Carnaval 2022-2023

Page 1

2022 2023
CV DE WURMENSOPPERS CARNAVAL

GRAFISCH ONTWERP VAN JOUW

LOGO

HUISSTIJL

ADVERTENTIE FLYER

ANSICHTKAART

FOLDER

BROCHURE POSTER

MAGAZINE

NIEUWSBRIEF

studiohuut.nl

Carnavalsvereniging ‘De Wurmensoppers’

Bergharen, Hernen en Leur / Opgericht: 11 januari 1973

Redactie

Pierre Basten, Loes Jansen - van den Heuvel, Kevin Joosten, Marleen Reijnen en Bram Stevens. advertenties: Ilse Gosselink, Robbert Reijnen en Bram Stevens. vormgeving: Jeroen Huting

Fotografie (m.u.v. aangeleverd materiaal)

Bas van Duifhuizen, Willemien de Groot, Rob Jansen en Ingrid Rankenberg.

Secretariaat

Het Hoge Rot 11

6616 DA Hernen

IBAN: NL47RABO0121502767

www.wurmensoppers.nl

@wurmensoppers

E-mailadressen info@wurmensoppers.nl (algemeen) advertenties@wurmensoppers.nl (adverteren boekje) optocht@wurmensoppers.nl (aanmelden optocht)

Bestuur

Pierre Basten (voorzitter), Maarten Buijs, Ilse Gosselink, Michel de Groot, Robbert Reijnen (penningmeester), Milou Sas, Jan-Willem van Schadewijk (secretaris), Bram Stevens en Ilse van de Vondervoort.

Ereleden/ erevoorzitter

Sjaak Arntz (erevoorzitter), Rien Buijs (erelid) †, Herman Hendriks (erelid), Rene van Summeren (erelid), Jan de Vaal (erelid) † en Ben van Zuijlen (erelid).

Beste Soppers en Sopperinnen, Beste lezer, Het is voor iedereen weer even wennen. Twee jaar op rij geen pronkzitting, geen nieuw prinsenteam en geen carnavalsboekje. Twee jaren die als zeer speciaal de geschiedenisboeken ingaan. Prins Bas d’n Twidde mocht bijna 3 jaar de scepter zwaaien en dat heeft nog nooit iemand eerder gedaan. Maar het bestuur heeft niet stilgezeten. De pronkzitting is naar voren gehaald en zal voortaan rond de 11e van de 11e gehouden worden. Op deze manier maakt het prinsenteam het gehele carnavalsseizoen mee. En dat doet zowel de Raad van Elf als het prinsenteam in nieuwe kledij.

Eerlijk gezegd was ik blij verrast met de opkomst tijdens de pronkzitting in de Mijlpaal. De zaal was als vanouds uitverkocht en er waren veel jongeren in de zaal, wat ik alleen maar kan toejuichen. We hebben veel goede reacties gehad en het was een ook top avond met een geweldige onthulling als afsluiter.

Als eerste kwam Jeugdprins Dries d’n Twidde tevoorschijn en niet veel later stonden Pages Hanna en Chris op het podium te springen. Na een Masked Singer battle onthulde Prins André d’n Twidde zichzelf en dat werd met luid enthousiasme ontvangen door de zaal. Adjudant Chris en Jeugdadjudant Tijn sloten niet veel later aan. Het nieuwe prinsenteam wordt versterkt door de nieuwe Verenigingsadjudant, Arnold van den Akker. Bij deze een dankjewel voor het publiek, wat een energie hing er in de zaal. Geweldig! Elders in dit schitterende boekje leest u meer over de leden van het prinsenteam. Via Youtube kunt u de onthulling bekijken. Zoekterm: “wurmensoppers”.

Bij het aanstellen van de nieuwe Verenigingsadjudant hoort ook het afscheid nemen van de vertrekkende. Graag wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om Rene van Summeren te bedanken voor alles wat hij heeft gedaan voor De Wurmensoppers. Dat heeft het bestuur behaagd om Rene erelid te maken van CV De Wurmensoppers. Proficiat en dik verdiend!

In januari van dit jaar kwam het definitieve besluit dat er in 2023 geen carnaval gevierd kan worden op de zaterdagavond bij De Toekomst in Hernen. Heel erg jammer natuurlijk maar we hebben een alternatief gevonden in De Mijlpaal. De details kunt u volgen via de socials maar het gaat een sfeervol evenement worden met een verrassingsoptreden. En uiteraard is iedereen weer welkom. Nieuwsgierig? Heel goed. Kom een kijkje nemen!

Tot slot wil ik graag alle geweldige vrijwilligers bedanken die het keer op keer weer waarmaken om ons allen een leuke tijd te bezorgen. Niet alleen de tientallen vrijwilligers van de vereniging maar ook van de Mijlpaal en Zandloper.

Iedereen heeft een gedachte bij het carnavalsfeest, CV De Wurmensoppers streeft ernaar om voor ieder een passend evenement te organiseren. Ik hoor te vaak mensen vooraf twijfelen om naar een evenement te komen en achteraf spijt hebben dat ze niet zijn geweest. Maak je eigen carnaval, het is namelijk altijd leuk en gezellig. Ik wens iedereen een mooi en fijn carnaval. Mocht er twijfel zijn om naar een evenement te komen… Gáán!

Beter spijt van wat je hebt gedaan dan spijt van wat je niet hebt gedaan. Alaaf!

Bestuur carnavalsvereniging ‘De Wurmensoppers’ dankt alle adverteerders. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/ of openbaar gemaakt door middel van druk, fotografie of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande, schriftelijke toestemming.

Pierre Basten

Voorzitter CV de Wurmensoppers

3 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023
VOORWOORD
(Waarom) lid worden van CV de Wurmensoppers? Kijk op: wurmensoppers.nl/lid-worden

VRAAG EENVOUDIG EEN PRIJSINDICATIE AAN

VIA ONZE WEBSITE OF BEL 06 10 55 03 43

HOUTEN VERANDA’S EN TERRASOVERKAPPINGEN

HOLLAND HOUTBOUW PRODUCEERT EN PLAATST

OERDEGELIJKE DOUGLAS, EIKEN EN WIT AFGEWERKTE HOUTEN MAATWERK VERANDA’S EN TERRASOVERKAPPINGEN.

WIJ PRODUCEREN MAATWERK IN IEDERE GEWENSTE

UITVOERING. OF HET NU GAAT OM EEN OVERKAPPING MET ZIJWANDEN, LICHTSTRATEN OF VLONDERVLOER, HET IS ALLEMAAL MOGELIJK.

SUPERVERANDA.NL

V O L LEDIGMAATWE RK INIEDERE G E W E NIREOVTIUETSN G RAABREVEL

WOORDJE van de Prins

Beste Soppers en Sopperinnen, Allereerst wil ik Prins Bas d’n Twidde en zijn gevolg bedanken voor de afgelopen jaren, met natuurlijk een mooi carnavalsjaar in 2020 maar ook de bijzondere 2 coronajaren daarna. Samen met de vereniging hebben jullie ons er doorheen geloodst! Iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen in die tijd om toch nog een beetje het gevoel van carnaval te krijgen wil ik ook hierbij bedanken.

Maar nu is het is zover, we mogen weer! Eindelijk weer een normaal carnavalsjaar. En wat ben ik trots en blij dat ik Prins van de Wurmensoppers mag zijn. Ik heb er een tijdje op moeten wachten maar nu ga ik dan ook vol gas en met heel veel zin richting de carnaval!

moeten wachten, mijn geduld werd dus aardig op de proef gesteld. Gesteund door de geheime raad (tevens leden van de barbecuegroepsapp van 2020, 2021 en 2022) en door Ingrid is het gelukt om door deze periode heen te komen. De onzekerheid van gaat het wel of niet door en hoe gaan we het dan doen was niet altijd even fijn. Je wilt gewoon Prins zijn in een normaal carnavalsjaar. Gelukkig gaat dat nu gebeuren!

Inmiddels hebben we een geweldige pronkzitting achter de rug. Met een volle Mijlpaal was 12 november een dag om nooit te vergeten. Wat een spanning en sensatie. En wat een organisatie gaat er aan voor af. Dat doen ze echt goed bij de Wurmensoppers. Iedereen bedankt voor zijn of haar bijdrage die deze avond mogelijk maakte. Met mooie optredens en een prachtige onthulling was het nog lang gezellig die avond.

Nu zijn we als prinsenteam een paar maanden onderweg en het klikt ontzettend goed. We hebben een leuk en gezellig team. Mijn Adjudant Chris Moors is tevens mijn beste maat, we vieren graag feest samen en hebben aan paar woorden genoeg, dat is erg prettig. Arnold van den Akker is de nieuwe Verenigingsadjudant en regelt veel voor ons, tevens beheert hij onze agenda. Ook hem ken ik natuurlijk al jaren vanuit onze groep de Trefpunters. Jeugdprins Dries d’n Twidde en zijn adjudant Tijn Postma kende ik van naam en van UHC. Datzelfde geldt voor de Pages Chris van As en Hanna Peters die ik persoonlijk ook nog niet kende. Maar ik ben er wel achter dat deze heren en dames goed kunnen feesten. Ze brengen gezelligheid met zich mee en zijn altijd positief.

Tonnie en mijn broer Roy. Toen ik Ingrid leerde kennen zijn we samen gaan wonen in Uden. Daar heb ik met plezier een aantal jaren gewoond. Toen Ingrid zwanger was van Lynn zijn we weer richting Bergharen gekomen. We zochten een groter huis en hebben dat gevonden aan de Dorpsstraat. Daar wonen we nu alweer 7 jaar. Bij UHC ben ik actief als speler bij 35+ en als trainer van UHC 2. De jongens van het 2e waren ook super enthousiast toen ze hoorde dat ik Prins werd, dat was erg leuk. Ze zijn niet vies van een feestje dus ik ga ze dan ook regelmatig tegen komen met carnaval.

