Page 1

like a diamond


David Beckham. Een wereldwijd icoon, voor wie perfectie vanzelfsprekend is. Precisie en stijl. Een legende opgetrokken uit succes. Aan zijn pols: de Breitling Transocean Chronograph Unitime, het ultieme horloge voor de reiziger. Binnenin: een Kaliber B05 van de manufactuur Breitling. Een chronometer gecertificeerd door de COSC. Gegarandeerd door Breitling. Voor 5 jaar. Een hoogperformante chronograaf met automatisch opwindmechanisme. Een universele tijdsfunctie die het permanent aflezen van de tijd in alle 24 tijdzones mogelijk maakt door een gepatenteerd mechanisme met een supergebruiksvriendelijk aanpassingssysteem op de kroon. Comfort en elegantie voor eersteklasreizigers. By Breitling.

B R E IT LING. COM


W O R L D C L A S S T R AV E L E R S

€ 9’890

Aanbevolen prijs


w w w . b i g l i . n e t

Mini Sweety collection 18 Kt gold


vanhoutteghem

OMEGA, innovatief en klassiek OMEGA blijft zichzelf heruitvinden. Zowel in de Planet Ocean-collectie als in de De Ville-lijn verrast het wereldbefaamde merk met nieuwe modellen.

time & je w elry

04

Een bijzonder warm hart Ook anderhalf jaar nadat ze zich terugtrok uit de zaak, blijven veel mensen in de winkel naar mevrouw Vanhoutteghem vragen. Charline Vanhoutteghem heeft dan ook 30 jaar lang een sterke band ontwikkeld met vele klanten. “Ik draag ze een bijzonder warm hart toe”, zegt zij.

06

Wat draagt Marc Vanhoutteghem? Marc Vanhoutteghem is een levensgenieter die van alle mooie dingen houdt. Maar welk horloge draagt Marc Vanhoutteghem zelf?

09 Een luipaard op je weg Luc Van der Biest is een erg veelzijdig man met een passie voor fotografie en reizen. Een portret met foto’s.

10

Trends in horloges en juwelen Ontdek de jongste trends in de wondere wereld van kwaliteitshorloges en schitterende juwelen.

18 & 36

Tijdloze elegantie met Longines In het Zwitserse Saint-Imier viert horlogemaker Longines dit jaar zijn 180ste verjaardag. Longines staat voor technisch vernuft, elegantie en performantie en is na 180 jaar nog steeds het ontdekken waard!

22

Een uniek juweel op uw maat Juweelontwerper Raf Heylen kent de kneepjes van het vak. Ook voor u tekent hij een juweel helemaal op maat van uw wensen.

26

ghent

Eeuwenoud vakmanschap springlevend De Manufactuur Blancpain kan bogen op een lange traditie van innovatie. Blancpain werd in 1735 opgericht in het hart van het Juragebergte, waar de wieg van het horlogemaken staat. Maar ook vandaag is Blancpain springlevend.

28

De Montblanc Manufactuur in Le Locle Montblanc maakt furore met zijn Rieussec Chronograph Open Home Time. In de manufactuur in Le Locle wordt elk horloge onderworpen aan 500 uur testen.

32

Vermogen als middel, niet als doel CEO Stefaan Vallaeys van Belgian Familiy Office (BFO) begeleidt ondernemers bij het beheer van hun familiaal patrimonium. Een gesprek over vermogensuitbouw, het realiseren van doelstellingen en de dingen die er echt toe doen.

38

Exclusieve merken kiezen Vanhoutteghem Wist u dat een juwelier niet zomaar om het even welk horlogemerk mag vertegenwoordigen in zijn zaak? Dankzij zijn expertise en zijn kwaliteit weet Marc Vanhoutteghem steeds meer exclusieve merken aan zich te binden.

44

Op zoek naar de ware smaak Sinds oktober 2012 mag de 26-jarige Gentenaar Steven Wullaert zich de ‘Beste Sommelier van België’ noemen. Een mooie erkenning voor een jong talent dat blaakt van gezonde ambitie.

53

Broer en zus Lien Vanhoutteghem staat haar mannetje in Juwelier Vanhoutteghem, terwijl broer Pieter alles in goede banen leidt in YoungWatch. Twee gedreven jonge ondernemers die wat graag in de voetsporen van hun ouders treden.

edito 100% gelukkig Goede smaak is van alle tijden, maar elke tijd drukt zijn eigen stempel op de dingen. Zo ook in de horlogerie en de juwelen. De sterkste huizen vandaag wortelen in een stevige traditie van innovatie, vakmanschap en design. Jezelf telkens heruitvinden, de lat telkens weer iets hoger leggen: dat is het grootste geheim achter het succes van de topmerken. Als juwelier volgen wij deze evoluties op de voet. Meer zelfs, we zetten mee de bakens uit. Steeds meer luxemerken schenken ons hun volle vertrouwen. Dat vertrouwen moet je verdienen. Het is gebaseerd op jarenlange expertise en vakmanschap, maar evenzeer op de hoge service die wij onze klanten bieden. De grote huizen weten dat hun merk bij ons in goede handen is. Het vertrouwen van die exclusieve huizen is voor elke klant de beste garantie op kwaliteit en dienstverlening van het hoogste niveau. Bij Juwelier Vanhoutteghem maken wij tijd voor u persoonlijk. Of het nu gaat om een juweel, een horloge of om parels: pas als u honderd procent gelukkig bent met uw keuze, zijn wij dat ook. Kom gerust eens langs! Marc Vanhoutteghem en het voltallige team

marc vanhoutteghem

61

dampoortstra at 1-3 | gent | 09 225 50 45 | www.vanhoutteghem.com | di-za 9:30-18:30 inspiration & energy: vanhoutteghem | interviews & redaction: filip decruynaere | photografy: f3focus, Klaas de buysser | lay-out: filip erkens | printing: parys printing


vanhoutteghem magazine [   4   ]

q

w

OMEGA

innovatieve technologie

in klassiek design

OMEGA blijft zichzelf heruitvinden. Zowel in de Planet Ocean-collectie als in de De Ville-lijn verrast het wereldbefaamde merk met nieuwe modellen die klassiek design perfect combineren met innovatieve technologie.


vanhoutteghem magazine [   5   ]

d

e Planet Ocean-collectie werd van bij zijn lancering in 2011 warm onthaald. Dat zal met de prachtige nieuwe Seamaster Planet Ocean Ceragold-horloges niet anders zijn. Zoals alle horloges uit de Planet Ocean-collectie beschikken de Ceragold-modellen over professionele duikfunties, zoals een in één richting draaiende bezel en een heliumventiel. De met 18-karaats roodgoud ingelegde wijzers zijn versierd met een wit Super-LumiNova minuutwijzer, dat een blauw licht uitstraalt. Uitzondering vormt de minutenwijzer, die een groen licht uitstraalt, net als de punt op de duikring. Zo kunnen duikers in één oogopslag zien hoeveel duiktijd er verstreken is. De horloges uit de Planet Ocean-collectie zijn waterbestendig tot 60 bar of 600 meter.

Elegante innovatie De De Ville-lijn van OMEGA staat niet alleen bekend om zijn elegante styling, maar ook om de belangrijke innovaties die het merk hiermee introduceerde. De De Ville Chronograph OMEGA Co-Axial Calibre 9300/9301 zet die lijn van klassiek design en innovatieve technologie verder. Het horloge wordt aangedreven door de chronograaf uit de collectie gepatenteerde Co-Axial uurwerken. Het horloge krijgt vier jaar garantie mee en is verkrijgbaar als 18-karaats roodgouden kast met een bruine of blauwe leren band of als roestvrij stalen kast met een bijpassende stalen band of met blauwe of zwarte leren band. Met zijn combinatie van simpele elegantie en geavanceerde technologie is de De Ville Chronograph OMEGA Co-Axial Calibre 9300/9301 een oogverblindend voorbeeld van wat een klassiek maar technisch hoogstaand horloge kan zijn. Z

Z Z

De OMEGA Seamaster Planet ­Ocean Chronograph Ceragold heeft een royale kast van 45,50 mm in 18-karaats roodgoud. Het meest opvallende aan het design is de gepolijste zware keramische bezelring op zirkoniumbasis, die een sterk en dramatisch contrast vormt met de Ceragold-duikring. Even indrukwekkend is het OMEGA Co-Axial kaliber 9301, dat vorig jaar geïntroduceerd werd als eerste chronograaf in de gepatenteerde collectie Co-Axial uurwerken van OMEGA. De afwerking van dit model is bijzonder luxueus. Bovendien kan de uurwijzer aangepast worden zonder het functioneren van de minuut- of secondewijzer te verstoren. Zo kunnen reizigers die in een andere tijdzone aankomen hun horloge gemakkelijk verzetten. Het uurwerk is voorzien van een siliconen balansveer en wordt net als alle andere Planet Oceans geleverd met vier jaar volledige garantie.

Z

De OMEGA Seamaster Planet Ocean White Planet St. Moritz combineert een 18-karaats roodgouden kast van 42 mm en een witte keramische bezel met een Ceragold-duikring. Het horloge is vernoemd naar het Zwitserse bergdorp St. Moritz, waar OMEGA elke winter een aantal van de meest prestigieuze bobsleeraces ter wereld timet. De achterzijde van de kast is voorzien van saffierkristal, dat een prachtig zicht biedt op een van de meest geavanceerde mechanische uurwerken ter wereld.


“Ik heb er het volste

vertrouwen

in.”

Charline Vanhoutteghem zette een punt achter haar rijke loopbaan

t

Ook vandaag nog, anderhalf jaar nadat ze zich terugtrok uit de zaak, blijven veel mensen in de winkel naar mevrouw Vanhoutteghem vragen. Charline Vanhoutteghem heeft dan ook 30 jaar lang een sterke band ontwikkeld met vele klanten. “Ik draag ze een bijzonder warm hart toe”, zegt Charline, “maar de zaak zelf heb ik losgelaten.”

oen Charline Vanhoutteghem in april 2011 een punt zette achter haar rijke loopbaan bij Juwelier Vanhoutteghem, was dat een weloverwogen beslissing. “Zowel dochter Lien als zoon Pieter staan nu al enkele jaren met beide voeten in de zaak”, vertelt Charline. “Lien neemt onder toezicht van Marc de verantwoordelijkheid over de aankoop, de verkoop en de etalages op zich. Het gaat haar perfect af. Al toen ze 15 jaar was, wou ze altijd in de winkel helpen tijdens de vakanties. Ze is als het ware in de zaak geboren, ze heeft hier altijd gewoond, het is helemaal haar ding. Ook Pieter staat klaar om de wacht over te nemen. Hij leidt sinds twee jaar het team in YoungWatch. De manier van werken in beide winkels is totaal anders. YoungWatch richt zich vooral op trendy horloges voor elk budget. Alles gaat er heel intensief en snel; de verkopers staan recht en zijn continu bezig aan een hoog ritme. Bij Juwelier Vanhoutteghem daarentegen nemen we bewust alle tijd om samen met de klant dat ene juweel of horloge te vinden waarmee hij of zij perfect matcht. Na studies marketing in Gent, hebben Pieter en Lien allebei een intensieve opleiding als uurwerkmaker gevolgd in Antwerpen. Als zaakvoerder moet je je product door en door kennen, zodat je vertrouwen kunt opbouwen

bij je klanten. Lien heeft daar nog een cursus diamant aan de Hoge Raad voor Diamant bovenop gedaan.” “Zelf heb ik ervoor gekozen om op mijn 55ste de zaak volledig los te laten. Zo half en half, met één been erin en één been eruit, dat werkt niet. Het is alles of niets. Je moet je 100% kunnen geven in eigen zaak. Je kinderen verantwoordelijkheid geven, is de enige manier om ze het vak te laten leren. Natuurlijk woon ik nog altijd boven de zaak. Ik kan er niet naast kijken. Op straat sla ik heel graag een praatje met de klanten. Met velen heb ik door de jaren heen een vriend-

schappelijke band ontwikkeld. Ik draag ze een bijzonder warm hart toe en ik wil ze hier graag nog eens uitdrukkelijk bedanken voor het vertrouwen al die jaren. Maar de zaak zelf laat ik los. Ik kan nu alles ook beter relativeren. Als ik iets zie dat mij niet helemaal zint, dan maak ik mij daar niet langer druk om. Ik weet dat het in orde komt.” “Mijn echtgenoot Marc denkt nog niet aan stoppen. De winkel is zijn leven, zijn passie. Hij heeft de zaak van zijn vader overgenomen en hij wil de fakkel aan de derde generatie optimaal doorgeven, zoals het hoort. Ik heb er het volste vertrouwen in.”

