Page 1


Δεκέμβριος 2016 Οι λαϊκές ονομασίες του 12ου μήνα του έτους: Χριστουγεννιάτης, Νικολοβάρβαρα

Δεκέμβρης, Χριστού γέννηση και καλός μας χρόνος!

Ανακοινώσεις Λειτουργία του Εκπαιδευτηρίου κατά την εορταστική περίοδο Τα τμήματα της Προσχολικής Εκπαίδευσης του Σχολείου μας δεν θα λειτουργήσουν τις εξής ημέρες:

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016, Δευτέρα 2 Ιανουαρίου και Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 Παρακαλούνται οι γονείς που επιθυμούν να συμμετέχουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα του Ζαννείου Εκπαιδευτηρίου για τα Χριστούγεννα, να συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής που θα παραλάβουν εντός ολίγων ημερών.

Συνεργασία Σχολείου – Οικογένειας Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε ομαδική συνάντηση γονέων με σκοπό να παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Water Ecoculture», που υλοποίησαν τα παιδιά κατά τον μήνα Νοέμβριο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μίλησε η επίκουρη καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Σύμβουλος Εκπαίδευσης του Εκπαιδευτηρίου μας, κα Μαρία Αμπαρτζάκη, ως υπεύθυνη και συντονίστρια του προγράμματος. Επιπλέον, παρουσιάστηκε έκθεση (Installation) βασισμένη σε όσα αποκόμισαν από την εμπειρία τους τα ίδια τα παιδιά.

Σχολή γονέων: «Η Εκπαίδευση του Αποτελεσματικού Γονέα» Σας ενημερώνουμε ότι είναι στις προθέσεις μας να οργανώσουμε ένα σύστημα ομάδων συμβουλευτικής γονέων. Με την καθοδήγηση της επιστημονικής συνεργάτιδας του Σχολείου μας και Ψυχολόγου Παίδων & Εφήβων - Μη Κατευθυντικής Ψυχοθεραπεύτριας: Ελένης Καρτσωνάκη MSc, θα συγκεντρώνονται μια φορά την εβδομάδα για 3 ώρες και για χρονικό διάστημα 10 εβδομάδων οι συμμετέχοντες στην ομάδα για να συζητήσουν, να λύσουν απορίες και να διευκρινίσουν θέματα και ανησυχίες τους σε ένα κλίμα συνεργασίας, σεβασμού και αλληλεγγύης.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Το φίλτρο του Χρόνου Την Παρασκευή 9 και την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, τα δύο τμήματα του Νηπιαγωγείου θα επισκεφθούν αντίστοιχα το Μουσείο Αγροτικής Ιστορίας και Λαϊκής Τέχνης, στο Παραδοσιακό χωριό Αρόλιθος όπου και θα συμμετάσχουν σε


ένα θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από τα συμβολικά έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όλα ξεκινούν από ένα παραμύθι...!

Εκπαιδευτικές Δράσεις «Ο κόσμος των Χριστουγέννων ζωντανεύει στο Ζάννειο Εκπαιδευτήριο» Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Σχολείο μας η διαδραστική εκδήλωση «Ο κόσμος των Χριστουγέννων ζωντανεύει στο Ζάννειο Εκπαιδευτήριο». Μια διαφορετική και πρωτότυπη εκδήλωση που στόχο έχει τα νήπια να παίξουν, να διασκεδάσουν και να ταξιδέψουν στη μαγεία των Χριστουγέννων. Αρχικά οι μικροί μας μαθητές θα σας καλωσορίσουν στις τάξεις τους και στη συνέχεια οι αίθουσες θα μεταμορφωθούν σε Εργαστήρια, το καθένα με διαφορετικό θέμα, έτσι ώστε μικροί και μεγάλοι να επιλέξουν τον προορισμό που προτιμούν. Φέτος, για πρώτη χρονιά, θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν και οι μαθητές της Α’ & Β’ Δημοτικού. Σε αυτά τα Χριστουγεννιάτικα Εργαστήρια θα έχετε τη δυνατότητα να παίξετε μαζί με τα παιδά, να τραγουδήσετε, να μαγειρέψετε, να φτιάξετε παιχνίδια, να απολαύσετε χριστουγεννιάτικες ιστορίες και όχι μόνο! Σε κάθε εργαστήριο θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων. Μελετήστε το πρόγραμμα που θα παραλάβετε τις επόμενες ημέρες, συζητήστε με το παιδί σας κι επιλέξτε τα εργαστήρια που επιθυμείτε να συμμετάσχετε. Παράλληλα με την εκδήλωση: «Ο κόσμος των Χριστουγέννων ζωντανεύει στο Ζάννειο Εκπαιδευτήριο», το Ζάννειο Εκπαιδευτήριο σας προσκαλεί στο χριστουγεννιάτικο bazaar που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στο χώρο του Σχολείου μας. Οι μαθητές των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού με φαντασία, δημιουργικότητα και πολλή αγάπη θα έχουν ετοιμάσει χριστουγεννιάτικες κατασκευές και στολίδια, τα οποία θα δωρίσουν στον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων & Φίλων παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα», άνθρωποι του οποίου θα παρευρίσκονται εκείνη την ημέρα στο Σχολείο μας, προκειμένου να πωληθούν. Ελάτε να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια που υπενθυμίζει το αληθινό νόημα των εορτών!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 10:30 - 13:00 Στολισμός παιδιατρικής κλινικής Βενιζελείου Νοσοκομείου Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, τα νήπια όλων των τμημάτων της Προσχολικής Αγωγής θα δημιουργήσουν ομαδικές εικαστικές αφίσες με σκοπό να διακοσμήσουν τις κλίνες των παιδιών που νοσηλεύονται αυτή την περίοδο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Φιλανθρωπικές Πρωτοβουλίες Το Εκπαιδευτήριό μας πρεσβεύει την κοινωνική προσφορά, διοργανώνοντας ενδοσχολικές κι εξωσχολικές φιλανθρωπικές δραστηριότητες και δράσεις. Για τις


ημέρες των Χριστουγέννων, ημέρες αγάπης και αλληλεγγύης έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις με την προσδοκία συμμετοχής ολόκληρης της σχολικής κοινότητας.