Het prinsenteam is er helemaal klaar voor en ik hoop jullie ook. We mogen weer gaan genieten van een ouderwetse carnaval. Ik kijk ernaar uit te mogen genieten van de optocht en de vele gezellige feestjes die eraan komen. We gaan er een gruwelijk mooi jaar van maken samen!

Tot slot mijn lijfspreuk: Met de paracetamols in het laatje gaan we met carnaval tot het gaatje!

Het was mei 2020 toen Michel de Groot een offerte kwam maken voor wat schilderwerk. Na een ronde te hebben gemaakt was het tijd voor koffie en natuurlijk even wat nieuwtjes doorspreken. Aan het eind zegt hij “maar daar kwam ik eigenlijk niet voor, ik kwam voor iets heel anders namelijk of je Prins wilt worden aankomend jaar.” Ik voelde me vereerd en zei direct “JA! Oh wacht even”, zei ik, “even met Ingrid overleggen, die is boven aan het werk. Wel zo handig dat mijn eigen vrouw er ook achter staat.” Dat overleg was vrij kort, ze was ook blij verrast en zei “ja dit moet je doen!” Van Michel mocht ik er nog rustig over nadenken en het later laten weten. Niet nodig, dit gaan we doen!

Hoe snel we dat besloten, zo lang moesten we uiteindelijk wachten tot het bekend werd. Door corona heb ik 2,5 jaar

Carnaval is voor mij niet onbekend, toen ik klein was liep ik mee tijdens de optocht met de Wijk. En later ging ik zelf aan de slag bij de Trefpunters waarmee we veel prijzen hebben gewonnen. De grote wagens bouwen is inmiddels verleden tijd maar we doen nog aardig mee met de loopgroepen. Het bouwen wordt misschien wat minder bij ons maar het feesten zeker niet. Vaak tot in de late uurtjes hebben we veel lol met elkaar. Ik ben ontzettend trots op ‘mijn’ groep en ook om de eerste Trefpunter Prins te mogen zijn. Iedereen van de Trefpunters wil ik bij dezen dan ook bedanken voor alles wat ze tot nu voor mij hebben gedaan.

Ik ben opgegroeid in Bergharen aan de Distelstraat en later verhuisd naar de Sikkelstraat met mijn ouders Herman en

Alaaf!

Prins André d’n Twidde

5 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023

Dé ideale Bouwpartner

Dé ideale Bouwpartner

WE ZIJN UW PARTNER

BIJ 2D EN 3D SHEET METAL SOLUTIONS.

Complex vraagstuk over staal, plaatwerk, aluminium of RVS? Kom maar op. Onze ervaren specialisten denken

Bikkeldam 20 6631 BL Horssen 06 - 16615422 info@bas-basten.nl bas-basten.nl

Bikkeldam 20 6631 BL Horssen 06 - 16615422 info@bas-basten.nl bas-basten.nl

graag met u mee. Klantspecifieke oplossingen.

Daar zijn we sterk in.

ONZE EXPERTISES

ONTWERP

LASERSNIJDEN

PLASMASNIJDEN

Grondverzet | Kipper - Transport

Zand- en Grindhandel | Steenhandel | Siergrind en Splitten | Bestratingsmaterialen

Grondverzet | Kipper - Transport | Zand- en Grindhandel | Steenhandel | Siergrind en Splitten | Bestratingsmaterialen

KANTEN

LASSEN

NABEWERKING EN TRANSPORT

Zesweg 142

6604 BP Wijchen

Tel: 024 - 641 23 65

Web: www.vandenbroekwijchen.nl

E-mail: info@vandenbroekwijchen.nl

Zesweg 142

6604 BP Wijchen

Tel: 024 - 641 23 65

Web: www.vandenbroekwijchen.nl

E-mail: info@vandenbroekwijchen.nl

Haarscherp. Razendsnel. Met uiterste precisie. Dat is hoe we willen lasersnijden. Onze ultramoderne krachtpatser, de Eagle Inspire 15KW Fiberlaser, doet het allemaal.

BIJSTERHUIZEN 24-24, WIJCHEN (024) 348 38 65

VERGEESTMETAALTECHNIEK.NL

In memoriam

Op 8 oktober 2021 is Prins Jan d’n Urste overleden op 88-jarige leeftijd.

Jan van Lubeek werd voor het carnavalsjaar 1979 onthuld als 7e Prins der Wurmensoppers.

Tijdens het prinsenbal op de elfde van de elfde, door middel van een grote puzzel, kwam Jan d’n Urste voor de dag. Zijn lijfspreuk was: “Wat we ook hebben te vrezen, laat de carnavalsdagen een polonaise wezen”.

In het jaar van Jan d’n Urste trok de optocht van Hernen naar Bergharen, De Wurm was voorzien van een nieuw jasje. Het was toen een van de langste optochten in het bestaan, die in het teken stond van de onafwendbare gemeentelijke herindeling.

Jan nam na zijn aftreden zitting in het bestuur van de vereniging en bleef zo nog een aantal jaren betrokken bij de carnaval.

De Wurmensoppers zullen Prins Jan d’n Urste niet vergeten en wensen de familie en vrienden sterkte toe met dit verlies.

VOORWOORD van de burgemeester

Beste Wurmensoppers,

Het is dit jaar mijn eerste jaar als burgemeester van de gemeente Wijchen. Het verkleden, het samenzijn, de optocht door de straten en natuurlijk de gezelligheid. Dat is wat carnaval tot zo’n mooie traditie maakt. En wat fijn dat dit feest na 2 jaar weer gevierd kan worden.

Waar ik ben opgegroeid, vierden we geen carnaval. Ik heb het dan ook nog nooit van zo dichtbij meegemaakt. Hoewel ik als kind weleens verkleed over straat ging omdat ik dat leuk vond en ik nog weleens carnaval op de ski’s vierde, heb ik nog nooit een echt carnavalsfeest gevierd. Daar komt nu dus verandering in. Ik kan niet wachten!

Eerdere uitgaven van jullie carnavalsboekjes lieten mij zien dat CV de Wurmensoppers een rijke carnavalsgeschiedenis heeft en trots is op het Soppersrijk. Al sinds 1973 komen jullie samen om carnaval te vieren én jullie pakken groots uit. Dit jaar bestaan jullie al 50 jaar, een mooie leeftijd voor zo’n bruisende vereniging. Ik heb erg veel bewondering voor jullie inzet en creativiteit. Jullie mogen trots zijn op iedereen die elk jaar weer z’n steentje bijdraagt aan jullie volle carnavalsagenda vol feestelijkheden. Op jullie website zie ik dat het carnavalsfeest al van jongs af aan een belangrijke rol speelt. De Wurmensoppers is er voor alle leeftijden, van mini’s tot volwassenen. Het is een feest om lid te zijn van zo’n warme vereniging.

De pronkzitting is al geweest en ik feliciteer van harte Prins

André d’n Twidde, Adjudant Chris, Jeugdprins Dries d’n Twidde, Jeugdadjudant Tijn, Pages Hanna en Chris en Verenigingsadjudant Arnold. Ik wens jullie heel veel plezier!

Wurmensoppers, ik wens jullie een fantastisch carnavalsfeest toe! Ik hoop dat jullie er met z’n allen weer een geweldig feest van maken in het Soppersrijk.

Alaaf!

Renske Helmer-Englebert

Burgemeester

7 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023
foto:
Henk Hulshof
Benzine - Diesel - LPG Specialist in KIA 24 uur per dag ‘t Hufke 1 - 6617 KL Bergharen - T 0487-531711 - info@johngreup.nl - www.johngreup.nl CARPROF JOHN GREUP GARAGE VOOR ALLE MERKEN Benzine - Diesel - LPG Specialist in KIA 24 uur per dag ‘t Hufke 1 - 6617 KL Bergharen - T 0487-531711 - info@johngreup.nl - www.johngreup.nl CARPROF JOHN GREUP GARAGE VOOR ALLE MERKEN Voor al uw bouw-en verbouwplannen! Jeroen van Rossum - Fagot 4 - 6644 AZ Ewijk www.bouwbureauvanrossum.nl - info@bouwbureauvanrossum.nl - 06-11381737

In memoriam

Piet van Summeren Oud-Prins

Op 2 juni 2020 is Prins Piet d’n Twidde overleden op 84-jarige leeftijd.

Piet van Summeren werd voor het carnavalsjaar 1990 onthuld tijdens de pronkzitting als Piet d’n Twidde. Zijn lijfspreuk luidde: “Ge kunt beter op ene toeter blazen bij de fanfare vur de lol aes op ’n pijpke bij de politie met te veul alcohol”.

In dit jaar werd voor het eerst de carnavalsmis gehouden waarin Prins Piet d’n Twidde een lezing en dankwoord mocht verzorgen.

Piet maakte al enige jaren deel uit van de Zandhazen, de hofkapel van de Wurmensoppers, die in die jaren tijdens de carnaval voor de muzikale opluistering zorgde.

De Wurmensoppers zullen Prins Piet d’n Twidde niet vergeten en wensen de familie en vrienden sterkte toe met dit verlies.

Beste Wurmensoppers,

Een woord van Prins Gertwan d’n Urste van het Urnerijk

Dat 2023 een speciaal jaar zou worden was voor mij wel bekend, maar dat het heel speciaal ging worden niet. Hoe mooi kan het zijn dat 2 vrienden op dezelfde avond (12-11-2022) als Prins Carnaval onthuld worden!

Prins André d’n Twidde en ik zijn al jaren bevriend en bouwden ook samen met de rest van de Trefpunters al menig mooie carnavalswagen.

Wat ben ik blij dat we lang geleden de Trefpunters hebben opgericht, verschillende mooie carnavalswagens gebouwd en meerderen grote prijzen in de regio mee naar huis hebben gebracht. De mooiste herinnering is het winnen van de Halfvastenoptocht van Zeeland. Prins André d’n Urste en Jeugdprins Tijs hebben toen met ons mee gelopen, wat was dat bijzonder.