Stofzuigen Dat Charline Vanhoutteghem dertig jaar lang mee aan het hoofd zou staan van een van de meest gerenommeerde juwelierszaken stond niet in de sterren geschreven. Als jong meisje zag ze voor zichzelf een toekomst in het onderwijs. “Ik heb vijf jaar lesgegeven aan licht mentaal gehandicapte kinderen”, vertelt ze. “Dat was in een school in Deerlijk, waar ik ben opgegroeid. Ik had toen al verkering met Marc, die met zijn vader de winkel in Gent runde, terwijl zijn moeder de winkel in De Pinte uitbaatte. Een juwelierszaak heeft een vrouw nodig. De winkel in Gent miste die. Maar ik stond er niet voor te springen, eerlijk gezegd. Ik zag ook wel dat Marc nooit vrije tijd


vanhoutteghem magazine [   7   ]

een bezwaar gevonden. Als je voor iets gaat, dan moet je je 100% kunnen geven. Je start iets en dat gaat altijd maar vooruit, met een eigen dynamiek. In die beginjaren werkten we met drie mensen in één winkel. Vandaag vormen we een team van veertien en runnen we twee winkels.”

Nachtenlang wakker “Natuurlijk hebben we dikwijls voor uitdagingen gestaan. Het gaat echt niet vanzelf. We hebben grote risico’s gelopen. Nachtenlang wakker gelegen ook. Maar als je vooruit wil, moet je durven investeren. Marc en ik hebben elkaar daar altijd in gesteund. We vormen twee totaal verschillende persoonlijkheden, maar net dat is onze kracht, vermoed ik. Marc is een diplomaat, technisch heel sterk, een man van zijn woord en een commerçant in hart en nieren. Mijn grootste talent is geduld. Ik maak graag tijd voor de mensen en ik weet perfect wat mijn klanten willen. Samen vormden we een sterk team. Die dertig jaar zijn voorbij gevlogen...” “In 1989 hebben Marc en ik de zaak van zijn vader overgenomen. Rond die tijd was de markt van staanklokken en wekkers wat aan het slabakken. Toen hebben we de sprong gewaagd en hebben we resoluut gekozen voor het luxesegment met de beste Franse, Italiaanse en Duitse merken. Marc en ik kenden de markt vrij goed. Wij volgden allebei elk jaar verschillende opleidingen en we bezochten de grote beurzen in Zwitserland en Italië. Zo zijn we erin geslaagd om de luxemerken te overtuigen om met ons samen te werken. Samen met onze leveranciers spreken we een hoog segment aan, maar bieden we tegelijk een breed gamma aan keuze en verscheidenheid in de winkel. Jaren later zijn we aan de overkant van de straat met YoungWatch gestart, waarmee we een ander marktsegment aanspreken, maar met een even hoge standaard van dienstverlening en vakkennis. De sleutel van ons succes? Zonder twijfel de mensen waarmee wij al die jaren samenwerken, voor en achter de schermen. Het zijn allemaal gedreven mensen, die er 100% voor gaan en die ons vertrouwen meer dan waard zijn.”

had. En ik wist dat er geen weg terug zou zijn. Maar in 1981 heb ik toch de stap gewaagd. Ik kon twee jaar verlof zonder wedde nemen, iets wat toen helemaal nieuw was. Ik begon helemaal onderaan de ladder: ik mocht de winkel stofzuigen. Dat was toen nog de oude winkel uit 1889, het voormalige ‘Huis Somers’. We hadden toen een groot assortiment aan staanklokken, schouwklokken, pendules en wekkers. Briljanten, parels of andere exclusieve luxewaren vond je hier toen nog nauwelijks. Heel snel kreeg ik samen met Marc en zijn vader vat op de winkel. Ik heb de school toen definitief vaarwel gezegd. Dat het meteen ook gedaan was met de vrije tijd, heb ik nooit

Oogappel Louise Nu Charline de zaak Juwelier Vanhoutteghem achter zich gelaten heeft, vindt ze eindelijk tijd voor de hobby’s die ze nooit heeft kunnen waarmaken. “Ik wou al vele jaren mijn Frans bijschaven, maar het kwam er nooit van”, vertelt ze. “Ik volg ook een cursus Photoshop en een opleiding iPad. Ja, ik wil mee zijn met mijn tijd. Maar ik zorg ook voor mijn lichaam en mijn geest. Sinds een jaar of vijf doe ik wekelijks yoga. Het is voor mij de ideale manier om te ontspannen. Meer zelfs, het beoefenen van yoga bezorgt me een schat aan levenswijsheid en biedt me stof tot nadenken... Yoga leert me om te leven in het hier en nu, niet in het verleden of in de toekomst. Wekelijks breng ik ook een uitgebreid bezoek aan mijn invalide moeder in het woonzorgcentrum. Ik lees ook graag. En dan is er natuurlijk nog Louise, mijn kleinkind en mijn oogappel. Zij is drie jaar nu en ze raakt de gevoeligste snaren in het diepste van mezelf. Het is heerlijk om samen met haar weer als een kind in spel en plezier op te gaan. Zoals je ziet: ik verveel me geen seconde, wel integendeel.”


vanhoutteghem magazine [   8   ]

de ma sterpiece lune retrogarde

een nieuw meesterstuk In zijn paradepaardje de Masterpiece Collection brengt Maurice Lacroix alle expertise en esthetiek van het huis samen. De horloges stralen urbanisme, dynamiek en 21ste eeuwse elegantie uit. Als vlaggenschip van Maurice Lacroix biedt de collectie een schitterende interpretatie van complicaties, waaronder de retrogarde en de maanaanduiding, waarin Maurice Lacroix zijn meesterschap toont. De recente Masterpiece Lune Retrogarde vormt een nieuwe mijlpaal. De Masterpiece Collection heeft al heel wat schitterende horloges voortgebracht. Denk maar aan de beroemde Masterpiece Roue Carrée. Ook de nieuwe Masterpiece Lune Retrogarde komt tegemoet aan de hoogste kwaliteitsnormen van de traditionele mechanische horlogerie en heeft alles in zich om geschiedenis te schrijven. Vervaardigd van staal presenteert de Masterpiece Lune Retrogarde een subtiele fusie van hedendaagse tijdgeest en doorleefd vakmanschap. Het horloge vangt de tijd in een 43 mm kast en sluit daarmee aan bij een eerder traditionele maat. Het uurwerk is waterdicht tot op 50 meter diepte. De afwerking is afwisselend satijn en gepolijst en is een toonbeeld van vakmanschap en helderheid. Het automatisch opwindend ML 192 movement, helemaal in eigen huis vervaardigd, draagt het stempel van de beste Zwitserse horlogemakerstraditie. Het binnenwerk is tot in zijn kleinste component zichtbaar door een saffierkristal aan de achterzijde. Met zijn competitieve prijs zet Maurice Lacroix zijn wens kracht bij om zijn positie in de manufactuur horloges te versterken en tegelijk tegemoet te komen aan de verwachtingen van een veeleisend publiek.

Technische informatie Kast  Staal, 43 mm diameter, satijnen en gepolijste afwerking. Saffierglas met antireflectie. Waterdicht tot op 50 meter. Wijzerplaat  Massief zilver. Verkrijgbaar in zwartgoud, marineblauw en zilver. Movement  Automatisch manufactuur movement ML 192. Horlogeband  Krokodillenleer. Functies  Uren en minuten. Datum- en dagaanduiding. Maanstand. Gangreserve. Gangreserve  52 uur.


I “

vanhoutteghem magazine [   9   ]

k beken: ik ben een levensgenieter en een passioneel liefhebber van al wat mooi is. Op deze foto draag ik een ‘Breitling for Bentley’. Het is een uurwerk dat ik vaak draag in de winkel en om mensen te ontvangen. Ik hou ook heel erg van Blancpain. Ik heb een mooi exemplaar met een dag/nacht aanduiding en met de maanstanden. De gangreserve geeft de tijd aan dat een mechanisch uurwerk blijft tikken als je het niet om je pols hebt. Een gangreserve van 42 tot 45 uur is normaal, sommige horloges gaan tot 70 uur en meer, maar mijn Blancpain heeft een gangreserve van een volle week. Dat is buitengewoon uitzonderlijk! In het weekend draag ik graag mijn Omega PloProf, een duikershorloge van uitstekende kwaliteit. Ik hou het aan als ik ga zwemmen of sporten. De PloProf dateert van de jaren zestig en was toen één van de top-uurwerken. Ik ben er trots op. Hetzelfde geldt voor mijn Corum zeilershorloge. Het is een Corum ‘Admirals’ Cup’, een uurwerk met een grote titaniumkast, dat toch heel licht is. Als ik aan zee ben, draag ik vaak mijn Tag Heuer ‘Steve McQueen’. Het is een vierkant, wat speelser horloge uit een gelimiteerde serie. Ik heb dat uurwerk al een jaar of tien en ik koester het nog altijd. Ik heb een passie voor stijlvolle, ambachtelijk vervaardigde mechanische uurwerken. Pure kunstwerkjes zijn het! Ze worden ook wel eens ‘generatie-uurwerken’ genoemd, omdat ze hun waarde behouden en vaak doorgegeven worden van ­generatie op generatie.”

Wat draagt Marc Vanhoutteghem ?


Het

zeldzame

geluk op je weg te treffen een luipaard

vanhoutteghem magazine [   1 0   ]


vanhoutteghem magazine [   1 1   ]

interview met fotograaf & duivel-doet-al luc van der biest

Luc Van der Biest is van vele markten thuis. Als burgerlijk ingenieur elektronica bouwde hij een internationale carrière uit. De jongste jaren maakt hij echter ook bewust tijd voor andere activiteiten. Zo sprokkelt hij middelen bijeen voor de opvang van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen. Hij is actief in het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. Hij is kunstliefhebber, houdt van snelle wagens en maakt sublieme foto’s op zijn vele reizen. Een gesprek met een veelzijdig man.

l

uc Van der Biest en Marc Vanhoutteghem leerden elkaar kennen op een reis naar Ecuador in 2005. “Het was een georganiseerde reis met een twintigtal deelnemers, waaronder Marc en Charline Vanhoutteghem”, vertelt Luc Van der Biest. “De reis kende een hobbelig parcours. De tweede dag al moest onze gids terug naar huis om familiale redenen. De vervangende gids bleek niet erg goed voorbereid, wat voor nogal wat hindernissen zorgde. Maar net die tegenvallers brachten de deelnemers dicht bij elkaar en er groeide een sterke band. We zijn nu zeven jaar later en ik zie nog geregeld vrienden van toen.” Het was op diezelfde reis naar Ecuador dat Luc Van der Biest voor het eerst dieren fotografeerde. “We brachten enkele dagen door op de Galapagos Eilanden, waar Charles Darwin zijn evolutietheorie ontwikkelde. Het unieke van die eilanden is dat er prachtige vogels, reuzenschildpadden en andere dieren leven die geen schrik hebben van mensen, omdat ze op die eilanden nooit vijanden hebben gehad. Je kunt die dieren tot op één meter

naderen zonder dat ze gaan lopen. Ik heb er schitterende foto’s kunnen maken.” Passie Lucs passie voor fotografie kwam pas laat tot bloei, ook al werden de zaadjes al heel vroeg gezaaid. “Mijn vader was dol op het maken van Super 8 films. Dat waren films van een vijftal minuten. Ik mocht die als 15-jarige monteren, wat toen nog met schaar en lijm gebeurde. Daar heb ik de liefde voor beelden opgevat. Maar toen kwamen de studies, ik trouwde en ik bouwde een drukke loopbaan uit. Film en fotografie verdwenen naar de achtergrond. Pas toen de digitale fotografie opkwam, voelde ik de passie weer opflakkeren. Vrij snel bleek dat ik enige aanleg had en zo is de bal aan het rollen gegaan.” Luc Van der Biest is een reisfotograaf. De jongste jaren maakt hij gemiddeld drie tot vier reizen per jaar, goed voor een een aantal weken van huis. “Fotografie is een manier om mijn reizen te herbeleven. Samen met Marc Vanhoutteghem en een andere vriend ben ik in 2011 twee weken naar Kenia

Luc Van der Biest: “De Stromboli is een heel actieve vulkaan op het gelijknamige eiland buiten de kust van Sicilië. Toen ik er was, vond om het kwartier een vulkaanuitbarsting plaats. Vooral ’s avonds en ’s nachts kun je er spectaculaire beelden maken.”


interview met fotograaf & duivel-doet-al luc van der biest

Luc Van der Biest: “Om mooie dierenfoto’s te maken hoef je niet per se naar het andere eind van de wereld. Deze uil heb ik gefotografeerd in Pairi Daiza in Brugelette (provincie Henegouwen). De uil vloog er vrij rond. De foto is gemaakt met een telelens die scherp stelt op de uil en de achtergrond flou maakt, waardoor je een heel scherpe foto krijgt. De kop van de uil moet loodrecht op de lens hebben gestaan. Als je de foto uitvergroot, dan kan je in de ogen van de uil de reflectie van de camera zien.”

