Top Sealing Partner - Tiivistävät tekijät

Page 1

Tiivistävät tekijät


Top-Osa on tiivistävä tekijä

Top-Osa Oy:n toimipiste sijaitsee hyvin kulkuyhteyksien varrella Pirkkalassa osoitteessa Pyrynkatu 6. Tiloissa on myynti, suunnittelu ja valmistus.

2

Lähes 40 vuotta toiminut pirkanmaalainen Top-Osa Oy on kulkenut pitkän matkan autojen ja trukkien varaosamyyjästä tiivistealan expertiksi. Varastosta löytyy yli 8000 standarditiivistenimikettä ja tiivisteet toimitetaan mittatilaustuotteina koko maahan.


Top-Osa Oy juuret juontavat Tampereen keskustaan ja tarkemmin Hämeenpuistoon, johon vuonna 1982 perustettiin autovaraosaliike TopOsa Oy. Hämeenpuistosta matka jatkui Nekalaan, ensin osoitteeseen Vihiojantie 14, josta vuonna 1991 siirryttiin isompiin tiloihin Vihiojantie 30:een. Siellä yritys toimi aina vuoteen 2017 saakka. - Nekalaan muuton myötä keskityttiin autotarvikkeiden noutovaraosamyyntiin. Samalla tuotevalikoimaa kasvatettiin, jolloin mukaan tulivat trukkien varaosat, kertoo Top-Osa Oy:n toimitusjohtaja Kalle Tuominen. 1980-luvun loppupuolella trukkipuoli oli kasvanut autovaraosien edelle ja niistä luovuttiin pikkuhiljaa kokonaan. Uusina tuotevalikoimaan tulivat laakerit sekä tiivisteet. 1990-luvun vaihteessa Top-Osan perustajien tiet erkanivat, toiselle jäi tiivisteihin sekä laakereihin erikoistunut Top-Osa ja toinen perusti uuden yrityksen, jonne siirtyi trukkivaraosat. - Top-Osa keskittyi tiiviste- ja laakerikauppaan, joskin niiden rinnalle otettiin työkalut ja nostotarvikkeet. Vuosi 1990 oli nykyisenkin Top-Osan kannalta tärkeä vuosi: tuolloin taloon tuli työntekijäksi yksi nykyisistä omistajista, Kytömäen Mika ja samalla Itävallasta hankittiin Suomen ensimmäinen tiivisteitä valmistava CNC-sorvi. Koneen hankinta vahvisti ja tehosti tiivistekauppaa selkeästi ja nykyisin Economos IP4000 sorvi on kunniapaikalla yrityksemme aulassa. Kalle itse aloitti Top-Osan palveluksessa vuonna 1999. 1990-luvun alussa luodulla konseptilla mentiin aina vuoteen 2010. TÄYSI FOKUS TIIVISTEISIIN Vuonna 2010 Top-Osa Oy sai uudet omistajat,

Top-Osa Oy aloitti autovaraosaliikkeenä vuonna 1982 - pikku hiljaa mukaan tulivat niin trukkivaraosat kuin tiivisteet.

Top-Osa hankki Suomen ensimmäisen tiivisteitä valmistavan CNC-sorvin vuonna 1990 ja hyvin palvellut kone on saanut kunniapaikan Top-Osan aulassa Pyrynkadulla.

3


kun silloiset työntekijät Kalle Tuominen, Mika Kytömäki ja Timi Talliniemi ostivat sen itselleen. Kolmikon visio yrityksen tulevaisuudesta oli selvä: tiivisteet ovat Top-Osan juttu jatkossa. - Aloitimme viemään yritystä määrätietoisesti tiivisteiden erikoisosaajaksi. Vuonna 2014 uudistimme yrityksen logon, jossa ”Osa” jäi enemmän taka-alalle ja vuonna 2020 nostettiin Sealing Partner -slogan. Samalla myös työkalu ja nostotarvikemyyntiä ajettiin tietoisesti alas ja keskityttiin pelkästään tiivistemyyntiin, muistelee Tuominen.