Op mijn receptie heb ik van diverse Wurmensoppers felicitaties mogen ontvangen, hiervoor mijn dank. Bij de receptie op 26 november van Prins André d’n Twidde en Jeugdprins Dries in de Zandloper kregen mijn prinsenteam en ik een warm onthaal (kippenvel). Na de felicitatie en onderscheidingen uitgereikt te hebben waren er voor André en mij nog enkele verrassingen van de Trefpunters, Prins André d’n 1ste & Jeugdprins Tijs. Dit was voor mij een heel bijzonder en emotioneel moment.

Ik ben zeer vereerd om Prins van het Urnerijk (Wijchen) te zijn, wie had dat ooit gedacht, een Wurmensopper die Prins van het Urnerijk zou worden.

Het thema PARTY JAAR hebben we bedacht omdat het na 2 jaar nu weer eens tijd wordt om er een grote PARTY van te maken. Bij welke PARTY je ook terecht komt, het wordt één groot feest. Carnaval is een feest voor iedereen!

Wij als prinsengroep 2023 hopen u dan ook graag tegen te komen op vele mooie party´s.

Ik wens alle Wurmensoppers een mooie carnaval toe en hopelijk zien we elkaar nog op een PARTY!

“DE PARTY IS YOUR'S” 3x alaaf

Prins Gertwan d’n Urste

Urnerijk

9 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023

PRINSENTEAM 2022-2023

Volg het prinsenteam ook via Facebook en/of Instagram!

/PRINSENTEAMWURMENSOPPERS

@PRINSENTEAM_2023

11 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023
André Krutwagen (Prins), Chris Moors (Adjudant), Dries Kocken (Jeugdprins), Tijn Postma (Jeugdadjudant), Chris van As en Hanna Peters (Pages) en Arnold van den Akker (Verenigingsadjudant).
DE SPECIALIST IN COSMETISCHE EN MEDISCHE HUIDBEHANDELINGEN IN NIJMEGEN, BEUNINGEN EN BERGHAREN HUIDTHERAPIE OEDEEM THERAPIE LASER THERAPIE 024 360 66 09 HUIDPROFS.NL

PROCLAMATIE Prins André d’n Twidde

Ik, Prins André d’n Twidde, 39 jaar oud, zoon van Herman en Tonnie Krutwagen, wonend met Lynn en Ingrid aan de Dorpsstraat te Bergharen, zal er samen met mijn prinsenteam en alle Wurmensoppers een gruwelijk mooi carnavalsjaar van maken!

Schuif alles maar aan de kant, het is eindelijk weer carnaval in Soppersland!

Adjudant Chris is de beste, het is nooit te laat voor de ‘leste’! eerste echte kennismaking was met Jeugdprins Dries achter de schermen op het invalidetoilet en daar hebben we direct op een geweldig carnavalsjaar ingezet!

Met Tijn, Chris, Hanna en Arnold is de groep compleet, een prinsenteam wat niemand meer vergeet!

Het bestuur en de Raad van Elf kun je wel een feestje laten organiseren, dus laat je 2023 verrassen door alles wat zij met carnaval weer realiseren!

Mijn basis ligt bij de Trefpunters Bergharen, daar heb ik heel wat kennis over carnaval vieren kunnen vergaren!

Na storm en corona eindelijk weer een optocht door de dorpen, super benieuwd wat er weer allemaal is ontworpen!

Tijdens de carnaval is mijn team UHC 2 even vrij, dan trainen we samen in de kroeg in plaats van de wei!

Trots op de Wurmendancers iedere keer weer, wat zetten zij en de leidsters prachtige optredens neer! Net geboren, ziek of slecht ter been, daar gaan we zeker heen!

De prijzen stijgen maar de Wurmensoppers zijn niet kapot te krijgen!

Alaaf! Alaaf! Alaaf!

LIJFSPREUK

Met de paracetamols in het laatje, gaan we met carnaval tot het gaatje!

13 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023

Mulders

Lasbedrijf Bergharen

Hogeveld 13, 6617 KP Bergharen

Tel:0487-532238

Voor al uw las- en constructiewerk op maat: Zie ook onze site www.mulders-lasbedrijf.nl

* Constructiewerk

* Laswerk op locatie

* Exclusieve- en bedrijfshekwerken

* Loop- en wandelbruggen

* Raam- en inbraakbeveiliging

* Latei- en balkenservice voor de bouw

* Elektrische poortbedieningen incl. onderhoud

* Onderhoud hekwerken

* Verzinken en poedercoaten

0487-507283

hillsbergharen.nl info@hillsbergharen.nl Stompendijk 9, Bergharen

MEER OVER

Prins André

Naam: André Krutwagen

Leeftijd: 39 jaar

Woonplaats: Bergharen

Ouders: Herman en Tonnie Krutwagen

Partner: Ingrid

Kinderen: Lynn

Werk: bedrijfsleider Welkoop Elst

Hobby’s/ interesses: zelf voetbal ik (35+) en trainer UHC 2

Carnavalsgroep: Trefpunters

Welke reacties heb je gehad toen bekend werd dat jij de Prins was geworden?

Leuke positieve reacties. Ik heb ook kaarten in de bus gehad van mensen uit het dorp, dat is geweldig, evenals de vele felicitaties op de prinsenreceptie. Daar ben ik iedereen zeer dankbaar voor. Ook ben ik trots op mijn eigen groep de Trefpunters, zij zijn zo enthousiast en regelen van alles voor mij, met als hoogtepunt het mooie billboard in de voortuin.

Wat zijn jouw taken als Prins?

Regeren over het Soppersrijk. Aanwezig zijn, en voorop gaan. Een woordje doen, een biertje drinken, en de Wurmensoppers nog meer op de kaart zetten.

Waar heb je heel veel zin in om te doen als Prins?

Eigenlijk in alles, het is allemaal nieuw. Maar het meeste in de pronkzitting, de feestjes in Soppersland en de optocht!

Hoeveel uur denk je per nacht te gaan slapen tijdens carnaval?

Geen idee, in ieder geval minder dan normaal!

Wilde je altijd al Prins worden?

Ja, maar ik had niet verwacht ook echt gevraagd te worden. Extra mooi dus!

Hoe ver voor de onthulling wist je al dat je Prins ging worden?

2,5 jaar! Mei 2020, door corona lang geheim moeten houden.

Hoe heb je geheim kunnen houden dat je Prins werd? Door het clubje om je heen zo klein mogelijk te houden, daardoor is de kans ook kleiner dat er iets uitlekt. En vooral niet in Bergharen vergaderen….

Wat heb je allemaal moeten regelen?

Onderscheidingen, presentjes, het prinsenlied, lijfspreuk, kleding, een oppas, feesttent achter in de tuin, de onthulling natuurlijk en nog veel meer!

Wat ging er door je heen op het moment van de onthulling?

Een combinatie van blijheid, spanning en daarna vooral ontlading.

Hoeveel biertjes denk je te drinken tijdens carnaval?

Veul. Maar wel met mate, anders wordt de voorzitter boos.

Waar zie je tegenop?

De katers, daar heb ik nog weleens last van.

Wat zijn je hobby’s?

Voetbal, sport kijken, hardlopen en darten bij Club Moors.

Wat doe je voor de kost?

Ik ben bedrijfsleider bij Welkoop in Elst. Nieuwsgierig? Kom gerust een keer langs!

Wat moet het Soppersrijk nog meer van jou weten?

Dat ik vaak rustig begin, maar als ik eenmaal op gang ben kan ik slecht naar huis toe. Dat ik na een avondje stappen de volgende dag graag een bak chinees naar binnen trek.

Wat is jouw wens voor dit carnavalsjaar?

Mijn wens is dat iedereen weer plezier heeft tijdens carnaval zoals voor de corona, met volle zalen en veel gezelligheid. Met een mooie optocht die we lang hebben moeten missen!

MEER OVER Adjudant Chris

Naam: Chris Moors

Leeftijd: 36 jaar

Woonplaats: Bergharen

Ouders: Frans en Willemien Moors

Partner: -

Kinderen: Tess

Werk: timmerman

Hobby’s/ interesses: voetbal, skiën, carnaval vieren en gezellig een biertje drinken met vrienden

Carnavalsgroep: Trefpunters

15 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023

Moors Constructie en Machinebouw Bergharen BV. is een meer dan 100 jaar jong familiebedrijf met een enorm actieve vierde generatie Moors aan het roer. MCB is een dynamische, innovatieve en vooral toonaangevende factor in de staalverwerkingsbranche.

