fornells i Maó. Amb un directe original i mancat de complexes, com demostrà al Festival Emergent celebrat el passat mes de juliol a la comarca del Gironès, el músic ciutadellenc interpretarà els temes que formen part del seu primer disc, Rinosaure (2010). Entre les seves principals influències, Leonmanso enumera figures referencials de la música com Mark Lanegan, Bob Dylan, Nick Drake, Tom Waits o Neil Young.


M Ú C S A I 7-7

GUIEM SOLDEVILA Durant tot el mes Cova d’en Xoroi. Cala en Porter Aquest estiu, el compositor i cantautor menorquí Guiem Soldevila acompanya amb la seva música les postes de sol que es poden veure des de la Cova d’en Xoroi, l’escenari idoni per interpretar cançons que evoquen mediterraneïtat i reivindiquen menorquinitat. Actualment, alterna aquests directes amb la preparació del seu tercer treball discogràfic, que inclourà poemes musicats en català i cançons pròpies i que dóna continuïtat als anteriors àlbums, Orígens (2008) i Nura (2010). Al llarg de l’estiu, Guiem Soldevila haurà protagonitzat a aquest mític local de la costa sud una seixantena d’actuacions en format íntim i durant aquest mes encara tindreu ocasió d’escoltar-lo cada dilluns, dimarts, dimecres i dissabte. Però el cantautor ciutadellenc no ha estat l’únic en posar música a les postes de sol. Shanti & Martí també tenen la seva cita setmanal. Per descomptat, la Cova d’en Xoroi continuarà aquest mes amb la seva programació diària de festes temàtiques com les famoses White Party, Dolce Vita o Pure Cova. B.E.H.

www.covadenxoroi.com Cala en Porter - Menorca


CINEMA 8-9

HANNAH ARENDT Cinemes Canal Salat: Fins el 5/09 Margarethe Von Trotta · Alemanya · 2012 · Guió: P. Katz, M.V. Trotta Barbara Sukowa, Axel Milberg, Janet McTeer, Julia Jentsch Amb una narrativa sòbria i solvent, la realitzadora Margarethe Von Trotta fila una sòlida crònica d’un dels episodis més controvertits de la història recent i de la lectura que en feu la filòsofa i periodista Hannah Arendt: el judici celebrat el 1961 a Jerusalem contra Adolf Eichmann, membre de les SS i responsable de “la solució final”, la fulla de ruta seguida pel règim nazi per executar el genocidi sistemàtic de jueus europeus durant la II Guerra Mundial. Els articles que aquesta

BESTCENES

jueva d’origen alemany i exiliada als EUA publicà a la revista The New Yorker, recopilats dos anys més tard en el llibre Eichman in Jerusalem: A report on the banality of evil (1963), provocaren –i encara provoquenreaccions contraposades que van del reconeixement a l’animadversió. Per què? Perquè lluny de seguir la causa del poble jueu de manera incondicional, Arendt optà per investigar, reflexionar i plantejar dubtes, un exercici crític que la dugué a qüestionar la consideració d’Eichmann com un monstre –d’ell diria que era una persona “terriblement normal”, producte del temps que li tocà viure- i, a la vegada, denunciar la col· laboració d’algunes associacions jueves amb el govern de Hitler. Una mirada valenta i necessària. M.J.F.

EL PADRINO III

‘‘

Francis Ford Coppola · EUA · 1990

- ¿ Le gustaría recibir el sacramento de la confesión? - Gracias, Eminencia, pero hace ya tanto tiempo... No sabría por donde empezar. Han pasado ya 30 años. Creo que necesitaríamos demasiado tiempo. - Siempre lo tengo para salvar almas. - Bueno, ya no es posible mi redención (...) ¿De qué me sirve confesarme si no me arrepiento? - Sé que usted es un hombre práctico. ¿Qué puede perder? Cuando quiera.

Diàleg entre Michael Corleone (Al Pacino) i el cardenal Lamberto (Raf Vallone)


MÚS CIA 9-9

MUD Jeff Nichols · EUA · 2012 · Guió: Jeff Nichols Matthew McConaughey, Tye Sheridan, Jacob Lofland, Reese Witherspoon Ellis i Neckbone, de 14 anys, descobreixen a una illa enmig del Mississipi un fugitiu anomenat Mud que diu haver matat un home per protegir el seu amor, Juniper. Amb una dent menys, una serp tatuada al braç, una pistola i una camisa que li dóna sort, Mud fascinarà els dos adolescents que es disposaran a ajudar-lo en la seva fugida. Bons treballs interpretatius i impecable narrativa en aquesta història crua i càlida a la vegada. LA GRAN FAMILIA ESPAÑOLA Daniel Sánchez Arévalo · Espanya · 2013 · Guió: Daniel Sánchez Arévalo Intèrprets: Verónica Echegui, Antonio de la Torre, Quim Gutiérrez, Roberto Álamo El petit de cinc germans, tots ells amb noms bíblics, decideix casar-se el dia de la final del Mundial de Sudàfrica amb la seva núvia embarassada. Un dia de catarsi col·lectiva que tindrà el seu reflex a petita escala en aquesta família atípica. Sánchez Arévalo torna a dirigir una comèdia després de l’èxit aconseguit amb Primos, tot i que el reconeixement li vingué amb la seva primera pel·lícula, el drama AzulOscuroCasiNegro. BLUE VALENTINE · Cineclub Maó: 25 i 26/09. Derek Cianfrance · EUA · 2010 · Guió: D. Cianfrance, C. Delavigne i J. Curtis Intèrprets: Ryan Gosling, Michelle Williams, Muke Vogel, John Doman El primer llarg de Derek Cianfrance relata el naixement i la decadència d’una relació, la que ha unit Dean i Cindy al llarg de set anys. Blue Valentine ens mostra, amb un tractament realista de les imatges i unes interpretacions de gran versemblança i emotivitat, el pas de l’amor al desamor d’aquesta jove parella i ho fa a través d’una estructura fragmentada que ens duu del present al passat, del trist desenllaç als prometedors inicis, i a l’inrevés. A FILM ABOUT KIDS AND MUSIC. SANT ANDREU JAZZ BAND · XV Menorca Jazz: 11 i 12/09. Ramon Tort · Espanya · 2012 · Guió: Borja Duñó, Ramon Tort L’òpera prima de Ramon Tort narra el dia a dia de la Sant Andreu Jazz Band, un projecte sorgit de les aules de la mà del músic Joan Chamorro i que reuneix nens i nenes d’entre 6 i 18 anys al voltant d’un repertori de jazz clàssic. Avui dia aquesta formació omple auditoris dins i fora de Catalunya i ha impressionat músics veterans dels EUA. Podrem veure aquest documental els dies 11 i 12 dintre de la programació del XV Menorca Jazz.


EXPOSICIONS 10-11

MARC JESÚS

JAMES

HEROIS

Fins el 13/09 Galeria Vidrart. Ciutadella

Fins el 10/09 Galeria Artara. Maó

Fins el 6/09 Claustre del Carme. Maó

De nou, Marc Jesús representa jornades estivals tranquil·les a través d’una paleta de colors vius amb predomini de tons blaus –les seves inconfusibles dones blaves!-, verds i vermellosos i d’un dibuix que perfila formes senzilles i sinuoses. En ‘Felicity’ aquestes constants es mantenen i, fins i tot, s’accentuen. Potser és una reacció reflexa als temps que vivim, potser és el camí cercat per l’artista. Sigui com sigui, el resultat és un compendi d’escenes coloristes, executades també sobre planxa, que transporten a un món gairebé il·lusori.

‘La vie en rose’ és la nova proposta de Lluís Orfila, conegut artísticament com a James. El seu segell és indiscutible: figures perfilades amb línies negres i colors vius, composicions senzilles, alegres i fresques. Tots els elements ens evidencien que la seva obra “és hereva de la seva precoç inclinació per l’humor gràfic, el còmic i la il·lustració”. Ell mateix ho reconeix quan insisteix en definir-se com “un dibuixant que pinta”. A la mostra que acull Artara podem veure un James més alliberat i més còmode en el pop figuratiu.

‘Herois. Els autors de Balears al mainstream americà’ arriba a Maó després de passar pel Saló del Còmic de Barcelona. Organitzada per l’Institut d’Estudis Baleàrics, la mostra consta de trenta obres de Paco Díaz, Guillem March i Tomeu Morey, moltes de les quals mai han estat exposades al públic. ‘Herois’ tindrà una continuació l’any 2014 amb peces de dibuixants de potencial europeu com Àlex Fito, Bartolo Torres o Jaume Balaguer i acabarà el 2015 amb autors consagrats com Pere Juan, Tomeu Seguí o Rafel Vaquer.

PROTEGE TUS OJOS DE LOS RAYOS UV CADA DÍA

DESCUBRE EL FACTOR DE PROTECCIÓN SOLAR PARA TUS OJOS


EXPOSC IO I 11-11

DIEGO VASALLO

D. TRIAY I M. SANLLEHY

ALFRED HUTCHISON

Del 13/09 al 8/10 Galeria Artara. Maó

Del 2 al 15/09 Sala d’Exposicions ‘La Caixa’. Maó

Fins el 12/09 Xibau Gallery. Ferreries

En la seva nova exposició, Diego Vasallo ret un homenatge “a totes les magnífiques tardors” que ha passat a Menorca. ‘Tardor’ comptarà amb una vintena d’obres de petit i mitjà format i tècnica mixta. L’abstracció continua sent el llenguatge escollit per l’artista basc per expressar les seves inquietuds i anhels. Taques i línies conviuen amb el collage o el grafisme i es sobreposen a fons ocres i grisos, blancs i negres, “no molt llunyans -explica- dels colors terrosos de Menorca o dels paisatges amb boira de la meva terra, Guipúzcoa”.

Dani Triay i Maria Sanllehy comparteixen espai per mostrar-nos “un tast de realitat quotidiana interpretada a través de dues mirades diferents”. En l’execució de les obres, en les quals han emprat tècniques com el collage, el gravat o la pintura, hi trobarem “tradició i experimentació”. Així ens ho expliquen Triay i Sanllehy, dos artistes estretament lligats al Centre de Gravat Xalubínia on al llarg d’aquests anys han entrat en contacte amb José Cáceres, com evidencien les primeres peces que hem pogut veure. Dia 2 sortirem de dubtes.

La dona ocupa el centre de la producció artística d’Alfred Hutchison. També ho fa, com no, en la selecció d’obres que conformen l’exposició ‘Mini-Meninas’. Resident a Menorca des de fa tres dècades, aquest artista de procedència escocesa es mou hàbilment entre l’abstracció i la figuració, aportant una execució tècnica molt personal que ens fa pensar en un estil experimental propi. A grans trets, un estil on predominen els traços esquemàtics, els colors vius i imperatius i un rerefons conceptual que pertorba.


EXPOSICIONS 12-13 GALERIES ENCANT Infanta, 20 / Maó / 971 364 416 ‘Obra recent’ de José Ángel Sintes. Del 8/08 al 14/09. GALERIA ARTARA Rosari, 18 / Maó / 971 352 912 ‘Silenci’ de Rafel de la Rica. Fins al 10/09. ‘La vie en rose’ de James. Fins al 16/09. ‘Tardor’ de Diego Vasallo. A partir del 12/09. GALERIA ARGOS Deià, 4 / Maó / 971 369 426 Xavier Salvador. Fins al 13/09. GALERIA KROMA Anuncivay, 7 / Maó / 971 350 804 Ana Carreras. Del 2 al 15/09. Xavier Torras. Del 16 al 29/09. GALERIA PEDRÍN Seminari, 30 / Ciutadella / 677 385 309 Obra de P. Rodríguez Pedrín i altres artistes GALERIA RETXA 9 de juliol, 37 / Ciutadella / 971 381 806 ‘Olis’ de Jeroni Marquès. Fins el 14/08. Pintures d’Adolf Llovera. Del 16/08 al 13/09 GALERIA VIDRART Roser, 8 / Ciutadella / 971 385 851 ‘Felicity’ de Marc Jesús. Fins al 13/09. VANG Es Castell. A partir del 13/09. MENORCA ART GALLERY www.menorcaartgallery.com Tot l’art de Menorca en un click. XIBAU GALLERY Vila Pepa, 37 / Ferreries / 610 246 899 ‘Mini-Meninas’ d’A. Hutchinson. Fins al 12 Maria Pujol. A partir del 13/09. Passeig d’escultures a Fornells. Fins el 4/10

CENTRE DE GRAVAT XALUBÍNIA Baixamar, 54-56 / Alaior / 610 967 657 ‘Trilogia de la pau’. CLAUSTRE DEL CARME Claustre del Carme / Maó / 971 353 280 ‘Herois. Els autors de Balears al mainstream americà. Fins al 6/09. Fotografies de les festes de la Mare de Déu de Gràcia. Fins al 6/09. ESPAI D’ART XEC COLL Seminari, 5 / Ciutadella / 971 381 335 ‘Il·lusió’, de R. Holthaus. Fins al 10/09. ‘La profunditat del mar’. Fins al 30/09. ESPAI SANT JOSEP Santa Clara, 9 / Ciutadella / 971 482 280 ‘Jazz as topic’. Del 9 al 30/09. PALAU SALORT Major del Born / Ciutadella / 971 381 806. RECINTE FIRAL DES MERCADAL S.J. Baptista, 6 / Ciutadella / 971 482 097 Permanents: ‘Es racó de sa ràdio antiga’ i exposició de bicicletes antigues. SALES DE CULTURA SA NOSTRA Sta Clara, 9 / Ciutadella / 971 480 686 S’Arraval, 32 / Maó / 971 366 854 SALA D’EXPOSICIONS DES CASTELL S’Arraval, 32 / Maó / 971 366 854 SALA D’EXPOSICIONS LA CAIXA Carrer Nou / Maó. Dani Triay i Maria Sanllehy. Fins al 15/09. SALA HORNABEQUE ‘LA MOLA’ Fortalesa Isabel II / Maó / 971 364 040 SALA MUNICIPAL ‘EL ROSER’ Roser, sn / Ciutadella / 971 383 563 ‘Artiris’. Fins al 4/09. ‘Herois ocults. Invents genials’ de l’Obra Social La Caixa. Fins al 14/10.

