Pressekatalog Maj-Dec. 2024

Page 1

NYHEDER 24

PRESSEKATALOG MAJ - DEC. 2024

1
INDHOLD

FIKTION

Inge Lise Hornemann: For det bedste 6

Benn Q. Holm: Lyset svinder 10

Karen Syberg: En tone i livet 14

Sandra Møller Henriksen: Under atoller findes Alexander 18

Chris Whitaker: Alle mørkets farver 22

Valérie Perrin: Glemt på en søndag 26

Charlotte Gneuss: Gittersee 28

Ann-Helén Laestadius: Straf 32

Virginie Grimaldi: Dage efter Pierre 36

Maria Turtschaninoff: Arvejord 38

Jean-Baptiste Andrea: Våg over hende 40

Natasha Lester: Astrid Bricards forsvinden 42

Lai Wen: Den Himmelske Freds Plads 44

Ildefonso Falcones: Slave af friheden 46

Safiya Sinclair: Dette er Babylon 48

Colette: Chéri og Afsked med Chéri 50

Anna Nord: Hotellet – 10 erotiske fortællinger 54

Ulf Kvensler: Brandmanden 56

Samuel Bjørk: Kragernes ø 58

Robert Thorogood: Døden kommer til Marlow 60

Joy Ellis: Tyve på marsken 62

Joy Ellis: Fortabte døtre 64

Pam Jenoff: Ambassadørens datter 66

Caroline Säfstrand: Lad mig berette alt 68

Susannah Nix: Chemistry Lessons 2 og 3 70

Holly Martin: Wishing Wood 2 og 3 74

BØRN OG UNGE

Trine Friberg: Jaget vildt 76

NONFIKTION

Rahul Jandial: Derfor drømmer du 82

Gillian Anderson: Dear Gillian 86

G.T. Karber: Murdle 88

Keila Shaheen: The Shadow Work Journal 92

Kirsten Skaarup: Grøn gæstemad 96

3

FIKTION

5

INGE LISE HORNEMANN

FOR DET BEDSTE

D B F R E T

Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay / Imperiet
ROMAN • ALPHA

Inge Lise Hornemann FOR DET BEDSTE

En fortælling om et tabuiseret kapitel i dansk historie

En historisk roman om de psykologiske og moralske dilemmaer, som efterkrigstiden indebar for almindelige mennesker.

Det unge ægtepar Hans og Edith hidkaldes i sommeren 1945 til Oksbøllejren – landets største flygtningelejr for tyskere, der strømmede til Danmark i de sidste måneder af Anden Verdenskrig. Eller rettere: Edith hidkaldes til en ansvarsfuld stilling, mens Hans må følge med som arbejdsmand og det tynde øl, alt andet end begejstret for udsigten til pludselig at skulle gå op og ned ad fjenden. Edith, derimod, ser det som et medmenneskeligt kald og en personlig udfordring, efter at hun nogle år har været ansat i Jydsk Telefon.

Hvad ingen af dem er forberedt på, er den armod, de møder indenfor hegnet, og hvad mødet med de enkelte flygtninge får af konsekvenser for deres lille familie – og ikke mindst omgivelsernes syn på den.

INGE LISE HORNEMANN

(f. 1961) har udgivet en række romaner på Gyldendal, senest Tæppefald (2010). Hun har i mange år været formand for Danske Skønlitterære Forfattere og gør med For det bedste ‘comeback’ som skrivende forfatter.

FOR DET BEDSTE er en køns- og klassefortælling, der handler om at vriste sig fri af gamle strukturer og tage de første skridt hen mod en frigørelse, som vi står på skuldrene af i dag. Romanen er også en skæbnefortælling, der både handler om at klare skærene i svære tider og især om, hvem mennesker viser sig at være, når de står overfor de store valg i livet. Det emne er heldigvis uudtømmeligt.

– Inge Lise Hornemann

12. september 2024

Roman

Indbundet med smuds, ca. 250 sider Pris: 299,95

7
Roman Foto: Nicol as T o b sai draagsløF
"HÅNDEN

PÅ HJERTET, HVOR MANGE ER KLAR OVER, AT DANMARK EFTER 2. VERDENSKRIG HUSEDE 250.000 TYSKE FLYGTNINGE?"

Hånden på hjertet, hvor mange er klar over, at Danmark efter 2. verdenskrig husede 250.000 tyske flygtninge? Jeg ville ikke skrive en roman om tyskerne, selv om det ville have været et indlysende og dramatisk stof. Derimod skulle bogen handle om os selv, danskerne, og om de dilemmaer, følelser og vilkår, som man stod overfor dengang, og som jeg synes fortjener en opmærksomhed, der er mere nuanceret end som så.

Hele romanen er selvfølgelig tonet af dilemmaet, som ikke kun Hans og Edith, men danskerne generelt må forholde sig til: Hvornår holder fjenden op med at være fjenden, og hvornår holder en tysker op med at være en tysker efter stiltiende at have accepteret, at man lagde Europa i ruiner, kostede millioner af mennesker livet og bedrev det værste folkemord i verdenshistorien?

Inge Lise Hornemann FOR DET BEDSTE

OM KÆRLIGHED, EKSIL, STORPOLITIK OG FILM

Romanen behandler temaer som skyld og skam, skæbne og fortabelse, drømme og desillusion og erindringens veje og vildveje

Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay / Imperiet

Livets montage opstår i klippene

En navnløs filmfotograf er på sporet af sit eget liv og en glemt historie fra krigstiden og 70'ernes og 80’ernes København i Benn Q. Holms nye roman.

En filmfotograf ser tilbage på sit liv. En montage i billeder, der kredser om frederiksbergfamilien Marstrand og en falleret journalist ved navn Albin Lohmann. Albin var en ven af huset og gemte på en historie, der den dag i dag kaster lange skygger.

Lyset svinder er en historie om at være den usynlige mand bag kameraet, filminstruktørens højre arm og forlængede øje, den evige tilskuer. Og så er den en kærlighedshistorie, der blander Benn Q. Holms sans for indlevende københavnerskildringer, fra 1970’ernes stille sidegadeeksistenser til 2020’ernes kreative turbo-klasse, med et panoramisk signalement af Danmark gennem mere end et halvt århundrede.

BENN Q. HOLM

For Albin Lohmann er fortidens dobbelte skyld og skam, det som driver ham væk fra en almindelig hverdag med familie og arbejde, ja, han driver ensomt rundt, på flugt fra de tyngende erindringer, mens han stadig kæmper for at finde et forløsende punkt.

(f. 1962) har skrevet 16 romaner. Han debuterede med Til verdens ende i 1994. Gennembruddet kom i 1998 med Hafnia Punk; en flimrende og farverig kollektivroman om 90’ernes København. Slægtsromanen Album i 2002 cementerede hans position som en af samtidens mest markante forfattere. Den blev i 2008 lavet til en prisbelønnet tv-serie af Hella Joof. Fra det senere forfatterskab kan nævnes 2. verdenskrigsskildringen De døde og de levende (2016), som blev flot modtaget og introducerede ham til et nyt publikum, den roste koldkrigs- og kærlighedsroman Et stykke af tiden (2021) fra 70’ernes Vestberlin og senest den semiselvbiografiske erindringsroman Boi Wagner (2023).

24. oktober 2024 Roman Indbundet, ca. 300 sider Pris: 299,95

11
Benn Q. Holm LYSET SVINDER
sai draagsløF Roman
Foto:
Nicol as T o b

"DEN KOLDE KRIG

Det, der måske mest inspirerede mig, var ambitionen/drømmen om at spejle en personlig historie med en meget større historie, en historie, der i øvrigt, gik det op for mig undervejs, gentager sig spejlende og har stærke paralleller til vor egen nutid: Den kolde krig er tilbage.

Den navnløse fortæller kæmper med at fastholde sit livs billeder, mens han samtidig arbejder med historien om Albin Lohmanns skæbne. Det er en mosaik, et puslespil, en film- eller teaterforestilling. Historiens delta af historier, erindringens mønstre og manglende brikker.

KRIG ER TILBAGE"

BILLEDE

ALTID

Benn Q. Holm LYSET SVINDER
"DET FULDSTÆNDIGE
VIL
UNDSLIPPE OS. MEN VI JAGTER DET ALLIGEVEL, OG DET SAMME GØR FORTÆLLEREN"

RIGT ILLUSTRERET

Omslagsgrafiker: Nete Banke / Imperiet
En hybrid mellem fakta og fiktion

Hvorfor tror man altid, at ældre generationer har været mere dydige og bonnerte end nutidens?

Om bedsteforældrene, Fritz og Anna, der med deres store børneflok levede et bohemeagtigt kunstnerliv. Om en musikalsk begavet far, hvis kreative årer tilsyneladende tørrer ind. Og om den lille Karen, der vokser op i kunstnerhjemmet, og den voksne Karen, der rejser tilbage efter svar.

I 1902 køber kunstnerparret Fritz og Anna Syberg Pilegaarden, et rødkalket stuehus omgivet af en stor have uden for Kerteminde. Her flytter de ind med deres fire børn, og i de følgende år kommer yderligere tre børn til, heriblandt Karens far, Franz Syberg, også kaldet Trylle.

På Pilegaarden vokser Karen op hos sine forældre, Gutte og Trylle. Trylle har i mellemkrigstiden været udenlands og har studeret musikkomposition i Leipzig. Hjemme igen får han en lovende start på karrieren som komponist, men noget sker, og han lægger kompositionerne på hylden og ernærer sig i stedet som organist og frugtavler.

Mange år senere genbesøger den voksne Karen barndommens land i et forsøg på at forstå den kunstnerslægt, hun er barn af, og den far, der har været et mysterium for hende.

KAREN SYBERG

(f. 1945) er forfatter og journalist, kønsforsker og feminist. Blandt hendes bøger kan nævnes biografien Tove Ditlevsen. Myte og liv (1997), romanerne Stederne (2007) og E20 (2009) samt den prisbelønnede kulturhistorie, Æblets fortælling (2007).

Det overraskede mig i første runde, at min farmor og farfar tilsyneladende havde været hinanden utro, og endda på et tidspunkt havde været ved at gå fra hinanden, men så tænkte jeg, at hvorfor tror man altid, at ældre generationer har været mere dydige og bonnerte end nutidens?

