BN Måleri & Golv

Page 1

Renovera själv? ...eller så kontaktar du nån som kan.

Vad är ett

trygghetsboende? Sida 13

Följ med på bygget av

ÖRNSKÖLDSVIKS NYA SKOLA! Sida 5 & 7

Här har vi en stor balkong och fantastisk utsikt över fjärden. Sida 9

Hjälper er hela vägen. Från golv till tak.Vi vill sätta färg på Örnsköldsvik BN-måleri är entreprenad- och familjeföretaget i Örnsköldsvik med en lång historia bakom oss och en vilja att skapa attraktiva boenden. Med vår verksamhet; måleri, golv, fastighetsskötsel och fastighetsförvaltning, vill vi bidra till att sätta färg på Örnsköldsvik och vara en av aktörerna i kommunen som tillsammans med andra bidrar till en positiv utveckling. Under årens lopp har vi haft verksamhet på flera håll i Ångermanland och så även i huvudstaden. Men det är trots allt den här platsen på jorden som vårt hjärta klappar allra varmast för. Därför har vi sedan en tid bestämt oss för att koncentrera vår verksamhet till Örnsköldsvik och låta våra yrkesskickliga medarbetare utföra sina tjänster lokalt. Det trivs vi bäst med och den tidning du nu håller i handen hoppas vi ska göra dig nyfiken, ge dig en inblick i vår verksamhet och måla upp en bild av vad vårt företag kan erbjuda. Sedan starten 1976 har vi haft relativt låg personalomsättning, vilket vi anser är ett gott tecken. I dag är vi ett 24 män och kvinnor starkt företag som brinner för bygden och är stolta över det vi gör. Vi vill, som sagt, sätta färg på Örnsköldsvik. För vi är bäst på hemmaplan. //Victor och Kent Blomqvist


och

FÄRG

TAPET

BN Måleri & Golv är ett byggnadsmåleri som kan utföra allt från färgsättning, finmåleri, tapetsering och mönstermålning till målning av fasad och fönster. Med vår höga servicenivå gör vi allt för att du som kund ska känna dig trygg i ditt val. Anlitar du oss slipper du humörsänkare som när underarbetet

aldrig tycks bli tillräckligt bra, materialåtgången skenar i väg, eller slutresultatet visar sig ha rinnmärken. Vi är proffs på det vi gör och vi gör det med en glädje som du får ta del av. Våra målare gör underarbetet med lätthet, arbetar noggrant och snabbt, med rätt penslar och verktyg för en perfekt slutfinish.

Följ hela renoveringsprojektet på instagram @Målegården420

Det där med mönsterpassning… ja, vi vet, det är fantastiskt när det går som man vill, vilket det alltid gör för våra proffs.

4


Renoveringen av

HÖGLIDENSKOLAN Höglidenskolan, sammanslagningen av Höglandskolan och Sörlidenskolan, öppnar för verksamhet hösten 2019 och just nu pågår förberedelserna inför elevernas ankomst. För BN Måleri:s golvläggare Philip Sandberg och Linus Johansson gäller det att vara både effektiva och noggranna. – Skavanker syns väldigt lätt så golvytan måste vara jämn och fin innan den ljuddämpande mattan läggs på. Underarbetet, att slipa och spackla på rätt sätt, är helt klart ett av de viktigaste momenten, säger Philip. Målaren Oscar Johansson har redan hunnit in i nästa rum där väggarna ska färgas vita, i en något gulaktig ton. – Det största felet man gör som privatperson är att snåla på färgen. Låt i stället färgen göra jobbet och tryck inte ut den för hårt, tipsar Oscar.

Att måla in snickerier på plats kan vara en utmaning. Görs det rätt blir det en snygg detalj som höjer känslan i rummet.

Oscar Johansson från BN Måleri slipar väggarna i vad som ska bli ett av Höglidenskolans nya klassrum. Sedan väntar grundmålning med färgspruta.

Tips från Oscar: Tryck bara på den sida du går mot, om du exempelvis målar från vänster till höger, för att undvika kanter..