ESPAIS EXPOSITIUS

MUSEUS

CENTRE ARTESANAL DE MENORCA Metge Camps / Es Mercadal / 971 154 436 ‘PNA 2012 + C’M’. Fins el 30/09. CENTRE DE CULTURA SANT DIEGO Es Banyer, s/n. / Alaior / 971 372 862. ‘Shoes: step by step’. Fins el 15/09.

MUSEU DE MENORCA Avda. Dr Guàrdia, sn / Maó / 971 350 955 ‘La col·lecció Humbert Ferrer’. ‘Desenterrant el passat. Les excavacions al poblat de Cornia Nou’. ‘Sediments’. Fins al 30/09.

MUSEU MUNICIPAL DE CIUTADELLA Pl. Font / Ciutadella / 971 380 2972 Exposició temporal ‘Cala en Busquets: La història submergida’. MUSEU DIOCESÀ DE MENORCA Seminari, 7 / Ciutadella / 971 481 297 MUSEU DE LA CATEDRAL Cal Bisbe, 8 / Ciutadella / 971 481 297 MUSEU MILITAR DE MENORCA Pl. Esplanada / Es Castell / 971 362 100 MUSEU HDEZ MORA - HDEZ SANZ Claustre del Carme / Maó / 971 350 597 Obra gràfica dels segles XVIII, XIX i XX.

ALTRES ALCAUFAR VELL Ctra. Alcaufar, km 8 / St Lluís / 971 151 874 Escultures de Mila Ahedo. Fins al 15/09. BAR GALLERY Moll de Ponent, 12-13 / Maó / 971 367 614 Florit Nin, B. García i B. Calafat. CAFÈ BAIXAMAR Moll de Ponent, 17 / Maó / 971 365 896 ‘Records del Baixa’, de Jacobo Bagué. CAFÉ URÍA Pl. Conquesta, 5 / Maó / 618 092 185 Exposició de Mikel Díez Álaba. ES CRANC Escoles, 31 / Fornells / 971 376 442 Pintures J. Vives Campoamor. Fins al 10/09. ES PATI Governador Ramírez, 4 / Maó / 971 361 498 Exposició de F. Sanjuán i L. Arruga. HOTEL AUDAX Urb. Serpentona / Cala Galdana. Ferreries ‘Duets’: J. Cáceres vs C. Pons fins al 13/09. LA CARABA Camí des Balíacs, 1 / St. Lluís / 971 150 682 ‘Retrospect’ d’Hombre López. Tot el mes. LATITUD 40 Moll de Llevant, 265 / Maó / 971 369 900 Exposició de Tomeu Sánchez. NOU BAR Nou, 1 / Maó / 971 365 500 Exposició de pintura de Fernando Sanjuán.


MÉS MÉS

Gemma Andreu

FESTES DE GRÀCIA

I PREGÓ ALTERNATIU

Dies centrals: del 6 al 9/09 Maó

Dimarts 3/09. 20.30 h. Plaça del Carme. Maó

Les Festes de Gràcia posen el punt i final al calendari de festes patronals i populars de Menorca amb una completa programació que es concentra, bàsicament, entre el dia 6, quan tindrà lloc el primer toc de fabiol i el pregó que pronunciarà la periodista Mercedes Milà, i el dia 9 amb el trasllat de l’activitat al port. Abans, però, tota una sèrie de propostes ja anunciaran les festes: els sopars de veïns i les festes de les diferents barriades, les competicions esportives o les actuacions musicals, representacions teatrals, exposicions d’art i, fins i tot, un pregó alternatiu! Preliminars de la festa grossa que esclatarà dia 7 amb el tradicional berenar de caixers, la celebració de les Completes a l’ermita de Gràcia, el primer jaleo i la revetlla i prosseguirà dia 8 amb el segon jaleo, el cant popular del Volem vi i les Corregudes en el Cós de Gràcia. El darrer toc de fabiol donarà pas a la festes del port que es celebraran dia 9 i comptaran amb actuacions per a tots els públics. Consulteu totes les activitats a l’agenda (pàgines 17-21) . A.M.

Tres dies abans que la periodista Mercedes Milà pronunciï el pregó de festes, tindrà lloc a la cèntrica plaça del Carme el I Pregó Alternatiu. Serà, expliquen, la primera trobada de moviments socials de l’illa, “una oportunitat de donar veu a les diverses reivindicacions dels diferents sectors de la població menorquina”. Compta, entre d’altres, amb el suport de les plataformes en Defensa de l’Educació i del Transport Aeri, la PAH-Menorca, Maó en Transició, GOB, Som Energia i Caritas.

apunta’t als tallers tèxtils d’hivern! 1 vols aprendre a cosir? 2 FeS-te la teva roba

* De novembre a juny // 40 € al mes

INSCRIPCIONS DEL 18 al 27 de setembre capvespres c. del nord, 11-13. maó t. 971 357 028

nosolocoserycantar@gmail.com

13-13


MÉS 14-15 L’IMPERDIBLE

ELVIRA LINDO I A. MUÑOZ MOLINA

VII SCOOTER RUN MENORCA

Dijous, 12/09. 20 h. Biblioteca Pública de Ciutadella

Del 20 al 22/09 Menorca

Agafeu paper i bolígraf i preneu nota perquè el programa de Talleres Islados ve plagat de primeres figures. L’historiador de cinema i catedràtic de Comunicació Audiovisual a la UAB, Román Gubern, serà l’encarregat de reprendre entre el 6 i el 9/09 l’activitat a la casa de Binissaida amb el seminari ‘La cultura de la imatge’. El seguiran la parella d’escriptors Elvira Lindo i Antonio Muñoz Molina que entre l’11 i el 14/09 abordaran tots els aspectes del treball de l’escriptor amb el taller literari ‘Art i ofici’. A més, oferiran una xerrada el 12/09 a la Biblioteca de Ciutadella. Del 20 al 23/09 serà el torn del periodista Julio Llamazares que dissertarà sobre ‘El mirall de l’ànima. Reflexions sobre el paisatge’. Tancarà l’edició actual en octubre Soledad Puértolas amb el taller ‘Temps i espai en el relat’. Per a més informació, entreu aquí: www.talleresislados.net

Ja fa set anys de la primera edició de la Scooter Run Menorca, una cita que nasqué de la passió de quatre amics per les scooters clàssiques: Vespa i Lambretta. Amb el pas dels anys la família ha crescut, s’han recuperat desenes de motos i ha anant calant aquest moviment a l’illa. La trobada arriba enguany a la setena edició en ple estat de forma, com ho demostra la confecció d’un variat programa que es desenvoluparà al llarg de tres jornades i la participació de prop de seixanta “scooteristes” arribats de Barcelona, Donosti, Logroño, Mallorca i, com no, de tots els pobles de Menorca. La trobada començarà dia 20 amb una nit de música a Sa Terrassa des Claustre, continuarà dissabte amb una ruta per Alaior, Es Mercadal i Es Migjorn i acabarà diumenge a Ciutadella. Abans, però, hauran agafat forces amb un berenar al Mercat Femenies de Maó.

ILLETRA: ELS NIKOLAIDIS Dilluns, 2/09. 18 h. Punt trobada: Principal de Guàrdia. Maó Aquest mes veurem néixer una nova iniciativa cultural: les rutes literàries que proposa Illetra, a través de les quals podrem viure Menorca des de la perspectiva de la ficció literària. El primer itinerari, d’unes dues hores de durada, tindrà lloc el 2/09 i prendrà com a punt de partida Els Nikolaidis, de Josep Maria Quintana. Ambientada en la Menorca del segle XVIII, la darrera novel·la de Quintana conté nombrosos elements que donen peu a parlar de la literatura, l’arquitectura i, en general, els episodis més destacats d’un dels segles més convulsos i rics de la història local. L’activitat forma part del programa de festes de Maó i és gratuïta. Per participar-hi us heu d’inscriure a la Regidoria de Cultura (Principal de Guàrdia).


MÉS

15-1

MOSTRA DE CUINA

XIII FIRA D’ARTESANIA

EXTREME MAN

Del 13 al 22/09 Restaurants de Menorca

Ds i dg. 21 i 22/09 Plaça Espanya. Ferreries

Diumenge, 22/09 Fornells

L’Associació de Restauració de Menorca organitza un any més la Mostra de Cuina Menorquina. En la present edició està previst que participi una trentena de bars i restaurants. El funcionament serà semblant al seguit en anys anteriors: cada restaurant oferirà un ‘Menú Mostra’ amb primer, segon plat i postres per 15 euros, així com un ‘Menú Gastronòmic’ més acurat i selecte per 25 euros. Us recomanem que reserveu taula per assegurar el tir! Si voleu informar-vos dels detalls d’aquesta edició, visiteu www. mostradecuinamenorquina.com.

Ferreries acull aquest mes la XIII Fira d’Artesania, Artística i Agroalimentària, una cita coneguda i reconeguda per part de la població menorquina i que cerca atreure també l’atenció dels turistes que opten per visitar l’illa al setembre. Entre els estants hi podrem trobar articles de pell, ceràmica, calçat i, en general, manualitats de tot tipus, així com també productes del camp. Al llarg de la jornada s’hi programaran també tallers per als més petits i actuacions musicals. L’any passat s’hi inscriviren una cinquantena de participants.

Un any més Fornells entrarà en l’agenda esportiva nacional arran de la celebració d’una nova edició del triatló Extreme Man 113. La prova planteja el següent desafiament: recórrer una distància d’1,9 km nadant en aigües de la badia, 90 km. en bicicleta amb sortida i arribada a Fornells passant pel Camí d’en Kane i 21,1 km. de carrera a peu entre la Torre de Fornells i ses Salines. A banda de Fornells, les altres localitats que acullen aquesta prova són Getxo, Salou i Narbonne. Podeu consultar tota la informació a www.extreme-man.com.


ESCAPADES 16-17 BAM FESTIVAL Del 20 al 23/09 Barcelona

Esquire

Miles Kane encapçala el cartell del BAM Festival 2013. El soci d’Alex Turner -líder dels Arctic Monkeys- en la formació The Last Shadow Puppets ha confirmat la seva presència en el festival de músiques independents que cada any, des del 1993, conviu amb la celebració de les Festes de la Mercè. Miles Kane (en la imatge) actuarà el 21/09 a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, juntament amb El Petit de Cal Eril i The Free Fall Band. Però el Barcelona Acció Musical és molt més! El cartell d’aquesta edició incorpora diferents propostes que beuen de gèneres musicals ben variats: des de l’electrònica fins al folk, passant pel pop, el hip hop i el rock. Alguns dels noms que donen cos al programa d’aquest any són aquests: The Coup, Sohn, Pau Vallvé, Small Black, Systema Solar o Orxata. La programació musical d’aquests dies serà, però, més àmplia ja que s’hi sumarà també el Mercè Música amb actuacions de Peret, Sanjosex & Chicuelo, Niño Josele & Cobla Sant Jordi, Quico el Celio, el Noi i el Mut de Ferreries i Los Manolos, entre d’altres. M.J.F.


AGENDA

NO ET POTS PERDRE...

3

#NIT D’ART Centre de Maó

M Música

C Cinema

11-12

#SEARCHING FOR...

T Teatre

Cinemes Ocimax

E Exposicions

#IX RUTA DE TAPES

14-15

D Debats, xerrades...