- KAREN SYBERG

6. juni 2024 Erindringsroman Indbundet med smuds, ca. 300 sider Rigt illustreret Pris: 299,95

15
EN TONE I LIVET
Karen Syberg
Roman
as T o b sai draagsløF
Foto: Nicol

EN ROMAN OM TRE GENERATIONER

ERINDRINGER, BREVE

Mor og farfar i atelier Anna Syberg-maleri Farfar ved Rybergs Gård Fritz Syberg-maleri Familien Syberg (Karen i midten med fletninger)

GENERATIONER SYBERG, BASERET PÅ

BREVE OG ET LEVET LIV

Jeg har altid tænkt, at jeg ville skrive den bog. Den er jo det, Per Højholt kaldte Hovedstolen: Ens egne oplevelser og erfaringer, og hvad de har betydet undervejs: ændret, lagret sig, dannet den basis, som man går videre ud fra og tilsammen bliver til ens liv.

Mine farforældre var jo ikke småborgere med anstand og agtelse som livets ledetråd, de var bohemer, der levede for kunsten, og især min farmor var meget social, hvilket jeg kan se af brevene, så i virkeligheden virker de meget moderne på mig, efter at jeg ’har lært dem at kende.’

17

EN ROMAN I NEW ADULT-GENREN – OM AT VÆRE UNG I DAG

Omslagsgrafiker: Sofie Winding

Debutroman om venskab, kærlighed og aseksualitet

Med en rørende nerve skriver Sandra Møller

Henriksen om at være ung på en måde, som de fleste vil kunne spejle sig i.

Alexander er smidig og elsker alt, der skifter farve, og så er Marie bange for, om han vil vikle sig ud af deres venskab, som en blæksprutte smyger sig ud gennem smalle sprækker. Måske fylder hun virkelig alt for meget …

Marie møder Alexander på en sommerhustur, og de er med det samme uadskillelige. Men hjemme synes hendes to veninder Olga og Olina, at venskabet er grænseoverskridende og mærkeligt – de forstår ikke, om relationen også er romantisk og seksuel eller ej. Så lad os have et mærkeligt forhold, siger Alexander. Men han er både ubekymret og omskiftelig, så hvad betyder det? En aften prikker de hul på hans pegefinger og opdager, at hans blod er blevet blåt.

Under atoller findes Alexander er en bevægende roman om at forsøge at finde sig selv i relationen til en anden – og at finde ud af, hvem man er, når ens omgivelser forandrer sig.

SANDRA MØLLER HENRIKSEN

er født i 1994 på Sydfyn og bor i København. Hun har læst litteraturvidenskab, og Under atoller findes Alexander er hendes debutroman.

Romanen giver jo stemme til en figur, der ikke normalt får lov til at være hovedperson: den aseksuelle. Aseksuel kan man selvfølgelig være på mange måder – og uanset om en læser går rundt og er i tvivl om sin seksualitet eller ej, tror jeg, at de vil kunne genkende noget af Maries frygt for aldrig at komme til at passe ind i det, vi går og anser for det rigtige liv og de rigtige relationer. Vi er ikke alene i at skulle finde plads i verden. - Sandra Møller Henriksen

13. juni 2024

Roman

Hæftet med flapper, ca. 300 sider Pris: 249,95

19
Sandra Møller Henriksen UNDER ATOLLER FINDES ALEXANDER Pri v a t of ot
New adult, YA og romance
"VI

ER IKKE ALENE I AT SKULLE FINDE PLADS I VERDEN"

En af mine venner fortalte mig, at hans yndlingsdyr var en blæksprutte, og af en eller anden grund blev den sætning ved med at rumstere i mit hoved. Det er et ret vildt dyr, som jeg aldrig har forholdt mig til før. Blæksprutter og mennesker er jo noget af det længste, man kan komme fra hinanden – sådan tænkte jeg, indtil jeg på et tidspunkt vendte det om og spurgte: Men på hvilke måder minder de så om hinanden? Og det møde mellem menneske og blæksprutte gav mig en form til romanen.

Romanen handler om venskab og om kærlighed. Jeg tror på, at kærlighed findes i mange former, og jeg synes, vi har en tendens til at putte den ned i nogle specifikke kasser, hvor den venskabelige kærlighed er undervurderet og også lidt restriktiv. Nogle gange er der bare overlap mellem alt muligt i relationer, og det rum synes jeg er spændende. Det er ikke altid nemt at holde af andre mennesker.

21
UNDER ATOLLER
ALEXANDER
Sandra Møller Henriksen
FINDES

ENDNU EN TOUR DE FORCE AF CHRIS WHITAKER – Erik Kelly

Besættende. Uforglemmelig. Han tager dig ud på en rejse, der får din hjerne til at bimle og bamle af forundring, beundring og spænding. En ny, modig stemme og et utroligt talent. – Patricia Cornwell

Originalomslag fra USA

Chris Whitaker er tilbage med en larger-than-life-roman

En kombination af en spændingsroman, en kærlighedshistorie og et skæbnesvangert drama. Med alt, hvad hjertet kan begære af action, humor, romantik og episk fortællekunst.

1975 er en tid med store forandringer i USA. Vietnamkrigen er forbi. Muhammad Ali og Joe Frazier mødes i bokseringen i “The Thrilla in Manilla”. Og i Monta Clare, en lille by i Missouri, forsvinder en række piger sporløst.

Da datteren til en af byens rigmænd bliver forsøgt kidnappet, bliver det afværget af Patch, en fattig knægt med klap for øjet, der til gengæld selv bliver taget til fange. I dagevis ligger Patch indespærret i et kulsort rum – helt alene – indtil han mærker en piges hånd i sin. Hendes navn er Grace, og selvom de ikke kan se hinanden, bringer hun ham ud af mørket ved at tegne verden op med sine ord.

Da Patch efter lang tid slipper ud, kan han ikke finde nogen beviser på, at Grace nogensinde har eksisteret. Men han kan ikke slippe tanken om at finde hende igen. Og så begynder den vilde, tilsyneladende umulige jagt på Grace og den mand, der holdt dem fanget – men også på Patch selv, efterhånden som hans besættelse og metoder tager overhånd.

CHRIS WHITAKER

prisbelønnet engelsk forfatter, der skrev den internationale bestsellerroman Vi begynder med slutningen, som vandt to af verdens mest prestigefulde priser for krimi- og spændingslitteratur, The Gold Dagger Award i Storbritannien og The Ned Kelly International Award i Australien. På dansk er også udkommet Under de høje ege.

November 2024

Roman Oversat af: Mette Egerod Originaltitel: All the Colours of the Dark Indbundet med smuds, ca. 600 sider Pris: 349,95

23
ALLE MØRKETS FARVER Fot o : R o a r eksaaP
Roman En imponerende velplottet og velskrevet kriminalroman. - JYLLANDS-POSTEN Sæsonens sandsynligvis mest rørende og hjertesmerteruskende roman er landet. - BERLINGSKE
OM VI BEGYNDER MED SLUTNINGEN
SAGT

I dens essens er det en historie om venskab. Det er en historie om to teenagere, der er tvunget til at udholde dette enorme traume, denne umuligt store begivenhed, der sker, når de stadig forsøger at finde ud af, præcis hvem de er.

Du har Patch, som bliver bortført, og du har hans bedste ven, Saint, som er sønderknust uden ham. Og derfra udvikler det sig, og vi følger dem gennem tre årtier, fra de vokser op til den første kærlighed, besættelse, hjertesorg.

Det er en historie om en lille by, om forældreskabets kampe, om kunstens forløsende kraft og om jagten på en seriemorder, der holder trit med alt godt i deres liv.

Whitaker ALLE MØRKETS FARVER
Chris

MODTOG DEN FRANSKE BOGHANDLERPRIS, PRIX CHOIX DES LIBRAIRES LITTÉRATURE, 2018

Af forfatteren til VAND TIL BLOMSTER og TRE

4,6 PÅ

En elskelig og original heltinde, et overraskende miljø, en talentfuld forfatter. – ELLE

Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay / Imperiet ROMAN | ALPHA AMAZON

Valérie Perrins debutroman

– nu endelig på

dansk

En på en gang morsom og melankolsk fortælling om, hvordan fortiden påvirker nutiden, og hvordan uforløst kærlighed kan give dybe ar på sjælen.

Justine er enogtyve år gammel og har boet hos sine bedsteforældre og sin fætter Jules, lige siden hendes forældre døde i en mystisk ulykke. Hun arbejder på et plejehjem og elsker at tilbringe tid med de ældre og lytte til deres historier. Især den næsten hundrede år gamle Hélène knytter hun sig til, og hun beslutter sig for at skrive hendes livshistorie ned.

Den unge og den gamle kvinde bliver venner, og mens Justine hjælper Hélène med at gennemleve sine minder om krig og kærlighed, får Justine modet til at grave i sin egen fortid efter svar.

En smuk bog om hukommelse og transmission, båret af følsom skrift.

– L'Express

Over 100 uger på de danske bestsellerlister

VALÉRIE PERRIN

(f. 1967) er fransk forfatter, manuskriptforfatter og fotograf. Hun debuterede i 2017 med romanen Les oubliés du dimanche (Glemt på en søndag), som vandt adskillige litterære priser, men hun fik først sit store internationale gennembrud med sin anden roman, Vand til blomster, der er solgt til udgivelse i 32 lande.

Dette er den smukkeste roman. Den fortjener 10+ ud af 10.

– Corriere della Sera, om Vand til blomster

29. august 2024

Roman

Oversat af: Helena Fjelstrup Brennum Originaltitel: Les oubliés du dimanche Indbundet med smuds, ca. 350 sider Pris: 299,95

27
Valérie Perrin GLEMT PÅ EN SØNDAG o: Val e n t i n revuaL
Roman

En meget, meget stærk debut.

– Denis Scheck, Südwestrundfunk/ Lesenswert

Et nutidigt dokument pakket ind som en familiehistorie. Burde blive pensum. Eller i det mindste en bestseller. – Stern

Omslagsgrafiker: Kosmos Design

Ung og trodsig i DDR

Prisbelønnet tysk debutroman.

En dragende coming-of-age-historie om at slå tilbage mod systemet.

NOMINERET TIL DEN TYSKE BOGPRIS 2023

1976: 16-årige Karin bor i Gittersee, en arbejderklasseforstad i Dresden, hvor hun passer sin lillesøster og hjælper sin bedstemor i hjemmet, der har set bedre dage. Karins far prøver at holde hjulene i gang både på familiens Skoda og økonomien, hendes mor går og drømmer sig langt væk, og bedstemoren savner tiden før Anden Verdenskrig, hvor nazisterne regerede, og alt var godt. Karins eneste fortrolige er veninden Marie, der har sin egen drøm: Hun vil være den første kvinde på månen.