VI HAR SÅLT FÄRG I ÖVER

Karolin

Anders

Emelie

Gabriel

Johan

Sofia

Stefan

Wictor

Markus

Patrik

Vard. 6.30-18, lör 10-14 | Nygatan 4, Örnsköldsvik | 0660-101 70 | www.harjus.se |

120 AR! harjushappyhomes

5


Golv & badrum När det kommer till golvläggning och badrum är vår flexibilitet stor. Våra golvläggare har lång erfarenhet, bred kunskap och är vana vid speciella krav.

eller laga underlaget. När förarbetet testar tålamodet kan en professionell golvläggares kunskaper vara ovärderliga och om det handlar om våtutrymmen är de absolut nödvändiga. Vi erbjuder helhetslösningar med garanti för våtrum i bostäder och lokaler. Snabb service utan avkall på kvalitet, nytänkande och god yrkesskicklighet borgar för ett slutresultat som lever upp till dina förväntningar, eller överträffar dem.

För oss är alla jobb lika viktiga, oavsett om det gäller enskilda badrum, vardagsrumsgolv eller hela sjukhusavdelningar. I ett hus är alla rum inte alltid perfekta. Där finns kanske vinklar och vrår som utmanar och stora behov att förbättra

VÄRLDENS FÖRSTA CO₂-NEUTRALA GOLV Läs mer på: forbo-flooring.se/co2neutral

6


Tips inför BADRUMSRENOVERING

Renoveringen av

HÖGLIDENSKOLAN Linus Johansson har flera olika slipar till förfogande. Alla ryggar och svackor i golvet måste jämnas ut.

Vi har sett många badrumsrenoveringar genom åren och vet vad som kan vara bra att tänka lite extra på för att undvika de vanligaste fallgroparna.

1.

Din budget och dina behov

En bra budget hjälper dig att begränsa de val du ska göra när du planerar ditt badrum. Vi kan vara med redan från start så att du hittar de bästa lösningarna utifrån dina behov. Du behöver fundera på detaljer som hur mycket förvaring du vill ha, om det ska vara badkar eller dusch och om det behövs plats för tvättmaskin.

2.

Storleken har betydelse

I många av valen du gör har storleken betydelse, av praktiska skäl och estetiska. Badrummets storlek påverkar dina val av inredning. Storleken på kakelplattorna kan förändra uttrycket och känslan av rymd i badrummet. Vilken typ av golvbrunn du väljer styr hur stora plattorna på golvet kan vara.

När Philip Sandberg applicerar golvlimmet i långa, svepande rörelser går det undan. ”Men det finns inget utrymme för slarv, luftblåsor under mattan vill vi inte ha”, säger han.

3.

Tänk lättstädat

När golvet är jämnt och limmet påstruket kan mattan läggas på direkt.

Få tycker att städning är en ren fröjd men med rätt val kan du underlätta arbetet. Badkar utan front, vägghängd inredning och wc gör dessutom att badrummet känns större. Du kan också välja material på bänkskivor och wc som är smutsavvisande.

4.

Bra belysning

Badrummets belysning ska skapa atmosfär och förstärka badrummets funktion. Placering av belysningen vid speglar är viktig så att den lyser upp väl utan att blända. Hur du vill belysa badrummet är en viktig del i den tidiga planeringen.

7

Auktoriserat golvföretag


Vi tar hand om våra

FASTIGHETER ...och alla som bor där

BN Måleri & Golv äger och förvaltar fastigheter i centrala Örnsköldsvik, Ås, Sund och Domsjö. Med närmare 300 lägenheter och lokaler har vi något som passar för alla. Från små övernattningslägenheter till stora och rymliga lägenheter. Boenden i olika prisklasser, från normal standard till lyx.