DE JONG renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl Dorsvlegel 41 | 6617 CN Bergharen T. 0487 - 531311 | F. 0487 - 531178 E. info@apbouw.nl | I. www.apbouw.nl DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl Dorsvlegel 41 | 6617 CN Bergharen T. 0487 - 531311 | F. 0487 - 531178 E. info@apbouw.nl | I. www.apbouw.nl DE JONG verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl Dorsvlegel 41 | 6617 CN Bergharen T. 0487 - 531311 | F. 0487 - 531178 E. info@apbouw.nl | I. www.apbouw.nl DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl Dorsvlegel 41 | 6617 CN Bergharen T. 0487 - 531311 | F. 0487 - 531178 E. info@apbouw.nl | I. www.apbouw.nl DE JONG verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl Dorsvlegel 41 | 6617 CN Bergharen T. 0487 531311 | F. 0487 - 531178 E. info@apbouw.nl | I. www.apbouw.nl DE JONG renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl Dorsvlegel 41 | 6617 CN Bergharen T. 0487 - 531311 | F. 0487 - 531178 E. info@apbouw.nl | I. www.apbouw.nl DE JONG verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl Dorsvlegel 41 | 6617 CN Bergharen T. 0487 - 531311 | F. 0487 - 531178 E. info@apbouw.nl | I. www.apbouw.nl Vacature: allround timmerman Reageren: graag per mail t 0487 - 531311 e info@apbouw.nl I www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud
0487 - 531311 www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl Dorsvlegel 41 | 6617 CN Bergharen T. 0487 531311 | F. 0487 531178 E. info@apbouw.nl | I. www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud
0487 - 531311 www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl Dorsvlegel 41 | 6617 CN Bergharen T. 0487 - 531311 | F. 0487 - 531178 E. info@apbouw.nl | I. www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl Dorsvlegel 41 | 6617 CN Bergharen T. 0487 - 531311 | F. 0487 - 531178 E. info@apbouw.nl | I. www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl Dorsvlegel 41 | 6617 CN Bergharen T. 0487 531311 | F. 0487 - 531178 E. info@apbouw.nl | I. www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl Dorsvlegel 41 | 6617 CN Bergharen T. 0487 - 531311 | F. 0487 - 531178 E. info@apbouw.nl | I. www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl Dorsvlegel 41 | 6617 CN Bergharen T. 0487 - 531311 | F. 0487 - 531178 E. info@apbouw.nl | I. www.apbouw.nl t 0487 - 531311 e info@apbouw.nl I www.apbouw.nl 0197722.pdf 1 DE JONG onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl Dorsvlegel 41 | 6617 CN Bergharen T. 0487 - 531311 | F. 0487 - 531178 E. info@apbouw.nl | I. www.apbouw.nl DE JONG renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl Dorsvlegel 41 | 6617 CN Bergharen T. 0487 - 531311 | F. 0487 - 531178 E. info@apbouw.nl | I. www.apbouw.nl DE JONG onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl Dorsvlegel 41 | 6617 CN Bergharen T. 0487 - 531311 | F. 0487 - 531178 E. info@apbouw.nl | I. www.apbouw.nl DE JONG onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl Dorsvlegel 41 | 6617 CN Bergharen T. 0487 - 531311 | F. 0487 - 531178 E. info@apbouw.nl | I. www.apbouw.nl DE JONG T 0487 - 531311 www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl Dorsvlegel 41 | 6617 CN Bergharen T. 0487 - 531311 | F. 0487 531178 E. info@apbouw.nl | I. www.apbouw.nl T 0487 - 531311 www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl Dorsvlegel 41 | 6617 CN Bergharen T. 0487 - 531311 | F. 0487 - 531178 E. info@apbouw.nl | I. www.apbouw.nl DE JONG T 0487 - 531311 www.apbouw.nl BOUWBEDRIJF DE JONG nieuwbouw verbouw renovatie onderhoud T 0487 - 531311 www.apbouw.nl Dorsvlegel 41 | 6617 CN Bergharen T. 0487 - 531311 | F. 0487 - 531178 E. info@apbouw.nl | I. www.apbouw.nl Vacature: allround timmerman Reageren: graag per mail t 0487 - 531311 e info@apbouw.nl I www.apbouw.nl 0197722.pdf 1 11-10-2017 16:23:40 100 jaar ervaring in staalverwerking Staal- en constructiebouw Constructies voor bruggen, wegen, waterbouw, silo’s en bedrijfshallen. Schoorstenen en drogerijwagens Zeer specifieke oplossingen voor de keramische industrie.
zoals transportbanden en stuwen en kleppen voor waterschappen. Breekwagen 6, 6617 KC Bergharen • Tel 0487 53 14 87 Fax 0487 53 20 31 • E-mail info@moors.nl • www.moors.nl
T
T
Machinebouw Specials
Het Hoge Rot 10 | 6616 DB Hernen | 06 12 55 51 10 | micheldegrootschilderwerken.nl Wijksestraat 29 6617 BX Bergharen 0487 53 29 06 info@bouwbedrijfvanheumen.nl www.bouwbedrijfvanheumen.nl

Jeugdprins Dries

d’n Twidde

Jeugdprins Dries d’n Twidde

Hierbij verklaar ik, Dries d’n Twidde, het volgende:

1. Op de basisschool De Wingerd zijn Tijn en ik al Prins en Adje geweest, maar dit carnavalsjaar wordt het een nog groter feest !

2. Elke zaterdag bij UHC proberen we uit te blinken, en dan gaan we in de kantine een drankje drinken!

3. Dit jaar met carnaval school even op nummer 2, want we pakken elk feestje mee!

4. Geniet, lach en maak veel lol, want met deze carnaval gaan we helemaal uit onze bol!

5. Met alle Wurmensoppers gaan we voor een geweldig carnavalsjaar hopelijk zonder kater, samen maken we mooie herinneringen voor later!

6. Ook al ben je ziek, oud of slecht ter been, deze carnaval vier je niet alleen!

7. We hopen dat jullie allemaal een mooie wagen bouwen, dan kunnen wij deze vanaf De Wurm aanschouwen!

Samen met het prinsenteam, mijn vrienden en familie één groot feest, jullie moeten er straks bij zijn geweest!

Doorgaan tot de laatste uurtjes doen we met carnaval zonder spijt, deze carnavalsweek wordt de allerleukste tijd!

Is er ergens nog een afterparty dichtbij, laat het ons weten, want dan zijn wij erbij ! We gaan er met z’n allen een mooie carnaval van maken en mogen de biertjes smaken!

LIJFSPREUK

Neem er ’n poar of wa meer, want deze carnaval vieren we moar ene keer!

17 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023
PROCLAMATIE

SCHOUTEN CONSULTANCY B.V.

Grotestraat 1

6617AH Bergharen

Mobiel: 06 - 53 15 60 84

Email: hschouten@ schouten-consultancy.nl

• Magneetveld / infrarood

behandeling

• (Sport) massage

• Manuele Lymfedrainage

• Bandageren

• Tapen

• Acute & preventieve (blessure) behandeling

• Stoelmassage

• Hapto-relaxatie massage

Bezoekadres: Dassenloop 9, 6616 AK Hernen Bel voor een afspraak: 06 15 24 37 27

Of na 18:00 uur: 0487 53 21 10 www.massagepraktijkhoeks.nl

Karen en Marlene

Gloudemans

Dassenloop 9

6616 AK Hernen

Bij Zus & Zus beleeft u vast en zeker een ontspannen vakantie!

www.minicampingzusenzus.nl

HUISSTIJLEN
KRANTEN SPANDOEKEN
BELETTERING RELATIEGESCHENKEN BINNEN- EN BUITENRECLAME MAILINGEN EN NOG VEEL MEER... KATTENBURG 60 • 6651 AR DRUTEN 0487 529090 • INFO@NEZZO.NL • WWW.NEZZO.NL VOLG ONS OP
ONTWERP
ADVERTENTIES DRUKKEN PRINTEN FOLDERS/FLYERS BROCHURES/MAGAZINES
TEXTIELDRUK

MEER OVER Jeugdprins Dries

Naam: Dries Kocken

Leeftijd: 16 jaar

Woonplaats: Bergharen

Ouders: Joyce Kocken-Francissen en Rick Kocken

Broer(s)/ zus(sen): Jet en Hannah (en schone broer Daan)

Partner: Daar doe ik nog niet aan.

Opleiding/ werk: Havo Pax Christi College/ Buitenhuis

Hobby’s/ interesses: Voetballen en met vrienden chillen.

Carnavalsgroep: Onze groep is gestopt tijdens corona.

Welke reacties heb je gehad toen bekend werd dat jij de Jeugdprins was geworden?

Super veel leuke reacties gehad! En dan als toppunt van de pronkzitting dat mijn naam werd gezongen door de hele zaal. Ook hele grappige reacties van de vrienden, die het echt niet zagen aankomen.

Wat zijn jouw taken als Jeugdprins?

Een mooie carnaval er van te maken samen met het prinsenteam, Raad van Elf, alle vrijwilligers en alle inwoners (jong en oud) van Leur, Hernen en Bergharen. En ik zal ook zeker een oogje in het zeil houden bij Prins André d’n Twidde .

Door wie word je bijgestaan als Jeugdprins?

Door mijn goede vriend Tijn als Adjudant, het prinsenteam en de Raad van Elf. En hopelijk feesten mijn andere vrienden ook vaak gezellig mee!

Waar heb je heel veel zin in om te doen als Jeugdprins?

Het allermeeste zin heb ik in de carnavalsweek zelf. Lekker feesten met z’n allen, veel schik hebben en doorgaan tot de late uurtjes.

Waarom ben je Jeugdprins geworden?

Natuurlijk ten eerste omdat ik door de Geheime Raad gevraagd ben en ten tweede om samen met Soppers en Sopperinnen een leuke carnaval te vieren.

Wilde je altijd al Jeugdprins worden?

Ja, het leek me altijd al heel leuk om zo als Jeugdprins een keer carnaval te vieren, dus toen ze me vroegen hoefden ik er niet 2x over na te denken. Zo’n mooie kans krijg ik niet meer!

Hoe heb je geheim kunnen houden dat je Jeugdprins werd?

Als we het met de vrienden er over hadden of iemand vroeg het aan mij, dan probeerde ik er om heen te praten en zei ik dat waarschijnlijk iemand zou worden die ouder was omdat het jeugdprinsenschap vorig jaar uitgesteld was door corona.

Wat heb je allemaal moeten regelen?

Allerbelangrijkste en het leukste wat ik meteen moest regelen was mijn Ajudant Tijn, en verder een paar witte blouskes, een onderscheiding en één paar hippe zwarte stappers.

Wat zijn je hobby’s ?

Voetballen met de vrienden in JO-17 bij UHC, elke week lekker 2 keer trainen en op zaterdags een wedstrijdje met de gezellige 3e helft in de kantine. En in het weekend samen met de vrienden op stap of lekker chillen. Soms darten in het chillhok thuis en ik vind het ook erg leuk om af en toe naar een voetbalwedstrijd te gaan.

Welke opleiding volg je?

Op dit moment zit ik op 4 Havo op de Pax in Druten, ik hoop over anderhalf jaar te slagen.

Wat doe je als bijbaantje?

Op dit moment werk ik bij het Buitenhuis op de Groene Heuvels. Snackbar, afwassen, pizza’s bakken en nog wat andere klusjes er om heen.

Heb je altijd carnaval gevierd?

