Page 1


Ιανουάριος 2014 Οι λαϊκές ονομασίες του 1ου μήνα του έτους: Γενάρης, Γατόμηνας, Κλαδευτής Δευτέρα

Τρίτη

Τετάρτη

Πέμπτη

Παρασκευή

Σάββατο

Κυριακή

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Του Γενάρη το φεγγάρι λάμπει σαν μαργαριτάρι ♦ Ημερολόγιο Σχολικής Ζωής για την Προσχολική Εκπαίδευση 13/01/2014

Νηπιαγωγείο Προνηπιαγωγείο ΖιΖάννεια

14/01/2014

Νηπιαγωγείο Προνηπιαγωγείο

15/01/2014

ΖιΖάννεια

16/01/2014 17/11/2013 18/01/2014

Νηπιαγωγείο Προνηπιαγωγείο ΖιΖάννεια

20/01/2014

Νηπιαγωγείο Προνηπιαγωγείο ΖιΖάννεια

21/01/2014

Νηπιαγωγείο

23/01/2014 24/01/2014

28/01/2014 29/01/2013 30/01/2014 31/01/2014

Φτιάχνουμε τη δική μας Βασιλόπιτα Κοπή της Βασιλόπιτας για το 2014 Κουκλοθεατρική παράσταση: «Τα ζώα του δάσους ετοιμάζονται για το χειμώνα» Φυσικές Επιστήμες: «Τήξη – Πήξη» Family Musicality RealFamilyFood 3η συνάντηση ομάδων συμβουλευτικής γονέων Έναρξη προγράμματος συναισθηματικής αγωγής «Το ψάρι που προσπαθεί» Έναρξη Δανειστικής Βιβλιοθήκης

Νηπιαγωγείο Προνηπιαγωγείο ΖιΖάννεια

25/01/2014 27/01/2014

Γνωριμία με τη Σχολική Βιβλιοθήκη

Κουκλοθεατρική παράσταση: «Το λιομάζωμα» Φυσικές Επιστήμες: «Άνωση» Family Musicality Παραμυθοεξερευνήσεις

Νηπιαγωγείο Προνηπιαγωγείο Νηπιαγωγείο Νηπιαγωγείο Προνηπιαγωγείο Νηπιαγωγείο Προνηπιαγωγείο ΖιΖάννεια Προνηπιαγωγείο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσειακής αγωγής «Μες το Μουσείο» Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου 3η ατομική συνάντηση γονέων Αφιέρωμα στους προστάτες των γραμμάτων «Τρεις Ιεράρχες» Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου


Ιανουάριος 2014 ♦ Ανακοινώσεις Η Ιδιοκτησία, η Διεύθυνση, οι Εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του Ζαννείου Εκπαιδευτηρίου εύχονται το νέο έτος να σας χαρίσει υγεία και ευτυχισμένες στιγμές γεμάτες αγάπη!!

Καλή Χρονιά!!! Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Προνηπιαγωγείου καθώς και τα ΖιΖάννεια μας, θα κόψουν τη Βασιλόπιτα για το 2014! Ο τυχερός ή η τυχερή που θα βρει το φλουρί θα κερδίσει ένα προσεκτικά επιλεγμένο και κατάλληλο για την ηλικία του/ της βιβλίο!

♦ Συγκεντρώσεις γονέων Η 3η ατομική συνάντηση γονέων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014. Κατά τη διάρκεια της ατομικής συνάντησης γονείς και νηπιαγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τα αποτελέσματα της περιγραφικής αξιολόγησης και της προόδου των νηπίων (φύλλο αξιολόγησης), που συντάσσει η Διευθύντρια του Ζαννείου Νηπιαγωγείου.