Es Castell

A Altres

J Recomanació Apunt // DIUMENGE 1 8.45 A Visita a l'Illa del Rei (Yellow Catamarans) Pla de Baixamar 10.00 A Agromaó: mercat agroalimentari Claustre del Carme Pavelló Menorca J 10.00 A Motor Show 11.00 A Festes de Gràcia: festa a la barriada Andrea Doria Andrea Doria 12.30 M Vermut musical: actuació de Karol Green (teclat, guitarra,percussió i veu) Bar Saboy 18.00 M Les Postes de Sol a l’Hola Ola amb dj. resident Hola Ola 18.00 A Cursa Popular Festes de Gràcia Port de Maó 21.00 M Concert de Nacho Olivar i Joe Mina Es Medi Sa Terrassa des Claustre J 21.00 T Representació de 'Ho diu es Diari' 21.00 M Actuació de Vermú Bar Ulisses 21.00 M ViatJam 'La Jam de les Arts' Ágape Grill & Loungebar 21.30 M Tapeo Musical: actuació de Nacho Olivar i Joe Mina Es Medi 22.00 T Actuació de Maria Galetta 'Contes i Monòlegs' Rock and Beer // DILLUNS 2 A Ruta Literària: Els Nikolaidis i altres textos 19.00 A Mercat agroalimentari 20.00 E Obertura de l'exposició de pintura d'Ana Carreras

J 18.00

Sortida: Pl. Constitució C. Major Galeria Kroma

Maó Maó Maó Maó Es Mercadal Cala Blanca Maó Es Migjorn Maó Ciutadella Maó Es Migjorn Maó Maó Fornells Maó

Envia'ns la teva programació a redaccio@apuntmenorca.com

Sabor mediterráneo

y disfruta de tus almuerzos y cenas junto al mar

Moll d’en Pons, 10 | Es Castell Información y reservas: T. 971 362 050 hamiltonmenorca@barcelo.com www.barcelohamiltonmenorca.com


AGENDA 18-19

J 20.00

Sala Exposicions La Caixa Cova d'en Xoroi Hola Ola Ses Moreres Plaça Constitució Sa Terrassa des Claustre Costa de Baixamar Cova d'en Xoroi Space Menorca

Maó Cala en Porter Cala Blanca Maó Maó Maó Ciutadella Cala en Porter Ciutadella

// DIMARTS 3 10.30 A Taller d'enquadernació japonesa amb Trapitos al Sol (prèvia inscripció) La Torre de Papel 17.00 A Taller infantil de creació sobre les Festes de Gràcia Plaça Colón 19.30 A Dimarts as Migjorn: Mercat de Nit + Ruta cultural Francesc d'Albranca Centre de la població 20.00 T Dimarts as Migjorn: espectacle del màgic Indi Pla de l'Església 19.00 A Passeig: 'De l'extracció a l'art de la terra' amb Anna Bagur Pedreres de s'Hostal 20.00 E Nit d'Art: la creació artística en directe Diferents punts de la ciutat 20.00 D Festes Gràcia - Tertúlia: 'Què pensen els majors sobre les nostres festes' Plaça Constitució 20.00 A Festes de Gràcia: exhibició de gimnàstica rítmica a càrrec del Club Rit-Mô Claustre del Carme 20.45 M Posta de Sol amb Guiem Soldevila Cova d'en Xoroi 21.00 A Festes de Gràcia: Pregó alternatiu Plaça del Carme 21.30 C Cicle 'Coneix al teu veí': 'La estrella ausente' (Gianni Amelio, 2006) Centre Gravat Xalubínia 21.30 M Dimarts as Migjorn: concert de la Coral Migjornera Pla de l'Església 21.30 M Jam Session a càrrec de Jazz Do It Casino de Sant Climent 22.00 M Concert de D'Acústic Costa de Baixamar 22.00 M Concert de Moments a Cor (gospel) Sa Terrassa des Claustre 22.00 M Festes de Gràcia: revetlla Plaça Constitució 23.00 M Coolture w/ Fede Garcia Space Menorca 23.00 M Dolce Vita Cova d'en Xoroi

Ciutadella Maó Es Migjorn Es Migjorn Ciutadella Maó Maó Maó Cala en Porter Maó Alaior Es Migjorn Sant Climent Ciutadella Maó Maó Ciutadella Cala en Porter

// DIMECRES 4 A Mercat de Nit Artesà + Dia de l'Esport 19.00 M Festes de Gràcia: concert de la Coral de Gent Gran i Rondalla 19.30 T Contacontes a càrrec de Laia Garcia 20.00 D Festes Gràcia - Tertúlia: 'Què pensen els cavallers sobre les nostres festes' 20.30 A Festes de Gràcia: Festival de Patinatge Artístic 20.45 M Posta de Sol amb Shanti & Martí 21.00 M Concert d'Andrea Motis i Joan Chamorro 21.30 M Festes de Gràcia: cantada del grup de cantaires Va Gros + revetlla 22.00 M Concert de Julieta Valverdi & Germán Campos (cantautora llatina) 22.00 M Concert de NonAsound + Sobrassada Style 23.00 M Workers and Friends w/ Special Guest 23.00 M The Club

Centre de la població Claustre de Sant Francesc Biblioteca Pública Plaça Constitució U.D. Mahón Cova d'en Xoroi Teatre Principal Plaça Constitució Rock and Beer Sa Terrassa des Claustre Space Menorca Cova d'en Xoroi

Alaior Maó Alaior Maó Maó Cala en Porter Maó Maó Maó Maó Ciutadella Cala en Porter

// DIJOUS 5 16.30 A Festes de Gràcia: festa de carrer a Camí des Castell 18.00 A Festes de Gràcia: jocs tradicionals menorquins

Camí des Castell Ses Moreres

Maó Maó

20.45 21.00 21.00 21.30 22.00 22.00 23.00 23.00

J

J

E M C M A M M M M

Inauguració de l'exposició de Dani Triay i Maria Sanllehy Posta de Sol amb Guiem Soldevila Dilluns Audiovisuals (projeccions, curts, pel·lícules, documentals) Exhibició de balls en línia a càrrec de Tot Ball Menorca Festes de Gràcia: parrillada popular + revetlla Concert de Primer Inicio Concert de Shanti & Martí Hippie Chic Animal Mondays Closing Party w/ Simone (Nasty Garage) + B.MAD

J 19.00

J J

Envia'ns la teva programació a redaccio@apuntmenorca.com


AGENDA

19-19

J

19.00 19.00 19.00 20.00 20.30 21.00 21.30 21.30 22.00 22.00 23.00 23.00

M A A D A M A M M M M M

Tropical Hostel: ‘Heavy afro and latin sounds’ amb dj. Toni Sabariego Hola Ola Banc del Temps Seu del GOB Mercat d'Estiu (artesanal i agroalimentari) C. Nou Festes Gràcia - Tertúlia: 'Què pensen els joves sobre les nostres festes' Plaça Constitució Espectacle de patinatge 'Un paseo por los Óscars' Poliesportiu Municipal Festes de Gràcia: revetlla amb dj. Xavi Sánchez Plaça ses Vinyes Festes de Gràcia: paella popular + revetlla Plaça Constitució Actuació de Mónica Sardà Trio Bar Paupa Concert de La Troba Kung-Fú (presenten 'Santalegria) + dj. Viva Tirado Sa Terrassa des Claustre Nit de Jazz: concert de Topsy Gipsy (gipsy jazz) Rock and Beer Velluto w/ David Herrera Space Menorca Partners Events Cova d'en Xoroi

// DIVENDRES 6 10.30 A Volta al port de Maó + visita a l'Illa del Rei (Yellow Catamarans) 19.00 A Festes de Gràcia: ballada de gegants 19.00 A Xerra-Idiomes (intercanvi d'idiomes) 19.15 A Festes de Gràcia: Pregó infantil 19.30 A Festes de Gràcia: inici de la Fira Gastronòmica i Artesana 19.30 M Festes de Gràcia: concert de la Banda de Música de Maó 20.00 E En Viu i a la Fresca: artista per determinar

Pla de Baixamar Plaça Constitució Casino 17 de Gener Plaça Constitució C. Sant Jordi Plaça Constitució Galeria VidrArt

Cala Blanca Maó Es Mercadal Maó Maó Maó Maó Cala Torret Maó Maó Ciutadella Cala en Porter Maó Maó Ciutadella Maó Maó Maó Ciutadella

Envia'ns la teva programació a redaccio@apuntmenorca.com - B O D E G A S · V I N E YA R D -

- B O D E G A S · V I N E YA R D -

www.binifadet.com

www.binifadet.com

EL VINO DEL VERANO

ESTE VERANO, MUCHO

EN LA MESA

ABIERTO TODOS LOS DÍAS visitas guiadas / desayunos / comidas / cenas / cócteles ctra. Sant Lluís - Es Castell Km.1 - 971 15 07 15

Follow us on:

bodegas.binifadetmenorca

@binifadet


AGENDA 20-21 20.00 A Concurs d'oliagua amb figues + sopar a la fresca (inscripció a El Iris) A Festes Gràcia: primer toc de fabiol + pregó a càrrec de Mercedes Milà 20.45 M Posta de Sol amb Guiem Soldevila 21.00 M PaseArte: actuació de Purple Haze (blues) 21.30 M Tapeo Musical 21.30 M Jazz Session: Clara Gorrías & Sergi Martín 22.00 M Festes de Gràcia: revetlla 22.00 M Balls de saló amb Cati Cris 22.30 A Nit de glosat 22.30 M Festes de Gràcia: tradicional revetlla 22.00 M Concert de Shanti & Martí (pop/rock) 23.00 M Café Olé w/ Chus y Ceballos + Mar Shine (live) 23.00 M Fiesta Blanca 22.30 M Festes de Gràcia: Gran Concert de la Banda des Migjorn, Ritmo Maestro

Plaça des Pins Plaça Constitució Cova d'en Xoroi C. Rosari, 24 Casino de Sant Climent Es Medi Plaça Constitució Sa Plaça Sa Terrassa des Claustre U.D. Mahón Rock and Beer Space Menorca Cova d'en Xoroi Estació Marítima

Ciutadella Maó Cala en Porter Fornells Sant Climent Es Migjorn Maó Alaior Maó Maó Maó Ciutadella Cala en Porter Maó

// DISSABTE 7 T/D A Festes de Gràcia: Fira Gastronòmica i Artesana 9.00 A Festes de Gràcia: berenar de caixers 9.00 A Mercat artesà i agroalimentari 11.00 A Projecte de dinamització del producte local: taller de plantes i cistelleria 11.30 M Festes de Gràcia: Cantada del grup Es Bastió de s'Illa 12.00 M Projecte de dinamització...: ballades amb el grup folklòric Tramuntana 12.00 M Claustredj's: Panko (Ojos de Brujo) + Max (Chicos Altos) J 18.00 M Street Gràcia Party + dj's convidats 20.00 A Tast de cerveses (6 cerveses artesanes amb pica-pica, prèvia reserva) J 20.30 M Festes de Gràcia: Jaleo (animat per la Banda de Música de Maó) 20.45 M Posta de Sol amb Guiem Soldevila 21.00 M Actuació de Primer Inicio (pop d'autor i fusió) 22.00 M Actuació de Gemma Genazzano & Joe Scott (smooth soul) 23.00 M Delicious w/ Spider 23.00 M Pure Cova 00.30 M Festes de Gràcia: Gran Revetlla amb Fraggles + Dj.

C. Sant Jordi Camí des Castell Plaça Espanya Plaça des Mercat Claustre del Carme Plaça des Mercat Sa Terrassa des Claustre La Parra Sa Bona Birra Plaça Constitució Cova d'en Xoroi Mercat Costa Marina Akelarre Jazz & Dance Space Menorca Cova d'en Xoroi Pl. Carme - Pl. Espanya

Maó Maó Ferreries Ciutadella Maó Ciutadella Maó Maó Ciutadella Maó Cala en Porter Ciutadella Maó Ciutadella Cala en Porter Maó

C. Sant Jordi

Maó

J 20.30

J

// DIUMENGE 8 T/D A Festes de Gràcia: Fira Gastronòmica i Artesana

Envia'ns la teva programació a redaccio@apuntmenorca.com

HOLA OLA Mediterranean Beach Av. Llevant, 11 Cala Blanca Ciutadella Abierto de 12 a 3 h. Tapitas caseras Hola Ola Mediterranean Beach


AGENDA

21-2

J

8.45 10.00 12.30 18.00 19.00 21.00 21.00 21.30 00.00 00.30

A A A M A M M M A M

Visita a l'Illa del Rei (Yellow Catamarans) Agromaó: mercat agroalimentari Festes de Gràcia: Jaleo (animat per la Banda de Música des Migjorn) Les Postes de Sol a l’Hola Ola amb dj. resident Festes de Gràcia: Corregudes Actuació de Joe Mina & Nacho Olivar & Ana Szotak ViatJam 'La Jam de les Arts' Tapeo Musical Festes de Gràcia: focs artificials Festes de Gràcia: revetlla amb Remember + Dj.

// DILLUNS 9 11.00 A Festes de Gràcia: regates de vela lleugera i piragüisme 16.30 A Festes de Gràcia: demostració de vela llatina 19.00 A Festes de Gràcia: exhibició de motos i esquí aquàtic 19.00 A Mercat agroalimentari J 20.00 E XV Menorca Jazz: obertura de l'exposició 'Jazz as a topic' 20.00 A Festes de Gràcia: exhibició de gimnàstica rítmica amb Bep Salom 20.45 M Posta de Sol amb Guiem Soldevila J 21.00 C Dilluns Audiovisuals (projeccions, curts, pel·lícules, documentals) 21.00 M Festes de Gràcia: actuació del Grup Folklòric Es Rebost 21.00 M Festes de Gràcia: concert de la Banda de Música de Maó 21.00 M Festes de Gràcia: Recital de cançó menorquina amb Arrels de Menorca 21.30 M Festes de Gràcia: concert de Pilgrins (bluegrass) 22.00 M Concert de Shanti & Martí 22.00 M Festes de Gràcia: concert de Primogénito (música afrobrasilera) 22.30 M Festes de Gràcia: Festival de Cançó i Ball 22.30 M Festes de Gràcia: exhibició de balls llatins 22.30 M Festes de Gràcia: recital d'havaneres 23.00 M Animal Residents w/ B. MAD 23.00 M Hippie Chic 00.00 A Festes de Gràcia: espectacle pirotècnic 00.15 A Concert de The Fraggles

Pla de Baixamar Claustre del Carme Plaça Constitució Hola Ola Cós de Gràcia Bar Ulisses Ágape Grill & Loungebar Es Medi Des de l'Illa del Rei Pl. Carme - Pl. Espanya

Maó Maó Maó Cala Blanca Maó Ciutadella Maó Es Migjorn Maó Maó

Port de Maó Maó Port de Maó Maó Port de Maó Maó C. Major Fornells Espai Sant Josep Ciutadella Zona Autoritat Portuària Maó Cova d'en Xoroi Cala en Porter Hola Ola Cala Blanca Estació Marítima Maó Zona Autoritat Portuària Maó Zona APB (façana Llevant) Maó Zona Sireneta Mô Maó Costa de Baixamar Ciutadella Zona Club Marítim Maó Estació Marítima Maó Zona Autoritat Portuària Maó Zona APB (façana Llevant) Maó Space Menorca Ciutadella Cova d'en Xoroi Cala en Porter Des de l'Illa Pinto Maó Rock and Beer Maó

// DIMARTS 10

Envia'ns la teva programació a redaccio@apuntmenorca.com

nous còctels

concerts

cada setmana

tapes & cervesa

toniquitos premium

Plaça Llibertat, 22 Ciutadella 971 380 031


AGENDA 22-23

J J

19.00 19.00 19.30 20.00 20.45 21.30 21.30 21.30 22.00 23.00 23.00

A E A A M C M M M M M

Passeig: 'De l'extracció a l'art de la terra' amb Anna Bagur Pedreres de s'Hostal Inauguració de l'exposició 'Herois ocults. Invents genials...’ de La Caixa El Roser Dimarts as Migjorn: Mercat de Nit + Ruta cultural Francesc d'Albranca Centre de la població Dimarts as Migjorn: taller de pintura a càrrec d'Araceli Torrent Pla de l'Església Posta de Sol amb Guiem Soldevila Cova d'en Xoroi Cicle 'Coneix al teu veí': 'Pasaje a la India' (David Lean, 1984) Centre Gravat Xalubínia Jam Session a càrrec de Jazz Do It Casino de Sant Climent Dimarts as Migjorn: concert de Moments a Cor (gospel) Pla de l'Església Concert de D'Acústic Costa de Baixamar Coolture w/ David Herrera Space Menorca Dolce Vita Cova d'en Xoroi

// DIMECRES 11 C Cineclub: 'Searching for Sugar Man' (Malk Bendjelloul, 2012) Cinemes Ocimax 20.45 M Posta de Sol amb Shanti & Martí Cova d'en Xoroi 21.30 C XV Menorca Jazz: 'A film about kids and music. Sant Andreu Jazz Band' Cinemes Canal Salat 22.00 M Concert D'Acústic Bar Delaney's 22.00 M Concert de Leonmanso (freak folk) Rock and Beer 23.00 M Balearica w/ Fede García Space Menorca 23.00 M The Club Cova d'en Xoroi

J 20.30

Ciutadella Ciutadella Es Migjorn Es Migjorn Cala en Porter Alaior Sant Climent Es Migjorn Ciutadella Ciutadella Cala en Porter Maó Cala en Porter Maó Ciutadella Maó Ciutadella Cala en Porter

// DIJOUS 12 18.30 A Cursa Popular Festes de Cala en Porter 19.00 M Tropical Hostel: ‘Heavy afro and latin sounds’ amb dj. Toni Sabariego 19.00 A Mercat d'Estiu (artesanal i agroalimentari) 19.00 A Banc del Temps 20.00 D Conferència a càrrec d'Elvira Lindo i Antonio Muñoz Molina 20.30 C Cineclub: 'Searching for Sugar Man' (Malk Bendjelloul, 2012) J 21.30 C XV Menorca Jazz: 'A film about kids and music. Sant Andreu Jazz Band' 22.00 M Nit de Jazz: concert de Cap i Cua Jazz Trio 23.00 M Velluto w/ David Herrera 23.00 M Partners Events

Cala en Porter Hola Ola C. Nou Seu del GOB Casa de Cultura Cinemes Ocimax Cinemes Canal Salat Rock and Beer Space Menorca Cova d'en Xoroi

Cala en Porter Cala Blanca Es Mercadal Maó Ciutadella Maó Maó Maó Ciutadella Cala en Porter

// DIVENDRES 13 A Mostra de Cuina Menorquina 10.30 A Volta al port de Maó + visita a l'Illa del Rei (Yellow Catamarans) 19.00 A Xerra-Idiomes (intercanvi d'idiomes) J 20.00 E Inauguració de l'exposició 'Tardor' de Diego Vasallo 20.00 E Inauguració exposició 'La profunditat del mar’ (obra d'alumnes del C. M.d'Art 20.00 E En Viu i a la Fresca: artista per determinar 20.00 E Obertura de l'exposició de Maria Pujol 20.45 M Posta de Sol amb Guiem Soldevila 21.00 M PaseArte: actuació de Leonmanso (freak-folk) J 21.30 M XV Menorca Jazz: Concert de Marco Mezquida Trio 21.30 M Tapeo Musical 21.30 M Actuació de Take 4U 21.30 M Jazz Session: Shanti & Martí

Bars i restaurants Pla de Baixamar Casino 17 de Gener Galeria Artara Espai d'Art Xec Coll Galeria VidrArt Xibau Gallery Cova d'en Xoroi Rosari, 24 IES J.M. Quadrado Casino de Sant Climent Bar Oar Es Medi

Menorca Maó Ciutadella Maó Ciutadella Ciutadella Ferreries Cala en Porter Fornells Ciutadella Sant Climent Ciutadella Es Migjorn

J T/D

Envia'ns la teva programació a redaccio@apuntmenorca.com


AGENDA

23-2

22.00 22.00 22.00 22.00 23.00 23.00

M M M M M M

Concert de Ten Strings (blues/rock) Actuació musical per determinar Balls a la Fresca: música en directe 'The Blue Moon' Balls de saló amb Bep Junior Ibiza Calling w/ Camilo Franco Fiesta Blanca

// DISSABTE 14 A Mostra de Cuina Menorquina T/D A IX Ruta de Tapes des Castell 9.00 A Mercat artesà i agroalimentari 11.00 A Projecte de dinamització...: exposició i venda de formatge de Menorca 12.00 A Portes obertes / inauguració del Mercat Femenies - Peixateria 17.30 A Festa de sa Fanalera: taller creatiu de fanalets + actuació infantil 18.00 A Final de Curses Populars d’Estiu 20.00 M ‘The Sound of Lost Generation’ amb Danielo & Toni Sabariego 20.00 A Festes de Cala en Porter: Pregó 20.00 A Festes de Sant Nicolau: Jaleo 20.00 A Tast de cerveses (6 cerveses artesanes amb pica-pica, prèvia reserva) 20.30 M Actuació d'Esclat (batucada) 20.45 M Posta de Sol amb Guiem Soldevila T/D

J J

J

Rock and Beer Ágape Grill & Loungebar Plaça des Pins Sa Plaça Space Menorca Cova d'en Xoroi

Maó Maó Ciutadella Alaior Ciutadella Cala en Porter

Bars i restaurants Bars i restaurants Plaça Espanya Plaça des Mercat Peixateria Zona Poliesportiu Pendent de confirmació Hola Ola Plaça Gran Sa Plaça Sa Bona Birra Mercat Costa Marina Cova d'en Xoroi

Menorca Es Castell Ferreries Ciutadella Maó Alaior Pendent conf. Cala Blanca Cala en Porter Es Mercadal Ciutadella Ciutadella Cala en Porter

Envia'ns la teva programació a redaccio@apuntmenorca.com

,


AGENDA 24-25 22.00 23.00 23.00 23.00

J

M M M M

Nit de flamenc amb Joan Torres & Sara Sámbola Festes de Sant Nicolau: concert de Sarau Delicious Closing Party w/ Spider & Rebeka Brown (live) Pure Cova

// DIUMENGE 15 T/D A IX Ruta de Tapes des Castell T/D A Mostra de Cuina Menorquina 8.45 A Visita a l'Illa del Rei (Yellow Catamarans) 10.00 A Agromaó: mercat agroalimentari 12.00 A Festes de Sant Nicolau: Jaleo 21.00 M ViatJam 'La Jam de les Arts' 21.00 M Actuació de Silvia Orrigo & Suso González 21.30 M Tapeo Musical 22.00 T Actuació de Dani Morlá (monòleg) 23.00 M Gintonic 2.30 M Balearic Session amb Fede García

// DISSABTE 16 T/D A Mostra de Cuina Menorquina 19.00 A Mercat agroalimentari J 20.00 E Obertura de l'exposició de miralls tallats de Xavier Torra 20.45 M Posta de Sol amb Guiem Soldevila 21.00 C Dilluns Audiovisuals (projeccions, curts, pel·lícules, documentals) 22.00 M Actuació de Gemma Genazzano & Joe Scott (smooth soul) 23.00 M Hippie Chic

J

// DIUMENGE 17 T/D A Mostra de Cuina Menorquina 19.00 A Passeig: 'De l'extracció a l'art de la terra' amb Anna Bagur 20.15 C Òpera al Cinema: 'Turandot' de G. Puccini (directe Royal Opera House) 20.30 C Òpera al Cinema: 'Turandot' de G. Puccini (directe Royal Opera House) 20.45 M Posta de Sol amb Guiem Soldevila 21.30 M Jam Session a càrrec de Jazz Do It 23.00 M Dolce Vita

Rock and Beer Centre de la població Space Menorca Cova d'en Xoroi

Maó Es Mercadal Ciutadella Cala en Porter

Bars i restaurants Bars i restaurants Pla de Baixamar Claustre del Carme El Toro Ágape Grill & Loungebar Bar Ulisses Es Medi Rock and Beer Cova d'en Xoroi Grill Out

Es Castell Menorca Maó Maó Es Mercadal Maó Ciutadella Es Migjorn Maó Cala en Porter Maó

Bars i restaurants C. Major Galeria Kroma Cova d'en Xoroi Hola Ola Akelarre Jazz & Dance Cova d'en Xoroi

Menorca Fornells Maó Cala en Porter Cala Blanca Maó Cala en Porter

Bars i restaurants Pedreres de s'Hostal Cinemes Ocimax Cinemes Canal Salat Cova d'en Xoroi Casino de Sant Climent Cova d'en Xoroi

Menorca Ciutadella Maó Ciutadella Cala en Porter Sant Climent Cala en Porter

Envia'ns la teva programació a redaccio@apuntmenorca.com

t. 971 595 779 I m. 661 869 765 publicitat@apuntmenorca.com

anuncia’t a l’apunt Cuidem de tu i del teu negoci


AGENDA

25-2

// DIMECRES 18 T/D A Mostra de Cuina Menorquina 20.00 D Conferència 'Sabiduría para la vida moderna' a càrrec de Guen Tharpa 20.30 C Cineclub: 'Midnight Children' (Deppa Mehta, 2012) 20.45 M Posta de Sol amb Shanti & Martí 22.00 M Concert de Feedback (pop/rock) 22.00 M Concert de Bep Marquès 23.00 M The Club

Bars i restaurants Ateneu de Maó Cinemes Ocimax Cova d'en Xoroi Rock and Beer Bar Delaney's Cova d'en Xoroi

Menorca Maó Maó Cala en Porter Maó Ciutadella Cala en Porter

// DIJOUS 19 T/D A Mostra de Cuina Menorquina 19.00 A Mercat d'Estiu (artesanal i agroalimentari) 19.00 A Banc del Temps J 20.00 M Festa de Lluna Plena: dj’s + visuals + performance 20.30 C Cineclub: 'Midnight Children' (Deppa Mehta, 2012) 22.00 M Nit de Jazz: concert de Tres Nits Trio (jazz/pop) 23.00 M Partners Events

Bars i restaurants C. Nou Seu del GOB Hola Ola Cinemes Ocimax Rock and Beer Cova d'en Xoroi

Menorca Es Mercadal Maó Cala Blanca Maó Maó Cala en Porter

// DIVENDRES 20 T/D A Mostra de Cuina Menorquina J T/D A VII Scooter Run Menorca

Bars i restaurants Tota Menorca

Menorca Menorca

J

Envia'ns la teva programació a redaccio@apuntmenorca.com

el camí de cavalls la volta a menorca en 10 dies | 20 etapes

20 mapes 1 : 35 000 + mapa desplegable 1 : 75 000 petites excursions • el camí de cavalls amB Bicicleta 123

www.triangle.cat ▶


AGENDA 26-27

J T/D

10.30 19.00 J 19.30 20.00 20.00 20.45 J 21.00 21.30 21.30 22.00 22.00 23.00 J 23.00

A A A D A E M M M M M M M M

Congrés de la Unió Nacional de Consumidors i Usuaris d'Espanya Volta al port de Maó + visita a l'Illa del Rei (Yellow Catamarans) Xerra-Idiomes (intercanvi d'idiomes) XXè Aniversari Fons Menorquí de Cooperació Presentació del llibre 'El conflicto' de Luis Sanz Álvarez En Viu i a la Fresca: artista per determinar Posta de Sol amb Guiem Soldevila VII Scooter Run Menorca: música dels 70 Jazz Session: Clara Gorrías & Sergi Martín Tapeo Musical Balls de Saló amb Xoc Concert de Paolo Scarpa & Icar Toset (pop/Rock) Fiesta Blanca Full Moon Party