Ja, als klein kind vierde ik al carnaval met mijn ouders en hun vriendengroep. Samen met All in the Family heb ik carnaval leren vieren! En dat heb ik voortgezet met de vrienden en ik ben er dus nooit meer gestopt.

Wat moet het Soppersrijk nog meer van jou weten? Is er ergens een after(party), dan app me maar.

Wat is jouw wens voor dit carnaval?

Dat we een carnaval gaan vieren die we samen nooit meer zullen vergeten, dus neem er ‘n poar of wa meer, want deze carnaval vieren we moar ene keer!

MEER OVER Jeugdadjudant Tijn

Naam: Tijn Postma

Leeftijd: 17 jaar

Woonplaats: Bergharen

Ouders: Niek Postma en Manja Postma-Laurant

Broer(s)/ zus(sen): Hanne en Wout

Partner: -

Opleiding/ werk: Pax VWO/ Buitenhuis

Hobby’s/ interesses: Voetballen bij UHC JO19 en biertjes drinken met mijn vrienden.

Carnavalsgroep: Onze groep is gestopt tijdens corona.

19 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023

info@doornikpartyservice.nl

Hogeveld 5a, 6617 KP Bergharen

Grotestraat 11

6617 AH Bergharen

0487 53 1669

www.lewiszongtransport.nl

Wenst u een geweldig Carnaval toe

Het is ‘Net-Werk’

Dorpsstraat 37

6617 AB Bergharen

0487-712411

www.tele-job.nl

Naam: Hanna Peters

Leeftijd: 23 jaar

Woonplaats: Nijmegen

Ouders: Jan Peters & Anita Hendriks

Broer(s)/ zus(sen): Roos & Ties

Partner: Wessel van Zwam

Opleiding/ werk: Grafisch vormgever bij Architectenbureau Huibers

Hobby’s/ interesses: Interieurvormgeving, voetballen en leuke dingen doen met vriendinnen.

Carnavalsgroep: -

Wanneer wist je dat je Page zou worden en hoe heb je dit geheim kunnen houden?

Drie jaar geleden werden we al gevraagd maar dat jaar hadden we al skivakantie geboekt met carnaval. Afgelopen zomer kwamen Babs en Pierre samen langs in Nijmegen, waar Chris en ik samen wonen, toen werden we opnieuw gevraagd om Page te worden.

Het geheimhouden was niet zo moeilijk tot het weekend voor de pronkzitting, toen begonnen onze vriendinnen te speculeren en ze vroegen zelfs voor de grap of Chris en ik dit jaar Page zouden zijn.

Wat ging er door je heen van het moment van de onthulling?

Ik zat de hele avond al zenuwachtig in de zaal tot het moment dat onze stoelen omdraaiden, toen kwam alle adrenaline eruit en was het heel leuk.

Welke reacties heb je gehad toen bekend werd dat jij de Page was geworden?

Alleen maar hele leuke reacties. Niemand had verwacht dat wij Page zouden zijn, dat was extra leuk.

Waar heb je veel zin in om te doen als Page?

Om samen met het prinsenteam alle feestjes af te gaan en een leuke carnaval neer te zetten.

Naam: Chris van As

Leeftijd: 24 jaar

Woonplaats: Hernen/ Nijmegen

Ouders: Rick & Claudia van As Broer(s)/ zus(sen): Dries, Rick & Wieke

Partner: Luuk Buijs

Opleiding/ werk: pre-master Economie

Hobby’s/ interesses: sporten, met huisgenoten & vriendinnen afspreken, koken, (ski)vakantie

Carnavalsgroep: -

Wanneer wist je dat je Page zou worden en hoe heb je dit geheim kunnen houden?

Afgelopen zomer stond de Geheime Raad bij Hanna en mij op de stoep in Nijmegen. We raakten snel enthousiast en hebben ja gezegd!

Mijn ouders & Luuk waren vrij snel op de hoogte van onze plannen, pas daags voor de onthulling heb ik het ook tegen mijn zus & broers verteld.

Wat ging er door je heen van het moment van de onthulling?

Spannend, maar erg leuk om dit met Hanna te mogen doen!

Welke reacties heb je gehad toen bekend werd dat jij de Page was geworden?

Onze vriendinnen waren heel enthousiast. Ze hadden het ook niet verwacht, extra leuk natuurlijk!

Waar heb je veel zin in om te doen als Page?

Om met ons gezellige team alle feestjes af te gaan!

Wat moet het Soppersrijk nog meer van jou weten?

Dat ik er veel zin in heb om er met z’n alle een geweldige carnaval van te maken!

21 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023
MEER OVER de Pages

RAAD VAN ELF

Jesper Buijs, Robbie Sas, Gijs de Groot, Richard Cobussen, Cass van Doornik, Jasper van Horssen, Bart de Groot, Arnold van den Akker (Verenigingsadjudant), Bas van Duifhuizen, Arno Vermeulen, Sjoerd van Horssen, Wim Gubbels, Erik Vink, Luuk Janssen en Kevin Joosten

22 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023

BESTUUR

Bram Stevens, Jan-Willem van Schadewijk (secretaris), Ilse Gosselink, Pierre Basten (voorzitter), Milou Sas, Michel de Groot. Ilse van de Vondervoort, Maarten Buijs en Robbert Reijnen (penningmeester)

DE WURMENDANCERS - MINI’S

Van links naar rechts: Pien Fleuren, Lynn Krutwagen, Evi Jansen, Anna Verploegen, Sjors Schraven en Puck van Voorthuizen

DE WURMENDANCERS - LEIDSTERS

Mini’s (boven): Merel Cobussen, Iris Hendriks en Nikki Rikken.

Maxi’s (onder): Lenny van Horssen, Fleur Cobussen en Cinthy Hendriks.

DE WURMENDANCERS - MAXI’S

Boven: Yvon Coppes, Lize de Vaan, Sayenna Moors, Anke Coppes, Maud Denecke en Milou Gubbels.

Onder: Milou Arts, Tess Moors, Tess Jansen, Merel Fleuren en Fiene v/d Boogaard.

23 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023

AGENDA 2023

24 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023 11 FEBRUARI B4CARNAVAL De Zandloper, Bergharen 20.00 - 01.00 uur 12 FEBRUARI ‘T VEURPRUUFKE De Zandloper, Bergharen 14.00 - 17.00 uur 17 FEBRUARI 21 FEBRUARI 19 FEBRUARI 20 FEBRUARI WURMING-UP Café ‘t Trefpunt, Bergharen 21.00 - 02.00 uur KINDERMIDDAG ‘CRAZY BATTLE SHOW’ De Zandloper, Bergharen 14.30 - 16.30 uur PRIJSUITREIKING CARNAVALSOPTOCHT De Mijlpaal, Hernen 16.00 - 22.00 uur NEUT NA DE REUT Café ‘t Trefpunt, Bergharen 18.00 - 01.00 uur MET DJ SVEN MET FEESTAVOND
25 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023 19 FEBRUARI 18 FEBRUARI 18 FEBRUARI 22 FEBRUARI 22 FEBRUARI 21 FEBRUARI CARNAVALSOPTOCHT Bergharen > Hernen 14.00 - 16.00 uur FEESTAVOND ‘DE WURM GIT LOS’ De Mijlpaal, Hernen 21.00 - 01.00 uur CARNAVALSMIS St. Annakerk, Bergharen 19.00 - 20.00 uur HARINGHAPPEN Café ‘t Trefpunt, Bergharen 20.00 - 01.00 uur ASWOENSDAG KERKDIENST St. Annakerk, Bergharen 19.00 - 20.00 uur SLOTBAL ‘DE WURM GIT ERAON’ Café ‘t Trefpunt, Bergharen 20.30 - 01.00 uur
M.M.V. ZANGKOOR
M.M.V. MUZANNA
t o m h o r m e s c a t e r i n g . n l Gezondheidscentrum Bergharen Dorpstraat 37 A 6617 AB Bergharen 0487 - 72 59 95 bergharen@defysioo.nl defysioo.nl SUPER MAN! LAST
EEN
BIJ ONS VOEL JE JE AL
WEER ERGOTHERAPIE FYSIOTHERAPIE
VAN
POLONAISE-SCHOUDER?
SNEL

WURMENSOPPER UITGELICHT

Nieuwe Verenigingsadjudant: Arnold van den Akker (Nul)

Nu Rene van Summeren afgezwaaid heeft als Verenigingsadjudant is Arnold van den Akker, ook wel bekend als Nul, voor hem in de plaats gekomen. Nul is natuurlijk allesbehalve een onbekende in Soppersland, maar we willen graag dat iedereen hem (nog beter) leert kennen!

Nul, wat doe je allemaal voor en bij de vereniging?

“Ik ben net als de andere leden van de Raad van Elf betrokken bij heel veel hand- en spandiensten die het mogelijk maken om carnaval in het Soppersrijk op poten te krijgen. Hierbij moet gedacht worden aan het opbouwen, ombouwen en afbreken van de diverse zalen rekening houdend met wat er die dag te doen is. Voor een pronkzitting zijn andere attributen en aankleding nodig dan een dansmatinee en ook de setting van de zaal is anders. Maar ook de diverse commissies binnen de vereniging hebben zo nu en dan onze hulp nodig om hun ideeën te verwezenlijken. Denk hierbij aan het maken van de stoelen waar onze Jeugdprins Dries en Pages Chris en Hanna in zaten of de onthulling van Dries waarbij de heren van de Raad een voorbeeldige choreografie uitvoerden. En niet te vergeten de activiteiten als oudijzerdag, de voormalige Soppergames, etc etc. En dan natuurlijk nog het goede voorbeeld geven wat feesten betreft!”

Je staat ook bekend als de ‘opperschenker’, leg eens uit?

“Ik heb, zoals menig Sopper wel weet aangezien ik -vanuit functie uiteraard- nogal eens bij de bar te vinden was, de taken van Rob Theunissen overgenomen en ben zo jarenlang de

opperschenker van de vereniging geweest. Hierbij voorzag ik iedereen van de nodige drankjes tot en met de koffie aan toe.”