♦ Εκπαιδευτικές Δράσεις Η Βασιλόπιτα για το 2014 Στις 14 και 15 Ιανουαρίου τα νήπια θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τη δική τους Βασιλόπιτα για το 2014 δουλεύοντας ομαδικά με την καθοδήγηση των Νηπιαγωγών τους. Η συγκεκριμένη βιωματική-εκπαιδευτική δράση έχει ως στόχο τα παιδιά να δημιουργήσουν κάτι από την αρχή, μόνα τους, που στις μέρες μας είναι πια τόσο δεδομένο και έτοιμο από άλλους. Στις 16 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κοπή της Βασιλόπιτας, στην οποία όπως ορίζει και το έθιμο, θα υπάρχει το φλουρί για κάποιο τυχερό παιδί το οποίο θα κερδίσει ένα όμορφο και κατάλληλα βιβλίο και θα δεχτεί τις ευχές όλων μας για μια καλή και δημιουργική χρονιά!

Δανειστική Βιβλιοθήκη Ο μήνας Ιανουάριος θα σημάνει την έναρξη της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Νηπιαγωγείου μας. Ο δανεισμός βιβλίων από τα νήπια στοχεύει στη δημιουργία θετικής στάσης απέναντι στα βιβλία και τη χρήση τους. Επιπλέον δίδεται με τη δράση αυτή , η αφορμή στους γονείς να εμπλακούν παιδαγωγικά με τα παιδιά τους, ενώ παράλληλα αναπτύσσονται οι δεξιότητες της ανάγνωσης και της γραφής. Κάθε Παρασκευή όλα τα παιδιά θα μπορούν να δανειστούν όποιο βιβλίο θέλουν από τη βιβλιοθήκη του σχολείου! Μαζί με το βιβλίο θα παίρνουν και το τετράδιο της δανειστικής βιβλιοθήκης το οποίο θα πρέπει να συμπληρώνουν το Σαββατοκύριακο στο σπίτι τους. Τα νήπια που δανείζονται κάποιο βιβλίο έχουν υποχρέωση να το επιστρέφουν τη Δευτέρα στο σχολείο μαζί με το τετράδιο, στην κατάσταση που το παρέλαβαν. Παρακαλούνται οι γονείς να συνεργαστούν για την επίτευξη της καλής λειτουργίας της Δανειστικής Βιβλιοθήκης με σκοπό την καλλιέργεια της Φιλαναγνωσίας αλλά και της σχολικής υπευθυνότητας.


♦ Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εκπαιδευτικό πρόγραμμα (project) στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης

«Ένα ιστορικό ταξίδι πολιτισμού στην Κρήτη, το νησί μας…» Κατά το μήνα Ιανουάριο τα νήπια του Εκπαιδευτηρίου μας, στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης και με αφόρμηση τη μυθολογία, θα ασχοληθούν με το Μινωικό Πολιτισμό και θα γνωρίσουν τους λόγους που συνέβαλαν στη δημιουργία και την ανάπτυξή του, τα βασικά του χαρακτηριστικά, καθώς και στοιχεία της καθημερινής ζωής εκείνης της εποχής!!! Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Μες το Μουσείο» Ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΜΟΥΣΑ στα πλαίσια του πολυδιάστατου και ετήσιου προγράμματος «Κρήτη, το νησί μας» θα πραγματοποιήσει στο Σχολείο μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την Προϊστορική Κρήτη. Το πρόγραμμα που αποτελεί ένα ταξίδι στην Προϊστορική Κρήτη, ξεκινώντας από την πρώτη κατοίκηση του νησιού, προσεγγίζει πως ζούσαν οι άνθρωποι τότε και οδηγεί τα παιδιά στην εξέλιξη του Μινωικού Πολιτισμού, από τη δημιουργία των ανακτόρων της Κνωσού μέχρι και την καταστροφή τους. Τα παιδιά ενθαρρύνονται να αναγνωρίσουν και να ερμηνεύσουν τη χρησιμότητα διάφορων αντικειμένων της εποχής χρησιμοποιώντας αντίγραφα των πραγματικών, τα οποία εκθέτονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Το πρόγραμμα επιχειρεί να προσεγγίσει τα αρχαιολογικά ευρήματα βασισμένο σε νεότερες ανακαλύψεις και ερμηνείες τους. Υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε συνεργασία με τη «ΜΟΥΣΑ» Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς το Ζάννειο Νηπιαγωγείο σε συνεργασία με τη ΜΟΥΣΑ, εκπαιδευτικό σχήμα πολιτιστικών παροχών, θα πραγματοποιήσουν στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτηρίου ποικιλία προγραμμάτων μουσειακής αγωγής. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αυτά θα εξοικειώσουν τα νήπια στο μουσειακό χώρο μέσα από μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική μέθοδο. Βασίζονται σε μπαουλάκια, στον τύπο της μουσειοσκευής, με πληροφοριακό υλικό, όπως αντίγραφα μουσειακών αντικειμένων, αντικείμενα και εργαλεία δεξιοτεχνίας, παιχνίδια, υλικό δραστηριοτήτων και χρήση οπτικοακουστικών ηλεκτρονικών μέσων. Η μεθοδολογία των προγραμμάτων ακολουθεί τις αρχές της μουσειοπαιδαγωγικής και της εμψυχωτικής διδασκαλίας.

Τα γράμματα της αλφαβήτας στο Προνηπιαγωγείο Αυτό το μήνα θα ξεκινήσουμε να γνωρίζουμε ένα-ένα τα γράμματα της αλφαβήτας. Στην επίτευξη αυτού του στόχου θα μας βοηθήσουν μια σειρά από φύλλα εργασίας σχεδιασμένα προσεκτικά από τη Διευθύντρια του Ζαννείου Νηπιαγωγείου, κα Ελένη Λευκαδίτη. Τα συγκεκριμένα φύλλα εργασίας είναι δομημένα με σκοπό να προσφέρουν στα νήπια τη δυνατότητα να επεξεργαστούν το κάθε γράμμα ξεχωριστά, σε συνδυασμό με άλλα γράμματα και με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας. Τα νήπια θα γνωρίσουν τη χρησιμότητα του γραπτού λόγου, θα συνειδητοποιήσουν ότι ο γραπτός λόγος αποτελεί αναπαράσταση του προφορικού, καθώς και ότι οι λέξεις απαρτίζονται από μικρότερα μέρη, τις συλλαβές και τα φωνήματα και θα ταυτίσουν τα τελευταία με το ανάλογο γράφημα. Επιπλέον θα αποκτήσουν ικανότητες που υποστηρίζουν τη γραφή και μαθαίνουν την ορθή στάση του σώματος κατά τη γραφή.


Ανά τακτά διαστήματα θα λαμβάνουν οι γονείς φύλλα εργασίας με σκοπό να τα υλοποιήσουν τα νήπια στο σπίτι. Στόχος αυτής της δράσης είναι να αναπτυχθεί ο «οικογενειακός αλφαβητισμός». Ο οικογενειακός αλφαβητισμός έγκειται στους χειριστικούς τρόπους του γραπτού λόγου από τα μέλη της οικογένειας. Προτρέψτε λοιπόν τα παιδία σας, να συμμετέχουν σε απλές καθημερινές, οικογενειακές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη γραφή, για την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων τους. Οι Νηπιαγωγοί των τμημάτων, κα Μαρία Αρβανίτη και κα Έφη Τσαγκαράκη, εύχονται σε όλα τα παιδιά: Καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους!!

♦ Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος «Ένα ιστορικό ταξίδι πολιτισμού στην Κρήτη, το νησί μας..», τα νήπια στις 31 Ιανουαρίου θα επισκεφθούν τον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν αντιπροσωπευτικά δείγματα απ’ όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας, καθώς και τις συλλογές από τα αριστουργήματα της μινωικής τέχνης σε όλη της την εξέλιξη.

♦ Συνεργαζόμενο επιστημονικό προσωπικό Αξιολόγηση Λογοθεραπευτών Με πρωτοβουλία του Εκπαιδευτηρίου προσκλήθηκαν και θα επισκεφθούν το Προνηπιαγωγείο μας, κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, οι συνεργάτες λογοθεραπευτές κ. Μαρίνος Βιτσαξάκης και Νεκτάριος Βακωνάκης. Οι ειδικοί αυτοί επιστήμονες θα πραγματοποιήσουν μια πρώτη προληπτική αξιολόγηση των νηπίων για τον εντοπισμό τυχόν δυσκολιών που αφορούν τη σωστή εκφορά του λόγου και την άρθρωση.

♦ Προαιρετικές δραστηριότητες Παραμυθοεξερευνήσεις: Αυτό το μήνα το πρόγραμμα «Παραμυθοεξερευνήσεις» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014.

RealFamilyFood: Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014. Δηλώστε συμμετοχή σε μια γευστικά δημιουργική εμπειρία.

Family Musicality: Οι συναντήσεις για το μήνα Ιανουάριο θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17 και 24 Ιανουαρίου 2014. Η ώρα των μαθημάτων 18:00.

Ομάδες Συμβουλευτικής Γονέων: Η 3η συνάντηση των ομάδων συμβουλευτικής γονέων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014.


♦ Θεματολογία Ιανουαρίου Για το μήνα Ιανουάριο έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν τα παρακάτω θέματα με τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς στόχους: Ήρθε ο Χειμώνας… - Η ελιά, ο πολυτιμότερος καρπός! Ήρθε ♦ − ♦ − − − − ♦ − ♦ − − ♦ − − − ♦ − − − − − ♦ − − ♦ − − − − −

ο Χειμώνας… Προσωπική και Κοινωνική Ανάπτυξη Να αποκτήσουν ενσυναίσθηση. Φυσικές Επιστήμες Να γνωρίσουν την αντίθεση της εποχής από το Νότιο στο Βόρειο Ημισφαίριο. Να προβληματιστούν για το πώς τα ζώα και τα φυτά αντιμετωπίζουν το χειμώνα. Να διακρίνουν τα παρατηρήσιμα εξωτερικά μορφολογικά χαρακτηριστικά των ζώων του Χειμώνα. Να πειραματιστούν και να διακρίνουν τις τρεις φυσικές καταστάσεις του νερού (υγρή, στερεή και αέρια). Περιβάλλον και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη Να υιοθετήσουν θετικές στάσεις και συμπεριφορές για την προστασία του περιβάλλοντος μειώνοντας το φαινόμενο του λιωσίματος των πάγων. Τεχνολογίες Πληροφοριών και Ερευνών Να εκτελέσουν παιχνίδια εξερεύνησης και να κινούν το ποντίκι χρησιμοποιώντας κατάλληλο λογισμικό. Να γράψουν το όνομα τους και να το εκτυπώσουν. Μαθηματικά Να οργανώσουν το μηνιαίο ημερολόγιο του Ιανουαρίου. Να απαγγέλνουν, να διαβάζουν και να γράφουν αριθμούς μέχρι το δέκα. Να καταμετρούν πραγματικά αντικείμενα ή εικόνες και να γράφουν τον αντίστοιχο αριθμό του συνόλου. Γλώσσα Να απολαύσουν την ανάγνωση παραμυθιών και ποιημάτων για το χειμώνα. Να ενθαρρύνονται, να διηγούνται και να περιγράφουν. Να συζητήσουν για τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα. Να βελτιώσουν και να εμπλουτίσουν τον προφορικό τους λόγο. Να συζητήσουν για τα μέτρα προφύλαξης των ανθρώπων από το κρύο. Φυσική Αγωγή Να συμμετέχουν σε καθημερινές φυσικές δραστηριότητες μέτριας έντασης για μικρά χρονικά διαστήματα και σε ασκήσεις ευλυγισίας, δύναμης. και αντοχής. Να τρέχουν ευθύγραμμα όσο πιο γρήγορα μπορούν σε μικρή απόσταση. Τέχνες Να πειραματιστούν με διάφορα υλικά. Να δραματοποιήσουν παραμύθια. Να απολαύσουν ακούσματα κλασσικής μουσικής. Να δημιουργήσουν ατομική κατασκευή. Να δραματοποιήσουν τη διαδικασία της χειμερίας νάρκης.