// DISSABTE 21 T/D A VII Scooter Run Menorca T/D A Mostra de Cuina Menorquina T/D A XIII Fira d'Artesania, Artística i Agroalimentaria 9.00 A Mercat artesà i agroalimentari 10.00 A Projecte de dinamització...: exposició i venda de mel de Menorca 10.00 A Jornada de portes obertes al Cercle Artístic 19.00 M Tropical Terror (nu cumbia, moonbahton, speed merengue) dj. T. Sabariego J 19.30 A Festes de Cala en Porter: Jaleo 20.00 A Tast de cerveses (6 cerveses artesanes amb pica-pica, prèvia reserva) 20.30 M Concert de l'Orquestrina de l'Agrupació Musical de Ciutadella 20.45 M Posta de Sol amb Guiem Soldevila 21.00 M Concert d'Stat de Shock 21.30 M Concert de Jazz Do It 22.00 T Miss Love: monòleg de Malu Morro 22.00 M Concert de NonAsound 22.00 M Concert de Gaiamà (veus de món) 22.00 M Actuació de Gemma Genazzano & Joe Scott (smooth soul) J 23.00 M Space Menorca Closing Party w/ House South Brothers & Juanjo Martín

Convent de Sant Diego Pla de Baixamar Casino 17 de Gener Ajuntament Ateneu de Maó Galeria VidrArt Cova d'en Xoroi Sa Terrassa des Claustre Es Medi Casino de Sant Climent Sa Plaça Rock and Beer Cova d'en Xoroi Bar Paupa

Alaior Maó Ciutadella Alaior Maó Ciutadella Cala en Porter Maó Es Migjorn Sant Climent Alaior Maó Cala en Porter Cala Torret

Tota Menorca Bars i restaurants Plaça Espanya Plaça Espanya Plaça des Mercat Cercle Artístic Hola Ola Esplanada de la platja Sa Bona Birra Col·legi Salesià Cova d'en Xoroi Plaça des Pins Restaurant 007 Es Local Muddy (Cala Padera) Rock and Beer Akelarre Jazz & Dance Space Menorca

Menorca Menorca Ferreries Ferreries Ciutadella Ciutadella Cala Blanca Cala en Porter Ciutadella Ciutadella Cala en Porter Ciutadella Cala en Porter Es Castell Es Castell Maó Maó Ciutadella

Envia'ns la teva programació a redaccio@apuntmenorca.com


AGENDA 27-27

23.00 M Pure Cova 00.00 A Festes de Cala en Porter: revetlla popular // DIUMENGE 22 T/D A VII Scooter Run Menorca T/D A XIII Fira d'Artesania, Artística i Agroalimentaria T/D A Mostra de Cuina Menorquina J 7.30 A Nova edició del triatló Extreme Man 113 Menorca - Illes Balears 8.45 A Visita a l'Illa del Rei (Yellow Catamarans) 10.00 A Agromaó: mercat agroalimentari 11.00 A VII Scooter Run Menorca: Trobada i berenar al Mercat Femenies 12.15 A Festes de Cala en Porter: Jaleo 12.30 M Tapeo Musical 12.30 M Vermut musical: actuació de Paolo Scarpa 18.00 M Les Postes de Sol a l’Hola Ola amb dj. resident J 21.00 M ViatJam 'La Jam de les Arts' 21.00 M Actuació de Latin Jazz 22.00 T Actuació de David Amer (monòleg) // DILLUNS 23 19.00 A Mercat agroalimentari

Cova d'en Xoroi Plaça Gran

Cala en Porter Cala en Porter

Tota Menorca Plaça Espanya Bars i restaurants Passeig Marítim Pla de Baixamar Claustre del Carme Peixateria Esplanada de la platja Es Medi Bar Saboy Hola Ola Ágape Grill & Loungebar Bar Ulisses Rock and Beer

Menorca Ferreries Menorca Fornells Maó Maó Maó Cala en Porter Es Migjorn Es Mercadal Cala Blanca Maó Ciutadella Maó

C. Major

Fornells

Envia'ns la teva programació a redaccio@apuntmenorca.com

Pl. Llibertat, 24 · Ciutadella T. 644 202 833 / www.sabonabirra.com / sabonabirramenorca

Nova imatge, nou estil... sa mateixa ànima!


AGENDA 28-29 20.45 M Posta de Sol amb Guiem Soldevila 21.00 C Dilluns Audiovisuals (projeccions, curts, pel·lícules, documentals) 23.00 M Hippie Chic

Cova d'en Xoroi Hola Ola Cova d'en Xoroi

Cala en Porter Cala Blanca Cala en Porter

// DIMARTS 24 19.00 A Passeig: 'De l'extracció a l'art de la terra' amb Anna Bagur 20.45 M Posta de Sol amb Guiem Soldevila 21.30 M Jam Session a càrrec de Jazz Do It 23.00 M Dolce Vita

Pedreres de s'Hostal Cova d'en Xoroi Casino de Sant Climent Cova d'en Xoroi

Ciutadella Cala en Porter Sant Climent Cala en Porter

// DIMECRES 25 C Cineclub: 'Blue Valentine' (Derek Cianfrance, 2010) 20.45 M Posta de Sol amb Shanti & Martí 22.00 M Concert de Simó & Valentina (pop) 23.00 M The Club

Cinemes Ocimax Cova d'en Xoroi Rock and Beer Cova d'en Xoroi

Maó Cala en Porter Maó Cala en Porter

// DIJOUS 26 19.00 A Banc del Temps 19.00 A Mercat d'Estiu (artesanal i agroalimentari) 20.30 C Cineclub: 'Blue Valentine' (Derek Cianfrance, 2010) 22.00 M Nit de Jazz: concert de Cap i Cua Jazz Trio 23.00 M Partners Events

Seu del GOB C. Nou Cinemes Ocimax Rock and Beer Cova d'en Xoroi

Maó Es Mercadal Maó Maó Cala en Porter

// DIVENDRES 27 10.30 A Volta al port de Maó + visita a l'Illa del Rei (Yellow Catamarans) J 20.00 E En Viu i a la Fresca: artista per determinar 19.00 A Xerra-Idiomes (intercanvi d'idiomes) 20.00 A Presentació del llibre 'El conflicto' de Luis Sanz Álvarez 20.45 M Posta de Sol amb Guiem Soldevila 21.00 A Nit de glosat 21.30 M Jazz Session: Shanti & Martí 21.30 M Tapeo Musical 22.00 M Concert de D-Soul (soul / Italia) J 22.00 M Opening Party 23.00 M Fiesta Blanca

Pla de Baixamar Galeria VidrArt Casino 17 de Gener Casa de Cultura Cova d'en Xoroi Es Casino Es Medi Casino de Sant Climent Rock and Beer La Parra Cova d'en Xoroi

Maó Ciutadella Ciutadella Ciutadella Cala en Porter Alaior Es Migjorn Sant Climent Maó Maó Cala en Porter

// DISSABTE 28 9.00 A Mercat artesà i agroalimentari 10.00 A Projecte de dinamització...: tast de peix de la costa menorquina J 20.00 M Bye Bye Summertime: dj’s + projeccions + performance + sorpreses 20.00 A Tast de cerveses (6 cerveses artesanes amb pica-pica, prèvia reserva) 20.00 M XXII Festival Folkòric de Tardor 20.00 A Festa Amics dels Caixers: Jaleo 20.45 M Posta de Sol amb Guiem Soldevila 21.00 M Recital d'Òpera i Sarsuela 22.00 M Actuació de Gemma Genazzano & Joe Scott (smooth soul) 22.00 M The Four Collected (rock) 23.00 M Festa Sorpresa + dj. convidat

Plaça Espanya Plaça des Mercat Hola Ola Sa Bona Birra Plaça des Pins Plaça Constitució Cova d'en Xoroi Teatre Principal Akelarre Jazz & Dance Rock and Beer La Parra

Ferreries Ciutadella Cala Blanca Ciutadella Ciutadella Alaior Cala en Porter Maó Maó Maó Maó

J 20.30

Envia'ns la teva programació a redaccio@apuntmenorca.com


AGENDA

29-2

23.00 M Pure Cova // DIUMENGE 29 8.45 A Visita a l'Illa del Rei (Yellow Catamarans) J 9.30 A Excursió a peu i visita a Ses Salines de Fornells (organitza: GOB Menorca) 10.00 A Agromaó: mercat agroalimentari 11.30 A Circuit entre illes: travessia Illa Llatzaret - Autoritat Portuària 12.00 A Festa Amics dels Caixers: Jaleo 18.00 M Les Postes de Sol a l’Hola Ola amb dj. resident J 21.00 M Concert de Leonmanso 21.00 M ViatJam 'La Jam de les Arts' 21.30 M Tapeo Musical J 22.00 T Miss Love: monòleg de Malu Morro

J

// DIVENDRES 30 19.00 A Mercat agroalimentari 19.45 C Cicle de Cinema Negre: 'El Crack' (José Luís Garci, 1981) 20.00 M XIV Punt de Trobada per a mares i pares d'adolescents 23.00 M Hippie Chic 20.45 M Posta de Sol amb Guiem Soldevila 21.30 M Tapeo Musical

Cova d'en Xoroi

Cala en Porter

Pla de Baixamar Trobada: per determinar Claustre del Carme Port de Maó Plaça Constitució Hola Ola Bar Ulisses Ágape Grill & Loungebar Es Medi Rock and Beer

Maó Maó Maó Maó Alaior Cala Blanca Ciutadella Maó Es Migjorn Maó

C. Major Ateneu de Maó Casa de Cultura Cova d'en Xoroi Cova d'en Xoroi Casino de Sant Climent

Fornells Maó Ciutadella Cala en Porter Cala en Porter Sant Climent

Envia'ns la teva programació a redaccio@apuntmenorca.com


LLIBRES 30-31

INTENTO DE ESCAPADA

THE BEATS

Brian Moore · Editorial Contraseña

Miguel Ángel Hernández · Anagrama

Harvey Pekar/Ed Piskor · 451 Editores

Sheila i Kevin Redden decideixen, després d’anys de matrimoni, recuperar les sensacions dels primers temps amb una segona lluna de mel a la Côte d’Azur. Els compromisos professionals, però, retindran Kevin a Belfast, el que durà Sheila a iniciar el viatge sola. Quatre setmanes després desapareixerà i el seu germà Owen tractarà d’esbrinar el perquè. Editorial Contraseña edita en castellà aquest clàssic de la literatura irlandesa publicat per primer cop el 1976. M.J.F.

Marcos és un estudiant de Belles Arts introvertit que experimentarà un canvi substancial en la seva concepció de l’art i la vida quan comenci a fer feina com a assistent de l’afamat artista Jacobo Montes. En la seva primera novel·la, l’escriptor i professor universitari Miguel Ángel Hernández ha teixit una crítica aguda i profunda de l’art contemporani més radical i, especialment, del cinisme que s’amaga darrere de determinades manifestacions artístiques. B.E.H.

A cop de dibuix i a ritme de vinyetes, quin millor format que el de novel·la gràfica per narrar el que fou la generació Beat, aquell col·lectiu de joves inquiets dels 50 que, en el marc d’una Amèrica deprimida, es van alçar contra l’establert i amb la llibertat com a única premissa van viure un present continu d’experimentació amb la vida i l’art per anar creant un material literari i cultural imprescindible que no sols perdura avui dia sinó que és constantment redescobert. M. Rabal.

EL CLÀSSIC

LA MUJER DEL MÉDICO

“En Rayuela he roto tal cantidad de diques, de puertas, me he hecho pedazos a mí mismo de tantas y de tan variadas maneras, que por lo que a mi persona se refiere ya no me importaría morirme ahora mismo” Julio Cortázar

RAYUELA Julio Cortázar · 1963 Antinovel·la o contranovel·la? No sé quin dels dos noms aconsegueix ser més fidel a aquest clàssic de la literatura hispanoamericana de la segona meitat del segle XX. Obra de referència del boom llatinoamericà, Rayuela és per molts considerada la millor creació de Cortázar, i representa una de les primeres obres surrealistes de la literatura argentina, escrita ja fa 50 anys. Es tracta d’un atemptat contra la idea de novel·la que

es tenia llavors al cap. En ella, l’ordre es desordena, la linealitat desapareix, els finals es multipliquen, l’absurd es converteix en quotidià i el lector passa a tenir una importància cabdal en el transcurs dels esdeveniments. Tot això ho fa Cortázar mitjançant un enginyós monòleg interior, on cerca plasmar el sentit de la seva trajectòria vital i espiritual (el nom Rayuela fa referència a un joc infantil on l’objectiu final és arribar a tocar el cel). És així com Cortázar aconsegueix ser un dels pocs autors capaços de parlar de significats vitals sense caure en superficialitats: el producte de tot un geni. J.S.B.