Συγκομιδή τροφίμων Οι Άγιες μέρες που πλησιάζουν για αρκετούς συνανθρώπους μας δεν θα έχουν το χρώμα της θαλπωρής και της αγάπης λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνει η κοινωνία. Για το λόγο αυτό σαν μια πράξη ελάχιστης αλληλεγγύης και ανθρωπισμού μπορείτε να στείλετε στο σχολείο μας άμεσα, έως και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου ένα πακέτο τρόφιμα (μακαρόνια, ρύζι, κονσέρβα, ζάχαρη κ.τ.λ), για να διατεθούν στη συνέχεια σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Με τη δράση αυτή τα παιδιά μας, βιώνουν το αίσθημα της δοτικότητας και της αγάπης και παράλληλα βοηθούν κάποιους συνανθρώπους μας να χαρούν έστω στο ελάχιστο αυτές τις γιορτινές ημέρες. Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν στα παρακάτω ιδρύματα: «Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων», «Στέγη Ανηλίκων» και «Παιδικά Χωριά SOS ».

Παιχνιδομαζέματα – Δωροσκορπίσματα 5 Το Σχολείο μας και φέτος συμμετέχει στην εκστρατεία: «Παιχνιδομαζέματα – Δωροσκορπίσματα No5», που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με τη συνεργασία της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τη σύμπραξη τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, εθελοντικών ομάδων και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς και του Εκπαιδευτηρίου μας. Σκοπός της παραπάνω δραστηριότητας είναι και φέτος τα Χριστούγεννα να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς παιχνίδι. Όσοι από εσάς επιθυμείτε μπορείτε έως και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου να στείλετε όσα και όποια παιχνίδια καλής ποιότητας εσείς θέλετε.

Συμμετοχή στο «Κάνε Μια Ευχή» Το «Make-A-Wish» (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι ένας Φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που πραγματοποιεί ευχές παιδιών ηλικίας 3-18 ετών που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, όπως είναι ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες, η μυϊκή δυστροφία, το AIDS κ.α., ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή με χαρά, δύναμη και ελπίδα. Οι μαθητές του Ζαννείου Εκπαιδευτηρίου έχουν την τιμή να συμμετέχουν στο «Αστέρι της Ευχής», μια από τις φιλανθρωπικές δράσεις του οργανισμού. Οι μικροί μας μαθητές προσέφεραν από 2 ευρώ ο καθένας, για να υιοθετήσουν την ευχή ενός παιδιού με σοβαρά προβλήματα υγείας. Ας στηρίξουμε λοιπόν την προσπάθεια τους και ας τους δώσουμε συγχαρητήρια για τη δράση τους!!!

Θεματολογία Δεκεμβρίου Για τον μήνα Δεκέμβριο έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν τα παρακάτω θέματα με τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς στόχους: Νηπιαγωγείο: «Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά» Προνηπιαγωγείο: «Φωτεινά και λαμπερά Χριστούγεννα» ΖιΖάννεια: «Μαγικά Χριστούγεννα»


Προτάσεις βιβλίων ΖιΖάννεια Το παιδί και τ’ όνειρο, Κάρμεν Ρουγγέρη, Διάπλαση

Ο μολυβένιος στρατιώτης, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, Πατάκης

30 ιστορίες περιμένοντας τα Χριστούγεννα, Φίλιππος Μανδηλαράς, Πατάκης

Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει, Μάνος Κοντολέων, Πατάκης

Προνηπιαγωγείο Τι θα έκανα αν ήμουν Άη Βασίλης, Τατιάνα Ζωγράφου, Καλέντης

Το βιβλίο των δικών σου Χριστουγέννων, Ντανιέλα Σταματιάδη, Μεταίχμιο

Ο Καλικάντζαρος που έχασε τον δρόμο, Βαγγέλης Τασιόπουλος, Σύγχρονοι Ορίζοντες

Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι, Ευγένιος Τριβιζάς, Ελληνικά γράμματα

Νηπιαγωγείο Ο Τρακατρούκας

Ολίβια- Υπέροχη ο καλικάντζαρος, Πρωτοχρονιά, Φάλκονερ Ίαν, Ελένη Πατάκη Μπετεινάκη, Ελληνοεκδοτική

Καρυοθραύστης, Χόφμαν (Διασκευή: Σουζάνε Κόπε), Παπαδόπουλος

Ένα δέντρο μια φορά, Ευγένιος Τριβιζάς, Καλέντης

Η εκπαιδευτική κοινότητα του Ζαννείου Εκπαιδευτηρίου εύχεται Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά για όλους μας!!!

Επικοινωνώ Προσχολική Δεκέμβριος 2016  

Επικοινωνώ Προσχολική Δεκέμβριος 2016

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you