Page 30

Nukkekodin liikennepuistossa riittää kurveja ja mäkiä

Tule sinäkin tutustumaan ja ajamaan Nukkekodin liikennepuistoon aivan siihen Joonas Auringon huvilan viereen. Näillä teillä riittää kurveja ja mäkiä. Välillä saat käyttää kunnolla jalkalihaksia, varsinkin Kannonnokan kaarteessa, johon loivaan ylämäkeen pitää polkea kunnolla ja jarruttaa vuorostaan alamäessä, ettei törmää kanssa-autoilijoihin. Nukkekodin liikennepuistossa on kymmenen eri nimistä tietä. Nimet on valittu merirosvokapteeni Joonas Auringon miehistön mukaan. Puistossa sijaitseva Kaipaisen aukio on puolestaan kunnianosoitus edesmenneelle Pieksämäen Nukkeharratajat Pinukke ry:n voimahahmolle, Kati Kaipaiselle.

30

Liikennepuistossa pääset oppimaan vahdinhurman lomassa myös liikennesääntöjä. Autoja löytyy monen kokoisille kuskeille 2-vuotiaista 100-vuotiaisiin! Viihdykettä lapsille vaikka koko päiväksi Nukkekodin pihalla lapset viihtyvät pidempäänkin. Liikennepuiston lisäksi pihalla voi pelata monenlaisia pelejä isosta fortunasta aarrejahtiin. Yksi piharakennuksista on peuhumökki, jossa jättikuutioista voi rakennella majoja ja muita rakennelmia. Oman luovuutensa voi päästää valloilleen Ateljé-mökissä. Siellä PIEKSÄMÄEN PARHAITA 2020

voi ohjatuissa tuokioissa luoda monenlaista taidetta. Nukkekodille tullessa kannattaa vierailla myös itse talossa. Nikkarityylisen huvilan alakerrasta löytyy Kuminan Kioski sekä teatterisali, jossa nähdään kesällä teatteriesityksiä ja konsertteja. Yläkerrassa voi myös itse kokeilla esiintymistaitoja pukeutumalla roolivaatteisiin ja uppoutumalla vaikka merirosvoprinsessa Persijan rooliin. Yläkerrasta löytyy myös Joonas Auringon hytti, Laivakissa Korianterin vinttikomero sekä Täti Eulalian kädentaitohuone. Eikä pidä unohtaa Nukkekodin vieressä, Pieksänjärven rannassa liikennöivää kapulalossia. Piha-alueelta löytyy myös kauppapuoti ja riippusilta.

Profile for Whitewall Oy

Pieksämäen Parhaita 2021  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded