Page 1

Girona Cultura

De setembre de 2013 a gener de 2014


GIRONA CULTURA

Amb l’inici del curs després de l’estiu comença una nova etapa de l’any en la qual reprenem els ritmes de la nostra quotidianitat. En el nostre dia a dia, hi ha un lloc important per a la cultura, l’aprenentatge i l’entreteniment que ens pot oferir la ciutat. És per aquest motiu que la publicació que us presentem recull un programa variat i assequible, que s’ofereix des dels diferents equipaments i serveis municipals, amb la finalitat que tothom hi pugui trobar el seu espai. És una proposta que ens convida a sortir de casa i a gaudir de l’oferta cultural i artística de Girona. Enguany s’ha prestat una atenció especial a l’àmbit de la formació i del coneixement. Cal subratllar en aquest sentit la posada en marxa de l’Aula d’Escriptura de l’Escola Municipal d’Humanitats i el programa artístic i pedagògic de l’Escola Municipal d’Art. A més, el Bòlit ha programat de nou el cicle “Kits formatius” i la Casa Masó organitzarà la I Jornada d’Estudi del Noucentisme. Hem de ressaltar també els cursos i les conferències del Museu del Cinema i les activitats de cultura i llengua jueves del Centre Bonastruc ça Porta, així com l’àmplia oferta de tallers formatius de l’Espai Marfà. A tot el ventall de cursos i tallers cal afegir-hi les exposicions dels equipaments culturals, entre les quals cal destacar la mostra “Girona medieval: la clau del regne”, que es podrà visitar al Museu d’Història de Girona. Un cicle d’exposicions que ens ha d’ajudar a revisar la nostra història i a entendre millor el nostre present. Així mateix, dins d’aquesta programació, també hi ha espai per a les propostes més lúdiques i entretingudes: des de projeccions de cinema, espectacles teatrals, visites guiades o clubs de lectura, fins a activitats destinades als més menuts i a tota la família. Esperem que aquestes propostes siguin un incentiu enriquidor i estimulant perquè, seguint el lema “som aquí”, tothom pugui sentir que té la ciutat i la cultura a l’abast.

Carles Puigdemont i Casamajó Alcalde de Girona


SERVEI MUNICIPAL DE BIBLIOTEQUES

4

SERVEI MUNICIPAL DE BIBLIOTEQUES

5

SMB SERVEI MUNICIPAL DE BIBLIOTEQUES

SERVEI MUNICIPAL DE BIBLIOTEQUES Tel. 972 419 488 s.biblioteques@ajgirona.cat www.girona.cat/biblioteques


SERVEI MUNICIPAL DE BIBLIOTEQUES

6

SERVEI MUNICIPAL DE BIBLIOTEQUES

7

ACTIVITATS INFANTILS I FAMILIARS

Activitat adreçada a infants de 6 a 9 anys. Places limitades. Cal inscripció prèvia a la biblioteca.

Activitats per a 0-3 anys Activitats adreçades a famílies i infants fins a 3 anys

En aquesta sessió, adequarem els contes i els massatges al desplaçament dels infants i jugarem plegats. Adreçada a famílies amb infants d’1 a 3 anys. Places limitades. Cal inscripció prèvia a la biblioteca.

Hora del conte Gaudireu dels contes de sempre que formen part de la nostra cultura i l’enriqueixen, d’històries especialment creades per a aquest espai i d’altres que arriben de llocs llunyans i exòtics. Consulteu la programació a la guia ràpida (pàgines 51 i 52) i al web: www.girona.cat/biblioteques

Dissabte 9 de novembre, 11.30 h Biblioteca Ernest Lluch TALLER DE CONEIXEMENT DE L’EDAT MITJANA. EL MÓN DELS CAVALLERS A càrrec d‘Arqueonet Explicarem com era la vida en la societat medieval: els reis, els cavallers, els nobles, els sacerdots, els camperols, i explicarem amb detall la figura dels cavallers a través d’un conte. Activitat adreçada a famílies i infants a partir de 6 anys. Places limitades. Cal inscripció prèvia. Activitat relacionada amb l’exposició Girona medieval. La clau del regne al MHG. Del 29/10 al 30/03/14

Dissabte 16 de novembre, 11.30 h Biblioteca Salvador Allende TALLER DE CONEIXEMENT DE L’EDAT Dissabte 5 d’octubre, 11.30 h MITJANA. RETAULES MEDIEVALS, ELS CÒMICS Biblioteca Antònia Adroher DE L’EDAT MITJANA LA MARTA I LA XOCOLATA A càrrec d’Arqueonet. A càrrec de Lia Bertran, autora i il·lustradora del Sobre una fusta o un tríptic de fusta, realitzarem llibre. el nostre propi retaule en què els alumnes podran Presentació de l’àlbum il·lustrat: La Marta i la escollir entre crear el seu propi còmic sobre taula xocolata, exposició d’il·lustracions originals i taller “a la manera medieval” o fer una reproducció d’una d’il·lustració amb xocolata. pintura medieval real. Activitat adreçada a famílies amb infants a partir Activitat adreçada a famílies i infants a partir de 3 anys. de 8 anys. Places limitades. Cal inscripció prèvia. Places limitades. Cal inscripció prèvia a la biblioteca. Activitat relacionada amb l’exposició Girona medieval. La clau del regne al MHG. Dissabte 28 de setembre, 11.30 h Del 29/10 al 30/03/14 Biblioteca Ernest Lluch Dissabte 19 d’octubre, 11.30 h Dimarts 19 de novembre, 17.30 h Biblioteca Salvador Allende Biblioteca Antònia Adroher Dimecres 23 d’octubre, 17.30 h Dimecres 27 de novembre, 17.30 h Biblioteca Just M. Casero Biblioteca Just M. Casero TALLER D’IL·LUSTRACIÓ CREATIVA. AQUEST BOLET ÉS VERINÓS? PINTEM LA POESIA DE JOANA RASPALL! QUÈ ENS OFEREIXEN ELS FRUITS A càrrec de Vane Zaro. DE BOSC A LA TARDOR? A partir del que ens inspiri una poesia recitada A càrrec de Rosa Boyero. de l’autora Joana Raspall, crearem la nostra obra Taller experimental de coneixement de bolets i conjunta per a la biblioteca. fruits de tardor. Coneixerem els bolets del nostre Activitat adreçada a infants a partir de 6 anys. entorn i les propietats dels fruits de tardor per Places limitades, cal inscripció prèvia a la biblioteca preparar-nos i gaudir d’aquesta estació. Activitat adreçada a infants a partir de 5 anys. Dimarts 22 d’octubre, 17.30 h Places limitades. Cal inscripció prèvia a la biblioteca. Biblioteca Antònia Adroher TALLER: LLIBRES CASOLANS A càrrec de Cristina Fernández. Crea el teu propi llibret a partir d’un conte inicial.

Tallers

Dissabte 21 de setembre, 11.30 h Biblioteca Salvador Allende TALLER CONCERT DE MÚSICA I DANSA PER A NADONS A càrrec d’ABIABAÏ, ballarins i músics formats per Paulo Lameiro, músic i pedagog, creador del projecte Concerto para bebés El taller concert per a nadons és una activitat per acostar la música als més petits i interactuar d’una forma artística amb la família. Un espai on els nadons podran experimentar amb diferents instruments musicals, joguines sonores o qualsevol element que els cridi l’atenció. Activitat gratuïta. Places limitades. Cal inscripció prèvia: Espai Marfà · www.girona.cat/marfa Tel. 972 010 009 · espaimarfa@ajgirona.cat Organitzada conjuntament amb l’Espai Marfà Dissabte 19 d’octubre, 11.30 h Biblioteca Just M. Casero TOCA TOCA Contes amb tacte, cançons amb cor. A càrrec de Pepa Contes. A partir de cantarelles, moixaines i cançons de falda, descobrirem els contes a partir del tacte d’objectes de diferent textura. Adreçada a famílies amb infants de 6 mesos a 3 anys. Places limitades. Cal inscripció prèvia a la biblioteca. Dissabte 23 de novembre, 11.30 h Biblioteca Antònia Adroher ELS SONS DE L’UNIVERS Conte amb música en directe per a nadons. A càrrec de Xevi Compte i Enri Escrich. A través d’un conte la mainada descobreix un nou univers sonor a partir d’instruments ètnics: bols tibetans, tampura, monocordi, saltiri, gong xinès, diapasons i cant d’harmònics, juntament amb l’acompanyament de la música en directe del piano que acompanya les cançons i enriqueix la narració. Adreçada a famílies amb infants de 6 mesos a 3 anys. Dissabte 14 de desembre, 11.30 h Biblioteca Ernest Lluch MASSATGES, PESSIGOLLES I MOIXAINES XIRIMBOLLES A càrrec d’Elena Andrés.

Sessions de lectura i creació en família Des de les biblioteques, volem oferir un espai d’experimentació i creativitat al voltant dels llibres. Les sessions de lectura i creació en família, les plantegem com un laboratori en el qual a partir d’un tema, ampliem la visió del llibre i acabem realitzant una activitat més plàstica, estètica, poètica, manual o visual que afavoreixi un aprenentatge vivencial. Dissabte 14 de setembre, 11.30 h Biblioteca Antònia Adroher LABORATORI DE COLORS I EMOCIONS A càrrec de Glòria Matas. En aquesta sessió, infants i famílies experimentarem amb els colors i les emocions partint dels llibres i les nostres vivències. Sessió de lectura i creació en família Activitat adreçada a famílies amb infants a partir de 5 anys. Places limitades. Cal inscripció prèvia. Dimarts 9 de novembre, 11.30 h Biblioteca Just M. Casero ESTIMAT SENYOR KOMAGATA A càrrec de Montserrat Rebollo. Katsumi Komagata és un autor i dissenyador japonès que transmet bellesa, simplicitat i sorpresa en els seus llibres. Sessió de lectura i creació en família Activitat adreçada a famílies amb infants a partir de 5 anys Places limitades. Cal inscripció prèvia.


SERVEI MUNICIPAL DE BIBLIOTEQUES

8

SERVEI MUNICIPAL DE BIBLIOTEQUES

9

Nadal a les biblioteques

CLUBS DE LECTURA

EXPOSICIONS

ALTRES PROPOSTES

Dijous 19 de desembre, 17.30 h Biblioteca Ernest Lluch XAROPCLOWN A LA BIBLIOTECA VINE A CONÈIXER QUÈ FAN ELS PALLASSOS D’HOSPITAL! A càrrec de XaropClown Activitat oberta dirigida a famílies amb infants a partir de 4 anys

Clubs de lectura per a joves i adults Mensualment, a cadascuna de les biblioteques i al Punt de Lectura de Sant Narcís, ens trobem per comentar el llibre que hem acordat llegir. A més dels clubs de lectura de narrativa en general, tenim el club de lectura de novel·la d’intriga, el club de lectura d’anglès, el club de lectura fàcil i, com a novetat, el club de lectura de teatre.

Del 22 d’agost al 12 de setembre Biblioteca Ernest Lluch ESPRIU FORMA GUARDADA L’exposició pretén tenir present el modus faciendi, la circumstància, del treball de Salvador Espriu, no tant en la seva taula de treball com en l’espai mental on les diverses veus i formes, pròpies i alienes, anaven de mica en mica constituint la seva obra.

Fins al 15 de setembre Biblioteques municipals JOC DELS LLIBRES RECOMANATS Activitat de participació promoguda per la 31a Setmana del Llibre en Català, en la qual els usuaris de les biblioteques municipals que localitzin els tres llibres recomanats podran entrar en un sorteig de rutes literàries i d’un lot de llibres.

Del 2 al 30 de setembre Biblioteca Antònia Adroher EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA DEL CONCURS DE FOTOGRAFIA NATURALISTA Exposició de les fotografies guanyadores del 25è Concurs de Fotografia Naturalista, organitzat per l’Associació de Naturalistes de Girona i l’Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona.

De l’1 al 31 d’octubre Biblioteques municipals conjuntament amb les biblioteques públiques de l’àrea urbana de Girona MENÚ DE LLETRES: PETITS EDITORS, GRANS LLIBRES Mostra de petites editorials. Cada biblioteca acull una petita editorial i n’exposa el seu fons i el d’altres editorials que formen el cicle. S’elabora un recull amb informació de totes elles i del seu fons i s’organitzen algunes activitats paral·leles durant el mes d’octubre

Dissabte 14 de desembre, 11.30 h Biblioteca Antònia Adroher A càrrec de Glòria Matas Dissabte 21 de desembre, 11.30 h Biblioteca Just M. Casero A càrrec de Montserrat Rebollo RECOMANACIÓ DE CONTES PER NADAL Dins el gran allau de publicacions per aquestes dates, des de les biblioteques volem seleccionar aquells llibres de qualitat per procurar escollir un conte amb un bon criteri. La presentació va adreçada a adults interessats en llibres de literatura infantil i juvenil. Us oferirem una llista bibliogràfica i recursos per poder trobar més informació sobre ressenyes de llibres i articles relacionats. S’habilitarà un espai per als infants acompanyants. Divendres 27 de desembre, 17 h Biblioteca Salvador Allende TALLER DE DESITJOS: ESCRIU LA CARTA AL PATGE REIAL A càrrec de Sara Tornos

Club infantil de lectura Per a nens i nenes entre 8 i 12 anys. També us proposem un club infantil de lectura en anglès per a nens i nenes que tinguin un nivell mínim d’anglès i el vulguin mantenir amb la lectura i l’expressió en aquesta llengua. Més informació d’horaris i procés d’inscripció a la guia ràpida i a www.girona.cat/biblioteques o bé a la biblioteca més propera. La inscripció és gratuïta i els llibres els posem nosaltres!