Karins store kærlighed er kæresten Paul, der arbejder i kulminerne og vil være kunstner. Da Paul forsvinder sporløst efter en weekendudflugt, tropper to politifolk op hos Karin og spørger til ham.

Er han deserteret til Vesten? Pauls forsvinden vender op og ned på alt i Karins liv, og hun lader sig overtale af Stasi til at spionere mod sine venner. Da Karin indser, at hun er blevet ført bag lyset af Stasi, tager hun drastiske skridt for at vinde sin frihed tilbage.

CHARLOTTE GNEUSS

(f. 1992), prisbelønnet tysk forfatter, opvokset i Ludwigsburg i BadenWürttemberg. Gittersee er hendes debutroman, den vandt Aspekte-Literaturpreis og Jürgen Ponto Stiftung i 2023 og var nomineret til Deutscher Buchpreis. Charlotte Gneuss kredser i sit arbejde ofte om det gamle Østtyskland; om virkeligheden og utopien i det land, hvor hendes forældre voksede op, men som ikke eksisterer længere.

Med denne roman illustrerer Gneuss politisk uretfærdighed og beskriver en tidløs, aktuel og universel lære om de perfide mekanismer, der trænger sig ind i diktaturer.

- Juryen for aspekte-Litteraturprisen

En coming-of-age-historie, som skildrer DDR-tiden fra en ung kvindes perspektiv

7. november 2024

Roman Oversat af: Henrik Andersen

Originaltitel: Gittersee Hæftet med flapper, ca. 250 sider Pris: 299,95

29
Charlotte Gneuss GITTERSEE Fot o : A l e n a kcimhcS
Roman

Vi er alle fristet af intriger og hemmeligheder. DDR udnyttede denne dårlige vane. Den unge stat frygtede angreb fra hvor som helst, når som helst. Som et ungt land, der levede i den konstante frygt for angreb, holdt det sine indbyggere under nøje overvågning og overvågede dem for sin egen beskyttelse. Karin tror på, at hun hjælper sin republik ved at udspionere sine venner, men hendes motiver er også personlige. Fordi hun føler sig udelukket, fremmedgjort. Fordi hun længes efter at være vigtig. Fordi hun er jaloux. Og fordi hun kan lide sin vejleder lidt for meget.

- Charlotte Gneuss

Charlotte Gneuss GITTERSEE

Nomineret til Årets Bog 2023 – Bonniers

Bogklubber

4,3 PÅ GOODREADS

Omslagsgrafiker: Sara R. Acedo / Imperiet har versioneret
En rørende og berørende historie, der går direkte ind i hjertet. – Norrländska Socialdemokraten

Opslugende, brutal og vemodig

– KULTURNYHETERNA

En isnende smuk og ubønhørlig skildring af et samisk traume, som er gået i arv gennem generationer.

Nordsverige, 1950’erne: Fem børn i syvårsalderen – Jon-Ante, Else-Maj, Nilsa, Marge og Anne-Risten – bliver tvunget væk fra deres familier for at gå i nomadeskole, hvor samiske sange og traditioner er forbudt, og eleverne får pisk af Husmoderen. Forældrene er for bange til at protestere, og de høje herrer ved magten hører alligevel ikke efter.

30 år senere har de fem tidligere elever valgt vidt forskellige veje for at overleve eller i det mindste fortrænge deres barndom på. Men så en dag vender Husmoderen tilbage; kommer gående ned ad gaden, som om intet var hændt. Da står det klart, at ingen af de fem har glemt fortidens fortrædeligheder.

ANN-HELÉN LAESTADIUS

(f. 1971) er svensk forfatter af samisk afstamning fra Kiruna i Nordsverige. Hendes første roman for voksne, Bytte, vandt Folkets Pris (Adlibris-prisen) i 2021 og blev kåret som Årets Bog af Bonniers Bogklubber. Straf strøg direkte ind på førstepladsen på den svenske bestsellerliste, da den udkom i januar 2023, og blev liggende der i flere uger. Ann-Helén Laestadius bor med sin familie i Solna lidt uden for Stockholm.

14. maj 2024 Roman Oversat af Louise Ravnild Originaltitel: Straff Indbundet med smuds, ca. 460 sider Pris: 299,95

33 Ann-Helén Laestadius STRAF
Roman Fot o : Th r o n U l l greb

Straf er baseret på virkelige begivenheder om et af den svenske stats største overgreb mod det samiske mindretal. Nomadeskolen har ødelagt tusindvis af børn og familier og ledt til sprogtab og skam.

Nomadeskolen er et af den svenske stats største svigt mod samerne. En skamplet på vores lands historie, som førte til sprogtab, skam og brudte familiebånd. Min mor gik på nomadeskolen, det gjorde jeg ikke, men jeg plejer at sige, at jeg gjorde. Nomadeskolen fik konsekvenser, og for mit vedkommende har det ført til, at jeg ikke kan tale samisk.

Straf er baseret på virkelige oplevelser af at være udsat for psykiske og fysiske overgreb som barn, og den handler ikke mindst om tavsheden, der opstod bagefter.

ÅRETS BOG

I SVERIGE I 2021

En stærk og stolt roman.

– Berlingske

En medrivende og sjælden historie.

– Politiken

Laestadius

Roman
STRAF
Ann-Helén

I 2019, 2020 OG 2021!

Omslagsgrafiker:
/
Lonnie Hamborg
Imperiet
OVERSAT TIL MERE END 20 SPROG
DEN MEST LÆSTE FRANSKE FORFATTER

Virginie Grimaldi

Tre ensomme skæbner krydser hinanden

Virginie Grimaldi er en af Frankrigs mest populære forfattere. Hun skriver charmerende og hjertevarme fortællinger med dybde og kant – hvor der også er plads til livets mørke sider.

74-årige Jeanne føler sig ensom efter hendes mand, Pierre, er død. For at få økonomien til at hænge sammen er hun tvunget til at udleje et værelse i sin lejlighed i Paris’ 17. arrondissement, som er et kvarter i Paris, hvor høj og lav bor side om side. Hun kan ikke vælge mellem Théo og Iris, som begge desperat mangler tag over hovedet, og ender med at tage dem begge.

Den unge konditorelev Théo har i en alder af 18 år ikke mange drømme tilbage, for han ved, hvilket rod det bliver, når alle drømmene brister. Iris på 33 er på flugt og slæber rundt på hele sit liv i en kuffert. Pludselig skal den mystiske unge kvinde, den utilpassede fyr og den diskrete ældre kvinde lære at leve sammen, og mødet mellem de tre ensomme skæbner bringer mange overraskelser med sig.

Der er ikke langt fra tårer til smil i bogen, og det er svært ikke at blive revet med af den varme og menneskelige fortælling om livets uforudsigelige veje.

Som forfatter er Virginie Grimaldi superfølsom og tæt på sine læsere. Hun indfanger bedre end nogen anden vores allesammens følelser, frygt, håb og erfaringer og gengiver dem i sine bøger med elegance og ømhed. – Elle

VIRGINIE GRIMALDI

er født i 1977 i Bordeaux i Frankrig, hvor hun stadig bor. Hun debuterede som romanforfatter i 2015, og siden da har hun næsten udgivet en bog om året. Hendes romaner er oversat til mere end 20 sprog. Fortællingerne er altid båret af hjertevarme, genkendelige personer og et medrivende sprog.

2. maj 2024 Roman Oversat af Helena F. Brennum Originaltitel: Il nous restera ça Indbundet med smuds, ca. 400 sider Pris: 299,95

37
DAGE EFTER PIERRE
Roman Cél ine N i e s z L/rewa

FORELØBIG

SOLGT TIL

UDGIVELSE

I 23 LANDE

Ser ud til at blive en klassiker.

– Swedish Book Review

En vidunderlig læseoplevelse, dybt bevægende, opfindsom og sanselig.

Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay / Imperiet
Svenska YLE

Maria Turtschaninoff

Fire skæbnefortællinger over fire århundreder

Arvejord er en roman om sted, tilhørsforhold og samhørighed. Tag med på en fortryllende rejse til det nordlige Finland.

Når man spiser det sidste tyttebærsyltetøj, ens mor har kogt, da er man ikke længere nogens datter

Tag med på en fortryllende rejse til gården Nevabacka i det nordlige Finland omgivet af gyldne multebær og mytiske skovdyr. Her er naturen en konstant, og mennesker kommer og går.

Vi møder en forfulgt præst i det 18. århundrede, en genert teenager i begyndelsen af det 20. århundrede og en firsårig kvinde knap hundrede år senere. Gennem fire hundrede år står gårdens beboere over for krige, pest, hungersnød og sorg, og forholdet til det sted, hvor de bor, forandres og lever: Naturen er en utæmmet vildmark, et forrådskammer og et sted at søge tilflugt og finde sjælefred.

Arvejord er på én gang et eventyrligt portræt af Nevabackas beboere og en storslået skildring af det finske folk og deres skikke og levevis. Det er en roman om sted, tilhørsforhold og samhørighed og om de dybe rødder, naturen har i mennesket.

MARIA TURTSCHANINOFF

(f. 1977) er en svensktalende finsk forfatter. Hun er født i Helsinki, har studeret i Göteborg og bor nu i Karis i det sydlige Finland. Hun har en kandidatuddannelse i humanøkologi og arbejdede et par år som journalist, før hun udgav sin første YA-fantasyroman. Turtschaninoff har vundet Finlandia Junior-prisen, været nomineret til Astrid Lindgrenprisen og modtog i 2017 Svenska kulturfondens store kulturpris. Hendes YA-trilogi Red Abbey Chronicles er blevet udgivet på 30 sprog. Arvejord er Turtschaninoffs første roman for voksne.

Vinder af: Svenska YLE Literature Prize 2022

Tak for bogen-prisen 2023

Modersmåls lärarförbundets pris 2023

11. juni 2024 Roman Oversat af: Louise Ravnild Originaltitel: Arvejord Indbundet med smuds, 400 sider Pris: 299,95

39
ARVEJORD
eik k o oS prem
to: V
Roman

Blændende affattet, humoristisk, gribende og så letløbende, at man knap lægger mærke til de 600 siders tyngde.

– Weekendavisen HAR

600.000 EKSEMPLARER I FRANKRIG

TIL UDGIVELSE I 26 LANDE

Prisen betragtes normalt som elitær, men Våg over hende skrevet af den tidligere manuskriptforfatter både sælger godt og læses bredt. – The Guardian

Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay / Imperiet
SOLGT
SOLGT

En stor roman om kærlighed, venskab og hævn

August 1986. I et italiensk kloster trækker en mand vejret for sidste gang. I fyrre år har han våget over hende – hun er hans sidste værk, en statue, der foruroliger alle, der ser den, men hvis oprindelseshistorie er hemmelig.

