GrootSneek 3 - 2021 Lifestyle bijlage

Page 1

SPECIALE BIJLAGE VAN

sneek

LIFESTYLE TRENDS

voorjaar 2021

GrootSneek is op zoek ends tr e w u ie n e d r a a n n a a geg je t a la n e k ij K r. a a rj o o voor het v vooral inspireren….

FASHION, BODY HUIS & TUIN Kingma Buitenleven - Hommerts Hegosteen - Hommerts Stienstra en Van der Wal waterbouw - IJlst BRYCK - Joure Bergstra wonen & zonwering - Sneek Interieurontwerp met Liefde - Sneek Rameau voetverzorging - Sneek De Duif mode - Sneek

Hair affair - Sneek Liana kleur en stijl - Sneek Van der Velde boekhandel - Sneek Royaal Belegd - Sneek Evelyne ontwerp - Sneek Kapsalon Perron 28 - Sneek De Dames van Akkrum - Akkrum De Boer Licht - Sneek


Puur Posthuma’s

Puur Posthuma’s paasinspiratie paasinspiratie

29, 29, 95

voor 2 pers.

95

voor 2 pers.

Paasbrunch vanvan de bakkers van Paasbrunch de bakkers vanPosthuma Posthuma Wij helpen je graag omheerlijke een heerlijke paasbrunch serveren Wij helpen je graag om een paasbrunch te te serveren tijdens de paasdagen. je brunch zodat je thuis optimaalkunt kunt tijdens de paasdagen. BestelBestel je brunch zodat je thuis optimaal genieten. De brunch is mede samengesteld door chefkok Leo van de genieten. De brunch is mede samengesteld door chefkok Leo van de Kees uit Sneek. Inhoud: KoperenKoperen Kees uit Sneek. Inhoud:

• • • • • • •

• lentekoeken

lentekoeken • • mini croissants mini•croissants • afbakkers afbakkers • zoete haasjes • zoete • haasjes plakken kaas • plakken kaas • • puur jam abrikozenmandje puur• jam • abrikozenmandje

• appelkaneelnestje

appelkaneelnestje • puur jam fruitsap puur jam fruitsap • vleeswaren vleeswaren • bakje eiersalade bakje eiersalade • lentesoep lentesoep • frisse frissemaaltijdsalade maaltijdsalade

Met gratis set ovenwanten zolang de voorraad strekt

OpuurNp LINE

Onze paasspecialiteiten zijn makkelijk en snel te bestellen opzijn www.puurposthuma.nl Onze paasspecialiteiten makkelijk en snel

huma.n

osthum

te bestellen op www.puurposthuma.nl

1,

, 1 0

40

4

ZOETE HAASJES

40 , 1

1,

bakkers hebben ook een variant Keatsebaen 2, tel. (0515) 33 14 06, Wommels gemaakt met 2, tel. (0515) 57 68 82, Bolsward Appelmarkt St. Antoniusplein 37, tel (0515) 41 64 44, Sneek een abrikoos Professor B. Fridsmastrjitte 12, tel. (0515) 41 29 00, Scharnegoutum erop. Facebook: Echte Bakker Posthuma

40

Nieuw! Speciaal voor de kids. Deze zoete haasjes moet je zeker proberen. Nieuw! Speciaal voor de Gemaakt van luxe brooddeeg. Leuk, lekker kids. Deze zoete haasjes en ook geschikt voor moet je zeker proberen. grote kinderen :-) Gemaakt van luxe

ZOETE HAASJES

00 , 1

1,

00

APPELKANEEL NESTJES

baen 2, tel. (0515) 33 14 06, Wommels markt 2, tel. (0515) 57 68 82, Bolsward oniusplein 37, tel (0515) 41 64 44, Sneek

a.nl

Een ADVOCAAT knapperige koek LENTEKOEK OFdie wordt gevuld met een HAZELNOOT laagje amandelspijs en

APPELKANEEL NESTJES

www.puurposthuma.nl

l

LENTEKOEK ADVOCAAT OF HAZELNOOT

Een knapperige koek dieDeze advocaatcrème. wordt gevuld met een maken onze typische paaskoek laagje amandelspijs enook met een banketbakkers hazelnootvulling. advocaatcrème. Deze typische paaskoek maken onze banketbakkers ook met een hazelnootvulling.

Een lekker gevuld broodje voor tijdens de paasbrunch. Deze Luxe krentenbol is gevuld met kaneelspijs Een lekker gevuld en appel. De broodje voor tijdens bakkers hebben de paasbrunch. Deze ook een variant Luxe krentenbol is gemaakt met gevuld met kaneelspijs een abrikoos en appel. De erop.

BuitEe STEL BuitEe SrliTjk 1EaprLil OpuurNrplijkL1IaNpriEl ost

Met gratis set ovenwanten zolang de voorraad strekt

brooddeeg. Leuk, lekker en ook geschikt voor grote kinderen :-)

LENTEKRIEBELS Onze banketbakkers hebben een heerlijk frisse citroenbavaroise gemaakt. Die Onze banketbakkers moet je proeven!

LENTEKRIEBELS

hebben een heerlijk frisse citroenbavaroise gemaakt. Die moet je proeven!

Erkend lid Echte Bakkersgilde

25 , 2

2,

25


GROOTSNEEK.NL

3

leve de

TEKST HYLTJE BOSMA // FOTO'S NICKY BOSMA FOTOGRAFIE

lente!

Elk seizoen heeft zo zijn charme, maar het voorjaar doet toch echt iets extra’s. De lammetjes dartelen in de wei, de krokussen die weer uit de grond schieten, een heerlijk lentezonnetje. Voor velen hét moment om weer in de tuin aan de slag te gaan. Nederlanders zijn echte tuinliefhebbers. Uit onderzoek van de Tuinmonitor 2020 blijkt dat we één tot vier uur per week besteden aan tuinieren. We geven onze tuin gemiddeld een 7.0. In een tijd van verplicht thuis zitten en uitgestelde vakanties merken wij ook dat we onze tuin nóg belangrijker zijn gaan vinden. Er werd afgelopen jaar meer geld uitgegeven aan het opknappen van het huis én van de tuin dan andere jaren. Geen slechte keuze. Van een investering in je huis of tuin heb je immers veel langer plezier dan van een vakantie.

TRENDS Hoewel we vroeger vooral een onderhoudsvrije tuin wilden – veel groen werd vervangen door beton en steen - zien we de laatste tijd dat planten, bomen en struiken weer terugkomen. We gaan nu weer meer voor groen en gebruiken voor de extra’s meer natuurlijke materialen. Een prachtige ontwikkeling, goed voor de bloemetjes en de bijtjes en ook belangrijk voor de afvoer van het hemelwater. Door de steeds warmere zomers zien we ook dat we van onze tuinen een verlengde van ons huis maken. Inclusief stijlvolle tuinmeubels en buitenkeukens

Hyltje’s

tuintip “Voor een mooi groen gazon kun je het beste maaien met een handmaaier zonder opvangbak. Hou je gazon kort, maai dus iets vaker. Alle voedingsstoffen die je wegmaait geef je hierdoor meteen weer terug. Je hoeft zelf minder te bemesten en je hebt geen groenafval. Je gazon wordt dichter, groener en dus mooier.” Hyltje Bosma • Hoveniersbedrijf Bosma, Makkum

In deze bijlage lees je meer over de lifestyletrends van dit voorjaar. Laat je inspireren en ontdek dat je niet ver hoeft te reizen voor een beetje vakantiegevoel!


4

LIFESTYLE TRENDS VOORJAAR 2021

Kingma Buitenleven

Maak van uw tuin een droomtuin! Uw eigen tuin is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Samen met KINGMA BUITENLEVEN kunt u van uw eigen tuin een eigen vakantieadres maken. Maak vrijblijvend kennis met de eindeloze mogelijkheden op tuinhuisgebied.

Spannende combinatie

De combinatie van aluminium met hout geeft een eigentijds gevoel aan de tuin. Modern, maar toch rustiek door de uitstraling en structuur van het hout. Helemaal passend bij de industriële trends van het moment. Zo creëer je met gemak binnen en buiten dezelfde sfeer.

Creëer jouw droomwerkplek

Door de huidige omstandigheden is thuiswerken de trend van het moment. Wat zou het toch een uitkomst zijn om dat bureau uit de woonkamer weg te halen of al het papierwerk van de keukentafel. Creëer de werkplek die bij jou past. Niet in je huis, maar in je tuin!

Metalen tuinberging

Een metalen tuinberging is stevig, sterk en duurzaam en je hebt er jarenlang profijt van. Ideaal bij een vakantieverblijf of op de camping. Je hoeft niet meer te schilderen waardoor je volop kunt genieten van je vrije tijd.

Een verlenging van je woning

Douglas hout blijft een echte eyecatcher in de tuin. Met zijn robuuste palen en warme houtkleur creëer je bij een aanbouwveranda een gevoel van binnen en buiten zijn. Ook trendy kleuren zijn een optie. TIP: het toepassen van een lichtstraat op het dak van je veranda.

Wel eens nagedacht over een houten vlonder in of om jouw tuinhuis?

Het hele jaar buitenleven in eigen tuin

Een zonvakantie is al even geleden. Hierdoor is de staycation, de vakantie rondom huis, de nieuwe realiteit geworden. Een trend in de tuin is het toepassen van een industriële steel look wand of een glazen schuifwand. Hierdoor kun je het hele jaar genieten van je eigen tuin.

Kom ook een langs in onze showtuin met meer dan 40 blokhutten ! Ons vakkundig team staat voor u klaar. KingmaBuitenleven.nl = optimaal genieten in eigen tuin!