Del 16 de setembre al 6 d’octubre Biblioteca Just M. Casero “CHASING THE DREAM” L’exposició Chasing the dream [Perseguint un somni], produïda pel Programa de Cooperació Internacional de la Fundació “la Caixa”, mostra els objectius del mil·lenni a través de la vida de vuit joves de diferents llocs del món, sondejant el seu extraordinari desig de superar-se a si mateixos davant de tota adversitat. De l’1 al 31 d’octubre Biblioteca Antònia Adroher “LA MARTA I LA XOCOLATA” Exposició dels originals de l’àlbum il·lustrat Marta i la xocolata, escrit, il·lustrat i editat per Lia Bertran. Programada dins del cicle “Menú de lletres”, es tracta d’una mostra d’autoedició de llibres. Del 25 de novembre al 7 de desembre Biblioteques municipals LA LITERATURA DIU NO A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE Exposició virtual realitzada amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. Del 2 al 30 de desembre Biblioteca Just M. Casero L’ACOLLIMENT FAMILIAR L’exposició, realitzada per la Fundació Infància i Família, reflexiona al voltant de la figura de l’infant i la família i promou l’acolliment familiar.

Biblioteca Ernest Lluch Editorials: Edicions Terrícola / Curbet Edicions Biblioteca Just M. Casero Editorials: LaBreu edicions / Papers amb Accent Biblioteca Salvador Allende Editorials: Edicions de la Ela Geminada / Llibres del Segle Biblioteca Antònia Adroher Editorials: Autoeditors/Tantàgora


SERVEI MUNICIPAL DE BIBLIOTEQUES

10

SERVEI MUNICIPAL DE BIBLIOTEQUES

11

ALTRES ACTIVITATS PROGRAMADES DINS EL MENÚ DE LLETRES

Dijous 24 d’octubre, 20 h Biblioteca Salvador Allende LECTURES DE POR Sessió en la qual es llegiran en veu alta els textos de terror proposats per la biblioteca i pels seus usuaris a qui, a més a més, es convidarà a assistir-hi vestits per a l’ocasió amb la voluntat d’adjudicar popularment el títol honorífic d’hereu i pubilla de por. Activitat organitzada conjuntament amb l’Àrea de Joventut

Dilluns 14 d’octubre, 17.30 h Biblioteca Just M. Casero TALLER PER A INFANTS: COM FER UN DIARI, REVISTA O MAGAZINE Activitat adreçada a famílies i infants a partir de 6 anys. Places limitades. Cal inscripció prèvia.

BIBLIOTEQUES

Divendres 4 d’octubre, 19 h Biblioteca Just M. Casero PRESENTACIÓ DE LES DUES TRADUCCIONS PUBLICADES PER LABREU EDICIONS D’ANAÏS NIN: UNA ESPIA A CASA DE L’AMOR I DINS D’UNA CAMPANA DE VIDRE, amb Ferran Ràfols (traductor), Teresa Florit (filòloga) i Ester Andorrà (editora) Dissabte 5 d’octubre, 11.30 h Biblioteca Antònia Adroher PRESENTACIÓ DE L’ÀLBUM IL·LUSTRAT: LA MARTA I LA XOCOLATA, juntament amb l’exposició d’originals i un taller d’il·lustració amb xocolata a càrrec de Lia Bertran, autora i il·lustradora del llibre. Activitat adreçada a famílies amb infants a partir de 4 anys. Places limitades, cal inscripció prèvia a la biblioteca.

De l’11 al 27 d’octubre Biblioteca Just M. Casero

10 anys de la biblioteca Just M. Casero

Fins a l’11 d’octubre Biblioteca Salvador Allende CONCURS DE RELATS DE TERROR DE LA MARFÀ Activitat de participació i creació literària adreçada a totes les a persones entre 13 i 30 anys. Trobareu les bases a totes les biblioteques municipals i al web www.girona.cat/biblioteques. Activitat organitzada conjuntament amb l’Àrea de Joventut. Amb la col·laboració de Freakshow.

BIBLIOTECA ERNEST LLUCH Saragossa, 27 · 17003 Girona · Palau Tel. 972 426 368 Ae: bibliolluch@ajgirona.cat BIBLIOTECA JUST M. CASERO Plaça de l’Om, 1 – 17007 Girona · Pont Major Tel. 972 211 370 Ae: bibliojcasero@ajgirona.cat BIBLIOTECA SALVADOR ALLENDE Carrer de Baix, 2 · 17006 Girona · Santa Eugènia Tel. 972 232 715 Ae: biblioallende@ajgirona.cat PUNT DE LECTURA DE SANT NARCÍS Centre Cívic Sant Narcís · Pl. Assumpció, 27 17005 Girona · Sant Narcís Tel. 972 000 325 Ae: puntlectura.stnarcis@ajgirona.cat En conveni amb l’AV de Sant Narcís

Dijous 10 d’octubre, 18 h Biblioteca Antònia Adroher PRESENTACIÓ DE LLIBRES DE L’EDITORIAL TANTÀGORA A càrrec de Magalí Homs. Tantàgora recull una diversitat de propostes que van des de l’àlbum il·lustrat, els reculls de contes de narració oral i la poesiafins a una revista especialitzada de narració oral. Dijous 17 d’octubre, 20 h Biblioteca Salvador Allende PRESENTACIÓ DE LA NOVEL·LA INÈDITA DE PRUDENCI BERTRANA VIOLETA, primer volum de la Biblioteca Prudenci Bertrana (Edicions de la Ela Geminada). A càrrec de Glòria Granell (autora de l’estudi introductori) i Oriol Ponsatí-Murlà (editor)

Dijous 24 d’octubre, 20 h Biblioteca Just M. Casero CLUB DE LECTURA BEDLAM: DARRERE LES HORES CÀLIDES, AMB LA PRESÈNCIA DE L’AUTORA, MAR BOSCH OLIVERAS, GUANYADORA DE L’EDICIÓ 2012 DEL PREMI DE NOVEL·LA JUST M. CASERO Activitat inclosa en els actes de la Setmana dels Premis Casero.

BIBLIOTECA ANTÒNIA ADROHER Can Sunyer, 46 · 17007 Girona · Taialà Tel. 972 213 315 Ae: biblioadroher@ajgirona.cat

Divendres 11 d’octubre, 19 h Biblioteca Just M. Casero TAULA RODONA: “EL PAPER DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ AVUI” La celebració del 10è aniversari de la biblioteca que porta el nom del periodista Just M. Casero esdevé una bona ocasió per reflexionar sobre el present i el futur de la premsa en un context tan complex com l’actual. TALLER DE VIQUIPÈDIA Les biblioteques municipals convidaran a tothom a refer l’article actual de Just M. Casero a la Viquipèdia i a traduir-lo a tantes llengües com sigui possible. Els interessats en Casero o en aprendre com funciona la Viquipèdia i que tinguin un ordinador portàtil es podran apuntar a la biblioteca mateix o bé enviant un correu electrònic a: bibliojcasero@ajgirona.cat.

PUNT DE LECTURA DE TORRE GIRONELLA Grup Torre Gironella, 102 · 17004 Girona Tel. 872 081 054 Ae: puntlectura.tgironella@ajgirona.cat En conveni amb l’AV de Torre Gironella BIBLIOTECA ESCOLAR MONTFOLLET CEIP Montfalgars Montfalgars, 4 · 17006 Girona En conveni amb el Departament d’Educació i l’AMPA del CEIP Montfalgars Amb el suport del Pla Educació i Convivència


SERVEI MUNICIPAL DE BIBLIOTEQUES

12

SERVEI MUNICIPAL DE BIBLIOTEQUES

13

B

BÒLIT, CENTRE D’ART CONTEMPORANI. GIRONA

Tel: 972 427 627. info@bolit.cat – www.bolit.cat Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar: De dilluns a divendres: de 9 a 20 h; dissabtes: de 9 a 14 h i de 16 a 20 h, i diumenges i festius: de 9 a 14 h Bòlit_StNicolau: Fins al 29 de setembre: dilluns d’11 a 14 h; dimarts i dijous, de 17 a 20 h; dimecres d’11 a 14 h i de 17 a 20 h; divendres, dissabtes, diumenges i festius, de 12 a 14 h i de 17 a 20 h Del 23 d’octubre de 2013 al 4 de gener de 2014: de dimecres a diumenge, festius inclosos, d’11 a 14 h i de 16 a 18 h. Tancat els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre de 2013 i 1 de gener de 2014. Dies 29 d’octubre, 1 i 3 de novembre, obert d’11 a 14 h i de 16 a 21 h


BÒLIT

EXPOSICIONS Fins al 29 de setembre Bòlit_StNicolau

“GIVE ME THREE DAYS”

Artistes: Pere Bellés, Cristina Fontseré, Jana Leo, Aureli Ruiz i Ivó Vinuesa Comissari: Eudald Camps L’exposició presenta els cinc itineraris creatius que van elaborar a Girona cinc artistes que es van allotjar a la ciutat, gràcies a la col·laboració dels hotels, amb l’objectiu de definir uns trajectes decididament no convencionals alguns dels quals encara conserven el punt de caramel que té tot procés innovador. Es veu com l’adopció del rol del turista o del viatger permet explorar els límits i oferir noves vistes o retrats d’una ciutat que té molts registres diferents.

14

BÒLIT

15

Inauguració: dimecres 23 d’octubre, 19 h Del 23 d’octubre al 4 de gener de 2014 Bòlit_StNicolau

ART EN FAMÍLIA Dissabtes 19 d’octubre, 9 de novembre i 14 de desembre, 11 h L’Onyar i Girona Activitat adreçada a un públic familiar, amb nens de 4 a 12 anys. Durada: 1 hora i mitja

“REEL-UNREEL”

Artista: Francis Alÿs. En col·laboració amb Julien Devaux i Ajmal Maiwandi. Comissària: Carme Sais. Francis Alÿs artista belga resident a Mèxic que es caracteriza per un treball interdisciplinari en la pràctica de l’art contemporani on és present l’arquitectura i la crítica social. L’artista presentarà a Girona una videoprojecció que és un recorregut documental a través de Kabul (Afganistan), una mirada de descoberta de la ciutat que documenta i denuncia la barbàrie cultural. Una de les obres més destacades de la Documenta de Kassel 2012.