getrokken. Ik kwam terug met 6.500 foto’s. Dat lijkt veel, maar als je het zeldzame geluk beleeft een luipaard goed in beeld te hebben, dan maak je in een kwartier tijd wel 200 foto’s. Van elk beeld maak ik sowieso minstens drie tot vier foto’s. Dat is het voordeel van de digitale fotografie. Uiteraard selecteer ik daarna streng. Eerst herleid ik de 6500 beelden tot een 1500tal foto’s. Die 1500 RAW-bestanden werk ik dan een voor een bij: scherpstellen, kleurcorrectie, belichting,... Van elke reis hou ik uiteindelijk een beperkte selectie over die ik verwerk tot een boek.” Over een andere boeg Waar haalt Luc Van der Biest de tijd vandaan voor al die prachtige reizen? “Door een samenloop van omstandigheden heb ik op mijn vijftigste beslist om het over een andere boeg te gooien”, vertelt Luc openhartig. “Ik doe alleen nog dingen die ik graag doe. Ik werk nu twee dagen per week voor een investeringsmaatschappij en ik doe nog een aantal projecten, o.m. voor het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Techniek (IWT) en voor de Vlaamse Raad voor Wetenschap en Innovatie (VRWI). Daarnaast ben ik actief in een aantal onbezoldigde functies: als voorzitter van het auditcomité van

de Vlerickschool, in de inrichtende macht van twee scholen voor bijzonder onderwijs in Aalst en als voorzitter van Rotary Aalst Noord. Voor Rotary organiseer ik op dit ogenblik een fundraising event ten voordele van Juna, een organisatie voor minderjarige niet-begeleide vluchtelingen. We willen met een theaterproductie 10.000 tot 15.000 euro bijeen krijgen om een 12-tal extra kamers voor minderjarige vluchtelingen in gebruik te kunnen nemen.” Luc Van der Biest is ook actief in het Centrum ter Preventie van Zelfdoding, als vrijwilliger-fundraiser . “Ik heb veel kansen gekregen in mijn leven en ik heb een mooie carrière kunnen uitbouwen”, beseft Luc. “Ik wil iets terug doen voor de maatschappij. Elk jaar sterven in ons land twee keer zoveel mensen door zelfdoding dan in het verkeer. Zelfmoordpreventie is heel erg nodig. Onderzoek toont dat de Zelfmoordlijn jaarlijks een 50-tal doden en daarmee ook heel veel menselijk leed voorkomt. Maar ook economisch gezien is preventie een goede investering. Een recente studie van professor Lieven Annemans, dé autoriteit op het gebied van de gezondheidseconomie, toont dat elke euro die we investeren in zelfmoordpreventie de maatschappij tien euro opbrengt.”


Luc Van der Biest: “De dwerggorilla heb ik van op een afstand van 7 à 8 meter kunnen fotograferen. Meestal verblijven deze gorilla’s diep in de jungle, maar hier had ik het geluk ze aan de rand van het oerwoud aan te treffen.”

Julien Fierens, Luc Van der Biest en Marc Vanhoutteghem op bezoek bij de Masai.

Luc Van der Biest: “Deze foto heb ik in Botswana gemaakt. Technisch is de foto niet perfect. Hij is gemaakt vanop ca. 80 meter afstand. Op het moment dat je indrukt, kun je niet zien wat er zich precies afspeelt. Dit beeld is dan ook een uitsnede, waardoor de foto niet zo scherp meer is. Toch vind ik het een heel geslaagd beeld.”

vanhoutteghem magazine [   1 3   ]


20 kilogram fotomateriaal als bagage

Reizen om te fotograferen vergt enige inspanning. Als Luc Van der Biest op het vliegtuig stapt, heeft hij zowat 20 kilogram aan materiaal bij. De helft daarvan neemt hij als handbagage mee, de andere helft gaat in de koffer. “Doorgaans neem ik twee bodies mee: één voor telelens en één voor breedhoek”, vertelt Luc. “Mijn nieuwste toestel is een Nikon D800 met een full frame en een sensor van 36 megapixels, goed voor 30 tot 35 MB per foto. Daarnaast neem ik drie lenzen mee. Eén van 24-70 mm met een lichtsterkte van 2,8; een tweede van 70-200 mm met 2,8 lichtsterkte en ten slotte een telelens van 200-400 mm met lichtsterkte 4. Soms gebruik ik nog een convertor factor 1,4 – een tussenstuk dat meer zoom toelaat, maar minder scherpte geeft. Met een driepikkel statief kan je in Afrika meestal niet veel aanvangen. Ik neem daarom een monopod mee, een éénpikkel, met een Wimberley-statiefkop, die toelaat om heel flexibel en tegelijk erg stabiel foto’s te maken. Tot slot neem ik uiteraard ook een oplader mee, reservebatterijen en verschillende opslagkaartjes van 64 gigabyte.”

Meer foto’s van Luc Van der Biest vindt u op www.flickr.com. Zoek op ‘lucvanderbiest’, kies ‘photographer Luc Van der Biest’ en klik op ‘Sets’.


vanhoutteghem magazine [   1 5   ]

interview met fotograaf & duivel-doet-al luc van der biest

Luc Van der Biest: “Deze foto toont een bateleur, een sperwerachtige roofvogel, met een schildpad als prooi. De schildpad was net iets te zwaar voor de vogel om snel mee weg te vliegen. Daardoor kon ik vrij dicht naderen om de foto te maken.”


Jewelry is made of 18 ct gold and some items are made of 18 ct gold combined with sterling silver (925)

www.tirisi.com


over zijn passies Marco Bicego is een persoon én een merk. “Ik ben 100% mijn merk”, zegt Marco Bicego daarover. “Ik steek er al mijn energie en mijn inspanningen in.” Ook voor zijn jongste Afrika-collectie is dat het geval. marco bicego: Ik koos voor deze nieuwe collectie resoluut voor geelgoud met handgravures met de traditionele Bulino-techniek. Ik liet me hiervoor inspireren door de tribale juwelen van Afrikaanse vrouwen.

ik hou

van het

leven

Hoe gaat u tewerk? Heel eenvoudig eigenlijk. Het design en de creatie gebeuren op dezelfde locatie in de omgeving van Venetië. Vooral de afwerking van onze juwelen is uniek. Alles gebeurt met de hand door heel ervaren ambachtslieden. Vanwaar uw passie voor juwelen? Ik heb de passie voor de creatie van juwelen van mijn vader geërfd. Ik groeide als het ware op in zijn laboratorium. Het was liefde op het eerste gezicht. De passie heeft me nooit losgelaten. Wat is voor u het wezen van design? Ik hou ervan dingen te voelen, aan te raken, om te keren en door mijn handen te laten gaan. Ik onderzoek edelstenen en andere materialen tot in hun kleinste details. En die passie voor het voelen en voor het detail gebruik ik in mijn design. Een juweel vormt één geïntegreerd geheel. Wat trekt u aan in het creatieve proces? Het delen van nieuwe ontdekkingen met mijn team! Ik hou van samenwerken en samen nieuwe, opwindende manieren vinden om met een juweel een statement te maken. U hebt een speciale band met het Griekse eiland Mykonos? Ik keer er elk jaar terug. Ik ontdek er telkens nieuwe dingen om te bewonderen of te beleven. Mykonos draagt de kracht van verandering in zich en slaagt er tegelijk in zijn wondermooie en adembenemende schoonheid te bewaren. Houdt u ook van de Griekse levensstijl? Ik vind veel van Italië terug in Griekenland. Ik voel me hier goed, helemaal omringd door de mooiste kleuren ter wereld. Hebt u nog andere passies naast juwelen? Mijn gezin komt op de eerste plaats. Ik heb een echt­genote en drie kinderen. Verder hou ik van de natuur. Sporten houdt me fit. Maar ik hou ook van lekker eten en een goed glas wijn. Kortom, ik hou van het leven!


trends juwelen q bigli

e

r

centoventuno

bigli

love is the

w centoventuno

u innocence

t

y

i

innocence

flanders

eigen atelier


vanhoutteghem magazine [   1 9   ]

e bigli

r

chimento

innocence

q

w

chimento

jewel of life trends juwelen i marco bicego

t

y

u

o

flanders

centoventuno

centoventuno

zuidzee parels


Debora Leeser, ontwerpster van Choices kreeg een LXRY Award als een van de meest invloedrijke ‘luxespelers’ van 2012.

choices by dl

Choices by DL heeft zijn merknaam niet gestolen. Met een uniek systeem kan u zowel de kleur van het goud als de kleur van de edelsteen aanpassen aan uw eigen smaak, gevoel of outfit. Laat u verrassen door alle nieuwe kleuren en modellen.

‘m

ix & match’ is het toverwoord bij Choices by DL. Het principe is simpel. Elk juweel bestaat uit drie onderdelen. De basis is gemaakt van 18 karaats goud en is beschikbaar in wit, geel of roségoud. Het frame voor de edelsteen is het tweede onderdeel. Ook dit frame is verkrijgbaar in de drie kleuren goud. Tenslotte is er de edelsteen zelf. Hier biedt Choices by DL de keuze uit edelstenen in zes verschillende kleuren. Keuze te over om uw creativiteit de vrije loop te laten én om uw juweel aan te passen aan uw stemming of uw outfit van de dag.

q Choices by DL is van de jonge Nederlandse juweelontwerpster Debora Leeser. Onlangs kreeg zij een LXRY Award als een van de meest

w

invloedrijke ‘luxespelers’ van 2012. De award onderstreept het succes van haar collecties. Zo ook de ‘Fly me to the Moon’-collectie: zes cabuchon geslepen natuurlijke kleurstenen voor een chique modern effect met een speelse twist. “Juwelen worden vandaag de dag niet meer alleen als object voor het leven gezien, maar steeds meer als mode-item”, zegt Debora Leeser. Choices by DL verrast in elk geval telkens opnieuw. Het assortiment wordt geregeld uitgebreid met nieuwe items. Kom en ontdek ze bij Juwelier Vanhoutteghem.

e

vanhoutteghem magazine [   2 0   ]


www.longines.com

Maker of column-wheel chronograph movements since 1878.

The Longines Column-Wheel Chronograph


tijdloze elegantie

Longines: een traditie van 180 jaar

In het Zwitserse Saint-Imier viert horlogemaker Longines dit jaar zijn 180ste verjaardag. Longines staat voor technisch vernuft, elegantie en performantie. Het merk met de gevleugelde zandloper als symbool heeft een innige band met de wereld van de sport, maar zet met ambassadrice Kate Winslet ook sterk in op eigentijdse vrouwelijkheid. Longines, na 180 jaar nog steeds het ontdekken waard!

i

n 1832 zette Auguste Agassiz, de grondlegger van Longines, zijn eerste stappen in de wereld van de tijd. In Saint-Imier werkt hij zich als partner in een horlogemakerij in. Kort daarna wordt het bedrijf omgedoopt tot ‘Agassiz & Compagnie’. Auguste Agassiz verkent in die jaren nieuwe afzetmarkten, onder meer in het verre Amerika. Rond 1850 neemt de neef van Agassiz, Ernest Francillon, de zaak over. Hij wil als een ware pionier de productie van de horloges verbeteren en stroomlijnen. Zijn droom is om het hele productieproces onder één dak te hebben. Tot dan toe vindt de productie immers verspreid over verschillende huisateliers plaats. Francillon koopt een perceel grond op de rechteroever van de rivier Suze bij Saint-Imier, op een plek bekend als ‘Les Longines’. Daar bouwt hij een totaal nieuwe fabriek. Francillon doet een beroep op de jonge inge-

nieur Jacques David om nieuwe machines te bouwen die het productieproces verbeteren. Ondanks enkele tegenslagen zorgt de gedurfde visie van Francillon voor een bloei van de horlogemakerij in Longines. Rond 1911 telt de onderneming meer dan 1100 medewerkers. De Longines horloges zijn een wereldwijd succes. Met voortdurende technische vernieuwingen haalt Longines jaar na jaar internationale erkenning en tal van ‘Grand Prix’. Stevige reputatie De naam Longines en het logo met de gevleugelde zandloper werden al in 1867 gebruikt en enkele jaren later ook officieel geregistreerd. Longines is daarmee het oudst geregis-


vanhoutteghem magazine [   2 3   ]

\  1900

\  1931

treerde merk dat onveranderd bleef. Longines koos voor de gevleugelde zandloper als symbool van kwaliteit, maar ook ter bescherming van zijn innovatieve technologie. Dankzij zijn expertise ontwikkelde Longines een speciale band met de wereld van de sport. Longines is erbij tijdens de eerste moderne Olympische Spelen in Athene in 1896. De link met de sport inspireert het bedrijf voor tal van uitvindingen en ontwikkelingen om winnende tijden vast te leggen en af te beelden. In 1952 is de Photogines het eerste apparaat dat de finishlijn in beeld brengt met de gemeten tijden. Tegen 1960 combineert de Contifort bewegende beelden en tijdmeetfuncties. Deze innovaties dragen bij tot de sportieve geloofsbrieven van Longines, met ook vandaag nog een sterke aanwezigheid in de meest uiteenlopende sporten, waaronder de paardensport, het alpenskiën, de gymnastiek, het tennis en het boogschieten. Ook buiten de sport heeft Longines naam gemaakt. Sinds 1919 is Longines de officiële leverancier van de Internationale Federatie van de Luchtvaartkunde (FAI). Longines is erbij als Charles Lindbergh in 1927 zijn historische prestatie neerzet en als eerste non-stop de Atlantische Oceaan overvliegt van New York naar Parijs. In 1931 maakt Longines een collectie horloges ter ere van Charles Lindbergh, die tot op vandaag nog altijd fel gegeerd zijn. Eigentijds Vandaag maakt Longines deel uit van de Swatch Group, de grootste horlogemaker ter wereld. Het merk is na 180 jaar nog altijd springlevend. Al die tijd slaagt Longines erin om technisch vernuft en innovatie te koppelen aan elegantie, raffinement en klassieke tijdloosheid. Met zijn collecties draagt Longines bij tot een esthetisch patrimonium dat ook vandaag nog wereldwijd inspireert. In meer dan 130 landen staat Longines symbool voor eigentijdse elegantie, met de Oscar-winnende steractrice Kate Winslet als verrukkelijke ambassadrice.