Meer informatie Kingma Buitenleven | Jeltewei 246, 8622 DC Hommerts | 0515-44 35 48 | www.kingmabuitenleven.nl


GROOTSNEEK.NL

5

Hegosteen Hommerts

Tuin Trends 2021 De tuin gaat een steeds belangrijkere rol spelen in ons leven. Steeds meer is de tuin een verlengstuk van de woning. De ruimte buiten wordt betrokken bij het wonen. Zeker ook in tijden als nu wordt het hebben van een sfeervol en praktische ingerichte tuin als een aanvulling op het woonplezier ervaren. Ook de steeds mooier wordende zomers in Nederland zorgen ervoor dat we meer met familie en vrienden in de tuin verblijven. Met een goede kop koffie lekker in de ochtendzon of met familie en vrienden genieten van een lekkere borrel en eten bereiden aan de buitenkeuken. Bij HEGOSTEEN merken we dat de inrichting van de tuin steeds meer inspeelt op bovenstaande ontwikkelingen en dat materialen hiervoor zorgvuldig worden uitgezocht. Wij tonen u onderstaand een aantal materiaaltrends 2021 voor de tuin.

VAN BINNEN NAAR BUITEN

WATER IN DE TUIN

LICHT IN DE TUIN

HOOGTEVERSCHILLEN

WERKEN EN LEVEN IN DE TUIN

BIODIVERSITEIT

De keramische tegels voor buiten zijn een ware hit! Deze tegels krassen niet en verkleuren niet. En vlekken laten zich gemakkelijk met een doekje verwijderen. Net als binnen dus eigenlijk. En als u dan de kleur van de vloer binnen doortrekt naar buiten, vergroot u hiermee optisch uw kamer. De GeoCeramica van MBI zijn keramische tegels voor buiten. Deze zijn in heel veel kleuren en afmetingen te krijgen. Ze zijn ook erg geschikt om toe te passen onder uw tuinoverkapping en prachtig te combineren met andere materialen.

Een absolute trend in 2021 is het maken van verschillende hoogtes in de tuin. Soms is dit noodgedwongen, maar ook heel vaak wordt er bewust voor gekozen. Met hoogteverschillen creëer je meer diepte en dat kan het tuinontwerp interessanter maken. In ieder geval zorgt de 3-dimensionalteit voor meer dynamiek in de tuin. Er zijn vele materialen geschikt voor het creëren van hoogteverschillen. Zoals muurelementen, trappen, stapelblokken, L- en U- elementen, bloembakken en nog veel meer. Laat u informeren door de adviseurs van Hegosteen.

Niet alleen kan in korte tijd heel veel regenwater vallen, maar ook langere perioden van droogte komen steeds vaker voor. Water afvoeren is niet nieuw, maar water tijdelijk bufferen om later weer langzaam aan de grond terug te geven komt steeds meer voor. Ook koppelen we hemelwaterafvoeren af van het riool, om te voorkomen dat kostbaar water in het riool verdwijnt. De regenton of modernere manieren om water op te vangen in de tuin spelen weer een steeds belangrijkere rol bij het inrichten van de buitenruimte.

Niet meer weg te denken anno 2021 is een tuinhuis of overkapping. Al of niet volledig ingericht met een buitenkeuken, zodat je heerlijk met familie of vrienden kunt verblijven in de tuin. Plaats de overkapping zo, dat je de laatste avondzon opvangt onder de overkapping. Zo blijft de warmte lekker lang hangen. Niet alleen meer voor het plezier, maar tegenwoordig leveren we ook al tuinhuizen die geschikt zijn als werkplek. Alle tuinhuizen en overkappingen worden door ons op maat geleverd.

Net als binnen, willen we ook buiten bij schemering een gezellig lampje aan kunnen doen. Dit verhoogt de sfeer. Met In-lite tuinverlichting hebben we een lichtsysteem op 12V dat heel gemakkelijk door u zelf is aan te sluiten. De aanleg is erg eenvoudig en een installateur is niet nodig. Door een sfeervol aangelegde tuinverlichting betrekt u ook ’s avonds de tuin bij de woning. U vergroot als het ware de woonkamer en staart niet in een groot zwart gat. En ook inbrekers hebben een hekel aan licht in de tuin. Absoluut een aanrader. Bij Hegosteen kunnen we helpen met een verlichtingsplan.

We zien gelukkig dat er steeds meer bewustwording ontstaat voor biodiversiteit in de tuin. Dit kan ook direct gevolgen hebben voor de materialen die worden gebruikt. Het is niet alleen zoeken naar ruimte en verscheidenheid in planten en bloemen, maar u kunt bijvoorbeeld ook denken aan een sedumdak op het tuinhuis of garage. Ook het gebruik van halfverharding zoals grind of schelpen en het toepassen van groene schuttingen dragen bij aan een klimaat-adaptieve tuin.

HAPPY STONES

Nog nooit hebben we zoveel BEACH PEBBELS 30-60 en CARRARA WIT 25-40 verkocht als dit jaar! Een absolute rage is de verkoop van deze stenen tbv Happy Stones. Een Happy Stone is een steen die je mooi en op eigen wijze beschildert, en deze dan vervolgens ergens op een plek neerlegt om de vinder ervan blij te maken. De vinder mag de steen mee naar huis nemen of deze op een andere plek weer neerleggen om iemand anders een moment van geluk te bezorgen. Kom langs in onze showtuin! Meer informatie Hegosteen Hommerts Jeltewei 244, 8622 DC Hommerts | 0515 442 504 | www.hegosteen.nl


TUINPLANTEN WE HEBBEN EEN ENORM ASSORTIMENT!

ONZE BUITENPLANTEN VERKOOP KUN JE ZONDER AFSPRAAK BEZOEKEN!

fruitbomen, Een groot assortiment oude rsen. Deze appels peren, pruimen en ke al volop vruchbomen dragen deze zomer fruitbomen. ten, we hebben ook jongere kleinfruit zoals Een een groot assortiment n, druiven etc. bramen, framboos, aalbesse

TUINKRUIDEN VELE SOORTEN, IN GROTE POT

Aanbieding

Nu 5 voor € 10,-

Hoe kom je bij GreenSales Balk? Hoe kom je bij Greensales Balk?We zitten aan de parallelweg van Balk naar Koudum: Vanaf Balk, de rotonde richtingKoudum nemen, direct na rotonde de parallelweg oprijden. Vanaf Koudum, bij afslag Ruigahuizen LINKSAF de parallelweg op. Bij de borden Greensales het Tsjerkepaed inrijden.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 17.30 uur Zaterdag van 08:30 tot 16.00 uur


GROOTSNEEK.NL

7

Tips voor je beschoeiing

Wonen aan het water Woon je aan het water? Of wil je aan het water wonen. Dan is goede walbeschoeiing van groot belang. STIENSTRA & VAN DER WAL IN IJLST is gespecialiseerd in alle typen beschoeiingen, van een eenvoudig paal/schot tot stalen damwand constructies. Hier een aantal tips...

WONEN AAN HET WATER

Als men een woning aan het water wil kopen verlangt men wel altijd een bouwkundig rapport van de woning om te kijken of er gebreken zijn, maar de walbeschoeiing wordt vaak vergeten. Je ziet het vaak ook niet omdat je in de tuin staat en de beschoeiing niet kunt zien. Wij kunnen voor de koper, verkoper of makelaar een onafhankelijk rapport maken van de staat en levensduur van de beschoeiing, uitgebreid met eventueel een raming voor vervanging zodat je later niet voor verrassingen komt te staan…

ONDERHOUD BESCHOEIING Veel mensen denken wanneer ze een nieuwe beschoeiing hebben laten plaatsen dat ze er niets meer aan hoeven doen. Niets is minder waar. Net als kozijnen in een woning, welke onderhoud vergen, heeft een beschoeiing ook onderhoud nodig. Na verloop van tijd komt er viezigheid op de gording en de bovenkant van de beschoeiing. Hier kunnen schimmels en mos op groeien die het hout

aantast. Dit moet regelmatig verwijderd worden. Ook moet men geen struiken en boompjes vlak achter de beschoeiing gaan planten. De wortels hiervan zoeken altijd het water op en gaan dan na verloop van tijd als de beschoeiing zwakker wordt een weg zoeken door de beschoeiing. Met onderhoud verlengt men de levensduur van de beschoeiing.

GROTE PROJECTEN

COMBI BESCHOEIING: KUNSTSTOF / HARDHOUT

Men kiest ook steeds vaker voor een combi van kunststof en hout. Alleen kunststof vindt men niet mooi en past vaak niet bij de omgeving... Een oplossing hiervoor is de beschoeiing maken van kunststof en de gording (balk voorlangs de beschoeiing) en een afdekplank van hardhout. Op deze manier krijg je een uitstraling van hout en valt het kunststof niet op. Op deze manier krijg je een duurzame beschoeiing wat de levensduur aanzienlijk verlengt.

Ook voor grote projecten zoals het maken van havens en steigers bent u bij Stienstra & Van der Wal BV op het juiste adres. Wij kunnen u adviseren over de te gebruiken materialen, zoals staal, hout of kunststof.

VERLAAGDE STEIGERS EN VLONDERS

De beschoeiing en/of woning staan tegenwoordig vaak hoog boven het water waardoor het in- en uitstappen van de boot een probleem is. Door middel van het aanbrengen van een verlaagde steiger of vlonder kan dit probleem opgelost worden.

Meer informatie? Neem contact op met Stienstra & Van Der Wal Waterbouw | Rogmolewei 6, 8651 EP IJlst | 0515 533 243 | www.stienstra-vanderwal.nl


8

LIFESTYLE TRENDS VOORJAAR 2021

TEKST JANITA BARON // FOTO'S BRYCK

Greta van der Veen-Hijlkema richtte acht jaar geleden BRYCK op

“Niets komt vanzelf, je moet wel doorzettingsvermogen en lef hebben!” Klanten moeten oprecht blij worden van de door haar ontworpen en duurzame producten die in Nederlandse ateliers gemaakt worden. Maar hoe begin je je eigen bedrijf met een product waar je zelf zo sterk in gelooft? Dat bleek een stap die een lange adem nodig had en heel veel doorzettingsvermogen vroeg. Maar het is Greta van der Veen-Hijlkema gelukt. Coronajaar 2020 werd zelfs het succesvolste jaar sinds de oprichting van haar BRYCK aan de Slachtedyk in Joure, nu acht jaar geleden. GrootSneek toog naar Joure en ging in gesprek met Greta.

T

ijdens het interview neemt Greta uiteraard plaats op één van haar zelf ontworpen meubels. Wat opvalt is dat ze steeds ‘ons’ en ‘wij’ zegt. “Ja,” zegt ze, “ik heb ook anderen nodig om dit alles te kunnen doen.”

