Page 94

SKOG

PROMAGAZINE.se

Smörjmedel och filter för proffsbruk

– Vi är framöver en auktoriserad importör av Petro-Canadas smörjmedel och fettprodukter i Sverige. Vårt sortiment innefattar dessutom bland annat oljeprodukter från Motul, filter för alla användningsområden och Solveras kedjeoljor som är särskilt intressanta för alla i skogsbranschen. Vårt produktutbud och vår expertis täcker förutom motorfordon även industrin, berättar Nordiska Oljelagret AB:s vd Marko Jokinen.

Nordiska Oljelagret AB är en ny importör av smörjmedel och filter för professionellt bruk. Företaget har inlett sin verksamhet i Sverige under våren 2017. Nordiska Oljelagret AB erbjuder högkvalitativa smörjmedel och filter.

Företaget är nytt, men produkterna är väletablerade på den svenska marknaden. Företaget backas dessutom upp av det finska moderbolaget Voitelukeskus Oy som har närmare 40 års erfarenhet av smörjmedel och filter. Marknaden för smörjmedel i Sverige uppgår till ungefär 120–130 miljoner liter om året. – Vi är framöver en auktoriserad importör av Petro-Canadas smörjmedel och fettprodukter i Sverige. Vårt sortiment innefattar dessutom bland annat oljeprodukter från Motul, filter för alla användningsområden och Solveras kedjeoljor som är särskilt intressanta för alla i skogsbranschen. Vårt produktutbud och vår expertis täcker förutom motorfordon även industrin, berättar Nordiska Oljelagret AB:s vd Marko Jokinen. Jokinen har en lång bakgrund inom oljeprodukter och

94

smörjmedel: – Jag flyttade från Finland till Sverige år 2000 och körde rallycross i EM-serien i tio år. Tiden som rallycrossförare gav mig ett brett kontaktnät i transport- och maskinbranschen, och jag lärde känna många av människorna som jobbar med smörjmedel. Jag började själv som smörjmedelssäljare på Statoil 2010, där jag fortsatte utveckla min erfarenhet och mina kontakter, förklarar Jokinen. Nordiska Oljelagret AB är baserat i Karlskoga och köper lagertjänsterna av en extern leverantör. Lagret har kommit igång i maj 2017. Till en början kommer man att kunna leverera de vanligaste produkterna på bara ett dygn från beställning till en stor del av landet, ungefär från Gävle söderut.

Från det nordiska centrallager i Finland kan man leverera alla produkter på 2–3 dagar. Marko Jokinen åker aktivt runt och träffar kunder kommer att representera företaget på olika branschevenemang. Budskapet är att företaget erbjuder kvalitetsprodukter på ett kostnadseffektivt sätt med en hög leveranssäkerhet. – Vi fortsätter att utveckla sortimentet utifrån kundernas önskemål i takt med att kundkretsen växer, och har ett långsiktigt fokus. Vi bygger för närvarande ut vårt återförsäljarnät och söker nya återförsäljare och fältsäljare för våra produkter, berättar han. .

Petro-Canada Petro-Canada är Kanadas största oljebolag som är känt världen över för sina smörjmedel tillverkade genom en hydrokrackningsprocess. Företaget har ett brett sortiment av smörjmedel och fettprodukter för alla behov. Petro-Canadas sortiment omspänner allt från giftfria livsmedelsgodkända oljor och fetter till hydrauloljor för arktiska miljöer och specialoljor för tvåtaktsmotorer.

Profile for Ammattilehti.fi

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se