Inauguració: dijous 19 de setembre, 19 h Del 19 de setembre al 24 de novembre Sala pati. Centre Cultural La Mercè

“ALÍCIA I LA MERAVELLOSA TERRA” Artistes: Montse Capel (Moon) i Alba Wäwä. Comissària: Maia Kanaan

Es tracta d’una exposició interactiva que combina fotografia i il·lustració i en la qual el públic pot participar i escollir un desenllaç. Projecte guanyador de la beca primer comissariat convocada pel Bòlit el 2013. Inauguració: divendres 20 de setembre, 19 h Del 20 de setembre al 4 de gener de 2014 Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

“MISE EN SCÈNE”

Artistes: Josep M. Oliveras, Perejaume i Javier Pérez. Proposta expositiva que aplega un seguit d’obres relacionades amb les arts escèniques, dues de les quals han estat realitzades al Teatre Municipal de Girona per part dels artistes Perejaume i Javier Ruiz. La mostra es completa amb la fotografia que el gironí Josep M. Oliveras ha proposat per al cartell de l’edició d’enguany del festival Temporada Alta. Amb la col·laboració del Festival Temporada Alta

Els nens es posaran a la pell d’un turista per observar les cases de l’Onyar, veurasn com diferents artistes han recreat aquesta imatge en les seves obres i finalment, faran un petit àlbum d’scrapbooking a partir de materials reciclables. Activitat gratuïta, inscripció prèvia

BÒLIT EMPRÈN El projecte Bòlit Emprèn té per objectiu estructurar i identificar el sector de les arts visuals en el marc de les indústries creatives, tot apostant pel reciclatge de professionals de les arts visuals i afavorint l’autoocupació. Centre Cultural La Mercè de 16.30 a 20.30 h Kits formatius

ACTIVITATS VISITES GUIADES Dissabte 21 de setembre, 12 h “Give Me Three Days” a càrrec d’Eudald Camps, comissari de l’exposició

23, 24 i 25 de setembre Eines de professionalització per a artistes / Curs de formació específica per a la professionalització de l’artista en el sector de les arts audiovisuals A càrrec de Joan Morey

Dissabte 5 d’octubre, 12 h “Mise en scène” a càrrec de Carme Sais, directora del Bòlit

7, 8 i 9 d’octubre Fes la teva web de promoció. La marca personal de l’artista. Orientació de carreres professionals A càrrec de Gerard Encabo

Dissabte 23 de novembre, 12 h “Reel-Unreel” a càrrec de Carme Sais, directora del Bòlit

14, 15 i 16 d’octubre Producció i coproducció de projectes artístics A càrrec de Maribel Perpiñá, Pilar Cruz i José Delgado


BÒLIT

16

21, 22 i 23 d’octubre El treball en equip i la gestió del temps A càrrec d’Anna Marqués i Àlex Barangé

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

4, 5 i 6 de novembre La gestió econòmica. Elaboració d’un pressupost d’un projecte. La fiscalitat de l’art A càrrec de Xavier Romea 11, 12 i 13 de novembre Comptabilitat per a no financers A càrrec de Ramon Bastida 18, 19 i 20 de novembre Gestió d’un establiment i modalitats de contractació A càrrec de Ramon Castells Ros

SERVEI MUNICIPAL DE BIBLIOTEQUES

17

BÒLIT_IDEES I TALENT

Presentació de projectes creatius i emprenedors. Ens interessa conèixer la idea, el procés creatiu i d’investigació, viure l’experiència que hi ha a l’entorn de l’I+D de qualsevol camp que aporti innovació. Entrada lliure Dijous 26 de setembre, 19 h Presentació de: La Bullidora Bonart Marc Padrosa Dijous 10 d’octubre, 19 h Presentació de: Cocu Athenea Música Fundació Valvi Dijous 24 d’octubre, 19 h Presentació de: Artsestudi Hamletstore La mentidera

EMA ESCOLA MUNICIPAL D’ART

Dijous 7 de novembre, 19 h Presentació de: Montse Lacomba Plataforma Fresh Cultuera Dijous 21 de novembre, 19 h Presentació de: Pere Vilà Barceló GironaLabs Impass Dansa 12 i 13 de desembre de 10 a 13 h i de 17 a 20 h Jornada Art Innova Totes les activitats són gratuïtes. Més informació i inscripcions a www.bolit.cat

Centre Cultural La Mercè Pujada de la Mercè, 12 17004 GIRONA ccm@ajgirona.cat www.girona.cat/ccm Tel. 972 22 33 05 Horari del centre: de 9 a 14 h i de 16 a 21 h Horari exposicions: de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h Horari secretaria EMA: de dilluns a divendres de 9 a 14 h i tardes de dilluns i dijous de 17 a 20 h


ESCOLA MUNICIPAL D’ART

18

EXPOSICIONS

Inauguració: dijous 19 de setembre, 19.30 h Del 19 de setembre al 25 d’octubre Claustre del Centre Cultural La Mercè

Inauguració: dijous 5 desembre, 19.30 h Del 5 de desembre al 31 de gener del 2014 Sala Exposicions del Centre Cultural La Mercè

Artista: Fanny Leymat

Exposició itinerant Generalitat de Catalunya Artista: Manel Armengol

ONIROPOLIS

Oniropolis és una reflexió sobre les nostres ciutats i els nostres comportaments. És un retrat de la societat occidental, de les seves pors i dels seus desigs. Oniropolis són set escultures, set al·legories de la ciutat que proposen un diàleg sobre innovació artística, experimentació i creativitat en la ceràmica contemporània. Entrada lliure

TRANSICIONS

EMHU ESCOLA MUNICIPAL D’HUMANITATS

En la sèrie l’Espanya de la transició, les imatges són retalls de la vida quotidiana, del carrer, de les persones. Només algunes fotografies mostren manifestacions puntuals o procedeixen d’un reportatge encarregat per algun mitjà. La sèrie de Xina ens descobreix un país tancat a l’exterior, estrany i desconegut. En canvi, les fotografies d’EUA són imatges d’al·luvió, instants breus dels passeigs d’Armengol pels carrers de la metròpolis i, en contrast, per les immensitats desèrtiques del sud. Entrada lliure

CURSOS I TALLERS EMA 2on semestre · Fotografia II · Pintura a l’oli II · Gravat II Monogràfics · Introducció a la pintura mural al fresc · Talla de fusta Informació i matrícules: www.girona.cat/ccm

Centre Cultural La Mercè Pujada de la Mercè, 12 17004 GIRONA emhu@ajgirona.cat www.girona.cat/ccm Tel. 972 22 33 05 Horari: de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 21 h Horari exposicions: de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h


ESCOLA MUNICIPAL D’HUMANITATS

20

ESCOLA MUNICIPAL D’HUMANITATS

LLETRES Els dimecres del 9 al 23 d’octubre de 19 a 20.30 h

GUSTAVE FLAUBERT SEGONS JORDI LLOVET: MADAME BOVARY, SALAMBÓ I BOUVARD I PÉCUCHET

Cicle de conferències a càrrec de Jordi Llovet, Catedràtic de literatura comparada de la Universitat de Barcelona. Inscripció gratuïta a www.girona.cat/ccm. Aula d’escriptura

Els dimarts del 15 d’octubre al 26 de novembre de 19 a 21 h

INICIACIÓ A LA LLENGUA OCCITANA Professor: Aitor Carrera, director de la Càtedra d’Estudis Occitans de la Universitat de Lleida. Preu d’inscripció: 30 € Del 26 de novembre al 5 de desembre EXPOSICIÓ LITERÀRIA

ESCRIURE EN TEMPS DIFÍCILS

Organització: Institució de les Lletres Catalanes. Amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

21

PENSAMENT Els dilluns de l’11 de novembre al 2 de desembre de 19 a 20.30 h

INTRODUCCIÓ A LA BÍBLIA COM A TEXT LITERARI La biblioteca bíblica, El gènesi, La poesia bíblica i L’apocalipsi. Professor: Joan Ferrer, biblista, professor de Filologia i degà de la Facultat de Lletres de la UdG. Inscripció gratuïta a www.girona.cat/ccm. Aula d’escriptura

Dimecres 23 d’octubre BUTACA JAUME CASADEMONT

CONDUCTES DE RISC EN ELS ADOLESCENTS D’AVUI (JOVES I ALIMENTACIÓ) A càrrec del Sr. Josep Toro, doctor especialista en psiquiatria i professor emèrit de la Universitat de Barcelona Inscripció gratuïta a: www.fundaciojaumecasademont.cat

Del 12 al 22 de novembre EXPOSICIÓ LITERÀRIA

ESPRIU FORMA GUARDADA

Organització: Institució de les Lletres Catalanes. Amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Diumenge 15 de desembre, 12 h

EL PETIT PRÍNCEP

Coordinació i veu: Meritxell Yanes Música: Carles Cors Escenografia: alumnes del taller de plàstica de l’Escola Municipal d’Art Espectacle infantil a partir de textos d‘El petit príncep amb motiu del 70è aniversari de la seva publicació. Preu d’entrada: 3 € Venda d’entrades a www.girona.cat/teatremunicipal

Dilluns 4 de novembre

ESPAI CONVERSA: ENRIC CASASSES

El periodista Xevi Planas conversa amb un dels millors poetes de l’actualitat literària catalana. Inscripció gratuïta a www.girona.cat/ccm.

Els dimecres dies 6, 13, 27 de novembre i 4 de desembre CICLE DE CONFERÈNCIES

GIRONA MEDIEVAL: LA CLAU DEL REGNE Dimecres 6 de novembre “Girona, entre al-Àndalus i l’Imperi (segles VIII-IX)” Ramon Martí (Universitat Autònoma de Barcelona) Dimecres 13 de novembre “Arquitectura i empresa a l’edat mitjana: Girona, ciutat constructora” Sandrine Victor (Centre Universitaire JeanFrançois Champollion d’Albi) Dimecres 27 de novembre “La ciutat de Girona, un centre de l’art medieval català” Francesca Español (Universitat de Barcelona – Amics de l’Art Romànic) Dimecres 4 de desembre “Teòlegs, escriptors i poetes a la Girona medieval” Sadurní Martí (Universitat de Girona) Coordinació: Marc Sureda, conservador del Museu Episcopal de Vic i co-comissari de l’exposició Girona medieval: la clau del regne, del Museu d’Història de Girona. Inscripció gratuïta a www.girona.cat/ccm. Dilluns 2 de desembre

ESPAI CONVERSA: RAMON BRUGADA

Xevi Planas, periodista, conversa amb Ramon Brugada, cardiòleg gironí de renom internacional. Inscripció gratuïta a www.girona.cat/ccm.


SERVEI MUNICIPAL DE BIBLIOTEQUES

22

23

MC MUSEU DEL CINEMA

C/ Sèquia, 1 – 17001 Girona Tel: 972 412 777 Fax: 972 413 047 activitats@museudelcinema.cat Horari: de dimarts a divendres de 10 a 18 h. Dissabtes de 10 a 20 h. Diumenges d’11 a 15 h. Dies 29, 26, 28, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre, de 10 a 20 h


MUSEU DEL CINEMA

24

MUSEU DEL CINEMA

25

EXPOSICIONS TEMPORALS

CICLES DE PROJECCIONS

Dijous 14 de novembre Los cronocrimenes de Nacho Vigalondo

Dijous 3 d’octubre El alcalde d’Emiliano Altuna, Carlos F. Rossini i Diego Osorno

Dijous 19 de desembre El protegido (Unbreakable) de M. Night Shyamalan

Dijous 7 de novembre Approved for adoption de Jung i Laurent Boileau

Fins al 26 de gener de 2014 Setembre de dimarts a dissabte de 10 a 20 h i diumenges d’11 a 15 h. D’octubre a gener de dimarts a divendres de 10 a 18 h, dissabtes de 10 a 20 h i diumenges d’11 a 13 h.

CINEMA IMPRÈS ART I PUBLICITAT EN PAPER (1895-1980)

Cartells, programes de mà, pressbooks, cartelleres, cromos, postals..., eren alguns dels principals elements publicitaris del cinema que es van fer servir massivament des dels seus inicis fins a la dècada de 1980. Entrada lliure Amb la col·laboració de: Diputació de Girona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Filmoteca de Catalunya

Dijous 19 de setembre, 10 d’octubre, 14 de novembre, 19 de desembre i 16 de gener, 20 h

PARLEM DE CINEMA? Grans obres de la història del cinema sotmeses a debat

Cinefòrum organitzat que consta de 10 sessions anuals i repassa la història del cinema a través de directors que han marcat una època i que han estat influents per a les generacions posteriors. El presenta el crític de cinema Pep Prieto. Entrada lliure Dijous 19 de setembre Being there (Bienvenido Mr. Chance) de Hal Ashby Dijous 10 d’octubre The rocky horror picture show de Jim Sharman

Dijous 16 de gener The Usual Suspects (Sospechosos habituales) de Bryan Singer

Dijous 3 d’octubre, 7 de novembre, 12 de desembre a les 20.30 h i 9 de gener, 20 h

EL DOCUMENTAL DEL MES Les millors estrenes documentals a Girona

Us oferim les estrenes de documentals premiats als millors festivals i en versió original subtitulada al català. Entrada lliure

Dijous 12 de desembre El meu camí a Olímpia de Niko von Glasow Dijous 9 de gener Indie game de Lisanne Pajot i James Swirsky Organització: Museu del Cinema, Paral·lel 40 i la Caixa

Dijous 26 de setembre i 17 d’octubre i dimecres 6, 13, 20 i 27 de novembre i 18 de desembre, 20 h

EN CURT Una cita mensual amb les millors propostes en format de curtmetratge

Radiografia dels millors curtmetratges actuals a través d’un interessant recorregut per diversos festivals del nostre país i dels premis estatals i europeus del gènere. Entrada lliure Dijous 26 de setembre. Filmets. Festival de Cinema de Badalona. Dijous 17 d’octubre. L’Alternativa. Festival de Cinema Independent de Barcelona Dimecres 6, 13, 20 i 27 de novembre. Short Matters 2012. Els nominats a millor curtmetratge per l’Acadèmia Europea de Cinema. Dimecres 18 de desembre. Curtmetratges guanyadors dels premis Goya 2013. Amb la col·laboració de: Filmets, Festival de Cinema de Badalona, L’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, Acadèmia Europea de Cinema i Academia de las Artes y Ciencias Cinematográficas de España


MUSEU DEL CINEMA

26

MUSEU DEL CINEMA

27

Dimarts 5, 12 i 19 de novembre, 20.30 h Cinema Truffaut

PROJECCIONS CONTÍNUES

CURSOS

PROJECCIONS DE CINEMA DELS PRIMERS TEMPS

MUSIC & FILMS 2013 VII Mostra de documentals musicals de Girona

Una mostra imprescindible per als amants de la música i el cinema Organització: Casa de la Música Salt – Girona i Museu del Cinema Amb la col·laboració de: Cinema Truffaut i Beefeater In-edit Festival Internacional de Cinema Documental de Girona Preu: 3 € Més informació a www.museudelcinema.cat i www.casadelamusica.cat

CONFERÈNCIES Dimecres 2 d’octubre, 20 h

“LES CAMPANYES INTEGRADES DE MÀRQUETING EN LA PROMOCIÓ DEL CINEMA” Aprendrem com es planifica i com s’executen aquests tipus de campanyes a través de l’experiència de Núria Costa, responsable de premsa de la prestigiosa agència Working at Weekend. Entrada lliure Dijous 24 d’octubre, 19.30 h CONFERÈNCIA-COL·LOQUI.