BRYK EN BRICK Greta van der Veen-Hijlkema (1972) is opgeleid als grafisch ontwerpster en binnenhuisarchitecte. Ze heeft door de jaren heen diverse banen gehad, onder andere bij reclamebureaus, maar had samen met haar man Bertjan ook een paar eigen sport- en lifestylewinkels in het noorden van het land. Helaas moesten Greta en Bertjan dat bedrijf opgeven. Soms gaat het even niet ‘voor de wind’. Het heeft hen lessen voor de toekomst geleerd. Voor Greta was het acht jaar geleden hét moment om haar droom te verwezenlijken: zelf duurzame meubelen ontwerpen en verkopen. Hoe noem je dan vervolgens dat bedrijf? Vanuit het brainstormen ontstond de naam BRYCK. ‘Bryk’ is Fries voor ‘scheef’, maar dan ‘bryck’ geschreven, en in het Engels staat ‘brick’ voor bouwsteen. Die woordcombinatie paste precies bij het concept dat Greta in haar hart voelde: een duurzaam bedrijf dat mensen blij maakt met veelzijdige, multifunctionele én exclusieve meubelen en accessoires.

dan ook om je passie te volgen, dat maakt je zoveel gelukkiger. En inmiddels is haar man vorig jaar fulltime in het bedrijf gestapt. Het gaat goed met Greta én haar BRYCK. Inmiddels heeft het bedrijf zo’n vijftig verkooppunten in binnen- en buitenland.

OP DE FIETS NAAR KANTOOR Greta van der Veen-Hijlkema blijkt een echt natuurmens. Je kunt haar niet gelukkiger maken dan met een fiets, rugzak en schetsboek op pad te laten gaan: de natuur in of richting de Waddeneilanden. Of ze besluit om ’s avonds spontaan met één van haar kinderen of het hele gezin op hun boot te gaan slapen en naar de sterren te kijken vanaf het achterdek. Zo gaat ze ook elke ochtend op de fiets naar kantoor, een oud pand van DE aan de Slachtedyk. Binnenkort gaan ze overigens verhuizen naar een groter pand, aan de Woudfennen. Vooral de geschiedenis van deze nieuwe locatie is bijzonder, omdat het bedrijf straks gevestigd is op het land wat ooit eigendom was van haar pake en beppe. Haar moeder is daar is opgegroeid.

VERDWALEN IN HET SCHILDEREN Behalve het ontwerpen van multifunctionele meubelen en accessoires doet Greta véél meer in het bedrijf. Ze maakt – letterlijk - niet de producten zelf, maar voor al het andere draait ze haar hand niet om.

JE PASSIE VOLGEN Natuurlijk is het niet gemakkelijk om een dergelijk bedrijf op te starten én om bij je kern te blijven terwijl de designwereld aan je trekt. Greta: “Ik heb laatst nog nee gezegd tegen een grote speler in de markt. Dat had in potentie veel geld kunnen opleveren. Maar ‘nee’ is soms gewoon een heel goed antwoord. Ik maak bewuste keuzes op de door mij gekozen richting. Daardoor komen er juist ook weer andere mooie dingen op ons pad. Het werkt dus versterkend om soms gewoon nee te zeggen”. In de eerste jaren heeft Greta geen geld verdiend en werkte ze zelfs twee of drie dagen in de week naast het opbouwen van haar bedrijf. Greta weet het dan ook zeker: “Niets komt vanzelf, je moet wel doorzettingsvermogen en lef hebben!” Haar grootste tip is

Het concept: een duurzaam bedrijf dat mensen blij maakt met veelzijdige, multifunctionele én exclusieve meubelen en accessoires.


GROOTSNEEK.NL

9

Stylingtips van Greta

- Kies voor een rustige, natuurlijke basis voor de inrichting van je interieur en exterieur en geef er je eigen persoonlijke draai aan. - Laat je niet meeslepen door alle trends en kijk waar je écht blij van wordt. Kies voor tijdloze meubelen die een tijd meegaan. Spaar voor iets moois. - Kies zoveel mogelijk voor duurzame producten. Heeft het product voordat jij het hebt aangeschaft al een halve wereldreis gemaakt (met alle milieuvervuiling van dien) of is het lokaal geproduceerd? - Kijk eens bij lokale makers die werken aan mooie en ambachtelijke producten. Zij maken veelal geen massaproduct, maar stuksgewijs en met veel aandacht. Ze stapt zelfs zélf in de bus, op weg naar een klant, als de nood aan de man is. Op het kantoor aan de Slachtedyk hangt, natuurlijk, haar eigen werk boven haar meubels. “Ik vind het heerlijk om te verdwalen in het schilderen”, zegt Greta.

CREATIVITEIT EN COMMERCIE BRYCK is in het afgelopen jaar 2020 enorm gegroeid. Zo hard, dat klanten ineens, tijdelijk, acht weken moesten wachten op hun levering in plaats van de normale twee tot drie weken. Dat werd wel even spannend voor Greta en haar team. Maar ze blijven bij hun filosofie en blijven samenwerken met Nederlandse ateliers voor de productie. Als het product af is, brengt één van de teamleden het tot in het huis of de tuin van de klant én neemt de kartonnen verpakking weer mee zodat deze voor een volgende levering opnieuw gebruikt kan worden. Dit dubbele gebruik zit ook in haar ontwerpen: eenvoud, die multi-inzetbaar is.

- Vaak hebben we heel veel spullen in de kast staan die we niet gebruiken. Heb je het al een jaar niet aangeraakt? Geef het weg of verkoop het via Marktplaats en maak er een ander blij mee.

Creativiteit en commercie gaan hand in hand. De commerciële kant pakt Greta anders dan traditioneel aan. “Het is gemakkelijk om een grote pot geld aan marketing uit te geven. Maar het kan dus ook op een andere manier; waar beide partijen het goede gevoel bij hebben.” Zo maakt het bedrijf veel gebruik van de socials, worden er influencers ingezet en is er een goede band met verschillende landelijke interieur- en lifestylemagazines. En het grootste geheim wellicht? Dat is hun eigen dochter van dertien jaar die graag kritisch meekijkt naar de socials.

HET GELUK ZIT IN KLEINE DINGEN Door alles wat ze heeft meegemaakt, van het succes van haar man Bertjan van der Veen als marathonschaatser tot het verliezen van dierbaren, weet Greta dat sommige dingen in het leven wel heel betrekkelijk zijn. “Natuurlijk doen we op een bepaalde manier mee aan materialisme. Maar ik hoef zelf niet alles maar te hebben. Het is bijna een psychologisch gevoel dat ik graag mee wil geven aan klanten, dat het geluk in kleine dingen zit en heel dichtbij is.” Ze groeien ondertussen organisch door met BRYCK. Want één ding is zeker: Greta van der Veen-Hijlkema is nog lang niet klaar! “Maar,” zegt ze, “kijk ook eens naar achteren, naar waar je vandaan komt. Dan ben ik blij om dit allemaal mee- én zelf mogelijk te maken. Het geluk is hier, waar je bent, in het nu.”

“HET GELUK ZIT IN KLEINE DINGEN EN IS HEEL DICHTBIJ. HET GELUK IS HIER, WAAR JE BENT, IN HET NU.”


20 cm diameter

46 cm

llatie

Prijs incl. insta

20 , 8 9 €9

Voorkomt kalkaanslag en filtert je drinkwater Zamarra Kok Kalkaanslag is een grote ergernis; het maakt de toiletpot bruin, douchetegels dof en is slecht voor apparaten. Daarom heb ik een Big Green kalkpreventie apparaat met koolstoffilter laten installeren. Zacht water (en dus koffie en thee) smaakt beter en de waterkoker blijft schoon. Ik kan met een kwart minder (vaat)wasmiddel toe en hoef geen speciale sanitairreiniger meer te gebruiken. Vooral het gebrek aan kalkaanslag in de badkamer scheelt erg veel poetswerk. Helaas moet ik de douche nog wel nadrogen, omdat anders opgedroogde waterdruppels met magnesiumresidu zichtbaar blijven. Telegraaf, 4 juli 2020

ALLE VOORDELEN OP EEN RIJTJE BIG GREEN

WATER ONTHARDER

Voorkomt kalkaanslag Verwijdert bestaande kalk Verbetert geur, kleur en smaak Filtert op chemicaliën Ongefilterd kraanwater

Gefilterd met de Big Green

Behoudt calcium en magnesium Verspilt geen water Werkt zonder zout Gebruikt geen stroom Geen afvoer nodig

Nel Zeer tevreden met de Big green. We hadden een ontharder met zout maar vanwege het zout in je drinkwater waren we daar niet blij mee. Omdat we een natrium arm dieet volgen werd ons geadviseerd om de ontharder weg te doen. Na installatie van de big green merken we meteen verschil aan ons drinkwater, de smaak is veel lekkerder. De kalkaanslag komt niet meer terug. Het werkt geweldig. Edam, 4 januari 2021

Jaap Jurjen en Froukje Veenstra Wij zijn nu vier weken in het bezit van de BigGreen. Wij zijn super tevreden. Alles is schoner (koffiezetapparaat, was-en afwasmachine, douchecabine etc.) en zachter. En het water smaakt inderdaad lekkerder. Inmiddels onze lieve buren ook hiervan in kennis gesteld, en ook zij zijn nu bezitters geworden van de BigGreen. Zegt het voort, zegt het voort. Sumar, 26 januari 2020

Onderhoudsvrij Milieuvriendelijk Duurzaam

Filter geplaatst in kruipruimte

Filter geplaatst in meterkast

Verwijdert sediment, zware metalen en chemicaliën

De Big Green wordt geleverd en geïnstalleerd door een van onze ervaren installateurs. Zo bent u ervan verzekerd dat alles perfect werkt, heeft u voortaan geen last meer van kalkaanslag en

Actie:

kunt genieten van zuiver drinkwater.