I sine sidste timer dykker manden ned i historien om sit liv. Han vender tilbage til sin læretid hos en alkoholiseret og brutal billedhugger på Pietra d'Alba-plateauet, den rige og magtfulde Orsinifamilies højborg. Og frem for alt til sit møde med Viola, Orsinifamiliens eneste datter, som falder for denne billedhugger, der er ganske lille af statur, men har et genis hænder og et frit sind.

Viola og Mimo mødes som teenagere og gennemlever den første halvdel af det 20. århundrede side om side, hvor de er vidner til fascismens fremmarch og verdenskrigenes uroligheder. Han bliver en stor kunstner, der er eftertragtet af overklassen, og hun forsøger utrætteligt at frigøre sig fra sin baggrund og forfølge sine drømme.

JEANBAPTISTE ANDREA

er født i 1971 og er vokset op i Cannes. Indtil hans første bog, Ma Reine, blev kåret til bedste franske debutroman i 2017, arbejdede han som manuskriptforfatter og filminstruktør. Våg over hende vandt i 2023 den prestigefyldte franske Prix Goncourt.

Vinder af Frankrigs største litteraturpris, Prix Goncourt, 2023 og af Prix du roman FNAC 2023

A great
story. That's what makes the world go around, no?

3. oktober 2024 Roman Oversat af: Agnete Stjernfelt Originaltitel: Veiller sur elle Indbundet med smuds, ca. 550 sider Pris: 299,95

41
Jean-Baptiste Andrea VÅG OVER HENDE to: Cel i n e N wazsei
Roman
4,5 PÅ AMAZON
– Jean-Baptiste Andrea
love

NY STOR ROMAN FRA AUSTRALIENS DRONNING AF HISTORISK FIKTION

Omslagsgrafiker:
Lonnie Hamborg / Imperiet
Vi er mange, der elsker Natasha Lesters bøger … – Boglivet

Historiske romaner, feelgood og romance

Hvad skete der med Astrid Bricard?

Gribende fortælling om tre generationer af kvinder og den familiehistorie, det er umuligt at flygte fra.

En lille landsby i Frankrig, nutiden: Blythe Bricard nedstammer fra nogle af modeverdenens største navne, men det betyder ikke, at hun vil gå i deres fodspor. Den verden har hun vendt ryggen for år tilbage. Skæbnen har dog en anden plan, og Blythe opdager, at der gemmer sig flere hemmeligheder i hendes ikoniske mors og mormors historier, end hun anede.

New York, 1970: Designeren Astrid Bricard ankommer til det bohemeagtige Chelsea, fast besluttet på at ændre modeverdenen for altid. Og det gør hun – i rollen som muse for sin elsker, Hawk Jones. Da de begge bliver inviteret til at konkurrere i århundredets store modebegivenhed, Slaget ved Versailles, ofrer Astrid alt for at vise sit talent. Men inden hun rigtigt når at nyde dette højdepunkt i sin karriere, forsvinder hun på mystisk vis og efterlader kun en hvid silkekjole.

Paris, 1917: Den forældreløse 16-årige Mizza Bricard er fast besluttet på at gøre sig bemærket og gå over i historien. En vilje af stål bringer hende frem i den parisiske modeverden, indtil den dag hendes navn endelig vil blive husket, og en legende er skabt. En legende som de kvinder, der følger efter – Astrid og Blythe – ikke kan undgå at få deres liv farvet af.

Natasha Lester har to gange modtaget

The Romantic Novel Award for årets bedste historiske kærlighedsroman, for Den franske fotograf i 2020 og for Alix St Pierres tre liv i 2023.

NATASHA LESTER

var marketingchef hos L’Oréal, før hun gjorde alvor af drømmen om at blive forfatter. Hun har siden 2016 skrevet ni historiske romaner. Hun brød for alvor igennem med romanen Den franske fotograf, der udkom på dansk i 2020. Natasha Lester bor i Western Australia med sin familie.

23. maj 2024 Roman

Oversat af Eva Birklund

Originaltitel: The Disappearance of Astrid Bricard Indbundet med smuds, ca. 500 sider Pris: 299,95

43 Natasha Lester ASTRID BRICARDS FORSVINDEN
Foto: Stef K i n g P gotoh yhpar

Udkommer i USA til maj på 35-årsjubilæet for protesterne

Den Himmelske Freds Plads

4,3 PÅ GOODREADS

DEN HIMMELSKE FREDS PLADS LAI WEN

Det er i slutningen af 1980’erne, og nye vinde blæser gennem Kina …

Roman baseret på forfatterens egen barndom og ungdom i Beijing

ROMAN • ALPHA Dansk versionering: Harvey Macaulay / Imperiet

Vidnesbyrd fra protesterne i Kina

i 1989

Et indblik i at vokse op i Beijing i 1970’erne og 80’erne og deltage i protesterne på Den Himmelske Freds Plads.

En roman der udforsker hvordan nyere historie har påvirket en generation af kinesere og om modet hos en generation af studerende.

Lai vokser op i en lille lejlighed i Beijing med sine forældre, bedstemor og lillebror i et af byens arbejderkvarterer. Efterhånden som hun bliver ældre, får hun øjnene op for, hvad det er for et land, hun bor i: et land, hvor myndighederne med trusler og vold styrer sine borgere.

Mødet med en gammel boghandler får afgørende betydning for Lai. Han introducerer hende nemlig forsigtigt til tanker, ideer og romaner, der giver hende nye perspektiver på verden. Da hun senere begynder at læse på Peking Universitet, bliver hun del af det studenterpolitiske miljø og ender med at deltage i demonstrationerne for fred og demokrati på Den Himmelske Freds Plads i 1989.

LAI WEN

er et pseudonym. Hun blev født i Beijing i 1970 og forlod Kina i 1989 efter protesterne på Den Himmelske Freds Plads. Hun bor nu i Storbritannien med sin mand og to børn. Hendes deburtoman udkommer i USA på 35-års jubilæet for protesten på den himmelske fredsplads.

Undertrykkelsen, som studenterne fra Den Himmelske Freds Plads blev udsat for, var tragisk og hjerteskærende, men deres handlinger er årsag til stort håb, selv i dag. Især i dag. Hvis min roman transmitterer noget af det håb, så er jeg meget glad.

- Lai Wen

15. august 2024 Roman Oversat af: Randi Bjerre Høfring Originaltitel: Tiananmen Square Indbundet med smuds, ca. 560 sider Pris: 299,95

45
Lai Wen DEN HIMMELSKE FREDS PLADS
Roman

Nyeste roman af den kendte forfatter, som især er kendt for Havets katedral

Dansk versionering: Harvey Macaulay / Imperiet

Ildefonso Falcones

Et episk eventyr mellem

Cuba og Madrid

To kvinders kamp for frihed, den ene slave på Cuba i 1800-tallet, den anden en ung kvinde i Madrid i det 21. århundrede.

Cuba 1856. Kaweka ankommer sammen med syv hundrede andre unge piger og kvinder med et slaveskib fra Afrika. De er dømt til at arbejde og dø som slaver på øens sukkerplantager. Kaweka ender som slave på markis de Santadomas plantage, men de grusomme vilkår kan ikke slukke hendes frihedstrang. Hun opdager sine evner som healer, og med hjælp fra gudinden Yemayá leder Kaweka an i kampen mod slaveriet.

Madrid 2017. Lita er datter af Concepción, der er tjenestepige hos familien Santadoma, ligesom deres formødre i generationer har været det. Lita har en grad i økonomi, men som ung brun kvinde i Madrid er det svært at få et job. Til sidst får hun med hjælp fra familien Santadoma et job i deres bank, men her kommer hun på sporet af hemmeligheder, der fører helt tilbage til slavetiden på Cuba. Optændt af et ønske om retfærdighed indleder Lita en kamp mod racisme, mod ulighed og mod dem, der har bygget deres imperier på andre folks lidelser.

ILDEFONSO FALCONES

(f. 1959) er spansk advokat og international bestsellerforfatter. Hans prisvindende historiske romaner er blevet oversat til over 40 sprog.

Falcones blander subtilt magi og realisme i denne roman, hvis intriger holder læserens interesse aktiv. - EL ESPAÑOL

4. juni 2024 Roman

Oversat af: Ane-Grethe Østergaard Originaltitel: Esclava de la Libertad Indbundet med smuds, ca. 650 sider Pris: 349,95

47
SLAVE AF FRIHEDEN
Roman

4,6 PÅ AMAZON

4,5 PÅ GOODREADS

I et sprog, som vrimler med klare billeder og smukke, lyriske passager, beskriver Safiya Sinclair et miljø, som de færreste danskere har andet end et overfladisk kendskab til. Dette er Babylon er en stærk følelsesmæssig og kunstnerisk oplevelse og en bog, man bliver klogere af at læse.

– Eva Aagaard, oversætter

Omslagsgrafiker: Simon Lilholt / Imperiet
Nomineret til The Kirkus Prize og The National Book Critics Circle Award

Udvalgt af Jenna fra Today Show Book Club!

Anmelderrost erindringsroman om at vokse op i rastafaribevægelsen

En utrolig historie om at bryde fri fra undertrykkelse og kontrol.

I løbet af Safiya Sinclairs barndom bliver hendes far – en flyvsk reggaemusiker og militant tilhænger af en streng rastafarisekt – mere og mere besat af hendes og hendes søstres renhed. Mest af alt frygter han truslen fra det, rastaerne kalder Babylon: den ødelæggende og fordærvende indflydelse fra den vestlige verden.

For at holde Babylon på afstand forbyder han sine døtre stort set alting. De bliver tvunget til at bære lange skørter og tildække deres hår, og makeup, smykker, venner og holdninger er forbudt. Safiyas mor støtter sin mand, men da hun forærer sin datter en digtsamling, lægger hun kimen til det, som skal blive Safiyas vej væk fra familien.

Hun begynder at udvikle sin egen stemme som digter, og i takt med at den bliver stærkere og stærkere, bryder hun langsomt fri af hjemmets snærende bånd. Det fører til sammenstød med hendes far, hvis vrede og paranoia eksploderer i eskalerende vold, og til sidst synes konfrontationen uundgåelig.

Breathless, scorching memoir of girlhood.