Wat vind je nou zo leuk aan de carnavalsvereniging?

“Ik vind de carnavalsvereniging een ontzettend leuke club mensen met echt een enorme passie en inzet voor carnaval in al zijn facetten. De gedrevenheid zit diep geworteld en daar komt een samenhorigheid uit voort die het mogelijk maakt elk jaar weer een fantastisch carnaval te vieren met z’n allen. Ik ben niet voor niets al zo’n 17 jaar actief bij de vereniging!”

Hoe en door wie ben je bij de vereniging gekomen?

“Dat is gekomen doordat ik op een feestavond in het Trefpunt werd benaderd door leden van de Raad van Elf of ik interesse had om bij de vereniging te komen. Aangezien ik toen al menig jaar Trefpunter was en wij wagens bouwden met alles erop en eraan, was het carnaval niet onbekend voor mij en de vereniging ook niet. Ik was me terdege bewust van het feit dat we met z’n allen het feest compleet maakten en elkaar hierin nodig hadden. Dit wakkerde mijn nieuwsgierigheid en interesse in de vereniging steeds meer aan dus toen de vraag kwam of ik toe wilde treden tot de Raad van Elf, hoefde ik niet lang na te denken.”

Hoe bevalt de rol van Verenigingsadjudant tot nu toe?

“Die bevalt me tot nu toe prima. En laat ik meteen voorop stellen dat ik mijn voorganger in deze functie, Rene van Summeren, nog niet misschien kan overtreffen - dan wel evenaren. Rene heeft deze taak vol passie en met heel zijn hart en ziel uitgevoerd en heeft een grote rol gespeeld in waar de Wurmensoppers nu staan. De vereniging is hem daar ook zeer dankbaar voor en ik zal zijn voorbeeld dan ook hoog in het vaandel dragen bij het uitoefenen van mijn taak.

En die taak omvat best veel zaken waarvan ik al jaren getuige ben maar nu het gedeelte ‘achter de schermen’ ook volledig mee krijg. Dat maakt het wel uitdagend en leuk om te doen vind ik. Ook het begeleiden van het prinsenteam hoort daarbij. En ik mag mijn eerste jaar als Verenigingsadjudant aftrappen met een ontzettend gezellig en geweldig team dus we gaan er een fantastische carnaval van maken!”

Wat zijn je hobby’s?

“Ik heb een hobby in klassieke auto’s en dan met name in Ford Mustangs uit de jaren ‘60. Alhoewel, da’s geen hobby meer te noemen maar eerder een serieuze afwijking. Ik ben er eentje aan het restaureren en heb er een om mee te toeren. Beetje een way of life, zo je wilt.

Verder mag ik graag bivakkeren op (met name) rockfestivals en concerten links en rechts en ben ik wel gecharmeerd van de bourgondische levensstijl. Daarom is de BBQ ook wel iets wat ik graag doe. En daar is inmiddels een draaispit van ruim een meter lang bij gekomen, die ik met enkele vrienden gebouwd heb. Dus er gaat met enige regelmaat een lading kolen in de hens met daarboven een assortiment aan lekker vlees. Vuurtje, muziekje en een goed glas bier erbij, en we komen de tijd wel door. En uiteraard slokt het carnaval vieren bij de vereniging en Trefpunters de overige tijd wel op.”

Wat doe je op werkgebied?

“Ik ben technisch specialist bij Modderkolk in Wijchen, en veelal werkzaam in het watermanagement van oppervlaktewaterbeheersing als gemalen, stuwen, sluizen etc., alsmede waterzuiveringen en drinkwaterbedrijven. In de normale volksmond dus gewoon elektromonteur die er voor zorgt dat jullie kunnen blijven spetteren en spatteren terwijl je droge voeten houdt.”

27 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023

De juiste balans! De juiste balans!

De juiste balans!

Mr. Peter van Oorsouw RB

Michel Eelants RB

Michel van Haaren AA

Roel de Bruijn AA

Robbert Reijnen AA

Mr. Peter van Oorsouw RB

Michel Eelants RB

024 - 645 50 05 www.obc -advies.nl

Michel van Haaren AA

Roel de Bruijn AA

Robbert Reijnen AA

024 - 645 50 05 www.obc -advies.nl

Molenweg 35 6617 BC Bergharen 06 54 98 53 72 info@buijselektra.nl www.buijselektra.nl    
Onafhankelijk
Energiebesparende
Bestaande gebouwen    
OOK ADVERTEREN?
HET ONS WETEN! ADVERTENTIES@
Inzicht in uw elektriciteitsverbruik
advies
oplossingen
VOLGEND JAAR
LAAT
WURMENSOPPERS.NL

VERVOLG: WURMENSOPPER UITGELICHT

Vertel eens iets over jouw carnavalsgroep De Trefpunters?

“Dat is een zeer dynamische groep die al jarenlang actief is binnen het Soppersrijk en daarbuiten. Ontstaan in de jaren dat de meeste net puber af waren met als gemeenschappelijk doel de Dorpshuisboys te evenaren. Zij maakten destijds al de mooiste creaties en wagens en lieten zien hoeveel schik je met elkaar kunt hebben tijdens het bouwen, om daarna jezelf als groep in de optocht te presenteren op een dusdanige manier dat dit veel applaus en prijzen oogst.

Wij zijn dus ook serieuzer gaan bouwen en dan word het plaatje al gauw groter. Er kwam een organisatie en wij vonden onze bouwplaats bij Theo Postma. Hier mochten wij in zijn werkplaats bouwen, en na afloop onze spullen en materialen de rest van het jaar stallen. Echter ging dat onder één heel duidelijke voorwaarde. Theo zei vanaf dag één: “jullie mogen hier altijd bouwen en jullie krijgen mijn vertrouwen deze ruimte naar eer en geweten te gebruiken. Maaaaar, jullie bouwen wel iets moois en komen hier waardig mee voor de dag, zo niet, is het einde oefening.” Duidelijke taal wat ons tot op de dag van vandaag is bijgebleven omdat wij met de jaren steeds meer beseften een unieke kans te hebben gekregen en daardoor zijn uitgegroeid tot een groep van meer dan 50 personen. Daarbij liggen de jongsten nog in de luiers en krijgen de oudsten Abraham al in zicht. Daar zijn wij Theo nog steeds erg dankbaar voor.

En in de loop van de jaren hebben wij bewezen zijn vertrouwen waard te zijn. We gingen groter bouwen, mooiere kleding, dansje, muziek, presentatie, alles ging naar een hoger level. Uiteindelijk bouwden we wagens van ruim zes meter hoog, vier meter breed en 14 meter lang en stond er een volledig aangeklede groep met attributen, kleinere karretjes etc. voor de wagen een volledige choreografie uit te voeren. Dit resulteerde in vele eerste prijzen en applaus met als klapper de Halfvastenoptocht in Zeeland.

Maar tijden veranderen en helaas ontviel Theo ons. Niek en Manja zetten echter zijn gedachtegoed voort en zodoende konden wij blijven bouwen. Echter werden wij ook ouder. Studies, relaties, werk, huisje boompje beestje, het kwam allemaal om de hoek kijken en op een gegeven moment hebben we moeten besluiten dat bouwen op dit niveau helaas niet meer mogelijk was. We moesten dus downsizen naar een loopgroep. Maaaaar nog steeds met wat Theo ons leerde. Dus je komt goed voor de dag of niet. Dus de afgelopen jaren presenteren wij ons als loopgroep en zetten nu meer in op thema, kostuums, schmink en kleine karren of wagentjes die toch weer ietsje groter uitvallen dan was gepland. Bloed kruipt per slot van rekening toch waar het niet gaan kan. Wij ervaren nog steeds veel plezier aan het bouwen en de bijbehorende gezelligheid. En een feestje gaan de Trefpunters niet uit de weg want dat kunnen ze als de beste. Maar ja, jarenlange ervaring hè!”

Wat doe je bij de carnavalsgroep De Trefpunters? Ik zit in de organisatie en met nog vijf anderen proberen wij het mogelijk te maken dat de Trefpunters weer kunnen bouwen en een mooi geheel in de optocht te presenteren.

Hoe vaak hebben jullie al meegedaan met de carnavalsoptocht?

“Da’s een hele goeie! Ik zou het zo gauw even niet weten maar we zijn wel een paar carnavalslustrums verder denk ik zo.”

Wat was jouw mooiste carnavals moment bij De Trefpunters?

“Dat zijn er vele. Maar het is altijd schitterend om te zien dat na veel bloed zweet en tranen zo gezegd, de Trefpunters weer een machtig mooi carnaval te zien vieren.”

29 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023

COLUMN Ik snap het wel

Ik snap het wel. Ik merk het ook, het is allemaal weer een beetje wennen aan het geheel. Het zat even niet meer zo in het systeem. Zo lang zonder, zo lang dingen die niet mochten. Een pauzeperiode om het zo maar te noemen. Dan ineens zijn we er weer, de carnavalsvereniging is geactiveerd. Maar alles anders dan voorheen. Niet in januari maar begin november gaan we al van start. Niet zoveel stukjes als er vroeger waren. Niet meer bakken bij de Prins. Een prinsenreceptie die erop aansluit. Alles nog voor het nieuwe jaar. Het is weer even wennen.

Lieve Wurmensoppers, we mogen weer! Dit is toch wat we allemaal willen, geweldig! Tijd om te feesten en te beesten. Met zijn allen in de polonaise achter de nieuwe Prins en zijn team aan. Carnaval vieren als vanouds! Gevulde locaties vol hossende menigtes. Genieten van de gezelligheid om ons heen. De dorpen die weer tot leven komen na zo’n lange tijd van stilzitten omdat het niet kon en dat kan nu wel!