Sund/Domsjö Här bor du i lugna lägen med närhet till matvaruaffärer, restauranger, frisör, bensinstation, tandläkare, apotek, vårdcentral och skola. Skogen och havet finns nära samtidigt som bra bussförbindelser enkelt tar dig till centrala Örnsköldsvik. Centrum/Ås Här väljer du mellan charmiga lägenheter med högt i tak eller modernt och nyproducerat. Du har gång- och cykelavstånd till stadens utbud av service, shopping, restauranger och nöjen. Vill du även njuta av natur och friluftsliv är det aldrig långt

FASTIGHETSSKÖTSEL I ett hem uppstår ständigt olika problem som måste lösas, för boendekomforten, för säkerheten och för byggnadens hälsa och livslängd. För oss handlar det om närmare 300 hem så det finns inget som heter en problemfri vardag för oss. Det är ovärderligt att hitta rätt person, som axlar rollen som fastighetsskötare och klarar av att täcka ett så stort spann av problem och lösningar. Roger Berglund är den personen hos oss och han har ett signum – att nolla fellistan vid varje arbetsveckas slut. Något som vi tror är rätt unikt. En felanmälan leder ofta till flera åtgärder eftersom Roger är ett känt ansikte bland våra hyresgäster. Det ser vi som en del av den trygghet vi vill ge, till de som väljer att hyra sin bostad av oss.

Varje felanmälan ser jag som en möjlighet att hitta en långsiktig lösning som gör att just det felet inte återkommer. Jag behöver utmaningar och det är just variationen i mitt arbete som gör det så roligt.

RO G E R B E R GL U N D

8

till vandringsleder i skogen eller till inre hamnen och havet. Vi har valt att låta fastighetsansvaret och ansvaret för vårt värdskap till hyresgästen ligga på en och samma person. Det ger en unik helhetslösning där vi kan bygga långsiktiga och personliga relationer med våra hyresgäster. Robin Österlund är ansiktet som möter hyresgästen, såväl vid visningar, kontraktsskrivning, uppsägning som besiktning. Robin tar även emot de felanmälningar som kommer in via telefon. Vi värdesätter att våra hyresgäster alltid ska möta ett känt ansikte i sina kontakter med oss.


NÖJDA HYRESGÄSTER Att kombinera fastighetsansvaret med hyresgästkontakten ger mig en möjlighet att snabbt fånga upp de behov som finns och att bygga den viktiga relationen.

Holmström, 86, Gustav Holmström, 94, och Ingrid ndgatan 13. Stra bor i 3 rum och kök på

kunde inte ha lägenhet här för tio år sedan och – Vi flyttade från Övertorneå till vår är snabbt på t, med bra läge och hyresvärden det bättre. Huset är tyst och lugn som är äldre oss för t krånglar. Det är viktig plats och fixar om det är något som är att våra de boen vårt med allra bästa så att vi kan känna oss trygga. Det e att flytta vald vi att till gen dnin anle döttrar finns nära, eftersom de är till Örnsköldsvik.

Hägglund, 32, Johanna Björk, 28, och Fredrik ggatan 31. Lån bor i 3 rum och kök på Andra

hyresvärden renoverade med nya – Vi trivs jättebra i vår lägenhet som e i en in för snart ett år sedan. Vi bodd golv och tapeter innan vi flyttade har Här . läge e bättr något större med mindre lägenhet innan och sökte har den svär Hyre en. fjärd över utsikt vi en stor balkong och fantastisk att lösa lätt är det så de ötan bem igt snabb svarstid och ett trevl problem om de uppstår.

R OBIN ÖST E R L U N D

9


Utsikten SJÄLEVADSGATAN 30

Utsikt från en av balkongerna i huset.

FÖRE :

EFTER:


PROJEKT UTSIKTEN Kvarteret Utsikten lever upp till sitt namn. Här bor du med vidsträckt utsikt, med skogen runt knuten och staden inom bekvämt räckhåll. Vårt hyreshus på Själevadsgatan 30 fyller snart jämnt och vår present till femtioåringen blir en totalrenovering. Det blir en omfattande renovering som lyfter huset till dagens standard där vi installerar hiss för ökad tillgänglighet. Det är inte bara äldre människor som efterfrågar

hiss i dag. Även barnfamiljerna behöver hissen som underlättar vardagen för många. Varje lägenhet renoveras upp till modernt nyskick, med ny rumsindelning och öppen planlösning. De stora, inglasade balkongerna blir, med sin yta på 12,5 kvm, ett extra rum att trivas i. Bland våra fastigheter finns det flera som har samma behov som Utsikten. Det kommer fler stora projekt där vi får ge nytt liv åt våra byggnader.