\  1945

\  1950

\  2012

Gelimiteerde edities 180th Anniversary

Traditie, knowhow en precisie staan centraal in het feestjaar van Longines. Voor zijn 180ste verjaardag pakt het wereldmerk uit met enkele bijzondere gelimiteerde edities. Elk van deze edities is representatief voor de schitterende elegantie die Longines al die jaren tentoonspreidt en voor de technische innovatie in eigentijdse vertalingen. De Longines Column-Wheel Single Push-Piece Chronograph 180th Anniversary Limited Edition verwijst naar het historische engagement en de vele innovaties van Longines in de wereld van de sport en de tijdsmeting. Agassiz 180th Anniversary Limited Edition en La Grande Classique de Longines 180th Anniversary Limited Edition verrassen de hedendaagse vrouw in haar zoektocht naar tijdloze elegantie. De Longines Lépine 180th Anniversary Limited Edition neemt de ware liefhebbers mee naar de oorsprong van de expertise van Longines.


WWW.RADO.COM


vanhoutteghem magazine [   2 5   ]

EXPLORATIE

VAN NIEUWE GEBIEDEN In 1957 verklaarde de oprichter van Rado: “Wat we ons kunnen voorstellen, kunnen we maken. Wat we kunnen maken, maken we.”

[ saffierglazen in productie 

Rado introduceert nieuwe materialen Rado en de dragers van het horloge zijn vertrokken voor een onafgebroken en avontuurlijke ontdekkingsreis, met een revolutionaire kijk op materialen. Met Ceramos® introduceert Rado alweer een compleet nieuw materiaal, een mengsel van keramiek en metaal.

de jaren zestig was Rado het eerste merk dat een volledig krasbestendig horloge op de markt bracht. De volgende doorbraak was de Rado V10K in 2004, ’s werelds hardste horloge. Jaren van onderzoek resulteerden in deze innovatie met hightechdiamanten met een hardheid van 10.000, de hoogste waarde op de schaal van Vickers.

’s Werelds dunste horloge Met de lancering van de Rado True Thinline, ’s werelds Onvergankelijke schoonheid dunste keramische horloge, vestigt Rado een tweede Boven alles is Rado koploper in het universele streven mijlpaal. Sommige horloges uit deze lijn zijn nog naar onvergankelijke schoonheid. De ontwikkeling geen 5 mm dik. Hiervoor moesten alle ondervan een speciale metallisatietechnologie maakte delen opnieuw worden bewerkt en was een het mogelijk om krasbestendige saffierglazen kwartsuurwerk van slechts 1 mm hoog van rand tot rand te gebruiken. Zo wordt nodig. Het resultaat is een uurwerk het esthetisch aanzicht opener en dat klaar is om de nieuwe zijn er heel wat meer designmaatstaf te worden op mogelijkheden. Rado was Ultrapuur zirconiumoxidepoeder, de basis voor de hoogtechnologische keramiek het gebied van sterkte en ook het eerste merk dat comfort. convexe, bolle saffierglazen maakte. De overbekende Meest robuuste horloge horlogevormen die Rado daarmee ter wereld maakt, zijn uitermate geschikt voor het snelle hedendaagMeer dan vijf decennia geleden beloofde Rado dat het se leven. Rado heeft van het saffierglas een designelement uurwerken zou maken die de tand des tijds weerstaan. In en een designstatement gemaakt.

[ V10K harde metaaldeeltjes worden bekleed met hightech nanokristallijn diamant

\ Met 5mm, dunste keramische horloge

¶ Hoogtechnologisch productieproces Onlangs brachten juwelier Marc Vanhoutteghem en medewerkster ­ Stefanie De Ruytter een werkbezoek aan Comadur in het Zwitserse Le ­Locle, waar Rado de hoogtechnologische keramiek ontwikkelt. Ze waren danig onder de indruk van het productieproces (zie beelden). Rado introduceerde de hightech kera­miek in het horlogemaken. Het mate­riaal had eerder zijn kwaliteiten al bewezen in de hitteschilden van spaceshuttles, in formule 1-wagens en in hooggespecialiseerde medische uit-

rusting. Ceramos® is een mengsel van keramiek en metaal en brengt de beste eigenschappen van beide grondstoffen samen. Ceramos® zorgt voor een unieke platina metalen look in scherpe, strakke designs. Het is een licht materiaal dat zich snel aanpast aan de temperatuur van de huid en daardoor een ongeëvenaard comfort biedt. Dankzij een baanbrekend injectieproces bij de productie laat de samensmelting van hightech keramiek en metaal ook andere kleuren toe dan zwart en wit.


vanhoutteghem magazine [   2 6   ]

juwelen ontwerpen

op maat van de klant Een uniek juweel voor een unieke persoonlijkheid Als jongen in de vierde klas maakte Raf Heylen zijn allereerste ring. “Ik verkocht die koperen ring voor 20 frank aan een jongen uit mijn klas voor zijn eerste lief. Een week later maakte zij het uit. Mijn vriend vroeg zijn geld terug, maar ik had er al snoep mee gekocht.” Vandaag maakt Raf Heylen nog altijd juwelen. Unieke, enige stukken, helemaal op maat van de klant.


vanhoutteghem magazine [   2 7   ]

Goudsmid Raf Heylen: “Het is een hele eer om zoiets persoonlijks en waardevols voor een ander te mogen ontwerpen. Dat vertrouwen moet je verdienen. Ik haal er dan ook oprecht voldoening uit als ik de verwachtingen van de klant kan inlossen.”

d

e edele kunst van het goudsmeden is Raf met de paplepel ingegeven. Zijn vader en zijn grootvader gingen hem voor. Al spreekt Raf liever over een ambacht. “We beschikken vandaag over fijnere instrumenten en krachtige machines, maar toch blijft de creatie van een uniek juweel uiterst ambachtelijk werk.” Het creatieproces begint altijd bij het verhaal van de klant. “Een enig juweel zet een bijzondere gebeurtenis nog meer luister bij”, vertelt Raf. “Sommige klanten verkiezen een totaal nieuw juweel, anderen willen een tweede leven geven aan een bestaand stuk. Vaak gaat het om een erfstuk met een grote sentimentele waarde, dat aan vernieuwing toe is.” “Elke klant heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen persoonlijkheid, zijn eigen wensen en verwachtingen. Een goede goudsmid moet dan ook uitstekend

kunnen luisteren en kijken. De smaak en de stijl van de klant bepalen hoe het juweel eruit zal zien.” “Sommige mensen weten perfect wat ze willen, anderen tasten meer in het duister. Sommigen hebben zelf al een eerste schets op papier gezet, maar de meesten laten het initiatief helemaal aan mij over. Het is een hele eer om zoiets persoonlijks en waardevols voor een ander te mogen ontwerpen. Dat vertrouwen moet je verdienen. Ik haal er dan ook oprecht voldoening uit als ik de hooggespannen verwachtingen van de klant kan inlossen.” “Meestal maak ik een drietal schetsen op papier, die ver genoeg uit elkaar liggen. Dat maakt het voor de klant gemakkelijker om te kiezen. Op basis van zijn keuze en zijn commentaar werk ik een schets dan verder uit. Net zoals een architect tewerk gaat als hij

een woning tekent.” Ook de vergelijking met een beeldhouwer dringt zich op. “Ik heb beide opleidingen gevolgd: juweelontwerper en beeldhouwer”, vertelt Raf Heylen. “De gelijkenissen zijn groot. Beide werken in 3D en vereisen een scherpe zin voor verhoudingen, technisch inzicht en uiterste precisie. Smaken kunnen verschillen, maar elk stuk moet perfect in elkaar zitten. De verhoudingen moeten kloppen. De edelstenen moeten volledig tot hun recht komen.” De creatie van een uniek juweel, helemaal naar wens van de klant gemaakt, hoeft helemaal niet onbetaalbaar te zijn. “De creatie neemt uiteraard wat tijd in beslag. Doordat het ontwerpen van het juweel tot en met het zetten van de edelstenen door mijzelf gebeurt, krijgt men toch een heel sterke prijskwaliteitverhouding”.


vanhoutteghem magazine [   2 8   ]

Blancpain houdt eeuwenoud vakmanschap

springlevend De Manufactuur Blancpain kan bogen op een lange traditie van innovatie. Blancpain werd in 1735 opgericht in het hart van het Juragebergte, waar de wieg van het horlogemaken staat. Het is daarmee het oudste horlogemerk. Maar ook vandaag is Blancpain springlevend.

Jehan-Jacques Blancpain kent in de 18de eeuw meteen succes met de creaties die hij op de bovenverdieping van zijn woning in Villeret maakt. Zijn resolute keuze voor absolute topkwaliteit wordt door zijn erfgenamen onverminderd voortgezet. Zij voeren steeds modernere productiemethoden in. Dankzij die rijke ervaring is het Huis Blancpain halfweg de 19de eeuw al de belangrijkste onderneming in Villeret. In de jaren vijftig van vorige eeuw zet Blancpain enkele nieuwe bakens uit met de creatie van de legendarische Fifty Fathoms en met de Ladybird. In diezelfde periode gaat Blancpain deel uitmaken van de SSIH, de Société Suisse pour l’Industrie Horlogère. In 1982 wordt Blancpain verkocht aan Jacques Piguet. Hij beslist om niet langer ook onderdelen te produceren voor andere merken. Voortaan wijdt Blancpain zijn expertise en zijn ervaring exclusief aan de productie van polshorloges uit het topsegment in de pure, traditionele stijl. Hiermee sluit Blancpain weer helemaal aan bij de geest van zijn stichter Jehan-Jacques Blancpain en zijn opvolgers meer dan twee eeuwen geleden. Blancpain draagt ook vandaag bij tot de levendige passie voor het mechanische uurwerk, die voortbouwt op de verworvenheden en het vakmanschap van het verleden.


Villeret Collection Quantième Complet Demi-Savonnette

Complete calendar, half-hunter Patented under-lug correctors Secured calendar and moon-phases mechanism Ref. 6664-3642-55B

www.blancpain.com


vanhoutteghem magazine [   3 0   ]

‘ the magic tahiti parel’

Stille pracht uit de Stille Oceaan

Tahiti is befaamd om zijn witte zandstranden, zijn heldere water, zijn prachtige lagunes. De schilder Paul Gauguin verloor er zijn hart, net als onze Belgische trots Jacques Brel. Wondermooi zijn ook de Tahiti parels uit de diepte van de Stille Oceaan. Bij Juwelier Vanhoutteghem ontdekt u hun volle schoonheid.

d

e Tahiti parel komt tot ontwikkeling in de oester ‘Pincatada Margarifera’. De kleur van deze bijzondere parel varieert van lichtgrijs naar pikzwart. Sinds begin jaren zestig wordt de fel gegeerde Tahiti parel geteeld in parelkwekerijen. In de jaren tachtig en negentig verovert de Tahiti parel de hele wereld. Vandaag telt het land zowat 350 parelkwekerijen. In de gespecialiseerde kwekerijen duurt het drie jaar tot een oester volwassen is. Pas dan kan een vreemd lichaam in het weekdier geplaatst worden. De oester verdedigt zich tegen deze indringer, bekleedt hem met parelmaterie en vormt op die manier de cultuurparel. Het duurt nog eens twee tot drie jaar voor de parel volgroeid is. Al die tijd wordt de tempera-

tuur van het water streng bewaakt. Zowel te koud als te warm water kan nefast zijn. De oesters zelf en hun omgeving worden regelmatig gereinigd van zeewierparasieten en ander gevaar. De beste plaats voor de oesters is waar ze het meest voedsel hebben, met name in het plankton.

Strenge oogst Na jaren voorbereiding en geduldige arbeid volgt eindelijk de oogst. Een tijd van vreugde, maar ook van teleurstelling. Slechts 50% van de oogst is geschikt voor juwelen. De andere helft voldoet niet aan de strenge kwaliteitsnormen en wordt terug in zee gegooid. Uiteindelijk is maar 5% van de totale oogst van absolute topkwaliteit. De vorm van de parel is heel belangrijk.