“ALLÒ QUE EL DIRECTOR DESCONEIX. EL FET CREATIU EN EL CINEMA VIST DES DE LA PSICOANÀLISI” Els descobriments psicoanalítics permeten explicar i entendre aquests elements estructurals de les narracions en el cinema, la majoria de les vegades ignorats. Ponents: Sergio Domínguez, sociòleg i dramaturg; Josep Miquel Pueyo, psicoanalista, i Lluís Ribera, psicoanalista Entrada lliure Organització: Centre d’Estudis Freudians de Girona. Amb la col·laboració de: Museu del Cinema.

26 i 27 d’octubre i 1, 2 i 3 de novembre de 10 a 20 h (27 d’octubre i 3 de novembre d’11 a 15 h) PROJECCIONS ESPECIALS DE FIRES

PROJECCIÓ D’IMATGES D’ARXIU

Projeccions de tres documentals sobre la guerra civil a la ciutat realitzats per Antoni Varés. Entrada lliure Guerra Civil d’Antoni Varés (1936) 7min. Acte de desgreuge d’Antoni Varés (1939) 3 min. Desfilada militar i inauguració del Pont Major d’Antoni Varés (1940) 9 min. Organització: Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de l’Ajuntament de Girona (CRDI) i Museu del Cinema

ACTES COMMEMORATIUS Divendres 25 d’octubre, 19 h CRDI-Arxiu Municipal (placeta Institut Vell, 1)

CELEBRACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DEL PATRIMONI AUDIOVISUAL

El Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual vol fomentar la salvaguarda i preservació del patrimoni cultural i considera que una part important d’aquest patrimoni està representat per les imatges en moviment. Entrada lliure Organització: CRDI-Arxiu Municipal i Museu del Cinema Més informació: www.museudelcinema.cat o www.girona.cat/sgdap/

19 i 26 d’octubre, 9, 16 i 23 de novembre de 10.30 a 13.30 h Museu del Cinema

CINEMA INVISIBLE. CURS DE CINEMA

Professor: Pere Vilà Barceló, guionista i director de cinema En aquest curs parlarem de les causes que estan portant a fer aquest cinema, entès com una experiència cinematogràfica i humana: un art invisible, i parlarem de realitzadors que val la pena fer visibles. Preu: 80 € (Club d’Actors: 60 €) Inscripció i matrícula: fins al 9 d’octubre a la taquilla del Museu del Cinema o bé a institutestudis@museudelcinema.cat

Dijous 14 de novembre, 20.30 h Cinema Truffaut

PROJECCIÓ DE CINEMA DELS PRIMERS TEMPS En el marc del 9è Seminari sobre els antecedents i orígens del cinema, s’ha programat la projecció de films de l’arxiu de la Filmoteca de Catalunya relacionats amb la temàtica del seminari que aquest any és Objectivitat i efectes de veritat. El cinema dels primers temps i la tradició realista. La projecció estarà acompanyada amb música de piano en directe. Entrada lliure Organització: Museu del Cinema i Universitat de Girona Amb la col·laboració de: Filmoteca de Catalunya i Cinema Truffaut

PROJECCIONS INFANTILS Tots els dissabtes (17 h) i els diumenges (11 h)

PROJECCIÓ DE CINEMA D’ANIMACIÓ CAPS DE SETMANA ANIMATS

Cada cap de setmana, tens l’oportunitat de veure diferents capítols de la popular sèrie d’animació de la factoria Cromosoma Produccions de Barcelona, Les tres bessones. Entrada lliure Amb la col·laboració de: Cromosoma


SERVEI MUNICIPAL DE BIBLIOTEQUES

29

MHG MUSEU D’HISTÒRIA DE GIRONA

Col·lecció permanent: carrer de la Força, 27 Sala d’exposicions: placeta de l’Institut Vell, 1 Sala Carbonera i Cisterna: pujada Sant Feliu, 2 Refugi antiaeri del jardí de la infància: plaça del General Marvà s/n. 17004 Girona Tel 972 222 229 museuhistoriagirona@ajgirona.cat www.girona.cat/museuhistoria Horaris: de dimarts a dissabte de 10.30 a 17.30 h Diumenges i festius de 10.30 a 13.30 h Tancat els dilluns no festius i els dies 1 i 6 de gener i el 25 i 26 de desembre Gratuït el primer diumenge de cada mes


MUSEU D’HISTÒRIA DE GIRONA

EXPOSICIONS Fins al 29 de setembre Sala d’exposicions del Museu d’Història de Girona

“FARÀNDULA. 500 ANYS D’IMATGERIA FESTIVA DE GIRONA” Entrada gratuïta.

Del 10 d’octubre al 13 de desembre Sala Carbonera del Museu d’Història de Girona

“TRES POBLES... FINS AL 1963” 50 ANYS DE L’ANNEXIÓ DELS ANTICS MUNICIPIS (1963 – 2013) L’any 1963 els pobles de Palau-Sacosta, Sant Daniel i Santa Eugènia de Ter van ser annexionats contra la seva voluntat a la ciutat de Girona. Se’n commemoren ara els 50 anys. Els tres pobles són ara barris, amb tots els canvis d’estatus que això ha comportat. Entrada gratuïta.

30

MUSEU D’HISTÒRIA DE GIRONA

Inauguració dimarts 29 d’octubre, 12.30 h Del 29 d’octubre al 30 de març de 2014 Sala d’exposicions del Museu d’Història de Girona (la mostra continua en el Museu d’Història dels Jueus i en el claustre del monestir de Sant Daniel)

“GIRONA MEDIEVAL: LA CLAU DEL REGNE”

Més de 700 anys separen la Parva Gerunda de la ciutat del segle XVI. Entremig, Girona va viure uns segles de continuïtats i de canvis que han configurat el seu aspecte i la seva imatge actuals. Ciutat de frontera cap al sud o cap al nord, nucli de l’organització eclesiàstica, comtal i reial, centre econòmic i fogar de cultures, la Girona medieval ens mostra la seva identitat essencial, la de ser clau del regne. Entrada gratuïta. Fins al 3 de novembre Espai Contemporani del Museu d’Història de Girona

JOSEP MARIA CORREDOR. DE CASA A EUROPA Amb l’entrada a la col·lecció permanent

Fins al 3 de novembre Celler del Museu d’Història de Girona

CONVERSES SOBRE CONVERSES

Amb l’entrada a la col·lecció permanent

Del 21 de desembre al 9 de gener de 2014 Sala Carbonera i Cisterna del Museu d’Història de Girona

XXX MOSTRA DE PESSEBRES I DIORAMES

Nadal arriba amb la tradicional exposició de pessebres, juntament amb el concurs i el taller de pessebrisme. Entrada gratuïta.

VISITES GUIADES O ITINERARIS Dissabtes 21 de setembre, 19 d’octubre, 16 de novembre i 21 de desembre i 18 de gener de 2014, 12 h Museu d’Història de Girona

BOMBES SOBRE GIRONA Durada: 1 hora i 15 minuts. Visita al refugi antiaeri del Jardí de la Infància. Entrada 4€ (reduïda 2 €).

31

Diumenge 29 de setembre. 11 h Sala d’exposicions del MHG i carrers de la ciutat

CERCAVILA AMB TOTS ELS PERSONATGES DE LA FARÀNDULA

Activitat gratuïta per a públic familiar. Durada: 1 hora. La cloenda de la mostra es farà amb una visita que comentaran els seus comissaris i tot seguit es farà una passejada amb tots els personatges de la faràndula per l’edifici i pel Barri Vell de Girona. En el marc de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya Dissabtes 2 de novembre, 25 de gener i 29 de març de 2014 . 11 h Museu d’Història de Girona, claustre del monestir de Sant Daniel i Museu d’Història dels Jueus

LA GIRONA MEDIEVAL

A càrrec de Marc Sureda i Jordi Sagrera (MHG), Anna Gironella (monestir Sant Daniel) i Sílvia Planas (MHJ), responsables del comissariat. Gratuït. Durada 2 hores.


MUSEU D’HISTÒRIA DE GIRONA

32

Es donarà a conèixer el funcionament d’un rellotge amb una de les complicacions més utilitzades, i de major bellesa, que pot incorporar: el cronògraf. S’explicarà la diferència entre un cronòmetre i un cronògraf. Activitat de divulgació científica dins la Setmana de la Ciència i la Tècnica de Catalunya SC’13 Diumenge 24 de novembre, 11 h i 13.15 h

Itinerari guiat per les tres seus d’aquesta exposició. Ciutat de frontera cap al sud o cap al nord, nucli de l’organització eclesiàstica, comtal i reial, centre econòmic i fogar de cultures. Informació i inscripcions: museuhistoria@ajgirona.cat

ACTIVITATS I TALLERS Diumenge 17 de novembre, 11 h

CONEIXEMENTS BÀSICS DE RELLOTGERIA. EL CRONÒGRAF A càrrec de Carles González. Durada: 1 hora. Gratuït amb reserva prèvia.

EL RELLOTGE DE LA CATEDRAL

A càrrec de Carles González. Durada: 1 hora i 15 minuts. Gratuït amb reserva prèvia.

SERVEI MUNICIPAL DE BIBLIOTEQUES

Coneixerem la història i els mecanismes de funcionament, observarem els diferents engranatges i els seus usos, i esbrinarem els procés d’activació de les campanes del rellotge que s’exhibeix al museu i també anirem fins a la catedral per veure la maquinària i el funcionament de l’actual. Amb la col·laboració del Capítol de la Catedral de Girona Activitat de divulgació científica dins la Setmana de la Ciència i la Tècnica de Catalunya SC’13 La visita es farà en grups reduïts de 12 persones. 1r grup, inici 11.00 h al MHG, arribada Catedral 11.45 h 2n grup, inici 13.00 h al MHG, arribada Catedral 13.45 h Diumenges 1 de desembre i 2 de febrer de 2014, 11 h

EL MERCAT A L’ÈPOCA MEDIEVAL

33

CG CALL DE GIRONA. CENTRE BONASTRUC ÇA PORTA

A càrrec de Jordi Sagrera, amb la col·laboració de Casus Bellic. Durada: 1 hora i 30 minuts. Gratuït amb reserva prèvia. Recorregut guiat per diferents indrets on es feien els mercats en l’època medieval, motor econòmic de la ciutat. Trobarem recreacions històriques que ens faran reviure aquells moments.

Museu d’Història dels Jueus – Institut d’Estudis Nahmànides Carrer de la Força, 8 – 17004 Girona Tel.972 216 761 callgirona@ajgirona.cat www.girona.cat/call Horaris del Museu d’Història dels Jueus: De dimarts a dissabte de 10 a 18 h. Dilluns, diumenges i festius de 10 a 14 h. Tancat els dies 1 i 6 de gener i 25 i 26 de desembre. Horaris de l’Institut d’Estudis Nahmànides: De dilluns a dissabte de 10 a 14 h. Tardes de dimecres i dijous de 16 a 19 h. Tancat tots els diumenges i festius.


34

CALL DE GIRONA

CONFERÈNCIES

EXPOSICIONS

Dimecres 25 de setembre, 19 h Institut d’Estudis Nahmànides

Fins al 30 de setembre Museu d’Història dels Jueus

“WALTER BENJAMIN’S READING OF KAFKA AND HIS DEBATE WITH GERSHOM SCHOLEM”

A càrrec de Sigrid Weigel, directora del Berlin Center for Literary and Cultural Research. En el marc de les Jornades Walter Benjamin 2013, organitzades per la Càtedra Walter Benjamin Memòria i Exili de la UdG. Entrada lliure

CURSOS Del 2 d’octubre a l’11 de juny de 2014, dimecres de 16 a 19 h Institut d’Estudis Nahmànides

LLENGUA HEBREA III

(CONTINUACIÓ) Adreçat a persones amb coneixements avançats de llengua hebrea

INICIACIÓ A LA LLENGUA HEBREA

Curs per aprendre a llegir i a escriure en hebreu Cal inscripció prèvia.