1-ste vervangfilter volgend jaar

GRATIS!

www.big-green.nl • Informatie 0299-321188


GROOTSNEEK.NL

11

Interieurontwerper Nicoline de Liefde

“Mijn ontwerpen moeten met liefde omarmd worden” “Er wordt meer verhuisd en verbouwd dan ooit tevoren door de lage rentestand en de blijvende vraag naar woningen”, vertelt interieurontwerper Nicoline de Liefde van ‘Interieurs Met Liefde Interieurontwerp’. “Daarbij komt dat we door de coronamaatregelen vaker samen thuis zijn. Dat vraagt om de nodige aanpassing in huis, zodat elk gezinslid een eigen comfortabele plek heeft. Het vele thuiswerken en thuisonderwijs spelen hierin natuurlijk ook een rol. En de laatste jaren is ook onze

leefstijl veranderd, waardoor bijvoorbeeld de behoefte om buiten en binnen naadloos op elkaar aan te laten sluiten is ontstaan. Als interieurontwerper ligt daarin voor mij natuurlijk een mooie uitdaging. Geen wens is hetzelfde en dat maakt mijn vak zo leuk. Of het nu gaat om dat ene zetje bij het kiezen van de juiste kleur, sfeer of styling, of om maatwerk zoals bij het herindelen en aanpassen van ruimtes het geval is. Ik richt mij zowel op de particuliere als zakelijke klant, waarvoor ik inrichtingsplannen maak van ontwerp tot realisatie.”

“Geen wens is hetzelfde en dat maakt mijn vak zo leuk”

SAMEN STERKER “Momenteel leef ik erg mee met de ondernemers die hun deuren vanwege corona tijdelijk moesten sluiten. Zoals ook de winkels in mijn vakgebied. Gelukkig kunnen zij weer klanten ontvangen op afspraak. Mijn hulp in het ontwerp- en keuzeproces is in deze tijd, merk ik, nog belangrijker om mijn opdrachtgevers en de partners waarmee ik samenwerk te ontzorgen. Samenwerken zie ik als de sleutel tot een geslaagd eindresultaat. Vooral nu, elkaar helpen, elkaar iets gunnen om samen de crisis het hoofd te bieden. Samenwerken is in mijn ogen, niet op elkaars stoel willen zitten, maar naast elkaar en elkaar versterken. Zo werk ik met verschillende partijen samen om mijn diensten zo compleet mogelijk aan te bieden. Hierbij zijn bevlogenheid en liefde voor het vak voor mij belangrijke kernwaarden.”

geworden op de rust, de ruimte, maar vooral het water. Als zeilster word ik daar natuurlijk heel blij van. Ik voelde mij al snel thuis in Sneek en dat gevoel wil ik met mijn ontwerpen ook bereiken bij mijn opdrachtgevers. Dat zij zich erin herkennen en thuis voelen. Interieurs met liefde ontwerpen is mijn missie, zodat deze met liefde omarmd zullen worden door de gebruikers ervan.”

VERLIEFD OP FRIESLAND “Twee jaar geleden ben ik vanuit Haarlem verhuisd naar Sneek. Ik ben verliefd

IML Designed – Interieurs Met Liefde www.interieursmetliefde.nl


Ontdek waar ú gelukkig van wordt. Bestel het badkamerboek op baderie.nl.

Een goed ontwerp is een verzameling van details U ziet het meteen als een badkamer helemaal klopt. Daarom zijn onze adviseurs ervaren ontwerpers met technische kennis en onze installateurs ervaren bouwers met gevoel voor ontwerp. Zo krijgt u vanaf dag 1 het beste advies en geniet u straks van zelfs het kleinste detail.

Het geluk zit in elk detail

Baderie Sikma Edisonstraat 15, 8606 JH Sneek Telefoon: 0515 414 418 www.sikma.nl

Do? rt Mei he foar de klant

Wurdst do ús nije kollega? Hoekstra siket

topsjauffeurs / loadsmeiwurkers Foar 3 dagen of mear per wike. Liket it dy wat ta? www.hoekstrasneek.nl/vacatures

h o e k s t r a s n e e k . n l


GROOTSNEEK.NL

13

Trends in wonen en zonwering! Tijd voor een nieuw interieur? Of op zoek naar horren of zonwering? De adviseurs van BERGSTRA WONEN & ZONWERING helpen je al meer dan 30 jaar graag verder! Het hele traject van interieuradvies, inmeten, maatwerk en montage hebben we in huis, waardoor we elke klant op haar eigen manier kunnen bedienen. Hieronder treft u de laatste trends op het gebied van wonen en zonwering.

VTWONEN PVC VLOEREN

PERGOLA ZONWERING VINCI 250 Pergola zonwering wordt veelal toegepast op terrassen waar maximaal comfort is vereist. Deze zonwering kan grote oppervlaktes bestrijken en heeft een hoge mate van windstabiliteit. Vanwege de lage muurbelasting is deze zonwering vrijwel overal toepasbaar. De pergola zonwering Vinci 250+ ZIP is voorzien van een unieke ritssluiting. Hierdoor sluit het doek naadloos aan op de geleidingsprofielen en wordt de windstabiliteit gemaximaliseerd. Uniek is de mogelijkheid om een extra geïntegreerd doek aan dit model toe te voegen. Dat doek is verticaal uit te rollen en biedt een perfecte oplossing tegen een laagstaande zon. Ook dimbare LED verlichting is verkrijgbaar om bijvoorbeeld ’s avonds een boek te lezen of om de sfeer te vergroten.

Nieuw in de uitgebreide vloeren-collectie: PVC vloeren van vtwonen. Voor elke stijl of smaak is een bijpassend dessin te vinden. Kies bijvoorbeeld voor stoere, vierkante tegels met een beton-dessin of een klassieke houten vloer die dankzij moderne scantechnieken verbluffend echt lijkt. Laat de vloer leggen in een Hongaarse punt of een visgraatmotief. Of kies voor extra brede planken, die een ruimte nog groter laten lijken.

HOUTEN JALOEZIEËN Laat de natuur binnen in jouw interieur. Kies voor warme eenvoud en botanische luxe met houten horizontale jaloezieën. De keuze voor hout zorgt ook voor akoestisch en thermisch comfort door het sterke isolatievermogen. De mogelijkheden voor houten horizontale jaloezieën uit de collecties van Luxaflex, Copahome en Bece zijn eindeloos en je stemt de houtsoort, kleur en lamelbreedte helemaal af op jouw interieur. Zo komt ‘nature’s best’ helemaal tot zijn recht in je woning.

SCREEN NOVA ZIP Bij een zip screen is het doek over de volle hoogte gefixeerd aan de zijgeleiding, waardoor een naadloze aansluiting met het frame ontstaat en de wind geen grip krijgt op het doek. Een zip screen beperkt binnenkomend zonlicht en behoudt tegelijkertijd uitzicht naar buiten. Het screen wordt verticaal voor uw raam gemonteerd, waardoor de vrije doorloop langs uw raam behouden blijft. De NOVA ZIP screen heeft een compacte cassette en het frame heeft geen zichtbare bevestigingspunten. Dit zorgt voor een uniek design. Dankzij het unieke veersysteem blijft het doek strak gespannen. Een screen van Allround is altijd voorzien van een geweven glasvezeldoek. De sterke glasvezeldraad voorkomt inscheuren en garandeert dat dit screen er jarenlang als nieuw uitziet.

PLISSÉ HORDEUR De plissé hordeur van Unilux is de meest verkochte hordeur van Nederland, en met een reden. Unilux introduceerde de Japanse plissé hordeuren als eerste in Europa in 1999. In 2013 zijn deze verouderde Japanse plissé hordeuren geheel vernieuwd en de Plisséfit is de sterk verbeterde opvolger. Naast de plissé hordeur biedt Unilux producten voor alle raamtypen. Alle horren worden voor u op maat ingemeten en door ons gemonteerd.

Nieuwsgierig geworden?

Maak van tevoren een afspraak en laat je inspireren in de winkel... de koffie staat klaar! Meer informatie? Neem contact op met Bergstra Wonen & Zonwering, Kleine Palen 27, 8601 AB Sneek | 0515 439 924 | bergstra.colorsathome.nl


14 LIFESTYLE TRENDS VOORJAAR 2021

B

“De fijnste plekjes in huis vinden we de eethoek en de veranda. Rond de eettafel gebeurt alles. Maar zodra de temperatuur oploopt zijn we buiten te vinden en dient de veranda echt als een verlengde van ons huis.”

Binnenkijken bij... Diek en Doutsen van Herk-Gerbrandy wonen met hun tweelingen Stijn en Floor en Mats en Anne in hun prachtig verbouwde woning in Sneek. Wij mogen binnenkijken!

Diek en Doutsen waren in verwachting van hun eerste tweeling toen ze op zoek gingen naar een groter huis. Het was geen liefde op het eerste gezicht voor het stel, maar ze zagen in het huis wel zeker potentie. De muren waren geel en er was weinig ruimte, maar Diek en Doutsen lieten zich niet afschrikken. Ze transformeerden het gedateerde huis tot een stijlvol familiehuis. Er is heel wat geklust, mét resultaat! Al snel na aankoop werd de bijkeuken uitgebouwd. Daarna waren de keuken en de eetkamer aan de beurt. Diek en Doutsen hebben alles zelf ontworpen; met een beetje hulp van vriendin en ontwerpster Alexanna. Er is verder geen stylist of adviseur aan te pas gekomen.

TEKST EN FOTOGRAFIE MARTINE SAMPLONIUS EN NICKY BOSMA

“We hebben weinig foto’s in huis. Deze foto is heel bewust gekozen. Het staat symbool voor hoe we door het leven willen gaan. Dansend! Hier kunnen we iedere dag naar kijken om ons hieraan te blijven herinneren.”


GROOTSNEEK.NL

“Onze laatste verbouwing, de badkamer is net klaar. We hebben boven nóg een badkamer. Die gebruiken we voor de kinderen.”

“De kinderen slapen nu nog in stapelbedden, maar we hebben genoeg slaapkamers voor als ze dat straks niet meer willen. De bedden hebben we zelf gemaakt.”

Doutsen: “Diek is erg muzikaal, iedere verjaardag staan we met z’n allen ‘Lang zal ze leven’ te zingen rond de piano.”