Hoe ronder, hoe zeldzamer. De grillen van de natuur zorgen voor een waaier van verschillende vormen: van rond naar barok. Ook de kleur bepaalt mee de prijs: de diepzwarte parels zijn het meest gegeerd. Een ander facet is de oppervlakte van de parel. Soms is die perfect gaaf, soms ook heel onregelmatig. De grootte van de parel varieert vooral van 8 tot 15 mm. Hoe groter de diameter, hoe duurder de parel. Juwelier Vanhoutteghem werkt sinds jaren met de prachtigste, streng geselecteerde zwarte Tahiti parels. Zowel unicolor (uniformiteit in kleur) of multicolor (verscheidenheid van kleuren) komen deze parels schitterend tot hun recht in ringen, oorbellen en hangers. Ontdek de collectie en verlies je hart aan de natuurpracht uit de Stille Oceaan.


L from e L ocle

vanhoutteghem magazine [   3 1   ]

Le Locle. With Passion. Passion


Rieussec

De Montblanc Manufactuur in Le Locle

Montblanc Nicolas Rieussec

Collectie

190 jaar geschiedenis van de chronograaf

Nicolas Rieussec schreef in 1821 geschiedenis met de uitvinding van de chronograaf. Het toestel bestond uit twee roterende wijzerplaten waarboven een pen met inkt was vastgemaakt. Met een druk op een knop liet de pen een inktdruppel los op de emaillen schijven. Zo konden tijdsintervallen gemeten worden. Het instrument werd toepasselijk de chronograaf genoemd, naar het Griekse ‘chronos’ (tijd) en ‘graphein’ (schrijven). De chronograaf luidde een nieuw tijdperk voor de tijdmeting in.

De uitvinding van Rieussec was het begin van een proces van experiment en innovatie; een proces dat tot vandaag voortduurt. In 1822 nam Rieussec een patent op de draagbare inktchronograaf. Tegen 1845 had zijn toestel al de ronde chronometervorm zoals we die vandaag kennen. 190 jaar nadat zijn chronograaf internationale erkenning genoot op de paardenrennen in Parijs, wordt Rieussec herdacht en geëerd met de nieuwe Montblanc Nicolas Rieussec Anniversary Edition. Montblancs eerbetoon komt tot uitdrukking in stateof-the-art mechanische chronograafhorloges met een exclusief Montblanc kaliber, zorgvuldig met de hand gemaakt in de Montblanc Manufactuur in Le Locle. Bovenop een klassiek kolomwiel en een innovatieve verticale wijzerplaatkoppeling die zo goed als zonder frictie loopt, is elk horloge uitgerust met een dubbele veerton, goed voor een gangreserve van 72 uur. Elke Montblanc Nicolas Rieussec heeft de karakteristieke twee hulpwijzerplaten die roteren, terwijl de wijzers op dezelfde positie blijven. Een mooie verwijzing naar het design en de techniek van de originele chronograaf uit 1821.

1822 Unieke inktchronograaf

1821 De eerste Rieussec chronograaf

1845 Grote zilveren inktchronograaf

2012 Montblanc Rieussec Chronograph Open Home Time


New Rieussec Chronograph De Montblanc Manufactuur in Le Locle

de nieuwe

Open Home Time Verticale wijzerplaatkoppeling / Montblanc Manufacture Calibre

Schitterende openbaring Anders dan de meeste andere chronografen heeft de Montblanc Rieussec chronograaf geen grote wijzer die de verstreken seconden telt. Als eerbetoon aan de eerste Rieussec chronograaf uit 1821 is gekozen voor twee roterende wijzerplaten. Eén ervan – op acht uur – telt de verstreken seconden. De andere – op vier uur – houdt de minuten bij. De tweelingwijzerplaten worden op hun plaats gehouden door een bruggetje met robijnen lagers. Bovenop dit alles kan de wijzerplaat bogen op een idiosyncratisch, direct herkenbaar design in de bovenste helft, waar een subwijzerplaat de gewone tijd aangeeft. Deze wijzerplaat heeft ronde openingen in de uurschaal, waarachter de twaalfuurschijf roteert en het uur in een tweede tijdzone aangeeft. Ook hier wordt Rieussecs principe van de roterende wijzerplaat met de vaste wijzer aangehouden: een kleine rode driehoekige wijzer ‘Home Time’ wijst het uur van de reguliere tijdzone aan, terwijl de grote wijzers het uur aangeven van de tijdzone waar de drager zich bevindt. Dit complexe spel met drie roterende platen is een boeiende technische oplossing, die het horloge een onmiskenbare esthetiek bezorgt en die integraal deel uitmaakt van het movement.

500 uur kwaliteitstesten voor Le Locle manufactuur movementen Het hoort bij het vakmanschap van de horlogemakers in Le Locle om honderden afzonderlijke onderdeeltjes te assembleren, een prestatie die een hoge mate aan verfijning vereist. Horloges staan echter bloot aan heel wat slijtage: ze werken dag en nacht, zeven dagen per week, 52 weken per jaar. Het movement van een 4-hertz horloge telt 28.800 semi-oscillaties per uur. Tot zijn eerste onderhoud na drie tot vijf jaar, heeft een horloge ongeveer één miljard semi-oscillaties doorstaan, die opgevangen moeten worden door fragiele onderdeeltjes als onrustveren, balans-lagers en ankers. Om een perfect functioneren te garanderen van alle horloges met manufactuur movementen, ontwikkelde de kwaliteitsdienst van Montblanc Montre S.A. in Le Locle een streng en veelomvattend testprogramma dat geïntegreerd is in het productieproces, zodat elk horloge grondig getest is voor het het atelier verlaat. De testen wordt op elk afzonderlijk horloge uit­­ gevoerd in verschillende stadia van het productie­ proces, met internationaal gevalideerde methodes. Uniek is de combinatie van individuele testen en de totale testduur van 500 uur. Een duidelijk engagement voor betrouwbaarheid, precisie en ­ duur­zaamheid.


ure De introductiem vanan ufact De Montblanc Manufactuur in Le Locle

een nieuw manufactuur kaliber

Secondewijzer en minuutwijzer van de chronograaf op dezelfde as / Montblanc Manufacture Calibre

Met hun effen, architecturaal geïnspireerde contouren vormen de horloges van de Time Walker Collection een aantrekkelijke combinatie van traditionele waarden en 21ste eeuwse esthetiek. Door het vakkundig samengaan van vorm en functie lijken deze horloges opvallend licht. Dat effect wordt nog versterkt door het dynamisch silhouet en de gebogen lijnen. De Time Walker TwinFly Chronograph benadrukt de status van de Montblanc Manufactuur in Le Locle als een echte manufactuur met een compleet spectrum, gaande van de initiële ontwikkeling van de eigen horlogemovementen, over hun design en productie tot en met de uiteindelijke assemblage. De manufactuur Calibre ontwikkeld voor de Time Walker Twinfly Chronograph is een zelfopwindend movement voorzien van alle kenmerkende attributen van hoogwaardige horlogekunst. Daarbij hoort controle over het chronograafmechanisme met een traditioneel kolomwiel en een verticale wijzerplaatkoppeling met heel weinig frictie. Een ander kenmerk van het nieuwe chronograaf kaliber is de dubbele veerton, die genoeg kracht ontwikkelt om het horloge ongeveer 72 uur draaiend te houden. Calibre ondersteunt een lange chronograafwijzer en een minuutwijzer vanuit het centrum,

een flyback functie en een 24 uur subwijzerplaat die de tijd in een andere tijdzone aangeeft met een dag/ nacht-indicatie. De nieuwe Time Walker Chronograph “TwinFly” dankt zijn naam aan een spectaculaire dubbele flyback functie, die zowel de centrale chronograafwijzer als de minuutwijzer terug op de nulpositie brengt.

De Montblanc Manufactuur Calibre


de flyback functie Fly back De Montblanc Manufactuur in Le Locle

De evolutie van

gildas le doussal

felbegeerde complicaties Onafhankelijkheid is het karakteristieke kenmerk van de TimeWalker TwinFly Chronograph Greytech, in een gelimiteerde editie van 888 exemplaren. Met zijn perfecte synthese van innovatieve materialen, vooruitstrevende technologie en functioneel design, spreekt de chronograaf zijn eigen taal: ‘Welkom in de 21ste eeuw’. De sleutel om deze taal te begrijpen en te doorgronden is het Montblanc manufactuur kaliber en het grijze horlogeconcept. De gesatineerde en parelgestraalde afwerking verleent de solide titanium kast een monochrome en tegelijk contrastrijke aanschijn. Verschillende tinten grijs kleuren de grote wijzerplaat, waar kenners zeven tijdindicaties, genereus geproportioneerde openingen voor de grijze datumindicatie en antracietgrijze uur- en minuutwijzers vinden. Grijze elegantie vinden we ook op de achterzijde, waar een venster van saffierkristal uitnodigt om het movement en zijn donkergrijze onderdelen te bewonderen. De donkergrijze gestraalde knoppen, de bezel en de kroon en de afwerking op de achterkast voelen fluweelzacht aan. Een perfecte synthese van technologisch design, zeer robuust en extralicht materiaal en vernuftige micromechanica. Op 12 uur toont de tweede tijdzone prominent voor wie de TimeWalker TwinFly Chronograph Grey gemaakt is: voor mensen die meegaan met hun tijd.

Zijn curriculum vitae leest als het gereedschap van een precisiemovement: een ingenieursdiploma met specia­ lisatie in movementconcepten, kwalificaties van de Technical School in Le Locle (CIFOM) en de Engineering School in Saint-Imier, twintig jaar professionele ervaring, docentschap aan het CIFOM en sinds 2010 verantwoordelijk voor de movementontwikkeling aan de Montblanc Manufactuur in Le Locle. Gildas Le Doussal is een movementconstructeur met intelligentie en bezieling. Maar hoe groot zijn eerdere prestaties ook waren, de nieuwe Calibre was zijn grootste uitdaging tot nog toe. “Denk aan alle verschillende functies die alle tegelijk moeten lopen via de centrale as van het movement. Uren en minuten op de centrale wijzerplaat, de chronograaf seconden en minuten en de reset functie”, verklaart Gildas. “Voortwerkend op deze prestatie hebben we een enorm potentieel voor verdere ontwikkeling aangeboord.”

q

w


r tag heuer

t montblanc

trends horloges y

montblanc

q

w

e

hermes

montblanc

longines

as time u

i

graham

o

longines

louis erard


vanhoutteghem magazine [   3 7   ]

trends horloges

q

w

e

r

rado

philip stein

tag heuer

omega

goes by y

t montblanc

u

corum

i

maurice lacroix

omega

blancpain

o


vanhoutteghem magazine [   3 8   ]

ceo stefaan vall aeys van bfo

Een vermogen uitbouwen is een

middel, geen doel

“Ons grootste vermogen is ons eigen gezin. Als het daar goed zit, dan lukt alles beter. We moeten daarom durven investeren in het geluk van ons gezin.” CEO Stefaan Vallaeys van BFO, begeleidt ondernemers bij het beheer van hun privévermogen. Een gesprek over vermogensuitbouw, het realiseren van doelstellingen en de dingen die er echt toe doen.

vanhoutteghem magazine [   3 8   ]


vanhoutteghem magazine [   3 9   ]

B

elgian Family Office (BFO) is opgericht in 2002 en telt nu al 160 medewerkers, 5.500 klanten en vestigingen in Gent, Antwerpen, Hasselt, Louvain-La-Neuve en Spanje. “Elk jaar komen daar 700 trouwe klanten bij”, weet oprichter en CEO Stefaan Vallaeys. “Wij begeleiden onze klanten in het beheer van hun privévermogen. Concreet bieden wij advies over de samenstelling van het vermogen, fiscaliteit, successie, rendement en planning. De meeste van onze klanten zijn industriëlen, ondernemers, vrije beroepen of zelfstandigen. Al die mensen werken hard voor hun vermogen; wij staan hen bij om hun vermogen voor hen te laten werken.” “Onze onafhankelijkheid is voor onze klanten de garantie op een objectief advies. Wij zijn nooit betrokken partij. Wij luisteren, wij bekijken zorgvuldig het hele plaatje en wij geven een stevig onderbouwd advies. Alle informatie die je bij ons vindt, kan je ook elders krijgen. Het verschil is dat wij met BFO vooruitkijken en preventief werken. Wij wachten niet tot een probleem zich voordoet, maar denken altijd enkele stappen vooruit.” “Samen met elke klant stellen wij concrete doelstellingen voorop. Een groot vermogen uitbouwen is meestal een middel, zelden het doel. Een zelfstandige kan zich bvb. als doel stellen om zorgeloos te kunnen stoppen op zijn 60ste. Of een ondernemer kan zich als doel stellen om zijn pensioen op een mooie locatie in Frankrijk door te brengen. Daar werken wij dan samen met de klant gericht naartoe. We gaan voor een langetermijnrelatie met elke klant. Daarom heeft elke klant ook zijn persoonlijke adviseur bij BFO.”