Η ελιά, ο πολυτιμότερος καρπός! ♦ Προσωπική και Κοινωνική Ανάπτυξη − Να αναπτύξουν το αίσθημα του «ανήκειν» διαμορφώνοντας την προσωπική τους ταυτότητα. − Να αποκτήσουν θετική αυτοεκτίμηση δεχόμενα την επιβράβευση σε εκείνα και σε άλλα παιδιά της σχολικής ομάδας. ♦ Φυσικές Επιστήμες − Να παρατηρήσουν τα χαρακτηριστικά δέντρων και να τα διαχωρίσουν σε καρποφόρα και μη. − Να αντιληφθούν τη θρεπτική αξία του ελαιολάδου και πώς αυτό συμβάλλει στην καλή υγεία. − Να οριοθετήσουν την ελιά ως φυσικό πόρο που εκμεταλλεύεται ο άνθρωπος από παλαιότερα χρόνια μέχρι και σήμερα. − Να πειραματιστούν με την ανάμιξη ελαιολάδου και νερού ανακαλύπτοντας το φαινόμενο της «Άνωσης». ♦ Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών − Να ζωγραφίσουν το δέντρο της ελιάς χρησιμοποιώντας το κατάλληλο λογισμικό και να το εκτυπώσουν. − Να γράψουν τη λέξη ελιά στη μηχανή αναζήτησης και να αντλήσουν σχετικές εικόνες. ♦ Μαθηματικά − Να αναγνωρίσουν αριθμητικές ποσότητες (1-5) με καταμέτρηση και να τις γράψουν. ♦ Γλώσσα − Να ακούσουν, να συζητήσουν και να διερωτηθούν για τη χρήση και την ιστορία της ελιάς και του λαδιού ανά τους αιώνες. − Να εφαρμόσουν στρατηγικές οργάνωσης του λόγου τους πριν μιλήσουν με σκοπό να αναδιηγηθούν ιστορίες σχετικές με την ελιά. ♦ Φυσική Αγωγή − Να εμπιστεύονται την κρίση και τις ικανότητές τους για να εκτελούν νέες κινήσεις. − Να συνδυάζουν, συνθέτουν και οργανώνουν πολλές ιδέες για την παραγωγή νέας (καινούργιας) κίνησης. ♦ Τέχνες − Να χρησιμοποιήσουν με φαντασία διαφορετικά υλικά για να δημιουργήσουν μια ομαδική κατασκευή.

Προτάσεις βιβλίων για το Χειμώνα και την Ελιά Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει, Κοντολέων, εκδόσεις Πατάκη

Το λευκό παραμύθι, Στοφόρος, εκδόσεις Σαϊτα

Ο πιγκουίνος που ήθελε να πετάξει, ΡίμανΖιγκεντάλερ, εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες

Ο Χαρούλης, το χελιδόνι του χειμώνα, Δημουλίδου, εκδόσεις Διάπλαση

Η βασίλισσα του χιονιού, Άντερσεν, εκδόσεις Κέδρος

Η σοφή ελιά, Καμαράτου, εκδόσεις Μικρή Μίλητος

Της Ελιάς το Δάκρυ, λαϊκό παραμύθι, εκδόσεις Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Η ελίτσα, Τόλκα, Εκδόσεις Λιβάνη