“Onze laatste verbouwing, de badkamer is net klaar. We hebben boven nóg een badkamer. Die we gebruiken voor de kinderen.”

15


gratis figuur analyse

Voel je veilig en welkom in onze ruime salon! Afspraken kunnen weer gepland worden binnen enkele dagen!

Kijk voor actuele informatie op onze facebook pagina!

Telefonisch op 0515-413352 of online via onze website www.hairaffair.nl

Kijk voor meer woonacties op www.woninginrichting-aanhuis.nl

VET BEVRIEZEN IS EEN KOUD KUNSTJE BIJ FIGUURA Zonder operatie jouw probleemzones definitief aanpakken?

WINTERACTIE!

Woonkamer kwaliteit PVC

Figuura Sneek

incl. leggen/egalisatie

0515-740975 / sneek@figuura.nl Graaf Adolfstraat 37, Sneek FIGUURA.NL/CRYO-BEHANDELING

€. 39,95 p.m².! OUDE KOEMARKT 38C - 8601 EK SNEEK - 0515 413 775 - INFO@TAPIJTHUISSNEEK.NL

Service staat bij Bouclé bovenaan!

UW HOOFDZAAK, HOOFDZAAK ONZE KOPZORGEN! UW HOOFDZAAK, ONZE KOPZORGEN!

*

GRATiS

BEZORGiNG VANAF €25,-

Elke dag een mooie dag bij Kinderwoud! • dagopvang • buitenschoolse opvang • peuteropvang • gastouderopvang T 0513 - 610 825 M info@kinderwoud.nl

EKOPLAZA HEERENVEEN BEZORGT DE BOODSCHAPPEN BiJ JE THUiS! Ekoplaza Heerenveen bezorgt rechtstreeks bij jou thuis, vanaf nu ook via de zogenaamde Eko-route. De voordelen van bestellen via Eko-route? Bezorging is al mogelijk bij een bestelling vanaf €25,-. De bezorging is duurzamer en eff iciënter. Bestel jij voor 9.00u op maandag je boodschappen, dan worden deze woensdag al gratis bezorgd. Kom je toch graag zelf naar onze biologische supermarkt? Dat kan! Kijk voor de openingstijden op ekoplaza.nl * Alleen van toepassing op woensdag en als je kiest voor levering via Eko-route bij besteding vanaf € 25,- aan boodschappen.

kinderwoud.nl

Ekoplaza Heerenveen | Molenplein 10, 8442 LM, Heerenveen


Licht in de f bij De Boer ning k bij u thuis o e houden reke W . n la tp h lic n passend n combineren aande lampe st e b ag ra g k o uur al tot een van een armat g n si at la rp n ve

17

GROOTSNEEK.NL

pen op al uw aanko u ft e e h o Z . heeft de service de juiste keus t ie n ch to u uis blijkt dat en

n

De trends in verlichting

DOOR DE BOER LICHT

Bij DE BOER LICHT wordt u door een klein en enthousiast team van medewerkers geholpen. Gerda is sterk in het creëren van vrolijke en kleurrijke combinaties met losse lampvoeten en 40 cm DE BOER LICHT • OOSTERDIJKlosse 89 • 8601 BS SNEEK Silvia is onze technische duizendpoot. Als de lampen niet willen branden kappen. TEL. 0515 - 412 874 • INFO@DEBOERLICHT.NL bij De Boer Licht, dan zorgt zij ervoor dat ze weer branden. Voor elk probleem bedenkt ze een creatieve oplossing. Nomde is de allround medewerker van het team. Hij bezorgt, monteert en 28 cm Het team van De Boer Licht geeft ook lichtadvies bij u thuis.

gen.

ere er

met vlnr. Gerda, Nomde en Silvia

3 E TAG E S V E R L I C H T I N G

38 cm

€69,-

40 cm

excl. lichtbron.

UIT ONZE NIEUWE COLLECTIE! DE BOER LICHT • OOSTERDIJK 89 • 8601 BS SNEEK TEL. 0515 - 412 874 • INFO@DEBOERLICHT.NL

110 cm

28 cm

Nieuwe HANGLAMP FANTASY SMOKE 8-LICHTS. Deze creatie is verrassend, collectie stoer en elegant tegelijk. Deze hanglamp komt uit de Fantasy serie van

110 cm

150 cm

Van Highlight 3 E T A ch GES VE de HANGLAMP Li trail SALERNO 16 cm 4 x 5W/LED met zwart rookglas en excl. lichtbron. €299,- ok in wit. externe dimmer. incl. 4 spots. O Prachtig bovenexcl. lichtbronnen. een eettafel of in DE BOER LICHT • OOSTERDIJK 89 • 8601 BS SNEEK TEL. - 412 874 • INFO@DEBOERLICHT.NL de0515 keuken.

RLICHTING

€109,-

30 x 30 cm 38 cm

Highlight.130Gemaakt van zwart metaal en 8 rookkleur glazen. x 35 cm

€69,excl. lichtbron.

26 cm

€249,-

€349,-

incl. lichtbronnen.

incl. lichtbronnen. 4x 9 W Dimbaar.

110 cm

3x 9 W NieuweDimbaar. collectie

€289,40 cm

excl. lichtbron. incl. dimmer.

onteren? Hulp bij het m €349,aar e Informeer n den de mogelijkhe A G E S V E R L€169,I C H TinI dNe G winkel. 38 cm140 cm

€116,

€249,-

28 cm

incl.de lichtbronnen. Kap verkrijgbaar in 3x 9 W kleuren geel, groen,Dimbaar. 21 cm blauw, roze, taupe en zwart.

incl. lichtbronnen. 4x 9 W Dimbaar.

€69,-

incl. lichtbron 9 W incl. dimmer.

130 x 35 cm

het type Salerno is 157 cm ook een hanglamp en vloerlamp onnen. €169,htbr excl. licOOSTERDIJK 130 x 35 cm beschikbaar. DE BOER LICHT ok in zwart. 89

excl. lichtbronnen. incl. dimmer.

incl. 3 spots. O

TEL. 0515 - 412 874 €349,-

4 W LED

8601 BS SNEEK €134,€249,INFO@DEBOERLICHT.NL

l n . t h c i oerl

Dimbaar. In smoke en amberkleur. 9 W e17,-

€8,50

4 W LED

4 W LED

Dimbaar. In smoke en amberkleur.

Dimbaar. In smoke en amberkleur.

€116,50 excl. lichtbron.

4 W LED

€525,- €143,-

4 W LED Dimbaar. excl. lichtbronnen.

In smoke en

130 x 35 cm

Bezoek ook onze website ›

Bezoek ook onze website › 50

€87,

excl. lichtbron. incl. aan/uit schakelaar.

26 cm

incl. kappen. Met aan/uit schakelaars. 95 x 40 Op armatuur.

SCHITTERENDE TAFELLAMP €525,-amberkleur. 9 W e17,excl. lichtbronnen. UIT DE TRENDY FANTASY APPLE SERIE VAN HIGHLIGHT. Deze mooie zwarte140tafellamp cm is uitgevoerd met een unieke 50 €13, vorm rookglas welke deze lamp 4 W LED Dimbaar. enorm siert.

16 cm

Dimbaar.

In smoke en LUCCA PLAFONDLAMP 32 cm

95

excl. lichtbronnen. 3 lichts Oliver rond” behoort tot dezelfde serie “Oliver spots”. €86,-

incl. GU10 3 stap lichtbron 4 W.

excl. lichtbron.

€13,50

4 W LED

€13,50

€5,25

4 W LED

4 W LED

Dimbaar. In smoke en amberkleur. 9 W e17,-

Dimbaar. In smoke en amberkleur. 9 W e17,95

€12,50

€89,excl. lichtbronnen. Ook in wit.

€69,-

Dimbaar In smoke e amberkleu 9 W e17,

130 x 35 cm

4 W LED

€349,-

w w w. d e€349,b o e r €59,l i c h t .€89,nl

€59,-

164 cm

140 cm

Dimbaar. In smoke e amberkleu 9 W e17,9

Dimbaar. In smoke en amberkleur.

€267,-

incl. kap. incl. dimmer.

110 cm

incl. GU10 3 stap lichtbron 4 W. Alle artikelen

incl. kap!

38 cm

excl. lichtbronnen.

€59,-

€12,50

4 W LED

incl. 2x GU10 4 W 3 stap lichtbron.

cm

30 cm 26 cm Kap verkrijgbaar €12,50 in de kleuren DE "MODERNE ZWARTE SPOT 2 LICHTS 4 W LED Ø 95 mm geel, groen, Dimbaar. OLIVER behoort tot blauw, roze, In smoke26 en cm 30RECHTHOEKIG” cm amberkleur. ook taupe en zwart. de serie “Oliver spots” en valt onder de Bezoek 9 W e19,95 48 cm zwarte spot onze website › €525,categorie spots. De “Moderne

28 cm

€159,excl. lichtbron. incl. dimmer.

95

142 cm

128 cm

incl. lichtb 3x 9 Dimb

incl. lichtbronnen. 4x 9 W Dimbaar.

95

w w w. d e b o e r l i c h t . n l In smoke en amberkleur. 9 W e17,95

€24

€349,-

w w w. d e b o e r l i c h t . n l

30 cm

excl. lichtbron. incl. kap. incl. aan/uit schakelaar.

€169,-

amberkleur. 9 W e17,95

incl. 25 W LED-lichtbron. gemaakt van zwart 128 cm incl. 3 stap dimmer. metaal open karakter 4 W LED 50 cm Dimbaar. met een diameter van 40 In smoke en amberkleur. cm. Kan geleverd worden 128 cm 9 W e17, met of zonder 50filament dimbare€12, Led lamp in 4 W LED Ø 95 mm smoke .(Dimbaar. diameter 95 In smoke en mm, 5 watt, 2200 Kelvin amberkleur. €12,50 €169,9 W e19, en 180 Lumen) Leuk om 4 W LED Ø 95 mm 170 cmincl. lichtbron 9 W Dimbaar. 50 €119,€107,€82, met In smoke en te combineren incl. dimmer. 157 cm amberkleur. Met aan/uit excl. lichtbron. de tafellamp Lucca. excl. lichtbronnen. 9 W e19, schakelaars.