LES LLENGÜES DEL JUDAISME

Exposició entorn les llengües que han estat utilitzades majoritàriament pel poble jueu al llarg de la seva història: l’hebreu com a llengua de la Bíblia i fins al món actual; l’ídix, el judeocastellà i el català medieval dels calls catalans. Entrada lliure Del 29 d’octubre al 30 de març de 2014 Museu d’Història dels Jueus Entrada lliure

LA GIRONA JUEVA

Exposició temporal que forma part de Girona medieval: la clau del regne, situada al Museu d’Història de Girona i al monestir de Sant Daniel. Durant els 700 anys de la Girona medieval, la comunitat jueva és part integrant del procés de configuració de la ciutat i de la seva identitat.

VISITES GUIADES Fins al 18 de novembre, de dimarts a diumenge, 12 h Museu d’Història dels Jueus

VISITES GUIADES CALL ENDINS

Recorregut per les sales del museu amb explicacions sobre els aspectes de la vida quotidiana, festes, rituals i moments importants del cicle de la vida dels

CALL DE GIRONA

ALTRES ACTIVITATS I TALLERS

jueus i les jueves que van viure a la nostra ciutat i a Catalunya durant l’edat mitjana. Cal inscripció prèvia. Preu: 6 €

Del 8 al 29 de setembre

Divendres 27 de setembre, 10, 11, 12 i 13 h Museu d’Història dels Jueus

CONCURS: INSTAGRAM #culturajueva2013

VISITES COMENTADES A L’EXPOSICIÓ TEMPORAL “LES LLENGÜES DEL JUDAISME”

Durada: 20 minuts. En el marc de la 14a Jornada Europea de la Cultura Jueva i Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya Activitat gratuïta. Dissabte 28 de setembre, 11 h i 17 h i diumenge 29 de setembre, 11.30 h Museu d’Història dels Jueus

UNA VISITA PECULIAR Visita teatralitzada a càrrec de La Minúscula

En el marc de la 14a Jornada Europea de la Cultura Jueva i Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya Cal inscripció prèvia.

35

En el marc de la 14a Jornada Europea de la Cultura Jueva i Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya. Amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona Cal inscripció prèvia. Diumenge 29 de setembre, 10.30 h Museu d’Història dels Jueus

SORTIDA BOTÀNICA: HERBES I PLANTES BÍBLIQUES De la cuina a la cosmètica!

A càrrec de Naturalwalks. Itinerari per a públic general i familiar. Durada: 2 hores i 30 minuts. Dificultat: mitjana-baixa. Sortida amena i distreta pels carrers i entorns naturals del call de Girona per descobrir-hi algunes de les herbes i plantes utilitzades per la cultura jueva des d’antic. En el marc de la 14a Jornada Europea de la Cultura Jueva i Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya Cal inscripció prèvia.

Dissabte 28 de setembre, 12.30 h Pati del Centre Bonastruc ça Porta

CONSTRUÏM UNA SUKKÀ

Activitat gratuïta, per a públic infantil i familiar. Amb motiu de la proximitat de la festa jueva de Sukkot, festa de les cabanes o de les collites, durant set dies, és tradició entre les famílies jueves fer vida en cabanes fetes amb branques verdes, construïdes als balcons, patis o jardins de les cases, per recordar la peregrinació com a nòmades dels seus avantpassats. En el marc de la 14a Jornada Europea de la Cultura Jueva i Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya Cal inscripció prèvia. Dissabte 28 de setembre Institut d’Estudis Nahmànides

TALLERS GIRONA NOVA CULTURA

De 10 a 16 h RECONÈIXER EMOCIONS De 12.30 a 18.30 h GESTIÓ DE LES VIVÈNCIES EMOCIONALS DE LA FRUSTRACIÓ I DE L’AGRAÏMENT Durada: 2 h. Activitats gratuïtes Organització: GIRONA novaCultura (Fundació Oncolliga) Amb la col·laboració de: Patronat Call de Girona Dissabte 28 de setembre, 22 h Pati del Centre Bonastruc ça Porta

RECITAL DE HANG

A càrrec de Ravid Goldschmidt, amb la col·laboració de Rosali Villa (veu). Activitat gratuïta Organització: GIRONA novaCultura (Fundació Oncolliga) Amb la col·laboració del Patronat Call de Girona Diumenge 29 de setembre, de 10 a 14 h Dimarts 29 d’octubre, de 10 a 14 h Museu d’Història dels Jueus

PORTES OBERTES

En el marc de la 14a Jornada Europea de la Cultura Jueva i Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya i diada de Sant Narcís. Dimecres 4 de desembre

CELEBRACIÓ DE LA HANUKKÀ Festa de les llums


SERVEI MUNICIPAL DE BIBLIOTEQUES

36

SERVEI MUNICIPAL DE BIBLIOTEQUES

37

RM FUNDACIÓ RAFAEL MASÓ

Casa Masó Ballesteries, 29 Tel. 972 413 989 info@rafaelmaso.org www.rafaelmaso.org Horaris: de dimarts a divendres, de 10 a 14 i de 16 a 18 h.


FUNDACIÓ RAFAEL MASÓ

38

JORNADES

VISITES

EXPOSICIONS

Del 27 al 29 de setembre

De dimarts a dissabte, de 10 a 17.30 h. Diumenges i dilluns només per a grups de mínim 20 persones Casa Masó

Del 16 de març al 26 de gener de 2014

Jornades Europees del Patrimoni 2013

Divendres dia 27 Espai dels Amics del Museu d’Art (carrer Ciutadans, 18), 19.30 h Conferència sobre El noucentisme i Athenea, a càrrec de Lluïsa Faxedas, professora d‘història de l’art de la UdG Dissabte 28 i diumenge 29 Els assistents a la conferència del dia 27 que ho desitgin podran visitar la Casa Masó i l’exposició sobre Athenea de forma gratuïta. Inscripció prèvia. Places limitades Organització: Fundació Rafael Masó i Amics del Museu d’Art Dijous 28 de novembre, de 9.15 a 18.30 h Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la UdG i Casa Masó

1a Jornada d’Estudi sobre el Noucentisme

El tema d’aquesta primera Jornada és “Art, literatura i arquitectura a l’entorn d’Athenea”, amb quatre ponències de destacats especialistes. La jornada també inclou una visita a l’exposició sobre Athenea que es presenta a la Casa Masó. Inscripció gratuïta. Organització: Fundació Rafael Masó i Càtedra d’Art i Cultura Contemporanis de la UdG

Visita guiada a la Casa Masó

És la casa natal de l’arquitecte Rafael Masó (18801935) i una de les seves principals obres. És a més l’única casa del riu oberta al públic. Conserva el mobiliari i la decoració noucentista i també ofereix unes vistes inèdites a la ciutat. Visita en grups reduïts. Preu: 5 €. Reduït: 2’5 €. Cal reserva prèvia

FUNDACIÓ RAFAEL MASÓ

39

“Athenea 1913: el temple del noucentisme”

L’exposició recull tots els objectes que es conserven sobre la construcció i activitats de la sala Athenea de Girona (1913-1917), un centre cultural que va esdevenir una icona del noucentisme. Inclou pintures, dibuixos, manuscrits, fotografies i documents de l’època. S’acompanya amb l’edició d’un llibre. Entrada lliure

Per a més informació: www.rafaelmaso.org

ALTRES ACTIVITATS Dilluns 7 d’octubre, de 10 a 17.30 h

Dia Mundial de l’Arquitectura

La Fundació Rafael Masó convida tots els arquitectes, arquitectes tècnics, aparelladors i enginyers d’edificació col·legiats a una visita guiada gratuïta a la Casa Masó de Girona. Les places són limitades i es recomana fer una reserva amb antelació, per telèfon o al web de la Fundació. Divendres 11 d’octubre, 20 h Auditori Viader de la Casa de Cultura (plaça de l’Hospital, 6).

Concert Juli Garreta a Athenea

Concert commemoratiu de la música de Juli Garreta que es va interpretar fa cent anys a la sala Athenea de Girona, a càrrec del Quartet de l’Ensemble Athenea. Presentació a càrrec del musicòleg Joaquim Rabaseda. Preu: 3 € Organització: Fundació Rafael Masó i Fundació Casa de Cultura de la Diputació de Girona.


GIRONAMUSEUS

40

TEATRE MUNICIPAL

41

GM TM GIRONAMUSEUS

TEATRE MUNICIPAL

Casa Masó · Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona Museu d’Art de Girona · Museu del Cinema Museu d’Història de Girona · Museu d’Història dels Jueus

Pl. del vi, 1 17004 Girona Tel. 972 419 018 www.girona.cat/teatremunicipal

www.gironamuseus.cat

VISITA GUIADA Diumenge 3 de novembre, de les 11 a les 13 h

Sis museus, sis moments en la història de la ciutat

Una visita guiada que ressegueix les traces d’un personatge cèlebre relacionat amb cadascun dels museus i amb la història de la ciutat. Places limitades (2 grups, 30 persones per grup) Inscripció prèvia a partir del 14 d’octubre de 2013 Informació i inscripcions: www.gironamuseus.cat Preu: 3 € per persona i visita

PORTES OBERTES Diumenges 1 de setembre, 6 d’octubre, 3 de novembre, 1 de desembre i 5 de gener de 2014 Museu d’Art de Girona, Museu del Cinema, Museu d’Història de Girona i Museu d’Història dels Jueus

Jornada de portes obertes

Entrada gratuïta el primer diumenge de cada mes

Diumenges 29 de setembre, 27 d’octubre, 24 de novembre, 29 de desembre i 26 de gener de 2014 Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona

Jornada de portes obertes

Entrada gratuïta l’últim diumenge de cada mes.

TALLERS 27, 28 i 31 de desembre i 2, 3 i 4 de gener de 2014, de les 10.30 a les 12 h

Tallers de Nadal

Activitats infantils que permetran conèixer aspectes divertits i originals de les tradicions i les festes gironines en diferents moments de la història de la ciutat. Preu: 3 € per persona i taller A càrrec del personal dels mateixos museus o bé d’empreses especialitzades en les aquesta temàtica. Places limitades Inscripció prèvia a partir del 9 de desembre Informació i inscripcions: www.gironamuseus.cat (a partir d’octubre)

25, 26, 28, 29 de desembre de 2013 1, 3, i 4 de gener de 2014

Els pastorets de Girona

Ara fa trenta anys es va iniciar a Girona una tradició de segles com són les vetllades dedicades al naixement de Jesús, populars arreu de Catalunya. Un espectacle musical, de llum i color, modern, jove, desenfadat i dinàmic, amb la concurrència d’artistes i tècnics de molts gèneres i amb un considerable material escènic, posat sempre al dia. Per aquest any ens esperen nous quadres i sorpreses, així com un nou agençament del vestuari i de la mobilitat escènica. Tot per passar una bona estona en companyia de la família. Els pastorets de Girona són tendresa viva, emotivitat i alegria. Cent vinti-cinc actors, grans i petits, plens d’il·lusió sobre l’escenari, per viure junts unes hores màgiques! Preu: 12 € / 7 €

VENDA ANTICIPADA D’ENTRADES A partir del 17 de setembre: A través del web: www.girona.cat/teatremunicipal Per telèfon: 902 091 722 De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Taquilles: Auditori-Palau de Congressos (de dimarts a divendres, de 12h a 14h) Teatre Municipal de Girona (de dimarts a divendres, de 13h a 17h)


EM ESPAI MARFÀ

Inscripcions: Espai Marfà www.girona.cat/marfa Tel. 972 010 009 espaimarfa@ajgirona.cat Organitza: Espai Marfà Secció de Joventut - Ajuntament de Girona Cases de la Música Salt – Girona Horari: de dlluns a divendres de 9 a 22 h i dissabtes de 10 a 14 h i de 16 1 20 h.


ESPAI MARFÀ

45

TALLERS Dijous de setembre a juliol, de 17.30 a 18.30 h (sessions quinzenals; inici 12 de setembre)

Taller de musicoteràpia per a salut mental

A càrrec de: Associació Sòpuls Musicoteràpia Girona El taller de musicoteràpia en salut mental es presenta com un espai grupal dissenyat per promoure l’expressió, la interacció, la mobilitat, l’aprenentatge, la comunicació i altres objectius terapèutics utilitzant la música com a eix vertebrador. http://familiaisalutmental.entitatsgi.cat Més informació: Club Social “El Cercle” Associació Família i Salut Mental de Girona i comarques. TEL. 972 200 463 Dimecres 18 de setembre, de 19 a 21.45 h.

