Big Wheels Magazine 1/2024

Page 1


varastosta!

Tervetuloa Big Wheels -tapahtumaan, joka järjestetään tänä vuonna jo 22. kertaa! Koko perheen harrasteajoneuvotapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa paitsi KeskiSavon kesän kohokohtana niin myös suomalaisten ajoneuvoharrastajien kalentereissa.

Ensimmäisen Big Wheelsin aikaan kesällä 2002 tuskin missään osattiin kuvitella, että siitä kasvaisi näin laaja ja suosittu tapahtuma, mutta vuosien varrella Big Wheelsistä on tullut olennainen osa Pieksämäen kesää.

Yleisöpalautteen perusteella Big Wheelsin menestys perustuu pitkälti hyväksi havaittuun konseptiin, jota olemme halunneet kehittää maltillisesti.

Tänä vuonna olemme erityisesti panostaneet street food -ruokamyyntiin, ja iloksemme voimme kertoa, että tapahtumassa onkin mukana useita huippuluokan katuruokamyyjiä! Makuelämyksiä on tarjolla moneen makuun, ja uskomme, että jokainen löytää suosikkinsa Big Wheels Street Food Festivalin valikoimista.

Tänä vuonna olemme järjestäneet ohjelmaa myös tapahtumaa edeltävälle perjantaiillalle. Big Wheels Fridayssa on tarjolla monipuolisia aktiviteetteja niin vieraille kuin paikallisillekin, ja toivomme lisäyksen tuovan entistä enemmän iloa ja yhdessäolon hetkiä.

Tänä vuonna olemme panostaneet myös lauantain päätapahtuman ohjelmaan entistä enemmän.

Olemme iloisia voidessamme tarjota yleisön pyynnöstä aiemmilta vuosilta tuttuja surmanajonäytöksiä sekä nyt myös maailmanluokan moottorisahajongleerausta. Näiden spektaakkeleiden lisäksi tapahtumassa on uusi RC-maastoautorata sekä vanha tuttu lasten pahviautoverstas.

Kiitämme lämpimästi kaikkia tapahtuman osallistujia, yleisöä ja sen toteutuksessa myötävaikuttaneita tahoja, yhteistyökumppaneista talkoolaisiin. Juuri teidän ansiostanne Big Wheels on mahdollista toteuttaa vuosi toisensa jälkeen. Te teette tapahtumasta tapahtuman!

Tervetuloa nauttimaan erilaisten ajoneuvojen loistosta, herkullisesta ruuasta ja monipuolisesta ohjelmasta Pieksänjärven kauniisiin rantamaisemiin aivan kaupunkimme keskustaan.

Tehdään tästä yhdessä jälleen ikimuistoinen tapahtuma!

Big Wheels Magazine on Big Wheels -tapahtuman virallinen äänenkannattaja. Lehti ilmestyy kerran vuodessa ja jaetaan tapahtuman osanottajille.

VASTAAVA TOIMITTAJA Heikki Skyttä heikki.skytta@bigwheels.fi +358 (40) 563 1433

LEHDEN AVUSTAJAT

Hannu Tuppurainen, Jimi Skyttä, Mika Ranta, Kim Vuorenpää, Markku Lyyra, Henna Vauhkonen, Ira Honkonen, sekä kaikki muut tapahtumassa mukana olleet ihmiset, jotka suuttuisivat, jos heidän nimensä unohtuisi mainita tässä.

GRAFIIKKA & TAITTO Whitewall Oy www.whitewall.fi

PAINOPAIKKA Pixartprinting, 7/2024

ILMOITUSMYYNTI www.bigwheels.fi/mediamyynti

JULKAISIJA & KUSTANTAJA Big Wheels Events Hugedelay Oy PL 96, 76101 Pieksämäki www.hugedelay.fi

Big Wheels Magazine ISSN 2324-0024

Big Wheels ja Savo Vintage ovat rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Jyväskylän Messujen Kimmo Kemppainen, Aki Vesterinen, Big Wheels Eventsin Heikki Skyttä ja Tero Tujunen sekä Jyväskylän Messujen Mika Venäläinen.

Pitkä odotus palkitaan, kun Big Wheels – The Winter Show valtaa Jyväskylän messu- ja tapahtumakeskus Paviljongin 14.-15. joulukuuta 2024 yhdessä Winter Vintage -messujen kanssa.

Big Wheels – The Winter Show on koko perheen harrasteautotapahtuma, jonka rinnalla järjestetään retroja vintage-kulttuurin Winter Vintage -messut sekä teemaan sopivat rock’n roll -bileet.