AGES VERLICHTING €12,50

40 cm

€13,50

excl. lichtbron. incl. aan/uit schakelaar. €13,50

incl. lichtbronnen. 3x 9 W Dimbaar.

€5,25

110 cm

45 cm

incl. lichtbronnen. 4x 9 W Dimbaar.

€479,excl. lichtbronnen. Glas ook in amber.

€12,50

Nieuwe collectie

€79,-

In smoke en amberkleur. 9 W e17,-

45 cm

100 cm

incl. lichtbron 9 W incl. dimmer.

38 cm

excl. lichtbron. Dimbaar.

excl. lichtbron.

€169,trail Van Highlight Lichen 110 cm

3 E TAG E S V E R L I C H T I N G

€12,50 50 €116, 4 W LED

40

DE BOER LICHT • OOSTERDIJK 89 • 8601 BS SNEEK TEL. 0515 - 412 874 • INFO@DEBOERLICHT.NL

€109,incl. 20 W LED50 lichtbron en 3 stap dimmer. lichtbron. Ook excl. in zwart + nikkel combi.

16 cm

157 cm

Plafonnière

17 cm

25 cm

17 cm

Nieuwe collectie

25 cm

w w w. d e b o e r l i c h t . n l €79,- Bezoek ook

excl. lichtbronnen. Ook in wit. onze website

€525,-

PLAFONDLAMP FANTASY MULTICOLOR met een zwarte plafondplaat van 100 cm x 35 cm. €139,De glazen hebben een diameter van 12 en 21 en verschillend in vormen.

€12,5

4 W LED Ø 9

Dimbaa In smoke amberkle 9 W e19

excl. lichtbronnen.

€249,-w w w. d e b o e r l i c h t .

Ook geschikt voor badkamer. excl. lichtbronnen. Ook in wit.

€79,€139,incl. lichtbronnen. excl. lichtbron. Ook geschikt voor badkamer. excl. lichtbronnen. Ook in wit. excl. lichtbronnen. Ook in wit. incl. lichtbronnen. op deze pagina zijn verkrijgbaar bij DE BOER LICHT • Oosterdijk 89 • 8601 BS SNEEK • tel.3x0515 - 412 874 • www.deboerlicht.nl 9W excl. lichtbronnen. Ook in wit. 4x 9 W €59,Dimbaar. ■ ONS TEAM Dimbaar. excl. lichtbron. Bij De Boer Licht wordt u door een klein en enthousiast team van medewerkers


18 LIFESTYLE TRENDS VOORJAAR 2021

LIFESTYLE TIPS & TRENDS LIFESTYLE TIPS & TRENDS ZES SPECIALISTEN GEVEN HUN KIJK OP DE LAATSTE TRENDS OP HET GEBIED VAN MODE, INTERIEUR, GEZONDHEID, ETEN, BOEKEN, HAAR EN REIZEN...

VOORJAAR! De lente komt er weer aan en langzaam ontwaak je uit je winterslaap. Met alle regen, wind en kou van de afgelopen tijd lijdt onze huid continu. Tijd voor beweging, een nieuwe garderobe en andere huidverzorging. De zon komt er steeds vaker door, de wolken en regen verdwijnen, de temperatuur gaat gestaag omhoog en de winterjas blijft steeds vaker aan de kapstok. Je bruist weer van energie, maar hoe zorg je dat je lichaam en je huid ook weer gaan stralen na de grauwe wintermaanden?

ZORG GOED VOOR JE HUID

BESCHERMEN

Door de kou is de bovenste huidlaag aangetast; de bovenste huidlaag is een beschermlaag dat bestaat uit dode huidcellen en vet. Als de bovenste huidlaag niet meer in staat is om vocht vast te houden, krijgen we droogtelijntjes en is de huid gevoeliger voor weersinvloeden van buitenaf. Gebruik, om de húid weer lenteproof te maken, eens een hydraterend serum met daarover een vitamine C dag-en nachtcrème.

Bescherm de huid tegen de eerste zonnestralen. Zonnestralen zijn namelijk echt schadelijk voor de huid! Voor 90% krijgen we sneller huidveroudering, zoals pigment, verslapping en rimpels. Dit willen we natuurlijk voorkomen, gebruik daarom dagelijks een spf 15, zomer en winter.

PEEL JE HUID

ASTRID HULZEBOS TEENSMA Beauty Centre Hair Affair in Sneek www.hairaffair.nl

Door de huid één à tee keer per week goed te peelen, blijven we de huid stimuleren en is de huid toelaatbaarder voor werkzame stoffen. De huid voelt daarna heerlijk glad en zacht en de poriën en fijne lijntjes verminderen.

Onze schoonheidsspecialistes geven u een goed en persoonlijk advies wat in dit seizoen bij u en uw huid past. U komt toch ook even langs?

LEKKER NAAR BUITEN

EET JE MOOI IN DE LENTE!

De lente is één van de fijnste seizoenen: de dagen worden langer en langzaam maar zeker wordt het steeds warmer. Perfect weer om er op eropuit te gaan. Ook dit jaar blijven we dicht bij huis of in eigen land, maar gelukkig is daar ook genoeg te beleven!

We weten allemaal dat gezond eten bijdraagt aan een fitter en vitaler lichaam en geest. Maar goede voeding kan ook vroegtijdige huidveroudering tegengaan en rimpels voorkomen. Je bent tenslotte wat je eet. Een gezond voedingspatroon draagt bij aan een mooie, strakke en glanzende huid.

Daphne Deckers schreef een superleuk, positief boek over Nederland waarin het draait om geluk dicht bij huis vinden. De titel zegt het al: ‘Uitwaaien’ staat boordevol tips voor dagjes uit, voor zowel tijdens de lockdown als daarna. Voor elk seizoen en elke provincie. Ook vind je veel leuke typisch Nederlandse feitjes en vrolijke tekeningen op elke pagina.

Zachte huid Een mooie zachte huid regel je voornamelijk met de vochthuishouding. Om de celwanden van de huid sterk te houden en de vochtbalans op peil te houden is het zeer belangrijk om veel water te drinken. Heb je moeite om veel water te drinken? Fleur je water op met bijvoorbeeld verse gember, sinaasappelschijfjes of verse munt. Naast veel water drinken is het eten van goede vetten essentieel. Dit zit bijvoorbeeld in avocado, vette vis, ongebrande noten en olijfolie.

Leuke tips dicht bij huis zijn bijvoorbeeld om van je tuin een groene oase te maken of Hollands te koken. Iets verder weg? Dan kun je bijvoorbeeld naar het mooiste fietspad van Nederland vlakbij Eindhoven, geïnspireerd op ‘De Sterrennacht’ van Vincent van Gogh. Of tour met een oldtimer door de Drentse natuur. Geweldig boek om er met mooi weer op uit te trekken, of op regenachtige dagen inspiratie op te doen! LOTTE TERPSTRA - Boekhandel Van der Velde Sneek | www.boekhandelvandervelde.nl

Stralende teint Een gezonde en stralende huid krijg je door je huidcellen sneller te laten vernieuwen. De volgende producten geven je huid een flinke oppepper, versnellen de cel-vernieuwing en laten de poriën samentrekken: groene groentes (zoals broccoli, boerenkool en spinazie) en oranje groentes

(zoals wortels, pompoen, paprika, bosbessen en blauwe bessen). Anti-rimpel Je kunt je huid helpen te beschermen tegen vrije radicalen, helpen collageen aan te maken en helpen te strijden tegen rimpels door voldoende vitamine C in combinatie met vitamine E te nemen. Dit zit bijvoorbeeld in citrusvruchten, peterselie en kiwi. Uiteraard gaat het eten van gezonde voeding gepaard met het mijden (of in ieder geval minderen) van roken, alcohol, geraffineerde suiker en verzadigde vetten. Saai? Helemaal niet! Gebruik ook hier weer de 80%-20% regel. Als je basis (80%) gezond is kan de overige 20% uit guilty pleasures bestaan.

ROOS HENDRIKS - Royaal Belegd Sneek | www.royaalbelegd.nl


GROOTSNEEK.NL

19

LEVE DE LENTE! Heerlijk, de lente komt eraan! Je hoort en ruikt het buiten al, de natuur ontwaakt uit zijn winterslaap. En voor ons is er ook eindelijk licht aan het eind van de covidtunnel. De vaccinaties zijn in volle gang en we hopen dat we met Pasen heerlijk buiten kunnen en mogen zijn. En wat is er dan leuker om dan alvast in de nieuwe trendkleuren van de lente/zomer 2021 te kunnen flaneren. In plaats van de verschillende modeshows te bezoeken moeten we het dit jaar hebben van de livestreams op social media om een beeld van de nieuwe trends en dito kleuren te krijgen. Op Instagram tuimelden de modezaken over elkaar heen om hun collecties aan de man, meestal vrouw, te brengen. Ik moet zeggen dat het vaak met verrassend leuk resultaat was en ze er steeds creatiever in werden.

Na het zien van zo’n virtuele catwalk ben je wel geïnspireerd en kun je via de webshop click & collect, et voila, daar is je nieuwe set al. Deze manier van shoppen heeft niemand gewild, maar nu het eenmaal zo is geeft het toch een nieuwe vorm van verbinding, waarbij de gunfactor ook een rol speelt natuurlijk. We willen dat de modewinkels er straks ook nog zijn toch!

Eén van de modetrends in het voorjaar van 2021 is LOUNGEWEAR. Deze praktische trend komt voort uit de pandemie waarbij we veel thuis moeten werken. Dus comfortabel, maar CHIQUE zodat het toch een PROFESSIONELE UITSTRALING heeft.

Ook zijn er jurken, colberts, blouses et cetera van TWEE OF MEER VERSCHILLENDE STOFFEN te zien. Deze trend komt voort uit van oude kleding iets nieuws te maken, RE-WEARABLE.

En de breisels, kant en gehaakte kledingstukken zijn ook weer terug mede dankzij het lange thuiszitten, waarbij we onze hobby’s weer (her)ontdekken.