Taller de construcció d’un cajón flamenc

A càrrec de: Pau Puig, percussionista del grup Txarango i lutier

Un lutier d’instruments de percussió ens explicarà tots els secrets que cal conèixer i podràs marxar a casa amb un cajón fabricat amb les teves pròpies mans. Preu: 40 euros (cal inscripció prèvia abans del 12 de setembre; inclou el material)

Taller concert de música i dansa per a nadons

(de 0 a 3 anys) A càrrec de: Abiabaï, ballarins i músics formats per Paulo Lameiro, creador del projecte Concertos para bebés El taller concert per a nadons és una activitat per acostar la música als més petits i interactuar d’una forma artística amb la família. Activitat gratuïta (cal inscripció prèvia). Coorganitza: Biblioteca Salvador Allende Dissabte 28 de setembre, de 10.30 a 13.30 h

El cos com a instrument

A càrrec de: Marta Dalmau, ballarina i docent. La sessió està orientada a tots aquells músics que vulguin millorar la seva tècnica, la salut física i prendre major consciència dels mecanismes que s’utilitzen a l’hora de tocar per evitar lesions. Preu: 5 euros (cal inscripció prèvia abans del 21 de setembre)

Dissabte 21 de setembre, d’11.30 a 12.15 h


ESPAI MARFÀ

46

ESPAI MARFÀ

47

Dissabte 19 d’octubre, de 16.30 a 19.30 h

de so i d’il·luminació de petit format

Dissabte 30 de novembre, de 17 a 19.30 h

Cordes extremes. Tècniques d’improvisació per a instruments de corda fregada

A càrrec de: Ernesto Briceño, violinista, pedagog i compositor. És director del projecte Cordes del món. Sessió per abordar des d’una perspectiva de la música moderna la interpretació d’instruments com el violí, el violoncel o el contrabaix. El taller es clourà amb una mostra oberta al públic. Preu: 10 euros (cal inscripció prèvia abans del 14 d’octubre)

Dissabte 28 de setembre, de 10.30 a 13.30 h

Música per créixer Com treballar la sensibilització musical amb els més petits A càrrec de: Eulàlia Abad, cantant i pedagoga musical

Taller pràctic adreçat a educadors/ores infantils, mestres de música, monitors/ores i a totes aquelles persones que es dediquen a la sensibilització musical dels infants de 0 a 3 anys. Un taller centrat en les cançons, l’audició de la música i la relaxació dels més petits, i que vol oferir als educadors idees i recursos per acostar la música als nens i nenes i treballar amb ells d’una manera didàctica i divertida. Preu: 10 euros (cal inscripció prèvia abans del 21 de setembre)

L’Ajuntament de Girona cedeix a les entitats uns equips de so i de llums per a actes de petit i mitjà format. Aquesta jornada ens servirà per aprendre a fer-ne un bon ús i, així, adquirir les nocions tècniques bàsiques per poder treure’n el millor rendiment. Activitat gratuïta (cal inscripció prèvia). Taller de so De 10 a 11.45 h Taller d’il·luminació De 12 a 13.45 h

A les 20 h Recital obert amb els participants de Cordes extremes. Activitat gratuïta

Distorsiona’t Sessió pràctica sobre amplificadors de guitarra elèctrica

assessorament sobre produccions musicals de petit format

A càrrec de: Ivan López, músic i tècnic de so S’explicarà com són i com funcionen els diferents tipus d’amplificadors que existeixen, com aconseguir un bon rendiment de l’amplificador i quines són les possibilitats per treballar i modular el teu so. Preu: 5 euros (cal inscripció prèvia abans del 4 de desembre)

Es tractaran temes que cal tenir molt presents a l’hora d’organitzar un concert com ara els permisos que necessitarem, la potència que ens caldrà, les necessitats tècniques diverses, la relació amb l’artista o la viabilitat econòmica. Activitat gratuïta (cal inscripció prèvia) Dissabte 23 de novembre, d’11 a 13 h

Taller de bateria amb Santi Serratosa Trucs i tècniques d’estudi

A càrrec de: Santi Serratosa, bateria dels grups Gossos i Astrio, entre d’altres.

manteniment de baix i guitarra

Taller de bateria on es tractaran conceptes bàsics com la posició corporal, la coordinació verbal i corporal, l’accentuació, el control, les dinàmiques i el desenvolupament del llenguatge musical per a tot l’instrument. Preu: 5 euros (cal inscripció prèvia abans del 16 de novembre)

Veniu amb el vostre baix o guitarra i apreneu tots aquells aspectes bàsics com ajustar, quintar, netejar, fer el manteniment, o afinar. Preu: 5 euros (cal inscripció prèvia abans del 31 d’octubre)

Dissabte 16 de novembre

manipulació d’equips

Una jam-session és una trobada informal d’improvisació musical. Es tracta d’un taller perquè musics no iniciats puguin aprendre quines són les claus per participar en una jam improvisant sobre una base melòdica o harmònica. Els participants poden portar el seu instrument. Preu: 5 euros (cal inscripció prèvia abans del 23 de novembre) Dimecres 11 de desembre, de 19 a 21 h

Dijous 7 de novembre, de 19 a 21 h

Dimecres 6 de novembre, de 19 a 21 h

Taller de jam-session

A càrrec de: Ruben Berengena (bateria), Alix Levy (baix) i Albert Oliva (guitarra). Tres músics gironins, habituals en les jam-sessions que se celebren periòdicament al Sunset Jazz Club, al Centre Cívic de Santa Eugènia o a La Impremta.


ESPAI MARFÀ

48

ESPAI MARFÀ

49

CURSOS

XERRADES

Dimecres 13 de novembre, de 18.30 a 21 h

BUC OBERT

Curs de tècniques de veu i cant

Dimecres 25 de setembre, de 19 a 20.30 h

A càrrec de: Jordi Homs, cantant i actor. Ha treballat amb Carles Santos, La Casa dels Músics o el Gran Teatre del Liceu, entre d’altres. Dimarts 24 de setembre i 1, 8, 15 i 22 d’octubre (5 sessions), de 19 a 21 h

Nivell I

En aquest curs es treballaran conceptes bàsics: les tècniques de relaxació i motricitat; la projecció motriu i vocal; la dinàmica vocal i l’expressió des del moviment, o el registre vocal. Preu: 30 euros (cal inscripció prèvia abans del 17 de setembre) Dimarts 5, 12, 19 i 26 de novembre i 3 de desembre (5 sessions), de 19 a 21 h

Nivell II

En aquest segon nivell es treballarà amb major deteniment la tècnica del cant. Entendrem el perquè de la tècnica i experimentarem l’enriquiment harmònic del so a partir de l’acció natural. Preu: 30 euros (cal inscripció prèvia abans del 29 d’octubre)

Xerrada d’introducció a la musicoteràpia

A càrrec de: Joan Fontbernat, musicoterapeuta i membre de l’associació Sòpuls Musicoteràpia Girona. En aquesta xerrada coneixerem què és la musicoteràpia i com es treballa des d’aquesta disciplina amb persones amb discapacitat intel·lectual. Activitat gratuïta (cal inscripció prèvia) Dijous 10 d’octubre, de 19 a 21 h

Eines per a la comunicació de grups musicals

A càrrec de: Marc Isern, responsable de l’agència de comunicació cultural Vibra Comunicació i de Xavi Castillón, redactor de cultura d’El Punt Avui i crític musical. En aquesta xerrada un expert en comunicació cultural i un periodista musical ens parlaran sobre la comunicació i les diferents eines de promoció que tenen els artistes. Activitat gratuïta (cal inscripció prèvia) Dijous 24 d’octubre, de 19 a 21 h

Dimarts 24 de setembre i 1, 8, 15 i 22 d’octubre. (5 sessions), de 19 a 21 h

Curs d’iniciació al cajón flamenc

A càrrec de: Aniol Miró, percussionista i bateria L’objectiu del curs és que els participants aprenguin els diferents ritmes del flamenc i les possibilitats sonores i rítmiques del cajón i les palmas. Preu: 30 euros (cal inscripció prèvia abans del 17 de setembre)

Trobada amb el director artístic de la FiM_Fira de Música al Carrer de Vila-seca

A càrrec de: Kike Bela, director artístic de la Fira de Música al Carrer de Vila-seca

La FiM_Fira de Música al Carrer de Vila-seca s’ha consolidat com el mercat emergent de referència a Catalunya i aparador de la creació musical catalana més recent. Coneixerem de primera mà com funciona la FiM, la convocatòria que fan per als grups emergents o quins són els criteris de selecció. Activitat gratuïta (cal inscripció prèvia)

Iniciació al management Eines per a la (auto)gestió de projectes musicals

A càrrec de: Javi Zarco, mànager. Actualment és director de l’agència Zientovolando i va ser durant molts anys mànager del grup Ojos de Brujo. Jordi Planagumà, director del Black Music Festival i programador de La Mirona. En aquesta xerrada un mànager i un programador ens parlaran sobre les eines i estratègies per al management de grups musicals. Activitat gratuïta (cal inscripció prèvia)

26 de setembre, 17 d’octubre, 21 de novembre i 19 de desembre, 19.30 h.

buc obert Concerts a l’Espai Marfà Activitat gratuïta

Dijous 26 de setembre Actuació d’Acoustic Souls (hard rock) Dijous 17 d’octubre Actuació de The Freaky Glasses (crossover) Dijous 21 de novembre Consulteu programació a www.girona.cat/marfa Dijous 19 de desembre Consulteu programació a www.girona.cat/marfa


ESPAI MARFÀ

50

DIADA DE LA RUMBA Coorganitza: FORCAT i EMMG

51

GUIA RÀPIDA

GR

GUIA RÀPIDA · ACTIVITATS INFANTILS I FAMILIARS · ACTIVITATS PER A TOTS ELS PÚBLICS · EXPOSICIONS

ACTIVITATS INFANTILS I FAMILIARS

Dimecres 2 d’octubre, de 19 a 21 h

Audició comentada de rumba catalana

A càrrec de: Oriol Farràs DJ “Oriolet”, discjòquei i investigador de referència en l’àmbit de la història discogràfica i musical de la rumba catalana. Aproximació a la rumba catalana a través de les seves cançons. Activitat d’aprenentatge pràctic i reflexiu, adreçada tant a músics com a aficionats a la música. Activitat gratuïta (cal inscripció prèvia) Dissabte 5 d’octubre, de 11 a 13 h

Taller de ball per rumba

A càrrec de: Marta Allué, balladora i professora de ball, dirigeix la seva pròpia escola de ball, Gràcia Flamenca, a Barcelona. Taller d’iniciació al ball de la rumba catalana. Treballarem passos bàsics del ball per rumba i crearem petites coreografies sobre cançons populars de rumba catalana . Activitat adreçada tant a dones com a homes, sense distinció d’edat. Activitat gratuïta (cal inscripció prèvia)

Dissabte 5 d’octubre, de 17 a 19.45 h

Taller de guitarra per rumba catalana (ventilador)

A càrrec de: Pau Ballesteros, guitarrista, compositor i membre dels grups Calvari Rumba i Acorde a ti; i Jordi Fornells, cantant i percussionista, membre dels grups Hermano Loco, Acorde a ti, i Comino. Taller d’iniciació a la tècnica guitarrística pròpia de la rumba catalana. Cal tenir coneixements bàsics de l’instrument, i cal portar guitarra pròpia (preferiblement clàssica o flamenca). Activitat gratuïta (cal inscripció prèvia) Dissabte 5 d’octubre, de 17 a 19.45 h

Taller de percussió per rumba catalana

A càrrec de: Nuri Madí, percussionista, membre dels grups Calvari Rumba, The Blackiss i La Banda del Surdo, entre d’altres. Taller d’iniciació a les tècniques característiques de la percussió en la rumba catalana, amb bongo, cajón i palmas. Cal tenir coneixements mínims dels instruments, i cal portar bongo i/o cajón propis (preferiblement ambdós). Activitat gratuïta (cal inscripció prèvia)

Dissabtes i diumenges 3r dijous mes, 17.30 h 3r divendres mes. 17.30 h 1r dimecres mes. 17.30 h 3r dissabte mes. 12 h 14 setembre. 11.30 h 19 setembre. 17.30 h 20 setembre. 17 h 21 setembre. 11.30 h 24 setembre. 17.30 h 25 setembre. 17.30 h 27 setembre. 17.30 h 28 setembre. 11.30 h 29 setembre. 11 h 5 octubre. 11.30 h 8 octubre. 17.30 h 9 octubre. 17.30 h 11 octubre. 17.30 h 14 octubre. 17.30 h 17 octubre. 17.30 h 18 octubre. 18 h 19 octubre. 11 h 19 octubre. 11.30 h 19 octubre. 11.30 h 22 octubre. 17.30 h 23 octubre. 17.30 h 8 novembre. 17.30 h 9 novembre. 11 h 9 novembre. 11.30 h 9 novembre. 11.30 h 12 novembre. 17.30 h 13 novembre. 17.30 h 15 novembre. 17 h 16 novembre. 11.30 h 19 novembre. 17.30 h 21 novembre. 17.30 h 22 novembre. 17.30 h 23 novembre. 11.30 h 27 novembre. 17.30 h 11 desembre. 17.30 h 14 desembre. 11 h 14 desembre. 11.30 h 14 desembre. 11.30 h 15 desembre. 12 h