- NEW YORK TIMES

SAFIYA SINCLAIR

er født i 1984 i Jamaica. Hun debuterede med digtsamlingen Cannibal i 2016, som hun vandt adskillige priser for. Hun har en ph.d. i litteratur og kreativ skrivning og underviser i dette på Arizona State University. Hun er med Dette er Babylon shortlisted til Women's Prize in Non-Fiction 2024.

Barack Obamas yndlingsbøger 2023

Sinclair’s gorgeous prose is rife with glimmering details, and the narrative’s ending lands as both inevitable and surprising.

- KIRCUS

Grabs the reader because of the beauty of its words, but it sticks because of the thorniness and complexity of its ideas. - THE WASHINGTON POST

10. oktober 2024

Erindringsroman

Oversat af: Eva Aagaard

Originaltitel: How to say Babylon Indbundet med smuds, ca. 380 sider Pris: 299,95

49
Safiya Sinclair DETTE ER BABYLON Fot o : W i l l y ammoS
Roman
Chéri Alpha ROMAN Omslagsgrafiker: Lonnie Hamborg / Imperiet NYOVERSAT AF CAROLINE ALBERTINE MINOR Hendes måde at skrive på er sanselig, skarp og usentimental. Meget smuk og subtil (...) Jeg føler mig mere i live, når jeg læser hende. – Guardian
Afsked med Chéri Alpha ROMAN UDGIVES FØRSTE GANG PÅ DANSK
Colette
Colette

Frække franske damer i skandaleombruste romaner går aldrig af mode

Chéri og Afsked med Chéri er skarpe, levende og indsigtsfulde skildringer af kærlighed, seksualitet og magt i begyndelsen af 1900-tallet, og romanerne er helt centrale i Colettes forfatterskab.

I CHÉRI har den aldrende kurtisane Léa de Lonval brugt seks år på at uddanne sin elsker, den smukke og forkælede Fred Peloux, kendt som Chéri, i kærlighedens kunst. Deres veje skilles, da han gifter sig, men i AFSKED MED CHÉRI vender han i kølvandet på Første Verdenskrig tilbage fra skyttegravene og drages atter mod Léa.

SIDONIEGABRIELLE COLETTE

"Hun underkastede sig ham og tjente sin unge elsker som en god elskerinde, opmærksom og alvorlig. Samtidig imødeså hun med en slags rædsel sit eget nederlags øjeblik, hun udholdt Chéri som en lidelse, skubbede ham væk med kraftesløse hænder og holdt ham fast mellem sine stærke knæ. Endelig greb hun ham om armen, udstødte et ganske svagt skrig og sank ned i den afgrund, fra hvilken kærligheden stiger op igen, bleg, ordknap og fuld af længsel efter døden."

(Uddrag fra Chéri)

(1873-1954) var fransk forfatter, journalist, skuespiller og danser og en af 1900-tallets mest markante franske stemmer. Under pseudonymet Colette har hun skrevet en lang række romaner, der centrerer om kvinders liv og begær, og hendes værker nød helt fra begyndelsen stor popularitet. Colette var den første kvindelige præsident for Académie Goncourt, og da hun døde, fik hun som den første kvinde i Frankrig en statsbegravelse.

MED FORORD AF

22. august 2024 Roman / klassiker Oversat af: Caroline Albertine Minor Originaltitel: Chéri og La Fin de Chéri Hardback, ca. 150 sider hver Pris: 199,95

51
Colette CHÉRI OG AFSKED MED CHÉRI Fot o : H e n r i leunaM
Roman
SUZANNE BRØGGER & JUDITH THURMAN

"Cheri endears itself to the reader partly because of its subject, but more because of the manner of its telling. Its delicacy of sentiment, its tenderness of mood when concerned with matter not usually delicate or tender, makes the reader forget that Mme. Colette is writing of a gigolo and a courtesan "

Anmeldelse i New York Times, 1. september 1929

Colette

Colette Chéri

Colettes skrift er meget mættet. Sætningerne er tætvævede, hun har nærmest ingen døde punkter, ingen pligtmæssige overgange. Det er en vidunderlig rig skrift at opholde sig i.

Det mest fascinerende er, hvor moderne hun føles på siden. Historier om ulykkelig kærlighed er selvfølgelig evigt relevante, fordi kærligheden føles rå og ny for de, der rammes af den, men hendes frygtløse insisteren på at nå til bunds i kvindens seksualitet, den aldrende kvindekrop og punktet, hvor magt og begær krydser hinanden føles - i mangel af bedre ord –utrolig aktuel.

ROMAN

Gode forfattere er altid, i den ene eller anden forstand, relevante, og Colette er i mine øjne en af de rigtig, rigtig gode. - Caroline Albertine Minor, oversætter af Colette

53
CHÉRI OG AFSKED MED CHÉRI
Colette

Hotellet

10 erotiske fortællinger

alpha
Omslagsgrafiker:
Josefine Valeur Jaques

Tag en pikant bog med i seng, og træd ind i hotellets forførende univers

10 erotiske fortællinger, der foregår på et hotel i løbet af en weekend.

Anna Nord er pseudonym for et københavnsk vennepar i 40-årsalderen, der har samarbejdet om forskellige skriveprojekter i flere år. Han er sangskriver og musiker, hun er forfatter og freelanceskribent.

Projektet startede med en samtale om, hvorfor der ikke fandtes mere velskrevet og realistisk erotisk litteratur, der egnede sig til at læse i soveværelset. De to venner udfordrede hinanden til at skrive en erotisk novelle hver, og det blev startskuddet til Hotellet.

ANNA NORD

er pseudonym for et københavnsk vennepar (en mand og en kvinde).

Erotikkens svar på Matador Mix. Fredagsunderholdning for de voksne

20. juni 2024

Erotiske noveller Lille hardback, ca. 160 sider Pris: 169,95

55
Anna
HOTELLET – 10 EROTISKE FORTÆLLINGER
Nord
Erotik

ULF KVENSLER brandmandEN

En kraftfuld, veldrejet og ulideligt spændende thriller […] En stærk kandidat til Årets Krimi 2023. – Aftonbladet

KRIMI ALPHA Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay / Imperiet

Ny selvstændig psykologisk thriller af forfatteren til bestselleren Sarek

Ulf Kvensler beviser igen, at han er en fornyer af den skandinaviske krimi.

Isak arbejder i hjemmeplejen i en lille by i Småland. En dag bliver han kontaktet af sin far, en internationalt berømt kunstner, der forlod Isak i barndommen. Nu er han døende og vil forsones. Han vil også testamentere sin formue til Isak – men på visse betingelser. Isak og hans kæreste tager til Gotland for at besøge faren og bliver draget ind i et psykologisk spil, hvor grænsen mellem virkelighed og mareridt er udflydende. Et spil på liv og død.

ULF KVENSLER

(f. 1968) er svensk forfatter, manuskriptforfatter, instruktør og skuespiller. Sarek, som udkom på dansk i 2023, er hans debut som forfatter. Romanen, der er solgt til 22 lande verden over, har ligget på den svenske bestsellerliste i flere uger og er solgt i over 50.000 eksemplarer. Den vandt Det Svenske Kriminalakademis debutantpris i 2022.

Ligesom i Sarek kan man tydeligt mærke, at forfatteren er en dygtig manuskriptforfatter. Skarpe, detaljerede scener og flydende dialog […] en rigtig page-turner, fortættet af angst. – Göteborgs-Posten

Fik, helt velfortjent, prisen som Årets Krimi af en Debutant i Sverige – Jyllands-Posten om Sarek

24. september 2024

Genre: Krimi / spænding Oversat af: Henrik Andersen Originaltitel: Brandmannen Hæftet med flapper, ca. 420 sider Pris: 249,95

57
Ulf Kvensler BRANDMANDEN Fot o : Th r o n U l l greb
Krimi
KRIMI | ALPHA Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay / Imperiet

NORSK KRIMIKOMET SOLGT TIL

40 LANDE

En foruroligende kriminalgåde, der tager læserne med på en nervepirrende rejse i 5. bind.

En otteårig dreng forsvinder sporløst fra øen Hitra ud for den norske kyst. Tre år senere er drabsefterforsker Mia Krüger tilbage på øen, hvor hun forbereder sig mentalt på at lægge Oslo og sit job i politiet bag sig. Men da hun bliver kontaktet af den 11-årige pige Sofia, vækkes efterforskeren i hende. Sofia har hørt om den berømte Mia Krüger og beder om hendes hjælp til at finde ud af, hvad der er sket med hendes bedste ven, Jonathan, som forsvandt tre år tidligere.

Mia tøver med at involvere sig i sagen, men da en pige findes brutalt myrdet i en båd med Jonathans navn skrevet i blod ved siden af sig, bliver hun alligevel draget ind i efterforskningen. Der er begrænset med hjælp at hente fra øens deltidsbetjent, så Mia får sin tidligere leder, drabschef Munch, til at komme til Hitra. Nu er det op til dem at opklare, hvilke mørke hemmeligheder øen gemmer på – er der en seriemorder løs på Hitra?

SAMUEL BJØRK

er et pseudonym for den norske forfatter og musiker Frode Sander Øien (f. 1969). Han debuterede som krimiforfatter i 2013 med Der hænger en engel alene i skoven, som blev nomineret til den norske Bokhandlerpris og er solgt til udgivelse i over 40 lande. Bogen blev en bestseller i flere europæiske lande og fik i Frankrig en pris for bedste krimidebutant, og i Holland blev den kåret til årets krimi.

26. september 2024 Krimi

Serienavn: Munch & Krüger 5 Oversat af: Rolf Stavnem Originaltitel: Hitra Hæftet m. flapper, ca. 500 sider Pris: 249,95

59
Samuel Bjørk KRAGERNES Ø Fot o : H a r a l d nerØ
Krimi Tense, thrilling and genuinely scary. – Heat

OVER 200.000 SOLGTE EKSEMPLARER

I ENGLAND

Omslagsgrafiker: Simon Lilholt / Imperiet TV-
FILMATISERET

Ny krimi fra skaberen af Death in Paradise

Ny underholdende krimi i bedste Agatha Christiestil, hvor Marlow-klubbens elskelige medlemmer skal opklare et mord begået i et lukket rum.

Det er blevet januar, og livet går sin vante gang i Marlow, da byens mest prominente borger, sir Peter Bailey, inviterer Marlow-klubben til et cocktailparty i sit palæ, dagen før han skal giftes med sin sygeplejerske, Jenny Page.

Marlow-klubbens førstedame, Judith Potts, beslutter sig for at tage med – det er trods alt kun et par huse længere oppe ad Themsen, og hvem siger nej til gratis champagne? Festen får dog en brat ende, da der høres et højt brag, og den kommende brudgom findes knust under et skab i sit arbejdsværelse. Døren var låst indefra, så politiet konkluderer, at der må være tale om selvmord.

Judith er dog overbevist om, at Peter er blevet myrdet, og at han inviterede hende med til festen, fordi han havde en mistanke om, at nogen var ude på at dræbe ham. Nu er det op til Marlow-klubben at gøre alt, hvad de kan, for at finde morderen, før han eller hun slår til igen.

Døden kommer til Marlow er andet bind i den charmerende cosy crime-serie om Marlow-klubben, der på bedste Agatha Christie-vis opklarer mord i den lille by Marlow, der ligger ved Themsen vest for London.

Et formidabelt efterforskningshold, der ikke lader sig hæmme af ret meget.

ROBERT THOROGOOD

er født i Colchester, Essex og uddannet på Cambridge University. Han er bedst kendt for at være skaberen af og manuskriptforfatter på BBC-krimiserien Death in Paradise. Da Robert Thorogood var ti år gammel, læste han sin første rigtige roman, Agatha Christies Døden lurer, og han har været forelsket i genren lige siden.

25. juni 2024

Krimi / Cosy crime

Serienavn: Marlow-klubben 2

Oversat af: Peter Martin Søhuus

Originaltitel: Death comes to Marlow Hæftet, ca. 350 sider Pris: 249,95

61
Robert Thorogood DØDEN KOMMER TIL MARLOW oto: A l e x a n erd asI
Krimi
- JYLLANDS-POSTEN SAGT OM MARLOWKLUBBENS FØRSTE SAG

Joy Ellis

4,5 PÅ AMAZON

MERE END 3,4 MIO. SOLGTE BØGER PÅ ENGELSK

Jeg var grebet af denne bog fra den første side, og jeg kunne vitterligt ikke lægge den fra mig. – Bonnie’s Book Talk

påTyvemarsken Alpha
Omslagsgrafiker: Agnes Stjernfelt
NR. 8

Klassisk engelsk krimi

Nikki Galena-serien foregår i den fiktive by Greenborough i området The Fens nord for Cambridge, et stort fladt marskområde, kendt for sine hyggelige småbyer og den tætte tåge, der har det med ofte at lægge sig over landskabet.

Nikki modtager en række opkald, hvor en ukendt mand på et gammelt, hemmeligt røverkodesprog oplyser hende om, at en række mennesker snart vil blive dræbt – og at det er ham, der har tænkt sig at dræbe dem.

Det tyder på, at opkaldene kan kobles sammen med en række særprægede indbrud, som Nikkis team allerede er ved at efterforske, selvom det ikke umiddelbart står klart, hvorfor manden med det mystiske kodesprog gør, som han gør, og hvorfor – lige bortset fra at give Nikki en lærestreg.

Da Nikkis vens mor pludselig dør under mistænkelige omstændigheder, kommer Nikkis arbejde med ét uhyggelig tæt på hendes privatliv.

JOY ELLIS

har tilbragt det meste af sit voksenliv i og omkring London, hvor hun i mange år arbejdede som blomsterhandler, indtil hun under finanskrisen blev nødt til at lukke sin forretning. I stedet fik hun arbejde i en boghandel, og omgivet af bøger fik hun lyst til selv at begynde at skrive. Det førte til, at hun debuterede som forfatter i en moden alder med sin første bog, Crime on the Fens (Mord på marsken), i 2010, og hun har siden da skrevet over tredive bøger og solgt flere millioner eksemplarer på engelsk. Hun bor nu i Lincolnshire, hvor mange af hendes bøger også foregår, sammen med sin hustru, der er pensioneret politibetjent. I 2021 var hun shortlistet i kategorien ‘Crime and Thriller’ ved British Book Awards sammen med navne som Ian Rankin, Robert Galbraith og Lee Child.

21. november 2024

Krimi

Serienavn: Nikki Galena 8 Oversat af: Lotte Follin

Originaltitel: Thieves on the Fens Hæftet med flapper ca. 330 sider Pris: 199,95

63
Ellis TYVE
Joy
PÅ MARSKEN
Krimi Fot o : L u ek oCel

4,3 PÅ GOODREADS

Forfatteren er en af Englands mest populære krimiforfattere

Omslagsgrafiker: Agnes Stjernfelt

FORTABTE DØTRE

Ikke alle voksne vil børn det godt

Anden bog i krimiserien om Jackman & Evans.

To piger tager til en fest, men den ene forsvinder, og den anden bliver fundet vandrende rundt ude i marsken. Nogen har drugged og banket hende, og det er ikke til at sige, om hun kommer til at overleve. Derudover påstår hun, at hun så sin veninde, Emily, blive slæbt væk fra festen af nogle ukendte mænd. Men ingen ved, hvem Emily er, eller om hun stadig er i live ...

Samtidig bliver liget af en anden slemt tilredt teenagepige fundet skyllet op på en afsidesliggende strand, og kriminalkommisær Rowan Jackman og kriminalassistent Marie Evans får et tip fra en nabopolitistation om en gruppe mænd, der lokker de lokale unge til lyssky fester i forladte bygninger rundtomkring i området med løfter om al den gratis sprut, de kan drikke.

Makkerparret gør alt, hvad der står i deres magt, for at finde ud af, hvem der står bag bortførelserne af de unge piger, og ransager under efterforskningen et gammelt nedlagt hospital, der viser sig at gemme på endnu flere mørke hemmeligheder end først ventet.

Bøgerne bliver lavet til en tv-serie med Richard Armitage i hovedrollen

JOY ELLIS

har tilbragt det meste af sit voksenliv i og omkring London, hvor hun i mange år arbejdede som blomsterhandler, indtil hun under finanskrisen blev nødt til at lukke sin forretning. I stedet fik hun arbejde i en boghandel, og omgivet af bøger fik hun lyst til selv at begynde at skrive. Det førte til, at hun debuterede som forfatter i en moden alder med sin første bog, Crime on the Fens (Mord på marsken), i 2010, og hun har siden da skrevet over tredive bøger og solgt flere millioner eksemplarer på engelsk. Hun bor nu i Lincolnshire, hvor mange af hendes bøger også foregår, sammen med sin hustru, der er pensioneret politibetjent. I 2021 var hun shortlistet i kategorien ‘Crime and Thriller’ ved British Book Awards sammen med navne som Ian Rankin, Robert Galbraith og Lee Child.

13. august 2024 Krimi

Serienavn: Jackman & Evans 2 Oversat af: Rasmus Meldgaard Harboe Originaltitel: Their Lost Daughters Hæftet med flapper, ca. 350 sider Pris: 299,95

65
Joy
Ellis
Joy
MORDERENS SØN EN JACKMAN & EVANS-KRIMI 1 ALPHA
Ellis
Krimi Fot o : L u ek oCel
Omslagsgrafiker:
Dette er historisk romance, når det er allerbedst. – Publishers Weekly
Lonnie Hamborg / Imperiet

Når tillid er en luksus, ingen har råd til

Gribende historisk drama i ruinerne af 1. Verdenskrig – om krigstraumer, løgne og knuste hjerter.

Paris, 1919. Verdens ledere er samlet for at genopbygge verden efter 1. Verdenskrig. For den 20-årige Margot Rosenthal rummer lysets by dystre hemmeligheder og farlige forbindelser, som kan få enorme konsekvenser for mange.

Margot er med til fredskonferencen på grund af sin tyske diplomatfar og ærgrer sig først over at være fanget i den hektiske franske hovedstad, hvor hun stadig betragtes som fjenden. Men tanken om at vende tilbage til Berlin og et liv med sin tilskadekomne forlovede, som hun knap nok kender længere, frister heller ikke.

Margot keder sig og tiltrækkes af nye spændende bekendtskaber: Krysia, en klassisk musiker med radikale bekendtskaber, og Georg, en tiltalende søofficer, der giver Margot et job – og en grund til at stille spørgsmål til alt, hvad hun troede, hun vidste om loyalitet.

Om Kommandantens sekretær: Medrivende og spændende. – Femina – bogens_liv – bogbanden Historiske

PAM JENOFF

er amerikansk forfatter til en række storsælgende historiske romaner. Hun er oprindelig uddannet i statskundskab og historie. Efter studierne blev Jenoff ansat ved Pentagon og arbejdede i tre år for den amerikanske udenrigstjeneste i Krakow, blandt andet med sager med forbindelse til holocaust. I 1998 forlod hun udenrigstjenesten for at uddanne sig til jurist, og hun bor nu i Philadelphia med sin mand og tre børn, hvor hun ved siden af sit forfatterskab underviser i jura.

30. maj 2024 Roman Oversat af Anne Matthiesen Originaltitel: The Ambassador's Daughter Indbundet med smuds, ca. 330 sider Pris: 299,95

67 Pam Jenoff AMBASSADØRENS DATTER
PAM JENOFF · EN NEW YORK TIMES-BESTSELLER roman Diplomatens hustru alpha
romaner, feelgood og romance
Foto:
Mind y S c h ztraw yksaroS
Omslagsgrafiker: Dansk versionering: Lonnie Hamborg / Imperiet HEMMELIGHEDER
I DEN SVENSKE SOMMERIDYL

Alle mennesker bærer på tretten hemmeligheder …

… Fem så hemmelige, at vi aldrig fortæller dem til nogen. Lad mig berette alt er første bind i en ny serie. Til læsere, der kan lide hjertevarme og tankevækkende historier om mennesker ved livets skilleveje.

Ulrica har besluttet at holde ferie på Hven, den idylliske ø mellem Sverige og Danmark, som altid har vakt så stærke følelser hos hendes mor. Med sig i tasken har hun et gammelt postkort, som hun ved forbinder hende med en mørk historie på øen – og nu vil hun forstå hvordan.

I nabohuset bor Bea, hvis liv er gået i stå. I radioen hører Bea en videnskabsmand tale om, hvordan alle mennesker bærer på tretten hemmeligheder, fem så hemmelige, at vi aldrig fortæller dem til nogen. Da hun møder Ulrica, er der noget, der får Bea til at spekulere på, om Ulrica mon virkelig er rejst til øen for at opleve den smukke natur, eller om det er noget helt andet, der har bragt hende dertil.

For begge kvinder er livet blevet vendt på hovedet, men måske kan en stemme fra fortiden føre dem på nye veje.