Ik kijk al uit naar alle feesten tijdens de carnaval. Het samen genieten van alles wat erbij hoort met als één van de absolute hoogtepunten, de optocht! Een stoet aan prachtige wagens met de grootste muziektorens en mooiste bewegende poppen. Grote groepen vrienden en vriendinnen die zelf aan de slag zijn gegaan om hun mooiste wagen te maken die ze konden bedenken. Een kleine versnapering in de hand lopend achter hun pronkstuk met de dikste beats die pompen uit de wanden van speakers. Loopgroepen met de mooiste outfits die uitgepakt hebben om te kunnen shinen in hun categorie met de beste ingestudeerde dansjes om te kunnen laten zien wat er in hun mars zit. De leukste en grappigste solo-acts die altijd weer weten te verrassen met hun diepe doordenkers en grappige woordspeling. Dat kan niet anders worden dan ultiem genieten.

Kom kijken naar deze uitzinnige stoet vol vreugde en plezier, of nog beter, doe zelf mee! Kom op, uit die verleidelijk lekkere luie stoel en ga aan de slag! Mobiliseer je maatjes en wees creatief. Laat je brein werken en haal het beste uit elkaar naar boven om de mooiste creaties te verzinnen. Werk het uit op papier, stroop de mouwen op en pak het aan. Maak het mooiste en meest originele pronkstuk in jullie categorie. Verzin de meest bijzondere solo act. Ben origineel en up to date met iets wat speelt of ga los op iets wat jullie eerder gedaan of bedacht hebben. Het resultaat? Veel plezier vooraf en tijdens de optocht de bewonderende blik en gulle lach van ieder die langs de kant geniet van jouw creatie.

Lieve Wurmensoppers, we mogen weer! Schrijf je in en doe mee.

ZIEKENBEZOEK BIJ WIE MAG PRINS ANDRÉ OP ZIEKENBEZOEK KOMEN? LAAT HET ONS WETEN!

Prins André d´n Twidde en zijn team willen dolgraag een bezoekje brengen aan mensen die niet in staat zijn om naar een carnavalsevenement te gaan. Wij doen ons uiterste best om te inventariseren wie deze mensen zijn maar vinden het vervelend als er iemand wordt vergeten. Dat kan in het Soppersrijk zijn maar er wonen ook ex-Soppers en ex-Sopperinnen in verpleeghuizen.

Bent of kent u iemand die een bezoek van Prins André en zijn team kan gebruiken? Meld dit dan via info@wurmensoppers.nl of bij iemand van het bestuur. Hartelijk dank!

Bestuur CV de Wurmensoppers

31 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023

Het adres voor tuin en dier

Bij Welkoop hebben we verstand van tuin & dier. Dat merk je meteen als je een van onze 150 winkels binnen loopt. We hebben alles in huis wat je nodig hebt voor de verzorging van je tuin en dier. Denk onder andere aan planten en zaden, tuingereedschap, recreatie- en werkkleding en -schoenen, dierenvoeding en -verzorging.

Bij Welkoop hebben we verstand van tuin & dier. Dat merk je meteen als je een van onze 150 winkels binnen loopt. We hebben alles in huis wat je nodig hebt voor de verzorging van je tuin en dier. Denk onder andere aan planten en zaden, tuingereedschap, recreatie- en werkkleding en -schoenen, dierenvoeding en -verzorging.

Een breed assortiment, eerlijke prijs, deskundig advies en service die nét een stapje verder gaat. Al onze medewerkers hebben hart voor wat ze doen. En dat zie je. Ontdek ons alvast op welkoop.nl

Een breed assortiment, eerlijke prijs, deskundig advies en service die nét een stapje verder gaat. Al onze medewerkers hebben hart voor wat ze doen. En dat zie je. Ontdek ons alvast op welkoop.nl

Tot snel in onze winkel!

Tot snel in onze winkel!

WELKOOP ELST

10 6662PW 0481-351544

WELKOOP ELST Einsteinweg 10 6662PW 0481-351544

Einsteinweg
WELKOOP ELST
ontwerp, aanleg en onderhoud De Dreef 1 | 6616 AX Hernen T (0487) 53 19 23 | M 06 51 51 46 64 hoveniersbedrijf@demeulenhof.nl www.demeulenhof.nl
Het is groen............ en wij verzorgen het
Hoveniersbedrijf
33 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023 PRONKZITTING 12 november 2022

Met een glaasje teveel op ben je nog niet steekeblind.

Kom langs en kijk je ogen uit in het Pakhuis. Ervaar de gezelligheid van de drie winkels onder één dak.

We zien je graag!

M G R . Z W I J S E N S T R A A T 3 B - 5 3 7 1 B S R A V E N S T E I N - 0 6 3 8 9 9 6 4 7 8

CARNAVALSGROEP UITGELICHT Dorphuisboys

Noem de naam ‘Dorpshuisboys’ in het Soppersland en de glimlachen -of schrik- zijn van ieders gezicht af te lezen. Want bekend, dat waren ze. En berucht ook. Deze ‘gouwe ouwe’ carnavalsgroep heeft zo’n 33(!!) jaar samen opgetrokken en heeft jarenlang van zich laten horen, letterlijk en figuurlijk. De hoogste tijd dus om de Dorpshuisboys uit te lichten in deze rubriek. Samen met Rob Burgers, Ben van Zuijlen en Manja Postma zitten we aan de keukentafel en blikken we terug op de ruim 3 spraakmakende decennia van de carnavalsgroep.

De Dorphuisboys is ontstaan uit jongens die samen kwamen in het dorpshuis. Er kwamen leden en er gingen leden, maar de groep bestond altijd uit zo’n 40 personen. Samen hebben ze voor heel wat reuring en plezier gezorgd in het Soppersland.

Pronkzitting

De reuring begon ooit bij de pronkzitting. “In 1988 bestormden de Dorphuisboys (DHB) met veel bravoure het podium van de pronkzitting met het stuk Den Haag Vandaag”, vertelt Ben van Zuijlen, lid van het eerste uur. “Het stuk was een vette knipoog naar de zaterdagmiddag op de Tolbrug waar de ondernemers uit het Soppersland wekelijks bij elkaar kwamen om het wel en wee van de regio te bespreken”.

Vijfentwintig jaar lang zijn de DHB een smaakmaker geweest tijdens de pronkzitting. Willie van Doornik was een van de aanjagers (in de eerste jaren) voor het schrijven van de stukjes. Op het scherpst van de snede wisten ze keer op keer een raak stuk neer te zetten. Dat ging ook wel eens over het randje. Niets of niemand werd gespaard en het publiek bleef met open mond achter. Ben herinnert zich nog dat de toenmalige leiding van de pronkzitting een keer waarschuwde dat ze het optreden

het jaar erop anders wilden zien. De jongens schopten namelijk het liefste, letterlijk en figuurlijk, overal tegenaan. “Vooral op die leeftijd”, zegt Ben met een knipoog.

Wagens bouwen

In 1990 zijn ze begonnen met wagens bouwen aan de Elzendweg bij Thé Dekkers, vanaf 2000 verplaatste de groep zich naar zijn zoon en schoondochter Ben en Nel Dekkers in de Hoekgraaf. Ben en Nel zijn altijd zeer betrokken geweest bij de jongens. Elke avond als er gebouwd werd, stond de koffie bij Nel in de keuken klaar. Ben heeft ook altijd de carnavalswagen bestuurd. De betrokkenheid ging zelfs zo ver dat Ben een dijk om de schuur heeft gemaakt tijdens de dreigende watersnoodramp in 1995. Hij wilde niets aan het toeval overlaten: als Maas en Waal dan toch zou overstromen, dan moest en zou de wagen gespaard blijven.

Voor het bouwen van de wagen hielp het als carnaval laat viel en de pronkzitting achter de rug was. De aandacht die naar het pronkzitting optreden ging, drukte namelijk nogal op de planning van het bouwen. Rob: “De verf was meestal nog nat als de wagen begon te rijden, nou, dan weten jullie het wel!”

35 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023

Sterk in persoonlijk bloemwerk

Karin van Schadewijk

Batavierenweg 5 6616 AR Hernen 06 51 76 55 59 info@karin-floralevormgeving.nl www.karin-floralevormgeving.nl

Vergelijk kosteloos uw verzekeringen

Dé innovatieve partner in industriële automatisering en machineveiligheid

Kijk op onze vernieuwde website! Hogeveld 3 info@intech-installatieburo.nl

6617 KP Bergharen www.intech-installatieburo.nl

0487-531463 www.veiligheidshekwerken.nl

U kunt zich tegen veel risico’s verzekeren, maar welke verzekeringen heeft u echt nodig? Welke verzekeringen passen het beste bij uw persoonlijke situatie en betaalt u niet te veel?

POOS ASSURANTIËN B.V.

Woeziksestraat 692

6604 CH Wijchen

024-6454623

info@poosassurantien.nl

www.poosassurantien.nl

Assurantiën B.V.
Poos
Bruidsbloemwerk • Workshops • Rouwbloemwerk • Florale arrangementen voor zowel privé als bedrijfsdoeleinden

VERVOLG: CARNAVALSGROEP UITGELICHT

Optocht

De wagens hadden in de eerste jaren thema’s die aansloten bij het lokale nieuws, zoals het ontstaan van de Groene Heuvels en ‘Brasil’, linkend aan restaurant de Picador. Na een aantal jaren is de groep overgegaan naar algemene carnavalsthema’s. Wat de Dorpshuisboys in de optocht herkenbaar maakten zijn de primaire kleuren die ze gebruikten, en de kleding van de pop op de wagen was hetzelfde als de kleding die de groepsleden droegen. De wagens werden alsmaar technischer en vooral groter en hoger, met kop tot wel 6 meter en ingebouwde trekker.” En liet je je auto op de route staan, dan was je bij de Dorpshuisboys aan het verkeerde adres. Rob, Ben en Manja lachen: “Tijdens een optocht is het een keer voorgekomen dat er nog een auto uit de Ploegstraat opgetild is door verschillende jongens om ruim baan te maken.”