“Onze onafhankelijkheid is voor onze klanten de garantie op een objectief advies.”

Vermogen uitbouwen Maar hoe bouw je vandaag op een verstandige manier een vermogen uit? “Hier spelen verschillende factoren”, zegt Stefaan Vallaeys. “Om te beginnen raden wij iedereen aan om alleen dingen te doen die je begrijpt en waar je je goed bij voelt. Beleg je in aandelen waar je niets van snapt, dan voel je je daar oncomfortabel bij. Verder hangt veel van jouw situatie af. Ben je als ondernemer actief in een risicovolle sector, dan neem je beter wat minder risico met je vermogen. Sowieso raden wij iedereen aan om voor een goede spreiding te kiezen. Je mag niet je hele vermogen op één paard verwedden.” “Naast de zaak of de onderneming zelf, bestaat het privévermogen van een ondernemer of een zelfstandige doorgaans uit een deel roerende en een deel onroerende beleggingen. Vastgoed is vrij crisisbestendig, zeker als je kiest voor een goede ligging. In Spanje zijn de vastgoedprijzen door de crisis ineengestort, behalve op de toplocaties. Tot slot zijn er enkele alternatieve beleggingsvormen, zoals kunst of juwelen. Ook daarmee kan je je vermogen laten renderen als je voor kwaliteit kiest. De beste leidraad is: koop wat je graag ziet. Het klinkt misschien wat vreemd, maar uiteindelijk is ons grootste vermogen ons eigen gezin. Als het daar goed zit, dan lukt alles beter. We moeten daarom durven investeren in het geluk van ons gezin. Een mooi

juweel heeft een sterke emotionele waarde en kan bijdragen tot het geluksgevoel. Dat zie ik trouwens ook elke dag bij mijn klanten. Mensen die vermogend zijn, dragen graag een mooi horloge. Dat straalt op een correcte en zelfs bescheiden manier een zekere vorm van succes uit. Dat is ook de reden waarom wij al onze sales medewerkers bij BFO na vijf jaar dienst een Mont Blanc pen cadeau doen als teken van erkentelijkheid. Ik hou persoonlijk helemaal niet van faux-bijoux. Liever één mooi en authentiek stuk dat zijn waarde behoudt, dan tien niemendalletjes die na een jaar geen cent meer waard zijn. Een horloge van een limited collectie, bijvoorbeeld, waar vraag en aanbod sterk spelen, kan een sterke investering zijn waar je tegelijk erg veel genoegen en genot aan beleeft. Uiteindelijk is het daar om te doen. Een vermogen is maar een middel, het doel is gelukkig zijn.” BFO adviseert en begeleidt sedert 10 jaar ruim 5.000 gezinnen in het opbouwen, beschermen en overdraagbaar maken van hun privépatrimonium. BFO geeft onafhankelijk advies met een grote meerwaarde. Steeds op maat gesneden, met de doelstellingen van de klant centraal en in alle discretie. Meer info op www.bfo.be BFO, shaping & securing family assets.


vanhoutteghem magazine [   4 1   ]

w

q

Eén en al

Casato presenteert de collectie Tai Mee

vrouwelijke

H

elegantie

et huis Casato in Rome heeft met zijn focus op kwaliteit en traditie in geen tijd zijn plaats in de juwelenwereld veroverd. De Tai Mee collectie van Casato straalt met zijn blauwe saffieren, robijnen en dia­manten op 18-karaats rosé goud één en al vrouwelijkheid uit. Casato werkt sinds 2004 vanuit Rome met zichtbare toewijding, passie en enthousiasme aan juwelen van hoge kwaliteit. In nauwelijks enkele jaren tijd heeft Casato zich tot een vaste waarde ontwikkeld in de wereld van luxe, schoonheid en vrouwelijke elegantie. De Tai Mee collectie peilt naar de essentie van de vrouwelijkheid, met een vitaliteit en een passie die hun uitwerking niet missen. Sterke armbanden met elegante blauwe saffierstenen en robijnen, in combinatie met diamanten, verlenen elke pols een koninklijke gratie, die extra beklemtoond wordt door de libelle, het keurmerk van C ­ asato. De collectie Tai Mee omvat verder klassevolle halskettingen die sensueel de lijnen van de nek volgen, uitzonderlijke ringen en schitterende oorbellen. Elk juweel van de Tai Mee collectie ademt vrouwelijke elegantie.

r

e


Elke dag vertellen onze klanten dat ze beter slapen, minder stress en meer energie hebben dankzij de Natuurlijke Frequentie Technologie in elk Philip Stein uurwerk. Deel uw ervaring met ons op www.philipstein.com.


Pure klasse

van eigen bodem

B&B New biedt pure klasse van eigen bodem en slaagt erin om met eigentijdse juwelen de hedendaagse vrouw te verleiden.

Eigentijdse kwaliteitsjuwelen van B&B New

e

en klassieker krijgt altijd dat tikkeltje méér. Speelsheid en subtiliteit verlenen elk juweel telkens weer die typische B&B New-touch. Alles begint met een passie voor het materiaal en een fascinatie voor tinten en kleuren. Sinds 1995 krijgen die passie en fascinatie vorm in de ateliers van B&B New. Het huis profileert zich met eigentijdse gouden kwaliteitsjuwelen. De collectie vertrekt van originele, creatieve ideeën en concepten die in eigen huis geboren worden. Zowel het tekenen van de juwelen als de creatie ervan gebeurt eveneens door eigen vaklui in het Brugse atelier. Het métier en de kracht van het unieke ontwerp staan voorop. De juwelen zijn tijdloos in hun puurheid en hun elegantie. Service, kwaliteit en creativiteit vormen de sleutelwoorden voor authentieke vakmanschap.

q w e

r t y

u

io

a s

d f


topmerken kiezen voor exclusieve samenwerking juwelier vanhout teghem

vakmanschap & service maken het verschil. Toen eind 2011 de totaal vernieuwde zaak Juwelier Vanhoutteghem de deuren opende, viel de keuze voor kwaliteit en luxe uit het topsegment meteen op. Die kwaliteit vertaalt zich in een uitzonderlijk hoge standaard van expertise, vakmanschap en dienstverlening, maar evenzeer in het unieke partnership met een aantal exclusieve merken.

w

Montblanc Nicolas Rieussec Horological TimeWriter

ist u dat een juwelier niet zomaar om het even welk horlogemerk mag vertegenwoordigen in zijn zaak? Horlogehuizen als Omega en Breitling stellen torenhoge eisen op het gebied van deskundigheid en service. “Telkens die grote merken een nieuw binnenwerk op de markt brengen, moeten wij in Zwitserland acht dagen opleiding volgen”, vertelt Marc Vanhoutteghem. “Alleen als we slagen voor deze opleiding, krijgen we het unieke sleuteltje in handen waarmee het horloge opengemaakt kan worden om het te herstellen. Elk model van horloge heeft zijn eigen sleuteltje. Niemand mag aan het binnenwerk van zo’n kleinood werken, zonder eerst een diploma in Zwitserland behaald te hebben. Dat is begrijpelijk als je weet dat het binnenwerk van een complex mechanisch horloge uit meer dan zeshonderd minuscule onderdeeltjes kan bestaan.”

Dat Marc Vanhoutteghem met al zijn ervaring en deskundigheid het volste vertrouwen van die prestigieuze huizen geniet, bewijst de exclusieve samenwerking die zij met hem aangaan. Drie huizen hebben zelfs een eigen corner in de winkel ingericht: Omega, Breitling en Montblanc. Deze topmerken stellen hun meest exclusieve horloges voor bij Juwelier Vanhoutteghem. Montblanc biedt er ook zijn wereldberoemde collectie pennen aan. Ook tal van andere horlogemerken uit het topsegment kiezen voor het vakmanschap van Juwelier Vanhoutteghem. Net als heel wat exclusieve juwelenmerken en het topsegment van de parels. Kom eens langs en ontdek het rijke aanbod. Marc, Lien, Els en het hele team zullen u graag met raad en advies bijstaan.


vanhoutteghem magazine [   4 5   ]

Els mag tien kaarsjes uitblazen Trouwe klanten van Juwelier Vanhoutteghem kennen ongetwijfeld Els Mestdagh. Met hart en ziel werkt zij mee in de zaak. Begin december mag ze tien kaarsjes uitblazen. “Ik heb in die tien jaar ontzettend veel geleerd”, vertelt Els. “Ik heb horloges en juwelen verkocht, etalages gemaakt, nabestellingen opgevolgd, de administratie gedaan en zo meer. Vandaag sta ik ook Lien bij in de aankoop van juwelen. We bezoeken samen de belangrijke juwelenbeurs in Vicenza. Van sommige nieuwe collecties weet ik meteen welke klanten ze zullen bekoren. Naast die zekerheden en de vaste waarden kiezen we er ook bewust voor om nieuwe paden te verkennen. We vernieuwen ons aanbod voortdurend. We gaan mee met de tijdgeest en proberen onze klanten telkens opnieuw te verrassen.” “Met sommige klanten heb ik in die tien jaar een heel fijne band uitgebouwd. Onlangs mocht ik een jonge vrouw, die hier jaren geleden een juweeltje voor haar plechtige communie had gekregen, helpen bij de keuze van een trouwring. Het gebeurt vaak dat we verschillende generaties over de vloer krijgen: de oma, de moeder en de dochter. Met die klanten bouw je een bijzondere en persoonlijke relatie uit.” “Ik kom nog elke dag met de glimlach werken. Ik ben helemaal met de zaak vergroeid en ik krijg hier volop kansen. Ik zou trouwens voor geen geld het warme contact met de klanten willen missen.”


vanhoutteghem magazine [   4 6   ]

Ontdek het avontuur

met Admiral’s Cup Een passie voor zeilen en extreme sporten De Admiral's Cup Collectie van het merk Corum, gecreëerd in 1960, is een icoon voor alle liefhebbers van zeil- en duiksporten. De twaalfzijdige kast en de nautische wimpels zetten de legende Corum al meer dan 50 jaar kracht bij. De Admiral’s Cup van Corum is ontworpen voor geboren avonturiers en voor al wie een passie heeft voor de zee. De collectie omvat drie verschillende werelden: (1) de Legend Collectie heeft een elegant design en is voorzien van de klassieke functies, (2) de Challenger Collectie onderscheidt zich met een mix van sportiviteit en elegantie en (3) de robuuste en tegelijk verfijnde Seafender is op het lijf geschreven van liefhebbers van extreme sporten. Trouw aan haar geschiedenis en haar presti­ gieuze prestaties, maakt de Admiral's Cup deel uit van alle grote internationale zeilevenementen. Zo draagt het Franse Energy Team onder leiding van de broers Peyron, Loïck en Bruno, het iconische Admiral’s Cup horloge tijdens de 34e America’s Cup in 2013.

q

w


vanhoutteghem magazine [   4 7   ]

The place to be: Terrazza Latem

Schitterend terras

troef voor zomer en winter

Brasserie Terrazza Latem is van bij de opening in april 2012 een schot in de roos. Het schitterende terras is zomer en winter een heerlijke plek om te vertoeven. Maar ook binnen speelt de brasserie tal van troeven uit met een aantrekkelijk interieur en een gerieflijke vergaderzaal. Zin in een stevig ontbijt, een lichte lunch, een uitgebreid diner of een gezellige babbel bij een goed glas, bij Terrazza Latem staat de deur altijd open. Van waar je ook het centrum van Sint-Martens-Latem binnenrijdt, je kunt niet om brasserie Terrazza Latem heen. De zaak is prachtig gelegen en op het terras met vloerverwarming is het altijd een heerlijke drukte. Eigenaars en uitbaters Parick Verstraete en Sabine Lambrecht zijn dan ook niet aan hun proefstuk toe. Al meer dan tien jaar runnen zij ook restaurant De Klokkeput in Sint-Martens-Latem. Maar met Terrazza Latem mikken ze op een ander publiek. “Terrazza Latem is heel laagdrempelig”, vertelt Patrick Verstraete. “Wij verwelkomen hier gezinnen met grootouders en jonge kinderen, maar even goed zakenlui of een groep studen-

ten die samen op het terras genieten van een pint of een pasta. Je kunt hier op elk moment van de dag terecht voor een hapje of een drankje. Ook toeristen vinden de weg hier naartoe.” “Iedereen voelt zich hier thuis”, beaamt Sabine Lambrecht. “Het interieur is modern maar tegelijk warm en gezellig. En ook de keuken is heel toegankelijk. Van een snelle hap tot een uitgebreide lunch, alles kan. Op de kaart voert de Belgisch-Franse keuken de hoofdtoon, maar we gaan ook breder.” Brasserie Terrazza Latem Karel Lodewijk Maenhoutstr. 1 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09 383 76 67 Open 7 dagen op 7 Van 8:30 tot…. Zaterdag en zondag 10:00 tot ….


vanhoutteghem magazine [   4 8   ]

montblanc masters for meisterstück l’aubrac

ereldberoemd om zijn uitmuntend vakmanschap, dat sinds 1924 tot uitdrukking komt in de legendarische Montblanc Meisterstück Fountain Pen, heeft Montblanc zelf ook het diepste respect voor excellentie op andere domeinen. In die geest nam Montblanc in 2010 het initiatief voor de Montblanc Masters for Meisterstück, waarin twee tradities van vakmanschap samenkomen in de creatie van een uitzonderlijke collectie. Montblanc is trots op zijn nieuwste samenwerking met de Forge de Laguiole-messen, vervaardigd in de regio Aubrac in het zuiden van Frankrijk. Het Laguiole-mes gaat terug tot 1829, toen het gebruikt werd door landbouwers en veeherders. Vandaag is het een cultobject, dat wereldwijd wordt erkend als een symbool voor het Franse ‘art de vivre’. Met de hand vervaardigd door één vakman die tot 180 operaties uitvoert, is de Laguiole méér dan zomaar een mes. De zorg en de toewijding van de handen die het vervaardigen, maken van het Laguiole-mes een talisman en een trouwe gezel. Net als een Montblanc Meisterstück Fountain Pen.