LIANA MIEDEMA kleurstijliste bij LIANA kleur & stijl | www.lab36.nl

En heel zichtbaar zullen ook DE APARTE PASVORMEN en felle kleuren uit de jaren tachtig zijn. Zelfs al kom je niet uit die tijd, je herkent ze gelijk aan de pofmouwen, tuniekjes en de trenchcoats.

Hoop op een 'zien en gezien' worden met Pasen, lekker flaneren!

VOORJAARSHUIS: MINI MAKE-OVER

LAAT DE LENTE MAAR KOMEN!

De vogeltjes fluiten, de dagen zijn langer licht en er komt groen aan de bomen, kortom het is bijna lente! Tijd voor een frisse lente make-over in je interieur.

De lente staat weer voor de deur! Iedereen is straks weer meer buiten te vinden. En als het zonnetje gaat schijnen en de terrassen eindelijk weer open zijn, dan wil je natuurlijk wel dat je haar goed zit!

Kies voor nude-tinten, ook wel naturellen; zij vormen de basis van je palet. Kleuren die hieronder vallen zijn wit, zwart, roest, navy, kaki, beige en bruintinten. Neutrale kleuren geven een gevoel van rust en ruimte. Ondanks het gebruik van lichte tinten, hoeft je interieur helemaal niet zoet of saai te ogen. Gebruik robuuste, natuurlijke materialen en zwarte accenten. Hierdoor krijg je een sereen en toch stoer geheel. Tevens kies je voor ronde vormen, een nieuwe fauteuil, een set mooie vazen of kunstwerk aan de muur, waar de organische lijnen de overhand hebben. Succes met je voorjaarsklus! EVELYNE BOK - Interieurstylist Sneek | www.evelyne-ontwerp.nl

In het voorjaar zien we vaak dat veel mensen weer zin hebben in een lichtere haarkleur. Dan ben je bij Perron aan het goede adres! De trends van dit moment zijn vooral natuurlijke kleuren, zoals de inmiddels bekende Balayage, maar favoriet bij iedereen: de highlights. Met deze laatste techniek kun je spelen met de plaatsing van de folies. Wil je heel erg blond, dan kun je kiezen voor een fullhead folies, maar je kunt ze ook meer uit elkaar plaatsen zodat je eigen natuurlijke haarkleur er mooi doorheen komt. Hierdoor heb je veel minder last van uitgroei. Wil je vooral de voorste lokken accentueren, dan kun je ook kiezen voor de zogeheten ‘face framing’ of ‘moneypiece’. Dit zien we nu veel in de kapsalon en geeft een supermooi en fris eindresultaat!

Het is voor de blonde dames wel essentieel om je geverfde lokken bij te houden met een zilvershampoo. Deze zorgt ervoor dat je haar niet warm wordt en een koele ondertoon geeft. Het gebruik van de Balmain Sun Protectie Spray is ook aan te raden; dit spray je gemakkelijk in je haar en is voorzien van beschermende UVA en UVB filters. Hiermee voorkom je vervaging van de haarkleur.

FAIDRA TSAGARAKIS -Eigenaresse Kapsalon Perron 28 Sneek | www.perron28.com


20 LIFESTYLE TRENDS VOORJAAR 2021 Stap met Rameau Voetzorg en Schoenmode

het voorjaar in! De dagen worden weer langer, de lente is aangebroken! Het is tijd om de kledingkast uit te zoeken en met de nieuwe voorjaarsmode aan te vullen. Schoenen mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken. Wat dacht u van een paar stoere sneakers, vrouwelijke sandalen of comfortabele schoenen voor een fijne wandeling? Misschien beseft u het niet altijd, maar onze voeten zijn de hele dag voor ons aan het werk. Ze dragen ons overal naar toe. Belangrijk is het om goed voor de voeten te zorgen en de juiste schoenen te dragen. Mads Rameau

Bij RAMEAU VOETZORG EN SCHOENMODE combineren we de laatste trends met aandacht en zorg voor uw voeten. Hieronder een aantal tips van onze topmerken.

XSENSIBLE Welzijn begint bij je voeten. Dit is waar de originele Xsensible balans technologie om draait. De Stretchwalker is geïnspireerd op het balansprincipe van de ‘Geta’: de oude traditionele Japanse houten slipper. De schoenen beloven een optimale loopervaring en dragen bij aan een betere lichaamshouding.

DUREA Deze schoenen worden gemaakt door ervaren vakmensen met liefde voor het schoenenvak. Ze worden op ambachtelijke wijze geproduceerd in de Durea fabrieken. uitneembaar voetbed extra stevig contrefort verkrijgbaar in diverse wijdtematen leren en fashmo voering Speciale modellen die geschikt zijn voor

uitneembaar

de diabetische en

voetbed

reumatische voet

extra stevig contrefort verkrijgbaar in diverse wijdtematen

“IK KOOP MOOIE SCHOENEN OMDAT IK TOCH TACHTIG PROCENT VAN DE TIJD NAAR DE GROND KIJK” - JOOST KLEIN -

GREVE

Nieuwsgierig naar de rest van onze nieuwe en uitgebreide collectie?

Kwaliteit door traditionele ambacht! Al meer dan honderd jaar maker van Nederlands meest stijlvolle schoenen.

Ons team staat voor u klaar! Voor meer informatie en afspraken bel of whatsapp met tel. 0515 – 42 11 11. Of kijk op onze nieuwe webshop!

Bovenstaande schoenen zijn verkrijgbaar bij RAMEAU VOETZORG EN SCHOENMODE • Simmerdyk12, Sneek • tel. 0515- 421111 • www.rameau.nl


GROOTSNEEK.NL

21

MOOI

m et e e n m a at j e m e e r !

LORETTA SCHRIJVER

De Dames van Akkrum is één van de grootste speciaalzaken van Nederland in de plussize mode. Mensen komen vanuit geheel Nederland naar Akkrum toegereden om deze winkel met kwaliteitsmode te bezoeken. Ook nu weer is de winkel bomvol met prachtige lentemode. Nu nog op afspraak. Maar de winkel is groot genoeg om in deze tijd zes klanten te herbergen. Dus je kunt altijd wel terecht.

Loretta Schrijver zette in samenwerking met Yoek een prachtige kledinglijn uit. En deze gehele collectie is bij ons verkrijgbaar! Dit topmerk in combinatie met een power vrouw zorgt bij ons voor een pareltje in de winkel.

De Dames van Akkrum werkt steeds meer met natuurlijke stoffen. Doordat de webshop (maatjemeer.nl) steeds beter draait, wordt ook het assortiment steeds meer uitgebreid. De keuze wordt alleen maar groter. Na een jaar lang last te hebben gehad van de corona-maatregelen, zijn de eigenaren Ruud en Ineke op dit moment uiterst optimistisch over de tijd die komen gaat. Zoals ze zelf zeggen: “We gaan knallen de komende jaren en iedereen die houdt van de meer exclusieve plussize mode zal ons leren kennen in de toekomst!”

OH BLAUW, WIJ HOUDEN VAN JOU! Deze prachtige chique look kunnen wij jou geven! Ben jij op zoek naar schitterende gelegenheidskleding en chique outfits? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres!

NATUURLIJKE PRODUCTEN, NATUURLIJK! Wij hebben een ruime keuze in ons assortiment van kleding, gemaakt van natuurlijke stoffen. Voornamelijk katoen en linnen. Wat heerlijk draagt en mooi van kwaliteit blijft. Deze kleding is op een eerlijke manier geproduceerd.

DE TRAVEL KWALITEIT

Travel kwaliteit is natuurlijk één van de meest populaire stoffen van het moment. Deze stof voelt koel aan, ademt en voelt als een tweede huid. Wij hebben een ruime keuze in artikelen voorradig van deze heerlijke travel kwaliteit.

TUNIEKEN EN JURKJES

Wij hopen natuurlijk dat het mooie weer straks om de hoek komt kijken. En wat draag jij dan het liefst? Een zwierig tuniekje? Een prachtig lentejurkje? Of ga je toch liever voor de stoere jeans met top? Wissel de hele week af met verschillende stijlen uit onze winkel.

RUCHES, RUCHES EN NOG EENS RUCHES

De ruches zijn niet meer weg te denken in het voorjaar. In combinatie met deze vrolijke print heb je een schitterende look. Zo zie je maar, de trends van vroeger zijn nu weer helemaal HOT!

VERTR EK MET EEN LACH!

Ons allergrootste doel is dat jij de winkel verlaat met een grote lach op je gezicht. Wij zorgen ervoor dat jij jezelf zult zien stralen in de kleding die het beste bij jouw prachtige vormen past.

Alle artikelen op deze pagina zijn verkrijgbaar bij De Dames van Akkrum/Maatjemeer.nl, Heechein 58 8491 EN Akkrum | 0566-650560 | www.maatjemeer.nl


22 LIFESTYLE TRENDS VOORJAAR 2021 Winkelen op afspraak in De Duif

“Winkelen blijft voor velen één van de leukste vrijetijdsbestedingen” Op de tweede dag dat de ‘niet-essentiële’ winkels weer op afspraak open zijn, stappen wij binnen bij Simone Silvius van De Duif in Sneek. Voor de ingang hangt een koord waardoor je niet zomaar naar binnen kunt lopen en daarachter staat een tafel waar wij netjes worden ontvangen. Het ziet er allemaal strak georganiseerd uit, zoals wij van De Duif gewend zijn. Je voelt direct de euforie. Iedereen is blij dat er weer beweging is.

W

anneer wij vragen hoe het afgelopen jaar voor De Duif is geweest, moet Simone Silvius echt even graven om terug te halen hoe het ook alweer was. Er is in de tussentijd zoveel gebeurd…

WAT GEBEURT HIER? Ze herinnert zich dat ze zich aan het voorbereiden waren op de opening van het voorjaarsseizoen; het beloofde een druk seizoen te worden totdat COVID-19 zijn intrede deed. Eerst was er een gevoel van machteloosheid, iets van ongeloof: wat gebeurt hier…? Na een gesprek dat Simone voerde met iemand die haar vroeg: “Wat nu als dit twee jaar voortduurt?”, is ze gaan nadenken. ’s Avonds in bad liggend, met een flinke scheut lavendel, ging ze het gesprek

met zichzelf aan. “Ik heb in het begin van de coronatijd uren met mezelf en anderen zitten praten om een ‘strijdplan’ te maken. Dit duurde al met al een week!”

