Altaskifer brosjyre

Page 1


Urgammelt fjell og nyskapende arkitektur. Strandpromenader og frosne fasader. Tyngde og følelse. Råskap og skjønnhet. Altaskifer er alt dette og mye mer. Du finner den over hele verden, og bruksområdene er mange: fliser, belegning, fasader, forblending, forstøtning, parkanlegg, gågater, bassengområder, fortau, trinn. Vi håper du vil la deg inspirere!Privat hytte, Fitjar


Hardt arbeid kan flytte fjell

I Alta er skiferen selve urfjellet. Vi henter den ut fra berget, og raffinerer og be­ arbeider den med respekt og følsomhet. Hver stein er naturlig unik og evigvarende, som et kunstverk i seg selv. Altaskifer er i dag viden kjent for sin styrke og kvalitet. Den er velegnet büde inne og ute, men det var produksjon og salg av takskifer som la grunnlaget for skifernÌringen i Alta, for flere generasjoner siden.
Fisketorget, Bergen

Altaskifer er uslitelig og ufor­anderlig. Skulle du fü lyst til ü utvide hagegangen, taket eller muren, vil du se at den nye skiferen har nøyaktig samme farge og tekstur som den gamle.


Taket er husets femte fasade. Og kanskje den viktigste.

Ă…lesund Ny Krohnborg skole, Bergen >
Boston, Beijing, Barcelona og Bergen. Altaskifer har i flere 책rhundrer blitt brukt som byggemateriale i Norge, men den ble tidlig ettertraktet ogs책 andre steder i verden. I dag eksporteres en tredjedel av skiferen, og du finner den p책 tradisjonelle hustak i Aostadalen i Italia, p책 togstasjoner i Nederland og langs strandpromenaden i Barcelona.

Canary Wharf, London < Drotningsvig, BergenAltaskifer er ikke noe vi produserer eller utvikler. Vi henter den ut fra fjellet med gamle håndverkstradisjoner, i akkurat den tykkelsen skiferlagene er dannet i. Helt urørt er den likevel ikke. Vi sager den til, slik at du får ditta eget stykke fjell å se på, å ta på, å gå på.

Nordlyskatedralen, Alta


Privat hytte, Fitjar

Altaskifer kommer aller best til sin rett nĂĽr den kombineres med andre materialer.Altaskifer har en behagelig og sklisikker overflate som gjør det spesielt godt egnet til vütrom og badeanlegg.

Nordlysbadet, Alta
Altaskifer reflekterer lyset ulikt gjennom døgnet og årstidene, og får en fasade til å leve.

Leilighetskompleks, Bekkjarvik brygge


Fliser med naturoverflate gir interiøret et rustikt og bestandig uttrykk.

Privat villa, Moskva


AB Shabolovka www.shabolovka.ru LLC ArchiTile www.unique-materials.ruBarneføtter på varme heller. Bestemors. Mammas. Dine. Altaskifer er uslitelig og uforanderlig. Altaskifer er et av de hardeste byggematerialene som finnes, men det tenker du ikke på når du går barbent på et lunt skifergulv.

Privat hus, AltaFornuft og følelser. Altaskifer er uslitelig, men du kan gjerne velge den bare pü grunn av utseendet.

Privat hus, Alta < Privat hytte, Alta


Skifer inne, skifer ute. En harmonisk og sømløs helhet.

Kilden Teater- og Konserthus, KristiansandSkiferen i Alta er dannet gjennom millioner av ür, med ekstreme temperaturer og under enormt trykk. Den er utsatt for vÌr og vind, og et klima bare vi som bor her kan trives med. Den har en utrolig styrke, men den mü tas ut med varsomhet. Ofte er følsomme og erfarne hender med hammer og meisel det som skal til.

Design: Neue Design Studio

Fjellet og fingerspissene


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.