Vill du bo här?

Beräknad inflyttning är våren 2019 men vi tar redan nu emot intresseanmälningar via telefon eller mail: info@bn-maleri-golv.se

Vi ger huset ett helt nytt liv

Totalrenoveringen på Utsikten är vårt första jobb för BN Måleri & Golv AB och det största jobb vi någonsin tagit på oss. En totalentreprenad som det här är ett förtroende vi får och en bra möjlighet att skaffa erfarenhet från den här typen av jobb, eftersom det finns många hus i Örnsköldsvik med samma byggår och behov. Ett så här stort projekt, som omfattar alla husets delar, sysselsätter upp emot 30 personer under byggtiden. För oss är det viktigt

SERVICE TEKNISK FASTIGHETSSERVICE AB

11

att samarbeta med dem vi är vana att jobba med så att vi vet att allt fungerar. Därför föll valet på TF Service för el och ventilation samt Sjölunds Värme för VVS och uppvärmning. Det handlar om många stora ingrepp i fastigheten och det är egentligen bara badrummen som blir kvar på ursprunglig plats. Huset har stått i snart 60 år i sitt ursprungliga skick, men nu blir det som nytt igen. Man räknar med att en sådan här renovering ger huset ytterligare 40-60 år av hög standard så vi kan nog säga att vi ger huset ett helt nytt liv. /Anders Hörnblad Byggteamet i Örnsköldsvik AB


Stor trivsel på Sundhem Namnet är detsamma – men inte mycket är sig längre likt i Sundhems gamla servicehus. Efter en nyrenovering har Sundhem transformerats till ett modernt trygghetsboende, fyllt av bekvämligheter. – Här trivs vi verkligen. Det bästa är alla aktiviteter, gemenskapen och närheten till allt, enas hyresgästerna Lisa, Rune och Bettan.

I april 2015 öppnades portarna till trygghetsboendet Sundhem, mitt i centrala Sund. I tre av de 50 nyrenoverade lägenheterna, i olika storlekar och fullt utrustade med kök och badrum, bor i dag Bettan Nordqwist, Rune Strömgren och Lisa Sjölund. Rune flyttade in i september efter att ha sålt sitt hus i Byviken, Trehörningsjö, där han levt nästan hela sitt liv. – Ett första intryck var att det var väldigt bra städat här och jag fick ett oerhört fint mottagande, berättar Rune. Jag skulle nog säga att det bästa med Sundhem är gemenskapen med de andra hyresgästerna, det var lätt att få kontakt och öppna sig. Bettan, som hyrt sin lägenhet i över 2,5 år, nickar instämmande. – Ungefär hälften av oss brukar delta på nästan alla aktiviteter och jag försöker få med de somnyss flyttat hit. Säger de nej, vet jag att de vill vara

ifred – men då vet de i alla fall att de är välkomna! Och på Sundhem finns rikligt att hitta på. Alla hyresgäster har tillgång till gemensamma utrymmen såsom biljardrum, relax, bastu och bubbelpool. För filmintresserade finns en storbilds-tv med bioljud att nyttja och lättare gymnastik erbjuds dem som önskar motionera. Förutom veckofasta punkter som högläsning av tidningar, tar hyresgäster också egna initiativ – nyligen genomfördes exempelvis en surströmmingsfest. Lisa Sjölund har hyrt lägenhet på Sundhem lika länge som Bettan. – Jag fastnade för en trea som jag trivs väldigt bra i. Om dagarna har jag fullt upp, precis som jag gjort hela mitt liv gillar jag att gå och dutta på. Om sommaren brukar jag plantera lite blommor utanför huset – det känns som att det är mitt eget. Ibland hälsar jag på barnbarnen och det finns en busshållplats väldigt nära, så jag åker ofta in till stan för att gå i alla fina parker.