MC · Museu Cinema SMB · B. Antònia Adroher SMB · B. Ernest Lluch SMB · B. Just M. Casero SMB · B. Just M. Casero SMB · B. Antònia Adroher SMB · B. Ernest Lluch SMB · B. Escolar Montfollet SMB · B. Salvador Allende SMB · B. Antònia Adroher SMB · B. Just M. Casero SMB · B. Salvador Allende SMB · B. Ernest Lluch MHG · Museu Història i carrers SMB · B. Antònia Adroher SMB · B. Antònia Adroher SMB · B. Just M. Casero SMB · B. Salvador Allende SMB · B. Just M. Casero SMB · B. Ernest Lluch SMB · P. L. Torre Gironella B · Bòlit_LaRambla SMB · B. Just M. Casero SMB · B. Salvador Allende SMB · B. Antònia Adroher SMB · B. Just M. Casero SMB · P. L. Sant Narcís B · Bòlit_LaRambla SMB · B. Just M. Casero SMB · B. Ernest Lluch SMB · B. Antònia Adroher SMB · B. Just M. Casero SMB · B. Escolar Montfollet SMB · B. Salvador Allende SMB · B. Antònia Adroher SMB · B. Ernest Lluch SMB · B. Salvador Allende SMB · B. Antònia Adroher SMB · B. Just M. Casero SMB · B. Just M. Casero B ·Bòlit_LaRambla SMB · B. Ernest Lluch SMB · B. Antònia Adroher EMHU · CC La Mercè

Projecció de cinema d’animació 27 Club infantil de lectura (8-12 anys) 8 Club infantil de lectura (8-12 anys) 8 Club infantil de lectura (8-12 anys) 8 Club infantil de lectura en anglès (8-12 anys) 8 Laboratori de colors i emocions 7 Hora del conte. Els contes de la Bleda 6 Hora del conte. Alma amb núvols, estels i contes del cel 6 Taller concert de música i dansa per a nadons 7 Hora del conte. Els contes de la Bel 6 Hora del conte. Conta’m què hi pintes 6 Hora del conte. Neda que neda 6 Taller d’il·lustració creativa 6 Cercavila amb personatges de la faràndula 31 Taller d’il·lustració amb xocolata 6 Hora del conte. Conta’m què hi pintes 6 Hora del conte. La capsa de la Bleda 6 Hora del conte. Alma amb núvols, estels i contes del cel 6 Taller: Com fer un diari, revista o magazine 10 Hora del conte. Alma amb contes de castanyes 6 Hora del conte. Contes cromàtics, contes de tardor 6 Art en família: L’Onyar i Girona 15 Toca toca: contes amb tacte, cançons amb cor 7 Taller d’il·lustració creativa 6 Taller. Llibres casolans 6 Taller d’il·lustració creativa 6 Hora del conte: Conta’m què hi pintes 6 Art en família: L’Onyar i Girona 15 Sessió de lectura: Estimat senyor Komagata 7 Taller: El món dels cavallers 6 Hora del conte. Alma amb contes de castanyes 6 Hora del conte. Contes propers 6 Hora del conte. Nin i Nona fan panellets 6 Taller: Retaules medievals, els còmics de l’edat mitjana 6 Taller: els fruits de bosc a la tardor 6 Hora del conte. El col·leccionista de petjades 6 Hora del conte. Papus i cuques 6 Els sons de l’Univers: Conte per a nadons 7 Taller: els fruits de bosc a la tardor 6 Hora del conte. Els sons de l’Univers 6 Art en família: L’Onyar i Girona 15 Massatges, pessigolles i moixaines xirimbolles 7 Recomanació de contes per Nadal (adreçat a adults) 8 Espectacle El petit príncep 20

SMB - Servei Municipal de Biblioteques B - Bòlit. Centre d’Art Contemporani. Girona EMA - Escola Municipal d’Art EMHU - Escola Municipal d’Humanitats MC - Museu del Cinema MHG - Museu d’Història de Girona CG - Call de Girona RM - Fundació Rafael Masó GM - Gironamuseus TM - Teatre Municipal EM - Espai Marfà


17 desembre. 17.30 h 19 desembre. 17.30 h 21 desembre. 11.30 h 21 desembre. 11.30 h 27 desembre. 17 h 14 gener. 17.30 h 15 gener. 17.30 h 16 gener. 17.30 h

SMB · B. Antònia Adroher SMB · B. Ernest Lluch SMB · B. Salvador Allende SMB · B. Just M. Casero SMB · B. Salvador Allende SMB · B. Antònia Adroher SMB · B. Just M. Casero SMB · B. Ernest Lluch

Hora del conte: L’estel de Nadal 6 XaropClown a la biblioteca 8 Hora del conte. El col·leccionista de petjades 6 Recomanació de contes per Nadal (adreçat a adults) 8 Taller: Escriu la carta al patge reial 8 Hora del conte. El cistell de la Bleda 6 Hora del conte. Alma amb núvols, estels i contes del cel 6 Hora del conte. Contes per compartir? 6

ACTIVITATS PER A TOTS ELS PÚBLICS Diari Fins 15 setembre Fins 11 octubre Fins 18 novembre. 12 h Un divendres mes. 17.30 h Un dissabte mes. 10.30 h 4r dimecres mes. 20 h Darrer dilluns mes. 21 h 1r dijous mes. 19.45 h 3r dilluns mes. 20 h 1r dimarts mes. 20 h Darrer dijous mes. 20 h 1r dilluns mes. 20.30 h 2n dilluns mes. 20 h Darrer dijous mes. 20 h Setembre-juliol. 17.30-18.30 h

RM · Carrers i Casa Masó SMB · Totes les biblioteques SMB · B. Salvador Allende CG · Museu Història Jueus SMB · B. Antònia Adroher SMB · B. Salvador Allende SMB · B. Antònia Adroher SMB · B. Ernest Lluch SMB · B. Just M. Casero SMB · B. Salvador Allende SMB · P. L. Sant Narcís Grup A SMB · P. L. Sant Narcís Grup B SMB · B. Ernest Lluch SMB · B. Salvador Allende SMB · B. Ernest Lluch EM · Espai Marfà

Visita guiada a la Casa Masó 38 Joc dels llibres recomanats 9 Concurs de relats de terror de la Marfà 10 Visites guiades call endins 34 Club juvenil de lectura 8 Club juvenil de lectura 8 Club de lectura adults (narrativa) 8 Club de lectura adults (narrativa) 8 Club de lectura adults (narrativa) 8 Club de lectura adults (narrativa) 8 Club de lectura adults (narrativa) 8 Club de lectura adults (narrativa) 8 Club de lectura adults (anglès) 8 Club de lectura adults (intriga) 8 Club de lectura adults (lectura fàcil) 8 Taller de musicoteràpia per a salut mental 45

SETEMBRE 1 setembre 8-29 setembre 18 setembre. 19-21.45 h 19 setembre. 20 h 21 setembre. 12 h 21 setembre. 12 h 23, 24 i 25 set. 16.30-20.30 h 24 set- 22 oct. 19-21 h 24 set- 22 oct. 19-21 h 25 setembre. 19-20.30 h 25 setembre. 19 h 26 setembre. 19 h 26 setembre. 19.30 h 26 setembre. 20 h 27 setembre. 10, 11, 12 i 13 h 27-29 setembre 28 setembre 10-16 h 28 setembre 12.30-18.30 h 28 setembre. 10.30-13.30 h 28 setembre. 10.30-13.30 h 28 setembre. 11 i 17 h 28 setembre. 12.30 h 28 setembre. 22 h 29 setembre 29 setembre. 10-14 h 29 setembre. 10.30 h 29 setembre. 11.30 h

GM · Museus de Girona CG · Diversos espais EM · Espai Marfà MC · Museu Cinema B · Bòlit_StNicolau MHG · Museu Història B · CC La Mercè EM · Espai Marfà EM · Espai Marfà EM · Espai Marfà CG · I.E. Nahmànides B · Bòlit_LaRambla EM · Espai Marfà MC · Museu Cinema CG · Museu Història Jueus RM · Diversos espais CG · I.E. Nahmànides CG · I.E. Nahmànides EM · Espai Marfà EM · Espai Marfà CG · Museu Història Jueus CG · Bonastruc ça Porta CG · Bonastruc ça Porta GM · Museu Arqueologia CG · Museu Història Jueus CG · Museu Història Jueus CG · Museu Història Jueus

Jornada de portes obertes 40 Concurs: Instagram, #cuturajueva2013 35 Taller de construcció d’un cajón flamenc 45 Parlem de Cinema? Bienvenido Mr Chance 25 Visita guiada: “Give Me Three Days” 15 Visita: Bombes sobre Girona 31 Bòlit Emprèn: Kits formatius 15 Curs de tècniques de veu i cant (I) 48 Curs d’iniciació al cajón flamenc 48 Xerrada d’introducció a la musicoteràpia 48 Conferència sobre Walter Benjamin 34 Bòlit_Idees i talent 16 Buc obert. Concerts a la Marfà 49 En Curt. Filmets. Festival de Cinema de Badalona 25 Visita comentada ”Les llengües del judaisme” 34 Jornades Europees del Patrimoni 2013 38 Taller: Reconèixer emocions 35 Taller: Gestió de les vivències emocionals 35 Música per créixer 46 El cos com a instrument 45 Visita teatralitzada amb La Minúscula 34 Construïm una sukkà 35 Recital de hang 35 Jornada de portes obertess 40 Portes obertes 35 Sortida botànica: herbes i plantes bíbliques 35 Visita teatralitzada amb La Minúscula 34

OCTUBRE 1-31 octubre 2 octubre-11 juny. 16-19 h 2 octubre-11 juny. 16-19 h 2 octubre. 19-21 h 2 octubre. 20 h 3 octubre. 20.30 h 4 octubre. 19 h 5 octubre. 11-13 h 5 octubre. 12 h 5 octubre. 17-19.45 h 5 octubre. 17-19.45 h 5 octubre. 11.30 h 6 octubre 7 octubre. 10-17.30 h

SMB · Totes les biblioteques Menú de Lletres: petits editors, grans llibres 9 CG · I.E. Nahmànides Curs de llengua hebrea III (continuació) 34 CG · I.E. Nahmànides Curs d’iniciació a la llengua hebrea 34 EM · Espai Marfà Audició comentada de rumba catalana 50 MC · Museu Cinema Conferència: La promoció del cinema 26 MC · Museu Cinema El documental del mes: El alcalde 25 SMB · B. Just M. Casero Presentació de llibres 10 EM · Espai Marfà Taller de ball per rumba 50 B · Bòlit_LaRambla Visita guiada: “Mise en scène” 15 EM · Espai Marfà Taller de guitarra per rumba catalana (ventilador) 50 EM · Espai Marfà Taller de percussió per rumba catalana 50 SMB · B. Antònia Adroher Presentació: La Marta i la xocolata 10 GM · Museus de Girona Jornada de portes obertes 40 RM · Casa Masó Dia Mundial de l’Arquitectura 39

SMB - Servei Municipal de Biblioteques B - Bòlit. Centre d’Art Contemporani. Girona EMA - Escola Municipal d’Art EMHU - Escola Municipal d’Humanitats MC - Museu del Cinema MHG - Museu d’Història de Girona CG - Call de Girona RM - Fundació Rafael Masó GM - Gironamuseus TM - Teatre Municipal EM - Espai Marfà

7, 8 i 9 octubre. 16.30-20.30 h 9 octubre. 19 h 10 octubre. 18 h 10 octubre. 19 h 10 octubre. 19-21 h 10 octubre. 20 h 11 octubre. 20 h 11 octubre. 19 h 14-27 octubre 14, 15 i 16 oct. 16.30-20.30 h 15 oct-26 nov. 16 octubre. 19 h 17 octubre. 19.30 h 17 octubre. 20 h 17 octubre. 20 h 19 octubre. 12 h 19 oct-23 nov. 10.30-13.30 h 19 octubre. 16.30-19.30 h 21, 22 i 23 oct. 16.30-20.30 h 23 octubre 23 octubre. 19 h 24 octubre. 19 h 24 octubre. 19-21 h 24 octubre. 19.30 h 24 octubre. 20 h 24 octubre. 20 h 25 octubre. 19 h 26 octubre. 10-20 h 27 octubre 27 octubre. 11-15 h 29 octubre

B · CC La Mercè EMHU · CC La Mercè SMB · B. Antònia Adroher B · Bòlit_LaRambla EM · Espai Marfà MC · Museu Cinema RM · Casa Cultura SMB · B. Just M. Casero SMB · B. Just M. Casero B · CC La Mercè EMHU · CC La Mercè EMHU · CC La Mercè EM · Espai Marfà SMB · B. Salvador Allende MC · Museu Cinema MHG · Museu Història MC · Museu Cinema EM · Espai Marfà B · CC La Mercè EMHU · CC La Mercè EMHU · CC La Mercè B · Bòlit_LaRambla EM · Espai Marfà MC · Museu Cinema SMB · B. Salvador Allende SMB · B. Just M. Casero MC · CRDI-Arxiu Municipal MC · Museu Cinema GM · Museu Arqueologia MC · Museu Cinema CG · Museu Història Jueus

