__MAIN_TEXT__

Page 18

Zehavit Reisin (Stratasys) heeft hoge verwachtingen van ketone materialen

Metaal vervangen door kunststof In de olie- en gasindustrie zou dit jaar wel eens het eerste bedrijf de stap kunnen zetten naar distributed manufacturing van hoogwaardige kunststof onderdelen. Dankzij nieuwe ketone filamenten zoals Antero 800NA. Dat verwacht Zehavit Reisin, bij Stratasys verantwoordelijk voor de materiaalontwikkeling. Tegelijkertijd ziet ze op korte termijn ook nieuwe stappen in prototyping. Met name als het gaat om gestandaardiseerd kleur te 3D printen. Daar is voor prototyping veel behoefte aan. De markt voor 3D geprinte onderdelen van ketone polymeren, zoals PEEK en PEKK, gaat komende jaren met dubbele cijfers groeien. Om één reden: bedrijven gaan metalen componenten vervangen door kunststof AM-werkstukken. Dat zegt Zehavit Reisin, bij Stratasys in Israël verantwoordelijk voor de materiaalontwikkeling en Vice President EMEA. De sleutelrol in deze ontwikkeling gaan de nieuwe ketone filamenten spelen, zoals Antero 800NA.

Gaat olie- en gasindustrie om?

Antero is als filament sinds het midden van vorig jaar beschikbaar voor de Fortus 450 mc. Eind 2018 is het vrijgegeven voor de Fortus 900 mc, het grotere broertje van deze FDM-printer. Zehavit Reisin is overtuigd dat de markt voor PEEK- en PEKK-achtige filamenten komende jaren fors gaat groeien. “Omdat bedrijven metaal willen vervangen.” Antero 800NA wordt volgens haar het materiaal dat de luchtvaartindustrie bijvoorbeeld buiten de cabine zal inzetten voor functionele onderdelen. Het Stratasys filament is één van de weinige materialen die momenteel voldoen aan de eisen wat betreft chemische resistentie en outgassing voor luchtvaarttoepassingen. Op dit laatste punt voldoet het aan de eisen die NASA stelt. Ook in de motorsport ziet ze veel toepassingen, zowel bij Stratasys partners als McLaren als het Amerikaanse raceteam Pensky is er al ervaring mee opgedaan. Zehavit Reisin ziet zelfs toepassingen in de olie- en gasindustrie. Met dit filament haalt Stratasys op de Fortus 3D printer in de Z-richting al 50% van de mechanische eigenschappen van het uitgangsmateriaal. “Veel beter dan met SLS-technologie”, voegt ze eraan toe. “Omdat het materiaal semi-kristallijn is, biedt het een erg goede dynamische stabiliteit.” Zij denkt dat deze eigenschappen de weg open leggen voor veel toepassingen, mits je gaat ontwerpen voor additive manufacturing. En dat is precies de omslag die bedrijven moeten maken. “Dat is niet gemakkelijk; het vergt een andere mindset. Als ze de technologie echter eenmaal ontdekt hebben, gaat het snel. Dan schakelen ze snel

18

Stratasys brengt een aantal nieuwe materialen op de markt voor de F123 serie printers. Daaronder een TPU, een elastomeer met een shore waarde van 92A. In combinatie met een in wateroplosbaar supportmateriaal moet dit bij prototyping de totale kosten van het werkstuk met bijna de helft verminderen, ondanks de hoge materiaalprijs. “Het is cruciaal om naar de totale kosten van een onderdeel te kijken”, benadrukt Zehavit Reisin.

over op meerdere 3D printers.” Bij de grote multinationals ziet ze dit vooral gebeuren zodra op strategisch niveau besloten wordt om een deel van de productie met additive manufacturing te gaan doen. Zehavit Reisin verwacht dat in de olie- en gasindustrie in 2019 de eerste distributed supply chains ontstaan: lokaal 3D printen, aangestuurd van één centraal punt.

Belang kleur neemt toe

De stap naar het 3D printen van functionele onderdelen met deze nieuwe materialen, betekent niet dat Stratasys de missie in de prototyping omgeving als ‘accomplished’ beschouwt. Integendeel. In dit marktsegment draait het vooral om kleur, iets waar Stratasys met de J735 en J750 printers nieuwe standaarden zet. De vraag naar kleur in prototyping groeit met 35 procent

print magazine maart 2019

Profile for 54U Media BV

3D print magazine  

Informerend en inspirerend over 3D in de industrie

3D print magazine  

Informerend en inspirerend over 3D in de industrie

Profile for 54umedia