12

– Att vi har så nära till allt, det är fantastiskt, säger Bettan. Härifrån har vi gångavstånd till både tandläkare, frisör och mataffär. – Första gången jag skulle till vårdcentralen behövde jag bara gå 200 meter och där finns även Apoteket, det är ju helt otroligt, fyller Rune i. För matsugna som hellre äter ute än lagar till något hemma i köket, ligger Restaurang Sundhem på bekvämt avstånd på bottenvåningen. – Ibland tar jag med min lilla låda dit, köper mat och går hem och äter. Men ibland sitter jag med några andra i restaurangen, säger Rune. – Ska man klaga på något här på Sundhem är det att de gör alldeles för god mat där, ler Bettan och tittar på klockan: – På fredagar klockan halv fem är vi ett gäng som brukar gå dit för att ta en öl och en räkmacka. Det har blivit en tradition.


Vad är ett

Trygghetsboende?

Trygghetsvärdinnan Kicki Hedberg finns på plats alla vardagar 8-17.

Att vara hyresgäst på Sundhems Trygghetsboende är egentligen som att bo i ett vanligt hyreshus, med den skillnaden att det finns möjlighet att ta del av social samvaro, aktiviteter och service i huset. Det unika med Sundhem är tillgängligheten, bekvämligheten och tillgången till ett socialt sammanhang. Alla tre viktiga delar för ett tryggt boende på äldre dar. Hälsocentral, tandläkare, frisör och matvaruaffär finns inom gångavstånd och in till centrala Örnsköldsvik finns fina bussförbindelser. För den som vill unna sig lite extra lyx ibland finns Restaurang Sundhem i entréplan. Här serveras mat lagad med kärlek och omsorg vid såväl lunch som middag alla vardagar. Restaurangen är en omtyckt mötesplats för alla åldrar, såväl boende som andra matgäster. Sundhems trygghetsvärdinna finns på plats vardagar 8-17 och varje dag finns någon aktivitet för den som vill träffa och umgås med grannarna i huset. Det kan vara bingo, lätt gymnastik, nyhetsläsning och mycket annat. Till det kommer ett biljardrum samt en fin relax med bubbelpool, dusch och bastu.

Lisa Sjölund stortrivs i sin trerumslägenhet.

Lägenheterna finns i storlekar från ett till tre rum och kök med helkaklade badrum och genomgående hög kvalitet på materialen i alla rum.

13


Välkommen till

RESTAURANG SUNDHEM Med Restaurang Sundhem har vi skapat en mötesplats för människor i alla åldrar, där mat lagad med kärlek och omsorg får stå i centrum. Hit är du välkommen att äta lunch och middag eller köpa med dig en matlåda. Vi har öppet för alla. Varje fredag väntar något gott till kaffet på maten, en kaka som alltid är ”bakad och smakad” på plats i köket.

Lunch 95 kronor

85 kronor med lunchhäfte (10 luncher)

Se veckans meny på: www.bn-maleri-golv.se

14


Stig och Åsa Stig Strömberg och Åsa Lindström har levt tillsammans i restaurangkök i mer än 30 år. Deras kärlek till maten är fortfarande lika stark och varje måltid på Restaurang Sundhem förbereds, tillagas och smakas av med noggrann omsorg av det samspelta paret. Kraven är höga. Maten ska, så långt det är möjligt, lagas från grunden och menyn får följa årstider och säsonger. Tycker du att du känner igen Stig och Åsa? Då har du kanske njutit av deras fantastiska mat under de 17 år som de drev omtyckta Näske Krog.

Lunch 2för1

Gäller mot uppvisande av denna kupong.

Giltig t.o.m. fredag 1 mars 2019

15


Vi sätter färg på ÖRNSKÖLDSVIK! Höglidenskolan Electrolux Home

Paradisgaraget

Stadshuset Kronan

Resecentrum

Kvarteret Egypten

Paradiset

www.bn-maleri-golv.se

| 0660-167 40 | info@bn-maleri-golv.se

GRAFISK PRODUKTION OCH TEXT: 7AN MEDIAPARTNER

| FOTO: NORDSTRÖM BILD | TRYCK: MITTMEDIA PRINT 2018

Fototapeten som vi monterat i entrén på Paradiset är svår att missa.