-”Tällaisesta isommasta harrasteautotapahtumasta on

ollut Keski-Suomessa toiveita jo pitkään, ja nyt vihdoin suunnitelmista ollaan siirtymässä tekoihin”, taustoittaa keskisuomalaisten harrastajien toiveita tapahtumatyöryhmään kuuluva Aki Vesterinen, joka on alan yrittäjä ja vannoutunut autoharrastaja. Tapahtumakokonaisuus on

Big Wheels Eventsin ja Jyväskylän Messujen yhteistyön tulosta. Molemmat olivat tahoillaan suunnitelleet samankaltaisia tapahtumia talvikaudelle ja lopulta kun työryhmä istui ensimmäistä kertaa yhteisen pöydän ääreen, jalostuivat ideat nopeasti yhteiseksi tapahtumasuunnitelmaksi.

Tapahtuman järjestämisessä panostetaan vahvasti harrastajien näkökulmaan, mikä näkyy myös työryhmän koostumuksessa. Mukana on koko joukko aktiivisia moottoriharrastajia ja tapahtuma-alan konkareita.

- ”Tätä tehdään harrastajilta harrastajille, jotta tapahtumasta tulisi juuri sellainen, jossa me itsekin viihtyisimme” kertoo Heikki Skyttä, Big Wheels Eventsin tapahtumatuottaja ja pitkän linjan jenkkiautoharrastaja ja jatkaa ”Tästä huolimatta tapahtuma ei suinkaan ole suunnattu vain harrastajille, vaan perinteiseen Big Wheelsin tapaan se tarjoaa elämyksiä ja kokemuksia myös suurelle yleisölle.”

Alkuperäinen Big Wheels on jo yli 20 vuoden ajan Pieksämäellä heinäkuun puolivälissä järjestetty harrasteajoneuvojen kokoontumisajo, joka on koonnut savolaiskaupunkiin parhaimmillaan 1.500 harrasteajoneuvoa ja jopa 18.000 hengen yleisön. Kesätapahtuma saa jatkoa Pieksämäellä entiseen malliin.

- ”Huippusuosittu Big Wheels on autoharrastajien keskuudessa laadukkaista

tapahtumista tunnettu brändi ja olemme ylpeitä saadessamme tehdä yhteistyötä Big Wheels Eventsin tiimin kanssa”, iloitsevat Jyväskylän Messujen myyntijohtaja Kimmo Kemppainen ja myyntipäällikkö Mika Venäläinen.

- ”Paviljongissa tapahtumia tehdään intohimolla ja asiakaskokemukseen panostetaan toden teolla.

Olemme aina pyrkineet Big Wheelsissä samaan, joten yhteisen sävelen löytäminen tapahtuman suunnitteluun on ollut helppoa” kertoo Heikki Skyttä yhdessä Big Wheels Eventsin toisen tapahtumatuottajan Tero Tujusen kanssa.

- ”Paviljonki tarjoaa vertaansa vailla olevat puitteet suuren autonäyttelyn järjestämiseen. Se on hyvin saavutettavissa ja Jyväskylästä löytyy runsaasti majoitusta ja muita palveluja ulkopaikkakuntalaisten tapahtumavieraiden tarpeisiin.”

Tällaiselle tapahtumalle on tilausta Keski- ja Itä-Suomessa ja se kokoaa varmasti kävijöitä vieläkin laajemmalta alueelta. Jyväskylän sijainti on erinomainen.

Tapahtumasta on tarkoitus tehdä vuotuinen perinne ja järjestäjät ovat toiveikkaita sen suhteen, että Big Wheels – The Winter Show vakiinnuttaa paikkansa niin moottoriharrastajien kuin Jyväskylänkin tapahtumakalentereissa.

Big Wheels tarjoaa upeiden harrasteajoneuvojen ohella myös paljon muuta nähtävää. Tässä koottuna tapahtumaviikonlopun tarjontaa.

PERJANTAINA 19.7. järjestetään Pieksämäen Kauppatorilla Big Wheels Friday - päätapahtuman etkot, jossa on harrasteautoparkin ohella tarjolla esim. maastoautorataa, katusuunnistusta - sekä elävää musiikkia.

JOE VESTICH on pitkän linjan laulaja ja lauluntekijä, joka tunnetaan energisistä esiintymisistään ja monipuolisesta musiikillisesta taustastaan. Hän on ollut mukana useissa yhtyeissä ja yhteistyöprojekteissa.

Joe Vestich esiintyy perjantaina Pieksämäen Kauppatorilla.

Vestichin tyyli yhdistää rock’n’rollin, juurimusiikin ja bluesin elementtejä, ja hänen kappaleissaan onkuultavissa vaikutteita niin suomalaisesta kuin amerikkalaisesta musiikkiperinteestä.

Joe Vestich esiintyy Kauppatorilla perjantaina 19.7. klo 18.30, 19.30 ja 20.30. Tule nauttimaan tunnelmasta. Toritapahtuma on pääsymaksuton.

LAUANTAINA 20.7. on tarjolla henkeäsalpaava kokemus, kun Cage Ridersien huikea surmanajoshow palaa jälleen Pieksämäelle!

Suomalaisen surmanajon pitkiä perinteitä kunnioittaen huimapäiset kuskit Sasja ja Jarno ajavat 6-metrisessä, 3000 kiloa painavassa teräspallossa.

Surmanajajien tarkkuus, fyysinen kestävyys ja rohkeus ovat koetuksella. Ajopyörinä heillä toimivat 250cc, 2-tahtiset Gas Gas Pamperat, jotka on varustettu erikoisjäykällä jousituksella kestääkseen G-voimien valtavan paineen.

Cage Riders esitykset ovat lauantaina 20.7. klo 12 ja klo 15.

Teräspallo mahdollistaa Cage Ridersien surmanajoshown seuraamisen lähietäisyydeltä. Taikuri-jonglööri Janne Mustonen on alansa huippuja.

EIKÄ TÄSSÄ VIELÄ KAIKKI

, sillä Cage Ridersien surmanajonäytösten lisäksi Big Wheelsissä on mahdollisuus kokea mieletön moottorisahashow, kun lavalle nousee Janne Mustonen, Evento Awards -voittaja ja kaksinkertainen Guinnessin maailmanennätysmies.

Hän tuo tapahtumaan kansainvälisen tason esityksen, jossa jongleerataan käynnissä olevilla moottorisahoilla – kyseessä on maailman vaarallisin jonglööritemppu!

Jannen hurja ja viihdyttävä show on ainutlaatuinen yhdistelmä temppuja, tarkkaan valittua musiikkia sekä taikuutta ja stand up -komiikkaa. Mustonen on ainoana maailmassa jongleerannut keilapalloa, sapelia ja tapparaa ajaen samalla yksipyöräisellä.

Janne Mustosen esitykset lauantaina 20.7. klo 11 ja klo 14.

ESIINTYJIEN LISÄKSI

lauantain tapahtumassa on tarjolla myös aktiviteetteja. Lapsille on vanha tuttu pahviautoverstas, joskin uudessa paikassa, ja tämän kesän uutuutena kaikille yli 5-vuotiaille soveltuva RC-maastoautorata, jossa voi käydä kokeilemassa ajotaitojaan mittakaavan 1:18 crawlerautoille suunniteltua esterataa pitkin.

Pahviautoverstaaseen osallistuminen maksutta huoltajan kanssa, ei lapsiparkkia. Lasten RC-maastoautoradan kokeilu veloituksetta BWtapahtumarannekkeella, aikuisten taitoajorata pientä maksua vastaan. Päivän nopeimmin aikuisten radan selvittäneet voittavat vapaalippuja Big Wheels - The Winter Show -tapahtumaan.

RC-maastoautorata sekä lasten pahviautoverstas lauantaina 20.7. klo 11-15.

Pieksämäki Kangaskatu 6

Naarajärvi, Seunalantie 3 Kontiopuisto, Kaakinmäenkatu 22

Pieksämäellä Länsiväylän varrella sijaitsevasta 2500 neliön myymälästä löytyy laaja valikoima kodintarvikkeista työkaluihin ja monipuolisiin sesonkituotteisiin. Valikoimassamme on tuotteita, joita et löydä muista kaupoista toimipaikkakunnillamme.

Ammattitaitoiset ja asiantuntevat myyjämme palvelevat sinua iloisesti ja toivottavat lämpimästi tervetulleeksi tuhansien tuotteiden tavarataloon!

Pieksämäki Vehkanotko 2

Ark. La Su 8-19 9-17 12-16 Pieksämäki Tukikohdantie 2 +358440500109 9-17 9-14 Hankasalmi Keskustie 34 +358440500119 Ark. La

NYT Ostohousut jalkaan ja uutta tapahtumapaitaa niskaan!

Vuoden 2024 Big Wheels hot rod -teemaisen tapahtumapaidan on suunnitellut Etienne Butterlin.

Hän on ranskalainen hot rod & kustom -taiteilija ja kuvittaja , joka on työskennellyt myös harrasteautoalan freelance-toimittajana. Muutaman viime vuoden ajan hän on omistautunut autotaiteen tekemiseen ja onkin viime

vuosina saavuttanut suosiota kustomkulttuuripiireissä.

Etiennen upeaan taiteeseen pääset tutustumaan mm. Instagramissa @etienne.butterlin

Tarjolla on myös rajoitettu lisäerä vuoden 2023 tapahtumapaitaa, joka myytiin viime vuonna loppuun. Aiemmassa paidassa on kaikkien aikojen ensimmäinen

Big Wheels people’s choice -voittaja, Timo Herstin Buick kustom.

Molemmat paidat ovat laadukasta 185g/m2 puuvillaa ja myynnissä Big Wheels -tapahtuma-alueen infopisteellä.

Paidan mukaan kuuluu myös vuoden 2024 virallinen tapahtumatarra. Hinta 25€ sis. alv 24%.

#BIGWHEELSFINLAND

Hei! Big Wheels kutsuu sinut mukaan autotapahtumien ja tapahtumien järjestämisen vauhdikkaaseen maailmaan! Tutustu Big Wheelsin sosiaalisen median kanaviin ja seuraa meitä omassa suosikkipalvelussasi!

Oletpa sitten vannoutunut autoharrastaja tai vasta tutustumassa moottorien kiehtovaan maailmaan, Big Wheelsin somekanavat tarjoavat sinulle viihdyttävän näkymän tapahtumien ja moottorikulttuurin sykähdyttävään tunnelmaan.

Missä meitä voi seurata?

Big Wheels löytyy enemmän tai vähemmän aktiivisesti Instagramista, TikTokista ja YouTubesta tunnuksella @bigwheelsevents. Facebookissa meidät löytää tunnuksella @bigwheelsfinland. Lisäksi Spotifysta löytyy Radio Big Wheelsin soittolista otsikolla ”Big Wheels - The Official Playlist”.

Big Wheelsin somekanavat ovat täynnä kuvia ja videoita, jotka tuovat moottoritapahtumien

#BIGWHEELSFINLAND

värikkään tunnelman suoraan laitteesi näytölle. Voit sukeltaa aiempien vuosien tapahtumatunnelmiin, ihailla upeita otoksia klassikkoautoista, moottoripyöristä ja tapahtumien kohokohdista, kun taas YouTubesta löydät pidempiä videoita sekä Big Wheelsin omana tuotantona, että linkkejä tapahtumavieraiden tekemiin videokoosteisiin.

YouTubessa on katsottavissa myös vuonna 2023 julkaistu Big

Wheelsistä kertova 20-vuotisjuhladokumentti, jossa valotetaan tapahtuman taustoja ja päästään tutustumaan tapahtuman tekijöihin.

Ajankohtaista tietoa

Pidämme seuraajamme ajan tasalla tulevista tapahtumista ja kaikesta, mitä Big Wheelsilla on tarjottavanaan. Somekanaviemme kautta saat ensimmäisten joukossa tietää uusimmat uutiset,

ohjelmatiedot ja muut tärkeät päivitykset, jotta et koskaan jää paitsi mistään olennaisesta.

Kyselyt ja kilpailut

Yhteisön mielipide on meille tärkeä, ja siksi järjestämme säännöllisesti kyselyjä, joilla voit vaikuttaa tapahtumien kehittämiseen.

Haluamme kuulla sinun ajatuksesi ja ideasi, jotta voimme yhdessä tehdä Big Wheelsista entistäkin paremman kokemuksen kaikille osallistujille. Lisäksi järjestämme aina silloin tällöin kilpailuja, joissa sinulla on mahdollisuus voittaa upeita palkintoja, kuten pääsylippuja tuleviin Big Wheels Eventsin tapahtumiin!

Tule mukaan ja liity yhteisöömme ottamalla Big Wheelsin somekanavat seurantaan! Ne ovat mainio paikka kaikille autoharrastajille ja tapahtumista kiinnostuneille.

Muistathan tägätä Big Wheels -sisältösi #bigwheelsfinland ja #bigwheels2024

Tarkiainen Winery

Kesällä 2023 Big Wheels kokosi Poleeniin puistoon 1500 ajoneuvoa 22. heinäkuuta epävakaisesta säästä huolimatta.

SÄÄENNUSTEET eivät taaskaan suosineet tapahtumaa, vaikka suuremmilta sadekuuroilta vältyttiin ja päivä sujui pilvisissä, mutta pääosin kuivissa merkeissä

AJONEUVOT tai niiden omistajat eivät kuitenkaan olleet sokerista tehtyjä, sillä kalustoa valui tontille tasaiseen tahtiin. Ajoneuvomäärä oli huima, noin 1.500 ajoneuvoa, eli liikuttiin aivan koronaa edeltäneen ennätysvuoden 2019 tasolla. Yleisöä tapahtumassa vieraili lähes 15.000 henkeä ja cruisingparaatireitin varrelle kokoontui tuhatpäinen yleisö.

Perinteiseen paraatikatsomokilpailuun otti osaa lähes kymmenen katsomoa, joista palkittiin ”TV:stä tutut” Häyrisentieltä, ”Lily’s Cafe”, Länsiväylältä ja ”Harleyn haaremi” Jyväskyläntieltä.

YLEISÖN suosikiksi valittiin tällä kertaa Panu Hulkkosen tyylikäs ”Cool Vanilla” 1958 Chevrolet DelRay. Pieksämäen Lehden toimituksen valinta oli tänä vuonna Teuvo Ursinin Ford Thunderbird ja tuomariston valikoimaan TOP 5:een nimettiin satunnaisessa järjestyksessä Vesa Paasosen Ford Coupe 1934, Reijo Koposen Dodge Royal Lancer 1956, Pasi Heikkisen Buick Electra 225 1959, Juha Saukkosen Chevy Cameo 1956 ja Markus Selinin Chevrolet Fleetline 1951. Jenkkirekkaosaston perinteinen Steel Cowboy Award matkusti viime vuonna Jari Mannisen Peterbilt 362:n kyydissä Voikkaalle.

KIITOS jälleen kerran kaikille osallistujille ja tapahtumaan myötävaikuttaneille. Järjestyksessään 21. tapahtuma saatiin vietyä maaliin menestyksellä ja hyvällä fiiliksellä epävakaasta säästä ja suuren automäärän tuomista liikenteenohjauksen lisähaasteista huolimatta.

#visitpieksämäki

#visitpieksämäki

Kuvat: Ira Honkonen/Viestivasama, Hannu Tuppurainen, Heikki Skyttä, Mika Ranta ja Jimi Skyttä.

#bigwheelsfinland

markkinointiin raikee.fi

Myös tänä kesänä lauantain Big Wheels huipentuu suureen cruising -paraatiin.

Reitin varrelle kertyy perinteisesti monituhatpäinen yleisö ja jälleen etsinnässä on myös coolein paraatikatsomo.

Tänä vuonna paraatikatsomokisan jäjestämisestä vastuussa on yläkuvan kolmikko: Lauri, Jimi ja Anni Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tiimiakatemialta.

Löydät paraatikatsomotiimin koostamia vinkkejä ja muita lisätietoja kilpailusta myös Big Wheelsin somekanavilta IG:stä, TikTokista ja Facebookista.

TOIMI NÄIN:

Kerää sopiva porukka, ideoikaa yhdessä oma katsomo ja ilmoittautukaa viimeistään 18.7. klo 18 mennessä oheisen nettiosoitteen kautta mukaan karnevaalitunnelmiin Big Wheelsin cruising-paraatireitin varrelle lauantaina 20.7.2024 klo 17-18!

Tuomariston parhaiksi arvioimat paraatikatsomot palkitaan kolmella Prisman herkkukorilla ja 4 hengen kutsuvieraslippupaketeilla kesän 2025 Big Wheelsiin. Lisäksi jaetaan tietysti rutkasti mainetta ja kunniaa –unohtamatta aimo pläjäystä hyvää mieltä.

Säännöt:

Jokainen vastaa itse oman paratikatsomonsa toteutuksesta, muista järjestelyistä ja mahdollisista luvista katsomoa koskien.

Katsomosta ei saa aiheutua haittaa, häiriötä tai vaaraa. Kyseessä on koko perheen tapahtuma, joten katsomototeutuksen tulee olla soveltuva myös perheen pienimpien silmille sekä muutoinkin hyvän maun mukainen.

Paraatikatsomot eivät saa olla mielenosoituksellisia tai poliittisesti kantaa ottavia. Jokainen vastaa oman paraatikatsomonsa jälkien siivouksesta.

Big Wheelsin rannekkeella on lunastettavissa monia rahanarvoisia etuja tapahtumaviikonlopun aikana. Muistathan, että edut ovat voimassa kun asioit liikkeissä rannekkeen ollessa ehjä ja yhä ranteessasi.

Blue Velvet, Keskuskatu 6, Pieksämäki

* Lauantaina 20.7. ale-tuotteista -50%

JR Fast Food, Asema-aukio, Pieksämäki

* Big Wheels -ateria 12,90€ (norm 15,50€)

Kirpputori Mummola, Asemakatu 4, Pieksämäki

* Lauantaina 20.7. -20% alennus kirppistuotteista

Kotipizza Myllykatu 14, Pieksämäki

* Lauantaista sunnuntaihin 20.-21.7. normaalikokoisen pizzan tilaajalle 0,5l juoma kaupan päälle

Lelupuoti Nallukka, Keskuskatu 16, Pieksämäki

* Lauantaina 20.7. -20% alennus kaikista tuotteista

Lemmikkisirkus, Häyrisentie 4, Pieksämäki

* Lauantaina 20.7. lelut sekä herkut koirille ja kissoille, ota 3 maksa 2

Lomatrio, Kangasniementie 18, Pieksämäki

* Lauantaina 20.7. -10% alennus kaikista hampurilaisannoksista Mekaanisen Musiikin Museo, Pelimanninkatu 8, Varkaus

* Sunnuntaina 21.7. museon pääsyliput puoleen hintaan Nukkekoti, Hiekanpääntie 21, Pieksämäki

* Lauantaina 20.7. Kuminan Kahvilasta ilmaiset kahvit Optikko ja Kello Seppänen, Keskuskatu 16, Pieksämäki

* Lauantaina 20.7. kaikki kellot, korut ja lahjatavarat -20% alennus

Taitoshop Pieksämäki, Keskuskatu 16, Pieksämäki

* Lauantaina 20.7. -20% alennus kaikista Pieksämäki-tuotteista

Hyvän mielen eläinkauppa

Pieksämäen torin laidalla

Ruoat ja tarvikkeet kissoille, koirille ja pikkulemmikeille. Kaupan päälle aina asiantunteva ja mukava palvelu.

Kurvaa ostoksille!

Häyrisentie 4

Pieksämäki

Lemmikkisirkus.fi

Big Wheels rannekkeella

KAIKKI KELLOT, KORUT JA LAHJATAVARAT

Pe 10-18, la 10-14

Keskuskatu 16, Pieksämäki 040 168 5570 • optikko-kello.fi

Yleisö on päässyt äänestämään omaa suosikkiautoaan Big Wheelsissä aivan alusta alkaen. Koska koronakesien cruisgeissa ei ollut yleisöä eikä siis yleisön suosikkiautoakaan voitu valita niin tänä vuonna yleisö pääsee valitsemaan 21. People’s Choice -voittajan!

VOITTAJA saa pokaalin ohella kunnian tulla ikuistetuksi myös seuraavan Big Wheelsin osanottajatarraan ja tapahtumajulisteeseen. Otsikkokuvan tapahtumatarrassa komeileekin siis viime kesän Big Wheelsin yleisön suosikki, Panu Hulkkosen 1958 Chevrolet DelRay ”Cool Vanilla”.

Yleisön suosikki!

UUTTA! yleisön suosikkiauton valinnassa on luovuttu perinteisistä paperisista äänestykupongeista ja äänestys tapahtuu netin kautta osoitteessa www.bigwheels. fi/suosikki/ - äänestyksen yhteydessä on mahdollisuus osallistua kesän 2025 kutsuvieraslippujen arvontaan. Äänestyksen osallistujien tietoja ei luovuteta suoramarkkinointitarkoituksiin.

LÖYDÄT oman suosikkiautosi numeron ajoneuvoinfolapusta, joka on yleisimmin esillä jossain tuulilasin paikkeilla. Tänä vuonna infolaput ovat väriltään vihreitä. Toki lapun esillepano on vapaaehtoista, joten kaikissa ajoneuvoissa ei numero ole näkyvissä.

NETTIÄÄNESTYKSEEN siirtyminen paitsi nopeuttaa äänestystuloksen selviämistä, säästää myös ympäristöä kun paperille painettuja kuponkeja ei enää tarvita.

PALKINTOLUOKKIA on pääpalkinnon eli People’s Choicen ohella tasa-arvoisessa järjestyksessä palkittava tuomariston valitsema Big Wheels TOP 5, rekkaparkissa jaettava Steel Cowboy Award sekä paikallisen Pieksämäen Lehden toimi-

tuksen valinta. Myös polkuauto-osastolla valitaan tuomariston toimesta Pedal Cars TOP3 -ajoneuvot.

PALKINTOJENJAKO tapahtuu tänä vuonna esiintymislavalla, joka löytyy takakannen kartasta alueelta E3, merkinnällä C.

UUTTA! BIG WHEELS FRIDAY 19.7.

Big Wheels Friday perjantaina 19.7. klo 18-21 Pieksämäen Kauppatorilla! Pikapelejä, elävää musiikkia, kuumailmapallo, harrasteparkki, RC-maastoautorata.

Katusuunnistuskartan ja vastauslomakkeen saat torilta klo 18 alkaen tai ennakkoon torstaista alkaenTorigrilliltä, Lemmikkisirkuksesta, Taito-Shopista, AnolaKeskukselta, Kahvila iLO Vehmaskylästä, Nukkekodilta tai Lomatriolta.

Pieksämäki on tapahtumia täynnä.

Viihdy mäellä!

Tutustu tapahtumiin:

20.7. Big Wheels, Poleenin puisto 20.-21.7. Antiikkia ja Löytöjä, Häkkilän Tila

27.7.-29.7. Pieksämäen Dekkarit Festivaali, Häkkilän Tila

16.8.-18.8. Pieksämäen museoiden viikonloppu 17.8. Kalamarkkinat, Kauppatori 24.-25.8. Teittilän Tallin Horse Show

6.9. Tulevaisuusfoorumi - Elinvoimaa Savoon, Kulttuurikeskus Poleeni

7.9. Sylvi Symposiumi, Kulttuurikeskus Poleeni

7.-8.9. Teittilän Tallin Horse Show 10.-11.9. Syysmarkkinat, Kauppatori 29.9. Weturitorin Markkinat, Veturitori

12.-13.10. Antiikki- ja keräilymessut, Veturitori 1.-2.11. Pieksäjäiset

...ja paljon muuta! Vieraile sivustollamme tai lue esite www.pieksamaenparhaita.fi

visitpieksamaki.fi

Usein kysyttyä...

Osallistuminen YLEISÖNÄ

Onko teillä invapysäköintiä?

Kyllä. Olemme varanneet invaparkkipaikkoja Kulttuurikeskus Poleenin läheisyydestä. Invapysäköintiä tarvitsevan kannattaa jonottaa alueelle harrasteajoneuvojen mukana, kunnes liikenteenohjaaja antaa tarkempia ohjeita.

Onko myynnissä perhelippuja?

Erillisiä perhelippuja ei ole, sillä kaikki 15-vuotiaat ja sitä nuoremmat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi aikuisen seurassa.

Voiko tapahtuma-alueelta poistua välillä ja tulla uudelleen takaisin?

Kyllä. Tapahtuman sisäänpääsyrannekkeella voi kulkea vapaasti edestakaisin.

Mitkä maksuvälineet käyvät?

Sisäänkäyntiporteilla pääsylippujen myynti tapahtuu sekä käteisellä että yleisimmillä korteilla. Osa alueella olevien kauppiaiden myynnistä tapahtuu perinteiseen malliin käteisellä. Keskustassa on pankkiautomaatteja noin 200 metrin päässä tapahtuma-alueesta. Kulttuuri- ja liikuntasetelit eivät kelpaa maksuvälineinä.

Mitä pääsymaksu sisältää?

Tapahtuman pääsymaksu on nimensä mukaisesti pääsymaksu tapahtuma-alueelle. Lipunmyyntiporteilla on jaossa Big Wheels Magazine -tapahtumalehti, joka sisältyy hintaan niin kauan kuin lehtiä riittää - lehti on luettavissa myös sähköisesti osoitteessa www. bigwheels.fi/magazine.

Saako tuoda omia eväitä?

Kyllä, kunhan muistaa siivota mahdolliset roskat jäteastioihin. Alkoholittomia juomia saa tuoda mukanaan, alkoholijuomien nauttiminen yleisötapahtumassa on kuitenkin kielletty.

Saako alueella grillata?

Ei. Avotulenteko sekä grillaaminen yleisötapahtumassa on kielletty.

Saako alueelle tuoda koiria?

Koiran saa tuoda alueelle kytkettynä. Suosittelemme kuitenkin tarkkaan harkitsemaan onko vilkas yleisötapahtuma sovelias paikka lemmikille. Alueelta löytyy kaksi vesipistettä lemmikeille.

Osallistuminen harrasteajoneuvolla

Tarvitseeko ennakkoilmoittautua? Tavallisille harrasteajoneuvoille ei ole ennakkoilmoittautumista eli riittää kun saapuu tapahtumapäivänä  ja seuraa ”harrasteajoneuvot” -viittoja ajoneuvojen sisäänajoportille. Kannattaa tulla ajoissa, sillä aivan kaikki eivät välttämättä mahdu alueelle. Jos olet tulossa jenkkirekalla tai muutoin isommalla kalustolla, niin ota yhteyttä ennakkoon – isomman kaluston sisäänajo järjestetään poikkeusreittiä.

Pääsymaksu harrasteajoneuvolla saapuessa?

Osallistumismaksu on 15€ per ajoneuvo ja se sisältää myös henkilöauton kuljettajan ja yhden matkustajan sisäänpääsyn, muilta yli 15-vuotiailta matkustajilta pääsymaksu on 15€ per henkilö.

Voinko osallistua autolla merkiltään X tai vuosimalliltaan Y?

Meillä ei tuijotella merkkiin tai malliin. Mikäli autosi on riittävän vanha tai muutoin selkeästi harrasteajoneuvo tai jollain tapaa erikoinen menopeli, se on tervetullut tapahtuma-alueellemme. Koska tapahtuma-alueelle mahtuu vain noin 1500 ajoneuvoa, seula voi kiristyä mitä pidemmälle päivä etenee.

Onko tapahtuma vain amerikkalaisille autoille?

Ei. Big Wheelsiin ovat kaikki harrasteajoneuvot tervetulleita valmistusmaahan, merkkiin tai malliin katsomatta.

Voinko osallistua linjatai kuorma-autolla?

Museobussit ja -kuorma-autot sekä jenkkirekat ovat tervetulleita, kunhan asiasta sovitaan etukäteen, mutta ns. keikkabussit rytmiryhmineen joutuvat hakemaan paikkansa yleisöpaikoituksesta.

Muita usein kysyttyjä kysymyksiä

Mistä voin ostaa Big Wheels -tapahtumajulisteita, tarroja tai t-paitoja?

Ylijäämäisiä tapahtumajulisteita on yleensä rajoitettu määrä jaossa tapahtumassa, jossa ne menevät kuin kuumille kiville. Kannattaa seurata kuulutuksia ja olla haukkana paikalla kun julisteita jaetaan.

Big Wheels tarroja ja tapahtumapaitoja on myynnissä tapahtuman aikana infopisteellämme.

Miten voin kuunnella

Radio Big Wheelsiä?

Radio Big Wheels kuuluu Pieksämäen kantakaupungin alueella FM-taajuudella 88,7 Mhz. Perjantai-illan juonnettu live-lähetys on kuunneltavissa myös nettiradiona kaikkialla maassa osoitteesta www.solex.fi

Kiinnostaako teitä kaupallinen yhteistyö somevaikuttajien kanssa?

Aina saa tehdä ehdotuksia! Löydät someinfluenssereille, valokuvaajille, bloggaajille ja median edustajille tarkoitetun akkreditointilomakkeen nettisivuiltamme.

LÄHTÖ: Paraati starttaa tapahtuma-alueelta klo 17.00. Ensin poistuvat rekat, jotka lähtevät omaa reittiään rekkaparkista. Muutoin alueen harrasteajoneuvot lähtevät paraatiin samaa reittiä, josta aiemmin päivällä harrasteajoneuvot saapuivat tapahtumaalueelle.

Autojen lähtö tapahtuu ohjatusti alueittain, ensimmäisenä lähtevät takakannen karttaan C1 ja D1 merkittyjen alueiden ajoneuvot. Seuraa tarvittaessa tapahtumaradion ohjeistusta, vältä turhaa tyhjäkäyntiä.

REITTI: Osassa risteyksissä on keltaisin huomioliivein varustetut liikenteenohjaajat klo 17.00-18.30. Reittiopasteet ovat mustia nuolia keltaisella pohjalla. Tasaisin välein pa-

raati pysäytetään päästäen muuta liikennettä risteämään ja jatkamaan matkaansa.

KATSOJAT: Parhaat katselupaikat löytyvät paksumman viivan kohdalta, jossa autoja kulkee jonkin aikaa molempiin suuntiin. Esim. Hiekanpään aluueella, Moilasen leipomon ja Länsiväylän ABC:n kohdilla on hyvin parkkitilaa tarjolla.

SIISTEYS: Pyydämme katsojia huolehtimaan omat roskat mukaanne ja jättämään katsomopaikkanne yhtä siistiin kuntoon kuin se oli saapuessanne!

PARAATI kulkee normaalisti muun liikenteen seassa aivan normaalein liikennesäännöin. Tämä tarkoittaa, että matkustajien on koko matkan ajan pysyttävä auton sisällä eli avoautojen

hattuhyllyllä, ikkuna-aukoissa tai takaluukussa matkustaminen on kielletty.

MYÖS burnikset ja tarpeettomat kiihdyttelyt reitin varrella ovat kiellettyjä. Reitti

on merkitty, joten edellä ajavaa autoa ei ole tarpeellista ajaa kiinni, vaan cruisailua voi jatkaa tasaiseen vauhtiin vaikka edellä ajava auto välillä katoaisikin mutkan taakse!

PÄÄTEPISTE: Paraatireitti päättyy Prismalle, mutta jo aiemmin Myllykadun ja Tallikankaankadun risteyksessä on kaksi vaihtoehtoa: 1) Kääntymällä oikealle ohjatusti Prisman parkkialueille. 2) Jatkamalla matkaa suoraan Myllykadun ja Keskuskadun risteykseen, josta voi jatkaa omaan tahtiin ja vapaavalintaisia reittejä pitkin.

KLO 09.00 Harrasteajoneuvoportti avautuu

KLO 10.00 Yleisöportit avautuvat

KLO 11.00 Moottorisahajonglööri Janne Mustonen

KLO 11.00-15.00 Lasten pahviautoverstas

KLO 11.00-15.00 RC-maastoautorata, aika-ajohaaste

KLO 12.00 Cage Riders surmanajonäytös

KLO 14.00 Moottorisahajonglööri Janne Mustonen

KLO 15.00 Cage Riders surmanajonäytös

KLO 15.00 Yleisön suosikin äänestysaika päättyy.

Muista äänestää osoitteessa www.bigwheels.fi/suosikki

KLO 16.00 Palkintojen jako esiintymislavalla

KLO 17.00 Cruising-paraati starttaa tapahtuma-alueelta ja päättyy Veturitorin/Prisman parkkiksille.

HUOMIO! Iltaohjelmaa eri puolilla kaupunkia, seuraa ilmoittelua ja sosiaalista mediaa!

TAPAHTUMATOIMISTO LAUANTAINA 20.7.2024

Tapahtumatoimisto päivystää tapahtumaalueen keskivaiheilla infoteltalla. Jos mahdollista suosittelemme käymään paikan päällä soittamisen sijasta. Sijainti takakannen kartalla.

Jos haluat kuulutuksen yleisölle esim. eksyneistä henkilöistä tai löytötavaroista, voit laittaa viestin Radio Big Wheelsin studioon 0415875800.

Voit myös kysyä vinkkejä mikäli sinulla on teknisiä ongelmia autosi kanssa ja tarvitset paikkakunnalta apua tai palveluita niiden ratkaisemiseksi.

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.