DISCOS

JESSE DEE

ANÍMIC

Washed Out · Sub Pop

On my mind / On my heart · Alligator

Hannibal · BCore

Ernest Green, alma mater de Paracosm, torna dos anys després de Within and Without (2011) amb una proposta més orgànica, també més complexa a nivell d’instrumentació, però continuista. I no és res negatiu. Washed Out manté les bases del dream pop, amb uns referents indiscutibles com Beach House, les maquilla lleugerament amb la inclusió d’elements naturals i, a la vegada, s’endinsa en una sonoritat més electrònica, més sintètica. La banda sonora ideal per a una posta de sol. M.J.F.

Sona al soul dels 60, aquells que popularitzaren els eterns Otis Redding, Solomon Burke, Etta James o Sam Cooke, però Jesse Dee va néixer el 1980. Recentment ha publicat el seu segon disc, amb què aferma una aposta iniciada amb Bittersweet Batch (2008), el seu reconegut debut. La petjada d’aquestes grans figures de la música, fins i tot del Van Morrison dels 70, és patent en temes com l’enèrgic ‘On my mind / On my heart’, que dóna nom al disc, o el trist ‘Boundary Line’. B.E.H.

La banda de Collbató publica aquest mes el seu cinquè treball, Hannibal, que, segons expliquen els seus membres, “ha representat un canvi en el so del grup”, ara amb una base rítmica més minimalista i amb menys arranjaments, però més contundent, per tal de “donar més importància al missatge”. Tot i que reconeixen que les lletres mostren un paisatge de desolació, en realitat la seva intenció és transmetre “força i coratge, ja que en l’amor va implícita la guerra”. M.J.F.

EL CLÀSSIC

PARACOSM

NINA SIMONE Here Comes the Sun (1971) · RCA Nascuda durant la Gran Depressió i en un dels territoris més esclavistes dels EUA, Eunice Waymon, més coneguda per Nina Simone, va fer de la música i de la política les seves úniques ambicions personals. Marcada des de ben petita per la discriminació racial i frustrada per no haver aconseguit destacar com a concertista de piano per ‘culpa’ de la seva pell, Nina Simone es va dedicar amb tota la seva ànima a en-

“La primera vegada que vaig escoltar la seva veu, em va donar la impressió que era la dona més orgullosa, més negra i amb més talent dels EUA i tal vegada del món” Eric Burdon (The Animals)

grandir i difondre la música del seu poble, la música clàssica negra. Cap dels vuit temes que conformen aquest treball està signat per ella, però l’originalitat i la majestuositat dels arranjaments juntament amb l’enorme talent interpretatiu de Nina fan de Here comes the sun un àlbum únic. Cordes, cors, bongós i congues es van incorporant a cada tema fins arribar a l’esclat final d’un enaltit ‘My way’ capaç de deixar bocabadat al mateix Frank Sinatra. La pel·lícula sobre la seva vida s’acaba d’estrenar als EUA; esperem estigui a l’alçada de tan gran talent. J. Ferri.


BOTIGUES 32-33 JADE De dilluns a dissabte de 10 a 13.30 h. i de 17.30 a 20.30 h. Nou, 33 / Maó / 971 357 575 / www.jademenorca.com Diversos viatges a Vietnam i Tailàndia, també a Shangai i Pekín a la Xina, Hong Kong i un llarg etcètera. Escapades del llarg hivern menorquí es convertiren en una manera de viure que l’Ana i el Joan decidiren compartir transformant la seva passió en treball. El temps vola i ja fa set anys que aquesta jove parella obrí Jade, un negoci ubicat en la planta baixa d’una antiga casa del centre de Maó on conviuen objectes molt especials, escollits amb cura, un a un, en els països d’origen en un intent d’apropar a la gent d’aquí la bellesa, la delicadesa i la frescor d’una cultura, l’asiàtica, cada cop menys llunyana i desconeguda. Hi trobareu mobles que conjuguen unicitat i antiguitat, peces de ceràmica, articles tèxtils, adornaments i complements, joies i petits objectes que us transportaran a un món fascinant, de gran bellesa, un món al qual resulta més fàcil accedir gràcies a l’encertada decoració i ambientació de la botiga. B.E.H.

Bones Festes de la Mare de Déu de Gràcia!


AQUITANIA MOBLES

Interiorisme/Decoració

De dl. a dv. de 9.30 a 14 i de 17 a 20.30 h. Ds. de 10 a 14 h.

Una de les botigues de decoració amb més encant que hi ha a l’illa. Una acurada selecció de mobles, il.luminació, descans, tèxtil i articles de decoració. Objectes especials i peces úniques que no et deixaran indiferent. 971 356 353 / Av. Cap de Cavalleria, 7 - POIMA / MAÓ

BOBA’S

Espardenyes d’autor

De dl. a ds. de 10 a 14 h. i de 17.30 a 21 h. Dm. obert fins les 22 h.

“Espardenyes d’autor” fetes a mà a Menorca per caminar pel món. Amb materials cent per cent naturals i en sèries limitades per a mostrar l’amor per la natura i la passió per la moda del seu autor, Llorenç Pons. 647 587 456 / Pont de l’Àngel, 4 / MAÓ

BURAGUN

Urban Skate Shop

De dl. a ds. de 10 a 14 h. i de 17.30 a 21 h.

Botiga de referència a Menorca per als amants de l’skate i el surf. S’hi pot trobar tota classe de material per a la pràctica d’aquestes modalitats esportives, així com una completa col·lecció de moda urbana. 971 353 576 / Pl. Constitució, 10 / MAÓ

DE VINS

Vins i licors

De dl. a ds. de 10 a 13.30 h. i de 17 a 20 h.

Botiga especialitzada en vins i licors de qualitat amb més de mil referències de les bodegues més reputades. Organitzen tasts i ofereixen servei a domicili. Podeu fer la compra on line a www.devinsmenorca.com. 971 362 194 / Camí de ses Vinyes, 118 / MAÓ

CA N’AURÈLIA

Xarcuteria/Formatgeria

Tots els dies de 8 a 14.30 i de 17 a 21 h. Ds. de 8 a 14.30 i de 18 a 21 h.

Xarcuteria selecta especialitzada en consumibles autòctons i d’importació. Compta amb una representativa varietat de formatges, pernils, embotits i fumats. El servei pròxim, el seu fort. 971 363 138 / Mercat del Claustre, 11 / MAÓ

LA CERERIA De dl. a ds. 10 a 14 h. i de 17.30 a 20.30 h. Dg. tancat.

Un espai blanc i caoba que alberga una selecció d’objectes que reflecteixen una manera de fer, de viure i de sentir. Compromesa, responsable i estètica. Home, dona, casa i art. www.lacereriamenorca.com 971 352 540 / Isabel II, 6 / MAÓ


BOTIGUES 34-35

LA TRASTIENDA

Interiorisme/Decoració

De dl. a ds. de 10 a 13.30 h. i de 18 a 21 h.

Mobles originals adaptats a tots els gustos comparteixen espai amb peces d’art i una selecció d’objectes de decoració i interiorisme, així com articles de moda vintage. Són punters en construcció ecològica. 971 364 256 / Església, 1A / MAÓ

NO SOLO COSER Y CANTAR

Moda

De dl. a dv. de 10 a 13.30 h. i de 17.30 a 20.30 h. Ds. només matins.

Aprofita el darrer mes de la botiga (tornarà al maig amb col·lecció pròpia i Dr. Bloom) per fer-te amb alguna peça de la nova col·lecció de tardor! I a l’octubre tornen els tallers tèxtils amb novetats! 971 357 028 / C. del nord, 11-13 / MAÓ

JADE

Decoració i regals

De dl. a ds. de 10 a 13.30 h. i de 17.30 a 20.30 h.

Benvinguts a Orient: mobles i objectes antics de la Xina, ceràmica japonesa, seda i plata de Tailàndia. Peces molt especials seleccionades una a una en els països d’origen. www.jademenorca.com 971 357 575 / Nou, 33 / MAÓ

ÒPTICA L. BARCA MIR

Centre òptic

De dl. a dv. de 9.30 a 13.30 h. i de 17 a 20 h. Ds. 9.30 a 13.30 i de 18 a 20 h.

Empresa familiar amb més de 30 anys d’experiència. Disposa de gabinet de refracció i contactologia. Hi trobareu els darrers models d’ulleres de sol i de vista de les marques més punteres i exclusives del mercat. 971 360 912 / Nou, 40 / MAÓ

PEDRO’S BOAT CENTRE

Moda i complements

Obert de 10 a 14 h. i de 17 a 21 h.

Botiga nàutica situada al port on trobaràs tot el necessari per navegar i equipar la teva embarcació amb marques com Helly Hansen (són proveïdors exclusius!), Slang, ulleres Bollé i Cressi-sub, entre d’altres. 971 352 054 / Moll de Llevant, 311 / MAÓ

SOLE MIO

Moda Unisex

Obert tots els dies de 10 a 23 h.

Botiga amb un ampli ventall d’articles de moda i complements de les millors marques. Entra i deixa’t endur per les atractives propostes de American Vintage, Dr. Scholl, Goorin Bros, Franklin & Marshall i més! 971 366 437 / Moll de Llevant, 238 / MAÓ


SOLE MIO

Kids & Adults

Obert tots els dies de 10 a 23 h.

Entra en aquest paradís de la moda estiuenca, tria entre desenes de models de Havainas i dels mítics banyadors Sundek i vesteix-te a l’última per un dia de platja i, per què no, per a una nit d’estiu. 971 366 230 / Moll de Llevant, 250 / MAÓ

XORIGUER

Vins i licors

De dl. a dv. de 10 a 20 h. Ds. de 10 a 14 h. i de 17 a 20 h.

Amb la diferenciació com a premissa, Gin Xoriguer compta a la seva botiga amb una àmplia i acurada selecció de vins, caves i aiguardents. Disposen de servei a domicili i reben encàrrecs telefònics. 971 362 611 / Pl. del Carme, 16 / MAÓ

EL PALADAR

Jamoneria & Delicatessen

D e dl. a ds. de 9 a 13.45 h. i de 17 a 20.45 h.

Els pernils, ibèrics i formatges exploten aquí tot el seu potencial. Hi podràs trobar gran varietat de productes delicatessen, un ampli assortit de productes típics, a més de vins i licors. 971 382 362 / MAÓ / MERCADAL / CIUTADELLA

SA BONA BIRRA

Cerveses

De dm. a ds. de 10.30 a 14.30 h. i 18.30 a 24 h.

A més de les de producció pròpia, a Sa Bona Birra disposen de 150 cerveses diferents, entre artesanes i d’importació, tant per endur com per degustar al mateix local. Organitzen tasts cada dissabte a les 20 h. 644 202 833 / Pl. de la Llibertat, 24 / CIUTADELLA

CRISTINA ARCOS

Artesania & Joieria d’autor

De dl. a ds. de 10 a 13. 30 h. i de 18 a 21 h. Dl. dm. i dc. tarda tancat.

Nova botiga de joieria d’autor de Cristina Arcos. L’espai neix sota la filosofia del crowdworking junt amb ‘Taller Capitel’, escultors, restauradors de mobles i espais d’interior. Descubreix les seves creacions! 606 603 676 / Sant Lluís, 101 / SANT LLUÍS

vols aparèixer en aquest llistat? citat@apuntmenorca.com // 971 595 779 Informa’t del kit de tardor! publi


MOS I GLOP 36-37

Suggeriments Cebetes tendres a la brasa // Graellada de verdures // Porcell rostit al forn estil Segòvia // Bacallà a la portuguesa // I de postres: Pastís de formatge fresc de Maó

EL GRILL RESTAURANT Obert cada dia de 13 a 16 h. i de 19 a 24 h. Ctra. de l’Aeroport, s/n / Maó / 971 367 903 L’estiu declina i el dia escurça el gust nocturn per les terrasses. Però l’oratge encara es fa agradós i us convida a esprémer el temps dels patis a recer de la serena. El gust igual vol noves atencions, però, i us demana a la fi d’eixamplar la dieta tot entrenant per l’hivern. Car la “carn fa carn,” com Salvat-Papasseit va deixar dit. En una illa on no tothom, ni prop fer-hi, ha aprés encara a tractar el peix amb respecte, la carn sol ser públicament maltractada amb escarni. Hi ha excepcions, és clar. I el restaurant El Grill n’és, possiblement, el millor exemple. Situat estrafolàriament dins el re-

cinte de l’aeroport, el casat de lloc on és El Grill es va salvar de la depredació aeronàutica per a consol dels carnòfils. Les carns roges, gustosament madurades, hi són tractades amb la noblesa que l’alzina regala a les brases i l’experiència de més de vint-i-cinc anys d’afinar una cuina que cerca d’agradar sense malabarismes ni arts ni manyes d’embafar. Els vins, clàssics, tampoc no cerquen l’ensurt. Les úniques sorpreses que hi són autoritzades, a El Grill, són els productes de qualitat: les verdures vellutades per la brasa, el xai i la porcella de bon accent castellà, el bacallà, també… O algun peix fresc, si és que sou refractaris a la carn. I si refresca el jorn, dins el casat hi trobareu el caliu que avisa que a l’hivern s’hi fa, també, una bona cuina. Damià Borràs.