♦ ♦ Μήνυμα Μήνυμα στην στην οικογένεια οικογένεια Ελεύθερος Ελεύθερος χρόνος χρόνος και και δημιουργικό δημιουργικό παιχνίδι παιχνίδι με με τα τα παιδιά παιδιά Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής και οι ανειλημμένες υποχρεώσεις των γονέων σήμερα, Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής και οι ανειλημμένες υποχρεώσεις των γονέων σήμερα, δημιουργούν δημιουργούν προβληματισμούς αφενός γύρω από το πόσο χρόνο μπορούν να περάσουν με προβληματισμούς αφενός γύρω από το πόσο χρόνο μπορούν να περάσουν με τα παιδιά τους τα παιδιά τουςγύρω και αφετέρου γύρω το πώς θα το κάνουν το χρόνοΟι δημιουργικό. Οι και αφετέρου από το πώς θα από κάνουν αυτόν χρόνοαυτόν δημιουργικό. δυσκολίες που δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερα αυτό το ζήτημα, ιδιαίτερα εκείνοι οι αντιμετωπίζουν οι γονείς σχετικάοιμεγονείς αυτό σχετικά το ζήτημα, εκείνοι οι οποίοι εργάζονται, οποίοι εργάζονται, είναι γνωστές και συχνά τους επιβαρύνουν με δυσάρεστες σκέψεις και είναι γνωστές και συχνά τους επιβαρύνουν με δυσάρεστες σκέψεις και συναισθήματα συναισθήματα απογοήτευσης. χρόνος πουοιαφιερώνουν γονείςτους στα παιδιά τους κάνει απογοήτευσης. Ο χρόνος που Ο αφιερώνουν γονείς στα οιπαιδιά τα κάνει νατα νιώθουν να νιώθουν και ιδιαίτερα, καιανακόμη και ανείναι είναισημαντικός. λίγος, είναι σημαντικός. μοναδικά καιμοναδικά ιδιαίτερα, και ακόμη και είναι λίγος, Οι παρακάτω παρακάτω ιδέες ιδέες πέραν πέραν του Οι του δημιουργικού δημιουργικού χρόνου χρόνου που που θα θα σας σας εξασφαλίσουν εξασφαλίσουνμε μετα ταπαιδιά παιδιά σας θα συνεισφέρουν στην καλλιέργεια των οικογενειακών δεσμών και την κατανόηση σας θα συνεισφέρουν στην καλλιέργεια των οικογενειακών δεσμών και την κατανόησητης της αξίας της οικογένειας. αξίας της οικογένειας. Ακούστε μουσική μουσική μαζί, μαζί, μουσική μουσική που Ακούστε που αρέσει αρέσει στο στο παιδί παιδί σας, σας, σε σε σας σαςήήκαι καιστους στουςδυο δυοσας σας την ώρα που κάνετε κάτι μαζί, για παράδειγμα όταν συμμαζεύετε τη ντουλάπα του. την ώρα που κάνετε κάτι μαζί, για παράδειγμα όταν συμμαζεύετε τη ντουλάπα του. Κάντε μαζί μαζί παιχνίδια παιχνίδια ταξινόμησης Κάντε ταξινόμησης ορμώμενοι ορμώμενοι από από τις τις δουλειές δουλειέςτου τουσπιτιού. σπιτιού.Ξεχωρίστε Ξεχωρίστε τα ρούχα στην απλώστρα ή τα μανταλάκια σε χρώματα την ώρα που απλώνετε… τα ρούχα στην απλώστρα ή τα μανταλάκια σε χρώματα την ώρα που απλώνετε… Μαγειρέψτε μαζί. μαζί. Η Μαγειρέψτε Η ώρα ώρα του του μαγειρέματος μαγειρέματος προσφέρεται προσφέρεται για για να ναπραγματοποιήσετε πραγματοποιήσετε διάφορες ευχάριστες δραστηριότητες με τη βοήθεια των αισθήσεων διάφορες ευχάριστες δραστηριότητες με τη βοήθεια των αισθήσεωνόπως όπωςπαιχνίδια παιχνίδια γεύσης και αφής. γεύσης και αφής. Περπατήστε αντί αντίνανα χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητο σας το μέχρι