VERTROUWEN Tijdens haar opvoeding heeft Simone al meegekregen dat je veel vertrouwen in jezelf, je klanten en je omgeving mag hebben. Wanneer je de klant met aandacht verzorgt en inspeelt op de behoefte die er leeft, laten klanten je niet zomaar in de steek. Met die gedachte kwam het vertrouwen weer terug en was er weer volop creatieve energie. Door te sparren met onder andere haar team en collega-ondernemers uit de branche met wie ze samen een clubje vormt kwamen veel ideeën voorbij. Door out of the box te denken en verschillende scenario’s de revue te laten passeren werden de plannen concreet.

happy match Zwart/ecru, altijd een persoonlijke favoriet van Simone, zoals je op de foto bovenin ziet. Deze kleurencombinatie leent zich prima voor duidelijke en abstracte dessins, maar laat ook genoeg vernieuwingen zien. Zoals het shortje, de opengewerkte bloes en het gilet.

Simone: "In de zwart/ecru kleuren, is dit tricot jas (zit echt heerlijk) van Giacomo, de stretch leren broek is van Studio Ar by Arma en de opengewerkte bloes is van Not Shy (ook leuk met een gekleurde top eronder).

Simone: “Er moest van alles geregeld worden, van financiën en leveranciersgesprekken tot het opzetten van een webshop. Er was veel aandacht voor het team nodig; iedereen staat er toch weer op haar eigen manier.“ De grote winkelketens gingen al snel helemaal dicht, maar bij De Duif bleef winkelen op afspraak mogelijk. Op het moment dat het team ook weer vertrouwen kreeg werden de deuren van de winkel, met inachtneming van de RIVM-maatregelen weer geopend. “Wij hebben een hele goede zomer gedraaid”, aldus Simone. Ze is de vijftig gepasseerd, maar heeft nog nooit zo hard gewerkt, bekent ze.

LEUKE VRIJETIJDSBESTEDING “Het winkelen blijft voor velen één van de leukste vrijetijdsbestedingen”, aldus Simone. “Daar zijn veel mensen zich door deze tijd des te meer bewust van! Het koopgedrag verandert en de veranderingen volgen elkaar snel op. Je merkt dat mensen het heerlijk vinden wanneer ze persoonlijke aandacht krijgen. Je koopt vaak iets omdat je het ergens hebt gezien en vaak wordt het dan gedragen door iemand die jou aanspreekt. Wanneer de consument iets moois gezien heeft, wil die het wel graag snel hebben. Dat is iets waar De Duif op inspeelt. Er is het afgelopen jaar veel ingezet op inspiratie en beleving, onder andere in de winkel zelf, op de website, in de webshop en via social media als Instagram TV. Zodra het dan besteld wordt via Instagram, telefonisch of via de webshop, is het een spel geworden om het zo snel mogelijk bij de klant af te leveren.

Het zwart leren jasje is van het merk Alter Ego op een truitje en broekje van het Franse merk Suncoo.

Het leren gilet is van Studio Ar by Arma (nu over een bloes gecombineerd, maar ook leuk om over een jurk te dragen). De leuke bloes is van Sophie Schnoor en de ecru jeans is van Lois.

Tijdens de lockdown zijn er in de winkel opnieuw veranderingen doorgevoerd. Alle basics hangen letterlijk achter de gordijnen waardoor er ruimte is gecreëerd om leuke hoekjes te maken waar de klanten persoonlijk gestyled worden. Het blijft een vak apart

om mensen zó te kleden, dat ze zich mooier voelen en de persoonlijkheid onderstreept wordt.”

WEBSHOP “De webshop is ook een vak apart. Hier zijn twee twintigers voor aangenomen. Zij weten hoe de consument zich online oriënteert. Veel jongeren hebben vaak zélf al iets van een duizend volgers en staan heel gemakkelijk voor een camera. Maar wat nú de wereld van de jongeren is, is over een poosje ook de wereld van onze leeftijd. Je merkt wel een groot verschil tussen de kledingmerken. Merken zoals Studio Anneloes zijn zelf ook online zeer actief en komen regelmatig met nieuwe items. Zodra deze in de winkel zijn worden ze ook gepresenteerd via live video’s door de dames van De Duif en zijn ze te bestellen via de webshop. Deze artikelen gaan dan ook heel snel.” Nu er weer op afspraak gewinkeld kan worden verwacht Simone dat de online verkopen wat af zullen nemen, maar dat het blijft is zeker. Ze ziet het als een aparte tak onder De Duif die zeer geschikt zal blijven voor bepaalde merken.

SHOPPEN IS VAN ALLE TIJDEN Ondanks dat ze de coronaperiode liever had gemist, kan Simone niet ontkennen dat ze het afgelopen jaar wel heel veel heeft geleerd en gedaan waardoor haar onderneming futureproof is. Ze raadt iedereen aan om te blijven kijken naar de mogelijkheden die er zijn en te vertrouwen op je eigen kunnen en dat van je team! “Voor de toekomst van de binnenstad is het belangrijk dat er een gevarieerd winkelbestand is. Sommige winkeliers stoppen vanwege verschillende redenen, maar anderen zullen weer opstaan met nieuwe ideeën waardoor wij kunnen blijven shoppen, want dat is van alle tijden!”


GROOTSNEEK.NL

23

Jij bent uniek! De Duif mode Sneek - fashionstore for fashionlovers Persoonlijke aandacht voor jou is voor onze mode stylistes erg belangrijk. Voor elke gelegenheid kunnen wij in verschillende stijlen de perfecte outfit met jou samenstellen. Wij hebben hierbij de keuze uit een uitgebreide collectie van uiteenlopende merken. Ben je nieuwsgierig geworden? Hier alvast een aantal tips...

ocean blue Een frisse (ocean)blue in combinatie met witten en jeans. Van deze kleurencombinatie knap je echt op. Bij de bloesjes zie je veel broderie en pofmouwtjes en deze combineer je dan weer op stoere jeans. Batik en tie dye prints zie je ook in rokken en bloesjes. Het jasje is van Mos Mosh, de stoere jeans is van Summum en het bloesje van Co'Couture

Het leren gilet is van Studio Ar by Arma, de jeans is van Lois en het bloesje is van Co'Couture

Het vestje, shirtje en de rok zijn van Another Woman en de mooie sjaal is van Summum.

yellow mellow Geel is het summum van de zomerse kleuren en combineren wij nu eerst op zwart en wit om direct het voorjaarsgevoel te krijgen.

Het gele jasje is van Reset en heeft een heerlijke zachte tricot voering. De sweater, sjaal en broek zijn van 10DAYS.

Het gele vestje en truitje zijn van Bellamy, de dunne glans jogger is van 10DAYS.

Het truitje en rokje zijn van Co'Couture en het bloesje is van Les Favourites.

pretty in pink Daar bedoel ik mee dat je alle soorten roze en roden ziet in heel veel collecties of soms zelfs in één item.

Deze jurk is van Antik Batik. Dit Franse merk staat bekend om de bijzondere stoffen en aparte modelletjes.

Nog zo'n apart bloesje van Antik Batik op een mooie flaired jeans van Lois.

De zacht roze gaas sweater, neon roze shirtje en zacht roze jogger zijn allemaal van 10DAYS.

Dit is natuurlijk een greep uit onze collectie, we zouden een hele krant kunnen vullen…

Zie ook onze Instagram, etalages, webshop voor inspiratie, maar kom vooral naar onze winkel om het live te kunnen zien, passen en voelen. Als je het leuk vindt, kunnen we samen met jou op zoek gaan naar de stijl die het beste bij jou past en waarvan jij echt mooier wordt... BEL VOORAL VOOR EEN AFSPRAAK!

Alle getoonde kleding is verkrijgbaar bij DE DUIF MODE SNEEK | Nauwe Burgstraat 5-7 8601 CD Sneek | 0515 – 41 21 83 | www.deduifmode.com


de lente

is begonnen! Het is tijd voor een VOORJAARSCHOONMAAK

• snoeien • terrassen en paden schoon • gazon aanpak • borders opruimen • bloembakken vullen

Als winterviool of lentebloeier, met hun fluweelzachte bloemen stelen viooltjes ieders hart! Ze zijn romantisch en geuren heerlijk. Zet ze in potten of direct in de tuin, ze doen het overal!

----------------------------------------------------------------------

De tuinen gaan weer open! Pak je gaZ on aan Het is violentijd!

Violen zijn er in allerlei soorten en maten: de eenjarige bosviooltjes en grootbloemige violen. Bos viooltjes, diverse kleuren per 6-pack € 2,99

Op alle

paasartikelen 50% korting!

Strong Annabel adviesprijs € 11,99 bij ons slechts € 8,99

Culterra gazonmest 10-4-6 10kg € 17,95 bij ons €16,50

Groene aanslagreiniger protect Garden 250ml van € 14,95 nu voor € 9,95

ECOstyle AZ Kalk 10kg van € 9,99 nu voor € 7,99

--------------------------------------------------

Rhipsalis

De woonplant van de maand maart is de Rhipsalis (rotskoraal). Eigenlijk een cactus, maar dan zonder stekels. De Rhipsalis valt niet uit en heeft een rijk vertakte hangende schoonheid. Daarnaast werkt deze plant ook flink luchtzuiverend. Een echte aanrader dus!

--------------------------------------------------

Sh ppen op afspraak!

Kom ook winkelen voor een uur! Onbezorgd en relaxt je aankopen doen, dat is toch wat we allemaal willen. Wij zijn er helemaal klaar voor!

Salie

Munt

Bestel je ticket via onze webshop of telefonisch via 0517 531 375.

OPENINGSTIJDEN Ma t/m vr 9.00 - 18.00 uur. Zaterdag 9.00 - 17.00 uur. Zondag gesloten.

We zijn geopend op afspraak en houden ons aan de richtlijnen van het RIVM.

It Fliet 3 • Witmarsum • www.groencentrumwitmarsum.nl


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.