EL VI IAMONTANUM VIOGNIER 2012 Finca Sa Marjaleta - V. T. Illa de Menorca Finca Sa Marjaleta és un celler situat a Ciutadella de Menorca, proper a la costa sud. La seva història comença l´any 1957 quan la família ja es dedicava a la producció de formatge; però no va ser fins el 2006 quan van decidir plantar els primers ceps de Tempranillo, Syrah i Viognier. Els vins de Sa Marjaleta porten el nom de “Iamontanum” derivat de “Iamona”, nom de Ciutadella en l’època romana. Iamontanum Viognier 2012 es un vi blanc amb una criança amb les seves lies i amb una gran complexitat aromàtica: préssec, albercoc, mel, cítrics, flors blanques i espècies. Un vi de la Terra Illes Balears amb un agradable frescor per la nostra història vitivinícola. Distribució a Vitis Vinoteca, Ciutadella de Menorca.

Raquel Yagüe, sommelier Restaurant Ses Forquilles


Abierto todos los d铆as especialidad en carnes y verduras a la parrilla productos seleccionados de primera calidad

Ctra. del Aeropuerto, s/n // Ma贸 // Reservas: 971 367 903

parking privado


MOS I GLOP 38-39

AKELARRE JAZZ & DANCE CLUB

Bar/Copes

Obert cada dia a partir de les 10 h.

Local de referència de la nit menorquina! Copes marítimes, festes i concerts. Descobreix la cuina mediterrània internacional del seu restaurant a través dels seus esmorzars, dinars i sopars. www.akelarrejazz.es 971 368 520 / Moll de Ponent, 41 / MAÓ

CAFÈ BAIXAMAR

Bar/Cafeteria

Obert cada dia a partir de les 9 h. Cuina oberta fins les 24 h.

Un dels cafès amb més història del port. La seva decoració, d’estil modernista, el converteix en un lloc únic on poder degustar amanides, torrades i assortits. Compta amb una sala oberta a qualsevol tipus d’acte. 971 365 896 / Moll de Ponent, 17 / MAÓ

CAFÉ BAR INSULAR

Bar/Cafeteria

De dl. a dv. de 7.30 a 24 h. Ds. de 9 a 24 h. i dg. de 10 a 24 h.

Tapes i menús casolans, arrossos deliciosos i gintònics celestials! Amb aquesta fórmula i un servei proper i afable, l’Insular ha conquerit molts paladars. Deixa’t endur pels suggeriments del dia i bon appétit! 971 362 727 / Pl. de la Biosfera, 8B / MAÓ

CAFÉ DEL FORO

Bar/Cafeteria

Obert cada dia de 7 a 24 h.

A uns metres dels Cinemes Ocimax, el Café del Foro esdevé punt de trobada per a qualsevol hora del dia. Especialista en entrepans i torrades, amplia la seva oferta amb tapes i racions com els calamars i xipirons. 971 364 286 / Ramón y Cajal, 2 / MAÓ

CAFÉ MIRADOR

Bar/Cafeteria

De dl. a dj. de 12.30 a 00 h. Dv. i ds. de 12.30 a 1.30 h. Dg. tancat.

Acollidor bar situat al bell mig de la ciutat amb terrassa tranquil·la i vistes úniques al port. La seva fórmula t’enganxarà: sucs naturals, entrepans, tapes i música en directe els dissabtes a l’hora de l’aperitiu! 971 352 107 / Pl. Espanya, 2 / MAÓ

CAFÉ URÍA

Bar/Cafeteria

Obert cada dia de 9 a 00 h.

Un lloc diferent situat a la millor plaça de Maó. Des del cafè de l’esmorzar fins a la copa de la nit, amb alguna cosa per picar a qualsevol hora del dia. Com a casa. A casa. 618 092 185 / Plaça Conquesta, 5 / MAÓ


CALUCHA DELICATESSEN

Delicatessen

Obert tots els dies de 8 a 15 h. i a partir de les 18.30 h.

Local amb encant on comprar els millors productes gourmet del mercat i a l’hora degustar-los a la seva terrassa, a primera línia de mar. Disposa de gran varietat d’ibèrics, formatges, fumats, foies, conserves i vins. 610 217 356 / Moll de Llevant, 251 / MAÓ

CAN VERMUT

Bar/Cocteleria

Obert tots els dies de 12 a 3 h.

Punt de trobada al port de Maó! El vermut és la seva senya d’identitat i els còctels la seva especialitat. Deixa’t atrapar pel bon ambient i les postes de sol a la seva terrassa (sempre passen coses!). 971 361 726 / Moll de LLevant, 176 / MAÓ

CA’S MESTRE D’AIXA

Taverna/Cocteleria

Obert tots els dies a partir de les 11 h.

La tradició portuària i la cuina local es donen cita en aquesta taverna. Recomanable per les tapes de cuina menorquina i les hamburgueses casolanes. A més, trobaràs vins ecològics, còctels i gintònics premium. 971 353 731 / Moll de Llevant, 209 / MAÓ

CASANOVA RISTORANTE PIZZERIA

Restaurant

Obert tots els dies. De dm. ds. migdies i nits. Dg. i dl. només nits.

El Casanova és el lloc de referència per als amants de la cuina italiana. Més de 50 tipus de pizzes artesanes cuites en forn de llenya, pastes d’elaboració pròpia i una àmplia carta de vins italians. 971 354 169 / Moll de Ponent, 15 / MAÓ

EL GRILL RESTAURANT

Restaurant/Asador

Obert tots els dies de 12 a 24 h.

Més de 25 anys de trajectòria avalen El Grill, un restaurant que disposa d’una amplia terrassa on podràs degustar una gran varietat de carns a la graella, verdures a la brasa i peixos de l’illa preparats al gust. Un clàssic! 971 367 903 / Crta. de l’Aeroport, s/n / MAÓ

ES FOSQUET D’EN RUBÉN

Bar/Restaurant

Obert tots els dies d’11 a 1 h.

Local mariner especialitzat en cuina mediterrània. Al migdia, ofereix un plat del dia amb beguda i postre per 10,90€. I a la nit, pots triar entre un munt de propostes. Molt recomanable la planxa de peix de l’illa! 971 364 473 / Moll de Llevant, 255 / MAÓ


MOS I GLOP 40-41

ES PATI

Cuina d’autor/Cocteleria

Obert cada a partir de les 20 h.

A Es Pati es combina l’oferta gastronòmica amb la de cocteleria. Cada dia, a partir de les 20 h, beure i menjar es pot convertir en una experiència molt especial. Un espai on la creativitat i la proximitat van de la mà. 971 361 498 / Governador Ramírez, 4 / MAÓ

DON VITO

Antica Pizzeria

Obert cada dia de 13 a 16 h. i de 20 a 24 h.

L’àmplia selecció de pizzes i plats de la cuina romana tradicional són, juntament amb la seva ubicació privilegiada sobre el port de Maó, els seus punts forts. El tracte proper, una de les seves senyes d’identitat. 971 350 538 / Pont des Castell (Edifici Marès) / MAÓ

GALLERY

Bar/Cafeteria

De dl. a dv. de 12 a 16 h. i a partir de les 20 h. Ds. i dg. fins les 5 h.

La terrassa convida a qualsevol hora a fer un mos regat amb vins de Can Ràfols dels Caus. Les torrades, tapes casolanes i llaunes de marisc en són també un bon reclam. I a la nit, la bona música és el seu distintiu. 971 367 614 / Moll de Ponent, 12-13 / MAÓ

GANA LOCA

Gelateria

Obert cada dia a partir de les 10 h. Dg. tancat.

El paradís per als més golafres! Aquí hi trobareu gelats i batuts artesanals de tots els sabors, colors i textures! I per evitar fer molts viatges, no dubteu en comprar una terrina gran i endolciu la vostra vida! 971 352 022 / Pl. Espanya, 12 / MAÓ

MARONES

Bar/Cafeteria

De dl. a ds. de 7 a 15 h. i a partir de les 18 h. Dg. de 7 a 17 h.

El seu nom ho diu tot. Un ambient mediterrani i familiar a primera línia de mar. El punt fort: la capacitat per seduir tothom. Esmorzars, aperitius, sopars i copes. Qualsevol és un bon moment per deixar-se endur! 971 355 017 / Moll de Ponent, 30 / MAÓ

ROCK AND BEER

Restaurant & Live music

Cuina oberta de 12 a 00 h. Divendres i dissabte fins la 1 h.

Obrim des de les 10 del matí. Baixa al migdia a dinar, s’està de luxe! La cuina està oberta a tothora. Cada setmana tenim concerts gratuïts, segueix-nos al facebook per estar al dia de l’agenda. 971 355 953 / Moll de llevant, 148 / MAÓ


SA BODEGA

Bodega/Vinoteca

De dl. a ds. de 10 a 14 h. i de 18 a 23 h. Dg. de 10 a 14 h. i de 20 a 23 h.

Un concepte innovador al bell mig de Maó! Dedicats a la venta i degustació de vins, caves i vermut artesà, també compta amb un gran assortit de formatges de Menorca, embotits ibèrics, escopinyes o ‘papas arrugás’. 971 353 910 / Pl. Constitució, 6 / MAÓ

SANTA RITA

Tapes creatives

Obert cada dia a partir de les 19 h.

Tapes divines i canyes celestials! Un enunciat que resumeix a la perfecció la seva fórmula d’èxit: una cuina elaborada que es nodreix de receptes d’arreu del món i un servei proper i desenfadat. Per xuclar-se els dits! 971 352 297 / Pl. Bastió, 14 / MAÓ

SA TERRASSA DES CLAUSTRE

Bar/Copes

De dl. a dj. de 19 a 3 h. Dv. i ds. de 19 a 4 h. Dg. tancat.

Un espai únic enmig del Claustre del Carme! Concerts, dj’s, representacions i projeccions el situen com un dels millors locals de la nit menorquina, sense desmerèixer els vermuts i berenars que aquí saben a glòria! 626 683 234 / Pati del Claustre del Carme, 50 / MAÓ

SES FORQUILLES

Restaurant

De dl. a ds. 13 a 15.20 h. Dl. dj. dv. i ds. de 20.30 a 23.20 h. Dg. tancat.

Partint d’una matèria primera de qualitat, i des del respecte cap a l’estacionalitat, aquests mestres dels fogons ens delecten amb una cuina de mercat creativa. L’acurada selecció de vins arrodoneix l’experiència. 971 352 711 / Sa Rovellada de Dalt, 20 / MAÓ

YOG.IT

Creperia/Iogurteria

Obert cada dia a partir de les 11 h.

La temptació ha obert les portes a Maó! A Yog.It podràs personalitzar el millor iogurt gelat, sense gluten, amb una vintena de toppings freds i calents. Els seus creps són una delícia. Sa, lleuger i apetitós! yogit.wordpress.com / Plaça Colón, 7 / MAÓ

QSINS BAR

Bar/Copes

Obert cada dia d’11 a 2 h.

Es defineix com a gastrobar. I és que a Qsins trobaràs tapes casolanes elaborades i entrepans premium boníssims. La seva terrassa al mirador del port de Maó és un luxe per a les tardes d’estiu. 971 355 157 / Plaça Miranda, 14 / MAÓ


MOS I GLOP 42-43

CASINO SANT CLIMENT

Tapes & Music

Obert de dm. a dg. de 7 a les 00 h. Dl. tancat.

Si vols menjar bones tapes casolanes, aquest és el teu bar. A més, cada diumenge cuinen uns arrossos per xuclar-se els dits. I els dijous, pintxos. Ah! No et perdis les clàssiques Jam Sessions dels dimarts! 971 153 418 / Sant Jaume, 4 / SANT CLIMENT

ÀNIMA CAFETERIA

Cafeteria

De dl. a ds. de 9 a 15 h. i de 19 a 23 h. Dg. de 19 a 23 h.

Un espai ideal, al centre històric de Ciutadella, per assaborir delícies que reconforten el cos i acaricien l’ànima. Gaudeix d’un moment per omplir la teva ànima o per compartir-la amb algú... 971 482 208 / Sant Sebastià, 8 / CIUTADELLA

ASADOR MOLÍ DES COMTE

Restaurant

Obert tots els dies de 13 a 16 h. i de 20 a 24 h. Dg. migdia tancat.

Si somies amb un bon plat de carn a la brasa, aquest és el teu lloc! No deixis de provar el seu “chuletón” de bou, l’especialitat de la casa. Una recomanació: la paella de porcella està per xuclar-se els dits! 971 481 414 / Av. Constitució, 22 / CIUTADELLA

LA MARGARETE

Jardín de Copas

De dl. a ds. de 20 a 3.30 h. Diumenges de 21 a 3.30 h.

Per a molts, la millor terrassa de l’illa! Amagada al casc antic, és molt més que un bar de copes. Comença el dia fent joga al seu jardí i de nit no et perdis els dj’s, la música en directe i els seus mojitos d’escàndol! 971 482 097 / Sant Joan Baptista, 6 / CIUTADELLA

HOLA OLA

Bar/Xiringuito

Obert tots els dies de 12 a 3 h.

El millor de l’estiu es viu a l’Hola Ola Mediterranean Beach! Vine a ballar amb les sessions dels nostres dj’s i a gaudir dels millors còctels. I no et perdis el cinema dels dilluns. Les postes de sol des d’aquí són de somni! Av. Llevant 11 / Platja de Cala Blanca / CIUTADELLA

ULISSES BAR

Bar/Cocteleria

Obert tots els dies de 7.30 a 15.30 h. i de 19 a 3 h.