CAROLINE SÄFSTRAND

(f. 1972) er forfatter til en række romaner. Hendes romaner kan betegnes som feelgood med kant, og de kredser tit om familiehemmeligheder, svære relationer og venskabets helende kraft. Caroline bor i Helsingborg med sin familie og arbejder til daglig som skribent. Lad mig berette alt er den sjette af hendes romaner, der udkommer på dansk.

28. maj 2024 Roman

Serienavn: Hemmelighedernes ø 1

Oversat af Rikke Toft Kleemann Originaltitel: Låt mig berätta allt Indbundet med smuds, ca. 350 sider Pris: 299,95

69 Caroline
LAD MIG BERETTE ALT
Säfstrand
Hvens hemmelig heder alpha
CAROLINE SÄFSTRAND
Foto: G ab r i e l L i jlllave Historiske romaner, feelgood og romance

Én variabel havde hun ikke taget med i beregningen: kærlighed

NIX

Dating ogandreteorier SUSANNAH

SUSANNAH NIX

SERIEN ER POPULÆR PÅ TIKTOK

Kemien mellem dem kan ikke sættes på formel

Kærestehypotesen

Dansk versionering: Josefine Valeur Jaques

Dyk ned i kærlighedens laboratorium med Susannah Nix’ STEM-romances

Andet og tredje bind i en romanceserie på seks bind til det lidt yngre publikum. Alle seks bøger er stand-alones, men har det til fælles, at de har en nørdet heltinde, der læser naturvidenskab, som hovedperson. Tilhører den subgenre, der kaldes STEM-romance. STEM står for Science, Technology, Engineering og Mathematics.

SUSANNAH NIX

bor i Texas og er forfatter til flere bøger inden for romcom- og romancegenren. Koden til kærlighed var den første af hendes bøger, der udkom på dansk, og den første bog i en serie på seks bind med hver sin heltinde, der alle læser naturvidenskab og må sande, at kærlighedens love er mere komplicerede end matematikkens og fysikkens.

8. august 2024

Roman

Serienavn: Chemistry Lessons 2

Oversat af: Emilie Fuglsang

Originaltitel: Dating and Other Theories

Hæftet med flapper, ca. 350 sider Pris: 299,95

14. november 2024

Roman

Serienavn: Chemistry Lessons 3

Oversat af: Emilie Fuglsang

Originaltitel: The Boyfriend Hypothesis Hæftet med flapper, ca. 350 sider Pris: 299,95

71
Susannah Nix CHEMISTRY LESSONS 2 OG 3 Fot o : L a u r e n yrreP
New adult, YA og romance
FØRSTE BIND I SERIEN UDKOMMER APRIL 2024
SERIEN MODTAGER ROS FOR KOMBINATIONEN AF ROMANTIK OG STEM-TEMAER

EN AF ENGLANDS MEST POPULÆRE

FEELGOODFORFATTERE

Omslagsgrafiker: Emma Graves
4,6 PÅ AMAZON

Holly Martin

Drøm dig hen til Wishing

Wood-resortet på den walisiske kyst, hvor lyskæderne glitrer i trækronerne, og hvor der er kærlighed i luften både sommer og vinter

Holly Martin er forfatter til et væld af små serier inden for feelgood-/romancegenren. Dette er hendes første serie på dansk. Første bind udkommer i marts 2024.

Alle bind kan læses selvstændigt

HOLLY MARTIN

har arbejdet som både hotelreceptionist, bankassistent, skolelærer og historieformidler, indtil hun fandt sit kald som romanceforfatter og blev en af Storbritanniens mest populære feelgoodforfattere. Hun har skrevet 26 romaner og er oversat til 10 sprog.

HENDES BØGER

ER OVERSAT

TIL 10 SPROG

HOLLY MARTIN

ER FORFATTER

TIL 26 ROMANER

OG HAR SOLGT

1,7 MILLIONER BØGER

18. juni 2024

Roman

Serienavn: Wishing Wood 2

Oversat af: Cathrine Joon Bjørnbak

Originaltitel: The Wisteria Tree Cottage

Hæftet med flapper, ca. 360 sider Pris: 299,95

28. november 2024

Roman

Serienavn: Wishing Wood 3

Oversat af: Cathrine Joon Bjørnbak

Originaltitel: The Christmas Tree Cottage Hæftet med flapper, ca. 360 sider Pris: 299,95

73
WISHING
OG
Pri v a t of ot
WOOD 2
3
New adult, YA og romance

BØRN OG UNGE

FORSIDE PÅ VEJ

TIL ALLE FRA 10 ÅR

Ny dansk fantasyserie med noget på hjerte – vær med fra begyndelsen!

Jaget vildt – Yadrider 1 er første bind i ny fantasyserie om søskendeparret Raana og Vadim.

Vi befinder os i en middelalderlignende mellemøstlig verden, Vadim og Raana er yadrider og slaver på Alhimaya-borgen. En nat er de ude på ulovlig jagt, og da de kommer tilbage til deres hytte, er deres mor ved at blive afhørt og tortureret af fyrstens søn, prins Ikincil, også kendt som Svinet. For at redde sin mor kaster Raana sin økse efter ham, og han dør på stedet.

Nu har børnene intet andet valg end at flygte. Moren giver dem en mystisk amulet og fortæller dem, at de må finde den del af deres klan, som stadig lever frit.

Vadim og Raana forlader borgen i nattens mulm og mørke, og på deres videre færd kæmper de alt, hvad de har lært, men fyrstens mænd er hele tiden lige i hælene på dem …

TRINE HARTVIG FRIBERG

(f. 1980) er opvokset i Brønshøj og uddannet i teatervidenskab og psykologi på Københavns Universitet. Hun arbejder som rettighedskoordinator hos Dansklærerforeningen. Jaget vildt er hendes debutroman.

ACTION OG FREMDRIFT

"Det vil være fantastisk, hvis fortællingen kan være med til at skabe en større bevidsthed om årsagssammenhænge og reaktioner, der knytter sig til de kultursammenstød, vi også oplever i vores verden."
- Trine Hartvig Friberg

9. september 2024

Fantasy / YA

Serienavn: Yadrider 1 Hardback, ca. 190 sider Pris: 199,95

77
Trine Friberg JAGET VILDT
Nicol as T o b sai løF
New adult, YA og romance
"Det er de hurtige at være opmærksomme

hurtige budskabers tid, og vi bliver nødt til opmærksomme på de negative, stereotype forestillinger, vi bærer rundt på"

Livet som slavegjort har lært Ranaa, at følelser er svaghedstegn, og at svaghed altid vil blive udnyttet. Hun er drevet af retfærdighedsans, temperament og beskyttertrang over for dem, hun holder af. En løvinde, der hellere slår først end risikerer at få tæv eller tabe ansigt.

Vadim er anderledes, forsigtig, nysgerrig og langt mere diplomatisk anlagt end sin søster. Han har været forskånet for flere knubs, hvilket har givet ham mere ro til at udvikle en større eftertænksomhed og analytisk tilgang til sine omgivelser.

De to kommer på flugt, og det bliver noget nær deres første møde med verden udenfor. En verden, hvor de er lagt for had pga. deres kulturelle baggrund, hvor de er efterstræbte på livet, og hvor de på rekordtid er nødt til at lære at navigere for at kunne overleve.

79
Trine Friberg JAGET VILDT

NONFIKTION

81

VELRESEARCHET POPULÆRVIDENSKAB

Hvad din sovende hjerne afslører om dig, når du er vågen HJERNEKIRURG,

RAHUL JANDIAL

Alpha

DERFOR DRØMMER
DU
NEUROLOG OG BESTSELLERFORFATTER
NYESTE DRØMMEFORSKNING
FREMLÆGGER DEN
Omslagsgrafiker: Simon Lilholt / Imperiet

Hvad afslører

din sovende hjerne om dit vågne liv?

Med udgangspunkt i den nyeste drømmeforskning viser bogen, hvordan drømme kan bruges til at forbedre vores liv, og hvad de siger om det liv, vi lever.

Den førende drømmeforsker Rahul Jandial understreger i sin bog, hvor afgørende evnen til at drømme er for vores liv, og hvor meget det, vi drømmer om, kan sige om os og vores fremtidige fysiske og psykiske sundhed. Han forklarer blandt andet, hvordan lucid dreaming kan bruges til at øve færdigheder i det vågne liv, hvordan man omskriver mareridt, hvad vores drømme siger om vores dybeste ønsker, og hvordan drømme kan afsløre tegn på Parkinsons og Alzheimers.

RAHUL JANDIAL

er hjernekirurg og neurolog og leder Jandial Lab i Los Angeles. Desuden udfører og underviser han i hjernekirurgi på mindrebemidlede hospitaler rundtomkring i verden gennem sin nonprofitorganisation, International Neurosurgical Children’s Association (INCA). Han har skrevet flere bøger, bl.a. den internationale bestseller fra 2020 Life Lessons from a Brain Surgeon. Derfor drømmer du er solgt til 22 lande.

Vi bruger næsten en tredjedel af vores liv på at drømme. Der er i dag så meget fokus på, at vi skal sove for at være sunde, men studier som disse får mig til at tænke: Måske er det ikke søvnen, vi har behov for, men drømmene! – Rahul Jandial

19. september 2024

Nonfiktion

Oversat af: Ulla Lauridsen

Originaltitel: This Is Why You Dream Hardback, ca. 330 sider Pris: 299,95

83
Rahul Jandial DERFOR DRØMMER DU
Nonfiktion

"PLUDSELIG FOREKOMST AF MARERIDT KAN TJENE SOM ET TERMOMETER, DER MÅLER

VORES VELVÆRE. DE KAN

GØRE OS OPMÆRKSOM PÅ

VORES EMOTIONELLE TILSTAND."

"TIL TRODS FOR ENORME

FORANDRINGER I MÅDEN, VI LEVER

PÅ, HAR DRØMMENES INDHOLD FOR EKSEMPEL ÆNDRET SIG MEGET LIDT

IGENNEM ÅRENE, FRA DET ENE

ÅRTUSIND TIL DET ANDET OG FRA

DEN ENE GENERATION TIL DEN

NÆSTE. MANGE AF NUTIDENS

DRØMME ER DE SAMME SOM DEM, DER BLEV DRØMT I EGYPTEN I FARAOERNES TID ELLER I ROM UNDER CÆSAR."

"AT
HVAD SELVRANSAGELSE UNDERSØGE, AT ENS BEKENDELSER

"DRØMME HJÆLPER OS TIL AT BLIVE DEM, VI ER, SOM INDIVIDER."