Riittävä oma varastointi ja nopeat toimitukset ovat olleet aina Top-Osan vahvuus. Varastot olivat kunnossa ja järjestyksessä jo aikanaan Nekalan toimipisteessä.

Muutosprojekti huipentui joulukuussa 2017, jolloin Top-Osa muutti uusiin toimitiloihin Pyrynkatu 6:een Tampereella. Mukaan uusiin tiloihin lähti vain tiivisteet ja muusta toiminnasta luovuttiin. Pyrynkadulle avattiin tiivisteiden erikoisliike, samoissa tiloissa oli myynti, maahantuonti ja oma valmistus. VAHVAA KASVUA Top-Osa on nykyisten omistajien aikana kasvanut vahvasti. Vuonna 2013 yrityksessä työskenteli 4 henkilöä ja tänä päivänä määrä on 13. Ja mikä tärkeintä, kaikki kolme omistajaa ovat mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa. - Olemme kaikki työntekijät omistajia myöten sitoutuneet tekemään parhaamme yrityksemme ja asiakkaidemme eteen. Meillä on kasassa hyvä joukkue, joka puhaltaa yhteen hiileen, kehuu Tuominen.

4

Messut ovat tänäkin päivänä tärkeä verkostoitumisen tapa. Top-Osa osallistuu aktiivisesti eri tapahtumiin, kuvassa ollaan Hydrauliikka- ja Pneumatiikkamessuilla Pirkkahallissa.

Omatuotanto on tänä päivänä isossa roolissa


Top-Osan toimintaa. - Omatuotanto on todella merkittävässä roolissa ja tulemmekin jatkossa panostamaan entistäkin enemmän sille puolelle. Omia CNC-koneita meillä on käytössä tällä hetkellä kuusi kappaletta, joista viimeisin saapui marraskuun alussa. Se on erikoistunut isojen sarjojen valmistukseen. Olemme keskimäärin hankkineet

joka toinen vuosi uuden koneen lisäämään tuotantokapasiteettiamme. Omatuotannon kautta toimitusaikataulumme ovat ripeät ja asiakas saa tarvitsemansa tuotteen jopa samana päivänä – se on meille selkeä kilpailuvaltti. Top-Osa toimittaa tiivisteitä erittäin laajalle asiakaskunnalle.

- Emme ole pelkästään hydrauliikkatiivistetoimittaja. Meidän konekannallamme onnistuu niin kumi-, muovi- kuin teflon-osien koneistus, joten taivas on rajana. Oli tiivistystarpeesi minkälainen tahansa, kannattaa ottaa meihin yhteyttä, vinkkaa Tuominen lopuksi.

Tiivisteiden omatuotanto on tänä päivänä isossa roolissa Top-Osan toimintaa. Omia CNC-koneita on käytössä tällä hetkellä kuusi kappaletta, joista viimeisin (oik.) saapui taloon marraskuussa. Konekannalla onnistuu niin muovi-, kumi- kuin teflon-osien koneistus.

5


Henkilökunta tutuksi

Mikko huolehtii palveluiden laadusta Asiakaspalveluvastaava Mikko Ketola, 31, on uusin top-osalainen, sillä mies aloitti työnsä talossa elokuun alussa. Ilveksen mies on sopeutunut hyvin Tapparapitoiseen työyhteisöön. Top-Osan toiminta kasvaa hyvää tahtia ja kasvunkin hetkellä on tärkeä pitää siitä kiinni, että palvelun laatu sekä asiakaskokemus pysyy ja kehittyy kaikessa toiminnassamme. Uuteen työtehtävään asiakaspalveluvastaavaksivalittu Mikko Ketola on viihtynyt työssään. - Kun päätin hakea paikkaa, tiedustelin etukäteen täällä töissä olevalta kaveriltani minkälainen paikka on kyseessä. Sain kehuja, että yhteishenki työntekijöiden kesken on huippu ja ensimmäiset kuukaudet ovat osoittaneet huhut todeksi. Täällä tehdään hymyssä suin ja tehokkaasti töitä. Myös kokonaan uusi työtehtävä kiinnosti. - Tässä on saanut aloittaa ns. tyhjältä pöydältä ja luoda itse raamit. Totta kai yhdessä porukalla on mietitty ja sorvattu tehtävien sisältöä sopivaksi. Yksi tärkeimpiä tehtäviä on kantaa vastuu laadunvalvontajärjestelmän kehittämisestä, kertoo Kemistä aikanaan maailmalle lähtenyt ja vuodesta 1994 Nokialla asunut Ketola. Ketola on urheiluihmisiä ja palloilulajit ovat lähellä sydäntä. - Vapaa-aika kuluu tehokkaasti urheilun parissa – jalkapalloa, futsalia ja golfia tulee harrastettua. Lisäksi toimin poikapuolieni joukkueiden valmentajana junnufutiksessa, joten kesät menevät vihreällä ruohoalustalla. Työnteko on joukkuepeliä. - Meillä on paljon urheiluhenkistä porukkaa töissä ja toimimme palvelualalla, jolloin yhteispelin pitää toimia. Top-Osalla on kasassa hyvä joukkue, joka puhaltaa yhteen hiileen. Kun homma pelaa, näkyy se myös palvelun korkeana laatuna, toteaa Ketola lopuksi.

