__MAIN_TEXT__

Page 88

SKOG

PROMAGAZINE.se

TW-truckar erbjuder en helt ny nivå av effektivitet, förarkomfort och totalekonomi för pappers- och massaindustrins samt sågverkens timmerupplag.

Timmerplanens gladiatorer

TW LogStackers har sedan 2013 byggt vidare på Kalmars långa och framgångsrika historia inom effektiva virkeshanteringsmaskiner för timmerupplag. SKS Toijala Works kontinuerliga utvecklingsarbete och solida erfarenhet av maskintillverkning garanterar att namnet TW även fortsättningsvis kommer att stå för effektiva och avancerade timmertruckar. SKS Toijala Works Oy köpte 2013 rättigheterna till Kalmars timmertruckar. Även innan dess var man legotillverkare av Kalmars timmertruckar i över 10 år. SKS Toijala Works är även legotillverkare för ett tiotal globala maskintillverkare och en del av SKS Group.

av TW-truckar. – Vi har redan sålt ett antal timmertruckar under märket TW i Sverige och besökt kunderna för att visa upp våra nya demonstrationsmaskiner. TW timmertruckar säljs i Sverige av Kalmar Cargotec Scandinavia, säger Manninen.

TW-truckar erbjuder en helt ny nivå av effektivitet, förarkomfort och totalekonomi för pappers- och massaindustrins samt sågverkens timmerupplag. Timmertruckarna är specialutvecklade för hantering av 2–6 meter långt kortvirke. – Våra timmertruckar är helt och hållet utformade för att öka antalet stockar man kan hantera per dag. Timmertruckar erbjuder flera fördelar jämfört med hjullastare, exempelvis möjligheten att hantera fler stockar på en gång, vilket minskar antalet körcykler. Dessutom ger de till exempel högre staplingshöjd, utomordentlig stabilitet och en mer trivsam arbetsmiljö för föraren, berättar Juha Manninen, produktchef på SKS Toijala Works.

RTD12 KURO – nya generationens utmanare

Kalmar är ett väletablerat namn inom den svenska skogsindustrin och har gett en bra grund att bygga nästa generation

88

RTD12 KURO är i många avseenden en revolutionerande timmermaskin. Till utseendet är den oansenligt konventionell,

men ändå modern. Tekniken i den är likväl helt omvälvande och gör maskinen till den mest energieffektiva dieseldrivna utrustningen för timmerupplag. Utgångsläget för allt tänkande och all utveckling har varit låga driftkostnader, lägsta möjliga bränsleförbrukning och enkelhet i designen och underhållet. – I skapandet av den nya generationens RTD12 KURO har vi utnyttjat all vår 40-åriga erfarenhet inom tillverkning och utveckling av timmertruckar. För att implementera den senaste tekniken och

RTD12 KURO är i många avseenden en revolutionerande timmermaskin. Kuro är avsedd att användas vid sågverk i arbeten som fram till idag ofta utförts med hjullastare.

utveckla maskinen har vi etablerat ett partnernät med tolv ledande finländska företag, berättar Manninen. RTD12 är avsedd att användas vid sågverk i arbeten som fram till idag ofta utförts med hjullastare. – RTD12 överträffar hjullastarnas prestanda med mycket större staplingskapacitet, bättre manövreringsegenskaper och större kapacitet. Utifrån ett år av fälttester har bränsleförbrukningen visat sig vara 5–6 liter per timme lägre än hos hjullas-

Profile for Ammattilehti.fi

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se