Prijzen

De prijzenkast is goed gevuld. In 1992 werd voor de eerste keer de 1e prijs gewonnen in het Soppersrijk, in het jaar dat Ben de Prins was. In totaal 11 keer werd de reut thuis gewonnen in de categorie wagens. Ben vertelt trots: “Ook hebben we de Maas en Waalse reut 9 keer achter elkaar gewonnen!” Dan ben je in de wijde regio een begrip als je zo lang de top aanvoert!

Voorbeeld

‘De Dorpshuisboys’ is natuurlijk een begrip in Soppersland. De groep is een inspiratie geweest voor veel groepen die erna ontstonden. Denk aan de interactie met het publiek via de act voor de wagens. Het kleurgebruik van uitsluitend geel, groen, rood en blauw, een voorbord met eigen logo. En wat dacht je van een petje voor na de optocht? Nu is dat heel normaal, maar toen ongewoon en vernieuwend.

Prinsen en andere rollen in de vereniging

Wat niet vergeten mag worden is dat de carnavalsgroep maar liefst 6x een Prins Carnaval heeft voortgebracht (Ben van Zuijlen ‘92,

Jos Peters ‘95, Arno Vermeulen ‘01, Ewald Buijs ‘02, Thijs Loeffen ‘14 en Cor van Dijk ‘18). Verschillende jongens van de DHB zijn in de Raad van Elf gegaan of bij een commissie aangesloten om het carnavalsfeest verder op te laten leven.

Het einde van de Dorpshuisboys

Na 2001 zijn de eerste Dorpshuisboys overgegaan naar andere formaties, denk bijvoorbeeld aan ‘Met je mate’. De wagens werden wat kleiner of er werd voor een loopgroep gekozen, aangevuld met de kinderen.

Reünie

Samen bouwen doen de Dorpshuisboys al enige tijd niet meer. Wel zijn er afgelopen jaar herinneringen opgehaald met een man of 60 tijdens een eerste reünie bij Ben en Nel Dekkers in de schuur. Tijdens de reünie werd de groep verrast met veel beeldmateriaal. En om het geheugen van iedereen weer even op te frissen werd een echte DHB-quiz gedaan. Hieruit zijn 3 opper-DHB-ers met de eretitel aan de haal gegaan; bij Niek Postma, Karel Buijs en Sibylla Peters zaten de herinneringen nog het beste in het geheugen.

37 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023
Stalendeuren, meubels, keukens en interieurbouw op maat
DDerksen Meubeldesign Neem contact met ons op; 06-19 59 61 17 / 0487-725909 info@derksenmeubeldesign.nl www.derksenmeubeldesign.nl Grotestraat 10 6617 AJ Bergharen www.vinkbouwbergharen.nl T 06- 57 E info@vinkbouwbergharen.nl Nieuwbouw Verbouw Renovae Onderhoud Grotestraat 10 6617 AJ Bergharen www.vinkbouwbergharen.nl T 06- 57 88 39 12 E info@vinkbouwbergharen.nl Nieuwbouw Verbouw Renovae Onderhoud Grotestraat 10 6617 AJ Bergharen Nieuwbouw Verbouw Renovae Onderhoud Grotestraat 10 6617 AJ Bergharen T 06- 57 88 39 12

VERVOLG: CARNAVALSGROEP UITGELICHT

39 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023

Broekstraat 5

6616 AB Hernen 06 51 79 27 16

vandenbergtegelzettersbedrijf@gmail.com

• Fourage • Mest • Presspack • Transport • Veehouderij • Truck Service onderdeel van
41 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023 DANSMATINEE 27 november 2022

UWPARTNERVOOR2D&3D-LASERSNIJDEN!

NieuwbijvanKerkhof EAGLEiNspire30kW

vlakbedlaser4000x2000voorhetefficient snijdenvanmaximaal60mmdik.

T :+31(0) 41 2 640086

info@vankerkhof-oss.nl www.vankerkhof-oss.nl

Electrische installaties t.b.v: * Agrarische sector * Industrie * Machine besturing * Woningbouw * Utiliteit Elzendweg 12 - 6617 AW Bergharen T: 0487-532169 - M:0650664027 - E: r.vanduifhuizen@hetnet.nl R . v a n D u i f h u i z e n ELEK T R O
vanKERKHOF metaalbewerkingOssBV
Waalkade32 5347KS,Oss
max.Ø355mm max.300x200mm max.280x280mm max.300x150mm max.200x200mm max.UNP300mm max.140x100mm Specialeprofielen max.HEA-B260 max.IPE300

UITSLAG PRINSENTOTO

1e PRIJS

MAKITA ACCUBOORMACHINE

Beschikbaar gesteld door Machinehandel van Nuland

Gewonnen door Sjarl Teunissen

2e PRIJS

WAARDEBON T.W.V. €30,-

Beschikbaar gesteld door Bij Marlieke

Gewonnen door Arnold van den Akker

3e PRIJS

WAARDEBON T.W.V. €20,-

Beschikbaar gesteld door Bankhoeve vlees

Gewonnen door Jill Coppes

OUDIJZERDAG

CV de Wurmensoppers organiseert op zaterdag 25 maart de Soppers oudijzerdag. Locatie: parkeerplaats bij Hills Food & Fun. Je kunt van 8.00 tot 12.00 uur je oude metalen afgeven.

Wij verzoeken je om geen milieubelastende goederen aan te bieden zoals koelkasten, diepvriezers, tv’s en autobanden. Deze zullen we niet accepteren! Mocht je zelf niet in de gelegenheid zijn het te brengen, dan komen wij het bij je thuis ophalen. Neem contact op met Michel de Groot, 06 12 55 51 10.

PRINSENLIED 2022 - 2023

Melodie: Feestteam (ft. DJ Maurice) - Vergeten

(Waar zijn die handen……… he he he he he he he he he he he he …1, 2, 3, 4)

Jalalalalalala

Jalalalalalala

Soms valt ie goed, en soms valt ie slecht. Met wat geluk, is de koppijn snel weg. Vaak zit het mee, en af en toe tegen. De ene dag fit, de andere beven. Kater verwerken, ja, dat doen de meesten. Door in het weekend, verder te feesten!

(Zingen!)

Jalalalalalala

Jalalalalalala

Carnaval, kermis of bij UHC. Overal feest, we zeggen geen nee. In de kantine tot laat in de kroeg. Is er een feest, dan zijn we er vroeg. ’T prinsenteam hier is aan het zingen. Kom doe met ons mee, en nu gaan we springen!

(Springen!)

Jalalalalalalala

Jalalalalalalala

Jalalalalalalala

Jalalalalalalala

DIGITAAL ARCHIEF

Wil je het carnavalsboek van voorgaande jaren nog eens teruglezen? Dat kan, online via de website: ISSUU.COM/WURMENSOPPERS

Jalalalalalalala

Jalalalalalalala

43 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023

Heeft u klachten tijdens of na het lopen of staan? Heeft u problemen aan tenen of nagels? Twijfelt u of uw voeten op de juiste wijze afwikkelen en of u met de juiste schoenen loopt? Allemaal redenen om een afspraak te maken bij de podotherapeut!

Onze therapieën:

› Podotherapeutische (sport)zolen

› Podotherapeutische zolen voor in werkschoenen

› Podotherapeutische zolen voor kinderen

› Op maat gemaakte slippers en sandalen

› Teen orthesen

Gezondheidscentrum Bergharen

Dorpsstraat 37B

0487 74 53 88

www.podotherapie-avante.nl

› Behandeling van ingegroeide teennagels

› Medical taping

› Schoenadvies

› Instrumentele voetbehandeling

› Behandeling van voet- en loopproblemen als gevolg van een chronische aandoening

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Een verwijzing is niet noodzakelijk. (Bij chronische aandoeningen is er veelal een vergoeding vanuit de basisverzekering mogelijk). Kijk voor meer informatie of voor het maken van een afspraak op onze website.
VOET-,
@PodotherapieAvante SPECIALIST IN
RUG-, HEUP-, EN KNIEKLACHTEN
VOOR AL UW GRONDVERZET, TRANSPORT EN DIEPLADERTRANSPORT HENK WEEREN GRONDVERZET tel: 06-51193760 Bergharen www.henkweeren.nl Wijksestraat 29 6617 BX Bergharen 0487 53 29 06 info@bouwbedrijfvanheumen.nl www.bouwbedrijfvanheumen.nl

ROUTE CARNAVALSOPTOCHT

ZONDAG 19 FEBRUARI

HERNEN

KOM KIJKEN NAAR DE PRACHTIGE OPTOCHT!

Om 14.00 uur start de optocht vanuit Bergharen naar Hernen. De prijsuitreiking is om 18.00 uur in De Mijlpaal te Hernen. Na de prijsuitreiking kan er nog gefeest worden in de Mijlpaal.

BERGHAREN

START VAN DE OPTOCHT

Zondag 19 februari om 14.00 uur.

Graag deze dag geen auto’s langs de route parkeren a.u.b!

EINDE VAN DE OPTOCHT

De Mijlpaal in Hernen met aansluitend de prijsuitreiking en muziek van onze dj!

MEEDOEN?!

Inschrijven voor de optocht is mogelijk via het aanmeldformulier op onze website wurmensoppers.nl of rechtstreeks via e-mail: optocht@wurmensoppers.nl

STEM OP DE PUBLIEKSPRIJS

Je kunt door middel van een sms jouw stem uitbrengen op de wagen, individu of loopgroep met het startnummer van jouw keuze. Degene met de meeste sms’jes/ stemmen zal op zondagavond tijdens de prijsuitreiking de publieksprijs in ontvangst mogen nemen!

Je kunt jouw stem* vanaf de start (14.00 uur) tot 17.30 uur sturen naar telefoonnummer:

06 12 55 51 10

* Maximaal 1 stem per telefoonnummer. Het door jou laatst gestuurde sms’je met jouw stem telt.

45 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023
Hieropstellen Hieropstellen
47 CV de Wurmensoppers carnaval 2022 / 2023 TERUGBLIKKEN OP CARNAVAL 2020 BEDANKT PRINSENTEAM 2020!
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.