"AT TAGE SIG TID TIL AT TÆNKE OVER, HVAD ENS DRØMME BETYDER, KRÆVER SELVRANSAGELSE OG SELVINDSIGT. DRØMME ER EN INVITATION TIL AT GRANSKE SIG SELV NÆRMERE OG UNDERSØGE, HVAD DE FORTÆLLER EN. BRUGE TID PÅ AT UNDERSØGE, HVAD ENS DRØMME BETYDER, KAN ØGE BÅDE SELVINDSIGT OG ACCEPT AF ENS FØLELSER, FØRE TIL VÆSENTLIGE BEKENDELSER OM ENS LIV OG ØGE ENS VELBEFINDENDE."

CITATER FRA BOGEN

Rahul Jandial DERFOR DRØMMER DU

85

UDKOMMER

SAMTIDIG MED

DEN ENGELSKE UDGAVE

EN SAMLING AF SEKSUELLE FANTASIER FRA ANONYME KVINDER
ANDERSON
RUNDTOMKRING I VERDEN – REDIGERET AF GILLIAN
Foto: Sasha Gusov

Gillian Anderson

DEAR GILLIAN

Gillian Anderson har indsamlet seksuelle fantasier fra kvinder over hele verden

Nancy Fridays bestseller My Secret Garden løftede i 70’erne sløret for kvinders mest hemmelige fantasier. Nu undersøger stjernen fra Sex Education, hvor vores fantasi fører os hen i dag.

GILLIAN ANDERSON

(f. 1968) er amerikansk skuespillerinde, der bl.a. er kendt for at spille Dana Scully i The X-Files (1993-2002; 2016-2018) og parterapeut og sexolog Jean Milburn i Sex Education (2019-2023). Hun har vundet to Primetime Emmy Awards, to Golden Globe Awards, fire Screen Actors Guild Awards og flere andre priser.

For nogle af os er den sex, vi har i vores tanker, mere stimulerende end den sex, vi har i virkeligheden, uanset hvor fræk den er (...) Hvad end dine tanker handler om sex med dig selv eller med en partner, eller med mere end én, så fortæl mig om det.

- Gillian Anderson

Jeg håber, at jeres stemmer fra diverse nationaliteter og baggrunde vil kaste lys over, hvor langt vi er kommet siden 1973. – Gillian Anderson

5. september 2024

Nonfiktion

Oversat af Rikke Toft Kleemann Originaltitel: Dear Gillian Hardback, ca. 350 sider Pris: 249,95 E- og lydbog:

87
Erotik

CLUEDO MØDER AGATHA CHRISTIE

FØRSTE BIND

I EN SERIE PÅ

100 MYSTERIER

I HVER BOG

Løs 100 mysterier ved hjælp af opfindsomhed, logisk tænkning og ræsonnement – fra de elementært lette til de hjernevridende svære

Dansk versionering: Josefine Valeur Jaques
Den perfekte gavebog til alle krimielskere
TODAY
#1 SUNDAY TIMES & USA
BESTSELLING SERIES
TRE BØGER MED

NOMINERET TIL BOOK OF THE YEAR

Murdlemysterierne

Mysterierne opøver evnen til disciplineret logisk tænkning og kan bruges til at forbedre ens kognitive funktioner og logiske sans.

HVEM begik det forfærdelige mord?

HVAD blev brugt til at begå mordet?

HVOR fandt denne forbrydelse sted?

Var det Vera Vulkansten med den antikke vase? Var det Borgmester Honningsød, der var blevet set på tagterrassen? Eller Træner Hindbærbrus, der ville dække over en hemmelighed? Og hvem var i lobbyen med aske på hænderne? Der må være en, der lyver...

Hjælp Deduktiv Logiko med at opklare de forbrydelser, han ustandselig støder på, og brug mysteriematrixen til at regne ud hvem, hvad, hvor og hvorfor.

MURDLE er fyldt med gåder, koder og kort, der kan vække den indre hobbydetektiv til live i os alle.

G.T. KARBER

har studeret matematik og engelsk litteratur på University of Arkansas og har en MFA fra University of Southern California. Han er medlem af Mystery Writers of America og hjernen bag mordmysteriegådebogsserien, der er blevet oversat til flere sprog og solgt over hele verden.

KÅRET TIL ÅRETS GAVEBOG HOS WATERSTONES

NATIONAL BESTSELLER

• The Worldwide Puzzle Phenomenon

• One of The Washington Post’s 10 great gifts for book-lovers

– Amazon

31. maj 2024

Nonfiktion

Oversat af: Rasmus Meldgaard Harboe Originaltitel: Murdle Paperback, ca. 400 sider Pris: 199,95

89
G.T. Karber MURDLE Fot o : A n n i e resseL
Nonfiktion
SE OPSLAG PÅ NÆSTE SIDE >
91 G.T. Karber MURDLE Nonfiktion

PÅ TIKTOK EN SELVUDGIVERSENSATION

BOGEN INDEHOLDER ØVELSER OG SKRIVEOPLÆG INSPIRERET AF JUNGIANSK PSYKOLOGI Versionering af engelsk omslag
Solgt til halvdelen af verden
4,6 PÅ AMAZON VIRAL

Udforsk dine skyggesider og slut fred med fortiden

og den, du er

Der findes tanker, som man helst holder skjult fra andre, måske endda fra sig selv. Men i The Shadow Work Journal skal intet holdes tilbage. Tværtimod.

Begiv dig ud på en rejse ind i din egen psyke for at konfrontere og omfavne dine skyggesider og overvinde de forhindringer, der afholder dig fra at opnå dit fulde potentiale. Ved hjælp af skriveoplæg, guidet meditation og tankevækkende øvelser baseret på etablereret psykologisk praksis får du mulighed for at opnå større selvindsigt, slutte fred med fortiden og finde ro og glæde i at være netop den, du er.

KEILA SHAHEEN

LÆR AT:

• Interagere bedre med andre mennesker

• Slutte fred med fortiden

• Sætte personlige grænser

• Udvise medfølelse for dig selv og andre

• Tage styring over dit eget liv

• Blive mere bevidst om verden omkring dig

Dagbogen indeholder alt, du har brug for, for at konfrontere dine skyggesider

(f. 1999) har en bachelorgrad i psykologi og marketing og har arbejdet med kreativ strategi hos TikTok. Hun har bl.a. studeret kognitiv adfærdsterapi, mindfulness, energipsykologi og kreativ tænkning og er certificeret kognitiv adfærdsterapeut. Derudover er hun uddannet dharmayoga-underviser og har stort kendskab til den bagvedliggende buddhistiske filosofi. Da Keila begyndte at opdage traditionel terapis begrænsninger, satte hun sig for at udforske alternative måder at yde omsorg for sindet og opnå et sundt mentalt helbred, og som led i dette opstod The Shadow Work Journal, der er inspireret af psykiateren Carl Jungs teoretiske arbejde.

29. maj 2024 Nonfiktion

Oversat af: Rasmus Meldgaard Harboe

Originaltitel: The Shadow Work Journal Hardback, ca. 150 sider Pris: 249,95

93
THE SHADOW WORK JOURNAL Fot o : S a m i r ammA
Keila Shaheen
Nonfiktion
SE OPSLAG PÅ NÆSTE SIDE >

Udforsk dine skyggesider

2.

OPSLAG FRA BOGEN

3.

1.
95
THE
JOURNAL
Keila Shaheen
SHADOW WORK
4.
SE TIKTOKVIDEO HER:

TIL

FULD AF INSPIRATION OG GODE RÅD
GRØN MADLAVNING FORFATTER TIL GRØNT SMØRREBRØD (2022)

Du er hermed inviteret til vegetarisk festmiddag

Opskrifter med plantebaserede retter til årets højtider, festlige lejligheder, og når du vil imponere i det vegetariske køkken.

Vegetarmad er der ikke længere noget nyt ved, og efterhånden har de fleste et velafprøvet repertoire af plantebaserede retter til de kødfrie dage i bæredygtighedens navn. Sværere er det dog, når man til festlige lejligheder gerne vil diske op med vegetariske og veganske retter, der både kan imponere middagsgæsternes smagsløg og tage sig flot ud på spisebordet. Lige så svært kan det være at finde på plantebaserede retter, der passer ind sammen med de gammelkendte sild, stege og sovse, der længe har haft deres faste plads på spisesedlen til de danske højtidsfrokoster og festmiddage.

Grøn gæstemad byder på et hav af gode gæstevenlige opskrifter, der er lige så meget en fryd for øjet som for maven. Her er både grønne alternativer til den traditionstunge julemad og farverige forslag til nytårsmiddagen – og alle de andre lejligheder, hvor der skal noget helt særligt og vegetarisk på bordet.

KIRSTEN SKAARUP

har siden 1970’erne udgivet en lang række grønne kogebøger. Klassikeren Vegetarisk køkken har solgt over 100.000 eksemplarer i Danmark og er udkommet i flere andre lande. Som den pionér Kirsten er, har hun flere gange rejst jorden rundt med rygsæk på jagt efter grønne retter til det danske køkken – en præstation, der i en årrække gjorde hende til formand for Kvindelige Eventyrers Klub.

9. oktober 2024 Nonfiktion Hardback, ca. 200 sider Pris: 249,95

97
Skaarup GRØN GÆSTEMAD Nicol as T o b sai løF
Kirsten
Nonfiktion

OPSKRIFT FRA

FRA BOGEN

Kirsten Skaarup GRØN GÆSTEMAD

MAJ

Virginie Grimaldi

Ann-Helén Laestadius

Natasha Lester

Caroline Säfstrand

Pam Jenoff

Keila Shaheen

G.T. Karber

JUNI

Ildefonso Falcones

Karen Syberg

Maria Turtschaninoff

Sandra Møller Henriksen

Holly Martin

Anna Nord

Robert Thorogood

AUGUST

Susannah Nix

Joy Ellis  Lai Wen

Colette

Valérie Perrin

SEPTEMBER

Gillian Anderson

Inge Lise Hornemann

Trine Friberg

Rahul Jandial  Ulf Kvensler

Samuel Bjørk

OKTOBER

Jean-Baptiste Andrea

Kirsten Skaarup

Safiya Sinclair

Benn Q. Holm

NOVEMBER

Chris Whitaker

Charlotte Gneuss

Frederiksborggade 22, 1. th. • DK-1360 København K alphaforlag.dk • @alphaforlagdk kontakt@alphaforlag.dk

Salgs-, marketing- og eventkoordinator Sally Bach-Marklund: Sally@alphaforlag.dk

100
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.