6


X-sarjan polyuretaanit vs PTFE- materiaalit Top-Osan tuotevalikoima on todella laaja kattaen yli 8 000 standarditiivistettä. Meiltä saat myös X-sarja polyuretaanitiivisteet, joiden ominaisuudet ovat kiistattomat verrattaessa esimerkiksi PTFE-materiaaleihin. Palautuu takaisin muotoon Sallii isomman välyksen Parempi asennettavuus, ei tarvita erillisiä työkalua eikä yhtä herkkä vaurioille Liikkeelle lähtökitka lähes yhtä pieni Parempi kulutuksenkesto

Meiltä saat nämäkin tuotteet

7


Kysy lisää myyjiltämme

(03) 383 3700 Kysy lisää myyjiltämme

Kalle Tuominen Toimitusjohtaja

Timi Talliniemi Osto / Myynti

Vili Mäkinen Myyntipäällikkö

Ville Tuominen Avainasiakaspäällikkö

(03) 3833 775 040 762 8566

(03) 3833 773 040 526 1680

0400 689 669 vili.makinen@top-osa.fi

(03) 3833 774 040 8250 571

kalle.tuominen@top-osa.fi

Kalle Tuominen Toimitusjohtaja

timi.talliniemi@top-osa.fi

Timi Talliniemi Osto / Myynti

Vili Mäkinen Myyntipäällikkö

(03) 3833 775 040 762 8566

(03) 3833 773 040 526 1680

vili.makinen@top-osa.fi

Timi Talliniemi kalle.tuominen@top-osa.fi

Veli-Matti Kekkonen Varasto/noutomyymälä 040 727 8313

Kalle Tuominen Toimitusjohtaja

Osto/Myynti

timi.talliniemi@top-osa.fi

Santeri Viitala

Tekninen myynti Santeri Viitala Veli-Matti Kekkonen Varasto/noutomyymälä 044 203 2489 Tekninen myynti

0400 689 669

Vili Mäkinen Myyntipäällikkö

Sami Vartiainen Noutomyymälä Sami Vartiainen 044 975 Noutomyymälä 5180

Santeri Viitala Sami Vartiainen Mikko Ketola 040 727 8313 044 203 2489 044 975 5180 santeri.viitala@top-osa.fi sami.vartiainen@top-osa.fi veli-matti.kekkonen@top-osa.fi Tekninen myynti Noutomyymälä Asiakaspalveluvastaava veli-matti.kekkonen@top-osa.fi santeri.viitala@top-osa.fi sami.vartiainen@top-osa.fi

8

www.top-osa.fi

ville.tuominen@top-osa.fi Ville Tuominen Avainasiakaspäällikkö (03) 3833 774 040 8250 571

Ville Tuominen ville.tuominen@top-osa.fi Avainasiakaspäällikkö

Top-Osa Oy Top-Osa Oy (03) 383 3700 (03) 383 3700

Pyrynkatu 6 Pyrynkatu 6 33900 Tampere 33900 Tampere


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.