Ubicat al cor de Ciutadella, a l’Ulisses podreu degustar, a la seva terrassa, els millors berenars, tapes i una gran varietat de peix i marisc fresc. El plus l’aporta la seva selecta cocteleria! 971 380 031 / Pl. de la Llibertat, 22 / CIUTADELLA


BUDHA LOUNGE CAFÉ

Lounge café

Obert tots els dies a partir de les 8.45 h.

El lloc idoni per a un dia d’estiu! Disposa d’una terrassa amb diferents ambients: un més informal per a berenars, dinars i sopars, i un chillout on relaxar-te amb bona música i millors còctels. Prova els seus mojitos! 971 380 031 / C. Comercial Son Bou / ALAIOR-Son Bou

BLUE SKY BAR

Cocteleria

De dl. a dj. de 11 a 01 h. Dv. i ds. d’11 a 02 h.

Situat al terrat de l’Hotel Barceló Hamilton Menorca ofereix inoblidables vistes panoràmiques a la bahia de Maó. Compta amb una àmplia oferta de Gin, Vodka & Tea Tonics des de només 7,5 euros. 971 362 050 / Passeig Sta. Àgueda, 6 / ES CASTELL

ES CAU

Bar/Copes

Obert cada dia a partir de les 22 h.

Local emblemàtic situat a la vora del mar on poder gaudir de música en directe mentre prens una copa. L’ambient familiar és un dels seus atractius. Un clàssic de les nits menorquines! 660 661 241 / Moll de Cala Corb, 5 / ES CASTELL

LOBBY BAR ES MIRADOR

Bar

Obert cada dia de 18 a 00 h.

Ubicada dins l’Hotel, compta amb una àmplia sala amb impressionants vistes a la badia on podràs gaudir d’una estona de relax en el millor dels ambients. De nit acull actuacions musicals en directe. 971 362 050 / Passeig Sta. Àgueda, 6 / ES CASTELL

MARGARITA CAFÉ

Cafeteria/Bar

Obert cada dia a partir de les 12 h.

Acollidor local ubicat a la bocana del port de Maó on podràs assaborir plats on conflueixen la cuina mediterrània i influències d’arreu del món. Per a la seva elaboració sols s’empren productes frescos de temporada. 971 363 989 / Moll d’en Pons, 5 / ES CASTELL

NOU SIROCO

Restaurant

Obert cada dia d’11 h. a 16 h. i de 18.30 a 24 h.

Un clàssic de la cuina marinera! Recomanables l’arròs negre, la paella de marisc o el peix fresc a la planxa. També compta amb un munt de propostes per fer l’aperitiu. L’entorn completa l’experiència! 971 367 965 / Moll de Calesfonts, 39 / ES CASTELL


MOS I GLOP 44-45

SA COVA

Restaurant

Obert cada dia de 13.30 a 15.30 h. i de 20 a 24 h.

Als peus de l’Hotel Barceló Hamilton Menorca es troba aquest restaurant a la carta especialitatzat en arrossos i calderetes. La seva terrassa a la vora del mar és paradisíaca. Excel·lent carta de vins, caves i xampanys. 971 362 050 / Moll d’en Pons, 10 / ES CASTELL

SA CUINA

Restaurant bufet

Tots els dies a de 8 a 11 h. de 13 a 15 h. i de 19.30 a 22.30 h.

Restaurant bufet ubicat a l’Hotel Barceló Hamilton Menorca. Gaudeix del bufet d’esmorzars i sopars o dina a la carta a la terrassa exterior amb vistes al mar. A més, compta amb un Show Cooking i sopars temàtics. 971 362 050 / Passeig Sta. Àgueda, 6 / ES CASTELL

SANT JOAN DE BINISSAIDA

Restaurant

Obert de dm. a dg. de 13.30 a 15 h. i de 20 a 22.30 h.

La seva cuina es refunda sota la direcció de Ses Forquilles. Hi prevalen els productes de mercat que, treballats amb honestedat i enginy, esdevenen plats exquisits. La terrassa, una meravella, és un balcó a Menorca. 971 355 598 / Camí de Binissaida, 108 / ES CASTELL

TRÉBOL RESTAURANT

Restaurant

Obert tots els dies de 13 a 15.30 h. i a partir de les 19 h.

Un dels restaurants més emblemàtics de Calesfonts i Menorca! La seva especialitat és el peix i marisc fresc de l’illa. Fan arrossos, addictius, per encàrrec. El perfil portuari de la ciutat esdevé únic des de la seva terrassa. 971 367 097 / Moll de Calesfonts, 43 / ES CASTELL

ALCAUFAR VELL

Restaurant/Cocteleria

Obert cada dia de 13 a 16 h. i de 19.30 a 23 h.

Cuina mediterrània d’autor amb presència de receptes tradicionals menorquines. Plats frescos i equilibrats amb postres de s’àvia. A l’estiu el Jardí dels Ullastres on la cuina i la cocteleria esdevé màgia. Obrim cada dia. Petit Hotel. 971 151 874 / Ctra Alcaufar Km. 8 / SANT LLUÍS

BINI INN

Restaurant

Obert tots els dies de 12 a 23 h.

Situat a Binibeca Vell, Bini Inn disposa d’una terrassa amb vistes úniques al mar on es pot degustar peix fresc i arrossos de tots tipus, sent un dels més apreciats el de llamàntol. Àmplia carta de vins. 971 150 918 / Pg. Marítim, 109 / Binibeca Vell - SANT LLUÍS


CLUB NÀUTIC DE BINISAFUA

Bar

De dm. a dj. de 12 a 20 h. Dv. ds. i dg. de 12 a 00 h. Dl. tancat.

El lloc idoni, ara que els dies allarguen, per menjar peix fresc a primera línia de mar. Calamarsons, seitons, cap-roig o musclos; qualsevol d’aquests plats, regat amb cervesa o vi, ens alegra la setmana! 666 957 414 / Pg. Binisafua Roters / SANT LLUÍS

GANA LOCA

Gelateria/Cafeteria

Obert cada dia a partir de les 8 h. Dl. tancat.

Els gelats i batuts d’elaboració pròpia són el seu punt fort i tenen més de 20 sabors diferents! Els pastissos artesanals i els berenars típicament italians també tenen molts adeptes. No deixeu de provar els granissats. 971 150 535 / Av. de la Pau, 93 / SANT LLUÍS

LA CARABA

Restaurant

Obert de dl. a ds. de 20 a 23.30 h.

Un dels plaers de les nits d’estiu. La seva seductora terrassa convida a fer una degustació assossegada d’entrants i plats singulars de sabors mediterranis. La creativitat impregna també els seus postres casolans. 971 150 682 / Camí des Balíacs, 1 / SANT LLUÍS

LA RUEDA

Bar

Obert cada dia de 6.30 a 24 h. Dm. tancat.

Una institució a Sant Lluís, un d’aquells bars que donen sentit a l’etiqueta “de tota la vida”. Elaboren i cuinen amb gust i, sobretot, respecte els plats més populars de la gastronomia tradicional menorquina. 971 150 349 / Sant Lluís, 30 / SANT LLUÍS

MEDITERRANI

Tapes & Music

Obert cada dia de 10 a 24 h.

Es Medi ha tornat per quedar-se. L’emblemàtic bar des Migjorn obre les seves portes de nou i ofereix plats de cuina casolana, tapeo i entrepans. A més, música en directe i tots els dijous pintxos. 971 379 740 / Pl. Menorca, 22 / ES MIGJORN GRAN

SA TAULA

Lounge Bar

Obert cada dia de 12 a 16 h. i de 19 a 3 h.

Gaudeix de les millors vistes panoràmiques de la badia assaborint un carpaccio de gambes i ceps o un cap-roig fresc de l’illa. I quan cau la nit, gaudeix de les copes, mojitos i la seva divertida carta de gintònics. 971 376 813 / Major, 2 / FORNELLS


ADRECES D’INTERÈS 46-47 MÚSICA

CINEMES OCIMAX

BIBLIOTECA PÚBLICA DE CIUTADELLA

Ramón y Cajal, 15 / Maó / 971 364 771

Hospital de Sta. Magdalena, 1 / Ciutadella / 971 484 147 / 971 484 148 (infantil)

CONSERVATORI DE MÚSICA

CINEMES CANAL SALAT

Claustre del Carme, 5 / Maó / 971 366 370

Sant Antoni Maria Claret, sn / Ciutadella / 971 383 618

JOVENTUTS MUSICALS DE MAÓ

Sant Sebastià, 83 / 971 362 798 JOVENTUTS MUSICALS DE CIUTADELLA

BIBLIOTECA PÚBLICA D’ALAIOR

Major, 14 / Alaior / 971 372749 BIBLIOTECA PÚBLICA DES CASTELL

DIVULGACIÓ

Avda. de la Constitució, 18 / 669 519 764

Victory, 30 / Es Castell / 971 365 193 BIBLIOTECA PÚBLICA DE SANT LLUÍS

JOVENTUTS MUSICALS D’ALAIOR

INSTITUT MENORQUÍ D’ESTUDIS

Sant Jacint, 34 / Sant Lluís / 971 151 077

Menor, 18 / Apartat de correus 94

Camí des Castell, 28 / Maó / 971 351 500

BIBLIOTECA PÚBLICA DES MERCADAL

JOVENTUTS MUSICALS DES MERCADAL

ATENEU CIENTÍFIC, LITERARI I ARTÍSTIC

Lepant, 17 / Es Mercadal / 971 375 407

Pla de ses Eres, 8 / 971 375 002

Rovellada de Dalt, 25 / Maó / 971 360 553

BIBLIOTECA PÚBLICA DE FERRERIES

JAZZ OBERT

CERCLE ARTÍSTIC DE CIUTADELLA

Guillem Coll, 20 / Ferreries / 971 374 185

Avda. Negrete / Ciutadella / 971 482 933

Pl. des Born, 19 / Ciutadella / 971 385 753

BIBLIOTECA PÚBLICA DES MIGJORN

FUNDACIÓ ORGUE DE SANTA MARIA

CASINO 17 DE GENER

Sant Cristòfol, 9 / Es Migjorn / 971 370 381

Parròquia Sta Maria / Maó / 971 363 949

Avda. de la Constitució, 18 / Ciutadella / 971 381 004

SALA DE LECTURA DE FORNELLS

TEATRE I CINEMA

UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS

BIBLIOTECA FUNDACIÓ RUBIÓ TUDURÍ

Santa Rita, 28 / Alaior / 971 379 002

Claustre del Carme L48 / Maó / 971 351 320

TEATRE PRINCIPAL DE MAÓ Deià, 40 / Maó / 971 355 603 TEATRE DES BORN Pl. des Born, sn / Ciutadella / 971 384 913 Tancat per reformes ORFEÓN MAHONÉS Verge de Gràcia, 155 / Maó / 971 363 942 TEATRE DE CALÓS M. Auxiliadora, 10 / Ciutadella Tancat per reformes ESCOLA D’ART DRAMÀTIC Pl. de la Biosfera, 5 / Maó / 971 356 050 AMICS DE S’ÒPERA Portal de Mar, 10-1r / Maó / 971 361 681

Escoles, 8 / Fornells / 971 376 420

UNIVERSITAT OBERTA PER A MAJORS

Santa Rita, 28 / Alaior / 971 379 002

PATRIMONI

UIMIR

Camí des Castell, 28 / Maó / 971 351 500

XARXA MENORCA MONUMENTAL

CENTRE CULTURAL D’ALAIOR

Pl. de la Biosfera, 5 / Maó / 971 356 050

Pl. Constitució / Alaior / 971 378 900

FORTALESA ISABEL II

CENTRE D’ESTUDIS LOCALS D’ALAIOR

Ctra. de la Mola, sn / Maó / 971 364 040

Forn, 9 / Alaior / 971 379 053

LÍTHICA - PEDRERES DE S’HOSTAL

SOCIETAT MARTÍ I BELLA

Camí Vell, km1 / Ciutadella / 971 481 578

Pl. des Born, 19 / Ciutadella / 971 385 753

FORT MARLBOROUGH

XARXA DE BIBLIOTEQUES DE MENORCA

Pl. de la Biosfera, 5 / Maó / 971 356 050

Cala Sant Esteve / Es Castell / 971 360 462 Tancat per reformes.

BIBLIOTECA PÚBLICA DE MAÓ

CASTELL DE SANT FELIP

Pl. de la Conquesta, 8 / Maó / 971 365 488

Ctra. Sant Felip / Es Castell / 971 362 100

VOLS ESTAR INFORMAT DE TOT EL QUE PASSA? /APUNTMENORCA


GIN XORIGUER + TÓNICA La ginebra por excelencia de la isla Gin Xoriguer combinada con tónica, da como resultado un GIN TONIC PREMIUM. La fórmula es fácil: 1 Tónica + Xoriguer en su justa medida. El resultado, un gin-tonic único, mediterráneo.


Gin, Vodka & Tea Tonics

MuCh MorE thAn CoCktAilS

Paseo Santa Agueda, 6. Es Castell | 971 362 050 | hamiltonmenorca@barcelo.com

Apunt Menorca - #16 Setembre 2013  

Apunt, l'agenda de Menorca

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you