Bòlit Emprèn: Kits formatius 15 Gustave Flaubert segons Jordi Llovet 20 Presentació llibres editorial Tantàgora 10 Bòlit_Idees i talent 16 Eines per a la comunicació de grups musicals 48 Parlem de Cinema? The Rocky Horror Picture Show 24 Concert Juli Garreta a Athenea 39 Taula rodona: Els mitjans de comunicació avui 10 10 anys de la biblioteca 10 Bòlit Emprèn: Kits formatius 15 Iniciació a la llengua occitana 20 Gustave Flaubert segons Jordi Llovet 20 Buc obert. Concerts a l’Espai Marfà 49 Presentació Violeta, novel·la inèdita de P. Bertrana 10 En Curt: L’Alternativa 25 Visita: Bombes sobre Girona 31 Cinema invisible. Curs de Cinema 27 Improvisació per a instruments de corda fregada 46 Bòlit Emprèn: Kits formatius 16 Conferència Joves i alimentació 21 Gustave Flaubert segons Jordi Llovet 20 Bòlit_Idees i talent 16 Trobada amb el dtor artístic de la FIM 48 Conferència: El cinema vist des de la psicoanàlisi 26 Lectures de por 10 Club de lectura Bedlam: darrere les hores càlides 11 Dia Internacional del Patrimoni Audiovisual 26 Projeccions especials de Fires. Imatges d’arxiu 26 Jornada de portes obertes 40 Projeccions especials de Fires. Imatges d’arxiu 26 Jornada obertes 35

NOVEMBRE 1 i 2 novembre. 10-20 h 2 novembre. 11 h 3 novembre 3 novembre. 11-13 h 3 novembre. 11-15 h 4 novembre 4, 5 i 6 nov. 16.30-20.30 h 5 nov- 3 des. 19-21 h 5 novembre. 20.30 h 6 novembre 6 novembre. 19-21 h 6 novembre. 20 h 7 novembre. 19 h 7 novembre. 19-21 h 7 novembre. 20.30 h 11 nov.-2 des. 11, 12 i 13 nov. 16.30-20.30 h 12 novembre. 20.30 h 13 novembre 13 novembre. 18.30-21 h 13 novembre. 20 h 14 novembre. 20 h 14 novembre. 20.30 h 16 novembre. 10-11.45 h 16 novembre. 12 h 16 novembre. 12-13.45 h 17 novembre. 11 h 18, 19 i 20 nov. 16.30-20.30 h 19 novembre. 20.30 h 20 novembre. 20 h 21 novembre. 19 h 21 novembre. 19.30 h 23 novembre. 11-13 h 23 novembre. 12 h 24 novembre 24 novembre. 11 h i 13.15 h 27 novembre 27 novembre. 20 h 28 novembre. 9.15-18.30 h 30 novembre. 17-19.30 h

MC · Museu Cinema MHG · Diversos espais GM · Museus de Girona GM · Museus de Girona MC · Museu Cinema EMHU · CC La Mercè B · CC La Mercè EM · Espai Marfà MC · Museu Cinema EMHU · CC La Mercè EM · Espai Marfà MC · Museu Cinema B · Bòlit_LaRambla EM · Espai Marfà MC · Museu Cinema EMHU · CC La Mercè B · CC La Mercè MC · Museu Cinema EMHU · CC La Mercè EM · Espai Marfà MC · Museu Cinema MC · Museu Cinema MC · Cinema Truffaut EM · Espai Marfà MHG · Museu Història EM · Espai Marfà MHG · Museu Història B · CC La Mercè MC · Museu Cinema MC · Museu Cinema B · Bòlit_LaRambla EM · Espai Marfà EM · Espai Marfà B · Bòlit_StNicolau GM · Museu Arqueologia MHG · Museu Història EMHU · CC La Mercè MC · Museu Cinema RM · Diversos espais EM · Espai Marfà

Projeccions especials de Fires. Imatges d’arxiu 26 Itinerari: La Girona medieval 32 Jornada de portes obertes 40 Sis museus, sis moments en la història de la ciutat 40 Projeccions especials de Fires. Imatges d’arxiu 26 Espai Conversa: Enric Casasses 21 Bòlit Emprèn: Kits formatius 16 Curs de tècniques de veu i cant (II) 48 Music & Films. Mostra de Cinema Documental Musical 26 Conferència “Girona, entre al-Àndalus i l’Imperi” 21 Taller de manteniment de baix i guitarra 46 En Curt. Els millors curtmetratges europeus de 2012 25 Bòlit_Idees i talent 16 Taller d’assessorament sobre produccions musicals 46 El documental del mes: Approved for adoption 25 Introducció a la Bíblia com a text literari 20 Bòlit Emprèn: Kits formatius 16 Music & Films. Mostra de Cinema Documental Musical 27 Conferència “Arquitectura i empresa a l’edat mitjana” 21 Iniciació al management 49 En Curt. Els millors curtmetratges europeus de 2012 26 Parlem de Cinema? Los Cronocrímenes 25 Projeccions de cinema dels primers temps 27 Manipulació d’equips de so de petit format 47 Visita: Bombes sobre Girona 31 Manipulació d’equips de il·luminació de petit format 47 Coneixements bàsics de rellotgeria. El cronògraf 32 Bòlit Emprèn: Kits formatius 16 Music & Films. Mostra de Cinema Documental Musical 26 En Curt. Els millors curtmetratges europeus de 2012 25 Bòlit_Idees i talent 16 Buc Obert. Concerts a l’Espai Marfà 49 Taller de bateria amb Santi Serratosa 47 Visita guiada: “Reel-Unreel” 15 Jornada de portes obertes 40 El rellotge de la Catedral 32 Conferència “Girona, un centre de l’art medieval català” 21 En Curt. Els millors curtmetratges europeus de 2012 25 1a Jornada d’Estudi sobre el Noucentisme 38 Taller de jam-session 47

DESEMBRE 1 desembre 1 desembre. 11 h 2 desembre

GM · Museus de Girona MHG · Museu Història EMHU · CC La Mercè

Jornada de portes obertes 40 El mercat a l’època medieval 32 Espai conversa: Ramon Brugada 21


4 desembre EMHU · CC La Mercè 4 desembre. CG · Museu Història Jueus 11 deembre. 19-21 h EM · Espai Marfà 12 desembre. 20 h MC · Museu Cinema 12 i 13 desembre B · Bòlit_LaRambla 14 desembre. EM · Espai Marfà 18 desembre. 20 h MC · Museu Cinema 19 desembre. 19.30 h EM · Espai Marfà 19 desembre. 20 h MC · Museu Cinema 21 desembre. 12 h MHG · Museu Història 25, 26, 28, 29 desembre TM · Teatre Muncipal 27, 28 i 31 desembre. 10.30-12 h GM · Museus de Girona 29 desembre GM · Museu Arqueologia

Teòlegs, escriptors i poetes a la Girona medieval 21 Celebració de la Hanukà 35 Sessió sobre amplificadors de guitarra elèctrica 47 El documental del mes: El meu camí a Olímpia 25 Jornada Art Innova 16 Girona XL: Jornades de cultura hip hop 44 En Curt. Premis Goya 2013 25 Buc Obert. Concerts a l’Espai Marfà 49 Parlem de Cinema? El protegido 25 Visita: Bombes sobre Girona 31 Els pastorets de Girona 41 Tallers de Nadal 40 Jornada de portes obertes 40

GENER 1, 3, 4 gener 2, 3 i 4 gener. 10.30-12 h 5 gener 9 gener. 20 h 16 gener. 20 h 18 gener. 12 h 25 gener. 11 h 26 gener

Els pastorets de Girona 41 Tallers de Nadal 40 Jornada de portes obertes 40 El documental del mes: Indie Game 25 Parlem de Cinema? Sospechosos habituales 25 Visita: Bombes sobre Girona 31 Itinerari: La Girona medieval 32 Jornada de portes obertes 40

TM · Teatre Muncipal GM · Museus de Girona GM · Museus de Girona MC · Museu Cinema MC · Museu Cinema MHG · Museu Història MHG · Diversos espais GM · Museu Arqueologia

EXPOSICIONS Fins 12 setembre Fins 29 setembre Fins 29 setembre Fins 30 setembre Fins 30 setembre Fins 3 novembre Fins 3 novembre Fins 26 gener Fins 26 gener 16 setembre-6 octubre 19 setembre-25 octubre 19 setembre-24 novembre 20 setembre-4 gener 1-31 octubre 10 octubre-13 desembre 23 octubre-4 gener 29 octubre-30 març 29 octubre-30 març 12-22 novembre 25 novembre-7 desembre 26 novembre-5 desembre 2-30 desembre 5 desembre-31 gener 21 desembre-9 de gener

SMB · B. Ernest Lluch Espriu forma guardada 9 B · Bòlit_StNicolau “Give Me Three Days” 14 MHG · Museu Història Faràndula. 500 anys d’imatgeria festiva de Girona 30 CG · Museu Història Jueus Les llengües del judaisme 34 SMB · B. Antònia Adroher Exposició: Concurs de Fotografia Naturalista 9 MHG · Museu Història Josep Maria Corredor. De casa a Europa 31 MHG · Museu Història Converses sobre converses 31 RM · Casa Masó Athenea 1913: el temple del noucentisme 39 MC · Museu Cinema Cinema imprès. Art i publicitat en paper (1895-1980) 24 SMB · B. Just M. Casero “Chasing the dream” 9 EMA · CC La Mercè Oniropolis 18 B · CC La Mercè “Alícia i la meravellosa terra” 14 B · Bòlit_LaRambla “Mise en scène” 14 SMB · B. Antònia Adroher La Marta i la xocolata 9 MHG · Museu Història Tres pobles... fins al 1963 30 B · Bòlit_StNicolau “Reel-unreel” 15 MHG · Museu Història Girona medieval: la clau del regne 30 CG · Museu Història Jueus La Girona jueva 34 EMHU · CC La Mercè Espriu forma guardada 20 SMB · Totes els biblioteques La literatura diu NO a la violència de gènere 9 EMHU · CC La Mercè Escriure en temps difícils 20 SMB · B. Just M. Casero L’acolliment familiar 9 EMA · CC La Mercè Transicions 18 MHG · Museu Història XXX Mostra de pessebres i diorames 31

SMB - Servei Municipal de Biblioteques B - Bòlit. Centre d’Art Contemporani. Girona EMA - Escola Municipal d’Art EMHU - Escola Municipal d’Humanitats MC - Museu del Cinema MHG - Museu d’Història de Girona CG - Call de Girona RM - Fundació Rafael Masó GM - Gironamuseus TM - Teatre Municipal EM - Espai Marfà

VENDA ANTICIPADA D’ENTRADES DE TEMPORADA ALTA Del 12 al 15 de setembre: A partir de les 10h a través del web: www.temporada-alta.net Oficina de Turisme: Rambla de la Llibertat, 1 (Girona) Dijous 12 i divendres 13 de setembre, de 10h a 18h Dissabte 14 de setembre, de 10h a 14h i de 16h a 18h Diumenge 15 de setembre, de 10h a 14h Dies 12 i 13 de setembre De les 10h fins a les 17h a les taquilles de: Teatre Municipal de Girona, Auditori-Palau de Congressos, Teatre de Salt, Sala La Planeta

A partir del 16 de setembre: Al web: www.temporada-alta.net A les taquilles de: Teatre Municipal de Girona (de dimarts a divendres, de 13h a 17h) Auditori-Palau de Congressos (de dimarts a divendres, de 12h a 14h) Teatre de Salt (de dimarts a divendres, de 20h a 21h) Venda el mateix dia de la funció: Al respectiu espai d’actuació: una hora abans de la funció, si queden localitats disponibles. Consulteu el web els diferents descomptes disponibles i la disponibilitat el mateix dia de la funció.


@cultura_gi @biblioteques_gi @GironaMuseus @MuseuCinema @arts_gi @auditori_gi @lletres_gi @teatre_gi

Glam Comunicació i disseny · Fotografia portada: Glam.cat © facebook.com/GironaCultura facebook.com/bibliotequesdegirona facebook.com/gironamuseus facebook.com/museudelcinema facebook.com/artsgirona facebook.com/AuditoriGirona facebook.com/LletresGirona facebook.com/gironateatre

Després de fer servir aquest fullet, si us plau, recicleu-lo. Gràcies

#somaqui

Dipòsit legal: GI.1152-2013

www.girona.cat/cultura

Programació Cultural tardor - hivern 2013  
Programació Cultural tardor - hivern 2013  

Programació per a la tardor i hivern de 2013 dels equipaments municipals.

Advertisement