το τους πάρκο, τους Περπατήστε χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητο σας μέχρι πάρκο, συγγενείς ή τους που μένουν σας καιπολύτιμο κερδίστε χρόνο πολύτιμο χρόνο μεσας. το ήσυγγενείς τους φίλους πουφίλους μένουν κοντά σας κοντά και κερδίστε με το παιδί παιδί σας. να Μπορείτε κάνετε συζητήσεις και να διευρύνετε το λεξιλόγιο του σχετικά Μπορείτε κάνετε να συζητήσεις και να διευρύνετε το λεξιλόγιο του σχετικά με τον με τον καιρό, να κάνετε μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής ή απλά να συζητήσετε κάτιτο καιρό, να κάνετε μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής ή απλά να συζητήσετε κάτι το οποίο θεωρείτε το απασχολεί το προβληματίζει. οποίο θεωρείτε ότι ότι το απασχολεί καικαι το προβληματίζει. Παίξτε τις τις νοικοκυρές νοικοκυρές ή Παίξτε ή τους τους μάστορες, μάστορες, αναλάβετε αναλάβετε εσείς εσείς αυτούς αυτούς τους τους ρόλους ρόλους ήή χρησιμοποιήστε κούκλες κούκλες και και κάντε χρησιμοποιήστε κάντε ταυτόχρονα ταυτόχρονα τις τις δουλειές δουλειές που πουχρειάζεται χρειάζεταινα ναγίνουν γίνουν στο σπίτι. στο σπίτι. Φροντίστε μαζί μαζί τον τον κήπο. κήπο. Το Φροντίστε Το να να φυτέψετε φυτέψετε ήή να να φροντίσετε φροντίσετετα ταλουλούδια λουλούδιακαι καιτα ταδέντρα δέντρα σας μαζί με τα παιδιά θα είναι μια ιδιαίτερα δημιουργική δραστηριότητα για αυτά. σας μαζί με τα παιδιά θα είναι μια ιδιαίτερα δημιουργική δραστηριότητα για αυτά.ΗΗ αγάπη τους τους για για τη τη φύση αγάπη φύση είναι είναι γνωστή γνωστή και και έτσι έτσι τα τα βοηθάτε βοηθάτε να να έρθουν έρθουνπιο πιοκοντά κοντάστο στο περιβάλλον και και να να καλλιεργήσουν περιβάλλον καλλιεργήσουν θετικά θετικά συναισθήματα συναισθήματα για για αυτό. αυτό. Εάν Εάν δεν δενυπάρχει υπάρχει κήπος, μπορείτε να μεταμορφώσετε το μπαλκόνι σας στο μικρό πράσινο κομμάτι κήπος, μπορείτε να μεταμορφώσετε το μπαλκόνι σας στο μικρό πράσινο κομμάτιτου του σπιτιού. Τα παιδιά να είστε σίγουροι θα το απολαύσουν το ίδιο με το να φροντίζατε σπιτιού. Τα παιδιά να είστε σίγουροι θα το απολαύσουν το ίδιο με το να φροντίζατε τον τον κήπο κήπο σας!σας! Μιλήστε για για την τηναναμενόμενη αναμενόμενηοικογενειακή οικογενειακήσας σαςέξοδο. έξοδο.Φανταστείτε Φανταστείτετη,τη,ζωγραφίστε ζωγραφίστετη Μιλήστε τη και μιλήστε γιαπώς το πώς περιμένετε να φερθεί το παιδί σε αυτή. Προσπαθήστε να και μιλήστε για το περιμένετε να φερθεί το παιδί σε αυτή. Προσπαθήστε να βάλετε βάλετε τα γεγονότα στη σωστή χρονολογική χρησιμοποιώντας φράσεις και μαζί τα μαζί γεγονότα στη σωστή χρονολογική σειρά, σειρά, χρησιμοποιώντας φράσεις και λέξεις λέξειςπρώτα, όπως πρώτα, αργότερα, στη συνέχεια. όπως αργότερα, στη συνέχεια. ΚΑΛΗ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Επικοινωνώ Προνηπιαγωγείο Ιανουάριος 2014  
Επικοινωνώ Προνηπιαγωγείο Ιανουάριος 2014  

Επικοινωνώ Προνηπιαγωγείο Ιανουάριος 2014

Advertisement