2 x vakmanschap in 1 uitzonderlijke collectie Voortbouwend op elkaars expertise, toewijding en inspiratie hebben de vaklui van Montblanc en Forge de Laguiole de handen in elkaar geslagen voor de nieuwe Montblanc Masters for Meisterstück L’Aubrac. Het resultaat is een unieke collectie van subliem vakmanschap. De collectie omvat verschillende edities, waaronder enkele strikt gelimiteerde. Het neusje van de zalm is de Montblanc Masters for Meisterstück L’Aubrac Atelier Privé Edition, een ebbenhouten pen afgewerkt met briljanten en 18 karaats goud, waarvan slechts acht exemplaren worden gemaakt. Van de Montblanc Masters for Meisterstück L’Aubrac Artisan Edition zijn er vijftig exemplaren in omloop.

vanhoutteghem magazine [   4 8   ]


CHRONOFIGHTER OVERSIZE REF. 2CCAU.B02A Automatic chronograph Carbon trigger Scratch-proof ceramic bezel Telemeter based on 25째C Water resistant 100m

WWW.GRAHAM-LONDON.COM


vanhoutteghem magazine [   5 1   ]

Een warme waterval van diamanten en bijzondere juwelenlijn waarin contrast centraal staat. In de hanger en bijhorende oorringen wordt gespeeld met enerzijds de strakke, vierkante vormen en anderzijds de verfijnde uitvoering in hoogwaardige briljanten. Het robuuste karakter van de vormen in 18-karaats wit goud wordt verzacht door frivole uitbundigheid in diamant. De ring die zich als een reptiel omheen de vinger wikkelt, vormt een waterval van diamanten waarin het warme bruin een mooi tegenwicht brengt voor het koele wit.

q

w

juwelenatelier beheyt

e w


vanhoutteghem magazine [   5 2   ]

Een trouwring is voor

eeuwig

Aurodesign biedt een unieke collectie trouwringen, ontworpen en gemaakt in eigen land. Creativiteit en vakmanschap staan voorop. Elke diamant wordt met uiterste precisie met de hand geplaatst. Een trouwring is dan ook voor eeuwig.

q

e

d

w

t

r

e tijden veranderen, maar sterke tradities blijven overeind. Een trouwring kent geen begin en geen eind en staat daarom sinds mensenheugenis symbool voor eeuwige trouw en oneindige liefde. Het is bij uitstek een juweel met een hoge emotionele waarde. De keuze van een trouwring is erg belangrijk. Deskundig advies van een ervaren juwelier is aangewezen. De ideale trouwring moet prettig zitten, aantrekkelijk zijn en passen bij de persoonlijkheid van het koppel. Bovendien moet hij vandaag mooi zijn, maar ook morgen, overmorgen en over vijftig jaar. De collectie bestaat uit comfortabele trouwringen die zodanig zijn ontworpen dat ze zeker niet knellen of scherpe randen hebben. Aangezien de dikte van je vinger

u

y

o

i

s

a

kan veranderen door temperatuurwisselingen, moet je ervoor zorgen dat je ring voldoende speling heeft. Overigens kun je als bruid en bruidegom kiezen voor totaal verschillende trouwringen. Voorkeuren kunnen immers verschillen. Voor de symboliek maakt het niets uit: je weet zelf wel dat de trouwringen bij elkaar horen. In ons land dragen de meeste mensen uit de katholieke traditie de trouwring aan de ringvinger van de linkerhand; in andere landen of bij andere geloofsgroepen is het vaak aan de rechterhand. De collectie Aurodesign wordt altijd geleverd met een echtheidscertificaat. Aurodesign biedt bovendien een gratis verzekering tegen verlies of diefstal voor een perio­de van drie jaar.

d


vanhoutteghem magazine [   5 3   ]

steven wullaert beste sommelier van belgië

Op zoek naar

de ware

smaak s

inds oktober 2012 mag de 26-jarige Gentenaar Steven Wullaert zich de ‘Beste Sommelier van België’ noemen. Een mooie erkenning voor een jong talent dat blaakt van gezonde ambitie. “Ik ben dag en nacht met mijn vak bezig”, klinkt het. Marc Vanhoutteghem en sommelier ­Steven Wullaert kennen elkaar al langer. Af en toe verzorgt Steven Wullaert immers een nocturne voor Juwelier Vanhoutteghem. De passie van Steven Wullaert voor wijn is grenzeloos. “De jongste jaren proef ik tot veertig wijnen per dag”, vertelt hij. “Ik wil er alles over weten. Ik reis de wereld rond om te ontdekken, te proeven en te leren. Ja, tot op het randje van het maniakale af. Maar dat is ook nodig als je wilt uitblinken in dit vak.” De liefde voor de wijn vond Steven Wullaert tijdens

zijn opleiding in hotelschool Tweebruggen in Gent en later in Ter Groene Poorte in Brugge. “Ik wou eerst kok worden, maar al snel wist ik dat dat niet mijn ding was. Ik koos dan maar voor de zaal. Pas op een wijnreis met school ontdekte ik mijn ware passie. Sindsdien ben ik er dag en nacht mee bezig.” Overdag werkt Steven Wullaert als sommelier in het tweesterrenrestaurant Nuance in Duffel. Daarnaast heeft hij sinds 2007 zijn eigen zaak Vinum Ganda in Gent. “Ik kies bij voorkeur voor wijnen die elders in België niet te vinden zijn”, zegt Steven Wullaert. “Ik heb wijnen uit Frankrijk, Italië en Spanje, maar ook uit Portugal, Griekenland en Chili.” Hoewel hij nog jong is, heeft Steven Wullaert een uitgesproken mening over wijn. Hij overweegt hierover ook een boek te schrijven. “Als ik een wijn proef, dan doe ik dat louter rationeel, technisch, analytisch. Zo ontdek je de ware smaak van wijn, los van alle emotionaliteit die errond hangt. Er heerst veel snobisme rond wijn. Veel misverstanden ook. Te vaak laten we ons misleiden door een etiket, een naam, een hardnekkig vooroordeel, een marketingstrategie.” Waar kunnen we dan wel op voortgaan bij de keuze van een wijn? “Op je eigen smaak en ervaring”, klinkt het laconiek. “Een goede wijn is die waarbij je zin hebt in een tweede glas. Dat kan een dure fles zijn, maar soms ook een mooie huiswijn, als het gezelschap goed zit.”


vanhoutteghem magazine [   5 4   ]

LOUIS ERARD-EXCELLENCE COLLECTIE

80 jaar exclusief, klassiek & Zwitsers Louis Erard is tachtig jaar actief. Het bedrijf maakt uitsluitend mechanische horloges. Met een team van 26 mensen is Louis Erard erin geslaagd om de afgelopen 4 jaar ruim 50.000 uurwerken te maken.

m zijn 80ste verjaardag de nodige luister bij te zetten, stelt Louis Erard de nieuwe collectie ‘Excellence’ voor. De collectie wil het dynamisme, de creativiteit en de expertise van het merk onderlijnen. ‘Excellence’ combineert alle sterke punten die het merk in de afgelopen acht decennia heeft opgebouwd: op en top in de Zwitserse traditie, classicistisch en origineel, exclusief en toch bescheiden. Louis Erard ontwikkelde zeven verschillende modellen: vijf heren- en twee dameshorloges. Deze laatste hebben een kast van 36 mm, voor de heren werd gekozen voor een ruime 40 mm of 42 mm kast. Alle modellen gebruiken Romeinse cijfers voor de uurindicaties. Trouw aan traditie Trouw aan zijn traditie kiest Louis Erard voor mechanische horloges met weinig complicaties. De damesmodellen, die alle voorzien zijn van een witlederen band, werden uitgerust met een automatische chronograaf. De wijzerplaat is wit of parelmoer, terwijl de kast van staal of roségoud is vervaardigd. De meest exclusieve dameshorloges uit deze collectie werden versierd met 70 Top Wesselton diamanten op de lunette. Y

Régulateur Réserve de Marche

Een bijzonder horloge is de Régulateur Réserve de Marche. Een regulator geeft de uren en minuten afzonderlijk aan met één enkele wijzer. Dankzij de regulator worden uren, minuten en seconden gescheiden in subdials op verschillende assen, waardoor geen wrijving plaatsvindt en een grotere nauwkeurigheid gegarandeerd is. Dit horloge is verkrijgbaar in staal of roségoud, met respectievelijk een zwarte of bruine lederen band. De Excellence Réserve de Marche is een elegant horloge met een klassieke look. De donkerblauwe wijzers, de discrete kleine secondewijzer en de gangreserve op de witte wijzerplaat maken het een model dat op elke gelegenheid kan gedragen worden. Ook bij dit model kan er gekozen worden voor een stalen of roségouden uitvoering. Ambitieuze toekomst Het topmodel van de Excellence collectie is ongetwijfeld de Chronograph Phase de Lune 24 heures. Het is met zijn 42 mm kast het meest imposante horloge uit de reeks en toont naast het uur, minuten en seconden ook de dag, datum, maand en maanstand. Bijkomend is er op de 9 uur-positie een 24 uur indicatie te onderscheiden. Met de ‘Excellence’ collectie betoont Louis Erard niet alleen eer aan de geschiedenis van het merk, het zet tegelijk een ambitieuze toekomst in.


The

FLANDERS Collection


vanhoutteghem magazine [   5 6   ]

De Breitling Transocean Chronograph Unitime DE WERELD AAN UW POLS Breitling bevestigt zijn meesterschap in de horlogerie met een chronograaf met ‘universele tijd’, voorzien van een manufactuuruurwerk dat volledig ontworpen en gefabriceerd werd in de eigen ateliers. De Transocean Chronograph Unitime gebruikt een dubbele schijf om op elk moment en simultaan de tijd in alle 24 tijdzones aan te geven. Een innovatief systeem laat de reiziger toe om met een enkele beweging – het draaien van de kroon – alle aanduidingen aan te passen bij aankomst in een nieuwe tijdzone. Een uitzonderlijke nieuwkomer in de wereld van de mooie en exclusieve mechanische instrumenten. BIJ HET VERTREK Breitling blinkt al sinds 1884 uit in chronografen en instrumenten voor professionals, maar ook reishorloges hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het merk met de “gevleugelde B”. Door aanwezig te zijn bij alle grote momenten in de verovering van het luchtruim, heeft Breitling de bloei van het luchttransport en de langeafstandsvluchten begeleid. Zo produceerde het merk in de jaren 1950 en 1960 een gesofisticeerd model dat Unitime gedoopt werd – een automatisch horloge met ‘universele tijd’ dat ondertussen een zeer gegeerd collector’s item is geworden. Vandaag versterkt Breitling zijn connectie met reizen en hoge prestaties door universele tijd en chronograaf te combineren in een nieuw model in het Transocean-gamma, een collectie waarin de verfijning en het prestige van langeafstandvluchten in business class perfect weerspiegeld wordt. Het horloge is verkrijgbaar in staal en rood goud en de glasrand met stadsnamen is verkrijgbaar in meerdere talen. PRESTATIES EN COMFORT Met het Kaliber 01 hebben de ingenieurs van Breitling het beste chronograafuurwerk ter wereld gecreëerd. Met het ontwerp van het nieuwe Kaliber 05, gebaseerd op dezelfde hoogwaardige architectuur, hebben ze bovendien ook het universele tijdsmechanisme heruitgevonden door er een weergaloos gebruiksvriendelijke manier van instellen aan toe te voegen. De Transocean Chronograph Unitime gebruikt twee bewegende schijven: een 24-urenschijf en een schijf met de namen van 24 Technische kenmerken steden die de 24 tijdzones vertegenwoordigen. De tijd aangegeven door de centrale Uurwerk  Manufactuurkaliber Breitling 05, officieel COSC-gecertificeerde wijzers komt overeen met de tijdzone die op chronometer, automatisch mechanisme met hoge frequentie (28.800 wisselingen), het 12-uurpunt getoond wordt. De glasrand 56 robijnen. Gangreserve van meer dan 70 uur. Chronograaf tot 1/4 van een met de steden bevat ook aanduidingen die seconde, 30 minuten- en 12 urentellers. Universele tijd. Kalender. het mogelijk maken om de zomertijd te inKast  Staal of rood goud 18 kt. Waterdicht tot 100 meter/10 bar. Bol saffierglas, tegreren. dubbelzijdig ontspiegeld. Diameter: 46 mm. Wijzerplaten  Zwart of wit Polar. Armbanden  Barenialeer, krokodillenleer of metalen Ocean-armband. Classic (gevlochten staal, enkel verkrijgbaar bij de staaluitvoering).


vanhoutteghem magazine [   5 7   ]

Eigentijdse pure en natuurlijke vormen

q

e

marc vanhoutteghem over

w e

roos 1835 Rien Rozendaal r

over

Juwelier Vanhoutteghem “Mijn familie is sinds 1835 fabrikant van diamanten sieraden. Wij zijn door de jaren heen altijd een familiebedrijf gebleven, net als Juwelier Vanhoutteghem in Gent. Wij zijn beiden ondernemers met een sterke persoonlijkheid. En er is meer dan ons bindt. Onze compromisloze keuze voor kwaliteit, bijvoorbeeld. En het belang dat we hechten aan een goede service. Als juwelenfabrikant met een lange traditie zijn we selectief in onze partnerkeuze. Het is een kwestie van vertrouwen en het delen van basiswaarden. Bij Marc Vanhoutteghem zijn onze juwelen en onze klanten in goede handen.”

“Rien Rozendaal creëert met Roos 1835 een sieradencollectie die pure en natuurlijke vormen fris vertaalt in stoere en eigentijdse ontwerpen. Opvallend is het relatief grote aandeel goud in verhouding tot de diamanten. De sieraden gaan ‘back to basics’, maar behouden tegelijk een rijke en chique uitstraling. Roos 1835 heeft een prachtige collectie met 46 sets die elk bestaan uit een ring, oorbellen, een collier met hanger en soms nog een armband. De keuze voor massief is heel bewust: geen holle ringen of hangers dus, maar degelijke kwaliteit met een mooie uitstraling. In onze zaak koppelen we sinds jaar en dag kwaliteit aan vernieuwing. Roos 1835 pas perfect in dat plaatje.”

“Wij koppelen sinds jaar en dag kwaliteit aan vernieuwing. Roos 1835 pas perfect in dat plaatje.”

“Wat ons bindt: de compromisloze keuze voor kwaliteit. En het belang dat we hechten aan service.”

t

y

u

i

o


www.chimento.it

INFINITY collection


vanhoutteghem magazine [   5 9   ]

italiaans de sign bij chimento

Emoties creëren

door schoonheid

w

q

Chimento staat al jaren synoniem voor Italiaans design van hoogwaardige kwaliteit. Met zijn prachtige juwelencollecties creëert Chimento emoties door schoonheid. Creativiteit en vakmanschap vormen de sleutel voor dit succesverhaal.

h

et verhaal van Chimento gaat terug tot 1964. In de Italiaanse provincie Vicenza legt Adriano Chimento de fundamenten van het merk dat heel snel indruk zal maken in de wereld van luxe en juwelen. Bijna vijftig jaar later brandt de passie van toen nog altijd even hevig. Nog altijd koppelt Chimento originaliteit en creativiteit aan traditioneel vakmanschap. Die expertise komt tot uitdrukking in elke fase van de creatie. Het design van de Chimento juwelen is trendsettend. De productie wordt voortdurend verfijnd met ultramoderne, technologische oplossingen, die een ongekende aandacht voor het detail toelaten. De vaardigheid van de ambachtslui

van Chimento garanderen unieke juwelen die schitteren in hun elegantie. Het doel blijft als weleer: emoties creëren door schoonheid aan te bieden. Het merk Chimento omvat een uitgebreid assortiment aan gouden en diamanten sieraden voor dames. Drie collecties spelen in op uw persoonlijke waarden en behoeften. De collectie ‘Tradition’ biedt een geheel eigen Chimento-interpretatie van oorspronkelijke must-have sieraden. De ‘Design’-collectie is trendsettend met een duidelijke Chimento-identiteit. De ‘Haute Couture’-collectie ten slotte omvat sieraden van superieure creativiteit en buitengewoon vakmanschap. Pure luxe.


E POWERED BE POWERED BY BY

ONTOS PONTOS S S

For more information visit www.MauriceLacroix.com, For more information visit www.MauriceLacroix.com, www.facebook.com/mauricelacroixwatches www.facebook.com/mauricelacroixwatches


vanhoutteghem magazine [   6 1   ]

Broer & zus Vanhoutteghem

gur aan rug in de zaak Lien

“Als klein meisje speelde ik dolgraag met poppen. Ik kleedde ze aan, tutte ze op en maakte ze mooi met parels en armbandjes. Ik denk dat ik toen al die passie voor schoonheid en esthetiek in me had. Ik hou ervan om mensen mooi te maken. Ik ben nu vooral actief in de verkoop, maar ik ben ook sterk geïnteresseerd in het tekenen en ontwerpen van juwelen. Ik wil ook alles afweten over materialen. Ik volg voortdurend opleidingen en bijscholingen. Hoe grondiger mijn kennis over juwelen, hoe heviger de passie. Al moet ik toegeven dat ik vooral van mijn ouders veel opgestoken heb de jongste jaren! De manier waarop zij voor elke klant tot het uiterste gaan om hem of haar tevreden te stellen, vind ik erg bijzonder. Zelf hou ik heel erg van gele diamanten. Die zijn iets specialer dan de witte. Ik heb het nogal voor warme kleuren. Roodgoud gecombineerd met een bruine of gele diamant, bijvoorbeeld. Of een combinatie van edelstenen uit verschillende kleuren. Dat vind ik heel aantrekkelijk. Mijn dochtertje Louise is ondertussen drie jaar. Net als ik vroeger speelt ze erg graag met poppen en speelgoedjuweeltjes. Ik vind dat fantastisch!”

join us on facebook

Pieter

“Ik volg op dit ogenblik een opleiding als uurwerkmaker aan het Technicum Noord Antwerpen. Het is een driejarige opleiding. Het eerste jaar stond alles in het teken van klokken, dit jaar komen de mechanische horloges aan bod en in het derde jaar de chronografen. Het is allemaal heel technisch, maar dat vind ik erg boeiend. Ja, je hebt wel enige aanleg nodig om met die minuscule onderdeeltjes te werken. We gebruiken vaak pincet en loep. Je moet ‘chirurgische handen’ hebben: een vaste en zelfzekere hand die niet trilt. Naast mijn opleiding coördineer ik op dit ogenblik alle activiteiten in de YoungWatch winkel. We bieden er maar liefst 45 merken aan. 70% tot 80% van die uurwerken zijn kwartshorloges, maar de mechanische uurwerken zijn weer in opmars, ook bij een jonger publiek. Over alle merken heen zie je trouwens een zekere retro-trend. Daarnaast vind je in YoungWatch een uitgebreide keuze aan juwelen voor i­eders budget. Zoek je iets trendy of eerder iets klassieks? Iets lichts en frivools of toch liever een solide juweel? Je vindt het allemaal bij ons! Het succes van YoungWatch is het uitgebreide en bijdetijdse aanbod, de goede service, de eigen hersteldienst en de enorme deskundigheid van alle medewerkers. Samen volgen we voor onze klanten alle nieuwe trends op de voet, met oog voor kwaliteit.” join us on facebook


watch.be g n u o .y w w w : nieuwde site r e v g di e voll

ife l r o f e im t h youngwatc dampoortstraat 2 | 9000 gent 09 235 25 50 | info@youngwatch.be | dinsdag-zaterdag | 09:30-18:30 www.youngwatch.be | www.vanhoutteghem.com | Tissot | Hamilton | Balmain | Certina | Calvin Klein | Swatch | Flik Flak | Michael Kors | Armani | DKNY | Diesel | Ti Sento | Glamrock | Trollbeads | Vento | Casa Collection | Beauzin | | Amici | Rodania | Olivier Strelli | Nona | Bruce | Kipling | Hugo Boss | Tommy Hilfiger | Yonger & Bresson | Boss Orange | Casio | Welder | Gucci | Versace | Pandora | Guess | | Guess Collection | Nautica | Esprit | Festina | Lotus | Seiko | Jacob Jensen | TW Steel | Mondaine | Officina Del Tiempo | Ice Watch | Fruitz |


vanhoutteghem magazine [   6 3   ]

YoungWatch Time for life! De kracht van een geslaagde outfit schuilt vaak in de details. Een mooi horloge of stijlvol juweel is daarom dus geen overbodige luxe! In YoungWatch, de grootste juwelen- en uurwerkcity in Vlaanderen, ben je op de uitgelezen plek voor die frisse aanvulling op je looks.

y

oungwatch, de grootste uurwerkencity in Vlaanderen biedt een uniek aanbod met actuele collecties van meer dan 40 merken. Of je nu Zwitsers vakmanschap wenst of de laatste nieuwe mode najaagt; bij YoungWatch vind je alles wat je zoekt. En hetzelfde geldt voor de juwelencollectie: voor ieder wat wils binnen het gevarieerde aanbod trendy zilveren juwelen en stoere herenjuwelen uit staal. Het jonge team gidst je enthousiast doorheen dit grote keuzeaanbod en verzekert daarbij een totaalpakket op gebied van service. Voor het herstellen van je mechanisch uurwerk, een batterijwissel of een nieuw horlogebandje, kan je altijd rekenen op het befaamde YoungWatch serviceteam van professionele horlogemakers en bijoutiers met jarenlange ervaring. Heb je weinig tijd, de walk-in-service zorgt voor een onmiddellijke herstelling.

\

Vragen over herstelling? Over het perfecte onderhoud van uw horloge of juweel? Daarvoor moet u bij Gerda zijn, al 14 jaar een vaste waarde in Youngwatch.

YoungWatch, Dampoortstraat 2, 9000 Gent 09 235 25 50, info@youngwatch.be, dinsdag-zaterdag, 09:30-18:30 www.youngwatch.be


vanhoutteghem magazine [   6 4   ]

kort Ongerepte,

q

Graham Chronofighter Prodive

wilde schoonheid bij Albanu

Albanu stelt twee ongerepte collecties voor: SAVANE en EQUUS. Met SAVANE herontdekt Albanu de inspiratie voor zijn beroemde armband met olifantenhaar, een felgegeerde talisman. De SAVANE armbanden bevatten naast olifanten- en giraffenhaar ook buffelhoorn. SAVANE is met zijn wilde schoonheid een pleidooi voor het in stand houden van de soorten, bezegeld in de samenwerking van Albuna met het WWF.

Het professionele duikershorloge Graham verrast met een luxe duikershorloge om de avontuurlijke diepten van de mythische onderwaterwereld te ontdekken. De Chronofighter Prodive begeleidt u feilloos tot 600 meter onder de zeespiegel. De Chronofighter Prodive is beschikbaar in een blauwe of zwarte versie. Het horloge is strak, functioneel en volledig leesbaar in het donker. Er is ook een gelimiteerde professional serie van 200 exemplaren.

w

James Bonds ‘Skyfall’ Seamaster Planet Ocean Het geheim van het succes van James Bond? Zijn perfecte timing! Voor de zevende keer al speelt OMEGA in de nieuwste Bondfilm ‘Skyfall’ een hoofdrol. Om dat te vieren, presenteert OMEGA de Seamaster Planet Ocean 600m ‘Skyfall’ limited edition. Net als elke andere Planet Ocean is ook dit model klaar voor het onderwateravontuur. De Seamaster Planet Ocean 600m ‘Skyfall’ is zo stabiel en betrouwbaar dat u er vier jaar garantie op krijgt. De oplage is beperkt tot 5007 stuks wereldwijd en wordt geleverd in een speciale presentatiebox.

EQUUS bezit de adel, de elegantie en de kracht van wilde paarden. De armbanden zijn traditioneel en hedendaags tegelijk en spelen met leer, paardenhaar en gouden gespen in diverse stijlen.

e

Ontdek uw

natuurlijk evenwicht

met Philip Stein

De Philip Stein armband bevat een chip met de Schumann­frequentie van 7,83 Hz. Deze natuurlijke resonantie laat het lichaam en het brein optimaal functioneren. Kies voor uw gezondheid. Hervind uw natuurlijk evenwicht met de positieve energie van Philip Stein.

t r


www.vanhoutteghem.com

join us on facebook


www.omegawatches.com

The Ladymatic takes its name from OMEGA’s first women’s automatic chronometer launched in 1955. The uncompromising quality and inner beauty delivered by our Co-Axial calibre 8521 and Si14 silicon balance spring perfectly mirror an extraordinary design. We guarantee the Ladymatic for four years – just the beginning of a lifetime relationship.

vh magazine02  

vanhoutteghem, juwelier, gent

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you